Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau. Natte Zeskamp (speelveld is een tweetal zijlen aanéén) Natte Zeskamp (1) WATERPISSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau. Natte Zeskamp (speelveld is een tweetal zijlen aanéén) Natte Zeskamp (1) WATERPISSEN"

Transcriptie

1 Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Natte (speelveld is een tweetal zijlen aanéén) 1. Water pissen 2. Blikstampen 3. Blik over hoofd 4. Sponzen 5. Touwtrekken (met groene zeep) 6. Levend kegelen (buikschuiven)(met groene zeep) 7. Sumi -worstelen (met groene zeep) 2 x 2 plastic flessen 2 emmers met maataanduiding 2 vaten stopwatch de hoeveelheid water 5 minuten Natte (1) WATERPISSEN De 2 groepen die van start gaan stellen zich op achter de tonnen met water; naast de tonnen liggen twee plastic flessen per groep. Op signaal worden de flessen (4 stuks dus, 2 spelers van elk team) gevuld met water tussen de dijen geklemd en losgelaten ( men mag er nadien niet meer met zijn handen aanzitten ). Dan naar de andere kant lopen, springen of strompelen; daar aangekomen leegt men de fles in een reeds gereedstaande emmer, zonder daarbij de handen te gebruiken, zonder dat de fles in de emmer valt en zonder dat de handen de grond raken. Komt er geen water meer uit de fles, dan mag men hem nu wel met de handen pakken en snel terug naar de startlijn lopen, waarna een andere speler aan de beurt komt. Als de fles in de emmer valt, of als men water uit de fles in de emmer laat lopen met behulp van de handen, of men komt met de handen op de grond of aan de emmer, dan wordt deze omgegooid.

2 (2) Blikstampen 2 emmers 2 blikjes 2 wippen 2 vaten stopwatch de hoeveelheid water 5 minuten De 2 groepen die aan de beurt zijn stellen zich op bij de vaten met water met ieder één conservenblik. Op signaal neemt een speler het blik en vult dit met water, deze speler loopt naar het midden van het speelveld, zet het blik aan de uiterste kant op de wip en stampt met de voet hard op de andere kant op de wip dan waar het blik staat. Het blik schiet omhoog (minimale hoogte dient heuphoogte te zijn), wordt vervolgens opgevangen en als er nog water inzit wordt dit geleegd in een gereedstaande emmer aan de andere kant van het speelveld. Men loopt snel wordt terug en vervolgens gaat de volgende persoon van start. (Valt het blik tijdens het spel op de grond dan niet doorlopen, maar gelijk teruggaan). Pas op: Wisseling van de blikjes gebeurt door deze over te geven en niet te gooien. Als iemand even niet oplet of niet goed kan vangen, bestaat de kans dan zo n blikje in het gezicht terecht komt.

3 (3) BLIK OVER HOOFD 2 vaten 2 emmers met maataanduiding 2 conservenblikjes, waarvan bodem geperforeerd 2 eventueel banken Hoeveelheid water 5 minuten De 2 groepen die aan de beurt zijn stellen zich elk achter elkander op tussen het vat met water en de lege emmer, of zittend op het zijl, of op de banken. Er ligt bij het vat een geperforeerd conservenblik. Op signaal lopen de eerste deelnemers van de 2 groepen naar het vat, pakken het blikje en vullen dit met water. Zij houden dit blikje ten allen tijde met 2 handen beet en lopen snel terug naar hun plaats, gaan met hun neus richting vat zitten en geven dan pas het blikje over aan degene die achter hun zitten door het blikje over het hoofd (met 2 handen) door te geven. Het blikje wordt doorgegeven totdat de laatste/achterste speler het in handen heeft, deze leegt dit blikje in de emmer en rent vervolgens naar het vat met water, vult het blikje en doe nu precies zoals de eerste speler al deed (= in rij gaan zitten en dan blikje over het hoofd naar achter doorgeven).

4 2 vaten met water 4 bakken met sponzen 1 emmer met maataanduiding reeks kleine pylonen hoeveelheid water Natte (4) SPONZEN GEVECHT Tot alle sponzen op zijn, (of een vaste tijd, maar....) Als de zeilen liggen, dan aan de kant waar de vaten met water staan een kwart van het veld afzetten met kleine pylonen, dat is het begin veld en daar neemt de ploeg in plaats die aan de beurt is. In de vaten zijn de sponzen gedaan, de zwarte bakken waar de sponzen hebben ingezeten worden samen met de emmer met de maataanduiding helemaal aan de andere kant achter het zeil gezet. Als er 4 teams zijn, dan zijn er ook 4 ronden. Bij ronde 1 neemt team 1 in het vak bij de vaten met sponzen plaats, op twee deelnemers van team 1 na, die gaan helemaal aan de andere kant van het zeil staan op het gras bij de zwarte bakken en de emmer; ALLE ANDERE TEAMS nemen plaats tussen de afscheiding van de pylonen en de achterkant van het zeil. Op signaal pakken de deelnemers van team 1 een spons lopen naar de afzetting van pylonen en gooien deze over/door de andere teams heen naar hun ploeggenoten die de sponzen die echt over het zeil zijn gegooid verzamelen en terug in de zwarte bakken doen. Snel, want er moet zo weinig mogelijk water uit de sponzen weglekken. De andere ploegen trachten de sponzen tegen te houden en als dat lukt laten ze deze sponzen gewoon liggen waar ze neerkomen, daar komt voorlopig niemand aan, (... niet als men met een vaste tijd speelt, dan mogen deze teruggegooid worden, echter zorgt dit vaak voor chaos, wat ook leuk kan zijn). Zijn er geen sponzen meer om te gooien, (of is de tijd om) dan krijgt de ploeg die aan de beurt was even de tijd, bv een minuut, om de sponzen in de emmer uit te wringen, waarna de hoeveel water wordt gemeten, wat de score is. De anderen verzamelen de sponzen en gooien die in de vaten met water. Als alle sponzen zijn verzameld neemt de volgende ploeg plaats om te gaan gooien/vangen en de rest neemt plaats om ze tegen te houden. Zo doorgaan totdat alle teams een beurt hebben gehad om met de sponzen te gooien.

5 (5) TOUWTREKKEN (natte variatie) Een groot dik touw, waarvan in het midden een merkteken, bv. een lint. 1 grote en 2 kleine pylonen. groene zeep (aangemaakt=verdund) Het spel wordt op precies dezelfde manier gespeeld als het gewone touwtrekken, alleen nu wordt dit gedaan op een groot zeil, welke is ingesmeerd met groene zeep en een weinig water. ( dit zorgt voor een lekkere glibberige boel ). De deelnemers nemen plaats op het zeil zonder schoenen en sokken en trachten hun tegenstander te verslaan. Het is niet alleen touwtrekken maar ook nog eens zorgen dat je niet zomaar onderuit gaat op het gladde oppervlak. Opmerking: Het verstandigste is om met dit spel zwemkleding te dragen. Men wordt drijfnat en komt helemaal onder de zeep te zitten. Na dit spel kan iedereen gelijk onder de douche (men is al ingezeept) Men hanteert bij dit onderdeel hetzelfde schema als bij het "droog" touwtrekken, als men alle teams tegen elkander uit wilt laten komen. LET OP: Zodra een speler met een lichaamsdeel buiten het zeil komt, heeft dit team verloren. Het gras heeft een grotere weerstand, dus dan is het makkelijk winnen.

6 (6) LEVEND KEGELEN OF BUIKSCHUIVEN Zeil voorzien van groene zeep. Lichte objecten (plastic flesjes) Een paar kleine pylonen Bij levend kegelen veel kleine lichte objecten, (er zijn kleine lege plastic flesjes aanwezig, welke op het eerste zeil verspreid worden gegooid) die men tijdens het buikschuiven van het zijl probeert te slaan. Elke deelnemer mag 2x achter elkaar, de hoeveelheid verwijderde objecten zijn de punten. Als één team helemaal klaar is, mag het volgende. Het team dat klaar is, kan gelijk onder de douche. Bij buikschuiven wordt er niets op het zeil gegooid maar is het de bedoeling dat men zover mogelijk komt. Elke speler mag 2 x achter elkaar, resultaat wordt weergegeven door een pylon die aan de kant van het zeil wordt neergezet. Telkens als er een speler verder schuift dan de vorige wordt de pylon verplaatst, er is uiteindelijk maar één nummer 1. OPGELET: Houdt de tuinslang staande bij. Het komt heel vaak voor dat er zeep in de ogen van de deelnemers komen. De slang zachtjes laten lopen en de ogen uitspoelen. Waarschuw vooraf iedereen dat het heel goed mogelijk is, dat men zeep in de ogen krijgt, dat dit zeer pijnlijk is, maar dat er verder niets aan de hand is, de pijn is weg als de ogen zijn gespoeld. Vooral niet met de zeephanden aan de ogen komen. Leidt de deelnemers aan de hand naar de plaats waar de slang is, men ziet echt niets en zou over objecten kunnen struikelen in de paniek.

7 (7) SUMI WORSTELEN Zeil (brandschoon), maar nu kleiner en een vierkant, ingesmeerd met groene zeep. Het zeil moet zo liggen, dat als iemand er af stapt deze niet op zand staat, maar op gras, er mag namelijk absoluut geen zand op het zeil komen. De deelnemers hebben bij voorkeur zwemkleding aan, omdat kleding remmend werkt en het effect dan wordt teniet gedaan. In ieder geval op blote voeten en blote knieën. Alle aanwezige leiding neemt plaats rond het zeil, zij moeten op de spelregels letten en die zijn streng, maar er zijn vooral vele paren ogen nodig om alles te kunnen zien. Twee teams nemen plaats op het zeil op de knieën tegenover elkaar. Op signaal proberen de deelnemers een tegenstander van het zeil te schuiven. (1) NIET STOTEN EN NIET IN EEN KLEM NEMEN. (leiding stuurt dan deelnemer die dat doet van het zeil) (2) Men mag absoluut niet met de zool van een voet op het zeil komen. (leiding stuurt persoon van het zeil) (3) Zodra een deelnemer met een lichaamsdeel buiten het zeil komt, is deze af, ook al is het maar een vinger of een teen. (leiding stuurt deelnemer van het zeil) Het maakt niet uit dat meerdere spelers zich op 1 tegenstander werpen, dat is toegestaan. Samenwerking is heel belangrijk, een fysiek zwakkere ploeg kan winnen door een blok te vormen. Op het moment dat alle tegenstanders zijn verdreven heeft men een winnende ploeg, ook al is er maar één speler over.

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team)

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN spel 1 TOUWTJE SPRINGEN Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team) onafgebroken

Nadere informatie

LES 41. GROEP: 3 t/m 8 Zwaaien, Springen, Doelspelen

LES 41. GROEP: 3 t/m 8 Zwaaien, Springen, Doelspelen LES 41. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN Groep 3/4: Mikken met touwzwaaien. - De leerling kan al zwaaiend, met de voeten een pittenzakje in een hoepel leggen. Vies en lekkertje. - De loper rent als hij niet

Nadere informatie

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau zie spelformulieren. Tijd om alles voor te bereiden: ca 1 uur. Speeltijd: ca 2-2 ½ uur. Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Voetbalcirquit Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een vaste

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU - zie spelformulieren. Tijd van voorbereiding: - ca 1 uur. Speeltijd: - ca 2-2 ½ uur. VOETBALCIRCUIT Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel Bungelende emmer Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Hang een emmertje met een touw aan een tak van een boom. Alle kinderen moeten nu vanaf een vast punt (zo n drie meter van de bungelende emmer

Nadere informatie

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles Flessenvoetbal: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles een bal Elke deelnemer vult zijn eigen fles helemaal met water en kiest daarna een plekje om de fles neer te zetten. Zorg voor voldoende

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2 Sportdag 26 september 2014 Klas 1 & 2 Sportdag klas 1 en 2 vrijdag 26 september 2014 Op vrijdag 26 september a.s wordt er voor de eerste en de tweede klas een sportdag georganiseerd. Deze vindt dit jaar

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

13, 14, 15 juni. Zeskamp 2014 COACHBOEKJE. Spelregels en speluitleg voor de coach

13, 14, 15 juni. Zeskamp 2014 COACHBOEKJE. Spelregels en speluitleg voor de coach 13, 14, 15 juni Zeskamp 2014 COACHBOEKJE Spelregels en speluitleg voor de coach 1 Beste coach, Alvast hartelijk dank voor jullie deelname aan de zeskamp 2014 tijdens het Liphústerfeest. Een dorpsfeest

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent:

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Het spellenboek De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Mandje vullen Voor dit spel zijn minimaal twee kinderen nodig. Stap 1: Verdeel de

Nadere informatie

LES 34. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, tikspelen, Stoeien. DOELSTELLINGEN:

LES 34. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, tikspelen, Stoeien. DOELSTELLINGEN: LES 34. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Steile wand klimmen - De leerling klimt vlot met behulp van het touw tot bovenaan de berg. Stoeicircuit: - De leerling speelt zonder conflicten het spel

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

Volksspelenkar Handleiding

Volksspelenkar Handleiding Volksspelenkar Handleiding Hoe kan ik de Volksspelenkar ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

Dit spel is erg geschikt als introductiespel. In dat geval gaan we bij het benoemen van de kinderen uit van hun eigen namen. Je kunt ook kiezen om dit

Dit spel is erg geschikt als introductiespel. In dat geval gaan we bij het benoemen van de kinderen uit van hun eigen namen. Je kunt ook kiezen om dit In een kring van stoelen (bezet met de kinderen) staat één kind met een blinddoek om en een krant in zijn of haar handen. In die kring staat nog een kind zonder bijzonderheden. Deze laatste noemen we Jacob!

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT 2 HOOFDSTUK 2: AFLOSSINGSPROEVEN 2 HOOFDSTUK 3: BEHENDIGHEIDSPROEVEN 5 HOOFDSTUK 4: IN PLOEGEN 7-1 - Special Olympics Belgium september 2011 HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

38 e Spel Met Grenzen

38 e Spel Met Grenzen Melhoekfeesten 2016 Zondag 28 Augustus 2016 Melhoek, augustus 2016 38 e Spel Met Grenzen De spelen gaan door op de terreinen van de firma Stalibo, de ploegen worden verzocht om 14u00 aanwezig te zijn (weging

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN TOP-SAMENWERKINGSSPELEN Wanneer een pestsituatie zich voordoet gaan we uit van de kracht en verantwoordelijkheid van de groep om dit probleem op te lossen. Om de kracht en verantwoordelijkheid van de groep

Nadere informatie

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen,

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen, Event Circus Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er deze les 5 oefeningen

Nadere informatie

Draaiboek. Koningsspelen. Brede school

Draaiboek. Koningsspelen. Brede school Draaiboek Koningsspelen Brede school Inhoud BLZ. Hoofdstuk 1. Groep 1 en 2 2 1.1. Spellen 2 1.2 Tijdschema (tijdschema groep 3 t/ 8 zie pagina 7) 3 1.3 Materialenlijst 3 Hoofdstuk 2. Groep 3 t/m 8 4 2.1

Nadere informatie

LES 42. GROEP: 3 t/m 8 Zwaaien, springen, doelspelen

LES 42. GROEP: 3 t/m 8 Zwaaien, springen, doelspelen LES 42. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLING: Groep 3/4 Touwzwaaien met bewegend touw: - De leerling kan in een zwaaiend touw springen. Hoogspringen: - De leerling kan met 1 voet afzetten en landen op zijn voeten.

Nadere informatie

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit Estafettespelen Auteur: Marlies Vereecke Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: / Terrein: Speelveld Benodigde begeleiders: / - Zie spelen! Beschrijving van de activiteit Inhoudstafel 1. Ren-je-rot-race

Nadere informatie

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 1: vier zomersporten Inleiding: Warming-up Kern: Vier zomersporten Afsluiting: Olympische ringen werpen 5 minuten 30 minuten Olympische waarden: Tijdens de

Nadere informatie

Onder schooltijd: groep 5-6

Onder schooltijd: groep 5-6 Onder schooltijd: groep 5-6 31 32 Overzichtskaart: Onder schooltijd, groep 5-6, groep van 30 leerlingen Zaalindeling Lesplan Na ontvangst worden de kinderen ingedeeld in vijf groepen van zes kinderen.

Nadere informatie

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip Tijdstip Woensdag 11 augustus 1999 14.00 16.00 Georganiseerd door Bart, Hessel en Sharon Speelveld Veld 1 Kermis, bosgebied kampterrein Veld 2 Strategisch spel, bosgebied op kampterrein Indeling 5 groepen,

Nadere informatie

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal Teamleden: Teamleden: Spel Score Spel Score punten totaal punten totaal Hoe ver vliegt Willem Alexander? 2 tjoeks 2 ballen (met afbeelding van Willem Alexander?) tape / lint / pionnen of meetlint om de

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

Aankleding: speelgoed zwaarden, kroontjes, prinsen- en prinsessenkleding

Aankleding: speelgoed zwaarden, kroontjes, prinsen- en prinsessenkleding Event Prinsen en Prinsessen Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er

Nadere informatie

LES 39 GROEP: 3 t/m 8 Springen, Hardlopen, Doelspelen DOELSTELLINGEN:

LES 39 GROEP: 3 t/m 8 Springen, Hardlopen, Doelspelen DOELSTELLINGEN: LES 39 GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Handstand: - De leerling doet een rol op een verhoogd vlak waarbij de afzet op de trampoline is. Doelspelen: - De leerling speelt in een groep van maximaal

Nadere informatie

Uitwerking vrije lessen

Uitwerking vrije lessen Uitwerking vrije lessen Slakobabal - Verdeel de klas in twee teams, 1 veldpartij en 1 slagpartij. - De slagpartij zit op de bank en de veldpartij verdeeld zich over het veld. - De eerste leerling van de

Nadere informatie

Inleiding. Kern A B A B A B A B A B A B A B. Groep 7 en 8 Les 1 Klassikale les. Kerndoel

Inleiding. Kern A B A B A B A B A B A B A B. Groep 7 en 8 Les 1 Klassikale les. Kerndoel Les 1 Klassikale les Inleiding Kern zoals werpen vangen en voortbewegen met de bal. De leerlingen kunnen in looppas een bal gooien en vangen. 10 minuten - Kleine bal/stressbal - Bank zoals werpen en vangen.

Nadere informatie

Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 7 8

Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 7 8 Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 7 8 Inleiding Schaduwlopen Kinderen staan in tweetallen verspreid over de zaal. Nummer 2 volgt zo dicht mogelijk nummer 1, zonder botsingen. Na 20 seconden wisselen

Nadere informatie

De pictogrammen zijn geordend per soort spel. Elke speluitleg heeft dezelfde structuur:

De pictogrammen zijn geordend per soort spel. Elke speluitleg heeft dezelfde structuur: Koningsspelen 26 april 2013 Pictogrammen De pictogrammen zijn geordend per soort spel. Elke speluitleg heeft dezelfde structuur: Het materiaal dat je nodig hebt De plaats waar het spel bij voorkeur gespeeld

Nadere informatie

Regels: Score = punt voor doelpuntenmaker; iedereen blijft wel meedoen Bal mag niet hoger dan de hoogte van het doeltje (= pylon).

Regels: Score = punt voor doelpuntenmaker; iedereen blijft wel meedoen Bal mag niet hoger dan de hoogte van het doeltje (= pylon). Flipperkast-kingen Opbouw: Bombal Poortbal Flipperkast Flipperkast-kingen Bombal (1/2) 1. Er is een cirkel; iedereen zit op de billen, met de benen wijd. Rol de bal naar de andere kinderen. 2. Er is een

Nadere informatie

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels:

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: Fairplay is vandaag van allergrootst belang! De scheidsrechters

Nadere informatie

De vernieuwde spelvormen

De vernieuwde spelvormen De vernieuwde spelvormen Clinic 1 onderbouw (U9-U11-U13) Seizoen 2017-2018 Inleiding In deze syllabus wordt er vooral aandacht besteed aan de vernieuwde spelvormen voor de Start2Volley-tornooien. Wat toelichting:

Nadere informatie

Koningsspelen 26 april Basisscholen Hollands Kroon Schagen Den Helder

Koningsspelen 26 april Basisscholen Hollands Kroon Schagen Den Helder Koningsspelen 26 april 2013 Basisscholen Hollands Kroon Schagen Den Helder Pictogrammen De pictogrammen zijn geordend per soort spel. Elke speluitleg heeft dezelfde structuur: Het materiaal dat je nodig

Nadere informatie

Inleiding. Kern. Groep 3 en 4 Les 1 Klassikale les. Kerndoel

Inleiding. Kern. Groep 3 en 4 Les 1 Klassikale les. Kerndoel Les 1 Klassikale les Inleiding Kern Materiaal als werpen, vangen, voortbewegen met een bal. De leerlingen kunnen een opstuitende bal vangen. 10 minuten - Lucht-/tennisbal - Zachte bal - Bank Materiaal

Nadere informatie

Clinic Spelvormen Start2Volley-clinic 2 Seizoen

Clinic Spelvormen Start2Volley-clinic 2 Seizoen Clinic vormen Start2Volley-clinic 2 Seizoen 2016-2017 Inleiding Binnen deze clinic staan de spelvormen (het derde gedeelte binnen de jeugdtraining) centraal. De reden hiervoor ligt voor de hand. Nog al

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 VOETBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 VOETBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen hebben geoefend met dribbelen in de vrije ruimte. - De leerlingen kunnen tijdens de les elkaar positief coachen, de zwakkere leerlingen helpen en elkaar

Nadere informatie

TAFELKEGELSPEL. (1 tafel of 2 schragen) KEGELEN TONSPEL. (vaste ondergrond)

TAFELKEGELSPEL. (1 tafel of 2 schragen) KEGELEN TONSPEL. (vaste ondergrond) EGGESCHIETEN Vanop drie meter of meer gooit men de schijven of stuivers naar de "egge", waarbij men zoveel mogelijk punten tracht te scoren. Een variante is het meetschieten, hierbij wordt naar een meet

Nadere informatie

Gymlessen (onderbouw) Zomerspelen

Gymlessen (onderbouw) Zomerspelen Gymlessen (onderbouw) Zomerspelen Les 1: drie zomeroefeningen Inleiding: Roeien Kern: Drie zomeroefeningen Afsluiting: Reactiespel 10 minuten 25 minuten 10 minuten Olympische waarden: Bij de Olympische

Nadere informatie

De specifieke onderdelen

De specifieke onderdelen De specifieke onderdelen 1. Twee emmertjes water halen elk team bestaat uit maximaal 6 spelers, er wordt 3 x drie minuten gespeeld; twee teams strijden tegen elkaar in duo s; de leden van de duo s zitten

Nadere informatie

De Strafworp. Allereerst worden algemene punten genoemd waarmee een oefening gevarieerd kan worden.

De Strafworp. Allereerst worden algemene punten genoemd waarmee een oefening gevarieerd kan worden. De Strafworp - 1 - De Strafworp Doel Aanleren en verbeteren van de strafworp. De techniek is vergelijkbaar met de laatste fase van de doorloopbal en is de eerste stap in het aanleren van de doorloopbal.

Nadere informatie

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen!

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Wij als sportburo streven naar sportaanbod voor jong, oud en alles wat daartussen zit. Bij Ren4Sport bent u dus altijd

Nadere informatie

werkblad Basisopstelling 2 Vak 1 Glijden en klimmen Vak 2 Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal

werkblad Basisopstelling 2 Vak 1 Glijden en klimmen Vak 2 Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal werkblad Basisopstelling opstelling in 3 vakken klimramen aan de korte kant Vak 1 Glijden en klimmen Vak Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal 3 Groot -3 klimramen 6 banken 6 matten 1

Nadere informatie

Vormen voor Warming up

Vormen voor Warming up Vormen voor Warming up Warming-up; panna-tikkertje 1. Maak een vak waarin alle spelers dribbelen met een bal. 2. Eén speler wordt als tikker aangewezen. 3. De tikker probeert zonder bal zoveel mogelijk

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders. Superhandig. boekje

Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders. Superhandig. boekje Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders Superhandig boekje 1 Inleiding SMASH! SMASH! is het nieuwe volleybalprogramma voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Met SMASH! brengen we

Nadere informatie

Vierkamp Spel GROEN The Sky is the Limit

Vierkamp Spel GROEN The Sky is the Limit Vierkamp 2016 Spel GROEN The Sky is the Limit LEGENDE : opstelling speelveld A = startvak = kader 1m x 1m. B = 8 lege plastic drankbakken (model bier ). C = eindvak = kader 1m x 1m. D = emmer met 80

Nadere informatie

werken met water - waterbladen

werken met water - waterbladen werken met water - waterbladen inhoud inhoud VVaterblad 1 Waterblad 2 Waterblad 3 Waterblad 4 Waterblad 5 Waterblad 6 Waterblad 7 Een boot laden De stevigheid van het wateroppervlak Een gat in de waterleiding

Nadere informatie

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama Jeugd Clinics Om jeugd te laten kennismaken met golf, zijn verschillende clinics ontwikkeld van een uur. Voornaamste doelen zijn veiligheid en plezier. Er wordt gebruik gemaakt van SNAG materialen (info

Nadere informatie

Softbal. LOCATIE : Quick 20 veld 2. Makkelijk om te weten:

Softbal. LOCATIE : Quick 20 veld 2. Makkelijk om te weten: Softbal LOCATIE : Quick 20 veld 2 - Op ieder veld zullen 2 Scheidsrechters/tellers komen te staan. Er zijn 6 velden! - Wedstrijden duren 24 minuten. Beide partijen spelen per wedstrijd 12 minuten in het

Nadere informatie

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL Aan niemand vertellen dat ik, de draak, besta! Nooit de gele vinnen op mijn rug aanraken! Buitenopdrachten 1. Speerwerpen 3. Evenwichtsspel Zoek een liggende boomstam. Ga erop staan, op één been. Wie kan

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN:

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN: LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling gooit de bal niet op het moment dat er een verdediger in de afspeellijn staat. De leerling maakt soms de keuze om de bal over te spelen in

Nadere informatie

Spelregels Kubb. Voor meer informatie: www.kubbhw.nl

Spelregels Kubb. Voor meer informatie: www.kubbhw.nl Spelregels Kubb Voor meer informatie: www.kubbhw.nl In dit boekje vind je de spelregels van het spel kubb. Kubb is een van origine Zweeds buitenspel waarbij je houten blokken (kubbs) van elkaar moet omgooien.

Nadere informatie

Stoere bewegingsactiviteiten. Hoek 1 Trefbal

Stoere bewegingsactiviteiten. Hoek 1 Trefbal Hoek 1 Trefbal Mat trefbal zonder achtervakken beide teams krijgen 2 matten afweren alleen met de handen bal via de grond is ook af lopen met bal mag 1 speler over of 1 mat plat = verloren Speel het kort

Nadere informatie

Prinsen en prinsessen les 3. Doelen:

Prinsen en prinsessen les 3. Doelen: Prinsen en prinsessen les 3 Doelen: - De speler kan gemakkelijk springen vanuit stilstand en vanuit beweging - De speler kan inschatten waar de bal terecht komt - De speler kan inschatten waar de bal terecht

Nadere informatie

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969 Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen Misha Heesakkers 2037969 Inhoud Gamedesign 3 Laatste Prototype 4 Procesverslag 5 Protoype 1 6 Protoype 2 7 Protoype 3 8 Protoype 4 9

Nadere informatie

32e Zeskamp Wijdewormer

32e Zeskamp Wijdewormer 32e Zeskamp Wijdewormer Beste captains / coaches, De captains / coaches mogen/ moeten, indien nodig aan de spelletjes meedoen; Het aantal deelnemers staat vrij, de minimum leeftijd is 14 jaar; De rode

Nadere informatie

Heb jij bloemen geplukt? Wat vonden die daarvan? Waren ze er blij mee?

Heb jij bloemen geplukt? Wat vonden die daarvan? Waren ze er blij mee? Geef twee tikkers een nepbloem of een waterspuit bij warm weer. De tikkers proberen de andere kinderen te tikken met de nepbloem (of waterspuit) in hun hand. Wie getikt wordt, verandert in een narcis,

Nadere informatie

Circus les 1. Doelen:

Circus les 1. Doelen: Circus les 1 Doelen: - De speler kan meerdere keren de bal stuiten, waarbij niet te hard op de bal geslagen wordt - De speler kan onderhands en bovenhands een bal geplaatst gooien met een aangepaste bewegingsuitslag

Nadere informatie

Sporttoernooi. KoningsspelenPakket

Sporttoernooi. KoningsspelenPakket Sporttoernooi KoningsspelenPakket Met een toernooivorm zijn de kinderen actief en intensief bezig. Als er een groot sportveld in de buurt van de school is, kan dit een mooie activiteit zijn om alle kinderen

Nadere informatie

SPELREGELS BEUGELEN. vastgesteld 27 mei editie 27 juni 2019

SPELREGELS BEUGELEN. vastgesteld 27 mei editie 27 juni 2019 SPELREGELS BEUGELEN vastgesteld 27 mei 2019 editie 27 juni 2019 Inhoudsopgave. 1. Benodigdheden. 2. Beugelbegrippen. 3. Aanvang spel. 4. Spelen uit de greppel. 5. Verkeerde bol spelen. 6. Vastliggende

Nadere informatie

Volkspelen. Korte inhoud:

Volkspelen. Korte inhoud: Volkspelen Korte inhoud: 1) Breinbreker Toren Bouwen (Tower of Handy) 2) Ringwerpen 3) Bakschieten (Mijole) 4) Voetbalspel groot (Weykick octogonaal) 5) Voetbalspel klein (Weykick rechthoekig) 6) Kaasbolrollen

Nadere informatie

Spelregels aspiranten E (5-5)

Spelregels aspiranten E (5-5) Spelregels aspiranten E (5-5) 1. Inleiding Waterpolo is een technische, behendigheid vragende en zeer gezonde sport, waarbij nauwelijks blessures ontstaan. Het waterpolospel vraagt van de deelnemers niet

Nadere informatie

SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT 5 8790 WAREGEM Tel.: 056 60 07 44 fax: 056 61 29 41 E-mail: info@waregemsport.be

SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT 5 8790 WAREGEM Tel.: 056 60 07 44 fax: 056 61 29 41 E-mail: info@waregemsport.be SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT 5 8790 WAREGEM Tel.: 056 60 07 44 fax: 056 61 29 41 E-mail: info@waregemsport.be Organiseer je een wijkfeest, een schoolsportdag, een familiereünie of zomaar een instuif,

Nadere informatie

Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 5 6

Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 5 6 Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 5 6 Inleiding Schaduwlopen Kinderen staan in tweetallen verspreid over de zaal. Nummer 2 volgt zo dicht mogelijk nummer 1, zonder botsingen. Na 20 seconden wisselen

Nadere informatie

POULEINDELING GROEP 5 & 6

POULEINDELING GROEP 5 & 6 2017 POULEINDELING GROEP 5 & 6 POULEINDELING GROEP 7 & 8 PLATTEGROND VERZAMELPUNTEN SCHOLEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE ROZE WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE GROEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE BLAUW

Nadere informatie

LES 5 Sportlessen. Kern: Drie winteroefeningen LES 1 - ONDERBOUW. Afsluiting: Reactiespel. Inleiding (10 minuten)

LES 5 Sportlessen. Kern: Drie winteroefeningen LES 1 - ONDERBOUW. Afsluiting: Reactiespel. Inleiding (10 minuten) LES 1 - ONDERBOUW LES 5 Sportlessen Drie winteroefeningen Inleiding: Bobslee Kern: Drie winteroefeningen Afsluiting: Reactiespel 10 minuten 25 minuten 10 minuten Inleiding (10 minuten) Bobslee Twee leerlingen

Nadere informatie

Pittenzakken gooien. Trampolinespringen en hordeloop. Duikelen en slalom

Pittenzakken gooien. Trampolinespringen en hordeloop. Duikelen en slalom 2 4 Pittenzakken gooien 2 Steunspringen Trampolinespringen en hordeloop 4 Duikelen en slalom materiaal Pittenzakken gooien 2 Steunspringen Trampolinespringen 4 en hordeloop Duikelen en slalom 2x bank x

Nadere informatie

Uitbreidings of veranderingsmogelijkheden

Uitbreidings of veranderingsmogelijkheden Uitbreidings of veranderingsmogelijkheden Schommelen vanaf een verhoging Planken op de trapezoïde! Als er voldoende matten zijn: 2 matten op de grond en 2 rechtop tegen de trapezoïde. I.v.m. terugzwaaien

Nadere informatie

Lesbrief 1 VEILIG LEREN VALLEN VOOR LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS

Lesbrief 1 VEILIG LEREN VALLEN VOOR LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Lesbrief 1 VLLEN IS OOK EEN SPORT VEILIG LEREN VLLEN VOOR LEERLINGEN IN HET SISONERWIJS In deze lesbrief: Een korte uitleg Naam onderdeel Pagina Onderdeel 1: Oefenen valtechnieken Onderdeel 2: Lijntrefbal

Nadere informatie

zorg en welzijn-breed CSPE KB 2016

zorg en welzijn-breed CSPE KB 2016 zorg en welzijn-breed CSPE KB 2016 uitwerkbijlage 1 Naam kandidaat Kandidaatnummer opdracht 2 PK-0726-b-16-1-u1 1 / 6 lees verder Spel 1: De haakse sjoelbak De sjoelbak wordt op tafelhoogte geplaatst.

Nadere informatie

POULEINDELING GROEP 5 & 6

POULEINDELING GROEP 5 & 6 2016 POULEINDELING GROEP 5 & 6 POULEINDELING GROEP 7 & 8 PLATTEGROND VERZAMELPUNTEN SCHOLEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE ROZE WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE GROEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE BLAUW

Nadere informatie

1 Waterdragen. 2 Slangenwerpen. Benodigdheden: 3 (spring)touwen gymlinten 3x2 honkbalpalen lijn. Benodigdheden: 4 hoepels ong.

1 Waterdragen. 2 Slangenwerpen. Benodigdheden: 3 (spring)touwen gymlinten 3x2 honkbalpalen lijn. Benodigdheden: 4 hoepels ong. 1 Waterdragen 4 hoepels ong. 15 kleuterringen Doel: Probeer 1 minuut lang 3 ringen op je hoofd te laten balanceren. Je legt zelf de ringen op je hoofd en mag ze daarna niet meer aanraken (onderbouw Groep

Nadere informatie

Op vakantie les 8. Doelen: punt. vindt.

Op vakantie les 8. Doelen: punt. vindt. Op vakantie les 8 Doelen: - De speler kan zich op verschillende manieren snel verplaatsen - De speler kan gericht rollen en/of gooien - De speler kan een aangegooide/aangespeelde bal terugslaan na het

Nadere informatie

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school MOEV TROPHY Met deze bundel willen we jullie laten kennismaken met teambuilding opdrachten. Deze bundel is opgedeeld in 3 onderdelen. 1. opdrachten met materiaal voorhanden in de sportzaal en op school.

Nadere informatie

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken Lesonderdeel: Vak 1: Mikken Vak 2: Klimmen en rollen Vak 3: Touwtje/hoepel Springen Springen over zelf rondgedraaid touw Gooien, klimmen Bewegingsthema: Springen Klimmen Mikken Groep: 7 8 Lesweek 6 Les

Nadere informatie

Met Blad, steen, schaar bepaal je wie als eerste mag beginnen in een spel. Je kan het ook als spelletje op zichzelf spelen.

Met Blad, steen, schaar bepaal je wie als eerste mag beginnen in een spel. Je kan het ook als spelletje op zichzelf spelen. OVERZICHT SPELLETJES Blad, steen, schaar Tenminste 2 personen Met Blad, steen, schaar bepaal je wie als eerste mag beginnen in een spel. Je kan het ook als spelletje op zichzelf spelen. Houd één hand in

Nadere informatie

Circus les 6. Doelen:

Circus les 6. Doelen: Circus les 6 Doelen: - De speler heeft snelle voeten - De speler kan jongleren - meerdere ballonnen in de lucht houden - De speler oefent oog-hand coördinatie - De speler kan hardop de telling bijhouden

Nadere informatie

Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE:

Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE: BRAZILIE Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE: A. MAYA SPEL OB: spel 1 - BB: spel 1 Een tweestrijd tussen de Maya s en hun goden.

Nadere informatie

Spelregels Minipolo. Pupillen 1 Voorwoord:

Spelregels Minipolo. Pupillen 1 Voorwoord: Spelregels Minipolo Pupillen 1 Voorwoord: Waterpolo is een technische, behendigheid vragende en zeer gezonde sport, waarbij nauwelijks blessures ontstaan. Het waterpolospel vraagt van de deelnemers niet

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Overzichtskaart: Onder schooltijd, groep 3-4, groep van 30 leerlingen

Overzichtskaart: Onder schooltijd, groep 3-4, groep van 30 leerlingen Overzichtskaart: Onder schooltijd, groep 3-4, groep van 30 leerlingen Lesplan Na ontvangst worden de kinderen n ingedeeld in vijf groepen van zes kinderen. De kinderen nemen plaats bij het eerste station.

Nadere informatie

Lach je rijk. Dag: 10 - gezelschapsspelletjes Groep: Vendels

Lach je rijk. Dag: 10 - gezelschapsspelletjes Groep: Vendels Lach je rijk Dag: 10 - gezelschapsspelletjes Groep: Vendels Tijdstip: voormiddag Locatie: Made by: Pascal, Liesbeth en Jolien Spelregels, doel van het spel Zoveel mogelijk geld verdienen. Groepsindeling

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BADMINTON

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BADMINTON LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen kunnen onderhands opslaan met een shuttle. - Ze houden het racket vast bij het handvat met de shake-hand greep. Groep 5/6 - Leerlingen spelen

Nadere informatie

LES 9. GROEP: 3 t/m 8 Zwaaien, klimmen, mikken DOELSTELLINGEN:

LES 9. GROEP: 3 t/m 8 Zwaaien, klimmen, mikken DOELSTELLINGEN: LES 9. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Beoordelen Trampolinespringen. O De leerling heeft geen goede sprong in de trampoline ( 1 been voor de trampoline, 2 benen in de trampoline) en geen balans

Nadere informatie

Klap, stamp en sla. Opmerking. Tijd: 1-5 min. Deelnemers: minimaal 2 Materiaal: niets Opstelling: kinderen vormen tweetallen. Verloop van het spel:

Klap, stamp en sla. Opmerking. Tijd: 1-5 min. Deelnemers: minimaal 2 Materiaal: niets Opstelling: kinderen vormen tweetallen. Verloop van het spel: Klap, stamp en sla Deelnemers: minimaal 2 Opstelling: kinderen vormen tweetallen : De tweetallen tellen om de beurt tot 3. Eerst zegt de één 1, daarna de ander 2 en tot slot nummer één weer 3. Hierna begin

Nadere informatie

Richt je op 1 groep bij de finish, de plekken die overblijven zijn van de andere groep. Elke groep/leerling sprint twee keer.

Richt je op 1 groep bij de finish, de plekken die overblijven zijn van de andere groep. Elke groep/leerling sprint twee keer. Onderdeel SPRINT Uitleg onderdeel: Er komen iedere ronde twee groepjes, deze zijn terug te lezen in het schema. Doe team lintjes om. De en mogen allemaal sprinten. Er staan startblokken klaar. Drie met

Nadere informatie

15 min. Stick Skills - Dominante hand hoog (3/4 de van de stick) - Andere hand helemaal bij het uiteinde van de stick

15 min. Stick Skills - Dominante hand hoog (3/4 de van de stick) - Andere hand helemaal bij het uiteinde van de stick Tijd Bewegingsactiviteiten Organisatie Aandachtspunten Stick Skills De leerlingen lopen kriskras door het veld met allemaal een eigen stick en eigen bal. Op teken van de docent (1 x fluiten) gooien de

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

zorg en welzijn-breed CSPE BB 2016

zorg en welzijn-breed CSPE BB 2016 zorg en welzijn-breed CSPE BB 2016 uitwerkbijlage 1 Naam kandidaat Kandidaatnummer opdracht 2 PB-0726-b-16-1-u1 1 / 6 lees verder Spel 1: Blik gooien De speelbak met blikjes staat op 4 meter afstand. Gooi

Nadere informatie

Teamtaak: Algemeen het verbeteren van de techniek Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Teamtaak: Algemeen het verbeteren van de techniek Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Algemeen het verbeteren van de techniek Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas - 1xArmen zwaaien vooruit ongelijk, -

Nadere informatie