Nieuwbouw woningen Spaarndammerschoollocatie Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwbouw woningen Spaarndammerschoollocatie Amsterdam"

Transcriptie

1 BLVC Notitie Nieuwbouw Spaarndammerschoollocatie Amsterdam Datum Projectnummer n.t.b. Documentnummer n.t.b. Coördinatienummer xxxxx Doorkiesnummer Bijlage(n) Onderwerp 1. Brandweervoorwaarden 2. Omgevingsprojecten 3. Bouwplaatstekening 4. Bebordingstekening Nieuwbouw woningen Spaarndammerschoollocatie Amsterdam 1 Aanleiding Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Vastgoed. Contractueel zal een aannemingsovereenkomst gesloten worden met de diverse kopers, Eigen Haart en een belegger. De aanleiding van het project is nieuwbouw van woningen op de Spaarndammerschoollocatie te Amsterdam. Werkzaamheden: Nieuwbouw met: - ca. 4,00 meter ontgraving - aanvoer van prefab-delen als vloeren en trappen en - veel in het werk te storten beton - mortel schroefpalen - mobiele kranen staan in de achtertuinen

2 Planning: - ca. april 2018 t/m voorjaar 2020 start nieuwbouw, bouwtijd ca. 22 maanden (bij bezwaar op de plannen, schuift de planning ca. 6 maanden op) Figuur 1: locatie nieuwbouw Elk project op of aan een hoofdnet in Amsterdam, dat invloed heeft op de Bereikbaarheid, Leefbaarheid en Veiligheid, is verplicht aan te tonen dat er alles aan wordt gedaan om de overlast voor de directe omgeving te minimaliseren. Hiervoor worden zogenaamde BLVC-plannen opgesteld. De C staat voor Communicatie. Het doel van BLVC is het onderzoeken, beschrijven en in kaart brengen van de te nemen maatregelen om een goede balans te creëren tussen veilig en efficiënt werken en het handhaven van de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van de directe omgeving. In Amsterdam zijn de volgende richtlijnen van toepassing (veelal te downloaden via CROW 96B Verordening Werken in de Openbare Ruimte (WIOR), okt 2009 Richtlijnen Werkgroep Werk in Uitvoering (WWU), april 2010 Zo werken wij in Amsterdam, handboek Projectcommunicatie, 28 dec 2009 Zo werken wij in Amsterdam Op straat (ZWIA), versie 2, 1 juni 2011 Meerjarenanalyse , okt Omgeving De Spaarndammerschoollocatie ligt op een zijstraat van de Hembrugstraat en de Spaarndammerplantsoen in Amsterdam West. Het is een woonstraat met her en der wat middenstand. Aan de noordzijde staan bomen. Aan weerszijden de Spaarndammerplantsoen vinden we een voetpad. Fietsers en auto s rijden gezamenlijk Het zijn beide eenrichtingsrijwegen met (betaald) parkeren aan weerszijden. De wegen vallen onder de 30km/h-regime.

3 Figuren 2 en 3: Hembrugstraat en Spaarndammerplantsoen. 3 Omgevingsprojecten De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de volgende werktijden: 7.00 tot uur. Bevoorrading gebeurd vanaf 6.00 uur. 4 BLV-uitvoeringsaspecten De werkzaamheden worden uitgevoerd met de volgende uitgangspunten: 1. Nieuwbouw: 22 maanden (exclusief vakantie perioden). 2. Gemiddelde en maximaal aantal transporten per dag tijdens de nieuwbouw: 20 aan- en 20 afvoertuigbewegingen. 3. Werkterrein: a. In de binnentuin vinden we een / opstelplaats voor mobiele kraan / torenkraan / opslag materiaal en materieel, zie ook bijlage 2. b. Het bouwterrein tussen de Krommeniestraat en Spaarndammerplantsoen wordt tijdens de bouw afgesloten voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Dit om een veilig bouwterrein te waarborgen. (Zie bijlage 2) i. Zowel bij de Krommeniestraat als de Spaarndammerplantsoen wordt een draaibaar hek aangebracht. ii. In het binnenterrein wordt er een hek t.p.v. bestaande bebouwing aangebracht. c. Ten behoeve van de Brandweer is het hek t.p.v. de toegang naar het werkterrein voorzien van een doorknipbare ketting/slot, zie ook de brandweervoorwaarden in de bijlage 1 4. Logistiek werkverkeer: a. Aanvoerroute v.a. Nieuwe Hemweg (S102), Oostzaanstraat naar de Hembrugstraat b. Afvoerroute via Nieuwe Hemweg, rechtsaf de Oostzaanstraat en dan linksaf via de Hembrugstraat, zie voorgestelde bouwroute in figuur 4. c. Werkverkeer kan van de tussenstraat gebruik maken als wachtplaats. 5. Het parkeren geschiet op eigen terrein in de toekomstige parkeerkelder. Tijdens de realisatieperiode van de kelder wordt er ter plaatse van het oostelijk blok tijdelijk geparkeerd. 6. Aanpassingen straatmeubilair en kabels/leidingen etc.: De werkzaamheden aan het bestaande nutstracé moet nog worden bezien. Dit zal later in het BLVC plan worden toegevoegd.

4 Figuur 4: bouwroute Entree bouwterrein. 7. Aandachtspunten voor de verschillende modaliteiten: a. In de bocht bij de entree van het bouwterrein worden er hekken geplaatst voor veilig in kunnen draaien van het zwaar verkeer. Automobilisten en fietsers moeten op afslaand verkeer worden geattendeerd. b. Voetgangers: (middels bebording) via het zijdelijke voetpad leiden. Buiten de werkzaamheden kunnen de voetgangers via het noordelijke voetpad lopen (fietsers blijven de gehele tijd op de rijweg). c. Als er gedurende langere tijden niet word geladen / gelost (zoals vakanties), dan kan het noordelijk voetpad vrijgegeven als voetpad. d. Nood- en hulpdiensten: kunnen langs de werkzaamheden. e. Parkeren: het parkeren van de werknemers geschied op eigen terrein. g. Laden en lossen: de laad- en losplaatsen van het werkverkeer is op eigen terrein. 8. Leefbaarheid en veiligheid: a. Werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de volgende (wettelijke) werktijden: 7.00 tot uur, in de praktijk zal veelal tot uur worden gewerkt. Voor werkzaamheden buiten deze tijden is een aparte vergunning nodig, die door de aannemer geregeld moet worden. g. Werkzaamheden met een hoge geluidsproductie, zoals heien, trillen en slijpen, dient uitgevoerd te worden tussen 07:30 en 17:00 uur. Het is verboden materieel te laten warmdraaien voor 07:00uur. h. Geluidsoverlast van s nachts draaiend materieel, zoals bemalingspompen en aggregaten, dient geminimaliseerd te worden. Hiertoe dient het materieel geluidsarm en geïsoleerd met geluidsabsorberend materiaal te zijn. i. Audio apparatuur dient het omgevingsgeluid niet te overstemmen. j. Het verstuiven van fijne materialen, zoals zand, op de openbare weg dient beperkt te worden, zodat het geen overlast oplevert voor omwonenden en gebruikers van de openbare ruimte. De vrachtwagens dienen voorzien te zijn van gesloten bakken. k. De bouwplaats (en directe omgeving) moet netjes en schoon zijn. Opslag van materialen en materieel bevindt zich binnen de hekken. Wanneer bestaande inzamelpunten voor afval tijdelijk niet bereikbaar zijn, dient in overleg met opdrachtgever een alternatief te worden bepaald. Bewoners dienen hiervan op de hoogte gebracht te worden. l. Bouwhekken in de grond vastzetten, voorkomen moet worden dat bouwhekken kunnen schuiven. m. Bouwkranen mogen niet over openbaar toegankelijk gebied draaien, wel als het openbaar toegankelijk gebied is afgesloten.

5 5 Communicatie Doelgroep Omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden dienen tijdig en volledig geïnformeerd te worden over de werkzaamheden en de tijdelijke maatregelen. De ondernemers in de nabije omgeving worden vooraf ook mondeling geïnformeerd door de directievoerder / uitvoerder zodat zij rekening kunnen houden met de werkzaamheden en iets mindere bereikbaarheid. Communicatiedoel- en doelstellingen Interne communicatie: het doorspelen van de informatie binnen de eigen organisatie van alle betrokken partijen (, Eigen Haard, belegger, Stadsdeel, Alliander, Brandweer e.d.), is de eigen verantwoordelijkheid van de betrokkenen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van de werkzaamheden voor de bedrijfsvoering. Externe communicatie: de afdeling communicatie van stadsdeel West verzorgt in samenwerking met de afdeling communicatie, de communicatie naar de omgeving toe. Er wordt door een bewoners/ondernemersbrief verspreid. Hierover zal overleg plaatsvinden met een klankbordgroep en Eigen Haard. Daarnaast komt er informatie op de website van en stadsdeel West (digitale nieuwsbrieven o.a). De perscontacten betreffende de nieuwbouw en binnen de bouwhekken lopen via de afdeling Communicatie van en de contacten betreffende buiten de bouwhekken lopen via de afdeling van de Communicatie van Stadsdeel West. Bij het informeren van de winkeliers kan eventueel de winkelstraatmanager Spaarndammerstraat, mevrouw M. Hofstede, worden ingezet. Rollen en verantwoordelijkheden Stadsdeel West is beheerder van de omgeving rondom de Spaarndammerschoollocatie. De eventuele tijdelijke verkeersmaatregelen worden door het stadsdeel geplaatst en onderhouden. Centrale boodschap De woningen en parkeerkelder worden gedurende ca. 22 maanden gebouwd. Hiervoor wordt in de (achter)tuin een werkterrein ingericht. Aan de voorzijde van de te realiseren woningen vinden we een steiger en wordt geladen en gelost. Aan de achterzijde van de woningen vinden we de mobiele kra(a)n(en). De keten, opslag e.d. vinden plaats in de tussenstraat, parkeren vind plaats in de toekomstige parkeerkelder. Overlast is niet altijd te vermijden, maar wordt zoveel mogelijk beperkt door een zorgvuldige planning en werkwijze. Tone of voice: zakelijk informerend, maar niet excuserend. Open voor reacties en suggesties. De afzender van de communicatie: de communicatie richting de bewoners en ondernemers krijgt één centrale afzender:. Directievoerder / projectleider aannemer is aanspreekpunt voor de omgeving en diens contactgegevens worden vermeld in de communicatiemiddelen.

6 Tabel 1: Voorbeeld contactgegevens Functie Naam Telefoonnummer Opdrachtgever Vastgoed n.t.b. n.t.b. Directievoerder Vastgoed n.t.b. n.t.b. Communicatie Vastgoed n.t.b. n.t.b. Communicatie Woningbouw n.t.b. n.t.b. Communicatie Sd West n.t.b. n.t.b. Winkelstraatmanager n.t.b. n.t.b. Alliander - Gas n.t.b. n.t.b. Omleiding n.t.b. n.t.b. Bureau Stadsdeelregie n.t.b. n.t.b. Stadsdeelregisseur n.t.b. n.t.b. Politie n.t.b. n.t.b. Brandweer n.t.b. n.t.b. GVB n.t.b. n.t.b. Tabel 1: Communicatiemiddelenmatrix Middel Ondernemers/ bewonersbrief (evt met plattegrond met aanduidleing waar er gewerkt wordt). Ondernemers. Bewonersbrief start inrichten werkterrein + werkzaamheden Ondernemers/ bewonersbrief start kelder Wanneer Doelgroep 1 maand van tevoeren Bewoners en belanghebbende Verantwoord elijke Sd West i.s.m. 1 week ervoor idem i.s.m. Sd West 1 week ervoor idem Ondernemers/ bewonersbrief bij geluidshinder 1 week ervoor idem i.s.m. Sd West Informeren van idem Sd West Nieuwsbericht internet: info ook terug te vinden op werkzaamheden idem i.s.m. Sd West Nieuwsbericht stadsdeelkrant Twitter Vooraankondigings- en omleidingborden idem idem verkeersdeelne mers Sd West i.s.m. Sd West i.s.m. Sd West

7 Bijlage 1. Brandweervoorwaarden.

8 Bijlage 2. Bouwplaatstekening.

BLVC Uitvoeringsnotitie Sloop A.J. Ernststraat 1179

BLVC Uitvoeringsnotitie Sloop A.J. Ernststraat 1179 Versie : 2 Datum : 6-12-2017 Projectnummer : Coördinatienummer : geen Opsteller Goedgekeurd en vrijgegeven Paraaf Datum Guido Dister Lisanne Colijn 5-12-2017 BLVC Uitvoeringsnotitie Sloop A.J. Ernststraat

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

BLVC-plan Weteringschans - Frederiksplein

BLVC-plan Weteringschans - Frederiksplein Openbare ruimte BLVC-plan Weteringschans - Frederiksplein Auteur Opdrachtgever GVB afdeling Instandhouding Railsystemen Projectnummer 55178 (IBA) Documentnummer: autorisatie naam paraaf datum vrijgave

Nadere informatie

Verslag eindpresentatie

Verslag eindpresentatie Verslag eindpresentatie Datum: 31 januari 2019 Wormerveerstraat 15 Tijd: 19.30-21:00 uur Woningen (sociale huur) voor Locatie: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45 48 statushouders Aanwezig: ca. 25 buurtbewoners

Nadere informatie

SPAARNDAMMERHART verkooptekeningen

SPAARNDAMMERHART verkooptekeningen Hembrugstraat ihwg beton prefab beton kalkzandsteen ytong 1 ytong zwaar isolatie / HS metalstudwand metselwerk hoofdtoegang toegang woning in uitrit tegels 4x4 + voeg gras 2 mm grastegels (pad op kussen)

Nadere informatie

UITVOERING KADEHERSTEL EN HERINRICHTING LANGE HAVEN PIM VAN VEENENDAAL & IRENE VAN OUDENNIEL

UITVOERING KADEHERSTEL EN HERINRICHTING LANGE HAVEN PIM VAN VEENENDAAL & IRENE VAN OUDENNIEL UITVOERING KADEHERSTEL EN HERINRICHTING LANGE HAVEN PIM VAN VEENENDAAL & IRENE VAN OUDENNIEL 1 INDEX 01 HET PROJECT 02 WERKWIJZE 03 TECHNIEK & FASERING 04 LEEFBAARHEID 05 GELUID & TRILLINGEN 06 PARKEREN

Nadere informatie

BLVC-eisen ten behoeve van bouwklaar maken interieur BG2

BLVC-eisen ten behoeve van bouwklaar maken interieur BG2 BLVC-eisen ten behoeve van bouwklaar maken interieur BG2 Inleiding De Universiteit van Amsterdam realiseert op en rond het Binnengasthuis-terrein de campus voor de Geesteswetenschappen. Een aantal panden

Nadere informatie

BLVC-plan Dijkverbetering s-gravelandse Boezem

BLVC-plan Dijkverbetering s-gravelandse Boezem Versie 3.1 juli 2010 Infrastructuur Stad BLVC-plan Dijkverbetering s-gravelandse Boezem Auteur K. Schouten Opdrachtgever Waternet Projectnummer 45339 Documentnummer: 45118 autorisatie naam paraaf datum

Nadere informatie

Afsluitende werkzaamheden en afsluiting Rumelaarseweg vanaf 8 tot en met 22 januari

Afsluitende werkzaamheden en afsluiting Rumelaarseweg vanaf 8 tot en met 22 januari Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door PvB-OM-B-1366-AVR Adelbert

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017 Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag Algemeen 1. Wat gaat er gebeuren? We gaan de Nes en de stegen voorzien van nieuwe bestrating. Ook zullen de gas, elektra en rioolleidingen vernieuwd

Nadere informatie

BLVC-uitvoeringsplan. GGZ Zoetermeer

BLVC-uitvoeringsplan. GGZ Zoetermeer BLVC-uitvoeringsplan GGZ Zoetermeer Opgesteld door: S. Damen en K. Extercatte Centrum: GGZ Zoetermeer Versie: 3.0 Datum: 10 januari 2008 Blad 2 I Projectbeschrijving 1.1 Achtergrondinformatie In 1998 is

Nadere informatie

Plan van Aanpak bouwplaatsinrichting

Plan van Aanpak bouwplaatsinrichting Plan van Aanpak bouwplaatsinrichting Project Opdrachtgever Projectnummer Datum Status Herbouw Donjon, Valkhof te Nijmegen Stichting Donjon Nijmegen 25-04-2017 / 11-05-2017V2 Definitief Opgesteld: Goedgekeurd:

Nadere informatie

Stikstoffabriek Zuidbroek 2

Stikstoffabriek Zuidbroek 2 Stikstoffabriek Zuidbroek 2 INFORMATIEAVOND 17 JULI 2018 1 Inhoud Korte terugblik informatie bijeenkomst d.d. 21 juni 2018 Terugkoppeling acties beperken overlast werkverkeer Toelichting 1e aanzet verkeersplan

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

gedragscode voor aannemers vrije kavels De Melkweg te Oosterwolde

gedragscode voor aannemers vrije kavels De Melkweg te Oosterwolde M gedragscode voor aannemers vrije kavels De Melkweg te Oosterwolde M 2 Inhoudsopgave Inleiding Bouwplaatsvoorzieningen Verband met andere werken Te verstrekken gegevens Informatieplicht Communicatie Boete

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

Houthavens 3B. Reval Eiland West (NESTOR Blok 3B) AMSTERDAM

Houthavens 3B. Reval Eiland West (NESTOR Blok 3B) AMSTERDAM Houthavens 3B Reval Eiland West (NESTOR Blok 3B) AMSTERDAM Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie plan Versie 1 Pagina 1 van 16 INHOUDSOPGAVE: 1. INLEIDING 1.1 Projectlocatie 1.2 Korte

Nadere informatie

bebouwing in je achtertuin

bebouwing in je achtertuin - in TUINdorp - bebouwing in je achtertuin Visie voorselectie HE L Du za l :: Gecharmeerd van de duurzame gedachte van Tuindorp - West (Het Witte Dorp) E r Techniek Nul - op - de - meter - woning Ec lo

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015.

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. (naar aanleiding van informatieavond 22 april 2015) Inrichting plein: Het plein is nu een kale vlakte. Kan er groen op het plein komen?

Nadere informatie

Liander werkt aan uw energie

Liander werkt aan uw energie Liander werkt aan uw energie Spaarndam-West in uitvoering Vervangen hoofdleidingen en huisaansluitingen gas en elektra Projectmanager Cock Baltissen vs 4.0 sep 2014 Programma Welkom Doel bewonersavond

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten.

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. BIJLAGE 1A Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. Ter verzekering van de goede gang van zaken bij de realisatie van bouwwerken

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0948-RBO

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0949-RBO

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan STAATSCOURANT 2 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62213 november 2018 Vrachtwagenverbod Zandbergweg. Z2018-006703 d.d. 2 november 2018 Burgemeester en wethouders van Breda

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager:

Nadere informatie

Artikel 06c gedrag bij in- en uitrijden werkvakken en tijdelijke uitritten en het laden en lossen

Artikel 06c gedrag bij in- en uitrijden werkvakken en tijdelijke uitritten en het laden en lossen Bron: Titel: CROW Artikel 06c gedrag bij in- en uitrijden werkvakken en tijdelijke ten en het laden en lossen Inhoud: 1. Inleiding In de artikelen 'Maatregelen bij in- en uitrijden werkvakken' en 'Maatregelen

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg

Aan de bewoners van Sporenburg Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten:

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Artikel 2:5 1. Burgemeester en wethouders van Gouda Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Gelet op het bepaalde in artikel 2:5 APV Gouda 2009 ten

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Combinatie Strukton Civiel Zuid / Van Den Herik Heropenen Roode Vaart en herinrichting Markt Centrum Zevenbergen

Combinatie Strukton Civiel Zuid / Van Den Herik Heropenen Roode Vaart en herinrichting Markt Centrum Zevenbergen Combinatie Strukton Civiel Zuid / Van Den Herik Heropenen Roode Vaart en herinrichting Markt Centrum Zevenbergen Onderdeel van Strukton Civiel Onderwerpen Wat gaan we de komende twee jaar doen? - Aanleg

Nadere informatie

Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015

Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015 PLANGROEP HEGGEN BV Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015 PLANGROEP HEGGEN BV Programma Welkomswoord door wethouder Danny Hendrix Keuze boomsoort door Plangroep Heggen Presentatie

Nadere informatie

Bijlage brief vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg

Bijlage brief vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg Bijlage brief vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg Hieronder vindt u de reactie op de klachten en voorstellen. Klacht Kruispunt Peter van Anrooystraat en Parnassusweg gevaarlijk De vergunningsregels,

Nadere informatie

Zuidoost op Dreef Werkzaamheden aan de dreven in Zuidoost

Zuidoost op Dreef Werkzaamheden aan de dreven in Zuidoost Zuidoost op Dreef aan de dreven in Zuidoost Herziening nieuwsbrief 19 augustus 2013 In deze nieuwsbrief leest u over de werkzaamheden die vanaf september 2013 tot november 2014 plaatsvinden aan verschillende

Nadere informatie

LAAN VAN SPARTAAN STADSDEEL WEST

LAAN VAN SPARTAAN STADSDEEL WEST Fugro GeoServices B.V. BLVC-PLAN betreffende LAAN VAN SPARTAAN STADSDEEL WEST Opdrachtgever : Stadsdeel West Projectleider : ing. G.J. Dister Projectnummer : 211.41368 Fugro GeoServices B.V. VERSIE DATUM

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg

Aan de bewoners van Sporenburg Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum

BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum Opdrachtgever HEVO B.V. Project nieuwbouw en renovatie VCL Den Haag Datum 17 juni

Nadere informatie

Verslag Informatieavond Spaarndammerhart Het Schip, Oostzaanstraat 45, 1 februari 2017, van uur

Verslag Informatieavond Spaarndammerhart Het Schip, Oostzaanstraat 45, 1 februari 2017, van uur Verslag Informatieavond Spaarndammerhart Het Schip, Oostzaanstraat 45, 1 februari 2017, van 19.30 21.00 uur De voorzitter heet iedereen hartelijk welkom bij de informatiebijeenkomst over Spaarndammerhart,

Nadere informatie

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht.

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6117 4 februari 2016 Verkeersbesluit plaatsing verkeersborden en aanbrengen verkeerstekens op het wegdek van afrit Harlingen

Nadere informatie

Uitvoering van werkzaamheden in de Amsterdamse openbare ruimte BLVC-aspecten in een veranderende tijd.

Uitvoering van werkzaamheden in de Amsterdamse openbare ruimte BLVC-aspecten in een veranderende tijd. Uitvoering van werkzaamheden in de Amsterdamse openbare ruimte BLVC-aspecten in een veranderende tijd. Aafke den Hollander (Ingenieursbureau Amsterdam) Annette ten Doeschate (Ingenieursbureau Amsterdam)

Nadere informatie

Herinrichting De Vergulde Hand:

Herinrichting De Vergulde Hand: Beste gebruiker/ bewoner van dit pand, Voor u ligt de derde maandelijkse informatiebrief over de werkzaamheden op het industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt het komende jaar gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013.

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013. Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2013.1780 RIS 269160 070-353 91 11 18 december 2013 Anemoonstraat Geachte voorzitter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Europarei April 2018

Nieuwsbrief Europarei April 2018 Nieuwsbrief Europarei April 2018 Wat gebeurt er de komende maanden in de Europarei! Asbest Zoals u al in onze vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen, is de voorbereiding van de sloop van de Churchillflat

Nadere informatie

Informatie over bevoorrading, planning, bereikbaarheid en werkzaamheden Werkzaamheden van mei 2017 tot december 2017

Informatie over bevoorrading, planning, bereikbaarheid en werkzaamheden Werkzaamheden van mei 2017 tot december 2017 Haarlemmerstraat op de schop Informatie over bevoorrading, planning, bereikbaarheid en werkzaamheden Werkzaamheden van mei 2017 tot december 2017 Impressies Haarlemmerstraat na afronden werkzaamheden Achtergrond

Nadere informatie

Communicatie/participatieplan

Communicatie/participatieplan Bijlage 2 Communicatie/participatieplan 1. Omschrijving Het riool in het Engelse Werk, Dwarsakkers en Royenstein verkeert in slechte staat en moet worden vervangen. Ook moet het regenwater worden afgekoppeld

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Start werkzaamheden Amstelveenlijn haltes Marne - Poortwachter

Start werkzaamheden Amstelveenlijn haltes Marne - Poortwachter Bovenkerkerweg 6 1185 XE Amstelveen Postbus 2181 1000 CD Amsterdam T 020-4704070 info@amstelveenlijn.nl www.amstelveenlijn.nl Aan de bewoners, ondernemers en/of gebruikers van dit pand Start werkzaamheden

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Uitkomsten KES gesprekken Omgevingsmanagement & Stand van zaken project Vijzelstraat

Uitkomsten KES gesprekken Omgevingsmanagement & Stand van zaken project Vijzelstraat Concept Uitkomsten KES gesprekken Omgevingsmanagement & Stand van zaken project Bruggen en maaiveld Auteur(s) Guido Dister Directeur Project Rode Loper Jeroen van Straten Projectmanager bruggen Michiel

Nadere informatie

BLVC-plan op hoofdlijnen

BLVC-plan op hoofdlijnen 10-03-2015 BLVC-plan op hoofdlijnen Behorende bij: Bestek MET2015001 Sloop tijdelijke busbrug en busplatform; Sloop twee velden van brug 326; Afbranden palen ten zuiden van brug 303 Coördinatienummer:

Nadere informatie

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief.

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

KURVERS BV WEGENBOUW / RECYCLING / TRANSPORT

KURVERS BV WEGENBOUW / RECYCLING / TRANSPORT Aan tafel Inleiding wethouder Anny Winthagen Uitvoeringsteam / Voorstelronde Werkzaamheden Werkzaamheden derden Fasering / Planning Bereikbaarheid Verkeersmaatregelen Communicatie Vragenronde Afsluiting

Nadere informatie

, specialist vergunningen Stadsloket ,

, specialist vergunningen Stadsloket , Bezoekadres Amstel 1 1011 PN Amsterdam Postbus 202 1000 AE Amsterdam Telefoon 14020 www.amsterdam.nl Retouradres Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Datum 3 januari 2019 Ons kenmerk Z/19/317223- Behandeld door,

Nadere informatie

Résidence Wijngaerde Domburg Programma:

Résidence Wijngaerde Domburg Programma: Résidence Wijngaerde Domburg Programma: Opening en inleiding door Arcus/Motel t Groentje Presentatie Bouwgroep Peters Vragen en reacties Sluiting Résidence Wijngaerde Domburg Informatieavond omwonenden,

Nadere informatie

Richtlijnen WWU. Werkgroep Werk in Uitvoering. april 2010

Richtlijnen WWU. Werkgroep Werk in Uitvoering. april 2010 Richtlijnen WWU Werkgroep Werk in Uitvoering april 2010 Richtlijnen Werkgroep Werk in Uitvoering (WWU) april 2010 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding 1 1.1 Inleiding 1 1.2 WWU 2 1.3 Afkortingen 2 1.4 Definities

Nadere informatie

Spoorproject & Goes beter bereikbaar

Spoorproject & Goes beter bereikbaar Spoorproject & Goes beter bereikbaar Bouw spooronderdoorgang Terwellegang & rotondes Informatiebijeenkomst 12 april 2018 www.goes.nl/spoorproject www.goesbeterbereikbaar.nl Welkomstwoord Wat wordt gebouwd?

Nadere informatie

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer,

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer, Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R Weert, 14 juni 2016 Onderwerp Ons kenmerk : : aanvraag vergunning Beste heer, Hierbij ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie op 1 juli 2016

Nadere informatie

Het spoor bijster Gemeente Amsterdam Dienst Milieu en Bouwtoezicht Stadsdeel West

Het spoor bijster Gemeente Amsterdam Dienst Milieu en Bouwtoezicht Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het spoor bijster Gemeente Amsterdam Dienst Milieu en Bouwtoezicht Stadsdeel West Samenvatting 15 mei 2012 RA120761 Een man, woonachtig in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam,

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder(s): Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

Renovatie Turfdraagsterpad (voormalig CREA-pand) Eisen ten aanzien van bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie

Renovatie Turfdraagsterpad (voormalig CREA-pand) Eisen ten aanzien van bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie Renovatie Turfdraagsterpad 15-17 (voormalig CREA-pand) Eisen ten aanzien van bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie Afdeling: HuisvestingOntwikkeling Auteur: Alex ter Haar Datum: 25 november

Nadere informatie

Medewerkersbalie. Zwolle, 5 april Betreft: aanvullende informatie Bevrijdingsfestival Overijssel. Geachte bewoner(s) rondom Park de Wezenlanden,

Medewerkersbalie. Zwolle, 5 april Betreft: aanvullende informatie Bevrijdingsfestival Overijssel. Geachte bewoner(s) rondom Park de Wezenlanden, Zwolle, 5 april 2017 Betreft: aanvullende informatie Bevrijdingsfestival Overijssel Geachte bewoner(s) rondom Park de Wezenlanden, Op dit moment zijn wij druk bezig met de organisatie van Bevrijdingsfestival

Nadere informatie

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie;

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie; Centrum Weert Promotion Postbus 542 6004 AM WEERT Weert, 17 juni 2015 Onderwerp Ons kenmerk : aanvraag vergunning : VTH/039245 Beste, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie

Nadere informatie

Toelichting op de. Bouwplaatsinrichting tbv project Haarlemsch Geluk

Toelichting op de. Bouwplaatsinrichting tbv project Haarlemsch Geluk Toelichting op de Bouwplaatsinrichting tbv project Haarlemsch Geluk Toelichting aan de wijkraden Bos- en Vaart en Koninginnenbuurt d.d. 8 feb 2017 Inhoud Inleiding Communicatie met u Opname belendingen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Noorderwarmte. Project informatie. April 2015

Noorderwarmte. Project informatie. April 2015 Noorderwarmte Project informatie April 2015 Inhoud Overzicht tracé project Noorderwarmte Feiten en cijfers Werkzaamheden TT Vasumweg Vanaf Meteorenweg tot aan Hardwareweg Vanaf Toetsenbordweg tot aan Hardwareweg

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Verdubbeling Oosterpark

Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Verdubbeling Oosterpark Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost voor de aanlegwerkzaamheden in het Oosterpark BLVC-plan Oosterpark Rev11 Iv-Infra b.v. i Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost COCUWO: 2011 2891 Project: Verdubbeling

Nadere informatie

BLVC Plan Jan Willem Brouwersstraat

BLVC Plan Jan Willem Brouwersstraat BLVC-PLAN Jan Willem Brouwersstraat Projectleider: Marcel Strating Projectnummer: L-210JWB Adres: Karel du Jardinstraat 65 Telefoon: 020 252 1880 Fax: 020 252 1899 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1.

Nadere informatie

Bouwwijze Spoorverlenging

Bouwwijze Spoorverlenging Bouwwijze Spoorverlenging Overzicht tunnel en openbak Aanleg traject Strandweg en station HvH Strand Tunnel (B) Achter de appartementen aan de Strandweg-noord wordt de metro aangelegd in en tunnel door

Nadere informatie

De nieuwe huisvesting van de provincie Noord-Holland

De nieuwe huisvesting van de provincie Noord-Holland De nieuwe huisvesting van de provincie Noord-Holland Verslag van de informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 7 december 2010 over de uitvoerende werkzaamheden voor het gebouw Houtplein. Aanwezig

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd STADIONPLEIN Olympische spelen 1928 1931 Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd Citroën zuid Ontwerp Jan Wils 1928 1962 Citroën noord Ontwerp Jan Wils 1959 STADIONPLEIN

Nadere informatie

VERVANGEN DRINKWATERLEIDING SONSBEEKSINGEL ARNHEM INFORMATIE BROCHURE

VERVANGEN DRINKWATERLEIDING SONSBEEKSINGEL ARNHEM INFORMATIE BROCHURE VERVANGEN DRINKWATERLEIDING SONSBEEKSINGEL ARNHEM INFORMATIE BROCHURE Vanaf eind maart 2015 tot half juli 2015 werkt Van Vulpen in opdracht van Vitens aan de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding in

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017

Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017 Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017 Programma 19:00 21:00 19.00: Start en proces tot nu toe 19.15: Wat gaan we doen? + planning 19.30: Nota van Uitgangspunten Op basis

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

12 maart Rioolvervanging Hoofdstraat en Poststraat te Amstenrade

12 maart Rioolvervanging Hoofdstraat en Poststraat te Amstenrade 12 maart 2014 Rioolvervanging Hoofdstraat en Poststraat te Amstenrade Agenda 1. Welkomstwoord 2. Wat is er tot nu toe gebeurd? 3. Globale planning en fasering 4. Verkeersmaatregelen tijdens uitvoering

Nadere informatie

G, DE STASSARTSTRAAT, SCHOUTETSTRAAT EN SINT JANSTRAAT. bewoners 10 september 2015

G, DE STASSARTSTRAAT, SCHOUTETSTRAAT EN SINT JANSTRAAT. bewoners 10 september 2015 G, DE STASSARTSTRAAT, SCHOUTETSTRAAT EN SINT JANSTRAAT bewoners 10 september 2015 INLEIDING Tompy Hoedelmans Kobe Raeymaekers Wim Vermonden Frans Andy 2 INLEIDING ligging 3 INLEIDING context 4 Goswin De

Nadere informatie

Rapport bouwplaats uitvoeringplan Nieuwbouwproject Het Plein & Comeniusschool

Rapport bouwplaats uitvoeringplan Nieuwbouwproject Het Plein & Comeniusschool Rapport bouwplaats uitvoeringplan Nieuwbouwproject Het Plein & Comeniusschool Bram Berkhout Joost van Velzen Michiel Immerzeel Mark Wijmans Michiel Vogelaar Rapport bouwplaats uitvoeringplan Nieuwbouwproject

Nadere informatie

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1129-RBO

Nadere informatie

Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei VolkerWessels - Innovator in de bouw 1

Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei 2017 VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Welkomstwoord en toelichting programma Boele & van Eesteren Marcel Poolman, communicatie en omgevingsmanagement

Nadere informatie

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 06.0986 d.d. 08-08-2006 Onderwerp Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark BESLUITEN 1. in te stemmen met het ontwerp verkeersbesluit Aanpassingen t.b.v. nieuwbouw ROC Lammenschanspark

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Deelproject: Stadsdeelhuis met ondergrondse werf

Deelproject: Stadsdeelhuis met ondergrondse werf BLVC-plan De Hallen Nieuwbouw-Zuid Deelproject: Stadsdeelhuis met ondergrondse werf Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-West Datum 10 maart 2008 Versie 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2.

Nadere informatie

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Datum 22 augustus 2018 Datum verzending 22 augustus 2017 Uw kenmerk Behandelaar Victor Erdman

Nadere informatie

9613 BLVC-plan Verbouw Orion College Amstel Voormalige Berkhoffschool, Wibautstraat 220

9613 BLVC-plan Verbouw Orion College Amstel Voormalige Berkhoffschool, Wibautstraat 220 9613 BLVC-plan Verbouw Orion College Amstel Voormalige Berkhoffschool, Wibautstraat 220 Van Rossum Infra BV. Versie: 1.6 Datum: 27-09-2017 Info: - Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. PROJECTBESCHRIJVING... 4 2.1

Nadere informatie

Leidraad opzetten Veiligheidsplan Evenementen

Leidraad opzetten Veiligheidsplan Evenementen Leidraad opzetten Veiligheidsplan Evenementen voor evenementenorganisatoren Naam evenement: Datum opmaak: Risicoscore: Veiligheidsplan Met het veiligheidsplan geeft u als organisator aan welke maatregelen

Nadere informatie

ONS KENhERK 10UIT DOORKIESNUhíbIER

ONS KENhERK 10UIT DOORKIESNUhíbIER gemeente Schiedam M. Siìjee Wethouder voor Binnenstad, Monumenten, Economische Zaken, Werk en inkomen, Ondenvijs, Jeugdbeleid, Toerisme en Stadspromotie I Postbus 1501 Aan de gemeenteraad van Schiedam

Nadere informatie

LOGISTIEK PLAN Project: Nieuwbouw 141 woningen Mariskwartier te Vlaardingen In opdracht van Woningstichting Samenwerking Vlaardingen Stolwijk,

LOGISTIEK PLAN Project: Nieuwbouw 141 woningen Mariskwartier te Vlaardingen In opdracht van Woningstichting Samenwerking Vlaardingen Stolwijk, LOGISTIEK PLAN Project: Nieuwbouw woningen Mariskwartier te Vlaardingen In opdracht van Woningstichting Samenwerking Vlaardingen Stolwijk, -- gewijzigd -- Gemaakte afspraken / aandachtspunten met gemeente

Nadere informatie

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0985-RBO

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN)

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) Inhoud 1. Inleiding... 29 2. Procedure... 29 3. Algemene beschrijving van het evenement... 29 4. Toezicht (beveiligingswerkzaamheden)... 30 5. EHBO... 31 6. Brandveiligheid...

Nadere informatie

Verslag Informatiebijeenkomst Eerste Oosterparkstraat (O1)

Verslag Informatiebijeenkomst Eerste Oosterparkstraat (O1) Verslag Informatiebijeenkomst Eerste Oosterparkstraat (O1) Aanwezig : circa 30 omwonenden (presentielijst) en vanuit Stadgenoot de volgende vertegenwoordigers: Sabine Renders (avondvoorzitter en ontwikkelmanager),

Nadere informatie

Bescherm de voetgangersruimte; eerherstel voor het Amsterdammertje!

Bescherm de voetgangersruimte; eerherstel voor het Amsterdammertje! Bescherm de voetgangersruimte; eerherstel voor het Amsterdammertje! Het Amsterdammertje is voor bewoners van de stad, van jong tot oud, nog steeds een bekend gezicht. Bij het bestuur van de stad is het

Nadere informatie

De oplevering van het appartementencomplex is in juli 2020 gepland.

De oplevering van het appartementencomplex is in juli 2020 gepland. Aan de Bewoner(s) van dit adres Voorstad Sint Jacob 2 6041 LM Roermond Ons kenmerk: MHS1 Onderwerp: Informatiebrief aangaande verkeerssituaties t Bastion Bouwbedrijven Jongen bv Bezoekadres Landgraaf:

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord) 5 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Het Onze Lieve Vrouweplein is een van de oudste pleinen van ons land. Het was in de Middeleeuwen

Nadere informatie

Buurt informatie. Nieuwbouw Wisselspoor

Buurt informatie. Nieuwbouw Wisselspoor Buurt informatie Nieuwbouw Wisselspoor 28 maart 2019 samen in ontwikkeling en bouw 1 EVEN VOORSTELLEN Gebroeders Blokland is als ontwikkelende aannemer regionaal werkzaam binnen een straal van 100 km en

Nadere informatie