De verordening baatbelasting riolering buitengebied 2010 vast te stellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De verordening baatbelasting riolering buitengebied 2010 vast te stellen"

Transcriptie

1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/GBT Verordening baatbelasting riolering Buitengebied 2010 De verordening baatbelasting riolering buitengebied 2010 vast te stellen VERGADERING D.D AGENDAPUNT B2 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/PF Aanpassing vaststelling / berekening erfpachtencanons In te stemmen om bij uitgiften in erfpacht per minimaal de gemeentelijke omslagrente te hanteren voor de vaststelling van de erfpachtcanon, ook bij de herzieningen van de erfpachtcanon. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B3 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/SO Toetreding gem. Losser tot GBT per 01/01/2011. In te stemmen met de wijziging van artikel 30 van de gemeenschappelijke regeling GBT en wel in die zin dat deze komt te luiden: 1. Het college van een gemeente of het dagelijks bestuur van een gemeenschappelijke regeling dat wenst toe te treden dient het verzoek tot toetreding, met inbegrip van de verkregen toestemming van de gemeenteraad of het algemeen bestuur, in bij het dagelijks bestuur. 2. Het dagelijks bestuur legt het verzoek tot toetreding ter advisering voor aan het algemeen bestuur. Vervolgens zendt het dagelijks bestuur het verzoek tot toetreding met het advies van het algemeen bestuur aan de colleges en dagelijks besturen van de deelnemers. 3. Het college van een gemeente of het dagelijks bestuur van een gemeenschappelijke regeling treedt toe tot de regeling, indien tenminste tweederde van de deelnemers aan de gemeenschappelijke regeling, na verkregen toestemming van hun gemeenteraden, hebben ingestemd met de verzochte toetreding. 4. De toetreding gaat in op de eerste dag van het jaar volgende op het jaar waarin de in lid 3 vermelde instemming tot de toetreding is verleend, met dien verstande, dat tussen de toetreding en de in lid 3 bedoelde instemming een periode van tenminste drie maanden is gelegen. 5. Bij besluit van het algemeen bestuur kan worden afgeweken van het toetredingsmoment genoemd in het vorige lid, met dien verstande dat toetreding geschiedt op de eerste van een maand. Tevens kan bij besluit van het algemeen bestuur worden afgeweken van de termijn van drie maanden in het vorige lid. 6. Het college van een nieuw toetredende gemeente of het dagelijks bestuur van een gemeenschappelijke regeling doet na instemming van de deelnemers zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen een maand na toetredingsdatum, de nodige benoemingen overeenkomstig het bepaalde in artikel 6 van deze regeling. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B4 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/PF Herziening grondexploitatie Campus. 1. Kennis te nemen van de herziene grondexploitatie voor Gem Campus. 2. Het saldo van de bestemmingsreserve Risico s Westermaat Campus vast te stellen op 1,0 mln. en het meerdere en de jaarlijkse bijschrijving ten gunste te brengen van de Algemene Reserve Grondbedrijf.

2 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 2 VERGADERING D.D AGENDAPUNT B5 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Ke/BVL Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Twente. Op grond van artikel 1, tweede lid van de Wet gemeenschappelijke regelingen, het college toestemming te geven om toe te treden tot de gemeenschappelijke regeling, Veiligheidsregio Twente. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B6 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Ke/SO Wijziging Verordening commissie bezwaarschriften. de Verordening Bezwaarschriften Gemeente Hengelo 2002 in te trekken onder gelijktijdige vaststelling van de Verordening op de commissie voor de bezwaarschriften. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B7 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Ke/IF Restauratie / renovatie van de buitenschil van het stadhuis 1. In te stemmen met uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de gevels en het dak van het Stadhuis separaat van de verbouwing in het kader van het project Lange Wemen. 2. In te stemmen met het gebruik van EPDM als nieuwe dakbedekking, met op de zuidoostelijk en zuidwestelijk georiënteerde dakhellingen zonnepanelen respectievelijk in het EPDM geïntegreerde zonnecellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B8 Reg.nr PORTH./SECTOR Griffie Controleprotocol Vast te stellen het controleprotocol 2010 zoals in de bijlagen 1 en 2 is opgenomen, waarin nadere aanwijzingen aan de accountant worden gegeven over de reikwijdte van de accountantscontrole, de daarvoor geldende normstelling en de daarbij verder te hanteren goedkeuring- en repporteringstoleranties. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B9 Reg.nr PORTH./SECTOR Griffie Afrekening fractievergoeding 2009 In te stemmen met de afrekening fractieondersteuning 2009 zoals is opgenomen in bijlage 1 bij dit voorstel. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C1 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/PF Grenscorrectie De Veldkamp ( definitief ). De ontwerp-herindelingsregeling tot grenscorrectie tussen de gemeente Borne en de gemeente Hengelo, overeenkomstig het grensbeloop zoals aangegeven op de gewaarmerkte plankaart, definitief vast te stellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C2a Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR OA/BVL Verordening Bodemsanering Hengelo 2010 De Verordening Bodemsanering Hengelo 2010 en de daarbij behorende nadere regels voor het saneringsplan, het evaluatieverslag en het nazorgplan vast te stellen onder gelijktijdige intrekking van de bestaande Verordening Bodemsanering Hengelo 2006 van 3 oktober 2006.

3 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 3 VERGADERING D.D AGENDAPUNT C2b Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR OA/BVL Bodemsaneringsprogramma 2010 t/m op grond van een belang genoemd in artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur, conform artikel 25 lid 3 van de Gemeentewet de geheimhouding voor bijlage 2 Verdeelbesluit bodemsaneringsmiddelen 2010 t/m 2014 te bekrachtigen; 2. voor de periode van het totale ISV 3-budget ,00 beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het Bodemsaneringsprogramma 2010 t/m 2014 en deze middelen te doteren aan de reserve bodemsanering; 3. voor de periode de decentralisatie-uitkering bodemsanering ter grootte van te doteren aan de reserve bodemsanering; 4. de resterende Wbb-middelen ad eveneens te doteren aan de reserve bodemsanering; 5. de beleidsbegroting 2010 via begrotingswijziging aan te passen; 6. de beleidsbegroting 2011 e.v. te zijner tijd voor de consequenties van deze besluitpunten aan te passen; 7. de werkelijke bestedingen in het kader van het Bodemsaneringsprogramma 2010 t/m 2014 te verrekenen met de reserve bodemsanering; hiervoor jaarlijks de begroting aan te passen via de verzamelbegrotingswijziging ultimo boekjaar. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C2c Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR OA/BVL Afkoopstrategie gebiedgericht grondwaterbeheer 1. een voorziening beklemde besteding middelen derden Gebiedsgericht grondwaterbeleid in te stellen met als doel ontwikkeling, realisatie en financiering van de gebiedsgerichte aanpak van het diepe grondwater; 2. de te ontvangen afkoopsommen van probleemeigenaren aan deze voorziening te doteren; 3. een krediet van te verstrekken voor de gebiedsgerichte aanpak van diep grondwater verontreiniging in Hengelo en dit krediet te dekken uit de resterende ISV-2- bodem-middelen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C3 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR OA/BVL Geluidsanering ISV de gemaakte prestatieafspraken met betrekking tot geluidsanering zoals vermeld in het Programma ISV-3 Hengelo, 2010 tot 2015 vast te stellen. 2. voor de periode van het totale ISV budget ,= beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de geluidsanering. 3. de beleidsbegroting 2010 via begrotingswijziging aan te passen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C4 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Voorbereidingsbesluit M-Kwadraat. 1. een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied dat is aangegeven op de bij dit besluit behorende verbeelding met nummer NL.IMRO.0164.VB ; 2. te bepalen dat het voorbereidingsbesluit in werking treedt op 24 december 2010 voor de periode van één jaar.

4 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 4 VERGADERING D.D AGENDAPUNT C5 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Voorbereidingsbesluit ter bescherming van landschappelijke waarden buitengebied 1. een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied dat is aangegeven op de bij dit besluit behorende verbeelding met nummer NL.IMRO.0164.VB (bijlage 1); 2. te bepalen dat het voorbereidingsbesluit in werking treedt op 17 december 2010 voor de periode van één jaar; 3. te bepalen dat het verboden is op de gronden waar dit voorbereidingsbesluit geldt, zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden (voorheen; aanlegvergunning), de in de bij dit besluit behorende regels (bijlage 2) vermelde werken en/of werkzaamheden uit te voeren. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C6 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR OA/BVL Afweging koop of lease ondergrondse afvalcontainers. 1. Om op basis van de beheersmatige aspecten en financiële onderbouwing de benodigde ondergrondse afvalcontainers in gebruik te nemen middels een leaseconstructie met de inzameldienst Twente Milieu; 2. Om in aanvulling op punt 1, op basis van de structurele jaarlasten, ook bij uitbreiding van het areaal aan ondergrondse afvalcontainers, te kiezen voor een leaseconstructie met Twente Milieu; 3. In te stemmen met de gepresenteerde financiële consequenties. a. Het krediet voor de invoering van ondergrondse afvalcontainers (uit advies Vervanging blokcontainers door ondergrondse containers met reg.nr , verstrekt op 24 april 2007) ter hoogte van in te trekken, en de vrijvallende kapitaallasten als dekking voor de lease van de ondergrondse containers aan te wenden. b. Een 3-tal kredieten voor de aanschaf van ondergrondse containers uit de jaren 2008 t/m 2010, waarvan het restantkrediet bedraagt, afsluiten en de vrijvallende kapitaallasten eveneens als dekking voor de lease aan te wenden. c. De cofinanciering door woningbouwcorporaties ter hoogte van 50% van de aanschaf- en plaatsingskosten uit het advies bedoeld onder punt 3a niet meer als eis te stellen. d. Het tekort voor de begroting 2010, op basis van de cijfers voor een heel boekjaar geraamd op , te onttrekken aan de Reserve Afvalverwerking. e. De Beleidsbegroting 2010 via begrotingswijziging aan te passen. 4. De Beleidsbegroting 2011 conform dit advies aan te passen. 5. Op grond van een belang, genoemd in artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur, geheimhouding op te leggen op de bijlagen 2 en 3, conform artikel 25 lid 2 van de Gemeentewet. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C7a Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Evaluatie parkeerbeleid. 1. Kennis te nemen van de evaluatie parkeerbeleid 2. In te stemmen met de voorstellen die voortkomen uit de evaluatie parkeerbeleid: a. gesprekken voortzetten met grondeigenaren van gratis parkeermogelijkheden en hier goede afspraken mee maken; b. stoppen met de verdere uitrol/invoering van betaald parkeren in de schilwijken; c. in de schilwijken kiezen voor een blauwe zone als reguleringsvorm met betaalde ontheffingen; d. bewoners van de Willem de Clercqstraat en de Coldstream die definitief hebben gekozen voor betaald parkeren en bewoners van de Sumatrastraat, Nachtegaalspad en Julianastraat die gekozen hebben voor de proef betaald parkeren een keuze voor te leggen, waarbij gekozen kan worden om de huidige situatie in stand te houden (betaald parkeren), een blauwe zone in te stellen met betaalde ontheffingen of de parkeerregulering helemaal op te heffen; e. de in bijlage 1 bij de evaluatie opgenomen overzichtskaart vast te stellen als gebied

5 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 5 waarvoor de gewenste parkeerregulering is aangegeven; f. geen volledige kostendekkendheid na streven en voor de 1e bewonersontheffing de kosten te delen, zodat bewoners en gemeente ieder 35,- betalen voor de 1e bewonersontheffing; g. het sturend / pro-actief parkeerbeleid los te laten en een vraagvolgend beleid te hanteren; h. het betaald avondparkeren definitief af te schaffen en te schrappen uit het parkeerbeleid; i. de huidige tarieven te handhaven en tariefdifferentiatie (laag, midden en hoog) als sturingsmechanisme in stand te houden; j. een voorstel uitwerken voor het mobiel betalen voor parkeren in Hengelo en daarbij de mogelijkheden voor aansluiting bij het ServiceHuis Parkeer- en Verblijfsrechten nader onderzoeken; 3. Het college de voorstellen nader te laten uitwerken en financieel te onderbouwen en opdracht te geven naar de raad terug te komen voor zover er nadelige financiële consequenties zitten aan de uitwerking. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C7b Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/WZ Parkeerverordening Hengelo De parkeerverordening Hengelo 2011 vast te stellen; 2. De bevoegdheid om nadere regels op te stellen tot het aanwijzen van gebieden en weggedeelten voor het parkeren door vergunninghouders, alsmede nadere regels voor het aanvragen en verlenen van een parkeervergunning, te delegeren aan het college. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C8 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Vaststelling bestemmingsplan Enschedesestraat met overname van de motivering zoals vervat in de Nota behandeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Enschedesestraat 368, welke nota wordt geacht van dit besluit deel uit te maken, in te stemmen met de behandeling van de zienswijzen zoals in deze nota is opgenomen; 2. in het ontwerpbestemmingsplan de wijzigingen aan te brengen zoals opgenomen in de Staat van wijzigingen bestemmingsplan Enschedesestraat 368, welke staat wordt geacht van dit besluit deel uit te maken en; 3. het bestemmingsplan Enschedesestraat 368 vast te stellen overeenkomstig tekeningnummer NL.IMRO.0164.BP en de daarbij behorende regels. 4. geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan Enschedesestraat 368. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C9 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/PF Kredietaanvraag Hart van Zuid. 1. Met terugwerkende kracht per 1/1/2010 een Krediet van te voteren voor de per 1/1/2010 te realiseren kosten van slopen, saneren, bouwrijp maken en woonrijp maken voor het restant van de eerste fase Hart van Zuid. 2. De kosten te verantwoorden binnen de complexen 701 t/m Op 31/12/2010 het krediet voor de werkzaamheden binnen de jaarschijven , à 18,747 mln. in te trekken

6 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 6 VERGADERING D.D AGENDAPUNT C10 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/SOB Kredietaanvraag Station Gezondheidspark en omgeving 1. Het krediet, groot zoals door de Raad op 27 mei 2009 verstrekt voor de realisatie van de voorstadhalte te verlagen naar Deze kosten, die verantwoord zijn ten laste van dit krediet, te dekken middels een bijdrage van van de regio en middels een bijdrage vanuit de grondexploitatie Gezondheidspark van Voor de gemeentelijke begeleiding van de realisatie van het station en voor kwalitatieve elementen van het Station Gezondheidspark een krediet te voteren van De kosten te verantwoorden ten laste van en te dekken middels een bijdrage van van de regio uit BDU en een bijdrage van uit het voor de inrichting van de stationsomgeving binnen de grondexploitatie gereserveerde budget. 5. Voor de inrichting van de omgeving van het Station Gezondheidspark een krediet te voteren van De kosten te verantwoorden ten laste van complex 16 (Gezondheidspark) en te dekken middels een bijdrage van Verkeer en Waterstaat van , een bijdrage vanuit Quick Win van , een bijdrage van de regio uit BDU van en middels het voor de inrichting binnen de grondexploitatie gereserveerde budget van De voor de voorstadhalte binnen de grondexploitatie gereserveerde bijdrage in de eerstvolgende herziening van de grondexploitatie te verlagen naar circa en de resterende te laten vrijvallen ten gunste van het resultaat van de grondexploitatie. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C11 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Kredietaanvraag voor de realisatie van de Fietssnelweg F35 tussen Kuipersdijk en de gemeentegrens van Enschede 1. een krediet beschikbaar te stellen van ,-- voor de aanleg van de F35, tracé Kuipersdijk- gemeentegrens Enschede en dit krediet te dekken uit: ,-- terugontvangst van de eigenbijdrage in Regionaal Mobiliteitsfonds ,-- bijdrage Regio Twente (Quick Win) 2. Vooruitlopend hierop te besluiten, een krediet beschikbaar te stellen ad ,-- bij te dragen in het regionaal mobiliteitsfonds Dit bedrag te dekken uit: ,-- bijdrage ProRail info paragraaf overwegingen ,-- bijdrage Uitvoeringsnota Fiets VERGADERING D.D AGENDAPUNT C12 Reg.nr. 10G201 PORTH./SECTOR Mu/SOB Uitvoering inrichting Marktplein. 1. het besluit tot de sloop van de lichtlindes, het plaatsen van bomen en sfeerverlichting op het Marktplein, waarvoor de Raad in zijn vergadering van 26 januari 2010 een krediet van ,- beschikbaar heeft gesteld, te handhaven; 2. in te stemmen met het ingediende plan voor het kunstwerk op het Marktplein, inhoudende het plaatsen van 5 bronzen beren met bijbehorende elementen, en daarvoor een krediet beschikbaar te stellen van ,-; te dekken uit de bestemmingsreserve Ontwikkelen kunst in de binnenstad. 3. het initiatiefvoorstel van ProHengelo te betrekken bij de besluitvorming over dit voorstel.

7 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 7 VERGADERING D.D AGENDAPUNT C13 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR OA/WZ Tijdelijke uitbreiding formatie handhaving bij Stadstoezicht (i.v.m. invoering diftar) Om in te stemmen met de aanstelling van 2 fte Handhaver Openbare Ruimte, die voldoen aan de gestelde functie-eisen, vanaf 1 januari 2011 tot januari De totale kosten die met deze formatie-uitbreiding gemoeid gaan bedragen , -. Deze formatieuitbreiding wordt gedekt vanuit de bestemmingreserve afval. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C14a Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Verplaatsen komgrens Oldenzaalsestraat. 1. op grond van artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994, de komgrens van Hengelo op de Oldenzaalsestraat naar de andere zijde van de rotonde te verplaatsen, zoals is aangegeven op de bijgevoegde overzichtstekening; 2. op grond van artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994, de komgrens van Hengelo op de Noordelijke Esweg vast te stellen nabij de rotonde met de Oldenzaalsestraat, zoals is aangegeven op de bijgevoegde overzichtstekening; 3. op grond van artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994, de komgrens van Hengelo op de Oosterveldsingel vast te stellen nabij de rotonde met de Oldenzaalsestraat, zoals is aangegeven op de bijgevoegde overzichtstekening. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C14b Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Verplaatsen komgrens Deurningerstraat. 1. op grond van artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994, de komgrens van Hengelo op de Deurningerstraat naar de andere zijde van de rotonde te verplaatsen, zoals is aangegeven op de bijgevoegde overzichtstekening; 2. op grond van artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994, de komgrens van Hengelo op Beneluxlaan vast te stellen nabij de rotonde met de Deurningerstraat, zoals is aangegeven op de bijgevoegde overzichtstekening. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C15 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Vaststelling ruimtelijke randvoorwaarden Erve Hemmelhorst. De ruimtelijke randvoorwaarden Erve Hemmelhorst vast te stellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C16 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Br/BP Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Erve Hemmelhorst 1. in te stemmen met de behandeling van de zienswijzen, zoals opgenomen in de Nota zienswijzen - Ontwerp bestemmingsplan Erve Hemmelhorst, dat deel uitmaakt van dit besluit; 2. in te stemmen met de behandeling van de Inspraaknotitie betreffende Erve Hemmelhorst, dat deel uitmaakt van dit besluit; 3. in het ontwerp bestemmingsplan Erve Hemmelhorst de wijzigingen aan te brengen, zoals deze zijn opgenomen in de Staat van wijzigingen bestemmingsplan Erve Hemmelhorst, dat deel uitmaakt van dit besluit; 4. het bestemmingsplan Erve Hemmelhorst (met identificatienummer NL.IMRO.0164.BP , getekend op de ondergrond NL.IMRO.0164.BP0025.dgn) gewijzigd vast te stellen; 5. geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan Erve Hemmelhorst.

8 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 8

9 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 9 VERGADERING D.D AGENDAPUNT D1 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Lie/BP Programma en overzicht onderwijshuisvesting Voor het onderhoud zoals opgenomen in het programma 2011 een bedrag ter hoogte van ,- en voor de investeringen zoals opgenomen in het programma 2011, een krediet ter hoogte van ,- ter beschikking te stellen. 2. De lasten ad ,- voor het onderhoud die voortvloeien uit het programma 2011 te dekken door een bijdrage uit de reserve onderwijshuisvesting. De kapitaalslasten die voortvloeien uit de investeringen te dekken uit de reserve onderwijshuisvesting. VERGADERING D.D AGENDAPUNT D2 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Lie/BP Jaarverslag jaarrekening 2009 OSG. In te stemmen met de door het bestuur van de Stichting Openbare scholengemeenschap ingediende jaarrekening over VERGADERING D.D AGENDAPUNT D3 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR TH/BP Intrekken verordening BI-Zone Twentekanaal De verordening BI-Zone Twentekanaal 2011 in te trekken. VERGADERING D.D AGENDAPUNT D4 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/BP Verordening Adviescomm. Beeldende Kunst/Vormgeving. 1. de Verordening Commissie Beeldende Kunst en Vormgeving (2001) per 1 januari 2011 in te trekken. 2. kennis te nemen van de Regeling Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving welke per 1 januari 2011 in werking treedt. VERGADERING D.D AGENDAPUNT D5 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Allen/BP Sociale Visie De Sociale Visie 2020 vast te stellen. 2. De prioritaire thema s Participatie, Gezondheid & zorg, Ontmoeting & vrije tijd, en de bijbehorende ontwikkelingsgerichte kernopgaven een herkenbare plek te geven in de te formuleren programma s van de begroting. 3. De Sociale Visie 2020 als een van de kaders te gebruiken voor het herontwerp van beleid, dat voorjaar 2011 van start gaat. 4. De Sociale Visie 2020 elke vier jaar, bij aanvang van een nieuwe raadsperiode, te evalueren. 5. De reactienotitie voor kennisgeving aan te nemen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT D6 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR TH/BP Wijzigen toelichting op Verordening Winkeltijden Hengelo 2005 Artikel 2 van de toelichting op de Verordening Winkeltijden Hengelo 2005 te wijzigen in: Voor zon- en feestdagen geldt in principe een verplichte sluiting. Voor maximaal 12 zon- en feestdagen per stadsdeel per jaar kan afgeweken worden van het sluitingsverbod door deze dagen aan te wijzen als zogenaamde koopzondagen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de koopzondagen geldend voor de binnenstad en de koopzondagen voor de wijken buiten de binnenstad. Met deze verdeling van aan

10 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 10 te wijzen koopzondagen wordt tegemoet gekomen aan de volstrekt verschillende voorkeuren van de binnenstadsondernemers enerzijds en de ondernemers op bedrijventerreinen anderzijds voor zover het koopzondagen betreft. Bij het aanwijzen van de koopzondagen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de volgende uitgangspunten: - zoveel mogelijk koopzondagen gezamenlijk, om het totale aantal koopzondagen beperkt te houden. - zorgen voor eenduidigheid naar de consument, bijvoorbeeld elke laatste zondag van de maand koopzondag. - zoveel mogelijk rekening houdend met de verschillende wensen van de ondernemers De winkels kunnen op koopzondagen van tot uur geopend zijn. VERGADERING D.D AGENDAPUNT F1 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/GBT 1e wijziging Legesverordening De Verordening tot 1 e wijziging van de Legesverordening 2011 vast te stellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT F2 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/PF 1e wijziging verordening Reinigingsheffingen 2011 De 1 e wijziging van de verordening Reinigingsheffingen 2011 vast te stellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT F3 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Mu/PF 10e wijziging van de beleidsbegroting Vast te stellen de 10 e wijziging van de Beleidsbegroting 2010 Aldus vastgesteld 14 december 2010.

A. Voorzitter van de commissie sociaal, tevens lid van het presidium B. Lid van de Werkgeverscommissie Griffie.

A. Voorzitter van de commissie sociaal, tevens lid van het presidium B. Lid van de Werkgeverscommissie Griffie. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 21-09-2010 AGENDAPUNT A6 PORTH./SECTOR Ke/Griffie ONDERWERP: Benoeming voorzitter Cie sociaal, lid van het presidium Reg.Nr. 382557 en lid

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 10-11-2009 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ter Ellen ONDERWERP: Advies over de prioritering van projecten in het kader van het Europees Fonds

Nadere informatie

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 02-07-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 1001940 PORTH./SECTOR Bron Ontwikkelagenda Netwerkstad In te stemmen met de Ontwikkelagenda Netwerkstad

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201844 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Trouwlocaties Hengelo Aan de raad wordt voorgesteld: de 'Criteria trouwlocaties gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 06-11-2012 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201480 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Beleidsplan Veiligheidsregio Twente 2013-2015 BESLUIT: het

Nadere informatie

De grondexploitatie behorend bij de ontwikkeling van de Kanaalzone in Hart van Zuid vast te stellen.

De grondexploitatie behorend bij de ontwikkeling van de Kanaalzone in Hart van Zuid vast te stellen. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 17-07-2012 AGENDAPUNT C1 Reg.nr. 12G200599 PORTH./SECTOR Mulder Grondexploitatie kanaalzone Hart van Zuid De grondexploitatie behorend bij

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-11-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201694 PORTH./SECTOR Mulder Financiering en kredietaanvraag plankosten 1 e fase Hart van Zuid 1. Een

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-10-2013 AGENDAPUNT C1 REG.NR. 1004687 PORTH./SECTOR Bron Definitief vaststellen welstandsnota 2013 1. de welstandnota definitief vast

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 25-01-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201949 PORTH./SECTOR Mu / PF Grondslagen herzieningen grondexploitaties 1-1-2011. a) ermee in te stemmen

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 21-02-2012 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 12G200040 PORTH./SECTOR Mulder Budgetoverheveling 2011-2012 1. In te stemmen met het voorstel budgetoverheveling

Nadere informatie

Over te gaan tot vervanging van de huidige reserve-tankautospuit en hiervoor een krediet van beschikbaar te stellen.

Over te gaan tot vervanging van de huidige reserve-tankautospuit en hiervoor een krediet van beschikbaar te stellen. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 30-06-2009 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ke ONDERWERP: Kredietaanvraag tankautospuit Reg.Nr. 275472 Over te gaan tot vervanging van de huidige

Nadere informatie

De samenwerkingskoers van Hengelo, zoals weergegeven in het document Samenwerken: coalitions of the willing 2.0, vast te stellen.

De samenwerkingskoers van Hengelo, zoals weergegeven in het document Samenwerken: coalitions of the willing 2.0, vast te stellen. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 23-04-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 13G200404 PORTH./SECTOR Schelberg Samenwerkingskoers Hengelo: coalitions of the willing 2.0 De samenwerkingskoers

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 26-02-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201670 PORTH./SECTOR Lievers Wijziging CAR-UWO per 1 januari 2013 ten behoeve van het personeel van de

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvergadering 12 februari 2015

Raadsvergadering 12 februari 2015 College Wilms) (portefeuillehouder Raadsvergadering 12 februari 2015 Agendapunt: 0 nee Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied "Linnerpark". Van: Samenvatting: Voorstel: Bijlagen:

Nadere informatie

*Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062

*Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062 *Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststelling jaarstukken 2014 gemeente Mill en Sint Hubert Datum college : 26 mei 2015 Portefeuillehouder : H.P.W.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 24-04-2012 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 12G200115 PORTH./SECTOR Mulder Nieuwbouw Twente Milieu 1. Een krediet beschikbaar te stellen van 4.200.000,-

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011. Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

Financiële gevolgen van ruiling van gronden in het Gezondheidspark tegen een perceel bouwgrond aan de Theresiastraat

Financiële gevolgen van ruiling van gronden in het Gezondheidspark tegen een perceel bouwgrond aan de Theresiastraat Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 31-05-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 11G200557 PORTH./SECTOR Kerckhaert / PSZ Burgerjaarverslag 2010 Kennis te nemen van het burgerjaarverslag

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 februari 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 februari 2011 Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 1 februari 2011 2 Besluitenlijst conformstukken d.d. 1 februari 2011 3 Besluitenlijst kabinetsstukken d.d. 1 februari 2011 a.1

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 14 november 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 14 november 2017 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 14 november 2017 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder R. Vennik wethouder R. te Beest

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 28-5-2013 B en W-besluit nr.: 13.0508 Naam programma: Programma Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp: Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2013 Het

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 22/05/2018 week 21. 1. Domein Ruimte winkeltijdenverordening Harderwijk (zomeropenstelling 2018) 1. Instemmen

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant.

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant. Raadsvoorstel Registratienummer: CONCEPT Onderwerp: 2e Managementrapportage 2017 Portefeuillehouder: wethouder W.A.R. Visser Te nemen besluit: - De begroting 2017 te wijzigen volgens de in de 2e managementrapportage

Nadere informatie

Procedureblad Nota B en W

Procedureblad Nota B en W Procedureblad Nota B en W Reg.nr. DIV : 14INT00542 Vergaderdatum: Agendapuntnummer : Datum : 22-01-14 Weth. Weth. Ontwerp Burg. Weth. Coes : Dick Schipper Ten Have Beintema van Cluster: Grondgebied Portefeuillehou

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 19-07-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 429015 PORTH./SECTOR Griffie Eindafrekening fractieondersteuning 2010 1. In te stemmen met afrekening fractieondersteuning

Nadere informatie

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978 "l.u-iols C\. ^ tt-oc n.{ GEMEENTE accoord voor kennisgeving aann. w w m I Y \/t f P y s! fr Raadsvoorstel (gewijzigd) bespreken afwijzen eerst rapport raadsvergadering 14-4-2015 agendapunt nummer 15int00978

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 04/02/2014 week 6. 1. Dienstverlening Culturele impuls 2014 01 Hongarije Plaza Wethouder De Kleine 14.039 Toekenning

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 04/04/2017 week 14. 1. Domein Bestuur en Organisatie Themarekening 2016 17.00216 1. De raad voor te stellen over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 22 oktober 2013 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar J. Brouwer drs.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 941097 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 6 april 2016 hebben

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Ruimte Hierbij nodig ik u namens de commissievoorzitter, de heer H. (Henk) Veldhuizen, uit tot het bijwonen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte van de gemeente

Nadere informatie

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning.

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 4 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bijgebouw en buitenzwembad op de locatie Laar 3a te Maasbree.

Nadere informatie

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 2 oktober 2012 Agendapunt: RTG: nvt AAN DE RAAD Onderwerp: Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV 1. Samenvatting Nu

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 11.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 11.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 11.O (14-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Voorstel Algemeen Bestuur

Voorstel Algemeen Bestuur Voorstel Algemeen Bestuur Zaakkenmerk: Documentkenmerk: 1449074 1449090 Algemeen Bestuur: 23 juni 2015 Afdelingshoofd: J. Hulzebos Behandeld door: dhr. G. Olthof/mw. M. Brasjen E-mail: Marianne.Brasjen@ommen-hardenberg.nl

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

COLLEGEBESLUITEN D.D. 29-04-2014 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP

COLLEGEBESLUITEN D.D. 29-04-2014 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP B02.OOT Voorstel uitwijk en bijstand samen met Dongen en Loon op Zand Ongeveer 3 x per jaar vindt er bestuurlijk overleg plaats tussen de gemeente Waalwijk en het

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 17 JULI 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 17 JULI 2012 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 17 JULI 2012 : 170701 Staf Corsanummer : 2011.09725 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 10 juli 2012. Samenvatting : : De besluitenlijst met notulen

Nadere informatie

Het bestemmingsplan legt gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden planologisch-juridisch

Het bestemmingsplan legt gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden planologisch-juridisch voorstel raad en raadsbesluit gemeente Landgraaf Programma ONDERWERP: Vaststelling bestemmingsplan Steenen Kruis. Raadsvoorstelnummer: 63 PROGRAMMA 2. Ruimte en Herstructurering Documentnummer: Landgraaf,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Registratienummer : 2010/7683 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) J Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf N Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-009925 Onderwerp Bestuursrapportage 2018 Datum voorstel Datum raadsvergadering 21 augustus 2018 9 oktober 2018 Aan de raad, Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 18-4-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 21 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 21 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 21 NOVEMBER 2017 1. (Arhi) Financiële verordening gemeente Groningen 6646889 I. de Financiële Verordening gemeente Groningen 2017 vast te

Nadere informatie

Rapport rekenkamercommissie over de doeltreffend- en doelmatigheid van inspraakavonden in de gemeente Hengelo Reg.Nr

Rapport rekenkamercommissie over de doeltreffend- en doelmatigheid van inspraakavonden in de gemeente Hengelo Reg.Nr Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 23-02-2010 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Griffie ONDERWERP: Rapport rekenkamercommissie over de doeltreffend- en doelmatigheid van inspraakavonden

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 8 november 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T - P L U S

B E S L U I T E N L I J S T - P L U S B E S L U I T E N L I J S T - P L U S Van de openbare van de raad der gemeente Hengelo (O), gehouden op woensdag te 19.30 uur Voorzitter: de burgemeester, S.W.J.G. Schelberg Griffier: G.J. Eeftink Aanwezig

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Jf.vv! RAADSBESLUIT 804. 1019084 Mahler, Antoine RU-REO Marcel Efferink

Jf.vv! RAADSBESLUIT 804. 1019084 Mahler, Antoine RU-REO Marcel Efferink RAADSBESLUIT 804 ZAAKNUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 1019084 Mahler, Antoine RU-REO Marcel Efferink ONDERWERP Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein Twentekanaal, parkeerstrook Goudstraat

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, A. Vader, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris

Nadere informatie

Financiële verordening VRU

Financiële verordening VRU Financiële verordening VRU Versie 2018-1 Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 19 februari 2018. Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - artikel 212 van de Gemeentewet, -

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201887 394266 / 394266 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststelling best.plan Deurningerstr.-Schaepmanstr. AGENDANUMMER

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n).

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n). FiS i gemeente w 111 PeelenMaas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een 48" stalen aardgastransportleiding

Nadere informatie

Advies. Jaarverslag Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN)

Advies. Jaarverslag Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN) Advies Jaarverslag 2013 Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN) Gemeente Nijmegen Adviesfunctie Gemeenschappelijke Regelingen Peggy van Gemert April 2014 1

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / A.C.J. Mahler BP Br. Vaststellen bestemmingsplan busdoorsteek Pasteurstraat.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / A.C.J. Mahler BP Br. Vaststellen bestemmingsplan busdoorsteek Pasteurstraat. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200590 422686 / 422686 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststellen bestemmingsplan busdoorsteek Pasteurstraat. AGENDANUMMER

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 11/11/2014 week 46. 1. Vastgoed en Wonen Starterslening 14.725 1. Zo spoedig mogelijk via begrotingswijziging

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 17 november 2015

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 17 november 2015 Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 17 november 2015 Sfeervol Meerssen Regnr Onderwerp Besluit 1 239477 Vaststelling besluitenlijst B&Wvergadering d.d. 10 november 2015. 2 239479 Openbare besluitenlijst

Nadere informatie

De jaarrekening gaat vergezeld van een accountantsverklaring en verslag van bevindingen van de registeraccountant.

De jaarrekening gaat vergezeld van een accountantsverklaring en verslag van bevindingen van de registeraccountant. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de jaarrekening en jaarverslag 2010. Nummer: 8e. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 18 mei 2011 Aanleiding Ingevolge artikel 197 van

Nadere informatie

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport )

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport ) Raadsvoorstel *Z055D7968BB* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47777 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport 2019-2022) Inleiding In

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 11 augustus 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00597 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla

Nadere informatie

Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 10 juni 2014

Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 10 juni 2014 Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 10 juni 2014 Aanwezig: (burgemeester), Ten Heuw,, Lievers, Bron (wethouders), Eshuis (gemeentesecretaris), Lange (loco-gemeentesecretaris),

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 10 mei 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 10 mei 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 10 mei 2016 Aanwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester M.J.M. Meijs, gemeentesecretaris E. Eerenberg (B) J.

Nadere informatie

Documentnummer : INT (Gewijzigde versie) Onderwerp : Harmonisatie ondergrondse containers afvalinzameling

Documentnummer : INT (Gewijzigde versie) Onderwerp : Harmonisatie ondergrondse containers afvalinzameling Raadsvoorstel *Z041FBA5665* Aan de raad Documentnummer : INT-17-38362 (Gewijzigde versie) Afdeling : Ruimte Onderwerp : Harmonisatie ondergrondse containers afvalinzameling Inleiding Tot op heden zijn

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. I.M.C. Vlugt Telefoon 5113679 E-mail: i.vlugt@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 226228 Te kopiëren: A,B,C,D

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 15-3-2016 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016.

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 4 oktober 2016. De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen.

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond RAADSVOORSTEL 16R.00355 gemeente WOERDEN 16R.00355 Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 30 augustus 2016 Portefeuillehouder(s): de Weger Portefeuille(s): Parkeren Contactpersoon: M.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 10.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 10.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 10.O (07-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 3 oktober 2007 AGENDAPUNT A.7. PORTH./SECTOR BD Voordracht leden algemeen en dagelijks bestuur Regionaal Bedrijventerrein (RBT) (124125)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 13 november 2018

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 13 november 2018 Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 13 november 2018 Zaaknummer 28085 Vergaderdatum 13 november 2018 Voorzitter Aanwezig Burgemeester J.G.J. Joosten J.G.J. Joosten E.M. Grobben C.M.E.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0077 Rv. nr.: 10.0077 B&W-besluit d.d.: 27-4-2010 B&W-besluit nr.: 10.0478 Naam programma +onderdeel: Programma nummer 6 Stedelijke Ontwikkeling (product 810.02 Lokaal Ruimtelijk ordeningsbeleid)

Nadere informatie

Voordracht voor de raadsvergadering Datum: 27-11-2013. Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitenveldert 2013

Voordracht voor de raadsvergadering Datum: 27-11-2013. Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitenveldert 2013 Nummer Afdeling BD2013-003206 Beleidsrealisatie Fysiek Domein X X Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Voordracht voor de raadsvergadering Datum: 27-11-2013 Publicatiedatum Programma Agendapunt Datum besluit

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 OPSTELLER VOORSTEL: J. Wiffers AFDELING: Ontwikkeling PORTEFEUILLEHOUDER: M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 15 november 2011 ONDERWERP:

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen Datum : 16 december 2013 Van : College Bijlagen : Onderwerp : Financiën Kulturhus Haaften Zaak- / Docnummer : 06/09892 KENNISNEMEN VAN: Financiële tussenstand Kulturhus Haaften Inleiding Op 11 februari

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer J.G. van Buuren H.A. Kievit

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer J.G. van Buuren H.A. Kievit LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 3 juni 2014 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder K. Tigelaar

Nadere informatie

1. F.T.J.M. Backhuijs 15 september 2015

1. F.T.J.M. Backhuijs 15 september 2015 BESLUITENLIJST OPENBARE VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1. F.T.J.M. Backhuijs 15 september 2015 der Korte inhoud ingekomen en te behandelen zaken 1 TVL 2015/360 Onderwerp: Jaarverslag Omgevingsrecht

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie