Handleiding Content Management Systeem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Content Management Systeem"

Transcriptie

1 e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e Handleiding Content Management Systeem Tel (5) Pylimo g LT Vilnius Lithuania info@indis.lt

2 e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave Inloggen en overzicht Rubrieken, subrubrieken en artikelen... 4 Rubrieken... 4 Subrubrieken... 9 Artikelen Linkwizard Mediabank Afbeeldingen Online Image Editor (OIE) Documenten Vragen en/of problemen Gebruikers... 21

3 e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e 2. Inloggen en overzicht Om toegang te krijgen tot het CMS dient een gebruiker in te loggen via De gebruiker vult zijn/haar (gebruikers-)naam en wachtwoord in en klikt op login om daadwerkelijk toegang tot het CMS gedeelte te krijgen. Het hoofdscherm van het CSM ziet er als volgt uit: Er kan allereerst een keuze gemaakt worden tussen Dutch en English. Dit heeft betrekking op het CMS. Daarnaast is er links een optie Taal. Deze heeft betrekking op

4 e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e de inhoud. Kiest u voor NL, dan krijgt u via de optie Rubrieken toegang tot de aanwezige Nederlandstalige rubrieken. Afhankelijk van de toegangsrechten ziet de gebruiker linksboven een overzicht van de verschillende onderdelen in het CMS waartoe hij/zij toegang heeft. De systeembeheerders zien alle onderdelen, maar een 'gewone' gebruiker ziet mogelijk minder onderdelen. De systeembeheerders kunnen per gebruiker instellen tot welke de onderdelen deze toegang heeft. (Zie ook hoofdstuk 3 Gebruikers). 3. Rubrieken, subrubrieken en artikelen De site (en ook het CMS) werkt volgens een Rubriek Subrubriek Artikel structuur. De site heeft verschillende rubrieken en al deze rubrieken kunnen subrubrieken hebben. Zowel binnen rubrieken als subrubrieken kunnen artikelen geplaatst worden. Rubrieken Klik eerst op de link rubrieken links boven in het CMS. Een soortgelijk overzicht als hieronder zal verschijnen: Wilt u hier de volgorde aanpassen (en dat geldt ook voor het gedeelte Subrubrieken en voor Artikelen), dan kunt u dat doen door eerst een titel aan te klikken en dan links van de lijst op de pijltjes naar boven of naar beneden te klikken, net zolang tot de rubrieken in de door u gewenste volgorde staan. Vergeet vervolgens niet om de wijzigingen op te slaan door te klikken op de afbeelding diskette, onder de pijltjes.

5 e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e Om de eigenschappen van de Rubriek aan te passen klikt u rechts naast de rubriek op het tweede plaatje van rechts met pijltje/pen. Wilt u naar de subrubrieken van een bepaalde rubriek, klik dan op het meest linkse plaatje. Wilt u echter artikelen plaatsen of beheren die direct zichtbaar moeten zijn op de rubriekspagina, klik dan op het tweede plaatje van links: artikelen. Wilt u een rubriek verwijderen, klik dan uiterst rechts op het icoontje verwijderen (min-teken). Kiest u verwijderen, dan krijgt u altijd eerst een bevestigingsvraag, om te voorkomen dat u per ongeluk een rubriek zou verwijderen. Let op: een rubriek verwijderen betekent dat u ook de daartoe behorende inhoud verwijdert! (subrubrieken inclusief artikelen). Rubrieken hebben een Titel en Intro tekst. Daarnaast hebben rubrieken een aantal andere eigenschappen, die ingesteld kunnen worden. De rubriekspagina die in het venster geladen wordt, hebben we voor deze handleiding in 2 stukken moeten verdelen. De titel die hier is ingevuld, wordt op de beginpagina van de rubriek getoond. De tekst is de zgn. Introductietekst, de inleiding van de rubriek. Ook deze wordt getoond op de beginpagina van de rubriek. De tekst kunt u beheren met een WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor. Het gebruik van de verschillende knoppen is gelijk aan dat van Microsoft Word. Teksten kunt u rechtstreeks typen in het veld. Ook kunt u een bestaande tekst gemaakt in bijvoorbeeld Microsoft Word invoeren. Het probleem is alleen dat Word een hoop extra gegevens onder water opslaat. Die gegevens zorgen er voor dat de tekst er misschien wel goed en mooi uitziet in Word, op een website blijkt het dan ineens om hele andere lettertypes, formaten etc. te gaan. Het CMS beschikt over een oplossing om alle overbodige informatie eruit te halen.

6 e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e Open eerst het document in Word, selecteer alle tekst en kies voor kopiëren. Ga vervolgens naar het CMS-scherm waarin u de tekst wilt plakken en kies voor de knoppen Paste from Word (plakken uit Word) de plak knop met de blauwe W erop: Klik vervolgens in het witte vlak en druk op Ctrl en V om de tekst te plakken. Klik daarna op OK om alle zgn. lettertype definities bij het plakken te verwijderen. U tekst wordt op deze manier netjes geplakt.

7 Het volgende veld Metatag omschrijving wordt door de verschillende grote zoekmachines gebruikt om aan te geven waar deze pagina over gaat. Voor Metatag Trefwoorden geldt hetzelfde: zoekmachines gebruiken deze als trefwoorden. Via de optie Waar te tonen kunt u aangeven of de rubriek bovenin, of rechts getoond moet worden. Via de optie rechts worden rubrieken in de rechterkolom getoond. Ook kunt u via deze pagina bij Hoe te tonen aangeven hoe de artikelen die gelinkt zijn aan deze rubriek, standaard getoond moeten worden. U heeft de keuze uit Alleen Titel, Titel en Intro, Volledig artikel of een lijst met opsomtekens.

8 Met behulp van de optie Afbeeldingen kunt u ongelimiteerd afbeeldingen toevoegen aan de rubriekspagina. Klik op klik hier om een afbeelding toe te voegen en kies een afbeelding uit de Mediabank, door te klikken op de afbeelding van uw keuze (zie ook Mediabank). De afbeelding wordt nu gekoppeld aan het item. U ziet nu welke code de afbeelding heeft gekregen (ID: ##20##). Een afbeelding kan links of rechts van de tekst uitgelijnd worden. Kies hiervoor uit de uitklaplijst Positie. Daaronder ziet u opties waarmee u aan kunt geven hoe de afbeelding getoond moet worden. Als u een vinkje zet bij Toon als thumbnail dan zal alleen een kleinere versie van de afbeelding op de website getoond worden. Zet u ook een vinkje in Popup dan kan de bezoeker klikken op de kleine versie en zal in een extra scherm de grotere versie van de afbeelding geladen worden. In het veld alt tekst kunt u de alternatieve tekst bij de afbeelding plaatsen. Bezoekers zien die tekst als ze met de muis over de kleine afbeelding bewegen. Ook wordt deze tekst gebruikt voor bezoekers die met een tekstuele browser werken of bijvoorbeeld met een braille leesregel. Wilt u de afbeelding verwijderen dan kan dat via de link Verwijder. Vervolgens plaatst u op de door u gewenste positie (waar dan ook) in de tekst de verwijzing naar die afbeelding (met behulp van de code ##nummer##). Op de site wordt automatisch die code vervangen door de juiste afbeelding. Met behulp van de optie Document kunt u ongelimiteerd bestanden (word documenten, pdf, etc.) toevoegen aan de rubriekspagina. Dit gaat op dezelfde manier als bij Afbeeldingen: U selecteert het document en zet vervolgens, waar dan ook in de tekst, de verwijzing naar het document (met behulp van de code ##nummer##). Op de site wordt die code automatisch vervangen door een link naar het document. De Alt-tekst die bij het document wordt ingevuld zal als link in de tekst getoond worden. Ook is er de optie Link. Dit veld kunt u gebruiken als u de menu optie rechtstreeks wilt laten linken naar een bestaande pagina op de website of naar een bepaalde URL. De tweede optie waar te tonen heeft alleen betrekking op de hoofd website van kansplus. Voor sommige rubrieken kan hiermee aangeven worden of deze binnen kadernet dan wel intranet getoond moeten worden. Nieuws en Agenda zijn speciale rubrieken qua opmaak zowel in de rechterkolom als in het midden gedeelte van het scherm, met de optie type kunt u deze aangeven.

9 Met de optie comments kunt u aangeven of bezoekers kunnen reageren op deze rubriek. Met de optie Activeer kunt u aangeven of de rubriek geactiveerd is en getoond wordt op uw site. Met deze optie kunt u bijvoorbeeld rubrieken tijdelijk niet tonen op uw site, door ze te deactiveren. Let op! Vergeet niet steeds uw werk en instellingen op te slaan! U doet dat door te klikken op het icoontje met de pen helemaal onderaan het scherm. Subrubrieken Klikt u op de titel van een Rubriek in het Rubriekenoverzicht, dan komt u op de pagina met alle Subrubrieken van de gekozen Rubriek: Ook hier kunt u de volgorde aanpassen door een titel aan te klikken en dan links van de lijst op de pijltjes naar boven of naar beneden te klikken, net zolang tot de rubrieken in de door u gewenste volgorde staan. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan door te klikken op de afbeelding diskette, onder de pijltjes. Wilt u de subrubriek verwijderen klik dan uiterst rechts op het icoontje voor verwijderen (min-teken). Kiest u verwijderen, dan krijgt u altijd eerst een bevestigingsvraag om te voorkomen dat u per ongeluk een subrubriek zou verwijderen.

10 Let op: verwijderen van een subrubriek betekent dat u ook de daartoe behorende inhoud verwijdert! (inclusief artikelen). Wilt u naar de artikelen behorend bij deze subrubriek, klik dan rechts van de titel op het meest linkse plaatje. Ook subrubrieken hebben een aantal eigenschappen. Als u op Aanpassen rechts van de titel klikt (het middelste plaatje - pennetje) verschijnt het volgende scherm: Het eerste gedeelte is nagenoeg hetzelfde als bij Rubrieken. U voert een titel invoeren voor de subrubriek en een introductietekst. De Titel is verplicht, de introtekst niet. Er is een extra veld subtitel, stel u wilt boven in het menu alleen Agenda tonen maar in de tekst zelf Agenda voor het jaar 2009 dan vult u deze laatste in in het vakje subtitel. De tekst kunt u weer beheren met een WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor. Het gebruik van de verschillende knoppen is gelijk aan dat van Microsoft Word. Ook hier kiest u voor het plakken van teksten uit bijvoorbeeld Microsoft Word voor de knoppen Paste from Word (plakken uit Word) de plak knop met de blauwe W erop (zie ook hoofdstuk 2.1 Rubrieken). Ook een Subrubriek heeft een Meta omschrijving en Meta trefwoorden. Vergeet niet deze ook voor de subrubrieken in te vullen, opdat de pagina's beter gevonden kunnen worden via de grote zoekmachines.

11 Met behulp van de optie Afbeeldingen kunt u ongelimiteerd afbeeldingen toevoegen aan de subrubriekspagina. Klik op klik hier om een afbeelding toe te voegen en kies een afbeelding uit de Mediabank, door te klikken op de afbeelding van uw keuze. (zie ook Mediabank). De afbeelding wordt nu gekoppeld aan het item. U ziet welk code de afbeelding heeft gekregen (ID: ##20##). Een afbeelding kan links of rechts van de tekst uitgelijnd worden. Kies hiervoor uit de uitklaplijst Positie. Er zijn ook opties waarmee u aan kunt geven hoe de afbeelding getoond moet worden. Als u een vinkje zet bij Toon als thumbnail dan zal alleen een kleinere versie van de afbeelding op de website getoond worden. Zet u ook een vinkje in Popup dan kan de bezoeker klikken op de kleine versie en zal in een extra scherm de grotere versie van de afbeelding geladen worden. In het veld alt tekst kunt u de alternatieve tekst bij de afbeelding plaatsen. Bezoekers zien die tekst als ze met de muis over de kleine afbeelding bewegen. Ook wordt deze tekst gebruikt voor bezoekers die met een tekstuele browser werken of bijvoorbeeld met een braille leesregel. Wilt u de afbeelding verwijderen dan kan dat via de link Verwijder. Vervolgens plaatst u op de door u gewenste positie (waar dan ook) in de tekst de verwijzing naar die afbeelding (met behulp van de code ##nummer##). Op de site wordt automatisch die code vervangen door de juiste afbeelding. Met behulp van de optie Document kunt u ongelimiteerd bestanden (word documenten, pdf etc.) toevoegen aan de subrubriekspagina. Dit gaat op dezelfde manier als bij Afbeeldingen: eerst selecteert u een document en vervolgens kunt u waar dan ook in de tekst de verwijzing naar het document zetten (met behulp van de code ##nummer##). Op de site wordt automatisch die code vervangen door een link naar het document. De Alt-tekst die bij het document wordt ingevuld zal als link in de tekst getoond worden. Met de optie Activeer kunt u aangeven of deze subrubriek geactiveerd is en getoond wordt op uw site. Met deze optie kunt u bijvoorbeeld rubrieken tijdelijk niet tonen op uw site, door ze te deactiveren Tot slot de optie Link. Dit veld kunt u gebruiken om de menu optie rechtstreeks te laten linken naar een bestaande pagina op de website of naar een bepaalde URL. Als u een vinkje zet in Comments dan kunnen bezoekers reageren op de site op deze subrubriek.

12 Ook hier geldt: vergeet niet steeds uw werk en instellingen op te slaan door te klikken op het icoontje onderaan het scherm! Artikelen Klikt u op het icoontje van artikelen in het (sub-)rubrieken overzicht dan komt u op de pagina met alle artikelen van de gekozen (sub-)rubriek: In het overzicht ziet u achtereenvolgens de Publicatie datum, de Titel en de Vervaldatum van het artikel. Is deze datum niet bekend dan zal op die plek geen vervaldatum getoond worden. Een aantal opties werkt hetzelfde als bij Rubrieken en subrubrieken: De volgorde van de artikelen past u aan door een titel aan te klikken en dan op de pijltjes links naar boven of naar beneden te klikken, tot de artikelen in de door u gewenste volgorde staan. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan door links op de afbeelding van de diskette onder de pijltjes te klikken. Een bestaand artikel kunt u verwijderen door rechts op het icoontje voor aanpassen (pennetje) te klikken. Kiest u verwijderen, dan krijgt u weer een bevestigingsvraag om te voorkomen dat u per ongeluk een artikel zou verwijderen. Is een artikel gelinkt aan een ander artikel dan wordt dat weergegeven door het Link icoontje voor de titel van het artikel. Artikelen kunt u toevoegen door boven de lijst te klikken op de link Toevoegen Artikel. U krijgt dan het volgende scherm:

13 Een artikel bestaat uit een Titel (verplicht) en mogelijk een Intro. De intro wordt getoond op de (sub-) rubriekspagina, als gekozen wordt voor de optie Titel plus Intro tonen. De intro is zeer kort en dient als aandachttrekker. Daaronder kunt u in het speciale tekstvak het feitelijke artikel plaatsen. De tekst kunt u beheren met een WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor. Het gebruik van de verschillende knoppen is gelijk aan dat van Microsoft Word. Vergeet niet uw werk op te slaan! Teksten kunt u rechtstreeks typen in het veld. Ook kunt u een bestaande tekst, gemaakt in bijvoorbeeld Microsoft Word, invoeren. Het probleem is alleen dat Word een hoop extra gegevens onder water opslaat. Die gegevens zorgen er voor dat de tekst er misschien wel goed en mooi uitziet in Word, op een website blijkt het dan ineens om hele andere lettertypes, formaten etc. te gaan. Het CMS beschikt over een oplossing om alle overbodige informatie eruit te halen. Ook hier kiest u voor het plakken van teksten uit bijvoorbeeld Microsoft Word voor de knoppen Paste from Word (plakken uit Word) de plak knop met de blauwe W erop (zie ook hoofdstuk 2.1 Rubrieken). U kunt echter nog meer doen met/bij een artikel, in de afbeelding hieronder ziet u de overige opties:

14 Met Toon publicatiedatum kunt u aangeven of de publicatiedatum van het artikel getoond moet bij het raadplegen van het artikel of de feitelijke aanmaakdatum. Met Toon op Homepage kunt u aangeven of de titel en intro van dit artikel op de homepage getoond moet worden. Heeft u als gebruiker de rechten om artikelen te mogen publiceren dan ziet u ook het aanvink vakje: Activeer/Publiceer. Als u dit vakje aanvinkt wordt het artikel meteen na opslaan gepubliceerd. Heeft u deze rechten niet, dan zal het vakje Activeer ontbreken. De opties bestanden en afbeeldingen zoals hieronder beschreven verschijnen pas bij het aanpassen van het artikel. U moet dus eerst een artikel toevoegen en, het opslaan. Met behulp van de optie Bestanden kunt u ongelimiteerd bestanden (word documenten, pdf etc.) toevoegen aan de rubriekspagina. Deze verschijnen onderaan de pagina ter download. Let op dat u per bestand op Opslaan drukt. Met behulp van de optie Afbeeldingen kunt u ongelimiteerd afbeeldingen toevoegen aan de rubriekspagina. Klik op klik hier om een afbeelding toe te voegen en kies een afbeelding uit de Mediabank,door te klikken op de afbeelding van uw keuze. (zie ook Mediabank). De afbeelding wordt nu gekoppeld aan het item.

15 U ziet welk code de afbeelding heeft gekregen (ID: ##20##). Een afbeelding kan links of rechts van de tekst uitgelijnd worden. Kies hiervoor uit de uitklaplijst Positie. Bij artikelen kunt u ook kiezen voor Intro bovenaan. De afbeelding wordt dan automatisch bovenaan de intro geplaatst. Er zijn ook opties waarmee u aan kunt geven hoe de afbeelding getoond moet worden. Als u een vinkje zet bij Toon als thumbnail dan zal alleen een kleinere versie van de afbeelding op de website getoond worden. Zet u ook een vinkje in Popup dan kan de bezoeker klikken op de kleine versie en zal in een extra scherm de grotere versie van de afbeelding geladen worden. In het veld alt tekst kunt u de alternatieve tekst bij de afbeelding plaatsen. Bezoekers zien die tekst als ze met de muis over de kleine afbeelding bewegen. Ook wordt deze tekst gebruikt voor bezoekers die met een tekstuele browser werken of bijvoorbeeld met een braille leesregel. Wilt u de afbeelding verwijderen dan kan dat via de link Verwijder. Vervolgens plaatst u op de door u gewenste positie (waar dan ook) in de tekst de verwijzing naar die afbeelding (met behulp van de code ##nummer##). Op de site wordt automatisch die code vervangen door de juiste afbeelding. Link: Dit veld kunt u gebruiken om de menu optie rechtstreeks te laten linken naar een bestaande pagina op de website of naar een bepaalde URL. Gelinkt aan: via deze optie kunt u aangeven of dit artikel gelinkt moet zijn aan een ander artikel. Kies hiervoor de titel van het artikel uit de lijst. Comments zorgt er voor dat gebruikers kunnen reageren op dit artikel. Linkwizard Overal waar gebruik gemaakt wordt van het WYSIWYG veld voor het plaatsen van teksten, kunt u ook gebruik maken van de speciaal ontwikkelde 'link wizard'. U vindt de link wizard in de menubalk van het WYSIWYG veld: Selecteer eerst in de tekst het woord/de woorden die u wilt linken en druk daarna op de link wizard. Het volgende scherm zal verschijnen:

16 U maakt achtereenvolgens uit de verschillende uitklaplijstjes uw keuze waarnaar de link moet gaan. Dat kan een pagina op de site zijn, maar ook een link naar een andere website. Bent u tevreden, klik dan op de link icoon achter de laatst gebruikte uitklaplijst. In het veld URL zal nu de volledige link verschijnen (hieraan hoeft u verder niets aan te passen). Klik op OK om het venster te sluiten en in de tekst de selectie te linken. Voor een externe link (naar een andere URL) vult u uitsluitend de te linken URL in bij link in het rechterveld bij link (naast en u drukt op OK om het venster te sluiten en in de tekst de selectie te linken. Wilt u linken naar een adres, selecteer klik dan in het uitklaplijstje bij het veld link de optie mailto en zet het adres waarnaar u wilt linken in het rechtervak. Druk daarna op Ok om het venster te sluiten en in de tekst de selectie te linken. De linkwizard kunt u bovendien gebruiken om bovenin de tekst te linken naar lager op die pagina geplaatste tekst, de zgn. ankers. Ga eerst op de plek in de tekst staan waarnaar u wilt linken en kies uit het de menubalk van de editor het anker symbool. Typ de naam in die u wilt gebruiken en druk op ok. Vervolgens gaat u naar de plek waar u de link naar het zojuist toegevoegde anker wilt plaatsen en kies de linkwizard in de menubalk. Bij het uitklaplijstje Linktype kiest u nu voor Anchor in this page (of Anker in deze pagina ) en vervolgens kiest u uit het lijstje wat dan tevoorschijn komt de naam die u het anker eerder heeft gegeven. Klik vervolgens op ok om te bevestigen. 4. Mediabank Met behulp van de mediabank kunt u diverse media (documenten, afbeeldingen, banners) opslaan zodat deze op andere plaatsen in het CMS gebruikt kunnen worden. Er zijn drie categorieën: afbeeldingen, banners en documenten.

17 Afbeeldingen Als u klikt op afbeeldingen, dan krijgt u een overzicht van al toegevoegde afbeeldingen. Deze kunt u aanpassen dan wel verwijderen door te klikken op de desbetreffende link onder de afbeelding en omschrijving. Als de lijst van afbeeldingen groter/langer wordt dan wordt deze getoond over meerdere pagina s. Bovenaan de pagina s kunt u dan bladeren. Ook kunt u gebruik maken van de zoekoptie om een specifieke afbeelding te vinden. Voer een trefwoord in en druk op zoeken. Er wordt dan gezocht in zowel de bestandsnaam als de ingevoerde omschrijving. Voor het toevoegen en aanpassen van de afbeeldingen wordt gebruik gemaakt van de Online Image Editor (OIE). Online Image Editor (OIE) Openen van een bestaande foto Klik op om een afbeelding op uw eigen PC te openen. U kunt op twee manieren foto s op de website tonen. De eerste is met de werkelijk grootte van de foto. De tweede is een zgn. Thumbnail op de site, waarop de bezoeker vervolgens kan klikken om de grotere versie te zien. Klik op Image en vervolgens op Resample:

18 Met deze optie kunt het formaat van de afbeelding aanpassen. Gaat u voor de werkelijk grootte, dan adviseren we om een maximale breedte van pixels te kiezen. Gaat u voor de optie thumbnail dan mag het formaat groter zijn (bijv. 640 x 480 pixels). Als u een vinkje zet bij Apply sharpen effect after resampling dan wordt de afbeelding automatisch scherper gemaakt. U kunt via de optie Save in de menubalk (de diskette) een kopie van de aangepaste versie op uw eigen PC opslaan. Kies een andere naam dan de originele foto. Kies voor bestandsformaat.jpg. Er opent een venster JPEG opties. Hiermee kunt u de kwaliteit van de foto instellen.

19 In tegenstelling tot afdrukken hoeven foto s op website geen hoge kwaliteit te hebben. Ze kunnen daarom gerust gecomprimeerd worden. Schuif met de balk bij Compressie kwaliteit tot ongeveer 75. Klik op Save. U kunt in het scherm met OIE eventueel een omschrijving bij de afbeelding invullen. Vergeet vervolgens niet om onderaan het scherm met OIE ook op het plus teken te klikken om de foto daadwerkelijk naar de server te sturen. Documenten Net zoals bij afbeeldingen krijgt u als u klikt op documenten een overzicht van alle al toegevoegde documenten. Via de verwijderknop kunt u het document verwijderen, via aanpassen kunt u eventueel een aangepast document uploaden. Via de link toevoegen document kunt u een document toevoegen aan de mediabank. Selecteer op uw eigen PC een document via de Browse knop. Vul daarna eventueel een omschrijving in en druk op de plus om het document toe te voegen.

20 5. Vragen en/of problemen Heeft u na het lezen van de handleiding nog vragen of loopt u aan tegen problemen? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie van KansPlus via communicatie@kansplus.nl of telefoon Zij helpen u verder en besluiten of InDis ingeschakeld kan/moet worden.

21 6. Gebruikers Dit hoofdstuk is alleen van belang voor de websitebeheerder van het landelijk Bureau van KansPlus. Het CMS maakt gebruik van 3 onderdelen om toegang te verlenen. Allereerst zijn er de Gebruikersgroepen. Hier kunnen groepen gebruikers aangemaakt worden en daarbij kan worden aangegeven tot welke onderdelen van de site deze groepen toegang hebben.

22 Een aantal groepen is al aangemaakt in het systeem, maar er kunnen onbeperkt nieuwe (gedifferentieerde) groepen worden toegevoegd. Via de lijst kan bepaald worden tot welke (sub-)rubrieken of artikelen de groep toegang heeft. Daarnaast kan ook per interactief onderdeel aangegeven worden wat de mogelijkheden van deze groep zijn.

23 Via de optie Gebruikersrollen in het menu kunt u de aanwezige rollen beheren. Ook kunt u hier een nieuwe rol toevoegen, mochten de standaard aanwezige rollen niet voldoende zijn: Per rol kunt u aangeven welke functies de rol in het CMS mag uitvoeren. De verschillende mogelijkheden zijn: View het kunnen zien van artikelen, (sub-)rubrieken Edit het mogen aanpassen van artikelen, (sub-)rubrieken Add het mogen toevoegen van artikelen, (sub-)rubrieken Delete het mogen verwijderen van artikelen, (sub-)rubrieken Publish het mogen publiceren van artikelen, (sub-)rubrieken

24 Het laatste gedeelte is de Gebruikerslijst, waar de gebruikers toegevoegd, aangepast of verwijderd kunnen worden: Alle velden zijn verplicht en uit de twee uitklaplijsten kiest u de groep waartoe de gebruiker behoort en welke rol de gebruiker krijgt toebedeeld.

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5 Handleiding Beheer Standaard Versie Datum Opmerkingen 0.1.2 29-01-09 Note opgenomen op pagina 7 over subpagina's en weergave in menu structuur. 0.1.3 02-02-09

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website.

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Voor wie? U wilt uw bedrijf professioneel voor stellen? U wenst uw website graag zelf te onderhouden? U wenst het budget laag te houden? Wat?

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding Intranet Versie 1.0

Handleiding Intranet Versie 1.0 Handleiding Intranet Versie 1.0 Auteur: Roger van Santen Pagina: 1 van 12 1 VERSIEBEHEER Versie Datum Auteur(s) Aanleiding Wijzigingen 1.0 10-01-2006 Roger van Santen Installatie intranet nvt Auteur: Roger

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Docenten handleiding Versie 21 september 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media

Nadere informatie

Handleiding Tridion voor authors en editors

Handleiding Tridion voor authors en editors Handleiding Tridion voor authors en editors Wijzigen van items van vóór de herimplementatie (mei 2009) Telefoon helpdesk: 7500 E-mail: helpdesktridion@gmail.com. Juli 2009 Een bestaand item wijzigen Het

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding versie 1 juni 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek Wordpress Handleiding Mediabibliotheek In deze handleiding wordt de mediabibliotheek van Wordpress behandeld WordPress Handleiding De mediabibliotheek Webmyday 2018 STAP 1 1. Log in op de website Ga naar

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares.

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares. HAND- OUT website: inloggen: login name: password: http://www.uwdomein.com https://www.uwdomein.com/qzadmin statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com support http://help.suares.nl/ Kuki+Ko

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie