Welkom. Vitalis Woonzorg Groep heet u welkom op Landgoed De Klokkenberg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom. Vitalis Woonzorg Groep heet u welkom op Landgoed De Klokkenberg"

Transcriptie

1 Welkom Vitalis Woonzorg Groep heet u welkom op Landgoed De Klokkenberg

2 Landgoed de Klokkenberg omvang 41 ha. Voormalig sanatorium en medisch centrum sanatorium/klooster. Vervolgens thorax- en hartcentrum, Hansberger kliniek voor epilepsie en Jeugdpsychiatrie GGZ (scholen) april 2006 aankoop onderhandelingen proces tot heden Beheer/concept initiatieffase. Verwachting ontwerpfase start voorjaar 2009.

3 Vervolg Landgoed de Klokkenberg 2007 Hoofdgebouw is verbouwd voor Stichting Elisabeth. Op dit moment worden gebouwen verhuurd: Verpleeghuis, GGZ, OCB, school, Novadic Kentron, De Kluis, pachter en particulieren. Sinds 2008 Rijksmonument.

4 Opdrachtgeverschap in de zorgbouw Presentatie door C.T.A.H. den Bieman Directeur Landgoed De Klokkenberg

5 Stichting Vitalis WoonZorg Groep Stichting Imstenrade Plus Stichting Vrienden Vitalis Zorg Groep Stichting Eurozorg Stichting Vitalis Sociale Woonvormen Stichting Vitalis Residentiële Woonvormen Stichting Vitalis Zorg Groep Stichting Vitalis Participaties

6 Cijfers Cliënten circa Medewerkers circa Vrijwilligers circa 950 Jaaromzet circa 110 miljoen

7 AWBZ: Kwantiteiten per 1 januari 2008 Verpleeghuisplaatsen (circa) 650 Verzorgingshuisplaatsen (circa) 850 Vitalis sociaal: Woonzorgappartementen, huur (circa) 900

8 Kwantiteiten per 1 januari 2008 Vitalis residentieel: Woonzorgappartementen, huur 665 Woonzorgappartementen, koop 170

9 Visie Vitalis WoonZorg Groep streeft naar Alle functies op het gebied van wonen met zorg, dienstverlening en welzijn op één locatie. Zorg en dienstverlening zolang mogelijk in eigen omgeving. Ruimte voor een goed leven met partner, familie en vrienden.

10 Midden in de samenleving: Er valt pas te leven als er iets te beleven valt. Bewoners, familie, vrienden, recreanten, bezoekers van evenementen maken met elkaar dat een locatie als Landgoed De Klokkenberg geen geïsoleerde plaats is, maar een domein waar Breda en omstreken trots op is.

11 De gebouwen en zorgwoningen De wens van cliënt staat centraal. Senioren willen niet wonen in een zorginstelling maar in zelfstandige woning in een passende woonomgeving. Woningen zijn toekomst- en zorgbestendig.

12 Vervolg gebouwen en zorgwoningen Elke vorm van zorg kan in de woning geleverd worden. Met gevoel voor veiligheid, privacy, identiteit en uitstraling.

13 De voorzieningen Voorzieningen die bijdragen aan levendigheid op het landgoed: kleinschalige detailhandel, facilitaire voorzieningen, hospitality activiteiten en schoonheids- en gezondheidsvoorzieningen. Zorg, gemaks- en welzijnsdiensten die bijdragen aan comfortabel en prettig wonen. Aanbod van allerlei culturele activiteiten en evenementen.

14 Het Landgoed Een goede en bereikbare uitnodigende buitenruimte is van essentieel belang. Toegankelijke groene omgeving, in harmonie met gebouwen en met respect voor flora en fauna. Buitengebied moet uitdagend zijn met herkenbare elementen: veilig, geur, kleur en geluid. Ontmoetingsplaats waar bewoners en medewerkers trots op zijn en waar familie en andere bezoekers ook graag komen.

15 Waarom kiezen voor Landgoed De Klokkenberg Unieke locatie met uitstraling en potentie om in het toekomstig tijdsgewicht passende woonleefgemeenschappen te creëren voor medioren en senioren anno 2015/2030/2050. Veilige, levendige gemeenschap met toegankelijke voorzieningen die de leefbaarheid ten goede komen en ook betaalbaar zijn.

16 Vervolg waarom kiezen voor Landgoed De Klokkenberg Een levensvatbaar sociaal leven, interactief met de omgeving. Gevarieerd kwalitatief goed woningaanbod. Voldoende functies en deskundigheidsniveaus om alle zorgvragen te beantwoorden. Bewoners zien graag een afspiegeling van de maatschappij.

17 Doelgroep Doelgroep wordt kritischer, er dient dan ook geluisterd te worden naar de wensen van deze doelgroep: Ruime en luxe appartementen met grote buitenruimte. Verschillende woonwensen: rijke dorpssenioren, hurende senioren en welgestelde hoogbouwsenioren. Grondgebonden woningen voor vitale senioren. Groene en rustige woonomgeving in combinatie met een breed pakket aan zorg- en gemaksdiensten en dagelijkse voorzieningen binnen handbereik.

18 Diverse woonvormen Beschermde woonvormen:* Kleinschalig groepswonen Zelfstandige woonvormen:* Bereikbare klasse Midden klasse Residentiële klasse. * Woonvormen gesegmenteerd.

19 Vitalis concept Ruime keuze in woonvoorzieningen Ruimte voor: een goed en eigen leven Ruimte voor: zelf de regie te houden Ruimte voor: eigen keuzes te maken.

20 Procesontwikkeling van 2004 tot heden Historie: traditioneel model tot Herziening vastgoedontwikkeling. Architectkeuze (wijziging architect). Visie architect naar nieuw model. Aannemers selectie. Gemeente als partner. Gemeente en belanghebbenden Klankbordgroep. Vervolg betrekken toekomstige klanten bij Programma van Eisen.

21 Structuur vastgoedontwikkeling 1. Fasering Beheerfase Producten: Zorg- c.q. gezondheidsdiensten Commerciële voorzieningen Health & Welness Events/cultuur/welzijn Meerjaren exploitatie.

22 Initiatieffase Vervolg structuur vastgoedontwikkeling Producten: Toets met Vitalisconcept Heldere structuurvisie Programma van Doelen Daarvan afgeleid Programma van Eisen Schetsboek Programmaboek.

23 Vervolg structuur vastgoedontwikkeling Ontwerpfase Producten: Voorlopig en definitief ontwerp Aanvraag vergunningen Werktekeningen Kostenraming.

24 Vervolg structuur vastgoedontwikkeling Technische uitwerking & bouw Producten: Gebouw dat voldoet aan PvE binnen financieel kader en tijdschema Overdrachtsdocument voor beheer.

25 Vervolg structuur vastgoedontwikkeling 2. Overlegstructuur Stuurgroep Projectteam Interne projectteam Externe projectteam Conceptgroep Klankbordgroepen.

26 Hoe werken wij? Blauwdruk Vastgoed ontwikkeling Vanuit algemeen programmaboek specifiek programmaboek en programma van eisen Organisatieboek Levend schetsboek

27 Vervolg hoe werken wij? Budgetboek Alle gegevens in File2Share (documentensysteem) Fortrus beheerssysteem voor beheer en onderhoud.

28 Landgoed De Klokkenberg 2015?

Ruimte voor een goed leven in Residentie Petruspark

Ruimte voor een goed leven in Residentie Petruspark Ruimte voor een goed leven in Residentie Petruspark Een ideale plek om te wonen Residentie Petruspark is een residentiële woonvorm gelegen direct buiten de rondweg in Eindhoven-Noord, in het stadsdeel

Nadere informatie

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Mevrouw Somers en meneer De Bruijn oefenen samen de passen. Morgen is er een dansavond met buurtgenoten. Wonen bij Vecht en IJssel

Nadere informatie

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht De lounge van restaurant Het Goede van Zuylenstede is een gezellig ontmoetings punt. Mevrouw Achterberg komt er graag. Welkom bij

Nadere informatie

DE CONSUMENT AAN HET STUUR. Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl. www.sir-55.nl. www.sir-55.nl

DE CONSUMENT AAN HET STUUR. Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl. www.sir-55.nl. www.sir-55.nl DE CONSUMENT AAN HET STUUR Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl www.sir-55.nl www.sir-55.nl SIR-55 CREËERT BETROKKEN BEWONERS Wie zijn medioren? Medioren zijn actieve, vitale en maatschappelijk

Nadere informatie

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Bij de dierenweide van Ewoud is altijd wat te zien, voor jong en oud. Heerlijk genieten van de dieren en de mensen om je heen. Welkom bij Vecht

Nadere informatie

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Met kleinzoon Stijn trekt meneer Zijlstra er vroeg op uit. Samen vangen ze die snoekbaars wel. Wonen bij Vecht en IJssel betekent

Nadere informatie

Woonzorg in het hart van Amersfoort

Woonzorg in het hart van Amersfoort Woonzorg in het hart van Amersfoort wonen & leven, zorgen, leren & werken ZORGRESIDENCE HET SEMINARIE is gevestigd in het historisch stadscentrum op een van de meest onderscheidende locaties die Amersfoort

Nadere informatie

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb.

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Zorg voor mensen Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Het uitgangspunt van Vivantes is om senioren te helpen zichzelf in hun eigen kracht te zetten en zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Nadere informatie

Ruimte voor een goed leven in Vitalis Berckelhof

Ruimte voor een goed leven in Vitalis Berckelhof Ruimte voor een goed leven in Vitalis Berckelhof Vitalis Berckelhof is een appartementencomplex waar senioren verzorgd, verpleegd of zelfstandig wonen. Vitalis Berckelhof biedt ouderen een comfortabele

Nadere informatie

Wonen in Eigen Haard

Wonen in Eigen Haard Wonen in Eigen Haard Eigen Haard is een gezellig woonzorgcentrum in het centrum van Zwanenburg. Verschillende voorzieningen liggen op loopafstand in de nabij gelegen winkelstraat met vele gezellige winkels

Nadere informatie

Woonzorg Zekerheid Samenzijn Rust Comfort Vrijheid Aanpak

Woonzorg Zekerheid Samenzijn Rust Comfort Vrijheid Aanpak 1 Programma Korte introductie Woonzorg Nederland Enkele cijfers Formules Tijd voor samenwerking 2 Thuis in wonen & zorgen Sinds 1950 geworteld in de Nederlandse samenleving 3 Een vitale woningcorporatie

Nadere informatie

Prettig wonen zoals u het wilt. In één van onze locaties. Wonen

Prettig wonen zoals u het wilt. In één van onze locaties. Wonen Prettig wonen zoals u het wilt In één van onze locaties Wonen Welkom De Uiterton Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten en welzijnsactiviteiten.

Nadere informatie

Eigen keuzes maken Wonen zoals ú dat wilt. Hoe wilt ú wonen?

Eigen keuzes maken Wonen zoals ú dat wilt. Hoe wilt ú wonen? Wie zijn medioren? Medioren zijn actieve, vitale en maatschappelijk betrokken levensgenieters in de leeftijd van 50 tot circa 70 jaar. Eigen keuzes maken Wonen zoals ú dat wilt SIR-55 begrijpt als geen

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

Introductie. Project Mijn eigen Voordeur. Monique Kemner procesbegeleider bij VanMorgen

Introductie. Project Mijn eigen Voordeur. Monique Kemner procesbegeleider bij VanMorgen Introductie Project Mijn eigen Voordeur Monique Kemner procesbegeleider bij VanMorgen Programma Werkwijze project Mijn eigen Voordeur Service design in een veranderproces in zorg en welzijn Proces en resultaat

Nadere informatie

Ruimte voor een goed leven in Vitalis Vonderhof

Ruimte voor een goed leven in Vitalis Vonderhof Ruimte voor een goed leven in Vitalis Vonderhof In het Eindhovense stadsdeel Strijp, tegenover Museum Kempenland, op loopafstand van het centrum van Eindhoven, ligt Vitalis Vonderhof. Een appartementencomplex

Nadere informatie

Levensloopbestedigheid

Levensloopbestedigheid Levensloopbestedigheid De markt van architecten, aannemers en ontwikkelaars 26 mei 2016 Robert Kromhof architect bij Lengkeek architecten en ingenieurs mailadres: robert@laib.nl mobiel: 06 53480771 Het

Nadere informatie

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Amarant wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding

Nadere informatie

Jaarvergadering. 6. Droomwonen Brabant. 29 Menno de Lange Ervaringsdeskundige en adviseur

Jaarvergadering. 6. Droomwonen Brabant. 29 Menno de Lange Ervaringsdeskundige en adviseur Jaarvergadering 6. Droomwonen Brabant 29 Menno de Lange Ervaringsdeskundige en adviseur Maandag 23 april 2018 Visie Wat doen wij? Droomwonen ondersteunt en begeleidt consumenten om hun eigen woning en

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

ZORGCENTRUM MOERZICHT

ZORGCENTRUM MOERZICHT ZORGCENTRUM MOERZICHT pagina 5: Ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin en ik hoop dit werk nog lang te mogen doen! Zorggroep Ter Weel Service verlenen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Dat

Nadere informatie

Landgoed de Klokkenberg. Wandelboekje

Landgoed de Klokkenberg. Wandelboekje Landgoed de Klokkenberg Wandelboekje Landgoed de Klokkenberg Wandelboekje Visie Vitalis Inleiding De ontwikkelingen binnen wonen met zorg en dienstverlening volgen elkaar in snel tempo op. We willen inspelen

Nadere informatie

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Haps Centraal in Haps ligt de SchitteRing. Een kleinschalige woonvorm met een eigentijds, sfeervol karakter en een sterke binding met de dorpsgemeenschap. Dankzij

Nadere informatie

NVTG Zorgvastgoed Congres "Begrijpen wij elkaar nog wel"

NVTG Zorgvastgoed Congres Begrijpen wij elkaar nog wel pagina 1 pagina 2 Agenda 1) Voorstellen 2) Onderwerp: Bouwen is meer dan alleen stenen stapelen 3) Positie van de vastgoedportefeuille. 4) Bedrijfswaarde 5) Bouwen doe je samen (cliënt bestuur - zorg vastgoed)

Nadere informatie

Compleet wonen in Schavenweide

Compleet wonen in Schavenweide Compleet wonen in Wonen in In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een prachtige en veilige plek om te wonen. bestaat uit

Nadere informatie

Geen (potentiële) belangenverstrengeling

Geen (potentiële) belangenverstrengeling Disclosure belangen spreker Geen (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed. 19 april 2012 pagina 1

Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed. 19 april 2012 pagina 1 Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed 19 april 2012 pagina 1 Strategie van Ymere Missie Ymere werkt als maatschappelijke onderneming aan wijken met perspectief, waar bewoners willen

Nadere informatie

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Meneer Zijlstra krijgt vaak bezoek van zijn kleinzoon Stijn. Samen voeren zij de dieren in de dierenweide. Wonen bij Vecht en IJssel betekent

Nadere informatie

BELEIDSPLAN: Visie op zorg;

BELEIDSPLAN: Visie op zorg; Stichting Samen toch apart Arnold van Rodelaan 65 5527 BS Hapert 0497-843196 Email: Info@Samentochapart.nl Website: www.samentochapart.nl KvK Eindhoven: 17203470 Rabobank Reusel: 12.12.05.991 BELEIDSPLAN:

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

Extramuraliseren lichte ZZP s

Extramuraliseren lichte ZZP s Extramuraliseren lichte ZZP s Ledenbijeenkomst ActiZ 25 oktober 2012 Roland Beukers Directie Langdurige Zorg Inhoudsopgave - Ontwikkelingen V&V-sector - Van begrotingsakkoord naar uitwerking komende jaren

Nadere informatie

Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010

Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010 Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010 Aanleiding Zeeland wordt steeds saaier Veel plannen maar ook veel politieke onrust De tijd begint te dringen voor de

Nadere informatie

Samen werken aan goede zorg en behandeling

Samen werken aan goede zorg en behandeling Samen werken aan goede zorg en behandeling Informatie voor cliënten, familie en naasten In deze folder geven we u algemene informatie over de zorggroep Dignis. Ook lichten we de uitgangspunten van Dignis

Nadere informatie

Wonen en leven zoals u dat wenst

Wonen en leven zoals u dat wenst Wonen en leven zoals u dat wenst Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Uw levensgeluk: onze missie Wij vinden dat zorg voor ouderen met een dementie anders moet en kan.

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Scheiden van wonen en zorg

Scheiden van wonen en zorg Scheiden van wonen en zorg Een nieuwe koers voor welzijn en zorg 14 november 2012 Themadag Commissie Ouderenzorg Religieuzen Carla Cornuit Inleiding Carla Cornuit: bestuurder LuciVer LuciVer Een kleinschalige

Nadere informatie

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Inleiding Als voorbereiding van haar strategisch plan 2015-2017 heeft Woontij een vragenlijst opgesteld waarmee input wordt gevraagd voor de te kiezen

Nadere informatie

Peter Tijssen directeur / bestuurder

Peter Tijssen directeur / bestuurder Peter Tijssen directeur / bestuurder Werkgebied 1 Aantal cliënten Intramuraal 188 Volledig pakket thuis 10 Extramuraal 42 Dagopvang 25 Totaal 265 Financiën Omzet 18.101.817 waarvan AWBZ 15.855.035 Resultaat

Nadere informatie

Participatie Heidezoom

Participatie Heidezoom Participatie Heidezoom 25 februari brede startbijeenkomst participatie Heidezoom vormen adviesgroep Vrienden van Heidezoom 11 maart 1 e avond Vrienden van Heidezoom 25 maart 2 e avond Vrienden van Heidezoom

Nadere informatie

Vastgoed en Ontwikkeling

Vastgoed en Ontwikkeling Vastgoed en Ontwikkeling in de Zorg Door: Henk Brinkman MBA Raad van Bestuur Breda, 29 november 2012 Onderwerpen presentatie 1. Bestuurlijke visie op het veranderde zorglandschap 2. Voorbeeld Business

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Planpresentatie Beschermd Wonen en Ontmoeten DGZ Molenstraat-Veldhuislocatie Apeldoorn 22 februari 2016, update d.d. 12 augustus i.s.m.

Planpresentatie Beschermd Wonen en Ontmoeten DGZ Molenstraat-Veldhuislocatie Apeldoorn 22 februari 2016, update d.d. 12 augustus i.s.m. Planpresentatie Beschermd Wonen en Ontmoeten DGZ Molenstraat-Veldhuislocatie Apeldoorn 22 februari 2016, update d.d. 12 augustus 2016 i.s.m. Inhoud - Aanleiding: Visie De Goede Zorg - PvE - Schetsplan

Nadere informatie

Uw persoonlijke dienstverlening op maat

Uw persoonlijke dienstverlening op maat Uw persoonlijke dienstverlening op maat Het beste van twee werelden Kemp & Van Egeraat Medioren Senioren Woon en Zorg Makelaardij, biedt alles wat u nodig heeft om tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig

Nadere informatie

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving.

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. ouderen zorg Ouderenzorg Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. Dát is léven. De Baalderborg Groep ondersteunt u daarbij.

Nadere informatie

Eten & drinken in de care. Anton François Concernmanager Facilitair Bedrijf a.i. De Zorggroep 10 november 2011

Eten & drinken in de care. Anton François Concernmanager Facilitair Bedrijf a.i. De Zorggroep 10 november 2011 Eten & drinken in de care Anton François Concernmanager Facilitair Bedrijf a.i. De Zorggroep 10 november 2011 Een kennismaking met De Zorggroep Missie Wijsheid Durf Rechtvaardigheid De Zorggroep heeft

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten woondroom voor betrokke Op Providentia in Sterksel wonen mensen

Nadere informatie

Strategisch samenwerken wonen, welzijn, zorg Annette Duivenvoorden

Strategisch samenwerken wonen, welzijn, zorg Annette Duivenvoorden Strategisch samenwerken wonen, welzijn, zorg Annette Duivenvoorden Projectleider Rem op AWBZ: 3 miljard Hervorming Langdurige Zorg Niet nieuw - Extramuralisering al gewenst beleid sinds jaren 90 - Geleid

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

Zorgcirkels Nachtzorg

Zorgcirkels Nachtzorg Zorgcirkels Nachtzorg elkom Frenk van den Berg Hoofd CommunicatieCentrale en team 24 uur zorg Agenda Nachtzorg en zorgcirkels Visie Beleid Organisatie Met het OOG op morgen Context Vergrijzing en ontgroening

Nadere informatie

SOC bijeenkomst, 26 november 2014

SOC bijeenkomst, 26 november 2014 1 Stijlvol Ouder Jeannette Dijkman Anders kijken naar ouder worden Onderzoek, marketing, communicatie, seniorenmakelaar Inhoud: Algemene trends en toekomstperspectief Demografische ontwikkelingen De nieuwe

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

wissehaege ruimte voor een goed leven

wissehaege ruimte voor een goed leven Ruimte voor een goed leven in Wissehaege wissehaege ruimte voor een goed leven Zoveel mensen, zoveel wensen Wissehaege is er voor mensen die vanwege hun gezondheid, tijdelijk of permanent niet meer thuis

Nadere informatie

Woonzorgconcepten. Over huisvestingsconcepten, zorgconcepten en financieringsvarianten. drs. J.H.M. van Ginneken 30 november 2016

Woonzorgconcepten. Over huisvestingsconcepten, zorgconcepten en financieringsvarianten. drs. J.H.M. van Ginneken 30 november 2016 Woonzorgconcepten Over huisvestingsconcepten, zorgconcepten en financieringsvarianten drs. J.H.M. van Ginneken 30 november 2016 Huisvestingsconcept (meest) bepalend voor de exploitatie van de zorg en dienstverlening

Nadere informatie

Zorgvastgoed De business case op zijn kop

Zorgvastgoed De business case op zijn kop Zorgvastgoed De business case op zijn kop Onno Bremmers 11 Maart 2014 Programma Korte introductie Woonzorg Nederland Enkele cijfers De nieuwe klant De basis: het huidige (zorg) vastgoed Het is tijd voor

Nadere informatie

Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen

Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Uw levensgeluk is onze missie Wij vinden dat de zorg voor ouderen met een dementie anders moet en kan. Vooral op het gebied van voldoende

Nadere informatie

#zorgvastgoed. Aangesloten bij:

#zorgvastgoed. Aangesloten bij: 1 #zorgvastgoed 2 Korte enquête. HEB JE DE MENSEN WAARMEE JE WOONT ZELF UITGEZOCHT? 3 Korte enquête. HEB JE DE WONING OF WOONVORM WAARIN JE WOONT ZELF UITGEZOCHT? 4 Korte enquête. HEB JE DE PLAATS/ DE

Nadere informatie

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT GEBIEDSONTWIKKELING 3 DYNAMISCH IN BELEVINGEN

Nadere informatie

Verbinding. Thuis bij Villa Paasberg Kleinschalig wonen met geheugenproblemen

Verbinding. Thuis bij Villa Paasberg Kleinschalig wonen met geheugenproblemen Verbinding Thuis bij Villa Paasberg Kleinschalig wonen met geheugenproblemen Verbinding Thuis bij Villa Paasberg Villa Paasberg in Arnhem is een nieuw thuis. Een thuis middenin de samenleving, gehuisvest

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING maandag 25 juni Het Zorgplan Marken is mede mogelijk gemaakt door:

OPENBARE VERGADERING maandag 25 juni Het Zorgplan Marken is mede mogelijk gemaakt door: OPENBARE VERGADERING maandag 25 juni 2018 Het Zorgplan Marken is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Een Dijk van een Kust (restant herdenking watersnood 1916: 2.250 euro) Coöperatie Windenergie Waterland

Nadere informatie

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens Laurens Simeon & Anna Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid meer dan zorg Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is een bekende woonzorglocatie gelegen op het kruispunt van de wijken Vreewijk,

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Elke week leest mevrouw Vervoort de weekbladen in de lounge van Transwijk. Met een kopje koffie erbij, is dat een echt ontspannen

Nadere informatie

Meander Beschut en Beschermd Wonen

Meander Beschut en Beschermd Wonen Meander Beschut en Beschermd Wonen Met zorg omgeven Mensen met aandacht Meander Beschut en Beschermd Wonen Mensen voelen zich het meest thuis in de eigen vertrouwde woonomgeving. Daarom biedt MeanderGroep

Nadere informatie

Vrijesectorhuur: het nieuwe goud?

Vrijesectorhuur: het nieuwe goud? Vrijesectorhuur: het nieuwe goud? Frans Wittenberg en Joep Arts 22 mei 2014 Even voorstellen Economisch onderzoek- en adviesbureau Markt en financiële kant van vastgoed Wonen, commercieel vastgoed en gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT WELKOM IN PARK ZUIDERHOUT Ouder worden is een mooie fase in het leven. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen en van onze dierbaren te genieten. Tijd

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Realisatie van kleinschalige woonvoorzieningen KMVG Praktijksessie 29 november 2012

Realisatie van kleinschalige woonvoorzieningen KMVG Praktijksessie 29 november 2012 Realisatie van kleinschalige woonvoorzieningen KMVG Praktijksessie 29 november 2012 Door: ir. ing. L. Janssen MRE, directeur/bestuurder de Woningstichting in Wageningen Programma 1) Positionering woningcorporaties

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna, uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is het bekende woonzorgcentrum in de deelgemeente Feijenoord, waar alles erop is gericht om tot op hoge

Nadere informatie

Wonen in t Nieuwe Kampje

Wonen in t Nieuwe Kampje Wonen in t Nieuwe Kampje Uitleg over de toewijzing van woningen in t Nieuwe Kampje januari 2018 Wonen in t Nieuwe Kampje De bewoners van t Nieuwe Kampje vormen samen met de bewoners van Ter Beekhof en

Nadere informatie

Doelstelling HKO: Samenwerking met Lumens Groep. HKO Houd het Klooster open 26-11-2015. Behoud Klooster voor het verenigingsleven in Waalre-dorp

Doelstelling HKO: Samenwerking met Lumens Groep. HKO Houd het Klooster open 26-11-2015. Behoud Klooster voor het verenigingsleven in Waalre-dorp Doelstelling HKO: Behoud Klooster voor het verenigingsleven in Waalre-dorp Samenwerking met Lumens Groep INITIATIEFGROEP: HKO Houd het Klooster open HARRIE DE GREEF VOORZITTER SENIORENVERENIGING WAALRE,

Nadere informatie

Het BarbaraHoes. Kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie

Het BarbaraHoes. Kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie Het BarbaraHoes Kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie Het BarbaraHoes Wonen in een groepswoning Het dagelijks leven in het BarbaraHoes benadert zoveel mogelijk een gewone thuissituatie. Bewoners

Nadere informatie

Zorgvastgoed. De business case op zijn kop

Zorgvastgoed. De business case op zijn kop Zorgvastgoed De business case op zijn kop Guus Verduijn Directeur Woonzorg Nederland 23 september 2014 Programma Korte introductie Woonzorg Nederland De nieuwe klant Scheiden Wonen en Zorg Onderzoek onder

Nadere informatie

Transities in de langdurende zorg. Lizette de Laat Rens de Haas

Transities in de langdurende zorg. Lizette de Laat Rens de Haas Transities in de langdurende zorg Lizette de Laat Rens de Haas Initiatief Deze workshop is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van de gemeente Tilburg en de Tilburgse zorgaanbieders De Wever en

Nadere informatie

Vastgoed en Zorg Informatiebijeenkomst eerste planvorming

Vastgoed en Zorg Informatiebijeenkomst eerste planvorming Vastgoed en Zorg Informatiebijeenkomst eerste planvorming Hartelijk Welkom! Voorstellen Informele bijeenkomst, vooruitlopend op formele procedures Fase van planontwikkeling -> nog geen vastomlijnd plan

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder GGZ voor u De Lelie KLEIN - Individuele begeleiding thuis door SPV-ers - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Psychiatrische problematiek - Psychogeriatrische aandoening 65 - Geen - Somatische

Nadere informatie

Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten

Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten Meneer de Vries krijgt elke vrijdag zijn buurvrouw op de koffie. Samen nemen ze de nieuwtjes van de week door. Samen zorgen

Nadere informatie

Woonvorm De Bolder. Kick-off Projectgroep op 21 februari 2012

Woonvorm De Bolder. Kick-off Projectgroep op 21 februari 2012 Woonvorm De Bolder Kick-off Projectgroep op 21 februari 2012 Agenda Voorgeschiedenis Doelgroep en zorginhoud Pand en bouwtekeningen Projectstructuur Werkgroepen Voorgeschiedenis Start in 2007 WZF en Kwintes:

Nadere informatie

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Wekelijks verse bloemen bij Eens per week is er een bloemenkraam in de hal. Verder vindt u vlakbij appartementencomplex

Nadere informatie

Vastgoed als startpunt voor nieuwe businessmodellen

Vastgoed als startpunt voor nieuwe businessmodellen 1 Syntrus Achmea Real Estate & Finance [ C L I C K TO S TA R T ] Vastgoed als startpunt voor nieuwe businessmodellen 22 november 2017 Sectordag VVT Daan Tettero Concept Ontwikkelaar Zorgvastgoed Vermogensbeheerder

Nadere informatie

Modern (zorg)vastgoed Trends en ontwikkelingen

Modern (zorg)vastgoed Trends en ontwikkelingen Modern (zorg)vastgoed Trends en ontwikkelingen Masterclass Bouwcollege, 22 mei 2008 Erik van der Velde adjunct-directeur regio West Inhoud Korte introductie Stichting Habion Voorbeeld projecten Recent

Nadere informatie

Bijeenkomst Lang zult u wonen. 31 januari 2017

Bijeenkomst Lang zult u wonen. 31 januari 2017 Bijeenkomst Lang zult u wonen 31 januari 2017 Programma 15.20 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter, Jan Bart Wilschut 15.30 uur Opening door Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid

Nadere informatie

Wonen, Zorg en Maatschappelijk Vastgoed. Gerard Koster VNG

Wonen, Zorg en Maatschappelijk Vastgoed. Gerard Koster VNG Wonen, Zorg en Maatschappelijk Vastgoed Gerard Koster VNG Opbouw presentatie 1. Ontwikkelingen 2. Opgaven regionaal/lokaal 3. Samenwerking 4. Voorbeelden 5. Vragen aan u 1. Ontwikkelingen Extramuralisering:

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel 1/6 1. Inleiding Algemene introductie Het gemeentehuis van Schijndel is door de fusie beschikbaar gekomen voor een

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

wonen met zorg vanuit een nieuw perspectief

wonen met zorg vanuit een nieuw perspectief wonen met zorg vanuit een nieuw perspectief scheiden van Verblijf van wonen naar Wonen en zorg & van verblijf naar wonen door extramuralisering en scheiden wonen/zorg Programma Doel van vandaag Meer grip

Nadere informatie

2015 Woonwensenonderzoek Reusel

2015 Woonwensenonderzoek Reusel 2015 Woonwensenonderzoek Reusel Totaal beantwoord door 64 personen Begindatum: 01-09-2015 Einddatum: 01-10-2015 Live: 31 dagen 1. Wat is uw woonplaats? Antwoorden 61 95% Vraag overgeslagen: 3 België Reusel

Nadere informatie

De Plus van Surplus. Strategische koers Surplus

De Plus van Surplus. Strategische koers Surplus De Plus van Surplus Strategische koers Surplus 2 3 Inhoudsopgave Werkgebied... Opvoeden is niet altijd makkelijk, gelukkig is er hulp wanneer ik dat nodig heb. 4 6 Onderdelen van Surplus... 7 Surplus als

Nadere informatie

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp Informatieavond definitief ontwerp Welkom! Programma 1. Welkom 2. Wat gebeurde er na de infoavond van juli? 3. N.a.v. voorlopig ontwerp 4. Vervolg 5. Algemene vragen (hoofdlijn) Korte pauze 6. In gesprek

Nadere informatie

Zelfstandig Oudewater pakt door!

Zelfstandig Oudewater pakt door! Zelfstandig Oudewater pakt door! Coalitieprogramma 2016-2018 Onze stad is al meer dan 750 jaar een stad om trots op te zijn. We zijn trots op onze dorpskernen, ons buitengebied, onze monumenten en onze

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Boxmeer Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

Eilandstaete.

Eilandstaete. Eilandstaete www.pleyade.nl Welkom op Eilandstaete Comfortabel wonen met goede zorg en alle gemakken van een woonzorgcentrum binnen handbereik. Welkom op Eilandstaete! Modern en comfortabel Eilandstaete

Nadere informatie

Woningbehoefteonderzoek Stompwijk. Urban Analytics

Woningbehoefteonderzoek Stompwijk. Urban Analytics Woningbehoefteonderzoek Stompwijk Urban Analytics Programma 19:35 - schets van Stompwijk 19:40 - presentatie SpringCo Effectieve Vraag 20:00 - vragen 20:10 - in groepen uiteen: - Uitleg - Wensen en ideeën

Nadere informatie

Betrokken, kleinschalig en met professionele aandacht

Betrokken, kleinschalig en met professionele aandacht Betrokken, kleinschalig en met professionele aandacht Beschermd wonen in een unieke omgeving Woonzorgvoorziening Sparrenheuvel, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin in de gemeente Zeist, is opgericht

Nadere informatie

De business case op zijn kop Uitdagingen in de ouderen huisvesting

De business case op zijn kop Uitdagingen in de ouderen huisvesting De business case op zijn kop Uitdagingen in de ouderen huisvesting Willemijn Souren - la Fleur 9 april 2015 Programma Korte introductie Woonzorg Nederland Enkele cijfers De nieuwe klant De basis: het huidige

Nadere informatie

De Morgenster. Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie

De Morgenster. Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie De Morgenster Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie Met elkaar en voor elkaar In De Morgenster wonen mensen met dementie. Het zijn jongere mensen en zij die gewend zijn aan een specifieke

Nadere informatie

Zorgwonen als beleggingsproduct Het ontwikkelaarsperspectief

Zorgwonen als beleggingsproduct Het ontwikkelaarsperspectief Zorgwonen als beleggingsproduct Het ontwikkelaarsperspectief drs. ing. Bert Krikke Conferentie Scheiden van Wonen en Zorg in een vergrijzende samenleving Delft, 12 juni 2012 Introductie Strategie, advies,

Nadere informatie

Visie en uitgangspunten Kleinschalig Wonen RijnWaal Zorggroep

Visie en uitgangspunten Kleinschalig Wonen RijnWaal Zorggroep Visie en uitgangspunten Kleinschalig Wonen RijnWaal Zorggroep See Me: Wat zien jullie, zusters, wat zien jullie? Denken jullie, als jullie naar mij kijken, Een humeurige oude vrouw, niet goed bij haar

Nadere informatie

Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508

Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508 Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overzicht van het Plangebied... 3 3 Ambitie... 3 4 Scope... 4 5 De opgave... 4 6 Fasering...

Nadere informatie