Leereenheid 5 vragen. 7. Wat zijn stakeholders?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leereenheid 5 vragen. 7. Wat zijn stakeholders?"

Transcriptie

1 Leereenheid 5 vragen 1. Geef een voorbeeld van iets wat je geregeld of gecoördineerd hebt. Denk aan feesten, vakanties, sporttoernooi, schrijf op : - Wat je lastig vond - Wat je leuk vond - Wat je de volgende keer anders zou doen. We hielden bij ons thuis eens een Ibiza feestje omdat we die zomer naar Ibiza op vakantie gingen. Iedereen nam eten en drinken mee in een Ibiza sfeer en iedereen moest ook kleren aan die op dat eiland veel gedragen wordt. - Het lastige eraan vond ik dat je iedereen enthousiast moet maken zodat ze wel komen. - Het leuke eraan vond ik dat mensen die elkaar niet tot niet zo goed kennen toch met elkaar gingen praten. En op een geef moment was iedereen heel gezellig met elkaar. - Wat ik de volgende keer anders zou doen is het later in de avond houden. Als het donker is heeft het toch net iets meer sfeer. 2. Wat is het verschil tussen regelen en coördineren? - Bij regelen gaat het erom dat je ervoor zorgt dat dingen gaan gebeuren. Je regelt de locatie van je evenement. Dit betekent dat je een locatie uitzoekt, kijkt of deze beschikbaar is en afspraken maakt met de verhuurder of eigenaar van de locatie. - Coördineren is het afstemmen van de mensen en de middelen tijdens de organisatie van het evenement. Kort gezegd: wie doet wat en wanneer. Ook twee personen die samen een werk moeten afronden, kunnen de werkverdeling onderling regelen. 3. Noem drie manieren om goed te regelen en te coördineren. - Duidelijk te zijn over je rol en je verwachtingen - Altijd je afspraken na te komen - Goed te plannen en vooraf te bedenken wat er zou kunnen gebeuren. 4. Wat houdt event marketing in? Event marketing is de planning, vormgeving, uitvoering en controle van de events, evenals het inschakelen van de adequate communicatiemiddelen en communicatietechniek, waarmee het geheel van het communicatiebeleid voorziet in het creëren van een belevingsstrategie. 5. Wat is de relatie tussen eventmarketing en de eventmanager. Dat alles goed op rolletjes loopt, en dat mensen het event als een belevenis ervaren. 6. Leg uit wat het begrip accountmanager inhoudt. De accountmanager is de functionaris die verantwoordelijk is voor de vaststelling en uitvoering van het beleid ten behoeve van de accounts. De accountmanager coördineert het beleid en de uitvoering in zijn uitvoering in zijn organisatie met de productmanager, marketingmanager en de andere account- en salesmanagers. 7. Wat zijn stakeholders?

2 Partij of persoon die op enigerlei wijze belang bij een organisatie heeft, zoals afnemers, publiek, tussenhandel, toeleveranciers, personeel, vakbonden, financiers en overheden. 8. Noem de vier zaken waarvoor een eventmanager verantwoordelijk is. - Planning - Vormgeving - Uitvoering - Controle 9. noem de drie rollen die een eventmanager moet vervullen - conceptontwikkelaar - accountmanager - projectmanager 10. wat houdt de rol van conceptontwikkelaar in? Conceptontwikkeling is de vertaling van de propositie in een creatief idee, bestaande uit thematiek, stijl, toon, woorden en beelden. Het is de globale vaststelling van de boodschap. 11. leg uit waarom een eventmanager ook accountmanager moet zijn. Omdat een eventmanager ook de uitvoering moet regelen. 12. Waarom moet de eventmanager tevens projectmanager zijn? 13. Noem enkele stakeholders van een evenement. 14. Waarom vormen personeel en medewerkers een bijzondere groep stakeholders? 15. Waarom zijn financiers en overheden ook stakeholders bij een evenement? Omdat iedereen wat met elkaar gemeen heeft en iedereen iets wil organiseren. 16. Waarom is het van belang om de omwonenden te tippen als er een evenement word gehouden? Omdat er veel mensen komen en muziek. Dus er zal veel ruis ontstaan en mensen moeten daar wel van afweten. Anders heb je de kans dat er klachten of zelfs politie bij wordt betrokken 17. Noem drie manieren om afspraken na te komen - Maak duidelijk wat jouw ideeën en verwachtingen zijn door deze expliciet uit te spreken naar de andere partij. - Leg de gemaakte afspraken vast in een brief of een . Dan is voor beide partijen duidelijk wat er precies wordt bedoeld. - Nadat de afspraken zijn vastgelegd, kom je ze ook na. Mocht dat niet lukken, dan licht je de ander op tijd en volledig in. 18. Vul de prioriteitenmatrix in met de volgende woorden :

3 Dringend/niet dringend/ belangrijk / onbelangrijk / hoogste prioriteit, meteen uitvoeren/ tijd inplannen, niet te lang uitstellen / delegeren of tussendoor doen / geen prioriteit, bewaren voor rustig moment. 19. Wat is een locatie? een locatie is de legging. Bijv. terrein, plaats of plek. 20. Waarom moet je rekening houden met de bereikbaarheid van een locatie. Omdat je rekeing moet houden of iedereen er makkelijk kan komen. Als mensen er niet makkelijk kunnen komen, komen er minder snel mensen en minder veel. 21. Noem vijf locatie soorten. - Congress - Partycentra - Industriële locaties - Kastelen, land- herenhuizen - Schouwburgen en theaters - Buitenlocaties 22. Noem drie voordelen van het inhuren van een catering bedrijf. - Ze zijn goed in staat om een logistiek complex evenement wat eten en drinken betreft in goede banen te leiden. - Ze houden toezicht op de kwaliteit van het eten, bijvoorbeeld door zorg te dragen voor verse producten en professionele koeling. - Ze zorgen voor een goede, professionele bediening van de bezoekers. 23. Noem een nadeel van het in huren van een catering bedrijf. Dat de stijl niet bij jou doelgroep past. 24. Wat betekent de afkorting HACCP. Hazard analysis critical controp points. 25. Wat is een uitkoopsom. Deze bedraagt 15% van de huur van de locatie. 26. Noem drie mogelijkheden om aan voorwerk te doen. - Vraag folder en menukaarten op. - Zoek op internet naar informatie en reviews - Lees artikelen over cateraars op internet of in vakbladen 27. Noem zes dingen waarop je moet letten bij de keuze voor een cateraar. - Hoe ziet de apparatuur eruit? - Heeft het bedrijf voldoende materiaal?

4 - Werkt het bedrijf volgens HACCP? - Hoe ziet het personeel eruit? - Hoe is de stijl van het catering bedrijf? 28. Wat moet je regelen als je muziek draait in de pauzes? Een vergunning 29. Noem drie zaken die een artiest of spreker nodig zou kunnen hebben Technische zaken, kleding en podiumdecoraties. 30. Hoe pas je het entertainment in je draaiboek in? Je bedenkt precies wie wanneer optreedt, of er pauzes zijn en hoe het evenement afgesloten word. 31. Noem twee voorbeelden van situaties waarvoor je een vergunning moet aanvragen. Denk bijvoorbeeld ook aan het afkopen van auteursrechten als je muziek gaat draaien in de pauzes. Of aan vergunningen voor het gebruik van vuurwerk. 32. Geef vier voorbeelden van technische zaken. - Is er een podium nodig? - Welke afmeting heeft het podium? - Hoe staat het met licht, geluids- en stroomvoorzieningen? - Is er een laptop nodig voor de spreker? 33. Waar let je op bij bereikbaarheid? Noem drie aandachtspunten - De aanrijroute: kun je verkeersproblemen verwachten bij grote aantallen bezoeker? - De openbaar vervoersmogelijkheden naar de locatie, ook als er zeer grote aantallen bezoeker worden verwacht. - De noodzaak om al dan niet bussen in te huren om bezoeker te vervoeren. 34. Waar let je op bij de toegankelijkheid? Noem vier aandachtspunten - Hoeveel bezoekers er komen - Weersomstandigheden - Dat er met brand of ongevallen 112 goed bij de plek bereikbaar is - Mindervaliden of invaliden 35. Welke audiovisuele middelen zijn er? Geluid, licht en video. 36. Welke zaken moeten er voor artiesten en andere entertainers aanwezig zijn? Artiesteningang. 37. Geef vijf voorbeelden van beveiligingsproblemen. 38. Noem twee organisaties op het gebied van beveiliging. 39. Geef een ander woord voor routing. Routebeschrijving.

5

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je.

Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je. JOIN THE MUSIC! Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je. WAT IS MEZZ? Mezz concerts & dance is het kloppend hart voor popmuziek in Breda en omstreken.

Nadere informatie

kunst, cultuur en media

kunst, cultuur en media School voor kunst, cultuur en media Artiest Theater Artiest Musical Medewerker Evenementenorganisatie Sound & Vision AV-specialist Sound & Vision Podiumen Evenemententechniek School voor kunst, cultuur

Nadere informatie

Logistiek. Presentatie 6 en13 oktober 2018

Logistiek. Presentatie 6 en13 oktober 2018 Presentatie 6 en13 oktober 2018 Workshop bestaat uit twee delen: - Uitleg over de werkzaamheden, voorbeelden uit de praktijk. - Lekker aan de slag, een opdracht om samen uit te te werken. Voorstelronde

Nadere informatie

FEESTEN EN PARTIJEN. Tips en checklist. 1. Tips en checklists. 2. De juiste locatie vinden: Wat is het doel van het evenement?

FEESTEN EN PARTIJEN. Tips en checklist. 1. Tips en checklists. 2. De juiste locatie vinden: Wat is het doel van het evenement? FEESTEN EN PARTIJEN FEESTEN EN PARTIJEN Tips en checklist Tips en checklist 1. Tips en checklists Wat is het doel van het evenement? Heeft u een budget bepaald? Heeft u een gastenlijst opgesteld? Heeft

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit?

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit? Les 1: Een verhaal schrijven Voor je gaat schrijven: een schema maken Je hebt net een verhaal bedacht. Schrijf alles wat je hebt bedacht kort op in het schema hieronder. Zijn er vragen waar je nog niet

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

g r o o t b e e l d p r o j e c t i e

g r o o t b e e l d p r o j e c t i e grootbeeldprojectie verenigingen scholen clubs congressen en seminars tehuizen festivals cafés en grand cafés goede doelen stichtingen vakantieparken Mobiloscoop is gespecialiseerd in het digitaal projecteren

Nadere informatie

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Slimme oplossingen beginnen altijd met een probleem.

Nadere informatie

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Inhoud Achtergronden 3 Project opdracht 4 Project activiteiten 5-6 Project grenzen 7 Kwaliteit 8-9 Projectorganisatie 10-11 Planning 12 Begroting 13-14-15-16 Risico's

Nadere informatie

BESLOTEN FEEST. Voor elk feest een passend arrangement!

BESLOTEN FEEST. Voor elk feest een passend arrangement! ARRANGEMENTEN BESLOTEN FEEST Voor elk feest een passend arrangement! Of u nu op zoek bent naar een leuke locatie voor een schoolfeest, de nieuwjaarsborrel of een productpresentatie. Wij kijken samen met

Nadere informatie

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen?

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Je gaat een nieuw mobieltje kopen. A Je gaat 20 mobieltjes bekijken voor je een keuze maakt. B Je gaat naar de winkel en je koopt er een. C Je

Nadere informatie

Periode 1 & 2: Manier van inleveren.

Periode 1 & 2: Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel, budget,

Nadere informatie

Publieks Evenementen 2010 Volgens Bram Cuijpers

Publieks Evenementen 2010 Volgens Bram Cuijpers Publieks Evenementen 2010 Volgens Bram Cuijpers Welkom! 1) Publieks Evenementenmarkt Vergaderingen Meetings Congressen Beurzen Bedrijfsuitjes Feesten Festivals Manifestaties 2) Wet & Regelgeving Zonder

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

www.coconorganiseert.nl www.coconshop.nl www.congresdata.nl Online advies

www.coconorganiseert.nl www.coconshop.nl www.congresdata.nl Online advies Online advies Checklist Doelgroep en doelstelling Bezoekers inschatten (bij externe doelgroep) Budget Organisatie(project)team; intern organiseren of uitbesteden? Programma Datum Locatie De uitnodiging

Nadere informatie

Organisatie voorafgaande aan het event. - gedragen door de wijk of plaatselijke bevolking? - verenigingen en lokale initiatieven - lokale artiesten

Organisatie voorafgaande aan het event. - gedragen door de wijk of plaatselijke bevolking? - verenigingen en lokale initiatieven - lokale artiesten Evenementen en festival organisatie Voor een middelgroot evenement in de braderie, oude ambachten, dorp en wijkfestiviteiten, straattheater, muziekfestival sfeer. Algemeen In de voorbereidingfase dient

Nadere informatie

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten.

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Daar gaat het in deze fase om. Het is de eerste stap van je project. Daarom is dit een denkfase: je begint met het nadenken

Nadere informatie

Happy Sports & Holiday Foundation

Happy Sports & Holiday Foundation Pagina 1 van 7 Pagina 2 van 7 Introductie Er wordt al van alles ondernomen om kinderen en volwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen. Wat echter nog veel te weinig gebeurt, is dat men wat

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij films Films en auteursrecht De bioscoopfilm is net afgelopen en je blijft nog even zitten om de aftiteling van de film te bekijken. Dat duurt lang zeg. Zoveel namen. Hebben al

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008 Opzet Draaiboek Symposium Datum Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het ROC vanuit diverse gezichtspunten

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn planning

Inhoud. Mijn leven. mijn planning Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Planning... 4 Hoofdstuk 2 Vooruitdenken... 6 Hoofdstuk 3 Waarom?... 8 Hoofdstuk 4 Voordelen... 10 Hoofdstuk 5 Agenda... 12 Hoofdstuk 6 Overzicht... 14 Hoofdstuk 7 Tips...

Nadere informatie

Het kan succesvol zijn

Het kan succesvol zijn Het kan succesvol zijn Inhoud 1.Historie 2.Doel van dit document 3.Analyse 4.Poppodium 5.Organisatie 6.Huisvesting 7.Bestuursvorm 8.Vrijwilligers 9.Subsidiegelden 10.Continuïteit 11.Agenda 12.Stappenplan

Nadere informatie

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat 08720 Artiest muziek 10-04-2008 08:37 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als muzikant Artiest Muziek Wat laat je zien? Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht Je zet ideeën om in concepten

Nadere informatie

Draaiboek: titel evenement in de streek

Draaiboek: titel evenement in de streek Draaiboek: titel evenement in de streek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Doelgroep... 3 Organisatie... 3 Programma... 3 Actie- en takenlijst... 4 Communicatie... 5 Materialenlijst... 5 Begroting

Nadere informatie

Producties produceren. Kirsten Sterker

Producties produceren. Kirsten Sterker Producties produceren Kirsten Sterker Programma Voorstellen Ervaringen Produceren is delegeren Veiligheid Duurzaamheid middelen en contacten Afronding Kirsten Sterker Wie is Kirsten Projecten UITfestival

Nadere informatie

Dienstverlening en Producten

Dienstverlening en Producten Dienstverlening en Producten Bij dit profiel houd je nog alle toekomstmogelijkheden open. We dagen je uit je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De vaardigheden die we oefenen, zijn: organiseren,

Nadere informatie

Medewerker evenementenorganisatie

Medewerker evenementenorganisatie Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker evenementenorganisatie Studierichting Marketing, communicatie en evenementen Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray -

Nadere informatie

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren)

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren) Checklist voor een feest Het organiseren van een feestje kan behoorlijk stressvol zijn. Er moet vaak veel (tegelijk) geregeld worden, waardoor je snel iets kunt vergeten. Een checklist kan uitkomst bieden.

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning Met dit formulier vraagt u een evenementenvergunning aan. De gemeente neemt alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren in behandeling die zijn voorzien

Nadere informatie

#letsmakeconnections

#letsmakeconnections In 1 dag antwoord op de vragen waar je als ondernemer wakker van ligt. DE SUCCESARENA Met de SuccesArena krijg je heel snel antwoord op vragen die je aan je klanten zou willen stellen: Sluit je dienstverlening

Nadere informatie

Happy Sports & Holiday Foundation

Happy Sports & Holiday Foundation Voorwoord: Alweer een sport- en spelfestijn, daar zijn er toch al zo veel van? Een vraag die al snel naar voren komt. Het antwoord op deze vraag is ja en tegelijkertijd nee. Ja, het is een sport- en spelfestijn.

Nadere informatie

/CAREDRIVE LAST MINUTE RIJDENDE DIENST. De last minute opvang voor hulpbehoevende ouderen en chronisch zieken op wielen.

/CAREDRIVE LAST MINUTE RIJDENDE DIENST. De last minute opvang voor hulpbehoevende ouderen en chronisch zieken op wielen. /CAREDRIVE LAST MINUTE RIJDENDE DIENST De last minute opvang voor hulpbehoevende ouderen en chronisch zieken op wielen /Alissa Rees /WAT IS HET PROBLEEM? Vandaag de dag hebben vele mensen drukke banen,

Nadere informatie

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Waarom deelnemen aan een beurs? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken

Nadere informatie

Actie checklist Statusoverzicht

Actie checklist Statusoverzicht Actie checklist Statusoverzicht Actie Status Verantwoordelijk Deadline Opmerkingen Aanmelden van de actie Z.s.m. Aanmelden kan op: Actie.kankeronderzoekfondslimburg.nl Bepaal uw plan Z.s.m. Afhankelijk

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007 Opzet Draaiboek Symposium Versie van 11 oktober Datum 11 oktober Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Assen Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving Postbus 30018 9400 RA Assen Noordersingel 33 (0592) 366503 Naam evenement.. Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning

Nadere informatie

Wat past het beste bij jou?

Wat past het beste bij jou? Wat past het beste bij jou? 55 55 Vorige vraag Jouw competenties Samenwerking Je bent goed in staat om met verschillende mensen vanuit verschillende culturen, organisaties en achtergronden samen te werken.

Nadere informatie

ORGANISATIE KWALITEIT PRESENTATIE

ORGANISATIE KWALITEIT PRESENTATIE OVER ONS At Your Event is een energiek, creatief, jong en dynamisch bedrijf. En dat merkt u al tijdens het eerste gesprek. Wij denken graag met u mee en verplaatsen ons in u als opdrachtgever. Inventariseren

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019

Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019 Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019 Met dit formulier dient u een aanvraag in voor een evenement op Koningsdag. De gemeente neemt alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren in behandeling

Nadere informatie

Checklist voorbereiding en regie optreden

Checklist voorbereiding en regie optreden Checklist voorbereiding en regie optreden Voorkom verrassingen en ga zonder stress jouw feestavond tegemoet. Deze checklist helpt je na te gaan waar je in de basis op moet letten bij de planning, voorbereiding

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek

gemeente Hilvarenbeek Hartveroverende Heerlyckheit gemeente Hilvarenbeek Aanvraagformulier Evenementenvergunning Met dit formulier kun u een vergunning aanvragen voor het houden van een evenement op basis van artikel 2:25 van

Nadere informatie

Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie. Hannes Haisma

Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie. Hannes Haisma Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie Hannes Haisma Met dank aan AV etc CGC, april 2013 Hannes Haisma 2 1. Je hebt een idee 2. Je hebt een aantal beelden 3. Je hebt een stuk muziek

Nadere informatie

Eindeloos Events Wedding & Event Planners

Eindeloos Events Wedding & Event Planners Weddingplanning Eindeloos Events Wedding & Event Planners Advisering Ceremoniemeesterschap Styling & Decoratie Bruidsdrukwerk Zakelijk Event Er breekt een leuke, maar spannende en drukke tijd voor jullie

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Thuis in de Buurt. Delfshaven!

Thuis in de Buurt. Delfshaven! Thuis in de Buurt Delfshaven! Naam: Klas: Groep: Watskeburt? Voor je ligt het cursistenboekje voor het project Jongeren: Thuis in de Buurt. De komende 10 weken gaan jullie met ongeveer 125 studenten verschillende

Nadere informatie

MA Mini Festival. Plan van aanpak

MA Mini Festival. Plan van aanpak MA Mini Festival Plan van aanpak Plan van aanpak MA Mini Festival Samantha van Heusden Lisa Jurriaans Steven de Jong Nathan Keyzer Jurgill Milan Jesse van Thijn Mike van Laar Kimberly Nijzink IV2A 17-05-2013

Nadere informatie

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl Checklist evenementen Een checklist voor evenementen helpt u om uw evenement succesvol te plannen, te organiseren en te evalueren. Om u te helpen uw evenement tot een succes te maken, bieden we u graag

Nadere informatie

Aan de slag voor toegankelijkheid Leeuwarden

Aan de slag voor toegankelijkheid Leeuwarden Aan de slag voor toegankelijkheid Leeuwarden Van een toegankelijk Leeuwarden-Fryslân 2018 naar een toegankelijk en inclusief Leeuwarden Van een toegankelijk Leeuwarden-Fryslân 2018 naar een toegankelijk

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau.

Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau. Aanvraagformulier evenementenvergunning Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager: Organisatie/stichting/vereniging/onderneming

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

Competentieopdrachten

Competentieopdrachten Competentieopdrachten Deel 2 B: Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & Leisure Host) van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Recreatieve activiteiten

Nadere informatie

Minidisco Thema: Wat is er?

Minidisco Thema: Wat is er? Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding De dwergen willen mee met de tijd. Feesten rond een vuur met een gitaar is niet meer interessant. Lichtslangen,

Nadere informatie

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen?

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Een winkel is erg afhankelijk van haar klanten. Wanneer je geen

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 "Het is te gezellig in de letteren, dat kan nooit goed zijn. Gerrit Komrij Om te beginnen Nu alle colleges weer volop bezig zijn, is een dag waarop

Nadere informatie

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Naam student: Kim Zijlstra Datum: 10-01-2017 SLB: Studentversie Onderdelen Basisdeel

Nadere informatie

Maakt jouw service het verschil?

Maakt jouw service het verschil? Maakt jouw service het verschil? De boeiende wereld van Hospitality Aansprekende projecten, afwisseling en uitdagende banen. Dat is in het kort wat je van Adecco Hospitality, Events & Promotions mag verwachten.

Nadere informatie

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger Glasvanger Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten: het unieke 013 in het hart van Tilburg is hét podium voor pop- en dancecultuur.

Nadere informatie

Bestuursjaar bij Integrand Amsterdam. Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Bestuursjaar bij Integrand Amsterdam. Integrand verbindt en stimuleert ambitie Bestuursjaar bij Integrand Amsterdam Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand Amsterdam in? 4. Functies a. Voorzitter

Nadere informatie

ZAKELIJKE COMMUNICATIE. Mondeling. Assessment 1.1. Samenwerken op een reclamebureau: instructie voor de accountmanager Voorbereidingstijd: 5 minuten

ZAKELIJKE COMMUNICATIE. Mondeling. Assessment 1.1. Samenwerken op een reclamebureau: instructie voor de accountmanager Voorbereidingstijd: 5 minuten ZAKELIJKE COMMUNICATIE Mondeling Assessment 1.1. Samenwerken op een reclamebureau: instructie voor de accountmanager Voorbereidingstijd: 5 minuten Je werkt sinds drie jaar als accountmanager bij Reclamebureau

Nadere informatie

Checklist: contentcreatie voor evenementen

Checklist: contentcreatie voor evenementen Checklist: contentcreatie voor evenementen Je doet het samen! Als eventmanager is het vaak pittig om naast het organiseren van een evenement óók nog eens voor alle marketing- en communicatie te zorgen.

Nadere informatie

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. welkom Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit

Nadere informatie

1. Begripsomschrijving

1. Begripsomschrijving Privacy Statement De Ontmoeting Inleiding De Ontmoeting neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou (de betrokkene) op een veilige manier verwerken en gebruiken. In dit Privacy Statement

Nadere informatie

Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film.

Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film. Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film. Leuk! We gaan samen een film maken, maar wat houdt dat precies in? Hieronder staan de verschillende stappen van het maken van een film beschreven. Zo

Nadere informatie

Aanvraag evenementenvergunning

Aanvraag evenementenvergunning Aanvraag evenementenvergunning A Een goede voorbereiding Aan de hand van dit formulier beoordelen we wat er geregeld moet worden. Zoals het afsluiten van wegen, inzet van politie en brandweer. We kijken

Nadere informatie

Health game. The game of life Teamopdracht nummer

Health game. The game of life Teamopdracht nummer Health game The game of life Teamopdracht nummer 4 15-09-2012 Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Inhoudsopgave 1. Concept... 1 2.

Nadere informatie

Bijlagen! Oftewel: alles wat je nodig hebt aan invullijstjes, denkoefeningen en meer!

Bijlagen! Oftewel: alles wat je nodig hebt aan invullijstjes, denkoefeningen en meer! Bijlagen! Oftewel: alles wat je nodig hebt aan invullijstjes, denkoefeningen en meer! Deze bijlagen horen bij de digitale handleiding maatschappelijke stages van de Stichting Oude Groninger Kerken zomer

Nadere informatie

project: Kunst en cultuur

project: Kunst en cultuur project: Colofon Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Postbus 1056 7940 KB Meppel Tel.: 0522-235235 Fax: 0522-235222 E-mail: info@edu-actief.nl Internet: www.edu-actief.nl Marcel Martinus en ROC Mondriaan

Nadere informatie

P a g i n a 1 v a n 2 3 P r o j e c t : I n s t a c h n i e k K. V a n k e i r s b i l c k

P a g i n a 1 v a n 2 3 P r o j e c t : I n s t a c h n i e k K. V a n k e i r s b i l c k Pa gina 1 van 23 Pa gina 2 van 23 S t a p 1 : P r o b l e e m s t e l l i n g Hallo! Je hebt onlangs een mail ontvangen van Techniek Vlaams Onderwijs. Lees even de mail. Wat is het probleem? Omschrijf

Nadere informatie

Handleiding Cultuur Canvas

Handleiding Cultuur Canvas Handleiding Cultuur Canvas Je hebt een idee voor Tilburg, voor cultuur in het publieke domein en je weet waarschijnlijk ook wat je het wilt realiseren. Weet je ook of je plan kansrijk is? En wat je kunt

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

1 Over evenementen. 1.1 Beleveniscommunicatie

1 Over evenementen. 1.1 Beleveniscommunicatie 1 Over evenementen Bedrijven en instellingen kunnen hun (marketing) communicatiedoelstellingen op verschillende manieren realiseren. Basis daarvoor vormt het communicatieplan, waarin verschillende communicatiemiddelen

Nadere informatie

REPRESENT YOUR CULTURE

REPRESENT YOUR CULTURE REPRESENT YOUR CULTURE Team: 16043, De studenten van tegenwoordig Anwar, Bas, Danielle, Jasser, Noor en Yara Inleiding In de laatste jaren is er een sterke groei van toerisme in de stad Amsterdam. Het

Nadere informatie

Werken in de evenementenbranche

Werken in de evenementenbranche werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken in de evenementenbranche Medewerker Evenementenorganisatie Wat laat je zien? Je organiseert evenementen zelfstandig en in opdracht van anderen Je bent de spin in het web,

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Uitgebreide versie Mijn geld in vertrouwde handen Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Mijn geld in vertrouwde handen Iedereen heeft geld nodig om te leven. Om zelf kleren en eten te kopen, maar ook

Nadere informatie

Patiënteninformatie. MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar.indd 1

Patiënteninformatie. MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar.indd 1 Patiënteninformatie MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar 20170016 MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar.indd 1 13-02-17 10:52 MRI onderzoek bij kinderen vanaf 12 jaar Afdeling Radiologie, route

Nadere informatie

MARKETING EN MEDIA 2019/2020

MARKETING EN MEDIA 2019/2020 novacollege.nl/marketingmedia Marketing en communicatie Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Media MARKETING EN MEDIA 2019/2020 Op het Nova College ben ik een individu en geen nummer. Docenten

Nadere informatie

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! Werkboek Startmodule - tips Hoe je het meeste leert # Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! 2 Startmodule,

Nadere informatie

Ik voelde me direct zó welkom

Ik voelde me direct zó welkom Gastvrouw/gastheer voor De Hart&Vaatgroep Ik voelde me direct zó welkom Wil jij mensen graag dit gevoel geven? Ben je servicegericht, vriendelijk en een echt mensen-mens? Dan is deze vrijwilligersfunctie

Nadere informatie

Voor alle evenementen geldt dat het Ouderenfonds de volgende taken en verantwoordelijkheden heeft:

Voor alle evenementen geldt dat het Ouderenfonds de volgende taken en verantwoordelijkheden heeft: Geachte lezer, Met trots presenteren wij hierbij de evenementenmenukaart van het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds is een goed doel die alleen evenementen kan organiseren door middel van uw gift

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvraagformulier Evenementen

Bijlage 1: Aanvraagformulier Evenementen Bijlage 1: Aanvraagformulier Evenementen Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement. Vul de vragen in die op uw evenement van toepassing zijn. Naast de evenementenvergunning

Nadere informatie

Jaana Kaismo. Prototype

Jaana Kaismo. Prototype Jaana Kaismo Prototype Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Mijn onderneming 3 Doelgroep 4 Inleiding prototype 5 Voorbereiding 6 De training 7 Resultaat 8 Begroting 9 Toekomstperspectief 10 Mijn onderneming Mijn

Nadere informatie

Een duurzame auto INHOUD OPDRACHT DOELEN

Een duurzame auto INHOUD OPDRACHT DOELEN Een duurzame auto Dit is een eerste versie van de nieuwe activiteitsuggesties, passend bij de leerlijnen die ontwikkeld zijn bij de leer. Ze zijn nog in ontwikkeling en zullen in de komende tijd verder

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud 2e Fase persoonlijk ontwikkelplan het praktijktraject... 3 Leerdoel... 3 Droom... 3 Naar de praktijk...

Nadere informatie

Bedrijfsfeest organiseren? 10 stappen voor een gegarandeerd succes!

Bedrijfsfeest organiseren? 10 stappen voor een gegarandeerd succes! www.wilgenweard.nl Bedrijfsfeest organiseren? 10 stappen voor een gegarandeerd succes! Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor een bedrijfsfeest of personeelsfeest voor jouw organisatie? Met dit stappenplan

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Workshop Online Video s Maken

Workshop Online Video s Maken Workshop Online Video s Maken RINO Groep 18 juni 2018 1 Hand-out: Online Video s Maken Doel Zorg voor een helder doel van je presentatie: wat wil je ermee bereiken? - Overtuigen - Informeren - Mening vormen

Nadere informatie