Evaluatie TKV2017 Campagne.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evaluatie TKV2017 Campagne."

Transcriptie

1 Evaluatie TKV2017 Campagne. Deze evaluatie bestaat uit vijf delen. In de eerste drie delen vindt u de evaluaties terug van elk van de campagnekernteam leden: respectievelijk Durk-Jan Tabak (organisatie), Eelco de Vos (Online), en Jorg Beijer (voorzitter). Na deze drie persoonlijke gezichtspunten vindt u zowel een samenvatting van de resultaten van de campagne, als een lijst met verbeterpunten voor onszelf en voor toekomstige campagneteams. Uw inbreng is van harte welkom. Bedenk wel dat dit document slechts een evaluatie van de TKV2017 betreft en niet een plan bevat voor de GRV van Lees het verslag rustig door en mail uw reacties naar jorgbeijer@hotmail.nl, ook voor suggesties/opmerkingen aangaande de campagne voor de GRV Vriendelijke groet, Jorg Beijer

2 Evaluatie Organisatie (Durk-Jan Tabak) Hieronder leest u de evaluatie van de organisatie van de campagne voor de TK17. Met veel enthousiasme en optimisme is er door D66-Dordrecht campagne gevoerd. De Campagne in cijfers - D66 Dordrecht heeft ongeveer 135 leden. - Na de bel-ronde hebben we 43 leden de datumprikker toegestuurd leden hebben de doodle datumprikker ingevuld leden hebben geholpen met één of meerdere campagneactiviteiten leden hebben geholpen met flyeren huis-aan-huis. - Van de 19 uitgezette districten zijn er 7 daadwerkelijk geflyerd huis-aan-huis. - Het gebied binnen de N3 is bijna geheel geflyerd. Buiten de N3 slechts 1 wijk. - Op de grote campagnedag, 11 maart, hebben 21 leden meegeholpen. - Er zijn ongeveer flyers, vele zakjes met vergeet-mij-nietjes, diverse vlaggetjes en verscheidene pennen uitgedeeld tijdens de campagne. Uitgevoerde Activiteiten - Flyeren en In gesprek met : 6x. - Landelijke bus 2x. - Landelijke campagnedag 11 maart en pontjestocht door de regio. - Get out the vote, flyeren en mensen stimuleren te gaan stemmen 3x. - Flyeren huis-aan-huis. - Debat Carola van Schouten en Paul Tiebsoch. - (Sociale) Media: Twitteren, Facebook, Website, h-a-h krant. - Reslutaten - D66 heeft 10,2% van de stemmen in Dordrecht behaald. Dit is 3,51%. Er is een stijging van 2972 stemmen ( 71,1%) stemmen t.o.v. de TK12. Een zeer goed resultaat. - Er is een optimistische campagne gevoerd. Er was veel enthousiaste onder de vrijwilligers. - 20% van de leden hebben zich actief ingezet in de campagne. Wat kunnen we bij de GR18 vasthouden/zo laten t.o.v. TK17? - Wederom een bel-ronde houden onder leden om vrijwilligers te vragen voor de campagne. - De goede samenwerking binnen de campagnecommissie. - De goede samenwerking tussen campagnecommissie, fractie en bestuur. - Optimistische manier van campagne voeren. - Het aantal vrijwilligers dat zich heeft ingezet. Wat kunnen we bij de GR18 verbeteren/veranderen t.o.v. TK17? - Meer zichtbaarheid in de wijken. (o.a. in Sterrenburg, Stadspolders en Dubbeldam). - In gesprek met in één shift (geen twee). - Eerder vrijwilligers benaderen om h-a-h- te flyeren. - Vrijwilligers meer bedanken voor hun inzet. - Campagne materiaal eerder in bezit hebben. Andere ideeën, vragen, opmerkingen en adviezen. - Leuke en ludieke acties bedenken en uitvoeren in de campagne voor GR18. - Leden-App-groep voor de campagne maken. - Continue campagne voeren tot GR18. - Canvassen op plekken waar veel potentiële kiezers zitten die we nu niet bereiken.

3 Evaluatie Online Campagne (Eelco de Vos) Uitgevoerde Activiteiten - Er is richting de TK2017 verkiezing online campagne gevoerd op de D66 Dordrecht website, Twitter en Facebook - Twitter: 91 Tweets in de 6 weken voorafgaand aan de verkiezing. Deze waren een mix van eigen content (over standpunten; berichten rondom activiteiten zoals het bezoek van de bus of In gesprek met) en content vanuit landelijk aangeleverd en retweets van prominenten. - Facebook: 66 berichten in de 6 weken voorafgaand aan de verkiezing. Grotendeels berichten met eigen content. Bijvoorbeeld rondom evenementen; berichten over standpunten en filmpjes vanuit landelijk. Resultaten - Twitter: Gedurende de campagne periode (1 februari 16 maart gerekend) zijn er 91 Tweets verzonden - 40 Tweets waren tweets met eigen content. Deze zijn keer in een tijdlijn getoond, wat neerkomt op bijna 500 keer per Tweet. Iedere tweet is gemiddeld 3 keer geretweet. - Facebook: De groep mensen die de Facebookpagina van D66 volgt (heeft geliked) is gestegen van 357 naar 474. Hiermee is D66 in Dordrecht de grootste politieke partij op Facebook. - We hebben 37 berichten gepromoot. Deze berichten hadden opgeteld een bereik van mensen, waar 6200 acties uit volgden zoals een like, bericht delen, reactie, enz. Topdag was 14 maart. Toen had de D66 Dordrecht pagina een bereik van bijna mensen. Op deze dag hadden we enkele specifieke promoties online gezet die erg toegespitst waren op een doelgroep (onderwijs, zorg, werk) Wat kunnen we bij de GR18 vasthouden/zo laten t.o.v. TK17? - Het inzetten van Social Media als middel van zichtbaarheid en delen van standpunten bleek erg succesvol - Goede afwisseling van likeable content (foto s of filmpjes) met inhoudelijke content rondom standpunten. - Persoonlijke touch in met name Facebook berichten. Wat kunnen we bij de GR18 verbeteren/veranderen t.o.v. TK17? - Voor meer eigen content zorgen richting GR18. Ook in de periode tot aan de campagnetijd. Bijvoorbeeld rondom het huidig raadswerk en standpunten van de partij. - Content met een persoonlijke touch nog vaker toepassen. - Zorgen voor meer likeable content op Facebook. Voorbeeld kunnen zijn geregeld mooie foto s van Dordrecht plaatsen die op veel likes kunnen rekenen. - In de periode tussen TK17 en GR18 blijven investeren in het versterken van de socialmedia-kanalen. Zorgen voor een grote groep volgers.

4 Evaluatie CC (Jorg Beijer) Het campagnekernteam De verdeling van de functies (Online / organisatie&vrijwilligers / voorzitter) hebben we allemaal als zeer prettig en functioneel ervaren. Deze verdeling wordt vanuit landelijk als het 'minimum' kernteam voor elke campagne beschouwd. Voor een middelgrote afdeling als Dordrecht lijkt dit minimum ruim voldoende om aan alle verwachtingen te voldoen. Communicatie onderling verliep soepel. Whatsapp groep voor het kernteam gemaakt waarin snel gereageerd werd. Daarnaast veel telefonisch contact gehouden gedurende de campagne. Grote betrokkenheid van alle kernteam leden bij de campagne op straat zorgde voor flexibiliteit en maakte onderling overnemen van taken mogelijk. Wat kunnen we bij de GR18 vasthouden/zo laten t.o.v. TK17? Taakverdeling. Het verantwoordelijkheidsgevoel voor het eigen takenpakket was ver boven mijn verwachtingen. Zowel Durk-Jan als Eelco komt alle lof toe voor hoe ze hun taken serieus namen en de campagne op een hoger niveau tilden. Dat moeten we absoluut vasthouden. Wat kunnen we bij de GR18 verbeteren/veranderen t.o.v. TK17? Kernteam moet sneller gevormd worden. Dit voorkomt de volgende problemen: Te hoge druk op voorzitter/bestuurslid campagne (met gevolgen van dien). Te weinig mensen betrokken bij planning en vormgeving van de campagne. Betere overdracht naar toekomstige campagnecommissies. Grotere schil van campagneteam leden om het kernteam heen. De GRV zal meer van kernteam leden vragen dan de TKV. Daarom is het verstandig om meer mensen dichter bij de campagne te betrekken. Communicatie naar de leden omtrent de campagne. De communicatie verliep ondanks de beste bedoelingen vaak warrig. Tijden voor activiteiten verschoven nogal eens. Het gebruikte datumprikker systeem was ook niet optimaal.

5 Samenvatting resultaten & verbeterpunten Resultaten Dordrecht Totaal stemmen: Stemmen D66: (70,3) (6,69) (78,3) (10,2) Stemmen % +12,59% + 71,71% Winst in % stemgerechtigden + 8,3%. + 3,51% = 10,2 % Landelijk Totaal stemmen: Stemmen D66: (74,5) (8,03) (80,4) (12,0) Stemmen % + 10,30 % + 65,42% Winst in % stemgerechtigden + 3,97% = 12,0% Vergelijking voorgaande jaren Uitslagen Dordrecht Opkomst Stemmen D66 % Hoeveelste partij (78,3) ,2 3de (70,3) ,69 5de (70,7) ,21 6de (77,78) ,45 8ste (75,02) ,03 6de Conclusie: De uitslag van de afgelopen verkiezingen is de beste uitslag sinds 1994 voor D66 in Dordrecht! In reële stemmen hebben we beter gepresteerd dan het landelijk gemiddelde. Een groei van maar liefst 71,71% tegenover 65,42% landelijk. Door de hogere groei in opkomst van Dordtse stemmers, en een lager dan gemiddeld eikpunt dan het landelijk gemiddelde in 2012 kwamen we deze verkiezingen in procentpunten groei net onder het landelijke cijfer. 3,51% groei in Dordt, tegenover 3,97% groei gemiddeld. Al met al liegen de cijfers er niet om. In het zeer versplinterde politieke landschap komt D66 als derde partij uit de bus in Dordrecht. Daar moet bij worden gezegd dat de voorsprong van zowel de VVD als de PVV groot is (18,26%, en 15,67% respectievelijk), en dat onze eigen voorsprong op de rest van de partijen klein is (9,32% SP, 9,21% CDA, 9,12% GL). Wat het campagnekernteam betreft een uitstekende uitslag en een kers op de taart voor alle mensen die zich in de aanloop naar de verkiezingen hebben ingezet. Hulde!

6 Samenvatting verbeterpunten: Hieronder volgt puntsgewijs een greep van verbeteringen die de CC zou willen doorvoeren n.a.v. de opgedane ervaringen. Heeft u een toevoeging aan deze lijst? Mail deze dan naar jorgbeijer@hotmail.nl Activiteiten: Meer zichtbaarheid in wijken. Focus op centrum niet verleggen, maar uitbreiden naar de rest van de stad. (o.a. Sterrenburg, Stadspolders, en Dubbeldam) Meer ludieke acties verzinnen en uitvoeren Betere inzet bakfiets Canvassen, moet ervaring mee opgedaan worden Organisatorisch: Duidelijke en vroegtijdige communicatie naar de leden Werken met een shift in plaats van twee. Dit wekte onnodige verwarring Campagnematerialen eerder op orde In kaart brengen kiezerspotentieel per wijk Betere afstemming planning m.b.v. Agenda op website, nieuwsbrieven, en facebook events. Plan B paraat hebben voor slecht weer Vrijwilligers: Eerder vrijwilligers benaderen om huis aan huis te flyeren Vrijwilligers op een leuke manier bedanken voor hun inzet Leden-app groep maken voor campagne gerelateerde dingen, oproepen e.d. Betere communicatie richting leden over geplande activiteiten. Nog grotere betrokkenheid bewerkstelligen onder leden. Online: Jaarbudget vaststellen voor online campagne. Ook in niet-verkiezingsjaren. Voor meer eigen content zorgen richting GR18. Ook in de periode tot aan de campagnetijd. Bijvoorbeeld rondom het huidig raadswerk en standpunten van de partij. Content met een persoonlijke touch nog vaker toepassen. Zorgen voor meer likeable content op Facebook. Voorbeeld kunnen zijn geregeld mooie foto s van Dordrecht plaatsen die op veel likes kunnen rekenen. In de periode tussen TK17 en GR18 blijven investeren in het versterken van de socialmedia-kanalen. Zorgen voor een grote groep volgers.

Campagneteam gezocht!

Campagneteam gezocht! Campagneteam gezocht! De voorbereidingen voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn in volle gang, het programma is bijna af en de lijst wordt op dit moment door de leden definitief vastgesteld. Voor

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Intro 2 Campagnestrategie 3 Vorige campagne 3 Doel campagne 2019 3 Achterban 3 Doelgroep 3 Activiteiten 3 Landelijke campagne

Nadere informatie

Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden

Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden Bestuursstaf Advies en ondersteuning Venlo, juli 2017 Onderzoek & Statistiek 2 Samenvatting In maart 2018 vinden er in Venlo gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Verslag AAV 7 september 2017

Verslag AAV 7 september 2017 Verslag AAV 7 september 2017 Locatie: Vrije School Aanwezig bestuur: Rudolf Wessels (Voorzitter), Cindy Boogaard (Vice-voorzitteR), Jeroen van Meel (secretaris), Kevin Noels (bestuurslid), Maaike Haasnoot

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

Verkiezingsuitslagen. Drechtsteden

Verkiezingsuitslagen. Drechtsteden Verkiezingsuitslagen Provinciale Staten, 2 maart Inhoud: 1. Opkomst 2. Winnaars en verliezers 3. Zetelverdeling Provinciale Staten 4. Verschil tussen gemeenten Bijlage 1 De VVD heeft bij deze verkiezingen

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

! Inventariseer en verdeel de taken. Vrijwilligers moeten gebeld worden, materialen moeten in huis zijn, looproutes moeten bepaald worden, etc.

! Inventariseer en verdeel de taken. Vrijwilligers moeten gebeld worden, materialen moeten in huis zijn, looproutes moeten bepaald worden, etc. INLEIDING We staan aan het begin van de meeste ambitieuze, de grootste en beste campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die GroenLinks ooit gevoerd heeft! De komende maanden kan je zowel online, in

Nadere informatie

Verkiezingsuitslagen Drechtsteden

Verkiezingsuitslagen Drechtsteden Verkiezingsuitslagen Tweede Kamer, 13 september De verkiezingen voor de Tweede Kamer van 13 september waren tot het eind toe spannend. De VVD en PvdA zijn de grootste winnaars. Ten koste van PVV, CDA en

Nadere informatie

Facebook Win & Promotie-acties

Facebook Win & Promotie-acties on- en offline voorlichting en preventie Facebook Win & Promotie-acties www.hollandsch-welvaren.nl facebook.com/hollandschwelvaren Prinsengracht 679 1017 JT Amsterdam info@hollandsch-welvaren.nl 020 260

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

Verkiezingsuitslagen Drechtsteden

Verkiezingsuitslagen Drechtsteden Verkiezingsuitslagen Gemeenteraadsverkiezingen Onderzoekcentrum drs. J.M.A.. Schalk maart Colofon Tekst Informatie Onderzoekcentrum GR Onderzoekcentrum Postbus 619 3300 AP 078 620 65 25 www.onderzoekcentrumdrechtsteden.nl

Nadere informatie

Uitslagen Drechtsteden Verkiezing Tweede Kamer

Uitslagen Drechtsteden Verkiezing Tweede Kamer Uitslagen Verkiezing Tweede Kamer Inhoud 1 Opkomst in regio iets hoger dan gemiddeld 2 Wie zijn winnaars en wie de verliezers(s)? De opkomst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 15 maart was hoog.

Nadere informatie

De laatste peiling voor de verkiezingen en de prognose

De laatste peiling voor de verkiezingen en de prognose De laatste peiling voor de verkiezingen en de prognose Aanvankelijk leek deze verkiezingen zich te voltrekken op een manier waarbij VVD en PvdA ieder steeds meer kiezers weg gingen trekken van andere partijen.

Nadere informatie

Twitter Snel veel mensen bereiken

Twitter Snel veel mensen bereiken 1 Twitter Snel veel mensen bereiken 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Volg je doelgroep 05 Plaats voldoende berichten en gebruik hashtags 06 Twitter mag leuk zijn 07 Volg invloedrijke mensen binnen je vakgebied

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

De resultaten van een online campagne

De resultaten van een online campagne De resultaten van een online campagne Het einde nadert voor de wedstrijd van Gentse Ondernemer van het jaar, de mogelijkheid tot stemmen is reeds afgelopen. Deze voorbije aantal weken heeft Rgbscape dan

Nadere informatie

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik?

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik? Hoe social media integreren in een JCI-omgeving Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI 1 Overzicht Wie ben ik? Social media? Social media binnen JCI? Let s get loud(er) 2 Wie ben ik?

Nadere informatie

Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme

Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme PROBLEEMANALYSE Management probleem: De ondernemers in de binnenstad van Roermond worden geïnformeerd door Stichting Citymanagement Roermond in samenwerking

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Reputatie en social media

Reputatie en social media Reputatie en social media Themadag Communicatie Pensioenfederatie Zeist 11 december 2012 1 Actualiteit Online reacties op berichtgeving rond de nieuwe pensioenregeling Speciale pagina op de website: 30.000

Nadere informatie

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei Kübra Ozisik Mei 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl @basisvoorbeleid BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 1. Inleiding 4 2. Resultaten 5 2.1 Respons 5 2.2 Bekendheid

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

ZRB - PR & Communicatie

ZRB - PR & Communicatie ZRB - PR & Communicatie ALV 30 oktober 2015 PR & Communicatie 2015 Huisstijl Communicatie - Online Zichtbaarheid Voorlichting - Veiligheid - Pers & media Huisstijl Eenduidige uitstraling: print, online,

Nadere informatie

Notitie Raadscommunicatie

Notitie Raadscommunicatie Notitie Raadscommunicatie 2018-2022 NOVEMBER 2018 Documentnummer INT-XXXXXX Start! 1. Inleiding... 3 2. Raadscommunicatie in Beverwijk: wat en waarom?... 3 3. Hoe communiceren we?... 4 4. Wensen vanuit

Nadere informatie

De Rol van de Lokale Media: Langedijk. De Regio Vecht Terug 25 april 2018

De Rol van de Lokale Media: Langedijk. De Regio Vecht Terug 25 april 2018 De Rol van de Lokale Media: Langedijk De Regio Vecht Terug 2 april 2 Inhoudsopgave Introductie Samenvatting De Kiezer en de thema s die zij belangrijk vinden De belangrijkste thema s volgens de kiezer................................

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Communicatierichtlijnen social media, gemeente Deventer

Communicatierichtlijnen social media, gemeente Deventer Communicatierichtlijnen social media, gemeente Deventer Zoek een passende aanspreekvorm Op Twitter kan de aanspreekvorm zowel u als jij zijn. Schat de aanspreektoon van de persoon waarmee je communiceert

Nadere informatie

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Evaluatie van onze campagne Dyana Loehr Van 12 februari t/m 13 maart 2014 had de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een advertentiecampagne

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100%

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 6 GEBRUIK VAN INTERNET EN SOCIAL MEDIA De gemeente is benieuwd of alle bewoners beschikking hebben over en gebruik maken van internet en van social media en of men belemmerd wordt als het gaat om informatie

Nadere informatie

Zichtbaarheid/ Be a changemaker

Zichtbaarheid/ Be a changemaker Zichtbaarheid/ Be a changemaker WE CAN Young is actief op Twitter en FaceBook. @WECAN_Y tweet nieuws, feiten en acties van changemakers in de WE CAN Young campagne. Wat kun je als changemaker doen met

Nadere informatie

Resultaten 3e peiling Provinciale Statenverkiezingen februari 2011

Resultaten 3e peiling Provinciale Statenverkiezingen februari 2011 Resultaten 3e Provinciale Statenverkiezingen 2011 28 februari 2011 Opdrachtgever: RTV Oost maart 2011 Derde Provinciale Statenverkiezingen 2011 28 februari 2011 Bent u ervan op de hoogte dat er begin maart

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Bekendheid campagnes verkiezingen

Hoofdstuk 22. Bekendheid campagnes verkiezingen Hoofdstuk 22. Bekendheid campagnes verkiezingen Samenvatting Op 7 maart 2006 zijn in Leiden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Van alle mensen die zijn gaan stemmen, geeft bijna zes op de tien aan hun

Nadere informatie

De Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012

De Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 De Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 In plaats van een nieuwe peiling enkele dagen na de verkiezingen komen we vandaag met een analyse van de verkiezingsuitslag van 12 september. Op de dag

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Effecten van de campagne van de TK2012 tot 5 dagen voor de verkiezingen

Effecten van de campagne van de TK2012 tot 5 dagen voor de verkiezingen Effecten van de campagne van de TK tot 5 dagen voor de verkiezingen Hoe de uitslag woensdag a.s. ook zal zijn, we hebben nu al een heel bijzondere periode meegemaakt. In twee weken tijd is de electorale

Nadere informatie

Maar wat wil die burger nou?

Maar wat wil die burger nou? Maar wat wil die burger nou? David Kok Dit boek gaat grotendeels over hoe gemeenten sociale media (kunnen) inzetten. En dat is belangrijk, want onderzoek laat zien dat gemeenten daar nog grote stappen

Nadere informatie

Interpretatie van de uitslag van de tussentijdse Gemeenteraadsverkiezingen

Interpretatie van de uitslag van de tussentijdse Gemeenteraadsverkiezingen Interpretatie van de uitslag van de tussentijdse Gemeenteraadsverkiezingen Ook bij tussentijdse verkiezingen bestaat de behoefte de uitslag te interpreteren naar een landelijke trend. Hoewel dat door een

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven InitiatiefvoorstelOpkomstbevordering gemeenteraad 2014: 040 Kiest

gemeente Eindhoven InitiatiefvoorstelOpkomstbevordering gemeenteraad 2014: 040 Kiest gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 13R5541 Inboeknummer Dossiernummer InitiatiefvoorstelOpkomstbevordering gemeenteraad 2014: 040 Kiest Inleiding Op 19 maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Politieke participatie

Politieke participatie 12 Politieke participatie De Tweede Kamerverkiezingen van 17 hebben voor grote verschuivingen gezorgd in Amsterdam. De uitkomsten van deze verkiezingen komen uitgebreid aan bod in dit hoofdstuk. Verder

Nadere informatie

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Achtergrond De collecte coördinatoren zijn een belangrijke spil in het succesvol laten verlopen van de collecteweek. Het verenigingskantoor biedt de coördinatoren

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Evaluatie Duurzaam Amsterdam 2010

Evaluatie Duurzaam Amsterdam 2010 Evaluatie Duurzaam Amsterdam 2010 In 2010 heeft O+S net als in voorgaande jaren de bezoekersdag (19 september 2010) en de bedrijvendag (17 september 2010) in het kader van Amsterdam Duurzaam geëvalueerd.

Nadere informatie

23 november Onderzoek: Proces Wilders

23 november Onderzoek: Proces Wilders 23 november 2016 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de

Nadere informatie

Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig????

Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig???? Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig???? Met social media Je doelgroepen bereiken Introductie Huub van Dommelen 2010- heden Eigenaar Aglia

Nadere informatie

Infographic: De uitslag

Infographic: De uitslag Infographic: De uitslag Korte omschrijving werkvorm Aan de hand van grafieken bespreekt u met de leerlingen verschillende aspecten van de verkiezingsuitslag. Leerdoel Kennis opdoen over peilingen en over

Nadere informatie

GEMEENTERAADS- VERKIEZINGEN 2018

GEMEENTERAADS- VERKIEZINGEN 2018 Rapport GEMEENTERAADS- VERKIEZINGEN 2018 Twee derde van de kiezers nog onzeker over stemkeuze 16 maart 2018 www.ioresearch.nl Twee derde van de kiezers nog onzeker over stemkeuze Eén op drie kiezers stemt

Nadere informatie

Visie GroenLinks Leiden in 2018

Visie GroenLinks Leiden in 2018 Visie GroenLinks Leiden in 2018 Inleiding GroenLinks afdeling Leiden staat stevig in haar schoenen. Afgelopen jaar is opnieuw bewezen dat wij, ondanks politieke tegenwind, als afdeling een goede verkiezingsuitslag

Nadere informatie

De Stemming van 9 juni 2019

De Stemming van 9 juni 2019 De Stemming van 9 juni Er zijn geen verschuivingen deze week waargenomen. De peiling is gelijk aan die van de vorige week. Wel zijn er naast deze rapportage twee aparte gescheiden rapportages. De ene over

Nadere informatie

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten.

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten. Lezersonderzoek 2015 Het lezersonderzoek is gehouden in het Delft Internet Panel (DIP). Daarnaast is er een steekproef getrokken voor respondenten met achtergrondgegevens, die minder vaak in het DIP voorkomen.

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

De Rol van de Lokale Media: Roermond. De Regio Vecht Terug 25 april 2018

De Rol van de Lokale Media: Roermond. De Regio Vecht Terug 25 april 2018 De Rol van de Lokale Media: Roermond De Regio Vecht Terug april 0 Inhoudsopgave Introductie Samenvatting De Kiezer en de thema s die zij belangrijk vinden De belangrijkste thema s volgens de kiezer................................

Nadere informatie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Door: Simone van den Hurk en David Kok Uit het onderzoek hoe gemeenten sociale media gebruiken, blijkt dat raadsleden veel gebruik maken van sociale media. De vraag

Nadere informatie

Voorlopige uitslag Amsterdam. Project: 12213 Verkiezingen Tweede Kamer 2012 In samenwerking met: Dienst Basisinformatie/Bureau Verkiezingen

Voorlopige uitslag Amsterdam. Project: 12213 Verkiezingen Tweede Kamer 2012 In samenwerking met: Dienst Basisinformatie/Bureau Verkiezingen Verkiezingen 2012 Tweede Kamer Voorlopige uitslag Amsterdam Project: 12213 In samenwerking met: Dienst Basisinformatie/Bureau Verkiezingen Samenstelling publicatie: Jeroen Slot Cor Hylkema Oudezijds Voorburgwal

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Functioneren B&W en Raad

Hoofdstuk 21. Functioneren B&W en Raad Hoofdstuk 21. Functioneren B&W en Raad Samenvatting Van de Leidenaren geeft 51% aan bekend te zijn met de taken van het college van Burgemeester en Wethouders. Vier op de tien Leidenaren weet taken van

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken?

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? Thuis Op Straat Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? SWOT-Analyse Sterke punten Lokaal Open sfeer Herkenbare kleur, logo en

Nadere informatie

Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen jan

Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen jan Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen 2011-31 jan. 2011- Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen 2011 31 januari 2011 Soort onderzoek : Opiniepeiling Uitgevoerd door : Right

Nadere informatie

De raadsgriffie en sociale media: op zoek naar content

De raadsgriffie en sociale media: op zoek naar content De raadsgriffie en sociale media: op zoek naar content David Kok In 2013 deed ik voor het eerst onderzoek naar het gebruik van sociale media door raadsgriffies in Nederland. De helft van de raadsgriffies

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Politieke sensitiviteit en sociale media: bij twijfel, niet oversteken Door: Maud van de Wiel en Marike Simons

Politieke sensitiviteit en sociale media: bij twijfel, niet oversteken Door: Maud van de Wiel en Marike Simons Politieke sensitiviteit en sociale media: bij twijfel, niet oversteken Door: Maud van de Wiel en Marike Simons Politici en ambtenaren twijfelen nog wel eens over hun activiteiten op sociale media of vinden

Nadere informatie

Dienstverlening Zwijndrecht KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

Dienstverlening Zwijndrecht KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 Dienstverlening Zwijndrecht KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Inhoud 1. Conclusies De gemeente Zwijndrecht doet haar best om de inwoners van Zwijndrecht zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar hoe waarderen

Nadere informatie

DIGITALE STEM- OF KIESWIJZER.

DIGITALE STEM- OF KIESWIJZER. Sinds zondagavond 18 maart is er een digitale Stem- of Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Meerssen 'in de lucht'. Een initiatief van dhr. Christian Janssen, inwoner van de gemeente Meerssen.

Nadere informatie

Haal meer uit facebook

Haal meer uit facebook Haal meer uit facebook Inspiratiedag çavaria 10/03/2018 Michael Van Roosbroeck michael.vanroosbroeck@cavaria.be 0473/755.231 Onderdelen van deze vorming: introductie facebook strategie facebook groepen

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen:

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen: Checklist indicatoren vrijwilligersmanagement speeltuinwerk De NUSO heeft een vragenlijst ontwikkeld om de organisatiestructuur bij speeltuinverenigingen praktisch in kaart te brengen. Aan de hand van

Nadere informatie

Rabobank Clubkas Campagne: optimaal uitdragen van je coöperatieve identiteit!

Rabobank Clubkas Campagne: optimaal uitdragen van je coöperatieve identiteit! Rabobank Clubkas Campagne: optimaal uitdragen van je coöperatieve identiteit! Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Waarom Lokale betrokkenheid is een van de pijlers van de Rabobank.

Nadere informatie

Mocht jij bij deze verkiezingen stemmen? Heb je bij deze verkiezingen ook gestemd? Ja 55,9% Nee 44,1% Totaal. Ja 98,5% Nee 1,4% Zeg ik niet 0,1%

Mocht jij bij deze verkiezingen stemmen? Heb je bij deze verkiezingen ook gestemd? Ja 55,9% Nee 44,1% Totaal. Ja 98,5% Nee 1,4% Zeg ik niet 0,1% Mocht jij bij deze verkiezingen stemmen? Ja 55,9% Nee 44,1% Heb je bij deze verkiezingen ook gestemd? Ja 98,5% Nee 1,4% Zeg ik niet 0,1% Op welke partij heb je gestemd? PvdA 27,1% D66 17,9% VVD 16,4% SP

Nadere informatie

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Workshop Tips & Tricks Social media KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Vormen van externe communicatie Online Offline Social stats KNBSB KNBSB Nieuws 4060 (01-01-2015) 6462 (01-01-2016) 8475

Nadere informatie

De Rol van de Lokale Media: Almere. De Regio Vecht Terug 25 april 2018

De Rol van de Lokale Media: Almere. De Regio Vecht Terug 25 april 2018 De Rol van de Lokale Media: Almere De Regio Vecht Terug april 0 Inhoudsopgave Introductie Samenvatting De Kiezer en de thema s die zij belangrijk vinden De belangrijkste thema s volgens de kiezer................................

Nadere informatie

Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke methode is dan het meest succesvol?...

Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke methode is dan het meest succesvol?... Kennisbijeenkomst 12 februari thema vrijwilligersmanagement Uitwerking workshop werven en behoud Inhoud Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke

Nadere informatie

De Rol van de Lokale Media: Enschede. De Regio Vecht Terug 25 april 2018

De Rol van de Lokale Media: Enschede. De Regio Vecht Terug 25 april 2018 De Rol van de Lokale Media: Enschede De Regio Vecht Terug april 0 Inhoudsopgave Introductie Samenvatting De Kiezer en de thema s die zij belangrijk vinden De belangrijkste thema s volgens de kiezer................................

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Gemeenteraad(lid) en sociale media

Gemeenteraad(lid) en sociale media Gemeenteraad(lid) en sociale media Hoe werk ik als raadslid met sociale media? Nadja Desmet VVSG Ronde van Vlaanderen Wij staan paraat! 085-773 1957 info@socialemediaburo.be @Someburo www.howaboutyou.nl

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

Verkiezingsuitslagen Drechtsteden

Verkiezingsuitslagen Drechtsteden Verkiezingsuitslagen PROVINCIALE STATEN 18 MAART Inhoud Hoe hebben inwoners van de regio bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten gestemd? Wat zou in de regio de grootste partij zijn en wie is de

Nadere informatie

16 januari Onderzoek: Partijen uitsluiten bij formatie?

16 januari Onderzoek: Partijen uitsluiten bij formatie? 16 januari 2017 Onderzoek: Partijen uitsluiten bij formatie? Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

WAT DOEN MENSEN OP FACEBOOK?

WAT DOEN MENSEN OP FACEBOOK? IN DIT WEBINAR Slim inhaken op typisch Facebook-gedrag Kenmerken van goede content Hoe je binnen 30 min. per week blijft Interessante functies binnen Facebook Mijn aanbod voor jou Adverteren op Facebook

Nadere informatie

BELEIDSPLAN RAADSCOMMUNICATIE GEMEENTERAAD BEVERWIJK

BELEIDSPLAN RAADSCOMMUNICATIE GEMEENTERAAD BEVERWIJK BELEIDSPLAN RAADSCOMMUNICATIE GEMEENTERAAD BEVERWIJK 2017-2018 NOVEMBER 2016 GEMEENTE BEVERWIJK Documentnummer INT-XXXXXX Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Communicatieambitie van de raad... 2 3. Voor

Nadere informatie

D66 leidt in aanloop naar Europese verkiezingen dankzij vastberaden eurofielen

D66 leidt in aanloop naar Europese verkiezingen dankzij vastberaden eurofielen D66 leidt in aanloop naar Europese verkiezingen dankzij vastberaden eurofielen Gegroeid optimisme over toekomst Europa vertaalt zich niet in afname euroscepsis 15 mei Een week voor de verkiezingen voor

Nadere informatie

Jaarplan Namens het afdelingsbestuur. Ernstjan van Doorn. Secretaris Amsterdam Centrum

Jaarplan Namens het afdelingsbestuur. Ernstjan van Doorn. Secretaris Amsterdam Centrum Jaarplan 2018 Namens het afdelingsbestuur Secretaris Amsterdam Centrum 1 1. Inleiding 2. Vereniging en leden 3. Communicatie 2 1. Inleiding Samenstelling bestuur en fractie 2017 In de fractie en het bestuur

Nadere informatie

Rapportage onderzoek De eerste keer. Radar Limburg

Rapportage onderzoek De eerste keer. Radar Limburg Rapportage onderzoek De eerste keer Radar Limburg 19 maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Samenvatting... 2 1. Rechte tellingen... 3 De eerste keer... 3 2. Onderzoeksverantwoording... 13 2.1. Methodiek...

Nadere informatie

Hoe maak je een lokale stemwijzer?

Hoe maak je een lokale stemwijzer? Hoe maak je een lokale stemwijzer? WORKSHOP SERGIO BOUTKAN VVOJ TRAININGSDAG LOKALE ONDERZOEKSJOURNALISTIEK ZATERDAG 20 APRIL 2013 Sergio Boutkan Sergio Boutkan (1972) is sinds 1995 werkzaam als journalist

Nadere informatie

Workshop StemWijzer Eindhoven Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Workshop StemWijzer Eindhoven Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Workshop StemWijzer Eindhoven Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Dylan Lochtenberg, projectleider StemWijzer 5 december 2013 5-12-2013 1 Programma 19.30 Opening 19.35 Introductie en werkwijze StemWijzer 19.55

Nadere informatie

WERKPLAN BESTUUR PVDA LEIDEN 2014-2016

WERKPLAN BESTUUR PVDA LEIDEN 2014-2016 WERKPLAN BESTUUR PVDA LEIDEN 2014-2016 Samenvatting Dit document bevat een overzicht van alle voorgenomen activiteiten van het bestuur van PvdA Leiden op het gebied van communicatie, permanente campagne

Nadere informatie

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT Jaimy Rademakers, Commissaris PR 2012-2013 Elza Kwekkeboom, Commissaris PR 2013-2014 Beste lezer, Voor je ligt het promotiebeleid van Magister JFT. Lees dit document zorgvuldig

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie