Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie"

Transcriptie

1 Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie

2 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie, 2015

3 Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie Inleiding De training Effectieve Projectbeheersing is gericht op de voorbereiding en begeleiding van in uitvoering te nemen of genomen projecten binnen de procesindustrie. In dit proces zijn de volgende rollen te onderscheiden: 1. De projectleider 2. De werkvoorbereider 3. De uitvoerder 4. De project- of costcontroller De effectiviteit bij projectbeheersing is het grootst als alle rollen gezamenlijk -maar ook ieder voor zich- perfect op elkaar zijn afgestemd. Vanwege de diversiteit van projecten en situaties is daarbij niet exact (lees: volgens de richtlijnen) aan te geven op welke wijze het projectteam haar gezamenlijke en individuele rol moet verrichten. Tevens is het onderkennen van een goed contract een belangrijke stap voor het effectief kunnen beheersen van een project. Vandaag de dag is de uitvoering van een project niet meer te vergelijken met 10 jaar geleden. Waar in het verleden de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer een belangrijker rol speelde bij het oplossen van onvoorziene situaties en discussies, wordt er anno 2015 veel meer gekeken wat er contractueel is vastgelegd. Deze ontwikkeling zal zich voortzetten. Een goed contract kan onduidelijkheden en discussies voorkomen en zal een effectieve projectbeheersing ten goede komen. De training Effectieve Projectbeheersing wil in de eerste plaats het inzicht van de leden van het projectteam vergroten in structuren, organisatievormen en samenwerkingsmogelijkheden. Daarnaast komen methodieken en vaardigheden aan de orde, met behulp waarvan in de praktijk de beheersing van projecten kan worden gerealiseerd. De training is specifiek gericht op projectbeheersing binnen de procesindustrie en wordt dan ook verzorgd door specialisten uit de praktijk die de wereld van de techniek en de procesindustrie van haver tot gort kennen. Resultaat Het doel van de training is het optimaliseren van het uitvoeringsresultaat van projecten, door: 1. het vergroten van het inzicht in projectteams en de eigen rol en het functioneren daarin 2. kennisoverdracht van state of the art informatie m.b.t. projectbeheersing 3. verbeteren van het gezamenlijk functioneren van het projectteam door deelnemers inzicht te geven in de werksituatie en de centrale rol die de teamleden spelen in de uitvoering van projecten ( kennis- en attitudegericht ) waarbij (contractuele) afspraken gerespecteerd dienen te worden Voor wie Deze training is voor je (als individu of als projectteam) geschikt als je als projectleider, werkvoorbereider, uitvoerder, costcontroller je projecten efficiënt wilt beheersen. Ook als je een faciliterende rol hebt in projecten (als engineer, calculator, planner etc.) of leiding geeft aan één of meerdere projectteams op tactisch niveau bevelen wij de training aan.

4 Werkwijze De training bestaat uit 5 dagen, verspreid over ca. 1 maand, waardoor het geleerde tussentijds in de praktijk goed kan beklijven. De training is zeer op de praktijk van de procesindustrie gericht. Aan de hand van een project wordt door jullie, de deelnemers, voor een belangrijk deel in subgroepen (projectteams), een groot aantal opdrachten uitgevoerd die de praktijk simuleren, het zogenaamde projectspel. In deze opdrachten zijn de ervaringen van de voorgaande trainingsdagen telkens verwerkt. Door vragen en gerapporteerde waarnemingen van de trainers worden de projectteams geconfronteerd met de wijze waarop jullie als team functioneerden. Elke sessie (behalve sessie 3) wordt door meerdere trainers geleid. Dit is omdat de training van begin tot eind zeer interactief, is, waarbij het doen voorop staat. Het doen vergt dan ook de nodige observatie door de trainers, gevolgd door terugkoppeling. Met de inzet van slechts 1 trainer per sessie wordt de essentie van de training onvoldoende of niet bereikt. Je krijgt tijdens de training de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers en de trainers. Leren van elkaar is een belangrijk uitgangspunt. We verwachten dan ook een actieve houding en inbreng. Het programma Dag 1: Trainers: Ben Houweling, Fred Meershoek en Hans Bosman Kennis maken met elkaar Het verloop van een project De rollen in het projectteam Samenwerken in projecten Effectieve communicatie Dag 2: Dag 3: Dag 4: Dag 5: Trainers: Hans Bosman en Ben Houweling Inzicht in elkaars motivatie Besluitvorming in een project Wat is plannen? Huiswerkopdracht (een planning) Trainers: Fred Meershoek Contract awareness De zin van een goede projectadministratie Effect van meer- en minderwerk op de projectuitvoering Het ontstaan van meer- en minderwerk Trainers: Ben Houweling en Hans Bosman De projectadministratie Berekenen resultaat van een project, % gereed en wat nu Bewaking van het project (uren en materiaal) De Meest Optimale Project Realisatie (MOPR) Trainers: Fred Meershoek, Ben Houweling en Hans Bosman Bespreken huiswerkopdracht Het projectspel o In projectteams opdrachten uitvoeren aan de hand van een gesimuleerd project waarin de stof en de ervaringen van de voorgaande sessies is verwerkt. o De effectiviteit en samenwerkingspatronen binnen de teams worden waargenomen en met de teams besproken. o Met de totale groep de inhoud en uitkomsten van het projectspel bespreken.

5 Data Een overzicht van de trainingsdata vind je op Locatie De training wordt gehouden in de omgeving van Dordrecht/Rotterdam. Aanmelding en Intake Direct na aanmelding ontvang je een bevestiging en een intakeformulier. Dit formulier bevat vragen rondom je functie, werkervaring en verwachtingen ten aanzien van deze training. Op die manier proberen we de samenstelling van de groep zo optimaal mogelijk te laten zijn en de training zoveel mogelijk af te stemmen op uw leerbehoefte. Groepsgrootte De aard en de werkwijze van de training maken het noodzakelijk de groepsgrootte te stellen op minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers. Niet elke aanmelding hoeft automatisch tot plaatsing te leiden. Prijs Aan deelname aan de training Effectieve Projectbeheersing is een bedrag verbonden van: Leden: 2.750,00 Niet leden: 3.050,00 Hierbij zijn inbegrepen: het studiemateriaal en alle lunches en consumpties tijdens de training. Eventueel persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld drankjes na afloop aan de bar) komen voor eigen rekening. Er kan alleen worden ingeschreven voor het gehele traject, niet voor afzonderlijke dagen. Je ontvangt een factuur die in één keer voldaan dient te worden binnen 14 dagen na factuurdatum. Annulering dient schriftelijk te geschieden. Vóór aanvang van de training is restitutie slechts mogelijk als voor de opengevallen plaats alsnog een vervangende deelnemer kan worden ingeschreven. Bij tussentijdse beëindiging wordt geen restitutie verleend. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

6 De trainers Deze training wordt verzorgd door 3 trainers, ieder met hun eigen specialiteit, maar allen met een zeer ruime praktijkervaring binnen de industriële sector en specifiek binnen de procesindustrie. Ben Houweling Ben Houweling (1955) is in staat om techniek te combineren met een heldere kijk op het managen van projecten. Heeft als filosofie dat als je een taak (het maken van een planning, het maken van een calculatie, etc.) niet op papier kan doen, dat dan een PC met de benodigde software een zinloze investering is. De kennis hiervoor heeft hij opgedaan op de werkvloer als leidinggevende bij diverse grote opdrachtgevers. Hij heeft een jarenlange ervaring als sitemanager en daarna als hoofd van de afdeling personeelsplanning en werkvoorbereiding bij de grootste technische dienstverlener van Nederland. De theoretische achtergrond hiervoor heeft Ben opgedaan vanuit de vakgebieden elektrotechniek en de meet- en regeltechniek aangevuld met diverse Projectmanagement opleidingen. Zijn financiële kennis heeft hij opgedaan middels een bedrijfseconomische studie. Daarnaast is Ben, als bevoegd docent, actief in de genoemde technieken en verzorgt hij trainingen op het gebied van Projectmanagement. Zijn jarenlange ervaring draagt hij graag op een inspirerende manier over aan anderen met als kernvraag: wat beweegt mensen om te doen wat ze doen? Hans Bosman Hans Bosman (1960) is interim HR manager, organisatie adviseur, trainer en coach met een ruime ervaring in organisatievorming, organisatiecultuur, personeelsbeleid, organisatie-ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en Management Development. Met een passie voor organisaties en mensen levert hij, zowel in zijn advieswerk als in zijn trainingen een bijdrage aan het goed functioneren van teams, managers en medewerkers. Daarbij houdt hij zowel rekening met de behoeftes en de ontwikkelingen binnen de organisatie van de opdrachtgever, als met de mogelijkheden van de betrokkenen. Door zijn uitgebreide (management- en trainings)ervaring, strategisch inzicht, analytische instelling en luistervaardigheid, is hij in staat snel tot de kern van de problematiek door te dringen en creatieve oplossingen en interventies met visie aan te dragen. Gebruikmakend van een gezonde dosis humor weet hij snel te binden en overtuigen. Hans heeft ruim 25 jaar P&O (management) ervaring in de industriële, technische en dienstverlenende organisaties, zowel in de business to business als in consumer-business. Fred Meershoek Fred Meershoek (1965) is contractmanager bij een technische dienstverlener. Hij heeft zowel een bedrijfskundige alsook een technische opleiding, beide op universitair niveau. Sinds 1992 is hij werkzaam geweest bij diverse technische aannemers/installateurs in de functies van technisch inspecteur, bedrijfsleider, operational manager en contractmanager. Een belangrijk uitgangspunt voor Fred is dat een contract een projectleider moet helpen bij het uitvoeren van zijn project. Door zijn pragmatische benadering met vele praktijkvoorbeelden ervaren meerdere deelnemers een training van Fred als leerzaam en nuttig. Met de opgedane kennis en de bewustwording kunnen de deelnemers meteen de volgende dag aan de slag. VOMI behoudt het recht om wijzigingen in dit programma aan te brengen en/of onderwerpen in een andere volgorde te behandelen. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. Op alle VOMI trainingen zijn de algemene verkoopvoorwaarden van toepassing, welke gepubliceerd staan op de website.

7 VOMI Academie De procesindustrie stelt hoge eisen aan de professionaliteit van de mensen die hierin werkzaam zijn. Goede scholing is derhalve van groot belang. VOMI ontwikkelt en verzorgt trainingen die nauw aansluiten bij de specifieke behoefte van de procesindustrie. Het belang van VOMI is versterking van de kennis en kunde binnen de procesindustrie. VOMI streeft hierbij geen winstoogmerk na. De door VOMI geboden trainingen worden tegen kostprijs aangeboden., maar de waardering van onze deelnemers is de beste referentie. Wat is de VOMI Academie? De VOMI Academie is de organisatie waarmee VOMI haar leden wil ondersteunen op het gebied van trainingen en opleidingen. Dit betreft niet alleen het organiseren van trainingen en opleidingen zoals deze reeds plaatsvinden bij 'sitemanagement' en 'leidinggeven voor voorlieden'. Maar juist ook het ontwikkelen van nieuwe trainingen en opleidingen die gericht zijn op de specifieke behoefte in de procesindustrie. Hoe is de VOMI Academie georganiseerd? VOMI heeft met Van Sadelhoff Learning Services (VS) een samenwerkingsovereenkomst gesloten. VS is een organisatie die bedrijven en brancheorganisaties ondersteunt op het gebied van trainingen en opleidingen. Zij verzorgen backoffice services, ontwikkelen trainingen, workshops, etc. Daarnaast beschikken zij over een breed netwerk aan ervaren trainers. VS heeft samen met VOMI reeds de succesvolle training sitemanagement ontwikkeld. Eric van Sadelhoff is de drijvende kracht achter VS. Waarom de VOMI Academie? De arbeidsmarkt problematiek is voor een arbeidsintensieve bedrijfstak de komende jaren een enorme uitdaging. Thema's als duurzame inzetbaarheid en permanente educatie spelen een belangrijke rol. We merken dat deze thema's ook bij veel VOMI leden actueel zijn. Tevens stellen de opdrachtgevers steeds hogere eisen aan het opleiding van de medewerkers. Vanuit de VOMI willen we leden op dit vlak ondersteuning bieden, en indien gewenst, adviseren. Tijdens algemene ledenvergaderingen en onderzoek onder individuele leden is gebleken dat er behoefte is aan trainingen die aansluiten bij de specifieke wensen in de procesindustrie. Aanbod VOMI Academie De VOMI Academie is actief met het ontwikkelen van (nieuwe) trainingen, opleidingen en workshops, gebaseerd op de input van de VOMI lid bedrijven. Het huidige aanbod bestaat uit: Training Sitemanagement Training Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening - MIM I Training Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening- MIM II Training Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening voor uitvoerders, sitemanagers/projectleiders - VOMI MIM III Training Effectieve Projectbeheersing Workshop De operationeel medewerker als Ambassadeur Workshop De operationeel medewerker als Begeleider Contactgegevens VOMI Academie Bella Vista HC Arnhem Tel: Fax: academie@vomi.nl

8 Aanmeldingsformulier Ondergetekende, Achternaam: Man Vrouw Voorletters: Roepnaam: Geboortedatum: meldt zich aan voor de training Effectieve Projectbeheersing met als startdatum: Het adres waarop je correspondentie wilt ontvangen: Postadres: Privé Zakelijk Postcode en plaats: Naam organisatie: Telefoon zakelijk: Telefoon privé: Mobiel: adres: Deelname voor rekening van: Deelnemer Werkgever Indien voor rekening werkgever, factuur zenden aan: Naam organisatie: T.a.v.: Man Vrouw Adres: Postcode en Plaats: PO nummer (indien van toepassing): Plaats en datum: Handtekening: Dit formulier kan worden verzonden naar: VOMI Academie t.a.v. Elsbeth Verveld Bella Vista HC Arnhem Fax: elsbeth.verveld@vomi.nl Indien je nog vragen hebt kun je ons bereiken op het telefoonnummer:

9

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Workshop Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Succesvol voorbereiden, opstellen en bewaken van contractuele afspraken. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing

Training: Effectieve Projectbeheersing Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Start: 26 februari 2014 Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare

Nadere informatie

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach Workshop De Vakman als Praktijkcoach Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop De (operationeel) medewerker als begeleider Resultaat Na afloop van de workshop: Ben je in staat om efficiënt en effectief kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Workshop. Complexe Onderhandelingen

Workshop. Complexe Onderhandelingen Workshop Complexe Onderhandelingen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie Workshop Risicomanagement in de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop: De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie.

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Portfolio- en Programma Management

Portfolio- en Programma Management Masterclass Portfolio- en Programma Management 4-daags programma Kopenhagen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Training Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo Cursus Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening WeVo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo Cursus Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening WeVo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Wil jij liever slank zijn, zonder daarvoor dingen te moeten laten? Dat kan! Een dieet onderdrukt je natuurlijke verlangens.

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde Training Jobcoach in bedrijf Economische waarde door menselijke waarde Opzet van de training Inleiding Steeds meer bedrijven bieden in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

Wft-Examentrainingsdagen. Examentrainingsdagen

Wft-Examentrainingsdagen. Examentrainingsdagen Wft-Examentrainingsdagen Examentrainingsdagen als voorbereiding op het examen Wft-pensioenvergunning Wft pensioenvergunning Goed voorbereid uw examen in! Training door do ervaren pensioenconsultants Examenoefenvragen

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Netwerken voor de Pensioenadviseur

Netwerken voor de Pensioenadviseur Training Netwerken voor de Pensioenadviseur Waar vindt de pensioenadviseur de toegang tot nieuwe pensioenrelaties? Een vaardigheid training. - Hoe kom ik met accountants in gesprek voor samenwerking? -

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier Masterclass: Van het aardgas af Hoe dan? Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam

growth Inschrijfformulier Masterclass: Van het aardgas af Hoe dan? Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam growth Inschrijfformulier Masterclass: Van het aardgas af Hoe dan? Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Voornaam Dhr. / Mevr. Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats Genoten vooropleiding

Nadere informatie

ENGINEER MET MANAGEMENT AMBITIES? VERLEG JE GRENZEN MET HET MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT!

ENGINEER MET MANAGEMENT AMBITIES? VERLEG JE GRENZEN MET HET MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT! ENGINEER MET MANAGEMENT AMBITIES? VERLEG JE GRENZEN MET HET MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT! 02 HÉT MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT VOOR ENGINEERS DOEN WAAR JE GOED IN BENT, JEZELF ONTWIKKELEN, GRENZEN VERLEGGEN

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Training: Sitemanagement Start: 30 oktober 2013

Training: Sitemanagement Start: 30 oktober 2013 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Start: 30 oktober 2013 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performanc ce in Managementvaardigheden

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

Opleidingen voor HR-adviseurs

Opleidingen voor HR-adviseurs Opleidingen voor HR-adviseurs Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse?

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Training Training Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in een training van HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op.

Nadere informatie

LEERGANG CLINICAL LEADERSHIP

LEERGANG CLINICAL LEADERSHIP INSCHRIJFFORMULIER LEERGANG CLINICAL LEADERSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE PROGRAMMADATA 2018-2019 Ik schrijf me in voor het volgende programma: Startworkshop 13 & 14 november 2018 Conferentie 1 13 december

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Alexander Concept

Aanmeldingsformulier Alexander Concept Voorkeur trainingsdatum: Stuurt u deze vragen geheel ingevuld en ondertekend aan ons terug. Wanneer wij dit formulier ontvangen hebben, nemen wij contact met u op om samen met u te bespreken of u klaar

Nadere informatie

Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015

Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015 Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015 Inleiding Een beeldcoach filmt een aantal docenten op een leerplein. Toevallig komen twee docenten tijdens dat filmen opeenvolgend

Nadere informatie

Pensioen Update voor. Ondernemingsraden

Pensioen Update voor. Ondernemingsraden Training Pensioen Update voor Ondernemingsraden Binnen een dag helemaal bijgepraat over pensioen Training door ervaren pensioenconsultants Mogelijkheid tot inbrengen van bedrijfseigen casuïstiek Geen voorkennis

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden 2012 VOF van Hesteren Pagina 1 van 5 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal

Nadere informatie

Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET

Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET OPLEIDINGENKALENDER OPLEIDINGEN, WORKSHOPS Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET DEHORA PLANNERSACADEMY Een goede personeelsplanning of workforce planning

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals Jobmarketing, je weet wat je wilt en dan?! In uw werk op het gebied van loopbaan- en reïntegratiebegeleiding staat u samen met uw cliënt dieper stil bij wat hij of zij kan en wil in het werk en bij de

Nadere informatie

Tweedaagse Pensioentraining. DGA Advies. Vragen die beantwoord worden:

Tweedaagse Pensioentraining. DGA Advies. Vragen die beantwoord worden: Tweedaagse Pensioentraining raining DGA Advies Vragen die beantwoord worden: Hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn voor mijn klant? Wat zijn de civiele aandachtspunten bij een DGA advies? advies Hoe overtuig

Nadere informatie

Leiderschapsprogramma Jong Management

Leiderschapsprogramma Jong Management Leiderschapsprogramma Jong Management Geef jij leiding aan een team? Loop je regelmatig tegen dezelfde issues aan, maar weet je niet hoe je die ten positieve moet keren? Wil je de regie weer in eigen handen

Nadere informatie

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes masterclass contextueel leiderschap Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes Masterclass Contextueel leiderschap Veel leidinggevenden

Nadere informatie

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management Beschrijving van het leertraject Duurzaam inrichten van Service Management INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 DIT LEERTRAJECT VOOR SERVICE MANAGERS GAAT VERDER DAN DE BES TAANDE TRAININGEN!... 3 LEREN HOE

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma De toepassing van de richtlijn Ergotherapie aan huis bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers Post - HBO cursus 2012

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier 2018 Top-HR Leiderschapsprogramma Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats

growth Inschrijfformulier 2018 Top-HR Leiderschapsprogramma Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats growth Inschrijfformulier 2018 Top-HR Leiderschapsprogramma Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Voornaam Dhr. / Mevr. Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats Genoten vooropleiding Organisatie Functie

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier 2018 Management & Economie in Zorg en Welzijn Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum

growth Inschrijfformulier 2018 Management & Economie in Zorg en Welzijn Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum growth Inschrijfformulier 2018 Management & Economie in Zorg en Welzijn Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Voornaam Dhr. / Mevr. Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats Genoten vooropleiding* Functie

Nadere informatie

Training. Witteveen 2015. Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur

Training. Witteveen 2015. Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur Training Witteveen 2015 Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur - Toelichting uitstelmogelijkheid voor compensatieadvies - Alle

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors

Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors Pasfoto Aanvraagformulier Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors Retouradres U kunt het ingevulde en ondertekende formulier, inclusief de bijlagen, sturen naar: Secretariaat IIA

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 22 maart 2012 Tijd:

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER

KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER INBOUND TELEFOONCOMMUNICATIE Pieterman & Partners KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER RESULTAAT Efficiënt en klantgericht telefoonverkeer en representatieve

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl Training IPMA PMO Nóg sterker worden binnen het vak van PMO Training van WIN PMO. De IPMA PMO opleiding Sinds 2015 is het mogelijk om een IPMA PMO certificaat te behalen bij IPMA Certificering NL (voormaling

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Voor aanvragen van een Loopbaanscan d.d. 11 juni 2015 1/8 Waarom een loopbaanscan? Hoe houdt u uw bedrijf flexibel en uw medewerkers gemotiveerd? Door te investeren

Nadere informatie

Behoeftegericht verkopen

Behoeftegericht verkopen TRAINING Behoeftegericht verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEHOEFTEGERICHT VERKOPEN Klanten kopen geen producten. Ze kopen wat die

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier 2018 Opleiding Customer Experience Management Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum

growth Inschrijfformulier 2018 Opleiding Customer Experience Management Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum growth Inschrijfformulier 2018 Opleiding Customer Experience Management Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Voornaam Dhr. / Mevr. Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats Functie Toelichting op functie

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier Opleiding Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur

growth Inschrijfformulier Opleiding Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur growth Inschrijfformulier Opleiding Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance Met Adobe Reader kunt dit formulier digitaal invullen en ondertekenen. Printen, invullen en scannen / per post opsturen

Nadere informatie

we invite you to grow

we invite you to grow we invite you to grow Talentprogramma Kwaliteitsverpleegkundige Zorgmanagement Bedrijfsvoering Medisch Verpleegkundig adviseur van het zorgproces 2 Doelgroep Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met minimaal

Nadere informatie

Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS)

Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS) Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS) LEARNING BY DOING Kort signalement Road2Results heeft op basis van haar jarenlange ervaring met het managen van business en ICT projecten vanuit diverse

Nadere informatie

Seminar Y-recruiter in een dag

Seminar Y-recruiter in een dag Datum: donderdag 5 april 2012 Tijd: Locatie: Kosten: Inschrijven: 11.00 21.00 uur Olympisch Stadion Amsterdam 895,- excl. BTW www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/inschrijven Leer in 10 uur alles op het gebied

Nadere informatie

TBIcollegereeksen

TBIcollegereeksen TBIcollegereeksen 2019-2020 Aanmeldingsformulier Ondergetekende meldt zich aan als cursist voor:* Onderscheiding (september - oktober 2019) Collegereeks à 350,- ** Collegereeks inclusief twee werkstukken

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier PE-cursus Fraude Deelname Cursusdatum Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats

growth Inschrijfformulier PE-cursus Fraude Deelname Cursusdatum Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats growth Inschrijfformulier PE-cursus Fraude Met Adobe Reader kunt dit formulier digitaal invullen en ondertekenen. Printen, invullen en scannen / per post opsturen mag ook. Deelname Cursusdatum Gegevens

Nadere informatie

Constructief beïnvloeden

Constructief beïnvloeden Deze vier-daagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedingssituaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen, projectgroepen, klachten behandelen,vergaderen,

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

BROCHURE SUCCESVOL BEMIDDELEN

BROCHURE SUCCESVOL BEMIDDELEN BROCHURE SUCCESVOL BEMIDDELEN DOEN training en advies s-hertogenbosch 06-44347121 info@doen-trainingen.nl Inhoudsopgave Start vandaag nog met het maken van succesvolle matches 3 Doelgroep 3 Trainingsprogramma

Nadere informatie

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2.

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2. Datum juli 2017 Betreft scholing Oriëntatie Op Teamleider OOT voor OMO-professionals In deze brief vindt u informatie met betrekking tot de opzet en inschrijving van een scholing voor OMO-professionals

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie