BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST De voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknopte omschrijving van de besluiten van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 25 maart 2019 bekend. OPENBARE ZITTING 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. Er worden geen vragen gesteld. 2. Goedkeuring van de notulen van de OCMW-raad van 25 februari De notulen worden goedgekeurd. 3. Huishoudelijk reglement van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn voor de legislatuur Vaststelling. Het Decreet Lokaal Bestuur (in artikel 38) bepaalt dat iedere Raad voor Maatschappelijk Welzijn een huishoudelijk reglement over de werking van de raad dient vast te stellen. Omdat op de Raad ingevolge de verkiezingen van 2018 werd vernieuwd, wordt vandaag aan de raadsleden voorgesteld om hun nieuwe huishoudelijke reglement goed te keuren. Enkele belangrijke punten uit het reglement: - Het reglement volgt de verplichtingen uit het Decreet Lokaal Bestuur. - De raadsleden worden via het reglement ingedeeld in fracties. De raadsleden kunnen politieke fracties vormen. Geacht worden een fractie te vormen, de raadsleden die op eenzelfde lijst verkozen zijn of die verkozen zijn op lijsten die onderling verenigd zijn om een fractie te vormen. Een raadslid kan slechts tot één politieke fractie behoren. Elke politieke fractie duidt een fractievoorzitter aan. De volledige tekst vindt u na goedkeuring door de OCMW-raad op De OCMW-raad stelt het huishoudelijk reglement van de OCMW-raad vast. 4. Aktename van het rapport van de financieel directeur inzake visum.

2 Alvorens een verbintenis wordt aangegaan, zoals bijvoorbeeld een aankoop boven een bepaald bedrag, een aanwerving met een duurtijd langer dan één jaar,... onderzoekt de financieel directeur de wettigheid en regelmatigheid van deze verbintenis. Hierover rapporteert de financieel directeur jaarlijks aan de OCMW-raad. De voorgenomen financiële verbintenissen die resulteren in een nettokasstroom zijn dus onderworpen aan een voorafgaand visum, voordat enige verbintenis kan worden aangegaan. De financieel directeur verleent zijn visum, als uit dat onderzoek de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen verbintenis blijkt. De OCMW-raad neemt kennis van het rapport van de financieel directeur betreffende de voorafgaande controle van de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen verbintenissen (visum) over het jaar Aktename van het rapport van de financieel directeur inzake debiteurenbeheer.. Het Decreet Lokaal Bestuur bepaalt dat de financieel directeur in volle onafhankelijkheid instaat voor het debiteurenbeheer. Een debiteur, juridisch schuldenaar, is een klant die nog moet betalen. In de boekhouding is een debiteur een persoon die of een bedrijf dat moet betalen voor geleverde goederen of diensten. De financieel directeur rapporteert hierover aan de OCMW-raad. De OCMW-raad neemt kennis van het rapport van de financieel directeur over het debiteurenbeheer Evaluatir kinderarmoedebeleidsplan, acties Vanaf mei 2014 ontvangt het OCMW Maaseik subsidies t.b.v ,81 ter bestrijding van kinderarmoede (subsidies Lieten ). In 2015 is er een kinderarmoedebeleidsplan opgesteld dat op de raad van 24 maart 2015 is goedgekeurd en dit loopt tot en met Jaarlijks wordt er een evaluatie van de acties voorgelegd. In het plan is een omgevingsanalyse opgenomen en werd er een overzicht gemaakt van de reeds bestaande en lopende acties die werden uitgevoerd door de stad en het OCMW. Daarnaast is er een enquête afgenomen bij de doelgroep en zijn er partners bevraagd naar de noden in de gemeente. Aan de hand hiervan werden onderstaande acties opgenomen. Vanaf mei 2014 heeft het OCMW ook subsidies in het kader van de strijd tegen kinderarmoede ontvangen van toenmalig minister De Block voor het project Kinderen Eerst. Deze subsidies zijn echter vanaf , stopgezet, waardoor we in 2018 minder subsidies hebben ontvangen. Er was echter nog een rest van ,94 van het voorgaande jaar dat is overgeheveld naar In 2019 zal er een nieuw kinderarmoedebeleidsplan worden opgesteld voor de komende jaren. Coördinator kinderarmoede ( halftijds vanaf mei 2014 ) De coördinator kinderarmoede is ook de gezinscoach en mede-coördinator van Huis van het Kind Maaseik-Kinrooi Kostprijs 2014 ( vanaf mei ) : , : , ( tem oktober ) : 25036, ( tem september ) : , ( volledig jaar ): De loonkost werd in 2018 volledig betaald door subsidies van Lieten. Door het rest bedrag van vorig jaar werd er de 2 de gezinscoach ook tijdelijk gesubsidieerd tot juli 2018.

3 Huur Debberkes De Debberkes is een kinderdagverblijf in de wijk Gasthuisveld , ( 2 de gezinscoach tot juli ) : , : 2.050, : 2.082, : 1.474,91 Aan de hand van het percentage kinderen uit kansengroepen, krijgen de Debberkes maandelijks een tussenkomst in de huur (max 350). Er is jaarlijks een budget voorzien van maximum In 2018 bedroeg de totale tussenkomst 1.474,91 Gemiddeld waren er in ,5% kinderen uit kansengroepen in de opvang. Eerste Stappen Ontmoetingsgroep voor ouders met kinderen tussen 0-3 jaar, ter voorbereiding van de kleuterschool Spraak en Taal Kleuters worden gescreend door logopedisten op spraaken taalmoeilijkheden Thuiscompagnie Een gezinshelpster komt aan huis bij gezinnen met kinderen die in armoede leven, of die een psychische of sociale problematiek hebben 2015 ( vanaf juli) : : : : : 1.027, : 822,9 2017: 1.296, : nog niet volledig gekend 2016: 784, : 2.426,07 ( facturen tot en met november 2017 ) 2018: 5.166,33 ( tot en met november 2018 ) Vormingen op school 2015: : 63, : geen kost 2018: geen kost Luierbank : 6.169,70 ( over 4 jaren verspreid ) Huis van het Kind Kinderarmoede werd als 4 de pijler toegevoegd aan de werking van Huis van het Kind 2015 : 186, : 44,89 en : 303, : geen kost Opvoedingswinkel 2016: 5.582, : 5.695, : geen kost Wegens het wegvallen van de subsidies kon de ontmoetingsgroep niet meer gesubsidieerd worden vanaf Echter vanaf september is er opnieuw een maandelijkse oudergroep opgestart dankzij K&G en de Opvoedingswinkel. Dit project loopt nog steeds erg goed. De screening is terug gestart in oktober Voor 2018 worden de kosten gedragen door het budget wat voorzien is op stad. In 2018 ontvingen 8 gezinnen een tussenkomst via prijsvermindering. In 2018 zijn er geen vormingen doorgegaan omdat de scholen hiervoor geen interesse hadden. Vincentius Maaseik krijgt jaarlijks een tussenkomst van ongeveer om luiers aan te kopen en te verdelen aan ons/hun cliënteel. In januari 2019 werd de laatste betaling aan Vincentius overgemaakt. In 2018 hebben wij geen kosten gemaakt bij het organiseren van onze netwerkmomenten(bv.vorming groeipakket werd gratis aangeboden, als ook de infosessie over obesitas bij kinderen en jongeren) Er werd een nieuwe aanvraag ingediend om subsidies voor Huis van het Kind te ontvangen. Vanaf 2018 wordt de kost niet meer gedragen door de subsidies kinderarmoede omdat hier geen voldoende budget voor was. Dit werd echter via een ander budget betaald. Meldpunt Kinderarmoede In 2018 werd het meldpunt 9 keer gecontacteerd.

4 Gezinscoach Eind 2018 zijn er 10 gezinnen in begeleiding en staan er 2 gezinnen op de wachtlijst. De werking van de gezinscoach betekent een belangrijke meerwaarde voor de hulpverlening. Bereikbaarheid en kenbaarheid diensten vergroten. De website van Huis van het Kind werd verder ontwikkeld en aangepast. Via enkele centrale thema s wordt er info gegeven over de diensten die werkzaam zijn op dit gebied. Op deze manier hopen we de kenbaarheid en bereikbaarheid te vergroten. De website zal steeds in ontwikkeling blijven. Ontmoetingsgroep De Welzijnsschakel Klavertje vier in Maaseik is nog steeds aan het groeien en probeert meer mensen te bereiken door aanwezig te zijn op verschillende evenementen. Het afgelopen jaar hebben zij enkele uitstappen gedaan en hebben zij ook via verschillende acties meer geld proberen te verzamelen om de werking uit te breiden. Taalstimulering anderstalige kinderen Maandelijkse voorleesmomenten in de bib voor anderstalige gezinnen met kinderen Het project loopt nog steeds en ook in 2018 lag de organisatie in de handen van Bib Maaseik. Huisvesting Er wordt bij iedere cliënt die zich bij de sociale dienst aanmeldt, onderzocht of deze is ingeschreven bij een sociaal verhuurkantoor of bij Ons Dak. Daarnaast is er om de twee maanden een overleg met Ons Dak om probleemdossiers van cliënten te bespreken. LCO De werking van het LCO is reeds goed gekend bij de medewerkers van de sociale dienst. Tijdens de stuurgroep van Huis van het kind werd in 2018 de werking van het LCO ook nog eens voorgesteld aan deze partners. Aanbod vrijetijdsbesteding Er wordt getracht om de cliënten van de sociale dienst meer te informeren over het vrijetijdsaanbod in de gemeente. Ook via de website van Huis van het Kind trachten we dit aanbod te verspreiden. Buddy bij de wieg Er is een engagement voor dit project aangegaan, maar tot op heden zijn er nog geen buddy s voor onze regio. Melkbedeling 2017: 542,59 ( tot op heden ) 2018: 1.984,71 Sinds september 2017 neem het OCMW, gedurende 3 maanden, de kosten voor de aankoop van melk voor baby s ten laste. Deze gezinnen worden aangereikt door Kind en Gezin, die aangeven dat er een moeilijke financiële situatie is. In 2018 zijn er echter beduidend meer tussenkomsten geweest.

5 Op stap met een gezonde hap Dit project werd sinds 2017 niet meer aangeboden door de provincie wegens budgettaire redenen. Tewerkstelling In 2018 werden er geen initiatieven genomen op dit vlak. Scholen In 2018 werd er 2 keer een overleg gehouden met de basis- en secundaire scholen van Maaseik. Sport, cultuur en recreatie In 2018 werden hier geen initiatieven genomen op dit vlak. De OCMW-raad neemt kennis van de bovenstaande acties die zijn uitgevoerd in het kader van kinderarmoede en de daaraan gekoppelde subsidies. 7. Vragen van de raadsleden. Er worden geen vragen gesteld. Besloten vergadering 8. Aanstelling van een voogd, toeziende voogd en machtiging van de financieel directeur. Maaseik, 01 april Johan Tollenaere voorzitter

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN : 27 FEBRUARI 2018

ZITTINGSVERSLAG VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN : 27 FEBRUARI 2018 ZITTINGSVERSLAG VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN : 27 FEBRUARI 2018 Tegenwoordig de Dames en de Heren: M. Raets, Voorzitter, G. Ignoul, J. Knippenberg, M.

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

Besluitenlijst OCMW raad vergadering van maandag 28 januari 2019

Besluitenlijst OCMW raad vergadering van maandag 28 januari 2019 Openbare zitting enlijst OCMW raad vergadering van maandag 28 januari 2019 01 Algemeen bestuur - Goedkeuring huishoudelijk reglement OCMW-raad De OCMW-raad stelt bij aanvang van de zittingsperiode een

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Verontschuldigd: Afwezig: De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 4 september 2017 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Nadine Boekaerts, voorzitter; de heer Silvain Vertommen, raadslid; mevrouw Eliane Vingerhoets, raadslid;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

AP Via een gecoördineerd en gericht beleid werken aan het terugdringen van armoede op haar grondgebied

AP Via een gecoördineerd en gericht beleid werken aan het terugdringen van armoede op haar grondgebied AP 2.09.07 Via een gecoördineerd en gericht beleid werken aan het terugdringen van armoede op haar grondgebied 2015140893 De stad neemt de regierol op inzake bestrijding kinderarmoede en realiseert hierrond

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine,

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

Dagorde. Openbare zitting. Besloten zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 27 augustus 2014

Dagorde. Openbare zitting. Besloten zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 27 augustus 2014 27 augustus 2014 Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn Geacht raadslid Wij nodigen u uit voor een vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn op woensdag 3 september 2014 om 20.30 uur

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN : 30 JANUARI 2018

ZITTINGSVERSLAG VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN : 30 JANUARI 2018 ZITTINGSVERSLAG VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN : 30 JANUARI 2018 Tegenwoordig de Dames en de Heren: M. Raets, Voorzitter, G. Ignoul, J. Knippenberg, M.

Nadere informatie

BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Maaseik heeft de eer u uit te nodigen op de vergadering die wordt gehouden in het Administratief

Nadere informatie

Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019

Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019 Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019 OPENBARE ZITTING 01 Goedkeuring van de notulen en het zittingsverslag van de vorige zitting 02 Vaststelling van de jaarrekening van het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

-Omzendbrief van Fedasil: geïndexeerde bedragen 2013 Lokale Opvanginitiatieven

-Omzendbrief van Fedasil: geïndexeerde bedragen 2013 Lokale Opvanginitiatieven 13 maart 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 maart 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje 2, 9860

Nadere informatie

Huis van het Kind Zottegem, een huis met een verhaal. Congres EXPOO Donderdag 10 december 2015

Huis van het Kind Zottegem, een huis met een verhaal. Congres EXPOO Donderdag 10 december 2015 Huis van het Kind Zottegem, een huis met een verhaal Congres EXPOO Donderdag 10 december 2015 2010 Europees Jaar ter bestrijding van armoede en sociale uitsluiting Strijd tegen kinderarmoede : start van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Raadzaal, Markt 8, 3580 Beringen, 20:00 uur OPENBARE ZITTING A-punten Interne organisatie en burgerzaken 1 2017_GEM_00032 Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

Goedkeuring notulen 1. NOTULEN OPENBARE ZITTING 27 JANUARI 2015 EN 26 FEBRUARI 2015 toelichting Voorstel besluit

Goedkeuring notulen 1. NOTULEN OPENBARE ZITTING 27 JANUARI 2015 EN 26 FEBRUARI 2015 toelichting Voorstel besluit 13 maart 2015 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op dinsdag 24 maart 2015 om 19 u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

Vraag nr. 403 van 8 maart 2013 van MARIJKE DILLEN

Vraag nr. 403 van 8 maart 2013 van MARIJKE DILLEN VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 403 van 8 maart 2013 van MARIJKE DILLEN Resolutie kinderarmoede Onderwijs en

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-03-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Vergadering van dinsdag 17 juli ontwerpnotulen

Vergadering van dinsdag 17 juli ontwerpnotulen Vergadering van dinsdag 17 juli 2018 - ontwerpnotulen Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Maaseik heeft de eer u uit te nodigen op de vergadering die wordt gehouden in het Administratief

Nadere informatie

Vergadering van 18.01.16

Vergadering van 18.01.16 Vergadering van 18.01.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

Huis van het Kind : Een samenwerkingsverband

Huis van het Kind : Een samenwerkingsverband in Heusden-Zolder Huis van het Kind : Een samenwerkingsverband Ontstaan Vanuit gezamenlijke bezorgdheid omtrent de registratie kansarme geboorten Op initiatief van de gemeentelijke afdeling welzijn en

Nadere informatie

Inleiding. Ons aanbod. Inhoudsopgave

Inleiding. Ons aanbod. Inhoudsopgave Budget In Zicht 3 Inleiding 3 Ons aanbod 4 Infomomenten > Alles over bewindvoering > Basistips van de notaris > Alles over de collectieve schuldenregeling > Van factuur tot deurwaarder > Hoe omgaan met

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 12 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Wendy Van Dyck, raadslid; de

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GKS ONDERSTEBOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal

Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal Herlinde Trenson Schepen Kinderopvang Kinderopvang : samenwerken Aanleiding Totaal concept Knesselare Traject Partners Partners en hun rol Rol coördinator

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 maart 2016

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 maart 2016 Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 maart 2016 Aanwezig: Johan Van Durme, Burgemeester; Christ Meuleman, Marleen Verdonck, Jean Marie De Groote, Hanna

Nadere informatie

V R A G E N K A A R T THEMA: SOCIO-ECONOMISCHE DETERMINANTEN

V R A G E N K A A R T THEMA: SOCIO-ECONOMISCHE DETERMINANTEN V R A G E N K A A R T? ? Vragenkaart: waar staan we nu? Bepaal een score tussen 1 en 9, waarbij 1 staat voor we hebben nauwelijks samenwerking rond het thema socio- economische determinanten en 9 voor

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 6 4 september 2015

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 6 4 september 2015 Contactpersoon Piet Vanwambeke Secretaris (050)72 72 52 piet.vanwambeke@ocmwmaldegem.be Aan de burgers Aan de pers uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 6 4 september 2015 Art. 254

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Patrick Vansweevelt: raadsleden; Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Eva Poelemans: algemeen directeur

Nadere informatie

Provincie Vlaams-Brabant Zitting van 27 januari OCMW der gemeente 3470 KORTENAKEN

Provincie Vlaams-Brabant Zitting van 27 januari OCMW der gemeente 3470 KORTENAKEN Provincie Vlaams-Brabant Zitting van 27 januari 2014. OCMW der gemeente 3470 KORTENAKEN Aanwezig : Eddy Marcoen, voorzitter; Dr. De Roo Ludo (vanaf agendapunt 5), Haesevoets Daniël, Lemmens Mia, Struys

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Groeipakket geeft vliegende start aan jonge gezinnen

Groeipakket geeft vliegende start aan jonge gezinnen PERSMEDEDELING VAN JO VANDEURZEN, VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN 28/05/2016 Groeipakket geeft vliegende start aan jonge gezinnen De Vlaamse Regering heeft vandaag het concept voor

Nadere informatie

ZIJ AAN ZIJ TEGEN KINDERARMOEDE

ZIJ AAN ZIJ TEGEN KINDERARMOEDE ZIJ AAN ZIJ TEGEN KINDERARMOEDE Ervaringen uit de pilootgemeenten Tinne Mertens CEBUD 1 EEN VEILIGE KINDERTIJD 2 Projectfinanciering Provincie Antwerpen CEBUD (Thomas More) en Welzijnszorg Kempen Verloop

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn verzoekt de raad voor maatschappelijk welzijn voor de éérste maal met volgende agendapunten

Nadere informatie

KRUISPUNT HULPVERLENING-VRIJWILLIGERSWERK Lerende samenwerking tussen welzijnsschakels en ocmw s op vlak van gezinsondersteuning

KRUISPUNT HULPVERLENING-VRIJWILLIGERSWERK Lerende samenwerking tussen welzijnsschakels en ocmw s op vlak van gezinsondersteuning KRUISPUNT HULPVERLENING-VRIJWILLIGERSWERK Lerende samenwerking tussen welzijnsschakels en ocmw s op vlak van gezinsondersteuning 10 december 2015 8 ste Jaarcongres EXPOO Brussel Opbouw 1. Welzijnsschakels

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) Nr: 0217 7 RV Agendapunt: 7 Datum: 20 januari Datum: Raadsvergadering, 17 februari Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Wijk bij Duurstede Gemeenteblad

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van de gemeente OUDSBERGEN van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van de gemeente OUDSBERGEN van dinsdag 29 januari 2019 Besluitenlijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van de gemeente OUDSBERGEN van dinsdag 29 januari 2019 Punt 1 Goedkeuring van het meerjarenplan 2019 Voor het exploitatiebudget

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 januari 2012

OCMW-raad van 24 januari 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be OCMW-raad van 24 januari 2012 bij de

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn GR 22/1/2019 Punt 3 & punt 8 amendementen Groen-sp.a Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn Amendement 1 Artikel Artikel 31, 1 Huidig voorstel 1 De gemeenteraad richt 2

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale Dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Openbare vergadering

Openbare vergadering Ninove, 20 februari 2019 Bijeenroeping van de raad voor maatschappelijk welzijn Geachte mevrouw Geachte heer De voorzitter van de OCMW-raad nodigt u uit op de volgende vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Michel Dutré: burgemeester; De Baere Marcel, Joseph Maes,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

KINDERARMOEDE. 21 mei 2014 OCMW LANAKEN

KINDERARMOEDE. 21 mei 2014 OCMW LANAKEN KINDERARMOEDE 21 mei 2014 SALK 13 meest getroffen gemeenten (waaronder Lanaken) 50.000 /jaarbasis: kinderarmoedebeleid 2014-2017 (4 jaren) Geen Vlaamse middelen op basis van de kinderarmoedebarometer.

Nadere informatie

Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie

Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie DEEL ARMOEDEBESTRIJDING Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie Actie 1 : Het OCMW zorgt er, zelfstandig of

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Project Wonen & Welzijn Brugge werken aan netwerken

Project Wonen & Welzijn Brugge werken aan netwerken Project Wonen & Welzijn Brugge werken aan netwerken 1. Situering van het project 2. Stand van zaken 3. Ervaringen Wonen & Welzijn Brugge 2 1. Wie is onze doelgroep? - volwassen personen met psychische

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER 2017 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Ann Pauwels, Gino Bertin,

Nadere informatie

OCMW s en armoedebestrijding

OCMW s en armoedebestrijding OCMW s en armoedebestrijding Hoorzitting Commissie Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebeleid, Vlaams Parlement, 1.2.2011 Piet Van Schuylenbergh, directeur OCMW s VVSG Nathalie Debast, stafmedewerker

Nadere informatie

PROACTIEF EN GEZINSONDERSTEUNEND WERKEN MET KANSARME GEZINNEN MET JONGE KINDEREN

PROACTIEF EN GEZINSONDERSTEUNEND WERKEN MET KANSARME GEZINNEN MET JONGE KINDEREN PROACTIEF EN GEZINSONDERSTEUNEND WERKEN MET KANSARME GEZINNEN MET JONGE KINDEREN POPERINGE 11.933 HA (IN TOP 5 W-VL) - 19.894 INW KANSARME BUURTEN Kansarmoedeatlas Provincie West-Vlaanderen (Steunpunt

Nadere informatie

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 De gemeente en het OCMW van Nevele komen overeen om een lokaal geïntegreerd welzijnsbeleid te voeren. Daartoe worden volgende afspraken gemaakt.

Nadere informatie

Netwerkdag Kinderen Eerst Thema 4: Hoe sluit je aan bij het bestaande armoedebeleid? Hoe veranker je? OCMW Dilbeek De cirkel doorbreken

Netwerkdag Kinderen Eerst Thema 4: Hoe sluit je aan bij het bestaande armoedebeleid? Hoe veranker je? OCMW Dilbeek De cirkel doorbreken Netwerkdag Kinderen Eerst Thema 4: Hoe sluit je aan bij het bestaande armoedebeleid? Hoe veranker je? OCMW Dilbeek De cirkel doorbreken Dilbeek 41.255 inwoners Bron: http://aps.vlaanderen.be/lokaal/kinderarmoede/kinderarmoede.html

Nadere informatie

2. VASTSTELLEN VAN DE NIEUWE BEDRAGEN VAN DE PRESENTIEGEL- DEN VOOR DE OCMW RAADSLEDEN

2. VASTSTELLEN VAN DE NIEUWE BEDRAGEN VAN DE PRESENTIEGEL- DEN VOOR DE OCMW RAADSLEDEN 7 november 2016 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op woensdag 16 november om 20.30 uur in de raadzaal van het OCMW,

Nadere informatie

PROJECTVOORSTEL KINDERARMOEDE

PROJECTVOORSTEL KINDERARMOEDE OCMW Sint-Katelijne-Waver PROJECTVOORSTEL KINDERARMOEDE 1. Inleiding Armoede wordt gedeeltelijk, maar voor een belangrijk deel, doorgegeven van generatie op generatie. Kinderen die (langdurig) leven in

Nadere informatie

Aanvraagformulier. BESTAANDE organisaties

Aanvraagformulier. BESTAANDE organisaties Aanvraagformulier BESTAANDE organisaties Inleidende opmerkingen Gelieve grondig het Reglement te lezen alvorens dit formulier in te vullen. Indiening moet voorafgegaan worden door bijwonen infosessie en

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 8 januari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 8 januari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 8 januari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1 Gemeentelijke statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang Gemeente Brakel / Horebeke Hoofdstuk 1: oprichting Art.1 Er werd een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluit Zitting van 30 april 2015 OCMW Maatschappelijke Integratie en Ontplooiing 20 2015_RMW_00289 Maatschappelijke hulpverlening aan residenten - Werkafspraken

Nadere informatie

HUIS VAN HET KIND EEKLO

HUIS VAN HET KIND EEKLO HUIS VAN HET KIND EEKLO Indicatoren Kinderarmoedebestrijding 18,00% 16,00% 14,00% 12,00% 10,00% 8,00% 8,02% 10,64% 8,03% 8,61% 16,11% 10,45% 12,66% 11,90% 9,47% 6,00% 4,00% 2,00% 0,87% 0,78% 2,10% 1,40%

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS EN DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet basisonderwijs

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden de heren:

Nadere informatie

OPVOEDINGSONDERSTEUNING

OPVOEDINGSONDERSTEUNING OPVOEDINGSONDERSTEUNING Opvoedingsondersteuning - beleidsmatig op de agenda! (1) Tot voor enkele jaren OO nauwelijks item Geen overleg, nauwelijks gezamenlijke actie, Anno 2015 Op Vlaams niveau Decreten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS

BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS 2013-2019 SD2 SD3 OD1 In kaart brengen van onderwijslandschap en schoolloopbanen binnen de lokale maatschappelijke context Actie 1 Een brede en actuele omgevingsanalyse

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 3 september 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Nadine Boekaerts, voorzitter; de heer Silvain Vertommen, raadslid; mevrouw Eliane Vingerhoets, raadslid;

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ex Artikel 36 Reglement van Orde gemeenteraad Wassenaar

Schriftelijke vragen ex Artikel 36 Reglement van Orde gemeenteraad Wassenaar Schriftelijke vragen ex Artikel 36 Reglement van Orde gemeenteraad Wassenaar Datum 9 oktober 2018 Datum verzending Uw kenmerk Behandelaar Suzan Willems Ons zaaknummer Z/18/23561/ 99774 Bijlage 0 Onderwerp

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN NOVEMBER 2013

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN NOVEMBER 2013 BULLETIN 11 VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN NOVEMBER 2013 2013/019 Inloophuis tijdens de weekends 11/2013 2013/020 Gratis energiescan 11/2013 2013/019 Inloophuis tijdens de weekends

Nadere informatie