STAD DEINZE VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP MOLENS VAN DEINZE Juni 2008 FOTO UAPS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STAD DEINZE VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP MOLENS VAN DEINZE Juni 2008 FOTO UAPS"

Transcriptie

1 STAD DEINZE VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP MOLENS VAN DEINZE Juni 2008 FOTO UAPS

2 Inhoudstafel 1. Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer 2. Beschrijving en verduidelijking van het voorgenomen plan en in voorkomend geval redelijke alternatieven voor het plan of onderdelen ervan 2.1. Situering van het plangebied 2.2. Beslissing tot opmaak 2.3. Motivering tot opmaak 2.4. In uitvoering van GRS 2.5. In uitvoering van het stadsvernieuwingsproject 2.6. Gehanteerde ruimtelijke concepten 2.7. Afbakening van het toepassingsgebied en de plan-mer-plicht 3. In voorkomend geval een beoordeling of het voorgenomen plan of programma grensoverschrijdende of gewestgrensoverschrijdende aanzienlijke milieueffecten kan hebben 4. Een beschrijving en een inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma 4.1. op de gezondheid en de veiligheid van de mens 4.2. op de ruimtelijke ordening 4.3. op de biodiversiteit, de fauna en de flora 4.4. op de energie- en grondstoffenvoorraden 4.5. op de bodem 4.6. op het water 4.7. op de atmosfeer en de klimatologische factoren 4.8. op het geluid 4.9. op het licht op de stoffelijke goederen op het cultureel erfgoed, met inbegrip van het architectonisch en archeologisch erfgoed op het landschap op de mobiliteit op de samenhang tussen de genoemde factoren 5. Relevante gegevens met inbegrip van de redenen waarom de initiatiefnemer meent geen plan-mer te moeten opmaken overeenkomstig art , 1, 5 van het DABM 6. Verzoek om uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van het verzoek tot raadpleging het advies over te maken door betekening of tegen ontvangstbewijs aan de initiatiefnemer

3 1. Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer Initiatiefnemer: Stad Deinze Markt Deinze Opdrachthouder: Peter Coppens Markt Deinze 2. Beschrijving en verduidelijking van het voorgenomen plan en in voorkomend geval redelijke alternatieven voor het plan of onderdelen ervan 2.1. Situering van het plangebied Het plangebied is gelegen tussen de Tolpoortstraat, de belangrijkste winkelas van Deinze, en de Leie. De site ligt binnen het centrum van Deinze. Het plangebied wordt begrensd door: in het noorden: de Leie in het oosten: de terreinen van het SHZMinstituut in het zuiden: de perceelsgrenzen van de bebouwing in de Tolpoortstraat in het westen: de Tolpoortstraat Het grootste gedeelte van het plangebied is het terrein en de bebouwing van het bedrijf Dossche Mills NV, het overige gedeelte betreft de bebouwing van het eerste gedeelte van de Tolpoortstraat met de aanhorige tuinzone. Deze gebouwen hebben een woonfunctie, handelsfunctie of een combinatie van de twee. De Tolpoortstraat vormt samen met de Markt en de Stationsstraat een kleinhandelslint. Mede hierdoor is de Tolpoortstraat essentieel Kaart situering plangebied voor het functioneren van de kern Deinze met 75% van alle handelsactiviteiten in Deinze. Het betreft zaken gericht op dagelijkse voorzieningen, shopping en detailhandel. De totale oppervlakte van het plangebied bedraagt 3,84 ha.

4 2.2. Beslissing tot opmaak Bij gemeenteraadsbeslissing dd. 26/01/2006 werd het principe tot opmaak van het BPA Molens van Deinze goedgekeurd en werd Peter Coppens, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar, aangesteld als ontwerper van het BPA Molens van Deinze. Aangezien in tussentijd het GRS goedgekeurd werd zal de procedure voor de opmaak van het BPA verder gezet worden als opmaak van een RUP Motivering tot opmaak De aanleidingen tot opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan is de herlocalisatie van het bedrijf Dossche Mills NV van hun huidige site in het centrum van Deinze naar het bedrijventerrein Dossche aan de rand van de stad ter hoogte van de Tweebruggenlaan en het Schipdonkkanaal. Het doel van dit Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) bestaat erin het terrein van De Molens van Deinze en de aanliggende terreinen langs de Leie een kwalitatieve herbestemming te geven na de stopzetting van de bedrijvigheid, met respect voor de historische context en de ligging aan de Leie. De ontwikkeling van het binnengebied moet stimulerend optreden voor de kernversterking van Deinze door een kwalitatieve invulling, geënt op de fysieke context van het industrieel erfgoed. Daarbij wordt gestreefd naar een gezonde mix van een gedifferentieerd woningaanbod, aangevuld met lokale winkels, diensten, horeca en gemeenschapsfuncties. Het RUP moet een meerwaarde creëren voor de site met respect voor de ruimtelijke draagkracht (bereikbaarheid, verkeer, enz) In uitvoering van GRS Algemeen De opmaak van het RUP Molens van Deinze kadert binnen het GRS, goedgekeurd door de Bestendige Deputatie dd. 20/03/2008.

5 Gewenste ruimtelijke structuur kleinstedelijk gebied De gewenste ruimtelijke structuur, zoals beschreven in het voorontwerp van het GRS, is een gevolg van volgende uitgangspunten: Het fysisch systeem als basis voor verdere ontwikkeling. Bundelen van activiteiten en ontwikkelingen in het stedelijk gebied en in de woonkernen. De open ruimte vrijwaren voor essentiële functies. Streven naar gebiedsgerichte ruimtelijke kwaliteit. Aandacht voor de verschijningsvorm van de ruimte. Het structuurplan definieert Deinze als een stad die zich verder ontwikkeld als kleinstedelijk centrum. Het plangebied maakt deel uit van het deelgebied Kleinstedelijk gebied ; het beleid in dit gebied is gericht op het stedelijk kernbeleid, waar door middel van inbreiding, herlocalisatie van bedrijven en sanering van verlaten bedrijfsterreinen ruimte vrijkomt voor nieuwe functies, in het bijzonder wonen. Kernversterking hangt er samen met de inrichting van het openbaar domein en de uitbouw van een duidelijke verkeersstructuur. De ruimtelijke concepten voor de stedelijke kern zijn: Deinze als regionaal centrum. Deinze stedelijk gebied met aantrekkingskracht Aanbieden van een gedifferentieerd aanbod aan woningen. Authenticiteit laten doorleven door het behouden en versterken van de beeldbepalende elementen ( gebouwen, bomen, plekken ). Versterken van de stedelijke identiteit. Ontwikkelen van nieuwe gebieden voor stedelijke versterking. Leie als aanknopingspunt voor aantrekkelijk wonen langs het water Leie als aanknopingspunten voor groen en water in de stad. Afdwingen van het wonen boven de winkel 2.5. In uitvoering van het stadsvernieuwingsproject De opmaak van het RUP is het ruimtelijke instrument voor de uitwerking van het stadsvernieuwingsproject Molens van Deinze dat kadert binnen het stadsvernieuwingsproject voor de stadskern van Deinze waarvoor een strategisch stedenbouwkundig plan in opmaak is in samenspraak met het team stedenbeleid van de Vlaamse regering. Dit plan zorgt voor de samenhang van alle initiatieven en projecten inzake stadskernvernieuwing die genomen zullen worden de komende jaren. De motor van het stadsvernieuwingsproject is de herbestemming van de site van de Molens van Deinze. De gebouwen en het terrein worden herbestemd met respect voor de historische context en de ligging aan de Leie, dit houdt in dat de architecturaal en historisch interessante gebouwen behouden blijven en aangevuld worden met nieuwbouw op schaal van de omgeving in een publiek domein dat de toegankelijkheid naar de Leie toe accentueert.

6 Binnen de site wordt een gezonde mix van een gedifferentieerd woningaanbod geboden gaande van stadswoningen, appartementen met één, twee, of drie slaapkamers en lofts. Het bijkomende woningaanbod wordt ingeschat op ongeveer 200 wooneenheden. Als publieke functie wordt in de oude molen de oprichting van een streekbezoekerscentrum voorzien. Langsheen de Leie wordt een fiets- en wandelverbinding aangelegd die de stadskern en de projectsite toegankelijk maakt voor de centrumbewoners en voorbijgangers. De bestaande loskade wordt omgevormd tot een aanmeersteiger voor watertoerisme en vormt de toegangspoort voor Deinze voor het watertoerisme in de Leiestreek. Als overgangsgebied van het stedelijke naar de openheid van de Leie wordt een stadspark aangelegd Gehanteerde Ruimtelijke concepten. Bij de uitwerking van het RUP worden de volgende ruimtelijke concepten gehanteerd : - Stedelijke beeldvorming. Door de inrichting en herinrichting van het publiek domein en de herbestemming van de site Molens van Deinze, vormt het project het stedelijk beeld van Deinze in de toekomst met als beelddragers de Leie en de Molens van Deinze. - Kwalitatief stedelijk wonen Binnen de stedelijke kern wordt door de herbestemming van de site Molens van Deinze een gedifferentieerd woningaanbod voorzien in de nabijheid van alle voorzieningen en op wandelafstand van het openbaar vervoer. - Cultureel en industrieel erfgoed. Door de herbestemming en het behoud van de architecturaal interessante gebouwen op de site van de Molens van Deinze wordt het industrieel erfgoed in de kern van de Stad behouden en vormen ze een getuige van het industriële verleden in de stad. - Doorwaadbaarheid gebied. De Leie vormt de ruggengraat van de aanwezige open ruimten. Om de relatie met het water te versterken dient een aantrekkelijk publiek domein uitgewerkt te worden dat geënt is op de waterloop. Het binnengebied wordt vanaf de Leie op diverse plaatsen toegankelijk - Stedelijk groen : Binnen het plangebied wordt door de aanleg van wijkparken in relatie met de Leie een groene ademruimte gevormd binnen de stedelijke kern, in functie van het stedelijk wonen, ontspannen en werken. - Kwalitatieve stedelijke gebruikersruimte. Door de aanleg van de wandelboulevards langsheen de beide zijden van de Leie als een kwalitatieve omgeving wordt voor de inwoners van de stedelijke kern een omgeving gecreëerd waar het aangenaam wandelen en vertoeven is.

7 - Recreatieve / toeristische waarde Leie. Door de herbestemming van het oude molengebouw naar een streekbezoekerscentrum gecombineerd met de aanleg van een aanlegsteiger aan de bestaande kade van de bedrijvensite wordt een recreatief verbindingspunt gevormd tussen de Stad en de Leiestreek. Horeca en een goede aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk ondersteunen dat Afbakening van het toepassingsgebied en de plan-mer-plicht Fase 1: Definitie van plan of programma De definitie van plan of programma bevat drie voorwaarden die tegelijkertijd moeten vervuld worden. Het betreft volgende drie voorwaarden: 1 decretale of bestuursrechtelijke bepalingen moeten voorschrijven dat een plan of programma wordt opgesteld en/of vastgesteld; 2 het moet gaan om een plan of programma dat door een instantie op regionaal, provinciaal of lokaal niveau is opgesteld; 3 het plan of programma moet via een wetgevingsprocedure door het parlement of de regering worden vastgesteld of door een instantie (regionaal, provinciaal of lokaal niveau) worden vastgesteld. Het decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening schrijft de opmaak en de vaststelling voor van ruimtelijke uitvoeringsplannen. Het RUP wordt opgemaakt op initiatief van de stad Deinze. Een gemeentelijk RUP wordt vastgesteld door de gemeenteraad en goedgekeurd door de Bestendige Deputatie. Het RUP Molens van Deinze valt onder de definitie van plan of programma. Fase 2: Toepassingsgebied Het betrokken plan of programma valt onder het toepassingsgebied van het D.A.B.M. Het toepassingsgebied wordt in twee categorieën van plannen en programma s opgesplitst: - plannen of programma s, of de wijziging ervan, die het kader vormen voor de toekenning van een vergunning voor een project; - plannen of programma s, of de wijziging ervan, waarvoor, gelet op de mogelijke betekenisvolle effecten op speciale beschermingszones, een passende beoordeling is vereist uit hoofde van artikel 36ter, 3, eerste lid van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu. Het RUP vormt het kader op basis waarvan stedenbouwkundig vergunningen (bijvoorbeeld voor de gebouwen) zullen worden toegekend, zodoende is aan deze voorwaarde voldaan.

8 Fase 3: Bepaling van de plicht tot opmaak van een plan-mer Bij plannen en programma s die van rechtswege onderworpen zijn aan de plan-merplicht is er geen voorafgaande toetsing vereist daar er op onweerlegbare wijze wordt vermoed dat deze plannen en programma s aanzienlijke milieueffecten kunnen hebben. Men onderscheidt twee groepen van plannen en programma s: a) plannen en programma s, of de wijziging ervan, die tegelijkertijd - een kader vormen voor de toekenning van een vergunning voor de in bijlagen I en II van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 december 2004 opgesomde projecten - niet het gebruik regelen van een klein gebied op lokaal niveau, noch een kleine wijziging inhouden - betrekking hebben op landbouw, bosbouw, visserij, energie, industrie, vervoer, afvalstoffenbeheer, waterbeheer, telecommunicatie, toerisme en ruimtelijke ordening of grondgebruik (artikel 4.2.3, 2, 1 D.A.B.M.); b) plannen en programma s of de wijziging ervan waarvoor, gelet op de mogelijke betekenisvolle effecten op speciale beschermingszones, een passende beoordeling vereist is (artikel 4.2.1, tweede lid D.A.B.M.). Het RUP is niet van rechtswege onderworpen aan de plan-mer-plicht want het vormt niet het kader voor de toekenning van een vergunning voor een project opgesomd in bijlage I of II van het Besluit van de Vlaamse Regering van , het regelt niet het gebruik van een klein gebied op lokaal niveau (totale oppervlakte RUP is ca 3,84 ha waarvan ca 1,35 ha nog niet ontwikkeld is als woongebied) en het heeft betrekking op de ruimtelijke ordening. In de buurt van het plangebied bevinden zich geen Vogelrichtlijn- of Habitatrichtlijngebieden zodat er geen passende beoordeling vereist is. : Het RUP valt onder de screeningsplicht. 3. In voorkomend geval een beoordeling of het voorgenomen plan of programma grensoverschrijdende of gewestgrensoverschrijdende aanzienlijke milieueffecten kan hebben De uitvoering van het RUP betreft de omvorming van een bedrijvensite tot een kwalitatief stedelijk woonproject. Het plangebied heeft een totale oppervlakte van 3,84 ha. Waarvan in de huidige context 1,35 ha de bestemming van ambachtelijke zone heeft. Er zullen in totaal ongeveer 200 wooneenheden gerealiseerd worden. Er worden geen effecten verwacht die de gewestgrens of de landsgrens zullen overschrijden.

9 4. Een beschrijving en een inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma Hier wordt een overzicht gevraagd van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het plan of programma op: de gezondheid en veiligheid van de mens de ruimtelijke ordening de biodiversiteit de fauna en flora de energie- en grondstoffenvoorraden de bodem het water de atmosfeer de klimatologische factoren het geluid het licht de stoffelijke goederen het cultureel erfgoed, met inbegrip van het architectonisch en archeologisch erfgoed het landschap de mobiliteit de samenhang tussen de genoemde factoren Er wordt gebruik gemaakt van een ingreepeffectenschema. De effecten waarvan vermoed wordt dat ze waarschijnlijk significant zijn worden verder meer in detail onderzocht. Op de effecten die vermoedelijk niet significant zijn worden minder diep ingegaan.

10 Ingreepeffectenschema Ingreep Omvang in tijd Lucht Geluid en trillingen Licht, warmte bodem Water Geur Opp (m²) Duur Aanlegfase Aanleg wegenis, Tijdelijk T/N* T/N* N P/N* P/N* N nutsvoorzieningen en openbare ruimte Bouwen en Tijdelijk T/N* T/N* N P/N* P/N* N verbouwen gebouwen Exploitatiefase Bijkomende Permanent S S N N N N mobiliteit Afvoer hemelwater Permanent N N N S S N Afvoer afvalwater Permanent N N N N N* N Verwarming gebouwen Permanent S N N N N N N: niet significant effect N*: waarschijnlijk niet significant effect, effect zeer beperkt in ruimte en omvang, zeer lokaal effect S: (waarschijnlijk) significant effect T: tijdelijk effect P: permanent effect O: positief effect V: verder onderzoek noodzakelijk bij vergunningsaanvraag

11 4.1. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de gezondheid en de veiligheid van de mens Het doel van het RUP is om een actieve bedrijvensite die deels gelegen is in de woonzone en deels gelegen is in een ambachtelijke bedrijvenzone te herbestemmen in een zone waarbinnen een kwalitatief stedelijk woonproject gecombineerd met een aantrekkelijk publiek domein en publieke functies gerealiseerd kan worden. Op de site is een industrieel bedrijf dat bloem vervaardigd actief. Langsheen de Tolpoortstraat zijn woningen gecombineerd met handel en diensten aanwezig. Kaart:gewestplan (agiv) Beschrijving effect De bedrijfsactiviteit van de molens van Deinze wordt stopgezet en vervangen door voornamelijk wooneenheden. Beperkt worden er publieke functies voorzien ( horeca, diensten ). Er zullen geen nieuwe bedrijven toegelaten worden. Door de uitvoering van het RUP verdwijnen alle risico s die verbonden zijn aan het bestaande bedrijf, de nieuwe bestemmingen zal nauwelijks risico s voor de gezondheid en de veiligheid van de omwonenden opleveren.

12 4.2. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de ruimtelijke ordening Het plangebied situeert zich in de kern van de stad Deinze aan de Leie. Op de bedrijfssite, die een binnengebied vormt, zijn een aantal grootschalige gebouwen aanwezig. Het terrein is praktisch volledig verhard. De Tolpoortstraat is de winkelstraat van de kern van Deinze, de bebouwing bestaat uit een menging van gebouwen met 2 bouwlagen en een dak met nieuwbouw gebouwen met 5 bouwlagen. Het gemeentelijk RUP geeft uitvoering aan het GRS en staat onderaan de hiërarchie van de ruimtelijke uitvoeringsplannen. Het RUP heeft enkel betrekking op (een deel van) het grondgebied van de stad Deinze. Zie ook onder 2.4. Beschrijving effect Door de herbestemming wordt een kwalitatief stedelijk woonproject gerealiseerd dat afgestemd is op de omgeving. Geen aanzienlijk effect

13 4.3. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de biodiversiteit, de fauna en de flora Binnen het plangebied van onderhavig GRUP zijn geen biologisch waardevolle gebieden gelegen. De oude Leiearm aan het Martinuspark is opgenomen op de biologische waarderingskaart. Er bevinden zich geen ecologische impulsgebieden en geen habitat- of vogelrichtlijngebieden in de onmiddellijke omgeving van het plangebied. Kaart: Biologische waarderingskaart (agiv) In het plangebied bevinden zich geen waardevolle fauna of flora die verloren dreigen te gaan bij de herbestemming. De waardevolle elementen in de oude Leiearm zullen geen negatieve effecten ondervinden van de herbestemming van de bedrijfssite.

14 4.4. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de energie- en grondstoffenvoorraden Aanwezigheid van een aantal historische industriële gebouwen die als beeldbepalend voor de kern van Deinze beschouwd worden. Effect Bij de bouw van de gebouwen en de verbouwing van de te behouden gebouwen zal er verbruik van energie en grondstoffen zijn. Milderende maatregelen EPB-regelgeving Behouden van een gedeelte van de bestaande gebouwen Er zal niet meer energie- en grondstoffen verbruikt worden dan noodzakelijk. Geen aanzienlijk effect.

15 4.5. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de bodem Bodemkaart: De reeds bestaande bebouwing heeft een antropogene ondergrond. GAS-kaart: Het plangebied behoort niet tot de gewenste agrarische structuur VLAREBO-activiteiten: Er zijn VLAREBO-activiteiten gekend in het plangebied. De bedrijfssite is praktisch over zijn volledige oppervlakte verhard. Beschrijving van het effect Kaart: bodemkaart (agiv ) Door de herbestemming en de realisatie van het project zullen de aanwezige verontreinigingsbronnen verwijderd worden. Door de aanleg van een buurtpark in het publieke domein zal een gedeelte van de bestaande verharding verdwijnen, waardoor er terug meer hemelwater in de bodem kan dringen. Op het gebied van de bebouwing wordt geen effect verwacht aangezien er een gedeelte van de bebouwing behouden blijft en een gedeelte na sloping herbouwd wordt zonder een noemenswaardige wijziging in bezetting. Milderende maatregelen De gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, buffer- en infiltratievoorzieningen en de gescheiden afvoer van afvalwater en hemelwater legt op dat het opgevangen hemelwater in eerste instantie nuttig moet toegepast worden (hemelwaterput) en indien dit niet kan ter plaatse geïnfiltreerd of als laatste keuze gebufferd en vertraagd afgevoerd. Er zal een stadsdeel ontwikkeld worden waar voornamelijk gewoond wordt. Er zullen geen bedrijven (met eventuele nieuwe VLAREBO-activiteiten) toegelaten worden.

16 Het effect in positieve zin is aanzienlijk door het wegnemen van de bedrijfsactiviteit. De nieuwe bestemmingen hebben geen aanzienlijke effecten, mits het nemen van milderende maatregelen Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op het water Watertoetskaarten: Het RUP is niet gelegen in een effectief overstromingsgevoelig gebied. Het plangebied behoort niet tot het winterbed van een grote rivier. Beschrijving effect Er zal afvalwater geloosd worden, afkomstig van de woningen en publieke functies. Door de vermindering van de verharde oppervlakte zal er terug meer water in de bodem sijpelen. Milderende maatregelen Kaart: overstromingsgevoelige gebieden (agiv) Er zal een gescheiden riolering aangelegd te worden op de site voor de afvoer van het huishoudelijke afvalwater. De te voorziene afvalwaterriool dient aangesloten te worden op de bestaande afvalwaterriool in de Tolpoortstraat. De gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, buffer- en infiltratievoorzieningen en de gescheiden afvoer van afvalwater en hemelwater legt op dat het opgevangen hemelwater in eerste instantie nuttig moet toegepast worden (hemelwaterput) en indien dit niet kan, ter plaatse geïnfiltreerd of als laatste keuze gebufferd en vertraagd afgevoerd. Geen aanzienlijke effecten, mits het nemen van milderende maatregelen.

17 4.7. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de atmosfeer en de klimatologische factoren Luchtverontreiniging ten gevolge van de bedrijfsactiviteit : - productieproces - wagens werknemers ( 110 WN waarvan 90% met de wagen komt = 198 bewegingen per dag ) - vrachtwagens ( 80 tot 90 leveringen en afvoeringen per dag = 160 tot 180 bewegingen per dag ) - wagens bezoekers ( 20 bezoekers per dag = 40 bewegingen per dag ) - intern verkeer tussen sites ( 3 keer 20 bewegingen per dag =60 bewegingen per dag ) Beschrijving effect Tijdelijke stofhinder bij de aanleg van het publiek domein (gebouwen, wegenis, nutsvoorzieningen, ed.) Tijdelijke stofhinder bij de bouw en verbouwing van de gebouwen Luchtverontreiniging door verwarming van de gebouwen. Verdwijnen luchtverontreiniging ten gevolge van de bedrijfsactiviteit : - productieproces - wagens werknemers - vrachtwagens - intern verkeer tussen sites Luchtverontreiniging door de wagens van de bewoners en gebruikers: Aantal woonentiteiten = 200 tot max. 230 Geraamd aantal auto s = 552 tot max. 635 bewegingen (2,76 auto s per wooneenheid) na modal split 455 tot max. 523 auto s ( 82,52 % van de verplaatsing per auto Milderende maatregelen EPB-regelgeving Wettelijke voorschriften onderhoud verwarmingsinstallaties Promoten van duurzame technieken inzake verwarming Het effect in de positieve zin is groot het negatieve effect is eerder kleinschalig.

18 4.8. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op het geluid Geluidshinder ten gevolge van de bedrijfsactiviteit : - productieproces - wagens werknemers ( 110 WN waarvan 90% met de wagen komt = 198 bewegingen per dag ) - vrachtwagens ( 80 tot 90 leveringen en afvoeringen per dag = 160 tot 180 bewegingen per dag ) - wagens bezoekers ( 20 bezoekers per dag = 40 bewegingen per dag ) - intern verkeer tussen sites ( 3 keer 20 bewegingen per dag =60 bewegingen per dag ) Beschrijving effect Tijdelijke geluidshinder bij de aanleg van het publiek domein (gebouwen, wegenis, nutsvoorzieningen, ed.) Tijdelijke geluidshinder bij de bouw van de woningen Verdwijnen geluidshinder ten gevolge van de bedrijfsactiviteit : - productieproces - wagens werknemers ( 110 WN waarvan 90% met de wagen komt = 198 bewegingen per dag ) - vrachtwagens ( 80 tot 90 leveringen en afvoeringen per dag = 160 tot 180 bewegingen per dag ) - wagens bezoekers ( 20 bezoekers per dag = 40 bewegingen per dag ) - intern verkeer tussen sites ( 3 keer 20 bewegingen per dag =60 bewegingen per dag ) Geluidshinder door de wagens van de bewoners en gebruikers: Aantal woonentiteiten = 200 tot max. 230 Geraamd aantal auto s = 552 tot max. 635 bewegingen (2,76 auto s per wooneenheid) na modal split 455 tot max. 523 auto s ( 82,52 % van de verplaatsing per auto ) Het effect in de positieve zin is groot het negatieve effect is eerder kleinschalig.

19 4.9. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op het licht Het bedrijfsterrein wordt verlicht in functie van de bedrijfsvoering s nachts. Beschrijving effect Lichthinder door straatverlichting als gevolg vervanging terreinverlichting. Bijkomende lichthinder door verlichting woningen en publieke functies Milderende maatregelen Keuze goede armaturen straatverlichting Het RUP vormt niet het kader voor projecten die veel verlichting met zich meebrengen zoals sportvelden, serrebedrijven en winkels met lichtreclame en verlichte terreinen. Geen aanzienlijk effect Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de stoffelijke goederen Geen aanzienlijk effect

20 4.11. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op het cultureel erfgoed, met inbegrip van het architectonisch en archeologisch erfgoed Binnen het plangebied, noch in de omgeving zijn beschermde monumenten gelegen. Binnen het plangebied, noch in de omgeving zijn beschermde landschappen gelegen. Binnen het plangebied, noch in de omgeving zijn beschermde dorpsgezichten gelegen. Geen aanzienlijke effecten Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op het landschap In het plangebied zijn geen ankerplaatsen. In het plangebied zijn geen relictzones Het plangebied ligt in de kern van de stad. Geen aanzienlijke effecten Kaart: Ankerplaatsen en relictzones

21 4.13. Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de mobiliteit Bestaande ontsluitingwegen : Het plangebied wordt ontsloten door de Tolpoortstraat. Deze weg betreft een éénrichtingsweg die voldoende breed is. De Tolpoortstraat is een goed uitgeruste centrumstraat. Bestaande verkeersintensiteiten: - wagens werknemers : 110 WN waarvan 90% met de wagen komt = 198 bewegingen per dag - vrachtwagens : 80 tot 90 leveringen en afvoeringen per dag = 160 tot 180 bewegingen per dag - wagens bezoekers : 20 bezoekers per dag = 40 bewegingen per dag - zakelijk verkeer tussen sites : 3 keer 20 bewegingen per dag =60 bewegingen per dag Beschrijving effect Wegvallen van de bestaande verkeersbewegingen van de bedrijfsvoering. Nieuwe verkeersbewegingen Aantal woonentiteiten = 200 tot max. 230 Geraamd aantal auto s = 552 tot max. 635 bewegingen (2,76 bewegingen per wooneenheid) na modal split 455 tot max. 523 auto s ( 82,52 % van de verplaatsing per auto ) De balans tussen de nieuwe verkeersstroom ten opzichte van de bestaande verkeersstroom is positief door het wegvallen van het zwaar vrachtverkeer, de autobewegingen kunnen niet als een aanzienlijk effect beschouwd worden Een beschrijving en inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieueffecten van het voorgenomen plan of programma op de samenhang tussen de genoemde factoren Geen aanzienlijk effect

22 5. Relevante gegevens met inbegrip van de redenen waarom de initiatiefnemer meent geen plan-mer te moeten opmaken overeenkomstig art , 1, 5 van het DABM Het RUP betreft in hoofdzaak de herbestemming van een bedrijfssite naar een kwalitatief stedelijk project met als hoofdbestemming de woonfunctie. Door het wegvallen van de bedrijfsactiviteit binnen de stadskern zijn de te verwachten effecten positief. Er kan dus gesteld worden dat er geen aanzienlijke negatieve effecten, moeten verwacht worden. 6. Verzoek om uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van het verzoek tot raadpleging het advies over te maken door betekening of tegen ontvangstbewijs aan de initiatiefnemer

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 00000 Stad Tielt Verzoek tot raadpleging RUP Ankelaarstraat plan_id: april 2009 1. inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer...

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf - Diensthoofd Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen

Nadere informatie

2. Beschrijving en verduidelijking van het voorgenomen plan en in voorkomend geval redelijke alternatieven voor het plan of onderdelen ervan

2. Beschrijving en verduidelijking van het voorgenomen plan en in voorkomend geval redelijke alternatieven voor het plan of onderdelen ervan 1. Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer Initiatiefnemer: Gemeente Grobbendonk Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk Opdrachthouder: bvba ARK Sint-Waldetrudisstraat 9b 2200 Herentals 2. Beschrijving

Nadere informatie

Wanneer is een plan of programma plan-m.e.r.- plichtig?

Wanneer is een plan of programma plan-m.e.r.- plichtig? Wanneer is een plan of programma plan-m.e.r.- plichtig? Art. 4.1.1, 1, 4 DABM 3 cumulatieve voorwaarden Opstellen en/of vaststellen voorgeschreven op grond van decretale of bestuursrechtelijke bepalingen

Nadere informatie

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging 05574 Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging plan_id: 2.24_34_1 juli 2010 baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 1. inlichtingen

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen (4)

Nadere informatie

Wanneer is een plan of programma plan-m.e.r.- plichtig?

Wanneer is een plan of programma plan-m.e.r.- plichtig? Wanneer is een plan of programma plan-m.e.r.- plichtig? SCHEMA GEEN PLANMER GEEN PLAN-MER Fase 1: DEFINITIE? Neen Ja Fase 2: TOEPASSINGSGEBIED? Neen Ja Fase 3: VAN RECHTSWEGE? Neen Ja SCREENING PLAN-MER

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve Molenstraat

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve Molenstraat Nota bta /nvd auteur u war 004/ NVD-ddc dossier 20080826 screeningsnota warmolenstraat.doc bestand 29 augustus 2008 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Gemeente WEVELGEM: RUP 3-1 Menenstraat-Noord

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Gemeente WEVELGEM: RUP 3-1 Menenstraat-Noord Nota SVE/JKL auteur u wev 3.1 Menestraat-Noord dossier 20080618_planmerscreening_Menestraa t-noord bestand 4 Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Gemeente WEVELGEM: RUP 3-1 Menenstraat-Noord

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf N.V. Wijckmans te Ham Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Zelzate. Voorontwerp GRUP Wittouck. Verzoek tot raadpleging. Gent,

Zelzate. Voorontwerp GRUP Wittouck. Verzoek tot raadpleging. Gent, Zelzate Voorontwerp GRUP Wittouck Verzoek tot raadpleging Gent, 12-06-2009 Ge port arthurlaan 11 B-9000 gent tel 32 (9) 251 22 22 fax 32 (9) 251 22 28 e-mail info@veneco.be www.veneco.be Documentgeschiedenis

Nadere informatie

Stad Diksmuide. verzoek tot raadpleging. west-vlaamse intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.

Stad Diksmuide. verzoek tot raadpleging. west-vlaamse intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi. west-vlaamse intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 05429 Stad Diksmuide RUP Woumen begraafplaats verzoek tot raadpleging Oktober09 1. Inlichtingen

Nadere informatie

onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening)

onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening) onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening) RUP gemeenteplein gemeente edegem maart 2009 VERZOEK TOT RAADPLEGING Inhoud Kaarten...3 1. Beschrijving plan en afbakening plangebied...4

Nadere informatie

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website: SCHOOT

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website:  SCHOOT Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: 013 66 17 15 fax: 013 67 36 93 Website: www.tessenderlo.be SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEINTEGREERD ADVIES GEMEENTELIJK RUP SCHOOT Ilgatlaan

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 59.744/1/V van 10 augustus 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juli 2009 aangepaste versie

Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juli 2009 aangepaste versie RUP Viergemeet Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juli 2009 aangepaste versie 1 Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer Initiatiefnemer: Gemeente Beveren

Nadere informatie

Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten

Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten Deze taak zal gaan over het stadsvernieuwingsproject te Deinze nl. Wonen aan de Leie. Ik heb gekozen voor deze stad, omdat dit dicht bij mij in de buurt is. Zo kon

Nadere informatie

RUP ZORGDORP STARTNOTA

RUP ZORGDORP STARTNOTA RUP ZORGDORP STARTNOTA participatiemoment 13-06-2018 06492 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be INHOUD wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan? waarom een RUP Zorgdorp?

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 RUP Kanaalzone West Wielsbeke Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Welke plannen worden vervangen? Situering van het plangebied Hoger beleidskader

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek

historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek Bijlage 1: grafisch plan Bijlage 2 stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap colofon

Nadere informatie

afbakening zeehavengebied Antwerpen

afbakening zeehavengebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening zeehavengebied Antwerpen Havenontwikkeling linkerscheldeoever Bijlage VIb: onderzoek tot milieueffectrapportage deelgebied polder tussen Verrebroek en

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79)

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) Roeselare - Tielt 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) 0180 De gebieden die als "reservegebied voor woonwijken" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de gemeente of de vereniging van gemeenten

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

RUP Hernieuwenburg Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Hernieuwenburg 24/08/2015

RUP Hernieuwenburg Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Hernieuwenburg 24/08/2015 RUP Hernieuwenburg Wielsbeke Bewonersvergadering OC Hernieuwenburg 24/08/2015 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Situering van het plangebied Aanleiding aan te pakken ruimtelijke vraagstukken

Nadere informatie

Openruimtegebieden Beneden-Nete

Openruimtegebieden Beneden-Nete ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtegebieden Beneden-Nete Afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur, regio Neteland Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften

Nadere informatie

STAD TIELT VERZOEK TOT RAADPLEGING

STAD TIELT VERZOEK TOT RAADPLEGING 06313 STAD TIELT VERZOEK TOT RAADPLEGING MAART 2017 RUP Ter Kouter Kanegem plan.id. RUP_37015_214_00010_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be 1 inlichtingen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking RUP Zonevreemde recreatie Toelichting Bevolking 11 juni 2018 RUP Is een uitvoering van het Gemeentelijke Ruimtelijke Structuurplan (GRS) Vervangt het gewestplan Bestaat uit een grafisch plan en bijhorende

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur regio Waasland gebieden van het geactualiseerd Sigmaplan Durmevallei Bijlage II: stedenbouwkundige

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf Makro te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne PRESENTATIE GRS Herne Wat komt aan bod: Wat is een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan? Hoe past het gemeentelijk structuurplan in het structuurplan van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid?

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Zone voor wonen en jeugdverblijf...38 Artikel 2: Recreatief parkgebied...42 Artikel 0: Algemene bepalingen 0.1. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel 2 mei 2017 Geachte, U vindt hierbij het inlichtingenformulier vastgoedinformatie en het stedenbouwkundig uittreksel betreffende het vastgoed gelegen in Dokter Haubenlaan(M)

Nadere informatie

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus VR 2018 1409 DOC.1020/5BIS Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften Bijlage II Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

Oostende - Middenkust

Oostende - Middenkust Oostende - Middenkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 26/01/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven en oranje gekleurd en met

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Gent

Afbakening grootstedelijk gebied Gent Pagina 1/72 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Gent Bijlage 2: Stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Pagina 2/72 Colofon samenstelling

Nadere informatie

Aanleiding Stadsvernieuwing:

Aanleiding Stadsvernieuwing: Situering Aanleiding Stadsvernieuwing: Herlocalisatieplannen Dossche Mills Beleidsplan met prioriteit voor stadsvernieuwingsprojecten Diverse investeringsprojecten in de stadskern Beleidsplan 2007 Beleidsplan

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Dendermonde Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Bindend gedeelte Studiebureau VDS b.v.b.a. 2 Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk

Nadere informatie

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt RUP Eiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatiemarkt 7.12.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kruishoutem

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kruishoutem Gemeente Kruishoutem Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kruishoutem Ontwerp Bindend gedeelte Uitgave Datum 1 november 2004 2 februari 2005 3 mei 2005 4 oktober 2005 5 april 2006 Studiebureau VDS b.v.b.a.

Nadere informatie

Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juni 2009

Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juni 2009 RUP Kloosterwijk Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juni 2009 1 Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer Initiatiefnemer: Gemeente Beveren Stationsstraat

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be

baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 05320 S t a d P o p e r i n g e V e r z o e k t o t r a a d p l e g i n g R U P V e u r n e s t r a a t R U P _ 3 3 0 2

Nadere informatie

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop RUP Moleneiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatievergadering en mini-workshop 30.11.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle

Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur Gebied 1 Bakels Broek / Galgenbeemd Art. 3 N Art. 1 Achtergrond: Gescande kadastrale plans - Toestand 01.01.01 - Bron KADSCAN (OC GIS Vlaanderen-AKRED) GEWESTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN Onderdelen

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Definitief Definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning vergadering van 23 februari 2017 aanwezig Briers Jan, gouverneur-voorzitter Vercamer Alexander Versnick Geert Hertog Peter Dauwe Jozef Bruggeman Hilde Couckuyt

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur regio Schelde-Dender gebieden van het geactualiseerd Sigmaplan Polder van Vlassenbroek, Grote

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting, artikel 3.1.1;

Gelet op het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting, artikel 3.1.1; 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 22 april 2016 tot goedkeuring en instelling van het landinrichtingsproject Zwinpolders (B.S., 14 juli 2016, I : 10 d. na publicatie) De Vlaamse Regering, Gelet op

Nadere informatie

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering RUP Bavikhove Dorp West Publieke raadpleging 19.06 tem 17.08.2017 Informatievergadering 26.06.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 17 - Freya Vreren vzw Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

RUP Leestenburg Brugge

RUP Leestenburg Brugge DIENST RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR UNESCO RUP Leestenburg Brugge Bewonersvergadering conferentiezaal stadhuis 30/09/2015 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Situering van het plangebied

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE VERORDENING INZAKE HEMELWATERPUTTEN, INFILTRATIEVOORZIENINGEN, BUFFERVOORZIENINGEN, GESCHEIDEN LOZING VAN AFVALWATER EN HEMELWATER

GEMEENTELIJKE VERORDENING INZAKE HEMELWATERPUTTEN, INFILTRATIEVOORZIENINGEN, BUFFERVOORZIENINGEN, GESCHEIDEN LOZING VAN AFVALWATER EN HEMELWATER GEMEENTELIJKE VERORDENING INZAKE HEMELWATERPUTTEN, INFILTRATIEVOORZIENINGEN, BUFFERVOORZIENINGEN, GESCHEIDEN LOZING VAN AFVALWATER EN HEMELWATER Onderhavige verordening bevat voorschriften inzake het plaatsen

Nadere informatie

Gebied voor stedelijke activiteiten

Gebied voor stedelijke activiteiten Provincie Antwerpen Stad Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gebied voor stedelijke activiteiten Kievit fase II te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Artikel 2: Zone voor ambachtelijke bedrijven en jeugdverblijf...38 Zone voor wonen en jeugdverblijf...41 Artikel 0: Algemene bepalingen

Nadere informatie

Oudenaarde. 1. Vallei of brongebieden (KB 24/02/77)

Oudenaarde. 1. Vallei of brongebieden (KB 24/02/77) Oudenaarde 1. Vallei of brongebieden (KB 24/02/77) 0912 De agrarische gebieden met landschappelijke waarde, die op de kaart welke de bestemmingsgebieden omschrijven overdrukt zijn met de letters V of B,

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 13-1 Oud Containerpark

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 13-1 Oud Containerpark Nota nvd auteur U war 13.1 oud containerpark dossier bestand September 2009 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 13-1 Oud Containerpark 1 Initiatiefnemer Stad Waregem

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST DEFINITIEVE VASTSTELLING SEPTEMBER 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Inhoudstafel

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES

SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES Planologisch attest Scheys beton N.V. 30/09/2015 Titel Opdrachtgever Contactpersoon opdrachtgever Opdrachtnemer Plan-MER-screening Planologisch attest

Nadere informatie

Tijdelijk ruimtegebruik in de Vlaamse wetgeving en reglementering ruimtelijke ordening. Studienamiddag tijdelijk ruimtegebruik 23 februari 2016

Tijdelijk ruimtegebruik in de Vlaamse wetgeving en reglementering ruimtelijke ordening. Studienamiddag tijdelijk ruimtegebruik 23 februari 2016 Tijdelijk ruimtegebruik in de Vlaamse wetgeving en reglementering ruimtelijke ordening Studienamiddag tijdelijk ruimtegebruik 23 februari 2016 1 Inhoud 1. Wetgeving en reglementering ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: Geassocieerde notaris Van Maele & Couck Vrijheidstraat 53 9300 Aalst Uw bericht van: 3 mei 2018 Uw kenmerk: EU 15985 Onze referte: 20561 Datum: 3 mei 2018 Contactpersoon: Leen Guns Stedenbouwkundig uittreksel

Nadere informatie

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013 Gemeente Staden Juni 2013 Opdracht: Opdrachtgever: Opdrachthouder: Gemeentebestuur Staden Marktplaats 2 8840 Staden Adoplan bvba Vaartlaan 28/1 9800 Deinze Tel: 09/241.53.70 Fax: 09/241.53.79 office@adoplan.be

Nadere informatie

Leuven. 1. Agrarische gebieden met ecologisch belang (BVR 23/06/98)

Leuven. 1. Agrarische gebieden met ecologisch belang (BVR 23/06/98) Leuven 1. Agrarische gebieden met ecologisch belang (BVR 23/06/98) 0912 Agrarische gebieden met ecologisch belang zijn die gebieden die omwille van de belangrijkheid van de fauna en flora die zij herbergen

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE RUP LEFFINGE CENTRUM WEST - TER

GEMEENTE MIDDELKERKE RUP LEFFINGE CENTRUM WEST - TER 06260 GEMEENTE MIDDELKERKE RUP LEFFINGE CENTRUM WEST - TER DECEMBER 2016 Verzoek tot raadpleging plan.id.: RUP 35011_214_00021_00002 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PUBLICITEITSVERORDENING PLAN-MER-SCREENING

PUBLICITEITSVERORDENING PLAN-MER-SCREENING PUBLICITEITSVERORDENING PLAN-MER-SCREENING Pagina 1 van 10 1. Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer Initiatiefnemer: Contactgegevens: Vlaamse Regering, bij delegatie de minister, bevoegd voor

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTE LANGEMARK-POELKAPELLE VERZOEK TOT RAADPLEGING

GEMEENTE LANGEMARK-POELKAPELLE VERZOEK TOT RAADPLEGING 06347 GEMEENTE LANGEMARK-POELKAPELLE VERZOEK TOT RAADPLEGING FEBRUARI 2017 RUP Sint-Juliaan plan.id. RUP_33040_2014_00007_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf

Historisch gegroeid bedrijf Provincie Oost-Vlaanderen - Gemeente Knesselare definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf N.V. Drukkerij Verstraete te Knesselare Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

Spoorweginfrastructuur en natuurpark Oude Landen te Ekeren

Spoorweginfrastructuur en natuurpark Oude Landen te Ekeren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Spoorweginfrastructuur en natuurpark Oude Landen te Ekeren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Spoorweginfrastructuur

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Departement Grondgebiedszaken Stedenbouw Contact Sofie Roose T 056 733 374 sofie.roose@harelbeke.be Bellis'immo Iepersestraat 120 8890

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Onderzoek tot plan-mer-plicht (screening) RUP Zannekinlaan(bis)

Onderzoek tot plan-mer-plicht (screening) RUP Zannekinlaan(bis) GEOMEX bvba Kapelleriestraat 3 8840 Staden Tel. 051 70 25 75 Fax 051 70 50 55 e-mail: info@geomex.be Onderzoek tot plan-mer-plicht (screening) RUP Zannekinlaan(bis) Inlichtingen en coördinaten van de

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gevangenis Beveren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk

Nadere informatie

Opwijk. Ruimtelijk uitvoeringsplan Nijverseel - Beperkte herziening. Verzoek tot raadpleging. 8 maart 2010

Opwijk. Ruimtelijk uitvoeringsplan Nijverseel - Beperkte herziening. Verzoek tot raadpleging. 8 maart 2010 Opwijk Opdrachtgever: Gemeente Opwijk Markstraat 55 1745 Opwijk Tel: 052 36 51 32 Fax: 052 36 51 03 Verzoek tot raadpleging PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE OPWIJK Verzoek tot raadpleging Tekstbundel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Screening milieueffecten van het PRUP Hof Ter Molleken Gemeente Gooik Februari 2009

Screening milieueffecten van het PRUP Hof Ter Molleken Gemeente Gooik Februari 2009 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT directie : Infrastructuur dienst : Ruimtelijke ordening Vragen naar Shary Heuninckx - Hilda Stoop Telefoon - fax 016/26.75.07-016/26.75.85 e-mail shary.heuninckx@vlaamsbrabant.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie