Rijkswaterstaat Dir. SLUIZEN EN STUWEN Utrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijkswaterstaat Dir. SLUIZEN EN STUWEN Utrecht"

Transcriptie

1 Rijkswaterstaat Dir. SLUIZEN EN STUWEN Utrecht DI RECTI EPL AN Fase I JV33

2 BIBLIOTHEEK Bouwdienst Rijkswaterstaat Postbus LA Utrecht D I R E C T I E P L A N oktober 1985

3

4 INHOUD DIRECTIEPLAN No. Omschrijving Blz. 1. Inleiding Doel Tijdstip van inzending Opzet 1 2. Samenvatting en knelpunten Samenvatting van het programma/belangrijkste knelpunten uit het plan Overzicht knelpunten Speur- en ontwikkelingswerk Materieel artikel Informatievoorziening en automatisering Visie en commentaar van de Dienstcommissie 4 3. Gewenste activiteiten en programmering daarvan binnen de randvoorwaarden Opieiding en vorming Speur- en ontwikkelingswerk Organisatie en werkwijze Zwaartepunten in het S&O Materieel artikel Huisvesting Tekstverwerking Lichtdrukapparatuur Automatisering Financiele middelen per taakgebied in de planperiode in f1.x10^ 7 4. Randvoorwaarden Personeel Eigen personeel Uitbesteding Financieel 9 Inhoud No. bijlagen. Omschrijving 1. Tabellen met financiele gegevens: 013- Aanleg waterkeringen 101- Speur- en ontwikkelingswerk 102- Rijkswegenfonds Studie (overig) 121- Materieel artikel 123- Opieiding en Vorming

5 inleiding 1.1. Doe1 Het directieplan heeft ten doel in- en extern een inzicht te verschaffen in de visie van de dienst op het heden en de toekomst en op de wijze, waarop de organisatie, binnen het kader van de beschikbare randvoorwaarden ten aanzien van mensen, middelen en mater ieel, daarop denkt in te spelen T_i^d^t^p_v^n_in_zend_ing Conform de brief van de Hoofddirectie nr. F d.d. 27 juni 1985 worden de directieplannen van de bouwdiensten in twee fasen ingediend: fase 1. per 1 november 1985 het gedeelte, dat de wensen, programmer ing en inpassing binnen de randvoorwaarden omvat van de taakgebieden: - studie (S & 0) - bedrijfsvoering (materieel artikel, opieiding en vorming) - daarnaast wordt melding gemaakt van knelpunten op het gebied van automatisering als voorloper op de MlP-bijdrage in fase 2. fase 2. per 31 januari 1986 het totaalplan, inclusief het beleidsgedeelte (deel I). Om deze datum aan te kunnen houden is het noodzakelijk, dat de directie op 1 december 1985 beschikt over de door de Hoofddirectie goedgekeurde activiteitenprogramma's van de regionale directies. Met de inzending van dit totaalplan komt het onder fase 1 bedoelde plan te vervallen. Deze 2-deling is noodzakelijk omdat bij fase 1 o.a. de personeelsinzet nog niet bekend kan zijn Opzet Dit directieplan bevat de zgn. fase -1. voor de hierin niet opgenomen beleidshoofdstukken wordt verwezen naar het directieplan , dd. maart Het directieplan, gebaseerd op het R.W.S.-beleidsplan, wordt als een essentieel hulpmiddel gezien in het streven naar een grotere zelfstandigheid van de buitendiensten en een meer op hoofdlijnen werken van de Hoofddirectie. De mandatering middels een jaarkrediet blijft vooralsnog beperkt tot onderhoud, kleine verbeteringswerken, onderzoek en het materieel artikel. In het directieplan wordt een aantal andere meerjarenplannen gelntegreerd, te weten: - het M.I.p. (meerjarenplan Informatievoorziening); - het M.O.P. (meerjaren Onderzoeksplan); - het M.F.p. (meerjaren Formatieplan); - het W.E.B. (Werkplan- en Begroting); - het S.J.P. (systeemjaarplan)j - VsA (A O P C'irce^jcj^^^^

6 - 2 - Naast enige veranderingen in de hoofdstukindeling en definiering taakgebieden is het Mapper-systeem, dat beoogt het directieplan geautomatiseerd te kunnen verwerken, verder uitgebreid. 2. Samenvatting en knelpunten 2.1. S^am^e^v^t^i^g^^n^^^p^ogramma^b^l^n^r^jjts^e knelpunten uit het P_lan Dit plan bevat het materieel artikel, speur- en ontwikkelingswer k, opieiding en vorming en informatievoorziening en automatisering. De belangrijkste knelpunten zijn: Het speur- en ontwikkelingswerk; Mede als gevolg van de vernauwing der voorlopige randvoorwaarden, blijven een paar gevoelige knelpunten over, waardoor een aantal onderwerpen niet kan worden gestart, dan wel de voortgang ontoelaatbaar wordt vertraagd (o.a. op het gebied van de ontwerptechniek, de funderingstechniek en vooral op het werkterrein van de TOW-stuurgroep Grondmechanica). Ben verruiming van de financiele middelen boven de in tabellen 013 en 101 t/m 103 aangegeven randvoorwaarden is daarom dringend noodzakelijk. Het materieel artikel; - Er zijn tekorten m.b.t. huisvestings- en bureaukosten, cursussen en representatiekosten. Informatievoorziening en automatisering; - Vanwege ontbreken van 1.7 miljoen gulden kan geen begin gemaakt worden met het ontwikkelen van programmatuur die de sterk verouderde programmatuur op korte termijn dient te vervangen _v er^z ich fc _kn_e lp un ten_ Speur- en ontwikkelingswerk. Het totale S&O valt onder Bouwspeurwerk, een samenwerkingsverband tussen de directies Bruggen en Sluizen en Stuwen en de dienst Weg- en Waterbouw. Dankzij een adequaat inspelen door de Hoofddirectie op de eerder gesignaleerde knelpunten, zijn de daarin voorspelde ernstige gevolgen grotendeels uitgebleven. Desondanks kon niet voorkomen worden, dat ook de huidige randvoorwaarden aanleiding geven tot knelpunten. Concreet manifesteren de knelpunten zich op de volgende wijze: a. Binnen het aandachtsgebied speurwerk constructies kunnen geen projecten op het gebied van de ontwerptechniek worden gestart (expertsystemen, kennisbank) en is er geen ruimte voor de ondersteuning van het collectieve speurwerk van het Staalbouwkundig Genootschap. Ook moet een aantal activiteiten op het gebied van numerieke methoden worden verdaagd (gebruik van Boundary Elements, inzetten van supercomputers).

7 - 3 - b. Binnen het aandachtsgebied bouwinformatica moet de daar noodzakelijk geachte sterke groei van de activiteiten node worden afgeremd. Dit resulteert in een (te) laag tempo van een aantal onderzoeksprojecten m.b.t. het gebruik van computerhulpmiddelen bij de bouwdirecties conform de door de diensten opgestelde plannen (zie het Computer Aided Engineering Faciliteiten Bouwdirecties rapport en het in samenwerking met de directie Bruggen en de Dienst Informatieverwerking opgestelde Faciliteiten Bouwdirectiesplan ). c. Binnen het aandachtsgebied waterbouwspeurwerk kan een aantal projecten niet worden opgestart (zandsluitingen, ontgrondingskuilen, evaluatie onderzoeken Deltawerken) en kan aan enkele onderzoeken van de voormalige Deltadienst na 1986 geen follow-up worden gegeven (zie het directieplan van DWW). d. Binnen het aandachtsgebied TOW-Grondmechanica zijn door eerdere rigoreuze bezuinigingen knelpunten ontstaan, welke nog steeds voortduren en tot sterke vertragingen in het onderzoek leiden (zie het directieplan van DWW). Tot slot moet nog vermeld worden, dat ook de langzame instroom van de bemanning der sectie Waterbouwspeurwerk (hoewel overeengekomen in de Drieluikakkoorden) als knelpunt wordt gevoeld. Hierdoor ontbreekt in 1986 behalve het geld ook de mankracht om bepaalde projecten op te starten. In 1987 komt de sectie evenwel op sterkte, zodat een gebrek aan middelen zich dan weer volledig als knelpunt zal manifesteren Materieel artikel. Huisvestingskosten. De instelling van de nieuwe hoofdafdeling Waterbouw, die gehuisvest wordt in Utrecht (vanaf eind 1985), zal met zich meebrengen, dat daarvoor in het gebouw Westraven 340 m2 nodig is. In hoeverre deze ruimte beschikbaar zal komen, zal mede afhangen van het resultaat van het overleg van de Hoofddirectie met de overige bewonende diensten. Ook de voorziene automatisering op de tekenzalen (AUTEK) zal - nog niet te kwantificeren - extra ruimte vergen. Huisvestingskosten geeft voor 1986 en 1987 een tekort van f l ,=. In 1986 wordt dit veroorzaakt door bouwkundige aanpassingen voor de huisvesting van de nieuwe hoofdafdeling Waterbouw, terwijl voor 1987 dit tekort veroorzaakt wordt door de benodigde bouwkundige voorzieningen bij het project Autek (automatisering tekenkamerwerkzaamheden). De kosten voor de hierbij noodzakelijke aanpassing van het aircc systeem zijn nog niet bekend; deze kunnen echter aanzienlijk zijn. De bouwkundige voorzieningen en het aanpassen van het airco-systeem zouden door de Rijksgebouwendienst betaald moeten worden, echter door herindelingsplannen voor Westraven is de Rijksgebouwendienst niet van plan in 1986 de benodigde middelen ter beschikking te stellen.

8 - 4 - Bureaukosten. Door verhoging van onderhouds- en reparatiekosten van automatiseringshulpmiddelen is er voor 1986 een tekort van f l ,=. Cursussen. Dit onderdeel geeft voor 1986 een tekort van f l ,=, met als reden de opstart van de hoofdafdeling Waterbouw, automatisering tekenkamerwerkzaamheden en talencursussen. Representatiekosten. Het per 1 januari 1986 nieuw opgevoerde onderdeel representatiekosten was voorheen een deel van de algemene uitgaven en geeft een tekort van f ,-, daar doorberekening van exploitatiekosten van de vergaderzalen t.b.v. bezoekende diensten m.i.v. 1 juli 1984 niet meer is toegestaan Informatievoorziening en automatisering. Op grond van het FaBo-plan hebben de bouwdirecties een financieringsbehoefte van ca. 4 miljoen gulden per jaar. Circa f.1.7 miljoen is de behoefte voor programmatuurontwikkeling en -aankoop. De overige f. 2.3 miljoen is de behoefte voor systemen/apparatuur en speur- en ontwikkelingswerk op het gebied van de bouwinformatica. van de genoemde f. 2.3 miljoen is ca. f. 1.9 miljoen aangevraagd op het S.J.P. van de bouwdirecties en de overige f. 0.4 miljoen is toegekend in het kader van S&O. Vanwege ontbreken van de financiering van f. 1.7 miljoen kan geen begin gemaakt worden met het ontwikkelen van programmatuur die de sterk verouderde programmatuur op korte termijn dient te vervangen Vis_ie_ ejn_cotmien_ta_ar_ van de dienstcommissie Bij fase 1 van het directieplan geeft de~~dienstcommissie geen oordeel, omdat pas in het totaalplan per 31 januari 1986 een goed inzicht mogelijk zou zijn.

9 Gewenste activiteiten en programmering daarvan binnen de randvoorwaarden 3.1. Op^eLcUng^ en_vorinirig Bij het artikel Opieiding en vorming worden de wensen van de di rectie aangegeven v.w.b. her-, om- en bijscholing van personeel waarvan de functie vervallen is, teneinde herplaatsing mogelijk te maken. (zie tabel 123). De toewijzing van plaatsen (buiten het materieel artikel vallend) bij ROI- en RWS-cursussen is onvoldoende om de in het studie- en opleidingsplan geformuleerde programmering te realiseren S_peur-_en_ iontwikk_eli^g werk_ Organisatie en werkwijze. Het niet projectgebonden, anticiperende S&O wordt uitgevoerd en gecoordineerd binnen het samenwerkingsverband Bouwspeurwerk. Dit samenwerkingsverband strekt zich nu als uitvloeisel van de Drieluik akkoorden ook uit tot de Dienst Weg- en Waterbouwkunde. Derhalve functioneert thans als "dagelijks bestuur" een stuurgroep (SG-BSW), waarin naast de vertegenwoordigers van de beide bouwdiensten, nu ook een DT-lid van de DWW zitting heeft. voor het overige omtrent het samenwerkingsverband is in het DP uitgebreid gerapporteerd, zodat hier kortheidshalve naar wordt verwezen. Wellicht ten overvloede wordt er nog wel op gewezen, dat tussen de directies Bruggen en Sluizen en Stuwen de werkafspraak bestaat dat vrijwel al de middelen voor het (gezamenlijke) S&O op het werkplan van de laatstgenoemde directie staan. Hierdoor zou het beeld kunnen ontstaan, dat bij de directie Bruggen nagenoeg geen, en bij de directie Sluizen en Stuwen onevenredig veel S&O wordt verricht. Dit beeld is echter onjuist. Het tegenovergestelde is het geval bij waterbouwspeurwerk, waarbij de gelden opgenomen zijn in het werkplan van de DWW Zwaartepunten in het S&O. Het S&O, dat binnen het samenwerkingsverband wordt behartigd, is overwegend bijeengebracht binnen het thema "bouwspeurwerk". Binnen dit thema kan onderscheid gemaakt worden tussen het werk, dat al vanouds onder de besturing van BSW viel, en het werk, dat tot nu toe onder de verantwoordelijkheid van de TOW-stuurgroepen Kunstwerken en Grondmechanika werd uitgevoerd. Van beide delen van het werkpakket zijn stukken voorhanden waarin het S&O beleid wordt uiteen gezet, zodat hier wordt volstaan met een verwijzing (MOP-RWS, Themanota bouwspeurwerk, werkplannen TOW-begeleidingsgroepen, toelichting bij UJP 1986). Daarnaast is in de periode een post van f l ,- per jaar opgenomen, die in het kader van het thema "Beheer en onderhoud" wordt aangewend voor onderzoek t.b.v. de verbetering van (bestaande) tunnels.

10 Mater_ieel_ artikel De voor de in 1986 geprogrammeerde activiteiten benodigde middelen (zie bijlage 1, tabel 121) zijn binnen de randvoorwaarden te realiseren met uitzondering van 4 onderdelen, te weten: onderdeel 02 representatiekosten; - onderdeel 05 bureaukosten; onderdeel 06 huisvestingskosten; - onderdeel 013 cursussen. Voor toelichting wordt verwezen naar hoofdstuk 2.2. (overzicht knelpunten). Ten gevolge van de voorgenomen automatisering van tekenkamerwerkzaamheden per is voor huur van een systeem f l ,= per maand nodig en bij aanschaf van een systeem ca. f l ,= aan onderhoud. Er kan vooralsnog van worden uitgegaan, dat in de planperiode de benodigde financiele middelen ongeveer op het niveau van 1986 zullen blijven Huisvesting (onderdeel 06). De ter beschikking staande ruimte voor de binnendienst in Westraven ad m2 (waarvan voor de Inwendige Dienst) dient aangepast te worden in verband met de huisvesting van de nieuwe Hoofdafdeling Waterbouw. Voor het onderbrengen van betreffende - in totaal 29 - medewerkers is op grond van bestaande normen 1) 340 m2 nodig. Hiervan is 140 m2 te vinden door middel van interne verhuizingen, opheffen van vergaderruimtes e.d.: een en ander op grond van dezelfde normen. v66r medio 1986 dient er echter elders in het gebouw voor de overige 200 m2 ruimte vrijgemaakt te worden. De bouwkundige aanpassingen zullen circa f ,- vergen. Het in 1987 op te starten AUTEK-project (automatisering tekenactiviteiten) zal een uitgave van f ,- aan bouwkundige voorzieningen vragen. Tevens behoeft het klimaatbeheersingssysteem aanpassing; de kosten hiervan zijn nog niet bekend maar kunnen aanzienlijk zijn. Thans is nog niet duidelijk of deze uitgaven in het systeemjaarplan worden opgenomen, danwel uit de materiele middelen moeten worden gedekt. De buitendienst van de directie blijft als voorheen ondergebracht in bouwketen bij de in uitvoering zijnde projecten. 1) Centrale Directie Rijksgebouwendienst nr d.d

11 Tekstverwerking. In het systeemjaarplan is de aanschaf van een laserprinter voorzien ter vervanging van de twee aanwezige printunits bij de Philips 5020 tekstverwerkers. De geringe snelheid van deze printunits is aanleiding tot stagnaties in de produktie van betreffende onderafdeling. Integratie van de tekstverwerkingsactiviteiten in het totale automatiseringssysteem van de directie is en blijft een wens met hoge prioriteit Lichtdrukapparatuur. Het voorstel ter vervanging van een negen jaar oude lichtdrukstraat door een kleinere Oce, type 232, ligt thans ter Hoofddirectie. Verdere technologische ontwikkelingen op dit terrein (o.a. het afdrukken van tekeningen op plain-paper) worden nauwlettend gevolgd en mede bezien in het licht van de AUTEK-activiteiten. In hoeverre de werkzaamheden van de nieuwe Hoofdafdeling Waterbouw het werkaanbod van de Repro-Afdeling zodanig verhogen, dat op korte termijn verdere aanpassing van apparatuur noodzakelijk is, valt thans nog niet te overzien Automatisering In dit stadium volstaan wij met te verwijzen naar het per 1 oktober 1985 ingediende systemenjaarplan (SJP) en het FaBo-plan (Faciliteiten Bouwdirectieplan) van augustus Fin_an_c^e^^dd_el_en_ per_ taakgebied j 1 n_de lanper_iode in fl.xlps (prijspeil 1984). Taakgebied Aanleg droog Aanleg nat 1) Onderhoud, verbeter ing, technisch beheer droog Onderhoud, verbetering, technisch beheer nat Algemene beleidsvoorbereiding Speur- en ontwikkelingswerk 2) Bedr ij fsvoering Functionele dienstverlening 4,4 4,4 5,1 4,4 5,2 4,5 6 4,6 6 4,5 Totaal 1) waarvan t.b.v. Deltawerken en van de Markerwaard 2) waarvan t.b.v. Toegepast Onderzoek Waterstaat 1,2 1,2 1,2 1,2 1,2 opgenomen.

12 Randvoorwaarden 4.1. E_ e L a 2. n lz. e ±\ Eigen personeel. Per brief, kenmerk P d.d. 16 juli 1985, zijn in het kader van de 2%-operatie en Drieluik-akkoorden de personele randvoorwaarden gegeven. Als gevolg van diverse ontwikkelingen in de loop van 1985 wordt door Sluizen en Stuwen voorshands uitgegaan van de onderstaande randvoorwaarden. De aantallen zijn per ultimo van de jaren aangegeven. toegestaan bestand ^ > >-4 3 )+52 6 ) lx 5 )-5 7 > 300 0^ i 7 * ) Tijdelijke plaatsen voor opheffen problemen in de sector aanleg en onderhoud droog. ) Verandering bestand volgens brief P van 26 maart ) verandering bestand door kabinetsbesluit dat overdrachten niet mogen meetellen voor de 2%-operatie (voor de RWS zijn dit 133 plaatsen). ) Aangegeven met brief P d.d inlevering van 12 plaatsen i.v.m. 2%-operatie en brief d.d ) In de door de HW voor 1986 voorziene inlevering van 15 plaatsen in de sector aanleg en onderhoud droog komen eind dat jaar 7 plaatsen te vervallen. De overige 8 plaatsen vervallen xn c4-yj^.*jl<jle c i^gy. ) Toedeling Drieluik-akkoorden incl. 1 extra plaats, volgens brief P d.d Tijdelijk, voor de toedeling gerealiseerd is, zullen dit er ca. 100 zijn. ) Te overbruggen verschil Drieluik-akkoorden tot 1990 totaal 23, hiervan in bestandsplaatsen Uitbesteding. Naar aanleiding varnde studie naar privaj>*seringsmogelijkheden van de ingenieur sdiensbenv an de RW^rsmomenteel een nota uitbesteding in voorbereiding, waarvan^de gegevens naar verwachting in fase van dit plan ver wer kt^unnen worden. In dit stadium wordt volstaan met de mededeljjag^ dat bi]*externe uitbesteding van niet uitvoerbare taken als-^gevolg van het personeelstekort van 40 a 50 man per jaar (vastgesteld in het directieplan ); nader te bepalen ip^fase 2 van dit plan ca. f l. 6 1^7^,5 miljoen (excl. B.T.W.) Der jaar extra gevoteerd moet worden op oe werkartikelen.

13 - 9 - Indien de uitbesteding^if^het kj r van privatisering wordt uitte worden. In dat geval staat gebreid, dient dit bedrag v^*^foogd daar een lagere besparirv personeelsartikel tegenover Financiele randvoorwaarden Via het Univac/Mapper-systeem zijn per begrotingsartikel de randvoorwaarden in miljoenen guldens gegeven; deze zijn: Art. Omschrijving in f l. x Aanleg waterkeringen (studie) Speur- en ontwikke lingswerk 305 RWF 5 overige uitgaven (studie) 149 OSrV SVW & H overige werken (studie) 153 Deltawerken Subtotaal Materieel Totaal

14 li ao M M O M» -* TJ O It It 9 It 31 M «- <- f\j U «*- U» It *- It <fl r- OO o o o c a ^ Kl K) Oi E ^ u w It «i «ll fo 4W *1 "O *T U U I J Ji t -c t i I UJ i t Ok i ae «i UJ a: co o 3J irt O Z) :-l "I a 1 < < < 0 n n ti ti -j it <-» + n

15 on n n ti OJ ll u *- ll HI H r- tl v O o it o *0 «oo 11 u* ti «OQ O «~ o x> o r- il u"t o M 1") J 1.1 *- 71 ^ -J J U "I "5 ^ UJ 1 i I O -3..J tt *1 'U O T X O r- O 3 ti n < it rj CJ ll U ll

16 1 + + f (O u~. m»n noo n m U"> W\ ou a OJ fo Kl "I iti ITi it D a m PO Kl U~\ U> u~\ r- O C" in in ro in i * > > I l l l I l in 1 1 OU ao ro rn 1 1 m u~> 1 1 CJ C_J o 1 «/> 1 1 V- O O 1 1 m 1 1 Ki 1 1 LTV vn Ji 1 + ro % tt * 0 Ml U I cr cc a. + + T «+ +» n tl > -i 1 1 ' + 4-i -> "J ;_j + J o + c ii 2; + _J e *T J V if _j i + f s.1 + n 3 J < -J w ' "5 > T it + l L.J _J -> «u o O CJ OJ J J es -X ts U _J _j * + CJ> CJ K M J.1 _J p ZZ 5 i- + + tw ~i + J j * + u + < 4 + o «~ «t- I *>

17 LO OC IT. T- cn c ii *M 1 01 *- ta 11 ro. it1 O Cj U *- 1- *- «- l_) o KI ro o ro O o o tl It OU O OO LO r- U U r»- H O C O ro <o ro ll o o o CO «o o «- r- O O o> o ro Kl K> ro *0 fo * f O o m 00 I O I ro *> 3. I J f t*> UJ j J - U> + L. (J 3 L> U D ^

18 tl fo. «- O QC) JO O 3 a 3, -I \ i J fs LK, LJ Ll 3 a < j t ^ U L U *i l - -J L. H U M U 1

19 M tt. 00 H Ol C H It mm i O O 13 I H H o* It i m ll tj N o N i Ii TJ «il i 1 H ll a il i 1 o H 1 LO -JO OO 1 H n o ti t 1 H it H i 1 it ii t> il i H ou i OU OU OL 1 M O i I ll «il i ll n ll OO ll i coo I ll il JO ll i X) 'Xi to il il o tt i I il «t I il It il rv- ll 1 I ll oo M i 00 CO OO I It o i 1 ll r i I tl il il ll <c ll i 1 ll CO il a CO CO JO Ii o il i 1 H ll * ll I 1 il ii ll in it 1 J } I j n ll CO I 1 1 t 1 il ll it ll li T I 1 t 1 1 ll ll li I! il li Ji ll It li <u 11 ll r> ll il O 11 it It it n QJ M -J) il 11 3 It ll It tl ll n It ll 0 rj ll 1 It il ll J it «H 11 It OE CL 1 E Q. I cr a. rx IL It It H ll r> r 0% ^>.» J *~\ j" LA ll T ll H > M M w It '.n VI to tl w w ' c 1 Ll ~x CZ J It.-J oi UJ. i J < > M cr < ui 1 j LS C "X li tl ll z. M ~-» O mt rr c tl > _«CC if >, * S 1 tl «l ll rj t -J ~) LJ i.1 i *4 ll U> <* O J Ui cr Z tl " ~ L\_ i j -> L. > J J J tl X. LK <X UL L*l Li mm" J u >-J O i.1. J u ZL, 11 O a mm O _J * 31 Q tx It i j T '3 3 6 o *J «O 3 < g; ti M i~ It. mt 91 V *» I* n o u* ti 3 U J 4_i it u T3 * *~ X o 0>

20 r f r ' r r " r r *> f* ft *> tfl r- ll o X K & ) CJ cr LU J J V,3 J rr CJ -U J ^ ZZ a A. a 2 ' o»- ^* O Ll L_J 3 O a U U TS

21 J-t ll CO l/l o o o o ou o 00 oo CO o <o OO n n KI m cu * ) i i i 0 vi.1 1 L') 11 1/1 n - <-».c O 1 H J J O i * I mt _-- J -«o < 3 J LJ O *

22 r r r f r? r f r r. ^ r r- f>^ o «31 11 C - it rj> ti it N «ti O fl) f- o ll t- ll CJ «- il o *- + *-> li + r-

23 r f f f r r? r r- o o o o o o M OJ o oo CO ro E co no > «- L. SJ O > il co O C ll «- - LA oo 11 o ifl r- ll rsj OO ru ll >y Kl >j o o o r\j co ru m ^ ll ru au r-sj u vi r >j o c_ o rsj ao ru >j n >j ll o o o ll ru ii «jr ru vj r cc rsj no i"u -jr r-^» -J" r»n ru r\j Kl M Oj O IM ' M m r\j r\j fo nj -AJ K> ru ru O rsj m o o ru ( -J/ o ru -J o ao C\J i r*. iv. o o o r- r- r»- o o o r i> N N N r- r- r- r»- r- o o o o c < in o f*- P- r\i r\i nj COCO oo co oo OO -Jr i\j i*n ou oo oo m nj -J/ x> ao eg O ivj m O CO co ru ru rv T- ao O o o o o o o * rsj ru r\j rsj ru ru -or -a* -or m in m r- r- o o o I I I I I I I I I in m in mmm m *n m» * * I I I 3 i U_ 1 :3 s re J H ' -> a > 3E. <C U i JI H U H (-> T) H

24 r r r t e f- r M H H + It at il it t li H * H UJ tl n o n ll it it + r\j il rsj tl n it ll ll ii + ll 11 + it ji ll * c n 11 tl -- il il cn ll It < ll *s» ll + li 1 il + ll *- ll + ll M il + ll ll + - ll 4» ll ll *-> ll + ll y» ll mm O LA fo- O r- ZD \ 1 o 1 o ro ro li m ll V 11 o CI o ro ru ro i 1 -J 1 to ro ro n TJ ii o i 1 1 li (X) t o CJ O c u o i to 1 si ti mm mm mmm _ ll CZ o LT\ fu o i 1 o 1 >J O «* il o LJ o a rsj rsj \J t 1 7 ro st o i 1 1 ti mm It O UJ UJ v_j U3 1 o 1 -J r- M It 4 O u~\ is- U7 i 1 o «1 SJ -O it It a CJ O UJ ru i 1 1 fi ru ru -tit t> i 1 1 ii mm o C_» O O CJ & i 1 CJ 1 st st It il OL a u~i rs. ru o ru i 1 so 1 ro O il o O o ru «ru \ 1 >* 1 4 u* i 1 1 tmt mm a a o CD CJ O \ IO 1 vx -J* tl TJ M E ru LTS fs. O ru o i 1 o 1 ro r»t LO 1 1 1* ro O m M CO O O ru ru i o o» i m tl > o C o O c O t l O 1 N u + so o LT\ rs f> o i 1 so 1 O ro «n > CO tt T o a T i t J o o -J* il o t i 1 1 n c 11 I o o o o o ZD i I o (I a* mmm + ll It L-\ I 1 i i 1 1» J 1 J + Ii CO I i i t 1 i ll i I 1 i i i I it I 1 i i i 1 t 1 + ll a 11 * n o 11 4 il H H tl * it c + ll 3 n TJ H J u, ii o* 4 -Jf 4 TJ + H m LL ti 4 ti ll tl 11 mt n It t= N it. *> r\i > H + + tl 4 ii, > * M SJ H It» JTJ C *> H *} CJ 4 4 it mm 11 "I Ot CL I C Om n ox Zm 3 BE CL cu M 4 It tt ** J 1 -T in Zi + Ji r «* * n + -> 4 > 4 11 M c 4 11 JK 3J ia fl v% ll -J "5 n o + - t 4 M li n 3. i It s* *m* m*> + 3 w 4 1 -i + 11 It + z + e C 4 + Bl + ll 1 t + JtC 4 j) c 4 n l»4 tf ' J *Z >. Ll _j LU 3»- ta - J + T ll U c ll -«mi + ^ 4 ll _J Cm 4- fl It c -X > 4 > v. 7- IfJ ll *J 11 cr.». J.J _J \Z + 4 it. i rr Ul I ( r j tl 4 u *» *> K il J _1 *c _J *c V/J _J * M 4 CU Cr* _J "5 - J +» 'J 4 il t/1 JJL UP* cr _J _J mm > CJ fti 4 ll C 3 mt TJ "j J m4 4> _J U 4 sc n It UJ VJ ~> ri O JJ1 + "3 f- 4 ll ml + w T) 4 It t- 1 f 4 il m* mt >«+ il + 4 it ai 4 41 ' il k> CJ *m * r- «tmt 4 il - o l t J? T 4 a u -> T) 1 * «4» * f *

25 r t r r r r f r e f 1 r # ii r\j il rsj! ll ifl ll «- ll *w o TJ o CO CO il r>- CO >o CO o <T\ OC H i c 11 4 QJ 4 + *-* 4 1* CJ 4 C 4 r tl 4 D o It 4 jtf 4 l * H 4 4- <mt ll m> f «c UJ 4 ~x 4- ce ~i 4 4- Ui w * cr Q_ IB 4- -» 4 CU * UJ 4 4- si mmt or 11 4 c * 4»- 4 4 JE o O _* 4 4 a. C C.fi 4 u CJ 4 ui J 11 -> 4 TJ t 4- cz ZZ a 4 *> TJ + m* C 4- rr M 3 Si 4. J H 4 c c Xt "J + 4 X at 4 4 *4 c J 1 rr. 4 c 4 mm 11 CJ 4 V 4- ru It *l tl r» 4 *J * " j M 4 11 *>. 4 ' T 4- "S Sf UJ *»r- It - 4 n : 1 4- "> ' 3 + 4>. «tl ~* 4 4 'i i H mm mm) 4 r\i "J 4- It U 4 r- * 4- '? <- J Jt r *J 4> t ' 11 J) UJ 4 ' J 4 It bl _J Si 4* w j rr cu * l B 4- O *~J 4> TJ + 'i Si 4 mm 4- r*j mm* 4 4- *-pi ll 4 mmt 4- UJ w* -X 11 4 TJ 4-» QJ U 4 TJ 4 <i N u a UJ 4 mm n 0 U Jj* 4 C3 4- u -) TJ «+ t 4

Bepaling toezichtvorm gemeente Stein

Bepaling toezichtvorm gemeente Stein Bepaling toezichtvorm 2008-2011 gemeente Stein F i n a n c i e e l v e r d i e p i n g s o n d e r z o e k P r o v i n c i e L i m b u r g, juni 2 0 0 8 V e r d i e p i n g s o n d e r z o e k S t e i

Nadere informatie

RUILVERKAVELING REKKEN Grondwaterstandgegevens en pf-waarden in tijd-stijghoogtediagrammen en tabellen

RUILVERKAVELING REKKEN Grondwaterstandgegevens en pf-waarden in tijd-stijghoogtediagrammen en tabellen NN31396,576,2 STICHTING VOOR BODEMKARTERING BEN NEK OM BIBLIOTHEEK C-? RUILVERKAVELING REKKEN Grondwaterstandgegevens en pf-waarden in tijd-stijghoogtediagrammen en tabellen Rapport nr 576 Bij Lage 9 Q

Nadere informatie

L i mb u r g s e L a n d m a r k s

L i mb u r g s e L a n d m a r k s L i mb u r g s e L a n d m a r k s P r o g r a m m a I n v e s t e r e n i n S t ed e n e n D o r p e n, l i j n 2 ; D e L i m b u r g s e I d e n t i t e i t v e r s i e 1. 0 D o c u m e n t h i s t o

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ex artikel 37 Reglement van orde voor de raadsvergaderingen (RvO)

Schriftelijke vragen ex artikel 37 Reglement van orde voor de raadsvergaderingen (RvO) Geeente Heerhurd R hrfteljke vren ex kel 7 Releent vn rde vr de rdverdernen (Rv) Dtu ndenn Vlnuer Retenuer 6 nveber jl -9 nderer hrfteljke vr ver ne rlernkten Dr en Vndel n de rlheffn An het llee, Inledn»

Nadere informatie

H O E D U U R I S L I M B U R G?

H O E D U U R I S L I M B U R G? H O E D U U R I S L I M B U R G? N AD E R E I N F O R M A T I E S T A T E N C O M M I S S I E S OV E R O N D E R AN D E R E A F V A L S T O F F E N H E F F I N G E N I N L I M B U R G 1 6 a u g u s t u

Nadere informatie

Bepaling toezichtvorm gemeente Simpelveld

Bepaling toezichtvorm gemeente Simpelveld Bepaling toezichtvorm 2008-2011 gemeente Simpelveld F i n a n c i e e l v e r d i e p i n g s o n d e r z o e k P r o v i n c i e L i m b u r g, j u n i 2 0 0 8 V e r d i e p i n g s o n d e r z o e k

Nadere informatie

B e l e i d s k a d e r K e r k e n, K l o o s t e r s e n a n d e r e r e l i g i e u z e g e b o u w e n

B e l e i d s k a d e r K e r k e n, K l o o s t e r s e n a n d e r e r e l i g i e u z e g e b o u w e n B e l e i d s k a d e r K e r k e n, K l o o s t e r s e n a n d e r e r e l i g i e u z e g e b o u w e n I n é é n d a g k a n r e l i g i e u s e r f g o e d v a n m e e r d e r e g e n e r a t i e

Nadere informatie

T I P S I N V U L L I N G E N H O O G T E T E G E N P R E S T A T I E S B O M +

T I P S I N V U L L I N G E N H O O G T E T E G E N P R E S T A T I E S B O M + T I P S I N V U L L I N G E N H O O G T E T E G E N P R E S T A T I E S B O M + A a n l e i d i n g I n d e St a t e nc o m m i s si e v o or R ui m t e e n G r o e n ( n u g e n o em d d e St at e n c

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKENS W AARD

GEMEENTE VA EKENS W AARD V GEMEENTE VA EKENS W AARD de Hofnar 15 Postbus 11 555 GA Valkenswaard T (4) 28 4 44 F (4) 24 58 9 gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Kenmerk

Nadere informatie

Bepaling toezichtvorm gemeente Venray

Bepaling toezichtvorm gemeente Venray Bepaling toezichtvorm 2007-2010 gemeente Venray F i n a n c i e e l v e r d i e p i n g s o n d e r z o e k P r o v i n c i e L i m b u r g, april 2 0 0 7 V e r d i e p i n g s o n d e r z o e k V e n

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Postbus 6

Aan de gemeenteraad Postbus 6 1497 Rekekaeissie g e e e t e teeberge Pstbus 6 465 AA TEENBERGEN Aa de geeetad Pstbus 6 465 AA TEENBERGEN uw keerk uw brief va s keerk telefuer datu QdB/1. 6 augustus 1 derwerp: pvlgig aabevelige subsidiebeleid

Nadere informatie

Inundatiescenario's. Aan: Polderdistricten Tieler- en Culemborgerwaarden en Betuwe T.a.v. ing. J.H. Boer Postbus CE GELDERMALSEN

Inundatiescenario's. Aan: Polderdistricten Tieler- en Culemborgerwaarden en Betuwe T.a.v. ing. J.H. Boer Postbus CE GELDERMALSEN jtermijn af D Ministerie van Verkeer en Waterstaat D i rect raat-g en eraal R i j ks waterstaat Buwdienst Rijkswaterstaat 8IBLITHEEK BUWDIENST RIJKSWATERSTAAT Rapprt TCB-R-94001 Inundatiescenari's NR.

Nadere informatie

Bepaling toezichtvorm gemeente Meerlo-Wanssum

Bepaling toezichtvorm gemeente Meerlo-Wanssum Bepaling toezichtvorm 2007-2010 gemeente Meerlo-Wanssum F i n a n c i e e l v e r d i e p i n g s o n d e r z o e k Provincie L i m b u r g, april 2 0 0 7 V e r d i e p i n g s o n d e r z o e k M e e

Nadere informatie

R e g i o M i d d e n -L i m b u r g O o s t. G r e n z e l o o s w o n e n i n M i d d e n -L i m b u r g R e g i o n a l e W o o n v i s i e

R e g i o M i d d e n -L i m b u r g O o s t. G r e n z e l o o s w o n e n i n M i d d e n -L i m b u r g R e g i o n a l e W o o n v i s i e R e g i o M i d d e n -L i m b u r g O o s t G r e n z e l o o s w o n e n i n M i d d e n -L i m b u r g R e g i o n a l e W o o n v i s i e 4 o k t o b e r 2 0 0 6 P r o j e c t n r. 2 9 5 7. 7 2 B o

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g d o e l m a t i g h e i d s t o e t s M W W +

H a n d l e i d i n g d o e l m a t i g h e i d s t o e t s M W W + H a n d l e i d i n g d o e l m a t i g h e i d s t o e t s M W W + D o e l m a t i g h e i d s t o e t s v o o r g e b i e d e n w a a r v o o r g e e n b o d e m b e h e e r p l a n i s v a s t g e s

Nadere informatie

c c ci) Cj) a ) a ) s_ s_ (CI ra fl3 o 0 o o o 0 r r c o a l Boomkwekerij, handel in (laan)bomen (u ) (u ) zj- u -) ,92 (\ 1 N r rjr.

c c ci) Cj) a ) a ) s_ s_ (CI ra fl3 o 0 o o o 0 r r c o a l Boomkwekerij, handel in (laan)bomen (u ) (u ) zj- u -) ,92 (\ 1 N r rjr. VRSLAG X ARTIKL 73a FAILLISSMTST PBAAR 5 LU Lu LIJ D. Ie. a U %.4 3 rj 5 (.9 sizi Q.),_, z LL, z (9.$) 4 < (f ), (13 z 77) a ) a < a u 1 : 1 : a ) 1.1.' m :3 2 i In he fllissemen van: Fliissemensnummer:.i;

Nadere informatie

Tussentijdsproefverslag Scheurproef mid-enlaatbloeiende minicymbidium. Projectnummer: Ing.P.C.van Os, N.M.van Mourik, A.A.M, vander Wurff.

Tussentijdsproefverslag Scheurproef mid-enlaatbloeiende minicymbidium. Projectnummer: Ing.P.C.van Os, N.M.van Mourik, A.A.M, vander Wurff. fvm'.tt y Tussentijdsprefverslg heurpref id-enltbleiende iniybidiu. Prjetnuer:70-2 ug. 988. Ing.P.C.vn s, N.M.vn Murik, A.A.M, vnder Wurff. Prefsttinvrde Bleisterij, Alseer. Vreg sheuren:ndeblei;hlfrt987

Nadere informatie

Stimuleringsplan Robuuste verbinding Schinveld-Mook

Stimuleringsplan Robuuste verbinding Schinveld-Mook Stimuleringsplan Robuuste verbinding Schinveld-Mook Natuur, Bos en Landschap Tevens Natuurgebieds-, Landschaps- en Beheersgebiedsplan Ontwerp Vastgesteld door Gedeputeerde Staten Maastricht, 1 mei 2007

Nadere informatie

Wens 1: Visie en werkwijze - Projectmatig werken voor projectmedewerkers

Wens 1: Visie en werkwijze - Projectmatig werken voor projectmedewerkers Wens 1: Visie en erkijze - Projectmati erken voor projectmedeerkers Visie De basisopleidin projectmati erken voor projectmedeerkers (PWP) is bestemd voor medeerkers die binnenkort starten in een project

Nadere informatie

Ranglijst woongebied land van matena 1 januari 2019

Ranglijst woongebied land van matena 1 januari 2019 Toelichting Ranglijst woongebied land van matena 1 januari 2019 Hieronder treft u de geanonimiseerde ranglijst per 1 januari 2019 aan voor het woongebied van Land van Matena. Het betreft een momentopname.

Nadere informatie

Vergelijking ijkingen vleugelinstrumenten (jaren 1941, '43, '47 en '48)

Vergelijking ijkingen vleugelinstrumenten (jaren 1941, '43, '47 en '48) Vergelijking ijkingen vleugelinstrumenten (jaren 1941, '43, '47 en '48) door Ir. W. Tops april 1949 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Directie Oost-Nederland Bibliotheek

Nadere informatie

Q u i c k -s c a n W M O i n L i m b u r g De e e r s t e e r v a r i n g e n v a n g e m e e n t e n e n c l i ë n t e n

Q u i c k -s c a n W M O i n L i m b u r g De e e r s t e e r v a r i n g e n v a n g e m e e n t e n e n c l i ë n t e n Q u i c k -s c a n W M O i n L i m b u r g De e e r s t e e r v a r i n g e n v a n g e m e e n t e n e n c l i ë n t e n M w. d r s. E. L. J. E n g e l s ( P r o v i n c i e L i m b u r g ) M w. d r s.

Nadere informatie

S a m e nw e r k i n g e n s t r u c t u r e l e f o r m a t i e e x t e r n e v e i l i g h e id E i n d r a p p o r t a g e

S a m e nw e r k i n g e n s t r u c t u r e l e f o r m a t i e e x t e r n e v e i l i g h e id E i n d r a p p o r t a g e S a m e nw e r k i n g e n s t r u c t u r e l e f o r m a t i e e x t e r n e v e i l i g h e id E i n d r a p p o r t a g e P r o v i n c i e L i m b u r g 23 april 2 0 0 7 D e f i n i t i ef r a p p

Nadere informatie

0 1 CO C C. (1) Q) 0) 1 - co cc (z) o. r cn (Y) Boomkwekerij, handel in (laan)bomen. k- t- t n En.-1 v T 1

0 1 CO C C. (1) Q) 0) 1 - co cc (z) o. r cn (Y) Boomkwekerij, handel in (laan)bomen. k- t- t n En.-1 v T 1 Q) "V, n U. n 1/1.) 41. Y.) = PBAAR VRSLAG X ARTIKL 73a FAILLISSMTSWT In het faillissement van: 5 3 (13 i 'D e ", UJ 11 tu LU (73 a (n` d (,9 Z (i) Z < rn Z 11J " I ) Q) i) LI) i Lr) (i) L) tr3 z 4_4 u

Nadere informatie

f bouwaanvraag & bestemmingswijziging verbouwen/bestemmingswijziging van een woonhuis met restaurant naar studentenkamers

f bouwaanvraag & bestemmingswijziging verbouwen/bestemmingswijziging van een woonhuis met restaurant naar studentenkamers bouwaanvraag voor het verbouwen en het wijzigen van de bestemming van een opbrengsthuis met restaurant naar een (kamer)woning voor studenten opgedeeld in 9 kamers -i s73 Liggingsplan Omgevingsplan lnplantingsplan

Nadere informatie

c a. 75d. Nieuwe Markt. 7779c. Expeditiestra. 9f 2. 98c. Torenstraat. Torenstraat P47. LigvulLo. 3-3d. 21a. 3k 3h 3g.

c a. 75d. Nieuwe Markt. 7779c. Expeditiestra. 9f 2. 98c. Torenstraat. Torenstraat P47. LigvulLo. 3-3d. 21a. 3k 3h 3g. k L ië o Hij Dok Fo i o L ë i L A P P ë i Ni Hy k NG RGo o P NG P P Hy o V o A DNi L A P P P ië ë L i L So V Hy NG RGo P L P Ai SyHi o Ro k P o ië L V o L ië k L Ni V o A Foi Mi Hii GiS P Hij PoH L Li

Nadere informatie

GEMEENTELEIDERDORP Nr. Class.nr. V&\\\ Ingekomen \ 9 Qjtf, 201. Kopienaar: Weeknr. afd. Afdoening: VERZONDEN I 9 OKT. 2010

GEMEENTELEIDERDORP Nr. Class.nr. V&\\\ Ingekomen \ 9 Qjtf, 201. Kopienaar: Weeknr. afd. Afdoening: VERZONDEN I 9 OKT. 2010 Beleid & Prjeten luster Maatshappij (71)54 54 844 pdelaaf@leiderdrp.nl Aan de leden van de Raad GMTLDRDRP r. Afd. VfSiS, lass.nr. V&\\\ ngeken \ 9 jtf, 1 Kpienaar: B G Geeente Leiderdrp Weeknr. afd. Afdeng:

Nadere informatie

Topografische kaart met toponiemen

Topografische kaart met toponiemen R OOATRAANPA ILA 3 Tpch p p uu p A3 110502/ZF8/38/201086/010 ARCADIS 205 R OOATRAANPA ILA 4 z Nu2000- p, uu p A3-110502/ZF8/38/201086/010 ARCADIS 206 R OOATRAANPA ILA 5 U R 2 p, uu p A0-110502/ZF8/38/201086/010

Nadere informatie

bos bos W.I.U. bos bos bos bos Trafo 34 bos trafo Bos bos bos Kerk trafo û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û bos

bos bos W.I.U. bos bos bos bos Trafo 34 bos trafo Bos bos bos Kerk trafo û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û û bos L To Kui zl Bo Kui Kij Kou ij Luh Luh. Luh Kou ij B B Luh S.uu Pi S Kou ij B B B Luh Kij B B L Pi B B B Vpi, > Vpi, < Kouij B Kij Kij ilpopi, hyulih vo vo, uilij i vpi, > vo, uilij i vpi, < vo, i vpi,

Nadere informatie

R e s u l t a a t g e r i c h t h e i d e n c o m p e t e n t i e m a n a g e m e n t b i j d r i e o v e r h e i d s o r g a n i s a t i e s

R e s u l t a a t g e r i c h t h e i d e n c o m p e t e n t i e m a n a g e m e n t b i j d r i e o v e r h e i d s o r g a n i s a t i e s R e s u l t a a t g e r i c h t h e i d e n c o m p e t e n t i e m a n a g e m e n t b i j d r i e o v e r h e i d s o r g a n i s a t i e s O p le i d i n g: M a s t e r P u b l i c M a n a g e m e n

Nadere informatie

min liiiniili li aadsleden,

min liiiniili li aadsleden, Gemeente Steenbergen T.a.v Burgemeester, Wethouders en Gemeente ad Postbus 6 4650 AA Steenbergen min liiiniili li 1302933 RāÄD/CIE d d nr Steenbergen, 14 mei 2013 Betreft: Parkeerbeleid gemeente Steenbergen

Nadere informatie

Bestuurskosten 1. Periode t/m Functionaris 1 Ko!Eschef - Erik Akerboom 1. Bedrag 1 0,001

Bestuurskosten 1. Periode t/m Functionaris 1 Ko!Eschef - Erik Akerboom 1. Bedrag 1 0,001 1 1 Functionaris 1 Ko!Eschef - Erik Akerboom 1 1 1 Functionaris 1 Lid Ko!:esleiding, elv. Ko!Eschef- Henk van Essen 1 1 1 Periode 101-03-2017 Urn 31-03-2017 1 Functionaris 1 Lid Ko!Esleidin9 - Liesbeth

Nadere informatie

Invoer rekenmodel en rekenresultaten. peutz F RA-BY2 II. 1

Invoer rekenmodel en rekenresultaten. peutz F RA-BY2 II. 1 BIJLAGE II Inver rekenmdel en rekenresultaten peutz -9-RA-BY2 II. 1 Prjectcde: Ontwerper: Opmerkingen: NV Variant 12 kleine lichtmasten van 18 m en 6 grte lichtmasten mdel zals berekend in maart 2006.

Nadere informatie

Directie Zeeland. Datum bijlage(n) Kenmerk PZDT_M_04084

Directie Zeeland. Datum bijlage(n) Kenmerk PZDT_M_04084 Controle Toetsing Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Directie Zeeland Polder/Dijkvak Leendert-Abraham- en Oud Noord- Bevelandpolder Piet Hengst Vvo Provoost Toetsing

Nadere informatie

izqlfy Kits BIBLIOTHEBK Bouwdienst Rykswaterstaai Postbus LA Utrecht THEMANOTITIE BOUWSPEURWERK BSW Oktober 1984

izqlfy Kits BIBLIOTHEBK Bouwdienst Rykswaterstaai Postbus LA Utrecht THEMANOTITIE BOUWSPEURWERK BSW Oktober 1984 C9429 Kits izqlfy BIBLIOTHEBK Bouwdienst Rykswaterstaai Postbus 20.000 3502 LA Utrecht THEMANOTITIE BOUWSPEURWERK BSW 84-08 Oktober 1984 BIBLIOTHEEK BOUWDIENST RIJKSWATERSTAAT j NR (Zr.^Zff^..^^l\A! THEMANOTITIE

Nadere informatie

DIPLOMA. KNM(b. sl' #2hotWN De Jury. Concertwedstrijd Veld hoven. Vereniging: Harmonie Orkest Vleuten. Dirigent: Arjan van Gaasbeek.

DIPLOMA. KNM(b. sl' #2hotWN De Jury. Concertwedstrijd Veld hoven. Vereniging: Harmonie Orkest Vleuten. Dirigent: Arjan van Gaasbeek. DIPLOMA Concetwedstijd Veld hoven 29 novembe 2OL4 Veeniging: Hamonie Okest Vleuten Plaats: Vleuten Diigent: Ajan van Gaasbeek Divisie: 2" divisie Aantal punten: Veplicht gedeelte: Colossus Thomas Doss

Nadere informatie

H 0 5 R R -F 5 x 1, 5 m m

H 0 5 R R -F 5 x 1, 5 m m I b u w k k p l t H I C 6 4 4 0 3 X G l v r s t d z h d l d g t l z! B s t k l t, D k u v r h t k p v -p r d Bu c kt W h p d t u d b s t r s u l t t v r k r p r d u c t, d t v r v r d g d s m t d l l r

Nadere informatie

In het kooklab. Colofon. En verder:

In het kooklab. Colofon. En verder: C ï - j M TIVORO T- j ZM M Hy y R P W Pj Lx L T- (E) Lx L A W T- F P W V L E T- M Kj M-C ( ) W U K ( ) N P 500 x A j j TIVORO T P W j () Hy V ë jj TIVORO T- E j 2011 TIVORO j T- j 2 I I 3 O C 4 P W 4 ë

Nadere informatie

Overgangsnormen brugklas basis/lwoo, kader

Overgangsnormen brugklas basis/lwoo, kader Overgangsnormen brugklas basis/lwoo, kader indcijfer per vak Gemiddelde eindcijfers van niet-kernvakken (buiten Ne, n, Wi en rekenen) Klas 2: niet-sectorgebonden vakken. indcijfer voor de kernvakken Ne,

Nadere informatie

RAPPEL: CL.NR.: AFD./AMBT. SBKT. Team. Onderwerp Checklist beoordeling jaarrekening 2011

RAPPEL: CL.NR.: AFD./AMBT. SBKT. Team. Onderwerp Checklist beoordeling jaarrekening 2011 prvicie "Utrecht REG.NR het cllege v Burgeeeter e ethuder v de geeete Jeltei GE Ptbu 26 NG.: 2 btc. 22 4 JELTEN VERZNDEN 9 DEC.22 Cl fege v Gei Gedeputeerde tte Pythgrl Ptbu8 ÜTTHUtrecht Tel: -289 Fx -284.prvicie-utrecht.l

Nadere informatie

MINISTERIE VAN LANDBOUW. Bestuur voor Landbouwkundig Onderzoek. Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek - Gent

MINISTERIE VAN LANDBOUW. Bestuur voor Landbouwkundig Onderzoek. Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek - Gent MINISTERIE VAN LANDBOUW Bestuur voor Landbouwkundig Onderzoek Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek - Gent RIJKSSTATION VOOR ZEEVISSERIJ Oostende Directeur : P. HOVART OZONATED WASHING WATER : NO

Nadere informatie

St fi. iom Q II. Rapport nr. 2048a. G. Kamping. ish- 'ü-98 ob& ^ IßtiOTHEEK

St fi. iom Q II. Rapport nr. 2048a. G. Kamping. ish- 'ü-98 ob& ^ IßtiOTHEEK St fi. iom Q II IßtiOTHK l Rapport nr. 2048a STANDAARDPROFILN VOOR D WAARDBPALING VAN D GRONDN IN BLOK III VAN DLGBID OD VNKOLONIëN G. Kamping Stichting voor Bodemkartering, Wageningen, 1988 1S ish- 'ü-98

Nadere informatie

rijkswaterstaat directie zeeland

rijkswaterstaat directie zeeland rijkswaterstaat directie zeeland Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat erstaat Dire«tie Zeeland Nummer: Bibliorheek, Koestr. 30, tel: 0118^86362 postbus 5014, 4330 KA

Nadere informatie

Infomagazine. Gorinchem 27, 28 en 29 oktober ijzersterk. in de metaalbranche

Infomagazine. Gorinchem 27, 28 en 29 oktober ijzersterk. in de metaalbranche Ifzi i 27 28 29 205 ijz i IHOUD 4 4 6 7 j i i xfi 7 x 2 3 8 f & fi 9 0 2 4 5 9 22 z OP-/Afij OPISTIJD ii VMTHAL FULL SRVIC FORMUL HAAL MR UIT UW BURSDLAM i COTACT W! D ij MTAVA i i A f i z ij D ii i i

Nadere informatie

Wens 1: Visie en werkwijze Starten met adviseren

Wens 1: Visie en werkwijze Starten met adviseren Wens 1: Visie en werkwijze Starten met adviseren Visie In de pleidin Starten met adviseren (SAV) staan de basisvaardiheden p het ebied van adviseren centraal. De pleidin is ntwrpen vr de delrep startende

Nadere informatie

Drukkerij Van de Sande Ambachtshof 1, 2632 BB Nootdorp

Drukkerij Van de Sande Ambachtshof 1, 2632 BB Nootdorp Dij V S Amcf, 2632 BB N Dij V S - SD - S Pi - Bc.l Hii - Iiw - H Cll - D Ec - Fmiliijf - Mw 200 Amcf - T mi - Omij - Gmlij cii Dllli Aciii - P P: w,, wii - P: iil,, i, l - Af P: ij, ill, w, c, zi Oz l

Nadere informatie

Guizing Theater Oz (WAL/BXL)

Guizing Theater Oz (WAL/BXL) M i ji 12 2 PROGRAMMA 2016-2017 2 123 W ij i? M if 45 i i j! J ii S i - fij i i i i Fi i ii! D i f i FESTIVAL 26/12 ij 30/12 i 03/01 07/01 H i S i ij i Ti i 1000 1600 i f i Di f i V ji ji i f : i i! Fii:

Nadere informatie

catalogus 2013 Nederland Transistorstraat 80 1322 CH Almere tel. +31 (0)36 5471 640 fax +31 (0)36 5471 582 e-mail uitgeverij@intertaal.

catalogus 2013 Nederland Transistorstraat 80 1322 CH Almere tel. +31 (0)36 5471 640 fax +31 (0)36 5471 582 e-mail uitgeverij@intertaal. i z IU v l i, c i P i i R i v f I ic U l h i l i l i i v i i l l l zi c i i iv h v h i f R i h l l c l v h i iv iv lv ic i v l iv l i i P i l h h i i - v ll l I B i i U v h ic h ic h & i i v v l f i i

Nadere informatie

THE SOUTH AFRICAN NATIONAL ROADS AGENCY SOC LIMITED Registration No: 1998/009584/30

THE SOUTH AFRICAN NATIONAL ROADS AGENCY SOC LIMITED Registration No: 1998/009584/30 376 Suth African atinal Rads Agency Limited and atinal Rads Act (7/1998): Declaratin amendment f atinal Rad 2 Sectin 32: Pngla River KwaZulu-atal/Mpumalanga Prvincial Brder 39868 376 Wet p Suid-Afrikaanse

Nadere informatie

ProefstationvoordeGroente-enFruitteeltonderglaste Naaldwijk.

ProefstationvoordeGroente-enFruitteeltonderglaste Naaldwijk. PrefsttinvrdeGrente-enFritteeltnderglste Nldwijk. P.N.IV -5 Plts:tinPrefsttinte Nldwijk,, Jr:96» Pref. Del. Zitijden-en rssenvergelijking "bij rei..deinvledvndezidtdelntgrtte et'entvnitlntenendescietknsen..

Nadere informatie

Onteigening ten behoeve van de realisatie van het provinciaal inpassingsplan PAS Leegveld te Deurne

Onteigening ten behoeve van de realisatie van het provinciaal inpassingsplan PAS Leegveld te Deurne Besluit 22/19 oorgestelde behandeling PS-vergadering : 10 mei 2019 nderwerp nteigening ten behoeve van de realisatie van het proviniaal inpassingsplan PAS Leegveld te Deurne Datum 10 mei 2019 Doumentnummer

Nadere informatie

ijsselgraof stichting voor openbaar primair nderwijs

ijsselgraof stichting voor openbaar primair nderwijs ijsselgrf stihtg vr penbr priir nderwijs Geeente Dethe T..v. de Wethuder vn nderwijs, evruw L. vn der Meijs Pstbus 92 7 HA DETNCHEM Afd. teente [^D Detk n Kpie C^T. 8 'NV. 2 f: Nuer slue ntvngstbev, Rppel

Nadere informatie

Informatie commissie Grondgebied over plan Bleijenburgh (hoek Bleijenhoek- Rondweg) te Bladel.

Informatie commissie Grondgebied over plan Bleijenburgh (hoek Bleijenhoek- Rondweg) te Bladel. nforate sse Grondgebed over plan Blejenburgh (hoek Blejenhoek- Rondweg) te Bladel. p 22 aart 22 heeft de geeenteraad het bestengsplan Kantoorpand Shppers te Bladel vastgesteld. Het betreft her een onherroepeljk

Nadere informatie

Figuur 1: Laag-doorlaat. /j Res +1. b) Veronderstel de tijdsconstante van 2 seconden. Ret inputsignaal U1 (t), in Volt, is de functie:

Figuur 1: Laag-doorlaat. /j Res +1. b) Veronderstel de tijdsconstante van 2 seconden. Ret inputsignaal U1 (t), in Volt, is de functie: 1. Gegeven is het volgende laagdoorlaat filter Figuur 1: Laagdoorlaat filter. beschreven met de differentiaal vergelijking: met de capaciteit C = 1. 104 F en een nog te bepalen weerstand R. a) Geef de

Nadere informatie

Hierbij stuur ik u namens de stichting iverde een open brief gericht aan alle gemeenteraadsleden in Nederland.

Hierbij stuur ik u namens de stichting iverde een open brief gericht aan alle gemeenteraadsleden in Nederland. file://c:\douments and Settines\raeema\Loal Settings\TemD\XPGrr>Wise\526013C... 18-10-2013 pagina 1 van 1 Postbus DIV Den Helder - brief gemeenteraadsleden Van: "M. van Velde - Zeilstra en Partners"

Nadere informatie

TEKENLIJST SPIJKERSCHRIFT

TEKENLIJST SPIJKERSCHRIFT TEKENLIJST SPIJKERSCHRIFT Dit is een vereenvoudigde lijst met spijkerschrifttekens uit Mesopotamië. Deze lijst maakt het mogelijk de tijdens de workshop Graven om te Weten bestudeerde tablet te vertalen.

Nadere informatie

""-8 NOV >é(, * mwtmk. * ''im** OVERZICHTVANDEBEDRIJFSRESULTATENVANEEN AANTAL CHAMPIGNONBEDRIJVENINNEDERLANDOVER1980. Overzicht766 ^ MNHAAS \_1S

-8 NOV >é(, * mwtmk. * ''im** OVERZICHTVANDEBEDRIJFSRESULTATENVANEEN AANTAL CHAMPIGNONBEDRIJVENINNEDERLANDOVER1980. Overzicht766 ^ MNHAAS \_1S VERZITVANDEBEDRIJFSRESLTATENVANEEN AANTAL APIGNNBEDRIJVENINNEDERLANDVER1980 verzicht766 ^ NAAS \_1S ""-8 NV. 1982 é(, * WTK. * ''i** AfdelingTinbw IND Antl wrneing Blz. WRDVRAF 5 TELITING 7 verzicht etgegevsverkst

Nadere informatie

Een maatschappelijk steunsysteem voor WWZ

Een maatschappelijk steunsysteem voor WWZ I 2011-2013 K P T- j W, zj z y H j y f y zj, W j? U W j j y ë, - z f P W- j V j j f f D j zj j y Bj f,, z- (RIBW ) zj ë() Pjz A q H, j y zj j? A f Ex I f x Pf zj Af, A W, A, B, Df, G, Ly, R Df, R P, S

Nadere informatie

Naaldwijk, oktober 1977 Intern verslag no. 65 <i

Naaldwijk, oktober 1977 Intern verslag no. 65 <i cv Bibliotheek Proefstation Naaldwijk A T B 67 Proefstation voor de Groenten- en Fruitteelt onder glas te Naaldwijk Verslag van een proef met sla naar de gebruikswaarde van V.A.M, compost door G.A, Boertje

Nadere informatie

_ FONDAMENTSTEENEN / SPEL-ENLEESBOEK, VOOR. De Afrikaansche Jet1gd. JliiJN J3oEK MET JwAALF J--ETTEf\S. VlcJFfdE ldi{uk.

_ FONDAMENTSTEENEN / SPEL-ENLEESBOEK, VOOR. De Afrikaansche Jet1gd. JliiJN J3oEK MET JwAALF J--ETTEf\S. VlcJFfdE ldi{uk. _ FONDAMENTSTEENEN. ---- / SPEL-ENLEESBOEK, VOOR De Afrikaansche Jet1gd. JliiJN J3oEK MET JwAALF J--ETTEf\S. VlcJFfdE ldi{uk. De Serie Spel~ en Leesboekjcs die ik mij voorstel onder den titcl van " Fonda.ruentst

Nadere informatie

. y-,,ŷ. G E M E E N T E B O R N E 5-1. Z c, ĩ Q Iclcccrd. Wijzigen van de programmabegroting 2013-2016 middels verzamelbesluit februari 2013.

. y-,,ŷ. G E M E E N T E B O R N E 5-1. Z c, ĩ Q Iclcccrd. Wijzigen van de programmabegroting 2013-2016 middels verzamelbesluit februari 2013. . y-,,ŷ. G E M E E N T E B R N E 5-1. Z, ĩ Q Ilrd WìWļW Raadsvoorstel aoord voor KSDW geving aarai raadsvergadering 14-3-213 bespreken atwij/sn agendapunt eerst rspport nummer 13INT331 onderwerp Wijzigen

Nadere informatie

jaargang 4 I nummer 4 Specia jubile editie IN DIT Intervi Prijsvra

jaargang 4 I nummer 4 Specia jubile editie IN DIT Intervi Prijsvra j 4 I 4 Sci l jil ii! ER: M M U N IN DIT Ii O Pij V I S c i l i i V li ijz ii W i Hj Dz i lij lli i z zi A Bi O 9 2012 40 j l ij z ii E ijz ijll, i ijz c i V z i ij i l A ili ii z l i W f i i l ii jili

Nadere informatie

ZEER GO ED GELEGEN BEDRIJFSGEBO UW MET MAGAZIJN - AT ELIERRUIMT E - KANT O O R

ZEER GO ED GELEGEN BEDRIJFSGEBO UW MET MAGAZIJN - AT ELIERRUIMT E - KANT O O R ZEER GO ED GELEGEN BEDRIJFSGEBO UW MET MAGAZIJN AT ELIERRUIMT E KANT O O R 8 8 0 0 R O E S E L AR E a d re s o p a a n vra a g P R I J S O P AAN VR AAG re f. P 0 2 3 8 AL G E M E E N R e fe re n ti e P

Nadere informatie

i?_ I-I_ -t- sondering mast 70

i?_ I-I_ -t- sondering mast 70 l ; 11 ALCEAEEN PAL(NLAN PER MAST / "" : r _ " ll"t / f k,,, 4tp (tioifo, _,,_, ;; 1J_ lfll 1 l " f DETAil PAAl NA;Cnt:PAA _,14,4 1 + 8nm CROUTSCHL, Q), DOORSNEDE PAALKoP Conusweerstand in MP a Wrijvongsgetat

Nadere informatie

GTST MAGAZINE MEDIAKAART

GTST MAGAZINE MEDIAKAART S MAAZI MIAKAAR 2019 1 Z ZMR: j F& Mi R MSi S i j vc i v ciff i i v 60000 x -v F WMK R I P ZAK ZIC B IJK I KA IK R S _030 031_ v Ki y_ Ki W v c v K S : f y AA J F UK i v S F F i v K c K c i 21 j J S-f

Nadere informatie

nieuwsbrief Overdenking In dit nummer... Oktober jaargang 7 - nr 23

nieuwsbrief Overdenking In dit nummer... Oktober jaargang 7 - nr 23 O 2015-7 - 23 iif Oi E W i (J 1:22) E i i i W i f i Ki G N : i Li D i c O i i Sici Vi W i W G N G O i A i f G ic i Z i E Li I i Oi: Li N Ki B V B i R Ti M Bif i Bië B i A Ui V i C: Ki Cf I Sici Vi ii W

Nadere informatie

Goedemorgen heer De Jongh,

Goedemorgen heer De Jongh, Van: Melis, Monica [mailto:m.melis@hhsk.nl] Verzonden: maandag 20 november 2017 8:42 Aan: Jongh, RR, de CC: Oosters, Hans; Michiel Houtzagers; 'landschapwerkgroep'; Ninouk Vermeer; Vink, Martin; Bouwman,

Nadere informatie

PROGRAMMAKRANT Plan jouw route voor hét tuinfestival Struinen in de Tuinen

PROGRAMMAKRANT Plan jouw route voor hét tuinfestival Struinen in de Tuinen 8 j 08 :00 7:00 9 U v Z c PRRR P j v é v S V z : Z j S! E v S Z Z 8 j v S! j Z j v z v c. j. 8 j z vj Z! v Z v z v S. I c v v z z. z z v: (v) vj,! j S v. V z v, v v. j. j v j? j v c v j j! P v I Z j z

Nadere informatie

Deel 2. Basiskennis chemie

Deel 2. Basiskennis chemie Deel 2. Basiskennis chemie Achteraan vind je een periodiek systeem van de elementen. Gebruik dit waar nodig. Vraag 21 Koolstofmonoxide (C) kan gesynthetiseerd worden door stoom met methaan (CH4 ) te laten

Nadere informatie

Roele De Vries Recycling

Roele De Vries Recycling Vj 11 fb 2011 f O 2011 Sc j jb f Mééj f Mééj 2010: R D V Rcyc E (1991): H B Ccë bj Db f/ez C 2011 f O 2011 3 D zj j, z 1992 b c f f z é bjf H f O c z bjf H zj z cc bj c c zj D jz bb c fj jy z b j z, bf

Nadere informatie

WELSTANDSCOMMISSIE. In haar vergadering van 15 november 2012 heeft de welstandscommissie uw plan beoordeeld.

WELSTANDSCOMMISSIE. In haar vergadering van 15 november 2012 heeft de welstandscommissie uw plan beoordeeld. mgevíngadvies bv Banielaan 2 488 PA Breda T: 076-22920 : inf@mgevingadvies.nl W: www.mgevingadvies.nl WLSTADSMMSS G e m e e n t e S t e e n b e r g e n Plan 4 Aanvger Bwplan Bwadres Bwsm ntwerper Advies

Nadere informatie

Tentamen Differentiaalvergelijkingen, (wi1 909TH) woensdag 1 februari 2017, uur.

Tentamen Differentiaalvergelijkingen, (wi1 909TH) woensdag 1 februari 2017, uur. Technische Universiteit Delft Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Mekelweg 4, Delft Tentamen Differentiaalvergelijkingen, (wi1 909TH) woensdag 1 februari 2017, 18.30-20.30 uur. Het gebruik

Nadere informatie

Naar een CX-fundament voor de digitale overheid

Naar een CX-fundament voor de digitale overheid CX- B G C S M M Sy & y 5 2015 I 2 1 I 2 U 3 CX- CX- 4 CX- 3 I I 4 5 :? G & x S S & B- y C P & K 6 1 W ()? 7 2 H? 8 3 H ë? K 9 B G W Z M L R G B B H P W? CX- 10 C K O CX- 11 S 2-5 T 1-2 O 0-1 P & I & K

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10. RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010 Rv. nr.: 09.0158 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.0091 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

P r o v i n c i a a l O m g e v i n g s p l a n L i m b u r g

P r o v i n c i a a l O m g e v i n g s p l a n L i m b u r g P r o v i n c i a a l O m g e v i n g s p l a n L i m b u r g S a m e n v a t t i n g M a a s t r i c h t, 2 2 s e p t e m b e r 2 0 0 6 2 I n h o u d s o p g a v e I N L E I D I N G 3 1. K W AL I T EI

Nadere informatie

Truma Secumotion. Gebruiksaanwijzing

Truma Secumotion. Gebruiksaanwijzing Truma Secumotion Toepassingsgebied De Truma gasdrukregelaar SecuMotion zorgt voor een gelijkmatige gasdruk van 30 mbar bij een toegestane ingangs druk van 0,3 16 bar. SecuMotion regelt en bewaakt het verbruik

Nadere informatie

Op een dag...was er hagelslag!

Op een dag...was er hagelslag! O w hll W w jij hll L E S 1 Rcl uc, u DE GESCIEDENIS VAN AGELSLAG i hll u b lll i Vi i i uw I 1890 bi hij i A hl i chcl w I 1892 w zij z P b Tw j l, i 1894, w zij w z G b I j VENZ fi D Vi EN Z I 1904 w

Nadere informatie

R e g i o n a a l Pr o g r a m m a L u c h t k w a l i t e i t

R e g i o n a a l Pr o g r a m m a L u c h t k w a l i t e i t Limburgs Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit R e g i o n a a l Pr o g r a m m a L u c h t k w a l i t e i t T e n b e h o e v e v a n h e t: K a b i n e t s s t a n d p u n t Nationaal Samenwerkingsprogramma

Nadere informatie

D e h e e r R. d e W i n t e r w o r d t b e n o e m d als a l g e m e e n directeur a.i. v a n d e v e n n o o t s c h a p p e n

D e h e e r R. d e W i n t e r w o r d t b e n o e m d als a l g e m e e n directeur a.i. v a n d e v e n n o o t s c h a p p e n Cncept B e g r t i n g 2 1 5 5.2.6 Verbnden partijen Deze p a r a g r a a f g a a t in p d e d e l s t e l l i n g e n, a c t i v i t e i t e n en d e f i n a n c i ë l e m a t e v a n b e t r k k e n

Nadere informatie

ZEER GO ED GELEGEN BEDRIJFSGEBO UW MET MAGAZIJN - AT ELIERRUIMT E - KANT O O R

ZEER GO ED GELEGEN BEDRIJFSGEBO UW MET MAGAZIJN - AT ELIERRUIMT E - KANT O O R ZEER GO ED GELEGEN BEDRIJFSGEBO UW MET MAGAZIJN - AT ELIERRUIMT E - KANT O O R 8 8 0 0 R O E S E L AR E a d re s o p a a n vra a g P R I J S O P AAN VR AAG re f. P 0 2 3 8 AL G E M E E N R e fe re n ti

Nadere informatie

1. Een magnetische levitatie systeem is schematisch weergegeven in figuur 1. r-- ~ rail

1. Een magnetische levitatie systeem is schematisch weergegeven in figuur 1. r-- ~ rail 1. Een magnetische levitatie systeem is schematisch weergegeven in figuur 1. r-- ~ rail I FR.ir~.P Y D I ti t. I ~- ji ti! Fdist I I I I I magnat Fgray current i Figuur 1: Een schematische weergave van

Nadere informatie

0NTVAN6EN2 0 DEC 2012. Team. Onderwerp

0NTVAN6EN2 0 DEC 2012. Team. Onderwerp 0T6 0 D 0 prvii ::Urh RZDF 9 D. ll v Gdprd Pyhl 0 _ Pb 8000 ~- 08 TH Urh d d v d ii Pb 40 UWG Tl. 00- Fx 00-840.prvii-rh.l D r U bri v U r Bijl 7 d( J0 80D7F99 hkli "b: lli jrrki 0" T Rri Drkir Fxr -ldr

Nadere informatie

anders loopt Als de ontwikkeling van een kind Najaarsuitgave 2017 Uitgave van Stichting De Passerel

anders loopt Als de ontwikkeling van een kind Najaarsuitgave 2017 Uitgave van Stichting De Passerel Ui Sii D P M P u kijkj i i. E ij i i ii u ë, u, k ki. Z Mi Sii u k i D Buuik i E, ik uu. L u k ik Bk Wk, u uijk ë k Bk B.V. i k. Ou, ki fi k i u ij Vuu Dk, fjk i i. Wij u i! A ikk ki Njui 2017 Vuu Dk Wij

Nadere informatie

Multi Functioneel Centrum. depaladijn MFC De Paladijn. gedragsproblemen/psychiatrische. problematiek

Multi Functioneel Centrum. depaladijn MFC De Paladijn. gedragsproblemen/psychiatrische. problematiek 1 Multi Functioneel Centrum 1Fc depaladijn MFC De Paladijn Samenwerking met Auriga Doelgroep: kinderen met een licht versta ndelijke beperking en gedragsproblemen/psychiatrische problematiek Uitgangspunten/kernwaarden

Nadere informatie

Zomerschool. Samen10+ Juli 2017, Den Haag

Zomerschool. Samen10+ Juli 2017, Den Haag Zc S10+ J 2017, D H V Zc 10+ D zc S10+ c b j. E c bj z f b c x b. D z c, S10+ Zc. D zc c. D z z, S10+ Zc, c, j. Zj j c, f, z z. SASKIA BRUINES (HAAGSE WETHOUDER KENNIS ECONOMIE, INTERNATIONAAL, JEUGD EN

Nadere informatie

fax 09/ Laboratorium voor Toegepaste Geologie en Hydrogeologie UNIVERSITEITGENT. Geologisch Instituut Krijgslaan 281, S8 B-9000 Gent

fax 09/ Laboratorium voor Toegepaste Geologie en Hydrogeologie UNIVERSITEITGENT. Geologisch Instituut Krijgslaan 281, S8 B-9000 Gent UNVERSTETGENT Labratrium vr Tegepaste Gelgie en Hydrgelgie ECONOMSCHE PRE-EVALUATE VAN MNERALJSATES N BOORKERNEN VAN HET MASSEF VAN BRABANT Tabellen en figuren Gelgisch nstituut Krijgslaan 281, S8 B-9

Nadere informatie

48774 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

48774 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 60112325789957519221199211212 0112325 3292 222# 211292 92!9229222"929211292 $2121123212922212 '()*+,-./,-/0+1)23-/2-0+''51,(-./6/7)88.-2/-)/-./028)92-./.72/-.:7-./.-/;+1,-2/

Nadere informatie

Het relatieblad van Severinus

Het relatieblad van Severinus H lil Siu JUNI 2015 TEBERDE Aii Si l Ci Mi, Ki D Kli M, ill ii Bif W l ui, i u u l lië BIJZONDER IN SAMENLEVEN E l lië ui f i l D, i lf i ll lif l Z uffl i fli f, uj l H fi i l i, lui i l Ci Mi li l i

Nadere informatie

Overzicht van de kentekenletters uitgegeven van januari 1951 tot en met april 1974, gerangschikt per maand waarin met de uitgifte werd begonnen:

Overzicht van de kentekenletters uitgegeven van januari 1951 tot en met april 1974, gerangschikt per maand waarin met de uitgifte werd begonnen: Overzicht van de kentekenletters uitgegeven van januari 1951 tot en met april 1974, gerangschikt per maand waarin met de uitgifte werd begonnen: Personenauto s Serie 1 2 letters vooraf, gevolgd door 4

Nadere informatie

Oost & West -Vlaanderen. lb 11 -, if) l'i ii LO

Oost & West -Vlaanderen. lb 11 -, if) l'i ii LO VINÇOTTE CERTIGO vzvv Tel +32(0)2 674 57 11 fax +32(0)2 674 59 59 info@vincotte.be www.vincotte.com Maatschappelijke zetel: Diamant Building i Boulevard A. Reyerslaan 80 B-1030 Brussel O Antwerpen-Limburg

Nadere informatie

WEEK 23. DeBeekdaeler. Politiek gekrakeel nog voordat fusie een feit is. emee ente is ee. e r. een. O uit. . e. n de. u gr. urge loed. te w. e ge.

WEEK 23. DeBeekdaeler. Politiek gekrakeel nog voordat fusie een feit is. emee ente is ee. e r. een. O uit. . e. n de. u gr. urge loed. te w. e ge. WOENSAG 6 ji 18 JAARGANG 59 WEEK 3 WWWB E E KAE L E R NL B Bii i i i i l Pi l fi fi i i Wl,! ij, i Wl,! ij, i ii i i i l; O i W, i il i O f i il i i i f l i Al ll i B f f lf i l ii ffii i O i j l; i B

Nadere informatie

NORMENVOORDEWAARDERINGVANDE ARBEID VANONDERNEMERSENGEZINSLEDEN GEBASEERDOPDECAO VAN1983

NORMENVOORDEWAARDERINGVANDE ARBEID VANONDERNEMERSENGEZINSLEDEN GEBASEERDOPDECAO VAN1983 NRENVRDEWAARDERINVANDE ARBEID VANNDERNEERSENEZINSLEDEN EBASEERDPDECA VAN983 InterneNt N.289 VrinterngebrikAfdelingTinbw Prijs: ƒ8,25 INHUD Blz. WRDVRAF HETCA-LNENDEBEREKENDETESLAEN PBUWJAARLNVANEENNDERNEER

Nadere informatie

OVERZICHTVANDEBEDRIJFSRESULTATENVANEENAANTAL CHAMPIGNONBEDRIJVEN INNEDERLANDOVER1985

OVERZICHTVANDEBEDRIJFSRESULTATENVANEENAANTAL CHAMPIGNONBEDRIJVEN INNEDERLANDOVER1985 VERZCHTVANDEBEDRJFSRESULTATENVANEENAANTAL CHAPGNNBEDRJVEN NNEDERLANDVER985 vht799 Lndb-Enm shnsttt AfdelngTnb NHUD B. Antl rnemngen WRDVRAF 5 TELCHTNG 7t/m vhtenmetgegevensvksten enpbrengstenvnhmpgnnbedven

Nadere informatie

ROEFSTATION VOOR DE GROENTEN- EN FRUITTEELT ONDER GLAS,

ROEFSTATION VOOR DE GROENTEN- EN FRUITTEELT ONDER GLAS, do Bibliotheek Proefstation Naalcj^vijk 06 W 75 REFSTATIN VR DE GRENTEN- EN FRUITTEELT NDER GLAS, TE NAALDWIJK. Selectieproef bij sla,herfst 1959* door: W.P.van Winden Naaldwijk,196l. v. v Proefstation

Nadere informatie

PCV Onderdeel van ROC West-Brabant. VMBO Groen

PCV Onderdeel van ROC West-Brabant. VMBO Groen PCV145-0911 O ROC W-B VMBO G 2012-2013 O j Zi j i 8 j i VMBO i j i? O Pii j j ii z i zi ii B i j i i I i I z i i i z i J j Pii z i W j j i Gz i ZOEKTOCHT i D j j i Pii! KLEIN Oz : 1 2 3 GOED BEREIKBAAR

Nadere informatie

RICHTLIJNEN PLANNINGSPROCEDURE MANAGEMENT CONTRACT

RICHTLIJNEN PLANNINGSPROCEDURE MANAGEMENT CONTRACT RICHTLIJNEN PLANNINGSPROCEDURE MANAGEMENT CONTRACT Dienst Binnenwateren/RIZA Werkdocument 90.070X Lelystad, 28 mei 1990 INHOUDSOPGAVE RIJKS- m\ P WATERSTAAT 2 BIBLIOTHEEK 1. INLEIDING 1.1 Algemeen 1.2

Nadere informatie

3 « ro ai I?. I» i 3. Iff -Ji.il. ^ r- < < ö. erbij d houde aken v enings. ictie opz ade. kom ang' 201. sten v 'deel 4, bij. n> ^r. o3 DJ O : OS.

3 « ro ai I?. I» i 3. Iff -Ji.il. ^ r- < < ö. erbij d houde aken v enings. ictie opz ade. kom ang' 201. sten v 'deel 4, bij. n> ^r. o3 DJ O : OS. n> ^r OJ (0 fd /O I?. I» L P? 9 P. 6 Iff -Ji.il ro ai «: OS IÖ 7 X fd - DJ O l/l > CL /5 r> " in ^ r- 2 CU ro o. (T> Ü) ft ro y O, (O x erbij d houde aken v enings rt- DJ O ö : CL _ - fd m fd - fd A O"

Nadere informatie

V OORWOOR... 1 MEEELNGEN VAN E B ESUUR... 2 V c A L N MEMORAM... 2 VERSLAG VAN E 14 EN AUGUSUS ERENK NGEN N uuu c Pqu K...

V OORWOOR... 1 MEEELNGEN VAN E B ESUUR... 2 V c A L N MEMORAM... 2 VERSLAG VAN E 14 EN AUGUSUS ERENK NGEN N uuu c Pqu K... G E P E Y S E N K L O E K E A E N. 3, V Ou-L Cj Lycu B... u : M.. -B M f 42 2251 Vc N V OORWOOR... 1 MEEELNGEN VAN E B ESUUR... 2 V c.... 2 A L 2 2016.... 2 N MEMORAM... 2 VERSLAG VAN E 14 EN AUGUSUS ERENK

Nadere informatie