NR. 4 OKTOBER SAMEN BEREIK JE MEER Renovatieproject Floreshof. BINNENKIJKEN IN HOUTHEM ST. GERLACH Bij Frank en Inge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NR. 4 OKTOBER 2014. SAMEN BEREIK JE MEER Renovatieproject Floreshof. BINNENKIJKEN IN HOUTHEM ST. GERLACH Bij Frank en Inge"

Transcriptie

1 NR. 4 OKTOBER 2014 SAMEN BEREIK JE MEER Renovatieproject Floreshof BINNENKIJKEN IN HOUTHEM ST. GERLACH Bij Frank en Inge

2 Droomhuis Frank en Inge kochten het vroegere huurhuis van oma 04 Colofon HOME sweet HOME is het bewonersblad van Wonen Zuid. Het blad verschijnt 4 keer per jaar. Redactie-adres: HOME sweet HOME p/a Afd. Communicatie Postbus AK Roermond Tel.: homesweethome@wonen-zuid.nl Klachten over de bezorging kunt u rechtstreeks melden bij de vestigingen van Wonen Zuid: Kantoor Kantoor Roermond Heerlen Tel.: Tel.: Redactie: Wonen Zuid Snelder Communicatie Fotografie: Peter Wijnands Photography Vormgeving: Sofieke van Nuenen Drukwerk: SHD Grafimedia Aan deze uitgave kunnen, ondanks de zorgvuldigheid waarmee deze is samengesteld, geen rechten worden ontleend. HOME SWEET HOME Bij familie Op het Veld 09 Praktische zaken 06 GOED WONEN Werk in uitvoering 08 Overzicht nieuwbouwen renovatieprojecten

3 Thuiskomen Familie Cardona 10 BESTE LEZER, Renovatieproject Floreshof VERHUIZEN! Belangrijk om te weten! Een kijkje achter de schermen bij Wonen Zuid? Binnenkort kan het! Dan houden we namelijk Open Dag in ons nieuwe kantoor in Heerlen én in ons verbouwde kantoor in Roermond. Vraagt u zich af waarom we de kantoren hebben veranderd? Het antwoord hierop geef ik u graag. Wij vinden het belangrijk te kunnen blijven investeren voor onze klanten. En omdat we door de verhuurderheffing en veranderingen in regelgeving minder geld te besteden hebben moeten onze interne kosten lager worden. Dat doen we door efficiënter en flexibeler te werken, met minder medewerkers én met minder kantoorruimte. Omdat wij ook met minder kantoren goed toegankelijk willen zijn, bieden wij u verschillende mogelijkheden om met ons in contact te komen of zaken zelf te regelen. U vindt veel informatie op onze website. Ook kunt u hier een aantal zaken zelf regelen. Vindt u uw vraag niet op de website? Stel dan uw vraag via Facebook ( Twitter (wonen-zuid.nl/twitter) of bel de medewerkers van ons Serviceteam via We helpen u natuurlijk ook graag persoonlijk. U bent welkom op onze kantoren in Heerlen en Roermond. Lukt het u niet om naar ons toe te komen of zaken online te regelen? Laat het ons weten, dan komen wij naar u toe. Tijdens onze Open Dag laten we u graag zien hoe we ons inzetten om goed en betaalbaar wonen bereikbaar te houden. Onze medewerkers leggen u daarbij graag persoonlijk uit wat onze flexibele manier van werken inhoudt en vertellen u alles over de werking en voordelen van ons nieuwe serviceconcept. Onder het genot van een lekker hapje en een drankje, dat spreekt vanzelf. Zelf ben ik ook van de partij en ik hoop velen van u op onze Open Dag te ontmoeten! Dus misschien tot dan? Uw persoonlijke uitnodiging volgt! Arnold van Malde bestuursvoorzitter

4 04 Frank en Inges klus-budget: euro Frank en Inge kochten de huurwoning van oma Terug naar het drakennest

5 05 Frank en Inge van Weers kochten een huis van Wonen Zuid in Houthem St. Gerlach. Niet zomaar een huis, maar het vroegere huurhuis van Frank s oma. Ik kan echt zeggen dat ik het huis van mijn dromen heb gekocht. F rank (29) en Inge (28) zijn beiden opgegroeid in Houthem en kennen elkaar sinds de basisschool. Ik was toen al verliefd op Inge, vertelt Frank. Maar dat was nog niet wederzijds. Pas vele jaren later, bij de muziekvereniging sprong de vonk over. Inmiddels zijn we vijf jaar samen en vorig jaar getrouwd. Toen ik hoorde dat het oude huis van mijn oma verkocht werd, hebben we meteen besloten het te kopen. Eind maart kregen we de sleutel, op 1 juni zijn we verhuisd. In de tussentijd hebben we het behang verwijderd, de muren laten stuken en schilderen, een nieuwe vloer gelegd en de elektriciteitsleidingen opnieuw getrokken. Boven hebben we nieuwe plafonds aangebracht en geïsoleerd. We hebben veel zelf gedaan met hulp van vrienden en familie. Door dit huis te kopen, heb ik het idee dat ik de tijd kan vasthouden Tijdens het klussen kwamen er bij Frank veel herinneringen boven. Ik ging wel eens met mijn broers en neefjes kamperen bij oma. We sliepen in een tent in de tuin: die noemden we het drakennest. Door dit huis te kopen, heb ik het idee dat ik die tijd kan vasthouden. Voor Inge was het vooral belangrijk dat het huis over voldoende ruimte en een flinke tuin beschikt. Ik heb niet echt groene vingers, maar ik vind het leuk om in de tuin te fröbelen. Met drie slaapkamers hebben we meer dan genoeg plaats. En misschien laten we ooit nog eens een vaste trap naar de zolder aanleggen. Voor autofanaat Frank was vooral de garage een must. Ik heb een Opel Kadet gekocht, dezelfde als mijn ouders vroeger hadden. Die ga ik helemaal in de originele staat terugbrengen. Maar de prioriteiten zijn helder: eerst moet de keuken klaar zijn. Het oude aanrecht, kastjes en tegels zijn al uitgebroken, in oktober wordt de nieuwe keuken geplaatst. Voorlopig koken we in de garage, legt Inge uit. Het is nog een beetje kamperen in ons eigen huis. Maar straks is het wel helemaal zoals wij het willen! De keuken komt eind oktober. Ook op zoek naar de ideale, betaalbare koopwoning? Wonen zoals jij het wil, met alles erop en eraan? Dat kan! Koop slim en voordelig bij Wonen Zuid. Onze woningen worden uitstekend onderhouden en zijn altijd scherp geprijsd. Ideaal voor starters, jonge gezinnen of alleenstaanden. Maar zeker ook voor levensgenieters die zorgeloos willen wonen met lage maandlasten. Voor een overzicht van het actuele koopaanbod van Wonen Zuid, kijk op:

6 06

7 07 I N de woonkamer van Dennis, Tina en hun kinderen staan nog wat verhuisdozen opgestapeld. We zijn afgelopen weekend verhuisd, verontschuldigt Dennis zich. Hiervoor woonden we in Melick. Tina woonde daar al sinds 2011 en ik ben later bij haar komen wonen met Dylan en Sylvie. Toen wij samen Chelyssa kregen, zijn we op zoek gegaan naar iets groters, want in Melick hadden we maar 3 slaapkamers. Nee, ze hebben niet bewust gekozen voor een nieuwbouwhuis, vertelt hij. Dat is toevallig zo gekomen. We hebben eigenlijk overal een beetje rondgekeken. Ik ben wel opgegroeid in deze buurt, mijn ouders wonen een straat verderop. Mijn vader had gehoord dat ze hier huurwoningen gingen bouwen. Ik ben het gelijk gaan navragen bij Wonen Zuid en het bleek te kloppen. Toen hebben we ons meteen aangemeld. bij Dennis, Tina, Dylan, Sylvie en Chelyssa Wie: Dennis en Tina op het Veld, Dylan (8), Sylvie (4) en Chelyssa (8 maanden). Plaats: Van Hoornstraat in Roermond. Type woning: eengezinswoning. Wonen er sinds: eind september. Favoriete plek: De grote hoekbank in onze woonkamer, gezellig samen tv kijken of een leuke film. Stijl inrichting: Modern. Grootste pluspunt: Dat het huis zo energiezuinig is. We hebben zelfs zonnepanelen. Opgegroeid in de buurt In de Van Hoornstraat in Roermond hebben ze hun ideale huis gevonden. Het is net opgeleverd, dus spiksplinternieuw. En lekker ruim zodat de kinderen nu elk hun eigen slaapkamer hebben. Dylan is er superblij mee: nu kan ik m n eigen dingen doen en lekker hard de radio aan zetten. Zijn vader Dennis vindt de energiezuinigheid van de woning het allergrootste pluspunt. Het huis heeft dubbel glas, een warmteterugwininstallatie en is uitstekend geïsoleerd. En dan die zonnepanelen op het dak, dat vind ik gewoon geweldig. We hebben nu al meer energie binnengehaald dan we zelf gebruiken! Die zonnepanelen op het dak zijn geweldig Lamborghini op de muur Tina is blij dat het zware werk van de verhuizing inmiddels achter de rug is. Ook de grote klussen in huis zijn gelukkig al klaar. Dennis: We hebben veel hulp gehad. Een goede vriend van mijn vader heeft al het binnenschilderwerk gedaan en mijn vader heeft zelf ook veel geholpen. Binnenkort gaat Dennis nog aan de slag met het laatste grote project: in de slaapkamers van de kinderen komt een grote muurtekening, net als in het vorige huis. Die maakt hij zelf, want tekenen is zijn passie. Ze hebben alledrie al iets uitgezocht. Dylan wil een Lamborghini op de muur, Sylvie krijgt allemaal sterretjes in haar kamer en Chelyssa is gek op Woezel en Pip.

8 08 Werk in uitvoering Wonen Zuid werkt continu aan goed wonen. Op deze pagina s een overzicht van onze nieuwbouw- en renovatieprojecten die nu in voorbereiding of in uitvoering zijn. Wilt u meer hierover weten? Kijk dan op onze website Componistenbuurt in Roermond: vervangen riool en vloeren 116 woningen. Start: fase 1 oktober Verwachte oplevering: januari T reebeek in Brunssum: dakrenovatie 73 eengezinswoningen. Gestart: juni Verwachte oplevering: juni Bewonersavond Tollensstraat in Heerlen (Molenberg): renovatie 113 eengezinswoningen Molenberg. Start: november Verwachte oplevering: december Saturnusstraat en Plutolaan in Roermond (Sterrenberg): renovatie 21 woningen. Gestart: juni Verwachte oplevering: oktober 2014.

9 09 PRAKTISCHE ZAKEN Geef uw mening over HomeSweetHome en win een cadeaubon! Bij deze alweer vierde editie van ons bewonersmagazine HomeSweetHome ontvangt u een vragenlijst over het blad. We zijn namelijk heel benieuwd wat u als lezer van het magazine vindt. Kitskensberg (Roermond): nieuwbouw 8 woningen. Gestart: november Opgeleverd: half september Bent u tevreden over het aantal keren dat HomeSweetHome bij u op de deurmat valt? En welk soort artikelen leest u het liefst? Mist u misschien nog onderwerpen? Wij horen het graag van u. Daarom vragen we een paar minuten van uw tijd om de vragenlijst in te vullen. Dat kan op papier, maar ook digitaal via Doe mee en help ons het bewonersmagazine nog verder te verbeteren! Als dank verloten we onder de deelnemers 10 cadeaubonnen van 20,-. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en suggesties! Floreshof: (Heythuysen): renovatie 33 woningen. Gestart: augustus Verwachte oplevering: eind december Verzekeren tegen glasschade kan via Wonen Zuid Als u een woning van ons huurt, dan is het verstandig dat u ook een glasverzekering afsluit. Het is de bedoeling dat u dat zelf doet. Dat kan eenvoudig via Wonen Zuid. Heeft u via ons een glasverzekering afgesloten? Dan kunt u glasschade rechtstreeks melden bij Service Glasherstel op telefoonnummer Dit telefoonnummer kunt u gratis bellen, dag en nacht. Weet u niet zeker of u via Wonen Zuid een glasverzekering heeft afgesloten? Dit kunt u nakijken op het servicekostenoverzicht dat u ieder jaar van ons krijgt. Als u een glasverzekering bij ons heeft lopen, staat er op het overzicht een aparte post glasverzekering. Twijfelt u of u verzekerd bent via Wonen Zuid? Neem dan contact op met ons Serviceteam via telefoonnummer Heeft u geen glasverzekering? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het herstellen van glasschade. Om dit te voorkomen raden wij u dringend aan een goede glasverzekering af te sluiten.

10 10 Echte familiemensen De familie Cardona komt net terug van vakantie in Spanje. Het voelt echt als thuiskomen, zegt Angela, die met haar gezin elf jaar geleden in Nuth kwam wonen. Maar dat was in het begin wel anders. We kenden niemand en we spraken de taal nog niet. Ik dacht: hoe moet dat nu? Maar we hadden een keuze gemaakt. We deden het om onze kinderen een betere toekomst te geven. Efrain: Dit is een houten schaal die mijn vader in Colombia gebruikte om goud te zoeken in de rivier. De schaal is bijna 100 jaar oud en gedecoreerd door mijn oudere zus. Cadeautje Angela en haar man Efrain komen uit Colombia. Ook hun oudste dochter Eliana is daar geboren. Voordat de familie naar Nederland kwam, woonde ze acht jaar op Aruba. Daar werd dochter Stefany geboren. In Nederland raakte Angela in verwachting van Jonathan. Dat was een verrassing, zegt Efrain. Een cadeautje. Sinds hij er is, voelen we ons echt thuis hier. In de buurt En daar bleef de gezinsuitbreiding niet bij. We kregen er nog een nieuwe bij, zegt Angela, terwijl ze haar hand op de schouder van Marco legt. Hij is de vriend van oudste dochter Eliana. Ook Marco komt oorspronkelijk uit Colombia; Eliana ontmoette hem tijdens een stage in Bonaire. Sinds drie jaar wonen ze samen, vlak in de buurt. Maar we zijn bijna altijd bij mijn ouders, zegt ze. Haar vader vult aan: We zijn echte familiemensen, altijd samen. Lieve mensen In Colombia was Angela verpleegster en Efrain werkte als automonteur. Vanwege de taal konden ze hun beroep in Nederland niet uitoefenen. Maar we wilden heel graag werken, zegt Efrain. Hij werkt nu onder meer in een bungalowpark en als krantenbezorger. Angela werkt in de thuiszorg. We zijn altijd actief en heel open, zegt ze. We missen onze familie, maar we hebben hier ook veel lieve mensen ontmoet. Angela: Een foto van onze trouwdag, bijna 29 jaar geleden. We hadden een droombruiloft gewonnen in een radioshow. We kregen van hen een huwelijksreis naar een Caribisch eiland, de trouwringen en de trouwkleding.

11 11

12 12 Bewoners en Wonen Zuid bundelen krachten in renovatieproject Floreshof

13 13 Op de foto van links naar rechts: Jeroen Veraa (projectleider Wonen Zuid) Hugo Nelissen (bewonerscommissie Floreshof) en Wim Dings (Op het Zuiden, vereniging voor huurders). E EN jaar geleden kenden ze elkaar nog niet. Inmiddels spreken Hugo Nelissen en Jeroen Veraa elkaar wekelijks, zo niet dagelijks. Dat komt omdat ze beiden nauw betrokken zijn bij de renovatie van 33 woningen in Floreshof, een gezellige, kinderrijke buurt in Heythuysen. Hugo als bewoner en lid van de bewonersgroep, Jeroen als projectleider vanuit Wonen Zuid. En hoe verschillend hun achtergrond ook is, hun doel is hetzelfde: zorgen dat Floreshof ook over 10 of zelfs 20 jaar nog steeds zo geliefd is als nu. Eerlijke mening Projectleider Jeroen Veraa is vol lof over de inzet van de vijfkoppige bewonersgroep in het renovatieproject. Zij nemen echt het voortouw om iedereen erbij te betrekken. Ze durven ook eerlijk hun mening te geven. Dat is heel belangrijk voor ons bij dit soort projecten. We willen namelijk van de bewoners zelf horen wat zij vinden dat er moet gebeuren in hun woning. Ze weten zelf het beste waar ze tegenaan lopen. Door daar rekening mee te houden, krijg je een plan waar iedereen achter staat. Een goed voorbeeld is de badkamer in de eengezinswoningen, vertelt hij. Bewoners liepen tegen het probleem aan van het schuine dak van deze ruimte. Dat vervangen we nu door een plat dak. Als bewoner moet je gewoon duidelijk en open zijn over wat je wilt, vindt ook Hugo. Maar als iets niet kan, moet je dat ook accepteren. Je moet er samen uitkomen. Als Jeroen tegen mij zegt: dit is niet reëel, dan is mijn antwoord: nou, doe maar eens een voorstel wat dan wel reëel is. Zo hou je een open discussie en dat is goed. Bouwbord In het begin was het best even aftasten, geeft Jeroen toe. Maar nu gaat het top. Dat de samenwerking zo goed verloopt, heeft beslist te maken met de grote drive van deze bewonersgroep, denkt hij. Die drive merk je aan van alles. Zoals toen we aankondigden dat we het bouwbord gingen plaatsen. Normaal komt er op zo n bord een sfeerimpressie, maar deze keer vroegen we de bewoners of ze zelf ideeën hadden. Zij stelden voor om de kinderen uit de buurt erop te zetten, in t-shirtjes met logo van Wonen Zuid, en zo is het ook gegaan. Hugo lachend: Ja, wij zeiden meteen: stuur die fotograaf maar hierheen, wij zorgen wel voor de t-shirtjes. Waarom het zo goed werkt? Hugo hoeft er niet lang over na te denken. De bewoners van Floreshof hebben onderling al een goede band. Als wij s avonds thuiskomen, drinken we buiten nog een drankje of een kop koffie, onze kinderen spelen allemaal samen. En we helpen elkaar. Vorige week bijvoorbeeld, moesten de rolluiken eraf. Nou hup, dan pakken we die met 2 à 3 man eraf. Dat is het voordeel als je in zo n bewonersgroep komt: je weet al wat je aan elkaar hebt. Voor ons is het vanzelfsprekend om dingen samen op te pakken. Samen bereik je meer. Bewoners weten zelf het beste waar ze tegenaan lopen Ondersteuning van de huurdersbelangenvereniging Bewoner Hugo Nelissen: Een goede voorbereiding is het halve werk en ik denk dat Wim Dings van Op het Zuiden, vereniging voor huurders daar een belangrijke rol in heeft gespeeld. Hij is eigenlijk de schakel tussen de bewoners en Wonen Zuid. Wim Dings: Een uitspraak die ik steeds vaker gebruik is: wonen doe je samen. Dat betekent dat wonen niet alleen iets is van Wonen Zuid. En het is ook niet alleen iets van de bewoners. Je moet het samen doen. In het project Floreshof is dat heel sterk naar voren gekomen. In de verantwoordelijkheid die de bewonersgroep naar zichzelf toe trekt en in de manier waarop Wonen Zuid juist dingen durft los te laten. Het mooiste voorbeeld vind ik het bouwbord met daarop de kinderen uit de buurt. Dat was een idee van de bewoners.

14 14 14 VERHUIZEN! Wie: Henny Dokter (71) uit Treebeek. Komt van: een flat aan de Wijenweg in Treebeek (Brunssum). Is verhuisd naar: een eengezinswoning aan de Spoorstraat in Treebeek. Wanneer: Op 13 augustus kreeg ik de sleutel, de week erna ben ik begonnen met verhuizen. Leuk aan oude woning: Ik heb er 5 jaar lang heel graag gewoond. Het was mooi en groot, in een rustige, gezellige buurt. Eigenlijk dacht ik dat ik er nooit meer weg zou gaan. Is verhuisd omdat: De flat wordt afgebroken. Er komen nieuwe woningen voor in de plaats. Pluspunten nieuwe huis: Toen ik hier voor het eerst binnenstapte, wist ik het meteen: dit wordt mijn nieuwe thuis! Het is heel gezellig en knus, ik ben er echt dolgelukkig mee! Nog een paar kleine dingen en dan is de inrichting helemaal af. Jazeker, het meeste heb ik zelf gedaan, zoals het behang, het timmerwerk en de gordijnen. Alleen voor de vloer en voor het verven van de deuren heb ik hulp ingeschakeld.

15 15 BELANGRIJK OM TE WETEN Wonen Zuid kantoor Roermond Bezoekadres: Buitenop 9, Roermond Postadres: postbus 400, 6040 AK Roermond Tel.: IBAN: NL85 INGB Wonen Zuid kantoor Heerlen Bezoekadres: Dr. Poelsstraat 8, Heerlen Postadres: postbus 400, 6040 AK Roermond Tel.: IBAN: NL85 INGB Openingstijden kantoren Onze kantoren in Heerlen en Roermond zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot uur open. Reparatieverzoeken Reparatieverzoeken kunt u van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot uur rechtstreeks melden bij de medewerkers van ons Serviceteam. Hiervoor belt u telefoonnummer Voor dringende reparatieverzoeken buiten kantooruren belt u ook dit nummer. U wordt dan doorverbonden met een medewerker van onze boodschappendienst. Niet dringende reparatieverzoeken kunt u ook melden via onze internetsite Kies hiervoor direct regelen en vervolgens storing en reparatie. U krijgt dan zo snel mogelijk reactie op uw melding. Glasschade Bewoners die via Wonen Zuid een glasverzekering hebben afgesloten kunnen glasschade rechtstreeks melden bij Service Glasherstel (Baarlo), telefoonnummer Dit telefoonnummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag gratis te bereiken. Heeft u nog geen glasverzekering? Dan raden wij u aan deze af te sluiten. Reparaties aan Cv-installaties Wonen Zuid heeft de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan Cvinstallaties uitbesteed aan een aantal installatiebedrijven. Huurders dienen storingen rechtstreeks aan deze bedrijven door te geven. In Midden-Limburg wordt het onderhoud uitgevoerd door Gimret en Pleunis. Welk bedrijf dat in uw geval is, ziet u op de sticker op uw Cv-ketel. Huurders in Midden-Limburg die in een complex wonen met een centraal ketelhuis kunnen storingen melden bij de firma Gimret. In Heerlen en Kerkrade wordt het onderhoud uitgevoerd door Hajnadi Klimaattechniek. In Brunssum, Nuth en Valkenburg wordt het onderhoud uitgevoerd door Volta Limburg. Uitzondering hierop vormen de complexen in Nuth, Brunssum en Valkenburg met een centraal ketelhuis. Hiervoor belt u Hajnadi Klimaattechniek. Onderstaand een overzicht van de bedrijven en hun telefoonnummers. Gimret: Hajnadi: Pleunis: Volta Limburg: Deze bedrijven zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag te bereiken. Belangrijke telefoonnummers Alarmnummer Ambulance/ Brandweer/ Politie (in levensbedreigende situaties) 112. Politie (geen spoed) Brandweer Limburg-Noord (geen spoed) Brandweer Zuid-Limburg (geen spoed) Drugsoverlast (vraag naar drugsteam politie) Nationaal Storingsnummer Gas & Stroom (dag en nacht) Water (dag en nacht) Bezoek eens onze site Voor het laatste nieuws, ons woningaanbod of informatie over woonzaken: U kunt ons ook volgen op

16 Er gaat geen jaargetijde voorbij of er valt wel iets te vieren in t Brikkenhoes in Maasniel (Roermond). Carnaval, Pasen, het zomerfeest, herfstfeest, Sinterklaas, Kerstmis; de ontspanningsgroep heeft het er druk mee. En dan zijn er nog de koffieochtenden, kienavonden, kaartmiddagen, wekelijkse gymsessies, soms een modeshow en elk jaar een reisje voor de bewoners. Zoals dit jaar naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Zeven vrijwilligers telt de ontspanningsgroep nu. De sfeer in de groep is heel goed, vertelt Ria Mulder (78). Er is nooit onenigheid, iedereen mag elkaar. We regelen alles samen en invallen is nooit een probleem. Het is heel dankbaar werk, de bewoners zijn vol lof over onze activiteiten. De mensen kunnen hun verhaal kwijt als ze verdriet hebben, of ze vertellen enthousiast als er een achterkleinkind is geboren. We delen lief en leed met elkaar. t BRIKKENHOES Lief en leed

NR. 3 JULI 2014 BINNENKIJKEN IN MAASNIEL. Judith creëerde haar droomhuis ZELFSTANDIG WONEN MET EEN HANDICAP. in een Fokuswoning

NR. 3 JULI 2014 BINNENKIJKEN IN MAASNIEL. Judith creëerde haar droomhuis ZELFSTANDIG WONEN MET EEN HANDICAP. in een Fokuswoning NR. 3 JULI 2014 BINNENKIJKEN IN MAASNIEL Judith creëerde haar droomhuis ZELFSTANDIG WONEN MET EEN HANDICAP in een Fokuswoning Werk in uitvoering Colofon Droomhuis Judith Ottenheim (23) kocht een woning

Nadere informatie

NR. 6 MAART 2015 TUINONDERHOUD. Verzorgde tuinen, fijne buurten DORPS IN DE STAD. In de wijk Kapelse Tuyn

NR. 6 MAART 2015 TUINONDERHOUD. Verzorgde tuinen, fijne buurten DORPS IN DE STAD. In de wijk Kapelse Tuyn NR. 6 MAART 2015 TUINONDERHOUD Verzorgde tuinen, fijne buurten DORPS IN DE STAD In de wijk Kapelse Tuyn Colofon Woningbehoeftenonderzoek Bij Wonen Zuid willen we dat onze huurders prettig kunnen wonen

Nadere informatie

NR. 1 NOVEMBER 2013. Binnenkijken in Valkenburg. Bij Frans en Annie MAAK KENNIS MET DONDERTJE. Mascotte van de Donderberg

NR. 1 NOVEMBER 2013. Binnenkijken in Valkenburg. Bij Frans en Annie MAAK KENNIS MET DONDERTJE. Mascotte van de Donderberg NR. 1 NOVEMBER 2013 Binnenkijken in Valkenburg Bij Frans en Annie MAAK KENNIS MET DONDERTJE Mascotte van de Donderberg Creatief met buurtontwikkeling in de Donderberg 04 Colofon HOME sweet HOME is het

Nadere informatie

HET ONLINE KLANTPORTAAL

HET ONLINE KLANTPORTAAL NR. 8 OKTOBER 2015 HET ONLINE KLANTPORTAAL Gemakkelijk en snel uw woonzaken online regelen DE HELE WINTER LEKKER WARM Zo maakt u uw woning winterklaar Rapportcijfers Wonen Zuid dik in orde En nog genoeg

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past.

Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past. Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past. 55+ Wonen Zuid begrijpt wat goed wonen inhoudt. Een huis waarin je je thuis voelt, dat op de eerste plaats. In een leefbare

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

NR. 2 MAART 2014 VERRASSENDE MAKE-OVER IN HEERLEN. Je eigen droomhuis BINNENKIJKEN IN HEEL. Bij Ine en Peter

NR. 2 MAART 2014 VERRASSENDE MAKE-OVER IN HEERLEN. Je eigen droomhuis BINNENKIJKEN IN HEEL. Bij Ine en Peter NR. 2 MAART 2014 VERRASSENDE MAKE-OVER IN HEERLEN Je eigen droomhuis BINNENKIJKEN IN HEEL Bij Ine en Peter Colofon HOME sweet HOME is het bewonersblad van Wonen Zuid. Het blad verschijnt 4 keer per jaar.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

Over schulden gesproken

Over schulden gesproken Over schulden gesproken Verhalen uit de praktijk Sandra van der Stege 8 Inleiding In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft moeite om elke maand rond te komen. In de schulden

Nadere informatie

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welbions is dé woningcorporatie van en voor Borne en Hengelo We verhuren, verkopen, beheren, bouwen en onderhouden woningen. Ongeveer 27.500 mensen wonen

Nadere informatie

Antwoorden Thema 6 Wonen

Antwoorden Thema 6 Wonen Antwoorden Thema 6 Wonen Luisteren Oefening 2 1 b Hun etage is te klein. 2 een grote woonkamer twee slaapkamers een tuin of een balkon een nieuw huis in of vlakbij het centrum wonen 3 a maximaal 250.000

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

NR. 11 JUNI Aan de slag met uw mening. Praat mee over de toekomst van uw wijk. Verknocht aan de plek. Trees woont al 82 jaar in hetzelfde huis

NR. 11 JUNI Aan de slag met uw mening. Praat mee over de toekomst van uw wijk. Verknocht aan de plek. Trees woont al 82 jaar in hetzelfde huis NR. 11 JUNI 2016 Aan de slag met uw mening Praat mee over de toekomst van uw wijk Verknocht aan de plek Trees woont al 82 jaar in hetzelfde huis Colofon HOME sweet HOME is het bewonersblad van Wonen Zuid.

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat Huizen vanhendriks Wethouder Verrietstraat 37, 6576 DA Ooij Op 6 min van centrum Nijmegen Veilige, rustige autoluwe straat Royale woonkamer met veel daglicht Heerlijke achtertuin Maar liefst 4 slaapkamers

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site extra editie 5 september 2015 Als je het mij vraagt Klanten, mensen uit hun netwerk en medewerkers van Dichterbij praten in de komende tijd met elkaar over hun wensen, kansen en mogelijkheden. Dat gebeurt

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Praktische informatie Waar kan ik meer informatie vinden? Wil je meer weten over, ben je benieuwd naar ons team of wil je informatie over jouw problemen? Je leest en ziet er meer over op onze website:

Nadere informatie

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten?

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? In je woning wil je je echt thuis voelen. Het moet in goede staat zijn en in een fijne leefomgeving hebben. Wij zetten ons in om betaalbaar wonen

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Welkom bij De Jutters De Jutters denkt met je mee De Jutters centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie 1 Hoofdlocatie Postadres De Jutters Dr. van Welylaan 2 2566 ER Den Haag Een volledig overzicht van

Nadere informatie

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje Woningaanpassingen volgens het boekje Soms wilt u uw woning aan uw eigen smaak aanpassen. Plicht Getrouw doet daar niet moeilijk over. Wanneer handige doe-het-zelvers verbeteringen willen aanbrengen of

Nadere informatie

Vanekerbeekweg kavel 2 0 ong PE Enschede. TE KOOP Vraagprijs k.k.

Vanekerbeekweg kavel 2 0 ong PE Enschede. TE KOOP Vraagprijs k.k. Vanekerbeekweg kavel 2 0 ong 7524 PE Enschede TE KOOP Vraagprijs 565.000 k.k. Omschrijving 't Vaneker, cultuurhistorie midden in een bosrijke omgeving! Kenmerkend voor dit populaire gebied zijn de rust,

Nadere informatie

Binnenkijken bij. Hoge Es 21 in Hengelo (gld) Inhouds opgave. Inleiding. Begane grond. Verdiepingen. Tuin & Berging. Alle kenmerken op een rij

Binnenkijken bij. Hoge Es 21 in Hengelo (gld) Inhouds opgave. Inleiding. Begane grond. Verdiepingen. Tuin & Berging. Alle kenmerken op een rij Binnenkijken bij Hoge Es 21 in Hengelo (gld) Inhouds opgave 1 2 Inleiding 5 Begane grond 7 Verdiepingen 9 Tuin & Berging 12 Alle kenmerken op een rij 13 Wat vind jij belangrijk? 14 Virtual Reality Tour

Nadere informatie

Onderhoud & reparaties

Onderhoud & reparaties Onderhoud & reparaties Samen verantwoordelijk voor prettig wonen Leystromen vindt het belangrijk dat u prettig woont. Dat betekent dat wij uw woning goed onderhouden. Zaken die kapot gaan, repareren wij

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos klussen Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen,dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang het

Nadere informatie

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid!

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Wonen in je eigen koopwoning Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Huren of kopen? Natuurlijk heeft u uw eigen wensen als het gaat om wonen. Wonen Zuid realiseert zich dat als geen

Nadere informatie

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen Huurbeëindiging Waar moet de huurder aan denken bij het opzeggen van de huur. En hoe moet de woning opgeleverd worden? In deze brochure vindt u alle informatie hierover en doorlopen we de stappen die we

Nadere informatie

Resultaten enquête over dienstverlening

Resultaten enquête over dienstverlening Resultaten enquête over dienstverlening oktober 2017 Voorwoord Bij Nijestee vinden we de stem van onze huurders belangrijk. Daarom hebben we een Participatieraad, een groep huurders die structureel met

Nadere informatie

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Verhuizen Een verhuizing regel je eenvoudig thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht op

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

EEN HUURWONING ZOEKEN

EEN HUURWONING ZOEKEN EEN HUURWONING ZOEKEN Voor het eerst op jezelf? De stap naar een seniorenwoning? Een plek voor je gezin? Aangepaste woonwensen? We beheren zo n 14.000 woningen in Midden- en Zuid-Limburg. Daar zit vast

Nadere informatie

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren onderhoudswijzer In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren Dergelijke ongemakken kunnen er voor

Nadere informatie

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën LARIS OVER HUREN Wanneer u een woning betrekt van Laris zijn er allerlei zaken waar u mee te maken krijgt. Om u daarbij vooraf al van dienst te zijn, staat in deze folder beschreven wat er gebeurt als

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

Verhuizen. Wat u moet weten als u gaat verhuizen

Verhuizen. Wat u moet weten als u gaat verhuizen Verhuizen Wat u moet weten als u gaat verhuizen Inhoudsopgave 5 6 7 8 9 10 11 De huur opzeggen De huuropzegging intrekken Uw woning opleveren Overname Heeft u iets veranderd? Wel of geen inspectie van

Nadere informatie

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? U huurt een woning* bij Woonpalet en wil deze opzeggen. In deze brochure leest u wat daar bij komt kijken. Wij vertellen

Nadere informatie

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren onderhoudswijzer In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren Dergelijke ongemakken kunnen er voor

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont.

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. www.edusom.nl Opstartlessen Les 2. Wonen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Landelijke stijl DE HELDERE RUST VAN EEN INTERIEUR

Landelijke stijl DE HELDERE RUST VAN EEN INTERIEUR INTERIEUR DE HELDERE RUST VAN EEN Landelijke stijl Een nieuw huis neerzetten nadat je oude huis werd afgebroken en resoluut kiezen voor een unieke, lichtjes Franse, landelijke stijl. Dat is wat Ann deed

Nadere informatie

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Wie zegt baksteen in de maag, denkt aan Luc D. (46). Bouwen zit in zijn bloed. Nadat hij zijn eerste woning had gerenoveerd, wilde

Nadere informatie

ZUIDDORPE Hoofdweg Zuid 51. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

ZUIDDORPE Hoofdweg Zuid 51. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien ZUIDDORPE Hoofdweg Zuid 51 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 149.500,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons hele

Nadere informatie

Zal ik jullie vertellen over een oma die ik ken? Het is een heel vreemd oud. Bloemen op het dak. Door Ingibjörg Sigurdardóttir

Zal ik jullie vertellen over een oma die ik ken? Het is een heel vreemd oud. Bloemen op het dak. Door Ingibjörg Sigurdardóttir loemen op het dak oor Ingibjörg Sigurdardóttir Zal ik jullie vertellen over een oma die ik ken? Het is een heel vreemd oud dametje met veel pit! Haar echte naam is Gonnema, maar ik noem haar altijd oma

Nadere informatie

Welkom bij Sité Woondiensten

Welkom bij Sité Woondiensten Welkom bij Sité Woondiensten 1 Huren bij Sité Vanaf vandaag huurt u uw woning, parkeerplaats of standplaats bij Sité. U krijgt met Sité een nieuwe verhuurder, verder wijzigt er voor u eigenlijk niets!

Nadere informatie

HOEK dr. Leenhoutsstraat 23. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

HOEK dr. Leenhoutsstraat 23. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien HOEK dr. Leenhoutsstraat 23 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 127.500,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons hele

Nadere informatie

Armoede Live 10 jaar later: Hennie

Armoede Live 10 jaar later: Hennie Armoede Live 10 jaar later: Hennie Financiën uitbesteden geeft rust Een oplossing voor armoede? Voor Hennie ligt het in de omgang met geld. Ze hebben inkomsten en uitgaven uitbesteed: iemand anders regelt

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Zelf klussen aan uw woning

Zelf klussen aan uw woning Zelf klussen aan uw woning Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave Klussen in uw woning? Overleg met Vidomes 3 Waar moet u verder aan denken? 5 Krijgt u een vergoeding als u verhuist? 6 Aanvraagformulier

Nadere informatie

Verhuisbericht. Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, zet u uw huis aan met DELTA! www.delta.nl

Verhuisbericht. Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, zet u uw huis aan met DELTA! www.delta.nl Verhuisbericht Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, zet u uw huis aan met DELTA! www.delta.nl Zet uw huis aan! Op het moment dat u weet wanneer u de sleutel in handen krijgt van uw nieuwe koop- of huurwoning,

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 1. Ouderbrief 2. Kenmerken familie, les 1, afronden 3. Het verhaal van Ruth, les 1, extra 4. De oude grootvader en zijn kleinzoon, les 3, extra. Beste ouders, We hebben

Nadere informatie

Dienstverlening van SallandWonen

Dienstverlening van SallandWonen Dienstverlening van SallandWonen 100% wonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen Wat kunt u verwachten van een kwaliteitscorporatie 3 Even voorstellen U huurt een woning bij SallandWonen of bent dat van plan.

Nadere informatie

NWS Magazine nr. 1 7 dat levert wat op! En nu Wacht uw aanbieding af. In de komende maanden worden de eerste brieven verstuurd. Houdt u ondertussen alvast bij wat uw gas en stroomverbruik is zodat u na

Nadere informatie

Geschakelde woning met een persoonlijke

Geschakelde woning met een persoonlijke Geschakelde woning met een persoonlijke inbreng Hans en Wilma hebben lang getwijfeld, verhuizen of verbouwen. De keuze is op het laatste gevallen. Met hulp van Het Fundament Architectuur en Slijkhuis Interieur

Nadere informatie

Kennis maken met Slagenland Wonen

Kennis maken met Slagenland Wonen Raadhuisstraat 2 5165 CH Waspik Postbus 36 5165 ZG Waspik t 0416 31 23 96 f 0416 31 32 15 Nieuwe huurder? Wij leggen u alles uit Als u in aanmerking komt voor een woning ontvangt u alle informatie over

Nadere informatie

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is In een dag verlichten wat al maandenlang donker is stichting enschede Informatie voor bedrijven Een praktische én leuke manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen Bedrijven willen meer dan winst

Nadere informatie

NR. 9 DECEMBER 2015 SAMEN BEREIK JE MEER. Samen sterk voor goed en betaalbaar wonen VEILIGE FEESTDAGEN! Zo helpt u de risico s op brand te verkleinen

NR. 9 DECEMBER 2015 SAMEN BEREIK JE MEER. Samen sterk voor goed en betaalbaar wonen VEILIGE FEESTDAGEN! Zo helpt u de risico s op brand te verkleinen NR. 9 DECEMBER 2015 SAMEN BEREIK JE MEER Samen sterk voor goed en betaalbaar wonen VEILIGE FEESTDAGEN! Zo helpt u de risico s op brand te verkleinen Colofon HOME sweet HOME is het bewonersblad van Wonen

Nadere informatie

TERNEUZEN van Bovenstraat 13. BIEDEN VANAF ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

TERNEUZEN van Bovenstraat 13. BIEDEN VANAF ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien TERNEUZEN van Bovenstraat 13 Zie je jezelf hier al wonen? BIEDEN VANAF 77.500,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons

Nadere informatie

Bijlage 3: Interview cliënt

Bijlage 3: Interview cliënt Bijlage 3: Interview cliënt Zowel cliënt als een vader Hoeveel kinderen heb je? 3 kinderen. 1 zoontje en 2 dochters En hoeveel jaar zijn ze? Mijn dochters zijn 11 en 8 jaar. En mijn zoontje is 5 jaar.

Nadere informatie

Huren voor iedereen. Huren en de nieuwe Woningwet? Wij helpen u graag op weg!

Huren voor iedereen. Huren en de nieuwe Woningwet? Wij helpen u graag op weg! Huren voor iedereen Huren en de nieuwe Woningwet? Wij helpen u graag op weg! Wonen Zuid is er voor alle mensen. Of u nu op zoek bent naar uw eerste woning, ruimer wilt gaan wonen in verband met gezinsuitbreiding,

Nadere informatie

Binnenkijken DROOMHUIS

Binnenkijken DROOMHUIS Binnenkijken 33 DROOMHUIS voor twee WE WILDEN GEWOON ONZE DROOM WAARMAKEN, VERTELT BEWOONSTER WILMA. SAMEN BOUWDEN ZE HUN NIEUWE WONING LETTERLIJK STEEN VOOR STEEN OP. HET DUURDE TWEEËNHALF JAAR, MAAR

Nadere informatie

Huis met vrij gevoel. binnenkijken

Huis met vrij gevoel. binnenkijken Fauteuils Heit van Piet Boon kochten de bewoners bij Baden Baden Interior in Amsterdam. De tafels zijn van Keijzer & Co, de open haard is van Boley uit Veghel. De bruin-zwarte gordijnen hebben een waxlaagje

Nadere informatie

De Woonzorg Brigade. Jonge vluchtelingen in Midden-Limburg. brengt burensamenwerking. tot bloei. Zo gewoon mogelijk opgroeien in een veilig (t)huis

De Woonzorg Brigade. Jonge vluchtelingen in Midden-Limburg. brengt burensamenwerking. tot bloei. Zo gewoon mogelijk opgroeien in een veilig (t)huis NR. 12 OKTOBER 2016 De Woonzorg Brigade brengt burensamenwerking tot bloei Jonge vluchtelingen in Midden-Limburg Zo gewoon mogelijk opgroeien in een veilig (t)huis Colofon HOME sweet HOME is het bewonersblad

Nadere informatie

Schubertlaan 27, Roosendaal

Schubertlaan 27, Roosendaal Schubertlaan 27, Roosendaal Kenmerken Overdracht Vraagprijs 235.000 k.k. Aangeboden sinds 27-10-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

TERNEUZEN Bachlaan 106. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

TERNEUZEN Bachlaan 106. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien TERNEUZEN Bachlaan 106 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 119.500,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons hele team

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij?

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? Update Zomer 2017 Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen Paltrokstraat 20, Zaandam Lees meer op pagina 3 p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? p.7 Welke

Nadere informatie

Stappen in duurzaamheid

Stappen in duurzaamheid 2Voorwoord Stappen in duurzaamheid Wist u dat als u een klein restje vet weg moet spoelen, u dit het beste kunt doen met koud water? Ik niet, maar toch is het zo. Hoe dat zit kunt u lezen in de tips van

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

THUIS. Een warme & stoere. binnenkijken

THUIS. Een warme & stoere. binnenkijken binnenkijken 85 Een warme & stoere THUIS HOEWEL HET VOOR BEIDEN DE EERSTE KEER WAS DAT ZE HET OUDERLIJKE HUIS ACHTER ZICH LIETEN, WAAGDEN JOYCE EN PEET ZICH TOCH METEEN AAN EEN UITDAGENDE VERBOUWING. ZE

Nadere informatie

PHILIPPINE Markiezenstraat 30. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

PHILIPPINE Markiezenstraat 30. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien PHILIPPINE Markiezenstraat 30 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 179.500,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons

Nadere informatie

Van boomgaard tot droomhuis. Binnenkijken

Van boomgaard tot droomhuis. Binnenkijken Binnenkijken Van boomgaard tot droomhuis Ruim een jaar woont Kristel van Leeuwen nu met haar gezin in hun nieuwe huis. Een bekende plek voor hen, want ze hebben eerst zes jaar in de aangrenzende boerderij

Nadere informatie

Wat u moet weten over verhuizen

Wat u moet weten over verhuizen U gaat verhuizen U gaat binnenkort verhuizen. Een tijd waarin u de nodige zaken moet regelen. Zo kunt u bezig zijn met klussen in uw nieuwe woning, verhuisberichten sturen en verhuizen. Dat allemaal voordat

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Ruime achtertuin. Sfeervolle jaren 30 woning. Vrijstaand schuur. Rustige buurt. Winkels in de nabijheid

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Ruime achtertuin. Sfeervolle jaren 30 woning. Vrijstaand schuur. Rustige buurt. Winkels in de nabijheid Huizen van Hoekstra & van Eck Celebesstraat 44, 1521 BT Wormerveer Sfeervolle jaren 30 woning Rustige buurt Vrijstaand schuur Ruime achtertuin Winkels in de nabijheid H17 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn?

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Is het jouw eerste dag hier? Ik woon hier al 1 jaar. Eerst woonde ik samen met mijn

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

Reinierstraat LD Hengelo. TE KOOP Vraagprijs k.k.

Reinierstraat LD Hengelo. TE KOOP Vraagprijs k.k. Reinierstraat 7 7553 LD Hengelo TE KOOP Vraagprijs 150.000 k.k. Omschrijving Reinierstraat 7 7553 LD HENGELO Deze uitgebouwde tussenwoning ligt in de levendige wijk de Berflo Es in Hengelo Zuid, ten zuidoosten

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Whereplantsoen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Whereplantsoen zijn de afgelopen 2 jaren

Nadere informatie

Huizen. Leuke woonkamer. Ruime kamers. Leuke buurt. Geisoleerde zolder met vaste trap. Ruime badkamer. Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem H49

Huizen. Leuke woonkamer. Ruime kamers. Leuke buurt. Geisoleerde zolder met vaste trap. Ruime badkamer. Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem H49 Huizen vanhendriks Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem Ruime kamers Geisoleerde zolder met vaste trap Leuke buurt Leuke woonkamer Ruime badkamer H49 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is!

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Een interview met Lizette en Anton, Lelystad, januari 2016 Mensen vragen vaak aan mij: Wat is Positive Discipline en hoe werkt het? of Ik wist niet

Nadere informatie

KRAMER MAKELAARDIJ. Populierweg 144 Maastricht Vraagprijs ,- k.k.

KRAMER MAKELAARDIJ. Populierweg 144 Maastricht Vraagprijs ,- k.k. KRAMER MAKELAARDIJ Stationsstraat 29 6221 BN Maastricht t (043) 310 00 77 e: info@kramerbv.net www.kramerbv.net IBAN: NL 91 ABNA 051.88.004.15 K.v.K. 14098635 B.T.W. NL8188.67.784.B01 Jochem Hesemans 06

Nadere informatie

DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR.

DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR. DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR. Die oorspronkelijke bewoners gingen weg omdat, punt 1, geen huizen met een tuin. Drie kamers, vier kinderen, dat werkt allemaal niet. We

Nadere informatie

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes http://www.edusom.nl Thema Nederlandse cultuur en gewoontes Lesbrief 32. Mag ik even uitpraten? Wat leert u in deze les? Eén lange zin maken van twee korte zinnen. Je mening geven. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Elke klacht heeft... Onze aandacht

Elke klacht heeft... Onze aandacht Elke klacht heeft... Onze aandacht Is een reparatieverzoek niet op de gewenste manier afgehandeld of heb je geen antwoord gekregen op een vraag? Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar het kan wel eens

Nadere informatie

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel Oppasoma s en opa s Resultaten GGD Gezondheidspanel Waarom een onderzoek over oppasoma s en opa s? Tegenwoordig doen ouders vaak een beroep op oma en opa als het gaat om opvang van de kleinkinderen. De

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie