BEWONERSVERENIGING ZOMERTALING CULEMBORG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEWONERSVERENIGING ZOMERTALING CULEMBORG"

Transcriptie

1 BEWONERSVERENIGING ZOMERTALING CULEMBORG Notulen Algemene Ledenvergadering 2014 Aan: leden Bewonersvereniging Zomertaling Culemborg Datum: 23 september 2014 Locatie: Kantine Focus, Prijsseweg 14A, 4105 LE Culemborg Opening: ±20.00 uur Sluiting: ±21.30uur Voorzitter: Max Markestein Penningmeester: Ellen van Stuivenberg Notulen: Ad Rijswijk/Max Markestein Aanwezig: nrs. 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 21, 22, 29, 31, 32, 34, 35, 38 en 43 Afgemeld: nrs. 26, 36, Opening De voorzitter heet iedereen welkom. Er zijn 21 woningen vertegenwoordigd. Nummer 38 wordt op dit moment verhuurd en wordt vertegenwoordigd door Kleurrijk Wonen zijnde de eigenaar. 2. Verslag en mededelingen bestuur Het afgelopen verenigingsjaar zijn we gestart met een nieuwe secretaris, Ad Rijswijk. Het bestuur werkt met een duidelijke tijdlijn met acties. Het is daardoor duidelijk wanneer wat moet gebeuren. Afgelopen jaar: De putten en roosters worden één keer per twee jaar gereinigd en waren dit jaar aan de beurt. Geen bijzonderheden, de volgende keer is weer in Achter huisnummer 15 was de bestrating verzakt. Oorzaak was een lekkende drainage, waardoor er wat zand was weggelopen. Dit is hersteld en het straatwerk is netjes teruggelegd. Controle speeltoestellen is in juni al gedaan, iets eerder dan gepland, in verband met een kapotte wipkip. De wipkip is gerepareerd, maar moest daarvoor iets gedraaid weer teruggeplaatst worden. Verder zijn de toestellen goedgekeurd. Verzoek van het bestuur: als jullie zien dat er een speeltoestel kapot of los is, geef dat dan z.s.m. aan één van de bestuursleden door, zodat we snel actie kunnen ondernemen. De ledenadministratie is bijgewerkt. Alle gegevens en machtigingen zijn weer up-to-date. Het bestuur bedankt de leden voor hun medewerking.

2 3. Financieel overzicht Er zijn geen bijzonderheden ten opzicht van de begroting zoals op de ALV vorig jaar aangenomen. De daadwerkelijke kosten ten opzichte van de begrote kosten zijn onveranderd laag. Er waren (nog) geen nieuwe machtigingen nodig bij de overstap naar IBAN. 4. Controle en goedkeuring kascommissie Jeroen de Lorijn geeft namens de kascommissie goedkeuring. Er zijn geen bijzonderheden. 5. Verslag Groencommissie Momenteel bestaat de Groencommissie uit Pauline de Haaij en Anneke van den Hul. Het budget van de Groencommissie is besteed aan beplantingen en vergoeding aan Calvin. De groencommissie prijst Calvin voor zijn werk. Er is informatie ingewonnen bij een hovenier voor het onderhoud van de bomen. Conclusie is dat deze het goed doen en er (voorlopig) geen snoei nodig is. 6. Goedkeuring begroting incl. verplichte bijdrage De begroting voor blijft ongewijzigd ten opzicht van het afgelopen jaar. Wel wil het bestuur in agendapunt 9 de begroting voor ter sprake brengen. De begroting en verplichte jaarlijkse bijdragevoor wordt unaniem goedgekeurd. 7. Kiezen nieuwe bestuursleden / commissies Er moet een nieuwe kascommissie gekozen worden, Jeroen de Lorijn heeft aangegeven te willen stoppen en Eveline Meij is verhuisd. Bas Broeke (nummer 14) en Gertjan Pater (nummer 16) worden met unanieme stemmen de nieuwe kascommissie. Het bestuur bedankt Jeroen voor de afgelopen jaren. 8. Aanpassing huishoudelijk reglement Het bestuur wil een aantal punten uit het huishoudelijk reglement aanpassen. Deze zijn als bijlage bij de uitnodiging meegestuurd. De aanpassingen zijn als volgt: Duidelijker maken dat de bijdrage aan het mandelig gebied verplicht is voor de eigenaar van een woning. Dit staat los van het lidmaatschap. De hoogte van de verplichte bijdrage volgt uit de begroting. De bijdrage geldt voor een heel jaar. De vereniging wordt niet opgezadeld met het in de gaten houden van verhuizingen e.d. i.v.m. het restitueren en vorderen van bedragen. Aanpassing 1 Contributie: Contributie is maandelijks, maar wordt eenmaal per jaar vooraf geïnd d.m.v. automatische incasso. Verplichte jaarlijkse bijdrage

3 Als eigenaar van een woning betaalt u een verplichte jaarlijkse bijdrage. Deze wordt eenmaal per jaar vooraf geïnd d.m.v. automatische incasso. Toelichting: De statuten spreken van een contributie én van een verplichte jaarlijkse bijdrage. Om geen verwarring te krijgen, is het beter om in het huishoudelijk reglement dezelfde bewoordingen te gebruiken en te spreken van de verplichte jaarlijkse bijdrage en niet van contributie, omdat we die eigenlijk niet heffen/gebruiken. Aanpassing 2 Hoogte van de contributie: De contributie zal 15,00 per maand bedragen. Indien het bestuur het wenselijk acht kan de hoogte van de contributie tussentijds aangepast worden. De aanpassing zal d.m.v. een schriftelijke onderbouwing worden medegedeeld aan alle leden. Een eventueel bezwaar dient uiterlijk 4 weken na het kenbaar maken van dagtekening van de aanpassing, schriftelijk ingediend te worden bij de secretaris van de vereniging. Hoogte van de verplichte jaarlijkse bijdrage: De hoogte van de verplichte jaarlijkse bijdrage wordt tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering vastgesteld. Het vaststellen gebeurt door acceptatie van de begroting. Toelichting: Aangezien de hoogte van de verplichte bijdrage volgt uit de begroting die ieder jaar op de ALV wordt goedgekeurd is het noemen van het bedrag niet echt nodig. Daarnaast is er geen sprake van een maandbedrag maar van een bedrag per jaar. Het wordt tenslotte ook in één keer geïnd. De aanpassing zorgt ervoor dat het huishoudelijk reglement ongewijzigd blijft bij wijziging van dit bedrag. Aanpassing 3 Restitutie van de contributie: Bij een verhuizing wordt de vooruitbetaalde maandelijkse contributie, exclusief de daarvan genoten rente, gecrediteerd, gerekend vanaf de eerste van de maand na de overdrachtsdatum van de woning die gevestigd is op de Zomertaling, met de nieuwe eigenaar. Restitutie van de contributie: Er geldt geen recht op restitutie van de verplichte jaarlijkse bijdrage. Bij bijv. verhuizing dient de huidige eigenaar dit zelf met de nieuwe eigenaar te verrekenen.

4 Toelichting: Deze wijziging houdt de administratie eenvoudiger. Het idee is dat deze kosten vergelijkbaar met de onroerend goed belasting verrekend (kunnen) worden bij de verkoop van de woning. Daarmee zijn alle wijzigingen unaniem aangenomen. Het nieuwe huishoudelijke reglement zal op de website gepubliceerd worden. 9. Voorstel aanpassing verplichte bijdrage Gezien de beperkte uitgaven en opgebouwde reserve is het voorstel om voor verenigingsjaar de verplichte bijdrage op 130,- per huishouden vast te stellen. Omdat dit bedrag meestal voorafgaand aan de ALV wordt geïnd, wil het bestuur vast bekijken hoe de leden er over denken. De discussie wordt uiteindelijk opgeschort tot na agendapunt 11 in verband met onduidelijkheid omtrent de mandeligheid van de pergola s. Uiteindelijk is toegelicht dat de pergola s mandelig zijn en wordt terecht opgemerkt dat het onderhoud hiervan niet in het onderhoudsboek is opgenomen en daarmee ook niet in de begroting. Wel merkt de penningmeester op dat er ondertussen een aardige reserve is opgebouwd door niet besteed jaarlijks onderhoud, wat wellicht dit onderhoud al afdekt. Het bestuur gaat bepalen welk bedrag voor onderhoud van de pergola s moet worden meegenomen en of de reserves nog steeds een aanpassing van de verplichte bijdrage rechtvaardigen. Waarschijnlijk voorafgaand aan de ALV in 2015 zal de penningmeester dit bedrag innen. De vaststelling van het definitieve bedrag geschiet in de ALV Indien nodig zullen er dan correcties uitgevoerd worden. 10. Stemmen: Aanschaf veiligheidspoppen Er is een ingezonden verzoek van nummer 43 voor het aanschaffen van veiligheidspoppen om het verkeer er aan te herinneren de snelheid te minderen. In de discussie wordt duidelijk dat er geen duidelijkheid is over waar de poppen geplaatst moeten worden,omdat ze afhankelijk van de locatie misschien juist gevaarlijkere situaties opleveren. Het voorstel dat ouders ze zelf ergens neer kunnen zetten wordt verworpen, omdat ze dan waarschijnlijk snel zullen verdwijnen of juist een speelobject worden. Ook wordt de vraag gesteld wie de kosten betaalt als er tegen de poppen wordt aangereden. De schade zal in die gevallen niet anders dan normaal verhaald worden via de eigen verzekering. Er wordt echter ook opgemerkt dat als we elkaar er niet op aanspreken en de mensen zelf niet veranderen, dat dan ook de poppen niets veranderen. Aangezien het grootste struikelblok de locatie van de poppen is, is uiteindelijk over het volgende voorstel gestemd: De bewoners van nummer 43 gaan langs de deuren om met iedereen (unaniem) acceptabele locaties vast te stellen waar de poppen geplaatst en verankerd worden. Dit plan wordt ingeleverd bij het bestuur, waarna het bestuur eenmalig de poppen kan aanschaffen en plaatsen. Stemming (inclusief vooraf ingeleverde stemmen): 15 stemmen voor, 7 tegen, 1 neutraal.

5 11. Stemmen: Goed- of afkeuren van de bevestiging van de schommel aan de (mandelige) pergola nr. 42. Het bestuur heeft geconstateerd dat er een schommel is opgehangen aan de pergola van nr 42. De pergola s zijn mandelig en deze schommel had er niet zomaar opgehangen mogen worden. Er heerst wat onduidelijkheid over de mandeligheid van de pergola s. De voorzitter ligt dit toe. De parkeerplaats is eigen grondgebied, de pergola echter niet. De pergola s staan half op mandeling grondgebied en half op eigen grondgebied. Vergelijkbaar is de bij sommige woningen de zijgevel van de buurman die op grondgebied van de andere buurman staat of de mandelige schermen met klimop. Al in eerdere ALV s is aangeven door het vorige bestuur dat de pergola s mandelig zijn. Hierdoor zijn onder andere aanvragen voor een overkapping afgewezen. Daarnaast geeft de tekst in de verkoopbrochure aan: - paragraaf 6.1: Het gemeenschappelijk binnengebied zal mandelig worden uitgegeven. - paragraaf 6.5: Ter plaatse van het gemeenschappelijk gebied zullen houten pergola s worden aangebracht conform tekening. De laatste paragraaf geeft aan dat de pergola s tot het mandelig gebied horen. Het bestuur voegt daar nog aan toe dat indien er vooraf gevraagd was om toestemming tot het ophangen van de schommel dit niet was goedgekeurd. Het is op de agenda gezet, omdat het nu per ongeluk gebeurd is, en er eventueel over gestemd kan worden. Gedurende de discussie wordt duidelijk dat, ook al gaat het hier om een schommel, er een principiële discussie onder ligt en we geen veranderingen aan de pergola s willen. De schommel moet daarmee verwijderd worden. 12. Rondvraag Er is een vraag binnengekomen wanneer de betonplaten verwijderd worden en bestrating er voor in de plaats komt. Dit is al eerder besproken en wordt uitgevoerd wanneer de wijk klaar is en de weg aangepast is naar de nieuwe positie. Meer informatie is te krijgen bij de gemeente, aangezien het hier niet om het mandelige gebied gaat. De heer Andre van Dijk van Kleurrijk Wonen heeft aangegeven dat bij buurtfeesten/evenementen de bewoners bij Kleurrijk Wonen kunnen informeren over hulpen zelfs financiële vergoedingen. Het bestuur geeft aan dat hier al volop gebruik van wordt gemaakt, maar geeft de informatie graag door aan de activiteitencommissie. Op verzoek van nummer 36 wordt het volgende voorgelezen. Helaas is de indiener niet aanwezig voor toelichting en wordt het slechts ter kennisgeving aangeboden: Heel vaak (vaak meermaals per dag )wordt er door de jeugd, ouders en bezoekers tegen mijn schuur gevoetbald. Ik vind dit heel vervelend. Door dit voetballen is er schade ontstaan in mijn tuin en in de groenstroken. Er wordt bewust tegen de auto s geschoten met de bal. De kinderen komen zelf de bal terughalen uit de tuin en laten de poort open staan. Waardoor de honden zijn weggelopen, gelukkig zonder gevolg. Graag voorleggen aan de bewoners. Verder zijn er geen rondvragen en wordt de vergadering om ongeveer uur gesloten.

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Beheervereniging de Bomenweide 14 maart 2018 Algemene ledenvergadering Het bestuur, bestaande uit Edwin de Jong (penningmeester) Dirk-Jan Niggebrugge (voorzitter) Justin van Zeeland

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Notulen ALV Bewonersvereniging Binnentuin Scherf 6, 28 november 2008, te Forum Waterwin, aanvang 20.00uur

Notulen ALV Bewonersvereniging Binnentuin Scherf 6, 28 november 2008, te Forum Waterwin, aanvang 20.00uur Notulen ALV Bewonersvereniging Binnentuin Scherf 6, 28 november 2008, te Forum Waterwin, aanvang 20.00uur Aanwezig: Er zijn 42 stemgerechtigde leden aanwezig en er zijn 6 machtigingsstemmen vertegenwoordigd.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Januari 2014 Concept versie 6, oktober 2013 Huurdersvereniging InterWhere Kometenstraat 6 A, 1443 BA Purmerend. tel. 0299-770 014 E-mail: info@interwhere.nl internet www.interwhere.nl

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55. Rechten en verplichtingen van de leden

HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55. Rechten en verplichtingen van de leden HUISHOUDELIJK REGLEMENT AVANTI 55 Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden.

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. LIDMAATSCHAP Aanmelding Artikel 1 1. De aanmelding van nieuwe leden verloopt volledig via de website van de VVP. Na het invullen

Nadere informatie

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.V. PhARO Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers

Vereniging van Oud-Medewerkers datum 15 december 2016 datum vergadering 25 januari 2017 van Amber Verrycken (secretaris) tijd vergadering 14:30 16:00 e-mail amj.verrycken@avans.nl locatie vergadering Tilburg, Prof. Cobbenhagenlaan 13

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering. Vereniging De Negen Nessen. 26 maart 2009, Clubgebouw TC Bergen

Verslag Algemene Ledenvergadering. Vereniging De Negen Nessen. 26 maart 2009, Clubgebouw TC Bergen Verslag Algemene Ledenvergadering 26 maart 2009, Clubgebouw TC Bergen Bestuur: Mw. J Doucet, Dhr. J. de Boer, penningmeester, Dhr. T. Jonker, secretaris, Mw. S. Hopman en Dhr. J. Schmeitz 1. Opening De

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Algemene 'ledenvergadering'

Algemene 'ledenvergadering' Algemene 'ledenvergadering' Beheervereniging de Bomenweide 03-09-2013 Agenda Welkom Status update. Financiële situatie en vaststellen hoogte en ingangstijdstip onderhouds bijdrage / stemmen. Doornemen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: 1. de vereniging: de Vereniging International Association of Facilitators Netherlands

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19.

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19. NOTULEN Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo Gehouden op: Vergaderlocatie: Namens Verwey Vastgoed BV: Donderdag 17 mei 2018 om 19.00 uur Muspelheim

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND MANDELIGHEID / VVE. 15 februari 2011. Remco Slijkhuis Stichting Platform Mandeligheid

INFORMATIEAVOND MANDELIGHEID / VVE. 15 februari 2011. Remco Slijkhuis Stichting Platform Mandeligheid INFORMATIEAVOND MANDELIGHEID / VVE 15 februari 2011 Remco Slijkhuis Stichting Platform Mandeligheid INTRODUCTIE Waarom deze avond? Onduidelijkheid bij bewoners Mandelig terrein (nieuw) verschijnsel Verschillen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Netwerk Notarissen 2005.005150.01/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baan-, parken

Nadere informatie

Ten aanzien van dit reglement gelden de definities, zoals omschreven in die statuten.

Ten aanzien van dit reglement gelden de definities, zoals omschreven in die statuten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.C. ETTEN. Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijk reglement beoogt een nadere uitwerking te zijn van het bepaalde in de statuten, zoals die zijn vastgesteld door de algemene vergadering

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Notulen vergadering OV CBS De Wendakker 18-08-2015. Afwezig: Leo, Jantien, Jessica v. A., Patricia, Sandra, Femke, Peter

Notulen vergadering OV CBS De Wendakker 18-08-2015. Afwezig: Leo, Jantien, Jessica v. A., Patricia, Sandra, Femke, Peter Notulen vergadering OV CBS De Wendakker 18-08-2015 Edith, Esther, Jessica, Fieke, Susan, Tineke, Annet Afwezig: Leo, Jantien, Jessica v. A., Patricia, Sandra, Femke, Peter 1. Notulen 1. Opening en welkom

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inhoud: Lidmaatschap - algemeen - rechten en plichten van de leden Algemene Ledenvergadering (ALV) Bestuur Commissies algemeen Slotbepaling Bijlage 1. Huisregels paviljoen Huishoudelijk

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Vastgesteld op 3 februari 2016 Inhoud Rechten en verplichtingen van de leden... 2 Vergaderingen... 2 Commissies... 3 Besluitvorming... 3 Bestuur... 4 Verplichtingen

Nadere informatie

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ)

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ) pagina 1 van 5 16-002 - Pootlaan, Huibert (86/244), gevestigd te Alkmaar Besluiten 15 juni 2010 Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 30 juni, 27 augustus en 22 september 2009. Benoeming bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DIEPENVEENSE SPORTCLUB D.S.C. HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DEFINITIEF GOEDGEKEURD DOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN 14 NOVEMBER 2012 December 2012 D I E P E N V E E N S E S P O R T C L U B ( DSC )

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement per

Huishoudelijk reglement per Huishoudelijk reglement per 30-12-2013 RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan ter plaatse geldende verenigingsreglementen, waaronder het park-

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

Notulen Algemene Leden Vergadering Bewonersvereniging Lambrasse

Notulen Algemene Leden Vergadering Bewonersvereniging Lambrasse Notulen Algemene Leden Vergadering Datum 13 maart 2019 Tijd 20:00 - ± 21:30 (inloop vanaf 19:30) Plaats t Achterom, Homberg 2535 Wijchen Genodigden Bestuur bewonersvereniging Lambrasse Blokhoofden van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Agenda Algemene ledenvergadering

Agenda Algemene ledenvergadering Agenda Algemene ledenvergadering Datum: Tijd: Plaats: Genodigden: Aanwezigen: Toehoorders: 23 april 2014 20:00 22:00, inloop vanaf 19.30 uur Het Achterom, Wijchen Bestuur, 25 blokhoofden, administrateur

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 18 september JWK/tc

DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 18 september JWK/tc - 1 - DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 200545 JWK/tc Leden. Artikel 1. Alle leden van de vereniging zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Tennisvereniging Presikhaaf Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende (digitale) afhangreglement en aan

Nadere informatie

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen!

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen! VerenigingvanEigenaarsLoggerIV-Trompstaete teamstelveen VerslagvandeAlgemeneLedenvergaderinggehoudenopdonderdag15april2015in OntmoetingscentrumDeMeentteAmstelveen. 01Openingdoordevoorzitterenvaststellingvanhetaantalstemmenvolgensdepresentielijst

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

* ingekomen post: Een brief van Heleen Mensinga die de partnerdag organiseert sinds 13 jaar.

* ingekomen post: Een brief van Heleen Mensinga die de partnerdag organiseert sinds 13 jaar. Notulen Algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2015 Datum: 9 mei 2015 Aanvang: 11:00 Locatie: Sherpa, gebouw t Gein in Baarn 1. Opening door de voorzitter Ewout Brunt Ewout heet iedereen van harte welkom

Nadere informatie

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Woensdag 19 november 2014 19:30 uur Locatie: PWA Sporthal in het sportcafé Speciale Ledenvergadring BC Epe Pagina 1 Uitnodiging belangrijke speciale ledenvergadering

Nadere informatie

AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING

AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Uitgenodigd : Bijlages : Bestuur, afdelingsvoorzitters, leden 3 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Mededelingen voorzitter 4. Ingekomen stukken 5. Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie