Juryrapport Bloemencorso Lichtenvoorde.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport 2014. Bloemencorso Lichtenvoorde."

Transcriptie

1 Bloemencorso Lichtenvoorde.

2

3 Corsogroep: Lummels Titel: Kat s abstract Plaatsnummer: 1 Ondanks dat hij is ontleend aan een bestaand kunstwerk, hebben jullie er wel een eigen beweging aan gegeven. Er is een doeltreffende, sluipende beweging! Buitenkant netjes en verzorgd! We missen de vooraanblik, doordat er geen echte ogen werden weergegeven. Te rommelige afwerking van de binnenkant, jammer.

4 Corsogroep: Teeuws Titel: Iron Horse Plaatsnummer: 2 Een mooie wagen; een echte corsowagen, maar in een te veilige modus. Kleurgebruik is mooi, maar mocht krachtiger en het iron gevoel mist. De figuratie voegde niets extra s toe. De muziek, beweging en rook zijn goed gekozen. De alternatieve materialen niet goed gekozen qua kleur en materiaal. Figuratie Plaatsnummer: 3 Zonder indianen geen Iron Horse! Goed bedacht! Jammer dat de figuratie matig is uitgewerkt. De thematiek geeft meer mogelijkheden om het verhaal achter Iron Horse te verduidelijken. Advies: Geef figuranten meer regie/aandacht voor hun spel. Denk bijvoorbeeld aan focus en handelingen.

5 Corsogroep: Hooiland Titel: Dodendans Plaatsnummer: 3 Een wagen die in de optocht mooi tot leven (dood) komt. De figuratie en beweging maken het thema duidelijker. De figuratie was erg verzorgd. Een veilige kleurcombinatie. Door meer contrast te zoeken wordt de wagen leesbaarder. De handen zijn erg mooi gemaakt. De wagen heeft een goede doodse sfeer. Figuratie Plaatsnummer: 1 Indrukwekkende figuratie! Het is verrassend, spannend en unheimlich. Een professionele en goed uitgevoerde choreografie, waarbij er contact met het publiek gemaakt wordt. Complimenten! Pas op voor teveel figuranten. De wagen verliest zijn vorm (het torso) door de hoeveelheid figuratie aan de zijkanten. Nogmaals complimenten voor kleurgebruik, expressie en het tot leven brengen van deze wagen.

6 Corsogroep: Groep Rensing Titel: Drukwerk Plaatsnummer: 4 Te veel karikatuur voor een corsowagen. Onderwerp keuze gedurfd en gewaagd. Vorm en kijkplezier liet te wensen over. Vooraanzicht (krant) was interessant om naar te kijken, mooi knipwerk, ogen bewogen mooi met het geheel. Probeer de wagen aan alle kanten interessant te maken en te houden.

7 Corsogroep: Boschkempers Titel: SQUID Plaatsnummer: 5 Een erg compacte wagen, had meer ruimte/lucht nodig om nog beter tot zijn recht te komen. De kleuren zijn fris/bont en daardoor levendig. De tentakels hadden iets meer mogen bewegen, waardoor het voortbewegen beter tot zijn recht zou komen. Een sierlijke wagen door de lijnen van de tentakels. Het onderwerp is wat gedateerd.

8 Corsogroep: Lansink-Bluiminck Titel: Godola regatta Plaatsnummer: 6 Indrukwekkende wagen die monumentaal overkwam en de beweging een absolute meerwaarde was. Professioneel uitgevoerd. Kleuren gondels goed uitgevoerd. Mooie figuratie, maar niet altijd even duidelijk. Thematisch erg uiteenlopend, waardoor het rommelig overkomt (figuratie). Onderkant wagen (water) voldeed niet aan de pretentie stad van het water. Mooi detail zijn de draaikolken van de peddels. Figuratie: Plaatsnummer: 2 Prachtige figuratie! De figuranten zittend in de gondel worden door hun kostuum één met de wagen, wat bij de jury een hoog living statue gehalte oproept. Dit gecombineerd met het levendige en dynamische samenspel van de gondeliers brengt meer lagen aan de figuratie. Complimenten! Het dynamische beeld en spel van de gondeliers is zo sterk, dat de muziek overbodig is en eerder als storend ervaren kan worden.

9 Corsogroep: Veur Mekare Titel: Down Under Plaatsnummer: 7 Mooie frisse wagen. Voldeed goed in de optocht. Bewijst, dat je ook zonder beweging een mooie optochtwagen neer kunt zetten. Kangoeroes zaten goed in de kleuren en waren doorslaggevend voor het gehele effect. Op zijn kop werkte goed. Niet met bloemen bewerkte bovenkant deed afbreuk aan het totaal beeld. 20 kistjes dahlia s kan niet het probleem zijn.

10 Corsogroep: 6Kamp Titel: Jurassic Parts Plaatsnummer: 8 De beweging was subtiel. De kleuren waren goed gekozen. De rode motor in het midden is storend ervaren. De opbouw voldoet aan de verwachting, maar ook niet meer dan dat. Het verhaal dekt niet de lading. De kop was te braaf en te lief. Het leek het meest op een kopie van een bouwpakket.

11 Corsogroep: Van Reedestraat Titel: Alle gekheid op een... Plaatsnummer: 9 Het is een erg leuk onderwerp, maar het had meer uitgebuit kunnen worden (meer gekheid). Aan- en wegrijden geeft een grappig beeld, maar de zijkant is vrij onduidelijk. Door de drukke patronen zie je de apen (staarten) niet zo goed. Leuk voor het publiek, door de beweging en gezichtsuitdrukking. Vormgeving van de apen is goed gekozen.

12 Corsogroep: De Witte Brug Titel: Fotofinish Plaatsnummer: 10 Mooie duidelijke wagen die past in de optocht. Goed gelukt om de eindsprint op pakkende wijze te laten zien. De tekst in het programmaboekje belooft meer dan dat er te zien is: bijvoorbeeld een nek-aan-nek race was niet duidelijk terug te vinden. Terughoudend kleurgebruik werd als positief ervaren. Goede schakering tussen de foto s en finishboog. Zorg dat je niet teveel teruggrijpt op een succes van een vorig jaar. Durf los te komen van 2D/platte vlak.

13 Corsogroep: Kwintet Titel: Twister Plaatsnummer: 11 Heel moedig om zo n filmisch rampenverhaal te vertalen in een corsowagen. Uitwerking en de dynamiek zeer geslaagd van zo n tyfoon. Geluid en wind (nieuw element) versterkte de wagen. De wagen had wel een sterke en minder sterke zijkant. De wolk oogde te stijf en had dynamischer mogen zijn. De gebouwen eronder hadden andere kleurkeuzes moeten hebben dan de wolk.

14 Corsogroep: Groep van Ons Titel: Bedreigd Plaatsnummer: 12 Goed vormgegeven haai. Opbouw aquarium erg rommelig. De beweging van de staart gaf een prachtige zwemmende beweging. Beeld dekt niet de titel. Je voelde de bedreiging niet.

15 Corsogroep: Boschlaan Titel: PenseelSTREKEN Plaatsnummer: 13 Vrolijke duidelijke wagen, die het goed deed in de optocht. Netjes afgewerkt, goed in de kleuren. Vormgeving en compositie was prima. Het hout van het pallet trok teveel aandacht. Daar had best iets meer mee gedaan kunnen worden bijvoorbeeld met verfklodder accenten. De tubes verf gaan niet los, zoals belooft in de tekst. Het kleurrijke kunstwerk hebben we gemist. Gebruik van touw bij de penselen was netjes.

16 Corsogroep: Marneth Titel: Op pad Plaatsnummer: 14 Leuk thema in de optocht, vooral de pootjes van de kleintjes hebben een heel leuk effect op het geheel. De gedroogde bloemen waren zeer gewaagd en gaven een leuke indruk. Samenhang in kleur en vormgeving bij grootte en kleine schildpad kon beter. Het gebruik van jute tussen de bewegende delen vonden we niet helemaal geslaagd. Met schuimrubber en gedroogde bloemen had het ook gekund. Dit soort wagens hebben wel een meerwaarde in de optocht voor groot en klein.

17 Corsogroep: Zieuwentseweg Titel: Raak?! Plaatsnummer: 15 Idee is goed en positief. Beweging (geweer aanzetten) is als leuk ervaren. Geluid van de kermis is goed. Verrassende uitsnede van het figuur. Slecht uitgewerkte beertjes (geen ogen b.v.) Meer contrast nodig tussen beertjes en de personage. De boxen waren storend opgehangen. De beweging (beertjes) brengen geen verassende verandering aan de wagen. De kleuren versterken de wagen niet. Hoofd: de hoed zat te laag, geen ruimte voor de hersenen. Compositie was van één kant goed te zien! Deze wagen had één goede zichtkant.

18 Corsogroep: Vedut Nogal Titel: Greyhound 2050 Plaatsnummer: 16 Verhaal en wagen matchen niet met elkaar. Het vraagt om beweging, mechanisch en robotisering, dit komt er niet uit. Overtuigt niet in verbeelding. Snelheid, energie en kracht spatte er niet vanaf. Verder een nette en goede afwerking. Originele keuze waar je wel wat mee kunt doen.

19 Corsogroep: Harbers-Paul Titel: Corpus Picturae Plaatsnummer: 17 Mooie bloemen vlinders, goed geslaagd. Kleurgebruik saai en miste expressie. Anatomielessen dringend gewenst en noodzakelijk. Helaas zijn qua beeld de verkeerde keuzes gemaakt ook qua abstractie! De steigerplanken voegen niets toe. Het verhaal hebben we niet terug gezien in de wagen. Het accent had veel meer op de versierselen kunnen liggen.

20 Corsogroep: Geschud(t)-LORA Titel: Arctic Plaatsnummer: 18 Een mooi dreigend aanrijden, met name door de kop van de ijsbeer. De te witte doeken en het plastic werd als storend ervaren. Was het vele leer nodig? De ijsberg kwam niet tot zijn recht. De afwerking liet te wensen over.

21 Bijlage De jury heeft na de vergadering algemene punten van aandacht laten weten. De jurycommissie wil de wagenbouwers deze aandachtspunten niet onthouden. CorsoKids: veel rommel op het terrein bij de wagentjes en in de optocht. Is het een idee om coaches te gebruiken die de wagenbouwertjes kunnen benaderen voor advies? Teksten in het programmaboekje beloven meer, dan dat er gezien is. Een gematigder toon voorkomt dat de toeschouwer op het verkeerde been wordt gezet en je verrast de toeschouwer. De kleur van de gebruikte doeken, het inzetten van schilderen in plaats van beplakken, alles telt mee in de beoordeling. Doeken en andere alternatieven moeten effectief de wagen verbeteren en niet verstoren. De duwers lijken soms niet geïnteresseerd. Ook de kleding van sommige wagenbouwers past niet in de optocht: gewone kleding of de shirts zijn in tegenstelling tot de kleur van de wagen. Figuratie workshop: handvaten krijgen om de figuratie te verbeteren door middel van theatertechnieken. Het niveau is hoger geworden. Met name het niveau aan de onderkant gaat omhoog, waardoor de totaliteit omhoog gaat.

22

Juryrapport 2015. Bloemencorso Lichtenvoorde.

Juryrapport 2015. Bloemencorso Lichtenvoorde. Bloemencorso Lichtenvoorde. Corsogroep: Hooiland Titel: Losgeslagen Plaatsnummer: 1 Een prachtige wagen in vorm, anatomie en kleur! Stier oogt ook echt losgeslagen. De kop komt zonder beweging beter uit,

Nadere informatie

Kort jury commentaar corso 2016.

Kort jury commentaar corso 2016. Kort jury commentaar corso 2016. 1 1. Dynamite Schotse Kelpies De figuratie met de schotse doedelzakken is een goede toevoeging. Een open vormgeving is goed gekozen. Vormgeving; probeer de anatomie natuur

Nadere informatie

Kort jury commentaar corso 2015.

Kort jury commentaar corso 2015. Kort jury commentaar corso 2015. 1 1. de Toekomst Toekomst Express - Keurige afwerking. - Mooie kleuren combinatie. - Conducteur paste niet bij de wagons. - Tram ervoor voegt niet wat toe. - Perspectief

Nadere informatie

Juryrapport Bloemencorso Lichtenvoorde.

Juryrapport Bloemencorso Lichtenvoorde. Bloemencorso Lichtenvoorde. Corsogroep: Groep Rensing Titel: Gestreept Plaatsnummer: 1 Een sterke keuze voor eenvoud. Een prima totaal beeld wat verder niets nodig heeft om het te versterken. Complimenten

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN A. Jury 1. De jury voor het bloemencorso bestaat uit dertien leden, zeven leden voor het middagcorso, drie leden

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN

VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN VOORSCHRIFTEN EN RICHTLIJNEN JURY BLOEMENCORSO VOLLENHOOFSE VERENIGING VOOR VOLKSVERMAKEN A. Jury 1. De jury voor het bloemencorso bestaat uit dertien leden, zeven leden voor het middagcorso, drie leden

Nadere informatie

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Het was heel, heel lastig kiezen. Bijna alle omslagen waren ontzettend goed gelukt! Ik was erg onder de indruk van het niveau en creativiteit, het is geweldig

Nadere informatie

Juryleerplan 2015. dahliareuzen. bloemencorso-sintjansklooster.nl

Juryleerplan 2015. dahliareuzen. bloemencorso-sintjansklooster.nl Juryleerplan 2015 Oog in oog met de dahliareuzen bloemencorso-sintjansklooster.nl 2 Juryleerplan 2015 Inhoud Alliance stekelig 5 Fun Fun Blauw bloed 7 The next verscholen 9 Olympia Fantasierijk 11 symboliek

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

C.V. de Stampers - Vereënigde Boemeldoncksche Compagnie 1 e plaats 928 punten

C.V. de Stampers - Vereënigde Boemeldoncksche Compagnie 1 e plaats 928 punten C.V. de Stampers - Vereënigde Boemeldoncksche Compagnie 1 e plaats 928 punten Wat een geweldige aankomst! Door het imposante intro van de muziek wordt direct je aandacht naar de wagen toegetrokken. Het

Nadere informatie

Juryrapport Verlichting Corso Vollenhove 2014

Juryrapport Verlichting Corso Vollenhove 2014 FATAL ATTRACTION T JAKAN STARK WARK VENOMENAAL REUKSPOOR METAMORFOSE PRONKSTUK MOAI TWEE NIJENHUIZEN NAMELESS RATAPLAN EXECELLENT IN BALANS ZWARTE DOOD SONS DE LA MER FUGU DE VERENIGING KLEIN CUBA TIN

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Jury rapport versierde wagens

Jury rapport versierde wagens Jury rapport versierde wagens Algemene indruk Het was een prachtige, ontzettend goed verzorgde en bovenal vrolijke optocht! De prachtige bloemstukken op bijna elke wagen en zelfs de versierde muziekwagen

Nadere informatie

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN 7 gratis tips : ABSTRACT ontdek je SCHILDEREN eigen stijl 7 tips om je eigen stijl te ontdekken Ook voor kunstenaars met tablet of zonder tablet Je eigen schilderstijl heeft onder andere met je karakter

Nadere informatie

TEEUWS TOCCATA UND FUGE

TEEUWS TOCCATA UND FUGE Juryrapport 2018 1 TEEUWS TOCCATA UND FUGE Een hele verassende wagen in de optocht met een voor-, zij- en achteraanzicht met een overtuigende indruk in de optocht. De beweging gaat snel en goed. Alles

Nadere informatie

V.V.V.V. Jury rapport Middagcorso Vollenhove 2011

V.V.V.V. Jury rapport Middagcorso Vollenhove 2011 V.V.V.V. 2011 Juryrapport MiddagcorsoVollenhove 2011 Wagen 1: ANNO 92 LUCKY ANNO Mevr. L. de Haas Yben Eenvoudig, beetje saai wat compositie en kleur betreft. Niet natuurlijke materialen. Figuranten hadden

Nadere informatie

Portfolio(opdracht(klas(2(!

Portfolio(opdracht(klas(2(! Portfolioopdrachtklas2 Reflectieformulierbeeldendwerk Kiesééngroteopdrachtvanéénkunstvakwaarjemeerderelessenaanhebtgewerkt.De reflectiediejegaatmakengaatalleenoverdezeopdracht.dereflectieopdrachtvulje

Nadere informatie

Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015

Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015 Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015 Mash up opdracht Sonja van Vuure Voorbeeld karakter: Maribo en Mirabo Analyse: De opvallende kwaliteiten van deze karakters zijn voornamelijk de staartjes

Nadere informatie

Jury rapport Middagcorso Vollenhove 2011

Jury rapport Middagcorso Vollenhove 2011 Jury rapport Middagcorso Vollenhove 2011 Wagen 1: ANNO 92 LUCKY ANNO Mevr. L. de Haas Yben Eenvoudig, beetje saai wat compositie en kleur betreft. Niet natuurlijke materialen. Figuranten hadden meer met

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113

Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113 Pagina 1 Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113 Carnavalsstichting Tilburg - Optochtcommissie Optochtcommissie Contact: Carnavalsstichting Tilburg Optochtcommissie Postbus 9204 5000 HE Tilburg

Nadere informatie

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto ONK MACRO AQ15-ONK01-1 - 6,28 25,1 33 Een minder mooie compositie van de heremietkreeft Mist spanning AQ15-ONK02-1 - 7,75 31 10 Goede compositie net weer iets anders in beeld gebracht Iets te druk. AQ15-ONK03-1

Nadere informatie

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren?

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? 1. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? Antwoord: Dit is een prachtige en goede combinatie. Kies voor moderne vormgeving

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Thema 2017

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Thema 2017 Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Thema 2017 1 Johan de Prins Olympus E-PL2 Leica DG Macro-Elmarit 45/F2.8 45,00mm 1/180sec f/5,6 ISO200 Mooie macro, de zakpijpen mooi geisoleerd tegen de donkere achtergrond.

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5 1/5 VERSIE A Vraag 1 A Gebruik van licht om de dramatiek te uiten. Het subtiele licht (vs. clair-obscur in de barok) geeft diepte aan het schilderij en accentueert het hoofdmotief. Het zorgt er dus voor

Nadere informatie

Bij deze een klein verslag over Bosnië 16-5-2008 t/m 23-5-2008 door: Sanne Peeters, Riekie Donkelaar-Smals en Natasja Leuven

Bij deze een klein verslag over Bosnië 16-5-2008 t/m 23-5-2008 door: Sanne Peeters, Riekie Donkelaar-Smals en Natasja Leuven Bij deze een klein verslag over Bosnië 16-5-2008 t/m 23-5-2008 door: Sanne Peeters, Riekie Donkelaar-Smals en Natasja Leuven Bosnië, een land met prachtige natuur en zeer gastvrije mensen. Bosnië is geen

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten

H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten Deze verslaghulpen kunnen je een aanknopingspunt geven bij het maken van je verslag, recensie of presentatie. Er vallen enkele termen die bij

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Piet Huijgens AV AFIAP

Piet Huijgens AV AFIAP Piet Huijgens AV AFIAP Deze geeft u wat handvaten die u kunt toepassen in uw AV Het is geen vervanging van de Workshop AV die dieper op de materie ingaat met veel visuele voorbeelden die het geheel een

Nadere informatie

MEIKE GOOYER. aandachtspunten wat is goed, waar kun je aan werken. Student zelfreflectie

MEIKE GOOYER. aandachtspunten wat is goed, waar kun je aan werken. Student zelfreflectie Minor Interdisciplinaire Projecten 2013/14 beoordeling: semester 2, productie Mundial of Etern datum: 30.06.2014 docent/beoordelaar: de Lange, van Loon, Prins, Jan Grolleman MEIKE GOOYER gebied Idee aandachtspunten

Nadere informatie

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT 1. Inleiding Voor de 19º expositie Picturama Leudal heeft het bestuur van de Stichting Picturama een jury bijeen geroepen om de nominaties en prijzen

Nadere informatie

JURYLEERPLAN 2016 OOG IN OOG MET DE DAHLIAREUZEN CORSOKLOOSTER.NL

JURYLEERPLAN 2016 OOG IN OOG MET DE DAHLIAREUZEN CORSOKLOOSTER.NL JURYLEERPLAN 2016 OOG IN OOG MET DE DAHLIAREUZEN CORSOKLOOSTER.NL INHOUD OLYMPIA HANNIBAL 5 FUN FUN V12 7 ALLIANCE DOLGEDRAAID 9 GAOS IN HET VIZIER 11 SYMBOLIEK LE PETIT GENERAL 13 THE NEXT OP DE WIND

Nadere informatie

Groepsweekend evaluatie

Groepsweekend evaluatie Groepsweekend evaluatie 1 Groepsweekend evaluatie Sjoerd Langkemper 10 december 2001 Groepsweekend evaluatie 2 Inhoud Inleiding...3 Over het groepsweekend...3 Over deze evaluatie...3 Onderwerpen...4 Locatie...4

Nadere informatie

Lesbrief 'Vivi's fantastische pretflat'

Lesbrief 'Vivi's fantastische pretflat' Lesbrief 'Vivi's fantastische pretflat' Kinderen van groep 8 gaan in drie lessen een stopmotion animatie maken. Per drietal krijgen ze een opdracht. Naar aanleiding van de opdracht maken ze een kort script

Nadere informatie

Begrippenlijst periode 1. Tekenen Klas 2, Roncalli mavo. Vorm

Begrippenlijst periode 1. Tekenen Klas 2, Roncalli mavo. Vorm Begrippenlijst periode 1 Tekenen Klas 2, Roncalli mavo Vorm 1. Vormentaal Alles wat je om je heen ziet heeft een bepaalde vorm. Vormen kunnen bepaalde gedachten oproepen. Kijk maar naar afbeelding 1 en

Nadere informatie

Geabstraheerd: beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie K2. beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie

Geabstraheerd: beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie K2. beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie Algemene gegevens Kunstwerk 1 Titel Mummy-board Maker Jaartal Materiaal/techniek Cedarhout, linnen en goud Kunststroming Egypte Algemene gegevens Kunstwerk 2 Titel Maker Jaartal Materiaal/techniek Medicijnen

Nadere informatie

Handleiding. Pagina 1 van 9

Handleiding. Pagina 1 van 9 Begeleiding De website is opgebouwd uit stappen. De stappen op de website volgen elkaar logisch op en alle opdrachten staan duidelijk op de website beschreven. De informatie op de website is voor iedere

Nadere informatie

Compositie op basis van geometrische vormen

Compositie op basis van geometrische vormen Om goed heen en weer te kunnen springen tussen dia en afbeeldingen moet je dit bestand openen met Acrobat Reader. Voor het bekijken van de voorbeelden klik je op de blauwe link. Om terug te keren naar

Nadere informatie

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I Webteksten schrijven Denise van der Burg 0840384 CMD1I Inhoud Inleiding... Analyse websites. De bloemist Zoetermeer. Boom bloembinders Breda Norbets bloemkunst en meer. De bloemenhoek. Mijn keuze. Bouwplan

Nadere informatie

Lesbrief 'Vivi's fantastische pretflat'

Lesbrief 'Vivi's fantastische pretflat' Lesbrief 'Vivi's fantastische pretflat' Kinderen van groep 8 gaan in drie lessen een stopmotion animatie maken. Per drietal krijgen ze een opdracht. Naar aanleiding van de opdracht maken ze een kort script

Nadere informatie

Naam Idee/uitbeeld. Techniek Actie Carnavalesk Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31

Naam Idee/uitbeeld. Techniek Actie Carnavalesk Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31 Naam Idee/uitbeeld. Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31 38 130 4 Reisgenootschap Me knijpe 33 28 31 37 129 5 B.S. Zilverlinde 30 29 28

Nadere informatie

De regel van derden. 1 Compositie

De regel van derden. 1 Compositie Op de knop drukken kan iedereen, maar een goede compositie maken vereist inzicht en ervaring. Het belangrijkste in het beeld is het onderwerp, bijvoorbeeld een persoon of een gebouw. Dat moet de meeste

Nadere informatie

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school.

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. TITEL: Leerjaar Groep 1 en 2. Type les Lesduur Omschrijving van de les Cardboardles - kartonbeest (lesformat) Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. 90 Minuten.

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren AUGUSTUS ergens op de vlakte naverwerking lesmap voor leraren !! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel-verslag door een scholier 1065 woorden 13 april 2016 6,4 7 keer beoordeeld Vak KCV Voorwoord Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het schilderij al had gezien

Nadere informatie

HANDLEIDING. Lookalike

HANDLEIDING. Lookalike HANDLEIDING Lookalike Lucienne van Kampen, projectleider samenlevingsopbouw Buurtwandeling Initiatief van de buurt, de Baarsjes in Amsterdam, waarbij buurtbewoners laten zien welke plekken en eigen verhalen

Nadere informatie

bouwen - verbouwen - renoveren

bouwen - verbouwen - renoveren special bouwen bouwen - verbouwen - renoveren Renovatiespecial 30 pagina s praktische informatie en inspirerende renovatiewoningen herfsteditie 2008 Dossier verlichting: Sfeervol wonen met een juist lichtplan

Nadere informatie

Constructie met ringen. Geen titel. Edwin Brand, 2009.

Constructie met ringen. Geen titel. Edwin Brand, 2009. Constructie met ringen. Geen titel. Edwin Brand, 2009. Dit beeld is opgebouwd uit stalen ringen en doorvlochten met een spiraalvormig stalen lint. Het geheel is afgewerkt met teer. De ringen hebben een

Nadere informatie

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf 1 Bekijk de foto s in de tentoonstelling. Lees de teksten nog niet. Kies een foto waar jij een verhaal bij kunt bedenken. Laat je fantasie

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

kunstbv beeldende vorming Afsluiting kunstbv 5 Havo / 6VWO afsluiting Naam:... Klas...

kunstbv beeldende vorming Afsluiting kunstbv 5 Havo / 6VWO afsluiting Naam:... Klas... Naam:... Klas... Afsluiting 5 Havo / 6VWO In periode 2, 3 en 4 gaan jullie werken aan een eigen thema om het vak af te sluiten. De volgende onderdelen zullen aan bod komen: - eigen werk rond thema + logboek

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Design Document If This Then That HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Concept Iedereen ervaart wel eens stress of een drukke ruimte die ze even teveel wordt waar ze even weg van moeten gaan om tot

Nadere informatie

Workshop Schilderen. Succes! Beste docent,

Workshop Schilderen. Succes! Beste docent, Workshop Schilderen Beste docent, Samen met uw klas gaat u schilderen op doeken met als thema: Vol vuur voor Afrika! Hiervoor heeft u materiaal en een stappenplan nodig. Na het stappenplan vindt u een

Nadere informatie

Juryrapport Middagcorso Vollenhove 2014

Juryrapport Middagcorso Vollenhove 2014 FATAL ATTRACTION T JAKAN STARK WARK VENOMENAAL REUKSPOOR METAMORFOSE PRONKSTUK MOAI TWEE NIJENHUIZEN NAMELESS RATAPLAN EXECELLENT IN BALANS ZWARTE DOOD SONS DE LA MER FUGU DE VERENIGING KLEIN CUBA TIN

Nadere informatie

Salon Foto Nationaal 2018 juryrapport

Salon Foto Nationaal 2018 juryrapport Solitaire Bomen Dat is de uitdaging die ik voor mezelf bedacht heb voor de Salon Foto Nationaal 2018. Ik weet niet of u wel eens op zoek bent gegaan naar alleenstaande bomen, maar ik kan u verzekeren dat

Nadere informatie

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Inleiding Om onderzoek te doen naar rituelen is het in eerste plaats belangrijk om te definiëren wat een ritueel is.

Nadere informatie

Architectuurverslag CKV De Eiffeltoren

Architectuurverslag CKV De Eiffeltoren Architectuurverslag CKV De Eiffeltoren Architectuurverslag door een scholier 1376 woorden 28 september 2006 6 162 keer beoordeeld Vak CKV Inhoudsopgave Algemene gegevens De architectuurwijzer - Vorm De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Font-keuze: Ik heb voor het font arial gekozen omdat ik het makkelijk te lezen vind. Het heeft geen uitsteeksel aan letters en en geen extreme dikheid of bolheid. De ruimte

Nadere informatie

Free-book recykleer-rokje Doortje

Free-book recykleer-rokje Doortje Free-book recykleer-rokje Doortje 1 Het recykleer-rokje is een rokje dat je maakt samen met een al bestaand overslagrokje, dat te klein is geworden. Het maakt niet uit wat voor één: met plooitjes of zonder,

Nadere informatie

Inlichtingen Bij Als je iets wilt vragen, bel De lesbrief staat ook op de website: studio76dordt.

Inlichtingen Bij Als je iets wilt vragen, bel De lesbrief staat ook op de website: studio76dordt. LESBRIEF Workshop verbeelden door Rob van Roon, voor leden van Studio en Vrienden van het Beeldenpark Data zondag 9 oktober van 11 tot 13 uur: Beeldmateriaal verzamelen in het beeldenpark te Zwijndrecht

Nadere informatie

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C OBSERVATIE Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt Robbert Kooiman G&I 1-C Contents Inleiding... 2 Covert of Overt... 2 Analyse... 3

Nadere informatie

Foto manipulatie en Morphen

Foto manipulatie en Morphen http://psdfan.com/tutorials/photo-effects/a-beginners-guide-to-photo-manipulation-and-animorphing/ Foto manipulatie en Morphen Deze afbeelding willen we maken Dit zijn de gebruikte afbeeldingen: Morphen

Nadere informatie

Juryrapport Leeshit 2017 Op zoek naar DE ANDER

Juryrapport Leeshit 2017 Op zoek naar DE ANDER Juryrapport Leeshit 2017 Op zoek naar DE ANDER De presentaties, gehouden op 30 maart 2017, zijn beoordeeld door de jury, bestaande uit Anika Abbing, Wilma Geldof en Dennis Cup. Op het podium stonden: Haarlem

Nadere informatie

TEEUWS LICHT TRANSPORT

TEEUWS LICHT TRANSPORT Juryrapport 2017. 1 TEEUWS LICHT TRANSPORT Een grote, imposante wagen met een bijzonder en fraai kleurgebruik. De vormen, lijnen, verhoudingen en gezichtsuitdrukkingen zijn erg mooi. De wagen is van alle

Nadere informatie

Imprimatura. Artists Oil Colour

Imprimatura. Artists Oil Colour Tekst & Beeld Robert Rost Imprimatura Artists Oil Colour ALS JE EEN SCHILDERIJ GAAT OPZETTEN IS HET ZINVOL EEN DOOR- DACHTE KEUZE TE MAKEN BETREFFENDE DE KLEUR VAN DE ONDER- GROND. KOOP JE EEN VOORGESPANNEN

Nadere informatie

Het was even vroeg opstaan voor ons maar om 7.15 uur zaten wij samen in de trein met een grote thermoskan koffie.

Het was even vroeg opstaan voor ons maar om 7.15 uur zaten wij samen in de trein met een grote thermoskan koffie. Een nieuwe stageplek is altijd spannend, het is de week dat je heel veel indrukken krijgt, en een overload aan informatie. Ons stageproject begon met een briefing, waarin beknopt uitgelegd stond wat de

Nadere informatie

Leven in het water Leven in het water - blz 1

Leven in het water Leven in het water - blz 1 http://wegraphics.net/blog/tutorials/photoshop/the-creation-of-a-life-of-aquatic-sounds/ Leven in het water Leven in het water - blz 1 Stap 1 Nieuw document = 1600 2400 pixels. Afbeelding nodig van fles

Nadere informatie

HET PERFECTE PORTFOLIO. - Tuur Sangers, G&IC, Game Art -

HET PERFECTE PORTFOLIO. - Tuur Sangers, G&IC, Game Art - HET PERFECTE PORTFOLIO - Tuur Sangers, G&IC, Game Art - 2 De vorm van het portfolio Omdat ik zelf voornamelijk dingen maak die komen door creatieve uiting zou ik het liefst al mijn werken willen uitstallen

Nadere informatie

Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs. Youri Stans GAR-1B

Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs. Youri Stans GAR-1B Grafisch Vormgeven 10 verbeterde designs Youri Stans GAR-1B Mount and Blade Warband Interface In het eerste voorbeeld beslaat de interface ongeveer 70% van het beeldscherm. Dit terwijl de tekst binnen

Nadere informatie

Workshop collage Onderwijs - Interieur en kinderen door Mo-Yin Styling

Workshop collage Onderwijs - Interieur en kinderen door Mo-Yin Styling Workshop collage Onderwijs - Interieur en kinderen door Mo-Yin Styling In jouw kleuren, materialen, beelden, geuren, de natuur, de wind, en je dromen. De workshop die Mo-Yin geeft heeft verschillende thema

Nadere informatie

leerlingenboekje bij de voorstelling

leerlingenboekje bij de voorstelling leerlingenboekje bij de voorstelling 1 W I E H E E F T D E V O O R S T E L L I N G G E M A A K T? Het maken van dansen noem je choreograferen. De twee mensen die Vogelkind hebben gemaakt heten Bruno en

Nadere informatie

Spreken - Presenteren HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52520

Spreken - Presenteren HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52520 Spreken - Presenteren HV 1 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 July 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/52520 Dit lesmateriaal is gemaakt

Nadere informatie

Tips voor betere foto's

Tips voor betere foto's Tips voor betere foto's Henk Hoedemaekers December 2006 Wanneer je alles net zo fotografeert als je in het voorbijgaan ziet, krijg je zelden interessante foto's. Door met de volgende tips rekening te houden,

Nadere informatie

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 Inhoudsopgave Pagina: 1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 3.1. 9 september: Huisduinen, Donkere Duinen 4 3.2. 20 september: Donkere Duinen 5 3.3. 27

Nadere informatie

Evaluatie netwerkbijeenkomst Autisme bij meisjes en vrouwen

Evaluatie netwerkbijeenkomst Autisme bij meisjes en vrouwen Evaluatie netwerkbijeenkomst Autisme bij meisjes en vrouwen D a t u m 4 s e p t e m b e r 2 0 1 4 V o o r b e r e i d i n g S a r r o n d e r d e e l v a n d e P a r n a s s i a G r o e p ( F e r r y v

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2016 tijdvak 1 dinsdag 17 mei 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 38 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 63 punten

Nadere informatie

Draaiboek: Ridder kinderfeestje

Draaiboek: Ridder kinderfeestje Draaiboek: Ridder kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema ridders. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie met transavia.com 11 februari 2014

Evaluatie Kennissessie met transavia.com 11 februari 2014 Evaluatie Kennissessie met transavia.com 11 februari 2014 1. Welk cijfer geef je de Kennissessie? 8,5 Wat waren je verwachtingen en heeft de Kennissessie aan je verwachtingen voldaan? Niet helemaal Ik

Nadere informatie

LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN

LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN Tekentaal Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties van de leerlingen zijn dus steeds correct,

Nadere informatie

:35 QuestBack export - Ooa workshop "Structure Follows Strategy"10 maart 2009

:35 QuestBack export - Ooa workshop Structure Follows Strategy10 maart 2009 Ooa workshop "Structure Follows Strategy"10 maart 2009 Gepubliceerd van 11.03.2009 tot 17.03.2009 15 antwoorden (15 uniek) 1. Wat is uw oordeel over de presentatie van de inleider? (opbouw, duidelijkheid,

Nadere informatie

Interieurontwerp/renovatie Telegraaf Media Groep Hoofdkantoor Amsterdam breedbouw. randi van gerve Interieurarchitect BNI

Interieurontwerp/renovatie Telegraaf Media Groep Hoofdkantoor Amsterdam breedbouw. randi van gerve Interieurarchitect BNI randi van gerve Interieurarchitect BNI Het gebouw van de Telegraaf Media Groep ligt aan de Basisweg in Amsterdam Sloterdijk. Het is samengesteld uit een nieuwbouwtoren van 10 verdiepingen, de breedbouw

Nadere informatie

PERFORMING IN STYLE 1/8. Wolf Aartsen.

PERFORMING IN STYLE 1/8. Wolf Aartsen. PERFORMING IN STYLE Wolf Aartsen 1/8 In een serie intensieve (inter)actieve lessen maken de leerlingen kennis met schilderen, ruimtelijk werk, geluid en tekst. We werken toe naar een live performance-gesamtkunstwerk

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

Running man 100x 150 cm. Acryl op doek. Met dit soort werken had ik mijn eerste tentoonstelling bij galerie Biervliet op de Prinsengracht.

Running man 100x 150 cm. Acryl op doek. Met dit soort werken had ik mijn eerste tentoonstelling bij galerie Biervliet op de Prinsengracht. In 1984 begon ik met schilderen. Daarvoor werkte ik voornamelijk als keramist en ik maakte beeldhouwwerken van Belgisch hardsteen en marmer. Ook maakte en legde ik terrazzo vloeren en aanrechten. Ik was

Nadere informatie

Thema: Multimedia. Multimedia

Thema: Multimedia. Multimedia Multimedia OPDRACHTKAART MM-02-01-01 Communicatie Voorkennis: Je moet met een computer om kunnen gaan. Je moet kunnen zoeken op het internet. Intro: Multimedia is een vrij nieuw begrip. In de bladen en

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Vincent van Gogh heeft nooit een kunstenaarsopleiding afgemaakt. Met deze leskaart leer je meer over de jonge Vincent én hoe je met wat hulp en (vooral) heel veel doorzettingsvermogen toch

Nadere informatie

tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING

tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING Chris Van der Burght!! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen.

Nadere informatie

ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT

ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT Gwen Bergers G&I1A 3009429 19.11.15 Project docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuuren, Martin Lacet & John Hennequin Art/Media & Me Autobiotic Selfie Voor de lessen

Nadere informatie

Doordrukken en tegenhouden in Photoshop

Doordrukken en tegenhouden in Photoshop Doordrukken en tegenhouden in Photoshop Het zijn twee termen die nog stammen uit de ouderwetse donkere kamer van de fotografie. Doordrukken en tegenhouden zijn echter nog dingen die anno nu ook actueel

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Het verhaal moet aanspreken, spannend zijn en een mooi einde hebben. Als je uit de bioscoop loopt moet je een goed gevoel hebben over de film.

Het verhaal moet aanspreken, spannend zijn en een mooi einde hebben. Als je uit de bioscoop loopt moet je een goed gevoel hebben over de film. FILMS KIJKEN: Filmische middelen. Als je naar een film kijkt, let je meestal alleen op het verhaal, daar zal in het volgende blok behandeld worden. Dit is het inhoudelijk gedeelte. Het verhaal moet aanspreken,

Nadere informatie