Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord"

Transcriptie

1 Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend ganzenbord is om als eerste de finish te bereiken. Om het spel te winnen, moet je precies op het laatste veld terechtkomen. Anders tel je het teveel aan ogen terug. Spelregels Het spel wordt gespeeld met 1 (grote) dobbelsteen. Het team dat het hoogste gooit, mag beginnen. De groepen gooien om de beurt. Als een groep op een veld terechtkomt met een spel, dan wordt het spel met zijn allen gespeeld. Als een andere groep vervolgens ook op dit veld terechtkomt, dan sla je het spel in principe over. Als de kinderen het spel echter heel erg leuk vonden, kun je ervoor kiezen om het spel gewoon nog een keer te spelen.

2 Benodigdheden: Voor het spelen van dit spel heb je nog de volgende zaken nodig: Emmers (voor elk team 2) Plastic bekers Stok voor limbodansen (bv van bezem) Verschillende snoepjes Hardgekookte eieren en lepels Muziekinstallatie Dobbelsteen Eventueel een kookwekker Ballonnen Touw Fluitje Pionnen (plastic flessen kunnen ook heel goed) Water en brood Vuilniszakken Grote spijker aan een touw Glazen fles Stoelen Bak met water + handdoek Theedoeken Kledingstukken Punten Het spel is opgezet zonder het toekennen van punten. Als je toch nog meer competitie in het spel wilt brengen, dan kun je ervoor kiezen om bij elk spel ook punten toe te kennen aan het winnende team. Je kunt hiervoor het scoreformulier uit dit boekje voor ieder team kopiëren. Grote groepen Als je een hele grote groep deelnemers hebt, dan lukt het niet om op elkaar te wachten. Je laat dan ieder team voor zich het spel spelen. De groepen maken gebruik van de loopkaart. Iedere groep begint op de plek die gemarkeerd staat op hun loopkaart. Ze kruisen de velden af waar ze zijn geweest. Het spel duurt bijvoorbeeld 1,5 uur. Als zij in deze tijd aan een tweede ronde beginnen, dan slaan ze de velden over die ze in de eerste ronde hebben gehad. In deze variant is het ook leuk om met punten en een scorekaart te werken. De loopkaart en scorekaart staan beiden achterin dit spelregelboekje.

3 De spelletjes: 3 Water dragen. Zet voor elke groep een emmer bij A en een emmer bij B. Laat de kinderen in een estafetterace (leden van het team om beurten) met een bekertje het water van A naar B brengen. Als 1 kind terug is, mag het volgende kind vertrekken. Welk team heeft als eerste de emmer leeg? 5 Limbo dansen. Hou een stok vast en laat de kinderen eronderdoor dansen. Hou de stok steeds lager, wie kan het laagst? 8 Snoepmemory. Zet 24 bekertjes omgekeerd op een tafel en doe er 12 maal 2 dezelfde snoepjes onder. De kinderen draaien om beurten twee bekers om. Als ze twee dezelfde snoepjes vinden, mogen ze deze houden. 10 Eierrace. Je kunt dit spel op twee manieren spelen. Je kunt het in een estafetterace doen, zodat ieder kind zijn lepel en ei doorgeeft aan het volgende lid van zijn team. Je kunt ook zorgen dat je voor ieder kind een ei en een lepel hebt en dan laat je alle kinderen tegelijkertijd tegen elkaar racen. De kinderen leggen het ei op de lepel en rennen om een pion heen en komen weer terug. Het ei mag onderweg niet vallen, anders moet het kind opnieuw beginnen. 12 Standbeeldendans. Laat de kinderen op de muziek dansen. Als de muziek stopt, nemen ze een leuke houding aan. 17 Snoepdobbelen. Leg een stapel met snoepjes neer. De kinderen raden om beurten wat ze gaan gooien en gooien daana met de dobbelsteen. Als ze het aantal ogen goed geraden hebben, mogen ze een snoepje pakken. Laat ieder kind twee of drie keer proberen om het juiste getal te raden. Stop aan het eind de kinderen die pech hebben gehad alsnog een snoepje toe. 19 De put! Leg in de put iets lekkers neer, zodat de kinderen iets kunnen snoepen. Je kunt er ook een kookwekker bij zetten die je op twee minuten zet. Iedereen weet dan wanneer de straftijd voorbij is. 21 Sandwichballonnen. Verdeel de kinderen in tweetallen en laat ze met een ballon tussen de hoofden naar de eindstreep lopen. Als je een oneven aantal kinderen in een groep hebt, dan mag degene die overblijft aanmoedigen. Als deze ook graag dit spelletje wil doen, dan speel je het spel twee keer, zodat iedereen een keer met de ballon kan lopen.

4 23 Kruiwagenrace. Verdeel de kinderen in tweetallen en laat ze op de beschreven manier naar de eindstreep rennen. Bij een oneven aantal deelnemers, kun je ook hier degene die overblijft laten aanmoedigen. Zorg er wel voor dat er andere kinderen aan de kant staan dan bij spel Ballondansen. Markeer een speelvlak waarbinnen gespeeld moet worden. Ieder kind krijgt een ballon rond de enkel gebonden. Als je fluit dan mogen de kinderen starten. Bedoeling is om de ballon van anderen stuk te trappen, terwijl je eigen ballon heel blijft. Als de ballon stuk is, is het kind af en doet niet meer mee. 30 Chinees diner. Zet een schaal met chips of snoepjes klaar, een setje chinese stokjes en een dobbelsteen. De kinderen gooien om beurten met de dobbelsteen. Een kind dat zes gooit, mag de stokjes pakken en van de schaal eten met de stokjes. Zorg dat de schaal niet te vol zit en speel totdat de schaal leeg is (of totdat de kinderen het spel niet meer zo leuk vinden). Als chinese stokjes moeilijk te krijgen zijn, dan is het ook mogelijk om er een winters diner van te maken. In plaats van de stokjes mogen de kinderen dan met handschoenen aan eten. 32 Gevangenis. Zet bij dit punt flesjes water neer en brood. Je kunt voor lekker brood kiezen, zoals krentenbrood of suikerbrood. 34 Zaklooprace. Dit spel kun je weer in een estafette spelen, maar je kunt ook alle kinderen tegen elkaar laten racen. Niet alle kinderen vinden zaklopen leuk, dus wellicht is het handig om een vertegenwoordiger van de groep te kiezen. Als zak kun je een vuilniszak gebruiken. 37 Spijkerpoepen. Gebruik voor dit spel een grote spijker. Bind de spijker aan een touw dat je om het middel van de kinderen kunt vastmaken zodat de spijker achter hun rug bungelt. Laat de kinderen proberen om binnen een minuut de spijker in de fles te krijgen. Het team dat op dit veld kwam, mag dit als eerste proberen. 39 Stoelendans. Zet een stoel minder neer als er deelnemers zijn aan dit spel. De kinderen lopen om de stoelen heen. Als de muziek stopt, moeten de kinderen zo snel mogelijk gaan zitten. Het kind dat niet meer kan gaan zitten is af. 40 Water happen. Zet een bak met water neer en leg hierin een snoepje. Laat de kinderen om beurten proberen het snoepje te pakken met hun mond. Zorg ook voor een handdoek om de kinderen te drogen.

5 43 Handdoekgevecht. Ieder team kiest een kind uit dat dit gevecht gaat doen. De deelnemers krijgen een touw om hun middel met hierachter een theedoek gestoken. Wie lukt het om als eerste een theedoek van zijn tegenstander(s) af te pakken? 44 Verkleedrace. Dit spel kun je in een estafette spelen. Leg zoveel kledingstukken neer als er kinderen in een groep zitten. Het eerste kind rent en trekt het eerste kledingstuk aan (bv hoed). Dan rent hij terug, geeft dit kledingstuk aan de tweede. Het tweede kind rent en trekt ook het tweede kledingstuk aan (schoenen). Dan rent het kind terug en geeft de hoed en de schoenen aan de derde, die het derde kledingstuk ophaalt enzovoort. De kinderen mogen zelf de volgorde bepalen van de kledingstukken. van Scorekaart Nummer Score Nummer Score

6

7 1

8 2

9 3 WATER DRAGEN Jullie zijn aangekomen bij het onderdeel water dragen. Breng zo snel mogelijk met een bekertje water van A naar B.

10 4

11 5 LIMBO DANSEN Het is tijd voor wat ontspanning. Dans op de muziek en dans onder de stok door. Wie kan het laagst?

12 6 We willen een beetje snelheid in het spel. Gooi nog een keertje!

13 7

14 8 SNOEPMEMORY Tijd voor wat lekkers! Er staan hier een aantal bekers met snoepjes eronder. Draai steeds twee bekers om. Vind je twee dezelfde snoepjes? Dan mag je ze houden en opeten.

15 9

16 10 EIERRACE Loop met een ei op je lepel zo snel mogelijk van het begin naar het eind. Zorg dat het ei niet van de lepel valt.

17 11

18 12 STANDBEELDENDANS Dans lekker op de muziek. Als de muziek stopt, sta je zo snel mogelijk stil in een leuke houding. Wie weet de leukste houding te verzinnen?

19 13

20 14 Er is een gansje geboren. Ga nog een keer het aantal ogen dat je net hebt gegooid vooruit.

21 15

22 16

23 17 SNOEPDOBBELEN Pak de dobbelsteen en raad wat je gaat gooien. Zeg bijvoorbeeld: ik gooi vier. Gooi dan met de dobbelsteen. Is het inderdaad vier? Dan mag je een snoepje van de stapel pakken.

24 18

25 19 DE PUT Jullie zijn in de put gevallen. Wacht tot er iemand voorbij komt om jullie te helpen of blijf maximaal 2 minuten zitten. Gelukkig kunnen jullie intussen iets lekkers eten!

26 20

27 21 SANDWICHBALLONNEN Maak tweetallen en pak per tweetal een ballon. Houd de ballon tussen beide hoofden geklemd. Welk tweetal is het eerst bij het eindpunt, zonder de ballon te laten vallen?

28 22

29 23 KRUIWAGENRACE Maak tweetallen. Een van jullie gaat op zijn handen lopen en wordt aan de benen vastgehouden door de ander. Race zo naar de overkant. Welke tweetal is het snelst?

30 24

31 25 BALLON TRAPPEN Bind allemaal een ballon aan je enkel. Als het fluitsignaal gaat, probeer je allemaal om de ballon van de anderen kapot te trappen en je eigen ballon te beschermen. Van wie is de ballon aan het eind nog heel?

32 26

33 27

34 28 Jullie hebben geluk. Jullie mogen twee plaatsen vooruit!

35 29

36 30 CHINEES DINER Gooi om beurten met de dobbelsteen. Als je zes gooit, mag je met de stokjes zoveel mogelijk eten. Net zolang totdat de volgende zes gooit, want dan moet je de stokjes afstaan.

37 31

38 32 GEVANGENIS Jullie zijn in de gevangenis beland. Zit je straf uit en blijf vijf minuten in de gevangenis zitten. Intussen leef je op water en brood!

39 33

40 34 ZAKLOOPRACE Pak allemaal een zak en race zo snel mogelijk van begin naar eindpunt. Wie is het snelst?

41 35 Jullie hebben pech, ga vier plaatsen terug!

42 36

43 37 SPIJKERPOEPEN Bind het touw met de spijker om je middel en probeer de spijker zo snel mogelijk in de fles te krijgen. Wiebel daarvoor flink met je billen.

44 38

45 39 STOELENDANS Loop rond op de muziek en als de muziek stopt, probeer je zo snel mogelijk op een stoel te gaan zitten. Degene die niet kan gaan zitten, is af en mag helpen met de muziek.

46 40 WATER HAPPEN Duik met je gezicht in het water en probeer met je mond het snoepje of voorwerp dat in het water ligt te pakken.

47 41 Ga drie plaatsen terug!

48 42 Ga vier plaatsen terug!

49 43 HANDDOEKGEVECHT Je krijgt een touw om je middel met hierachter een theedoek gestoken. Probeer de theedoek van je tegenstander te pakken en je eigen theedoek te beschermen. Degene die het eerst een theedoek heeft gepakt, heeft gewonnen.

50 44 VERKLEEDRACE Ren en trek zo snel mogelijk de kledingstukken die er liggen aan. Wie wint deze race?

51 45 FINISH

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

OPDRACHTKAART SPEELS BINGO. Loop met een appel op je lepel zo snel mogelijk van het begin naar het eind. Zorg dat de appel niet van de lepel valt.

OPDRACHTKAART SPEELS BINGO. Loop met een appel op je lepel zo snel mogelijk van het begin naar het eind. Zorg dat de appel niet van de lepel valt. Loop met een appel op je lepel zo snel mogelijk van het begin naar het eind. Zorg dat de appel niet van de lepel valt. Duik met je gezicht in het water en probeer met je mond het snoepje of voorwerp dat

Nadere informatie

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel Bungelende emmer Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Hang een emmertje met een touw aan een tak van een boom. Alle kinderen moeten nu vanaf een vast punt (zo n drie meter van de bungelende emmer

Nadere informatie

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort.

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort. Een kaartspel voor 4 personen Hoi boer De speelkaarten worden gelijkelijk verdeeld, zodanig dat iedere speler een gelijk aantal kaarten heeft. Deze kaarten liggen omgekeerd voor de speler op tafel. De

Nadere informatie

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles Flessenvoetbal: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles een bal Elke deelnemer vult zijn eigen fles helemaal met water en kiest daarna een plekje om de fles neer te zetten. Zorg voor voldoende

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2. Naam:

Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2. Naam: Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2 Naam: 2 Spelletjes Koetje Prik Voor je staat een koe. Deze koe heeft alleen geen staart. Wil jij nu met een blinddoek voor proberen om de staart op de goede plek

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

Binnen de minuut. Binnen de minuut. SPEL 1: Gaan vissen. SPEL 2: Blazen maar. Probeer enkel met een rietje jouw beker als eerste

Binnen de minuut. Binnen de minuut. SPEL 1: Gaan vissen. SPEL 2: Blazen maar. Probeer enkel met een rietje jouw beker als eerste SPEL 1: Gaan vissen SPEL 2: Blazen maar Maak beide eerst een vis uit papieren zakdoekjes. Leg je papieren visjes op de startlijn. Probeer enkel met een rietje jouw beker als eerste van de andere kant van

Nadere informatie

1. Eendje naar de overkant In een vijver zie je bijna altijd eenden. Opdracht: spel in tweetallen; blaas de eendjes zo snel mogelijk naar de overkant

1. Eendje naar de overkant In een vijver zie je bijna altijd eenden. Opdracht: spel in tweetallen; blaas de eendjes zo snel mogelijk naar de overkant 1. Eendje naar de overkant In een vijver zie je bijna altijd eenden. Opdracht: spel in tweetallen; blaas de eendjes zo snel mogelijk naar de overkant toe. Materiaal: kleine badeendjes, watertafel 2. Slakkenloop

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team)

Nadere informatie

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip Tijdstip Woensdag 11 augustus 1999 14.00 16.00 Georganiseerd door Bart, Hessel en Sharon Speelveld Veld 1 Kermis, bosgebied kampterrein Veld 2 Strategisch spel, bosgebied op kampterrein Indeling 5 groepen,

Nadere informatie

sportdag groep 1 en 2 in de vijver Naam:

sportdag groep 1 en 2 in de vijver Naam: sportdag groep 1 en 2 in de vijver Naam: 1. Eendje naar de overkant In een vijver zie je bijna altijd eenden. Opdracht: spel in tweetallen; blaas de eendjes zo snel mogelijk naar de overkant toe. Materiaal:

Nadere informatie

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent:

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Het spellenboek De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Mandje vullen Voor dit spel zijn minimaal twee kinderen nodig. Stap 1: Verdeel de

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 6-7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 6, 7 en 8. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Kasteelrace. Commando E.B/A.V.H.

Kasteelrace. Commando E.B/A.V.H. Kasteelrace Wie? Max. 6 leerlingen Wat heb je nodig? blokken Wat moet je doen? Je gaat samen met de andere horigen een kasteel bouwen voor de kasteelheer. Na het startsein pak je één blok en rent direct

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BADMINTON

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BADMINTON LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen kunnen onderhands opslaan met een shuttle. - Ze houden het racket vast bij het handvat met de shake-hand greep. Groep 5/6 - Leerlingen spelen

Nadere informatie

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen!

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen! 11-15 maart Lekker samen bewegen & spelen! Beweeg 2x30 minuten! Op weekvoordegezondejeugd.nl/2x30minuten vind je een timer waarmee je op ieder moment van de dag 30 minuten kunt bijhouden. Om een voetbalwedstrijd

Nadere informatie

Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren

Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren Studieschema voor goed en zelfverzekerd spelen Page 1 of 5 Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren Taak Een nieuw stuk leren zonder instrument Noten instuderen Opname beluisteren Notenbeeld

Nadere informatie

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit Estafettespelen Auteur: Marlies Vereecke Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: / Terrein: Speelveld Benodigde begeleiders: / - Zie spelen! Beschrijving van de activiteit Inhoudstafel 1. Ren-je-rot-race

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Dammen doe je zo! wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Dammen doe je zo! wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Workshop: Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen Kees stelt zichzelf en zijn damtegenstander

Nadere informatie

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969 Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen Misha Heesakkers 2037969 Inhoud Gamedesign 3 Laatste Prototype 4 Procesverslag 5 Protoype 1 6 Protoype 2 7 Protoype 3 8 Protoype 4 9

Nadere informatie

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6 Voorbereiding post 5 Bochten in beken Groep 4-5-6 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 5: Bochten in beken, voor groep 4, 5 en 6. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkbladen

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers SPELREGELS Voor je ligt misschien wel het meest confronterende spel dat je ooit gespeeld hebt. Maar let wel: het is en blijft een spelletje. Dus neem de confrontaties met een flinke korrel zout! SPELMATERIAAL

Nadere informatie

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint.

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint. Doel: Als projectopdracht moet er een game ontworpen worden door verschillende studenten en hiervoor is een team nodig wat bestaat uit minimaal 1x Game Designer, 1x Programmeur en 1x Artist. Twee spelers

Nadere informatie

Sport van het jaar 2014-2015

Sport van het jaar 2014-2015 Petanque Sport van het jaar 2014-2015 Materiaal Volgende zaken heb je nodig om petanque te kunnen spelen: Een plein, liefst lang en smal en plat. Een echte officiële petanque-baan maar 3m bij 12m en bestaat

Nadere informatie

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis!

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! Flitsen voor de allerkleintjes. (kind met ouder) de getalkaartjes 1 t/m 10 worden samen uit het doosje gezocht het kind legt de getalkaartjes zelf voor zich

Nadere informatie

Schaken op de basisschool Werkboek 1, les P1: Loop van de stukken en de beginstelling

Schaken op de basisschool Werkboek 1, les P1: Loop van de stukken en de beginstelling Schaken op de basisschool Werkboek 1, les P1: Loop van de stukken en de beginstelling Extra spullen - Dobbelstenen voor het spel Dobbelschaak. - Schaakbordjes 5x5. Een pdf staat op de website Schakenopdebasischool.nl

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

Stoere stokoude spelers

Stoere stokoude spelers Kinderfeestje - Stoere stokoude spelers (1/6) Stoere stokoude spelers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stokoude boom. Activiteiten > Eierkoeken versieren Buiten of binnen

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten NL 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten TUK TUK TAXI Inhoud: Speelbord, 1 speciale dobbelsteen, 4 plastic taxi s, 8 klantenkaartjes, 80 kaartjes met verkeersborden en gebeurtenissen en verklarende uitleg daarover.

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Voorbereiding post 4 Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 4: Nachtbrakers, voor groep 1, 2, 3 en 4. Inhoud: Algemeen Verhaal over de

Nadere informatie

Racen maar!

Racen maar! Racen maar! Pak de dobbelsteen en gooi om de beurt voor de rode en de paarse racewagen. Tel het aantal gegooide ogen en kleur dit aantal cirkels behorend bij de racewagen die aan de beurt is. Wie komt

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

Inspelen met z'n allen

Inspelen met z'n allen Page 1 of 5 Inspelen met z'n allen Dit is een leuke inspeel oefening voor na de warming up. Aan beide kanten van het net stellen twee groepen zich op zoals hiernaast staat afgebeeld. De twee 'teams' blijven

Nadere informatie

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen.

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen. Spelen met Kansen Bij wiskunde A, havo en vwo In een heleboel gezelschapsspellen speelt het toeval een grote rol, bijvoorbeeld Patience, Ganzenbord, Thodi, Black Jack, Risk, Poker, Bridge. Deze spellen

Nadere informatie

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau. Natte Zeskamp (speelveld is een tweetal zijlen aanéén) Natte Zeskamp (1) WATERPISSEN

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau. Natte Zeskamp (speelveld is een tweetal zijlen aanéén) Natte Zeskamp (1) WATERPISSEN Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Natte (speelveld is een tweetal zijlen aanéén) 1. Water pissen 2. Blikstampen 3. Blik over hoofd 4. Sponzen 5. Touwtrekken (met groene zeep) 6. Levend kegelen (buikschuiven)(met

Nadere informatie

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar Hoe vraag je aan iemand om met je te spelen? Wat speel je graag op het schoolplein? Jij kan al goed helpen hè. Wie help jij graag? Wat doe je dan? van 4 t/m 6 jaar

Nadere informatie

We zijn natuurlijk wel sportief, dus zoek een gelijkwaardige tegenstander.

We zijn natuurlijk wel sportief, dus zoek een gelijkwaardige tegenstander. Verdeel je team in twee groepen. Er gaan steeds twee kinderen (van elke groep één) tegen elkaar hinkelen. Wie als eerste het parcours gehinkeld heeft, is de winnaar. We zijn natuurlijk wel sportief, dus

Nadere informatie

Verdeling van de groepjes

Verdeling van de groepjes Groot Triviant Spel idee Ook dit jaar wilden wij, Zadkine Spijkenisse en Stichting Welzijn Ouderen (SWO) weer mee doen aan het Festival van het Leren (voorheen week van het leren). We zijn begonnen met

Nadere informatie

Spellen Boek. Denk aan Fair- Play! In noodgevallen kan je bellen met: 06-21913680 (Chris)

Spellen Boek. Denk aan Fair- Play! In noodgevallen kan je bellen met: 06-21913680 (Chris) Denk aan Fair- Play! Spellen Boek In dit boekje vindt je een plattegrond van waar zich welke spellen bevinden, de uitleg van alle spellen, een scorelijst en het doordraaischema/programma! In noodgevallen

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 4-5

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 4-5 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 4-5 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 4 en 5. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Sportdag voor onze peuters. zonder uw hulp niet te realiseren. este Hulpouder(s) Op de eerste plaats onze hartelijke dank voor uw medewerking. Om alles

Nadere informatie

Stefanie Rohner + Christian Wolf. Spelregels

Stefanie Rohner + Christian Wolf. Spelregels Stefanie Rohner + Christian Wolf Spelregels 00174 hld nl 00174.indd 6 28-11-2006 11::25 ZAKGELDSPEL Een spel van Stefanie Rohner en Christian Wolf. Inhoud: speelbord in de doos, winkelcentrum, 4 pionnen,

Nadere informatie

kabouterfeest Sportdag 2002 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is

kabouterfeest Sportdag 2002 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is kabouterfeest Sportdag 2002 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is van: Spelletjes Spel 1: Kabouterballonnen-race Opdracht: Dit spel doen kabouterkinderen heel graag met z n tweeën. In een emmer liggen

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dat het liefst de hele dag. Door met de kinderen veel te bewegen worden ze spelenderwijs vertrouwd gemaakt met verschillende

Nadere informatie

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Breukenpizza! 1. Knijpkaart 2. Decimalen 3. Domino 4.

Nadere informatie

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2 Sportdag 26 september 2014 Klas 1 & 2 Sportdag klas 1 en 2 vrijdag 26 september 2014 Op vrijdag 26 september a.s wordt er voor de eerste en de tweede klas een sportdag georganiseerd. Deze vindt dit jaar

Nadere informatie

De kinderen zitten in een hoefijzeropstelling, omdat er iets gaan gebeuren vooraan in de klas. Iedereen moet dat goed kunnen zien.

De kinderen zitten in een hoefijzeropstelling, omdat er iets gaan gebeuren vooraan in de klas. Iedereen moet dat goed kunnen zien. Foto s uitbeelden 1 Doel: de leerlingen kunnen een eenvoudige handeling uitbeelden in houding en mimiek Benodigdheden: een fototoestel De kinderen zitten in een hoefijzeropstelling, omdat er iets gaan

Nadere informatie

Olympische Spelen 2008

Olympische Spelen 2008 Olympische Spelen 2008 Sportdag voor groep 1 en 2 Naam: Groep: Anne Frankschool Dit jaar zijn de Olympische Spelen. Wij zullen dat ook gaan doen. De kinderen van groep 1 en 2 zullen een kijkje nemen bij

Nadere informatie

Op vakantie les 9. Doelen: zich snel te verplaatsen. handen. punt. (open ruimte opzoeken)

Op vakantie les 9. Doelen: zich snel te verplaatsen. handen. punt. (open ruimte opzoeken) Op vakantie les 9 Doelen: - De speler kan snel opzij stappen, draaien en springen om te ontwijken of om zich snel te verplaatsen - De speler kan een aankomende bal in stilstand en in beweging vangen met

Nadere informatie

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl 31 spelletjes voor in de auto 1. Bingo met nummerborden Voor dit spelletje heb je een speciale bingokaart nodig. Op de bingokaart staan de getallen t/m 100. voor de getallen t/m 9 staat een 0. Nu kan het

Nadere informatie

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN TOP-SAMENWERKINGSSPELEN Wanneer een pestsituatie zich voordoet gaan we uit van de kracht en verantwoordelijkheid van de groep om dit probleem op te lossen. Om de kracht en verantwoordelijkheid van de groep

Nadere informatie

Hotel Hallo - Thema 2 Hallo TELEVISIE KIJKEN

Hotel Hallo - Thema 2 Hallo TELEVISIE KIJKEN Hotel Hallo - Thema 2 Hallo opdrachten TELEVISIE KIJKEN 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer

Nadere informatie

STARTSPEL MUZIKAAL PAK

STARTSPEL MUZIKAAL PAK START ONDER BOVEN 100 min 1/5 MANDJE Muzikaal pak Muziek Poster 1 kiwikaartje per kind Fiches activiteiten (creativiteit / spelen / fruitige receptjes) Materiaal voor de opdrachten van het muzikaal pak:

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS LESBRIEVEN LEERLINGENBESTAND LESBRIEF 1: WATER VERZAMELEN Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Opdracht 4: Brainstorm over water Bouw een water-takel-kraan

Nadere informatie

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL Pagina 1 van 7 1.! Artikelen behorende bij het spel... 1! 2.! Doel... 1! 3.! Spel klaar zetten... 1! 4.! Aantal deelnemers... 2! 5.! Meer informatie... 2! 6.! Speluitleg...

Nadere informatie

Aankleding: koffers, zwembadje (bij mooi weer), strandballen, opblaas materiaal, parasol

Aankleding: koffers, zwembadje (bij mooi weer), strandballen, opblaas materiaal, parasol Event Op vakantie Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er deze les

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Hap, ik heb je! Groep 1-2-3

Voorbereiding post 2. Hap, ik heb je! Groep 1-2-3 Voorbereiding post 2 Hap, ik heb je! Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Hap, ik heb je! voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Schoolpleinpret. Jongeren Op Gezond Gewicht. actief en betrokken

Schoolpleinpret. Jongeren Op Gezond Gewicht. actief en betrokken Schoolpleinpret Jongeren Op Gezond Gewicht actief en betrokken VOORWOORD Beste lezer, Tikkertje, verstoppertje en voetballen zijn de populairste spelletjes op het schoolplein. Dat is al heel lang zo. Maar

Nadere informatie

Werkbladen Koningsdag

Werkbladen Koningsdag Werkbladen Koningsdag Werkbladen Koningsdag Zaklopen Populairder kan bijna niet: op Koningsdag een wedstrijd zaklopen. Je hebt alleen een jutezak nodig. Misschien heb je nog wel een zak van Sinterklaas

Nadere informatie

Spelregels Hoe word ik tevreden & gelukkig?

Spelregels Hoe word ik tevreden & gelukkig? Spelregels Hoe word ik tevreden & gelukkig? Introductie Met behulp van dit kaartspel kunnen hulpverleners makkelijker gesprek komen met mensen met een verstandelijke beperking. Met het spel kunnen begeleider

Nadere informatie

Dit spel is erg geschikt als introductiespel. In dat geval gaan we bij het benoemen van de kinderen uit van hun eigen namen. Je kunt ook kiezen om dit

Dit spel is erg geschikt als introductiespel. In dat geval gaan we bij het benoemen van de kinderen uit van hun eigen namen. Je kunt ook kiezen om dit In een kring van stoelen (bezet met de kinderen) staat één kind met een blinddoek om en een krant in zijn of haar handen. In die kring staat nog een kind zonder bijzonderheden. Deze laatste noemen we Jacob!

Nadere informatie

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler.

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. PRIME CLIMB Het mooie, kleurrijke wiskundige spel Prime Climb is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers van leeftijd 10. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. Inhoud Prime Climb spelbord Vermenigvuldigingstafel

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN spel 1 TOUWTJE SPRINGEN Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team) onafgebroken

Nadere informatie

- 1 touw. - 1 sjaaltje - 2 strepen

- 1 touw. - 1 sjaaltje - 2 strepen proef 1: touwtrekken Samen trekken om te winnen! - 1 touw - 1 vlakke en lange wedst - 1 sjaaltje rijdzone (10 m) - 2 strepen Vorm 2 gelijke teams. Leg het touw op de grond om het speloppervlak duidelijk

Nadere informatie

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen,

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen, Event Circus Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er deze les 5 oefeningen

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

20 Ideeën met speelkaarten

20 Ideeën met speelkaarten Kinderboekenweek 2016 Voor altijd jong! Opa en oma spelen graag een kaartspelletje. Met hun speelkaarten kun je nog veel meer doen! Zorg voor één of twee stokken kaarten en ga aan de slag. Deze download

Nadere informatie

Ga je mee om de wonderlijke wereld van de zintuigen te ontdekken? Linda van de Weerd

Ga je mee om de wonderlijke wereld van de zintuigen te ontdekken? Linda van de Weerd Ga je mee om de wonderlijke wereld van de zintuigen te ontdekken? 1 Linda van de Weerd Inhoud Moet je horen! 3 Trillingen 4 Luister! 5 Hard en zacht 6 Dichtbij en ver weg 7 Hoog en laag 8 Doof zijn 9 Moeilijke

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Bugs Bunny heeft een dobbelsteen bij zich. Hij zal zijn aanvalspunten bepalen door wat er op de kaart staat.

Bugs Bunny heeft een dobbelsteen bij zich. Hij zal zijn aanvalspunten bepalen door wat er op de kaart staat. Looney Tunes Verdeel de kinderen in twee groepen van 10 tot 15 kinderen. Iedere groep krijgt zijn eigen stad in het bos. Iedere stad is 75 punten waard. Maar omdat er maar 1 echte looneytunescity is zullen

Nadere informatie

Stinkende smullers. Activiteiten. Kinderfeestje - Stinkende smullers (1/8) Korte omschrijving. Bladzijde 1

Stinkende smullers. Activiteiten. Kinderfeestje - Stinkende smullers (1/8) Korte omschrijving. Bladzijde 1 Kinderfeestje - Stinkende smullers (1/8) Stinkende smullers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stinkende snackbar. Activiteiten > Eierkoeken versieren > Aflevering kijken

Nadere informatie

Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE:

Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE: BRAZILIE Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE: A. MAYA SPEL OB: spel 1 - BB: spel 1 Een tweestrijd tussen de Maya s en hun goden.

Nadere informatie

Uitwerking vrije lessen

Uitwerking vrije lessen Uitwerking vrije lessen Slakobabal - Verdeel de klas in twee teams, 1 veldpartij en 1 slagpartij. - De slagpartij zit op de bank en de veldpartij verdeeld zich over het veld. - De eerste leerling van de

Nadere informatie

Circus les 5. Doelen:

Circus les 5. Doelen: Circus les 5 Doelen: - De speler heeft snelle voeten - De speler kan jongleren - meerdere ballonnen in de lucht houden - De speler oefent oog-hand coördinatie - De speler oefent concentratie/focus door

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

Volleybal binnen het basisonderwijs

Volleybal binnen het basisonderwijs Volleybal binnen het basisonderwijs Voorwoord Voor u ligt HET volleybalboek voor het basisonderwijs. Aan de hand van deze uitgeschreven oefenvormen en lessen kunt u als leerkracht stoere, uitdagende volleyballessen

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Levend ganzenbord voor misdienaars

Levend ganzenbord voor misdienaars Levend ganzenbord voor misdienaars Vorm: Thema's: Aantal: Duur: Levend Ganzenbord Houdingen en handelingen tijdens de Mis. 2-12 spelers 30-45 min. Benodigdheden: bijlage: 68 pagina's met nummers en plaatjes.

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13 juli 2015 Op de fiets gaan we vandaag naar t Hof. Ben jij daar al is geweest? Het is een groot park waar je in kan wandelen, in de speeltuin kan spelen en een dolhof.

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal Teamleden: Teamleden: Spel Score Spel Score punten totaal punten totaal Hoe ver vliegt Willem Alexander? 2 tjoeks 2 ballen (met afbeelding van Willem Alexander?) tape / lint / pionnen of meetlint om de

Nadere informatie

lesbrieven water verzamelen avonturenpakket de uitvinders en de verdronken rivier leerlingen werkblad Lesbrief 1:

lesbrieven water verzamelen avonturenpakket de uitvinders en de verdronken rivier leerlingen werkblad Lesbrief 1: lesbrieven leerlingen werkblad Lesbrief 1: water verzamelen Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Opdracht 4: Brainstorm over water Bouw een water-takel-kraan

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

In de kelder van Salto is het dagboek van Leendert Stuuroort gevonden. Leendert is een jongen uit 1735, die op Salto woonde. Alleen was Salto toen

In de kelder van Salto is het dagboek van Leendert Stuuroort gevonden. Leendert is een jongen uit 1735, die op Salto woonde. Alleen was Salto toen In de kelder van Salto is het dagboek van Leendert Stuuroort gevonden. Leendert is een jongen uit 1735, die op Salto woonde. Alleen was Salto toen nog een weeshuis. Wij gaan in de zomervakantie even terug

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

14.5. Impressie / Plattegrond

14.5. Impressie / Plattegrond Alle groepen Materiaal: - 7 hoepels - Bank - 2 kasten - 5 5cm matten - 2 losse grote touwen - 2 springtouwen - Ringen - Wandrek - 20 pionnen - Korf - 2 meterstokken Impressie / Plattegrond Opdracht - De

Nadere informatie

DONOR IN HART EN NIEREN

DONOR IN HART EN NIEREN DONOR IN HART EN NIEREN havo/vwo MODULE: blz Inleiding Dit boekje gaat over orgaandonatie Het maakt deel uit van de lessenserie Donor in hart en nieren De lessenserie is uitgegeven door NIGZ-Donorvoorlichting

Nadere informatie

HET GROTE STOEISPEL. 2 : wentelteef - Een iemand gaat op zijn buik liggen op de mat - Probeer je tegenspeler om te draaien

HET GROTE STOEISPEL. 2 : wentelteef - Een iemand gaat op zijn buik liggen op de mat - Probeer je tegenspeler om te draaien HET GROTE STOEISPEL 1 : Dassenroof - Je steekt beide een das achteraan in jullie broek en ga tegenover elkaar staan. (de das moet goed zichtbaar zijn) - Probeer de das van de andere te veroveren terwijl

Nadere informatie