Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel"

Transcriptie

1 Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

2 Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar dat niet alleen. Als bewoner wilt u ook goed geholpen worden. Vriendelijk en met verstand van zaken. Wij zijn het met u eens. Daarom kunnen wij hardop zeggen: wij bieden goede kwaliteit. Dat bewijzen wij graag aan u. Ieder jaar opnieuw. Daarom zijn wij lid van KWH.

3 Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Op het hoogste niveau KWH staat voor Kwaliteitszorg Woningcorporaties Huursector. KWH ziet kwaliteit als een voortdurend verbeterproces waarbij de dienstverlening aan de klant centraal staat. Vanuit die visie begeleidt en stimuleert KWH woningcorporaties om kwaliteit op het hoogste niveau te brengen èn te houden. met het huurlabel! We zeiden het al: we bewijzen onze kwaliteit graag. Daarom geeft KWH een kwaliteitskeurmerk uit: het KWH-Huurlabel. Dit label bekijkt de kwaliteit van onze dienstverlening door úw ogen, als bewoner. Dat maakt het label uniek! In deze brochure leest u op welke dienstverlening u mag rekenen volgens de kwaliteitseisen van het KWH-Huurlabel. Wat is het KWH-Huurlabel? Het KWH-Huurlabel gaat over alle woondiensten die wij bieden. Al vanaf het moment dat u een woning zoekt. Voor deze woondiensten zijn kwaliteitseisen gemaakt. KWH meet of wij aan die kwaliteitseisen voldoen. Daarvoor geven bewoners hun oordeel over onze dienstverlening; komen anonieme bezoekers van KWH bij ons langs; beoordeelt KWH zelf een aantal zaken. Een deskundige commissie bepaalt vervolgens of wij het KWH-Huurlabel verdienen en mogen houden. Het blijft niet bij één meting. Nadat wij het label hebben gekregen, beoordeelt KWH steeds opnieuw of wij de kwaliteitseisen waar blijven maken. Dat is prettig voor u, want u weet dat wij onze kwaliteit houden. Maar ook voor ons. Want zo weten wij wat u van ons vindt en blijven wij onze dienstverlening blijven verbeteren. Wat meet KWH? Het KWH-Huurlabel bestaat uit een vaste kern van vier thema s waarop gemeten wordt. Deze thema s zijn gebaseerd op de top vier van onderwerpen die huurders belangrijk vinden: Contact met De Goede Woning U wilt graag zelf kunnen kiezen hoe, wanneer en waar u met ons in contact komt. Bij dit thema kijkt KWH of u tevreden bent over het contact met ons, onze bereikbaarheid en de kwaliteit van informatie en communicatie. Verhuizen Bij dit thema gaat het om hoe u onze dienstverlening waardeert bij het zoeken naar een woning, het verhuizen naar de woning en het opzeggen van de huur. Onderhoud Als iets in of aan de woning stuk is of niet goed werkt, dan wilt u dat dit snel en goed wordt verholpen. KWH onderzoek hoe u onze dienstverlening beoordeelt bij het uitvoeren van reparaties en onderhoud. Klachten Iedere klant heeft wel eens een klacht. Belangrijk is dat wij uw de klacht serieus nemen. En dat u precies weet hoe wij omgaan met klachten. KWH onderzoekt of u tevreden bent met hoe wij uw klacht behandelen.

4 Contact met De Goede Woning U komt bij ons langs Op ieder moment snel en vriendelijk geholpen Wij zijn goed bereikbaar. U kunt op werkdagen (van maandag t/m donderdag tussen 8.00 en uur en vrijdag tussen 8.00 en uur) bij ons binnenwandelen. Als klant voelt u zich welkom. U wordt snel geholpen door onze vriendelijke medewerkers. Zij nemen u serieus en helpen u graag. Als wij een persoonlijk gesprek met u hebben? Dan doen wij dat in een van onze spreekkamers. U kunt ook zelf makkelijk alle informatie vinden over onze woningen en andere diensten. Ons informatiemateriaal is gratis, leest makkelijk en is volledig. U kijkt op Blijft u liever thuis? Kijk dan op Hier staat alles overzichtelijk op een rij. Vraagt u informatie bij ons aan? Dan heeft u dit binnen vijf werkdagen in huis. U belt ons Géén spreekuren, antwoordapparaten of lange wachttijden Belt u ons? Dan krijgt u direct een medewerker aan de lijn. Dat kan op ieder moment tijdens kantooruren. U wordt vriendelijk geholpen en krijgt direct antwoord op uw vraag. En weten wij het antwoord zelf niet? Dan vertellen wij u meteen bij u wél terecht kunt. 24 uur per dag, 7 dagen per week Heeft u een reparatieverzoek dat niet kan wachten? Dan kunt u ook buiten kantoortijd bellen. U hoort meteen wat wij met uw melding doen. Onze medewerkers zijn vriendelijk, geduldig en behulpzaam! Verhuizen U zoekt een woning Op ieder moment, altijd even compleet In onze folders, op onze website of op kantoor: wij bieden u de informatie altijd overzichtelijk aan. Hierdoor vindt u snel wat u zoekt. Zo weten onze medewerkers precies welke woning bij u past. Zij adviseren u hierover graag. En wijzen de juiste woning aan u toe. Daarbij gelden heldere spelregels. U weet bijvoorbeeld precies hoe lang u op een bepaalde woning moet wachten. Welke informatie krijgt u over de woningen? - een foto van de woning; - de huurprijs; - een plattegrond van de woning; - welke extra s bij de woning horen, zoals installaties, een tuin of berging; - informatie over de buurt. U heeft uw nieuwe woning gevonden Helder en duidelijk. Voor een vlekkeloze verhuizing. Voordat u definitief voor een woning kiest, krijgt u alle belangrijke informatie over de woning en de wijk. Ook hoort u of u recht heeft op huurtoeslag. Natuurlijk is het belangrijk dat u de woning eerst goed bekijkt. Dat doet u alleen of samen met ons. U besluit de woning te accepteren. Dan zijn de volgende stappen: - U krijgt de huurovereenkomst van ons. Als u dat wilt, nemen wij de huurovereenkomst samen met u door. - Wij spreken samen af hoe en wanneer wij uw nieuwe woning aan u opleveren.

5 - U betrekt de woning op de afgesproken dag. - Die dag loopt u de woning samen met ons door. We leggen samen de staat van onderhoud vast. Moet er nog wat gebeuren in de woning? Dan zetten we dat op papier. Wij komen onze afspraken goed na. - Op het moment dat u verhuist, heeft u alle informatie in huis over onze manier van werken. Zo weet u hoe u reparaties meldt; hoe u de huur betaalt; hoe u uw woning kunt veranderen; waar en bij wie u klachten in kunt dienen. - Woont u een paar weken in uw nieuwe huis? Dan vragen wij u of alles naar wens is. Uw huurovereenkomst eindigt Verhuizen wanneer u wilt, snel de afrekening U heeft met veel plezier in uw woning gewoond. En een aantal dingen naar eigen wens veranderd. Als u verhuist, kunt u dit soms laten zitten. Dan heeft u dit van tevoren met ons afgesproken. U kunt de huurovereenkomst iedere werkdag opzeggen. U heeft daarbij een maand opzegtermijn. Wij laten u precies weten hoe u de woning oplevert. Ook hoort u wanneer we de voor- en/of eindcontrole houden. En wat de stappen zijn als u de woning niet goed oplevert. Alle afspraken maken wij samen met u en zetten we helder op papier. Onze medewerkers zijn vriendelijk, geduldig, redelijk en deskundig. U krijgt binnen een maand de eindafrekening. Onderhoud Wij voeren reparaties uit Duidelijke afspraken en snelle service Onze woningen zijn in goede staat. Maar natuurlijk kan er altijd iets kapot gaan. Wij laten reparaties dan snel en vakkundig uitvoeren. Daarover maken wij duidelijke afspraken. U kunt een reparatieverzoek direct aan ons doorgeven door te bellen met of op U krijgt altijd binnen 24 uur een reactie van ons. Onze medewerkers zijn vriendelijk, geduldig en behulpzaam. U weet ook direct of u extra kosten moet betalen voor de reparatie. Uw huis, uw wensen Maken wij een afspraak om de reparatie uit te voeren? Dan houden wij rekening met uw wensen. We maken de afspraak in tijdsblokken van twee uur. Zodat u niet te lang hoeft te wachten en thuis hoeft te zijn. U weet welk bedrijf de reparatie komt uitvoeren. Zij werken altijd netjes en ruimen de rommel op. Wij onderhouden uw woning Geen verrassingen, u weet precies waar u aan toe bent Hoe onderhouden wij uw woning? En hoe vaak doen wij dat? Dat laten wij u precies weten. We laten u ook weten wie het werk uitvoert en wanneer. Daarnaast weet u ruim van tevoren of u thuis moet blijven of overlast kunt hebben. En heeft u vragen of kritiek? Dan weet u bij wie u terecht kunt. Soms verloopt een onderhoudsproject niet helemaal volgens planning. Wij laten u dat op tijd weten. En is het werk klaar? Dan controleren wij het eindresultaat en informeren u daarover.

6 Klachten U heeft een klacht Onze oplossing: serieus, snel en naar tevredenheid Heeft u problemen met uw buren? Bent u het niet eens met uw huur? Of heeft u een klacht over het onderhoud van uw woning of een van onze medewerkers? Laat het ons meteen weten! Wij vertellen u precies hoe en bij wie u uw klacht kunt indienen. Binnen tien werkdagen heeft u vervolgens een eerste reactie in huis. Dan weet u wie uw klacht in behandeling heeft genomen en wanneer u antwoord krijgt. Onze afspraken staan op papier en we zorgen dat we de afspraken goed nakomen. Opgelost? Wij doen ons uiterste best om uw klacht snel en naar uw tevredenheid op te lossen. Lukt dat niet? Dan vertellen wij waar u dan terecht kunt met uw klacht. Bijvoorbeeld bij een onafhankelijke geschillencommissie. Vraag gerust om legitimatie aan de onderhoudsmedewerkers

7 Vragen? Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het KWH-Huurlabel? Of de manier waarop wij met deze eisen omgaan? Neemt u dan gerust contact met ons op. Bel ons op of stuur een naar Woonservice vertelt u graag meer!

8 Bezoekadres Storkstraat NN Zoetermeer Openingstijden kantoor maandag tot en met donderdag van 8.00 tot uur vrijdag van 8.00 tot uur Postadres Postbus AA Zoetermeer T F

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Waarom dit informatieboekje?

Waarom dit informatieboekje? Een pgb, en dan? Waarom dit informatieboekje? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf regelen welke zorg u inkoopt. Ook bepaalt u wanneer uw zorgverlener bij u langskomt. Erg prettig dus! Bij

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Wie is volgens de wet cliënt van Jeugdbescherming west? In de privacyfolder gaat het om de rechten van de cliënt. Een cliënt is iedereen die voor hulp bij Jeugdbescherming

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? Inhoud U gaat uit dienst. 3 Situatie 1: U heeft een nieuwe werkgever. 4 Situatie 2: U start uw

Nadere informatie

Voor uw huis betaalt u huur. Het is verstandig om dit op tijd te doen. Want op tijd

Voor uw huis betaalt u huur. Het is verstandig om dit op tijd te doen. Want op tijd Dit betaal ik Dit betaal ik Voor uw huis betaalt u huur. Het is verstandig om dit op tijd te doen. Want op tijd betalen draagt bij aan zorgeloos wonen. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand,

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen.

Een klacht of bezwaar indienen. Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt... en dan? Waar kan Generali u bij helpen?

Arbeidsongeschikt... en dan? Waar kan Generali u bij helpen? Arbeidsongeschikt... en dan? Waar kan Generali u bij helpen? I n h o u ds o p g av e Arbeidsongeschikt... en dan? 3 In tien stappen naar uw arbeidsongeschiktheidsuitkering 4 Wie helpen u daarbij? 8 Verschillende

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Algemene voorwaarden 03 100 14-09 VM Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Daarnaast gelden er bijzondere

Nadere informatie

Inburgeringsexamen: voorwaarde voor naturalisatie

Inburgeringsexamen: voorwaarde voor naturalisatie Inburgeringsexamen: voorwaarde voor naturalisatie Inhoudsopgave 1. Waarom deze publicatie? 2. Hoe ziet het inburgeringsexamen eruit? 3. Wanneer hoef ik het inburgeringsexamen niet te doen? 4. Wat moet

Nadere informatie

Hoe vraag ik een WIA-uitkering aan?

Hoe vraag ik een WIA-uitkering aan? uwv.nl werk.nl Hoe vraag ik een WIA-uitkering aan? Wat u moet weten als u al enige tijd ziek bent Wilt u meer informatie? Meer informatie vindt u op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw uitkering?

Nadere informatie

U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan?

U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. Daarna hoort u

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Wanneer kan de Nationale ombudsman u helpen?

Wanneer kan de Nationale ombudsman u helpen? Wanneer kan de Nationale ombudsman u helpen? Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman ondersteunt u graag. De overheid is er voor u. Maar soms ervaart u dat niet zo. Bijvoorbeeld als de procedures

Nadere informatie

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij Klagen mag Klachten zijn waardevol Klagen mag! Wij doen er alles aan om tevreden klanten te krijgen en te houden. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over sommige onderdelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

U bent openbare aanbieder......wat betekent dat voor u?

U bent openbare aanbieder......wat betekent dat voor u? U bent openbare aanbieder......wat betekent dat voor u? Waarom krijgt u deze folder? Uw onderneming is bij ons geregistreerd als aanbieder van openbare elektronische communicatieactiviteiten. Daarom moet

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer?

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Het Waarborgfonds Motorverkeer kan uitkomst bieden Het kan iedereen overkomen: u wordt aangereden door een motor voertuig en de dader rijdt door of

Nadere informatie

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een WGA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt indienen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u

Nadere informatie

U heeft een. klacht over de zorg. Wat nu? S E R I E P A T I Ë N T E N R E C H T

U heeft een. klacht over de zorg. Wat nu? S E R I E P A T I Ë N T E N R E C H T U heeft een klacht over de zorg. Wat nu? 8 S E R I E P A T I Ë N T E N R E C H T INHOUDSOPGAVE pagina 1 Inleiding 2 U heeft een klacht over de zorg. Wat nu? 5 In gesprek met de hulpverlener 7 Liever naar

Nadere informatie

Uw heeft een klacht over de zorg. Wat nu? 8

Uw heeft een klacht over de zorg. Wat nu? 8 Postbus 1539 3500 BM Utrecht Telefoon 030-297 03 03 Fax 030-297 06 06 E-mail npcf@npcf.nl Website www.npcf.nl Deze brochure maakt deel uit van de serie PATIËNTENRECHT Uw rechten als patiënt (WGBO) 1 Inzage

Nadere informatie

Hoe zit dat met de IOW?

Hoe zit dat met de IOW? uwv.nl werk.nl Hoe zit dat met de IOW? Informatie over de IOW-uitkering Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie geldt?

Nadere informatie