DRAAIBOEK. Informatie, inspiratie en ideeën!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DRAAIBOEK. Informatie, inspiratie en ideeën!"

Transcriptie

1 DRAAIBOEK Informatie, inspiratie en ideeën! GELDERLAND 11 APRIL 2019

2 Inhoudsopgave 1. Voorwoord De Dag van de Mobiliteit wat houdt dit in?... 4 Hoe werkt het, de Dag van de Mobiliteit?... 4 Voor wie is de Dag van de Mobiliteit bedoeld? Wat levert de Dag van de Mobiliteit op? Stappenplan Dag van de Mobiliteit... 7 STAP 1 - De aanmelding van uw organisatie... 7 STAP 2 - De aanmelding van de werkplekken... 7 Hoe ziet een werkplek eruit?... 7 Begeleiding op de werkplekken binnen uw organisatie STAP 3 - De aanmelding van de medewerkers (en werkplekbegeleiders)... 8 Wat moeten deelnemers weten?... 8 STAP 4 - Matchen: het kiezen van een werkplek... 9 STAP 5 - Voorbereiding voor de Dag van de Mobiliteit... 9 STAP 6 - De dag zelf STAP 7 Opvolging Dag van de Mobiliteit STAP 8 - Evaluatie Overzicht Stappenplan... 11

3 1. Voorwoord Steeds meer medewerkers zien dat ze geen baan voor het leven hebben. Arbeidsmobiliteit wordt ook steeds belangrijker voor hen. Het besef dat het nodig is om op je toekomst voorbereid te zijn wordt groter. Regie over je eigen loopbaan. De Dag van de Mobiliteit maakt dit tastbaar en concreet. Medewerkers krijgen de kans een dag bij een andere organisatie in de keuken te kijken, inspiratie op te doen en hun netwerk te vergroten. Voor werkplekbegeleiders is het ook een enerverende dag die nieuwe energie en nieuwe inzichten geeft. Ze kijken naar hun eigen baan door de ogen van een ander. Kortom, de Dag van de Mobiliteit is een leuke inspirerende manier om mensen in beweging te brengen. Tevens geeft het de mogelijkheid jouw organisatie/bedrijf in de regio op de kaart te zetten. Dit draaiboek beschrijft kort en helder iedere stap en fase van het project, evenals de acties die daarbij horen, om een maximaal resultaat te behalen. Wij wensen jou en jouw deelnemers veel plezier bij de Dag van de Mobiliteit!

4 2. De Dag van de Mobiliteit wat houdt dit in? Diverse organisaties en bedrijven openen op de Dag van de Mobiliteit één dag hun deuren. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om één dag bij een andere organisatie aan de slag te gaan. Hierdoor wordt het onderwerp arbeidsmobiliteit concreet en tastbaar voor organisaties, bedrijven én medewerkers. Hoe werkt het, de Dag van de Mobiliteit? Uw organisatie stelt werkplekken beschikbaar waar medewerkers van een andere organisatie een dag kunnen meelopen. Het aantal werkplekken staat in gelijke verhouding tot het aantal medewerkers dat deelneemt. Dus als er 10 medewerkers deel gaan nemen betekent dit, dat er 10 werkplekken beschikbaar worden gesteld. Dit is om er voor te zorgen dat er voldoende werkplekken zijn voor alle deelnemers. De Dag van de Mobiliteit wordt digitaal ondersteund Het uitzoeken van een plek voor deelnemers wordt zo heel eenvoudig. Voor wie is de Dag van de Mobiliteit bedoeld? De Dag van de Mobiliteit is bedoeld voor alle medewerkers, van directeur tot administratief medewerker en van monteur tot beleidsmedewerker. Het kan bijdragen aan een loopbaan- of persoonlijk ontwikkeltraject, of om een re-integratietraject. Daarnaast doen medewerkers inspiratie en nieuwe ideeën op.

5 3. Wat levert de Dag van de Mobiliteit op? VOOR JOU ALS WERKGEVER Ø Goed werkgeverschap, werken aan duurzame inzetbaarheid. Dit is aantrekkelijk voor (toekomstige) medewerkers. Ø Het onderwerp mobiliteit wordt zichtbaar en bespreekbaar binnen de organisatie. Ø Het vergroot de verbinding tussen werkgevers. Organisaties en bedrijven weten elkaar beter te vinden. Ø Profilering van je eigen bedrijf in de regio. Ø Medewerkers die trots zijn op hun werk. Ø Nieuwe ideeën/feedback van bezoekers. VOOR DE WERKNEMER Ø Het geeft de medewerker meer inzicht op een mogelijke volgende stap. Ø Het helpt de medewerker keuzes te maken, ideeën en inspiratie op te doen. Ø Het stimuleert de medewerker om nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe doelen te stellen. Het maakt de medewerker leergierig. Ø Het netwerk van de medewerker wordt vergroot. Ø Het haalt koudwatervrees weg om buiten de eigen (veilige) organisatie/afdeling te kijken. Beweging - De Dag van de Mobiliteit brengt mensen in beweging. Beweging draagt bij aan ontwikkeling van mensen. Het is een prachtige mogelijkheid om eens een kijkje in de keuken van een andere organisatie te nemen en kennis te maken met een andere werkplek. Het haalt koudwatervrees weg om buiten de eigen (veilige) organisatie te kijken, prikkelt, roept vragen op, verrast, helpt keuzes te maken en ideeën op te doen. Kortom: een dag meelopen bij een andere organisatie levert meer op dan alleen een gesprek. Verbinding - De Dag van de Mobiliteit verbindt de deelnemende organisaties. De contactpersonen en de medewerkers ontmoeten elkaar en leren elkaar beter kennen. Zij werken samen om de Dag van de Mobiliteit tot een succes te maken. De organisaties weten elkaar hierdoor beter te vinden en het netwerk van de medewerker wordt vergroot. Samenwerken, uitwisselen en gebruik maken van elkaars ervaring, kennis en mogelijkheden worden hierdoor een stuk makkelijker.

6 PR - De Dag van de Mobiliteit zet mobiliteit op de kaart. Zowel binnen de organisaties als daarbuiten. Door medewerkers voor één dag buiten de grenzen van de organisatie te laten kijken, wordt het onderwerp mobiliteit zichtbaar. De interne PR over mobiliteit draagt bij aan een cultuur waarin beweging van medewerkers een onderwerp van gesprek is. De externe PR (zoals bijv. in dagbladen/streekbladen) zorgt ervoor dat de deelnemende organisaties hun visie op mobiliteit uitdragen.

7 4. Stappenplan Dag van de Mobiliteit STAP 1 De aanmelding van je organisatie Je meldt je organisatie aan via Bij de aanmelding worden de bedrijfsgegevens ingevuld, de contactpersonen en het maximaal aantal te realiseren matches. Dit kan op een later tijdstip altijd nog aangepast worden. Na aanmelding ontvangt de contactpersoon/bedrijfsbeheerder een welkomstmail waarin het account voor de Dag van de Mobiliteit geactiveerd kan worden. Heeft je vragen? Dan kan je altijd bellen met onze helpdesk: STAP 2 De aanmelding van de werkplekken Na aanmelding van uw organisatie kunnen de werkplekken worden ingevoerd. Dit kan op twee manieren. Ø de contactpersoon voert alle werkplekken van de organisatie in of Ø de werkplekbegeleider voert zelf zijn werkplek in. (zie ook stap 3) Als de contactpersoon de werkplekken invoert wordt er gevraagd om de gegevens van de werkplekbegeleider. Dit is nodig om te zorgen dat de informatie-uitwisseling goed verloopt. Na aanmelding ontvangt de werkplekbegeleider een waarmee hij zijn account kan activeren. De omschrijving van de werkplek is belangrijke informatie voor de deelnemers. Op basis hiervan maakt de deelnemer namelijk een keuze. Hoe ziet een werkplek eruit? De voorkeur gaat uit naar een aanbod van werkplekken op verschillende niveaus. Diversiteit in het aanbod bevordert succesvolle matches. Meedoen meekijken meebeleven. Advies aan de werkplekbegeleider om vooraf een programma te maken.

8 Begeleiding op de werkplekken binnen uw organisatie. Tijdens de uitwisseling van de Dag van de Mobiliteit loopt de werknemer mee met een begeleider van uw organisatie op zijn/haar werkplek. Wij adviseren de werkplekbegeleider vooraf contact op te nemen met de deelnemer die een dagje komt meelopen. Zo ontstaat een goed beeld van de verwachtingen en kunnen afspraken bevestigd worden. Dit helpt om de begeleiding goed te regelen en deelnemer en begeleider halen zo het beste uit deze dag. STAP 3 De aanmelding van de medewerkers (en werkplekbegeleiders) Aanmelding van deelnemers en werkplekbegeleiders is pas mogelijk als de organisatie aangemeld is. De medewerkers en werkplekbegeleiders kunnen zich aanmelden op door te klikken op de button deelnemer. De werkplekbegeleiders kiezen voor de button werkplekbegeleider. Na aanmelding ontvangen zij een welkomstmail waarin het account voor de Dag van de Mobiliteit geactiveerd kan worden. Mochten er vragen zijn dan kunnen deelnemers en werkplekbegeleiders contact opnemen met onze helpdesk, Zodra de werkplekken zijn ingevoerd door organisaties zijn ze zichtbaar op de website en kunnen deelnemers zich alvast oriënteren. Vanaf de matchdatum kan de werknemer een keuze maken voor een werkplek om mee te lopen. Het aantal medewerkers dat kan deelnemen van uw organisatie is gelijk aan het aantal werkplekken dat u aanbiedt. Gaan er 10 medewerkers van jouw organisatie op bezoek bij een ander bedrijf, dan dien je ook 10 werkplekken aan te bieden. Als organisatie kan je in het systeem zien welke werkplekken zijn opgevoerd en welke kandidaten zich hebben ingeschreven. Wat moeten deelnemers weten? De redenen om mee te doen kunnen heel verschillend zijn: persoonlijke- of beroepsmatige ontwikkeling, inspiratie, reorganisatie, boventalligheid, of gewoon nieuwsgierigheid. Belangrijk om te vertellen is dat: Werkplekken geen vacatures zijn; Deelname niet hoeft te betekenen dat iemand ontevreden is in de huidige functie; Voor nagenoeg alle werkplekken geldt dat het gaat om een dag meelopen en meekijken.

9 STAP 4 Matchen: het kiezen van een werkplek Vanaf het openstelling van de matching om uur op de aangewezen dag is het mogelijk voor de deelnemers om een werkplek te kiezen. Door in te loggen op met de gegevens die de medewerker bij aanmelding heeft ontvangen, kan de deelnemer nu een werkplek voor een dag kiezen! Datum van de uitwisseling en functie staan duidelijk aangegeven in het systeem. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zijn er in vanuit jouw organisatie meer kandidaten dan werkplekken opgevoerd, dan krijgen kandidaten een melding dat het maximaal te matchen plekken is bereikt. Op het moment dat een werkplek wordt gekozen, krijgt de deelnemer een bevestiging. Door in te loggen in het systeem zijn de gegevens van de gekozen werkplek zichtbaar. De werkplekbegeleider ontvangt eveneens een mail met bevestiging dat er voor de aangeboden werkplek gekozen is. Door in te loggen in het systeem zijn de gegevens van de deelnemer die komt meelopen zichtbaar. Met die gegevens kunnen zij vooraf contact met elkaar opnemen om alvast kennis te maken en om de verwachtingen van de dag helder te maken. Zo kunnen zij beiden deze dag goed voorbereiden. STAP 5 Voorbereiding voor de Dag van de Mobiliteit Wij adviseren deelnemers de uitwisseling voor te bereiden. De volgende vragen kan je aan de medewerker meegeven: Ø Waarom heb je voor deze werkplek gekozen? Ø Wat is je doel voor deze dag? Ø Wat wil je leren? De werkplekbegeleider kan zich voorbereiden op de komst van de bezoeker door: Ø Vooraf contact te hebben met de deelnemer over de verwachtingen. Ø Een programma voor te bereiden. Ø Zijn/haar collega s te betrekken bij de uitwisseling.

10 STAP 6 De dag zelf De deelnemer weet waar, bij wie en hoe laat hij zich moet melden dankzij de werkplekinformatie die beschikbaar is via Het is aan te raden om vooraf een programma te maken voor de bezoekende medewerker. Hiervoor zijn voorbeelden beschikbaar op de website onder het kopje info. Op de Dag van de Mobiliteit is er een feestelijke afsluiting. Vanaf uur vindt op een nog nader te bepalen locatie een borrel plaats met alle medewerkers, begeleiders van de werkplekken en de projectleiders van de deelnemende organisaties. Tevens is dit een mooi netwerkmoment om verder kennis te maken met een groot aantal bedrijven en organisaties in de regio. STAP 7 Opvolging Dag van de Mobiliteit De Dag van de Mobiliteit kan een onderdeel zijn van een loopbaan- of persoonlijk ontwikkeltraject, of van een re-integratietraject. Een aanknopingspunt om met de medewerker in gesprek te gaan over zijn verdere ontwikkeling. Mogelijke vragen als onderdeel van een van deze trajecten: Wat heeft de Dag van de Mobiliteit jouw opgeleverd? Is dit evt. een richting waar je je verder in wil ontwikkelen? Wat zou een mogelijke volgende stap kunnen zijn? Welke inspiratie/ideeën heb je opgedaan voor je eigen functie? Welke inspiratie/ideeën heb je opgedaan voor onze organisatie? STAP 8 Evaluatie Na de Dag van de Mobiliteit horen wij graag hoe ieders ervaring is! Wij sturen 100 deelnemers en 100 werkplekbegeleiders een evaluatieformulier toe. Opmerkingen (positief dan wel verbeterpunten) zijn van harte welkom en helpen ons het concept van de Dag van de Mobiliteit nóg beter te maken.

11 5. Overzicht Stappenplan Stappen Beschrijving Acties 1 Aanmelding van je organisatie Wie wordt de contactpersoon voor de Dag van de Mobiliteit? Deze persoon meldt de organisatie aan op de website. 2 Aanmelden van de Het aantal deelnemers is gelijk aan werkplekken het aantal werkplekken. 3 Werven en Deelnemers informeren over de aanmelden Dag van de Mobiliteit. Deelnemers deelnemers melden zichzelf aan d.m.v. een account aan te maken. 4 Matchen Vanaf de match datum kunnen de deelnemers een werkplek kiezen. De werkplekbegeleider en de deelnemer worden geïnformeerd over de gemaakte match via mail. 5 Voorbereiding voor Advies aan werkplek-begeleider de Dag van de om vooraf programma aan te Mobiliteit maken voor bezoekende deelnemer. Advies voor de deelnemer doel van deelnamen te bespreken met leidinggevende. 6 De dag zelf Feestelijke afsluiting met borrel voor iedereen die heeft meegedaan/meegewerkt aan deze dag. 7 Opvolging Dag van De Dag van de Mobiliteit is de Mobiliteit mogelijk een aanknopingspunt om met de medewerker in gesprek te gaan over zijn verdere ontwikkeling. 8. Evaluatie. Een selectie van degenen die betrokken zijn geweest bij de Dag van de Mobiliteit ontvangt een evaluatieformulier. Ø Organisatie aanmelden op Ø Contactpersoon maakt hiermee een account aan en heeft overzicht over deelnemers en werkplekken. Ø Via Ø werkplekken en werkplekbegeleiders invoeren. Ø PR materiaal verspreiden. Ø Deelnemers maken een account aan op Ø De deelnemer gaat naar de website en kiest een werkplek. Ø De werkplekbegeleider neemt contact op met de werknemer om de verwachtingen af te stemmen. Ø Programma maken. Ø Doel met leidinggevende afstemmen. Ø Deelnemers en werkbegeleiders informeren over afsluitende borrel! Ø Gesprekken inplannen. Ø Evaluatieformulier invullen en verzenden.

12 Javastraat MG Nijmegen Projectleider Irene van Gennip Telefoonnummer Helpdesk

Dag van de Mobiliteit

Dag van de Mobiliteit Dag van de Mobiliteit Draaiboek voor organisaties Inspiratie, ideeën en netwerken! Draaiboek 2016 Inhoudsopgave VOORWOORD 3 DE DAG VAN DE MOBILITEIT WAT HOUDT DIT IN? 4 1. HOE WERKT HET, DE DAG VAN DE

Nadere informatie

Dag van de Mobiliteit

Dag van de Mobiliteit Dag van de Mobiliteit Draaiboek voor organisaties Inspiratie, ideeën en netwerken! Draaiboek 2019 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 DE DAG VAN DE MOBILITEIT WAT HOUDT DIT IN?... 4 1. HOE WERKT HET, DE DAG VAN

Nadere informatie

Inspiratie, ideeën en netwerken! Draaiboek voor organisaties

Inspiratie, ideeën en netwerken! Draaiboek voor organisaties Inspiratie, ideeën en netwerken! Draaiboek voor organisaties 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 DE DAG VAN DE MOBILITEIT WAT HOUDT DIT IN? 4 1. HOE WERKT HET, DE DAG VAN DE MOBILITEIT? 5 2. VOOR

Nadere informatie

Draaiboek voor organisatie Dag van de Mobiliteit. voor contactpersonen/bedrijfsbeheerders van deelnemende organisaties

Draaiboek voor organisatie Dag van de Mobiliteit. voor contactpersonen/bedrijfsbeheerders van deelnemende organisaties Draaiboek voor organisatie Dag van de Mobiliteit voor contactpersonen/bedrijfsbeheerders van deelnemende organisaties Inhoudsopgave Voorwoord... 3 De Dag van de Mobiliteit wat houdt dit in?... 4 1. Hoe

Nadere informatie

Draaiboek Dag van de Mobiliteit Arnhem/Achterhoek/Liemers

Draaiboek Dag van de Mobiliteit Arnhem/Achterhoek/Liemers Draaiboek Dag van de Mobiliteit Arnhem/Achterhoek/Liemers voor contactpersonen/bedrijfsbeheerders van de leden van ACE Arnhem/Achterhoek/Liemers 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 De Dag van de Mobiliteit wat

Nadere informatie

Draaiboek. Pagina 1 van 16

Draaiboek. Pagina 1 van 16 Draaiboek Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 De Week van de Mobiliteit wat houdt dit in? 4 Voor wie bedoeld? 5 Wat levert het op? 5 Werkervaring 7 Hoe werkt het, de Week van de Mobiliteit?

Nadere informatie

Draaiboek 12 november 2015

Draaiboek 12 november 2015 Draaiboek 12 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 10 Voorwoord... 11 Wat is de dag van de mobiliteit?... 12 Planning... 13 Stappenplan... 14 Stap 1: Aanleveren van de werkplekken... 14 Stap 2:

Nadere informatie

Draaiboek. Pagina 1 van 22

Draaiboek. Pagina 1 van 22 Draaiboek Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 De Week van de Mobiliteit wat houdt dit in? 4 Voor wie bedoeld? 5 Wat levert het op? 5 Werkervaring 7 Hoe werkt het, de Week van de Mobiliteit?

Nadere informatie

Hoe werkt de Week van de Mobiliteit

Hoe werkt de Week van de Mobiliteit Hoe werkt de Week van de Mobiliteit Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 De Week van de Mobiliteit wat houdt dit in? 4 Voor wie bedoeld? 4 Werkervaring 5 Hoe werkt het, de Week van

Nadere informatie

COMMUNICATIE MATERIAAL

COMMUNICATIE MATERIAAL COMMUNICATIE MATERIAAL Poster... 3 Programma... 4 Memo/mail werkplekbegeleiders... 5 Flyer werving medewerkers... 6 Mail gast-medewerkers... 7 Tekst intranet... 8 Uitnodiging borrel... 9 2 PUURNU1415 DVDM

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Dag van de Mobiliteit. Draaiboek

Dag van de Mobiliteit. Draaiboek Dag van de Mobiliteit Draaiboek 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat is de Dag van de Mobiliteit?... 4 Stap 1: Organisaties werven... 6 Stap 2: Organisaties informeren... 7 Stap 3: Deelnemersgroep vaststellen...

Nadere informatie

HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit

HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit INHOUD Tips en trucs... 3 Ter inspiratie: verslagen van deelnemers... 5 2 Tips en trucs Tips om tot een goede invulling van

Nadere informatie

Resultaten van de Dag van de Mobiliteit ACE

Resultaten van de Dag van de Mobiliteit ACE Resultaten van de Dag van de Mobiliteit ACE Jordy Jeras Corné van Belzen (in samenwerking met Sander Sjerp) Voorwoord: Vraagstelling: Vanuit ACE wordt er jaarlijks de Dag van de Mobiliteit georganiseerd

Nadere informatie

Handleiding. Gastlessen-matching-systeem

Handleiding. Gastlessen-matching-systeem Handleiding Gastlessen-matching-systeem Versie 9 November 2018 1 Beste coördinator, Tijdens de Week van het geld worden door heel het land gastlessen gegeven om kinderen op de basisschool te leren omgaan

Nadere informatie

MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT!

MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT! MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT! 2 3 ACE IS EEN HR-PLATFORM VAN ONTMOETEN, VERBINDEN, ACTIVEREN EN INSPIREREN. Het ACE netwerk is het grootste, intersectorale HR-platform en bestaat

Nadere informatie

MET ELKAAR KOM JE VERDER

MET ELKAAR KOM JE VERDER MET ELKAAR KOM JE VERDER 2 ACE IS EEN HR-PLATFORM VAN ONTMOETEN, VERBINDEN, ACTIVEREN EN INSPIREREN. 3 Het ACE Integraal Netwerk bestaat uit drie onderdelen: ACE: het HR-netwerk voor regionale werkgevers.

Nadere informatie

Handleiding Talentenbank

Handleiding Talentenbank Handleiding Talentenbank In de Talentenbank kan je boventallige medewerkers registreren. Via deze tool kan je met andere instellingen samenwerken om het personeel aan een nieuwe baan te helpen. Deze medewerkers

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding Mijn Groene Norm

Handleiding Mijn Groene Norm Handleiding Mijn Groene Norm Inhoudsopgave 1.1 Registeren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2. Aanvragen examendatum 3.1 Kandidaten beheren 3.2 Groepen beheren 4. Kandidaten aanmelden 5. Resultaten downloaden

Nadere informatie

Miriam van Drunen Gehuwd, 3 kinderen (17, 14 en 5) HAVO A-verpleegkundige 1987 1995 verpleegkundige 1995 1999 administratief medewerker HBO APPB 1999 2006 p-adviseur, mobiliteitsconsulent, zzp-er Vanaf

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

Draaiboek Kijken in de keuken van een ander

Draaiboek Kijken in de keuken van een ander Draaiboek Kijken in de keuken van een ander Een project over informeel leren Levien Rademaker Projectmanager WZW November 2014 Kijken in de keuken van een ander : Kennis kan op vele manieren worden vergaard.

Nadere informatie

Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1

Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1 Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1 VervangingsManager alle rechten voorbehouden Inhoudsopgave 1. Wat is de VervangingsManager?... 3 2. Inloggen... 3 3. Hoe werkt de VervangingsManager?...

Nadere informatie

SportCareer. de nr. 1 vacaturebank voor de sport. HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1

SportCareer. de nr. 1 vacaturebank voor de sport. HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1 de nr. 1 vacaturebank voor de sport HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1 In deze handleiding maakt u kennis met SportCareer waarmee u al vacatures online kunt brengen. De website van SportCareer werkt zeer

Nadere informatie

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 1 Inhoud I. Doel vrijwilligersbeleid 3 II. Visie op vrijwilligerswerk 3 III. Uitgangspunten 3 IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 V. Vrijwilligersvoorwaarden 4 VI. Bijlagen: Bijlage I: Vrijwilligersovereenkomst

Nadere informatie

Verbreed je horizon. Samen aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid - Plus

Verbreed je horizon. Samen aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid - Plus Verbreed je horizon Samen aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid - Plus DUURZAME INZETBAARHEID - PLUS DI+ GROEP Investeren in jouw ontwikkeling en inzetbaarheid Enexis vindt het belangrijk om in jou te

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB INHOUDSOPGAVE Definities... 4 Alles vastzetten en artikelen vergroten... 5 Aanmelden... 6 Inloggen op je eigen account... 6 Je gegevens wijzigen... 7 Aanmelden voor deelname

Nadere informatie

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking Participatie Integrale Arbeidscoach Versterking bij werken met een beperking meedoen mogelijk maken Mensen met een beperking zijn vaak goed in staat om betaalde arbeid te verrichten. Een passende werkplek

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account... 4 Je gegevens wijzigen... 6 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 7 Een Inzendpagina aanmaken

Nadere informatie

Partnerportaal handleiding

Partnerportaal handleiding Welkom als nieuwe partner van de U-pas. In deze handleiding leggen we u stap voor stap uit hoe u zich bij ons aanmeldt en hoe u vervolgens een actie en/of activiteit opvoert. Bij 1. REGISTRATIEWIJZE staat

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Handleiding Mijn Timing

Handleiding Mijn Timing Handleiding Mijn Timing Flexkrachten 1 Op timing.nl kun je via het volgende icoontje persoonlijke pagina: Mijn Timing. (rechts bovenin het scherm) inloggen op jouw eigen In Mijn Timing kun je je contactgegevens,

Nadere informatie

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd Bureau BERGS Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies Noloc Erkend & Gecertificeerd 1 2 Voorwoord Over Bureau BERGS Re-integratie, Outplacement & Loopbaanadvies De flexibiliteit binnen organisaties wordt

Nadere informatie

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll MF PAYROLL Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. SIGN: Tekenen van contracten 6 3. TIME: Invoeren van declaraties 9 3.1 Declaratie invoeren via PC 10 3.2 Declaratie invoeren

Nadere informatie

1. TKP MARKTPLAATS. QRC Marktplaats TKP

1. TKP MARKTPLAATS. QRC Marktplaats TKP QRC Marktplaats TKP 2 QRC Marktplaats TKP 1. TKP MARKTPLAATS Welkom op de TKP markplaats, een portal waar leveranciers en ZZP ers zich kunnen registreren om kandidaten en/of diensten aan te bieden voor

Nadere informatie

DRAAIBOEK SAMENWERKING STOOF EN LEERWERKLOKET HET LABELEN EN VERZILVEREN VAN STOOF SCHOLINGSVOUCHERS

DRAAIBOEK SAMENWERKING STOOF EN LEERWERKLOKET HET LABELEN EN VERZILVEREN VAN STOOF SCHOLINGSVOUCHERS DRAAIBOEK SAMENWERKING STOOF EN LEERWERKLOKET HET LABELEN EN VERZILVEREN VAN STOOF SCHOLINGSVOUCHERS LeerWerkLoket Fryslân 2018 Voorwoord Sinds een aantal jaren heeft het Programma Leren en Werken een

Nadere informatie

Snel aan de slag. inclusieve werkgevers in Midden-Holland

Snel aan de slag. inclusieve werkgevers in Midden-Holland Snel aan de slag TalentMatch is een project dat gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan de slag krijgt. Het project is een initiatief van het Werkgevers- Servicepunt (WSP) Midden-Holland.

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

Help-document gebruikersgedeelte www.kieskleurindeklas.nl Versie 1. Datum: 10 januari 2011

Help-document gebruikersgedeelte www.kieskleurindeklas.nl Versie 1. Datum: 10 januari 2011 Help-document gebruikersgedeelte www.kieskleurindeklas.nl Versie 1 Datum: 10 januari 2011 1 Inhoudsopgave 1. Registreren 2. Project aanmelden 3. Documenten uploaden 4. Project evalueren 5. Declaratieformulier

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

BPV infomap Dikkertje Dap

BPV infomap Dikkertje Dap BPV infomap Dikkertje Dap Versie: 21-04-2015 Pagina 1 van 5 Welkom bij Dikkertje Dap Voor je ligt het bpv infomap voor leerlingen die hun bpv bij Dikkertje Dap komen opdoen, Hierin staat beschreven wat

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Helpdesk online module: Spring Instituut Tel: 0318-493133 Mail: info@springinstituut.nl 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene informatie... 3

Nadere informatie

Infobrief. Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties

Infobrief. Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties Infobrief Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties April 2018 Inhoudsopgave In deze Infobrief Inleiding Pagina 3 De aanpak Pagina 3 Vrijwillig kandidaat Pagina 4 Verplicht kandidaat Pagina 5 Voorzieningen

Nadere informatie

Op zoek naar sociale contacten

Op zoek naar sociale contacten Op zoek naar sociale contacten Informatie voor begeleiders Wat kan de ABCDate methode betekenen? Zo meld je een cliënt aan v1.0 - Januari 2019 Beste begeleider, Fantastisch dat je iemand met een verstandelijke

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Handleiding invoeren Werkplein vacature door de werkgever

Handleiding invoeren Werkplein vacature door de werkgever Handleiding invoeren Werkplein vacature door de werkgever Je voert als werkgever een nieuwe vacature in. Op het moment dat je bij vacaturetype kiest voor de optie werkplein, openen er extra velden die

Nadere informatie

testjaar De kijkstages kunnen plaats vinden van mei tot eind september

testjaar De kijkstages kunnen plaats vinden van mei tot eind september Met onze "Kijkstages" willen we medewerkers binnen Welzijn, Wonen en Zorg in Brussel aanmoedigen om in elkaars werkveld een kijkje te nemen. We beogen een kennismaking met andere organisaties en/of sectoren

Nadere informatie

Inloggen op e-interplace stapsgewijs een eerste indruk Stap 1:

Inloggen op e-interplace stapsgewijs een eerste indruk Stap 1: Inloggen op e-interplace stapsgewijs een eerste indruk Stap 1: Na invoeren van uw klantnummer en wachtwoord (die u per e-mail zijn toegestuurd bij het aanmaken van uw account) klikt u op Inloggen, en dan

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Welkom bij Roads. Roads werkt!

Welkom bij Roads. Roads werkt! Welkom bij Roads Roads werkt! Welkom bij Roads Roads begeleidt mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek naar werk of dagbesteding! Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dat hoeft

Nadere informatie

Zoekjouwberoep 3.0. Schooleigen systeem voor het organiseren van contextrijk buitenschools leren. Daniël Kers, projectleider zoekjouwberoep.

Zoekjouwberoep 3.0. Schooleigen systeem voor het organiseren van contextrijk buitenschools leren. Daniël Kers, projectleider zoekjouwberoep. Zoekjouwberoep 3.0 Schooleigen systeem voor het organiseren van contextrijk buitenschools leren. Daniël Kers, projectleider zoekjouwberoep.nl Waarom zoekjouwberoep 3.0 We vinden het belangrijk dat leerlingen

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING Versie juni 2017 Over deze handleiding Deze handleiding wordt beheerd en ge-update door het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

HANDLEIDING. Serviceportaal

HANDLEIDING. Serviceportaal Project : Verkoopreferentie : Versie : 1.3 Datum : 29-8-2016 INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden... 3 3. Ticket aanmaken... 6 4. Melding controleren... 8 5. Gesloten meldingen bekijken... 10 6. Rapportages...

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Mijn BIM. Jouw online omgeving waar je alles op één plek eenvoudig en overzichtelijk kunt inzien, beheren en regelen. Welkom bij de BIM!

Mijn BIM. Jouw online omgeving waar je alles op één plek eenvoudig en overzichtelijk kunt inzien, beheren en regelen. Welkom bij de BIM! Welkom bij de BIM! We wensen je heel veel succes en plezier in je nieuwe ruimte! Onze dienstverlening houdt niet op bij het overhandigen van jouw sleutels. Sterker nog: daar begint het pas! Mijn BIM Er

Nadere informatie

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT DOEL Aangemelde en toekomstige BBL studenten die geen werkplek hebben kunnen 1 à 2 onderwijsperioden na aanmelden starten aan de opleiding doordat ze (met hulp van

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

Welkom bij de nieuwe Onderwijsvacaturebank

Welkom bij de nieuwe Onderwijsvacaturebank Welkom bij de nieuwe Onderwijsvacaturebank korte gebruiksaanwijzing werkgevers VFPF15023_Brochure_O2.indd 1 23-11-15 16:47 De Onderwijsvacaturebank brengt vacatures en beschikbaar personeel in het primair

Nadere informatie

HelloFlex voor de opdrachtgever

HelloFlex voor de opdrachtgever HelloFlex voor de opdrachtgever Inleiding In deze handleiding wordt beschreven hoe je HelloFlex kunt gebruiken. HelloFlex is het digitale platform waar je de facturen, contracten, opdrachtbevestigingen

Nadere informatie

Handleiding Caren Sensire klanten en naasten

Handleiding Caren Sensire klanten en naasten Sensire klanten en naasten Inhoudsopgave Meerwaarde Caren voor klanten en naasten...3 Stap 1: https://sensire.carenzorgt.nl...3 Stap 2: Activeren van uw code op Caren...4 Stap 3: Aanmelden op Caren...5

Nadere informatie

Handleiding Startwijzer

Handleiding Startwijzer Handleiding Startwijzer Aan de slag met de Startwijzer VO De Startwijzer VO is een digitale scan die in beeld brengt hoe startende leraren op school ingewerkt en begeleid worden en op welke onderdelen

Nadere informatie

Aan de slag Plan van aanpak Naar een meer Leeftijdsbewust Personeelsbeleid Waterschap..

Aan de slag Plan van aanpak Naar een meer Leeftijdsbewust Personeelsbeleid Waterschap.. Aan de slag Plan van aanpak Naar een meer Leeftijdsbewust Personeelsbeleid Waterschap.. Datum Versie Afdeling/auteurs 1. PROJECTDEFINITIE 1.1 Vraagstuk Welke problemen doen zich voor omdat een leeftijdsbewuste

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen:

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen: Bijlage 3 Portfolio 1 Handleiding persoonlijk coach 1.1 Doel van een portfolio Op steeds meer scholen voor voortgezet onderwijs en vervolgopleidingen wordt gewerkt met portfolio s. Met het portfolio laat

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Montessorischool Capelle

Montessorischool Capelle Montessorischool Capelle Handleiding website/app Robin Nijssen ICT-Coördinator Robin.Nijssen@rvko.nl Voorwoord Voor u ligt de handleiding voor de website en app van de Montessorischool Capelle. De school

Nadere informatie

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen ACTIVEREN MANPOWER DESK Wat is Manpower Desk? Voor elke kandidaat maken wij een account aan op Manpower Desk. Hier kun je alle informatie vinden betreft jouw dienstverband

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Online zelfregistratie

Online zelfregistratie Online zelfregistratie Het nieuwe zelfregistratieproces maakt het voor u als aspirant ABO nog eenvoudiger om u te registreren en een eigen business te gaan bouwen. U kunt zelf uw registratie starten op

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Do s en dont s werkgeversdienstverlening: betrekken, bedienen, beïnvloeden

Do s en dont s werkgeversdienstverlening: betrekken, bedienen, beïnvloeden Do s en dont s werkgeversdienstverlening: betrekken, bedienen, beïnvloeden sprekers Tanja Willemsen - Projectleider Werkgeversdienstverlening Programmaraad Ida Dral -!DE Advies voor innovatie en verbinding

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

Handleiding Invalleerkrachten Versie 1.4

Handleiding Invalleerkrachten Versie 1.4 Handleiding Invalleerkrachten Versie 1.4 Driessen HRM alle rechten voorbehouden 1 Inhoudsopgave 1. Wat is de VervangingsManager?... 3 2. Inloggen... 3 3. Hoe werkt de VervangingsManager?... 4 3.1 Startscherm...

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o Mobi-ID beheerder worden o o o Om beheerder voor het betreffende bedrijf te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. U heeft een beheer activatiecode nodig om beheerder te

Nadere informatie

Samen werken aan werk. Atlant Groep Werk met meerwaarde

Samen werken aan werk. Atlant Groep Werk met meerwaarde Samen werken aan werk Atlant Groep Werk met meerwaarde Zoek je werk? En kun je daarbij wat hulp gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij begeleiden namelijk al jarenlang mensen die door

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren)

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren) Mobi-ID beheerder worden o Om voor het bedrijf beheerder te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. o U heeft een éénmalig te gebruiken code nodig om beheerder te worden.

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

1. Voorronde op school

1. Voorronde op school Inhoudsopgave Pagina 1. Voorronde op school 2 1.1 Aanmelden 2 1.2 Kwalificatie voor het provinciaal kampioenschap 2 1.2 Voorronde organiseren 2 1.3 Wedstrijdopdrachten 2 2. Provinciaal kampioenschap 3

Nadere informatie