J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris."

Transcriptie

1 enlijst B&W vergadering d.d (nr. 27). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris. OPENBAAR 1. Opening. 2. Overzicht conform besluiten B&W week , openbaar gedeelte. Kennisnemen van het overzicht. 3. Uitnodiging Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld voor Zuidenveld Zweeloo van 12 tm 14 juli Wethouder Buijtelaar gaat 12 juli in de morgen. Wethouder Trip gaat 12 juli in de avond. Burgemeester gaat naar de burgemeestersprijs. 4. Uitnodiging Para Houten Kozijnen Industrie voor viering 50-jarig dienstverband de heer Kornelis op in Nieuw-Buinen. Burgemeester gaat. 5. Uitnodiging Provincie Drenthe voor nazomerbarbecue op in Assen. College gaat (in de agenda's opnemen).

2 6. Memo Voortgangsrapportage Dienstverlening. OMG 1. Kennisnemen van de memo 'Voorgangsrapportage Dienstverlening'. 2. De memo Voortgangsrapportage Dienstverlening als ingekomen stuk doorgeleiden naar gemeenteraad In de raadsvergadering van 28 februari jl. heeft de gemeenteraad de nota van uitgangspunten Dienstverlening vastgesteld. Daarnaast is met de gemeenteraad afgesproken dat zij voor het zomerreces geïnformeerd wordt via een voortgangsrapportage over het Programma Dienstverlening. Middels bijgaande memo geven wij dit over- en inzicht. 7. Theaterproductie Mammoet diverse onderwerpen: - stand van zaken vergunningen; - ambtelijke inzet. OMG Beslispunten: Kennisnemen van: - ambtelijke inzet ondersteuning in werkgroep - verloop vergunningen - juridische stvzk bezwaarschrift instemmen met: - entree kaarten - financiën (begroting subsidies) en beschikbaar stellen Berap 1 - communicatie 8. Gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen Zonneparken in verband met de LOFAR-radiotelescoop. OW 1. De verleende omgevingsvergunningen als volgt te wijzigen en aan te vullen (geel gemarkeerd): Buitengebied zonnepark Paardetangendijk Buinerveen: Buitengebied zonnepark Paardetangendijk Buinerveen. bestemmingsplan Buitengebied zonnepark Paardetangendijk Buinerveen Bij de beoordeling van de vraag of inderdaad geen sprake is van storing die gevolg heeft voor het goed functioneren van LOFAR, wordt het convenant Co-existentie zonnepark Buinerveen B.V., Windpark De Drentse Monden en Oostermoer en de LOFAR-

3 radiotelescoop van Astron m.b.t. de ontwikkeling van zonneparken Zonnepark Hooghweg Energy Buinen: De aanvraag is getoetst aan de voorschriften van het gewijzigde bestemmingsplan Zonnepark Hooghweg Energy Buinen. bestemmingsplan Zonnepark Hooghweg Energy Buinen. Bij de beoordeling van de vraag of inderdaad geen sprake is van storing die gevolg heeft voor het goed functioneren van LOFAR, wordt het convenant Co-existentie zonnepark Hooghweg Energy B.V., Windpark De Drentse Monden en Oostermoer en de LOFARradiotelescoop van Astron m.b.t. de ontwikkeling van zonneparken Buitengebied, zonnepark Exloo: De aanvraag is getoetst aan de voorschriften van het gewijzigde bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Exloo. bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Exloo. Bij de beoordeling van de vraag of inderdaad geen sprake is van storing die gevolg heeft voor het goed functioneren van LOFAR, wordt het convenant Co-existentie zonnepark Exloo, Windpark De Drentse Monden en Oostermoer en de LOFAR- radiotelescoop van Astron m.b.t. de ontwikkeling van zonneparken in de beschermingszone LOFAR als uitgangspunt gehanteerd. Borger, Zonnepark Daalkampen: De aanvraag is getoetst aan de voorschriften van het gewijzigde bestemmingsplan Borger, Zonnepark Daalkampen. bestemmingsplan Borger, Zonnepark Daalkampen. indien door of vanwege dit zonnepark, de door Astron te berekenen maximale veldsterktedichtheid in het LOFAR buitenstation RS305 niet wordt overschreden. Dit dient [de woorden zo nodig vervallen] te worden vastgesteld met een in overleg met Agentschap Telecom nader te bepalen meetinstrument en volgens een nader vast te stellen meetprotocol.

4 het convenant Co-existentie zonnepark Daalkampen en de Lofar Radiotelescoop van Astron m.b.t. de ontwikkeling van zonneparken Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883: Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883. bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M2883. indien door of vanwege dit zonnepark een maximale elektrische veldsterktedichtheid van -157dBµV/(m.Hz) in het LOFAR-kerngebied en de door Astron te berekenen maximale veldsterktedichtheid in het LOFAR buitenstation RS 205 niet wordt overschreden. Dit dient [de woorden zo nodig vervallen] te worden vastgesteld met een in overleg met Agentschap Telecom nader te bepalen meetinstrument en volgens een nader vast te stellen meetprotocol. Onder LOFAR-kerngebied wordt verstaan: het gebied dat als Zonering radioastronomie zone I is aangeduid in de Provinciale omgevingsverordening Drenthe. het convenant Co-existentie zonnepark Valthermond M2883, International Solar Projects IV B.V., Windpark De Drentse Monden en Oostermoer en de LOFAR- radiotelescoop van Astron m.b.t. de ontwikkeling van zonneparken in de beschermingszone LOFAR als uitgangspunt gehanteerd. Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006: Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006. bestemmingsplan Buitengebied, zonnepark Valthermond M3006. indien door of vanwege dit zonnepark een maximale elektrische veldsterktedichtheid van - 157dBµV/(m.Hz) in het LOFAR-kerngebied en de door Astron te berekenen maximale veldsterktedichtheid in het LOFAR-buitenstation RS205 niet wordt overschreden. Dit

5 dient [de woorden zo nodig vervallen] te worden vastgesteld met een in overleg met Agentschap Telecom nader te bepalen meetinstrument en volgens een nader vast te stellen meetprotocol. Onder LOFAR-kerngebied wordt verstaan: het gebied dat als Zonering radioastronomie zone I is aangeduid in de Provinciale omgevingsverordening Drenthe. het convenant Co-existentie zonnepark International Solar Projects IV B.V. en de Lofar Radiotelescoop van Astron m.b.t. de ontwikkeling van zonneparken in de beschermingszone LOFAR als uitgangspunt gehanteerd. Buitengebied, Zonnepark Westdorp: Buitengebied, Zonnepark Westdorp. bestemmingsplan Buitengebied, Zonnepark Westdorp. indien [de woorden conform de intentieverklaring is gebleken dat de EM-straling van het zonnepark meetbaar het maximaal toelaatbare storingsniveau in de LOFAR buitenstations RS305 en RS306 niet wordt overschreden vervallen] door of vanwege dit zonnepark, de door Astron te berekenen maximale veldsterktedichtheid in de LOFAR buitenstations RS305 en RS306 niet wordt overschreden. Dit dient [de woorden zo nodig vervallen] te worden vastgesteld met een in overleg met Agentschap Telecom nader te bepalen meeinstrument en volgens een nader vast te stellen meetprotocol. het convenant Co-existentie Zonneweide Westdorperveen B.V. en de Lofar Radiotelescoop van Astron m.b.t. de ontwikkeling van zonneparken Voorwaarde instandhoudingstermijn De vergunning wordt afgegeven voor het oprichten en in gebruik hebben van een zonnepark. Op de dag van de ingebruikname van het zonnepark, in ieder geval binnen 24 maanden na de inwerkingtreding van de vergunning, geldt een instandhoudingstermijn van de vergunning voor de duur van maximaal 25 jaar. 2. De gemeenteraad voorstellen om eveneens de zevental bijbehorende bestemmingsplannen te wijzigen conform de beslispunten in het raadsvoorstel met het registratienummer

6 Vorig jaar zijn alle bestemmingsplannen met betrekking tot zonneparken vastgesteld en alle omgevingsvergunningen verleend. Tegen het genomen besluit is beroep ingediend. Op 12 juni 2019 heeft de zitting bij de Raad van State plaatsgevonden. In samenspraak met alle partijen heeft de Raad van State ervoor gekozen om eerst geen uitspraak te doen, doch de gemeenteraad en het college de mogelijkheid te geven zelf de nodige wijzigen door te voeren uiterlijk voor 11 juli Start pilot preventie jeugdhulp. MO Start van pilot 'Ons eigen plan' in najaar 2019 dekken uit middelen jeugdhulp. In het kader van een nieuw preventieplan willen we een nieuwe werkwijze gaan implementeren voor het gehele sociaal domein. De voorbereidingen van die pilot vergen nog enige tijd, maar ondertussen groeit de urgentie om te starten vanwege tekorten in met name de jeugdhulp. Daarom willen we dit najaar al kleinschalig met een voorfase van de pilot starten. 10. Subsidieaanvragen boven de 500,-. MO 1. De subsidieverzoeken, zoals deze voorliggen in het kader van 75 jaar bevrijding, honoreren met een totaalbedrag van ,- 2. Het subsidieverzoek m.b.t. het project De steen die terug naar huis ging honoreren met een bedrag van 2000,- Conform voorstel (muv project in Ees). Een 4 tal activiteiten i.h.k.v. 75 jaar bevrijding worden financieel gesteund door de gemeente en de provincie Drenthe. Ook wordt er een budget beschikbaar gesteld voor een promotie activiteit.

7 11. Decentralisatie Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. MO 1. Het doordecentralisatietraject van Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang samen met Emmen en Coevorden aan te gaan. 2 Omdat het een ingrijpend proces is voor de begeleiding een projectleider aan te nemen. 3. Kennis te nemen van het feit dat de gemeente Emmen de kosten voor de projectleider voor haar rekening neemt. De doordecentralisatie Beschermd Wonen en Maatschappelijke opvang vraagt om samenwerking in regio verband. Er is sprake van een ingrijpende verandering met grote financiële risico s. Ook zijn er uitvoeringsvraagstukken zoals het organiseren van de inkoop, financiering en de toegang die vragen om samenwerking. Om een en ander vorm te geven wordt gekozen voor een projectmatige aanpak. Hiertoe zal een projectleider worden gezocht. 12. Sluiting.

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 22.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40). enlijst B&W vergadering d.d. 02-10-2018 en 03-10-2018 (nr. 40). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post,

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-05-2014 (nr. 21). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris.

J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 21-08-2018 (nr. 34). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris. F.A.J. Buijtelaar, wethouder. A.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte.

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte. enlijst B&W vergadering d.d. 18-10-2016 (nr. 42). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; J. Gorseling,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 24-10-2017 (nr. 43). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 27-06-2017 (nr. 26). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 30-10-2018 (nr. 44). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 26-01-2016 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 04-12-2018 (nr. 49). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder.

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder. Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 30-08-2011 (nr. 35). Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 12-12-2017 (nr. 50). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-12-2016 (nr. 51). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 BESLUITENLIJST (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 21-06-2016 (nr. 25). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

* *

* * *17.0000778* 17.0000778 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: M.A.J. Delhez MSc, A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke,

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 10 juli 2018 Zaaknummer: 434769 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr.

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 22 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig: Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De

Nadere informatie

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 2013-582 Gebiedsvisie windenergie Drenthe Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 Behandeld door de heer W Huizing / de heer E. Diekema, telefoonnummer (0592) 36 58 07, e-mail w.huizing@drenthe.nl

Nadere informatie

Aanpassen begroting Zorg en Welzijn

Aanpassen begroting Zorg en Welzijn Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met dit voorstel leggen wij een begrotingswijziging

Nadere informatie

T. Heijsteeg, Loco-secretaris C. Visser, Communicatieadviseur Afwezig: H. Romeijn, Secretaris

T. Heijsteeg, Loco-secretaris C. Visser, Communicatieadviseur Afwezig: H. Romeijn, Secretaris Openbare Besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 09 2014 Deze lijst is niet openbaar dus alleen voor intern gebruik. Aanwezig zijn: L.M. Driessen-nsen, Burgemeester M.H.

Nadere informatie

Agendapunt 2. Programmacontract Implementatie Omgevingwet 2017.

Agendapunt 2. Programmacontract Implementatie Omgevingwet 2017. enlijst B&W vergadering d.d. 25-07-2017 (nr. 30). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; D. de Vries,, locosecretaris. F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 08/04/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Nr Houten, 21 december 2010

Nr Houten, 21 december 2010 Raadsvoorstel Nr. 2011-001 Houten, 21 december 2010 Onderwerp: Evaluatie delegatie projectbesluiten Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de evaluatie van de delegatie van projectbesluiten en ermee in te

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 20-10-2015 (nr. 43). Aanwezig:

Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 20-10-2015 (nr. 43). Aanwezig: enlijst B&W vergadering d.d. 20-10-2015 (nr. 43). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; M. Schulte,

Nadere informatie

: wijziging Centrumregeling beschermd wonen en opvang Groningen

: wijziging Centrumregeling beschermd wonen en opvang Groningen Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur dit raadsvoorstel

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

2003.0997 Voorgesteld wordt deze aanvraag af te wijzen. 2004.0824

2003.0997 Voorgesteld wordt deze aanvraag af te wijzen. 2004.0824 Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp subsidieverzoek Stg. Jumbo - Run Nederland Programma / Programmanummer Ouderen en mensen met functiebeperking / 7330 IBW-nummer n.v.t. Portefeuillehouder G. van

Nadere informatie

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof prooincieh øis \íesterbrink r, Assen postadres Postbus r22, 94oo ec Assen www.drenthe.nl o59z - 36 55 55 proaincieþrenthe Aan: de heer H. Loof (i.a.a. de overige Statenleden) Assen, 4 december 2018 Ons

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig: gedeputeerde H. Jumelet Provincie Drenthe Wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 24-04-2018 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer F.J. Tollenaar

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 29/11/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Brummen J. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 13 mei 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 13 mei 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 13 mei 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25 september Vastgesteld d.d.

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25 september Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Noord deelplan Herziening vrijstellingsbepaling kleinschalig kamperen

Bestemmingsplan Buitengebied Noord deelplan Herziening vrijstellingsbepaling kleinschalig kamperen Bestemmingsplan Buitengebied Noord deelplan Herziening vrijstellingsbepaling kleinschalig kamperen Bestemmingsplan Buitengebied Noord deelplan Herziening vrijstellingsbepaling kleinschalig kamperen Inhoud:

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 04-08-2015 (nr. 32). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; P. Post, secretaris. A. Trip, wethouder, A. Souverein,

Nadere informatie

Het opleggen van een last onder dwangsom wegens het in strijd handelen met de voorschriften van het bestemmingsplan en het Besluit omgevingsrecht.

Het opleggen van een last onder dwangsom wegens het in strijd handelen met de voorschriften van het bestemmingsplan en het Besluit omgevingsrecht. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee dd 16 april 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A De heer WM van Esch De heer DA De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 juli Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 juli Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 juli 2017 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44). Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 01-11-2011 (nr. 44). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van B&W

Besluitenlijst van het College van B&W enlijst van het College van B&W Datum: 4 november 2014 Aanvang: 9:00 uur Vergaderlocatie: Commissiekamer Voorzitter: J.J. Luteijn Secretaris: G.P. Boluijt Aanwezig: B. Boelhouwers, G.P. Boluijt, H.J. Flieringa,

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 27-03-2018 Tijd 10:00-13:00 Locatie Kamer burgemeester Voorzitter L.W.C.M. van der Meijs Aanwezig Burgemeester V.d. Meijs Wethouder Jansen Wethouder Mulder Wethouder Bollen Gemeentesecretaris Werkman

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

8 november Te besluiten om:

8 november Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 8 november 2012 Onderwerp: Algemene verklaring van geen bedenkingen omgevingsrecht Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1.Op grond

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 31 mei uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 31 mei uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 31 mei 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering Portefeuillehouder H.A. Driessen en M. Melissen Begrotingsprogramma Onderwerp - Beleidsplan Wmo en Jeugdhulp 2015 2016 - Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen BESLUITENLIJST Vergadering college van BaW Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: R.W. Munniksma, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder J. Borg, wethouder

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg en WIZ-portaal

Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg en WIZ-portaal Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 17 december 2014 / 155/2014 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: 15.16354

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: 15.16354 *15.16354* Behandelend ambtenaar: H. Brink Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535293 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Registratienummer: 15.16354 Oriënterende raadsbijeenkomst

Nadere informatie

* *

* * *18.0000338* 18.0000338 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: M.A.J. Delhez MSc, A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke,

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

Rondetafelgesprek. Zonneparken passend bij Drenthe

Rondetafelgesprek. Zonneparken passend bij Drenthe Rondetafelgesprek Zonneparken passend bij Drenthe Agenda 17.00 Opening en voorstelronde 17.10 Blok 1: Actuele voorbeelden uit het Drentse veld 17.40 Lichte maaltijd 17.50 Blok 2: Ingrediënten voor een

Nadere informatie

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 30 januari 2018 Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; ; Dhr. A.L.

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verordening elektronische publicatie 2012 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De Verordening

Nadere informatie

Bijgaande raadsinformatiebrief over het proces rond het aanstellen van een POH jeugd- GGZ aan de raad te sturen.

Bijgaande raadsinformatiebrief over het proces rond het aanstellen van een POH jeugd- GGZ aan de raad te sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. de Leeuw Tel nr: 06-35113543 Nummer: 17A.01343 Datum: 12 december 2017 Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1076608 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1076607 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Ptjrmerend

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Raadsvoorstel: 2016-1545 Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Datum: 1 maart 2016 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst: 17 maart 2016 Raadsvergadering: 7 april 2016

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11 november 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11 november 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11 november 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: R. Wortelboer, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos en T. Schuitemaker,

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 9 februari uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 9 februari uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 9 februari 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 645692 Datum: Behandeld door: 18 januari 2012 M. Hijstee Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Economie Onderwerp: Verklaring van geen bezwaar

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 4 oktober 2016.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 4 oktober 2016. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 4 oktober 2016. Aanwezig: Hans Horlings (locoburgemeester) Govert van Oord (wethouder) Annemiek de Goede-van Tiel (wethouder)

Nadere informatie

Van 29 mei 2012 Openbaar

Van 29 mei 2012 Openbaar 1. Onderwerp Notulen B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004672 2. Onderwerp Jaarverslag Gilde Opleidingen en verklaring rechtmatigheid en doelmatigheid 2011 I Advies Vaststellen van het

Nadere informatie

DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE

DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE Onderwerp: Toekomst peuterspeelzaalwerk Registratienummer: 00586225 Op voorstel B&W d.d.: 14 juni 2016 Datum vergadering: 6 juli 2016 Portefeuillehouder: M.M. Schlösser

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

* *

* * *17.0001570* 17.0001570 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: M.A.J. Delhez MSc, A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke,

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen

Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen Openbaar Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer BW-01273 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In het

Nadere informatie

Wensen en bedenkingen ten aanzien van herziene (concept) grondexploitatie Waalfront 2015

Wensen en bedenkingen ten aanzien van herziene (concept) grondexploitatie Waalfront 2015 Openbaar Onderwerp Wensen en bedenkingen ten aanzien van herziene (concept) grondexploitatie Waalfront 2015 Programma Grondbeleid BW-nummer B. Velthuis Samenvatting De grondexploitatie (GREX) Waalfront

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van B&W

Besluitenlijst van het College van B&W enlijst van het College van B&W Datum: 3 maart 2015 Aanvang: 9:00 uur Vergaderlocatie: Commissiekamer Voorzitter: J.J. Luteijn Secretaris: G.P. Boluijt Aanwezig: B. Boelhouwers, G.P. Boluijt, H.J. Flieringa,

Nadere informatie

Van 5 maart 2013 openbaar

Van 5 maart 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 26 februari 2013. Advies BW-005406 2 Onderwerp Vaststellen controleprotocol 2012 BV Advies A. De raad voorstellen bijgevoegd controleprotocol vast te stellen;

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie