FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort"

Transcriptie

1 FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de samenleving en op het beroep van hun keuze en wil hen blijven begeleiden tijdens hun loopbaan. Zodanig dat zij zich verder ontplooien en kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving. Noorderpoort is een onderwijsinstelling voor mbo, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Met 12 verschillende scholen verspreid in de regio, ruim cursisten en medewerkers, is Noorderpoort één van de grotere ROC s (regionaal opleidingscentrum) in Noord-Nederland. Noorderpoort versterkt de regio door duurzame en intensieve verbindingen aan te gaan met medewerkers, studenten en regionale bedrijven en instellingen. Voor deze partijen wil Noorderpoort een ontwikkelingspartner voor het leven zijn, op het gebied van beroepsvorming, loopbaan, onderwijs en kennis. Dit vanuit de overtuiging dat een langdurige bundeling van de krachten Noordoost Nederland significant verder helpt in haar ontwikkeling tot een sterke regio. Raad van Toezicht Algemene taken Bij het toezicht op ROC Noorderpoort is de volgende visie leidend: Het intern toezicht van Noorderpoort richt zich vooral op het bewaken van de kwaliteit, de continuïteit en de integriteit van bestuur en organisatie vanuit de maatschappelijke doelstellingen en de visie en missie van Noorderpoort. Continuïteit bij het bereiken van deze doelstellingen is wezenlijk. Goed intern toezicht betekent dat het externe toezicht van de overheid niet leidt tot ingrijpen door die overheid. Het interne toezicht houdt het bestuur en de organisatie op de gekozen maatschappelijke koers. De Governance Code die is opgesteld door de VTOI en geldt voor onderwijsinstellingen zoals Noorderpoort, wordt door de Raad van Toezicht onderschreven en nagevolgd. Bij de vervulling van hun taak richten de voorzitter en de leden van de Raad van Toezicht zich naar het belang van de organisatie en haar maatschappelijke doelstellingen. De algemene taak van de Raad van Toezicht bestaat uit drie onderdelen: 1. Het toezicht houden op het bestuur en op de algemene gang van zaken in de organisatie. 2. Het vervullen van de werkgeversrol voor het College van Bestuur. 3. Het gevraagd en ongevraagd advies geven aan het College van Bestuur.

2 Bijzondere taken De Raad van Toezicht heeft ook een aantal bijzondere taken en/of bevoegdheden: Het goedkeuren van een aantal belangrijke besluiten en het schorsen van de uitvoering van besluiten. Het goedkeuren van de jaarrekening en het jaarverslag. Werkgever zijn van het bestuur met onder meer de volgende taken: het bestuur (de bestuurders) benoemen, beoordelen, schorsen en ontslaan. Het benoemen en het vaststellen van de taakopdracht van de accountant en het overleg met de accountant. Sparringpartner zijn voor het bestuur. Contact houden met de ondernemingsraad conform de vereisten van de WOR. Contact houden met de leerlingenraad conform de vereisten. Het bevorderen van het belang van de onderwijsinstelling door het leggen van verbindingen tussen de omgeving/ de externe stakeholders en Noorderpoort. 2. HET ALGEMENE PROFIEL Om de hiervoor geschetste kerntaken goed te kunnen uitvoeren worden algemene en specifieke eisen gesteld aan de Raad van Toezicht als collectief, aan individuele leden en aan de voorzitter. Basisvereisten die gelden voor alle leden van de Raad van Toezicht: Onderschrijven duurzaam en maatschappelijk ondernemen als relevante organisatiefilosofie en bewaken binnen de visie en missie van Noorderpoort de invulling daarvan. Hebben het vermogen strategische doelstellingen te beoordelen en in hun samenhang te bezien. Kunnen maatschappelijke trends signaleren en de vertaling naar het middelbaar beroepsonderwijs beoordelen. Hebben voldoende statuur door hun maatschappelijke positie (nu of in het recente verleden) om met gezag volwaardig tegenspel te kunnen bieden aan de bestuurders. Hebben een onafhankelijk positief kritische grondhouding ten opzichte van de bestuurders. Hebben zicht op, en respect voor de onderscheiden rollen van de toezichthouders en de bestuurders. Zijn bereid zich na benoeming snel in te werken in de complexe wereld van het onderwijs/ de onderwijssector en vervolgens op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen daarin. Voelen zich betrokken bij de maatschappelijke vraagstukken in de regio. Gedragen zich als lid van een team, zijn bereid zich in dat team kwetsbaar op te stellen, durven binnen de raad een afwijkende mening te ventileren en zaken ter discussie te stellen. Beschikken en onderhouden een breed netwerk dat zij ten dienste kunnen stellen van Noorderpoort. Zijn kritisch met betrekking tot hun eigen functioneren en zullen dit jaarlijks evalueren en zich daarover publiekelijk verantwoorden in het jaarverslag van Noorderpoort. Hebben voldoende tijd beschikbaar om serieus invulling te kunnen geven aan de functie.

3 Zijn bereid deel te nemen aan een commissie (bijvoorbeeld een bestuurszaken-, onderwijs- of auditcommissie) en daarvoor eventueel de rol van voorzitter te vervullen. Kijken bij de selectie van nieuwe leden van de raad in eerste instantie naar de benodigde kwaliteitseisen en daarnaast naar een evenwichtige opbouw wat betreft man/vrouw verdeling. Zorgen ervoor dat zij hun kennis en deskundigheden op peil houden en verder ontwikkelen in lijn met de ontwikkeling van de eisen die aan good governance gesteld worden. 3. VEREISTE SPECIFIEKE DESKUNDIGHEDEN De Raad van Toezicht is samengesteld uit individuele leden en een voorzitter die samen voldoende deskundigheid en ervaring hebben om het interne toezicht op een adequate wijze uit te oefenen. Naast de vereisten die vanuit het algemene profiel worden gesteld en waar elke toezichthouder aan moet voldoen, zijn er specifieke gebieden waarop deskundigheid in de raad aanwezig moeten zijn. Niet ieder lid hoeft op alle genoemde gebieden deskundig te zijn, maar de optelsom van de individuele deskundigheden moet voldoende kwaliteit en continuïteit geven voor de raad als geheel. Deze deskundigheidsgebieden zijn: 1 Kennis van en/of ervaring met het besturen van (maatschappelijke) organisaties. Dit betreft ervaring, kennis en vaardigheden over het besturen van (maatschappelijke) organisatie(s) en kennis hebben van relevante aspecten van het bestuursrecht en rechtspersonenrecht. 2. Kennis van of ervaring met het toezichthouden op (maatschappelijke) organisaties. Dit betreft ervaring, kennis en vaardigheden van het toezichthouden op (maatschappelijke) organisatie(s) en kennis hebben van het werken met governance codes, beloningscodes en relevante wet- en regelgeving. 3. Kennis van de onderwijssector. Dit betreft actuele kennis van het onderwijsbeleid van de overheid, de landelijke spelers in het onderwijsveld en hoofdzaken van de regelgeving die van belang is voor Noorderpoort, alsmede kennis van de rol van de onderwijsinspectie en de regionale economie en demografie, die nodig is om de te kiezen onderwijsstrategie van het bestuur te kunnen beoordelen en daarin te kunnen adviseren. 4. Kennis van de regionale arbeidsmarkt en het bedrijfsleven. Dit betreft actuele kennis van de ontwikkeling van beroepen en MBO beroepsopleidingen in relatie tot de regionale arbeidsmarkt en de economische ontwikkelingen in de regio.

4 5. Kennis van werkgeverschap en HRM binnen organisaties en kennis van organisatie- Veranderingsprocessen. Dit betreft kennis van de functie/ rol van werkgever en van HRM binnen (professionele) organisaties en kennis van veranderingsprocessen, alsmede kennis van en/of ervaring met de onderlinge relatie tussen HRM en organisatieveranderingsprocessen. 6. Kennis van financiële- en vastgoed zaken. Dit betreft kennis op het gebied van begrotingen, jaarrekeningen, treasury, administratieve organisatie en interne controle. Ook kennis m.b.t. vastgoedzaken zoals dat relevant is voor Noorderpoort. 7. Kennis van en/of ervaring met communicatie en (digitale) media. Dit betreft kennis van interne en externe communicatie van maatschappelijke organisaties als Noorderpoort, hun leerlingen/klanten en interne en externe stakeholders. Alsmede de wijze waarop belanghebbenden effectief worden geïnformeerd en constructief overleg met hun wordt gevoerd. Jongeren en het bedrijfsleven zijn daarbij belangrijke doelgroepen. 8. Kennis en/of ervaring met kwaliteitsbeleid en toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. Dit betreft kennis van kwaliteits- en risico managementsystemen, alsmede inspecties, onderzoek, benchmarking en audits/ visitaties om systematisch aan kwaliteitsontwikkeling en borging te werken. Het beoordelen van inspectierapporten en de maatregelen die het bestuur daarop neemt. 9. Identiteit en missie. Dit betreft kennis en bewustheid van de rol en maatschappelijke functie die vanuit de identiteit en missie in de regio kan worden vervuld. 10. Maatschappelijk en bestuurlijk netwerk. Via netwerken of anderszins betrokken zijn bij en kennis hebben van regionale overheid en politiek, het bestuur circuit en de maatschappelijke en economische ontwikkelingen. De deskundigheidsgebieden 1,2,9 en 10 gelden voor alle leden van de RvT. Van de overige deskundigheidsgebieden dienen tenminste 2-3 toezichthouders over uitgebreide (meer dan basis-) kennis te beschikken.

5 4. VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT De vacature ontstaat door het vertrek van een lid Raad van Toezicht per 1/1/2016. Vanuit het streven naar een uitgebalanceerd geheel van deskundigheden binnen de Raad van Toezicht wordt, naast een academisch denk- en werkniveau, specifieke kennis gevraagd van het sociale domein. U heeft kennis en ervaring met het besturen van een maatschappelijke organisatie. U heeft visie op het toezichthouden op een maatschappelijke organisatie. U heeft inzicht in sociaal economische processen, verhoudingen en ontwikkelingen. U heeft ervaring/ affiniteit met de rol van toezichthouder. U onderstreept het belang van good governance. U heeft eindverantwoordelijkheid (gehad). U heeft affiniteit met de doelgroep, de maatschappelijke opgave en de regio. 5. COMPETENTIES Strategische bestuurlijk inzicht. Visie. Kritische onafhankelijke houding. Uitstekend inlevingsvermogen. Integer. Samenwerkingsgericht. 6. VERGOEDING De Raad van Toezicht vergadert zes keer per jaar. De leden ontvangen een passende vergoeding conform de richtlijnen van het Platform Raden van Toezicht mbo-instellingen.

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Datum Onderwerp 7 december 2012 Profiel Raad van Toezicht Memo Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Voor de samenstelling van de Raad van Toezicht wordt uitgegaan van: 1. Profiel Raad van

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Inleiding CVO Noord-Fryslân is een Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het noorden van Friesland. De Vereniging bestaat uit drie scholen: Christelijk

Nadere informatie

PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN TRIVIRE PER APRIL 2016

PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN TRIVIRE PER APRIL 2016 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN TRIVIRE PER APRIL 2016 1. Inleiding In dit profiel wordt eerst ingegaan op de kerntaken van de Raad van Commissarissen (RvC) (hoofdstuk 2). In hoofdstuk 3 wordt beschreven

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Raad van Toezicht Marketing Drenthe

Raad van Toezicht Marketing Drenthe Algemeen functieprofiel i Raad van Toezicht Marketing Drenthe versie 1.0 RBe okt 2017 Inleiding De Raad van Toezicht is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan van Marketing Drenthe. Het is daarom

Nadere informatie

PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN

PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Commissarissen is dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen dat interdisciplinair kan werken. Voor

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Woonstichting VechtHorst

Profielschets Raad van Toezicht Woonstichting VechtHorst Profielschets Raad van Toezicht Woonstichting VechtHorst Vastgesteld 25-08-2010 1 Uitgangspunten Het primaire vertrekpunt van Woonstichting VechtHorst voor de komende jaren is de woonomgeving van onze

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

De profielschets is mede gebaseerd op relevante wet- en regelgeving waaronder het BTIV- en op de statuten van Laurentius.

De profielschets is mede gebaseerd op relevante wet- en regelgeving waaronder het BTIV- en op de statuten van Laurentius. 1. Inleiding Uitgangspunt voor de samenstelling van de raad van commissarissen is dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen dat interdisciplinair kan werken. Voor

Nadere informatie

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V)

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V) VACATURE De Stichting Emiliusschool in Son en Breugel heeft een Raad van Toezicht bestaande uit 5 leden. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/ bestuurder. De Raad oefent toezicht uit op de bestuurder

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist 1. Inleiding De RvC van de R.K. Woningbouwvereniging Zeist heeft drie taken: - toezicht houden op het bestuur en op de gang van zaken

Nadere informatie

Landstede Groep Lid Raad van Toezicht met onderwijskundig profiel

Landstede Groep Lid Raad van Toezicht met onderwijskundig profiel Landstede Groep Lid Raad van Toezicht met onderwijskundig profiel Organisatie Landstede Groep) is een onderwijsorganisatie die voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en onderwijs voor volwassenen

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN

PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN Artikel 1 Inleiding In dit profiel worden eerst in hoofdlijnen de taken van de Raad van Commissarissen weergegeven, zoals vastgelegd in het reglement werkwijze voor de Raad

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen (aandachtsgebied maatschappelijke ontwikkeling), op voordracht van de huurdersvereniging.

Profielschets Lid Raad van Commissarissen (aandachtsgebied maatschappelijke ontwikkeling), op voordracht van de huurdersvereniging. Profielschets Lid Raad van Commissarissen (aandachtsgebied maatschappelijke ontwikkeling), op voordracht van de huurdersvereniging. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Strategische agenda 3. Bestuur en organisatie

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Vastgesteld tijdens Algemene Vergadering 18 april 2019 2 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) FUNCTIEPROFIEL Functies: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) 1. ORGANISATIEBESCHRIJVING De Meerwegen scholengroep is een christelijke

Nadere informatie

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting Profiel Voorzitter Raad van Toezicht 21 april 2016 Opdrachtgever Sophia Stichting Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Helpt Elkander Nuenen Algemeen profiel Raad van Toezicht Het hoofddoel van de RvT is toezicht te houden

Nadere informatie

Profiel lid Raad van Toezicht

Profiel lid Raad van Toezicht Profiel lid Raad van Toezicht De huidige Raad van Toezicht (RvT) bestaat uit zes leden. De RvT streeft naar een maatschappelijk heterogene samenstelling van leden die herkenbaar en geloofwaardig zijn in

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht Bestuursbureau Postbus 245, 6710 BE Ede Bovenbuurtweg 27, 6717 XA Ede 088 020 70 00 aeres.nl info@aeres.nl Doel van de functie De Raad van Toezicht staat het College

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met financiële expertise Samen leren, samen leven! PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers senior consultant Amersfoort, maart 2019 1 van 5 Organisatie & context Stichting

Nadere informatie

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK ALGEMEEN Woningstichting Wonen Vierlingsbeek is een kleine woningcorporatie (ca. 500 vhe) met een sterke lokale binding. De stichting wordt bestuurd door een

Nadere informatie

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe.

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Sedert december 2006 is het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe opnieuw georganiseerd en wel middels het

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE 8 februari 2017 1 Inleiding In deze toezichtvisie geven wij als de Raad van Toezicht van het Nova College aan waarom wij toezicht houden, wat we daarmee willen

Nadere informatie

Selectie commissarissen

Selectie commissarissen Selectie commissarissen 1 Profiel raad van commissarissen Rabo-model April 2014 1. Inleiding Het werving- en selectieproces vereist een grote mate van zorgvuldigheid. De samenstelling van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1 Profielbeschrijving Raad van Toezicht Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015 Pagina 2 Inhoud

Nadere informatie

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad 1. Inleiding De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep met twee leden, de Vereniging KRO en de Vereniging

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht 1. ORGANISATIE MEE Noord ondersteunt kwetsbare burgers, mensen met beperkingen en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE Noord zet zich in voor

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Februari 2017 1 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio s lid zijn. Binnen die gemeenten en regio s zijn

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT. 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT. 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting NMG Een mooi en duurzaam Groningen. Dat is waar de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) voor staat. De organisatie

Nadere informatie

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV 1. Inleiding De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep met twee leden, de Vereniging KRO en

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van LID RAAD VAN TOEZICHT. bij

DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van LID RAAD VAN TOEZICHT. bij DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE Voor de positie van LID RAAD VAN TOEZICHT bij ROC van Amsterdam - Flevoland 2 DE ORGANISATIE Het ROC van Amsterdam Het ROC van Amsterdam

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides Profielschets 4 leden Raad van Commissarissen Provides ERLY the consulting company Opdrachtgever: Provides Datum: april 2015 De Raad De Raad van Commissarissen (RvC) van Provides heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht bij Malderburch PublicSpirit Mevrouw drs. Jetske Goudsmit Partner 5 oktober 2017 Organisatie en context Malderburch is er voor alle ouderen in de gemeente Heumen. Deskundig,

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Algemene profielschets Raad van Toezicht Samenstelling Vanuit de toezichthoudende en adviserende verantwoordelijkheid wordt van ieder lid van de Raad van Toezicht verwacht

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

VITP Toezichtcode 2019

VITP Toezichtcode 2019 VITP Toezichtcode 2019 Vier principes vormen het fundament van de toezichtcode: 1. De zorg voor het pensioen van de deelnemer is leidend voor het toezichthouden De primaire taak van een pensioenfonds is

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Profiel. Amsterdam UMC. Twee leden raden van toezicht

Profiel. Amsterdam UMC. Twee leden raden van toezicht Profiel Amsterdam UMC Twee leden raden van toezicht Amsterdam UMC Twee leden raden van toezicht Organisatie Het Amsterdam UMC is ontstaan uit een bestuurlijke fusie tussen het AMC en het VUmc. De fusie

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid )

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: GGZ Friesland lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) 1. ORGANISATIE GGZ Friesland biedt op 12 locaties in Friesland

Nadere informatie

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht Stichting Kindante Sittard Datum: 27 augustus 2019 Vooraf en inhoud Onderdeel van de BeteoR-aanpak bij search, werving en selectie is

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie leden raad van toezicht Samenwerkingsverband IJssel l Berkel Amsterdam, augustus 2018 Henk Hendriks Leden raad van toezicht SWV IJssel l Berkel Samenwerkingsverband

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD Pré Wonen hecht veel waarde aan het toepassen van de Governance code Woningcorporaties. De verantwoordelijkheden en taken van zowel

Nadere informatie

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink MOvactor Profielschets Raad van Toezicht Zeist/Deventer, januari 2015 MaakRuimte! Dick Webbink 1 Algemeen Eind 2014 heeft de Raad van Toezicht van MOvactor haar eigen functioneren geëvalueerd. De belangrijkste

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering)

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) April 2016 DE ORGANISATIE Stichting is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zich wereldwijd richt

Nadere informatie

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen MEMO Aan: Van: Voorzitter Stichtingsbestuur Legal Affairs Datum: 28 maart 2014 Onderwerp: Profielschetsen SB, Concept 3 Voor de invulling van de toezichthoudende functie van het Stichtingsbestuur van TiU

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Informatie over de organisatie Carintreggeland is een vitale, sociaal maatschappelijke onderneming op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg met als

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

Toezichtvisie Raad van Toezicht. september 2018

Toezichtvisie Raad van Toezicht. september 2018 Toezichtvisie Raad van Toezicht september 2018 Inleiding In dit document is de visie op toezicht door de Raad van Toezicht (RvT) van s Heeren Loo vastgelegd. Hoe zien wij onze rol en welke uitgangspunten

Nadere informatie

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Inleiding OSG Sevenwolden is een Openbare Scholengroep met drie scholen ondergebracht in zeven vestigingen in Heerenveen,

Nadere informatie

STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL

STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL DE ORGANISATIE De stichting Entrea/Lindenhout-Groep, hierna te noemen entrea lindenhout, biedt via de labels Entrea (Jeugdzorg en Onderwijs)

Nadere informatie

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering Raad van Toezicht Profielschetsen Lid portefeuille onderwijs Lid portefeuille bedrijfsvoering Vastgesteld door de Raad van Toezicht Oktober 2018 Algemeen biedt onderwijs voor studenten en professionals

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

VOORBEELDMODEL CHECKLIST VERANTWOORDING RAAD VAN TOEZICHT IN HET JAARVERSLAG

VOORBEELDMODEL CHECKLIST VERANTWOORDING RAAD VAN TOEZICHT IN HET JAARVERSLAG VOORBEELDMODEL CHECKLIST VERANTWOORDING RAAD VAN TOEZICHT IN HET JAARVERSLAG VERENIGING VAN TOEZICHTHOUDERS IN ONDERWIJSINSTELLINGEN VTOI januari 2016 Checklist verantwoording RvT in het jaarverslag Pagina

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen

Nadere informatie

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Versie: 9 juni 2017 Vastgesteld door Raad van Toezicht en Raad van Bestuur: 21 juni 2017 Inleiding Met de Invoering

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het

Nadere informatie

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari 2019 Twee Leden voor de raad van Toezicht In verband met regulier vertrek op basis van het rooster van aftreden van

Nadere informatie

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen VROM/WWI),

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STC GROUP

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STC GROUP FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STC GROUP Inhoudsopgave 1 STC Group 3 De organisatie 3 2 Lid Raad van Toezicht 4 Algemeen profiel 4 Specifieke profieleisen 4 3 Procedure 5 Planning 5 Aanvullende informatie

Nadere informatie

Geert van der Tang, directeur VTOI-NVTK Woensdag 7 november 2018

Geert van der Tang, directeur VTOI-NVTK Woensdag 7 november 2018 Geert van der Tang, directeur VTOI-NVTK Woensdag 7 november 2018 Opbouw VTOI-NVTK Kaders van bestuur en toezicht Gemeenschappelijk doel Inrichten effectieve overlegstructuur Afronding VTOI-NVTK VTOI-NVTK

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Twee leden Raad van Toezicht. Stichting Pallas

FUNCTIEPROFIEL. Twee leden Raad van Toezicht. Stichting Pallas FUNCTIEPROFIEL Twee leden Raad van Toezicht Stichting Pallas PublicSpirit Mei 2017 Organisatie en context Stichting Pallas bestaat sinds 2001 en verenigt 16 vrijescholen voor basisonderwijs in Midden en

Nadere informatie

functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht

functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht geleding datum advies selectie en 26-09-2014 benoemingscommissie RvT advies CvB/MT 29-09-2014 voorgenomen besluit raad van toezicht 27-11-2014 advies

Nadere informatie

VACATURE. Wij zijn op zoek naar EEN LID VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT

VACATURE. Wij zijn op zoek naar EEN LID VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VACATURE Stichting de Korre realiseert een dekkend onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor leerlingen met een verstandelijke (ZMLK) en/of lichamelijke beperking (LG/MG) of een chronische, lichamelijke

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en voor kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

PROFIELSCHETS Lid Raad van Toezicht bij CODA

PROFIELSCHETS Lid Raad van Toezicht bij CODA PROFIELSCHETS Lid Raad van Toezicht bij CODA Augustus 2016 ORGANISATIE CODA is het cultuurhuis van Apeldoorn en omvat een openbare bibliotheek, het gemeentelijk archief /kenniscentrum en twee musea: het

Nadere informatie

Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL

Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL Rijn IJssel Rijn IJssel is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Arnhem. We bieden jongeren en volwassenen

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Als gevolg van de wettelijk verplichte scheiding van bestuur en toezicht zijn medio 2015 de statuten van de Vereniging Een School met de Bijbel te Dordrecht gewijzigd.

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul Inhoudsopgave 1 Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul 3 De organisatie 3 De Raad

Nadere informatie

Dit reglement is vastgesteld door de Raad van Toezicht van stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. en treedt in de plaats van alle voorgaande reglementen.

Dit reglement is vastgesteld door de Raad van Toezicht van stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. en treedt in de plaats van alle voorgaande reglementen. Reglement Raad van Bestuur Stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. Dit reglement is vastgesteld door de Raad van Toezicht van stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. en treedt in de plaats van alle voorgaande

Nadere informatie

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Organisatie De Open Universiteit (OU), opgericht in 1984, is de jongste universiteit

Nadere informatie

Visie op besturen en toezicht houden

Visie op besturen en toezicht houden Visie op besturen en toezicht houden Vastgesteld door directeur-bestuurder en raad van commissarissen op 14 februari 2018 Inleiding De nieuwe woningwet die op 1 juli 2015 in werking is getreden en de nieuwe

Nadere informatie

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur Voorlegger Onderwerp Verantwoordelijke Aanleiding Korte inhoud Voorgesteld besluit Procedure vacature(s) landelijk bestuur Landelijk bestuur Er is per direct een vacature ontstaan door het vertrek van

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 23 mei 2016 Preambule In het licht van good

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten vereniging Ons Middelbaar Onderwijs Preambule In het licht van good governance en de wet

Nadere informatie

Profiel RvT, versie 1.4,

Profiel RvT, versie 1.4, Profiel Raad van Toezicht Woonstichting Gendt 1. Algemeen Er is een personele unie met een zorginstelling op niveau van Raad van Bestuur gevormd. De Raad van Toezicht is intern toezichthouder en houdt

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Hardenberg, 15 oktober 2018 1 Inhoud: 1. Informatie over de Raad van Toezicht binnen CHRONO 3 Organisatie van besturing Taken Raad van Toezicht Samenstelling Raad van

Nadere informatie