GEBRUIKSAANWIJZING INDIGO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKSAANWIJZING INDIGO"

Transcriptie

1 GEBRUIKSAANWIJZING INDIGO Je gebruikt Indigo om de hennakleuring bruiner te maken. Blonde mensen hebben meer indigo nodig om hun haar warmbruin te verven dan mensen die al bruin haar hebben. Hoe meer indigo in je recept, hoe donkerder de eindkleur. Hoe vaker je verft met indigo, hoe donkerder je haar wordt. Indigo gebruikt op haar dat al donkerbruin is, kan tot zwart haar leiden als je veel indigo (meer dan 25%) gebruikt. Verf alleen de uitgroei als zwart haar niet gewenst is. Als je je haar eenmaal op kleur hebt, kun je ook alleen de uitgroei verven. Dit scheelt tijd en geld. Daarbij voorkom je dat de onderste haren te donker worden door de indigo. Heb je blond haar? Ben je blond of donkerblond, kun je met henna en indigo je haar in diverse tinten warmbruin verven. Van lichtkoperbruin tot donker warmbruin. Ook zwart is mogelijk. Hoe meer indigo je gebruikt in je recept, hoe bruiner de kleur wordt. Probeer bijv eerst 20% - 30% uit de eerste keer voor een warm koperen of lichte warmbruine kleur. Een mix van 30% indigo valt op blond haar altijd lichter uit dan op donkerblond haar. Percentages hoger dan 50% zorgen voor een bruine kleur op blond haar en een donkerbruine kleur op donkerblond haar. Heb je grijs haar? Ben je grijs, kun je met henna en indigo je haar in diverse tinten warmbruin verven. Van lichtkoperbruin tot donker warmbruin. Ook zwart is mogelijk. Grijs haar is pigmentloos. Hierdoor zal grijs haar altijd lichter uitvallen. Naarmate de grijze haren vaker worden geverfd, zullen de haren donkerder worden.

2 Mogelijk wil je de lichter uitgevallen uitgroei nog een keer verven bij de wens van bijvoorbeeld donkerbruin of zwart. Verder is het bij grijs haar belangrijk dat je de pasta goed dik opbrengt. Zodat alle grijze haren goed zijn bedekt. Ook de kleinere haartjes vooraan. Wanneer je een goede dekking en kleur wilt, is het verstandig de mix minimaal 3-4 uur in je haar te laten, zodat de grijze haren veel kleurmoleculen kunnen opnemen. Hoe meer indigo je gebruikt in je recept, hoe bruiner de kleur wordt. 20% - 30% indigo leidt tot een warm koperen kleur op grijs. 50% indigo zorgt voor een warmbruine kleur kleur op grijs. Als alleen de uitgroei grijzig / grijs is en de rest van het haar donker, verf dan eerst het gehele haar met bijvoorbeeld 85% henna, 15% indigo om te voorkomen dat de onderkant zwart wordt. Verf daarna alleen de uitgroei nog een keer met meer indigo erin. (40%-70%, afhankelijk van de gewenste donkerte) Heb je middenbruin? Vaak is een percentage van 20-30% indigo op middenbruin haar al genoeg om een prachtige warmbruine kleur te krijgen. Voor een donkerdere bruintint kun je ook beginnen met 40%-50% indigo de eerste keer. Heb je bruin haar? Voor een warmbruine haarkleur als je zelf bruin haar hebt, heb je het meeste henna nodig en een beetje indigo. 10% - 20% indigo is voldoende om een mooie warme bruinttint te krijgen. Als je de indigo weglaat, zal de henna je haar sowieso prachtig warmbruin maken. Wil je liever echt diep donkerbruin? Voor een donkerdere bruine kleur kun je 20% - 30% indigo in je recept gebruiken als je zelf al bruin haar hebt. 50% kan leiden tot zwart haar.

3 Heb je zwart haar? Je kunt met henna+indigo je haar in twee stappen zwart maken. Verf je haar eerst met henna. Zie henna gebruiksaanwijzing. Daarna met pure indigopasta of een mix met veel indigo erin, je haar nog een keer verven. stap 1 : verf je haar met pure henna. Laat het lang intrekken (3-6 uur). Spoel goed uit. stap 2 : verf direct over de henna met indigo voor zwarte haar: Maak een pasta zo dik als yoghurt van de indigo poeder samen met water (het liefste gedestilleerd water of gedemineraliseerd water) en een snufje zout. Stap 3: De indigopasta direct aanbrengen. Smeer je haar (op droog haar) streng voor streng in met het indigo mengsel. Laat het 2-4 uur in je haar zitten. Als je veel grijs haar hebt, laat het gerust 4 uur zitten. Pure indigopasta is vrij korrelig en wat moeilijker om aan te brengen. Je kunt eventueel 10-20% henna toevoegen voor een smeuïger geheel. Spoel je haar daarna heel goed uit. Je hoeft je haar niet te wassen. Indigo zal zijn kleur gaan geven onder invloed van zuurstof in de dagen erna. Na twee dagen zal je haar zwart zijn. De eerste dag kan je een groenblauwe tint zien. Dit verandert in donkbruin of zwart. Hoe mix ik de henna met de indigo voor deze bruintinten? Maak eerst je hennapasta aan en laat het minimaal 8 tot 12 uur rusten (zie henna instructie). Leg ondertussen alle spullen die je nodig hebt van tevoren klaar! Als alles klaar ligt om te beginnen met verven, mix je in een aparte kom de indigopoeder met gedemineraliseerd water, gedestilleerd water of bronwater. Voeg een snufje zout bij. Mix totdat je een egale pasta hebt. LET OP 1: Meng hierna direct de aangemaakte indigopasta met de hennapasta. Indigopasta niet laten rusten, zoals henna. Deze twee mengsels héél goed roeren totdat de mix 1 egale kleur heeft. Als je niet goed mixt, krijg je een streperig effect op je haar.

4 LET OP 2: Als de mix klaar is: begin direct met verven. Indigo geeft snel zijn kleur af. Hoe eerder het in je haar zit, hoe beter het is voor de kleuring. Hoe gaat het verven in zijn werk? - De pasta werkt het beste op redelijk schoon en droog haar. - Trek een oud T-shirt aan of zet de verwarming hoog en ga zonder kleding met een grote oude handdoek over je schouders te werk. - Zorg voor rubberen handschoenen! Henna en indigo kleuren heel snel je handen. - Leg een oude handdoek over je schouders (of trek een oud T-shirt aan). Begin onderaan je haar en zet je bovenhaar vast met een haarklem. - Smeer wat vet (bijvoorbeeld wat crème of sheaboter) op de randen van je gezicht, net onder de haargrens. Eventuele hennarestjes die dan op je gezicht zijn terecht gekomen tijdens het aanbrengen, kun je er gemakkelijk afvegen. - Pak telkens één dunne haarstreng en smeer deze streng van wortel tot uiteinde in met de pasta. Smeer het mengsel niet alleen aan de buitenkant van de streng, maar wrijf de pasta ook echt door de streng. Breng streng voor streng elke keer een goede dikke laag aan. Wees niet zuinig! Alle haren, inclusief de wortels / hoofdhuid moeten zijn bedekt. - Maak hierna je gezicht schoon als er wat van je mix op is gekomen. - Hierna pak je de rol plastic folie en sla je de folie behoorlijk strak een aantal malen om je hoofd heen. Je kunt nadat het meeste van je haar is ingepakt, ook kleinere stukken folie afscheuren. Plak deze op de wat moeilijker te bereiken plaatsen zoals onderin de neklijn en bij de oren. Al het haar moet zijn bedekt omdat de henna+indigo anders keihard worden. Hierna doe je een grote handdoek of een (winter)muts om je haar heen. De warmte zal zorgen voor een optimale kleuring. Hoe lang moet het er in blijven zitten? Binnen een half uur is al kleur aanwezig in het haar. Na 2 uur is er al behoorlijke kleuring. Indigo is na 4 uur uitgewerkt. Je haar zal dan echt goed gekleurd zijn. Je kunt de pasta evt langer laten zitten. Henna geeft nog urenlang zijn kleur af aan het haar.

5 Goed uitspoelen, je hoeft je haar niet te wassen Spoel je haren heel goed uit totdat alle pasta uit je haar is en het water dat uit je haar komt nog maar heel licht oranje is. Je kunt je haar wassen, maar henna+ indigo maken je haar eigenlijk ook al schoon. Heel goed uitspoelen is het belangrijkste. Daarna kun je voor de zachtheid evt. een azijnspoeling gebruiken (380 ml. warm water en 20 ml. azijn). Trek als je uit de douche komt zolang je haar nog nat is, een oud-t-shirt aan. Haar behandeld met henna bloedt altijd nog wat na; je gewassen haar geeft heel licht oranje vlekken op je T-shirt zolang het nog nat is. Als het droog is niet meer. Heb ik na het verven al meteen het goede resultaat? Nee. Het duurt 2 dagen voordat de indigo is geoxideerd en 4 dagen voordat de henna je haar roodbruin heeft gekleurd. Mag ik mijn haren in deze periode wassen? Liever niet zodat alle kleurmoleculen goed kunnen oxideren. Ik heb henna gemixt met indigo en ik heb over. Kan het in de diepvries? Dat kan niet. De indigo verliest zijn kleurkracht. Hennapasta kan wel in de diepvries worden bewaard. Ik heb 1 behandeling gedaan en wil er nog een. Moet ik nog ergens op letten? Wanneer je je gehele haar 1x met henna en indigo hebt, houd bij de volgende verfbeurt rekening met de volgende punten: De 2 e behandeling in dezelfde verhouding en binnen enkele weken herhaald, kan mogelijk donkerder uitvallen dan je wenst. Dit komt omdat Indigo opbouwt bij frequente herhaling. Of Indigo zijn kleur lang behoudt, hangt ook af van de gebruikte shampoo en hoe vaak je het haar wast.

6 Ik heb 1 behandeling gedaan, mijn kleur is nog mooi en ik wil alleen de uitgroei verven. Moet ik nog ergens op letten? Let op dat je de uitgroei niet te donker maakt en dat de overgang van uitgroei naar de rest van het haar natuurlijk verloopt. Je hebt ongeveer 50 gram nodig voor het verven van een uitgroei van ongeveer 3-4 cm. Kun je allergisch zijn voor indigo? Ja dat kan. Een klein percentage mensen is overgevoelig of kan een overgevoeligheid ontwikkelen. Als je zeker wilt zijn, maak een heel klein beetje indigopasta aan en smeer dit op de binnenkant van je pols. Laat het minimaal 1 uur intrekken. En wacht 48 uur af om te kijken hoe je huid reageert. Ik voel tijdens de behandeling een prikkend en/of jeukend gevoel. Is dit normaal? Bij Indigo meer dan bij Henna kan het voorkomen dat je tijdens je behandeling een jeukerig gevoel ervaart op je hoofdhuid. Indigo plantdeeltjes hebben de neiging wat meer op de hoofdhuid te blijven plakken. Om die reden is het belangrijk na het verven lang uit te spoelen. Ervaar je jeuk de dagen daarna, zorg dan dat je je haar, naast lang uitspoelen, ook wast met shampoo. Tip: Doe een beetje Aloë Vera of Kokosolie op de plaats waar het nog jeukt. Indigo kan de hoofdhuid wat uitdrogen en Aloë Vera of Kokosolie verzachten je hoofdhuid direct. Bij aanhoudende jeuk is het uiteraard verstandig niet meer te verven met Indigo. Heel veel succes! Mocht je nog vragen hebben, info@louland.nl of bel

Wat zijn de verhoudingen en welke kleur krijg ik dan?

Wat zijn de verhoudingen en welke kleur krijg ik dan? GEBRUIKSAANWIJZING INDIGO Wat zijn de verhoudingen en welke kleur krijg ik dan? Onderstaande verhoudingen zijn indicatief en hangen af van de basiskleur(en), al dan niet geverfd. Ik heb nu blond haar.

Nadere informatie

Ontdek onze henna kleuringen

Ontdek onze henna kleuringen Ontdek onze henna kleuringen COLORA HENNA STOP MET CHEMISCH KLEUREN! Als je je haar wilt kleuren op een zuivere, natuurlijke wijze en daarbij ook je haar wilt verzorgen, dan biedt Colora Henna de uitkomst.

Nadere informatie

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR.

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Let er op dat u geen garantie hebt als u het haar beschadigd door het ontkleuren en/of verven. Lees altijd de instructies goed door en draag oude kleding

Nadere informatie

10 jaar jonger in 5 minuten

10 jaar jonger in 5 minuten 10 jaar jonger in 5 minuten MENZ 5 Minute Haircolor is een ammoniavrije, alleen kleurontwikkelende permanente haarkleuring. Bij een inwerktijd van 5 minuten op vochtig haar, krijgt u een vermenging met

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Fotocredit: Schwarzkopf

Inhoudsopgave. Fotocredit: Schwarzkopf Fotocredit: Schwarzkopf Inhoudsopgave Haar verven: de complete uitleg...2 De Basis...2 Voorbereiding op het haarverven...2 Het mengen van de haarverf...2 Het aanbrengen van de haarkleuring...3 Tijdens

Nadere informatie

Patineren http://www.hubcoonen.nl/bronswiki/van%20was%20naar%20brons/2-1-formules.html "Formules voor Messing, Brons en Koper" 01. Licht tot donker Bruin 02. Bruin naar zwart 03. Zwart bruin 04. Florentijns

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

Pullao (boterrijst) Pullao

Pullao (boterrijst) Pullao Pullao (boterrijst) Pullao ui stuk 11 cardemon stuks 23 gember eetlepel 3 kaneel stokje 6 komijnpoeder theelepel 3 kruidnagel stuks 45 laurier blad 23 zout theelepel 6 zwarte peperkorrels stuks 68 boter

Nadere informatie

Kaas maken (taakanalyse)

Kaas maken (taakanalyse) Kaas maken (taakanalyse) Vakverdieping praktijkopdracht; Benjamin Bezemer & Marc van Rooden Tijdsbesteding Activiteit: 2,5 uur (inclusief half uur wachttijd): Voorwerk - 10 minuten (melk verwarmen 30 C)

Nadere informatie

Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up

Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up Voorbereiding Er wordt te allen tijde gestart met een inspectie en palpatie om de huid te leren kennen. Een goede voorbereiding is belangrijk om de make-up

Nadere informatie

Kleuren maken met Caran d Ache

Kleuren maken met Caran d Ache Kleuren maken met Caran d Ache De kleuren van je huid maken met Caran d Ache is best lastig. Er zijn een aantal basisregels die je kunt gebruiken. Kom je er niet uit met de bestaande kleuren uit de pakjes,

Nadere informatie

1 ml Connector toevoegen per 10 g gebruikte kleur. De kleur aanbrengen en de behandeling uitvoeren zoals gebruikelijk;

1 ml Connector toevoegen per 10 g gebruikte kleur. De kleur aanbrengen en de behandeling uitvoeren zoals gebruikelijk; GEBRUIKSAANWIJZING KLEURBEHANDELINGEN KLEURBEHANDELINGEN De kleur eerst vermengen in een kom met de benodigde hoeveelheid peroxide, zoals gebruikelijk. Vervolgens: 1 ml Connector toevoegen per 10 g gebruikte

Nadere informatie

WAAROM AFFINAGE. AFFINAGE bevat geen ZEEP AFFINAGE bevat emulsie (olie +water) DUS; -minder pigment -minder ammonia HET VERSCHIL

WAAROM AFFINAGE. AFFINAGE bevat geen ZEEP AFFINAGE bevat emulsie (olie +water) DUS; -minder pigment -minder ammonia HET VERSCHIL WAAROM AFFINAGE Diepe warme kleuren Lange houdbare kleur Simpel en veilig in gebruik Zeer weinig ammonia Veel glans Voordelig Grote kaart/weinig mengen. HET VERSCHIL Haarverven bevatten ZEEP ZEEP is de

Nadere informatie

/ICE. permanente haarkleuring voor haarkleurspecialisten. Technische handleiding

/ICE. permanente haarkleuring voor haarkleurspecialisten. Technische handleiding /ICE N I E U W permanente haarkleuring voor haarkleurspecialisten Technische handleiding e x p l o r ee r de nieuwe technische mogelijkh e d e n 3 2 SUBTIL CRÈME /ICE k l e u r t e c h n i e k voor haarkleurs

Nadere informatie

natuurlijke haarkleuring

natuurlijke haarkleuring natuurlijke haarkleuring PERMANENTE HAARKLEURING met biologische zonnebloemolie & biologische honing PERFECTE DEKKING & GLANSRIJKE KLEUR VRIJ VAN PPD* & AMMONIAK *Nr. 1 oorzaak van allergieën in haarkleuring

Nadere informatie

Kinderen hebben door het spelen meer lichamelijk contact dan volwassenen. Daarom komt hoofdluis meer bij kinderen voor.

Kinderen hebben door het spelen meer lichamelijk contact dan volwassenen. Daarom komt hoofdluis meer bij kinderen voor. Informatie voor ouders over hoofdluis Hoofdluis is erg vervelend, maar is een gewoon probleem. Iedereen kan hoofdluis krijgen. Veel mensen krijgen al jeuk op het hoofd als zij aan luizen denken. Ze willen

Nadere informatie

MedaVita permanente haarkleuring Kleurcrème met Limnantes Alba. Limnantes Alba. Een plant die het haar beschermt en de kleurintensiteit versterkt..

MedaVita permanente haarkleuring Kleurcrème met Limnantes Alba. Limnantes Alba. Een plant die het haar beschermt en de kleurintensiteit versterkt.. MedaVita permanente haarkleuring Kleurcrème met Limnantes Alba EIGENSCHAPPEN Perfecte dekking van grijs haar met uitstekende resultaten bij gebruik van natuur serie, natuurlijk asblond en gouden tinten.

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten Voorgerecht 4 el ghee (of olie) 2 kaneelstokjes 8 kruidnagelen 8 kardemom zaden 1 volle el gemberpuree 500 gr gemengde groenten (aardappelen, pompoen, wortel, bloemkool en courgette) 150 gr cashewnoten

Nadere informatie

technische informatie

technische informatie technische informatie smoothies conditioning semi_permanent colour milk_shake smoothies Een tone op tone conditionerende kleurcrème die melkproteinen, organische melk en zonnebloemolie, aminozuurcomplex,

Nadere informatie

A. VEILIGHEIDSINSTRUCTIES

A. VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Kit om een vulkaan te maken A. VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 1. Gelieve deze richtlijnen door te nemen vooraleer van start te gaan. 2. Toezicht en hulp van een volwassene zijn aanbevolen. 3. Bestemd voor kinderen

Nadere informatie

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Bijwerkingen van chemotherapie Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Mondverzorging 3 Huidverzorging 4 Voeding 5 Vermoeidheid 6 Haarverzorging 7 Diarree

Nadere informatie

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009 Deze buste had ik reeds deels geschilderd met acrylverf als demonstratie op FACTS vorig jaar. Uiteindelijk was ik weer niet tevreden over het resultaat + dat er nog enige beschadigingen waren Reparaties

Nadere informatie

KOLESTON PERFECT INNOSENSE WELLA THE HEART OF HAIRDRESSING. www.wella.nl www.facebook.com/wellaprofessionalsnederland

KOLESTON PERFECT INNOSENSE WELLA THE HEART OF HAIRDRESSING. www.wella.nl www.facebook.com/wellaprofessionalsnederland KOLESTON PERFECT INNOSENSE WELLA THE HEART OF HAIRDRESSING www.wella.nl www.facebook.com/wellaprofessionalsnederland A NEW AGE OF Nieuw: Koleston Perfect Innosense is een permanente haarkleuring speciaal

Nadere informatie

Eventjes toelichten.

Eventjes toelichten. Eventjes toelichten. De lessen TO bestaan steeds uit blokken van 2 lesuren. De klas wordt opgesplitst in groepen van 3 leerlingen. Per groep maken de leerlingen kennis met de verschillende richtingen die

Nadere informatie

Behandeling met Ditranol

Behandeling met Ditranol Behandeling met Ditranol In overleg met uw behandelend arts is besloten tot een behandeling met Ditranol in het Radboudumc. In deze folder staat de gang van zaken tijdens de behandeling in grote lijnen

Nadere informatie

Allergisch voor p-phenylenediamine

Allergisch voor p-phenylenediamine Dermatologie Allergisch voor p-phenylenediamine i Patiënteninformatie Wat nu? Slingeland Ziekenhuis U bent allergisch voor p-phenylenediamine: wat nu? Als uw huid in aanraking komt met p-phenylenediamine

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS

VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS 06-40186871 info@kaylahairextensions.nl HAIR EXTENSIONS BORSTELEN Met een speciale borstel of een grove kam kan het haar worden geborsteld of gekamd van onder naar boven.

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Sneeuwberg met kerstdorp

Sneeuwberg met kerstdorp Sneeuwberg met kerstdorp Sneeuwberg met kerstdorp Materialen Gereedschap Pattex houtlijm Classic 750gr Master latex handschoenen Decoflair montagelijmcm500 Sencys klusdoek Rapid lijmpistool eg point 7

Nadere informatie

ZORG VOOR JEZELF! Fiches. Huidpreventie en ergonomie voor de kapper. Transnationaal ESF- project Op één haar na HANDSCHOENEN HANDEN WASSEN HANDCRÈME

ZORG VOOR JEZELF! Fiches. Huidpreventie en ergonomie voor de kapper. Transnationaal ESF- project Op één haar na HANDSCHOENEN HANDEN WASSEN HANDCRÈME HANDSCHOENEN HANDEN WASSEN HANDCRÈME GEVAREN- PICTOGRAMMEN ERGONOMIE Fiches ZORG VOOR JEZELF! Huidpreventie en ergonomie voor de kapper EXTRA TIPS Transnationaal ESF- project Op één haar na www.coiffure.org/nl/sectorinfo/europese-projecten

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Handen wassen. Voorbereiding: Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen.

Handen wassen. Voorbereiding: Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen. Handen wassen Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen. Kraan Zeep Handdoek Doe je mouwen omhoog. Maak je handen nat. Doe zeep op je handen. Papier in de prullenmand

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Aziatische Gravad Lax

Aziatische Gravad Lax Tamarinde Ketchup Ingrediënten: 250ml Tamarinde paste 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels suiker 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 theelepels fijngesneden Jalapeno

Nadere informatie

WET WRAP BEHANDELING BIJ KINDEREN MET CONSTITUTIONEEL ECZEEM

WET WRAP BEHANDELING BIJ KINDEREN MET CONSTITUTIONEEL ECZEEM WET WRAP BEHANDELING BIJ KINDEREN MET CONSTITUTIONEEL ECZEEM 591 Inleiding De dermatoloog heeft u verwezen naar het Dermatologisch Dagbehandelingscentrum voor een wet wrap behandeling. In deze folder

Nadere informatie

Fruitvliegen kweken, Hoe doe je dat?

Fruitvliegen kweken, Hoe doe je dat? Fruitvliegen kweken, Hoe doe je dat? Korte presentatie met veel foto s Dit recept is van Willem Neeleman, hij heeft het mij geleerd en dit brengt mij al 2 jaar zonder probleem iedere week voldoende grote

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama Schilderen op leer Door Rebecca Siccama Inleiding Ben jij altijd op zoek naar iets bijzonders? Wil je graag origineel zijn en niet meedoen met de grijze massa? Ben jij die creatieve vrouw, die er graag

Nadere informatie

IOSYSTEM INFORMATIE GIDS

IOSYSTEM INFORMATIE GIDS IOSYSTEM INFORMATIE GIDS INHOUD ALGEMENE INFORMATIE BIOSystem Shampoo - Normal to Oily Hair BIOSystem Shampoo - Dry and Treated Hair BIOSystem Shampoo - All Hair Types BIOSystem Shampoo - Very Oily Hair

Nadere informatie

Luizen uitroeien in 8 stappen

Luizen uitroeien in 8 stappen Luizen uitroeien in 8 stappen Hier de link, om het filmpje te bekijken : https://www.klasse.be/3517/luizen-uitroeien-in-8- stappen/?utm_source=klasse+-+nieuwsbrieven&utm_campaign=5b7e7f2a03- klasse_schooldirect_2017_09_12&utm_medium=email&utm_term=0_b661ff641f-

Nadere informatie

Op de website smartkidslab.nl vind je de meetinstrumenten en uitleg hoe je aan de slag kunt.

Op de website smartkidslab.nl vind je de meetinstrumenten en uitleg hoe je aan de slag kunt. Hoe schoon is de lucht die je inademt? Is zwemwater hetzelfde als drinkwater? Zitten er veel of weinig microben in de grond? En wat betekent dat? Ontdek hoe gezond jouw buurt is en wat je zelf kan doen

Nadere informatie

Te veel UV-straling verbrandt je huid, op zonnige dagen gaat dat heel snel! Misschien wel net zo snel als een groentenschotel onder de grill?

Te veel UV-straling verbrandt je huid, op zonnige dagen gaat dat heel snel! Misschien wel net zo snel als een groentenschotel onder de grill? vergelijk jouw data Sneeuw reftecteert tot 80 % van UV-straling. Dan verbrand je dus extra snel, van alle kanten! Goed Insmeren met zonnebrandcrème tijdens de wintersport! De meeste UV-straling vangen

Nadere informatie

OLORMASK INFORMATIE GIDS

OLORMASK INFORMATIE GIDS OLORMASK INFORMATIE GIDS INHOUD ALGEMENE INFORMATIE Gebruik Bruikbare Tips LIGHT TONES Color Mask Platinum Color Mask Vanilla Color Mask Pearl Color Mask Honey Color Mask Caramel Color Mask Latte BROWN

Nadere informatie

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve Dermatologie Behandeling met gefractioneerde, ablatieve CO2 laser Bij de CO2-laserbehandeling is het belangrijk dat u van tevoren goed op de hoogte bent van de instructies. Leest u de informatie in deze

Nadere informatie

Benodigdheden voor het maken van decoratieve zeepjes

Benodigdheden voor het maken van decoratieve zeepjes Benodigdheden voor het maken van decoratieve zeepjes Benodigdheden: Basismaterialen Voeg geur Roer kleurstof Giet in vorm Spray met alcohol Glazen kom of plastic kom die geschikt is voor magnetron magnetron

Nadere informatie

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt.

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt. Gegrilde groenten verschillende groentes (knolselderij, gele biet, oerwortel, chioggia biet) olijfolie peper en zout 1 snij de groente in gelijke delen 2 gril deze op de gril kort aan beide zijden zodat

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Kaas maken. Handleiding leskist

Kaas maken. Handleiding leskist Kaas maken Handleiding leskist Deze leskist is ontwikkeld door Het Groene Wiel Hendrikweg 14b 6703 AW Wageningen 0317 422 041 www.groenewiel.nl info@groenewiel.nl 2 I. IN HET KORT Met deze leskist kunt

Nadere informatie

Geen plastic alstublieft!

Geen plastic alstublieft! Receptenboekje Geen plastic alstublieft! Delphine De Paepe en Bieke Bernaerts SHAMPOOBAR - 50 gram sodiumcoco sulfaat - 8 gram kokosolie - 4 gram karitéboter (sheabutter) - 8 gram mineraalwater (of gekookt

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Vitaliteit. Detox Europea. Gezichts- Treatment. voelen, beleven, genieten

Vitaliteit. Detox Europea. Gezichts- Treatment. voelen, beleven, genieten Vitaliteit Detox Europea Gezichts- Treatment voelen, beleven, genieten Behandelingsparameter Detox Europea gezicht Werking: Resultaat: - activeert het metabolisme van de huid - versterkt het bindwefsel

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Diabetes en huidverzorging

Diabetes en huidverzorging Diabetes en huidverzorging Als mijn huid te droog wordt, kunnen er kloofjes ontstaan. Voor mij kan dat riskant zijn, omdat de kans op infecties dan groter is Piet (58), diabetes type 2 sinds vijftien jaar

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

Kokos - Havermout koekjes

Kokos - Havermout koekjes Kokos - Havermout koekjes Benodigdheden(16 personen) 40 g suiker 60 milliliter kokosolie / 70 gram boter 50 g havermout 50 g bloem 50 g geraspte kokos 1/2 theelepel kaneel Snuf zout 1. Verwarm de oven

Nadere informatie

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer...

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten & meer... Quinoa is enorm veelzijdig daarom hebben wij 10 verschillende

Nadere informatie

www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Benodigdheden: BioColorverf, plastic ballen, harten, kerstbomen e.d., lint

www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Benodigdheden: BioColorverf, plastic ballen, harten, kerstbomen e.d., lint www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Te gebruiken materialen: Tekenen verven met BioColor tekeninkt Vormen met kaarsen boetseer Techniek speciaal Kerstkarton: folieprint Nieuw Mica kerstklokken

Nadere informatie

Beschadigd, droog en futloos haar? TIJDENS EEN CHEMISCHE BEHANDELING.

Beschadigd, droog en futloos haar? TIJDENS EEN CHEMISCHE BEHANDELING. Technische fiche Beschadigd, droog en futloos haar? Het probleem is de aanhoudende beschadiging van de haarvezel door chemische behandelingen, de warmte van de droger en de leeftijd. Om dit proces tegen

Nadere informatie

DOODT BESCHERMT ANTI-LUIZEN & NETEN 1. Maximale werkzaamheid tegen luizen (in vitro testen).

DOODT BESCHERMT ANTI-LUIZEN & NETEN 1. Maximale werkzaamheid tegen luizen (in vitro testen). DOODT BESCHERMT ANTI-LUIZEN & NETEN Maximale werkzaamheid tegen luizen (in vitro testen). WERKZAAM INHOUDSOPGAVE DOODT & BESCHERMT WERKZAAM 2 2 in : Doodt & Beschermt... 3 Shampoo of lotion?...4 Gebruiksaanwijzing...

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve Dermatologie Behandeling met gefractioneerde, ablatieve CO2 laser Bij de CO2-laserbehandeling is het belangrijk dat u van tevoren goed op de hoogte bent van de instructies. Daarom vragen wij u de informatie

Nadere informatie

Wandverwarming in de Noordoostpolder.

Wandverwarming in de Noordoostpolder. Wandverwarming in de Noordoostpolder. Na dat we de tekeningen klaar hadden voor onze aanbouw, kwamen we tot de conclusie dat we te weinig ruimte haddeen voor het plaatsen van radiatoren, zonder dat ze

Nadere informatie

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Verzorging extensions Algemene verzorging Kam het haar 2x per dag met een Hairextension borstel vanaf de aanzet. Vlecht het haar voor het slapen gaan. Gebruik eventueel

Nadere informatie

S U N & M O R E Sun & More_NL.indd 1 07-04-16 16:22

S U N & M O R E Sun & More_NL.indd 1 07-04-16 16:22 SUN&MORE Sun & More_NL.indd 1 07-04-16 16:22 MY FAVORITE SUN PROTECTION SUN CARE ESSENTIALS VOOR HAAR EN HUID Sun & More_NL.indd 2 07-04-16 16:22 7 PRODUCTEN OM HAAR EN HUID TE BESCHERMEN TEGEN ZON, CHLOOR

Nadere informatie

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Hoe ziet de woonkamer in jouw huis eruit? Hebben jullie behang met bloemen, zijn de muren in een mooie kleur geverfd of hebben jullie

Nadere informatie

Inkleur tutorial Magnolia afdrukje

Inkleur tutorial Magnolia afdrukje Inkleur tutorial Magnolia afdrukje Ik stempel altijd mijn afdrukje met Brilliance Black dit is een inkt die na een tijdje drogen voor zowel copics, terpentine of waterbasis te gebruiken valt. Ik gebruik

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

Creatieve Workshop rond feestdagen

Creatieve Workshop rond feestdagen Creatieve Workshop rond feestdagen Creatieve Workshop rond feestdagen... 1 Eiwitarme marsepein verwerken tot leuke figuurtjes... 2 Recept marsepein... 2 Kleuren van marsepein... 3 Recept suikerlijm...

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Behandeling van hoofdluis

Behandeling van hoofdluis Behandeling van hoofdluis Hoofdluizen en neten Hoofdluizen zijn kleine beestjes van zo n twee à drie millimeter groot. Ze zijn grauwgrijs tot donkerbruin van kleur. Ze zitten het liefst op het haar van

Nadere informatie

Life Excelsa Hp technology < 100ml >

Life Excelsa Hp technology < 100ml > Life Excelsa Hp technology < 100ml > De nieuwe Life Color zorgt voor een goede voeding, om de hoofdelementen van het haar te herstellen: water, proteïnen en lipiden. 1) INTENSE HERSTELLING EN MAXIMALE

Nadere informatie

Polikliniek Dermatologie ALLERGIETEST MET PLAKPROEVEN

Polikliniek Dermatologie ALLERGIETEST MET PLAKPROEVEN Polikliniek Dermatologie ALLERGIETEST MET PLAKPROEVEN Binnenkort wordt u op de polikliniek Dermatologie verwacht voor een allergietest met plakproeven, volg route 6. In deze folder leest u over deze behandeling.

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Dermatologie. Tips voor de verzorging van kinderen met atopisch eczeem

Dermatologie. Tips voor de verzorging van kinderen met atopisch eczeem Dermatologie Tips voor de verzorging van kinderen met inhoud Inleiding 03 Baden en douchen 03 Baden met badolie 04 Smeren met vochtinbrengende crèmes 04 Tips om het smeren aangenamer te maken 05 Bestrijden

Nadere informatie

HEALTHY HAIRDRESSER. De handeczeemtest. www.healthyhairdresser.nl. en een handige Quick-Scan. jouw gezondheid telt!

HEALTHY HAIRDRESSER. De handeczeemtest. www.healthyhairdresser.nl. en een handige Quick-Scan. jouw gezondheid telt! HEALTHY jouw gezondheid telt! De handeczeemtest en een handige Quick-Scan HAIRDRESSER www.healthyhairdresser.nl QUICK-SCAN Heb je een gevoelige huid? Het kappersvak vraagt veel van je huid. Een gevoelige

Nadere informatie

Bakrecepten. voor de feestdagen

Bakrecepten. voor de feestdagen Bakrecepten voor de feestdagen Speculaas 100 g boekweitmeel* 100 g rijstmeel** 100 g harde boter 125 g lichtbruine basterdsuiker 1 ei (50 g) 1 theelepel glutenvrije bakpoeder 1 eetlepel glutenvrije speculaaskruiden

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

Het haar wassen van een zorgvrager in bed

Het haar wassen van een zorgvrager in bed OPDRACHTFORMULIER Het haar wassen van een zorgvrager in bed Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze

Nadere informatie

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk Brandwonden Prikwonden Snijwonden Schaafwonden Wondenwijzer II Wondenwijzer Wondenwijzer Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet

Nadere informatie

VLIERBLOESEM RECEPTEN

VLIERBLOESEM RECEPTEN VLIERBLOESEM RECEPTEN Vlierbloesemazijn De bloemen kunnen het best verzameld worden als ze net beginnen te bloeien, rond eind mei, begin juni. Ze kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Ingredienten

Nadere informatie

Theoretische Toets WerkPortfolio Beauty

Theoretische Toets WerkPortfolio Beauty Je naam... Cijfer Je klas... De datum... Vraag 1 verwijderen toepast: Noem drie momenten wanneer je de techniek nagellak......... Vraag 2 Waarom breng je basislak aan op je nagels voordat je kleurlak aanbrengt?

Nadere informatie

Qlivini, Stop Cooking!

Qlivini, Stop Cooking! Qlivini, Stop Cooking! Aperitif: Spritz! Aperol is een Italiaans aperitief dat oorspronkelijk geproduceerd werd door distilleerderij Barbieri, gevestigd in Padua wat in de regio Lombardije ligt. De ingrediënten

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Papier recyclen. Inlage

Papier recyclen. Inlage Inlage A1 Papier maken Voor deze opdracht heb je de volgende materialen nodig: A - 1 Drielenzige loep B - 3 Bladen viltpapier C - 1 Reinigingsdoek D - 1 Zeef E - 1 Scheprand F - Stapel oude kranten G -

Nadere informatie

M I J N Z E L F B O U W A Q U A R I U M A C H T E R W A N D

M I J N Z E L F B O U W A Q U A R I U M A C H T E R W A N D 1 M I J N Z E L F B O U W A Q U A R I U M A C H T E R W A N D Na wat rondkijken op internet, en vragen stellen aan andere aquarianen ben ik toch zelf begonnen. Ik had er ook in div. winkels al veel gezien

Nadere informatie

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks)

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks) Horst, 02-05-2015 Beste ouders en gastouders, Stopt u in 2015 met werken of wordt u werkloos? Dan hebt u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dit was voorheen 3 maanden. Gaat u binnen deze 6 maanden

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL LESBRIEVEN LEERLINGENBESTAND LESBRIEF 2: DE REIS Verhaal deel 1: De mijnwerker Opdracht 1: Teken een aardwarmtehuis Opdracht 2: De zonnetoren op aardwarmte Verhaal deel 2: Zoute stroom Opdracht 3: De energie

Nadere informatie

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie.

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie. Recept POMPOENSOEP WAT NODIG? pompoen 3 uien 3 liter water 2 soeplepels currypoeder 2 preien 2 eetlepels olijfolie 3 bouillonblokjes zout en peper HOE BEREIDEN? was je handen, spoel de groenten 5 voeg

Nadere informatie

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw huid kan redelijk goed tegen warmte, zoals van een warm bad. Maar bij echte hitte, bijvoorbeeld in een te heet bad, kan de huid verbranden. De huid doet

Nadere informatie

Mato onderhoud 1/9. Wat is er mooier om een raak schot beloond te krijgen met een mooi geluid? Hoe kan je je mato laten klinken als een taiko?

Mato onderhoud 1/9. Wat is er mooier om een raak schot beloond te krijgen met een mooi geluid? Hoe kan je je mato laten klinken als een taiko? Mato onderhoud Wat is er mooier om een raak schot beloond te krijgen met een mooi geluid? Hoe kan je je mato laten klinken als een taiko? Een goed onderhouden mato ziet er strak uit, maar nog belangrijker

Nadere informatie

Vernauwde voorhuid. bij kinderen. Urologie

Vernauwde voorhuid. bij kinderen. Urologie Vernauwde voorhuid bij kinderen Urologie Inhoudsopgave Inleiding 4 Behandeling met medicijnen 4 Behandeling d.m.v. een operatie 5 Besnijdenis 5 Voorhuidplastiek 5 Voorbereiding 6 Na de operatie 6 Wondzorg

Nadere informatie