Het onderwijs in de groepen 1 en 2-3 van basisschool De Startbaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het onderwijs in de groepen 1 en 2-3 van basisschool De Startbaan"

Transcriptie

1 Het onderwijs in de groepen 1 en 2-3 van basisschool De Startbaan Inleiding: Onze basisschool heeft drie groepen 1 en drie groepen 2-3. De leerkrachten van deze groepen werken nauw samen. Er is veel overleg over het aanbod in de groep en over de kinderen. Samen weet je immers meer dan alleen. Ook de kinderen van de groepen werken en spelen vaak samen in de grote verwerkingsruimte die midden tussen de lokalen ligt.

2 Groep 1 en groep 2: Basisontwikkeling: In groep 1 start een kind met de schoolloopbaan. Wij vinden het heel belangrijk dat een kind zich goed ontwikkelt en veel leert bij ons op school. Dit is echter alleen mogelijk als er wordt gewerkt aan een sterke basisontwikkeling. De volgende drie basiskenmerken staan dan ook centraal in de kleutergroepen: Emotioneel vrij zijn Nieuwsgierig zijn Zelfvertrouwen hebben Deze kenmerken vormen de basis voor het kind om verder te kunnen ontwikkelen.

3 Methode Kleuterplein: We werken met de methode Kleuterplein. De methode bevat alle doelen die voor het kleuteronderwijs zijn gedefinieerd. Er is veel ruimte voor spel en ontdekken. De methode gaat uit van een rijke speel- en leeromgeving, waardoor kinderen uitgedaagd worden om hun omgeving en mogelijkheden te onderzoeken. Elk schooljaar staan er een aantal thema s centraal met een grote diversiteit aan activiteiten rondom de sociaal-emotionele ontwikkeling, spel, taal, rekenen, drama, muziek, beeldende vorming en motoriek / bewegen. Bij elk thema komen vaste routines terug, zoals het themaverhaal en Raai de Kraai. Vóór elk thema ontvangen de ouders een themabrief. In deze brief staat wat er allemaal aan bod komt en wat ouders thuis rondom het thema kunnen doen. Hoe volgen wij kinderen? Wij gebruiken in de onderbouw het Ontwikkelingsvolgmodel (OVM). De leerkrachten verzorgen een beredeneerd aanbod. Ze bekijken heel goed wat het kind nodig heeft om een volgende ontwikkelingsstap te zetten. Hierbij is het belangrijk dat de leerkrachten veel observeren in de groep. De observatiegegevens worden geregistreerd per ontwikkelingsgebied. Hierdoor is er veel informatie over kinderen. OVM is een digitaal observatiesysteem waarin aspecten van de ontwikkeling van kinderen in de vorm van ontwikkelingslijnen zijn uitgewerkt. De ontwikkelingslijnen worden een paar keer per jaar bijgehouden aan de hand van de observatiegegevens. De leerkrachten krijgen na het invullen een OVM overzicht waarop de ontwikkeling van het kind wordt afgezet tegen de leeftijd. De leerkrachten krijgen hierdoor een duidelijk beeld van de brede ontwikkeling van het kind. Het OVM overzicht wordt één keer per schooljaar met de ouders besproken.

4 OVM ontwikkelingsmodel: voorbeeld ontwikkelingslijn taakgericht gedrag. Een voorbeeld van een OVM overzicht. De rode lijn boven het overzicht geeft de leeftijd van het kind aan. Aan de rode hokjes in het overzicht is te zien hoe het kind zich per ontwikkelingsgebied heeft ontwikkeld.

5 Dagindeling groep 1-2: We maken gebruik van dagritmekaarten. Op deze kaarten staan afbeeldingen die een activiteit aanduiden. De leerkracht zet deze dagritmekaarten klaar voordat de kinderen in de klas komen. De kinderen kunnen op deze manier meteen zien wat er die dag gedaan wordt. Dit biedt veel kinderen houvast. Elke ochtend start met het bespreken van de dagritmekaarten. Als een activiteit voorbij is dan wordt de betreffende dagritmekaart omgedraaid of de wasknijper wordt doorgeschoven. Dit zijn vaste activiteiten in de groepen 1-2: De kring: Als de kinderen in de kring zitten dan staat er o.a. taal, rekenen, spel, verhaaltjes, muziek of PBS centraal. Spel: De kinderen spelen buiten tijdens de pauze. Ze leren omgaan met kinderen van verschillend leeftijden. De kinderen spelen ook op andere momenten buiten met karren, klein materiaal of in de zandbak. De kleuters kunnen dagelijks gebruik maken van de sporthal. In de sporthal kunnen ze klimmen en klauteren, worden gymlessen met materiaal en spellessen gedaan.

6 Werkles: Tijdens de werkles gaan kinderen aan de slag met ontwikkelingsmateriaal en creatief materiaal, spelen in de hoeken, werken aan de computer en in de hal. Afwisselend werken de kinderen aan opdrachten of mogen ze zelf een werkje kiezen. De inzet van het planbord tijdens de werkles: Een werkles is een activiteit die dagelijks gepland staat in de groepen 1-2. Tijdens deze les zijn alle kinderen aan het werk. Er is een grote verscheidenheid in aanbod. Kinderen werken met ontwikkelingsmateriaal, in themahoeken, op de bouwmat, met constructiemateriaal, zijn creatief bezig enz. s Morgens worden de werklessen meestal door de leerkrachten ingepland. Zij doen dit m.b.v. een planbord. Met het planbord wordt een aanzet gemaakt om de kinderen te leren kijken naar de dagplanning en activiteiten. In de volgende groepen krijgt dit een vervolg, het wordt steeds verder uitgebreid. Op het planbord kunnen de kinderen zien wat er de komende dagen centraal staat tijdens de werkles. De activiteiten staan afgebeeld op kleine foto s. Onder de foto s staan de naamkaartjes van de kinderen.

7 Zo kunnen de kinderen bij binnenkomst al zien wat ze die dag tijdens de werkles gaan doen. Er wordt gewerkt met een roulatiesysteem. Het groepje kinderen dat gekoppeld is aan een bepaalde activiteit schuift een dag later door naar de volgende activiteit. Dit gaat door totdat alle kinderen de geplande activiteiten hebben gedaan. De leerkracht bedenkt activiteiten die passen bij de doelen die centraal staan tijdens een bepaalde periode. De spullen die de kinderen nodig hebben liggen op een centrale plaats ( bijvoorbeeld in mandjes). Kinderen die met de juf gaan werken kunnen dit op het planbord zien, doordat er een foto van de juf bij deze namen hangt. Als een kind klaar is met het planbordwerk dan mag het zelf een ander werkje kiezen. s Middags mogen de kinderen kiezen tijdens de werkles. Zelfstandig werken: Zelfstandig werken is een organisatievorm die we inzetten om met een groep kinderen of met een individueel kind apart te werken. Tijdens zelfstandig werken kan de leerkracht ook observeren om zo de ontwikkeling van kinderen goed te volgen. De kinderen die zelfstandig werken weten precies wat er van hen verwacht wordt. Ze mogen de leerkracht niet storen en werken heel rustig. Dit stimuleert de zelfstandigheid van deze kinderen. Ze leren om niet meteen hulp te vragen van de leerkracht en zelf oplossingen te bedenken voor een probleem. Tijdens het zelfstandig hangt er een stoplicht in de groep. Als het oranje bord er hangt dan betekent dit dat de kinderen die zelfstandig werken de leerkracht niet mogen storen. De kinderen mogen hulp vragen van een ander kind. Ze gebruiken hierbij de fluisterstem. Tijdens het zelfstandig werken wordt soms ook de timetimer ingezet, zodat de kinderen kunnen zien hoelang de les duurt. Als het stoplicht groen is dan is les zelfstandig werken voorbij.

8 Het zelfstandig werken biedt de leerkracht de mogelijkheid om een gericht aanbod te geven aan groep 1 of groep 2, of aan kinderen die extra aanbod nodig hebben op een bepaald gebied. Combinatiegroep 2-3. De keuze om met combinatiegroepen 2-3 te gaan werken sluit goed aan bij onze visie. We zien het als een kans om beter aan te sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van de kinderen. De overgang van groep 2 naar groep 3 verloopt soepel. In groep 3 krijgen de kinderen veel ruimte voor een praktische verwerking van de aangeboden lesstof. Werkwijze in de groep: Elk kind heeft een eigen (start)plek in de groep. Alle spullen staan op een vaste plek. Er is een vaste looproute in de klas voor de leerkracht en de kinderen. Groep 2 sluit op bepaalde momenten aan bij groep 1 (gymlessen en buitenspel). De kinderen van groep 2 hebben meer beweging nodig. De leerkracht heeft dan de mogelijkheid om een les te verzorgen voor groep 3 Korte instructie, veel ruimte voor het verwerken (op allerlei manieren) Werken rondom een thema: Een combinatiegroep 2-3 is heel mooi, omdat de spellijn van kinderen in groep 2 en 3 doorloopt. In groep 2-3 zit je tussen spel en onderzoekend leren in. Thematisch werken maakt het leren functioneel.

9 Voorbeeld: het doel is leren klokkijken > in de groep is een klokkenhoek. Vaste hoeken: Een taal- rekenhoek Een themahoek Een ontdekhoek Het thema van groep 1-2 (Kleuterplein)is het uitgangspunt, dit loopt overkoepelend over de kernen van VLL heen. Werken met een methode: (leerkracht groep 2-3) We weten welke doelen er in groep 2 en 3 behaald moeten worden. We weten ook waar er overlap is in deze doelen. Zo komen de doelen op rekengebied de eerste helft van het schooljaar in groep 2 en 3 overeen. We volgen de methode, maar we durven ook onderdelen weg te laten dit weten ze al. Methodemakers zorgen ervoor dat je alles in de methode kunt vinden wat je nodig hebt. Ze gaan er NIET vanuit dat alles wat in de methode staat ook gebruikt wordt. We maken keuzes en daardoor ontstaat er ruimte voor spel en handelend bezig zijn.

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Spelen, werken, leren op het Slingertouw

Spelen, werken, leren op het Slingertouw Spelen, werken, leren op het Slingertouw Leer mij het zelf te doen. Opvoeden is jezelf overbodig maken Gras groeit niet door eraan te trekken, maar door de wortels water te geven. (Afrikaans spreekwoord)

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Piramide op Vlasgaard

Piramide op Vlasgaard Piramide op Vlasgaard Evenwichtig, vol afwisseling, leuk en voor elk kind! Pagina 1 Vlasgaard heeft gekozen voor het werken met Piramide in onze groepen 1 2! Gezellige lokalen met knusse hoeken voor kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Welkom in de kikkergroep

Welkom in de kikkergroep Welkom in de kikkergroep Informatie-avond 06-09-2016 Om 8:20 uur gaan de deuren open: welkom Bij de deur geven we een hand. Fijn dat je er bent! Soms een kring: op de stoel ligt een naamkaartje Soms vrije

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

1.4 Visie Het Timpaan

1.4 Visie Het Timpaan 1.4 Visie Het Timpaan De visie op het onderwijs in de onderbouw is bij het Timpaan Basisontwikkeling. In de schoolgids wordt komen de volgende punten aanbod die uit Basisontwikkeling herkend worden. Heterogene

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Klassenkrant van groep 2 2015-2016

Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Wat gaan we dit jaar allemaal doen? In het kort leest u hier iets over. Ontvangstgesprek Als de kinderen allemaal op hun stoel in de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje "De St. Nicolaasschool is een professionele leergemeenschap. Zij streeft ernaar een positieve, veilige en stimulerende leeromgeving te bieden waar, met betrokkenheid van en

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Beste ouders! Juf Janke

Beste ouders! Juf Janke Beste ouders! Vaak krijg ik de vraag: Wat doen de kinderen nou eigenlijk op school? Mijn kind vertelt nooit wat! Via dit boekje wil ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Het kleuteronderwijs

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave - 2 -

1. Inhoudsopgave - 2 - Groep 1/2/3 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...- 2-2. Inleiding...- 3-3. Groep 1 en 2...- 4-3.1 Piramide...- 4-3.2 Dagprogramma...- 5-3.3 Gemengde groep...- 5-3.4 Werkwijze...- 5-3.4.1 Planbord/ werkjesbord...-

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Informatie Kleutergroepen

Informatie Kleutergroepen Informatie Kleutergroepen Beste ouders/verzorgers, Dit schooljaar zijn we in ons schoolgebouw gestart met vier kleutergroepen, waarvan drie combinatiegroepen 1/2 en één homogene groep instromers groep

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe kleuters

Informatieboekje nieuwe kleuters Informatieboekje nieuwe kleuters OBS De Springplank Marum JULI 2016 Beste ouders, Fijn dat u uw kind heeft aangemeld voor obs De Springplank. Voor u en uw kind begint een hele nieuwe periode. Uw kind wordt

Nadere informatie

Informatieboekje voor de kleutergroepen

Informatieboekje voor de kleutergroepen Basisschool t Slingertouw Informatieboekje voor de kleutergroepen Grasrijk Communicatie met ouders - De algemene informatie van de school verloopt via de app van de school. Er worden pushberichten gestuurd

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop... 5 Kring...

Nadere informatie

De Leessleutel wordt iets van jezelf

De Leessleutel wordt iets van jezelf De Leessleutel wordt iets van jezelf In groep 3/4 van de Eben Haëzerschool in Tholen werkt leerkracht Erna Fase nu bijna twee jaar vol enthousiasme met de nieuwe versie van De leessleutel. Erna: Toen de

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen.

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Dalton: Zelfstandigheid/ verantwoordelijkheid/ samenwerken/reflectie/effectiviteit Deze Daltonpijlers staan

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Protocol doorstroom groep 2 naar groep 3

Protocol doorstroom groep 2 naar groep 3 Protocol doorstroom groep 2 naar groep 3 Inhoudsopgave 1.Inleiding....2 2. Protocol overgang groep 2 naar groep 3 op De Drie Vijvers...3 - De ontwikkeling van kleuters......3 - De communicatie..3 - Het

Nadere informatie

Informatieboekje. groep 1-2

Informatieboekje. groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 2013-2014 AANVANG SCHOOLTIJD Wij vinden het prima dat u uw kind van groep 1 in het begin naar binnen brengt. Sommige kinderen hebben dit wat langer nodig als anderen, maar probeer

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3 GROEP 2 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen (ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Giraffenklas Inge Hoekstra(ma en di) Danielle Jeurissen(wo, do en vr)

Nadere informatie

Zelfstandig werken op CBS Ichthus. Beleidsdocument over zelfstandig werken

Zelfstandig werken op CBS Ichthus. Beleidsdocument over zelfstandig werken Zelfstandig werken op CBS Ichthus Beleidsdocument over zelfstandig werken vastgesteld teamvergadering 12 feb 2013 Inleiding In de missie van CBS Ichthus is opgenomen dat we onze leerlingen willen laten

Nadere informatie

Informatieboekje groep 0-1-2 2

Informatieboekje groep 0-1-2 2 Informatieboekje groep 0-1-2 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 activiteiten in de kleutergroep 5 huisbezoek 10 logopedie 10 schoolmelk. 10 instroom 4 jarigen 11 vervroegde overgang naar een volgende groep 12

Nadere informatie

Doorgaande lijnen in Voorschoolse voorzieningen PO De Lindenboom

Doorgaande lijnen in Voorschoolse voorzieningen PO De Lindenboom Doorgaande lijnen in Voorschoolse voorzieningen PO De Lindenboom Inleiding OBS de Lindenboom en Peuterspelen De Lindenboom werken samen met als doel de ontwikkeling naar Integrale Kindcentra. Door samenwerking

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Onze visie op onderwijs

Onze visie op onderwijs Onze visie op onderwijs Wanneer je een schip wilt bouwen. Breng dan geen mensen bij elkaar om hout te slepen, het werk voor te bereiden, taken te verdelen. Maar leer de mensen te verlangen naar de eindeloze

Nadere informatie

Beredeneerd Aanbod groep 1,2 en 3

Beredeneerd Aanbod groep 1,2 en 3 Beredeneerd Aanbod groep 1,2 en 3 September 2019 Beredeneerd aanbod groep 1,2 en 3 CBS De Akker Oosterwolde Inhoud: Visie... 3 De start... 5 Planning... 6 Beredeneerd aanbod... 7 Afstemming... 8 Leeromgeving...

Nadere informatie

Verschillen en overeenkomsten*

Verschillen en overeenkomsten* Verschillen en overeenkomsten* Onderdeel Schatkist editie 3 Kleuterplein Ontwikkelingsgebieden 7 ontwikkelingsgebieden met daaronder domeinen en leerlijnen: 10 domeinen / leerlijnen Tussendoelen gebaseerd

Nadere informatie

Praktische Informatie De Tweeklank Groep 1/2

Praktische Informatie De Tweeklank Groep 1/2 Praktische Informatie De Tweeklank Groep 1/2 Welkom Allereerst willen wij ons even voorstellen. Op dit moment hebben we 1 groep 1-2. In deze groep zijn de volgende leerkrachten: Maandag en dinsdag: Lisa

Nadere informatie

Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b

Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b Welke leerkrachten staan in deze groepen: Groep 1-2a: Juf Laura Timmermans ltimmermans@bs-opweg.nl

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Als je meer wilt dan een goede dorpsschool..."

Als je meer wilt dan een goede dorpsschool... Burgemeester Westerbeek van Eertenschool Als je meer wilt dan een goede dorpsschool..." Nieuwsbrief 13 september 2013 In dit nummer: Schoolgids 2013-2014 De schoolgids geeft in vogelvlucht inzicht in de

Nadere informatie

Dit leert je kind in groep 1 Ontwikkelingssprongen bij kleuters Spelen is leren en leren is spelen. Piramide

Dit leert je kind in groep 1 Ontwikkelingssprongen bij kleuters Spelen is leren en leren is spelen. Piramide Dit leert je kind in groep 1 Tellen, kleuren en vormen benoemen, iets vertellen in de kring, samen spelen, rijmen, luisteren naar een verhaal: voor kleuters valt er heel wat te leren. In groep 1 gaat dat

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Hieronder volgt een beknopte uitleg van de begrippen die u in het rapport zult tegenkomen.

Hieronder volgt een beknopte uitleg van de begrippen die u in het rapport zult tegenkomen. Onderbouwrapport In het onderbouwrapport waarderen wij alle genoemde aspecten ten opzichte van de leeftijd. Een waardering wordt uitgedrukt in een cijfer. U kunt via de beknopte omschrijvingen in het rapport

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school.

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Voorwoord Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Onze visie op eigentijds, boeiend onderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje voor de kleutergroepen

Informatieboekje voor de kleutergroepen Informatieboekje voor de kleutergroepen Locatie Waterrijk Communicatie - De algemene informatie van de school verloopt via de app van de school. Er worden pushberichten gestuurd zodat u snel op de hoogte

Nadere informatie

Informatieboekje. Voorschool

Informatieboekje. Voorschool Informatieboekje Voorschool email: directie@pionier.nl website: www.obsdepionier.nl OBS de Pionier Zeislaan 3 4904 VC Oosterhout 0162-437832 Versie: juni 2017 Voorschool OBS de Pionier De voorschool van

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje De St. Nicolaasschool wil een professionele leergemeenschap zijn. Wij streven ernaar een veilige, positieve en stimulerende leeromgeving te bieden waar, met betrokkenheid

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 Dagritme Inloop: - Jassen aan het haakje. - Tas met fruitspullen in het vakje. - In de tas een extra plastic tas met reserve kleding. - Gymschoenen in een aparte tas. Deze

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 2A

Welkom op de informatieavond van groep 2A Welkom op de informatieavond van groep 2A Hoe ziet deze avond er uit? Algemene informatie Werkwijze in de onderbouw Een dag in groep 2 Waar werken we naar toe? Leerlingvolgsysteem Zorg Pedagogisch klimaat

Nadere informatie

Informatieboekje kleuters. Basisschool De Vink. Kuyperbrink VX Voorschoten

Informatieboekje kleuters. Basisschool De Vink. Kuyperbrink VX Voorschoten Informatieboekje kleuters Basisschool De Vink Kuyperbrink 12 2253 VX Voorschoten www.basisschooldevink.nl info@basisschooldevink.nl 071-5763580 Inhoudsopgave blz. Voor het eerst naar school. 3 1. Schooltijden

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool [Geef tekst op] Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop...

Nadere informatie

CBS It Haskerfjild E. A. Borgerstraat 27-28 8500 AC Joure tel. 0513 418317 website: `www.haskerfjild.nl

CBS It Haskerfjild E. A. Borgerstraat 27-28 8500 AC Joure tel. 0513 418317 website: `www.haskerfjild.nl CBS It Haskerfjild E. A. Borgerstraat 27-28 8500 AC Joure tel. 0513 418317 website: `www.haskerfjild.nl 2 1 Inhoud blz. 1. Inleiding 2 Visie 3 Kennismaken met school, groep en juf 4 De schooltijden 5 Zelfstandig

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 De organisatie van het onderwijs

Hoofdstuk 2 De organisatie van het onderwijs Hoofdstuk 2 De organisatie van het onderwijs 2.1. De organisatie van de school Wij hebben de school verdeeld in onderbouw en bovenbouw. Tot de onderbouw horen de groepen 1 t/m 4 en tot de bovenbouw de

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2!

Welkom in groep 1/2! Welkom in groep 1/2! Inhoud informatieavond Voorstellen Schoolplan Een schooldag van een kleuter Werkwijze en zorg Algemene zaken Kernwaarden Kernwaarden Dagindeling Binnenkomen, afscheid nemen 8.15: Schooldeuren

Nadere informatie

Een kijkje in groep 1-2

Een kijkje in groep 1-2 Het Talent Elk kind een ster Een kijkje in groep 1-2 Luciadonk 65 4707VK Roosendaal tel.: 0165-541894 fax: 0165-566212 e-mail: het.talent@kporoosendaal.nl Inhoud - Onze visie op het onderwijs in groep

Nadere informatie

Flexibele organisatie in de onderbouw Een alternatief voor het jaarklassensysteem in de groepen 1 t/m 4.

Flexibele organisatie in de onderbouw Een alternatief voor het jaarklassensysteem in de groepen 1 t/m 4. Flexibele organisatie in de onderbouw Een alternatief voor het jaarklassensysteem in de groepen 1 t/m 4. Hoe zou u het vinden om geremd te worden in uw ontwikkeling? Wie deze vraag stelt aan een volwassene

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1

Informatieboekje groep 1 Informatieboekje groep 1 Schooljaar 2017-2018 Vanaf 30-10-2017 heet onze school: Basisschool De Jonge Helden In en op dit boekje staat nog de oude schoolnaam. Inhoudsopgave De leerkrachten... 2 Spelend

Nadere informatie

Kleutergids KC Sterrenbosch

Kleutergids KC Sterrenbosch Kleutergids KC Sterrenbosch Een sterke basis met ruimte om te schitteren Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave: Kleutergids Leefklimaat Schooltijden groep 1-2 Praktische zaken Weektaak Methoden Thematisch werken

Nadere informatie

Inspiratie en professionalisering binnen het kleuteronderwijs. workshopaanbod

Inspiratie en professionalisering binnen het kleuteronderwijs. workshopaanbod Inspiratie en professionalisering binnen het kleuteronderwijs workshopaanbod 2017-2018 In de kleuterklas wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van elk kind. Investeer daarom in de kwaliteit van het

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

niet apart, maar samen

niet apart, maar samen 4 Daltononderwijs op de Ieme. Het woord Ieme betekent werkbij. Werkbijen werken hard met elkaar om tot goede resultaten te komen. We willen dat onze leerlingen veel leren en met plezier naar school gaan.

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Cluster 1/2

Informatieavond schooljaar Cluster 1/2 Informatieavond schooljaar 2018-2019 Cluster 1/2 Even voorstellen.. Programma Ik & Ko / Kleuterplein KIJK! het observatiesysteem Het rapport De ontwikkelingslijnen/hoe werken we in de kleuterklas? naar

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee in groep 1-2?

Wat maakt mijn kind allemaal mee in groep 1-2? Wat maakt mijn kind allemaal mee in groep 1-2? Informatieavond 1 september 2016 2 Het werken in de groepen 1 en 2 Dagindeling o Binnenkomst: Bij binnenkomst om 08.20 uur kijken de kinderen naar de dagritmekaarten.

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Visie van de Pionier. blz. 3. Visie spelend leren op de Pionier... blz. 3. Spel blz. 3. De hoeken: een rijke speel-werkplek... blz.

Inhoudsopgave. Visie van de Pionier. blz. 3. Visie spelend leren op de Pionier... blz. 3. Spel blz. 3. De hoeken: een rijke speel-werkplek... blz. 1 Inhoudsopgave Visie van de Pionier. blz. 3 Visie spelend leren op de Pionier... blz. 3 Spel blz. 3 De hoeken: een rijke speel-werkplek... blz. 5 De rol van de leerkracht..blz. 5 De rol van de ouders

Nadere informatie

informatiebrief groep 3b

informatiebrief groep 3b informatiebrief groep 3b 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends om 8.25 uur binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR 2015-2016 Leerkrachten: V. Pouwels, E. Triepels Pagina 1 van 5 ALGEMEEN Hieronder volgt een overzicht van activiteiten die dit schooljaar plaatsvinden. Bij de kleuters werken

Nadere informatie

Informatie groep 1/2. Schooljaar

Informatie groep 1/2. Schooljaar Informatie groep 1/2 Schooljaar 2018-2019 De leerkrachten van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda / juf Hetty Groep 1 /2 b juf Madelon / juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal

Nadere informatie

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2 INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemeen... 2 Dagindeling... 2 Inloop... 2 Kleine kring... 3 Grote kring... 3 Lezen... 3 Boekenpret... 3 Schrijven... 3 Rekenen/wiskunde...

Nadere informatie

Beleidsnotitie Zelfstandig werken OBS DE BOUWSTEEN

Beleidsnotitie Zelfstandig werken OBS DE BOUWSTEEN Beleidsnotitie Zelfstandig werken OBS DE BOUWSTEEN zelfstandig werken Pagina 1 Wat is zelfstandig werken: Het principe zelfstandig werken houdt in dat de kinderen enige tijd leerstof op hun eigen niveau

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen De Waterlelie, januari 2019 Locatiemanager: Yael Lindhout Horev

Pedagogische werkwijze Peuterspelen De Waterlelie, januari 2019 Locatiemanager: Yael Lindhout Horev Omvang van de peuterspelen Er kunnen maximaal 15 kinderen per dagdeel worden opgevangen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal aantal kinderen op de Horizontale/ verticale/ flexibele Leeftijdsindeling

Nadere informatie

Rondleiding door school met tekst en foto s 2015-2016

Rondleiding door school met tekst en foto s 2015-2016 de Uitkijck Margrietstraat 2, 3742 RC Baarn Tel. 035 54 144 13 Welkom, je bent net de drempel overgestapt van basisschool de Uitkijck. Ik ben Maila, je gids, kom maar mee. Zojuist heeft Linda je bij de

Nadere informatie

OUDERINFORMATIE GROEP 1-2 2014-2015. Basisschool A gene Wienberg. BS A gene Wienberg info@wienberg.nl 043-4559059

OUDERINFORMATIE GROEP 1-2 2014-2015. Basisschool A gene Wienberg. BS A gene Wienberg info@wienberg.nl 043-4559059 OUDERINFORMATIE GROEP 1-2 2014-2015 Basisschool A gene Wienberg 1 Beste ouders, Uw kind komt voor het eerst naar de basisschool. Door het lezen van deze informatie, willen wij u graag inzicht geven in

Nadere informatie