VERZONDEN 2 6 APR. 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERZONDEN 2 6 APR. 2018"

Transcriptie

1 Bezoekadres De Blomboogerd 1,4003 BX Tiei Postadres Postbus 599, 4000 AN Tiel T (0344) F (0344) E info@wsrl.nl I Bank IBAN NL93NWAB BIC NWABNL2G Waterschap Rivierenland Centrum Publiekparticipatie o.v.v. A15 Papendrecht-Sliedrecht Postbus GH 'S-GRAVENHAGE VERZONDEN 2 6 APR Datum: 26 april 2018 Uw kenmerk: Ons kenmerk: / Behandeld door: E.G. de Nooijer Onderwerp: Doorklesnummer / Wateradvies Waterschap Rivierenland op het Ontwerp Tracé bes lult A15 Papendrecht- (0344) Slledrecht e.de.nooijer@wsrl.nl Geachte heer/mevrouw, Uw toegezonden Ontwerp Tracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht geeft aanleiding tot het maken van de volgende opmerkingen. Deze opmerkingen zijn tevens aan te merken als wateradvies in het kader van de watertoetsprocedure. Samenvatting Wij kunnen instemmen met Ontwerp Tracébesluit. Wel vragen wij uw aandacht voor onderstaande punten. Met name vragen wij aandacht voor het onderzoek naar het functioneren van de aanwezige duikers binnen het piangebied. En voor de gevoigen van siuipverkeer op de wegen die bij het waterschap in het beheer zijn. Doorlopen proces Waterschap Rivierenland is in een vroeg stadium betrokken bij de planvorming rond de verbreding van de A15 Papendrecht-Sliedrecht. Aan het begin waren voldoende momenten gepland om onder andere bij het waterschap informatie te inventariseren. De kwaliteit van de onderlinge afstemming in de fase erna is niet optimaal geweest, doordat de afstem- en inputmomenten over de concepten van het ontwerp steeds gepland werden in vakantieperiodes. Het verdient aanbeveling om in de Tracébesluit fase meer aandacht aan de planning te besteden. Per mail d.d. 17 april 2018 heeft Rijkswaterstaat het waterschap gevraagd om in te stemmen met een wijziging van het zoekgebied voor watercompensatie in peilgebied 1. Ruimtelijke consequenties en opmerkingen De opmerkingen hebben betrekking op de volgende drie hoofdonderdelen: het watersysteem, duikers in het plangebied en wegen. 1- Het watersysteem: a- Paragraaf 3.2.2, Oppervlaktewaterkwaliteit: Wij vragen u om onder deze paragraaf te refereren aan de oppervlaktewaterkwaliteitsdoelen die opgenomen zijn in het waterbeheerprogramma van ons waterschap. Deze doelen zijn tevens vastgelegd in het waterplan Zuid-Holland van provincie Zuid-Holland. Wij verzoeken u vriéndelijk bij verdere correspondentie ons kenmerk te vermelden, zodat wij uw brief sneller kunnen beantwoorden.

2 Pagina 2 van 6 b- Paragraaf 3.4.1, peilgebied 1: Gemeente Papendrecht heeft tijdens het overleg met Rijkswaterstaat op 20 maart jl. haar voorkeur uitgesproken om de realisatie van de wateropgave voor peilgebied 1 binnen de nieuwe ontwikkeling A15 PARK te realiseren in plaats van het in het deelrapport water voorgestelde zoekgebied. Rijkswaterstaat heeft ons verzocht om in te stemmen met het koppelen van de wateropgave ten behoeve van A15 PAS aan de (gemeentelijke) ontwikkeling A15 PARK. Waterschap Rivierenland stemt in met dit voorstel. Wij verzoeken u om de ontwikkeling A15 PARK als zoekgebied op te nemen in de toelichting van het Tracébesluit A15 Papendrecht- Sliedrecht. Tevens zien wij graag op welke wijze de wateropgave van deelgebied 1 uitgewerkt zal worden binnen de nieuwe ontwikkeling A15 PARK. c- Paragraaf 3.4.1, peilgebied 2: Voor het hele plangebied geldt dat de onderhoudbaarheid/bereikbaarheid van de nieuw aan te leggen watercompensatie gewaarborgd dient te zijn. Bijvoorbeeld de watercompensatie binnen peilgebied 2. Deze watercompensatie zal plaatsvinden binnen het nieuw te ontwikkelen Recreatief Knooppunt Sliedrecht. Dit zal deels in de vorm van groot water uitgevoerd worden. Naar verwachting zal het beheer en onderhoud van dit water varend plaatsvinden. Daarom dient dit water voldoende diep te zijn om het onderhoud efficiënt te kunnen uitvoeren. De minimale waterdiepte van dit water dient 50 cm te zijn. Een ander voorbeeld is de watercompensatie binnen peilgebied 4. Op de locatie van de watercompensatie verwachten wij mogelijk een knelpunt bij het beheer en onderhoud van de nieuw aan te leggen A-watergang. De nieuwe watergang komt volgens het deelrapport water dichtbij de A15 te liggen waardoor het onderhoud mogelijk deels vanuit de rijksweg plaats moet vinden. Wij zien graag een toelichting opgenomen in het rapport met betrekking tot de bereikbaarheid van de nieuwe watergang voor onderhoud. Dit punt geldt namelijk voor alle nieuw aan te leggen wateren binnen het hele plangebied. d- Paragraaf 3.4.1, peilgebied 2: De watercompensatie van peilgebied 3 zal ook binnen peilgebied 2 plaatsvinden. Graag zien wij in het rapport een toelichting opgenomen hoe deze maatregel juridisch/bestuurlijk vast wordt gelegd. e- Paragraaf 3.4.5, algemeen: Onder deze paragraaf is aangegeven dat waar het afstromend regenwater niet oppervlakkig af kan stromen naar de berm gebruik gemaakt wordt van een regenwaterstelsel. Wij zien graag een toelichting opgenomen in het deelrapport waar een regenwaterstelsel van toepassing is binnen het plangebied. f- Paragraaf , algemeen: In deze paragraaf is aangegeven dat periodiek afschrapen van de berm een beheermaatregel is voor het verwijderen van de verontreinigingen. Wij verzoeken u ons te informeren hoe het plan van deze beheermaatregel er uitziet.

3 Pagina 3 van 6 2- De duikers binnen het plangebied Zowel het ruimtebeslag als het functioneren van de duikers zijn voor ons waterschap een zorgpunt. Daarom vinden wij het noodzakelijk dat de duikers binnen dit project onderzocht dienen te worden. Het goed functioneren van de duikers binnen het plangebied blijft voor ons waterschap van groot belang voor een duurzaam watersysteem. Wij hebben onze zorg hierover in diverse overlegmomenten dan wel schriftelijk duidelijk benadrukt. Wij vragen u om ons inzicht te geven in de technische staat en het hydraulische functioneren en de mogelijke gevolgen hiervan op het ruimtebeslag rondom de duikers. Rijkswaterstaat heeft een instandhoudingsverplichting en de verbreding zou een natuurlijk moment kunnen zijn duikers te vervangen indien deze aan het einde van hun levensduur zitten. In het deelrapport water is helaas geen toelichting opgenomen over hoe hiermee om te gaan. 3- Wegen a- Er ontstaat een onvolledig beeld van het wegennet rond het projecttraject doordat een aantal belangrijke wegen niet zijn meegenomen in het verkeersmodel. b- In de rapportage verkeer zien wij geen volledige toelichting van de mogelijke effecten van de capaciteitsverruiming van de A15 op de wegen in het studiegebied waaronder het wegennet dat bij ons waterschap in beheer is. Er ontstaat namelijk een toename van congestie bij op- en afrit Sliedrecht-Oost, in acht nemend het aantal projecten dat in de toekomst uitgevoerd zal worden (zoals de verbreding van de A27). Bij het zoeken naar oplossingen c.q. maatregelen is Rijkswaterstaat (mede) verantwoordelijk. c- Als gevolg van het punt (b) hierboven verwachten wij een toename van het sluipverkeer op het wegennet dat bij ons waterschap in beheer is. Dat zal gevolgen hebben voor de kosten van beheer en onderhoud van dit wegennet en de verkeersveiligheid. Bij het zoeken naar oplossingen c.q. maatregelen is Rijkswaterstaat (mede) verantwoordelijk. d- Wij vragen uw aandacht voor de uitgangspunten van de achterliggende berekeningen van dit rapport vooral voor de toename van verkeersintensiteiten binnen het studiegebied in de projectsituatie Zie hiervoor punt 5 van bijlage 1. In bijlage 1 treft u een toelichting aan van de bovenstaande opmerkingen. Conclusie Wij adviseren positief over het onderhavige plan, mits voorgaande opmerkingen in hettracébesluit verwerkt worden. Wij verzoeken u aan te geven op welke wijze onze opmerkingen worden verwerkt in het plan. Daarnaast verzoeken wij u het waterschap te betrekken bij de verdere procedure van het plan en de planning hiervan aan te geven.

4 Pagina 4 van 6 Voor de uitvoering van het plan is een watervergunning van het waterschap vereist. In deze watervergunning kunnen nadere technische eisen worden gesteld aan uw plan. U kunt hierover contact opnemen met de Servicedesk van de afdeling Vergunningen van ons waterschap. Zij zijn bereikbaar via adres vergunningen@wsrl.nl en telefoonnummer (0344) Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze brief, kunt u contact opnemen met E.G. de Nooijer via telefoonnummer (0344) , adres e.de.nooiier(5)wsrl.nl. Hoogachtend, namens het collei ijkgraaf erpb^mraden van WaterscbS^Rivie/^filani fvr. I rda MPM hoofd van de afdeling Plannen a.i. Bijlagen: Afschrift: Toelichting op de opmerkingen met betrekking tot het deelrapport Verkeer. Archief (inclusief bijlage); Gemeente Sliedrecht, T.a.v. Annekie Epker, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht; Gemeente Papendrecht, T.a.v. Ada de Jong, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht

5 Pagina 5 van 6 Bijlage 1: Toelichting op de opmerkingen met betrekking tot het deelrapport Verkeer. In de rapportage verkeer van het Ontwerp Tracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht wordt onderscheid gemaakt in projecttraject, HWN invloedgebied en OWN invloedgebied. Hiermee wordt per type weg gekeken wat de verkeerskundige gevolgen zijn van verbreding A15. Waterschap Rivierenland heeft in deze brief een aantal opmerkingen opgenomen. Hieronder treft u meer toelichting aan op onze opmerkingen: 1- In figuur 1 zijn bij het OWN invloedgebied verschillende wegen niet meegenomen. Er ontbreken enkele belangrijke wegen waar momenteel al sprake is van veel sluipverkeer, namelijk parallelweg noord. Tolsteeg, Matenasche Scheidkade en Kweldamweg. Hierdoor ontstaat een onvolledig beeld van de gevolgen voor het OWN invloedgebied en de wegen van het waterschap in het bijzonder. Bovengenoemde wegen dienen te worden meegenomen in de verkeersrapportage (berekeningen, verkeerskundige effecten etc.). 2- Als wegbeheerder van bovengenoemde wegen zijn wij verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid en hebben wij kosten aan het weg- en bermonderhoud. Sluipverkeer zet dat onder druk. Vooral op bovengenoemde wegen (beperkte wegverharding en tegengestelde verkeersstromen) moet worden uitgeweken naar de rand wegverharding en/of berm. Door de verbreding van de A15 Papendrecht- Sliedrecht ontstaat hier een toename van het sluipverkeer. Dit is o.a. af te leiden uit de toename van congestie op het HWN invloedgebied ten oosten van het projectgebied, namelijk Sliedrecht - Hardinxveld- Giessendam en verder (figuur 14 t/m figuur 18). De A15 bestaat daar weer uit twee rijstroken. Dit geeft een extra onderhoudsinspanning en realiseren van verkeersmaatregelen. Bij het zoeken naar oplossingen c.q. maatregelen is Rijkswaterstaat (mede) verantwoordelijk. 3- Volgens de rapportage geeft het project in de eindsituatie 2030 minder congestie in het projectgebied. Ten oosten van het projectgebied vindt een toename van de congestie plaats op het HWN invloedgebied. In deze situatie wordt ervan uitgegaan dat er verschillende projecten in de nabije omgeving worden gerealiseerd waaronder de verbreding A27. Dit project is echter vertraagd en de oplevering van het noordelijke gedeelte is pas gereed in Dat betekent dat na verbreding A15 Papendrecht - Sliedrecht de verkeersdruk op bovengenoemde wegen in de tussenliggende periode extra groot is gedurende een lange periode. Bij het zoeken naar oplossingen c.q. maatregelen is Rijkswaterstaat (mede) verantwoordelijk. 4- In tabel 7 wordt de index weergegeven van de voertuigkilometers verdeeld naar wegvak. Er wordt onderscheid gemaakt naar 2030 referentiesituatie en 2030 projectsituatie. Er vindt een afname plaats van 3,7% op het OWN invloedgebied. Alle wegen van het OWN invloedgebied worden echter gegeneraliseerd. Het kan zijn dat sommige wegen in het OWN invloedgebied te maken krijgen met een stijging. Wij willen inzicht in de gevolgen/intensiteitsberekeningen per weg, inclusief de ontbrekende bovengenoemde wegen.

6 Pagina 6 van 6 5- In tabel 3 worden de verkeersintensiteiten weergegeven in 2030 referentiesituatie. In tabel 6 zijn dat de intensiteiten in 2030 projectsituatie. De toename van de verkeersintensiteiten op het projecttraject is hieruit te herleiden. De toename op deze wegen bestaat volledig uit een toename van personenauto's en een gelijkblijvend aandeel vrachtvoertuigen. Hiermee wordt mogelijk een vertekend beeld geschetst van de congestie en doorstroming in het studiegebied. Kloppen de berekeningen ten aanzien van de congestie waarbij er geen toename van vrachtverkeer is?

MPGAD

MPGAD Bezoekadres De Blom boogerd 1, 4003 BX Tiel Postadres Postbus 599, 4000 AN Tiel T (0344) 64 90 90 F (0344) 64 90 99 E info@wsrl.n1 I www.waterschaprivierenland.n1 Bank IBAN NL93 NWAB 0636 7572 69 BIC NWABNL2G

Nadere informatie

Datum: Ons kenmerk: Uw kenmerk: Behandeld door: [Postregistratienummer] Pieter Bode IWB10725Datum:

Datum: Ons kenmerk: Uw kenmerk: Behandeld door: [Postregistratienummer] Pieter Bode IWB10725Datum: Bezoekadressen Westluidensestraat 46, 4001 NG Tiel Prinses Beatrixlaan 25, 4001 AG Tiel Verbrughweg 1, 4033 GP Lienden Postadres Postbus 599, 4000 AN Tiel T (0344) 64 90 90 F (0344) 64 90 99 E info@wsrl.nl

Nadere informatie

Extra Capaciteit A15 Papendrecht - Hardinxveld- Giessendam - Gorinchem Aanvullend richtlijnenadvies voor het milieueffectrapport

Extra Capaciteit A15 Papendrecht - Hardinxveld- Giessendam - Gorinchem Aanvullend richtlijnenadvies voor het milieueffectrapport Extra Capaciteit A15 Papendrecht - Hardinxveld- Giessendam - Gorinchem Aanvullend richtlijnenadvies voor het milieueffectrapport 29 maart 2006 / rapportnummer 1637-46 Aanvullend advies voor richtlijnen

Nadere informatie

Ontwerp-Tracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht

Ontwerp-Tracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht Ontwerp-Tracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht Nota van Antwoord Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 2 Ontwerp-Tracébesluit A15 Papendrecht - Sliedrecht Nota van Antwoord Mei 2018 Status: definitief

Nadere informatie

Notitie. blad 1 van 8

Notitie. blad 1 van 8 Notitie datum 14 april 2017 aan Williard van der Sluis Rijkswaterstaat van Hans van Herwijnen Antea Group kopie Marijke Visser Antea Group project Corridor Amsterdam-Hoorn projectnr. 0410260.00 Notitie

Nadere informatie

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls,

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls, abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/u.06.01301

Nadere informatie

Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum

Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 16-12-2010 / rapportnummer 2302-55 1. Oordeel over het MER Rijkswaterstaat Zuid-Holland heeft het voornemen om

Nadere informatie

Emissieontwikkeling op onderliggend wegennet ten gevolge van realisatie Tweede Coentunnel en Westrandweg

Emissieontwikkeling op onderliggend wegennet ten gevolge van realisatie Tweede Coentunnel en Westrandweg Notitie Laan van Westenenk 501 Postbus 342 7300 AH Apeldoorn Aan RWS Noord Holland ir. E. Tenkink Van Ir. P.W.H.G. Coenen Kopie aan www.tno.nl T 055 549 34 93 F 055 541 98 37 Onderwerp Emissie ontwikkeling

Nadere informatie

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Voorontwerp bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Gemeente Gorinchem d.d. 2 november 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Reacties vooroverleg. 4

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

1 Aanleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting modelanalyse. 27 juni 2018 ZHA355/Mes/

1 Aanleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting modelanalyse. 27 juni 2018 ZHA355/Mes/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Aanleiding De gemeenteraad besloot op 3 maart 2015 mee te willen werken aan de komst van een crematorium op de plek waar tot dat moment nog de Bungalowbuurt

Nadere informatie

Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip

Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip vastgesteld bestemmingsplan West-Terschelling West Aletalaan fase 4 Gemeente Terschelling Projectnummer 250651 Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip blad 259 van 381 Ruimtelijke Ordening - Oranjewoud WFN1215886

Nadere informatie

Technische rapportage verkeersonderzoek SLP met statisch verkeersmodel

Technische rapportage verkeersonderzoek SLP met statisch verkeersmodel Technische rapportage verkeersonderzoek SLP met statisch verkeersmodel Door: Rik Froma, onderzoeker verkeer en vervoer bij cluster ruimtelijke ontwikkeling Datum: 29 april 2014 0 Inhoudsopgave GEBRUIKT

Nadere informatie

Datum: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Behandeld door: 19 augustus 2016 OLO: / V. Vulto. Doorkiesnummer /

Datum: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Behandeld door: 19 augustus 2016 OLO: / V. Vulto. Doorkiesnummer / Bezoekadres De Blomboogerd 1, 4003 BX Tiel Postadres Postbus 599, 4000 AN Tiel T (0344) 64 90 90 F (0344) 64 90 99 E info@wsrl.nl I www.waterschaprivierenland.nl Bank IBAN NL93 NWAB 0636757269 BIC NWABNL2GXXX

Nadere informatie

effecten verbreding N279 op A2 en A50

effecten verbreding N279 op A2 en A50 Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente 'shertogenbosch t.a.v. wethouder dhr. Hoskam Postbus 12345 5200 GZ 'shertogenbosch Contactpersoon mw. L. Kusters T 073 681 78 34 Classificatie

Nadere informatie

behandeld door : G.P.M. van Lankveld uw brief van : 15 januari 2014 doorkiesnummer : ons kenmerk : * *

behandeld door : G.P.M. van Lankveld uw brief van : 15 januari 2014 doorkiesnummer : ons kenmerk : * * ARCHIEF Kopie intern: Directie//VLA Kopie extern: Aelmans Ruimtelijke ontwikkeling en Milieu (V.dl) De heer S.J. van de Venne Kerkstraat 4 6367 JE VOERENDAAL schriftelijk Sittard, uw kenmerk : - behandeld

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Informatiebijeenkomst Inhoud De MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda Drie alternatieven Voorlopig voorkeursalternatief Resultaten onderzoek

Nadere informatie

Memo Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking

Memo Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking 1 Memo Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking Memo betreft Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking revisie 01 memonr. 2010.24 aan Peter Hopman Provincie Noord-Holland

Nadere informatie

Notitie Vergelijking Plateau- en Klagenfurtalternatief Rijksweg 74 ten aanzien van luchtkwaliteit

Notitie Vergelijking Plateau- en Klagenfurtalternatief Rijksweg 74 ten aanzien van luchtkwaliteit Notitie Vergelijking Plateau- en lagenfurt RWS Limburg juli 2007 1 1. Samenvatting en conclusies Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met TNO de effecten in en rond Venlo van Rijksweg 74 op luchtkwaliteit

Nadere informatie

B i j l a g e 6 : W a t e r t o e t s

B i j l a g e 6 : W a t e r t o e t s B i j l a g e 6 : W a t e r t o e t s WFN1203206 uitgaand Gemeente Leeuwarden T.a.v. Mevrouw M. Swart Postbus 21000 8900 JA LEEUWARDEN Leeuwarden, 5 april 2012 Ons kenmerk: WFN1205511 Cluster Plannen Bijlage(n):

Nadere informatie

B i j l a g e 1 : W a t e r a d v i e s

B i j l a g e 1 : W a t e r a d v i e s B i j l a g e 1 : W a t e r a d v i e s \A/E-T-TERSKIP FRYSLÂN BügelHajema Adviseurs T.a.v. de heer P.W. Rienstra Balthasar Bekkerwei 76 B9T4 BE LEEUWARDEN Leeuwarden, rr meil zor5 Bijlage(n): Ons kenmerk:

Nadere informatie

B i j l a g e 1 : W a t e r t o e t s

B i j l a g e 1 : W a t e r t o e t s B i j l a g e 1 : Watertoets Code: 20120925-2-5456 Datum: 2012-09-25 Samenvatting van de gegevens voor de watertoets van project: De Parrebeam gemeente: het Bildt Gegevens plan bestaande loodsen en schuren

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Stand van zaken onderzoek Brienenoordcorridor Zuid

Stand van zaken onderzoek Brienenoordcorridor Zuid RWS INFORMATIE Stand van zaken onderzoek Brienenoordcorridor Zuid 1. Inleiding Het onderzoek naar het verbeteren van de doorstroming op het NMCA knelpunt in de Brienenoordcorridor in momenteel in volle

Nadere informatie

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet Datum: 10 februari 2016 Kenmerk: 201600150 Onderwerp: ontwerp-projectplan voor de realisatie van maatregelen ten behoeve van het nieuwe peilgebied Nieuw-Lekkerland

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss - 2013 bijlage 11 bij toelichting Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - 2013 bijlage

Nadere informatie

B i j l a g e 3 : A d v i e s W e t t e r s k i p F r y s l â n - w a t e r t o e t s

B i j l a g e 3 : A d v i e s W e t t e r s k i p F r y s l â n - w a t e r t o e t s B i j l a g e 3 : A d v i e s W e t t e r s k i p F r y s l â n - w a t e r t o e t s Code: 20111219-2-3938 Datum: 2011-12-19 Samenvatting van de gegevens voor de watertoets van project: 025.67.17.45.00

Nadere informatie

^ Grontmij Bijlage 8 bij toelichting

^ Grontmij Bijlage 8 bij toelichting ^ Grontmij Bijlage 8 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 27 september 2013 Watercompensatie-vOl 326324

Nadere informatie

Provinciale Staten. Postadres Provincie Overijssel Postbus GB Zwolle. Telefoon Telefax

Provinciale Staten.  Postadres Provincie Overijssel Postbus GB Zwolle. Telefoon Telefax www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 48 32 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum PS/2005/836 04 07

Nadere informatie

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast).

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast). Proces en procedure Wat ging vooraf? Na de publicatie van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) in december 2017 zijn: Wegontwerpen gemaakt van de alternatieven Smart Mobility-maatregelen vertaald

Nadere informatie

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Watertoets Definitief Provincie Noord Holland Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 11 december 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Inrichting watersysteem...

Nadere informatie

Naar aanleiding van de concept Factsheets, zie ons via een link beschikbaar zijn gesteld door de gemeente Meierijstad berichten wij u als volgt.

Naar aanleiding van de concept Factsheets, zie ons via een link beschikbaar zijn gesteld door de gemeente Meierijstad berichten wij u als volgt. Stichting Dorpsraad Keldonk Secretariaat: Morgenstraat 50, 5469GD Keldonk, dorpsraadkeldonk@xs4all.nl Provincie Noord-Brabant T.a.v. gedeputeerde heer van der Maat Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch

Nadere informatie

OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017

OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017 OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017 Inhoud presentatie Inleiding Ontwerp tracébesluit wijziging 2017 (OWTB-2017) Europaplein Effecten Verkeer Luchtkwaliteit Geluid Vervolg Aanpak

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

N35 Nijverdal - Wierden Uitgangspunten verkeersberekeningen

N35 Nijverdal - Wierden Uitgangspunten verkeersberekeningen N35 Nijverdal - Wierden Uitgangspunten verkeersberekeningen Datum 2 november 2017 Status definitief 1 Inleiding In deze bijlage vindt u een beschrijving van de gehanteerde uitgangspunten bij het maken

Nadere informatie

datum 24-2-2014 dossiercode 20140224-2-8518

datum 24-2-2014 dossiercode 20140224-2-8518 datum 24-2-2014 dossiercode 20140224-2-8518 Project: Bouwkavel Fiifhuizen 8 Harkema Gemeente: Achtkarspelen Aanvrager: Marije Streefkerk Organisatie: Gemeente Achtkarspelen Geachte heer/mevrouw Marije

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Toelichting op vragen over het MER

Toelichting op vragen over het MER Bestuur Regio Utrecht (BRU) Toelichting op vragen over het MER Datum 20 november 2007 TMU054/Brg/0725 Kenmerk Eerste versie 1 Aanleiding Tijdens een werkbijeenkomst van de gemeenteraad van Bunnik op 1

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

memo Verkeersgeneratie bestemmingsplan Rembrandtlaan Datum: 2 juni 2014

memo Verkeersgeneratie bestemmingsplan Rembrandtlaan Datum: 2 juni 2014 memo Postbus 0, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010-2055 Fax: 010-21039 E-mail: info@rho.nl Onderwerp: Verkeers bestemmingsplan Rembrandtlaan Datum: 2 juni 2014 Referte: ing. Hanno Hommel De verkeers van de

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Ministerie van Infrastructuur en Milieu Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus

Nadere informatie

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s Notitie / Memo Aan: Gemeente Ermelo Van: Peter Nijhout, Marek Vesely & Jelmer Droogsma Datum: 12 oktober 2017 Kopie: Ons kenmerk: BE3581-105 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V.

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak. In de bovenvermelde zaak is uitspraak gedaan. Een afschrift van deze uitspraak treft u hierbij aan.

Afdeling bestuursrechtspraak. In de bovenvermelde zaak is uitspraak gedaan. Een afschrift van deze uitspraak treft u hierbij aan. Ingekomen Afdeling KoDie Raad vanstate ~h m 2013 Afdeling bestuursrechtspraak 2013.02051 04/04/2013 Raad van de gemeente Leiderdorp Postbus 35 2350 AA LEIDERDORP Datum Ons nummer Uw kenmerk 3 april 201

Nadere informatie

Afrit 38. Maatregel 1.1. Stand van zaken november Dwarsdoorsneden

Afrit 38. Maatregel 1.1. Stand van zaken november Dwarsdoorsneden Maatregel. Afrit De gemeente Overbetuwe past momenteel de vormgeving van afrit aan. Deze aanpassing is afgestemd op de nieuwe situatie van de verbrede A5. In het Tracébesluit is deze nieuwe vormgeving

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. Projectbesluit ex artikel 3.10 Wro 37 woningen en winkelruimte locatie Westeind-Schooldwarsstraat

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. Projectbesluit ex artikel 3.10 Wro 37 woningen en winkelruimte locatie Westeind-Schooldwarsstraat NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG Projectbesluit ex artikel 3.10 Wro 37 woningen en winkelruimte locatie Westeind-Schooldwarsstraat Gemeente Papendrecht 21 december 2010 Inleiding De gemeente Papendrecht heeft

Nadere informatie

Conserverend Drijber, 8 nieuwe woningen

Conserverend Drijber, 8 nieuwe woningen WATERTOETSDOCUMENT Conserverend Drijber, 8 nieuwe woningen Doel en inhoud van het document Het watertoetsdocument is opgesteld op basis van het door u op 20 mei 2010 ingediende digitale formulier. Op 6

Nadere informatie

1 Inleiding. 1.1 Verkeersgeneratie Binckhorst

1 Inleiding. 1.1 Verkeersgeneratie Binckhorst 1 Inleiding Voor het bedrijventerrein Binckhorst zijn in de toekomst met het Omgevingsplan Binckhorst diverse ontwikkelingen gepland, waarbij een grote verkeersgeneratie wordt verwacht. Om de effecten

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

Verbetering Waterkering Waalkade Nijmegen Toetsingsadvies over het milieueffectrapport

Verbetering Waterkering Waalkade Nijmegen Toetsingsadvies over het milieueffectrapport Verbetering Waterkering Waalkade Nijmegen Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 13 mei 2005 / rapportnummer 1430-68 College van Gedeputeerde Staten van Gelderland Postbus 9090 6800 GX ARNHEM uw

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Reg.nr. : 12.0442 B&W verg. : 24 april 2012 Commissie : ROB Onderwerp: Gemeentelijke inspraakreactie PIP N279 Cie_verg. : 22 mei 2012 1) Status Paraaf steller : Paraaf directeur

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postadres: Postbus 2301 8901. 1H Leeuwarden Ministerie van Infrastructuur en Milieu Directeur Generaal De heer J.H. Dronkers Bezoekadres: Zuidersingel

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

In deze notitie wordt de bepaling van de waterbergingsopgave toegelicht en wordt aangegeven hoe deze ingevuld kan worden.

In deze notitie wordt de bepaling van de waterbergingsopgave toegelicht en wordt aangegeven hoe deze ingevuld kan worden. Notitie Referentienummer Kenmerk 190509/Ack 277242 Betreft Waterbergingsopgave Hogewegzone Concept d.d. 19 mei 2009 1 Inleiding De Hogewegzone in de gemeente Amersfoort wordt de komende jaren vernieuwd.

Nadere informatie

Analyse verkeerseffecten variant 2.1

Analyse verkeerseffecten variant 2.1 Analyse verkeerseffecten variant 2.1 s-gravendijkwal - Henegouwerlaan Januari 2010 Januari 2010 2 1. Inleiding Ten behoeve van de uitwerkingsfase van variant 2.1c uit de Planstudie s-gravendijkwal - Henegouwerlaan

Nadere informatie

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven?

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? De beoordeling voor de discipline MENS-MOBILITEIT gebeurde op vlak van de doelstellingen van het MASTERPLAN 2020: verbeteren van de bereikbaarheid

Nadere informatie

Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting

Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Datum Maart 2015 Status Tracébesluit Pagina 2 van 7 Aanpassingen A1 Apeldoorn-Zuid Beekbergen Voor u ligt de samenvatting van het Tracébesluit A1

Nadere informatie

B i j l a g e 4 : W a t e r a d v i e s H o o g h e e m r a a d s c h a p H o l l a n d s N o o r d e r k w a r t i e r

B i j l a g e 4 : W a t e r a d v i e s H o o g h e e m r a a d s c h a p H o l l a n d s N o o r d e r k w a r t i e r B i j l a g e 4 : W a t e r a d v i e s H o o g h e e m r a a d s c h a p H o l l a n d s N o o r d e r k w a r t i e r BügelHajema Mevr. A. Pool Balthasar Bekkerwei 76 8914 BE LEEUWARDEN Datum 18 maart

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het voorontwerp-bestemmingsplan dat we op ontvingen. We hebben uw plan bestudeerd.

Hartelijk dank voor het voorontwerp-bestemmingsplan dat we op ontvingen. We hebben uw plan bestudeerd. Bezoekadres Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Gemeente Lingewaard T.a.v. het college Postbus 15 6680 AA BEMMEL telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026) 359 94 80 e-mailadres

Nadere informatie

DATUM BEHANDELING IN D&H 21 [Tiei 2013

DATUM BEHANDELING IN D&H 21 [Tiei 2013 DATUM VERGADERING 27 juľ1i 2013 BDLAGE(N) 2 AGENDAPUNTNUMMER ļ DATUM BEHANDELING IN D&H 21 [Tiei 2013 commissie 0 Water (10 juni 2013) 0 WWV (11 juni 2013) 0 MBH (12 juni 2013) AAN DE VERENIGDE VERGADERING

Nadere informatie

PROJECTOVEREENSTEMMING

PROJECTOVEREENSTEMMING Contractnummer: De ondergetekenden: De Staat der Nederlanden en haar taakorganisaties, waarvan de zetel is gevestigd te s-gravenhage, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, vertegenwoordigd door de hoofdingenieur

Nadere informatie

Voorstel aan dagelijks bestuur

Voorstel aan dagelijks bestuur Voorstel aan dagelijks bestuur Datum vergadering 22-04-2014 Agendapunt 9 Steller / afdeling J. Louwsma / Beheer Openbaar Ja Bestuurder R.L.M. Sleijpen Bijlage(n) 2 Programma Bedrijfsvoering Registratiecode

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Onderwerp : Ontwerp-tracé besluit A 44 Rijnlandroute - zienswijze gemeente Oegstgeest

Onderwerp : Ontwerp-tracé besluit A 44 Rijnlandroute - zienswijze gemeente Oegstgeest Aan: Directie Participatie Rijnlandroute (A4 en A44) de minister van Infrastructuur en Milieu M.H. Schultz van Haegen Postbus 30316 2500 GH DEN HAAG Datum : 18 juni 2014 Verzonden : Ons kenmerk : Cb 14-342

Nadere informatie

Presentatie raadscommissie Ruimte Papendrecht

Presentatie raadscommissie Ruimte Papendrecht Presentatie raadscommissie Ruimte Papendrecht 30 november 2016 Jantien Heijdeman André Groninger Programma Verkeershinder A15-N3 A15-PaS N3 2 RWS BEDRIJFSINFORMATIE Verkeershinder Verkeershinder 3 RWS

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJLAGE 2 /// W E ~l T E R S KI P F R V S L A N Buro Vijn Tav. de heer E. Stellingwerf Postbus 81 9062 ZJ OENTSJERK WFN1204533 Leeuwarden, 22 maart 2012 Bijlage(n): overzichtstekening

Nadere informatie

Aan u wordt voorgesteld bijgevoegd verbreed Gemeentelijk RioleringsPlan 2011-2015 vast te stellen.

Aan u wordt voorgesteld bijgevoegd verbreed Gemeentelijk RioleringsPlan 2011-2015 vast te stellen. Raadsvoorstel: Nummer: 2010-633 Onderwerp: Vaststellen verbreed Gemeentelijk RioleringsPlan 2011-2015(vGRP2011-2015) Datum: 6 april 2011 Portefeuillehouder: A.J. Rijsdijk/ T. van der Torren Raadsbijeenkomst:

Nadere informatie

Directie Grondgebied Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Mobiliteit Productmanagement en Beleid. Datum uw brief

Directie Grondgebied Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Mobiliteit Productmanagement en Beleid. Datum uw brief Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 93 34 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

Routekaart naar verbinding tussen water en ruimte Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Routekaart naar verbinding tussen water en ruimte Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Routekaart naar verbinding tussen water en ruimte Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Gebiedsraad: wij werken aan het beter verbinden van waterveiligheid en ruimtelijke ontwikkelingen Leden

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder WW w iiiiiiiiiiiiiniiiiihii gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad 2 mi m Uw kenmerk Ons kenmerk IO.1431088 In behandeling bij r.van.haaf@oosterhout.nl Onderwerp Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan t Veld Raaksmaatsweg 4

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan t Veld Raaksmaatsweg 4 Nota zienswijzen Bestemmingsplan t Veld Raaksmaatsweg 4 1 1 Aanleiding Aan de Raaksmaatsweg 4 in t Veld ligt een agrarisch bedrijf met akkerbouw, bloembollenteelt en bolbloemenbroeierij. Dit bedrijf is

Nadere informatie

Advies externe veiligheid

Advies externe veiligheid Advies externe veiligheid Onderwerp: Bestemmingsplan Spoorbrug Zuidhorn ODG zaaknr: 31323 Aan: Evenhuis, S Van: Drenth, Alfred Datum: 12-12-2014 Collegiale toets: Stijkel, Karel Inleiding De provincie

Nadere informatie

HOLLAND OUTLET MALL De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016

HOLLAND OUTLET MALL De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016 De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016 BESTUURLIJKE SAMENVATTING De komst van een Factory Outlet Centre (Holland Outlet Mall) naar Zoetermeer heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht. 16 maart 2010 De Bilt

Planstudie Ring Utrecht. 16 maart 2010 De Bilt Planstudie Ring Utrecht 16 maart 2010 De Bilt Programma 19.30-19.45 Welkom en inleiding 19.45-20.15 Presentatie Planstudie Ring Utrecht 20.15-20.30 Gelegenheid voor vragen plenair 20.30-21.30 Gelegenheid

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Rijkswaterstaat t.a.v. mevrouw L. Le Clercq Postbus 556 3000 AN Rotterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: B. van Hell Tel nr: 8914 Nummer: 17A.01246 Datum: 13 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: M.

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Onderstaand een aantal schriftelijke vragen aangaande de verkeerskundige uitwerking Hart voor Hillegom. Vraag: Hart voor Hillegom verkeerskundige uitwerking

Nadere informatie

Besluit om l.het plan 'Postkantoorstraat 9', met imro-code NL.IMRO.0209.BPpostkantoorstr9-vadf vast te stellen.

Besluit om l.het plan 'Postkantoorstraat 9', met imro-code NL.IMRO.0209.BPpostkantoorstr9-vadf vast te stellen. Routingformulier B&W- en Raadsvoorstel GEMEENTE Jįpj*. BEUNNGEN Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Postkantoorstraat 9 Auteur Nancy van der Zande B&W-vergadering 20 november 2012 Portefeuillehouder

Nadere informatie

- 9 SEP In de bijgevoegde notitie zijn de resultaten hiervan opgenomen. De conclusie is als volgt:

- 9 SEP In de bijgevoegde notitie zijn de resultaten hiervan opgenomen. De conclusie is als volgt: Beleid Cluster Ruimte (071)54 59 903 dvanroijen@leiderdorp.nl Ingekomen: Afdeling Kopie - 9 SEP. 2013 Gemeente Leiderdorp Gemeenteraad Leiderdorp Postbus 35 2350 AA LEIDERDORP lllllll III II nil llllllll

Nadere informatie

B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k

B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k Samenvatting en beantwoording vooroverlegreacties VOBP Tankstation Stolperophaalbrug In het kader van het wettelijk voorgeschreven

Nadere informatie

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN WATERLAND - BROEKERMEERDIJK 30-MIDDENWEG 1-3

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN WATERLAND - BROEKERMEERDIJK 30-MIDDENWEG 1-3 REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN WATERLAND - BROEKERMEERDIJK 30-MIDDENWEG 1-3 Reactienota Overleg en Inspraak Bestemmingsplan Waterland - Broekermeerdijk 30-Middenweg 1-3 Code 1212102 /

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Tussenresultaten Inhoud Waar staan we nu, vervolgstappen en planning? NRD januari 2018 en zienswijzen Drie alternatieven A20 Resultaten van het onderzoek:

Nadere informatie

datum dossiercode Project: Wijzigingsplan Snevert 1a Gemeente: Schagen Aanvrager: Jaap Swan Organisatie: Swan Art & Build

datum dossiercode Project: Wijzigingsplan Snevert 1a Gemeente: Schagen Aanvrager: Jaap Swan Organisatie: Swan Art & Build datum 15-12-2014 dossiercode 20141215-12-10114 Project: Wijzigingsplan Snevert 1a Gemeente: Schagen Aanvrager: Jaap Swan Organisatie: Swan Art & Build Geachte heer/mevrouw Jaap Swan, Voor het plan Wijzigingsplan

Nadere informatie

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven?

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? De beoordeling voor de discipline MENS-MOBILITEIT gebeurde op vlak van de doelstellingen van het MASTERPLAN 2020: verbeteren van de bereikbaarheid

Nadere informatie

VERZONDEN 2 0 FEB 2017

VERZONDEN 2 0 FEB 2017 Bezoekadres De Blomboogerd 1, 4003 BX Tiel Postadres Postbus 599, 4000 AN Tiel T (0344) 64 90 90 F (0344) 64 90 99 E info@wsrl.nl I www.waterschaprivierenland.nl Bank IBAN NL93 NWAB 0636 7572 69 BIC NWABNL2G

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst N34 aansluiting Klijndijk/Odoorn. Namens: Werkgroep N34 Odoorn/Klijndijk Provincie Drenthe Gemeente Borger - Odoorn

Inloopbijeenkomst N34 aansluiting Klijndijk/Odoorn. Namens: Werkgroep N34 Odoorn/Klijndijk Provincie Drenthe Gemeente Borger - Odoorn Inloopbijeenkomst N34 aansluiting Klijndijk/Odoorn Namens: Werkgroep N34 Odoorn/Klijndijk Provincie Drenthe Gemeente Borger - Odoorn Woar giet het over? Doel van de inloopbijeenkomst Aanleiding Studies

Nadere informatie

Wateradvies voor ruimtelijke plannen met een klein waterbelang (korte procedure)

Wateradvies voor ruimtelijke plannen met een klein waterbelang (korte procedure) Notitie Contactpersoon Paul Lammers Datum 10 maart 2016 Kenmerk N002-1233768PTL-evp-V01-NL Watertoets Paleis t Loo Inleiding Eén van de milieuthema s die in het bestemmingsplan voor Paleis t Loo en het

Nadere informatie

5 nieuwe referentiepunten worden toegevoegd: 62547, 62548, 62549, 62550,

5 nieuwe referentiepunten worden toegevoegd: 62547, 62548, 62549, 62550, Aanvraagformulier voor wijziging geluidproductieplafonds [1.. Gegevens van de aanvrager Naam/Dienst Rijkswaterstaat Midden-Nederland Postbus Postbus 2232 Plaats 3500 GE Utrecht Contactpersoon Antoinet

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerk a/d IJssel

Nadere informatie

Berekeningen effecten maatregelenpakket Zuidoostvleugel

Berekeningen effecten maatregelenpakket Zuidoostvleugel Berekeningen effecten maatregelenpakket Zuidoostvleugel Inleiding In het Bereikbaarheidsprogramma Zuidoostvleugel Brabantstad is een maatregelenpakket opgenomen conform de Zevensprong van Verdaas. Dit

Nadere informatie

izlzotb Leeuwarden, 21 januari 2016 Bijlage(n): 1

izlzotb Leeuwarden, 21 januari 2016 Bijlage(n): 1 ( ^ W E T T E R S K F R V S l_ Â N Gemeente Tytsjerksteradiel T.a.v. mevr. T. Bergsma Raadhuisweg 7 9251GH BURGUM izlzotb Leeuwarden, 21 januari 2016 Bijlage(n): 1 Ons kenmerk: WFN1600855 Tel: 058-292

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

Gemeente Rucphen Postbus ZG RUCPHEN. Voorontwerp-bestemmingsplan MSA Binnentuin Rucphen. Geacht college,

Gemeente Rucphen Postbus ZG RUCPHEN. Voorontwerp-bestemmingsplan MSA Binnentuin Rucphen. Geacht college, Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Gemeente Rucphen Postbus 9 4715 ZG RUCPHEN Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 Bereikbaarheid openbaar

Nadere informatie

Verkeers Circulatie Plan

Verkeers Circulatie Plan Verkeers Circulatie Plan Vereniging Bosch en Duin e.o. woensdag 21 december 2012 Judith Hendriks Commissie Verkeer Programma van vanavond 1. Waarom een Vcp? 2. Betrokkenheid van onze vereniging 3. Vcp

Nadere informatie

Conclusies simulatiestudie FietsroutePlus Groningen - Haren - Helperzoomtunnel en BEA. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Conclusies simulatiestudie FietsroutePlus Groningen - Haren - Helperzoomtunnel en BEA. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Conclusies simulatiestudie FietsroutePlus Groningen - Haren - Helperzoomtunnel en BEA Steller Machiel Huizenga De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 0611211325

Nadere informatie

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Vervroegd betrekken van de markt December 2011 Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Aanleiding Knooppunt Hoevelaken heeft een vaste plaats in de file top-25.

Nadere informatie