Actiepuntenlijst ALV NTTB West Datum: 17 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actiepuntenlijst ALV NTTB West Datum: 17 november 2016"

Transcriptie

1 Actiepuntenlijst ALV NTTB West Datum: 17 november 2016 Nr. Herkomst Actiepunt Actiehouder Datum gereed Opmerking 1 ALV Heeft contributiebetaling per kwartaal een positief effect gehad op de teruggang van ledenaantallen? AB ALV Op papier zetten van de bestuurlijke verhoudingen binnen de NTTB AB ALV Mogelijkheden competitie onderzoeken AB ALV Is wedstrijdafhandeling via de tt-app mogelijk? AB

2 Actiepunt 1 Bron: ALV 21 april 2016 Vraag: Heeft contributiebetaling per kwartaal een positief effect gehad op de teruggang van ledenaantallen? De bond heeft geen direct onderzoek gedaan of dit een positief effect heeft gehad op de ledenaantallen, dit was namelijk ook niet de insteek. De wijziging om de contributie niet jaarlijks, maar juist per kwartaal te factureren had twee hoofdredenen: 1. De betaling per kwartaal sluit beter aan bij de behoefte van leden en maakt de kosten/lidmaatschapsverhouding ook logischer (voorheen moest een persoon die in november lid werd voor een heel jaar contributie betalen, dit terwijl diegene maar twee maanden lid is); 2. Door met een kwartaalbetaling te werken wordt de liquiditeit van verenigingen verspreidt over 4 kwartalen in plaats van één grote jaarlijkse afdracht. Het financiële effect hiervan is dat er minder kwartaal betalingen zijn dan wanneer je jaarlijks factureert. (leden zeggen per kwartaal op). Het effect op ledenwerving is moeilijk in te schatten: Het aanmelden van leden gaat het gehele jaar door, voorheen zag je een flinke stijging in het begin van het jaar omdat clubs wachtte met leden aanmelden totdat het nieuwe jaar was begonnen (i.v.m. NTTB contributie van 16,- per lid op jaarbasis) Het ledenaantal daalt nog steeds flink maar is minder hard gedaald dan vooraf was beoogd (verwacht was iets van en dat bleek iets van te zijn). Of dit te maken heeft met deze wijziging is niet te zeggen.

3 Bestuurlijke Verhoudingen binnen de NTTB / Frans Muijzers De NTTB kent een bestuurlijk inrichting die geënt is op de algemene opvatting van 'een zekere mate van professionalisering' zoals die ongeveer 10 jaar geleden vanuit NOC*NSF werd bepleit voor nationale sportbonden. Dat komt o.a. neer op: 1) een niet al te groot hoogste orgaan (de Bondsraad) dat: a. direct wordt gekozen door de verenigingen (via de Afdelingen), echter zonder last of ruggespraak (afdelingen kunnen dus geen opvattingen opleggen aan hun vertegenwoordigers) b. bestuurt (stuurt en controleert) op hoofdlijnen, (dus) via begroting en jaarrekening, met extra accenten bij majeure beleidsvisies c. niet op de stoel van het hoofdbestuur/bondsbestuur gaat zitten als het wat spannender wordt, maar het bondsbestuur in zijn eigen positie en verantwoordelijkheid laat/respecteert 2) een beleidsvormend bonds-/hoofdbestuur dat: d. de opdrachten van de Bondsraad uitvoert, dan wel deze e. vertaalt in aanwijzingen voor de Directie 3) een werkorganisatie die: f. professionaliteit verwezenlijkt door te uniformeren en centraliseren g. taken/handelingen van vrijwilligers overneemt of standaardiseert Deze algemene schets werd door diverse bonden op eigen wijze en eigen tempo geïnterpreteerd en vormgegeven. Dat leverde her en der strubbelingen op, o.a. omdat het gevoel van zelfbeschikking aan de basis (= meestal de kleinste 'regionale' bestuurseenheid, die traditioneel veel eigen regels, vergoedingen en gewoontes kennen) onder grotere druk komt te staan naarmate de professionalisering (vaak samenvallend met centralisering) preciezer ter hand wordt genomen. Tegen deze algemene achtergrond werd in 2008 door de NTTB gestart met het proces Bestuurlijke Vernieuwing. Voorheen waren afdelingsbestuurders direct de vertegenwoordigers in de Bondsraad. Het verlies van die 'hoogste plek' sprak niet iedereen aan. Mede om dit min of meer te compenseren werd het College van Voorzitters ingesteld, waardoor de afdelingsbesturen toch een vinger in de bondspap bleven houden, hoewel de precieze functie van het CvV niet altijd even goed uit de verf kwam. Daarmee werd een autonoom vernieuwingsproces voor Bondsraad en Hoofdbestuur van af het begin belast met mogelijke rolverwarring. Ondertussen: zijn er sinds 2016 afdelingsondersteuners gekomen (8 uur/week) > inhoudelijke aansturing door AB, coördinatie en werkgeverschap berust bij de centrale werkorganisatie; wordt de financiële administratie voor alle afdelingen centraal gevoerd; zouden alle Afdelingsbesturen een kernbestuur moeten zijn (zonder overlap in commissies); wordt het CvV beter in positie gehouden. Het bestuurlijk landschap ziet er qua benoeming en aansturing zo uit:

4 Actiepunt 3 Bron: ALV 17 november 2016 Vraag: Mogelijkheden competitie onderzoeken Status 25 april 2017 De voorstellen die het Hoofdbestuur (HB) in 2016 heeft gedaan met betrekking tot de aanpassing van de landelijke competitie hebben tot veel discussie geleid. Dit zorgde onder meer voor een grote opkomst bij de ALV van 17 november 2016 en een zeer levendige discussie. De ALV heeft het afdelingsbestuur (AB) gevraagd om de mogelijkheden voor de afdelingscompetitie verder te onderzoeken. Door de discussie kenden bondsraadsleden (BR-leden) onze mening over het voorstel. Tijdens de BR-vergadering van 19 november 2016 heeft het HB het voorstel na een heftige discussie teruggetrokken. De indruk bestond dat er in de extra BR-vergadering op 25 maart 2017 een nieuw of aangepast voorstel besproken zou worden. De opkomst tijdens de ALV bewees dat er absoluut behoefte was om een nieuwe HB-voorstel en de consequentie voor de afdelingscompetitie met elkaar te bespreken en de BR-leden kennis te laten nemen van de mening van de afdeling. Om die reden heeft het AB een thema avond Toekomst afdelingscompetitie georganiseerd op 13 maart 2017 om het voorstel en de consequenties voor onze afdelingscompetitie met elkaar te bespreken. Tot onze grote verrassing had het hoofdbestuur echter geen voorstel meegestuurd met de BR-stukken. Er was alleen een voorstel voor een onderzoek naar de Competitievoorkeuren NTTB door het Mullier instituut. Omdat het uiteindelijk om onze eigen afdelingscompetitie ging, is de thema avond gewoon doorgegaan. Er waren ruim dertig verenigingen en bijna zestig mensen aanwezig. De avond verliep zeer dynamisch. Na de opening door de voorzitter en de presentatie van de commissie CCW is er in groepen gediscussieerd over de voor- en nadelen van de gepresenteerde opties en over nieuwe en alternatieve ideeën. Deze zijn aansluitend door de groepen aan alle aanwezigen gepresenteerd. Er zijn veel meningen en mogelijkheden naar voren gebracht die door het bestuur en de commissie CCW meegenomen gaan worden in het vervolg. Het was echter ook duidelijk dat de aanwezigen een verdere onderbouwing van de problematiek en de mogelijke oplossingen hiervoor wensen. Het bestuur en de commissie onderschrijven dit en willen daarom als eerste hier invulling aan geven.

5 Het voorstel zoals dat op 25 maart in de BR werd behandeld zou beperkt antwoord geven op de vragen die wij in West hebben. Om die reden hebben we op 17 maart 2017 het hoofdbestuur een brief gestuurd met de vraag om bij dit onderzoek aan te mogen sluiten om de specifiek voor West benodigde gegevens beschikbaar te krijgen. Het gaat hier vooral om de vraag wat niet-leden vinden van tafeltennis en wat hen zou bewegen om te gaan tafeltennissen. Op 25 maart 2017 is de BR akkoord gegaan met het verzoek van West en heeft ze extra budget beschikbaar gesteld om het onderzoek uit te breiden. Op dit moment wordt door de bond en het Mullier instituut gesproken over de exacte vragen voor het onderzoek. De uitkomt hier van is van zodanig belang voor het vervolg (wat willen bereiken zowel voor de huidige leden alsmede om nieuwe leden aan te trekken of oude weer terug te halen), dat we hierop moeten wachten. De doorlooptijd van het onderzoek betekent ook dat het niet mogelijk is om op de ALV van 1 juni 2017 een voorstel hebben voor de invulling van de afdelingscompetitie. Op basis hiervan heeft CCW haar uitgangspunten, uitdagingen en mogelijkheden opnieuw beoordeeld en heeft aangegeven dat, ondanks dat het lastiger is de competities naast elkaar te laten bestaan, het vooralsnog mogelijk en hiermee de beste oplossing is om twee gescheiden competities (regulier en duo) aan te blijven bieden. Dit betekent dat we de uitslag van het onderzoek af kunnen wachten. De planning van de activiteiten is afhankelijk van het moment dat de resultaten van het onderzoek door het Mullier Instituut beschikbaar komen. Om die reden kunnen er op dit moment nog geen data aan gekoppeld worden. De verwachting is dat de resultaten in het najaar beschikbaar komen. Activiteiten 1. Uitkomst onderzoek Mullier Instituut; 2. Voorstel voor de Bondsraad door het Hoofdbestuur; 3. Thema avond Toekomst afdelingscompetitie II van de afdeling West; 4. Behandeling van het voorstel door het Hoofdbestuur in de Bondsraad; 5. Behandeling van het voorstel door het Afdelingsbestuur in de ALV; 6. Uitvoering van het besluit door de ALV. Dit betekent dat tot het moment dat het AB het besluit van de ALV uitvoert, de beide competitievormen, regulier en duo, door de afdeling West blijven worden aangeboden.

6 Actiepunt 4 Bron: ALV 17 november 2016 Vraag: Is wedstrijdafhandeling via de TTapp mogelijk? De vraag is voorgelegd aan de ontwikkelaar van TTapp (Toni van de Wiel) en aan de NTTB (Robbert Stolwijk). TTapp Het is sinds de vroege begintijd van TTapp al mogelijk om tijdens de wedstrijd de afzonderlijke gameuitslagen in te voeren. Kort voor het officiële begintijdstip van een wedstrijd verschijnt er een extra knop op het wedstrijdscherm nu spelen waarna de spelers ingevoerd kunnen worden en vervolgens de afzonderlijke game-uitslagen. Op de live-pagina kun je op die manier zelfs van alle wedstrijden die op dat moment gespeeld worden de actuele uitslagen volgen. TTapp kent zelfs een telbord, waarmee je met een ipad (of ander tablet) de traditionele flip-over telborden kunt vervangen. Op die manier kun je de wedstrijden zelfs punt voor punt volgen! Wat niet kan is dat de uitslagen vanzelf terug NAS in worden geleid. De wedstrijdsecretaris zal dus alsnog alle uitslagen na de wedstrijd handmatig in NAS moeten invoeren. De NTTB biedt op dit moment geen mogelijkheid om dat stukje te implementeren. NTTB Op dit moment heeft TTapp alleen het recht om gegevens uit te lezen. Het schrijven naar de administratie is alleen mogelijk door NAS. Dat blijft (voorlopig) ook zo, dat heeft met het systeem en de beveiliging van de gegevens te maken. Anders is het voor derden makkelijk(er) om gegevens te gebruiken/misbruiken. Conclusie: Het is en wordt voorlopig niet mogelijk om de wedstrijdafhandeling via TTapp af te handelen.

BESTUURLIJKE VERNIEUWING

BESTUURLIJKE VERNIEUWING Bijlage 2 BESTUURLIJKE VERNIEUWING De afdeling: de verbindende schakel. Verenigingen worden uitgenodigd en uitgedaagd hun visie in te brengen ten aanzien van ontwikkelingen binnen de NTTB. Inleiding De

Nadere informatie

Bijlage 9 ALV NTTB West 23 mei Hoofdlijnen beleid afdeling West/Activiteitenplan 2020

Bijlage 9 ALV NTTB West 23 mei Hoofdlijnen beleid afdeling West/Activiteitenplan 2020 Bijlage 9 ALV NTTB West 23 mei 2019 Hoofdlijnen beleid afdeling West/Activiteitenplan 2020 Inleiding Het bestuursmodel van de Afdeling West werkt volgens een cyclisch proces waarin tijdens de ALV in het

Nadere informatie

Afdelingsledenvergadering NTTB Afdeling West. Zoetermeer 15 november 2018

Afdelingsledenvergadering NTTB Afdeling West. Zoetermeer 15 november 2018 Afdelingsledenvergadering NTTB Afdeling West Zoetermeer 15 november 2018 Agenda ALV 1. Opening en vaststelling agenda 2. Commissie Competitie en Wedstrijdzaken 3. Mededelingen 4. Verslag en actiepunten

Nadere informatie

Tafeltennis beweegt. Van het Meerjarenbeleidsplan naar Presentatie Afdelingen najaar 2017

Tafeltennis beweegt. Van het Meerjarenbeleidsplan naar Presentatie Afdelingen najaar 2017 Tafeltennis beweegt Van het Meerjarenbeleidsplan 2017+ naar 2018+ Presentatie Afdelingen najaar 2017 1 Programma 1. Opening Afdelingsvoorzitter 2. MJBP 2017+ Wat is er gebeurd? Hoofdbestuur 3. MJBP 2018+

Nadere informatie

Verslag vergadering overleg wedstrijdsecretarissen

Verslag vergadering overleg wedstrijdsecretarissen Verslag vergadering overleg wedstrijdsecretarissen Commissie Competitie- én Wedstrijdzaken (CCW) Datum: 22 juni 2019 Aanwezige verenigingen: Avanti, De Treffers (r), Gorkum, Hellevoets Effect, NN Rotterdam,

Nadere informatie

NTTB. zijn wij SAMEN!

NTTB. zijn wij SAMEN! NTTB zijn wij SAMEN! Beleidsplan 2010-2016 Mid-term review waar staan we nu? Ambitieus MJBP, 2 jaar aan gewerkt, gedragen door gehele bond, unaniem goedgekeurd door BR Ook het huidige HB staat volledig

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst NTTB. Bestuurlijke Vernieuwing

Informatiebijeenkomst NTTB. Bestuurlijke Vernieuwing Informatiebijeenkomst NTTB Bestuurlijke Vernieuwing Resumé Doelen bestuurlijke vernieuwing Slagvaardigheid vergroten Aanbevelingen commissie Loorbach 1 eenheid 8 transparantie 2 topsportstatuut 9 aftreden

Nadere informatie

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord.

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Algemeen. Bij het opmaken van deze begroting hebben wij gebruik gemaakt van het jaarplan 2013. Wij pleiten voor duidelijke en transparante taakverdeling

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleid afdeling West/Activiteitenplan 2019

Hoofdlijnen beleid afdeling West/Activiteitenplan 2019 Bijlage 8 ALV NTTB West 31 mei 2018 Hoofdlijnen beleid afdeling West/Activiteitenplan 2019 Inleiding Het bestuursmodel van de Afdeling West werkt volgens een cyclisch proces waarin tijdens de ALV in het

Nadere informatie

Betreft: Agenda ALV NTTB ZuidWest ZuidWest, 2 mei 2019

Betreft: Agenda ALV NTTB ZuidWest ZuidWest, 2 mei 2019 Aan * de verenigingsbesturen in ZuidWest (via de secretarissen en voorzitters) * de afdelingskaderleden * de persoonlijke leden * directie en Hoofdbestuur NTTB Betreft: Agenda ALV NTTB ZuidWest ZuidWest,

Nadere informatie

Feedback 2: Waarom was er geen open sollicitatieprocedure voor de uitbreidingsplek van het bondssecretariaat?

Feedback 2: Waarom was er geen open sollicitatieprocedure voor de uitbreidingsplek van het bondssecretariaat? Van : Bestuur SBN Aan : Voorjaars-ALV 2019 Datum : 22 maart 2019 Betreft : Antwoorden op feedback uit regio s op het voorstel tot uitbreiding van de werkorganisatie Feedback 1: Waarom is Jochem Schutten

Nadere informatie

Bij de vorige begroting waren de ledentallen resp. 2370, 1145 en 423.

Bij de vorige begroting waren de ledentallen resp. 2370, 1145 en 423. Toelichting op de begroting 2014 van de NTTB Afdeling Noord. INKOMSTEN: 8000. Afdelingscontributie Basisleden 2350 x 3,00 7.050,00 Competitiegerechtigde senioren 1050 x 8,00 8.400,00 Competitiegerechtigde

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

De NTTB. dat zijn wij SAMEN!

De NTTB. dat zijn wij SAMEN! De NTTB dat zijn wij SAMEN! O P E N I N G E N W E L K O M Voorstellen AB- en HB-leden Doel van deze avond Uitleg programma Terugblik op de speerpunten van het afgelopen jaar Vooruitblik naar de toekomst

Nadere informatie

HOE NAAR ÉÉN NHV.. Daarover gaat het hierna: wat gaan we doen als het besluit tot Eén NHV op 18 april is genomen. Hoe naar Eén NHV Pagina 1

HOE NAAR ÉÉN NHV.. Daarover gaat het hierna: wat gaan we doen als het besluit tot Eén NHV op 18 april is genomen. Hoe naar Eén NHV Pagina 1 HOE NAAR ÉÉN NHV.. Tijdens de Bondsvergadering van 18 april a.s. worden beslissingen genomen over het traject Naar Eén NHV. Er is vanaf juni 2009 al veel gezegd en geschreven over de wijze waarop het éénwordingstraject

Nadere informatie

Evaluatie bestuursmodel, eindrapportage.

Evaluatie bestuursmodel, eindrapportage. 1 Inleiding Evaluatie bestuursmodel, eindrapportage. De ALV van de afdeling ZuidWest heeft in de vergadering van 30 mei 2012 unaniem besloten tot het aanstellen van een tweetal betaalde afdelingsmanagers.

Nadere informatie

Bijlage 8 ALV NTTB West 15 november 2018 Activiteitenplan 2018

Bijlage 8 ALV NTTB West 15 november 2018 Activiteitenplan 2018 Bijlage 8 ALV NTTB West 15 november 2018 Activiteitenplan 2018 Activiteit 1 Regio promotiedagen in kernsteden: Het organiseren van een aantal tafeltennispromotiedagen in de afdeling waarbij verenigingen

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Samenvatting F-Scan. Onderzoek naar de effectiviteit en efficiency van de kerntaken binnen NOC*NSF. April 2011

Samenvatting F-Scan. Onderzoek naar de effectiviteit en efficiency van de kerntaken binnen NOC*NSF. April 2011 Samenvatting F-Scan Onderzoek naar de effectiviteit en efficiency van de kerntaken binnen NOC*NSF 1 Inhoud 1. Achtergrond en doelstelling 2. Effectiviteit NOC*NSF 3. Organisatie- en efficiency analyse

Nadere informatie

Competitiebulletin 14. Seizoen 2015/ november 2015

Competitiebulletin 14. Seizoen 2015/ november 2015 Seizoen 2015/2016 24 november 2015 1 Werkgroep eredivisie Mededeling toevoegen speler De werkgroep eredivisie heeft een verzoek van Klimaatgroep Stars inzake toestemming Arnoud Meijer toe te voegen aan

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

Plan van aanpak. Taskforce op zoek naar Evenwicht. Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei

Plan van aanpak. Taskforce op zoek naar Evenwicht. Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei Plan van aanpak Taskforce op zoek naar Evenwicht Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei Plan van aanpak; op zoek naar evenwicht Inleiding Na de vorige extra Algemene Vergadering van

Nadere informatie

Presentatie vrijwilligersvraagstuk FC Gulpen / SJO Krijtland

Presentatie vrijwilligersvraagstuk FC Gulpen / SJO Krijtland Presentatie vrijwilligersvraagstuk FC Gulpen / SJO Krijtland Aanleiding Terugloop aantal vrijwilligers: Het ledenaantal jeugd is aan het stijgen. Hieraan gekoppeld: stijging benodigde vrijwilligers echter

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 EEN ZICHTBAAR FUNDAMENT

JAARPLAN 2016 EEN ZICHTBAAR FUNDAMENT Agendapunt 8 JAARPLAN 2016 EEN ZICHTBAAR FUNDAMENT Implementatie meerjarenbeleidsplan 2014-2016 Bouwen aan de toekomst van onze sport Vizier op de toekomst, focus op het fundament Augustus 2015 Agendapunt

Nadere informatie

1. Alex Bossers en Gerko Weening treden in dienst van de SBN

1. Alex Bossers en Gerko Weening treden in dienst van de SBN Van : Bestuur SBN Aan : Voorjaars-ALV 2019 Datum : 22 maart 2019 Betreft : Voorstel tot uitbreiding van de werkorganisatie SBN Bijlagen : 1. Functieprofiel nieuwe medewerker bondssecretariaat 2. Voorlopig

Nadere informatie

Rapportage Commissie Bestuursmodel NTTB ZuidWest

Rapportage Commissie Bestuursmodel NTTB ZuidWest 1. Inleiding De laatste jaren is het niet gelukt om de afdeling ZuidWest te besturen met een compleet bestuur. Het gevolg daarvan was dat er niet voldoende capaciteit was om diverse taken aan te sturen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

OVERZICHT FUNCTIES EN TAKEN versie maart 2019

OVERZICHT FUNCTIES EN TAKEN versie maart 2019 OVERZICHT FUNCTIES EN TAKEN versie maart 2019 De functies en taken binnen de afdeling zijn onderverdeeld in een aantal categorieën: BASISACTIVITEITEN o Algemeen bestuurlijke zaken (ABZ) Bestuur Algemene

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NTTB AFDELING WEST, gehouden op donderdag 17 november te Leiden

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NTTB AFDELING WEST, gehouden op donderdag 17 november te Leiden NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NTTB AFDELING WEST, gehouden op donderdag 17 november te Leiden Aanwezig: de verenigingen: Alexandria 66, ATTC, Avanti, De Repelaer, Docos, Germinal, Gorkum, MTTV, NTTC,

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

FNV Bouw, FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV KIEM, FNV Sport, FNV t.a.v. het bestuur. De besturen van de bonden van het gedeelde gedeelte.

FNV Bouw, FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV KIEM, FNV Sport, FNV t.a.v. het bestuur. De besturen van de bonden van het gedeelde gedeelte. Postadres Postbus 8456, 1005 AL Amsterdam FNV Bouw, FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV KIEM, FNV Sport, FNV t.a.v. het bestuur. De besturen van de bonden van het gedeelde gedeelte. Datum Onderwerp fusiedocumenten

Nadere informatie

Adviesrapport Werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing

Adviesrapport Werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing Adviesrapport Werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing 1. Aanleiding Tijdens een bestuursvergadering in 2017 werd duidelijk dat het vinden van nieuwe bestuursleden uiterst moeizaam verliep. Vanuit de commissie

Nadere informatie

De Bridgeclub Centraal

De Bridgeclub Centraal De Bridgeclub Centraal reorganisatievoorstel Nederlandse Bridge Bond Conceptadvies Commissie Herstructurering Utrecht, april 2010 BRIDGE is TROEF conceptadvies Commissie Herstructurering, januari 2010

Nadere informatie

Plan NTTB Afdeling ZuidWest

Plan NTTB Afdeling ZuidWest Plan NTTB Afdeling ZuidWest 2012-2014 Inleiding: Bestuursmodel Afdeling ZuidWest Op de ALV op 30 mei 2012 hebben de verenigingen in ZuidWest besloten dat het vrijwillige afdelingsbestuur ZuidWest wordt

Nadere informatie

Tafeltennis Reporter nr december 2017

Tafeltennis Reporter nr december 2017 Tafeltennis Reporter nr. 21 6 december 2017 Algemene mededelingen MEDEDELINGEN SENIOREN- en DUOCOMPETITIE Verzending wedstrijdformulieren Het begint de laatste tijd regelmatig voor te komen dat verenigingen,

Nadere informatie

CONCLUSIES #Denkmeemet deknzb. Rapport- #DenkmeemetdeKNZB

CONCLUSIES #Denkmeemet deknzb. Rapport- #DenkmeemetdeKNZB CONCLUSIES #Denkmeemet deknzb 2019 Rapport- #DenkmeemetdeKNZB INTROCUCTIE #Denkmeemet deknzb Beste, Begin april is de KNZB gestart met de #DenkmeemetdeKNZB campagne. Allereerst veel dank aan iedereen die

Nadere informatie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie Pool West4 Voorstel Teamcompetitie 12-7-2015 Versie: 1.0 Auteurs: Gino De Ruyter, Klarita Polak Seizoen: 2014/2015 Datum: 16 juni 2015 Pool West4 is onderdeel van KNBB Sectie Pool 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Notitie OSBO-competitie. 1. Inleiding

Notitie OSBO-competitie. 1. Inleiding Notitie OSBO-competitie 1. Inleiding - Op de ledenvergadering van de OSBO van 23 april 2014 werd het probleem van de te kleine 4 e klasse besproken. Al vrij snel werd dit in de vergadering breder besproken,

Nadere informatie

N e d e r l a n d s e T a f e l t e n n i s b o n d

N e d e r l a n d s e T a f e l t e n n i s b o n d Onderwerp: accountmanagement. Mijn nadere kennismaking met de afdeling Zuidwest. De afgelopen weken ben ik in de gelegenheid geweest vier van de vijf regiobijeenkomsten in uw afdeling Zuidwest te bezoeken.

Nadere informatie

versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom

versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom Aanleiding In 2009 is de nieuwe structuur van het NSPS geformaliseerd Nu deze structuur min of meer is gesetteld, is het moment om te inventariseren

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Tafeltennis Reporter nr april 2015

Tafeltennis Reporter nr april 2015 Tafeltennis Reporter nr. 10 29 april 2015 Algemene mededelingen Wijzigingen wedstrijdsecretariaat Hoewel er deze competitie maar ook in voorafgaande competitie weken achtereen in de TTR een stukje staat

Nadere informatie

Wijkvereniging Westeinde

Wijkvereniging Westeinde 2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan Wijkvereniging Westeinde 23-3-2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan 2014/2015-2 - INHOUD Inhoud... - 2 - Bestuursorganisatie & vergaderingen... - 3 - Algemeen

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DIEPENVEENSE SPORTCLUB D.S.C. HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DEFINITIEF GOEDGEKEURD DOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN 14 NOVEMBER 2012 December 2012 D I E P E N V E E N S E S P O R T C L U B ( DSC )

Nadere informatie

Vaals, juni 2013 Versie 1.2. PLAN VAN AANPAK Informatievoorziening & Automatisering De route voor de toekomst 2013-2015

Vaals, juni 2013 Versie 1.2. PLAN VAN AANPAK Informatievoorziening & Automatisering De route voor de toekomst 2013-2015 Vaals, juni 2013 Versie 1.2 PLAN VAN AANPAK Informatievoorziening & Automatisering De route voor de toekomst 2013-2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Plan van aanpak 1.1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2 Actiepunten

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

11 mei april 2017 R BIRB/2017/2575

11 mei april 2017 R BIRB/2017/2575 W GEMEENTE VELSEN Raadsbesluit Datum raadsvergadering Datum IJmond-commissie Raadsbesluitnummer Registratienummer 11 mei 2017 18 april 2017 R17.022 Onderwerp: toekomst van de IJmondsamenwerking De raad

Nadere informatie

Najaarscompetitie 2016

Najaarscompetitie 2016 Nr. 13 01-07-2016 Najaarscompetitie 2016 Extra Bulletin. Werkgroep Competitiezaken/JKr. ACL Frank Moonen competitiezaken@nttblimburg.nl competitieleider@nttblimburg.nl Tel. 046-4519372 / competitiedagen

Nadere informatie

Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15

Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15 Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15 Introductie problematiek (korte/ lange termijn) Inventarisatie Wat vragen we Wat bieden we Voorstel bestuur Keuze club-leden / Discussie De Realiteit Van: Competities NBB

Nadere informatie

AFDELINGSACTIVITEITENPLAN 2018

AFDELINGSACTIVITEITENPLAN 2018 I. INTRODUCTIE - ALGEMEEN De NTTB heeft een nieuw meerjarenbeleidsplan (MJBP 2017+): Tafeltennis Beweegt! De kernwaarden van het MJBP 2017+ zijn Innovatief Vitaal Ondernemend Open In het MJBP 2017+ is

Nadere informatie

Beleidsplan NBB district Delft

Beleidsplan NBB district Delft Beleidsplan NBB district Delft 2019-2022 Concept : april 2019 VERANTWOORDING Het beleidsplan van ons district is per 31 december 2018 beëindigd en moet opnieuw voor een aantal jaren worden vastgesteld.

Nadere informatie

Reglement Structuur Vrijwilligersorganisatie

Reglement Structuur Vrijwilligersorganisatie 5 Reglement Structuur Versie december 2013 1 5.1 Algemeen 5.1.1.1 Dit reglement geeft uitvoering aan de artikelen 12.5 t/m 12.7 van de Statuten en regelt de werkwijze en bevoegdheid van de commissies,

Nadere informatie

Om gebruik te kunnen maken van de app en alle functies zijn twee dingen belangrijk;

Om gebruik te kunnen maken van de app en alle functies zijn twee dingen belangrijk; Pilot vrijwilligersmodule voor leden en ouders van leden Stap 1: Uitleg module en aanmelden bij Sportlink Zoals jullie wellicht weten hebben we als vereniging de vrijwilligersmodule van Sportlink aangeschaft

Nadere informatie

Werkorganisatie DEAL-gemeenten

Werkorganisatie DEAL-gemeenten IKB INTEGRALE KOSTPRIJSBEREKENING Werkorganisatie DEAL-gemeenten Mei 2015 1 P a g i n a Aanleiding De aanleiding voor deze notitie is het besluit van het bestuur op 22 april 2015 om de Integrale Kostprijsberekening

Nadere informatie

RECREATIESCHAP SPAARNWOUDE Adviescommissie 12 november 2012 agendapunt 4 Dagelijks bestuur 21 november 2012 Algemeen bestuur 25 januari 2013

RECREATIESCHAP SPAARNWOUDE Adviescommissie 12 november 2012 agendapunt 4 Dagelijks bestuur 21 november 2012 Algemeen bestuur 25 januari 2013 RECREATIESCHAP SPAARNWOUDE Adviescommissie 12 november 2012 agendapunt 4 Dagelijks bestuur 21 november 2012 Algemeen bestuur 25 januari 2013 Aantal bijlagen 1 Onderwerp Financiële uitgangspunten 2013 en

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d Agenda algemene ledenvergadering Blauw Wit 66 d.d. 04-06-2018 Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 04-06-2018 Datum overleg : 04-06-2017 Locatie : Kantine Blauw Wit 1. Opening door de voorzitter 2. Goedkeuring

Nadere informatie

Begroting :50 1 Begroting OSBO (concept 2).xlsx

Begroting :50 1 Begroting OSBO (concept 2).xlsx Begroting 2015-2016 Financien werkelijk werkelijk begroot begroot 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 I. Algemeen 14.094 14.532 12.045 13.083 II. Competitie -2.517-5.106-5.600-5.875 III. Toernooien

Nadere informatie

Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West

Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West Pagina: 1 Algemeen Het overzicht vanuit NAS van het verloop onder de jeugdleden in West laat zien dat het aantal jeugdleden in snel tempo afneemt.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

De VVD werkt aan een Liberaler Nederland. Om hier effectief in te kunnen zijn hebben we een grote en sterke VVD nodig.

De VVD werkt aan een Liberaler Nederland. Om hier effectief in te kunnen zijn hebben we een grote en sterke VVD nodig. BEGROTING 2016 TOELICHTING De VVD werkt aan een Liberaler Nederland. Om hier effectief in te kunnen zijn hebben we een grote en sterke VVD nodig. Om de grootste te blijven zullen ook voor toekomstige campagnes

Nadere informatie

Tafeltennis Reporter nr. 7 8 april 2015

Tafeltennis Reporter nr. 7 8 april 2015 Tafeltennis Reporter nr. 7 8 april 2015 Algemene mededelingen Wijzigingen wedstrijdsecretariaat Hoewel er deze competitie maar ook in voorafgaande competitie weken achtereen in de TTR een stukje staat

Nadere informatie

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie;

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie; Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 20531 Datum : 26 november 2013 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. R. de

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Akkoord / Niet akkoord / Anders nl.

Akkoord / Niet akkoord / Anders nl. 6 Begrotingswijziging 2018 inzake CTER 1 180706 AB 6 V Financiering CTER.docx Vergadering algemeen Bestuur Datum 6 juli 2018 Agendapunt 6 Onderwerp Begrotingswijziging voor financiering CTER Bijlage nr

Nadere informatie

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Versie: 3 mei 2017 Stap 1: Het openen en bijwerken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) (Actie: Beide teams) Alle spelers, coaches

Nadere informatie

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Versie: 5 april 2016 Stap 1: Het openen en bijwerken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) (Actie: Beide teams) Alle spelers,

Nadere informatie

De Bridgeclub Centraal

De Bridgeclub Centraal De Bridgeclub Centraal reorganisatievoorstel Nederlandse Bridge Bond Advies aan de algemene ledenvergadering Commissie Herstructurering Utrecht, 2 mei 2010 De bridgeclub centraal. Advies Commissie Herstructurering.

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit: n.v.t.

Registratienummer collegebesluit: n.v.t. Gemeente Nieuwkoop Presidium Raadsvoorstel Portefeuillehouder: Presidium Opgesteld door: Petra van der Poel, griffie Besluitvormende vergadering: 24 maart 2016 Registratienummer collegebesluit: n.v.t.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

OLTC Banenwerkgroep. Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg. ALV 2 mei 2013

OLTC Banenwerkgroep. Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg. ALV 2 mei 2013 OLTC Banenwerkgroep Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg ALV 2 mei 2013 Opdrachtomschrijving I Opdracht formulering Het bestuur geeft de werkgroep opdracht om -op zijn minst- drie significant

Nadere informatie

Erratum Android 6 en ios 10

Erratum Android 6 en ios 10 1 Erratum Android 6 en ios 10 Als u een tablet heeft met Android 6 of een ipad met ios 10 leest u in dit PDFbestand hoe u bepaalde stappen op uw tablet of ipad kunt doorlopen. Heeft u een specifieke vraag,

Nadere informatie

DB-vergadering 26-03-2013 Agendapunt 5

DB-vergadering 26-03-2013 Agendapunt 5 DB-vergadering 26-03-2013 Agendapunt 5 Onderwerp Evaluatie digitaal vergaderen DB Portefeuillehouder(s) R.L.M. Sleijpen Afdeling Stafunit Algemene Dienst Bestuursprogramma Niet van toepassing Waterbeheersplan

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 3 Actiepuntenlijst In onderstaande overzichten worden de doelstellingen en doelen nader uitgewerkt in acties. De acties zijn beschreven per onderwerp van het beleidsadvies,

Nadere informatie

Competitie indeling senioren Handleiding wedstrijdsecretarissen

Competitie indeling senioren Handleiding wedstrijdsecretarissen Competitie indeling senioren Handleiding wedstrijdsecretarissen 6 december 2015 Versie 1.10 Inleiding Zoals op het wedstrijdsecretarissenoverleg van 18 november 2015 is aangegeven zou u nog geïnformeerd

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding Ledenwerving en verjonging NJBB is er voor alle leden... 3

Inhoud. Inleiding Ledenwerving en verjonging NJBB is er voor alle leden... 3 Inhoud Inleiding... 2 1. Ledenwerving en verjonging... 3 2. NJBB is er voor alle leden... 3 Meerwaarde van (een lidmaatschap bij) de NJBB... 3 Speelsterktesysteem... 4 Contributie- en licentiestructuur...

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Secretarieel Jaarverslag H.E.M.A.-bond Nederland

Secretarieel Jaarverslag H.E.M.A.-bond Nederland Secretarieel arverslag H.E.M.A.-bond Nederland arlijks presenteert de secretaris tijdens de ALV een algemene stand van zaken van de bond. Na het eerste bestaansjaar van de bond is dit dan ook het moment

Nadere informatie

Mem o G e h e i m. Datum 16 mei 2012. Aan De leden van de gemeenteraad. Van College/wethouder Van Leeuwen. Onderwerp GGD ZHW

Mem o G e h e i m. Datum 16 mei 2012. Aan De leden van de gemeenteraad. Van College/wethouder Van Leeuwen. Onderwerp GGD ZHW Directie Inwoners Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Mem o G e h e i m Aan De leden van de gemeenteraad Datum 16 mei 2012 Van College/wethouder Van Leeuwen Onderwerp GGD ZHW Inleiding De afgelopen maanden is

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013 Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari 2013 Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. het digitaal vergaderen

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1108973 Datum: Behandeld door: 3 December 2013 griffie Afdeling/Team: Griffie / Onderwerp: digitalisering raad Samenvatting:

Nadere informatie

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen Sportlink Club.Basis Uitbreidingsmogelijkheden U kunt Club.Basis heel eenvoudig uitbreiden met allerlei oplossingen die volledige geïntegreerd zijn in Sportlink. Wilt u naast de ledenadministratie bijvoorbeeld

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Najaarscompetitie 2016

Najaarscompetitie 2016 Nr. 17 15-09-2016 Najaarscompetitie 2016. Werkgroep Competitiezaken/JKr. ACL Frank Moonen competitiezaken@nttblimburg.nl competitieleider@nttblimburg.nl Tel. 046-4519372 / competitiedagen 0623986662 Tel.

Nadere informatie

De Algemene Vergadering wordt gevraagd in te stemmen met de Begroting 2016 van NOC*NSF

De Algemene Vergadering wordt gevraagd in te stemmen met de Begroting 2016 van NOC*NSF AGENDAPUNT 3.b. Notitie Ter besluitvorming aan van Algemene Vergadering NOC*NSF Bestuur NOC*NSF betreft Begroting NOC*NSF 2016 datum behandeling 16 november 2015 gevraagd besluit De Algemene Vergadering

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Nummer: Sector: Interne Dienstverlening Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. Instemmen met de invoering van ipad Tablet computers

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 11 9 2012 september 2012 Agendanummer: 9. Onderwerp: Papierloos vergaderen. Voorgestelde besluit:

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 11 9 2012 september 2012 Agendanummer: 9. Onderwerp: Papierloos vergaderen. Voorgestelde besluit: Vergadering: 11 9 2012 september 2012 Agendanummer: 9 Status: Informerend Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Papierloos vergaderen Voorgestelde besluit: Wij stellen u voor: 1. Een pilot papierloos vergaderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Grave *Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststellen Verordening behandeling bezwaarschriften Grave 2014 Datum college : 29 april 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Wedstrijdsport Senioren HB en DSB. DOELGROEPENOVERLEG 22 november 2014

Wedstrijdsport Senioren HB en DSB. DOELGROEPENOVERLEG 22 november 2014 Wedstrijdsport Senioren HB en DSB DOELGROEPENOVERLEG november 0 Ambitie De KNBSB heeft als doel om de uitstroom van het aantal seniorenleden in de wedstrijdsport met 0% te laten afnemen. KNBSB Integraal

Nadere informatie

September 2016

September 2016 B@llemachtig September 2016 Beste Kwiek leden, Inmiddels is de competitie weer van start gegaan. Met het overvolle sportaanbod op de televisie ben je van de zomer misschien niet veel aan trainen toe gekomen.

Nadere informatie

Nieuwe contributies vanaf 2014

Nieuwe contributies vanaf 2014 Nieuwe contributies vanaf 2014 De Jaarvergadering heeft op 22 juni 2013 een besluit genomen over de nieuwe contributies die januari 2014 gaan gelden. In deze notitie wordt beschreven wat de aanleiding

Nadere informatie