Juryrapport Bloemencorso Lichtenvoorde.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport 2015. Bloemencorso Lichtenvoorde."

Transcriptie

1 Bloemencorso Lichtenvoorde.

2

3 Corsogroep: Hooiland Titel: Losgeslagen Plaatsnummer: 1 Een prachtige wagen in vorm, anatomie en kleur! Stier oogt ook echt losgeslagen. De kop komt zonder beweging beter uit, de beweging kan dus ook te veel zijn. De romp beweging was werkelijk grandioos. De wagen is bij stilstand een mooi ornament. Heel mooi in kleurverloop, maar pas op dat dit niet een jaarlijks terugkerend kunstje wordt. Kloppen de edele delen?? Wanneer beweging wordt toegepast, mag dit niet ten koste gaan van het plak en tikwerk. Onderschat niet wat beweging doet met beplakte delen, dit lijdt tot bloemverlies.

4 Corsogroep: Teeuws Titel: Pimp my ride Plaatsnummer: 2 Alle bewegingen maakten het verhaal van de wagen waar. Leuke keuze, van een oldtimer naar juist een gepimpte wagen. Alle onderdelen welke uit konden klappen werden technisch perfect uitgevoerd en in de juiste snelheid. Passende geluiden op de wagen. De bestuurder in de wagen was goed en op de juiste manier zichtbaar gemaakt. Het alternatieve materiaal bij het motorblok was niet altijd even netjes. Het zilver was overheersend. Oldtimer (ingeschoven) was mooi van kleur, uitgeschoven werd het beeld wat minder met name door de vlammen. Op het tentoonstellingsterrein was het een betere keuze geweest om de ingeschoven versie te laten zien.

5 Corsogroep: Lansink - Bluiminck Titel: Library Plaatsnummer: 3 Een zeer mooi opengewerkte wagen, erg transparant en dynamisch. Goed idee en de omschrijving dekt zeker de lading. Er is heel veel te zien op de wagen. Zeer mooi uitgewerkte details, zoals bijvoorbeeld de erg strakke letters. Mooi alternatief gebruik van materiaal bij o.a. de poten en de snavel van de vogel. De voorkant sprak weinig aan. Hoe indrukwekkend de lengte ook is, het krachtige beeld gaat wel wat verloren. Het kleurgebruik had wat spannender gekund. Een zeer imposante wagen op het tentoonstellingsterrein.

6 Corsogroep: 6Kamp Titel: Herrieschoppers Plaatsnummer: 4 Een goed verzorgde, mooie en frisse wagen. Echt een optochtwagen. Alle kanten zijn interessant en er is veel te zien. Hele bewegelijke wagen in de optocht. De glinsterende ogen en het alternatief voor de snavel werd niet door ons allen als even positief ervaren. Het kleurverloop van de kippen van oranje, naar geel, naar wit had wat natuurlijker gekund. Het toont nu wat wit. De onderkant van de wagen was kolossaal en had in onze ogen weinig betekenis. Het hout versterkte dit nog meer en riep vragen op. Waarom een opbouw in muziek en niet een kakelend kippenhok met constante beweging?

7 Corsogroep: Lummels Titel: Arachnida Plaatsnummer: 5 Indrukwekkende aankomst, die veel verwachtingen wekte. Kleurgebruik was goed en de afwerking uitstekend. Gedurfde opbouw, we zien een afwijkend beeld qua breedte welke de wagen uniek in de optocht maakte. Alle lof voor zo n gedurfde wagen. De opbouw deed erg denken aan die van de tijger. Alleen de beweging van de spin was aanzienlijk minder overtuigend. De poten liepen veel te veel op elkaar, waardoor het een rommelig beeld werd. Tel daarbij de rommelige bewegers, dan is het duidelijk dat de beweging er niet goed uit kwam. De bewegers leidden erg af, onder andere vanwege hun afwijkende haarkleur. Op het tentoonstellingsterrein waren de verwachtingen van de bewegingen hoog gespannen. Zou de wagen even goed zijn als de tijger. Helaas bleef de beweging tijdens de optocht onder het verwachtingspatroon, waardoor de uitslag lager uitkwam.

8 Corsogroep: Vedut Nogal Titel: D r kump n ende an Plaatsnummer: 6 De wagen voegt veel amusement toe aan de optocht, leuke bewegingen tijdens de optocht. Deze waren erg verrassend. De rook en het geluid waren passend tijdens de optocht. Mooi sfeertje en goed gedetailleerd met de koffers en accessoires van de 2CV. Mooie strakke lijnen. Het feit dat de totale compositie zelfrijdend is, versterkt het beeld. De verhouding was zeer goed, maar niet origineel uitgevoerd. We vragen ons wel af waarom er een heel verhaal is geschreven als toelichting, alleen 2CV was al genoeg geweest.

9 Corsogroep: Groep van Ons Titel: Geweizigd Plaatsnummer: 7 De mooie hertenkoppen trokken een positievere aandacht dan de totale compositie. De compositie was wel erg bij elkaar gezocht. Alles verandert wordt er gesuggereerd in het programmaboekje, maar blijft toch achterwege. Het is jammer, dat er is gekozen om de constructie half weg te werken. Ook de dode takken boven op de wagen verstoorde voor ons het beeld. Misschien had bij deze wagen een mist beeld niet misstaan in het dak van de wagen. Het geluid van de wagen is als positief ervaren. De boomschors paste goed tussen de bloemen en zat in een juiste verhouding. De uilen waren niet zo netjes afgewerkt.

10 Corsogroep: Harbers- Paul Titel: t Löpp Plaatsnummer: 8 Origineel idee, dat verrassend is vormgegeven. Het is iets heel anders dan de traditionele opbouw. Leuke vondsten zoals de bloemen op de sprieten. Vooraanzicht in de optocht maakte indruk. Het totaal leverde een leuke en verrassende bijdrage aan de optocht. Verdient een pluim! Beweging van de delen van het rupslichaam had beter gekund, nu bleef de beweging te beperkt in hoogte. De uitdrukking van de kop miste leven, daar had meer mee gedaan kunnen worden. De live muziek was goed gespeeld, maar gaf een te gezochte indruk. De aansluiting met het thema werd gemist. Kleurgebruik was simpel en de afwerking had beter gekund. De wagen kwam in de optocht veel beter tot zijn recht dan op het tentoonstellingsterrein. Echter, tijdens de optocht was wel veel meer mogelijk geweest.

11 Corsogroep: Boschkempers Titel: Voodoo Plaatsnummer: 9 Erg mooi kleurgebruik en strak geknipt. Ontzettend mooie rijgtechniek van de bloemen toegepast, origineel. De voodoopoppen komen wel wat lomp over en het is wat veel van hetzelfde. De vierde pop had misschien beter gedraaid kunnen worden zodat deze naar achteren kijkt. We missen wat dynamiek. Graag hadden we wat meer aandacht gezien voor de twee kanten: goed en slecht.

12 Corsogroep: Zieuwentseweg Titel: Ja- knikkers Plaatsnummer: 10 De honden waren goed van vorm, kleur en heel netjes afgewerkt. Een mooi verzorgd en aaibaar geheel, maar vergeet niet dat de wagen ook een achterkant heeft. Naar onze mening een corsowagen met een te traditionele opbouw. De vrij kolossale onderwagen met de auto s aan de zijkant riep vraagtekens op. De hondjes alleen in een mooie compositie was voldoende geweest. Dit is wel een wagen die in het geheel mooi afgewerkt is. Het komt op ons over, dat deze wagen het perfecte formaat voor deze groep is.

13 Corsogroep: Veur Mekare Titel: Benauwd Plaatsnummer: 11 De emotie van benauwdheid werd waargemaakt in de optocht. De bewegende ogen en de hartslag versterkten de uitvoering. Het geluid (ademen) was goed, iedereen kreeg er een onrustig gevoel bij. Het beoogde doel is hierbij behaald. Het verwerken van de zaden bij de ogen en tanden is positief. De wagen was verder goed ingekleurd. Het leek ons een veilige keuze om een dikke persoonlijkheid te maken of te kiezen. De hoogte van de denkbeeldige vloer had naar onze mening een halve meter tot een meter lager gemogen. Het zichtbare onderstel leidde af.

14 Corsogroep: Geschud(t)- LORA Titel: Gedrocht Plaatsnummer: 12 Vooraanzicht van de wagen was heel goed en wekte hoge verwachtingen. De subtiele beweging versterkte dit beeld. Kleurgebruik was bont, maar ondersteunend aan het beeld. Afwerking was oké. Wagen verliest halverwege zijn interessante kanten, de achterkant is eigenlijk helemaal niet interessant. Gemist werd dat de compositie aan alle kanten genoeg te zien geeft. De smoel aan de achterkant is ook belangrijk. Tijdens de optocht werd deze gemiste achterkant nog duidelijker dan op het tentoonstellingsterrein.

15 Corsogroep: De Witte Brug Titel: Veestapel Plaatsnummer: 13 We vinden het een interessant onderwerp, leuke titel waar veel uit te halen is. Speelse compositie, die aan alle kanten het bekijken waard is. Goed gebruik van alternatief materiaal in de vorm van oorlabels. De koeienkoppen gelijken niet. Door de platte neuzen lijken ze ook wel op varkens. Daardoor werd de intentie van de wagen wat onduidelijk. De koeienkoppen zijn te weinig aaibaar. Op de anatomie is veel aan te merken. Het kleurgebruik is weinig verrassend, binnen de zwarte en oranje vlakken was meer mogelijk geweest. Indruk op tentoonstellingsterrein en tijdens de optocht verschilt niet van elkaar. Het stilstaande beeld is in beide gevallen min of meer gelijk.

16 Corsogroep: Van Reedestraat Titel: Volle bak Plaatsnummer: 14 De wagen is netjes afgewerkt en er zit een mooie opbouw in de kleuren. Wel vinden we de huisraad te éénkleurig. Er is een goede relatie tussen de vorm en de verhoudingen. Het effect van een volgeladen laadbak is goed gelukt. De achterkant van de vrachtwagen klopt met de beweging die deze laat zien. Aan de achterkant van de vrachtwagen stak iets uit. Onduidelijk wat dit precies was, we gaan ervan uit dat het de trekhaak was, maar het zou net zo goed een staart kunnen zijn. Doordat de wagen zo volgepakt zit, is er weinig doorkijk. De wagen wordt hierdoor erg compact. Om de wagen origineler te maken had er meer dynamiek in de wagen mogen zitten, iets meer transparantie. Ergens iets van doorkijk.

17 Corsogroep: Groep Rensing Titel: Ongenode gasten Plaatsnummer: 15 Een erg leuk idee. Erg strakke lijnen op de wagen, mooi knipwerk van de ratten. De ratten waren leuk om te zien in de optocht. De anatomie van de ratten had beter gekund. De titel en toelichtende tekst dekken niet de lading, men verwacht toch iets anders te zien. De pakken melk misten verfijning, men ziet wanneer de wagen aan komt rijden een groot wit vlak op het melkpak. Denk goed na over de combinatie van rat en melk, een betere combinatie was misschien worst oid dergelijks geweest. Of meerdere producten uit de koelkast laten zien. Daarnaast had het geheel er rattiger uit mogen zien, aangevreten voedsel bijvoorbeeld.

18 Corsogroep: Kwintet Titel: The Grand National Plaatsnummer: 16 Waarom is er voor gekozen om de wagen op 1½ meter hoogte te laten beginnen? Het onderstel is het eerste wat je ziet en dat is jammer. Toch heeft de wagen in de optocht een mooi aanrijmoment. De heg kwam vrij kolossaal over en leek ook niet echt op een heg. De ruiters zijn qua vorm niet helemaal oké, de brillen op het hoofd van de ruiters zijn wel erg groot en het hoofd zelf was uit verhouding. Door de paarden en de ruiters als geheel wat groter te maken, maar wel wat lager, dan had de groep het zich qua vormgeving mogelijk wat makkelijker kunnen maken.

19 Corsogroep: Boschlaan Titel: Beschermheren Plaatsnummer: 17 De wagen had een mooi vooraanzicht door de beweging van het schild. Schitterende details aanwezig zoals de plooien in de broek en de patronen op het schild. De bodem was wel enorm aanwezig zoals de snippers en de grassen. De presentatie in de optocht versterkte het verhaal niet, we hebben weinig gevaar en bescherming teruggezien in de wagen. De totale indruk was een bonte kleuren verzameling. Tijdens de optocht werd er gesleuteld aan een bedieningspaneel. Figuratie toelichting: Willen we figuratie behouden in ons bloemencorso dan moeten we ons bewust zijn van wat figuratie inhoudt. Figuratie gaat over het versterken van het beeld en het ontwerp van de corsowagen. Dit houdt in dat live muziek en/of spel inhoudelijk verbinding moet maken met de corsowagen. Daarom wint Corsogroep Boschlaan met Beschermheren de figuratieprijs. De figuratie heeft een duidelijk versterkende functie in dit ontwerp. De juiste verhoudingen tussen gras, elf en beschermheer zorgden voor een realistisch beeld. Daarbij werden de beschermheren krachtiger door de kwetsbaarheid van de elfen. De kwetsbaarheid uitte zich in het verschil in lengte en het goed neerzetten van de angst emotie. De afwisselende spelelementen bleven gevuld met angst, waardoor de toeschouwer werd meegenomen in het verhaal. Naast een mooi beeld een goed voorbeeld van hoe figuratie bedoeld is, een meerwaarde.

20 Corsogroep: Marneth Titel: Foodfight Plaatsnummer: 18 De voedsel elementen zijn goed uitgebeeld, de verschillende soorten afval/voer zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Wat ook opvalt is het alternatieve materiaal gebruik van de poten, erg mooi om te zien. Mooie transparantie. De titel met toelichting wekt de illusie dat we echt een gevecht gaan zien, echter missen we de vechtstand van de vogels. Het vechten spat er niet van af. Wat dat betreft zijn de vogels minder qua uitvoering, ook de afwerking zou iets beter kunnen. De verwachting op het juryterrein is hoger dan het effect in het corso. We missen een bepaalde dynamiek. Misschien dat dit bereikt kan/kon worden door bijvoorbeeld bewegende vleugels. Het gekozen idee is zeer actueel, vraagt misschien om een meer originele uitwerking.

21 Bijlage De jury heeft na de vergadering algemene punten van aandacht laten weten. De jurycommissie wil de wagenbouwers deze aandachtspunten niet onthouden. Net als verleden jaar is het wenselijk om goed over de teksten in het programmaboekje na te denken. Sommige teksten wekken hoge verwachtingen wat achteraf niet wordt waargemaakt. De duwers zijn een verlengstuk van de wagen of ze moeten geheel onopvallend aanwezig zijn. De optocht was van een bijzonder hoog niveau dit jaar.

22

Kort jury commentaar corso 2016.

Kort jury commentaar corso 2016. Kort jury commentaar corso 2016. 1 1. Dynamite Schotse Kelpies De figuratie met de schotse doedelzakken is een goede toevoeging. Een open vormgeving is goed gekozen. Vormgeving; probeer de anatomie natuur

Nadere informatie

Juryrapport 2014. Bloemencorso Lichtenvoorde.

Juryrapport 2014. Bloemencorso Lichtenvoorde. Bloemencorso Lichtenvoorde. Corsogroep: Lummels Titel: Kat s abstract Plaatsnummer: 1 Ondanks dat hij is ontleend aan een bestaand kunstwerk, hebben jullie er wel een eigen beweging aan gegeven. Er is

Nadere informatie

Kort jury commentaar corso 2015.

Kort jury commentaar corso 2015. Kort jury commentaar corso 2015. 1 1. de Toekomst Toekomst Express - Keurige afwerking. - Mooie kleuren combinatie. - Conducteur paste niet bij de wagons. - Tram ervoor voegt niet wat toe. - Perspectief

Nadere informatie

Juryrapport Bloemencorso Lichtenvoorde.

Juryrapport Bloemencorso Lichtenvoorde. Bloemencorso Lichtenvoorde. Corsogroep: Groep Rensing Titel: Gestreept Plaatsnummer: 1 Een sterke keuze voor eenvoud. Een prima totaal beeld wat verder niets nodig heeft om het te versterken. Complimenten

Nadere informatie

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Yannick Seyeux Game Design - G&I1D Docenten Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin 20-11-2015 Uitleg artefact Voor deze opdracht heb ik een

Nadere informatie

Jury rapport versierde wagens

Jury rapport versierde wagens Jury rapport versierde wagens Algemene indruk Het was een prachtige, ontzettend goed verzorgde en bovenal vrolijke optocht! De prachtige bloemstukken op bijna elke wagen en zelfs de versierde muziekwagen

Nadere informatie

Juryleerplan 2015. dahliareuzen. bloemencorso-sintjansklooster.nl

Juryleerplan 2015. dahliareuzen. bloemencorso-sintjansklooster.nl Juryleerplan 2015 Oog in oog met de dahliareuzen bloemencorso-sintjansklooster.nl 2 Juryleerplan 2015 Inhoud Alliance stekelig 5 Fun Fun Blauw bloed 7 The next verscholen 9 Olympia Fantasierijk 11 symboliek

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN A. Jury 1. De jury voor het bloemencorso bestaat uit dertien leden, zeven leden voor het middagcorso, drie leden

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN A. Jury 1. De jury voor het bloemencorso bestaat uit dertien leden, zeven leden voor het middagcorso, drie leden

Nadere informatie

Juryrapport Verlichting Corso Vollenhove 2014

Juryrapport Verlichting Corso Vollenhove 2014 FATAL ATTRACTION T JAKAN STARK WARK VENOMENAAL REUKSPOOR METAMORFOSE PRONKSTUK MOAI TWEE NIJENHUIZEN NAMELESS RATAPLAN EXECELLENT IN BALANS ZWARTE DOOD SONS DE LA MER FUGU DE VERENIGING KLEIN CUBA TIN

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren?

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? 1. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? Antwoord: Dit is een prachtige en goede combinatie. Kies voor moderne vormgeving

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

C.V. de Stampers - Vereënigde Boemeldoncksche Compagnie 1 e plaats 928 punten

C.V. de Stampers - Vereënigde Boemeldoncksche Compagnie 1 e plaats 928 punten C.V. de Stampers - Vereënigde Boemeldoncksche Compagnie 1 e plaats 928 punten Wat een geweldige aankomst! Door het imposante intro van de muziek wordt direct je aandacht naar de wagen toegetrokken. Het

Nadere informatie

Chevrolet Aveo 1.4i 16v Style

Chevrolet Aveo 1.4i 16v Style Wilbert Huls 23 februari 2006 Intro Korte tijd geleden is Daewoo in Europa omgedoopt tot Chevrolet. De bestaande Daewoo's werden vanaf dat moment gewoon als Chevrolets geleverd. Het doel was puur een verbetering

Nadere informatie

Een nieuw bankbiljet ontwerpen toegepaste kunst

Een nieuw bankbiljet ontwerpen toegepaste kunst Een nieuw bankbiljet ontwerpen toegepaste kunst Wat heb je nodig? teken- en aquarelkleurpotloden papier (A4) Wat ga je doen? Je gaat een nieuw europees bankbiljet ontwerpen. Kleding, mp3, computer, geld:

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Werkstuk groep 7 Een dier

Werkstuk groep 7 Een dier Werkstuk groep 7 Een dier Alle informatie over je werkstuk kun je hier vinden. Mocht je na het lezen van de informatie nog vragen hebben dan kun je altijd even langskomen! Hulpblad bij het maken van een

Nadere informatie

= een stuk grond met fruitbomen. = hard materiaal dat uit de grond komt en waar je mee kunt bouwen.

= een stuk grond met fruitbomen. = hard materiaal dat uit de grond komt en waar je mee kunt bouwen. Woordenschat blok 3 gr5 Les 1 De boomgaard De steen De vijver De bloesem De stengel Het landschap De karper De alg De kikkerdril De kastanjeboom Het groen Kweken = een stuk grond met fruitbomen. = hard

Nadere informatie

Factsheet Monuta Draaiboek

Factsheet Monuta Draaiboek Factsheet Monuta Draaiboek De meerderheid van de Nederlanders is wel eens actief betrokken geweest bij de organisatie van een uitvaart. actief betrokken geweest 12,2% 48,7% 39,1% ja, regelmatig ja, een

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

Groepsweekend evaluatie

Groepsweekend evaluatie Groepsweekend evaluatie 1 Groepsweekend evaluatie Sjoerd Langkemper 10 december 2001 Groepsweekend evaluatie 2 Inhoud Inleiding...3 Over het groepsweekend...3 Over deze evaluatie...3 Onderwerpen...4 Locatie...4

Nadere informatie

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Gijs Witkamp HKU GAR1B V1.0 02-10-2014 De opdracht: Zoek 10 voorbeelden van grafische vormgeving die jullie niet goed vinden communiceren

Nadere informatie

Het maken van een werkstuk

Het maken van een werkstuk Het maken van een werkstuk Deze papieren geven informatie over: A. De verzorging : Hoe hoort een werkstuk er uit te zien? B. De indeling : Hoe wordt een werkstuk ingedeeld? C. Het onderwerp : Waarover

Nadere informatie

The die is cast. Bertus Jansen G&I1C Dobbelstenen

The die is cast. Bertus Jansen G&I1C Dobbelstenen The die is cast Bertus Jansen G&I1C Dobbelstenen 1 Inhoud Fascinatie... 3 Relatie met games & interactie... 3 Logboek... 4 Logboek (met verhaal)... 5 De expositie... 10 Problemen... 11 2 Fascinatie Ik

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Max Velthuijs - Kikker en Eend

Max Velthuijs - Kikker en Eend Max Velthuijs - Kikker en Eend Het originele patroon is afkomstig uit het tijdschrift Ouders van Nu. Met hun toestemming heb ik het patroon gepubliceerd op mijn blog. De schrijfwijze van het originele

Nadere informatie

Owl. Uil. www.kitepassion.nl

Owl. Uil. www.kitepassion.nl of Uil MATERIAAL ± 1,5 m 1 32 grams spinnakerdoek restjes witte en zwarte stof voor ogen en snavel 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de spanner 1,50 m lang 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de staander 1 m lang 1 stuks

Nadere informatie

Lesbrief Beestjes tekenen naar verhaal

Lesbrief Beestjes tekenen naar verhaal Lesbrief Beestjes tekenen naar verhaal Doelgroep: Groep 5 t/m 8 Lesduur: ± 45 minuten Leerstofgebied: Wereldoriëntatie, Kunstzinnige oriëntatie Werkvorm: Zelfstandig Doel van de opdracht: Het leren hoe

Nadere informatie

Zeepkistenrace 2015. Presentatie Kamervergadering januari 2015

Zeepkistenrace 2015. Presentatie Kamervergadering januari 2015 Zeepkistenrace 2015 Presentatie Kamervergadering januari 2015 Wat gaan we doen vandaag? 1. Wie zijn wij en wie zijn jullie? 2. De Racedag (20 juni) 3. De Bouwdag (dagdeel op 20 of 22 mei) 4. De enthousiasmeerdag

Nadere informatie

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Tijdlijn verzameling..4 week 1 & 2..4 week 3 & 4..5 week 5 & 6..6 week 7...7 De verwerkingskeuze....7

Nadere informatie

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto ONK MACRO AQ15-ONK01-1 - 6,28 25,1 33 Een minder mooie compositie van de heremietkreeft Mist spanning AQ15-ONK02-1 - 7,75 31 10 Goede compositie net weer iets anders in beeld gebracht Iets te druk. AQ15-ONK03-1

Nadere informatie

WERKDOCUMENT KLEINE GRASPARKIET

WERKDOCUMENT KLEINE GRASPARKIET WERKDOCUMENT KLEINE GRASPARKIET Bedenker van dit document: Filip RESO voorzitter technische commissie Parkieten Opsteller van dit document: Frans COPPIETERS lid technische commissie Parkieten Werkdocument

Nadere informatie

Simon de schildpad. 2015 J van Weert 1

Simon de schildpad. 2015 J van Weert 1 Programmeren met Simon Simon de schildpad 2015 J van Weert 1 Inleiding: Wat is programmeren eigenlijk? Een computer doet niets zonder een programma. Die programma s worden geschreven door mensen: programmeurs.

Nadere informatie

Naam Idee/uitbeeld. Techniek Actie Carnavalesk Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31

Naam Idee/uitbeeld. Techniek Actie Carnavalesk Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31 Naam Idee/uitbeeld. Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31 38 130 4 Reisgenootschap Me knijpe 33 28 31 37 129 5 B.S. Zilverlinde 30 29 28

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Juryrapport Middagcorso Vollenhove 2014

Juryrapport Middagcorso Vollenhove 2014 FATAL ATTRACTION T JAKAN STARK WARK VENOMENAAL REUKSPOOR METAMORFOSE PRONKSTUK MOAI TWEE NIJENHUIZEN NAMELESS RATAPLAN EXECELLENT IN BALANS ZWARTE DOOD SONS DE LA MER FUGU DE VERENIGING KLEIN CUBA TIN

Nadere informatie

10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie

10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie 10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie 1. De Lidl leesmap Deze map staat bij ons in de kantine van het Lidl filiaal waar ik werk. Ik heb er nog nooit ingekeken, maar de tekst die

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

NAAR DE HAAIEN! SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8 DOE-HET-ZELF LES. Opdracht - voorbeeldvraag VOORBEELDVRAAG

NAAR DE HAAIEN! SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8 DOE-HET-ZELF LES. Opdracht - voorbeeldvraag VOORBEELDVRAAG SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8 DOE-HET-ZELF LES Opdracht - voorbeeldvraag Bij elke vraag over een dier staat een rode lijst vraag die je kunt herkennen aan de thermometer naast de vraag. Kies steeds het

Nadere informatie

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Presentatie Feedback Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Inhoud Reflecties Voorbereiding presentatie Reflecties Silver Huber: Breakdance Goede duidelijke presentatie. Heel helder en goed te horen. Leuk dat ie

Nadere informatie

Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie. Hannes Haisma

Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie. Hannes Haisma Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie Hannes Haisma Met dank aan AV etc CGC, april 2013 Hannes Haisma 2 1. Je hebt een idee 2. Je hebt een aantal beelden 3. Je hebt een stuk muziek

Nadere informatie

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel.

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel. Pasen Wat lijkt het lang geleden dat we met Kerst de geboorte van Jezus vierden. Het thema van Pasen is vasthouden en loslaten. Om te ontdekken dat het geloof in Jezus houvast biedt, moeten de mensen om

Nadere informatie

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers Kleurgebruik In de huisstijl van de Johannes Calvijnschool worden verschillende kleuren gebruikt. Deze zijn zoveel mogelijk gebaseerd

Nadere informatie

Jurering optocht Teskesdurp

Jurering optocht Teskesdurp Jurering optocht Teskesdurp Carnavalswagens Veiligheidscommissie Een carnavalswagen moet er mooi uitzien maar hij moet ook veilig zijn. Daarom kijken we in Teskesdurp niet alleen maar naar het uiterlijk.

Nadere informatie

KURSUS KAART-WEVEN Anneke Boonstra

KURSUS KAART-WEVEN Anneke Boonstra KURSUS KRT-WEVEN nneke oonstra Geschiedenis: 5de eeuw v.hr. -Wollen weefsel met opzetboord bestaande uit 6 bundels, 4 draadsgetorste kettingkoorden (uitsland, Heuneberg) -fragmenten van weefsels met getorste

Nadere informatie

Piet Huijgens AV AFIAP

Piet Huijgens AV AFIAP Piet Huijgens AV AFIAP Deze geeft u wat handvaten die u kunt toepassen in uw AV Het is geen vervanging van de Workshop AV die dieper op de materie ingaat met veel visuele voorbeelden die het geheel een

Nadere informatie

Andrea Voigt. Augustus in Parijs. Uitgeverij De Geus

Andrea Voigt. Augustus in Parijs. Uitgeverij De Geus Andrea Voigt Augustus in Parijs Uitgeverij De Geus I Loretta deed de deur open. Ze was op haar pantoffels. De roze lippenstift klonterde een beetje om haar mond en haar ogen waren zwartomlijnd. - Dat is

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden Inhoudsopgave Pagina Bron 1 Design Marcel Wanders. 2 Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bron 3 Recensie over Boijmans van Beunigen 3 Bron 4 Flip in de klas. 4 Bron

Nadere informatie

Onderzoek. Portfolio opdracht klas 2

Onderzoek. Portfolio opdracht klas 2 Reflectieformulier beeldend werk Kies één grote opdracht van één kunstvak waar je meerdere lessen aan hebt gewerkt. De reflectie die je gaat maken gaat alleen over deze opdracht. De reflectie opdracht

Nadere informatie

Webverslag Charlois 2015

Webverslag Charlois 2015 Webverslag Charlois 2015 Op woensdag 15 april 2014 hebben we samen met de deelnemers, jong en oud een presentatie van hun gemaakte werk gegeven, waarbij we buurtbewoners, familie en vrienden hebben uitgenodigd

Nadere informatie

GONDELVAARTVERENIGING KOEDIJK. 15 augustus 2015 VERSLAG VAKJURY

GONDELVAARTVERENIGING KOEDIJK. 15 augustus 2015 VERSLAG VAKJURY GONDELVAARTVERENIGING KOEDIJK 15 augustus 2015 VERSLAG VAKJURY Algemeen Het weer werkte net voldoende mee om er toch een geslaagde avond van te maken. Het enkele buitje mocht de pret niet drukken. Dit

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113

Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113 Pagina 1 Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113 Carnavalsstichting Tilburg - Optochtcommissie Optochtcommissie Contact: Carnavalsstichting Tilburg Optochtcommissie Postbus 9204 5000 HE Tilburg

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Soort zoekt soort Groep 7-8

Voorbereiding post 2. Soort zoekt soort Groep 7-8 Voorbereiding post 2 Soort zoekt soort Groep 7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 2: Soort zoekt soort, voor groep 7 en 8. Inhoud: Algemeen Verhaal over het

Nadere informatie

Visual Storytelling Analyse van een Infographic. Het Frisia-Nederland conflict

Visual Storytelling Analyse van een Infographic. Het Frisia-Nederland conflict Visual Storytelling Analyse van een Infographic Het Frisia-Nederland conflict Student: Yannick van Hierden Id-code : 1609791 E-mail : Yannickvanhierden@student.hu.nl Docent: Gerard Smit Minor: Editorial

Nadere informatie

Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015

Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015 Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015 Mash up opdracht Sonja van Vuure Voorbeeld karakter: Maribo en Mirabo Analyse: De opvallende kwaliteiten van deze karakters zijn voornamelijk de staartjes

Nadere informatie

NAAR DE HAAIEN! SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8. Opdracht - voorbeeldvraag VOORBEELDVRAAG

NAAR DE HAAIEN! SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8. Opdracht - voorbeeldvraag VOORBEELDVRAAG SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8 Opdracht - voorbeeldvraag Bij elke vraag over een dier staat een rode lijst vraag die je kunt herkennen aan de thermometer naast de vraag. Kies steeds het goede antwoord uit

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

In de screenshot is een soort weg te zien die naar een punt in de verte leidt. Dit geeft het idee dat de

In de screenshot is een soort weg te zien die naar een punt in de verte leidt. Dit geeft het idee dat de Inleiding: Dit is een verslag over het zoeken van een artstyle voor een spel met de gameplay van Parachute Panic of Speed Racer. Ik heb eerst een kleine mindmap gemaakt met verschillende soort stijlen

Nadere informatie

Competitie bulletin nr

Competitie bulletin nr Never Out - Houtrust Competitie bulletin nr 2 2010 Van de redactie Waar blijven al die verslagen, dames en heren competitiespelers? Het weer was tot nu toe misschien niet fantastisch maar toch niet alle

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ Fantasie foto Stap 1 De eerste Stap bestaat erin om de juiste foto s te kiezen. Hier werden drie foto s

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Soort zoekt soort Groep 7-8

Voorbereiding post 2. Soort zoekt soort Groep 7-8 Voorbereiding post 2 Soort zoekt soort Groep 7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Soort zoekt soort, voor groep 7 en 8. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkblad

Nadere informatie

Portfolio(opdracht(klas(2(!

Portfolio(opdracht(klas(2(! Portfolioopdrachtklas2 Reflectieformulierbeeldendwerk Kiesééngroteopdrachtvanéénkunstvakwaarjemeerderelessenaanhebtgewerkt.De reflectiediejegaatmakengaatalleenoverdezeopdracht.dereflectieopdrachtvulje

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je

Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens op

Nadere informatie

TEEUWS LICHT TRANSPORT

TEEUWS LICHT TRANSPORT Juryrapport 2017. 1 TEEUWS LICHT TRANSPORT Een grote, imposante wagen met een bijzonder en fraai kleurgebruik. De vormen, lijnen, verhoudingen en gezichtsuitdrukkingen zijn erg mooi. De wagen is van alle

Nadere informatie

NAAR DE HAAIEN! SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8 DOE-HET-ZELF LES. Opdracht - voorbeeldvraag VOORBEELDVRAAG

NAAR DE HAAIEN! SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8 DOE-HET-ZELF LES. Opdracht - voorbeeldvraag VOORBEELDVRAAG SPEURBLAD VAN:... GROEP 7 & 8 DOE-HET-ZELF LES Opdracht - voorbeeldvraag Bij elke vraag over een dier staat een rode lijst vraag die je kunt herkennen aan de thermometer naast de vraag. Kies steeds het

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Marit Beerepoot 10983430 7 februari 2016 Informatiekunde Universiteit van Amsterdam Inleiding Voor deze opdracht was het de bedoeling dat er 3 verschillende voorstellen

Nadere informatie

Filmposter 1 American History X

Filmposter 1 American History X Filmposter 1 American History X Er zijn hier belangrijke punten die de aandacht vestigen. Dat zijn de twee gezichten en de titel. Naar mijn idee loopt de lijn diagonaal over de gezichtspunten heen. Ik

Nadere informatie

(de armen en het geld) Kunstgeschiedenis Danique Voorthuijzen Jaar 1

(de armen en het geld) Kunstgeschiedenis Danique Voorthuijzen Jaar 1 (de armen en het geld) Kunstgeschiedenis Danique Voorthuijzen Jaar 1 Inleiding Op donderdag 10 december zijn we met het vak kunstgeschiedenis een dag naar Amsterdam gegaan. We gingen in Amsterdam het van

Nadere informatie

exclusief wonen Volmaakt en stoer

exclusief wonen Volmaakt en stoer Volmaakt en stoer De statige, witte woning trekt direct de aandacht. De houten voordeur en zwarte kozijnen staan in schril contrast met de smetteloos witte muren. De woning heeft een stoer karakter door

Nadere informatie

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Slimme oplossingen beginnen altijd met een probleem.

Nadere informatie

Informatieboekje. Spreekbeurt, leeskring en nieuwskring. 2015 / 2016 groep 8

Informatieboekje. Spreekbeurt, leeskring en nieuwskring. 2015 / 2016 groep 8 Informatieboekje Spreekbeurt, leeskring en nieuwskring 2015 / 2016 groep 8 Informatie In dit informatieboekje vind je informatie voor je spreekbeurt, je leeskring en je nieuwskring. De voorbereiding is

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn! Nodig: Per leerling 1 sheet van 50 x 50 cm. Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes (óf acrylverf+penselen+water) Onderleggers Nietmachines Duct tape (duck tape) Het is belangrijk dat het genoemde materiaal

Nadere informatie

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties Presenteren vmbo-4 Presenteren is aan de ene kant een kunst de één is er beter in dan de ander maar aan de andere kant valt of staat elke presentatie met een goede voorbereiding en veel oefening. Bij presenteren

Nadere informatie

inhoud 1. Kom jij uit een ei? 2. Dieren uit een ei. 3. Vogels 4. Vissen 5. Insecten 6. Spinnen 7. Reptielen 8. Kikkers en padden 9.

inhoud 1. Kom jij uit een ei? 2. Dieren uit een ei. 3. Vogels 4. Vissen 5. Insecten 6. Spinnen 7. Reptielen 8. Kikkers en padden 9. Het ei inhoud. Kom jij uit een ei? 3. Dieren uit een ei. 5 3. Vogels 7 4. Vissen 8 5. Insecten 0 6. Spinnen 3 7. Reptielen 4 8. Kikkers en padden 5 9. Filmpje 6 Pluskaarten 7 Bronnen en foto s 9 Colofon

Nadere informatie

JURYLEERPLAN 2016 OOG IN OOG MET DE DAHLIAREUZEN CORSOKLOOSTER.NL

JURYLEERPLAN 2016 OOG IN OOG MET DE DAHLIAREUZEN CORSOKLOOSTER.NL JURYLEERPLAN 2016 OOG IN OOG MET DE DAHLIAREUZEN CORSOKLOOSTER.NL INHOUD OLYMPIA HANNIBAL 5 FUN FUN V12 7 ALLIANCE DOLGEDRAAID 9 GAOS IN HET VIZIER 11 SYMBOLIEK LE PETIT GENERAL 13 THE NEXT OP DE WIND

Nadere informatie

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd Doel Het op gang brengen of houden van leesplezier! Van wat voor soort boeken houden de kinderen en waarom? Zouden ze zelf graag de hoofdpersoon zijn in één van hun lievelingsboeken? Welke omslagen spreken

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Hyperventilatie. Afdeling Psychiatrie

Hyperventilatie. Afdeling Psychiatrie Hyperventilatie Afdeling Psychiatrie Deze folder geeft informatie over hyperventilatie. U vindt antwoord op de volgende vragen: wat is hyperventilatie? wat zijn de oorzaken? welke klachten kunnen zich

Nadere informatie

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Floor op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z4 Techniek lounge > Algemene Z4 techniek >

Nadere informatie

Ontwerp je eigen prefabhuis

Ontwerp je eigen prefabhuis Ontwerp je eigen prefabhuis Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wist jij dat er in Nederland iets meer dan 7 miljoen huizen staan? Tegenwoordig worden de meeste

Nadere informatie

Kat Lieve kat Mijn lieve kat Ik hou van jou Altijd. Ogen Zwart omrand Staren mij aan Tranen vallen naar beneden Liefdesverdriet

Kat Lieve kat Mijn lieve kat Ik hou van jou Altijd. Ogen Zwart omrand Staren mij aan Tranen vallen naar beneden Liefdesverdriet Elfje Een elfje is een relatief eenvoudig gedicht wat uit vijf regels bestaat en in totaal elf woorden heeft. Het is een simpele structuur waardoor het elfje een gedicht is waar men gemakkelijk mee kan

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Kleuren Inleiding Hallo allemaal. Ik hou mijn spreekbeurt over kleuren omdat ik het een leuk en interessant onderwerp vind en ook omdat kinderen er niet zo snel op komen denk ik. Ik heb mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Neushoorn Inleiding De neushoorn is een groot en zwaar landdier en kan wel 60 jaar oud worden. De witte neushoorn is de grootste en weegt wel 3000 kilo. Alleen de olifant is groter. De neushoorn is één

Nadere informatie

1.1. De auto in perspectief

1.1. De auto in perspectief 1.1. De auto in perspectief Test je ruimtelijk inzicht met deze prachtige wagen. Op de eerste tekening worden vijf onderdelen van de auto met een cijfer aangeduid. De tekeningen daaronder zijn projecties

Nadere informatie

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014)

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Inleiding De kern van (autisme)vriendelijke communicatie is echt contact, gebaseerd op

Nadere informatie

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Voorwoord Verschijnt september 2013 DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Allerdaagse overdenkingen voor het dagelijks leven Daar ligt het dan. Een boekje met dagelijkse overdenkingen. Noem het maar tegeltjeswijsheden.

Nadere informatie