Natuurlijk betrokken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Natuurlijk betrokken!"

Transcriptie

1 Natuurlijk betrokken! Natuurlijk betrokken! in social media De Zorggroep Postbus AR VENLO Handvatten voor het gebruik van social media als Zorggroepmedewerker

2 Inhoud Handvatten voor het gebruik van social media Wat zijn social media Hoe staat De Zorggroep tegenover social media? Handvatten social media voor medewerkers en vrijwilligers van De Zorggroep 1 Ken de Gedragscode van Gedragscode internet en gebruik van De Zorggroep 2 Geef aan dat je geen officiële woordvoerder bent 3 Beperk privégebruik 4 Ambassadeur van De Zorggroep 5 Houd je aan de huisstijl van De Zorggroep 6 Houd er rekening mee dat je je in een sociale omgeving begeeft 7 Vergeet niet: Google onthoudt alles! In geval van twijfel Checklist Doen en Niet Doen Reageren op uitlatingen over De Zorggroep

3 Natuurlijk betrokken! in social media Handvatten voor het gebruik van social media als Zorggroepmedewerker De cultuur van De Zorggroep natuurlijk betrokken is samengevat in negen gedragskenmerken die samen de gedragscode vormen. Voor verreweg het grootste deel van de medewerkers zullen deze gedragskenmerken een open deur zijn. Simpelweg omdat elke medewerker van De Zorggroep ze in zich heeft. De gedragscode is zeker niet vrijblijvend. Van iedere medewerker en vrijwilliger word verwacht dat zij ernaar handelen en dat zij ook openstaan voor feedback. Maar hoe laat je zien natuurlijk betrokken te zijn als het gaat om social media? Natuurlijk betrokken! Wat zijn social media? Social media is een verzamelnaam voor allerlei internettoepassingen waarmee mensen digitaal informatie met elkaar kunnen delen. Het kan gaan om het delen van nieuwtjes, maar bijvoorbeeld ook om het delen van muziek, foto s, video s etc. Als gebruiker bepaal je zelf wat je publiceert. Je kunt deelnemen aan dialogen en discussies, je kunt kennis en informatie delen en leuke contacten onderhouden. Social media is bovendien een breed en krachtig communicatieplatform, want je bereikt snel veel mensen, meer dan via de meeste face-to-face situaties zoals feestjes, visites of klantcontacten. Je uitspraken worden gezien door tientallen, soms wel honderden vrienden en zijn gemakkelijk door anderen te verspreiden. Dit brengt risico s met zich mee maar het biedt zeker ook kansen. Voorbeelden van social media zijn Facebook, Twitter, blogs, Youtube, slideshare, LinkedIn, Xing, Ning, Hyves,Yammer, Flickr, Wikipedia enz.

4 Hoe staat De Zorggroep tegenover social media? De Zorggroep kent een open cultuur en staat daarom positief tegenover het gebruik van social media. Het biedt medewerkers en vrijwilligers de mogelijkheid om hun stem als medewerker of vrijwilliger van De Zorggroep te laten horen, te laten zien waar De Zorggroep voor staat en wie De Zorggroep is. Echter, de snelheid en reikwijdte van social media, leiden soms ook tot onwenselijke, onvoorziene en/of onbedoelde gevolgen. Werk is een belangrijk deel van het leven. Erover praten is dan ook een doodnormale zaak. Voel je uitgenodigd als medewerker of vrijwilliger open te blijven communiceren en draag tegelijkertijd de cultuur van De Zorggroep uit. Met name daar waar het gaat over werk en De Zorggroep. Missers in social media zijn vaak het onbedoelde gevolg van een gebrek aan besef bij mensen dat hun doen en laten de reputatie van hun werkgever (negatief) kan beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat jij als medewerker of vrijwilliger van De Zorggroep hier zo goed mogelijk mee om kunt gaan, staan in deze brochure enkele handvatten voor het gebruik van social media als medewerker of vrijwilliger van De Zorggroep. Nadrukkelijk niet met de bedoeling je te beperken in je vrijheid van communicatie.

5 Handvatten social media gebruik voor medewerkers en vrijwilligers van De Zorggroep 1. Ken de Gedragscode en Gedragscode internet- en gebruik van De Zorggroep Zorg ervoor dat je de Gedragscode (de cultuur van De Zorggroep; natuurlijk betrokken) en de Gedragscode internet- en gebruik van De Zorggroep hebt gelezen en bekend bent met de inhoud. Beide gedragscodes dienen als leidraad voor medewerkers en vrijwilligers in hun omgang met collega s, cliënten en andere belanghebbenden. Ze zijn dan ook volledig van toepassing op social media activiteiten. 2. Geef aan dat je geen officiële woordvoerder bent De Zorggroep juicht social media activiteiten van medewerkers en vrijwilligers van harte toe. Het is echter niet wenselijk dat je blogs, groepen of websites inricht op naam van De Zorggroep of één van de organisatieonderdelen. Als je een (organisatie-)onderdeel van De Zorggroep als thema van je blog, groep of website wil gebruiken, laat dan duidelijk blijken dat het niet om een officieel communicatiekanaal van De Zorggroep gaat. Verder hoor je duidelijk te maken dat het hier je persoonlijke opvattingen en meningen betreft, met name als het gaat om onderwerpen die verband houden met de activiteiten van De Zorggroep. Voeg zo nodig een disclaimer toe. Bijvoorbeeld: De hier gepubliceerde uitingen vertegenwoordigen uitsluitend mijn persoonlijke meningen en opvattingen en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van De Zorggroep. Zo geef je aan dat je niet namens De Zorggroep spreekt. 3. Beperk privégebruik Gebruik social media onder werktijd in principe alleen voor zakelijke doeleinden. Het is niet altijd duidelijk wanneer zakelijk precies eindigt en privé begint, maar als dat wel helder is, bewaar privégebruik van social media dan voor buiten werktijd.

6 4. Ambassadeur van De Zorggroep Social media biedt vooral kansen om De Zorggroep online een gezicht te geven. Als medewerker of vrijwilliger ben jij ambassadeur van De Zorggroep en kun je als geen ander laten zien waar de organisatie voor staat. 5. Houd je aan de huisstijl van De Zorggroep Het is belangrijk dat de huisstijl van De Zorggroep consequent wordt toegepast. Wil je het Zorggroep-logo gebruiken, volg dan de huisstijl. Vervorm het logo niet (bijv. door het op te rekken) en gebruik de juiste kleuren. Zie voor meer details het huisstijlhandboek op intranet. Ook je PR-functionaris kan je hierbij helpen. 6. Houd er rekening mee dat je je in een sociale omgeving begeeft Gedraag je op social media zoals je bij andere sociale gelegenheden, een vergadering, een feestje of een praatje bij de koffieautomaat, zou doen. Bedenk dat je in een sociale ruimte, online dan wel offline, je manager, je collega s, je cliënten en andere belanghebbenden deelgenoot maakt van wat je doet. 7. Vergeet niet: Google onthoudt alles! Alles wat je online publiceert, blijft lang bestaan. Houd dit in gedachten voordat je iets op internet plaatst waar je later misschien spijt van zou kunnen krijgen. In geval van twijfel Als je twijfelt of het verantwoord is om bepaalde informatie online te plaatsen, kun je altijd je leidinggevende om raad vragen. Voor vragen over social media die niet over specifieke inhoud gaan, kun je contact opnemen met: Concernafdeling Marketing, PR & Communicatie Mailadres: Telefoon:

7 Onderstaand een checklist met tips over wat je beter wél en beter niet kunt doen als je aan de slag gaat met social media. DOEN Zorg dat je de Gedragscode en de Gedragscode internet- en gebruik van De Zorggroep kent. Wees jezelf. Zeg wie je bent en waar je werkt, zeker als het over De Zorggroep gaat. Volg de huisstijl van De Zorggroep als je het Zorggroep-logo wilt gebruiken. Maak duidelijk dat het om je eigen mening en opvattingen gaat. Schrijf in de ik-vorm. Zorg dat de feiten kloppen en wees eerlijk. Onderbouw je mening met feiten. Vermeld de bron van je informatie. Zorg voor toegevoegde waarde. Denk na voordat je iets online plaatst. Gebruik je gezond verstand en wees beleefd. Geef vergissingen toe, en bied zo nodig je verontschuldigingen aan. Toon respect voor andere culturen, religies, waarden enz. Houd rekening met auteursrechten. Gebruik geen logo s, handelsmerken, muziek, afbeeldingen enz. zonder toestemming vooraf. Volg reacties van anderen op je eigen uitlatingen en zorg ervoor dat deze net zo waarheidsgetrouw, respectvol en wettig zijn als die van jou.

8 NIET DOEN Plaats geen materiaal dat je in verlegenheid zou brengen als je moeder of manager het zou lezen. Geen spam! Geen sluikreclame! Spreek niet namens De Zorggroep (als je een eigen blog/kanaal hebt, gebruik dan een disclaimer). Vervorm het logo van De Zorggroep niet. Verbind het niet aan ongepaste content. Vertel geen leugens. Zoek geen ruzie. Plaats geen lasterlijk, grof, obsceen of bedreigend materiaal. Verspreid geen interne of bedrijfsgevoelige informatie. Citeer geen collega s of andere belanghebbenden. Plaats geen materiaal zonder toestemming van de eigenaar. Pas geen censuur toe op de mening van anderen.

9 Reageren op uitlatingen over De Zorggroep Je bent een opmerking tegengekomen over De Zorggroep. Is de inhoud / toonzetting positief? nee ja REAGEREN Van een simpele reactie (antwoord op positieve feedback of suggestie) tot een actieve bijdrage aan de discussie. Gaat het om spam? (vage tekst met verdachte links) nee Gaat het om een tirade, scheldpartij, grap, satire, of is het de bedoeling om belachelijk te maken? nee ja ja MELDEN Kijk of het mogelijk is dit te melden aan de beheerder van de betreffende website of -space. SITUATIE VOLGEN Reageer liever niet op een specifieke post maar houd de situatie in de gaten. Neem als deze verslechtert zo spoedig mogelijk contact op met de Concernafdeling Marketing, PR & Communicatie Is er volgens jou sprake van onjuiste informatie en ken je de feiten? nee Neem contact op met de betreffende afdeling of met de Concernafdeling Marketing, PR & Communicatie ja FEITEN RECHTZETTEN Controleer zelf de feiten en reageer met feitelijk commentaar dat voor iedereen zichtbaar is. Concernafdeling Marketing, PR & Communicatie Mailadres: communicatie@dezorggroep.nl Telefoon: Deze handvatten zijn in grote lijnen gebaseerd op de richtlijn voor social media van TNT en VGN.

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA. Hoe je online je stem kunt laten horen en een <uw organisatie>-ambassadeur kunt zijn

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA. Hoe je online je stem kunt laten horen en een <uw organisatie>-ambassadeur kunt zijn RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een -ambassadeur kunt zijn Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2011 richtlijnen voor het

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een De Lichtenvoorde ambassadeur kunt zijn Versie: 1.0 Datum: 18 mei 2011 Richtlijn gebruik social media De Lichtenvoorde,

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een Cavent-ambassadeur kunt zijn Datum vaststelling : 31-07-2012 Eigenaar : Beleidsmedewerker Vastgesteld door :

Nadere informatie

Badminton Club Roermond

Badminton Club Roermond Social Media Protocol Badminton Club Roermond 1 Ingangsdatum social media protocol Dit protocol gaat in op 18 februari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Richtlijnen voor het gebruik van sociale media

Nadere informatie

Uitgangspunten. Tips & Trucs, Do s & Don ts voor het gebruik van sociale media. januari 2012. 1 Home. Uitgangspunten Online Communicatie. Do s.

Uitgangspunten. Tips & Trucs, Do s & Don ts voor het gebruik van sociale media. januari 2012. 1 Home. Uitgangspunten Online Communicatie. Do s. Online Communicatie, & voor het gebruik van sociale media januari 01 1 Waarom deze Online Communicatie? De komst van de sociale netwerken heeft ervoor gezorgd dat je gemakkelijk meningen, ideeën en kennis

Nadere informatie

Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland

Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland Voor afdelingsvrijwilligers Digitale media hebben de laatste jaren gezorgd voor een enorme verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws

Nadere informatie

Internetverkeer op de SKOB scholen 1.

Internetverkeer op de SKOB scholen 1. 1. Inleiding De ICT-voorzieningen die Stichting Katholiek Onderwijs Borsele (SKOB) beschikbaar stelt, worden aangeboden binnen het kader van het volgen van onderwijs of ter ondersteuning aan de bedrijfsvoering

Nadere informatie

Leerlingenreglement. (onderdeel van het schoolreglement met betrekking tot sociale media)

Leerlingenreglement. (onderdeel van het schoolreglement met betrekking tot sociale media) Leerlingenreglement (onderdeel van het schoolreglement met betrekking tot sociale media) Mobiele telefoons, ipod e.d. Tijdens de lessen (dus in lesruimten, studiehuis, mediatheek, en dergelijke) staan

Nadere informatie

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013 Richtlijn gebruik social media Interne en Externe Communicatie Voor studenten Collegejaar 2012-2013 Directie Onderwijs & Opleidingen Team Communicatie & Voorlichting Juli 2012 Social Media 1 Inleiding

Nadere informatie

Discussie notitie Aan Van Datum Onderwerp Basisprincipes als afspraak Discussie voor raadsleden Extra informatie Gevraagd

Discussie notitie Aan Van Datum Onderwerp Basisprincipes als afspraak Discussie voor raadsleden Extra informatie Gevraagd Discussie notitie Aan : Gemeenteraad Van : Inge Schopenhouer Datum : maandag 21 mei 2012 Onderwerp : Social media, spelregels voor effectief gebruik: een discussie waard! Onder Social media verstaan we

Nadere informatie

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA oktober 2013 Uitvoering: Alle Dijk, bovenschools ICT er (namens de ICT-werkgroep) Instemming GMR op 14 november 2013 Vastgesteld op 15 november 2013 WAAR GAAT DEZE WERKINSTRUCTIE

Nadere informatie

Internetverkeer vanaf een. Stichting Proo-account

Internetverkeer vanaf een. Stichting Proo-account Internetverkeer vanaf een Stichting Proo-account inleiding De ICT-voorzieningen die de Stichting Proo beschikbaar stelt worden aangeboden binnen het kader van het volgen van onderwijs of ter ondersteuning

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE ZO. Social media richtlijnen voor FNV kaderleden

SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE ZO. Social media richtlijnen voor FNV kaderleden SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE ZO Social media richtlijnen voor FNV kaderleden November 2015 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 1.1 Waarom social media richtlijnen? 1.2 Wat zijn social media? 1.3 Waarom zelf actief

Nadere informatie

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA WAAR GAAT DEZE WERKINSTRUCTIE OVER? Social Media bieden onder meer de mogelijkheid om te laten zien, dat je trots bent op je werk en kunnen een bijdrage leveren aan een positief

Nadere informatie

Afsprakennota bij het gebruik van sociale media. Stadsbestuur Herentals

Afsprakennota bij het gebruik van sociale media. Stadsbestuur Herentals Afsprakennota bij het gebruik van sociale media Stadsbestuur Herentals Contact Jef Versmissen, communicatieambtenaar stadsbestuur Herentals administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals jef.versmissen@herentals.be

Nadere informatie

Social Mediaprotocol

Social Mediaprotocol Social Mediaprotocol Versie: februari 2014 Voorgenomen besluit : maart 2014 Behandeld in MR : juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Social media... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Inzet social media op het

Nadere informatie

Gedragscode Sociale Media en berichtendiensten zoals Whatsapp

Gedragscode Sociale Media en berichtendiensten zoals Whatsapp Gedragscode Sociale Media en berichtendiensten zoals Whatsapp PR-Gedragscode social media-bel.alg-versie 03 pag 1 van 5 Vastgesteld door: Raad van Bestuur Versiedatum: 08-05-18 Evaluatiedatum: 08-05-21

Nadere informatie

(SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN

(SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN (SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN VBM ontwikkelt (Social) Media Richtlijnen voor haar leden Social Media bieden kansen om te laten zien dat je trots bent op je werk en kunnen bijdrage aan een

Nadere informatie

Social media protocol. Versie: oktober 2015 Maaike van Adrichem

Social media protocol. Versie: oktober 2015 Maaike van Adrichem Social protocol Versie: oktober 2015 Auteur: Maaike van Adrichem Inhoud Inleiding...2 Toepassingen van...3 Toepassing bij profilering...3 Toepassing in onderwijs...3 Toepassing in communicatie...3 Richtlijnen

Nadere informatie

voor UZ Leuven-medewerkers

voor UZ Leuven-medewerkers Richtlijnen social media voor UZ Leuven-medewerkers Social media maken meer en meer deel uit van onze leefwereld. Denk maar aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube Ook UZ Leuven wil deze boot niet missen

Nadere informatie

Protocol Sociale Media De Ark

Protocol Sociale Media De Ark Protocol Sociale Media De Ark Schoolspecifiek protocol. 2016-2020 Versie: Januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Doelgroep en reikwijdte... 3 Voor de gebruikers (leerlingen en ouders/verzorgers)...

Nadere informatie

november 2014 NOTA Protocol Sociale Media

november 2014 NOTA Protocol Sociale Media november 2014 NOTA Protocol Sociale Media mr.drs. A.F.M. van Noort voorzitter College van Bestuur Status: definitief GMR: september & oktober 2014 Directieberaad: mei & oktober 2014 INHOUDSOPGAVE Pag.

Nadere informatie

Protocol Social Media

Protocol Social Media Protocol Social Media Inleiding Social media zijn een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Onder

Nadere informatie

Social media handreiking voor medewerkers

Social media handreiking voor medewerkers Social media handreiking voor medewerkers (en ingehuurde externen) LinkedIn, Hyves, Twitter, Facebook, Youtube waarschijnlijk ken je deze termen allemaal. En heb je op een aantal van deze websites al een

Nadere informatie

In de digitale wereld gebruik ik alleen mijn voornaam. Andere persoonlijke gegevens (achternaam, adres, telefoonnummer enz.) houd ik voor mezelf.

In de digitale wereld gebruik ik alleen mijn voornaam. Andere persoonlijke gegevens (achternaam, adres, telefoonnummer enz.) houd ik voor mezelf. Richtlijnen voor het gebruik van sociale media en internet voor leerlingen Voor een goede omgang in de digitale wereld (sociale media*, internet, e-mail, whats app, enz.) gelden, net als in de 'echte'

Nadere informatie

WAT IS WEBCARE? AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: SOCIAL MEDIA

WAT IS WEBCARE? AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: SOCIAL MEDIA WAT IS WEBCARE? WAT IS WEBCARE? Via social media heb je een hele directe lijn om te communiceren met anderen. Dat kunnen je collega s zijn, je cliënt, de familie en vrienden van de cliënt en ga zo maar

Nadere informatie

Social Media Protocol VPCO De Viermaster

Social Media Protocol VPCO De Viermaster Social Media Protocol VPCO De Viermaster Versie 1.0 Totstandkoming en evaluatie Social Media Protocol Datum Behandeld in directieoverleg 4 maart 2014 Advies/instemming GMR Vastgesteld Bestuur Publicatie

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Richtlijnen en regels voor het gebruik van social media door leden in relatie tot Reddingsbrigade Heerhugowaard. Augustus 2015 1 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...

Nadere informatie

Protocol Sociale Media

Protocol Sociale Media Bezoekadres Blikkenburgerlaan 2 3703 CV Zeist Postadres Postbus 16 3700 AA Zeist T 030 698 21 40 F 030 698 21 80 www.osgs.nl info@osgs.nl KvK 30250155 Datum Onderwerp Protocol Contactpersoon P. van de

Nadere informatie

ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO

ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO Hieronder vind je de antwoorden op de elf opdrachten van de training Digitaal Beleid s Heeren Loo.

Nadere informatie

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING Jeanet Walraven INTERACTIEVE PRESENTATIE DOE MEE EN TWITTER: #NEMACC2017 INTRODUCTIE Jeanet Walraven Ondernemer (Social) business developer Ondernemerscoach

Nadere informatie

Reglement Sociale media Medewerkers

Reglement Sociale media Medewerkers Reglement Sociale media Medewerkers Oktober 2018 NAAM REGLEMENT SOCIALE MEDIA MEDEWERKERS VAN Directeur-bestuurder en MT DOCUMENTEIGENAAR Bert Wolthuis ONDERSTEUNEND Werkgroep Privacy en Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

2. Toepassing van sociale media

2. Toepassing van sociale media Protocol sociale media 1. Inleiding Sociale media zoals Snapchat,Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden nieuwe mogelijkheden voor gebruik in het onderwijs, maar worden natuurlijk veel breder gebruikt.

Nadere informatie

Schoolprotocol sociale media

Schoolprotocol sociale media Schoolprotocol sociale media De Vrijheit 2016-2020 protocol sociale media Besproken team d.d. juni 2016 Instemming MR d.d. november 2016 Vastgesteld d.d. Bekend gemaakt d.d. Handtekening: 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

WAT IS WEBCARE? AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: SOCIAL MEDIA

WAT IS WEBCARE? AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: SOCIAL MEDIA WAT IS WEBCARE? WAT IS WEBCARE? Via social media heb je een hele directe lijn om te communiceren met anderen. Dat kunnen je collega s zijn, je cliënt, de familie en vrienden van de cliënt en ga zo maar

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Heemzicht. Sociale media reglement Woonzorgcentrum Heemzicht. Document YSNP 43058: Reglement Sociale Media medewerkers Revisie 3.

Woonzorgcentrum Heemzicht. Sociale media reglement Woonzorgcentrum Heemzicht. Document YSNP 43058: Reglement Sociale Media medewerkers Revisie 3. Van Beleidsafdeling Ondersteunend Aan Betreft Woonzorgcentrum Heemzicht Directie en ICT beheer Medezeggenschapsraad (MR), Ondernemingsraad (OR) en/of Overlegorgaan Medewerkers Sociale media reglement Woonzorgcentrum

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Protocol Social Media Konot

Protocol Social Media Konot Protocol Social Media Konot Inhoud Richtlijnen gebruik social media... 3 In de praktijk:... 4 Do s:... 4 Don ts:... 4 Achtergrondinformatie... 6 Aanvulling:... 7 Social Media Protocol Konot* Social Media

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Reglement Sociale Media Leerlingen

Reglement Sociale Media Leerlingen Reglement Sociale Media Leerlingen Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Ook in het leven van leerlingen en ouders of voogden spelen sociale media een belangrijke rol.

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis Social Media, de basis Social media Er is een speciale training rondom Social Media ontwikkeld die je kunt downloaden op www.digitaal-vaardig.nl. In dit werkblad maak je kennis met de basisprincipes van

Nadere informatie

... W. Broos/werkgroep PR en communicatie

... W. Broos/werkgroep PR en communicatie 20 maart 2014.................................................................. Gebruik social media W. Broos/werkgroep PR en communicatie Naam notitie/procedure/afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Gebruik

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

Sociale Media reglement

Sociale Media reglement Sociale Media reglement Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Vastgesteld door het College van Bestuur: 19 november 2013 Instemming GMR Primair Onderwijs 25 november 2013 Instemming GMR Voortgezet Onderwijs

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA PROTOCOL

SOCIAL MEDIA PROTOCOL SOCIAL MEDIA PROTOCOL Onderwerp Social Media protocol Van Hans Huizer, algemeen directeur Datum 14 maart 2017 Datum evaluatie Juni 2018 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 2 2. UITGANGSPUNTEN... 2 3. ACTUELE

Nadere informatie

Hoe heurt het eigenlijk? Laurens & Sociale Media www.laurens.nl/socialemedia

Hoe heurt het eigenlijk? Laurens & Sociale Media www.laurens.nl/socialemedia Hoe heurt het eigenlijk? Laurens & Sociale Media www.laurens.nl/socialemedia Niet gepost is altijd mis! Wie niet post, wie niet wint! Laurens & Sociale Media?! Hoe heurt dat eigenlijk? Wat kan ik ermee

Nadere informatie

Do s en don ts van sociale media bij participatie

Do s en don ts van sociale media bij participatie Do s en don ts van sociale media bij participatie Tool van directie Participatie Inleiding Veel organisaties binnen de Rijksoverheid zijn actief op social media, zoals Facebook, Instagram of YouTube. Een

Nadere informatie

AFSPRAKEN EN RICHTLIJNEN SOCIAL MEDIA BINNEN HET ICHTHUS COLLEGE. Inleiding

AFSPRAKEN EN RICHTLIJNEN SOCIAL MEDIA BINNEN HET ICHTHUS COLLEGE. Inleiding AFSPRAKEN EN RICHTLIJNEN SOCIAL MEDIA BINNEN HET ICHTHUS COLLEGE Inleiding Het gebruik van sociale media heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Bijna 9 op de 10 Nederlanders maken gebruik van

Nadere informatie

hoe je social media inzet voor jouw club

hoe je social media inzet voor jouw club hoe je social media inzet voor jouw club social media Kansen en mogelijkheden voor amateurverenigingen Een groot percentage Nederlanders is lid van een sociaal netwerk als Hyves, Facebook of LinkedIn.

Nadere informatie

Protocol sociale media

Protocol sociale media Protocol sociale media Bestuur scholengemeenschap voor vmbo havo atheneum gymnasium school voor praktijkonderwijs Protocol i.v.m. veranderende wetgeving (de Algemene Verordening Gegevensbescherming), met

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Studio Voetbal: op de hoogte zijn van laatste nieuws/kennis op je vakgebied. Corien Harder MZO RN Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid

Studio Voetbal: op de hoogte zijn van laatste nieuws/kennis op je vakgebied. Corien Harder MZO RN Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid Studio Voetbal: op de hoogte zijn van laatste nieuws/kennis op je vakgebied Corien Harder MZO RN Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid Welkom bij Studio Voetbal Nieuws, ontwikkelingen en kennis: Hoe blijf

Nadere informatie

Protocol Sociale Media SKOW

Protocol Sociale Media SKOW Protocol Sociale Media SKOW Inleiding Sociale media zoals Hyves, Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12 Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk @mcoster Social Media Social media is de, ook in het Nederlandse taalgebied gangbare, Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Sociale media. Wat zijn dat en wat kan ik ermee?

Erfgoed Gelderland. Sociale media. Wat zijn dat en wat kan ik ermee? Erfgoed Gelderland Sociale media Wat zijn dat en wat kan ik ermee? In deze workshop: Waar hebben we het over? Wat zijn sociale media? Hoe worden ze gebruikt? Wat kun je er mee (en wat niet)? Iets voor

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

Sociale media in de zorgsector: kopzorgen of uitdaging? 39 e week van verpleegkundigen en vroedvrouwen

Sociale media in de zorgsector: kopzorgen of uitdaging? 39 e week van verpleegkundigen en vroedvrouwen Sociale media in de zorgsector: kopzorgen of uitdaging? 39 e week van verpleegkundigen en vroedvrouwen Jouw band met sociale media? Sociale media Sociale media (de Engelse term social media is ook in het

Nadere informatie

Social media. De Lijn. Richtlijnen voor het gebruik van social media

Social media. De Lijn. Richtlijnen voor het gebruik van social media Social media De Lijn Richtlijnen voor het gebruik van social media Social media zijn een digitale toog Heel wat mensen zijn tegenwoordig actief op social media. Om je een idee te geven: bijna vijf miljoen

Nadere informatie

TRAINING: DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO

TRAINING: DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO TRAINING: DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO TRAINING: DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO Deze training gaat in op enkele beleidsstukken van s Heeren Loo Zorggroep (hierna s Heeren Loo genoemd) waarbij Informatiebeveiliging

Nadere informatie

Protocol Sociale Media

Protocol Sociale Media Protocol Sociale Media Inleiding Sociale media zoals Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dus ook niet bij iedereen die betrokken is bij

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Protocol Sociale Media O2A5

Protocol Sociale Media O2A5 1 Protocol Sociale Media O2A5 Inleiding Sociale media geeft de mogelijkheid te laten zien dat men trots is op de school. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan een positief imago van de scholen van

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA Algemeen 1. Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Schrijf je op sociale media dingen die je nooit in het echt (irl) tegen iemand zou zeggen?

Schrijf je op sociale media dingen die je nooit in het echt (irl) tegen iemand zou zeggen? Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 55 60 minuten Voorbereiding: wanneer je niet veel weet van Instagram kun je meer lezen op http://mijnkindonline/artikelen/alles-over-instagram en http://mijnkindonline.nl/artikelen/cijfergooien-op-instagram-gesprekstips

Nadere informatie

Veilig internet. Hoofdstuk 1: Sociale media en devices

Veilig internet. Hoofdstuk 1: Sociale media en devices 1 Veilig internet #benikmediawijs? Hoofdstuk 1: Sociale media en devices Ken jij onderstaande programma s? (Omcirkel het de juiste naam.) Weet jij welke van onderstaande programma s sociale media zijn?

Nadere informatie

Tijdens ons eerste (gratis) kennismakingsgesprek bespreken we de onderstaande vragen, die voor jouw van toepassing zijn.

Tijdens ons eerste (gratis) kennismakingsgesprek bespreken we de onderstaande vragen, die voor jouw van toepassing zijn. Checklist Website Je wilt een website voor je bedrijf(je) of een bestaande website veranderen. Een website laten maken vraagt veel tijd en aandacht. Waar moet je op letten? Wat heb je allemaal nodig? Welke

Nadere informatie

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,1 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen volgers in Nederland

Nadere informatie

Jongeren en internet. Wifi generatie/ generatie swipe - Altijd en overal online

Jongeren en internet. Wifi generatie/ generatie swipe - Altijd en overal online Welkom Jongeren en internet Wifi generatie/ generatie swipe - Altijd en overal online Media is gekleurd Belang van social media Hoeveel tijd online? Online/offline Echt of nep? (over nepnieuws) In gesprek

Nadere informatie

Sociale Media Protocol

Sociale Media Protocol Bijlage 2 Sociale mediaprotocol Sociale Media Protocol Voorwoord Dit sociale media protocol voorziet in richtlijnen voor het gebruik van internet en sociale media in de school. Het is bestemd voor leerlingen,

Nadere informatie

Wat is social media? Vincent de Widt Adviseur online communicatie UMC Utrecht. 24 januari 2013

Wat is social media? Vincent de Widt Adviseur online communicatie UMC Utrecht. 24 januari 2013 Wat is social media? Vincent de Widt Adviseur online communicatie UMC Utrecht 24 januari 2013 Wat is social media?? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder

Nadere informatie

Er zijn geen rechten zonder plichten. Samuel Taylor Coleridge. Veilige omgeving

Er zijn geen rechten zonder plichten. Samuel Taylor Coleridge. Veilige omgeving 1.1. Ken je rechten en plichten Er zijn geen rechten zonder plichten. Samuel Taylor Coleridge Rechten Een recht beschermt mensen en groepen tegen onrechtvaardigheden; het geeft mensen de kans om zich volledig

Nadere informatie

NOTA MEDIAWIJSHEID BASISONDERWIJS DOMINIEK SAVIO

NOTA MEDIAWIJSHEID BASISONDERWIJS DOMINIEK SAVIO NOTA MEDIAWIJSHEID BASISONDERWIJS DOMINIEK SAVIO WAAROM SOCIALE MEDIA OP SCHOOL? Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. De oudere leerlingen in onze school (midden en bovenbouw)

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN De Marinier 10:11:13 LinkedIn 500.000 LinkedIn leden wereldwijd, 7 miljoen LinkedIn leden in Nederland, 0.4 miljoen leden gebruiken LinkedIn dagelijks in Nederland:

Nadere informatie

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur 1 Jeroen Mirck Jeroen Mirck Journalist, columnist, blogger Schrijft voor: MarketingTribune, Emerce, VARA Advies, presentaties, workshops over

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

Informatiemagazine SEPTEMBER

Informatiemagazine SEPTEMBER Informatiemagazine SEPTEMBER 2017 11 Inhoud Voorwoord... 3 Scheidsrechter bijeenkomst.... 3 Scheidsrechters portal... 3 Koppeling en spelersregistratie... 3 Whatsapp groep... 3 Nieuwe scheidsrechtershirts...

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

Waarom alle ambtenaren moeten twitteren (of niet)

Waarom alle ambtenaren moeten twitteren (of niet) Waarom alle ambtenaren moeten twitteren (of niet) Ruim 200 tweets van ongeveer 35 deelnemers, uitgeschreven door @davidkok Een hoofdstuk over hoe we om zouden moeten gaan met de (niet) twitterende ambtenaar.

Nadere informatie

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Protocol Social Media

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Protocol Social Media Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Datum behandeling Directie 9 oktober 2017 Datum instemming MR 15 december 2017 Ingangsdatum 1 januari 2018 Inleiding Social Media zijn niet

Nadere informatie

Social Media. Richtlijnen. Social Media: richtlijnen 1

Social Media. Richtlijnen. Social Media: richtlijnen 1 Social Media Richtlijnen Social Media: richtlijnen 1 1 Voorwoord Dit document voorziet in richtlijnen voor het gebruik van internet en Social Media binnen Kits Primair. Het is bestemd voor medewerkers,

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

BELEID omgang sociale media

BELEID omgang sociale media BELEID omgang sociale media Versie 30 November 2016 INLEIDING Het doel van dit document is het bieden van heldere richtlijnen voor medewerkers en leerlingen(met hun ouders/verzorgers). Dit betreft helderheid

Nadere informatie

* Vermeld nooit privégegevens van de kinderen (naam, adres- en woonplaatsgegevens of telefoonnummers, e- mailadressen) op de website van school.

* Vermeld nooit privégegevens van de kinderen (naam, adres- en woonplaatsgegevens of telefoonnummers, e- mailadressen) op de website van school. Internetprotocol 1. Doel Dit document gaat over het gebruik van internet, e-mail en alle toepassingen die via internet gaan voor zowel het personeel als de leerlingen van onze school. Internet is niet

Nadere informatie

We beginnen om 19:30 u

We beginnen om 19:30 u We beginnen om 19:30 u 1 In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,5 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS ICT. aansluitend op Gedragscode ICT

GEDRAGSREGELS ICT. aansluitend op Gedragscode ICT GEDRAGSREGELS ICT aansluitend op Gedragscode ICT Uitgave Auteur : ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland : S. Ritzen, Juridische Zaken DEF Beschikbaar voor OR ROCvA op : ter informatie d.d. 04-07-2014 Beschikbaar

Nadere informatie

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M W W W. D M O N T H E R O A D. N L 2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M D I R E C T T O E P A S B A A R O P J O U W A C C O U N T Vooraf Ik heb deze tips geschreven uit eigen ervaring.

Nadere informatie

Protocol social media Groenhorst Praktijkonderwijs, vmbo en mbo

Protocol social media Groenhorst Praktijkonderwijs, vmbo en mbo Protocol social media Groenhorst Praktijkonderwijs, vmbo en mbo Groenhorst Stafdienst Telefonisch bereikbaar op 088 0207020 Vastgesteld: 10 september 2013 2 Protocol social media Groenhorst Inhoudsopgave

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie