Uitgangspunten. Tips & Trucs, Do s & Don ts voor het gebruik van sociale media. januari Home. Uitgangspunten Online Communicatie. Do s.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgangspunten. Tips & Trucs, Do s & Don ts voor het gebruik van sociale media. januari 2012. 1 Home. Uitgangspunten Online Communicatie. Do s."

Transcriptie

1 Online Communicatie, & voor het gebruik van sociale media januari 01 1

2 Waarom deze Online Communicatie? De komst van de sociale netwerken heeft ervoor gezorgd dat je gemakkelijk meningen, ideeën en kennis kunt delen met diverse groepen mensen, binnen en buiten ROC van Twente. Als gebruiker van deze sociale media kanalen en netwerken publiceer je zelf informatie en zo bevorder je communicatie en kennisuitwisseling. Dit is niet veel anders dan wat er gebeurde bij de introductie van telefoon en . Er is alleen één groot verschil: de hele wereld kan meekijken met wat je schrijft en je teksten blijven tot in lengte van jaren via Google vindbaar. Ook het ROC van Twente wordt op sociale netwerken regelmatig genoemd, als onderwerp van een discussie of alleen maar als hashtag op een social media kanaal. Positief, neutraal en ook negatief. Op zich is het natuurlijk goed dat mensen zich op sociale media kanalen informeren en meediscussiëren over alles wat hen (beroepshalve) bezighoudt. Soms kan dit echter onvoorziene en onbedoeld zelfs heel vervelende gevolgen hebben. Als je al gebruik maakt van sociale netwerken of dat overweegt, dan willen we jou als medewerker van ROC van Twente met deze uitgangspunten, tips en trucs helpen de sociale media kanalen optimaal te gebruiken om zo minder aangename ervaringen te voorkomen. Kortom: we willen je helpen mediawijzer te worden.

3 DO s bij het (zakelijk) gebruik van social media Zorg dat je officiële ROC van Twente gedragscode t.a.v. computer- en (mobiele) telefoongebruik kent (zie Plaza, tabblad ROC van Twente). Gedragscode computer- en (mobiele) telefoonverkeer. Wees jezelf. Zeg wie je bent en waar je werkt, zeker als het over ROC van Twente gaat. Maak duidelijk dat het om je eigen mening en opvattingen gaat. Schrijf in de ik-vorm. Zorg dat de feiten kloppen en wees eerlijk. Onderbouw je mening met feiten. Vermeld de bron van je informatie. Zorg voor toegevoegde waarde in de discussie. Denk na voordat je iets plaatst. Eén druk op <enter> en het bericht staat online. Gebruik je gezond verstand en wees beleefd. Geef vergissingen toe en bied zonodig je verontschuldigingen aan. Gedraag je niet anders dan dat je op school en in de klas zou doen. Houd rekening met auteursrechten. Gebruik geen logo s, handelsmerken, muziek, afbeeldingen, enz. zonder toestemming vooraf. Volg reacties op je eigen uitlatingen en reageer daar zonodig op (zie bijlage Hoe te reageren ). Probeer de eerste te zijn die een eventuele eigen fout corrigeert.

4 DON ts bij het (zakelijk) gebruik van social media Plaats geen materiaal dat je in verlegenheid zou brengen, als je moeder of leiddinggevende het zou kunnen lezen. Publiceer geen verpakte reclame-uitingen; geen SPAM (zoals: We hebben nog plaats voor nieuwe studenten ). Doe geen uitspraken die je collega s, studenten of het ROC kunnen schaden. Spreek niet námens ROC van Twente, dat is de taak van de dienst Communicatie & Marketing (als je een eigen webblog hebt, gebruik dan een disclaimer, zie pagina ) Plaats geen lasterlijk, grof, obsceen of bedreigend materiaal. Ga niet in discussie met student, decaan of een ouder. Neem liever offline contact op. Verspreid geen interne informatie. Laat je niet uit over eventueel vertrouwelijke informatie of cijfers van ROC van Twente. Citeer geen collega s of andere belanghebbenden. Plaats geen materiaal zonder toestemming van de eigenaar. Pas geen censuur toe op de mening van anderen. Vervorm het logo van ROC van Twente niet. Verbind het logo niet aan ongepaste content. Klik hier voor onze huisstijlrichtlijnen en logo. Sommige dingen doe je gewoon niet op social media kanalen.

5 voor het gebruik van sociale media Zit je als privépersoon op Twitter of heb je een weblog? Ga dan geen uitspraken bloggen of twitteren die in vergaderingen zijn gedaan. Tweets of blogs over je dagelijkse activiteiten als medewerker van ROC van Twente zijn meestal geen probleem, tenzij die over collega s gaan, vertrouwelijk zijn of je (MBO) College of dienst schaden. Als je twijfelt over het gebruik van sociale media in je werksituatie, neem dan contact op met je leidinggevende. Voor elk (MBO) College of Dienst is er nl. een communicatieadviseur van de dienst Communicatie & Marketing beschikbaar, wiens vakgebied o.a. sociale netwerken is. Kom je online voorbeelden tegen die student(en) of medewerker(s) een gevoel van onveiligheid kunnen geven (zoals online pesten, kleineren of bedreigingen), bespreek dat dan met je collega, je leidinggevende of vertrouwenscontactpersoon. Ga zelf in elk geval niet online reageren. Online discussiefora of weblogs, maar ook Twitter kun je op veel manieren inzetten. Om te stimuleren, om uit te nodigen, om kennis te delen, om te corrigeren, om te informeren, om te helpen of om geholpen te worden (#durftevragen). Als het hierbij om werkgerelateerde onderwerpen gaat, zorg dan altijd dat je herkenbaar bent als medewerker van ROC van Twente. Als je aarzelt om ergens over mee te gaan discussiëren, of om iets over je werk te gaan twitteren, vraag je dan af: of je je op je gemak zou voelen als jouw collega s je reactie morgen in de krant zouden lezen. of je voor je bijdrage goedkeuring zou krijgen van je leidinggevende. Is het antwoord op één van deze vragen nee, bespreek e.e.a. dan met je collega s of leidinggevende. Blijf op sociale netwerken zakelijk in je uitlatingen. Je kunt jaren later nog geconfronteerd worden met uitspraken die je ooit deed. Minder fraaie foto s of filmpjes van vakanties of feestjes kunnen je in je loopbaan ook blijven achtervolgen. Realiseer je ook, dat internetlezers vrij gemakkelijk achter je identiteit kunnen komen door je profiel op social media kanalen en andere informatiesporen te achterhalen.

6 ROC van Twente De dienst Communicatie & Marketing beheert de officiële communicatiekanalen van ROC van Twente op de diverse netwerken. Voorbeelden van officiële social media kanalen van ROC van Twente:

7 van het ROC actief op sociale netwerken? Als je in werktijd onder de naam van ROC van Twente of van je (MBO) College / Dienst een weblog of Facebook-pagina wil starten of als je als onderwijsafdeling actief wilt worden op Twitter, dan is het logisch dat je dat vooraf hebt overlegd met je leidinggevende (die zo nodig advies kan vragen aan de dienst Communicatie & Marketing). Het is dan gebruikelijk dat je ook je functie binnen ROC van Twente vermeldt; je vertegenwoordigt op die social media kanalen immers het ROC van Twente. Mocht je overwegen om een eigen weblog te starten of een discussiegroep op te richten op Facebook of LinkedIn waarin je regelmatig publiceert over (je dagelijks werk bij) ROC van Twente, laat dan duidelijk blijken dat de blog of de discussiegroep geen officieel communicatiekanaal van ROC van Twente is en dat je persoonlijke opvattingen hier centraal staan. In dit soort situaties wordt vaak een disclaimer toegevoegd (zie voorbeeld). Voorbeeld disclaimer bij privéblog of -discussiegroep over ROC van Twente: 011. (Je Naam). De standpunten en meningen op deze website zijn de persoonlijke mening van (Je Naam) en staan los van eventuele officiële standpunten van ROC van Twente. (Je Naam) is niet verantwoordelijk voor de inhoud van uitlatingen en reacties van derden op de hier gepubliceerde teksten.

8 actief op sociale netwerken? Wat je als privépersoon buiten je werktijd doet, is in principe jouw zaak. Maar als je in je vrije tijd actief bent op sociale netwerken, dan kan er ongewild een overlap optreden tussen privé en werk. Ben je actief op bijvoorbeeld Facebook, Hyves of Twitter en je plaatst soms ook een reactie op of informatie over je werkzaamheden bij ROC van Twente, dan is er op dat moment een duidelijke overlap tussen privé en werk. Het is verstandig om in dit grijze gebied tussen werk en privé extra alert te zijn wat je schrijft, temeer daar ook foute berichten met één druk op <enter> online staan en misschien wel eeuwig terug te vinden zijn. Meng je je privé in discussies over onderwijszaken (bijv. op LinkedIn of Facebook), dan reageer je logischerwijs op basis van persoonlijke ervaringen en geef je persoonlijke standpunten. Schrijf dan in de ikvorm. Als je een standpunt van het ROC publiceert, vermeld dat er dan bij ( Mijn ROC vindt, dat. ). Overlap tussen privé en werk zal zich natuurlijk niet voordoen, wanneer je uitsluitend op weblogs, fora en andere sociale netwerken aanwezig bent met onderwerpen als je hobby, familie, etc., die geen raakvlak hebben met je werksituatie. Bestuurders, directeuren en teamcoördinatoren van ROC van Twente hebben een bijzondere verantwoordelijkheid bij het gebruik van social media. Voor sommige functies geldt immers dat iemand altijd wordt gezien als vertegenwoordiger van ROC van Twente, ook als hij/zij in een blog, op een forum of op Twitter een privé-mening verkondigt over een willekeurig onderwerp.

9 Waar kan ik meer te weten komen over het gebruik van sociale media? Op internet en in de sociale netwerken zelf is natuurlijk heel veel informatie te vinden over (het gebruik van) sociale media kanalen. Meekijken en meelezen met wat anderen publiceren in de sociale netwerken levert je al een schat aan ervaring op van hoe het (niet) moet. Op Plaza is een subsite te vinden met informatie over hoe ROC van Twente omgaat met social media en waarom: Klik hier voor de social media site op Plaza. Al enige tijd zijn enkele tientallen collega s actief op Yammer, een intern sociaal netwerk dat alleen toegankelijk is voor medewerkers van ROC van Twente. Een ideale manier voor collega s om laagdrempelig en in een afgeschermde omgeving kennis te maken met sociale media. In het cursusjaar bieden we je via de ROC Academie diverse mogelijkheden aan om je te verdiepen in het gebruik van sociale netwerken.

10 Hoe te reageren op sociale media? 1 Home Er verschijnt een bericht over uw organisatie via sociale media 1. Voordat u bepaalt of u hier (gemandateerd) via sociale of andere media op wilt reageren, is de centrale vraag: Wat is de aard en inhoud van de berichtgeving? Het bericht is (deels) positief qua inhoud en toonzetting. Reactiemogelijkheden: Het bericht is negatief qua inhoud en toonzetting. De vervolgvraag luidt dan: Tot welke categorie behoort het bericht? Doe niets. Of: Reageer door specifiek alleen de afzender van het bericht te bedanken. Of: Bedank de afzender zichtbaar voor iedereen voor de positieve feedback. Is het bericht beledigend bedoeld? Reageer niet, maar laat iemand de situatie monitoren. Neem contact op met de communicatie afdeling als de situatie verslechtert. Bepaal als communicatieafdeling² per situatie wat de beste aanpak is. Wanneer het bericht naast een positieve boodschap een suggestie bevat, geef dan aan wat u hiermee gaat doen. of Gaat het om een grap of satire? Reageer niet wanneer u de grap of satire niet waardeert, maar laat iemand de situatie monitoren. Neem contact op met de communicatie afdeling als de situatie verslechtert. Bepaal als communicatieafdeling² per situatie wat de beste aanpak is. Probeer een leuke grap in uw eigen communicatie te gebruiken. of Is er sprake van onwaarheden of onjuiste geruchten? Verzamel de feiten, vermeld onjuistheden en corrigeer deze. Verwijs indien nodig naar (een link met) meer informatie. of Is de uitlating afkomstig van iemand die ontevreden is over de organi satie, het product of de dienst verlening? Verkrijg meer informatie over de ontstane situatie en herstel deze indien nodig. Bied excuses aan voor zaken die mis zijn gegaan. Maak zichtbaar dat u zoekt naar een oplossing. Kernelementen van uw reactie: Zorgvuldig en betrouwbaar Open en eerlijk Tijdig (snelheid is essentieel) Respectvol Gebruik bronvermelding Focus op uw doelgroepen ¹ Bron: gebaseerd op Air Force Web Posting Response Assessment USA ² Neem voor meer informatie en specifieke tips voor communicatie professionals contact op met VDMMP via de contactgegevens op Zie voor meer informatie dossier Sociale media op Hoe te reageren op sociale media? versie 1.0

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA. Hoe je online je stem kunt laten horen en een <uw organisatie>-ambassadeur kunt zijn

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA. Hoe je online je stem kunt laten horen en een <uw organisatie>-ambassadeur kunt zijn RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een -ambassadeur kunt zijn Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2011 richtlijnen voor het

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een De Lichtenvoorde ambassadeur kunt zijn Versie: 1.0 Datum: 18 mei 2011 Richtlijn gebruik social media De Lichtenvoorde,

Nadere informatie

Natuurlijk betrokken!

Natuurlijk betrokken! Natuurlijk betrokken! Natuurlijk betrokken! in social media De Zorggroep Postbus 694 5900 AR VENLO www.dezorggroep.nl Handvatten voor het gebruik van social media als Zorggroepmedewerker Inhoud Handvatten

Nadere informatie

Leerlingenreglement. (onderdeel van het schoolreglement met betrekking tot sociale media)

Leerlingenreglement. (onderdeel van het schoolreglement met betrekking tot sociale media) Leerlingenreglement (onderdeel van het schoolreglement met betrekking tot sociale media) Mobiele telefoons, ipod e.d. Tijdens de lessen (dus in lesruimten, studiehuis, mediatheek, en dergelijke) staan

Nadere informatie

Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland

Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland Voor afdelingsvrijwilligers Digitale media hebben de laatste jaren gezorgd voor een enorme verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een Cavent-ambassadeur kunt zijn Datum vaststelling : 31-07-2012 Eigenaar : Beleidsmedewerker Vastgesteld door :

Nadere informatie

Protocol Social Media

Protocol Social Media Protocol Social Media Inleiding Social media zijn een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Onder

Nadere informatie

Protocol Social Media Konot

Protocol Social Media Konot Protocol Social Media Konot Inhoud Richtlijnen gebruik social media... 3 In de praktijk:... 4 Do s:... 4 Don ts:... 4 Achtergrondinformatie... 6 Aanvulling:... 7 Social Media Protocol Konot* Social Media

Nadere informatie

(SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN

(SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN (SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN VBM ontwikkelt (Social) Media Richtlijnen voor haar leden Social Media bieden kansen om te laten zien dat je trots bent op je werk en kunnen bijdrage aan een

Nadere informatie

Badminton Club Roermond

Badminton Club Roermond Social Media Protocol Badminton Club Roermond 1 Ingangsdatum social media protocol Dit protocol gaat in op 18 februari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Richtlijnen voor het gebruik van sociale media

Nadere informatie

Veilig omgaan met sociale media

Veilig omgaan met sociale media Kennispublicatie Veilig omgaan met sociale media Aanzet voor zoektocht binnen organisaties met focus op veiligheid 1 Infopunt Veiligheid Zoektocht: veilig omgaan met sociale media Nog niet iedereen heeft

Nadere informatie

Pedagogische studiedag - Sint-Rembert Torhout - 27 september 2013 Online huisregels - een sociale media beleid

Pedagogische studiedag - Sint-Rembert Torhout - 27 september 2013 Online huisregels - een sociale media beleid E-mail : info@internetvaardig.be Website : http://internetvaardig.be LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/filipbourgeois Facebook : https://www.facebook.com/internetvaardig Scoop.it : http://www.scoop.it/t/internetvaardig/

Nadere informatie

Social Mediaprotocol

Social Mediaprotocol Social Mediaprotocol Versie: februari 2014 Voorgenomen besluit : maart 2014 Behandeld in MR : juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Social media... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Inzet social media op het

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

Discussie notitie Aan Van Datum Onderwerp Basisprincipes als afspraak Discussie voor raadsleden Extra informatie Gevraagd

Discussie notitie Aan Van Datum Onderwerp Basisprincipes als afspraak Discussie voor raadsleden Extra informatie Gevraagd Discussie notitie Aan : Gemeenteraad Van : Inge Schopenhouer Datum : maandag 21 mei 2012 Onderwerp : Social media, spelregels voor effectief gebruik: een discussie waard! Onder Social media verstaan we

Nadere informatie

Uitgangspunten online communicatie Afspraken over web 2.0-communicatie door rijksambtenaren

Uitgangspunten online communicatie Afspraken over web 2.0-communicatie door rijksambtenaren Uitgangspunten online communicatie Afspraken over web 2.0-communicatie door rijksambtenaren Sommige organisaties stellen uitgebreide regels op voor het gebruik van web 2.0 toepassingen door hun medewerkers.

Nadere informatie

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA oktober 2013 Uitvoering: Alle Dijk, bovenschools ICT er (namens de ICT-werkgroep) Instemming GMR op 14 november 2013 Vastgesteld op 15 november 2013 WAAR GAAT DEZE WERKINSTRUCTIE

Nadere informatie

Social media handreiking voor medewerkers

Social media handreiking voor medewerkers Social media handreiking voor medewerkers (en ingehuurde externen) LinkedIn, Hyves, Twitter, Facebook, Youtube waarschijnlijk ken je deze termen allemaal. En heb je op een aantal van deze websites al een

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

In de digitale wereld gebruik ik alleen mijn voornaam. Andere persoonlijke gegevens (achternaam, adres, telefoonnummer enz.) houd ik voor mezelf.

In de digitale wereld gebruik ik alleen mijn voornaam. Andere persoonlijke gegevens (achternaam, adres, telefoonnummer enz.) houd ik voor mezelf. Richtlijnen voor het gebruik van sociale media en internet voor leerlingen Voor een goede omgang in de digitale wereld (sociale media*, internet, e-mail, whats app, enz.) gelden, net als in de 'echte'

Nadere informatie

Sociale media: luisteren en produceren

Sociale media: luisteren en produceren Kennispublicatie Sociale media: luisteren en produceren Vervolg voor organisaties met focus op veiligheid Kennispublicatie versie zomer 2012 Infopunt Veiligheid 1 Inleiding De toepassing van sociale media

Nadere informatie

Protocol Sociale Media De Ark

Protocol Sociale Media De Ark Protocol Sociale Media De Ark Schoolspecifiek protocol. 2016-2020 Versie: Januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Doelgroep en reikwijdte... 3 Voor de gebruikers (leerlingen en ouders/verzorgers)...

Nadere informatie

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013 Richtlijn gebruik social media Interne en Externe Communicatie Voor studenten Collegejaar 2012-2013 Directie Onderwijs & Opleidingen Team Communicatie & Voorlichting Juli 2012 Social Media 1 Inleiding

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

Sociale Media reglement

Sociale Media reglement Sociale Media reglement Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Vastgesteld door het College van Bestuur: 19 november 2013 Instemming GMR Primair Onderwijs 25 november 2013 Instemming GMR Voortgezet Onderwijs

Nadere informatie

... W. Broos/werkgroep PR en communicatie

... W. Broos/werkgroep PR en communicatie 20 maart 2014.................................................................. Gebruik social media W. Broos/werkgroep PR en communicatie Naam notitie/procedure/afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Gebruik

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

voor UZ Leuven-medewerkers

voor UZ Leuven-medewerkers Richtlijnen social media voor UZ Leuven-medewerkers Social media maken meer en meer deel uit van onze leefwereld. Denk maar aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube Ook UZ Leuven wil deze boot niet missen

Nadere informatie

Handleiding omgang privézaken en werkzaamheden medewerkers.

Handleiding omgang privézaken en werkzaamheden medewerkers. 4.1.1.4.14 handleiding omgang privé zaken en werkzaamheden medewerkers 1 van 5 Handleiding omgang privézaken en werkzaamheden medewerkers. Protocol Social Media. Social Media is onderdeel van ons dagelijks

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

Protocol Sociale Media

Protocol Sociale Media Bezoekadres Blikkenburgerlaan 2 3703 CV Zeist Postadres Postbus 16 3700 AA Zeist T 030 698 21 40 F 030 698 21 80 www.osgs.nl info@osgs.nl KvK 30250155 Datum Onderwerp Protocol Contactpersoon P. van de

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE ZO. Social media richtlijnen voor FNV kaderleden

SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE ZO. Social media richtlijnen voor FNV kaderleden SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE ZO Social media richtlijnen voor FNV kaderleden November 2015 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 1.1 Waarom social media richtlijnen? 1.2 Wat zijn social media? 1.3 Waarom zelf actief

Nadere informatie

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA

GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA GEBRUIKSCODE SOCIAL MEDIA WAAR GAAT DEZE WERKINSTRUCTIE OVER? Social Media bieden onder meer de mogelijkheid om te laten zien, dat je trots bent op je werk en kunnen een bijdrage leveren aan een positief

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Social media protocol. Versie: oktober 2015 Maaike van Adrichem

Social media protocol. Versie: oktober 2015 Maaike van Adrichem Social protocol Versie: oktober 2015 Auteur: Maaike van Adrichem Inhoud Inleiding...2 Toepassingen van...3 Toepassing bij profilering...3 Toepassing in onderwijs...3 Toepassing in communicatie...3 Richtlijnen

Nadere informatie

Social Media Policy KSV Temse Richtijnen voor het gebruik van social media

Social Media Policy KSV Temse Richtijnen voor het gebruik van social media KSV Temse Richtijnen voor het gebruik van social media /ksvtemse @ksvtemse Richtijnen voor het gebruik van sociale media Richtlijnen voor het gebruik van social media Voor spelers, trainers, bestuursleden

Nadere informatie

Schoolprotocol sociale media

Schoolprotocol sociale media Schoolprotocol sociale media De Vrijheit 2016-2020 protocol sociale media Besproken team d.d. juni 2016 Instemming MR d.d. november 2016 Vastgesteld d.d. Bekend gemaakt d.d. Handtekening: 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc Dienst of product meer zichtbaar via bloggen Suheyla Tunc Wat is bloggen, weblog, blog? - digitaal dagboek - een interactief systeem: een inleiding met een reactiemogelijkheid - naam voor een website met

Nadere informatie

Social Media Protocol VPCO De Viermaster

Social Media Protocol VPCO De Viermaster Social Media Protocol VPCO De Viermaster Versie 1.0 Totstandkoming en evaluatie Social Media Protocol Datum Behandeld in directieoverleg 4 maart 2014 Advies/instemming GMR Vastgesteld Bestuur Publicatie

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING Jeanet Walraven INTERACTIEVE PRESENTATIE DOE MEE EN TWITTER: #NEMACC2017 INTRODUCTIE Jeanet Walraven Ondernemer (Social) business developer Ondernemerscoach

Nadere informatie

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur 1 Jeroen Mirck Jeroen Mirck Journalist, columnist, blogger Schrijft voor: MarketingTribune, Emerce, VARA Advies, presentaties, workshops over

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Protocol Sociale Media

Protocol Sociale Media Protocol Sociale Media Inleiding Sociale media zoals Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dus ook niet bij iedereen die betrokken is bij

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

Do s en don ts van sociale media bij participatie

Do s en don ts van sociale media bij participatie Do s en don ts van sociale media bij participatie Tool van directie Participatie Inleiding Veel organisaties binnen de Rijksoverheid zijn actief op social media, zoals Facebook, Instagram of YouTube. Een

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Hoe heurt het eigenlijk? Laurens & Sociale Media www.laurens.nl/socialemedia

Hoe heurt het eigenlijk? Laurens & Sociale Media www.laurens.nl/socialemedia Hoe heurt het eigenlijk? Laurens & Sociale Media www.laurens.nl/socialemedia Niet gepost is altijd mis! Wie niet post, wie niet wint! Laurens & Sociale Media?! Hoe heurt dat eigenlijk? Wat kan ik ermee

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Internetverkeer vanaf een. Stichting Proo-account

Internetverkeer vanaf een. Stichting Proo-account Internetverkeer vanaf een Stichting Proo-account inleiding De ICT-voorzieningen die de Stichting Proo beschikbaar stelt worden aangeboden binnen het kader van het volgen van onderwijs of ter ondersteuning

Nadere informatie

Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business

Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business Juni 2012 Ronald Provoost Inzet soort Social Media Anders 7% 7% 7% 7% 7% 7% 2% 4% 56% 41% 56% 50% 59% 72%

Nadere informatie

2. Toepassing van sociale media

2. Toepassing van sociale media Protocol sociale media 1. Inleiding Sociale media zoals Snapchat,Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden nieuwe mogelijkheden voor gebruik in het onderwijs, maar worden natuurlijk veel breder gebruikt.

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Sociale Media bij de Overheid

Sociale Media bij de Overheid Sociale Media bij de Overheid Otto Thors adviseur sociale media en dienstverlening Amersfoort, 23 september 2010 Congres Het Nieuwe Werken Initiator Uitgever Hoofdredacteur Excellente dienstverlening

Nadere informatie

Als je niet kunt delen, kan je ook niet vermenigvuldigen Door: Marja Ruigrok

Als je niet kunt delen, kan je ook niet vermenigvuldigen Door: Marja Ruigrok Als je niet kunt delen, kan je ook niet vermenigvuldigen Door: Marja Ruigrok Iedereen die me een beetje kent, weet dat de titel van dit hoofdstuk mijn motto is. Het geldt voor kennis, winst en zeker voor

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

De Facebook pagina voor beginners

De Facebook pagina voor beginners De Facebook pagina voor beginners Een heldere handleiding 1. Opzetten van een pagina 2. Hoe krijg ik fans? 3. Interactie: do s and don ts 4. Pagina of profiel? 5. Pagina of groep? Kitty Arends Humanatic

Nadere informatie

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog voor de (zelfstandig) professional Wat doe je wel en niet op: Online Strategie *beta* Etiquette op social media voor een goede persoonlijke

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Wat is social media? Vincent de Widt Adviseur online communicatie UMC Utrecht. 24 januari 2013

Wat is social media? Vincent de Widt Adviseur online communicatie UMC Utrecht. 24 januari 2013 Wat is social media? Vincent de Widt Adviseur online communicatie UMC Utrecht 24 januari 2013 Wat is social media?? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Retweet, privé tweet, hashtag, alert en favorieten?!? Voor wie de termen en het gebruik van twitter abracadabra is, heeft Marika

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Protocol Sociale Media SKOW

Protocol Sociale Media SKOW Protocol Sociale Media SKOW Inleiding Sociale media zoals Hyves, Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel Tijd: 55 60 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Kop Introductie Wie ben jij online? Introduceer het onderwerp kort: Wie ben jij online? Bijna iedereen heeft een of meerdere

Nadere informatie

Internetverkeer op de SKOB scholen 1.

Internetverkeer op de SKOB scholen 1. 1. Inleiding De ICT-voorzieningen die Stichting Katholiek Onderwijs Borsele (SKOB) beschikbaar stelt, worden aangeboden binnen het kader van het volgen van onderwijs of ter ondersteuning aan de bedrijfsvoering

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

hoe je social media inzet voor jouw club

hoe je social media inzet voor jouw club hoe je social media inzet voor jouw club social media Kansen en mogelijkheden voor amateurverenigingen Een groot percentage Nederlanders is lid van een sociaal netwerk als Hyves, Facebook of LinkedIn.

Nadere informatie

Protocol Sociale media gebruik

Protocol Sociale media gebruik Protocol Sociale media gebruik Juni 2017 Praktijkschool De Noordhoek Algemeen Het gebruik van sociale media heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Het is geen hype, maar iets blijvends, al is

Nadere informatie

Sociale Media Protocol

Sociale Media Protocol Bijlage 2 Sociale mediaprotocol Sociale Media Protocol Voorwoord Dit sociale media protocol voorziet in richtlijnen voor het gebruik van internet en sociale media in de school. Het is bestemd voor leerlingen,

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

Een wandeling door de HRD community

Een wandeling door de HRD community Een wandeling door de HRD community Je persoonlijke pagina inrichten In een community is je profiel belangrijk. Daarmee laat je zien wie je bent en waar je interesses liggen. Je profiel is je visitekaartje

Nadere informatie

Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel

Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel Wat staat u te wachten? Social media promo. Redenen om het niet te doen. Web 2.0 Voorbeelden (goed en fout) Tips en trucs, leuke hulpmiddelen

Nadere informatie

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy.

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. De online tool BeSocialEasy vindt voor jou berichten die worden gepubliceerd op weblogs, fora, nieuws sites, blogs en verschillende social media platformen (zoals

Nadere informatie

ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO

ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITAAL BELEID S HEEREN LOO Hieronder vind je de antwoorden op de elf opdrachten van de training Digitaal Beleid s Heeren Loo.

Nadere informatie

Social Media Protocol

Social Media Protocol Social Media Protocol Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Uitgangspunten protocol... 4 Waarom... 4 Voor wie... 4 Bereik... 4 Introductie: Toepassing van social media... 5 Wat is social media...

Nadere informatie