Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen:"

Transcriptie

1 Checklist indicatoren vrijwilligersmanagement speeltuinwerk De NUSO heeft een vragenlijst ontwikkeld om de organisatiestructuur bij speeltuinverenigingen praktisch in kaart te brengen. Aan de hand van deze vragenlijst wordt vastgesteld hoe de speeltuinvereniging er thans voorstaat (O-meting) en wat de ambities zijn voor de toekomst. Met de resultaten wordt bepaald met welke type speeltuin we te maken hebben. Met deze constatering is een plan van aanpak te maken waarin de interventies, planning en resultaten zijn vast te stellen. De uitvoering van de voorgenomen interventies is veelal maatwerk op lokaal niveau. Na een vastgestelde periode volgt een evaluatie waarin het effect van de interventies en voorgenomen werkzaamheden duidelijk moet worden. Waar nodig zal correctie of aanpassing op de uitvoering plaatsvinden. Typering van de speeltuin Er zijn diverse vormen van beheer en organisatie van de speeltuinen. Globaal is een verdeling te maken op basis van de actuele situatie bij de speeltuinvereniging Er is sprake van: alleen beheer en onderhoud speeltuin beheer, onderhoud en toezicht op speeltuin idem, met verkoop van versnaperingen idem, met een gebouw en aanbod van kinderactiviteiten idem, met een breed programma van buurtactiviteiten Deze situatie zegt echter nog niets over de interne organisatie op het gebied van het bestuurlijk functioneren, de inzet van vrijwilligers of het aanbod van activiteiten voor de buurt. Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen: Speeltuin met een zwak/problematisch functionerend bestuur en (te) weinig vrijwilligers en weinig draagvlak vanuit de buurt. Speeltuin met een klein bestuur en een minimaal aantal vrijwilligers Speeltuin met een goed functionerend bestuur Naar aanleiding van de bovenstaande typeringen van de speeltuinen zijn er vijf indicatoren te benoemen waarop de vragenlijst is gebaseerd: 1. Functioneren van het bestuur 2. Inzet van de vrijwilligers. 3. Samenwerking in de buurt 4. Activiteiten in -en voor de buurt 5. Communicatie Per onderwerp worden er gerichte vragen gesteld. De score per vraag: A= 3 punten B= 2 punten C= 1 punt Op basis van de totaal score wordt de vereniging ingedeeld in één van de drie type.

2 Vragenlijst 1. Functioneren van het bestuur. 1.1 Heeft de speeltuin voldoende bestuursleden? A. Ja, alle functies en taken worden bekleed B. Krap, het is een klein bestuur en iedereen heeft het druk C. Nee, te weinig zodat we niet aan alle taken toekomen 1.2. Zijn alle werkzaamheden en taken goed verdeeld over de aanwezige bestuursleden? A. Ja, na goed overleg hebben we daar geen problemen mee. B. Wisselend, het blijft moeilijk om de verdeling rond te krijgen C. Nee, het komt te vaak neer op te weinig bestuursleden Is er voldoende kennis en ervaring bij de bestuursleden om alle taken goed uit te voeren? A. Ja, gelukkig hebben we genoeg kennis in huis om alles goed te kunnen organiseren B. Wisselend, we zouden op enkele specifieke taken in het bestuur wel extra deskundigheid kunnen gebruiken C. Nee, het blijft zoeken naar de juiste mensen. Bijna alles komt terecht bij te weinig bestuurders De ideale situatie is dat na een periode van vier tot zes jaar leden of buurtbewoners taken van het bestuur overnemen. A. Bestuursleden zijn bij ons voor een afgebakende periode actief. Daarna worden ze opgevolgd door nieuwe bestuursleden uit de speeltuinvereniging of de buurt. B. We zouden het wel willen, maar het gebeurd nauwelijks. Hoewel er altijd wel mensen zijn die na lang aandringen verschillende taken willen overnemen. C. Nee, onze bestuursleden blijven zolang ze willen en we hebben zelden nieuwe bestuursleden. 2. Inzet van de vrijwilligers. 2.1 Het functioneren van de speeltuin is sterk afhankelijk van de mensen die de taken en werkzaamheden willen en kunnen uitvoeren. A. Daar hebben wij geen problemen mee, er zijn altijd voldoende vrijwilligers die een helpende hand toesteken. B. Dit is voor ons altijd een probleem, soms moeten we taken laten liggen omdat er eenvoudig geen vrijwilligers voor zijn. C. Het lukt ons niet extra werkzaamheden te laten verrichten, het overeind houden van de speeltuinorganisatie is al moeilijk genoeg.

3 2.2 Beheer, onderhoud en activiteiten. Een scala van taken die goed verdeeld moet worden onder alle vrijwilligers. A. Is voor ons geen enkel probleem, de verdeling verloopt soepel. Er zijn altijd wel voldoende vrijwilligers voor te vinden. B. Bij ons is het algemeen beeld dat een kleine groep mensen de meeste taken doen. C. We krijgen de taken niet verdeeld omdat we niet genoeg vrijwilligers hebben of omdat het aan deskundigheid ontbreekt. 2.3 Vrijwilligers die een keer in de maand of zelf een keer per jaar onze speeltuin komen versterken zijn bij ons ook van harte welkom. A. Zeker. Alle beetjes helpen en voor iedereen die wil helpen vinden we een passende klus. Zo vergroten we de betrokkenheid met de buurt. B. Voor grote activiteiten of evenementen kan dat misschien wel, maar we werken het liefst met vrijwilligers waar we op kunnen bouwen en die vaak beschikbaar zijn. C. Nee, vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Wij vragen van onze vrijwilligers dan ook dat ze regelmatig actief zijn en niet zoals het hen uitkomt. 3. Betrokkenheid in de buurt 3.1 Het vrijwilligersbestand is een prima afspiegeling van de buurt of wijk waarin de speeltuin ligt. Diverse bevolkingsgroepen. A. We krijgen alle bevolkingsgroepen uit de buurt binnen. B. We krijgen nauwelijks diverse groepen binnen. C. We krijgen maar een bevolkingsgroep binnen, de rest komt gewoon niet. 3.2 Diverse leeftijden. A. We richten ons op alle leeftijden en bereiken die ook. B. We krijgen vooral de jongere / oudere leeftijdsgroep in huis. C. Eigenlijk is alleen de leeftijdsgroep binnen. 3.3 Samenwerking in de buurt. Om de ontmoeting op de speeltuin te bevorderen hebben we buurtbewoners nodig die zich daarvoor actief inzetten met een positieve uitstraling. A. Helemaal mee eens, dit is bij ons goed geregeld B. Hoewel wij het belangrijk vinden wil het op onze speeltuin maar gedeeltelijk lukken. C. Vinden we van minder belang, dit kunnen we zelf ook. 3.4 Samenwerking met buurtorganisaties helpt de speeltuin om opnieuw de buurtfunctie in de wijk te krijgen die zij in het verleden ook heeft gehad.

4 A. Voor ons is samenwerking vanzelfsprekend en we staan open voor veel initiatieven en zoeken deze zelf actief op. B. We zijn selectief in de samenwerking met andere organisaties. We moeten er vooral het voordeel van inzien. C. Samenwerken doen we nauwelijks. Er is geen bereidheid vanuit de speeltuin om het op te pakken en te organiseren. 4. Activiteitenaanbod. 4.1 Om een goed activiteitenprogramma aan te bieden is het vooral zaak een breed aanbod te doen voor alle buurtbewoners. A. Dit vinden we heel belangrijk en we slagen er jaarlijks in dit ook aan te bieden. B. We willen wel maar we slagen er niet altijd in om voor alle buurtbewoners iets aan te bieden. C. We hebben daar geen behoefte aan 4.2 Als we iets organiseren voor de buurt, luisteren we vooral naar wat de buurtbewoners wil len. A. Dat is vanzelfsprekend, het is tenslotte voor hen bedoeld. B. We vragen het aan de buurtbewoners, maar we bedenken het ook zelf. C. We bieden vooral de activiteiten aan zoals wij zelf dit bedacht hebben. Het gaat namelijk al jaren goed. 4.3 Het aanbieden van activiteiten in de buurt is sterk afhankelijk van de medewerking van de buurtbewoners en de inzet van buurtorganisaties. A. Als dit niet gebeurd gaan de activiteiten niet door. B. We proberen een verdeling te maken tussen wat we zelf kunnen en wat we in samenwerking kunnen doen. C. We doen het vooral zelf omdat het ontbreekt aan bereidheid uit de buurt 5. Communicatie 5.1 Het succes van een activiteit of een aanbod van een programma is sterk afhankelijk van de deelname van de buurtbewoners. Goede publiciteit is van groot belang. A. We gebruiken veel verschillende soorten media om ons programma kenbaar te maken. B. We verspreiden onze informatie alleen onder onze leden en de buurtbewoners die aanwezig zijn op de speeltuin. C. Is nauwelijks geregeld omdat we de weg niet weten. 5.2 Voor de verspreiding van ons programma gebruiken we de volgende media: Ledenblad Mond op mond reclame Telefonisch

5 Via onze website Kabelkrant Lokale kranten Sociale media (zoals Hyves, Facebook, Twitter, YouTube) Winkels en horeca Score één punt per item. Analyse van de gegevens Nadat alle vragen zijn beantwoord kunnen de punten opgeteld worden. De totaalscore geeft een goed inzicht met welke type speeltuin we te maken hebben. Het geeft tevens een richting op welke wijze de NUSO een begeleidingstraject per speeltuin kan inzetten punten Type 1: Speeltuin met een zwak/problematisch functionerend bestuur en (te) weinig vrijwilligers en weinig draagvlak vanuit de buurt. Oorzaken zijn wel te benoemen maar kunnen divers zijn. Voorbeelden zijn het gering aantal leden maar ook de samenstelling of werkwijze van het vrijwilligerskader. Veelal zijn het families ie teveel de dienst uitmaken of enkele personen die zich directeur-eigenaar voelen en daar naar handelen. De speelvoorziening heeft nog bestaansrecht maar is gebaat met een nieuw impuls op bestuurlijk niveau. Er zal opnieuw draagvlak binnen de vereniging en buurt (en mogelijk gemeente) gecreëerd moeten worden. Dit betekent een intensief begeleidingstraject vanuit de NUSO waarin tussen de 10 tot 15 dagdelen voor gereserveerd moeten worden. Er zal geïnvesteerd moeten worden in een nieuwe organisatie (vrijwilligerskader), draagvlak op lokaal niveau en samenwerking met andere (buurt) organisaties punten: Type 2: Speeltuin met een klein bestuur en een minimaal aantal vrijwilligers. Ze kunnen nog net de organisatie draaiende houden maar komen niet toe aan extra activiteiten en het onderhouden van contacten in de buurt. De organisatie en uitvoering liggen op de schouders van te weinig vrijwilligers die daardoor overbelast dreigen te raken. De basis is er maar er is vooral behoefte aan meer menskracht op bestuurlijk en uitvoerend niveau. Naast eenvoudige tips zijn ook enkele NUSO dagdelen t.b.v. de persoonlijke ondersteuning van de vereniging noodzakelijk op het niveau van vinden en binden van vrijwilligers. De methodieken die aangereikt worden zijn handzaam en praktisch toepasbaar. Ook voor deze type speeltuin kan de NUSO website een belangrijke rol spelen voor wat betreft het online beschikbaar stellen van brochures, voorbeelden etc punten: Type 3: Speeltuin met een goed functionerend bestuur waarin alle functies worden bekleed door vrijwilligers met hart voor de zaak en verstand van zaken. Een stevige organisatie met voldoende bestuurders en vrijwilligers om de speeltuin veilig en schoon te houden en de vereniging met voldoende draagvlak, initiatief en draagkracht te laten functioneren. Daarnaast zijn er goede contacten in de buurt waarin o.a. goed wordt

6 samengewerkt met (buurt)organisaties op het gebied van o.a. lokale politiek, onderwijs, welzijnswerk, kinderopvang, kinderen met een beperking etc. Het bestuur heeft vooral behoefte aan meer vrijwilligers om de diverse activiteiten, werkzaamheden en taken op en rond de speeltuin te laten uitvoeren. Het gaat vooral om eenvoudige en handzame tips om meer vrijwilligers te betrekken in de organisatie. Dit kan door de NUSO worden gerealiseerd door het sturen van nuttige informatie met toelichting via de mail of telefoon. De NUSO website is ook een belangrijke informatiebron voor dit type verenigingen.

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING ONDERZOEK 04 - VERSIE 1.0 PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING AMSTERDAM, 29 MEI 2012 UITNODIGING Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: informatievoorziening [bibliotheek] vraagt uw mening! Geachte [aanhef]

Nadere informatie

Stellingenspel actief in de participatiesamenleving

Stellingenspel actief in de participatiesamenleving Stellingenspel actief in de participatiesamenleving Werkvorm Groepsgesprek in minimaal 3 groepen Doelgroep Bestuur, leden en vrijwilligers van een vrijwilligersorganisatie Doel Samen bepalen welke activiteiten

Nadere informatie

Onderzoek Digipanel: Vrijwillige Brandweer

Onderzoek Digipanel: Vrijwillige Brandweer Versie definitief Datum 25 november 2008 1 (7) Onderzoek Digipanel: Vrijwillige Brandweer Auteur Tineke Brouwers Het achtste onderzoek Op 12 september 2008 kregen alle panelleden van dat moment (749 personen)

Nadere informatie

Nog even en de agrariër is 24/7 online

Nog even en de agrariër is 24/7 online Uren online per week 1 8 6 8% 4 tot 3 uur 3 tot 6 uur > 6 uur Stelling: rol internet neemt toe 1 8 6 9% 4 Nog even en de agrariër is 24/7 online Internet heeft grote invloed op het informatiegedrag van

Nadere informatie

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld.

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. Resultaat Vragenlijst: Waarom doe je mee met de lokale energiecoöperatie? 26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. 1. Ik ben op de volgende manier betrokken bij de lokale

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Marktonderzoek GDI maart 2016

Marktonderzoek GDI maart 2016 Uitgevoerd 8 t/m 31 maart 2016, onder ruim 2200 bij ons bekende adressen. Marktonderzoek GDI maart 2016 Respons: 18%, volgens deskundigen een prima respons voor dit onderzoek. 1 De resultaten samengevat:

Nadere informatie

Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke methode is dan het meest succesvol?...

Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke methode is dan het meest succesvol?... Kennisbijeenkomst 12 februari thema vrijwilligersmanagement Uitwerking workshop werven en behoud Inhoud Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke

Nadere informatie

Workshop Vinden en binden van vrijwilligers. Nederlands Expertise Centrum Projecten

Workshop Vinden en binden van vrijwilligers. Nederlands Expertise Centrum Projecten Workshop Vinden en binden van vrijwilligers Even voorstellen: Edith Starrevelt - medewerker beleid en projecten Vrijwilligerscentrale Deventer 2 Aan de orde komt Werving blijft altijd nodig Waarom doen

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Nijmegen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Nijmegen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Nijmegen.

Nadere informatie

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Emmen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Emmen. Sinds

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrije speeltuin

Stappenplan voor een rookvrije speeltuin Wat is een rookvrije speeltuin? De hele speeltuin is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en in de speeltuin wordt met bordjes aangegeven dat het rookvrij is. De

Nadere informatie

Eindevaluatie patient advocates project B-bewust in bedrijf

Eindevaluatie patient advocates project B-bewust in bedrijf Eindevaluatie patient advocates project B-bewust in bedrijf Jouw naam: Naam ziekenhuis: 1. Algemeen Je contactpersonen in het ziekenhuis (en hun functie) Startdatum project in dit ziekenhuis Hoe lang heeft

Nadere informatie

Beste gemeenteraadsleden, college van B&W en overige belangstellenden,

Beste gemeenteraadsleden, college van B&W en overige belangstellenden, Oegstgeest, 15 januari 2015 Beste gemeenteraadsleden, college van B&W en overige belangstellenden, Ik ben Rob Bergers, voorzitter van de Stichting Oegstgeester Kringloop, ook wel SOEK genoemd Vandaag aanwezig

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting EVA Vrouwencentrum Venray

Jaarverslag 2014 Stichting EVA Vrouwencentrum Venray Jaarverslag 2014 Stichting EVA Vrouwencentrum Venray INHOUDSOPGAVE Voorwoord Activiteitenoverzicht Evaluatieformulieren activiteiten Jaarrekening 2014 Bijlage: Financieel jaaroverzicht 1 Voorwoord Het

Nadere informatie

Verplichting kwaliteitmanagement is prima, maar wel een kostbare zaak!

Verplichting kwaliteitmanagement is prima, maar wel een kostbare zaak! D A T U M 17 juni 2010 P A G I N A 1 van 14 Onafhankelijk onderzoek re-integratiebranche door Re-integratiePartner Verplichting kwaliteitmanagement is prima, maar wel een kostbare zaak! Tussen 27 mei en

Nadere informatie

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE Onderstaande dat meewerkten evaluatie is gebaseerd op de resultaten van een enquête die op dinsdag 19 november, maandag is twee Methodologische 25 dagen aan november

Nadere informatie

Nieuwsbrief Speeltuincentrale maart 2011

Nieuwsbrief Speeltuincentrale maart 2011 Nieuwsbrief Speeltuincentrale maart 2011 S p e e l t u i n c e n t r a l e Voorwoord Maart 2011 Geachte leden, 2011 is het Europees jaar van de vrijwilliger. We besteden in deze nieuwsbrief aandacht aan

Nadere informatie

~ Sterre: de cijfers ~

~ Sterre: de cijfers ~ ~ Sterre: de cijfers ~ rre_droog.indd 1 1-12-10 11:3 rre_droog.indd 2 1-12-10 11:3 voorwoord tekst: Joost Korsten, Directeur / bestuurder Spectrum CMO Gelderland Vol trots presenteert Spectrum CMO Gelderland

Nadere informatie

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Tilburg laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Tilburg.

Nadere informatie

STAPPENPLAN VOOR EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN

STAPPENPLAN VOOR EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN STAPPENPLAN VOOR EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN WAT IS EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN? De hele speeltuin is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en in de speeltuin wordt met bordjes

Nadere informatie

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken,

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, CHECKLIST Wat is er voor nodig om veilige plekken te creëren waar mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek in contact komen met mensen zonder een dergelijke beperking?

Nadere informatie

Gemeente Houten MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Houten

Gemeente Houten MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Houten Gemeente Houten MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Houten De gemeente Houten is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015

Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 Colofon Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 December 2015 Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Kampen. Uitvoering: Onderzoek

Nadere informatie

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Zwolle laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Zwolle.

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Utrecht laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester

Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester April 2007 Colofon uitgave Afdeling Bestuursinformatie Sector Bestuurs- en Concernzaken Gemeente Utrecht Postbus

Nadere informatie

Gemeente Hoogeveen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Hoogeveen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Hoogeveen laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Hoogeveen.

Nadere informatie

De Grote (kleine) voicemail-poll

De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll Maken mensen tegenwoordig nog gebruik van voicemail? En hoe staat men tegenover het gebruik van voicemails in het zakelijk verkeer? Mensen

Nadere informatie

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Inhoud. 1 Conclusies ONDERZOEK ONDER HET BEWONERSPANEL HENDRIK-IDO-AMBACHT

Communicatiemiddelen. Inhoud. 1 Conclusies ONDERZOEK ONDER HET BEWONERSPANEL HENDRIK-IDO-AMBACHT Communicatiemiddelen ONDERZOEK ONDER HET BEWONERSPANEL HENDRIK-IDO-AMBACHT Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De afdeling Communicatie van de Hendrik-Ido-Ambacht bezint zich op de toekomst. Hoe

Nadere informatie

Vrijwilligersverenigingen

Vrijwilligersverenigingen Vrijwilligersverenigingen Activiteiten organiseren via een verenigingsstructuur is een relatief nieuwe manier om vrijwilligers in te zetten in zorgorganisaties. Deze ontwikkeling kan aantrekkelijk zijn

Nadere informatie

De toekomstige aanblik van Fryslân

De toekomstige aanblik van Fryslân PF Omgevingswet V000 De toekomstige aanblik van Fryslân Fijn dat u mee wilt doen aan het onderzoek De toekomstige aanblik van Fryslân Met uw bijdrage brengen we deze keer in beeld hoe u denkt over de toekomstige

Nadere informatie

-Een grauwe kale gevel van een flat omtoveren in een kleurige gevel met schilderingen die bewoners samen bedacht hebben.

-Een grauwe kale gevel van een flat omtoveren in een kleurige gevel met schilderingen die bewoners samen bedacht hebben. Beleidsplan Pimp je Wijk Algemeen Pimp je wijk is een stichting die in het kader van het algemeen nut een bijdrage wil leveren aan buurtopbouw, sociale cohesie en participatie van bewoners door met hen

Nadere informatie

Gemeente Leiden laat zien waar goede zorg om draait. november 2017

Gemeente Leiden laat zien waar goede zorg om draait. november 2017 Gemeente Leiden laat zien waar e zorg om draait november 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Leiden.

Nadere informatie

Resultaten Gezondheidszorg

Resultaten Gezondheidszorg Resultaten Gezondheidszorg Conclusies Onbekendheid social media in de gezondheidszorg is groot; treffend is een quote van een zorggebruiker die stelt dat als je als patiënt nog niet of nauwelijks met een

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrije speelplek

Stappenplan voor een rookvrije speelplek Wat is een rookvrije speelplek? Het gehele speelterrein is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en op het terrein wordt met bordjes aangegeven dat het rookvrij is.

Nadere informatie

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Werken in driehoeken is een wijze van samenwerking die in elke organisatie, projectteam en netwerk mogelijk is. Het maakt dat we kunnen werken vanuit een heldere

Nadere informatie

GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD

GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD September 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Opzet enquête... 4 Resultaten enquête... 5 Conclusies... 8 Aanbevelingen... 9 2 Inleiding Er is de laatste maanden veel

Nadere informatie

Aan de Fundagen zijn geen kosten verbonden, het enige dat wij u vragen is de kinderen op tijd te brengen en te halen.

Aan de Fundagen zijn geen kosten verbonden, het enige dat wij u vragen is de kinderen op tijd te brengen en te halen. Welkom! Welkom bij FunCare4Kids. In ons intakegesprek zijn de meeste punten al aan de orde geweest. Als u vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op. Bij voorkeur per e-mail: fc4k@funcare4kids.nl

Nadere informatie

Uitkomsten vragenlijst nulmeting Statenverkiezingen 2015

Uitkomsten vragenlijst nulmeting Statenverkiezingen 2015 Uitkomsten vragenlijst nulmeting Statenverkiezingen 2015 Respons Eind augustus 2014 zijn 3500 vragenlijsten naar willekeurige adressen gestuurd met het verzoek mee te werken aan het onderzoek. In totaal

Nadere informatie

Burgerpanel Gorinchem. 1 e peiling: Sociale monitor. Juli 2014

Burgerpanel Gorinchem. 1 e peiling: Sociale monitor. Juli 2014 Burgerpanel Gorinchem 1 e peiling: Sociale monitor Juli 2014 Colofon Uitgave : I&O Research BV Villawal 19 3432 NX Nieuwegein Tel. (030) 23 34 342 www.ioresearch.nl Rapportnummer : abpgork14a-def Datum

Nadere informatie

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Ede laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Ede. Sinds

Nadere informatie

Vrijwilligers plan: stichting DE BRUG provincie Groningen

Vrijwilligers plan: stichting DE BRUG provincie Groningen Vrijwilligers plan: stichting DE BRUG provincie Groningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: vrijwilligers... 4 Hoofdstuk 2: koers komende jaren..... 5 Hoofdstuk 3: uitwerken

Nadere informatie

Dag van de verantwoording 29 oktober2013. Dagvoorzitter Abdel Meniar

Dag van de verantwoording 29 oktober2013. Dagvoorzitter Abdel Meniar Dag van de verantwoording 29 oktober2013 Dagvoorzitter Abdel Meniar Speerpuntveiligheid Toezicht 5 Prioriteiten Projectmatig werken (samenwerking Politie) Interventieteam DHW Controle s Mobiele Post 5

Nadere informatie

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 Doel: gezamenlijk knelpunten oplossen Datum: 16 maart 2017 Locatie: De Buitengaander Bijeenkomst Westerhovens verenigingsleven 2017 Inleiding In 2016 zijn

Nadere informatie

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Room8 Transmissie Gorinchem, 12 februari 2014 Voorzichtige

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Rotterdam laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

KrachtMeting Wielervereniging Breda

KrachtMeting Wielervereniging Breda KrachtMeting Wielervereniging Breda Februari 2018 92/140 Informatie overzicht KrachtMeting ingevuld door Rob Daniëls voorzitter (07-02-2018 ingevuld) E-mail: rob.daniels@packagingpartners.nl Telefoon:

Nadere informatie

Maak van je klant je ambassadeur

Maak van je klant je ambassadeur Maak van je klant je ambassadeur Manon Vonk Rob van de Laar Ambassadeur maken? Hoezo dan? Dit is het beeld dat de klant van je heeft. Het beeld van de adviseur Strookt niet (meer) met de werkelijkheid.

Nadere informatie

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Alkmaar laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Alkmaar.

Nadere informatie

Eigen en WIJze buurten

Eigen en WIJze buurten Eigen en WIJze buurten Swingen met de kracht en kennis van de wijk. Van en Voor wijkbewoners. Marjanne van Ginneken Community en netwerk leider van Makers en Doeners Grote Beer 980, 3067 MB Rotterdam,

Nadere informatie

SPOORBOEKJE. Activiteiten met en voor elkaar! Inspiratie, tips en voorbeelden

SPOORBOEKJE. Activiteiten met en voor elkaar! Inspiratie, tips en voorbeelden SPOORBOEKJE Activiteiten met en voor elkaar! Inspiratie, tips en voorbeelden Elke week wandelen we samen. Inmiddels met meer dan twintig mensen. Als het weer te slecht is, doen we binnen een spelletje.

Nadere informatie

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht Wat is een beursvloer De Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Voorwaarde is dat

Nadere informatie

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R.

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. De beleidsnota t.b.v. de VOR bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Doelstelling 2. Realisatie 3. Organisatie 4. Financiën 1. Doelstelling

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival 1 (12) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 26 maart kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.155 personen) een e-mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie

Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie BLANCO gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6463 Inboeknummer 15bst01200 Beslisdatum B&W 8 september 2015 Dossiernummer 15.37.551 Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie 2015-2018 Inleiding

Nadere informatie

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Introductie Jobfabriekautomotive.nl is een vacaturesite, specifiek ingericht rond

Nadere informatie

Gemeente Almere laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Almere laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Almere laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Almere.

Nadere informatie

Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening

Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het panel bijna 2000 leden. Elk lid van

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Bijlage 1 Zelfassessment

Bijlage 1 Zelfassessment Bijlage 1 Zelfassessment DEEL 1 Algemeen Altijd Vaak soms Bijna nooit niet Ik hou ervan om in kleine groepjes te werken 4 5 3 2 1 Ik zou het leuk vinden om met studenten en 5 4 3 2 1 docenten te werken

Nadere informatie

Nationale monitor Social media in de Interne Communicatie

Nationale monitor Social media in de Interne Communicatie Nationale monitor Social media in de Interne Communicatie VRAGENLIJST Dit is de vragenlijst zoals we die aangeboden hebben. Veel vragen worden door zogenaamde LIkert schalen aangeboden, bij ons op een

Nadere informatie

HET LEIDERDORPPANEL OVER...

HET LEIDERDORPPANEL OVER... HET LEIDERDORPPANEL OVER... Resultaten peiling 13: Meedenken en meedoen in de openbare ruimte april 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 13 e peiling met het burgerpanel van

Nadere informatie

Welkom Vrijwillige inzet: nu en in de toekomst. Titel invullen

Welkom Vrijwillige inzet: nu en in de toekomst. Titel invullen Welkom Vrijwillige inzet: nu en in de toekomst Programma Tijdens het programma maken we gebruik van digitale interactie via een PresentersWall Het vormgeven van de ondertussenheid #samen doen voor een

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis

Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis Dit is een beschrijving van de klussen die je als vrijwilliger van Simmerdeis zo al kunt gaan doen. Bij Simmerdeis kiezen we er bewust voor

Nadere informatie

BURGERPANEL HILVERSUM PEILING 2 2015 CENTRUM HILVERSUM

BURGERPANEL HILVERSUM PEILING 2 2015 CENTRUM HILVERSUM BURGERPANEL HILVERSUM PEILING 2 2015 CENTRUM HILVERSUM Gemeente Hilversum Juni/juli 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

I N T E R N E T P A N E L O V E R

I N T E R N E T P A N E L O V E R I N T E R N E T P A N E L O V E R ONTMOETING EN WIJKCENTRA Het internetpanel over ontmoeting en wijkcentra 2 In opdracht van: Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling W. van Wetten S. Langeberg Uitgevoerd

Nadere informatie

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging De kortste weg naar een passende baan Uw functie bij Van Oord komt te vervallen en u moet op zoek naar een nieuwe baan. Deze

Nadere informatie

Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk Voortgezet Onderwijs. Maart 2012

Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk Voortgezet Onderwijs. Maart 2012 Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk Voortgezet Onderwijs Maart 2012 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk

Nadere informatie

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl OOG TV en Radio Marjolein Kolstein Laura de Jong Mei 2016 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud 1 Samenvatting 3 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding van het onderzoek 5 1.2 Doel van

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

is uw organisatie jongerenproof?

is uw organisatie jongerenproof? is uw organisatie jongerenproof? is uw organisatie jongerenproof? Welkom bij JeugdWerkLimburg Scouting Limburg JongNL Limburg Drie koepelorganisaties met eigen identiteit en achterban met 90% jongeren

Nadere informatie

Pas op voor de Valkuilen. checklist met aandachtspunten. Bespaar problemen, bespaar kosten

Pas op voor de Valkuilen. checklist met aandachtspunten. Bespaar problemen, bespaar kosten Pas op voor de Valkuilen checklist met aandachtspunten Bespaar problemen, bespaar kosten Meer dan 20 valkuilen die u kunt tegenkomen bij het verbouwen van een bakkerswinkel 1. Wat is uw doelstelling Valkuil:

Nadere informatie

ONDERZOEK GEMEENTE APP

ONDERZOEK GEMEENTE APP ONDERZOEK GEMEENTE APP ONDERZOEK GEMEENTE APP April 2014 In opdracht van: Linda van Gelder, afdeling Communicatie Samenstelling vragenlijst en rapportage: Josée Boormans, Afdeling FB/Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Gezondheidscentrum Heelkom ARGO BV 2015 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Gezondheidscentrum Heelkom is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Schudden, delen, geven

Schudden, delen, geven Schudden, delen, geven Flexibilisering is een belangrijk begrip geworden. Niet alleen de tijdsindeling van mensen is flexibeler, ook de binding van mensen met organisaties is aan verandering onderhevig.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Gemeente s-hertogenbosch, afdeling Onderzoek & Statistiek, februari 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Vrijwilligerswerk... 4 3. Mantelzorg... 8

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Gemeente Maastricht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Maastricht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Maastricht laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Maastricht.

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Dordrecht laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Dordrecht.

Nadere informatie

Evaluatie aanpak probleemjongeren Pekela

Evaluatie aanpak probleemjongeren Pekela Evaluatie aanpak probleemjongeren Pekela Presentatie Raadsvergadering Pekela 29 november 2011 Erna Muntendam Doelstelling evaluatie In kaart brengen welke activiteiten de diverse instellingen verrichten

Nadere informatie

Handleiding Collecteverdubbelaar

Handleiding Collecteverdubbelaar Handleiding Collecteverdubbelaar versie 1.0 Nederlandse Brandwonden Stichting Afdeling Landelijke Collecte, collecteverdubbelaar Zeestraat 29, Beverwijk (0251) 27 55 55 verdubbelaar@brandwondenstichting.nl

Nadere informatie

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur:

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur: Kerkennacht 2017 - Meer dan een dak Communicatieplan Dit document bevat een globale opzet voor de planmatige aanpak van de landelijke communicatie rond de Kerkennacht 2017. Deze communicatie wordt verzorgd

Nadere informatie

Hebben we nog wel vragenlijsten nodig?

Hebben we nog wel vragenlijsten nodig? Mwg: van fictie naar feiten? Lucas Hulsebos November 2015 Hebben we nog wel vragenlijsten nodig? 2 Zekeralsmensenietsandersdoendanzezeggen De vergelijking tussen wat mensen zeiden en wat ze daadwerkelijk

Nadere informatie

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:...

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:... ALGEMEEN DIT STAGEBOEK IS VAN Naam: Adres: Woonplaats: Telefoon: Klas:.. MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie: Adres: Plaats: Telefoon: E-mail:......... MIJN STAGEBEGELEIDER IS Naam:. Functie:. Telefoonnummer:...

Nadere informatie

EVALUATIE BREDE SCHOOL Inhoudsopgave: Inleiding 2

EVALUATIE BREDE SCHOOL Inhoudsopgave: Inleiding 2 EVALUATIE BREDE SCHOOL 2008 Inhoudsopgave: Inleiding 2 Hoofdstuk 1: Evaluatie. 3 1.1 Instrumenten 1.2 Respons Hoofdstuk 2: Resultaten vragenlijst personeel. 4 Hoofdstuk 3: Resultaten vragenlijst besturen..

Nadere informatie

Publieke raadpleging over digitalisering en de digitale dienstverlening

Publieke raadpleging over digitalisering en de digitale dienstverlening Publieke raadpleging over digitalisering en de digitale dienstverlening 2 april 2019 Inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Resultaten 4 Bent u digitaal, of niet? 4 Digitale dienstverlening 14 2. Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Groningen laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Groningen.

Nadere informatie