1. Opening JHC opent de vergadering om uur. Hij heet de aanwezigen en speciaal de leden van Verdienste van harte welkom.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening JHC opent de vergadering om uur. Hij heet de aanwezigen en speciaal de leden van Verdienste van harte welkom."

Transcriptie

1 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op in de Kazerne te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Vice-voorzitter: Roeland van Caspel, Secretaris: Lana Lemmens, Penningmeester: Rob Vos, Commissarissen: Silvie Rosendal (SR) (afwezig), Thijs van Vrijaldenhoven (TvV), Ernst Brokmeier (EB), Gijs de Roode (GdR) en Marjon Huibers (MH) 1. Opening JHC opent de vergadering om uur. Hij heet de aanwezigen en speciaal de leden van Verdienste van harte welkom. 2. Bestuursmededelingen De voorzitter verexcuseert Silvie Rosendal De voorzitter vertelt dat we de eerste gesprekken over de nieuwe huisvesting van Reddingsbrigade Post Zuid aan het voeren zijn. Er zijn verkennende gesprekken met de KNRM en de gemeente. De voorzitter refereert aan de ingekomen mail van een lid aangaande bestuurswisselingen. Hij geeft aan dat, zodra bekend, we uiteraard zullen communiceren over mogelijk vacante bestuursposities. 3. Notulen ledenvergadering van (*) Geen op- of aanmerkingen. 4. Ingekomen stukken(*) Charlotte Koops: ingekomen stuk 46 Trudie van Duin: ingekomen stukken 38&39 5. Presentatie Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) Commissaris Regionale Zaken RvC geeft een presentatie. Charlotte Koops: Wanneer denkt de bond dat we gaan tekenen? Antwoord RvC: Maart 2014 is de streefdatum. Robin Gansner: Complimenten voor het werk. En zie jij nu al nadelen in het verhaal? Antwoord RvC: Niet direct. Op een goede manier samenwerken verhoogt de professionaliteit en efficiency, maar zorgt er ook voor dat je soms wat concessies moet doen. 6. Evaluatie zomerseizoen Commissaris Jeugd- en verenigingszaken: Afgelopen voorjaar is er een aantal scholen op de post geweest in het kader van de erfgoedlijn met het thema de zee. Dank voor de leden die daar bij geholpen hebben. Dit jaar hebben in april 85 jeugdleden een diploma gehaald in het zwembad. Verder tijdens het seizoen zeer druk geweest met de junior beach patrol. Ze hebben dit seizoen weer hard gewerkt. Het heeft geresulteerd in 23 gediplomeerde JBP's. Graag een dank aan iedereen die heeft geholpen om de cursus mogelijk te maken. Gedurende het seizoen hebben de JPB-ers geholpen bij verschillende evenementen zoals de opening van de kazerne en tijdens de open dag In september is het zwemmen in het zwembad weer begonnen met weer ongeveer 80 zwemmens en een groep enthousiaste instructeurs. Dit jaar voor

2 het 40-ste jaar. Mochten er nog mensen zijn die nog leuke foto's of een leuk verhaal hebben van vroeger kunnen ze die sturen naar Silvie Rosendal. Verder heeft de barcommissie een cursus gevolgd om een heerlijke biertjes te tappen gezamenlijk met de brandweer. Commissaris in- en externe communicatie Na een koud en nat voorseizoen werd het uiteindelijk lekker weer. Gelijk meldden alle media zich voor reportages op het strand. Van regionale TVzenders (Cocky van RTVNH bijvoorbeeld) tot landelijke kranten en TVzenders. Samen met de werkgroep communicatie en veel andere actieve leden hebben we aan alle aanvragen kunnen voldoen en de ZRB goed in de kijker kunnen zetten. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt, we realiseren ons elke keer dat als er media zijn dat dit extra aandacht en mensen vraagt. Na het terugvinden van het jongetje Zoran konden we uitleggen dat we voor dit soort situaties trainen en dat zoveel strandgasten hebben geholpen met de goede afloop. Toen er mensen verdronken vroegen ze ons ook om een quote daarover. Dat hebben we kunnen draaien naar een preventief informatiefilmpje voor de TelegraafOnline. En met Tijl in de Nick Battle en onze JuniorBeachPatrolers in het Haarlems Dagblad is in de breedte aandacht gekomen voor ons werk. Samen met de werkgroep communicatie is een groot aantal activiteiten (waaronder richtlijnen Social Media) opgepakt en dat wordt doorgezet deze winter, waaronder de Technodag en Serious Rescue. Aantal volgers op Twitter: we zijn door de volgersgrens heen. Aantal vrienden op FB: 384 (vooral leden en andere brigades) Tevens nog 2 oproepen van de commissaris communicatie: Content voor de nieuwsbrief is elke maand welkom. Het komt steeds van dezelfde leden! Als er nog een jeugdlid van de Zuid mee wil doen in de werkgroep communicatie: graag! Commissaris Opleidingen: In ons overlegstructuur hebben we afgelopen jaar de technische commissie opleidingen in het leven geroepen. De commissie opleidingen en jeugdzaken vormen de technische commissie die jaarlijks een overleg heeft met de postcommandanten en bestuurslid strandzaken over de voortgang van de opleidingen binnen de vereniging. Er staan evaluaties gepland over afgelopen seizoen. De commissie opleidingen is bezig met het nieuwe cursusjaar, waarin ook specialisaties worden opgenomen. De commissie opleidingen is op zoek naar aangewezen lifeguards.

3 Verzekeringen Op zaterdag 1 september jl. is Gijs de Roode op post Noord geweest om een toelichting te geven op de verzekeringscasussen. Tijdens deze bijeenkomst heeft een aantal posters hun vragen gesteld die verband hielden met de eerder geïnventariseerde casussen. Er wordt nog steeds gewerkt aan de inventarisatie van en vergelijkingen van de verzekeringen. Dit in overleg met Reddingsbrigade Nederland en Interpolis/Rabobank. Er ligt een verzoek bij onze verzekeringsmaatschappij om hiermee verder te gaan. Commissaris Operationele Zaken: Mooi en geslaagd bewakingsseizoen met drukke zomer. Weinig gekke incidenten, maar wel veel uren. Dank aan post- en dagcommandanten en natuurlijk alle lifeguards die dit seizoen gedraaid hebben. Landelijke RHR (Reddingsbrigade Hulpverleningsregistratie) per 1 juli ingevoerd. Systeem heeft nog wel verbeterpunten maar basis werkt goed. Systeem wordt deze winter verder verbetert o.a. met input uit Zandvoort. Kustwachtprocedure. In- en Uitmelden blijft lastig. Dit zullen we deze winter wederom landelijk aankaarten. Alarmploeg heeft enkele mutaties gehad, maar is op volle sterkte en middels wordt regelmatig met de groep gecommuniceerd over ontwikkelingen, materiaal status e.d. Evenementen: Gedurende het hele jaar een groot aantal, veelal sportieve, evenementen vanuit de operatie begeleid. Ook de komende weken tot eind van het jaar nog een aantal inzetten. Samenwerking hulpverleningspartners verloopt naar volle tevredenheid. Uit diverse overleggen met de partners blijkt de waardering voor ons werk. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten over en weer, deze worden op structurele wijze opgepakt. Commissaris materiaal: Voer- & vaartuigen Divers materiaal is conform begroting vervangen waarbij op verzoek gemeente kritisch is bekeken of dit wel echt nodig was. Dit heeft geresulteerd in doorschuiven van de Roodnat vlet en een 75pk motor. De Roodnat vlet heeft echter wel groot onderhoud genoten. Grote objecten die zijn vervangen en in gebruik genomen zijn de nieuwe 120, 129 en (bijna) de 179. Promotie van onze nieuwe zelf ontworpen boten gebeurt door het organiseren van een landelijke technodag in de kazerne op zaterdag 14 december. Blijkens de begroting dient in 2014 de 130 vervangen te worden. Voertuig is ook daadwerkelijk aan vervanging toe. Financiering is echter onzeker omdat het voertuig niet in de begroting van Gemeente Zandvoort is opgenomen. JH en RV nemen dit dan ook mee tijdens gesprek met de burgemeester. Verder voor 2014 geen grote vervangingstrajecten behalve zoeken naar opvolger voor Duarry Sr6 die in 2015 vervangen moeten worden.

4 Verbindingsmiddelen Een en ander vervangen volgens schema. Komende winter wordt gebruikt om meldtafel Post Noord te vernieuwen en de meldtafel van Post Zuid op te waarderen in afwachting van nieuwbouw Post Zuid. Huisvesting Kazerne is in gebruik genomen waarbij onveilige situatie van de botenlift naar voren is gekomen. Dit is ook de vorige ALV als punt ingebracht. Gemeente gaat in aanpassingen voorzien. Nieuwbouw Post Zuid Voornemen van de gemeente om Post Zuid rond 2017 vervangen. Hiertoe is Post Zuid afgelopen periode opgeknapt. Concept plan van eisen is klaar en wordt op korte termijn aangeboden aan en bediscussieerd met gebruikers Post Zuid. Datum hiervoor wordt gepland door postcommandant Post Zuid. Gesprekken met gemeente en KNRM over gezamenlijke nieuwbouw Post Zuid en redschuur op huidige locatie Post Zuid. Partijen staan er voor open maar er moet wel een meerwaarde (reële kostenbesparing) zijn. Dit wordt nu onderzocht. Barry ten Veen: Wat is het standpunt van het bestuur in zake de mogelijke samenwerking/huisvesting met de KNRM? Antwoord TvV: We gaan deze gesprekken met een open vizier in zonder de belangen van de Reddingsbrigade uit het oog te verliezen. Serious Rescue 21, 22 en 23 december nemen 30 leden van de ZRB deel aan Serious Rescue. Dit is een ondersteunende actie voor Serious Request van radio 3fm. Bijkomstige motieven voor de ZRB om hier aan mee te doen zijn: training van leden, landelijk netwerken, grote mate van promotie en het bevorderen van saamhorigheid onder de deelnemende leden. 7. Motie betreffende wijziging communicatieprotocol De Voorzitter geeft vooraf aan de motie aan dat het bestuur nog even duidelijk wil maken dat zij dergelijke initiatieven (het indienen van voorstellen door leden) toejuicht en de motie hier dus voor alle duidelijkheid niet op inhoud maar op procedure negatief wordt beoordeeld door het bestuur en dit ook met de indiener van de motie heeft besproken. De indiener van de motie geeft aan waarom hij toch de motie als agendapunt gehandhaafd wenste te houden. Inmiddels is het hem duidelijk dat het bestuur bereid is een inhoudelijk onderzoek in te stellen naar de uitgangspunten van de motie. In afwachting van de uitkomst van dit onderzoek en de daaruit volgende voorstellen van het bestuur, trekt hij de motie alsnog in: De reden van mijn motie heb ik uitgebreid verwoord in de motie. Ik neem aan dat iedereen dit gelezen heeft. Kort samenvattend is de reden; dat er problemen worden ondervonden op post noord en bij samenwerkende partijen, over het huidige gebruik van de roepnummers. Mijn motie heb ik twee dagen voordat de termijn om stukken in te leveren verviel gemaakt en ingeleverd bij de secretaris. Kort hierna kreeg ik een telefoontje van een

5 bestuurslid. Deze vertelde mij, het idee positief te vinden. Echter zou er meer onderzoek naar gedaan moeten worden. Omdat er geen tijd meer was heb ik besloten de motie te laten staan op de agenda. Met de kennis van nu en de duidelijke mening van het bestuur moet ik concluderen dat er een andere route bewandeld moet worden. Ik trek bij deze de motie dan ook in. Wel op voorwaarde dat het bestuur onderzoek laat doen naar dit probleem. De wens van mij en met mij een deel van het operationeel kader en leden is om als roepnaam voor post zuid één elf te gebruiken in plaats van Zandvoort, om de eerder genoemde redenen. Als goed alternatief zou de kazerne tot hoofdpost benoemd moeten worden en zou de kazerne als roepnaam Zandvoort moeten krijgen.

6 8. W.V.T.T.K./Rondvraag Guido Weidema: Hij geeft aan dat hij met de continuïteitscommissie hard heeft gewerkt aan het principe rooster. Hij geeft aan dat hij het jammer vindt dat er geen terugkoppeling is gegeven over het gebrek aan financiering voor de maaltijdvergoeding. Hij hecht juist aan dit onderdeel van het verhaal veel waarde. Zijn gevoel is dat het bestuur het makkelijk vindt dat de gemeente hiervoor geen geld heeft en roept op om toch naar de mogelijkheden te kijken. Hij vindt het daarom wel fijn dat het terug te vinden is op de subsidieaanvraag GW vraagt zich na het lezen van de notulen van oktober af of er de afgelopen jaren geen inzet is geweest voor sponsorbenadering. Hij roept dan ook dringend op om sponsoring onder te brengen bij een commissaris. De Voorzitter en LL geven aan dat het bestuur dit belang ook erkent en juist daarom was het terug te vinden in de notulen. 2. GW geeft aan dat hij het systeem van aftreden niet geheel begrijpt. Het verkiezen van MH zou nergens zijn vastgelegd en ook zijn er mensen die na één jaar alweer aan de beurt zijn. Hij geeft aan de angst te hebben dat bestuursleden door interne verschuivingen langer dan drie jaar kunnen blijven zitten. LL geeft aan dat bestuursleden hooguit eerder aan de beurt kunnen zijn maar nooit later. Robin Gansner: De vraag of er wijzigingen zullen worden aangebracht in het Uniform Hulpverlenings Registratiesysteem (UHR). Antwoord EB: Ja. RG vraagt tevens wat de regels zijn omtrent het bereik van de Kazerne nu de straat is afgesloten. Antwoord TvV: Met levensbedreigende situaties mag er gebruik worden gemaakt van het fietspad in alle andere gevallen niet. In reactie hierop werd aangegeven dat het afgelopen week is voorgekomen dat de Kazerne niet bereikbaar was anders dan via het fietspad. Antwoord EB: dit was hoogstwaarschijnlijk overmacht door eigen inzicht werklieden. Dit was hopelijk een uitzondering. Dennis van der Sloot: mogen ook met de verkeerslichten in geval van nood nog gebruik maken van het fietspad? TvV: Ja, dit mag in geval van nood totdat de wegwerkzaamheden in zijn geheel zijn afgerond. Dit om oponthoud te voorkomen. De voorzitter geeft aan dat alleen de vraag van GW over de maaltijdvergoeding nog dient te worden beantwoord. Hij biedt om te beginnen zijn excuses aan voor het feit dat er geen terugkoppeling is gegeven omtrent de maaltijdvergoeding. Verder geeft hij aan dat er binnen het bestuur wel degelijk gekeken wordt naar andere oplossingen voor de maaltijdvergoeding. Helaas is er alleen geen ruimte in de begroting, juist nu we alleen nog maar verder worden gekort. Wel zal er gekeken blijven worden naar alternatieven: nog een reden voor de noodzaak voor iemand die zich wil richten op sponsoring. Hiervoor wordt ook actief binnen de vereniging gekeken. 9. Sluiting De voorzitter spreekt zijn waardering uit voor de mijlpaal 40 jaar zwembad. Tevens maakt hij complimenten voor de makers van de fotopresentatie. De voorzitter eindigt de vergadering om uur.

4. Ingekomen stukken(*) Er is een vraag over de lijst ingekomen stukken. De secretaris licht toe wat er wel en niet als ingekomen stuk wordt gezien.

4. Ingekomen stukken(*) Er is een vraag over de lijst ingekomen stukken. De secretaris licht toe wat er wel en niet als ingekomen stuk wordt gezien. Concept notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 17-10-2014 in de Kazerne te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree (JHC), Vice-voorzitter:

Nadere informatie

3. Notulen ledenvergadering van 19-10-2012 Geen opmerkingen. De notulen worden onder dankzegging aan de verslaglegger goedgekeurd.

3. Notulen ledenvergadering van 19-10-2012 Geen opmerkingen. De notulen worden onder dankzegging aan de verslaglegger goedgekeurd. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 05-04-2013 in de brandweerkazerne. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Vice-voorzitter: Roeland

Nadere informatie

5. Huldiging jubilarissen 2 jubilarissen, 50 jaar. Lia Sol en Mevrouw Manders. Beiden konden niet aanwezig zijn.

5. Huldiging jubilarissen 2 jubilarissen, 50 jaar. Lia Sol en Mevrouw Manders. Beiden konden niet aanwezig zijn. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 20-05-2016 in de kazerne Zandvoort Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Secretaris: Lana Lemmens,

Nadere informatie

De voorzitter bedankt de ALV voor de feedback en adviezen.

De voorzitter bedankt de ALV voor de feedback en adviezen. Verslag van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op vrijdag 21 april 2017 in de kazerne te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree/ Ruud Willigers;

Nadere informatie

2. Bestuursmededelingen Wijziging van agenda: najaars ALV, werkgroep continuïteit, huldiging jubilarissen, verzekeringen.

2. Bestuursmededelingen Wijziging van agenda: najaars ALV, werkgroep continuïteit, huldiging jubilarissen, verzekeringen. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 30 03 2012 in de Blauwe Tram te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Vice voorzitter:

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 & Jaarrekening 2013

Jaarverslag 2013 & Jaarrekening 2013 Jaarverslag 2013 & Jaarrekening 2013 Versie 1.0 Maart 2014 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade Van Speijkstraat 135 2041 KM Zandvoort

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Basis presentatie voorlichting strand 2019 Programma Wat doet de ZRB? Stroming, Getij, Weer - Eb/Vloed - Muien, Oostenwind, Zoper Tips voor een veilig dagje strand Willem Wever Topdoks

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 26-03-2010 in het gemeenschapshuis te Zandvoort.

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 26-03-2010 in het gemeenschapshuis te Zandvoort. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 26-03-2010 in het gemeenschapshuis te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree(JHC) Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Versie: 1.1 Datum: 23-09-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2014 1 Inleiding Begroting 2014 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2016-2017 Versie: 1.1 Datum: 24-10-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Workshop Netwerk Brandweervrouwen 18 November 2016 Programma Welkom! se Reddingsbrigade Reddingsbrigades Taken reddingsbrigades RVR Regionale voorziening reddingsbrigades Nationale Rampenvloot

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade Concept Begroting 2016 1 Inleiding Begroting 2016 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke

Nadere informatie

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 Nederland Egmond aan Zee STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 maandag 13 mei 2013 aanvang 19.30 uur Agenda Mededelingen Materieel Procedures Opleidingen, trainingen en oefeningen Dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010

Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 Versie 1.0 April 2011 Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 01042011 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

3. Muziekgebouw Eindhoven Wim Vringer Meldt over de programmering en de financiën het volgende: Programmering/ programma ontwikkeling

3. Muziekgebouw Eindhoven Wim Vringer Meldt over de programmering en de financiën het volgende: Programmering/ programma ontwikkeling Notulen jaarvergadering Vrienden Muziekgebouw Eindhoven Datum : woensdag 4 juni 2014 Locatie : tweede foyer Muziekgebouw Eindhoven Aanvang : 18.45 uur Aanwezig : circa 100 Leden van de Vereniging Muziekgebouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 & Jaarrekening 2012

Jaarverslag 2012 & Jaarrekening 2012 Jaarverslag 2012 & Jaarrekening 2012 Versie 1.0 Maart 2013 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade Van Speijkstraat 135 2041 KM Zandvoort

Nadere informatie

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Penningmeester Zandvoortse Reddingsbrigade Wilhelminaweg 32 2042 NP Zandvoort penningmeester@zrb.info

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2015

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2015 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2015 1 Inleiding Begroting 2015 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Begroting 2020 Versie maart 2019

Begroting 2020 Versie maart 2019 2020 Versie 1.0 1 maart 2019 Zandvoortse Reddingsbrigade Linnaeusstraat 2 2041 BR Zandvoort http://www.zrb.info bestuur@zrb.info 2 2020 Inleiding 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Begroting 2017 Versie 1.0 Mei 2016

Begroting 2017 Versie 1.0 Mei 2016 Versie 1.0 Mei 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Penningmeester Zandvoortse Reddingsbrigade Wilhelminaweg 32 2042 NP Zandvoort penningmeester@zrb.info Secretariaat Zandvoortse

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014 Strandwachtbespreking Bewakingsseizoen 2014 maandag 26 mei 2014 Onderwerpen ter behandeling Mededelingen Strandwachtroosters Dagelijkse gang van zaken Aandachtspunten Protocollen en procedures Opleiden,

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 & Jaarrekening 2014

Jaarverslag 2014 & Jaarrekening 2014 Jaarverslag 2014 & Jaarrekening 2014 Versie 1.0 April 2015 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade Van Speijkstraat 135 2041 KM Zandvoort

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur Algemene Ledenvergadering Dinsdag 12 april 2016 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de (vice-)voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2015 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

Radiocommunicatieles strandleden

Radiocommunicatieles strandleden Radiocommunicatieles strandleden Reddingsbrigades: Bergen Egmond Schoorl Marc van Duin 2008 Aangepast voor VRB door R. Wolthuis 1 Welkom Reddingsbrigade Bergen Radiocommunicatieles nieuwe strandleden Even

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21. Verslag bestuur Margriet Datum: Aanvang: Notulist: 21-03- 2012 19.30 uur Ellen Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.30 u), Cor Opening Notulen vorige

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2016 Aanwezig: 30 leden (inclusief bestuursleden) Voorzitter: Wil Koot Secretaris: Vacant Penningmeester: André Kramer Algemeen bestuurslid: Robert-Jan Post

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering 2016 15-1-2017 1 Agenda Opening en mededelingen Terugblik Bestuurswisselingen Toekomstvisie Vooruitblik Rondvraag 15-1-2017 ALV 2016 2 Opening en mededelingen Jubilarissen: Frenk

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Beleidsnotitie preventie en hulpverlening Reddingsbrigade Zwolle

Beleidsnotitie preventie en hulpverlening Reddingsbrigade Zwolle Beleidsnotitie preventie en hulpverlening Reddingsbrigade Zwolle Aanleiding voor het maken van deze beleidsnotitie is het feit dat er onduidelijkheden bestaan over bevoegdheden en eisen. Deze onduidelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Notitie Raadscommunicatie

Notitie Raadscommunicatie Notitie Raadscommunicatie 2018-2022 NOVEMBER 2018 Documentnummer INT-XXXXXX Start! 1. Inleiding... 3 2. Raadscommunicatie in Beverwijk: wat en waarom?... 3 3. Hoe communiceren we?... 4 4. Wensen vanuit

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Bram, Sjoerd, Maikel. Fabian. Sander, Ronald, Jordy, Marleen, Anouk, Jeroen, Allyne, Lisanne, Stan Niels, Huibertje, Dominique, Mandy, Peter

Bram, Sjoerd, Maikel. Fabian. Sander, Ronald, Jordy, Marleen, Anouk, Jeroen, Allyne, Lisanne, Stan Niels, Huibertje, Dominique, Mandy, Peter Notulen Algemene Ledenvergadering Reddingsbrigade Raalte Datum: 15-04-2016 Tijd: 20:00 Plaats: Tijenraan Voorzitter: Bram Journée Notulist: Peter Halman Secretariaat: Peter Halman secretaris@reddingsbrigaderaalte.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 januari 2010

Nieuwsbrief 1 januari 2010 Nieuwsbrief 1 januari 2010 Beste ZRB-leden, Nu de nieuwjaarswensen, recepties en borrels weer voorbij zijn is het tijd om vooruit te kijken naar 2010. Terwijl ik de nieuwsbrief in elkaar zet merk ik dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december 2016

Nieuwsbrief 23 december 2016 Volleybalvereniging Clam Dycke Nieuwsbrief 23 december 2016 Toen was het alweer kerst.! En maken we langzaam maar zeker de balans op van het oude jaar 2016. Wat ging er goed, minder goed, hoogte- en dieptepunten.

Nadere informatie

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016.

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Opening: Voorzitter John van den Broek opent om 10.30 uur deze vergadering, met een welkomstwoord aan alle aanwezigen. Hij stelt de huidige bestuursleden

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2012

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2012 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2012 1 Inleiding Begroting 2012 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Bossche ZwemVereniging

Bossche ZwemVereniging Bossche ZwemVereniging Februari 2015 Heb jij een nieuwtje voor de nieuwsbrief mail hem naar secretariaat@bzv.nl en wie weet staat hij volgende maand in deze nieuws brief. Onze nieuwsbrief Onze nieuwsbrief

Nadere informatie

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 En nu verder Bestuur URB Sep 2014 Bestuur Utrechtse vrijwillige brigade tot het redden van drenkelingen. Opgericht 21 januari 1918 Postbus 9922 KvK 40476125

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Peize

Voetbal Vereniging Peize Voetbal Vereniging Peize Communicatieplan Juni 2012 1 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Waarom een communicatieplan 3 3 Doelgroepen 4 4 Hoofdactiviteit per doelgroep 5 5 Verantwoordelijkheden 6 6 Communicatiemiddelen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2017 Activiteiten en mijlpalen 2017 Financieel Jaarverslag 2017 Begroting 2018 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Verslag CDA Vrouwenberaad Noord-Holland 16 november 2013

Verslag CDA Vrouwenberaad Noord-Holland 16 november 2013 Verslag CDA Vrouwenberaad Noord-Holland 16 november 2013 Algemene Ledenvergadering van het CDAV Noord-Holland op zaterdag 16 november 2013 in Grand Café Mezza Luna te Castricum Welkom en overweging Door

Nadere informatie

JMA jaarkader. 2014-2015 concept

JMA jaarkader. 2014-2015 concept JMA jaarkader 2014-2015 concept INHOUDSOPGAVE Voorwoord...1 Hoofdstuk 1 - Doelen voor 2014-2015...3 Van ABP naar hernieuwde samenwerking Milieudefensie...3 Positioneringstraject...3 Criteria partnerships...3

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Januari 2019 Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel verslag

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering, 24 september 2013

Algemene ledenvergadering, 24 september 2013 Algemene ledenvergadering, 24 september 2013 Aanwezig Afwezig Bestuursleden T.P.P. Moors voorzitter X A.A. Keijman secretaris X J. Stuurman penningmeester X A. Kaiser 2 de secretaris X Raad van toezicht

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO Alarmploeg

JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO Alarmploeg JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO In 2017 begon Kees Hagen op 15 mei als postcommandant op de zuidpost. In het hoogseizoen, waren het vervolgens Marco de Leeuw, Maarten Slingerland, die voor het eerst actief

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012 Inleiding Het seizoen 2011-2012 is met de afsluitende week van de JeugdSportPas (JSP) tot een einde gekomen. Dat betekent dat het bestuur even gas kan terugnemen en iedereen een welverdiende vakantie geniet,

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3 Van het bestuur De competitie is inmiddels weer in volle gang en de eerste maand van seizoen 2018-2019 zit er

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST Het bestuur De stichting heeft een bestuur bestaande uit een oneven aantal leden met een minimum aantal van 5 personen. Bestuursleden

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015 JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015 Jaarverslag secretaris 2015 Blz. 1 Met dit verslag wordt u een overzicht gegeven van het jaar 2015 Bestuur De bestuurssamenstelling na de ledenvergadering in 2015 was

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving)

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving) Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 10 november 2016 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Geerten van Eldik, Carlien Schouten G: Els Breukers (eerste deel) Directie: Frits Hoff SOMOR: Arjen

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Inhoud. 1. Introductie Nederlands... 3

Inhoud. 1. Introductie Nederlands... 3 Functieopdracht Nederlands - Operator A en B Inhoud 1. Introductie Nederlands... 3 2. Opdrachten... 5 Opdracht 1. Verschillende meningen... 5 Opdracht 2. Luisteren naar een vergadering... 7 Opdracht 3.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

De Noordooster. Van de voorzitter. Ledenaantallen. Het WSV-bestuur. De Noordooster Maart 2016 Editie 3

De Noordooster. Van de voorzitter. Ledenaantallen. Het WSV-bestuur. De Noordooster Maart 2016 Editie 3 De Noordooster Van de voorzitter Het seizoen 2015-2016 is al weer over de helft en de tijd vliegt voorbij. Van de plannen die wij in de ALV van 2014 op tafel hebben gelegd wordt steeds meer gerealiseerd.

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Secretariaat Bos en Duinlaan 2 d 2061 VP Bloemendaal telefoon 023-5388251 email: huurdersverenigingbrederode@gmail.com www: huurdersverenigingbrederode.nl KvK nummer 53913027 Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Agendapunt Eventuele opmerkingen/aandachtspunten Advies/conclusie

Agendapunt Eventuele opmerkingen/aandachtspunten Advies/conclusie Rapportage Clustervergadering, cluster 11 gehouden op 22 oktober 2013 bij de vereniging GDC Aanwezig: De verenigingen: Achilles Veen, Dussense Boys, GDC, Kozakken Boys, LRC, Nivo Sparta, NOAD 32, Rijswijkse

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Albertdonk 4 4707 XZ Roosendaal Tel. 0165-55 59 15 Fax. 0165-52 77 34 Postbus 1378 4700 BJ Roosendaal Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Van: Farida Ouahssain Datum: 17 juni 2008 Aan: Algemene

Nadere informatie