gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 gebruikershandleiding Stichting LNP Westeinde AE Voorburg tel.: fax: Versie 18 september 2006

2 pagina 1 van 8 Gebruikershandleiding niki.nl Deze gebruikershandleiding helpt u met het publiceren van uw woning aanbod op niki.nl. Belangrijk daarbij is dat een aantal velden in de database verplicht ingevuld moeten worden. Dit is gedaan om de consument een zo duidelijk en uitgebreid mogelijk beeld te geven van het woningaanbod. Een tweede reden is om in een later stadium de zoekfaciliteiten voor de consument (uitgebreid zoeken) aanzienlijk te kunnen vergroten. Om de zoekmachine goed te laten functioneren en betrouwbare statistieken te kunnen opleveren is het nodig om alle woningen van een project in te voeren, ook als deze al verkocht/verhuurd zijn. Vanzelfsprekend worden de verkochte/verhuurde woningen niet meegeteld in de afrekening. De gebruikershandleiding is als volgt opgezet: Hoe is de beheerkant opgezet? Hoe deelt u een project op in woning typen? Hoe gaat u om met appartementen? Hoe voert u een project in? Hoe actualiseert u de gegevens? Wie kunnen gegevens actualiseren? Bij een eerste invoer of problemen daarmee wordt u in het algemeen telefonisch bijgestaan door de helpdesk van de Stichting LNP. Indien meerdere gebruikers de invoer gaan verzorgen leert de ervaring dat het makkelijker is bij u op locatie een demonstratie te geven en gezamenlijk een eerste invoer te doen. Bij de eerste contacten met u wordt daarvan een inventarisatie gemaakt en kunt u uw behoeften kenbaar maken. Hoe is de beheerkant opgezet? (handmatig) Stichting LNP verzorgt na ontvangst van een door uw bedrijf ondertekende abonnementsovereenkomst het aanmaken en versturen van een persoonlijke inlognaam en wachtwoord aan de door u en overige door uw bedrijf aangewezen gebruikers. Met behulp van uw persoonlijke inlognaam en wachtwoord kunt u op de beveiligde beheerkant van Niki.nl inloggen. Het internetadres daarvan is: login.do. Op deze site kunt u gegevens invoeren en wijzigen. U krijgt na het verzenden van inlognaam en wachtwoord op uw mobiele telefoon per sms een 6-cijferige code die u moet invoeren als extra beveiligingsstap. Dit beveiligingssysteem wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld het internet bankieren (Tan-codes).

3 pagina 2 van 8 Als u problemen heeft met inloggen dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met de de helpdesk van de Stichting LNP. Per project, per woningtype en per woning kunnen allerlei gegevens worden ingevoerd waarvan sommigen verplicht zijn. Handmatig invoeren betekent overigens niet dat woning voor woning de gegevens moeten worden ingevoerd: er is een importmodule opgenomen in het systeem waarmee de gegevens van alle woningen binnen één project vanuit een Excel-sheet direct in de database van Niki.nl worden ingelezen. In het systeem kunt u projecten in verkoop/verhuur en projecten in voorbereiding invoeren. Of en waar een project getoond wordt, is afhankelijk van de projectstatus (in concept, in voorbereiding, in verkoop/verhuur, afgerond) die u daar zelf aan toekent. Even een paar aandachtspunten op een rijtje: Een project in verkoop/verhuur is een groep koop- of huurwoningen die op hetzelfde moment gezamenlijk in verkoop/verhuur gaan. Indien een project de status in concept of de status afgerond heeft, wordt het niet getoond op de website. Indien een project de status in voorbereiding heeft, zullen er op de website geen woningtypen of woningen worden getoond, ook al zijn ze wel ingevoerd in de database. Tijdens de handmatige invoer heeft een project automatisch de status in concept. Pas als de invoerprocedure helemaal is afgerond kan de status worden veranderd naar in voorbereiding of in verkoop/verhuur. Nadat alle woningen van een project zijn verkocht, dient de status op afgerond worden gezet en verdwijnt het project van de site naar het archief. Bij de invoer kan voor een project ook een datum worden meegegeven waarop de status automatisch overgaat van in concept naar in voorbereiding of in verkoop/verhuur, waardoor het systeem het project vanaf de aangegeven datum op de website zal tonen. Om een project de status in verkoop/verhuur te kunnen geven moeten alle woningtypen en woningen (dus alle bouwnummers van het project) ingevoerd zijn in de database. De zoekmachine doorzoekt met de door de bezoeker opgegeven zoekcriteria de database op woningniveau. Dit betekent dat een project niet wordt weergegeven op de resultatenpagina s indien de woningen niet zijn ingevoerd. De status afgerond wordt ook ingevoerd door middel van een datumveld. Wanneer een project deze status heeft, wordt het project niet meer getoond op de website en is het project ook niet meer zichtbaar in de standaardover zichten van de beheerkant. Op de website is een sectie Veel gestelde vragen over invoeren van gegevens en tips opgenomen. Deze zal in de loop van de tijd worden in- en aangevuld. gebruikershandleiding niki Versie 18 september 2006

4 pagina 3 van 8 Hoe is de beheerkant opgezet? (via XML) Indien u zelf een database beheerd van waaruit u naar verschillende sites uw woningaanbod publiceert dan is het mogelijk om via een XML koppeling automatisch de database van niki te voeden. Een beschrijving van de daartoe vereiste programmatuur is op te vragen bij de Stichting LNP. Hoe deelt u een project op in woningtypen? Op niki.nl kan de consument zoeken op een woningsoort zoals hoekwoning of rijwoning, appartement of penthouse. Op de zogenaamde resultatenlijst (aan de voorkant) worden alle woningtypen getoond die voldoen aan de zoekcriteria. De resultaten worden dus getoond per type. Om op niki.nl een project aantrekkelijk te presenteren voor de consument moet u het aantal woningtypen beperken. In ieder geval moet elk type dat wordt opgevoerd een unieke Artist Impression (afbeelding) en een unieke (fantasie)-naam te bevatten. Ook dient per type een unieke beschrijving ingevoerd te worden. Eventueel kunt u typen zoals u die gewend bent te gebruiken samenvoegen tot een nieuw hoofdtype. Voorbeeld: U voegt de Typen A1, A1s, A2, B1, B2, B2s, C1, C3, C4s samen en noemt ze allemaal Type At/m C. Vervolgens neemt u in de beschrijvende tekst van het Woning-type A t/m C de uitleg op over de verschillende typen. Vervolgens kunt u per woning bij de bijzonderheden opnemen dat het om variant B2s gaat. Hoe gaat u om met appartementen? Bij appartementen is een grovere indeling nodig dan de type-indeling die u nu waarschijnlijk gewend bent. Het aantal typen is te beperken door: 1. Samenvoegen in grootte: tot 2 kamer, 3 kamer 4/5 kamer appartementen 2. Samenvoegen tot éénlaags en tweelaags (maisonettes) 3. Samenvoegen door de ligging te duiden: singelzijde / parkzijde 4. Samenvoegen van alle typen appartementen in één project tot het nieuwe type diverse typen. Ook hier geldt één unieke afbeelding per type is verplicht. Op de detailpagina kunt u per woning onderscheidende kenmerken opvoeren.

5 pagina 4 van 8 Hoe voert u een project in verkoop/verhuur in? Op de volgende pagina s staan alle relevante velden voor het invoeren van een project in verkoop/verhuur, onderverdeeld in Projectniveau, Typeniveau en Woningniveau. De vetgedrukte velden zijn verplicht. Eerst dient het Project ingevoerd en opgeslagen te worden, waarna per project de Woningtypes worden toegevoegd en opgeslagen. Tot slot kunnen de woninggegevens worden ingevoerd en opgeslagen. Dit proces kunt u woning voor woning afhandelen, maar kan ook met behulp van een Excel-blad met een vaste indeling voor een geheel project gelijktijdig gebeuren. Deze indeling staat afgedrukt op een van de volgende pagina s. Let op: de vetgedrukte velden in de linkerkolom zijn verplichte invoervelden. De afbeeldingen die op Niki.nl worden getoond zijn vanuit kwaliteitsoogpunt verplicht op minimaal 1024x768 pixels gesteld.

6 pagina 5 van 8 Projectinvoer - Projectniveau Omschrijving Projectnaam Provincie Plaats Projectcode Projectbeschrijving Koop/huur (koop- en huurwoningen dienen in gescheiden projecten te worden ondergebracht) Projectstatus (in concept, in voorbereiding, in verkoop/verhuur, afgerond) Procesvoortgang (nog niet in aanbouw, in aanbouw, direct beschikbaar) Verkoopstatus tonen Disclaimer Projectlogo Url projectsite X-coördinaat Y-coördinaat Interesseformulier tonen adres(sen) voor interesseformulier Makelaar(s) Ontwikkelaar(s) Opmerking Keuze van de abonnee. Wordt gebruikt om lijst met plaatsnamen in te korten. Er kan geselecteerd worden uit de lijst plaatsnamen zoals jaarlijks gedefiniëerd door CBS. Eigen intern uniek projectnummer van de abonnee. Beschrijving van een project waarbij beperkte tekstopmaak mogelijk is. Defaultwaarde: - bij koop-aanbieder: koop - bij huur-aanbieder: huur - Wordt middels datumvelden gestuurd. - In concept betekent hier: al wel ingevoerd in de database maar nog niet zichtbaar. - Defaultwaarde: in concept Defaultwaarde: nog niet in aanbouw De aanbieder kan per project aangeven middels een vinkje of de verkoopstatus van de woningen wel of niet moet worden getoond. Indien verkoopstatus niet tonen wordt gekozen, zal in de prijslijst bij status van de woningen op aanvraag verschijnen. Default-waarde: Ja Defaulttekst aanwezig, eventueel per project te wijzigen Systeem verschaalt grotere beelden automatisch naar het juiste formaat Begint met of Voor weergeven locatie m.b.v. kaartje Voor weergeven locatie m.b.v. kaartje Defaultwaarde: Ja Resultaten worden opgeslagen in de LNP database. Daarnaast kan kopie worden verzonden naar bij dit punt ingevoerde adressen. Betreft externe makelaars en/of eigen verkooporganisatie Betreft ontwikkelaars of ontwikkelingscombinatie Format Max karakters Selecteren Datumvelden Max karakters Alleen jpg, gif of png; Max. 1 Mb Meerdere adressen in te voeren.

7 pagina 6 van 8 Projectinvoer - Typeniveau Omschrijving Typenaam Typebeschrijving Afbeeldingen (min. 1, max. 6 artist impressions) Plattegrond Brochure Opmerking Meestal fantasienaam. (Let op: hier geen soort woning invullen) Beperkte tekstopmaak is mogelijk Systeem verschaalt grotere beelden automatisch naar het juiste formaat, eerste afbeelding is hoofdafbeelding. Format Max karakters Alleen jpg. gif of png. Max. 5 Mb Let op: minimaal 1024x768 pixels PDF, max. 5 Mb PDF, max. 5 Mb Projectinvoer - Woningniveau Omschrijving Bouwnummer Type Prijs Servicekosten (alleen bij huurwoningen in te vullen) Soort woning Verkoopstatus (te huur, te koop, in optie, verhuurd, verkocht) Actief/inactief Kaveloppervlak Woonoppervlak Inhoud woning Aantal kamers Bijzonderheden Opmerking Alfanumeriek Selectie van reeds ingevoerde typen In hele euro s Koopwoningen: koopprijs Huurwoningen: huurprijs/mnd. In hele euro s per maand Hoekwoning, appartement etc. Het betreft een limitatieve lijst. Defaultwaarde: - bij koop-aanbieder: koop - bij huur-aanbieder: huur Defaultwaarde: actief Vierkante meters (nvt bij appartement) Vierkante meters GBO volgens NEN 2580 Kubieke meters NEN 2580 (nvt bij appartement) Woonkamer en slaapkamers conform Bouwbesluit. Tekstveld Format Max karakters Vaste kolomindeling Excel-blad voor invoer meerdere koopwoningen in één keer: Actief, Bouwnummer, Prijs, Status, Soort Woning, Woningtype, Kaveloppervlak Woonoppervlak, Inhoud, Kamers, Bijzonderheden Vaste kolomindeling Excel-blad voor invoer meerdere huurwoningen in één keer: Actief, Bouwnummer, Huurprijs, Servicekosten, Status, Soort Woning, Woningtype, Kaveloppervlak, Woonoppervlak, Inhoud, Kamers, Bijzonderheden Belangrijk: de schrijfwijze en format van Soort Woning dient gelijk te zijn aan schrijfwijze en format in de beheermodule; Woningtype dient in schrijfwijze en format gelijk te zijn aan datgene dat u zelf heeft aangemaakt; overige velden zijn numeriek (dus minstens 0 invullen), waarbij bij Prijs geen punt tussen (eventuele) nullen mag worden gebruikt.

8 pagina 7 van 8 Hoe voert u een project in voorbereiding in? Hieronder staan alle relevante velden voor het invoeren van een project in voorbereiding. De vetgedrukte velden zijn verplicht. Project in voorbereiding - Projectniveau Omschrijving Projectnaam Provincie Plaats Projectcode Projectbeschrijving Projectafbeelding(en) (min. 1, max 6 afbeeldingen) Verwachte datum Start verkoop/verhuur Koop/huur (koop- en huurwoningen dienen in gescheiden projecten te worden ondergebracht) Projectstatus (in concept, in voorbereiding, in verkoop/verhuur, afgerond) Projectlogo Url projectsite X-coördinaat Y-coördinaat Interesseformulier tonen adres(sen) voor interesseformulier Makelaar(s) Ontwikkelaar(s) Opmerking Keuze van de abonnee. Wordt gebruikt om lijst met plaatsnamen in te korten. Er kan geselecteerd worden uit de lijst plaatsnamen zoals jaarlijks gedefiniëerd door CBS. Eigen intern uniek projectnummer van de abonnee. Beschrijving van een project waarbij beperkte tekstopmaak mogelijk is. Wordt getoond bij Projecten in Voorbereiding. De afbeeldingen worden getoond bij Projecten in Voorbereiding, eerste afbeelding is hoofdafbeelding. - Zoekcriterium, wordt op de website afgerond op kwartalen weergegeven, bijv. 2e kwartaal Is ander veld dan datum in verkoop/ verhuur dat de projectstatus bepaalt. Defaultwaarde: - bij koop-aanbieder: koop - bij huur-aanbieder: huur - Wordt middels datumvelden gestuurd. - In concept betekent hier: al wel ingevoerd in de database maar nog niet zichtbaar. - Defaultwaarde: in concept Systeem verschaalt grotere beelden automatisch naar het juiste formaat Begint met of Voor weergeven locatie m.b.v. kaartje Voor weergeven locatie m.b.v. kaartje Defaultwaarde: Ja Resultaten worden opgeslagen in de LNP database. Daarnaast kan kopie worden verzonden naar bij dit punt ingevoerde adressen. Betreft externe makelaars en/of eigen verkooporganisatie Betreft ontwikkelaars of ontwikkelingscombinatie Format Max karakters Alleen jpg. gif of png. Max. 5 Mb Let op: minimaal 1024x768 pixels dd-mm-jjjj Selecteren Datumvelden Alleen jpg, gif of png; Max. 1 Mb Meerdere adressen in te voeren.

9 pagina 8 van 8 Hoe actualiseert u de gegevens? De actualiteit, volledigheid en betrouwbaarheid van de gegevens zijn van cruciaal belang voor de geïnteresseerde consument. Alle abonnees hebben zich verplicht om de gegevens niet alleen actueel maar ook volledig te houden: alle woningen en projecten in de vrije sector dienen te worden opgevoerd en mutaties in de gepubliceerde gegevens moeten uiterlijk binnen 2 werkdagen zijn doorgevoerd. Er zijn m.b.t. de actualiteit 2 onderdelen van belang: a) Status De aanbieder kan per bouwnummer middels een vinkje kiezen uit de volgende statussen: - te huur - in optie - verhuurd (bij huurprojecten) - te koop - in optie - verkocht (bij koopprojecten) Een woning is pas verkocht als de koop/aanneemovereenkomst door de consument is getekend. b) Procesvoortgang (nog niet in aanbouw, in aanbouw, direct beschikbaar) De procesvoortgang kan op projectniveau worden aangegeven en zal op de detailpagina van het woningtype worden weergegeven. Op de procesvoortgang kan in de zoekmachine niet worden gezocht. Ook kan het zoekresultaat niet op deze kenmerken worden gesorteerd en getoond. Wie kunnen de gegevens actualiseren? Om de gegevens goed te kunnen actualiseren zijn verschillende rollen gedefinieerd voor verschillende soorten gebruikers: (Sub)abonnee - kan zowel projecten aanmaken, project- en woninggegevens muteren als interesseresultaten beheren Makelaar uitgebreid - kan zowel project- en woninggegevens muteren als interesseresultaten beheren Makelaar beperkt - kan alleen de Status van woningen wijzigen Makelaar - kan zowel Status van woningen wijzigen als interesseresultaten beheren Op aangeven van de (sub)abonnee worden door de Stichting gebruiker aangemaakt met de gewenste rol. Noot: De abonnee of subabonnee is projecteigenaar en betaalt via een abonnement voor publicatie op niki.nl. Degene die het project invoert kan, indien gewenst, een consortium waar de (sub)abonnee deel van uitmaakt als ontwikkelaar in de lijst selecteren. Hierdoor wordt het consortium en niet de (sub)abonnee als betrokken partij bij het project op de website getoond.

Invoeren project in projectbeheer

Invoeren project in projectbeheer Invoeren project in projectbeheer Druk op de button Nieuw project: Stap 1 (Kerngegevens) - Begin met de keuze huur of koop. - Projectnaam. (max. 255 karakters) - Projectcode: Mag je invullen. Heb je deze

Nadere informatie

Handleiding. Handmatig invoeren van projecten in niki projectbeheer

Handleiding. Handmatig invoeren van projecten in niki projectbeheer Handleiding Handmatig invoeren van projecten in niki projectbeheer Versie 1.0.5 14 november 2011 Invoeren project in projectbeheer Druk op de button Nieuw project: Stap 1 (Kerngegevens) - Begin met de

Nadere informatie

Handleiding. Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verhuur in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verhuur in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verhuur in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop in te voeren:

Nadere informatie

Handleiding. Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verkoop in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verkoop in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verkoop in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop in te voeren:

Nadere informatie

Handleiding. Invoeren van een project in voorbereiding (toekomstig project) in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Invoeren van een project in voorbereiding (toekomstig project) in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Invoeren van een project in voorbereiding (toekomstig project) in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in voorbereiding in te kunnen voeren:

Nadere informatie

Handleiding Invoeren van een project in verkoop & verhuur in LNP projectbeheer

Handleiding Invoeren van een project in verkoop & verhuur in LNP projectbeheer Handleiding Invoeren van een project in verkoop & verhuur in LNP projectbeheer Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop/huur in te voeren: - Project naam / plaats - Locatie (d.m.v.

Nadere informatie

Handleiding. Invoeren van een project in verkoop & verhuur in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Invoeren van een project in verkoop & verhuur in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Invoeren van een project in verkoop & verhuur in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop/huur in te voeren: - Project naam / plaats

Nadere informatie

Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verhuur in LNP projectbeheer

Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verhuur in LNP projectbeheer Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verhuur in LNP projectbeheer Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop in te voeren: Typenaam (meestal fantasienaam

Nadere informatie

Handleiding. Invoeren van een project in verkoop in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Invoeren van een project in verkoop in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Invoeren van een project in verkoop in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop in te voeren: Project naam / plaats Locatie (d.m.v.

Nadere informatie

Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verkoop/huur in LNP projectbeheer

Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verkoop/huur in LNP projectbeheer Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een project in verkoop/huur in LNP projectbeheer Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop in te voeren: Typenaam (meestal

Nadere informatie

Handleiding. Invoeren van een pre-sale project in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Invoeren van een pre-sale project in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Invoeren van een pre-sale project in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in voorbereiding in te kunnen voeren: Project naam / plaats Locatie

Nadere informatie

Handleiding. Wijzigen van een project in voorbereiding naar een pre-sale project in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Wijzigen van een project in voorbereiding naar een pre-sale project in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Wijzigen van een project in voorbereiding naar een pre-sale project in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Gegevens welke minimaal nodig zijn om een project in verkoop in te voeren: -

Nadere informatie

Handleiding. Wijzigen en/of toevoegen van gegevens in een nieuwbouwproject in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Wijzigen en/of toevoegen van gegevens in een nieuwbouwproject in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Wijzigen en/of toevoegen van gegevens in een nieuwbouwproject in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Versie 1.0.6 6 juli 2017 Inhoudsopgave Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7

Nadere informatie

Handleiding. Volledige handleiding handmatig invoeren van nieuwbouwprojecten in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform

Handleiding. Volledige handleiding handmatig invoeren van nieuwbouwprojecten in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Handleiding Volledige handleiding handmatig invoeren van nieuwbouwprojecten in Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform Versie 1.1.9 6 juli 2017 Inhoudsopgave Pagina 3 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina

Nadere informatie

Handleiding. Nieuwbouwplaatsing

Handleiding. Nieuwbouwplaatsing Handleiding Nieuwbouwplaatsing Versie 1.0 Oktober 2016 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Dit document is een interactieve pdf Klik op de vetgedrukte tekst in de inhoudsopgave om direct naar de desbetreffende

Nadere informatie

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS Handleiding IZEE CMS Dit is de handleiding voor IZEECMS Inhoudsopgave Inleiding... 4 Laatste update... 4 Voor wie is deze handleiding... 4 Vaste pagina s op de website... 4 Onduidelijkheden... 4 Voor het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VVT database

Gebruikershandleiding VVT database Gebruikershandleiding VVT database ActiZ, organisatie van zorgondernemers Oktober 2015 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Algemene toegangsinformatie... 4 3. Invullen van de categorieën... 6 Handleiding

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Handleiding aanmaken nieuwe vacature

Handleiding aanmaken nieuwe vacature Handleiding aanmaken nieuwe vacature Dit document beschrijft in vijf stappen hoe nieuwe vacatures kunnen worden aangemaakt: 1. Stap 1 inloggen op uw persoonlijk account 2. Stap 2 doorklikken naar Nieuwe

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Niki API

Handleiding Niki API Handleiding Niki API Auteurs: Haike Zegwaard (Fundament All Media) Marcel Mulder (Fundament All Media) Martin Poelman (Fundament All Media) Datum: 24 juni 2016 Niki: 3.30.0 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 OAuth...

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

XITEFORCE. Formulier generator.

XITEFORCE. Formulier generator. XITEFORCE Formulier generator www.nexxite.nl 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Xiteforce... 4 3. Onderdeel: Nieuwsbrieven... 5 3.1. Formulier maken... 5 3.2. Formulier velden toevoegen...

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Beginnen met de Agenda & planning module

Beginnen met de Agenda & planning module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Introductie Hieronder wordt het minimum aantal stappen om te beginnen met de module Agenda & Planning kort beschreven.

Nadere informatie

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen Inleiding Het is in Publicanda mogelijk mailings te versturen. Bij deze module hoort een Standaardknop waarmee bezoekers zich via de website kunnen aanmelden

Nadere informatie

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers.

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Toelichting vooraf: Er zijn namelijk twee verschillende accounts mogelijk:

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix HDN in Finix Datum : 1 Juli 2011 Versie : 2.0 Printdatum: 1-7-2011 10:45 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 : Starten met HDN binnen Finix... 3 2. 1. Invullen HDN gegevens binnen Finix...

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding (Uitwisseling NGF) Versie 2.14 Pagina 2 van 14 Versie 2.14 Inhoudsopgave Rapportage naar de NGF...5 Controlelijst leden naar NGF... 5 Uitwisseling ledengegevens NGF... 6 Waarom krijgt

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding CBS-export maken

Handleiding CBS-export maken Handleiding CBS-export maken In deze handleiding staat stap voor stap beschreven hoe je een CBS-export maakt. De volledigheid van de gegevens in de export is de verantwoordelijkheid van de projecteigenaar.

Nadere informatie

Handleiding. www.traindb.nl. 2015,vanderWaalWebdesign

Handleiding. www.traindb.nl. 2015,vanderWaalWebdesign TrainDatabase Handleiding www.traindb.nl 2015,vanderWaalWebdesign Inhoudsopgave 1 Ingebruikname van Train Database... 2 2 Mijn modeltreinen... 3 2.1 Het hoofdscherm... 3 Categorieën... 3 Overzicht... 3

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding voor het beheren van opleidingen

Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding coördinator Handleiding voor het beheren van opleidingen HIGIS 2008 http://www.higis.eu.org Higis 13 februari 2008 1/13 Inhoudstafel Beheren van

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen:

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen: Handleiding Meldpunt Inloggen: U bereikt de site door op Meldpunt te klikken op de site van Arbo Unie. Het is ook mogelijk rechtstreeks in de ardressenbalk van Internet Explorer het adres. https://meldpunt.arbounie.nl

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven

Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven Algemeen Wanneer u aangifte moet doen namens een bedrijf kan dat natuurlijk altijd op de reguliere wijze, maar u kunt ook een account aanmaken voor

Nadere informatie

ZorgMail Hosted Mail Premium - Gebruikershandleiding. Veilig, snel en efficiënt communiceren met uw ketenpartners!

ZorgMail Hosted Mail Premium - Gebruikershandleiding. Veilig, snel en efficiënt communiceren met uw ketenpartners! ZorgMail Hosted Mail Premium - Gebruikershandleiding Veilig, snel en efficiënt communiceren met uw ketenpartners! VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website.

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website. ConcorZoek programma Korte gebruikershandleiding Versie handleiding: 18 april 2006 Software ontwikkeld door: Wybo Hoekstra Handleiding: Enno van der Velde Beschrijving Met het ConcorZoek programma kan

Nadere informatie

H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R

H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R FORMULIERMAKER H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R Versie 1.3 gepubliceerd op 21 februari 2012 D e onderdelen van een f ormul i er Met de formuliermaker (formbuilder) kunt u binnen uw website op

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING Versie juli 2018 Over deze handleiding Deze handleiding wordt beheerd en ge-update door VNG Realisatie. U vindt de laatste versie

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding ReproConsult B.V. Customerweb handleiding Versie 2.0 Bij J. Vink Maart 2015 Afbeelding 1 Op afbeelding 1 ziet u het inlogscherm van het Customerweb. U logt hier in met uw e-mailadres en uw eigen wachtwoord.

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Versie mei 2014

Nieuwsbrief Versie mei 2014 Nieuwsbrief Versie mei 2014 Er heeft een grote update plaatsgevonden waarmee er meer functionaliteit is toegevoegd voor u. Graag brengen wij deze uitbreidingen onder uw aandacht. 1. Catering kunnen vastleggen

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Standaardportaal Account Cursus

Standaardportaal Account Cursus Standaardportaal Account Cursus versie 161208 Windkracht Internet BV Postbus 244 1740 AE Schagen Witte Paal 302 b 1742 LD Schagen tel 0224-290989 tel (helpdesk) 0224-290996 fax 0224-290951 internet: wwwwindkrachtnl

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Frequently Asked Questions e-line (10 november 2014) e-line omgeving. e-line omgeving. Configuratie-eisen e-line

Frequently Asked Questions e-line (10 november 2014) e-line omgeving. e-line omgeving. Configuratie-eisen e-line Frequently Asked Questions e-line (10 november 2014) e-line omgeving Inloggen Rapporteren/importeren Uitvoer/printen e-line omgeving Configuratie-eisen e-line Inloggen Bij het inloggen verschijnt de foutmelding:

Nadere informatie

Projecten & Objectenmodule

Projecten & Objectenmodule Projecten & Objectenmodule De Projecten & Objecten module is speciaal ontwikkeld voor o.a. makelaars, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Deze module geeft u de mogelijkheid projecten en objecten te

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com.

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com. Handleiding VB24 In deze handleiding staat de uitleg van alle functies van VBH24. Om deze handleiding voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken vindt u hieronder een inhoudsopgave. Inloggen... 2 Navigatiemenu....

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitaal Paspoort Xtra Selfservice Portaal

Gebruikershandleiding Digitaal Paspoort Xtra Selfservice Portaal Gebruikershandleiding Digitaal Paspoort Xtra Selfservice Portaal Gebruikershandleiding ABZ Selfservice Portaal versie 2 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 HET SELFSERVICE PORTAAL... 4 2.1 DIGITALE PASPOORTEN...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0 Gebruikershandleiding StUF Testplatform Versie 1.3.0 Documentversie: 0.7 Datum 25 november 2014 Status In gebruik Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 2 GEBRUIK MAKEN VAN HET STUF TESTPLATFORM...4 2.1 INLOGGEN

Nadere informatie

Beginnen met de Relatiebeheer module

Beginnen met de Relatiebeheer module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 23 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Hieronder worden de minimale stappen om te beginnen met de module Relatiebeheer kort beschreven. Deze stappen

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

MediaMyne Lite handleiding. Deze handleiding bevat alle informatie over het gebruik van MediaMyne Lite

MediaMyne Lite handleiding. Deze handleiding bevat alle informatie over het gebruik van MediaMyne Lite R MediaMyne Lite handleiding Deze handleiding bevat alle informatie over het gebruik van MediaMyne Lite Starten met MediaMyne 3 MediaMyne opstarten MediaMyne is een webbased applicatie die in elke browser

Nadere informatie

Handleiding Planmonitor wonen

Handleiding Planmonitor wonen Handleiding Planmonitor wonen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Systeemeisen 3. Toelichting per onderdeel 3.1 Opstarten en inloggen 3.2 De onderdelen van het venster 3.3 Plannen zoeken 3.3.1 (eenvoudig) zoeken

Nadere informatie

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt.

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt. Inleiding Het project Vergunningen op Internet van ICTU biedt een standaard voor het publiceren en uitwisselen van vergunningeninformatie. Deze standaard heet het Internet Publicatie Model (IPM). Het IPM

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Klachtenbeheer (Intranet)

Klachtenbeheer (Intranet) Klachtenbeheer (Intranet) Versie:1 1/17 1 INLEIDING...3 2 NAVIGATIE VAN DE APPLICATIE...3 3 FRONT-END (OP DE WEBSITE)...4 3.1 Het online melden van klachten... 4 3.2 Mijn meldingen... 5 4 BACK-END...6

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

Handleiding Contractbeheer Rijkscontracten.nl. Gebruikersversie

Handleiding Contractbeheer Rijkscontracten.nl. Gebruikersversie Handleiding Contractbeheer Rijkscontracten.nl Gebruikersversie Contractbeheer De functionaliteit contractbeheer biedt u de mogelijkheid contracten die onder uw beheer vallen in te voeren en bij te werken.

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITES. Versie 1.0, 31 Maart 2015. Pagina 1 / 59 Handleiding websites

HANDLEIDING WEBSITES. Versie 1.0, 31 Maart 2015. Pagina 1 / 59 Handleiding websites HANDLEIDING WEBSITES Versie 1.0, 31 Maart 2015 Pagina 1 / 59 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Gebruik 2.1 Modulaire opzet 2.2 Uw resultaat zien aan de voorkant 2.3 Cache legen 3. Inloggen 4. Dashboard 5.

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

BlueBank Versie 2 winter 2011

BlueBank Versie 2 winter 2011 BlueBank Versie 2 winter 2011 BlueBased B.V (2011) Auteur: Jeroen IJzerman BlueBank versie 2 BlueBased BV heeft ten behoeve van Stagerage een eigen stagebank gemaakt. Deze stagebank is alleen bedoeld voor

Nadere informatie