NVTG Zorgvastgoed Congres "Begrijpen wij elkaar nog wel"

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NVTG Zorgvastgoed Congres "Begrijpen wij elkaar nog wel""

Transcriptie

1 pagina 1

2 pagina 2 Agenda 1) Voorstellen 2) Onderwerp: Bouwen is meer dan alleen stenen stapelen 3) Positie van de vastgoedportefeuille. 4) Bedrijfswaarde 5) Bouwen doe je samen (cliënt bestuur - zorg vastgoed) 1 e ronde uur 2 e ronde uur

3 pagina 3 Voorstellen Johan Remmers (Sectormanager ASVZ) Van huis uit verpleegkundige en ruim 30 jaar ervaring in leidinggevende functies binnen de gehandicaptenzorg. Na diverse vervolgopleidingen, waaronder midden- en hoger management, betrokken geweest bij diverse bouwontwikkelingen met betrekking tot nieuw- en verbouw in verband met het terugdringen van de wachtlijsten. De laatste 12 jaar in de functie als sectormanager wonen binnen ASVZ. (1)

4 pagina 4 Voorstellen Ronald Jongejan (Manager Huisvesting) Vanuit een vooral technische achtergrond (E&W) heb ik in 2010 een opleiding Vastgoedmanagement gevolgd aan de HHS, in 2013 gevolgd door een bedrijfskundige opleiding aan het IBO te Leusden. Gewerkt bij Siemens Nederland (5 jr. Montage-Engineer), Parnassia (10 jr. projectleider-huisvesting) en ASVZ. (11 jr. Manager / adviseurhuisvesting). (1)

5 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 5 Wie is ASVZ Groot in kleinschalige zorg ASVZ is een grote zorgorganisatie, gespecialiseerd in kleinschalige zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Meer dan 5000 medewerkers zetten zich samen met ruim 1600 vrijwilligers in voor ongeveer 5200 cliënten in Midden- en Zuid- Holland en West- en Midden-Brabant. Dat kunnen (jong)volwassenen, ouderen, kinderen of gezinnen zijn. (1)

6 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 6 Wie is ASVZ Ruim 2000 mensen doen een beroep op de ambulante zorg- en dienstverlening van ASVZ. Dat zijn cliënten die op zichzelf wonen, of gezinnen waarvan een ouder of kind een verstandelijke beperking heeft. ASVZ is zo ingericht, dat we makkelijk kunnen inspelen op nieuwe vragen uit de samenleving. Alle teams binnen ASVZ hebben één gezamenlijk doel: de best mogelijke betaalbare zorg en ondersteuning op maat bieden aan cliënten. (1)

7 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 7 Dienstverleningsgebied en samenwerking ASVZ is aangesloten bij CaranteGroep dit is een landelijk samenwerkingsverband van zelfstandig regionaal werkende organisaties in de zorgsector. Activiteiten van CaranteGroep richt zich met name op: - Financiën en administratie - Huisvesting - ICT - P&O - Zorgondersteuning en ontwikkeling - Kennisnet (1)

8 pagina 8 Bouwen is meer dan alleen stenen stapelen Verleden College Bouw Zorginstellingen Aanbod gestuurd Risicoloos voor zorginstelling Centrale sturing vanuit overheid Heden Klant bepaalt waar hij zijn zorg afneemt Zorgaanbieder bepaalt wat en waar hij wil bouwen meer afgestemd op de markt Zorginstellingen lopen nu zelf exploitatierisico s Mogelijkheid om je te onderscheiden in de zorgmarkt Zorginstellingen zijn bedrijven in zorg geworden (2)

9 pagina 9 Bouwen is meer dan alleen stenen stapelen De vragen die wij ons zouden moeten stellen bij een VG-ontwikkeling zijn; a) Draagt ons vastgoed bij aan onze bedrijfsdoelstellingen b) Weten wij wat onze cliënten willen c) Hebben wij bouwers wel kennis van de zorgprocessen d) Waarom hebben wij vastgoed in de zorg e) Draagt ons vastgoed bij aan het bedrijfsresultaat (2)

10 pagina 10 Een vraag Welk doel / toegevoegde waarde heeft volgens u vastgoed binnen het zorgproces? (2)

11 pagina 11 Positionering van de vastgoedportefeuille a) De vastgoedexploitatie is ongeveer 12-15% van de totale exploitatie b) Vastgoed is medebepalend aan de beeldvorming van de organisatie c) Gemeenten zijn nu opdrachtgevers. De locatie, kwaliteit en betaalbaarheid zijn van belang d) De banken zijn nu meer geïnteresseerd in de risico s die een zorginstelling loopt. Vastgoed is kapitaal. Restwaarde van het vastgoed is van belang e) De zorgverzekeraar is meer geïnteresseerd in het aangeboden product: zorg en vastgoed. Diversiteit in verschillende regio s is van belang (3)

12 pagina 12 Kwaliteit van de vastgoedportefeuille Factoren die van invloed zijn op kwaliteit: a) Waar staat de woonvoorziening. (terrein/ wijk/ dorp/ buitengebied) b) Zijn er voldoende faciliteiten in de buurt afgestemd op de doelgroep c) Hoe is het met het openbaar vervoer in de omgeving d) Past de aangeboden huisvesting bij de vraag van de klant/markt. e) Is de woning te betalen indien de cliënt zelf voor de kosten verantwoordelijk is. (scheiden wonen en zorg) f) Is de woonvoorziening afstootbaar g) Is de woonvoorziening voldoende duurzaam (3)

13 pagina 13 Bedrijfswaarde ASVZ heeft voor alle locaties een bedrijfswaardeberekening gemaakt. Deze berekening geeft inzicht in de balans tussen inkomsten en uitgaven. Value in use Factoren die het resultaat van de bedrijfswaarde beïnvloeden zijn; Aantal cliënten Bezettingseisen personeel. Hoogte investering. Exploitatietermijn. Onderhoudskosten. Rente van de lening. Hoogte van vergoeding (ZZP). (4)

14 pagina 14 Piramide rond cliënt 1. Woonwens van cliënt / bewoner 2. Strategie bestuur ASVZ 3. Strategie zorg en dienstverlening ASVZ 4. Strategie Huisvesting Strategie Bestuur ASVZ Bewoner / Client ASVZ Strategie Zorg ASVZ Strategie HV ASVZ (5)

15 pagina 15 Woonwens van cliënt / bewoner Meedenken, meepraten, adviseren, en meebeslissen door cliënten en/of vertegenwoordigers. Bij ASVZ kunnen op verschillende plaatsen besluiten worden genomen: binnen de woning en/of dagactiviteitenlocatie: Lokale Cliëntenraad (LCR) binnen de sector: Sectorale Cliëntenraad (SCR) centraal: Centrale Cliëntenraad (CCR) * familievereniging..thuis, als je een plek bereikt, om je heen kijkt en weet dat je thuis bent.. (5)

16 pagina Strategie bestuur Van beperkingen naar mogelijkheden Ik wil dingen zelf ervaren, zonder dat iemand zegt: dat kan jij niet. Van mens tot mens Zie mij als mens! Dan hoef ik niet zo hard te roepen. Samen doen Ik wil dat begeleiders mij helpen bij de dingen die ik wil doen. Dat we het samen doen. Zodat ik ervan kan leren. Want uiteindelijk wil ik het zelf kunnen. Het recht om zelf te kiezen Ik heb recht op een zelfstandig leven, ook al heb ik problemen. Midden in de maatschappij Ik wil ook graag normaal werk, bijvoorbeeld bij een lasbedrijf of in een winkel. (5)

17 pagina 17 2) Strategie zorg Ergens wonen, waar je je prettig voelt. Werk zoeken dat bij je past. Gewone dingen doen. Een hele uitdaging! Je eigen leven vormgeven samen met vrienden of een partner. Met familie of met een begeleider. Zodat je met behulp van anderen je leven leeft, zoals je dat zelf wilt. Ieder mens heeft zijn eigen levensgeschiedenis en zijn eigen geliefde bezigheden. Het is fijn als mensen tijd nemen voor dit unieke persoonlijke verhaal. Dat kan samen, al pratend, kijkend of luisterend. De zorg, begeleiding en ondersteuning bij ASVZ is veelzijdig en persoonlijk, afgestemd op de behoefte van de cliënt. Op Uiteenlopende manieren wordt antwoord gegeven op de afzonderlijke hulpvragen. (5)

18 pagina 18 3) Strategie huisvesting Permanent functioneel geschikte, technisch van voldoende niveau en financieel haalbare passende huisvesting bieden aan individuele- en dagactiviteiten cliënten. Om het primaire proces, de zorgverlening, optimaal te ondersteunen en positief bij te dragen aan het bedrijfsresultaat zal huisvesting van ASVZ; Voor cliënten met uiteenlopende zorgvragen aantrekkelijk en betaalbaar moeten zijn; Aan medewerkers een prettige en uitdagende werkomgeving moeten bieden; Optimaal benut/geëxploiteerd moeten worden in de termen van ruimtegebruik en bezetting. Voldoende flexibel moeten zijn om adequaat op wijzigingen in de (zorg)vraag te kunnen inspelen. (5)

19 pagina 19 Proces van planvorming tot woning. Oriëntatie/ ideevorming op basis van in- externe factoren door huisvesting/ wonen Voorleggen PVA aan raad van bestuur Afspreken taak- en rolverdeling primair proces/ ondersteunende diensten - bouwproces: primair door huisvesting en secundair door wonen - vergunningen/ financiën/ bouwoverleg etc. - zorginhoudelijk proces: primair door wonen en secundair door huisvesting - zorginhoudelijk/ inrichting/ samenstelling cliëntgroep en team / tuin etc. - overige ondersteunde diensten: op elk gewenst moment in het proces. Van groot belang: Tijdige onderlinge afstemming tussen verschillende diensthoofden Strakke en heldere regie op processen (keuzemomenten/ besluitvorming etc.) Betrekken van eindgebruikers (cliënten/ ouders/ team) (5)

20 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 20 Vincentius in ontwikkeling Fase A

21 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 21 Vincentius in ontwikkeling Fase B

22 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 22 Vincentius in ontwikkeling Fase C

23 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 23 Vincentius in ontwikkeling Fase Z

24 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 24 Twee onder een kapwoning : 2 x 7 plaatsen.

25 pagina 25 Huiselijkheid en sfeer zijn bepalend

26 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 26 4 Kwadrantwoningen: 4 x 7 +1 plaatsen

27 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 27 Kinderboerderij en Kapel

28 pagina 28 Inkijkje in het bouwproces.

29 "Begrijpen wij elkaar nog wel" pagina 29 Bouwen doe je samen.

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking ASVZ Touwbaan 1 Postbus 121 3360 AC Sliedrecht t 0184 491200 info@asvz.nl www.asvz.nl ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking anders denken anders voelen anders doen Psychotherapie Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zorg- en dienstverlening van A tot Z. 5 stappenplan. Van Zeggenschap tot Medezeggenschap

Zorg- en dienstverlening van A tot Z. 5 stappenplan. Van Zeggenschap tot Medezeggenschap Zorg- en dienstverlening van A tot Z 5 stappenplan Van Zeggenschap tot Medezeggenschap Zeggenschap Cliënten hebben zeggenschap over hun leven door wensen kenbaar te maken. Zij maken zelf keuzes en bepalen

Nadere informatie

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze Onze kijk op zorg ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze zorgvisie. Onze zorgvisie is een weerslag

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Sociotherapeutische leefmilieus

Sociotherapeutische leefmilieus Sociotherapeutische leefmilieus In een sociotherapeutisch leefmilieu zijn de specifieke zorg, behandeling, begeleiding en activiteiten op elkaar afgestemd. het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen bij

Nadere informatie

Profielschets. Projectregisseur (vastgoedbeheerder) Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Projectregisseur (vastgoedbeheerder) Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Projectregisseur (vastgoedbeheerder) Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: April 2016 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr.

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

Strategie & omgeving. Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden

Strategie & omgeving. Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden IVVU: Leergang innoveren locaties intramurale zorg Strategie & omgeving Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden Programma leergang Blok 1: Strategie & omgeving Blok 2: Zorg & bedrijfsvoering Blok 3: Wonen

Nadere informatie

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Amarins (medewerker) en Debbie (medewerker) vanboeijen.nl Hoe gaat het eigenlijk met jou? Een Goed leven voor cliënten. En Mooi werk voor medewerkers. Met elkaar. Daar staat

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

Profielschets Managers Het Nieuwe Maranatha. 1. Op weg naar een nieuw Maranatha

Profielschets Managers Het Nieuwe Maranatha. 1. Op weg naar een nieuw Maranatha 1. Op weg naar een nieuw Maranatha Op het terrein van Maranatha in Rijssen is een prachtig nieuw zorgcomplex verschenen. Aan de laatste fase van de nieuwbouw wordt nog gewerkt. De oude woontoren is gesloopt

Nadere informatie

Informatie voor instellingen:

Informatie voor instellingen: Informatie voor instellingen: Meer passende tijdsbesteding voor cliënten Invulling geven aan de zorgvraag het sociale netwerk onderhouden en uitbreiden Efficiënter werken voor persoonlijke begeleiders

Nadere informatie

Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton. 22 maart 2012

Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton. 22 maart 2012 Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton 22 maart 2012 Inhoud Inleiding Ipse de Bruggen en Fakton De noodzaak van professioneel assetmanagement

Nadere informatie

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving.

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De blijdschap bij Charley was groot toen er een plek voor haar vrijkwam in een woongroep van Pluryn in Horst. Zij voelt zich

Nadere informatie

Scheiden van wonen en zorg

Scheiden van wonen en zorg Scheiden van wonen en zorg de exploitatie van de zorg en dienstverlening drs. J.H.M. van Ginneken 25 oktober 2012 Overheidsbeleid SWZ Beleidsstukken 24 juni 2012: Voortgangsrapportage Hervorming Langdurige

Nadere informatie

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) ondersteunt mensen met

Nadere informatie

ASVZ zuid west. Actief in Zuid Nederland In de driehoek Rotterdam/ Leerdam/ Tilburg

ASVZ zuid west. Actief in Zuid Nederland In de driehoek Rotterdam/ Leerdam/ Tilburg ASVZ zuid west Actief in Zuid Nederland In de driehoek Rotterdam/ Leerdam/ Tilburg Wie is ASVZ zuid west - regio Sliedrecht - regio Rotterdam - regio Leerdam - regio Udenhout/ / Midden Brabant Historie

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie

Profielschets. Vastgoedbeheerder. Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Vastgoedbeheerder. Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Vastgoedbeheerder Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan Vos

Nadere informatie

Profielschets Locatiemanager d Amandelhof

Profielschets Locatiemanager d Amandelhof 1. Locatiemanager d Amandelhof Voor d Amandelhof, zoeken we een Locatiemanager (28-36 uur). De locatiemanager heeft een aantal hoofdtaken: 1. Zorgdragen voor de ontwikkeling van de visie op de locatie

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Profielschets. Vastgoedregisseur (projectontwikkeling) Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Vastgoedregisseur (projectontwikkeling) Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Vastgoedregisseur (projectontwikkeling) Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: April 2016 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY:

Nadere informatie

De Lindeboom Ammerzoden

De Lindeboom Ammerzoden De Lindeboom Ammerzoden BrabantZorg Zorg en ondersteuning bieden tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we ouder worden zo aangenaam

Nadere informatie

1. Op weg naar een nieuw Maranatha

1. Op weg naar een nieuw Maranatha 1. Op weg naar een nieuw Maranatha Op het terrein van Maranatha in Rijssen is een prachtig nieuw zorgcomplex verschenen. Aan de laatste fase van de nieuwbouw wordt nog gewerkt. De oude woontoren is gesloopt

Nadere informatie

Woonvorm De Bolder. Kick-off Projectgroep op 21 februari 2012

Woonvorm De Bolder. Kick-off Projectgroep op 21 februari 2012 Woonvorm De Bolder Kick-off Projectgroep op 21 februari 2012 Agenda Voorgeschiedenis Doelgroep en zorginhoud Pand en bouwtekeningen Projectstructuur Werkgroepen Voorgeschiedenis Start in 2007 WZF en Kwintes:

Nadere informatie

Profielschets. Vastgoedregisseur (bestuurlijk) Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Vastgoedregisseur (bestuurlijk) Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Vastgoedregisseur (bestuurlijk) Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: April 2016 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr. drs.

Nadere informatie

Personeelsbestand Stichting Laverhof

Personeelsbestand Stichting Laverhof Personeelsbestand Stichting Laverhof Inleiding Zorg, wonen, welzijn en ondersteuning thuis van Laverhof is georganiseerd rondom cliëntgroepen (doelgroepen). Wij onderscheiden de volgende doelgroepen: Psychogeriatrie

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

Vastgoed en Ontwikkeling

Vastgoed en Ontwikkeling Vastgoed en Ontwikkeling in de Zorg Door: Henk Brinkman MBA Raad van Bestuur Breda, 29 november 2012 Onderwerpen presentatie 1. Bestuurlijke visie op het veranderde zorglandschap 2. Voorbeeld Business

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

Zonneheuvel. Informatie voor verwijzers

Zonneheuvel. Informatie voor verwijzers Zonneheuvel Informatie voor verwijzers Zonneheuvel is een afdeling voor voortgezette behandeling met verblijf voor mensen vanaf 50 jaar met blijvende beperkingen voortvloeiend uit psychiatrische en levensfase

Nadere informatie

Verbetertraject beheersing grondexploitaties & Optimalisatie Vastgoed Stand van zaken

Verbetertraject beheersing grondexploitaties & Optimalisatie Vastgoed Stand van zaken Verbetertraject beheersing grondexploitaties & Optimalisatie Vastgoed Stand van zaken Commissie Ruimte, Verkeer en Wonen, 2 februari 2015 Agenda Onderwerpen 1. Verbetertraject beheersing grondexploitaties

Nadere informatie

Maak kennis met Profila Zorg. Hart voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Maak kennis met Profila Zorg. Hart voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking Maak kennis met Profila Zorg Hart voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking Inhoudsopgave Voorwoord Over Profila Zorg Waar staan wij voor? Ambulante begeleiding thuis Hulp bij opvoeden en opgroeien

Nadere informatie

Profielschets Teamleider Individueel Wonen Uitzicht

Profielschets Teamleider Individueel Wonen Uitzicht Profielschets Teamleider Individueel Wonen Uitzicht 1. Teamleider Uitzicht Voor Woonzorgcentrum Uitzicht te Vlaardingen zoeken we een Teamleider (24 uur). De ideale kandidaat is een verbindende persoonlijkheid

Nadere informatie

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Manager Realisatie Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: December 2015 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan

Nadere informatie

Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg

Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg 1 Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg Op het juiste moment, langs de meest geschikte weg, de gewenste informatie verschaffen aan cliënten, hun naasten en verwijzers.

Nadere informatie

Marketingstrategie bij Reinaerde

Marketingstrategie bij Reinaerde Marketingstrategie bij Reinaerde Zorgmarketingplatform 29 november 2007 www.zorgmarketingplatform.nl Joost Hamelynck, manager communicatie Reinaerde 1 Presentatie Inleiding Strategie en nieuwe product/marktcombinaties

Nadere informatie

Pedagogische gezinsbehandeling

Pedagogische gezinsbehandeling Pedagogische gezinsbehandeling Wie zijn wij en wat kunnen wij u bieden? ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking of psychiatrische problematiek. Ruim 4.000 medewerkers

Nadere informatie

Zelfstandig thuis wonen met een zorgvraag. Strategische handvaten voor deze opgave

Zelfstandig thuis wonen met een zorgvraag. Strategische handvaten voor deze opgave Zelfstandig thuis wonen met een zorgvraag Strategische handvaten voor deze opgave Een groeiende zorgvraag Dat mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen, zich thuis voelen en zo lang mogelijk

Nadere informatie

de toegevoegde waarde

de toegevoegde waarde de toegevoegde waarde MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD ONZE ERVARING LEERT DAT... Driehoek Vastgoed biedt u expertise op het gebied van huis vesting en vastgoedbeheer. Voor iedere organisatie is huisvesting

Nadere informatie

Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf

Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf Jouw mening vinden wij belangrijk Jij bent cliënt van Philadelphia. Wij willen je zo goed mogelijk

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 Agenda Doel: Presenteren van de uitkomsten van het onderzoek Dialoog over sterke- en verbeterpunten Opbouw presentatie:

Nadere informatie

Welkom bij Promens Care!

Welkom bij Promens Care! Promens Care Welkom bij Promens Care! Ieder mens wil graag een goed leven. Een leven met familie, vrienden, een goed huis, leuk werk en de mogelijkheid om er af en toe op uit te trekken. Heel gewone wensen,

Nadere informatie

Grip op accommodatie beheer. een gezonde instelling. advies - begeleiding - software

Grip op accommodatie beheer. een gezonde instelling. advies - begeleiding - software Grip op accommodatie beheer een gezonde instelling advies - begeleiding - software Maurits Jansen, manager Vastgoed & ICT bij de zorginstelling Abrona Abrona is een christelijke organisatie die is gespecialiseerd

Nadere informatie

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Drs. Eveline Castelijns MBA 12 april 2016 Inhoudsopgave 1 2 3 Zelforganisatie in de zorg Werkende principes Vragen 1 Zelforganiseren in de

Nadere informatie

Mensen wonen het liefst bij Portaal. Ondernemingsplan

Mensen wonen het liefst bij Portaal. Ondernemingsplan Mensen wonen het liefst bij Portaal Ondernemingsplan 2012 2020 1 De sociale huisvesting heeft te maken met veel veranderingen. Daarom heeft Portaal een nieuw ondernemingsplan gemaakt, dat geldt voor de

Nadere informatie

Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan.

Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan. Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan. de cliënt staat centraal heeft zorgcentra voor mensen met een verstandelijke beperking in westelijk Noord- Brabant, waaronder

Nadere informatie

Pagina:

Pagina: Pagina: http://www.asvz.nl/medezeggenschap/ Zeggenschap en medezeggenschap ASVZ vindt het belangrijk om samen met cliënten inhoud te geven aan de zorg- en dienstverlening. Door zeggenschap hebben cliënten

Nadere informatie

Financiering van maatschappelijk vastgoed

Financiering van maatschappelijk vastgoed van maatschappelijk vastgoed Naar nieuwe vormen van financiering? Arie van Oord KMVG Congres, 19 april 2011 BNG en maatschappelijk vastgoed Klantgroepen Gemeenten Woningcorporaties Zorginstellingen Onderwijsinstellingen

Nadere informatie

Sociotherapeutische leefmilieus. Zorg in een passende leefomgeving

Sociotherapeutische leefmilieus. Zorg in een passende leefomgeving Sociotherapeutische leefmilieus Zorg in een passende leefomgeving 1 Sociotherapeutische leefmilieus Als uw gezondheidsproblemen toenemen en thuis wonen niet meer mogelijk is, biedt Polderburen u alle hulp

Nadere informatie

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG KWALITEITS- BELEID LAVERHOF SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG HET VERHAAL VAN LAVERHOF Het verhaal van Laverhof begint bij onze wortels. Dat zijn de missie, visie en kernwaarden. Zij vertellen wie wij zijn, waar

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

#zorgvastgoed. Aangesloten bij:

#zorgvastgoed. Aangesloten bij: 1 #zorgvastgoed 2 Korte enquête. HEB JE DE MENSEN WAARMEE JE WOONT ZELF UITGEZOCHT? 3 Korte enquête. HEB JE DE WONING OF WOONVORM WAARIN JE WOONT ZELF UITGEZOCHT? 4 Korte enquête. HEB JE DE PLAATS/ DE

Nadere informatie

Profielschets Vastgoedbeheerder

Profielschets Vastgoedbeheerder Profielschets Vastgoedbeheerder Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Opdrachtgever: COA Datum: januari 2015 Adviseur: dhr. Tristan Vos Centraal Orgaan opvang asielzoekers Het

Nadere informatie

Profielschets Locatiemanager Siloah Rijssen Wonen. 1. Op weg naar een nieuw Maranatha

Profielschets Locatiemanager Siloah Rijssen Wonen. 1. Op weg naar een nieuw Maranatha 1. Op weg naar een nieuw Maranatha Op het terrein van Maranatha in Rijssen is een prachtig nieuw zorgcomplex verschenen. Aan de laatste fase van de nieuwbouw wordt nog gewerkt. De oude woontoren is gesloopt

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker jaarplan ASVZ 2017 eenvoudige versie Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker Jaarplan ASVZ Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2017 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg.

Nadere informatie

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES ACTIEF ZORG Postbus 317 5000 AH Tilburg T 013-467 28 30 F 013-750 82 10 E info@actiefzorg.nl www.actiefzorg.nl REGIO TILBURG Nimrodstraat 27 5042 WX Tilburg REGIO S-HERTOGENBOSCH Tolbrugstraat 8 5211 RW

Nadere informatie

Profielschets Teamleider Woonzorgcentrum Nebo

Profielschets Teamleider Woonzorgcentrum Nebo Profielschets Teamleider Woonzorgcentrum Nebo 1. Teamleider Nebo Voor Woonzorgcentrum Nebo te Zwijndrecht zoeken we een Teamleider (24 uur). De ideale kandidaat is een warme, verbindende persoonlijkheid

Nadere informatie

Wmo en hulpvragers Een training voor betrokkenen Gerard Nass Martin Schuurman Andries Lever Kennismarkt Gehandicaptensector 6 maart 2015

Wmo en hulpvragers Een training voor betrokkenen Gerard Nass Martin Schuurman Andries Lever Kennismarkt Gehandicaptensector 6 maart 2015 Wmo en hulpvragers Een training voor betrokkenen Gerard Nass Martin Schuurman Andries Lever Kennismarkt Gehandicaptensector 6 maart 2015 1 Doel en opzet van de training Beoogd wordt het opstarten en ondersteunen

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Meer info over Prisma en WMO?

Meer info over Prisma en WMO? Meer info over Prisma en WMO? wmo@prismanet.nl www.prismanet.nl Plan een bezoekje! U kunt het Prisma-aanbod pas echt ervaren als u het ook met eigen ogen gezien heeft. Prisma heet u van harte welkom voor

Nadere informatie

Welkom bij Promens Care!

Welkom bij Promens Care! Promens Care Welkom bij Promens Care! Ieder mens wil graag een goed leven. Een leven met familie, vrienden, een goed huis, leuk werk en de mogelijkheid om er af en toe op uit te trekken. Heel gewone wensen,

Nadere informatie

Doet scheiden lijden?

Doet scheiden lijden? Doet scheiden lijden? Extramuralisering na Zorgakkoord en Kamerbrief Jasper Klapwijk Strateeg Espria Woonzorg Nederland Apeldoorn, 30 mei 2013 Extramuralisering voor zorgaanbieders Waar staan we? Zorgakkoord

Nadere informatie

Opdracht wijkmanager Heerhugowaard / Langedijk 2015 2017

Opdracht wijkmanager Heerhugowaard / Langedijk 2015 2017 Opdracht wijkmanager Heerhugowaard / Langedijk 2015 2017 Inleiding Deze opdracht beschrijft de rol van de wijkmanager Heerhugowaard / Langedijk in de implementatie van de strategie van Magentazorg. Deze

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

De wereld van de zorg en haar NHC s voor MKW. Bram Baselmans senior adviseur

De wereld van de zorg en haar NHC s voor MKW. Bram Baselmans senior adviseur De NHC s en Woningcorporaties De wereld van de zorg en haar NHC s voor MKW Bram Baselmans senior adviseur Bram Baselmans Bouwkunde TU Eindhoven Vastgoedmanagement AAG vanaf 2002 Financiële vraagstukken

Nadere informatie

Projectplan woonkring Chapeau Deventer. Onderscheid ten opzichte van andere zorgaanbieders?

Projectplan woonkring Chapeau Deventer. Onderscheid ten opzichte van andere zorgaanbieders? Chapeau Woonkringen Woonkring Deventer Projectplan woonkring Chapeau Deventer De groep initiatiefnemers bestaande uit familieleden en naasten, heeft zich tot doel gesteld om voor hun kinderen of naasten

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

Jezelf zijn, is jezelf thuis voelen

Jezelf zijn, is jezelf thuis voelen Jezelf zijn, is jezelf thuis voelen ALGEMENE BROCHURE WOONZORGNET Jezelf zijn, deelnemen aan de maatschappij, je talenten ontdekken, contacten onderhouden, een zin volle dagbesteding. Op jouw manier, in

Nadere informatie

Welkom. Vitalis Woonzorg Groep heet u welkom op Landgoed De Klokkenberg

Welkom. Vitalis Woonzorg Groep heet u welkom op Landgoed De Klokkenberg Welkom Vitalis Woonzorg Groep heet u welkom op Landgoed De Klokkenberg Landgoed de Klokkenberg omvang 41 ha. Voormalig sanatorium en medisch centrum. 1954 sanatorium/klooster. Vervolgens thorax- en hartcentrum,

Nadere informatie

Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving.

Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving. Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Dylan gaat na een ruzie niet meer naar zijn werk. Hij woont zelfstandig, maar is eigenlijk zelden thuis te vinden.

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier Rechten van cliënten op papier Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier RECHTEN OP PAPIER In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Waar vind je jouw

Nadere informatie

Gewoon leven. Samenvatting Contourennotitie Raamwerk

Gewoon leven. Samenvatting Contourennotitie Raamwerk Gewoon leven Samenvatting Contourennotitie Raamwerk 2016-2018 April 2016 lnleiding In 2015 heeft Raamwerk ervaring opgedaan met het nieuwe stelsel voor de langdurige zorg (Wlz) en de Wmo en Jeugdwet. Het

Nadere informatie

Ondernemingsplan Opella

Ondernemingsplan Opella Ondernemingsplan Opella 02 08 Op weg naar 2020 Bijzonder en gewoon Zorgdienstverlener Opella ondersteunt mensen op allerlei manieren, waarbij het zo zelfstandig mogelijk leven en wonen voorop staat. Ondanks

Nadere informatie

Toolkit bedrijfsvoering

Toolkit bedrijfsvoering Toolkit bedrijfsvoering Naar optimale zorg door gezonde bedrijfsvoering Verstand van Zorg Van transitie naar transformatie Gezonde bedrijfsvoering als succesfactor Continu goede én betaalbare zorg leveren?

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Boschhuis 41035476 801767994

Stichting Vrienden van het Boschhuis 41035476 801767994 Naam Stichting Bestuur en Toezicht Triade Fiscaal-nummer 81934166 Kamer van Koophandel 39068356 Waaronder tevens de volgende ANBI-stichtingen Naam Stichting KvK Fiscaalnummer Stichting Triade 39059711

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Bedrijfsvoering ondersteunend aan primaire proces: governance in Utrecht

Bedrijfsvoering ondersteunend aan primaire proces: governance in Utrecht Bedrijfsvoering ondersteunend aan primaire proces: governance in Utrecht De Utrechtse achtergrond Fundamentele reorganisatie Via B Problemen in 2010 De nieuwe organisatie Sturing op bedrijfsvoering Dilemma

Nadere informatie

Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek

Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek Homerun Direct inzetbare trajectbegeleiding bij LVB en multiproblematiek Met Homerun bieden wij intensieve begeleiding en behandeling aan jongvolwassenen

Nadere informatie

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Bouwen voor Zorg Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Meer tijd voor Zorg Introductie De Nederlandse zorgmarkt verandert snel en drastisch. Door vergrijzing en een

Nadere informatie

Onderzoek naar persoons volgende bekostiging - hoe gaat het daar mee? Een samenvatting in eenvoudige taal

Onderzoek naar persoons volgende bekostiging - hoe gaat het daar mee? Een samenvatting in eenvoudige taal Onderzoek naar persoons volgende bekostiging - hoe gaat het daar mee? Een samenvatting in eenvoudige taal LFB en Ieder(in) hebben onderzoek gedaan naar persoons volgende bekostiging (PVB). Ieder(in) en

Nadere informatie

1. Profielschets Locatiemanager De Akker

1. Profielschets Locatiemanager De Akker 1. De Akker is een woonvoorziening in Bodegraven, in het groene hart van Holland. Op het terrein staan vier woningen en een dagactiviteitencentrum. De woningen bieden onderdak aan zeven groepen met in

Nadere informatie

Beleidsplan Fundament

Beleidsplan Fundament Beleidsplan Fundament 2015-2017 1 Inleiding Stichting Wooninitiatief Fundament, hierna Fundament genoemd, is een ouderinitiatief, dat is opgericht door een aantal ouders om woonruimte voor 14 bewoners

Nadere informatie

Landschap van. Mijn Leven. Mijn Leven in zorgprocessen. Deskundig en verantwoordelijk. Leven in vrijheid. Leven in een veilige omgeving

Landschap van. Mijn Leven. Mijn Leven in zorgprocessen. Deskundig en verantwoordelijk. Leven in vrijheid. Leven in een veilige omgeving Landschap van Mijn Leven Mijn Leven Mijn Leven in zorgprocessen Deskundig en verantwoordelijk Leven in vrijheid Leven in een veilige omgeving kwaliteitsrapport de twentse zorgcentra 2017 Inleiding Dit

Nadere informatie

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Amarant wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Onze kijk op kwaliteit

Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Maar deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Ieder jaar schrijft

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED. Professioneel beheer voor beter rendement

ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED. Professioneel beheer voor beter rendement ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED Professioneel beheer voor beter rendement Een veranderende financiële omgeving vraagt om ander vastgoedbeheer Het onderwijsvastgoed, het zorgvastgoed, het gemeentelijk

Nadere informatie

Profiel. Manager Financiën en Bedrijfsvoering. 16 juni 2016. Opdrachtgever Cosis. Voor meer informatie over de functie 088 8393253

Profiel. Manager Financiën en Bedrijfsvoering. 16 juni 2016. Opdrachtgever Cosis. Voor meer informatie over de functie 088 8393253 Profiel Manager Financiën en Bedrijfsvoering 16 juni 2016 Opdrachtgever Cosis Voor meer informatie over de functie 088 8393253 Voor sollicitatie www.cosis.nu/vacatures rvb@cosis.nu Promens Care en NOVO

Nadere informatie

Nebo biedt professionele zorg aan ouderen uit de gereformeerde gezindte.

Nebo biedt professionele zorg aan ouderen uit de gereformeerde gezindte. Profielschets Teamleider Zorg Woonzorgcentrum Nebo 1. Teamleider Nebo Voor Woonzorgcentrum Nebo te Zwijndrecht zoeken we een resultaatgerichte Teamleider Zorg (32-36 uur). De ideale kandidaat is een verbindende

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Je zorg-aanbieder 1 heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Je zorg-aanbieder geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij

Nadere informatie

Blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Blinden en slechtzienden Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten mensen die blind of slechtziend zijn Inhoud

Nadere informatie