J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris."

Transcriptie

1 enlijst B&W vergadering d.d (nr. 34). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; T. Houwing, wethouder; H.G. Wind, wethouder; J. Gorseling, locosecretaris. F.A.J. Buijtelaar, wethouder. A. Trip, wethouder, P. Post, secretaris. OPENBAAR 1. Opening. Wethouder Buijtelaar, wethouder Trip en secretaris Post afwezig i.v.m. vakantie. 2. enlijst B&W-vergadering , nr. 30, openbaar gedeelte. enlijst conform vaststellen. 3. Uitnodiging Stichting Middeleeuws Ter Apel voor opening middeleeuws weekend op in Ter Apel. Burgermeester Seton gaat. 4. Uitnodiging Koos Konijn Foundation voor feestelijke opening 2e vakantiehuis op in Borger. Wethouder Houwing gaat. 5. Uitnodiging Stichting Provinciaal Drents Dierentehuis voor rondleiding i.v.m. 50-jarig bestaan op in Beilen. Burgemeester Seton gaat. 6. Uitnodiging en programma VDG Jaarcongres 2018 op in Valthermond. College gaat.

2 7. Uitnodiging van Landschapsbeheer Drenthe voor Natuurwerkdag op Hele college doet mee. 8. Plan van aanpak Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Instemmen met plan van aanpak Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Middels het collegevoorstel van 19 april 2018 zijn een aantal acties in gang gezet. Daarnaast is aangegeven dat in het derde kwartaal van 2018 een actieplan wordt aangeboden. Het plan van aanpak ligt nu voor. 9. Aanpassing van het Mandaatbesluit Borger-Odoorn 2015 in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. a. Instemmen met de voorgestelde aanpassing van het Mandaatbesluit Borger-Odoorn b. Vaststellen van het Mandaatbesluit Borger-Odoorn versie 4. c. Publicatie van het Mandaatbesluit Borger-Odoorn versie 4 in het elektronisch gemeenteblad en op de gemeentelijke website. Het is, gezien de praktische uitvoerbaarheid, wenselijk om het Mandaatbesluit Borger-Odoorn 2015 voor wat betreft het aangaan van verwerkersovereenkomsten in het kader van de AVG aan te passen. 10. Aanpassing mandaatbesluit gemeente Borger-Odoorn - Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn ivm re-integratietaken Instemmen met de voorgestelde mandaatverlening aan de Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn. Met ingang van 1 januari 2018 is de Stichting Sociale Teams Borger- Odoorn verantwoordelijk geworden voor de re-integratie en participatietaken die voortvloeien uit de Participatiewet. Hiermee is een integrale toegang tot het sociaal domein gerealiseerd en kan aan de inwoners van Borger-Odoorn een betere dienstverlening worden geboden. Deze ontwikkeling heeft tot gevolg dat het Mandaatbesluit Borger-Odoorn - Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn moet worden aangepast. Met voorliggend aangepast mandaatbesluit is de juridische grondslag hiervoor met terugwerkende kracht vastgelegd.

3 11. Reglement Taken en bevoegdheden Functionaris voor Gegevensbescherming Instemmen met Reglement Taken en bevoegdheden Functionaris voor Gegevensbescherming. In verband met de onafhankelijke positie van de functionaris gegevensbescherming is het wenselijk de taken en bevoegdheden van de functionaris in een reglement vast te leggen. 12. Kennis nemen van aanstellen van de heer H. de Groot als functionaris gegevensbescherming (FG) voor de Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn. a. Kennis nemen van het aanstellen van de heer H. de Groot als functionaris gegevensbescherming (FG) voor de Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn als bedoeld in de artikelen 37 e.v. van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). b. Kennis nemen van aanmelding aanstelling bij de Autoriteit Persoonsgegevens. c. Kennis nemen van aanwijzing van de FG als toezichthouder voor de Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Op 25 mei 2018 moet iedere organisatie voldoen aan de nieuwe privacyregels op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hiervoor moeten een aantal maatregelen worden getroffen die uiteindelijk leiden tot een juist en veilig gebruik persoonsgegevens van burgers. In dit voorstel wordt uw college in kennis gesteld van de aanstelling van de heer H. de Groot als functionaris gegevensbescherming (FG) voor de Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn. 13. op bezwaar. Conform het advies van de bezwarencommissie het bezwaarschrift ontvankelijk en ongegrond verklaren. Van mevrouw V. hebben wij een bezwaarschrift ontvangen tegen het besluit waarin de bijstandsuitkering wordt herzien, teruggevorderd en verrekend in verband met het niet doorgeven van inkomsten. Het bezwaarschrift is voorgelegd aan de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Borger-Odoorn en de bezwarencommissie heeft geadviseerd het bezwaarschrift ontvankelijk en ongegrond te verklaren.

4 14. Vaststellen Model verwerkersovereenkomst Borger-Odoorn. Vaststellen van het Model verwerkersovereenkomst Borger-Odoorn. Om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) dient er een verwerkersovereenkomst te worden afgesloten tussen verwerker en verwerkingsverantwoordelijke voor het uitwisselen van persoonsgegevens. Er is een model verwerkersovereenkomst Borger-Odoorn opgemaakt om aan deze verplichting te voldoen. 15. Wob-verzoek van de heer K. met betrekking tot het gemeentelijk wagenpark en de verduurzaming daarvan. Het nemen van een besluit op het Wob-verzoek van de heer K. inzake het toesturen van een schema van het gemeentelijk wagenpark, een collegevoorstel betreffende de duurzaamheid van het gemeentelijk wagenpark, een collegevoorstel betreffende de aanbesteding van de levering van brandstof, een schema van de kosten over het jaar 2017 van het wagenpark van de buitendienst en een aanbestedingsdocument betreffende duurzaamheid. De heer K. heeft bij brief van 4 juli 2018 (ontvangen op 6 juli 2018) een Wob-verzoek ingediend waarin hij verzoekt om documenten met betrekking tot de samenstelling, brandstofsoorten, brandstofverbruiken, de daarbij behorende brandstofkosten en de verduurzaming van het gemeentelijk wagenpark. Het college wordt verzocht in te stemmen met het toezenden van het besluit op het Wob-verzoek inclusief de stukken die bij de gemeente aanwezig zijn. 16. op bezwaar de heer P. inzake afwijzing bijzondere bijstand. Conform het advies van de bezwarencommissie van de gemeente Borger-Odoorn het bezwaarschrift ontvankelijk en ongegrond verklaren. Het college heeft de aanvraag van de heer P. voor bijzondere bijstand voor extra stookkosten afgewezen. Hiertegen heeft de gemachtigde van de heer P. namens hem bezwaar ingediend. Het bezwaarschrift is voor advies voorgelegd aan de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Borger-Odoorn. De bezwarencommissie heeft het college geadviseerd het bezwaarschrift ontvankelijk en ongegrond te verklaren.

5 17. Gunningadvies betreffende de Europees openbare aanbesteding Raamovereenkomst Levering Wegenzout. FBC a. Instemmen met het gunningsadvies definitief te gunnen aan de inschrijver met de meest behaalde punten, te weten: Frisia Zout B.V. te Harlingen. b. Instemmen met het definitief gunnen van de raamovereenkomst wanneer binnen 20 kalenderdagen na het voornemen tot gunning geen bezwaren zijn ingediend en de winnende inschrijver de door de gemeenten opgevraagde bewijsmiddelen heeft overlegd. c. Begrote budget aankoop zout structureel verhogen met Bedrag meenemen in de Begroting A en b conform voorstel, punt c nader onderbouwen in apart collegevoorstel. De gemeente Coevorden en Borger-Odoorn voeren samen een aanbesteding voor de levering van wegenzout uit. De fase van gunning is nu aan de orde. 18. Herinrichting en renovatie voetbalcomplex De Drift bij Borger. OW a. Vanuit begrotingspost Onderhoud sportvelden algemeen (budget renovatie hoofdvelden) ,- beschikbaar stellen ten behoeve van de herinrichting en renovatie van het voetbalcomplex De Drift bij Borger, alsmede de opbrengst van de grondverkoop ( ) aan het Drents Landschap. b. Aan de raad voorstellen om, ter dekking van het resterend benodigd budget, jaarlijks een kapitaallast ad ,- in de begroting 2019 e.v. op te nemen. tot investeren in gerenoveerd en heringericht voetbalcomplex Borger. 19. Rapport Haalbaarheidsonderzoek Esdal College Borger. OW Kennis nemen van Rapport Haalbaarheidsonderzoek Esdal College Borger en, als ingekomen stuk, aan gemeenteraad aanbieden. Kennisname Rapport Haalbaarheidsonderzoek Esdal College Borger.

6 20. Ondertekenen koopovereenkomst bouwkavel 2B in het plan Aan de Strengen aan De Marne B.V. OW Wethouder H.G. Wind mandateren voor het ondertekenen van de koopovereenkomst met De Marne B.V. tijdens een persmoment. Burgemeester machtigt wethouder Wind om te tekenen. College heeft met besluit d.d ingestemd met verkoop van de bouwkavel aan De Marne B.V.. Tijdens een persmoment zullen de gemeente en de ontwikkelaar de koopovereenkomst ondertekenen. 21. Beschikbaar stellen gereserveerde middelen "reserve aanpassing rijksweg N34". REAL De raad voorstellen de middelen "reserve aanpassing rijkdsweg N34" ( ) beschikbaar te stellen. Beschikbaar stellen gereserveerde middelen "reserve aanpassing rijksweg N34". 22. Verzelfstandiging van de drie openlucht zwembaden gemeente Borger-Odoorn in één zwembadorganisatie per in een externe organisatievorm. MO a. Akkoord gaan met het raadsvoorstel en raadsbesluit en de daarin opgenomen beslispunten. b. De gemeenteraad voorstellen in te stemmen met het voorstel om de openlucht zwembaden per te verzelfstandigen in een externe organisatievorm. c. De gemeenteraad voorstellen na duidelijkheid over de regelgeving om in november een besluit te laten nemen over de gewenste rechtsvorm. d. De gemeenteraad voorstellen om de gemiddelde bezuinigingsvariant toe te passen. e. De gemeenteraad voorstellen om voor de jaren 2019 en 2020 extra opstartkosten van 2x ,- op te nemen. f. De gemeenteraad voorstellen om de inzet van de vrijwilligers gefaseerd op te nemen in de financiële exploitatie (25%, 50%, 100%). g. De gemeenteraad voorstellen om in te zetten op het verduurzamen van beide gemeentelijke zwembaden en daarvoor een duurzaamheidslening, conform voorstel, af te geven voor duurzaamheidsvariant 1. h. Akkoord gaan met het verwerken van de kosten ( ,-) van de afkoop van de ORT voor het huidige zwembadpersoneel in BERAP Het college gaat akkoord met het voorstel aan de gemeenteraad om de drie openluchtzwembaden te verzelfstandigen per in een externe organisatievorm

7 23. Informeren raad regiodeal Zuid-Oost Drenthe. MO De gemeenteraad informeren over de regiodeal Zuid en Oost Drenthe.. Graag lijst met concrete projecten voorbereiden. Op Actielijst college.. Gemeenteraad informeren over het proces voor de regiodeal Zuid en Oost Drenthe en het concept voorstel voor de regiodeal, de zogenaamde two-pager. 24. Sluiting.

Interim-secretaris Boudewijn Marinussen woont voor de eerste keer de collegevergadering bij.

Interim-secretaris Boudewijn Marinussen woont voor de eerste keer de collegevergadering bij. enlijst B&W vergadering d.d. 22-01-2019 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 30-10-2018 (nr. 44). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 04-12-2018 (nr. 49). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte.

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte. enlijst B&W vergadering d.d. 18-10-2016 (nr. 42). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; J. Gorseling,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 02-07-2019 (nr. 27). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40). enlijst B&W vergadering d.d. 02-10-2018 en 03-10-2018 (nr. 40). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post,

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 12-12-2017 (nr. 50). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein,

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-12-2016 (nr. 51). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 29 mei 2018 Week 22 Aanwezig: L. Kroon, J. Kaars, B. ten Have, A.A. van Nieuwkerk, A.M.H. van de Weijenberg en N. van

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 27-06-2017 (nr. 26). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 juni 2019 om 9.00 uur Marcel Melissen afwezig. Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 26-01-2016 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 19-12-2017 (nr. 51). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein,

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder.

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder. Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 30-08-2011 (nr. 35). Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 24-10-2017 (nr. 43). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder

OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 15 november 2016 TIJDSTIP : 9.30 uur OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-05-2014 (nr. 21). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 juli Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 juli Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 juli 2017 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 21-06-2016 (nr. 25). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

1. OPB / NOPB Onderwerp B&W-besluitenlijst d.d. 4 juli 2017 OPB

1. OPB / NOPB Onderwerp B&W-besluitenlijst d.d. 4 juli 2017 OPB enlijst B&W-vergadering d.d. 11 juli 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van Liempd Locosecretaris

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Gemeente Harlingen

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Gemeente Harlingen Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen van de B&W vergadering van 27 september 2016 Besluitenlijst van week 39 Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen

Nadere informatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatie Openbare Besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 09 2013 Deze lijst is niet openbaar dus alleen voor intern gebruik. Aanwezig zijn: L.M. Driessen-nsen, Burgemeester C.J.M.W.

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

F.A.J. Buijtelaar, locoburgemeester; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. J. Seton.

F.A.J. Buijtelaar, locoburgemeester; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. J. Seton. enlijst B&W vergadering d.d. 26-05-2015 (nr. 22). Aanwezig: Gast: F.A.J. Buijtelaar, locoburgemeester; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. J. Seton.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur.

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren, wethouder

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 8 Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Mevrouw D. van Damme-Fassaert Week / / / Vaststellen

Nadere informatie

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll vä/ Provincie Zeeland Gedeputeerde Staten De voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffier onderwerp Statenvoorstel inzake de nieuwe Europese privacyverordening: de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 4 december 2018 om 9.00 uur. afwezig: Wethouder Melissen

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 4 december 2018 om 9.00 uur. afwezig: Wethouder Melissen Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 4 december 2018 om 9.00 uur afwezig: Wethouder Melissen Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van

Nadere informatie

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad.

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad. Besluitenlijst vergadering B&W van 29 september 2009 t.b.v. raad en pers. Najaarsnota 2009. Ter vaststelling. Najaarsnota 2009 en bijbehorend raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 25/04/2016 week 17. 1. Domein Bestuur en Organisatie Jaarrapportage brandweer Veluwe West 2015 Burgemeester Van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 18 oktober 2016.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 18 oktober 2016. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 18 oktober 2016. Aanwezig: Arnoud Rodenburg (burgemeester) Hans Horlings (wethouder) Govert van Oord (wethouder) Annemiek

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Van 23 april 2013 openbaar

Van 23 april 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 16 april 2013. Advies Akkoord. BW-005740 2 Onderwerp Wegsleepregeling R Advies Mandatering uitvoering wegsleepregeling aan: 1. Hoofd afdeling Vergunningen,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 20 september 2016.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 20 september 2016. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 20 september 2016. Aanwezig: Arnoud Rodenburg (burgemeester) Hans Horlings (wethouder) Govert van Oord (wethouder) Annemiek

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 26 oktober 2015

Advies en besluitenlijst 26 oktober 2015 Instantie BW Datum 26 oktober 2015 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer week 44 Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. A.L. van der Meij (wethouder), mevr. P.Y.J. Blok-van Werkhoven (wethouder), dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 28-7-2015. Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 28-7-2015. Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 28-7-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgestelde beslispunten: 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar

Raadsvoorstel. Voorgestelde beslispunten: 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar Raadsvoorstel Openbaar Voorstelnummer : 13RV000052 Onderwerp : Zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis Besluit in de raad : 25 september 2013 Portefeuillehouder : Drs. J. Baerends Naam steller : I.I.

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 14 november 2017 TIJDSTIP : 10.00 uur Openbare besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00157 Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De huidige contracten voor de veegwerkzaamheden

Nadere informatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatie-adviseur

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatie-adviseur Openbare Besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 10 2014 Aanwezig zijn: L.M. Driessen-nsen, Burgemeester M.H. van der Eng, Wethouder C.J.M.W. Wassenaar, Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

Cie / Raad Onderwerp 5 e turap OPB RAAD

Cie / Raad Onderwerp 5 e turap OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 5 juni 2018 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van Liempd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 05-06-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 44/2.01 BW17.0495 44/2.06 BW17.0427 Beantwoording college van de schriftelijke ronde van de algemene beschouwingen in 1e termijn bij de begroting 2018.

Nadere informatie

OPENBAAR NOTULEN. van de vergadering van. burgemeester en wethouders. nr 48. 22 december 2015. (waarnemend) burgemeester. A.F.

OPENBAAR NOTULEN. van de vergadering van. burgemeester en wethouders. nr 48. 22 december 2015. (waarnemend) burgemeester. A.F. OPENBAAR NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders nr 48 22 december 2015 (waarnemend) burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris Aanwezig A.F. Bonthuis G. Bos A. Donker W. Mulckhuijse

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 2 september 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 19-4-2011 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst

Openbare Besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en s DATUM : 4-12-18 TIJDSTIP : 09.30 uur Openbare Besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester A.M. Beekhuizen W.N.A. Joosten J.J.F.M. Gardeniers

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

24 oktober Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M.

24 oktober Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 24 oktober 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44). Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 01-11-2011 (nr. 44). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren, wethouder

Nadere informatie

2 Mogelijkheid ontheffing onbepaalde tijd onderzoeken.

2 Mogelijkheid ontheffing onbepaalde tijd onderzoeken. enlijst B&W-vergadering d.d. 16 juni 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van Liempd

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 13-09-2005 Onderwerp: Project Van den Kornputkwartier Conceptbesluit: In te stemmen met de bijgevoegde notitie waarin aan de raad wordt

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25-10-2010 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015.

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015. Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R. Visser I.T.J.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 08/08/2017 week 32. 1. Domein Samenleving Subsidie Stichting Podia Harderwijk tbv Catharinakapel en Estrado 17.00455

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 6 november 2018

Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 6 november 2018 Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 6 november 2018 Volgnr. Zaaknr. Onderwerp 1 500067 Vaststelling besluitenlijsten B&Wvergaderingen d.d. 30 oktober 2018 en 1 november 2018 2 500061 Openbare

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Verzoek om rechtstreeks beroep Conceptbesluit: De raad voor te stellen om het verzoek van bezwaarde om de bezwarenprocedure

Nadere informatie

* *

* * *17.0000231* 17.0000231 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke, secretaris Afwezig:

Nadere informatie

Onderwerp Uitbreiding kleedkamers VV Blauw Wit, SV Nijmegen en VV Union

Onderwerp Uitbreiding kleedkamers VV Blauw Wit, SV Nijmegen en VV Union Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 april 2006 / 54/2006 Onderwerp Uitbreiding kleedkamers VV Blauw Wit, SV Nijmegen en VV Union Programma / Programmanummer Sport / 4410

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 22 oktober 2013 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar J. Brouwer drs.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum vergadering: 21 augustus 2018 Aanwezig: de heer Dirk Heijkoop, burgemeester; mevrouw Trudy Baggerman, wethouder;

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 14/06/2016 week 24. 1. Domein Ruimte Duurzame renovatie Huis van de stad 16.00362 1. In te stemmen met de extra

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni 2016 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

OPENBARE NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 15 oktober 2013

OPENBARE NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 15 oktober 2013 OPENBARE NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 15 oktober 2013 Aanwezig: Afwezig: A.P. Heidema, burgemeester A.L.C.S. Lantain, gemeentesecretaris M.J.G. de Jager-Stegeman, J.P.H.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 1 mei 2018 reg. nr. 18.08708 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 19 maart 2019 No. 2019-11 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten de wethouders J.H.L.M. de Vreede, mevrouw J.H.A. Sørensen, P.A.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer K. Kasteleijn De heer F.J.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25 september Vastgesteld d.d.

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25 september Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie