Eén bank, één terugblik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eén bank, één terugblik"

Transcriptie

1

2 Eén bank, één terugblik Het is heel makkelijk om het jaar 2014 samen te vatten in één woord: fusie. Op 1 november 2014 werd de fusie tussen Rabobank Woudenberg-Lunteren en Rabobank Barneveld-Voorthuizen officieel een feit. In Rabobank Gelderse Vallei komen de kwaliteiten en ambities van deze twee lokale banken samen. We doen u voor het eerst verslag van één bank. Een bank die vertrouwen geeft voor de toekomst. Namens het directieteam, Geurt Boon Directievoorzitter

3 Economische ontwikkelingen Het eind van de tunnel in zicht Na lange crisisjaren zagen we in 2014 tekenen van voorzichtig herstel. Een herstel waar nog niet iedereen van profiteerde. Met name in de pluimveesector moesten bedrijven verliezen incasseren. De agrarische sector is één van de economische pijlers van ons werkgebied en deze ontwikkelingen waren voelbaar. Toch zagen we het sentiment onder ondernemers over het algemeen verbeteren. Dienstverlening aan klanten Reden tot tevredenheid We sloten het jaar af met cijfers die tevreden stemmen. Het economisch herstel was nog niet zichtbaar in de cijfers. Intern werkten we hard aan het verbeteren van onze efficiency. Maar in de aanloop naar de fusie bracht dat een hoge post hulp- en vervangingskosten met zich mee. Medewerkers die de bank al voor de fusie verlieten, moesten tijdelijk worden vervangen. Uiteindelijk konden we toch een nettowinst noteren van 13,2 miljoen euro. Nagenoeg gelijk aan de winst in In het kort kunnen we de financiële ontwikkelingen als volgt samenvatten: Het aan particuliere en zakelijke klanten verstrekte kredieten bedroeg 2,74 miljard euro. Ten opzichte van 2013 is het kredietbedrag 130 miljoen euro gedaald. In totaal werd ons 2,18 miljard euro aan middelen toevertrouwd. Dat is 62 miljoen euro minder dan het voorgaande jaar. Mede door de lage rente kozen veel klanten voor het aflossen van hun financiering. De krimp aan spaar- en kredietzijde werd (nog) niet opgevangen door een groeiende marktvraag. Verhuisd We sloten het kantoor aan het Fonteinkruid in Woudenberg. Een plan dat dateerde van voor de fusie, maar pas na de verkoop van het pand werd uitgevoerd. We blijven overigens dichtbij voor klanten, dankzij het fullservice kantoor aan de Dorpsstraat. In Voorthuizen verhuisden we naar een pand aan de Van den Berglaan. Groot genoeg om dichtbij te zijn met onze vertrouwde services en een geldautomaat. Maar ook kleiner en efficiënter.

4 De fusie In tien maanden tijd moesten de fusieplannen worden uitgewerkt én uitgevoerd. Aan het begin van het jaar werd de samenstelling van de nieuwe directie bekend. De werving en selectie van directieleden door een objectieve commissie van Rabobank Nederland gaf vertrouwen bij medewerkers en leden. In het voorjaar was de blauwdruk van de nieuwe organisatie klaar en kregen ook de medewerkers duidelijkheid. Voor directie én medewerkers was dit een dynamische periode. Enerzijds kwam er een einde aan de onzekerheid die er leefde sinds het bekendmaken van de fusieplannen. Anderzijds dwong de reorganisatie tot het afscheid nemen van gewaardeerde collega s. Gedurende het gehele fusieproces heeft de directie de leden nauw betrokken bij de ontwikkelingen. De ledenraden stemden uiteindelijk met grote meerderheid vóór de fusie. Ook klanten hebben we zorgvuldig geïnformeerd en ruimte gegeven voor feedback. Daar werd nauwelijks gebruik van gemaakt. Het werd ons duidelijk dat de meeste klanten de fusie begrijpelijk vonden in het licht van alle ontwikkelingen in de sector. Op 1 november 2014 was de fusie een feit.

5 Medewerkers Fusie of geen fusie: het personeelsbestand van de beide fusiebanken zou moeten krimpen. De vereiste kostenbeheersing maakte dat noodzakelijk; de toegenomen automatisering maakte dat mogelijk. Deze voorgenomen reorganisaties hebben we gecombineerd met de fusie. Daarmee hebben we het aantal in- en uitstroombewegingen zoveel mogelijk beperkt. Het betekende wel dat sommige vacatures moesten worden ingevuld door tijdelijke krachten. Uiteindelijk sloten we het jaar af met in totaal 250 fte s op de loonlijst. We hebben veel aandacht gegeven aan het sociale plan voor de ontslagen medewerkers. Daar hebben we externe specialisten en vakbonden bij betrokken. We wilden zeker zijn van een plan dat medewerkers de optimale kansen biedt hun loopbaan elders te vervolgen. Vooruitblik Het jaar 2015 zien we met optimisme tegemoet. En niet zonder reden. Behalve een goed gevoel en ambities zien we in de markt ook goede cijfers. De investeringsbereidheid neemt zienderogen toe. Bij particulieren zal dit jaar de kooplust toenemen. De groeiende binnenlandse vraag aangewakkerd door positief gestemde consumenten is een motor achter de economie. Het aantal verkochte woningen stijgt. In ons volgende jaarverslag zal het economisch herstel naar verwachting ook zichtbaar zijn in de cijfers. Een jaar waarin het met onze leden en klanten beter gaat: daar zien we naar uit.

6 De bank als coöperatie Nauw betrokken bij de fusie De ledenraad van de bank vertegenwoordigt niet minder dan leden. Zij praten en beslissen mee over ons beleid. De fusie was in 2014 het hoofdonderwerp op de agenda van de ledenraad van beide fusiebanken. De belangrijkste wapenfeiten: Tijdens twee themabijeenkomsten spraken we met de ledenraden uitgebreid over de fusie. De ledenraden kwamen met waardevolle input: o Rabobank Gelderse Vallei moet er alles aan doen om dichtbij en betrokken te blijven. o Binnen de ledenraad moeten alle dorpen in het werkgebied vertegenwoordigd blijven. o Het Rabofonds moet behouden blijven. Op 16 juni 2014 stemden de ledenraden van beide fusiebanken in met de fusie. De overweldigende meerderheid bewees dat het fusievoorstel breed gedragen werd. In november is de nieuwe ledenraad van Rabobank Gelderse Vallei aangetreden. Hierin hebben 50 leden zitting: uit de ledenraden van beide fusiebanken 25 leden. De ledenraad is onderverdeeld in drie kringen: Agri, HID (Handel, Industrie en Dienstverlening) en Particulieren. Elke kring gaat met thema s aan de slag die in de Gelderse Vallei actueel zijn. Het Rabofonds Gelderse Vallei dat lokale goede doelen steunt - heeft een commissie die verdeeld is over vier dorpsclusters. Zo worden de aanvragen altijd beoordeeld door leden die de regio goed kennen. Ledenavonden Op 17 en 18 november 2014 vonden de ledenavonden plaats de opvolger van de ledenafdelingsvergadering. De fusieklankbordgroep bereidde de ledenavonden zorgvuldig voor. Dat we twee avonden organiseerden, had een praktische reden: het Schaffelaartheater in Barneveld was anders te klein voor het grote aantal betrokken leden Tijdens deze avonden werd de nieuwe ledenraad benoemd. De leden konden verder kennismaken met directie, Raad van Commissarissen en jongerenraad. Bioloog Freek Vonk gaf een lezing over zijn avonturen. Het Rabo Leden Programma Het Rabo Leden Programma is een jaarlijks activiteitenprogramma voor leden. Het doel: leden met elkaar in contact brengen en het werkgebied laten ontdekken. Op het programma stond onder meer een bezoek aan de Paarden Ploegdag, twee wandeltochten, een ledenfietstocht en een bezoek aan een geitenboerderij.

7 Een betrokken jongerenraad De jongerenraad brengt Rabobank en jongeren bij elkaar. Ook voor de jongeren vormde de fusie een belangrijk onderwerp van gesprek. In 2014 werd opnieuw Young & Ambitious georganiseerd, een event waarbij jongeren en ondernemers met elkaar in gesprek gaan. Daarnaast organiseerde de jongerenraad een avond met als thema de arbeidsmarkt. Doel: jongeren helpen bij het vinden van een baan. Zo kreeg de lokale betrokkenheid van de Rabobank daadwerkelijk betekenis voor de jongeren in het werkgebied. Rabofonds Gelderse Vallei Elk jaar bestemmen we een deel van onze winst voor lokale goede doelen. Dat kunnen uiteenlopende maatschappelijke initiatieven, organisaties en projecten zijn. De ledenraad beslist mede welke doelen we steunen. En dat waren gevarieerde doelen in Voorbeelden? Een maaier voor Voetbalvereniging SV Achterveld, bankjes voor Zwartebroek, een rolstoelschommel voor De Heygraeff in Woudenberg, laptops voor het SeniorWeb leercentrum van SSCVL in Lunteren, het MVOrecyclingproject van SDV Barneveld. Projecten we mede mogelijk maakten. Een overzicht van alle goedgekeurde aanvragen vindt u op onze website. Rabobank Foundation Een deel van het coöperatief dividend van onze bank gaat naar de Rabobank Foundation. Dit fonds van Rabobank Nederland investeert wereldwijd in de zelfredzaamheid van mensen met een achterstand tot de maatschappij. Pradan is een ontwikkelingsorganisatie die Indiase kippenhouderijen steunt door middel van het verstrekken van een microkrediet aan lokale pluimveeboeren. Pradan verenigt ruim pluimveeboeren met elkaar tot een coöperatie, zodat ze beter concurreren met gevestigde marktpartijen. Sponsoring Als Rabobank ondersteunen we met veel plezier activiteiten waarbij mensen elkaar ontmoeten en samenwerken. In 2014 hebben we dan ook de nodige projecten gesponsord. In ruil voor onze financiële steun kregen wij publiciteit. De zakelijke variant van lokale betrokkenheid en maatschappelijke aanwezigheid. We sponsorden uiteenlopende doelen, zoals Voetbalvereniging Woudenberg, De Dikke Banden Race in Scherpenzeel, de halve marathon in Renswoude, muziekvereniging KNA, Tour de Junior Achterveld, Muziekvereniging Crescendo in Voorthuizen, Paardenfokdag Veluwe & Vallei in Terschuur en de Kippenren in Barneveld.

Hoe we samen met klanten duurzaam bankieren in Walcheren/Noord-Beveland. Financieringen met positieve maatschappelijke impact. 112 mln.

Hoe we samen met klanten duurzaam bankieren in Walcheren/Noord-Beveland. Financieringen met positieve maatschappelijke impact. 112 mln. Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 2015 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland 2 Banking for Food stimuleren duurzame voedselvoorziening wereldwijd

Nadere informatie

Via Rabobank Foundation ondersteunt Rabobank. Financieringen met positieve maatschappelijke impact 214,5mln. Enschede-Haaksbergen

Via Rabobank Foundation ondersteunt Rabobank. Financieringen met positieve maatschappelijke impact 214,5mln. Enschede-Haaksbergen Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland 2 Banking for Food stimuleren duurzame voedselvoorziening wereldwijd

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Jaarverslag Coöperatief dividend 2009

Jaarverslag Coöperatief dividend 2009 Jaarverslag Coöperatief dividend 2009 Rabobank. Een bank met ideeën. Coöperatief dividend bij Rabobank Utrechtse Heuvelrug De coöperatieve Rabobank heeft geen aandeelhouders aan wie zij dividend uitkeert.

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht

Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht Maatschappelijke impact Rabobank Utrecht Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland 2 Banking for Food 3 Onze bedrijfsvoering Verdienvermogen vergroten Optimale levensloop stimuleren

Nadere informatie

33 % 2,5 miljard 519 miljoen

33 % 2,5 miljard 519 miljoen De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Daar zetten we in onze regio Gelderse Vallei op in, samen met onze

Nadere informatie

Rabobank Dommel en Aa Een introductie. Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank Dommel en Aa Een introductie. Rabobank. Een bank met ideeën. Rabobank Dommel en Aa Een introductie Rabobank. Een bank met ideeën. Rabobank Dommel en Aa Postadres Rabobank Dommel en Aa Postbus 210 5270 AE Sint-Michielsgestel Particulieren (0411) 660 660 particulieren@dommel-en-aa.rabobank.nl

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Stichting Life Invest Foundation Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Geconsolideerd Jaarverslag 2014 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Rabobank Emmen-Coevorden Samen sterker

Rabobank Emmen-Coevorden Samen sterker Feiten en cijfers 2013 Rabobank Emmen-Coevorden Samen sterker Chéry Wortelboer, directievoorzitter 2013 een bewogen jaar voor zowel klanten als Rabobank Wij hebben een bewogen 2013 achter de rug. Dit voor

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Hoe we inzetten op een vitaal Kop van

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2015

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2015 Stichting Life Invest Foundation Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2015 Geconsolideerd Jaarverslag 2015 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact

Onze maatschappelijke impact Onze maatschappelijke impact Rabobank Utrechtse Waarden en Omstreken, UW bank! 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten

Nadere informatie

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation Investeren in zelfredzaamheid Rabobank Foundation Hoe help je mensen om zelfred zaam te worden? Dat is een vraagstuk waar Rabobank Foundation zich al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zelfredzaamheid bete

Nadere informatie

Jaarverslag Coöperatief dividend 2008

Jaarverslag Coöperatief dividend 2008 Jaarverslag Coöperatief dividend 2008 Rabo Foundation Rabo Coöperatiefonds overig MVO/MBO Rabobank xxxxx Maatschappelijk betrokken op de Utrechtse Heuvelrug R 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag coöperatief

Nadere informatie

Derde kwartaal 2012. Conjunctuurenquête Nederland. Provincie Gelderland

Derde kwartaal 2012. Conjunctuurenquête Nederland. Provincie Gelderland Derde kwartaal 212 Conjunctuurenquête Nederland Conjunctuurenquête Nederland I rapport derde kwartaal 212 Inhoud rapport COEN in het kort Economisch klimaat Omzet Export Personeelssterkte Investeringen

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2012 Geconsolideerd Jaarverslag 2012 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest Foundation (LIF) gestart door oprichting

Nadere informatie

Jaarcijfers 2012 Rabobank Groep. Persconferentie 28 februari 2013

Jaarcijfers 2012 Rabobank Groep. Persconferentie 28 februari 2013 Jaarcijfers 2012 Rabobank Groep Persconferentie 28 februari 2013 Jaarcijfers 2012 resultaten Piet Moerland, voorzitter raad van bestuur Rabobank Groep 28 februari 2013 Rabobank: winstdaling door economische

Nadere informatie

Hoe we samen met klanten duurzaam bankieren op de Noord-Veluwe. Financieringen met positieve maatschappelijke impact 75,4mln. Rabobank.

Hoe we samen met klanten duurzaam bankieren op de Noord-Veluwe. Financieringen met positieve maatschappelijke impact 75,4mln. Rabobank. Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland 2 Banking for Food stimuleren duurzame voedselvoorziening wereldwijd

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam

Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam 1 Stimuleren 2 lokale economie Leefomgeving versterken Hoe we de lokale economie versterken Hoe we inzetten op een vitale regio

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Hoe we inzetten op een vitaal Hoe we

Nadere informatie

Geeft u de ledenraad een gezicht? Rabobank. Een bank met ideeën.

Geeft u de ledenraad een gezicht? Rabobank. Een bank met ideeën. Geeft u de ledenraad een gezicht? Rabobank. Een bank met ideeën. Geeft u de ledenraad een gezicht? Iets voor u? In 2011 gaat de ledenraad van Rabobank Amstel en Vecht aan de slag met 35 leden. Voor deze

Nadere informatie

Jaarcijfers 2013. Persconferentie. 27 februari 2014

Jaarcijfers 2013. Persconferentie. 27 februari 2014 Jaarcijfers 2013 Persconferentie 27 februari 2014 Jaarcijfers 2013 Rinus Minderhoud, voorzitter raad van bestuur 2013: een bewogen jaar Moeilijke omstandigheden; ruim 2 miljard euro nettowinst LIBOR-schikking:

Nadere informatie

Rabobank: winststijging door economisch herstel. Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog

Rabobank: winststijging door economisch herstel. Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog Persbericht 20 augustus 2015 Rabobank: winststijging door economisch herstel Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog De stijging van de winst in het eerste halfjaar is vooral

Nadere informatie

Jaarcijfers Persconferentie. 18 februari 2016

Jaarcijfers Persconferentie. 18 februari 2016 Jaarcijfers Persconferentie 18 februari 2016 Jaarcijfers Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter 2 Jaarcijfers - financiële analyse Bas Brouwers, CFO 3 Nettowinst 20% resultaatsstijging Nettowinst (in miljoenen

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2011

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2011 Stichting Life Invest Foundation Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2011 Geconsolideerd Jaarverslag 2011 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest

Nadere informatie

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank.

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Een dynamische bank in een dynamische regio De Rabobank is één van de grootste financiële dienstverleners van

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Feiten en cijfers in beeld Een aandeel in elkaar

Feiten en cijfers in beeld Een aandeel in elkaar 2016 Onze maatschappelijke impact in regio Enschede- Haaksbergen Feiten en cijfers in beeld Een aandeel in elkaar De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland

Nadere informatie

Vragenlijst - Monitor Ledenraad 2014

Vragenlijst - Monitor Ledenraad 2014 Rabobank vindt het belangrijk te weten wat u vindt van de rol die uw ledenraad heeft binnen de bank en het functioneren ervan. Door mee te werken aan dit onderzoek kunt u uw bank helpen om beter

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad. Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Een bank die anders is. Gezocht: leden met een mening

Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad. Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Een bank die anders is. Gezocht: leden met een mening Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde Een bank die anders is Gezocht: leden met een mening Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad Rabobank. Een bank met ideeën. Een bank die anders is Rabobank

Nadere informatie

Van Partnershipmodel naar Rabomodel Bijeenkomst juli Leden geven de bank betekenis. Dat is het idee.

Van Partnershipmodel naar Rabomodel Bijeenkomst juli Leden geven de bank betekenis. Dat is het idee. Van Partnershipmodel naar Rabomodel Bijeenkomst juli 2010 Leden geven de bank betekenis. Dat is het idee. Agenda 1. Opening door Anco Sneep (voorzitter projectgroep) 2. Projectgroep 3. Waarom een nieuw

Nadere informatie

-5% Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling. 206mln

-5% Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling. 206mln Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland 2 Banking for Food stimuleren duurzame voedselvoorziening wereldwijd

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in elkaar

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in elkaar Ons aandeel in een vitaal Salland Onze maatschappelijke impact Een aandeel in elkaar Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact

Onze maatschappelijke impact Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Na groei in 2018 stabilisatie in 2019

Na groei in 2018 stabilisatie in 2019 Na groei in 2018 stabilisatie in 2019 Resultaten Conjunctuurenquête 4 e kwartaal 2018 TLN Research, februari 2019 Samenvatting: 2018 was een goed jaar 628 TLN-leden hebben de conjunctuurenquête ingevuld,

Nadere informatie

PEILING MET ALTERNATIEVEN

PEILING MET ALTERNATIEVEN Gemeente Amersfoort PEILING MET ALTERNATIEVEN Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4518181 Aan : Gemeenteraad Datum : 4 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Programma : 1

Nadere informatie

Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst

Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst Persbericht 21 augustus 2014 Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst De Rabobank Groep boekte in het eerste halfjaar van 2014 een nettowinst van 1.080 miljoen euro. Het resultaat werd

Nadere informatie

Pro-Ondernemer Nieuwsbrief

Pro-Ondernemer Nieuwsbrief Nieuwsbrief Geachte Relatie, Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van. Wij willen u regelmatig algemeen zakelijk nieuws aanbieden en nieuws aangaande onze organisatie. De veranderende economie noodzaakt

Nadere informatie

LTO Noord, Afdeling Veluwerand

LTO Noord, Afdeling Veluwerand LTO Noord, Afdeling Veluwerand Agenda Jaarvergadering 1. Opening en mededelingen 2. Notulen 3. Jaarverslag 4. Jaarrekening 2015 5. Verkiezingen 6. Pauze 7. Fusie voorstel 8. Rondvraag 9. Sluiting Agenda

Nadere informatie

2018 in Zicht! 13 november 2017

2018 in Zicht! 13 november 2017 2018 in Zicht! 13 november 2017 Even voorstellen Paul Dinkgreve RA Bestuursvoorzitter SRA Lid hoofdbestuur MKB Nederland Partner JAN Accountants & Belastingadviseurs SRA Grootste vereniging van accountantskantoren

Nadere informatie

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Persbericht Yacht, 23 februari 2010 Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt Door: mr.drs. E. Kolthof, Yacht, Competence

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-569 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 17 augustus 2016 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

-10% Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Sponsoring bijdrage van.

-10% Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Sponsoring bijdrage van. Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Feiten en cijfers 2014. Rabobank West Betuwe

Feiten en cijfers 2014. Rabobank West Betuwe Feiten en cijfers 2014 Rabobank West Betuwe De ontwikkeling van de Nederlandse economie Voorzichtig herstel in 2014, versnelling in 2015 De Nederlandse economie heeft in 2014 een voorzichtig herstel laten

Nadere informatie

SRA-Bouwscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Bouwscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Bouwscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Bouwscan De Bouwscan 2014 is 430 x ingevuld. 87% van de respondenten is dga of eigenaar. 62% heeft een kleine bouwonderneming met minder dan 10 fte,

Nadere informatie

Hand-out donatie & sponsoring. www.rabobank.nl/sliedrecht-graafstroom. Rabobank Sliedrecht-Graafstroom. Het is tijd voor de Rabobank.

Hand-out donatie & sponsoring. www.rabobank.nl/sliedrecht-graafstroom. Rabobank Sliedrecht-Graafstroom. Het is tijd voor de Rabobank. Hand-out donatie & sponsoring Rabobank Sliedrecht-Graafstroom Het is tijd voor de Rabobank. www.rabobank.nl/sliedrecht-graafstroom 2 Midden in de samenleving Van oudsher staat de Rabobank midden in de

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact

Onze maatschappelijke impact Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Selectie commissarissen

Selectie commissarissen Selectie commissarissen 1 Profiel raad van commissarissen Rabo-model April 2014 1. Inleiding Het werving- en selectieproces vereist een grote mate van zorgvuldigheid. De samenstelling van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Selectie commissarissen

Selectie commissarissen Selectie commissarissen Profielschets ledenraad Rabobank Enschede-Haaksbergen januari 2013 Inhoudsopgave Pagina 1: Inleiding 1 2: Omgevingsschets 2 3: Wat is belangrijk voor een ledenraadlid 3 4: Hoe ziet

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2012

Sociaal jaarverslag 2012 Sociaal jaarverslag 2012 Sociaal jaarverslag 2012 Inhoud Voorwoord... 4 Kengetallen Personeel 2012 Kerncijfers Sociaal Jaarverslag 2012 en 2011... 6 Omvang formatie en personeelsbezetting... 7 Overige

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Een aandeel in elkaar. Rabobank Vijfheerenlanden

Jaarverslag 2014. Een aandeel in elkaar. Rabobank Vijfheerenlanden Jaarverslag 2014 Een aandeel in elkaar Rabobank Vijfheerenlanden Coöperatieve Rabobank Vijfheerenlanden Voorstraat 61-65 4132 AN Vianen Ingeschreven bij de KvK onder nummer 23000938 Jaarverslag 2014 Versie,

Nadere informatie

Rabobank Noordoost Friesland

Rabobank Noordoost Friesland Algemene Ledenvergadering VVV Ameland 2012 Dinsdag 8 mei 2012 Agenda: De Bank (op Ameland) Ontwikkelingen binnen banken Maatschappelijke ontwikkelingen Kunnen bedrijven nog geld lenen? Ameland Economische

Nadere informatie

Bor Veen Algemeen Directeur Werkkracht

Bor Veen Algemeen Directeur Werkkracht JAARVERSLAG 2018 Inleiding We zijn gestart! Met grote dank aan alle medewerkers van Werkkracht, onze opdrachtgever de Gemeente Ede, de Ondernemingsraad en de leden van de Raad van Commissarissen die al

Nadere informatie

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie.

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie. In deze folder leest u wie we zijn, wat we doen en op welke manieren u ons kunt bereiken. U ervaart onze maatschappelijke betrokkenheid in Enschede en Haaksbergen. En u leest waarom lid worden van Rabobank

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-358 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris) Klacht ontvangen op : 8 juli 2015 Ingediend door : Consument 1 en

Nadere informatie

Het idee is dat uw stem telt. Rabobank Maastricht e.o.

Het idee is dat uw stem telt. Rabobank Maastricht e.o. Het idee is dat uw stem telt Rabobank Maastricht e.o. De Rabobank is een bijzondere bank, namelijk een coöperatieve bank. Een bank waar leden een streepje voor hebben. Onze bank heeft geen aandeelhouders,

Nadere informatie

Dienstenwijzer Kraan Assurantiën

Dienstenwijzer Kraan Assurantiën Dienstenwijzer Kraan Assurantiën Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf centraal. In deze dienstenwijzer

Nadere informatie

Feiten & cijfers. Banking for Food. Februari 2015

Feiten & cijfers. Banking for Food. Februari 2015 Feiten & cijfers Banking for Food Februari 2015 Banking for Food: overzicht in feiten & cijfers De Rabobank wil nu en in de toekomst ondernemers in de landbouw en voedselketen ondersteunen en faciliteren

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Utrecht en omgeving. Banking for food. Stimuleren duurzame voedselvoorziening. Stimuleren welvaart. Onze bedrijfsvoering. Stimuleren welzijn

Utrecht en omgeving. Banking for food. Stimuleren duurzame voedselvoorziening. Stimuleren welvaart. Onze bedrijfsvoering. Stimuleren welzijn De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland. En aan het duurzaam voeden van de wereldbevolking. Daar zetten we als bank op in, samen met onze klanten én

Nadere informatie

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I In deze economische monitor vindt u cijfers over de werkgelegenheid en de arbeidsmarkt van de gemeente Ede. Van de arbeidsmarkt zijn gegevens opgenomen van de tweede helft

Nadere informatie

Vierde kwartaal 2013. Conjunctuurenquête Nederland. Provincie Limburg

Vierde kwartaal 2013. Conjunctuurenquête Nederland. Provincie Limburg Vierde kwartaal 2013 Conjunctuurenquête Nederland Inhoud rapport COEN in het kort Economisch klimaat Omzet Export Personeelssterkte Investeringen Winstgevendheid Toelichting De Conjunctuurenquête Nederland

Nadere informatie

preview Feiten en cijfers 2013 Rabobank Merwestroom Samen sterker

preview Feiten en cijfers 2013 Rabobank Merwestroom Samen sterker Feiten en cijfers 2013 Rabobank Merwestroom Samen sterker 2013: kantelpunt voor de economie De Nederlandse economie is vorig jaar eerder en met sterkere groeicijfers uit de recessie gekomen, dan gedacht.

Nadere informatie

Highlights Regio in Beeld 2015. Arbeidsmarktregio Amersfoort

Highlights Regio in Beeld 2015. Arbeidsmarktregio Amersfoort Highlights Regio in Beeld 2015 Arbeidsmarktregio Amersfoort Samenvatting Aantal banen neemt weer toe, echter niet in collectieve sector In Amersfoort groeit het aantal banen van werknemers (voltijd en

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking

Triodos Bank Private Banking Triodos Bank Private Banking Triodos Bank Private Banking biedt een breed pakket van financiële en niet-financiële diensten aan voor vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en religieuze instellingen.

Nadere informatie

Hoe we samen met klanten duurzaam bankieren in. Financieringen met positieve maatschappelijke impact. 40,3mln. Noord-Kennemerland

Hoe we samen met klanten duurzaam bankieren in. Financieringen met positieve maatschappelijke impact. 40,3mln. Noord-Kennemerland Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland 2 Banking for Food stimuleren duurzame voedselvoorziening wereldwijd

Nadere informatie

SRA-Automotivescan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Automotivescan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Automotivescan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Automotivescan De Automotivescan 2014 is 464 x ingevuld: 4 van de respondenten heeft een merk-garagebedrijf en 5 is universeel. 71% heeft een

Nadere informatie

Feiten en cijfers in beeld Een aandeel in elkaar

Feiten en cijfers in beeld Een aandeel in elkaar 2016 Onze maatschappelijke impact in Altena Feiten en cijfers in beeld Een aandeel in elkaar De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam

Nadere informatie

Flexibele marktspeler ORDE OP ZAKEN

Flexibele marktspeler ORDE OP ZAKEN Flexibele marktspeler ORDE OP ZAKEN Scherp blijven Bezuinigingen bij gemeenten treffen ook de schuldhulpverlening en dat heeft Kredietbank Nederland in 2011 aan den lijve ondervonden. Ten opzichte van

Nadere informatie

meerwaarde door coaching

meerwaarde door coaching meerwaarde door coaching Waarom een kredietunie in Gooi & Vechtstreek? De kredietcrisis, en de daardoor aangescherpte regelgeving, heeft ertoe geleid dat banken op dit moment minder krediet verlenen dan

Nadere informatie

33 % miljoen 634 miljoen

33 % miljoen 634 miljoen De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Daar zetten we in onze regio Horst Venray op in, samen met onze klanten

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening Dienstenwijzer Alles over onze financiële dienstverlening 1 Dienstenwijzer Wie zijn wij: Huiskamer Hypotheken is een onafhankelijk landelijk werkend financiële dienstverlener, gespecialiseerd in hypotheken,

Nadere informatie

33 % miljoen 227 miljoen

33 % miljoen 227 miljoen De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Daar zetten we in onze regio Heer - hugo waard, Alkmaar en Langedijk

Nadere informatie

versie 4.0 mkb Dienstenwijzer Lamond Verzekeringen en Financiële Diensten

versie 4.0 mkb Dienstenwijzer Lamond Verzekeringen en Financiële Diensten Dienstenwijzer Lamond Verzekeringen en Financiële Diensten Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf

Nadere informatie

Rabobank Breda Een aandeel in elkaar

Rabobank Breda Een aandeel in elkaar Feiten en cijfers 2015 Rabobank Breda Een aandeel in elkaar Online, telefonisch of fysiek op een van onze kantoren: onze adviseurs zijn altijd dichtbij. Eén Rabobank: sterker en dichtbij Al meer dan 115

Nadere informatie

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Bijeenkomst bij Eneco in kader van onderzoek naar Nieuwe Business Modellen De noodzaak om te veranderen is onmiskenbaar. Burgers, bedrijven en overheid zoeken naar

Nadere informatie

Ledeninformatiebijeenkomst bestuursmodel. 2 november 2010

Ledeninformatiebijeenkomst bestuursmodel. 2 november 2010 Ledeninformatiebijeenkomst bestuursmodel 2 november 2010 1 Agenda 20.00 uur Opening door dagvoorzitter Marianne Carrière 20.05 uur Inleiding Teus Boerman, voorzitter bestuur 20.10 uur Waarom een nieuw

Nadere informatie

Cao Metalektro: die deal doen we samen

Cao Metalektro: die deal doen we samen Cao Metalektro: die deal doen we samen De drive om iets slimmer, sneller of beter te doen met de inzet van techniek, heeft de maakindustrie in ons land groot gemaakt. En daar zijn we trots op. Met technologische

Nadere informatie

Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening

Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening Onderwerp Klantvragen Antwoorden Sluiting kantoren 1. Waarom sluiten er drie kantoren?

Nadere informatie

De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers

De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers Bureau Zelfstandigen Posbus 63 3770 AB Barneveld Raadhuisplein 2 Barneveld (0342) 495 887 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00

Nadere informatie

Samenvatting UWV Arbeidsmarktprognose Met een doorkijk naar 2018

Samenvatting UWV Arbeidsmarktprognose Met een doorkijk naar 2018 Samenvatting UWV Arbeidsmarktprognose 2013-2014 Met een doorkijk naar 2018 Samenvatting UWV Arbeidsmarktprognose 2013-2014 Een belangrijke taak van UWV is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op

Nadere informatie

33 % 2,8 miljard 241 miljoen

33 % 2,8 miljard 241 miljoen De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Daar zetten we in onze regio Apeldoorn e.o. op in, samen met onze

Nadere informatie

Een financiering tot 500.000 euro nodig? Met Pitch & Go weet u direct of u verder kunt. In een eigen pand met meer ruimte kunnen we doorgroeien.

Een financiering tot 500.000 euro nodig? Met Pitch & Go weet u direct of u verder kunt. In een eigen pand met meer ruimte kunnen we doorgroeien. In een eigen pand met meer ruimte kunnen we doorgroeien. Een financiering tot 500.000 euro nodig? Met Pitch & Go weet u direct of u verder kunt. Pitch uw ondernemingsplan en krijg direct een go of no go.

Nadere informatie

Eindexamen m&o vwo 2008-I

Eindexamen m&o vwo 2008-I Opgave 5 Bij deze opgave horen vier informatiebronnen (de informatiebronnen 5 tot en met 8) en een formuleblad. Informatiebron 5 geeft de balans per 1 januari 2007 en de balans per 31 december 2007 van

Nadere informatie

33 % Nederland Stimuleren welvaart en welzijn. Wereld Stimuleren duurzame voedsel voorziening. Onze bedrijfsvoering > >

33 % Nederland Stimuleren welvaart en welzijn. Wereld Stimuleren duurzame voedsel voorziening. Onze bedrijfsvoering > > INHOUD NEDERLAND WERELD ONZE BEDRIJFSVOERING De Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Daar zetten we in onze

Nadere informatie

Resultaten ondernemers Werktop-aanpak

Resultaten ondernemers Werktop-aanpak Bijlage I Resultaten ondernemers Werktopaanpak Tabel 1. Achtergrondkenmerken ondernemers Gemeente 1= Doetinchem 2= Groesbeek/ Ubbergen/ Millingen a/d Rijn 3= Hilversum 4= Lansingerland 5= Zaanstand Sector

Nadere informatie

Magie van de Baronie

Magie van de Baronie Magie van de Baronie Beste lezer, Voor je ligt een boekje dat we met veel plezier hebben gemaakt. Hierin wordt ons Rabobankverhaal verteld door middel van beelden. Al bladerend ervaar je op welke manier

Nadere informatie

Lease of financiering

Lease of financiering CITROËN Lease of financiering MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! BETAAL PRECIES ZOALS U WILT Bij Citroën Financial Services heeft u ruime keuze uit lease- en financieringsmogelijkheden. Voor

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling

Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling Onze maatschappelijke impact Een aandeel in duurzame ontwikkeling 1 Bankieren voor Nederland stimuleren welvaart en welzijn in Nederland Versterken lokale economie Verstrekte leningen en kredieten Rabobank

Nadere informatie

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 Persbericht 27 februari 2014 Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 De Rabobank Groep boekte in 2013 een nettowinst van 2.012 miljoen euro. Dit is 46 miljoen euro of 2% minder dan in 2012.

Nadere informatie

rapportage Producentenvertrouwen kwartaal 1. Deze resultaten zijn tevens gepubliceerd in de tussenrapportage economische barometer (5 juni 2002)

rapportage Producentenvertrouwen kwartaal 1. Deze resultaten zijn tevens gepubliceerd in de tussenrapportage economische barometer (5 juni 2002) Rapportage producentenvertrouwen oktober/november 2002 Inleiding In de eerste Economische Barometer van Breda heeft de Hogeschool Brabant voor de eerste keer de resultaten gepresenteerd van haar onderzoek

Nadere informatie

Behoefte aan financiering in het MKB

Behoefte aan financiering in het MKB M200909 Behoefte aan financiering in het MKB Ontwikkelingen van december 2008 tot april 2009 Lia Smit Joris Meijaard Zoetermeer, 20 mei 2009 MKB iets minder pessimistisch over financiering Het algemene

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening Dienstenwijzer Alles over onze financiële dienstverlening Wie zijn wij A1 Hypotheken is een onafhankelijk landelijk werkende financiële dienstverlener, gespecialiseerd in hypotheken, verzekeringen, kredieten,

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen het Ministerie van. Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en. Rabobank met betrekking tot het Revolverend

Intentieovereenkomst tussen het Ministerie van. Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en. Rabobank met betrekking tot het Revolverend Intentieovereenkomst tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Rabobank met betrekking tot het Revolverend Fonds Energiebesparing 11 Juli 2013 Betrokken partijen Initiatiefnemer:

Nadere informatie

M Starters en de markt. drs. A. Bruins drs. D. Snel

M Starters en de markt. drs. A. Bruins drs. D. Snel M201010 Starters en de markt drs. A. Bruins drs. D. Snel Zoetermeer, juni 2010 Starters en de markt Ondernemers die met een bedrijf zijn begonnen in de maanden voordat de economie in 2008 van groei omsloeg

Nadere informatie

Zuid-Holland Midden Een aandeel in elkaar

Zuid-Holland Midden Een aandeel in elkaar Feiten en cijfers 2014 Zuid-Holland Midden Een aandeel in elkaar Voorzichtig herstel Uitvoer belangrijkste groeimotor De Nederlandse economie herstelt in 2014 voorzichtig. De uitvoer vormt de belangrijkste

Nadere informatie