Verslagen partijen 2 e ronde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslagen partijen 2 e ronde"

Transcriptie

1 Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden.

2 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond van de 2 e ronde Vrijdag de 13 e, zou het invloed hebben? In elk geval wel op mij, want ik was er deze avond niet bij, ik lag ziek in bed. Na enige overreding, heb ik mijn man zover gekregen dat hij een avondje in het café zou zijn. Daardoor stond het beeldscherm gewoon aan en beschik ik over de tellijsten, zodat ik toch verslagen kan maken van de partijen. Poule 2: Piet Lips (10) Christ Biemans (20) Christ heeft lang de titel gedragen van de deelnemer met de langste poedelreeks. Piet en Christ spelen in dezelfde vereniging en Piet heeft een tijdje geleden heel de vereniging op de hoogte gebracht van deze titel. Zou Christ op wraak zinnen? Christ nam al snel de leiding in de partij, maar dat moest ook wel om het verschil van 10 caramboles goed te maken. Dit verschil had hij na de 23 ste beurt voor elkaar, de stand Piet ging niet echt heel lekker. Met een serie van 4 erbij, had Christ nog maar 6 beurten om de partij te winnen. Piet kwam 2 puntjes tekort, maar heeft wel boven z n gemiddelde gespeeld. Poule 2: Christ Biemans (20) Rob den Daas (11) Christ leek dus goed in vorm, zou dit z n weerslag hebben op Rob? De reden is onbekend, maar inderdaad Rob speelde erg slecht (sorry Rob, maar op basis van de tellijst kan ik er niets anders van maken). Christ begon goed aan de partij, na 16 beurten was de stand al 12-2, mede door een serie van 5. Voor Christ bleven de series verder uit, dus zou Rob iets terug kunnen doen. Inderdaad, een serie van 3, maar voor de rest kwam er weinig van. Rob heeft in deze partij de langste poedelreeks overgenomen van Christ. Christ had veel beurten nodig, maar won uiteindelijk wel de partij (na 43 beurten), eindstand Christ heeft alle partijen in deze ronde gewonnen en hiermee duidelijk poulewinnaar en dus door naar de volgende ronde.

3 10 april 2012, 5 e speelavond van de tweede ronde Poule 6: Lex Langenberg (15) Henk van Opstal (13) Over een snelle partij gesproken Lex begon sterk, na 2 beurten, 2 punten. Henk bleef goed bij. De stand na 8 beurten was 7-5, leuke en spannende partij dus. Henk trok even alles uit de kast en won de partij uiteindelijk in maar 15 beurten! Lex had 8 caramboles gemaakt en heeft boven z n gemiddelde gespeeld, maar hij kon vanavond niet op tegen Henk. Henk is door naar de 3 e (en voorlaatste ronde). Poule 5: Cor Buurstede (13) Piet Rompa (11) Piet heeft in de eerste ronde super gespeeld, maar in deze ronde lijkt het maar niet te lukken. Na 21 poedels, maakte hij z n eerste punt. Voor Cor loopt het deze ronde geweldig, hij stond toen al op 11. Cor dus nog 2 en Piet nog 10 te maken. De bal blijft rond, dus je weet het nooit Maar nee, Piet maakte nog een serie van 3 (waar de teller er maar 2 telde en dit later rectificeerde), maar verder kwam hij niet. Cor won de partij door een serie van 2 in de 25 ste beurt. Cor is hiermee door naar de volgende ronde. Dan komen we erachter of hij, net als 2 jaar geleden, op de slotdag speelt. Poule 2: Christ Biemans (20) Cor Dieckmann (15) Zowel Christ als Cor speelden niet denderend, in elk geval niet volgens de tellijst. Het was wel de partij van de net-niet-ballen, waardoor de tellijst een verkeerd beeld geeft. Door een serie van 3 en 4 achter elkaar begon het voor Christ ergens op te lijken. Cor kwam gewoon echt niet in z n spel, waardoor Christ een voorsprong nam en uitbouwde. Uiteindelijk, na 43 beurten, won Christ de partij, Cor kwam er 4 tekort. Christ is niet tevreden over de teller, hij bemoeide zich teveel met het spel. Hij heeft liever mevrouw Lijnen als teller. Cor is hiermee uitgeschakeld, de andere 3 deelnemers uit deze poule zijn nog in de race. Aanstaande vrijdag worden de laatste partijen in deze ronde gespeeld.

4 6 april 2012, 4 e speelavond van de tweede ronde Poule 2: Rob den Daas (11) Piet Lips (10) De bal is rond Na 4 beurten had Rob al 4 caramboles gemaakt. Een goed begin is het halve werk! Piet begon minder, hij maakte de eerste 12 beurten geen enkele carambole. Een goed begin is wel het halve werk, maar dan moet de andere helft ook nog lekker lopen. Bij Rob liep het voor geen meter meer en Piet bleek een dieseltje. Piet won de partij in 29 beurten, eindstand: Poule 3: Frits Loyens (35) Toon Joosen (14) Toon ging de eerste ronde zo goed, maar deze ronde wil het maar niet lukken. Zal vast ook aan de tegenstanders liggen (Wim en Frits), maar ook miste hij deze ronde goede ballen. Frits begon rustig aan de partij, maar Toon kon hier geen gebruik van maken, Frits liet weinig liggen. Hij maakte daardoor zelf ook weinig, maar Toon kon er niets mee. Halverwege de partij werd het spel van Frits anders. Hij maakte in de laatste 17 beurten 28 caramboles! Eindstand na 35 beurten: Frits blijft hiermee in de race voor het kampioenschap! Poule 2: Cor Dieckmann (15) Piet Lips (10) Cor ging als een tierelier en Piet kwam net zo langzaam op gang dan in z n eerste partij. Helaas kreeg hij te weinig beurten om z n diesel aan de praat te krijgen. In 17 beurten had Cor z n 15 caramboles gemaakt! In deze poule worden nog 3 partijen gespeeld, volgende week dinsdag en vrijdag. Poule 1: Jan Hagens (15) Adrie van Beuzekom (14) De laatste partij in deze poule, deze ronde. Als Jan wint, is hij door naar de 3 e ronde. Adrie kan roet in het eten gooien, als hij wint, hebben ze alle drie 2 punten. Zowel Adrie als Jan begonnen niet lekker, na 12 beurten was het 2-2. Ze kwamen gelukkig in de loop van de partij wel een beetje op gang, maar het bleef bij een beetje. Uiteindelijk liep het bij Jan net beter dan bij Adrie. Hij won de partij dan ook, hij had er 45 beurten voor nodig. Eindstand: Jan is door naar de 3 e (en voorlaatste) ronde!

5 3 april 2012, 3 e speelavond van de tweede ronde Poule 3: Toon Joosen (14) Wim van Biesen (33) Toon speelde in de vorige ronde erg goed, vanavond was dat minder. Hij had natuurlijk ook wel een tegenstander van formaat. Het duurde even voordat Toon z n eerste punt maakte, pas in de 12 e beurt. Wim kwam sneller in de partij en maakte in de 5 e beurt z n eerste punt. Toen ging hij los, mooie series en na 18 beurten al 16 punten, Toon had toen nog steeds maar 1 puntje. Dit trok een beetje bij en na 30 beurten was de stand Wim verloor z n concentratie en kon het niveau niet vasthouden. Hij had toch 49 beurten nodig om de partij te winnen, eindstand In deze poule staan Frits en Wim nu op 2 punten. De partij tussen Frits en Toon wordt a.s. vrijdag gespeeld. Poule 4: John van Haperen (18) Ad Bakker (14) Ad ging in de vorige ronde snel van start en had maar weinig beurten nodig om z n partijen te winnen. Vanavond begon het anders. John speelde super en had na 11 beurten al 10 punten gemaakt. Ad had er toen 3 en was in de poedelsferen. John kreeg hiermee de gelegenheid om met het voorzetten van het niveau, de partij te winnen of in elk geval z n voorsprong uit te bouwen. Dit bleek niet zo te werken. Van beurt 18 t/ 24 maakte Ad 11 punten, inclusief een serie van 5! Hiermee was de partij ineens gespeeld, eindstand Ad Bakker is poulewinnaar geworden. John maakt nog een kansje om als één van de verliezers alsnog door te gaan naar de volgende ronde (op gemiddelde of op percentage). Over de 1 e en 2 e ronde heeft John 0,539 gespeeld, dit is 127,25%. Poule 5: Frans Vroomans (20) Piet Rompa (11) Tja, wat moet ik hierover schrijven. Piet speelde in de eerste ronde hartstikke goed en het zou mooi zijn als hij dit in de tweede ronde vol kon houden. Dat was niet zo. Piet had 46 beurten nodig om van Frans te winnen. De partij tussen Cor en Piet wordt op dinsdag 10 april a.s. gespeeld. De winnaar van deze partij is door naar de volgende ronde. Poule 6: Frans Machielsen (24) Henk van Opstal (13) Frans begon goed aan de partij (8 beurten, 5 punten), maar kon dit niveau niet volhouden. Frans had eerder een partijtje getennist, misschien sloeg de vermoeidheid toe. Henk speelde wisselvallig. De tellijst geven een reeksen streepjes weer, maar ook groepjes cijfertjes. Daarmee won hij in maar 31 beurten de partij, Frans had toen 17 caramboles gemaakt. Niet slecht gespeeld, maar onvoldoende om te winnen. De partij tussen Henk en Lex wordt ook dinsdag 10 april a.s. gespeeld.

6 30 maart 2012, 2 e speelavond van de tweede ronde Poule 5: Frans Vroomans (20) Cor Buurstede (13) De partij van de commentaren: Frans speelde niet goed en Cor staat te laag ingedeeld Het was een snelle partij, waarbij Frans inderdaad niet goed speelde. Na 9 beurten had hij 3 punten gemaakt en Cor stond toen al op 6. Na maar 15 beurten won Cor de partij, een gemiddelde van 0,867! Poule 6: Frans Machielsen (24) Lex Langenberg (15) Frans startte super, met een serie van 3 na 3 beurten al 7 punten gemaakt! Lex had langer nodig om in het spel te komen, hij maakte in de 5 e beurt pas z n eerste punten. Frans maakte geen serie van 5 meer, maar ging lekker door met z n goede spel. In maar 26 beurten was de partij gespeeld. Twee spelers die beide een goede partij neerzette (boven hun gemiddelde), die leuk was om naar te kijken. Eindstand: Poule 1: Wil Christiaanen (24) Adrie van Beuzekom (14) Wil verloor dinsdag van Jan Hagens, met een spel onder z n gemiddelde. Vanavond ging hij beter, na 7 beurten al 7 punten gemaakt. Adrie bleef niet achter en na 11 beurten was de stand Wil moest verder uitlopen op Adrie om de partij te winnen en dit lukte hem ook. Na 21 beurten had hij z n benodigde voorsprong: Vanaf dat moment miste ze allebei veel ballen net en namen het aantal streepjes op de tellijst toe. Na 33 beurten moest Wil nog maar 1 puntje maken, Adrie nog 3. Dat ene puntje liet lang op zich wachten, waardoor Wil wederom z n gemiddelde niet haalde. Hij won wel de partij, maar had daar 43 beurten voor nodig. In deze poule staan Wil en Jan nu op 2 punten, Adrie moet z n punten zien te halen tegen Jan. De partij tussen Jan en Adrie staat gepland op vrijdag 6 april a.s. Poule 2: Cor Dieckmann (15) Rob den Daas (11) De eerste partij in deze poule van 4 deelnemers. Cor begon niet zo lekker, hij maakte in de eerste 5 beurten geen punt. Rob had er daarentegen al 3 gemaakt! Het wisselvallige spel van Rob kwam Cor goed uit, waardoor hij in de loop van de partij de voorsprong nam. Na 16 beurten was het 8-6, beide speelden boven hun gemiddelde. We dachten dat de partij snel gespeeld zou zijn, maar niets was minder waar. Of het door het tijdstip kwam weet ik niet (het was inmiddels best laat), maar het aantal caramboles nam flink af. Na 37 beurten moest Cor nog 1 punt maken, Rob nog 3. Na 43 beurten was het gespeeld, Rob maakte in de laatste beurten nog 3 caramboles, waarmee hij de partij won. Cor kwam 1 puntje tekort.

7 27 maart 2012, 1 e speelavond van de tweede ronde Poule 1: Wil Christiaanen (24) - Jan Hagens (15) De partij begon rustig, na 9 beurten was de stand 2-2. Wil nam de leiding in punten vanaf de 10 e beurt, maar bleef achter de feiten aan lopen, omdat hij 9 caramboles meer moest maken dan Jan. In de 21 ste en in de 24 ste beurt maakte Jan een serie van 4, waardoor hij nog maar 1 punt nodig had om de partij te winnen. Wil deed z n best, maar kwam niet meer in de buurt. In de 31 ste beurt maakte Jan z n laatste punt en sleepte hiermee z n eerste punten in deze pouleronde binnen. Poule 4: John van Haperen (18) Ad Biemans (13) John begon goed, na 5 beurten, 5 punten. Ad was hiervan een beetje onder de indruk denk ik, want hij maakte in de eerste 10 beurten maar 1 carambole. Hij had wel mazzel dat John even stil viel, maar de voorsprong heeft John niet weggegeven. John maakte geen mooie series, maar ook weinig poedels, waardoor hij op niveau bleef. Ad daarentegen maakte te weinig punten en teveel poedels. Na 37 beurten verdiende John de 2 punten in deze pouleronde. Ad kwam 4 caramboles tekort. Poule 3: Frits Loyens (35) Wim van Biesen (33) Zonder andere deelnemers tekort te doen: dit was natuurlijk de partij van deze ronde. Twee geweldige spelers die ook nog erg slim blijken te zijn. Wim begon als een tierelier, nam de leiding en hield deze ook lang vast. Na 14 beurten had hij 23 punten. Frits had er toen nog maar (ahum) 17 gemaakt. Voor de toeschouwers was het mooi geweest als ze dit niveau vol konden houden, maar ze waren slimmer dan dat. Desalniettemin voor de toeschouwers een prachtige partij. Halverwege de partij viel Wim stil en bleef Frits punten maken. Ik kan echt niet inschatten of de ballen die Frits liet liggen moeilijker waren dan in het begin van de partij, dus m.a.w. of Frits beter ging verdedigen of dat Wim gewoon minder ging spelen. Na 31 beurten had Frits z n 35 punten gemaakt. Wim had nog de nabeurt en moest er nog 4 maken. Dat is zeker mogelijk, maar dat zat er niet in. Wim bleef steken op 30 punten. Frits evenaarde in deze partij de hoogste serie, 6 caramboles achter elkaar. Wim deed dit eerder in z n partij tegen Coby. Poule 4: Ad Bakker (14) Ad Biemans (13) In verband met een zonnige vakantie speelde Ad vandaag z n 2 partijen in deze ronde. Weer een handige partij voor de teller, Ad tegen Ad Ad Bakker opende met een serie van 3! Ad Biemans maakte er 1 en maakte toen 6 beurten niets. Ad Bakker maakte daar dankbaar gebruik van en had in 6 beurten al 8 punten gemaakt. Vanaf de 8 ste beurt maakte Ad Biemans ook wel weer punten, maar Ad Bakker ging lekker door en gaf z n tegenstander weinig kans. Na 19 beurten was de partij al gespeeld was de eindstand. Ad Biemans ligt hiermee uit het toernooi. Gelukkig heeft hij een lekkere vakantie in het vooruitzicht. De beslissende partij in deze poule, tussen Ad Bakker en John van Haperen wordt op dinsdag 3 april gespeeld.

Verslagen partijen 1 e ronde

Verslagen partijen 1 e ronde Verslagen partijen 1 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 23 maart 2012, 16 e en laatste speelavond

Nadere informatie

6 e Roode Hert Toernooi Driebanden

6 e Roode Hert Toernooi Driebanden PROGRAMMABOEKJE 6 e Roode Hert Toernooi Driebanden 10 januari t/m 28 april 2012 uitgave onder redactie Stichting Promotie Evenementen Princenhage http://www.stichtingpep.nl Toernooibestuur: Aad van den

Nadere informatie

KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL

KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL 18 maart 2012 - ZEVENDE JAARGANG Afl. 3 KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL HET WORDT STEEDS GEKKER!! Kennelijk is de wil om de volgende ronde te halen zó groot, dat sommige spelers echt alles uit de kast

Nadere informatie

De zes winnaars en de twee beste verliezers op percentage caramboles zouden doorgaan naar de kwartfinales.

De zes winnaars en de twee beste verliezers op percentage caramboles zouden doorgaan naar de kwartfinales. BenVerschraagen winnaar 19 e Coupe de Haar Op zaterdag 15 maart was de finaledag in Sportcafé de Poortdijk van Coupe De Haar wat voor de 19 e keer georganiseerd werd door Gert Zweserijn en Hans van der

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012)

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Ik ontmoet Elvis op een moeilijk punt in mijn leven. Mijn zus wilde om wat extra geld te verdienen hondjes gaan verkopen. Elvis en zijn zusje

Nadere informatie

10 de Roode Hert Toernooi Driebanden

10 de Roode Hert Toernooi Driebanden PROGRAMMABOEKJE 10 de Roode Hert Toernooi Driebanden 8 januari t/m 30 april 2016 uitgave onder redactie Stichting Promotie Evenementen Princenhage http://www.stichtingpep.nl Toernooibestuur: Gorrie Janssen

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm?

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm? 12. Olifant met gsm? Ontspannende tekst: kort verhaal Gisteren was het markt in de stad. Ik pakte m n fiets en reed naar de markt. Het was er erg druk. Opeens zag ik mijn neefje staan. Ik riep hem en zwaaide.

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan!

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbaan Bouwen 4/5 Weken geleden ging heel groep 8 een achtbaan bouwen. Elke week gingen we verder aan de achtbaan. Het was van papier

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Verdedigen is moeilijk

Verdedigen is moeilijk Verdedigen is moeilijk door Ig Nieuwenhuis En, gegeven onze uitslag, schatten ook. Wij vonden allebei dat we fouten gemaakt hadden (er komen er een paar voorbij) en dachten dat we ondanks dat wel iets

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar

Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar Op zaterdag 18 maart was de finaledag in Sportcafé de Poortdijk van Coupe De Haar dat voor de 21 e keer georganiseerd werd door Gert Zweserijn en Hans van

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Naima El Bouzidi & Sun Jung Hwang Tekst Naima El Bouzidi Tekeningen Sun Jung Hwang Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Wist jij dat...

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Welpenkamp 2015 Harry Potter Oosterbeek

Welpenkamp 2015 Harry Potter Oosterbeek Welpenkamp 2015 Harry Potter Oosterbeek LOGBOEK Door: Luuk, Benjamin, Joan, Stijn, Brent, Glenn, Jacco, Adam, Luuk, David, Shane, Matthijs, Mitchell, Jeroen, Koen, Brecht, Boaz en Christiaan. Woensdagavond.

Nadere informatie

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt)

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Tennis is familie van een heleboel andere sporten: squash, tafeltennis, badminton en nog meer. Al die sporten zijn ontstaan uit het Franse spel "Jeu

Nadere informatie

30ste editie Biljarttoernooi De Grote Prijs

30ste editie Biljarttoernooi De Grote Prijs A-Groep VOORRONDE 1e voorronde uitslag Zat. 12 jan. 14.30 u. eindstand punten voorronde A - Groep Voorronde P 1 Herber Herber A Goudzwaard 3 2 1,700 2,917 9 35 Goudzwaard 12 brtn. Jiorgos Malamidis 19

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day Nieuwsbrief 9, 4 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Gamma Racing Day Tijdens de Gamma Racing Day rijden er 2 motorklassen en de rest wordt opgevuld door de nodige autoklassen. Wel een leuke dag voor de auto

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 mei 2015

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 mei 2015 Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 mei 2015 Het team van Taekwondo Oude Luttikhuis heeft de tweede plaats gehaald in het teamklassement bij de Nationale Kampioenschape Taekwondo 2016. Hierin

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

Voetbal. Damian. Bryan

Voetbal. Damian. Bryan Voetbal Het waren leuke voetbalwedstrijden En we hebben een gelijk gespeeld en een ploeg kwam niet op dagen, dus die hadden we gewonnen. We hadden drie verloren en we waren op het eind vierde van de poule.

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. 1/5 Fase 1: Wat wilde ik bereiken? Handelen/ ervaring opdoen Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. De opdracht wilde ik zo ontwikkelen,

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

l Wouter mag Floor niet slaan. l Wouter mag geen alcohol drinken (geen druppel!).

l Wouter mag Floor niet slaan. l Wouter mag geen alcohol drinken (geen druppel!). 3. Net keek mama heel beteuterd toen ze me een nachtzoen kwam geven. Vind je het echt erg dat ik zoveel moet werken? vroeg ze. Wat moest ik daarop zeggen? Ze keek zo droevig! Valt wel mee, hoor, zei ik.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

WERKWEEK AMELAND 2015

WERKWEEK AMELAND 2015 De eerste dag van de werkweek Veel regen gehad, maar de meeste tijd zaten we droog in de bus. Op de Afsluitdijk werd nog even de topografische kennis getest en daarover waren de juffen en meesters tevreden.

Nadere informatie

Vermoord? vroeg Evi angstig. Ongetwijfeld. Maar de directeur... Vermoord, herhaalden we beslist. Daarna hebben ze zijn lichaam ondergedompeld in een

Vermoord? vroeg Evi angstig. Ongetwijfeld. Maar de directeur... Vermoord, herhaalden we beslist. Daarna hebben ze zijn lichaam ondergedompeld in een 2 Juf Kol Tijdens de pauze kwamen we samen in de fietsenstalling. Meester Rob naar z n opoe? Helemaal naar de andere kant van de wereld? Op z n oude fiets? Zonder muts! Alsof we hem zouden vergeten! Onzin!

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

Vlinder en Neushoorn

Vlinder en Neushoorn Vlinder en Neushoorn Hoi, zei Vlinder. Hoi, zei Neushoorn, hoewel hij meestal niets zei. Maar hij was in een goede bui. Vlinder streek neer op de hoorn van Neushoorn en leek erg zenuwachtig. Hoi! zei Vlinder

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1)

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Schoolvoetbal Deel 1 Op vrijdag 22 mei 2015 was het jaarlijkse pro Talents! We waren begonnen met de eerste wedstrijd het begon in een keer goed. We hadden alles gewonnen

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op Batibouw botsten we op Sibomat. We waren op de juiste plek op het juiste moment. - Catheline John S. (70) en Catheline S. (64) hebben geen tijd om zich

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Faux Pas Test (Volwassenen versie)

Faux Pas Test (Volwassenen versie) Faux Pas Test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door: A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Versie diagnosticus 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation om te tanken.

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 Op zaterdagmiddag 22 hebben we het traditionele jeugd-oudertoernooi gehouden. Er hadden zich 12 koppels ingeschreven, maar twee hebben zich alsnog teruggetrokken, waardoor

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Inleiding Om onderzoek te doen naar rituelen is het in eerste plaats belangrijk om te definiëren wat een ritueel is.

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden We zitten al in de helft van het jaar en het zwemseizoen zit er bijna op. De zwemmers kijken allemaal al uit naar de twee weken durende stage

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

De Voorleeswedstrijd GROEP 7

De Voorleeswedstrijd GROEP 7 De Voorleeswedstrijd GROEP 7 Wij hebben weer de voorleeswedstrijd gehad. Deze keer moest Esma tegen Daan. Daan had het boek de voetbalgoden nr. 1. Esma had het boek dagboek van een muts: zak er maar lekker

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld.

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Nr.121 04-06-2016 Toernooi te Julianadorp Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Sporthal: Sport aan Zee De volgende spelers deden daar aan mee: Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario,

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Gaat de laatste de beste worden?

Gaat de laatste de beste worden? Gaat de laatste de beste worden? Ondanks dat de competitie nog minimaal een week duurt en voor een aantal zelfs nog een week langer, is hij voor ons gevoel na vandaag al voorbij. Dat komt omdat wij vandaag

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie