Basisschool Crombeen Update Schooleigen opvoedingsproject.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basisschool Crombeen Update 01-09-2015 Schooleigen opvoedingsproject."

Transcriptie

1 CROMBEEN wordt CROMBEEN+ In het schooljaar zijn we de vernieuwing aangegaan. Onze school wil belangrijke stappen zetten om klaar te zijn voor de toekomst. Dit vernieuwingsproject staat beschreven in de folder die we uitgaven in het begin van vorig schooljaar. Vandaar spreken we ook van Crombeen+: beter voor de leerlingen en beter voor de leerkrachten. Het proces is begonnen, de komende jaren zal er verder aan gewerkt worden. Basisschool Crombeen Update Schooleigen opvoedingsproject. Dit schooleigen opvoedingsproject is een deel van de schoolbrochure die bestaat uit: - Administratieve schoolfiche (door de school in te vullen bij inschrijving) - Opvoedingsproject. - Infobrochure. - Schoolreglement. - Schoolkalender huidig schooljaar. - Document voor akkoord schoolreglement. - Een infofolder van het CLB.

2 Wij werken met een levensregel voor leerlingen, gebaseerd op de spiritualiteit van Benedictus. Deze levensregel is een bron die zich richt op de groei van elk individu in het dagelijks leven. GROEI : Wij geloven in de groei van elke leerling met zijn talenten, waarop wij een positief antwoord geven. LUISTERBEREIDHEID : Aandachtig luisteren en begrijpen zijn het begin van elk groeiproces. TIJD : We gaan op zoek naar een gezond ritme om te groeien. ORDE : en regelmaat werken aanstekelijk, dragen bij tot een aangename schoolsfeer en geven zuurstof om te leren. FLEXIBILITEIT : Omgaan met verandering en diversiteit biedt kansen in het leven. GASTVRIJHEID : Onze warme gastvrijheid leidt tot respect voor iedereen. ENGAGEMENT : Elke dag opnieuw kiezen wij voor haalbare uitdagingen.

3 Onze warme gastvrijheid leidt tot respect voor iedereen. Gastvrij zijn je hart openen voor ieder mens leren luisteren met al je zintuigen tijd geven er zijn. Op onze school gaan wij gastvrij om met elkaar, vriendelijkheid en warme omgangsvormen zijn heilig voor ons. Zo creëren wij een veilig schoolklimaat dat alle leerlingen, van welke cultuur of afkomst ook, toelaat te groeien naar een open samenleven met anderen. In onze school zijn alle kinderen en alle ouders welkom. We zijn een school met open deuren die wil uitnodigen om binnen te stappen. We zijn gastvrij voor alle bezoekers van onze school. Zo willen we ook de kinderen opvoeden; als gastvrije mensen die zich openstellen voor iedereen. - s Morgens kunnen alle ouders met kleuters tot bij de juf aan de klas. Kinderen van de lagere school en ouders worden s morgens onthaald op de speelplaats. - In elke klas is er dagelijks een onthaalmoment. - Onze school ontvangt regelmatig studenten uit verschillende opleidingen: we bieden hen een goede leersituatie. Als je op onze school komt word je vriendelijk ontvangen. - We zijn gastvrij naar alle ouders; op donderdag hebben we een zorgdag voor ouders die we uitnodigen om in overleg te gaan om de zorg voor hun kind te optimaliseren. - Elke kind is welkom bij elk personeelslid; kinderen kunnen altijd bij de leerkrachten of bij de directie terecht met een verhaal, een zorg, - Nieuwe kinderen worden erg zorgzaam ontvangen zodat ze zich snel thuis voelen op onze school.

4 en regelmaat werken aanstekelijk, dragen bij tot een aangename schoolsfeer en geven zuurstof om te leren. en netheid zorgen voor structuur in het dagelijks leven. is leren de essentie van de rest te onderscheiden. is afspraken maken en ze naleven. creëert efficiëntie en vrije tijd. Met deze orde scheppen wij een rustgevende leer- en leefomgeving, waarin leerlingen zich thuis voelen en optimaal kunnen leren. Op onze school bieden we de kinderen structuur. Er zijn duidelijke afspraken voor personeelsleden, voor kinderen en ouders. Structuur is orde en netheid, is op tijd komen en de afspraken naleven. En dat binnen de grenzen van het gezond verstand en van een echt kindvriendelijk beleid. Geen structuur om de structuur maar als middel om te groeien in persoonlijke ontwikkeling. - s Morgens gaat de bel tweemaal: een eerste maal om in de rij te staan, een tweede belsignaal om stil te zijn. Na het onthaal gaan de kinderen in stilte in de rij naar boven. - Elke dag verloopt volgens een planning, opgesteld door de leerkracht in haar of zijn klasboek. - In de klas zorgt de leerkracht, samen met de kinderen, voor de orde en netheid. Kinderen krijgen verantwoordelijkheden om de klas netjes te houden. - De school heeft een schoolreglement. Er is ook een vereenvoudigd reglement voor de kinderen. Dit reglement wordt op regelmatige basis met de kinderen gelezen en besproken. - We bieden extra ondersteuning in structuur aan kinderen die deze extra zorg nodig hebben.

5 Wij geloven in de groei van elke leerling met zijn talenten, waarop wij een positief antwoord geven. en is je ontplooien tot een volwaardig mens. en is je wereldbeeld verruimen. en is een wereldburger worden. en is jezelf leren kennen, je grenzen aanvaarden en zelfs jezelf soms overstijgen. In al onze lessen staat de groei van de leerlingen centraal. Vanuit de invalshoek van vele vakken worden ze gestimuleerd om zich te ontplooien en uit te groeien tot jonge volwassenen. en in de ontwikkeling staat centraal op onze school. Op onze school krijgen alle kinderen het recht om te groeien op hun eigen tempo. Elk kind krijgt tijd om alles op z n eigen tempo en niveau te leren. Op onze school forceren we de kinderen niet. Door de kinderen te motiveren, te bevestigen en te stimuleren trachten we de kinderen te laten leren in de zone van de naaste ontwikkeling. - Elk kind heeft z n eigenheid. Je bent wie je bent: je mag zijn wie je bent. Dat is onze visie in onze dagelijks werking: van kleuter tot onze oudste kinderen op onze school. - Differentiatie is het sleutelwoord op onze school. Binnen de draagkracht van elke klas werken we kindgericht: aangepaste aanpak, aangepaste opdrachten, aangepaste huistaak - Op onze school hebben we aandacht voor alle aspecten van leren: groeien als mens doe je op verschillende domeinen. Naast wiskunde en Nederlands is er ook nog de muzische en culturele groei, de lichamelijke groei, de sociale groei,de blik op de wereld En daarom verlaten we regelmatig de schoolbanken: leren in het museum, in het bos, in de sporthal,

6 We gaan op zoek naar een gezond ritme om te groeien. ritme bewaken is tijd maken voor werk, ontspanning en voor elkaar tijd maken voor nadenken, voorbereiden, uitvoeren en reflecteren tijd maken voor overleg met leerlingen, collega s en ouders tijd zien als telkens nieuwe kans, ondanks het verleden. bieden aan leerlingen is met en voor hen plannen en organiseren, is aandacht blijven hebben voor het persoonlijk groeitraject naar zelfstandigheid, dat niet voor elke leerling in eenzelfde tempo verloopt. en groei zijn onlosmakelijk verbonden met tijd. krijg je door een goede planning met een goede tijdsverdeling en tijdsbewaking. Om goed te groeien is er tijd nodig. en kan je niet onder tijdsdruk en door een gebrek aan tijd. Dat weten we goed op onze school. Op onze school krijgt elkeen voldoende tijd om zijn werk te plannen, om keuzes te maken, om zaken af te werken. Geen snel en oppervlakkig werk dus, maar tijd om in de diepte te werken: degelijk dus. Op onze school willen we ook tijd geven om te onthaasten: rust biedt een open geest: we willen dit bewaken. - We vragen aan de ouders om op tijd te zijn bij het begin van elke schooldag. - Op onze school is er een bel die handmatig bediend wordt. We houden het uurwerk goed in de gaten maar willen niet de druk van de automatische bel. De leerkracht is tijdsbewaker: activiteiten worden dus niet abrupt afgebroken. - Voor differentiatie is er tijd nodig. Aan de leerkrachten wordt structureel en planmatig tijd geboden voor het kind met extra zorg. - Naast lerende tijd heeft elke kind recht op vrije tijd. Dit vind je terug in het huistakenbeleid en de voorzieningen voor revalidatie tijdens de lesuren. Na schooltijd worden de kinderen dan minder belast.

7 Elke dag opnieuw kiezen wij voor haalbare uitdagingen. betekent verantwoordelijkheid opnemen engagement vergt inzet, enthousiasme en betrokkenheid. voor jezelf voor de ander voor het gezamenlijk project is de hoofdvoorwaarde voor het welslagen van het opvoedings-project en voor het geslaagd doorlopen van de schoolloopbaan. Wij willen door het eigen engagement een positieve respons bij de leerlingen oproepen en ons onderwijs als een proces met gedeelde verantwoordelijkheid van leerkracht en leerlingen tot stand brengen. opnemen zit in de traditie van onze school. Alle personeelsleden tonen een maximaal engagement, binnen hun eigen draagkracht. Ook aan de leerlingen en aan de ouders wordt engagement gevraagd, gedifferentieerd, naar eigen vermogen. is verantwoordelijkheid opnemen: iets meer doen dan het gevraagde dus: inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Als team tonen we dat dagelijks: dat voel je aan onze school in beweging. Net door dat uitzonderlijk engagement overstijgen we de wettelijke verplichtingen. - De leerkrachten op onze school stralen engagement uit: door hun gedrevenheid in de dagelijkse klas- en schoolwerking. Daardoor is onze school ook een actieve school met projectwerking, culturele leeruitstappen, feest, - Ook van de leerlingen vragen we engagement: verantwoordelijkheid dragen voor het materiaal en de gebouwen. Maar ook in het naleven van het reglement en de afspraken. En natuurlijk in de betrokkenheid in het ganse schoolleven. - Van de ouders vragen we engagement om dagelijks de schoolagenda na te kijken, aanwezig te zijn op oudercontacten en activiteiten waar het belangrijk is om op aanwezig te zijn.

8 Aandachtig luisteren en begrijpen zijn het begin van elk groeiproces. Luisteren is meewerken aan een rechtvaardiger toekomst. Luisteren is openstaan voor het nieuwe en het andere. Luisteren is de basis voor een goede klasgeest. Luisteren is groeien in menselijkheid en kennis. Luisteren oefenen wij met de leerlingen in alle vakken. Ook in de vakoverschrijdende eindtermen vind je het bereiken van een actieve luisterhouding als doel terug. Wie goed luistert, groeit. Luisteren is openstaan voor de andere. en gastvrijheid sluiten heel nauw bij elkaar aan. Op onze school is iedereen welkom en iedereen zal zo onthaald worden: vriendelijk en met een luisterend oor. Bezoekers, (nieuwe) ouders, kinderen kunnen bij elk personeelslid terecht met hun eigen verhaal. Er zal naar jou geluisterd worden, meer nog, we zullen trachten jou te begrijpen. - Elke dag in de klas begint met een onthaal: dan luistert de leerkracht naar de kinderen en luisteren kinderen naar elkaar: een leuke anekdote, een triest verhaal, het vertellen van een gebeurtenis: alles kan dan aan bod komen. - Elkaar begrijpen overstijgt nog het luisteren. Onze zorgwerking impliceert het begrijpen van elk kind. - Ouders kunnen altijd terecht op onze school. Met kleine en grote zorgen: er zal geluisterd worden. - Open deuren zijn een kenmerk op onze school: op onze school staan geen tothier-bordjes. Bij de directie vind je een open deur, ook de leerkracht is steeds bereikbaar.

9 Omgaan met verandering en diversiteit biedt kansen in het leven. betekent verwondering en openheid tegenover het nieuwe en het ongewone aanpassing aan telkens variërende noden en vereisten aanvaarding van het andere en de ander respect voor ieders eigenheid is voor ons geen modewoord, maar een levenshouding die inherent is aan het onderwijs en de menselijke omgang op onze school. Zich kunnen aan-passen aan steeds wisselende omstandigheden en mensen is een maatschappelijke vereiste, die wij onze leerlingen als bagage voor het leven willen meegeven. en structuur bieden vinden we belangrijk op onze school. Maar het mag geen belemmering zijn om breed te ontwikkelen. Daarom voeden we kinderen op om vlot om te gaan met verandering en diversiteit. Flexibel zijn dus. Veranderen is nodig om te vernieuwen: we blijven niet stilstaan bij oude gewoonten. Op onze school doen we aan zelfevaluatie, van daaruit plannen we vernieuwingen: een nieuwe layout van de poortbrief, een vernieuwend schoolproject, is ook omgaan met mensen die anders zijn. Diversiteit is geen impulsiviteit of ondoordacht handelen: we geven de kinderen de tijd om doordacht te beslissen in gedeelde verantwoordelijkheid. - We bieden structuur en orde op onze school maar elke dag is anders: onvoorziene gebeurtenissen, leerkrachten die ziek zijn, een dag die niet loopt zoals het moet. Op onze school werken flexibele mensen die daar weten mee om te springen. Geen paniek dus maar doordacht beslissingen nemen en keuzes maken. - Differentiëren en zorg bieden kan alleen maar als je flexibel bent. Onze kinderen leren aanvaarden dat iedereen anders is : er gaan kinderen uit de klas naar de logopedie, sommige kinderen krijgen andere huistaken, kinderen mogen extra hulpmiddelen gebruiken bij het leren,

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT In ons Eigen opvoedingsproject (EOP) kan u lezen hoe wij als school onze opvoedingstaak zien.

Nadere informatie

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind.

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind. 1. VERWELKOMING. NAAR DE OUDERS TOE Van harte welkom in onze school. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Het verheugt ons dat u voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind een

Nadere informatie

1. Onze schoolvisie. 1. We zijn een herkenbare christelijk gelovige school. 2. We bieden kwaliteitsonderwijs aan.

1. Onze schoolvisie. 1. We zijn een herkenbare christelijk gelovige school. 2. We bieden kwaliteitsonderwijs aan. 1. Onze schoolvisie Wij zijn een vrije gemengde basisschool met een speelplaats voor kleuters en een speelplaats voor de lagere school. Als school leveren we een zeer sterke inspanning naar het ontwikkelen

Nadere informatie

Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel

Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel School Naam personeelslid Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel PERSOONLIJKE STELLINGEN 1 voor ONDERSTEUNEND PERSONEEL ter voorbereiding van een FUNCTIONERINGSGESPREK 2. I Enkele richtlijnen en

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

D E K LE OPVOEDINGSPROJECT T E. Werken met een visie. R K

D E K LE OPVOEDINGSPROJECT T E. Werken met een visie. R K D E K LE U TE T E R K OPVOEDINGSPROJECT Werken met een visie. O UT T E R OMDAT JE MET POËZIE ZOVEEL MEER ZEGT... Werken met visie Is als kijken in een spiegel. Als je in een spiegel kijkt, kijk je meestal

Nadere informatie

Deel 1 Opvoedingsproject

Deel 1 Opvoedingsproject Deel 1 Opvoedingsproject 1 Beste ouders, Welkom aan onze school. U kiest onze school voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind. Wij zijn blij en dankbaar voor het vertrouwen in onze school. De directie

Nadere informatie

Kijkwijzer: Oudervriendelijke school

Kijkwijzer: Oudervriendelijke school Kijkwijzer: Oudervriendelijke school Wat kan oudervriendelijkheid inhouden? Op basis van acht criteria reiken wij een aantal kapstokken aan waaraan het oudervriendelijke karakter van de school kan worden

Nadere informatie

Julie Billiartplein 2 052/450388. Opvoedingsproject. B.V.A-wijk F132 052/446535. Samen op weg...

Julie Billiartplein 2 052/450388. Opvoedingsproject. B.V.A-wijk F132 052/446535. Samen op weg... Opvoedingsproject Julie Billiartplein 2 052/450388 B.V.A-wijk F132 052/446535 Samen op weg... Samen op weg... Opkomen voor alle kinderen Groeien Eigenheid Verantwoordelijkheid Opkomen voor alle kinderen.

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT 1 INHOUDSOPGAVE Pedagogisch project Opdracht 1 Werken aan de schooleigen christelijke identiteit 3 Opdracht 2 Werken aan een degelijk en samenhangend onderwijsinhoudelijk aanbod.

Nadere informatie

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland 1 ONZE SCHOOL en de SCHOLENGROEP ARKORUM Het katholiek basisonderwijs brengt al vele jaren een aanbod van kwalitatief onderwijs en opvoeding aan kleuters en leerlingen in de regio Roeselare- Ardooie. In

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 Opvoedingsproject A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2 A.1 De christelijke identiteit p. 2 A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 A.3 Zorg voor elk kind = accent op talent p. 4 A.4 Een sterke teamspirit, een

Nadere informatie

1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT

1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT 1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT Als katholieke school kiezen we voor de fundamentele opdracht onze kinderen te begeleiden vanuit uitgesproken evangelische waarden. Ieder kind is uniek.

Nadere informatie

Visie Kindcentrum Vroondaal

Visie Kindcentrum Vroondaal Visie Kindcentrum Vroondaal Daar word je wijzer van! Den Haag, mei 2017 Deze visietekst is tot stand gekomen via stuurgroepbijeenkomsten met professionals vanuit SCOH en Triodus, gesprekken met teamleden

Nadere informatie

Functiebeschrijving mentor

Functiebeschrijving mentor Functiebeschrijving mentor Algemeen kader: Krachtlijnen van het opvoedingsconcept voor het katholiek basisonderwijs ( OKB) Werken aan een schooleigen christelijke identiteit Werken aan een degelijk onderwijsinhoudelijk

Nadere informatie

Bijlage 6 uit het schoolreglement

Bijlage 6 uit het schoolreglement Bijlage 6 uit het schoolreglement Visietekst huistaken Sint-Paulus, De Deynestraat / Rerum Novarumplein Gent Inleiding Met een visietekst willen we de fundamentele ideeën formuleren van het huistakenbeleid

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

Het pedagogische raamwerk in een notendop

Het pedagogische raamwerk in een notendop Het pedagogische raamwerk in een notendop Het pedagogische raamwerk Geeft weer wat we verstaan onder pedagogische kwaliteit en vormt daardoor een eenvormige inspiratiebron voor iedereen die met kinderopvang

Nadere informatie

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015)

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) Woonzorgcentrum Leiehome is een woonplaats met ruime verzorgingsmogelijkheden voor ouderen. Wij verlenen een deskundige en actuele zorg op maat.

Nadere informatie

v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK

v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK OPDRACHTSVERKLARING SINT- LODEWIJK cliënt-organisatie-medew MISSIE SINT-LODEWIJK - biedt aangepast onderwijs

Nadere informatie

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon.

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. OPVOEDEN en LEREN is gebaseerd op een draagvlak van STEUNEN, STUREN EN STIMULEREN: Om binnen de grenzen

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

stevige stam is de boom waardeloos.

stevige stam is de boom waardeloos. Visuele voorstelling Boom: Onze school ligt in een groen, bosrijke omgeving. Het logo van de school staat centraal in de tekening. Jongen en meisje: De kinderen staan centraal in onze school. Ben je jongen

Nadere informatie

PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS

PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS Het opvoedingsproject van onze school bestaat uit een aantal krachtlijnen die onze identiteit weerspiegelt. Het gaat om basisbeginselen die zoveel mogelijk in wisselwerking

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A.A. Terruwe

Opvoedingsproject. A.A. Terruwe Opvoedingsproject Je mag zijn wie je bent En zoals je bent. Met fouten en gebreken. Om te kunnen worden Die je in je aanleg bent Maar zoals je je nog niet kunt vertonen En je mag het worden op jouw wijze

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

ALGEMENE FUNCTIEGEGEVENS. Kinderbegeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang. Functiebeschrijving

ALGEMENE FUNCTIEGEGEVENS. Kinderbegeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang. Functiebeschrijving ALGEMENE FUNCTIEGEGEVENS Dienst : Afdeling : Functie : Niveau : Weddenschaal : HUIS VAN HET KIND ZIBO Kinderbegeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang C C1C2 Functiebeschrijving Situering van het ZIBO

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

Ons opvoedingsproject

Ons opvoedingsproject Ons opvoedingsproject Vrije Zelfstandige Kleuterschool Melsele Een school met kiemkracht Inhoud van dit opvoedingsproject: Vijf opdrachten van een katholieke basisschool Woordbeeld van onze school Belangrijke

Nadere informatie

Wij gaan met plezier naar school.

Wij gaan met plezier naar school. www.schoolbranst.be Wij gaan met plezier naar school. 3...onze visie Onze school is een landelijk gelegen dorpsschool, een groene school, waar we leven in verbondenheid met de natuur en met elkaar en handelen

Nadere informatie

Gemeentelijk basisonderwijs: Pedagogisch project

Gemeentelijk basisonderwijs: Pedagogisch project : Het pedagogische project geeft de kenmerken aan die de school hanteert bij de opvoeding en het onderwijs van de kinderen. De missie en visie die het schoolbestuur, de directie en de leerkrachten nastreven,

Nadere informatie

Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL. Deel 1 Opvoedingsproject

Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL. Deel 1 Opvoedingsproject Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL Deel 1 Opvoedingsproject 1 ONS OPVOEDINGSPROJECT Wij verwachten van alle ouders dat ze loyaal achter de identiteit en het opvoedingsproject

Nadere informatie

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt!

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt! DON BOSCO GENK Meer dan je denkt! AANBOD EERSTE GRAAD Dag nieuwe leerling, Dag ouder, In onze Don Boscoschool willen wij een kwaliteitsvolle vorming aanbieden. Vanuit ons opvoedingsproject leggen wij

Nadere informatie

2. Ons opvoedingsproject

2. Ons opvoedingsproject 2. Ons opvoedingsproject Hieronder vindt u een beschrijving van de uitgangspunten van ons pedagogisch project Ons opvoedingsproject tracht te verwoorden welke doelstellingen we nastreven om onze kinderen

Nadere informatie

Leren met ambitie. jong en oud, hand in hand. een thuis vanuit. redelijkheid/rationaliteit, hartelijkheid/emotionaliteit, geloof/zingeving

Leren met ambitie. jong en oud, hand in hand. een thuis vanuit. redelijkheid/rationaliteit, hartelijkheid/emotionaliteit, geloof/zingeving . Missie Leren met ambitie jong en oud, hand in hand een thuis vanuit redelijkheid/rationaliteit, hartelijkheid/emotionaliteit, geloof/zingeving de toekomst tegemoet. 2. Visie 2. Ons opvoedingsproject

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 2018-2019 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Deel 1. Opvoedingsproject

Deel 1. Opvoedingsproject Deel 1 Opvoedingsproject 5 6 1. Opvoedingsproject Wij verwachten van alle ouders dat ze loyaal achter de identiteit en het pedagogisch project van onze school staan en dit ondersteunen. Hieronder vindt

Nadere informatie

Ons opvoedingsproject

Ons opvoedingsproject Vrije basisschool Inhoud van dit opvoedingsproject: Vijf opdrachten van een katholieke basisschool Woordbeeld van onze school Belangrijke waarden voor onze school Waarom kozen we deze waarden? Ons inspiratieverhaal

Nadere informatie

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes?

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes? HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom! Heidi Denys Pieter Dhuyvetter

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

MODEL VAN FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER. Instelling: FUNCTIEBESCHRIJVING. Opgemaakt op... Naam:.. Adres:..

MODEL VAN FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER. Instelling: FUNCTIEBESCHRIJVING. Opgemaakt op... Naam:.. Adres:.. MODEL VAN FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER Instelling: 122259 FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER Opgemaakt op... Naam:.. Adres:... Stamboeknummer:.. Opdrachtbreuk:../24 Vast benoemd: Ja/Neen Eerste

Nadere informatie

Vijf opdrachten voor het Katholiek Basisonderwijs in Vlaanderen

Vijf opdrachten voor het Katholiek Basisonderwijs in Vlaanderen Vijf opdrachten voor het Katholiek Basisonderwijs in Vlaanderen 1. Werken aan een schooleigen christelijke identiteit 2. Werken aan een geïntegreerd onderwijsinhoudelijk aanbod 3. Werken aan een stimulerend

Nadere informatie

De Zonnebloem, een school waar pit in zit

De Zonnebloem, een school waar pit in zit De Zonnebloem, een school waar pit in zit Zonnebloemen staan symbool voor opgewektheid, kleur, warmte en groeikracht. De pitten duiden op een grote eenheid in diversiteit. Een symboliek die onze school

Nadere informatie

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT VISIE PEDAGOGISCH PROJECT van daltonschool De Kleine Icarus Algemene visie De opdracht van daltonschool De Kleine Icarus bevat naast het onderwijskundig eveneens een maatschappelijk aspect Wij brengen

Nadere informatie

Onderwijskundige doelen

Onderwijskundige doelen Onderwijskundige doelen Het materiaal van Dit Ben Ik in Brussel beoogt vooral het positief omgaan met diversiteit. Daarom is het ook logisch dat heel wat doelen van het Gelijke Onderwijskansenbeleid aan

Nadere informatie

We zijn een katholieke basisschool

We zijn een katholieke basisschool 1 We zijn een katholieke basisschool Als katholieke basisschool willen we pedagogisch verantwoord onderwijs en een kwaliteitsvolle opvoeding bieden geïnspireerd op de figuur van Jezus Christus. We zijn

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGS- PROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGS- PROJECT VRIJE KLEUTERSCHOOL PAGADDER SINT-MAARTENLAAN 6 3550 HEUSDEN-ZOLDER ' +! 011 / 57 26 30 0476 36 26 30 : info@vkspagadder.be website : www.pagadder.info ONS EIGEN OPVOEDINGS- PROJECT Als katholieke school

Nadere informatie

Verklaring : Rechten en verantwoordelijkheden van ouders in het onderwijs Ouders en school bondgenoten in de opvoeding

Verklaring : Rechten en verantwoordelijkheden van ouders in het onderwijs Ouders en school bondgenoten in de opvoeding Verklaring : Rechten en verantwoordelijkheden van ouders in het onderwijs Ouders en school bondgenoten in de opvoeding Inleiding Ouders zijn de eerste opvoedingsverantwoordelijken van hun kinderen. In

Nadere informatie

OPVOEDINGSPROJECT. Bv. Binnenklasdifferentiatie. Het uitdagen van de kinderen door gebruik te maken van coöperatieve werkvormen.

OPVOEDINGSPROJECT. Bv. Binnenklasdifferentiatie. Het uitdagen van de kinderen door gebruik te maken van coöperatieve werkvormen. OPVOEDINGSPROJECT Onze school wil iedereen uitnodigen om samen de wereld te ontdekken, om samen lief en leed te delen en wil iedereen de kans geven om zichzelf te ontplooien. Wij willen dat iedereen bij

Nadere informatie

Gemeentelijke Lagere School Jongslag

Gemeentelijke Lagere School Jongslag Gemeentelijke Lagere School Jongslag Betreft: Ons pedagogisch project Een pedagogisch project is een opvoedingsproject. Bij het opstellen ervan moet je niet over één nacht ijs gaan. Er wordt over nagedacht.

Nadere informatie

Naar welke school stuur ik mijn kind?

Naar welke school stuur ik mijn kind? Naar welke school stuur ik mijn kind? Elk jaar weer staan tientallen ouders voor een moeilijke keuze: naar welke school stuur ik mijn kind? Een keuze waaraan heel wat discussie voorafgaat. Want... wat

Nadere informatie

Functiebeschrijving van preventie adviseur

Functiebeschrijving van preventie adviseur Functiebeschrijving van preventie adviseur Algemeen kader: Krachtlijnen van het opvoedingsconcept voor het katholiek basisonderwijs ( OKB) Werken aan een schooleigen christelijke identiteit Werken aan

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Vooraf 3. Inleiding 4

Vooraf 3. Inleiding 4 1 INHOUDSOPGAVE Vooraf 3 Inleiding 4 Wat we willen realiseren 1. Werken aan een schooleigen identiteit. 5 2. Werken aan een degelijk en samenhangend onderwijsinhoudelijk 8 aanbod. 3. Werken aan een stimulerend

Nadere informatie

Functiebeschrijving beleidsmedewerker

Functiebeschrijving beleidsmedewerker Functiebeschrijving beleidsmedewerker Algemeen kader: Krachtlijnen van het opvoedingsconcept voor het katholiek basisonderwijs ( OKB) Werken aan een schooleigen christelijke identiteit Werken aan een degelijk

Nadere informatie

Integrale Visie op Zorg

Integrale Visie op Zorg Basisschool De Luchtballon Freinetschool Holven Lebonstraat 45, 2440 Geel Velodroomstraat 33, 2440 Geel Directeur: Gert Van Herle Directeur: Gert Van Herle Tel: 014/586046 Tel: 014/588758 Fax: 014/583507

Nadere informatie

...paspoort naar grenzeloos onderwijs...

...paspoort naar grenzeloos onderwijs... OBS Waarom kiest u voor De Border? Engelse taal in elk lokaal! Wij bereiden onze leerlingen erop voor om goed te functioneren in de hedendaagse samenleving, die zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen

Nadere informatie

infobrochure methodeonderwijs De Lotus

infobrochure methodeonderwijs De Lotus infobrochure methodeonderwijs De Lotus Mosselerlaan 62 3600 GENK 089 35 16 21 directie.middenschool@gocampusgenk.be Inhoudsopgave Inleiding Zelfgestuurd leren Kernteam Kringgesprek Coöperatieve werkvormen

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

GOK-beleid Technisch Instituut Sparrendal

GOK-beleid Technisch Instituut Sparrendal Gelukkige, bekwame mensen vormen, die in de huidige maatschappij, zinvol hun taak volbrengen GOK-beleid Technisch Instituut Sparrendal 1. Inleiding Als katholieke school wil het Technisch Instituut Sparrendal

Nadere informatie

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK Bij het begin van de jaren 70 zoeken enkele ouders een dagcentrum voor hun volwassen gehandicapt kind. Voordien was het bijna evident

Nadere informatie

DOCUMENT TER VOORBEREIDING VAN EEN FUNCTIONERINGS-/(ZELF)-EVALUATIEGESPREK

DOCUMENT TER VOORBEREIDING VAN EEN FUNCTIONERINGS-/(ZELF)-EVALUATIEGESPREK DOCUMENT TER VOORBEREIDING VAN EEN FUNCTIONERINGS-/(ZELF)-EVALUATIEGESPREK * Inleiding Beste collega s van het ondersteunend personeel, Dit document kan dienen als achtergrond en inspiratiebron bij: -

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

Schoolbrochure. met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie KLEUTERSCHOOL KASTERLEE. de Klimtoren

Schoolbrochure. met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie KLEUTERSCHOOL KASTERLEE. de Klimtoren Schoolbrochure met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie 2012 2013 KLEUTERSCHOOL KASTERLEE de Klimtoren Boslaan 2 Looiven 38 2460 Kasterlee 2460 Kasterlee Tel/Fax: 014 85 00 66 Tel:

Nadere informatie

Schoolvisie Vrije basisschool Scheppers Mechelen

Schoolvisie Vrije basisschool Scheppers Mechelen Schoolvisie Vrije basisschool Scheppers Mechelen 1. Vanuit onze christelijke inspiratie een hoopvol mensbeeld hanteren. De christelijke waarden lopen als een rode draad doorheen het dagdagelijkse schoolleven.

Nadere informatie

Welkom in De Panda. Stedelijke Basisschool. August Vermeylenstraat 2, 9000 Gent. Tel. 09/

Welkom in De Panda. Stedelijke Basisschool. August Vermeylenstraat 2, 9000 Gent. Tel. 09/ Welkom in De Panda Stedelijke Basisschool August Vermeylenstraat 2, 9000 Gent Tel. 09/221.61.03 De Panda is een kleinschalige school in de levendige, multiculturele wijk Nieuw-Gent. We bereiken kinderen

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Open dag woensdag 13 maart 2012

Hartelijk welkom! Open dag woensdag 13 maart 2012 Hartelijk welkom Open dag woensdag 13 maart 2012 HARTELIJK WELKOM Wij vormen een hecht professioneel team, gespecialiseerd in Daltononderwijs. Ons doel is uw kind een inspirerende en leerzame schooltijd

Nadere informatie

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via het huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten vermijden en inspelen

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid Strategisch beleidsplan O2A5 De dialoog als beleid Bij de tijd, open, boeiend en passend, dat zijn zowel het onderwijs als de werkwijze van O2A5. We hebben dan ook gekozen voor een vernieuwende en eigentijdse

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Flexkidz

Pedagogisch beleid Flexkidz Pedagogisch beleid Flexkidz Voor u ligt het verkorte pedagogisch beleidsplan van Flexkidz. Hier beschrijven we in het kort de pedagogische visie en uitgangspunten. In dit pedagogisch beleidsplan beschrijven

Nadere informatie

Infobrochure Project WATHOE leren leren / leren kiezen 1 ste graad secundair onderwijs

Infobrochure Project WATHOE leren leren / leren kiezen 1 ste graad secundair onderwijs Infobrochure Project WATHOE leren leren / leren kiezen 1 ste graad secundair onderwijs Contactpersoon WATHOE project Ingrid Van Oost 0495 41 72 81 ingrid.van.oost@g-o.be 2-6-2014 Permanente ondersteuningscel

Nadere informatie

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Deze lijst is het onderzoekresultaat van een PWO-traject binnen de lerarenopleidingen van de KAHO Sint-Lieven,

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

Visie (Pedagogisch werkplan)

Visie (Pedagogisch werkplan) Visie (Pedagogisch werkplan) Gastouderopvang De Krummeltjes stelt zich tot doel om een omgeving te bieden waarin kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandige en evenwichtige mensen met respect voor anderen

Nadere informatie

Om de school te helpen bij het voeren van een zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid

Om de school te helpen bij het voeren van een zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid Een geïntegreerd zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid Leidraad bij het stappenplan Sinds 1 september 2012 is elke school verplicht een geïntegreerd zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid te voeren. Dit

Nadere informatie

Pedagogisch project gemeentelijk onderwijs Beveren 2017

Pedagogisch project gemeentelijk onderwijs Beveren 2017 Hoog-Kallostraat 30-9120 Kallo tel 03 750 10 95 gbs.kallo@beveren.be Pedagogisch project gemeentelijk onderwijs Beveren 2017 KWALITEITSVOL ONDERWIJS Om de kwaliteit van het onderwijs te garanderen, volgen

Nadere informatie

Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be

Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be Elementen van een pedagogisch project 1 GEGEVENS M.B.T. DE SITUERING VAN

Nadere informatie

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom!

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Het leven op onze school Welkom in onze school, in Sinte- Lutgartinstituut! Samen met jou en je ouders willen we je vandaag kennis laten maken met onze studierichtingen

Nadere informatie

Thema schoolontwikkeling

Thema schoolontwikkeling Ik geloof heel sterk in visie hebben en ik vind dat visie gebaseerd moet zijn op wetenschap. Visie is natuurlijk veel ruimer dan wetenschap alleen, dat gaat ook over een mensbeeld, over een toekomstbeeld,

Nadere informatie

LEEF- EN WERKHOUDING RESPECT

LEEF- EN WERKHOUDING RESPECT LEEF- EN WERKHOUDING RESPECT Onze school vindt respect belangrijk: van de leerlingen tegenover elkaar en tegenover alle personeelsleden van de school. We verwachten een voorname houding en een beschaafde

Nadere informatie

Dag beste ouders, dag lieve kinderen, Lieve kinderen, Beste ouders, Het schoolteam van de Dorpsschool.

Dag beste ouders, dag lieve kinderen, Lieve kinderen, Beste ouders, Het schoolteam van de Dorpsschool. 1 Dag beste ouders, dag lieve kinderen, Lieve kinderen, wat leuk om jullie te mogen begroeten in de geweldige Dorpsschool gebruik op onze school al je talenten en probeer vooral ook nieuwe jullie zijn

Nadere informatie

Ankerpunten voor morgen

Ankerpunten voor morgen Ankerpunten voor morgen Wat doen we? Van waaruit doen we dat? Deus Caritas Est : deze boodschap maakte Pieter Jozef Triest gevoelig voor de noden van zijn tijd. Vertaald naar vandaag, is ook onze zendingsopdracht:

Nadere informatie

Het stappenplan van ons zorgbeleid

Het stappenplan van ons zorgbeleid Het stappenplan van ons zorgbeleid Begeleidingstraject op onze school Fase 0 : Fase van goede preventieve basiszorg De klastitularis staat in voor de EERSTELIJNSZORG ALGEMENE ZORG. Hij/zij zorgt voor een

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst! HEULE. Spes Nostra

Klaar voor de toekomst! HEULE. Spes Nostra Klaar voor de toekomst! HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom!

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Werken aan meer kwaliteit in onderwijs

Werken aan meer kwaliteit in onderwijs Werken aan meer kwaliteit in onderwijs Donderdag 20 maart 2014 Vlaams Parlement Commissie Onderwijs Peter Van Hove 1. Onze school - Basisschool Atheneum Denderleeuw (GO!-onderwijs) - Hoofdschool en wijkschool

Nadere informatie

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school.

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school. Ouderbevraging Aantal ingevulde equêtes Percentage ingevulde enquêtes ten opzichte van het totaal. 37,24% 6,90% 6,21% 15,17% 13,79% 7,59% 13,10% 1e leerjaar 2e leerjaar 3e leerjaar 4e leerjaar 5e leerjaar

Nadere informatie

dialooghouding We stellen u onze visie even voor.

dialooghouding We stellen u onze visie even voor. schoolvisie Als katholieke basisschool willen we zorg dragen voor de opvoeding van elk kind. We zien onze school als een huis met een tuin waarin we de basis leggen voor de toekomst, om later met de beste

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE SCHOOLREGLEMENT VRIJE BASISSCHOOL SINT-ANNA

SCHOOLBROCHURE SCHOOLREGLEMENT VRIJE BASISSCHOOL SINT-ANNA vzw Katholiek basisonderwijs Tremelo -Baal, afdeling Baal SCHOOLBROCHURE met SCHOOLREGLEMENT van de VRIJE BASISSCHOOL SINT-ANNA WELKOM We zijn blij dat u voor onze school gekozen heeft. We beschouwen dit

Nadere informatie

Ludo Guelinckx WEGWIJS IN OKB

Ludo Guelinckx WEGWIJS IN OKB Ludo Guelinckx WEGWIJS IN OKB Via vijf opdrachten voor het Katholiek Basisonderwijs in Vlaanderen werken aan 1. Werken aan een schooleigen christelijke identiteit 2. Werken aan een geïntegreerd onderwijsinhoudelijk

Nadere informatie

Zandakkerlaan 17 9070 Heusden Tel.: 09 230 03 48 E-mail: zorgco@sportbasisschool.be. Sticordi-maatregelen

Zandakkerlaan 17 9070 Heusden Tel.: 09 230 03 48 E-mail: zorgco@sportbasisschool.be. Sticordi-maatregelen Zandakkerlaan 17 9070 Heusden Tel.: 09 230 03 48 Email: zorgco@sportbasisschool.be Sticordimaatregelen Doel van de invoering van sticordimaatregelen Het team een leidraad bezorgen met verschillende toepasbare

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart.

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. Huiswerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderwijs en van het leren leren van kinderen. Huiswerk ligt dus in het

Nadere informatie

GWT: Gemeenschappelijke werktijd

GWT: Gemeenschappelijke werktijd GWT: Gemeenschappelijke werktijd Benaming (actie) Beginsituatie en/ of weergave van de problematiek Link met de basisprincipes Gemeenschappelijke werktijd 2 e graad. Op onze school is elke klas enorm divers:

Nadere informatie

Schoolcode voor Mol. Elk kind heeft recht op onderwijs. Ondanks de vele inspanningen blijft de kloof tussen de school en kansarme gezinnen groot.

Schoolcode voor Mol. Elk kind heeft recht op onderwijs. Ondanks de vele inspanningen blijft de kloof tussen de school en kansarme gezinnen groot. Schoolcode voor Mol Voorwoord Elk kind heeft recht op onderwijs. Ondanks de vele inspanningen blijft de kloof tussen de school en kansarme gezinnen groot. OCMW Mol tracht de belangen van zijn cliënten

Nadere informatie