- april Beste lezer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- april Beste lezer,"

Transcriptie

1 - april Beste lezer, Waarschijnlijk heeft u wel vernomen dat de zorgverzekeraars 1 april j.l. hun inkoopvoorwaarden voor 2019 bekend hebben gemaakt. Er zal in 2019 het nodige veranderen op audit gebied is het laatste jaar dat de Plusaudit en het EffectiviteitsTraject een geldigheid kennen. Vanaf zullen er nieuwe producten in de markt worden gezet om kwaliteit te toetsen. Daaruit voortvloeiend zult u (mogelijk) ook moeten voldoen aan andere eisen als het gaat om contractering met de zorgverzekeraars dan u gewend bent. In deze nieuwsfl!ts willen wij u graag informeren over de inkoopvoorwaarden 2019 en hebben voor u de speerpunten per zorgverzekeraar op een rijtje gezet. Goed om hierbij op te merken is dat veel zorgverzekeraars in hun inkoopvoorwaarden hebben opgenomen dat er een geldig Plusaudit of Effectiviteitsaudit certificaat dient te zijn om in 2019 te kunnen voldoen aan de nieuwe inkoopvoorwaarden. Dus ondanks dat er vanaf geen geldigheid meer is van uw huidige audit certificaat is het wel belangrijk om deze in 2018 geldig te houden om soepel over te kunnen stappen naar de nieuwe contracten. Ondanks dat wij met uiterste zorg deze nieuwsfl!ts hebben samengesteld voor u willen wij toch opmerken dat er geen rechten aan deze informatie kunnen worden ontleend. Te allen tijde is de informatie uit de inkoopvoorwaarden van de zorgverzekeraars leidend.

2 -CZ groep Belangrijke wijzigingen in inkoopbeleid eerstelijns paramedische zorg 2019: Doelmatigheid waar mogelijk combineren met transparantie op het gebied van kwaliteit. Het uitzetten van de PREM maakt deel uit van het zorginkoopbeleid fysiotherapie, oefentherapie en logopedie. Geen Addendum Plus meer in Nieuw in 2019 is de transparantiemodule fysiotherapie. Een beperkt instroombeleid voor fysiotherapie. Van signaleringsmoment naar praktijkvariatie. Transparantie in de zorg is een voorwaarde voor het verder inzichtelijk maken van kwaliteit. Stappen die hiervoor gezet worden, zijn bijvoorbeeld de landelijke ontwikkeling en implementatie van de PREM fysiotherapie. Daarnaast zet CZ groep het traject voort waarbij fysiotherapeuten, experts en patiënten twee minimale datasets (MDS) hebben vormgegeven. Er zijn momenteel twee minimale datasets ontwikkeld voor de fysiotherapeutische behandeling van patiënten met aspecifieke lage rugpijn en COPD. Contractdifferentiatie: CZ groep heeft in 2019 drie verschillende overeenkomsten voor fysiotherapie. Afhankelijk van de mate waarin u zich wilt inzetten voor het uitzetten van en respons op de PREM fysiotherapie kunt u kiezen voor het type overeenkomst. De behandelindex speelt in 2019 nog steeds een rol bij de contractdifferentiatie. Hierdoor kan de keuze voor het type overeenkomst beperkt zijn. De zorgaanbieder maakt de keuze voor een overeenkomst door vooraf een vragenlijst bij VECOZO in te vullen. CZ groep toetst in 2018 of de zorgaanbieder in aanmerking komt voor de gekozen overeenkomst voor Bij de berekening van de behandelindex hanteert CZ groep de door SKMZ vastgestelde uniforme rekenmethodiek 2017.

3 Voor het verkrijgen van de overeenkomsten A en B is de norm van de behandelindex verruimd ten opzichte van voorgaande jaren. Aan overeenkomst C wordt geen norm gesteld voor de behandelindex. Om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van de PREM moet de zorgaanbieder een overeenkomst aangaan met een gecertificeerd meetbureau (voor elk in de praktijk werkzame fysiotherapeut) om de PREM-vragenlijst uit te zetten. Om in aanmerking te komen voor overeenkomst A of B in 2019, moet de zorgaanbieder in een vastgestelde periode in 2018 voldoen aam de minimale uitzet- en responspercentages. Het betreft hier het uitzetten van de PREM onder verzekerden van CZ groep en de respons hierop. De percentages en de meetperiode staan in de tabel hieronder vermeld.

4 Let op: er moet dus al dit jaar al begonnen worden met het uitzetten en retour krijgen van PREM s om in 2019 een contract te kunnen afsluiten. Gedurende de looptijd van de overeenkomst die we in 2019 aangaan, gelden andere percentages en moet de PREM uitgezet worden onder alle patiënten die in de praktijk behandeld worden: Belangrijk: Het responspercentage wordt berekend over de uitgezette vragenlijsten. Graag verduidelijken we dit met een voorbeeld. Stel: u heeft in 2018 in de periode van 1 april t/m 30 september 150 patiënten in behandeling, daarvan vallen er 100 binnen de inclusiecriteria voor selectie. Over deze 100 patiënten kijken wij naar het uitzetpercentage (niet iedereen wil mogelijk meedoen), dus voor een A overeenkomst 50% uitzet, dus 50 uitgenodigde patiënten. Over deze 50 patiënten vragen we een respons van 30%, dus 15 volledig ingevulde en afgeronde vragenlijsten. Transparantiemodule: Elke zorgaanbieder met een overeenkomst A of B in 2019/2020 kan in aanmerking komen voor de transparantiemodule als de behandelindex van zijn praktijk binnen verderop vermelde bandbreedtes valt en als hij extra inspanningen levert om de kwaliteit (outcome) transparant te maken. Met deze zorgaanbieders maken we aanvullende afspraken boven op de overeenkomst. Om de module af te kunnen sluiten, gelden extra voorwaarden. Zorgaanbieders met de transparantiemodule bieden we de mogelijkheid om met CZ groep in gesprek te gaan over maatwerkafspraken. Samen met de zorgaanbieder willen we hier verder invulling aan geven. Bijvoorbeeld: het maken van productafspraken waar e-health bij voorkeur een onderdeel van is.

5 Om in aanmerking te komen voor de transparantiemodule, gelden onderstaande voorwaarden: de gerealiseerde behandelindex over 2017 wijkt maximaal één standaarddeviatie (16 punten) positief of negatief af ten opzichte van 100; de PREM wordt onder meer dan 70% van de behandelde patiënten uitgezet en de respons hiervan is minimaal 40%. Daarbij geldt dat iedere fysiotherapeut die in de praktijk werkt gemiddeld minimaal 25 ingevulde vragenlijsten retour krijgt. Voor de transparantiemodule geldt een periode waarin we beoordelen of de zorgaanbieder voldoet aan de minimale uitzetten responspercentages. De percentages en de meetperiode staan in de tabel hieronder vermeld; de zorgaanbieder neemt deel aan de pilot MDS of maakt minimaal gebruik van de vastgestelde MDS met bijbehorend meetprotocol en inclusiepercentage. Hij maakt procesinformatie over dit gebruik transparant voor CZ groep. Om administratieve lasten te voorkomen, heeft het de voorkeur dat klinimetrie/outcome data (PROM s) door de patiënt zelf verzameld worden via een patiëntenportaal; in de praktijk van de zorgaanbieder worden minimaal twee van de volgende selectieve inkoopdossiers aangeboden: fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson, fysiotherapie bij claudicatio intermittens, fysiotherapie bij lymfoedeem en/of bekkenfysiotherapie; continue dataverzameling van onder meer het fysiotherapeutisch handelen, dossiervoering en het gebruik van meetinstrumenten (outcome) en patiëntervaringen maakt deel uit van de praktijkvoering. De data (op het niveau van de therapeut, de praktijk en het netwerk) staan centraal in de kwaliteitscyclus (PDCA) van de zorgaanbieder en dit is aantoonbaar (onafhankelijk getoetst); voor het afsluiten van de transparantiemodule geldt hetzelfde tijdpad als bij de overeenkomsten.

6 Nieuwe contractanten fysiotherapie: CZ groep hanteert in 2019 een beperkt instroombeleid voor nieuwe contractanten. Hiermee bedoelen we zorgaanbieders die de laatste 9 maanden van 2018 geen overeenkomst fysiotherapie hebben met CZ groep. -Menzis- Zorginkoopbeleid contratering : De wijzigingen inhoudelijk t.o.v. het inkoopbeleid 2018: i.v.m. bestaande meerjarenovereenkomst profiel 2 en 3 (op basis van beleid zoals gepubliceerd op 31 maart 2017), krijgen nieuwe zorgaanbieders vanaf 2019 (op basis van beleid ) die voor deze profielen in aanmerking komen een overeenkomst met een duur van maximaal één jaar en een einddatum van uiterlijk Fysiotherapie praktijken met een profiel 1 overeenkomst 2018 krijgen voor 2019 een nieuw contractaanbod met een maximale duur van één jaar en een einddatum van uiterlijk Voor deze praktijken betekent dit dat zij in het 2de kwartaal van 2019 te horen krijgen in welk profiel de overeenkomst 2019 valt per 1e van het 3de kwartaal o.b.v. het gerealiseerde Behandel-Index-Cijfer Het Behandel-Index-Cijfer bepaalt mede het (gewijzigde) profiel van de overeenkomst, danwel of de zorgaanbieder voor een audit in aanmerking komt, danwel of de overeenkomst met de zorgaanbieder beëindigd wordt. Voor nieuwe zorgaanbieders per 1 januari 2019 betekent de inwerking treden van het Behandel Indexbeleid dat zij geen gerealiseerde Behandel-Index-Cijfer 2018 hebben en voor de overeenkomst in 2019 dan alleen in aanmerking kunnen komen voor een profiel 1 overeenkomst. In verband met het inwerking treden van het aangekondigde zorginkoopbeleid op basis van beleid zoals gepubliceerd op 31 maart 2017 rondom wijzigingen in profiel 3 kunnen er in de periode van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019 geen (nieuwe) zorgaanbieders in profiel 3 instromen.

7 -Menzis- Zorginkoopbeleid contratering : De wijzigingen inhoudelijk t.o.v. het inkoopbeleid 2018: i.v.m. bestaande meerjarenovereenkomst profiel 2 en 3 (op basis van beleid zoals gepubliceerd op 31 maart 2017), krijgen nieuwe zorgaanbieders vanaf 2019 (op basis van beleid ) die voor deze profielen in aanmerking komen een overeenkomst met een duur van maximaal één jaar en een einddatum van uiterlijk Fysiotherapie praktijken met een profiel 1 overeenkomst 2018 krijgen voor 2019 een nieuw contractaanbod met een maximale duur van één jaar en een einddatum van uiterlijk Voor deze praktijken betekent dit dat zij in het 2de kwartaal van 2019 te horen krijgen in welk profiel de overeenkomst 2019 valt per 1e van het 3de kwartaal o.b.v. het gerealiseerde Behandel- Index-Cijfer Het Behandel-Index-Cijfer bepaalt mede het (gewijzigde) profiel van de overeenkomst, danwel of de zorgaanbieder voor een audit in aanmerking komt, danwel of de overeenkomst met de zorgaanbieder beëindigd wordt. Voor nieuwe zorgaanbieders per 1 januari 2019 betekent de inwerking treden van het Behandel Indexbeleid dat zij geen gerealiseerde Behandel-Index-Cijfer 2018 hebben en voor de overeenkomst in 2019 dan alleen in aanmerking kunnen komen voor een profiel 1 overeenkomst. In verband met het inwerking treden van het aangekondigde zorginkoopbeleid op basis van beleid zoals gepubliceerd op 31 maart 2017 rondom wijzigingen in profiel 3 kunnen er in de periode van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019 geen (nieuwe) zorgaanbieders in profiel 3 instromen. De behandelindex voor fysiotherapie wordt op zorgverzekeraar niveau berekend middels de uniforme rekenmethodiek conform het rapport van Equalis.

8 PREM s: Menzis stelt als essentiële voorwaarde (uitvoeringseis) dat alle zorgaanbieders deelnemen aan de landelijke metingen, zodra deze voor hen beschikbaar zijn. Minimumeisen: Minimumeisen zijn eisen waaraan de zorgaanbieder op het moment van het indienen van de vragenlijst/profielenlijst (tenzij anders aangegeven) moet voldoen én gedurende de duur van de overeenkomst aan moet (blijven) voldoen. Menzis hanteert 3 verschillende profielen. Hieronder een overzicht van de minimumeisen per profiel: Fysiotherapie profiel 1 Ter toelichting: Voor Fysiotherapie heeft Menzis beleid met betrekking tot het Behandel-index-cijfer; Menzis gaat ervan uit dat zorgaanbieder die in 2018 een overeenkomst met Menzis heeft per het 2de kwartaal 2019 een Behandel-index-cijfer kan hebben gerealiseerd. 1. De zorgaanbieder is als fysiotherapeut ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel; 2. De zorgaanbieder is toegelaten op grond van de Wet Toelating Zorginstellingen voor de levering van fysiotherapie en voldoet aantoonbaar aan de eisen van de WTZi3 (voor instellingen) óf; 3. Elke fysiotherapeut die in Vektis is gekoppeld aan de praktijk of instelling staat ingeschreven in het BIG register (voor natuurlijke personen); 4.De zorgaanbieder heeft aantoonbaar de Governancecode Zorg 2017 ingevoerd (voor zover van toepassing); 5. De zorgaanbieder is adequaat verzekerd voor bedrijfs- en/of beroepsaansprakelijkheid ter hoogte van een bedrag dat in de branche gebruikelijk is of heeft deze aantoonbaar per 1 januari 2019 afgesloten; 6. Elke fysiotherapeut die in Vektis is gekoppeld aan de praktijk of instelling staat ingeschreven in beroepsspecifiek register CKR of het register van Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) dan wel een ander door Menzis aangewezen register (voor de betreffende prestatie);

9 7. Zorgaanbieder kan alleen een overeenkomst aangaan als er één zorgaanbieder fysiotherapie per praktijkadres gevestigd is; 8. Zorgaanbieder beschikt over een actuele website met praktijkinformatie. Deze bevat in ieder geval informatie omtrent openingstijden, behandellocaties, bereikbaarheid en patiëntinformatie en wordt up-to-date gehouden. Dit blijkt uit de informatie op de website; 9. De zorgaanbieder dient ten minste 5 dagdelen geopend te zijn per praktijkadres. Een dagdeel (ochtend/middag/avond) is een aaneengesloten periode van minimaal 4 uur. Dit moet ook op de website van de zorgaanbieder staan; 10. Als er over het behandeljaar 2018 geen Behandel-Index-Cijfer is gerealiseerd voor de zorgaanbieder, dan kan de zorgaanbieder voor 2019 een overeenkomst profiel 1 aangeboden krijgen. 11. Als de over het behandeljaar 2018 gerealiseerde Behandel-Index-Cijfer 120 of hoger is, maar lager is dan 150 en er zijn meer dan tien Menzis klanten behandeld, dan kan de zorgaanbieder voor 2019 een overeenkomst profiel 1 aangeboden krijgen. 12. Een zorgaanbieder met een Behandel-Index-Cijfer over het behandeljaar 2018 van 150 of hoger en die meer dan tien Menzis klanten heeft behandeld, wordt voor 2019 in eerste instantie uitgesloten voor een overeenkomst. De zorgaanbieder krijgt wel de mogelijkheid om een toelichting te geven op de hoogte van het Behandel-Index-Cijfer. Dit kan er toe leiden dat de zorgaanbieder op basis van individuele afspraken de gelegenheid krijgt tot een verbetertraject. Dit traject duurt minimaal zes en maximaal negen maanden en omvat minimaal de elementen intervisie en visitatie. Afhankelijk van de uitkomst van het verbetertraject kan dit voor de zorgaanbieder alsnog tot een 'reguliere' overeenkomst leiden. De kosten die zijn verbonden aan het verbetertraject zijn altijd voor rekening van de zorgaanbieder. 3 Deze wordt wellicht deze (deels) vervangen door de Wet Toetreding zorgaanbieders (Wtza)

10 Fysiotherapie profiel 2 aanvullend op profiel 1 De zorgaanbieder voldoet aan de minimumeisen van profiel 1. En voldoet daarnaast aan de volgende minimumeisen: 13. Zorgaanbieder biedt minimaal 1 avond of weekend openstelling naast de overige 5 dagdelen openstelling per week, per praktijkadres. Onder avondopenstelling wordt verstaan: minimaal 3 uur aaneengesloten na uur. Onder weekend openstelling wordt verstaan: één dagdeel van minimaal 4 uur aaneengesloten op zaterdag of zondag. Dit moet ook op de website van de zorgaanbieder staan vermeld; 14. De zorgaanbieder dient over een gerealiseerde behandelindex 2018 Menzis (of indien beschikbaar landelijk) te beschikken; 15. Zorgaanbieder biedt en declareert per praktijkadres minimaal 1 erkende verbijzondering overeenkomstig de betreffende Prestatiebeschrijvingsbeschikking/Tariefsbeschikking. De verbijzondering is aangegeven te zijn in Vektis. Conform de daartoe aangewezen register (CKR, SKF of ander door zorgverzekeraar erkend register) zijn de volgende verbijzonderingen erkend; Manueeltherapeut, Kinderfysiotherapeut, Oedeemfysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut, Geriatriefysiotherapeut, Psychosomatische fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Arbeidsfysiotherapeut, Orofaciaal fysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut. Fysiotherapie profiel 3 aanvullend op profiel Zorgaanbieder voldoet aan de minimumeisen van profiel 1 en 2. En voldoet daarnaast aan de volgende minimumeisen: 16. Zorgaanbieder biedt minimaal 1 avond en weekend openstelling of 2 avonden opstelling naast de overige 5 dagdelen openstelling per week, per praktijkadres. Onder avondopenstelling wordt verstaan: minimaal 3 uur aaneengesloten na uur. Onder weekend openstelling wordt verstaan: één dagdeel van minimaal 4 uur aaneengesloten op zaterdag of zondag. Dit moet ook op de website van de zorgaanbieder staan vermeld.; 17. Zorgaanbieder beschikt over uitkomsten van PREM niet ouder dan 12 maanden. Met een uitkomst van 8.0 of hoger;

11 18. Zorgaanbieder is in het bezit van een geldig Audit-certificaat (Menzis Profiel 3 Plus Audit, of Effectiviteitstraject Fysiotherapie) en een positief bevonden Motivational Paper Menzis. Allen afgegeven voor en uiterlijk op 31 december 2018 bij Menzis ingediend ten behoeve van de aanvraag van een overeenkomst met profiel 3; 19. Er bestaat minimaal een twee jarige aaneengesloten contractuele relatie (profiel 1 of 2) tussen Menzis en, dezelfde zorgaanbieder (dezelfde inschrijving in het Handelsregister en dezelfde praktijk-agb code). Voor fysiotherapie bepalen de minimumeisen en de daaruit voortvloeiende uitvoeringseisen het profiel van de overeenkomst. Uitvoeringseisen: De uitvoeringseisen worden opgenomen in de overeenkomst met de zorgaanbieder. De uitvoeringseisen gelden tijdens de duur van de overeenkomst, tenzij anders aangegeven. De uitvoeringseisen bij de verschillende profielen zijn als volgt: Fysiotherapie profiel 1 De zorgaanbieder blijft bij het verlenen van zorg binnen de Behandel-index-cijfer staffel en dus onder de 150 (Bijlage 5); De Fysiotherapie verband houdend met de diagnose claudicatio intermittens en waarvan de behandeling op enig moment in 2019 of later start, wordt verleend door de Fysiotherapeut die beschikt over een actuele registratie bij ClaudicatioNet; De Fysiotherapie verband houdend met de diagnose ziekte van Parkinson en waarvan de behandeling op enig moment in 2019 of later start, wordt verleend door de Fysiotherapeut die beschikt over een actuele registratie bij ParkinsonNet; -De Zorgaanbieder voldoet aan de inrichtingseisen van de beroepsgroep; De Zorgaanbieder verplicht zich tot het gebruik van Elektronische Fysiotherapeutische Verslaglegging (EFV), welke informatiestandaard (huis)arts fysiotherapeut proof is;

12 De zorgaanbieder is bereid de patiëntendossiers te laten toetsen op het Methodisch Fysiotherapeutisch Handelen, de Richtlijn Fysiotherapeutische Dossiervoering (RFD) (2015),en vigerende richtlijnen/evidence statements/gedragsprotocollen van de beroepsvereniging waar de zorgaanbieder bij aangesloten is. Deze toetsing vindt plaats op eerste verzoek van de zorgverzekeraar daartoe. profiel 2 aanvullend op profiel 1 De zorgaanbieder blijft bij het verlenen van zorg binnen de Behandel-index-cijfer staffel en dus onder de 120 (Bijlage 5); Zorgaanbieder (met al zijn medewerkers) doet continue mee aan het landelijk kwaliteitssysteem aangewezen door de Verzekeraar; Zorgaanbieder (met al zijn medewerkers) neemt jaarlijks deel aan de PREM*; *Te vinden op Zorgaanbieder moet hiervoor de daarbij behorende werk- en meetinstructies volgen. De zorgaanbieder gaat hiervoor een overeenkomst aan met een gecertificeerd meetbureau om te voldoen aan de zorgvuldigheidseisen en om de data te kunnen delen. De resultaten worden ook met Menzis gedeeld zodat we onze klanten hierover kunnen informeren. Samenwerking mono- en/of multidisciplinair is schriftelijk vastgelegd*; * Zorgaanbieder moet dit aantoonbaar hebben vormgegeven en op inhoud hebben geconcretiseerd. Bijvoorbeeld d.m.v. gestructureerd overleg /gezamenlijke producten /ketenzorg. Als er in 2018 meer dan één en minder dan tien Menzis klanten zijn behandeld, dan krijgt de zorgaanbieder voor 2019 overeenkomst profiel 2 aangeboden onafhankelijk van de gerealiseerde behandelindex. Als de over 2018 gerealiseerde behandelindex lager is dan veertig of tussen de 100 en 120 ligt en er zijn meer dan tien Menzis klanten behandeld, dan krijgt de zorgaanbieder voor 2019 overeenkomst profiel 2 aangeboden;

13 profiel 3 aanvullend op profiel De zorgaanbieder blijft bij het verlenen van zorg binnen de Behandel-index-cijfer staffel en dus onder de 100 en niet lager als 40 (Bijlage 5); De zorgaanbieder krijgt voor 2019 een overeenkomst profiel 3 aangeboden wanneer de behandelindex over 2018 veertig of hoger is, maar lager dan honderd. Bovendien zijn meer dan tien Menzis klanten behandeld. Zijn in 2018 minder dan tien Menzis klanten behandeld, dan krijgt de zorgaanbieder voor 2019 een overeenkomst profiel 2 aangeboden. -VGZ- VGZ koopt zorg in op basis van minimumnormen en nieuwe inzichten uit good practices. Sinds 2107 koopt VGZ fysiotherapie gedifferentieerd in. Dit inkoopbeleid wordt voortgezet in Ze kennen vier reguliere overeenkomsten, met bijpassende vergoedingen. Praktijken met een behandelindex van 150 of hoger bieden wij geen overeenkomst aan. Een uitzondering hierop geldt voor praktijken die in 2018 een start- of generiek-overeenkomst met VGZ sloten. Bij VGZ willen we deze praktijken de mogelijkheid geven om de doelmatigheid van hun handelen te vergroten. Voor deze praktijken kent VGZ een vijfde type overeenkomst: de verbeterovereenkomst.

14 Praktijken ontvangen voor 2019 een aanbod voor een verbeterovereenkomst met een looptijd van één jaar als ze aan de volgende criteria voldoen: een start- of generiekovereenkomst met VGZ in 2018; een behandelindex van 150 of hoger; meer dan negen consumerende VGZ-klanten in Met deze praktijken maken wij de afspraak om de doelmatigheid/behandelindex te verbeteren. Een intensief overeenkomst kan de zorgaanbieder aanvragen indien u een generiek overeenkomst met VGZ aangaat en voldoet aan de voorwaarden voor een intensief overeenkomst. Good practices: Om de zorg op de langere termijn betaalbaar te houden, zet VGZ in op zinnige zorg via good practices. Soms is dat zorgvernieuwing, soms is dat een al bestaande werkwijze die navolging verdient. Criteria voor een good practice zijn de volgende: vernieuwende methode, techniek, handelswijze, procedure, samenwerking of technologische ontwikkeling; zinnige zorg; betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, mede dankzij en altijd samen met zorgaanbieders; de patiënt staat centraal; zorg is vastgesteld in de praktijk; de zorg is op andere plekken toepasbaar; de zorgaanbieder wil een ambassadeursrol vervullen richting zorgaanbieders.

15 Good practice: aspecifieke lage rugklachten en aspecifieke nekklachten: Deze good practices omvatten een zorgplan voor de behandeling van aspecifieke lage rugklachten en aspecifieke nekklachten. Het zorgplan is een omschrijving van de werkwijze waaraan de geleverde fysiotherapie minimaal dient te voldoen. Een zorgplan is opgebouwd uit inhoudelijke richtlijnen van betrokken beroepsgroep(en) en regelt educatie, zelfmanagement, diagnose, behandeling en begeleiding. Het zorgplan bevat een classificatiemodel op basis van zorgzwaarte met aansluitend een aantal (fysiotherapeutische) behandelprotocollen. De behandelprotocollen waarborgen uniformiteit en beschrijven de te verlenen fysiotherapeutische zorg. Ook bevatten zij een uniforme standaard van indicatie specifieke kwaliteitsinformatie. Deze good practices kopen wij voor 2019 in bij deelnemende zorgaanbieders die samenwerken met onze alliantiepartners FysioTopics en Zorg1. Met deze afspraken creëren wij transparantie in de kwaliteit van geleverde zorg en realiseren we aantoonbare kwaliteitsverbetering en kostenbeheersing. We kopen in op basis van zorgplannen met een vaste vergoeding in plaats van een vergoeding per behandeling. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor zorgaanbieders voor het stimuleren van zelfmanagement, toepassing van e-health en het op maat aanbieden van zorg. Wanneer er sprake is van een recidive van dezelfde klacht binnen maximaal een jaar, dan kan de klant bij de praktijk terecht zonder extra kosten. De (zorgplan) praktijkaudit vervangt het Effectiviteitstraject. De door de alliantiepartners ontwikkelde (zorgplan) praktijkaudit heeft als doel om de zorgaanbieder te toetsen op de geleverde kwaliteit van fysiotherapeutische zorg en de juiste uitvoer van de zorgplannen, conform de eisen in het kwaliteits-en toetsingskader van de alliantiepartners. Als de geldigheidsduur van het Effectiviteitsauditcertificaat van de zorgaanbieder afloopt, dient deze te worden opgevolgd door een positieve (zorgplan) praktijkaudit. Uiterlijk op 1 januari 2020 heeft de zorgaanbieder met een Intensief overeenkomst de praktijkaudit met positief resultaat doorlopen. HCA heeft zowel met FysioTopics als Zorg 1 afspraken gemaakt om de zogenaamde (zorgplan) praktijk audit voor u te kunnen uitvoeren. Over de inhoud van deze audit zullen wij u informeren zodra deze bekend is.

16 -De Friesland Zorgverzekeraar- De Friesland zet onder meer in op: Inkopen op basis van Uniforme behandelindex in het kader van zinnige en goede zorg; terugdringen van onverklaarbare praktijkvariatie door de uitkomsten van de Uniforme behandelindex in te zetten bij de contractering 2019 door het toepassen van tariefdifferentiatie. Inkopen op basis van PREM; realiseren waarde gedreven zorginkoop met behulp van de PREM waarmee de PREM ingezet wordt als pijler voor tariefdifferentiatie VBHC; Minimale Data Set COPD en a-specifieke lage rugpijn; tripartite (klant, zorgaanbieder en verzekeraar) ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren. Substitutie van de paramedische zorg van 2e lijn naar 1e lijn of 0e lijn: bevorderen van kwaliteit in de eerste lijn Diabeteszorg en ouderenzorg; bijdragen aan de regionale visie diabeteszorg en ouderenzorg uitgevoerd door fysiotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten, logopedisten en ergotherapeuten Nieuw in 2019: De zorgaanbieder voert over de geleverde zorg éénmaal per jaar een klantervaringsonderzoek uit. Voor fysiotherapie geldt dat de PREM Fysiotherapie hiervoor dient te worden gehanteerd. Voor overige paramedici geldt dat zodra de PREM die (mede) van toepassing is op de betreffende paramedie verstrekking, is vastgesteld, deze dan dient te worden gehanteerd. De Friesland zet bij fysiotherapie de behandelindex in om praktijkvariatie inzichtelijk te maken en terug te dringen. De uniforme behandelindex vormt hiervoor een valide instrument. Zorgaanbieders ontvangen vanaf 2018 spiegelinformatie met daarin opgenomen de behandelindex.

17 Met de behandelindex laten we zien hoe het gemiddeld aantal behandelingen van een praktijk zich verhoudt tot het gemiddeld aantal behandelingen van alle fysiotherapiepraktijken met een gelijksoortige populatie. De spiegelinformatie wordt gecorrigeerd voor leeftijd, geslacht, sociaaleconomische status, verzekeringsgrondslag en hoofddiagnosegroep omdat dit kenmerken zijn die buiten de beïnvloedingssfeer van de behandelaar liggen. De Friesland zal voor 2019 de behandelindex in gaan zetten, samen met onze andere inkoopeisen, voor contractdifferentiatie. Hieronder een overzicht:

18 Specifieke kwaliteitseisen en voorwaarden: Voor fysiotherapie kent De Friesland gedifferentieerde overeenkomsten. Nieuw in 2019: De contractdifferentiatie voor 2019 zal voor fysiotherapie plaatsvinden op basis van: Het aantal verzekerden van De Friesland die in 2017 door de zorgaanbieder zijn behandeld én De behandelindex van de zorgaanbieder over 2017 én De overige inkoopeisen zoals hieronder weergegeven N.B. De aanwezigheid van een auditcertificaat is essentieel voor het verkrijgen van een 3* contract. Echter vanaf kunnen er geen audits meer worden uitgevoerd en zullen er geen certificaten meer verleend worden. Hieronder een overzicht van de inkoopeisen fysiotherapie: Basisovereenkomst Er wordt voldaan aan de eisen vermeld onder Kwaliteit Algemeen en Kwaliteit Registratie (beschreven in de inkoopvoorwaarden), voor zover van toepassing. Nieuw in 2019: De praktijk heeft meer dan 10 verzekerden in behandeling gehad in 2017 en een gerealiseerde behandelindex van > 150 over * overeenkomst (aanvullend op de basisovereenkomst) Praktijk en fysiotherapeuten voldoen aan alle criteria voor de basisovereenkomst. De zorgaanbieder biedt de praktijkinformatie aan via de eigen website én beschikt over foldermateriaal met informatie over de praktijk. De zorgaanbieder geeft in ieder geval informatie over: Verbijzonderingen in de praktijk; Openingstijden; Fysieke bereikbaarheid; Aanbieden van overige diensten zoals medische fitness; Klachtenregeling;

19 Nieuw in 2019: De praktijk heeft meer dan 10 verzekerden in behandeling gehad in 2017 en een gerealiseerde behandelindex van over Of de praktijk heeft minder dan 10 verzekerden in behandeling gehad in 2017 en daarmee geen gerealiseerde behandelindex over * overeenkomst (aanvullend op de basisovereenkomst en 1* overeenkomst) Praktijk en fysiotherapeuten voldoen aan alle criteria voor de basis- en 1*overeenkomst. De zorgaanbieder heeft in 2018 het klantervaringsonderzoek aan de hand van de PREM Fysiotherapie uitgevoerd. De zorgaanbieder heeft schriftelijk, bijvoorbeeld in een jaarverslag, vastgelegd wat de uitkomsten zijn van het klantervaringsonderzoek. Naar aanleiding van die uitkomsten heeft de praktijk verbetermogelijkheden vastgesteld. Deze zijn eveneens schriftelijk vastgelegd, evenals welke acties hierop zijn dan wel worden ondernomen. De zorgaanbieder werkt structureel samen met één (of meer) verbijzonderde* fysiotherapeuten binnen en/of buiten de eigen praktijk. Deze samenwerking is schriftelijk vastgelegd. Er is aantoonbaar sprake van periodiek overleg over specifieke aandoeningen, individuele casuïstiek en de organisatie van de zorg rond de patiënt. * Verbijzonderd wil zeggen dat de fysiotherapeut in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) dan wel in het register van Stichting Keurmerk Fysiotherapie is ingeschreven voor een verbijzondering. Nieuw in 2019: De praktijk heeft meer dan 10 verzekerden in behandeling gehad in 2017 en een gerealiseerde behandelindex van of 40 over * overeenkomst (aanvullend op de basisovereenkomst, 1* overeenkomst en 2*

20 overeenkomst) Praktijk en fysiotherapeuten voldoen aan alle criteria voor de basis-, 1*- en 2* overeenkomst. Nieuw in 2019: De zorgaanbieder is per 1 januari 2019 in het bezit van een auditcertificaat (n.a.v. een 3* Plus-audit of een Effectiviteitsaudit) dat al eerder dan 1 januari 2019 naar De Friesland is opgestuurd ten behoeve van de aanvraag voor een 3* overeenkomst en door deze akkoord is bevonden en waarvan de geldigheidsduur niet is verstreken. N.B. Vanaf 1 januari 2019 is het niet meer mogelijk een 3* Plus-audit of een Effectiviteitsaudit te laten afnemen en een auditcertificaat te behalen. Vanaf 1 januari 2019 kunnen nieuwe partijen dus niet meer voor een 3* overeenkomst in aanmerking komen. Voor zorgaanbieders met een 3* overeenkomst voor 2019 geldt dat De Friesland ervan uitgaat dat het certificaat het hele jaar 2019 geldig is, ook al verloopt het gedurende het jaar Zorgaanbieders met een certificaat dat na 31 december 2019 nog geldig is, kunnen daar voor de periode na 31 december 2019 geen rechten aan ontlenen. De zorgaanbieder werkt structureel samen met minimaal een (huis)arts en een andere paramedicus niet zijnde een fysiotherapeut hetzij binnen hetzij buiten de eigen praktijk. Deze samenwerking is schriftelijk vastgelegd. Er is aantoonbaar sprake van een periodiek overleg over specifieke aandoeningen, individuele casuïstiek en de organisatie van de zorg rond de patiënt. De zorgaanbieder biedt patiënten op de praktijklocaties waarvoor de overeenkomst geldt/die onder de overeenkomst vallen, de mogelijkheid te worden behandeld op twee werkdagen ná uur en/of tussen 9.00 en uur in het weekend. De mogelijkheid wordt via de website en de praktijkfolder gecommuniceerd. Nieuw in 2019: Het eerste behandelcontact vindt plaats uiterlijk binnen twee werkdagen nadat de verzekerde zich bij de zorgaanbieder heeft aangemeld; dit, met inachtneming van de beroepsinhoudelijke richtlijnen en de wens van de verzekerde. De praktijk heeft voor de patiënt het proces van het maken van een afspraak optimaal

21 georganiseerd: Het maken van een afspraak kan tijdens de volledig openingstijden van de praktijk; In principe geen antwoordapparaat. Als dat toch wordt gebruikt, dan moet de patiënt binnen 30 minuten worden teruggebeld. Nieuw in 2019: De zorgaanbieder beschikt over uitkomsten van de PREM Fysiotherapie die niet ouder zijn dan 12 maanden met een uitkomst van 8.0 of hoger. Nieuw in 2019: De zorgaanbieder heeft voor 2017 en 2018 een overeenkomst met De Friesland gehad. Nieuw in 2019: De praktijk heeft meer dan 10 verzekerden in behandeling gehad in 2017 en een gerealiseerde behandelindex van over Uitbreidingen, aanpassingen dan wel aanscherpingen van aanvullende voorwaarden zoals hierboven bedoeld, kunnen later nog gepubliceerd worden. Innovatie: Nieuw in 2019: In 2017 zijn er voor de behandeling van lage rugklachten en van COPD twee minimale datasets ontwikkeld door onderzoeksbureau IQ Healthcare in samenwerking met experts, fysiotherapeuten en patiëntenverenigingen en onder begeleiding van De Friesland en CZ. De Friesland en CZ hebben voor 2018 en 2019 een subsidie verleend voor een vervolgtraject. Het doel hiervan is het testen, evalueren en daar waar nodig aanpassen van de geselecteerde minimale datasets met conceptindicatoren. -Zilveren Kruis-

22 Uiteraard heeft Zilveren Kruis ook een inkoopbeleid voor Echter de praktische uitwerking hiervan moet nog verder uitgekristalliseerd worden de Keurmerk Fysiotherapie en KNGF. Zodra daar meer over bekend is zullen wij u daarover informeren. Wij hopen u middels deze Nieuwsfl!ts voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u na het lezen van deze Nieuwsfl!ts nog vragen hebben dan vernemen wij die graag. HealthCare Auditing Kromme Elleboogsteeg TS Haarlem (T) (M) hca@healthcareauditing.nl

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee

Nadere informatie

Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten We stellen aan u een aantal vragen, waarin u kunt aangeven of de uitsluitingscriteria op u van toepassing zijn

Nadere informatie

Eno. Aanvulling Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg

Eno. Aanvulling Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg Eno Aanvulling Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg Eno Zorgverzekeraar Juli 2019 1 Aanvulling zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2020 Voor u ligt de aanvulling op het eerder gepubliceerde zorginkoopbeleid

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedie Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedie Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Minimumeisen... 2 2.1.1 Generieke minimumeisen voor alle paramedische

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedische zorg Samengesteld op 14 juli 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Paramedische zorg Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Minimumeisen... 2 2.1.1 Generieke minimumeisen

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Eerstelijns paramedische zorg

Zorginkoopbeleid Eerstelijns paramedische zorg Zorginkoopbeleid 2019 Eerstelijns paramedische zorg 1 Versie Datum publicatie Toevoeging / wijziging Pagina Reden 1.1 2 mei 2018 Voorwaarde m.b.t. de respons op de PREM die we eerder stelden, is komen

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019

Zorginkoopbeleid 2019 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Samengesteld op 29 juni 2018 1 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapie ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg...

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019 Paramedische zorg

Zorginkoopbeleid 2019 Paramedische zorg Zorginkoopbeleid 2019 Paramedische zorg Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 3 2.1 Minimumeisen... 3 2.1.1 Aanvullende minimumeisen en bijzonderheden per beroepsgroep... 4 2.2 Tariefdifferentiatie

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten Begin oktober hebben we met een kleine groep fysiotherapeuten een open dialoog gevoerd. Onder andere thema s als

Nadere informatie

De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP)

De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP) De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP) Overeenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder Fysiotherapie (Vrijgevestigden) dan wel (Instelling) 2015 Zorgaanbieders/fysiotherapiepraktijken

Nadere informatie

Hoe moet ik in 2019 de Patient Reported Experience Measures (Prem) uitzetten volgens de overeenkomsten zorgverzekeraars?

Hoe moet ik in 2019 de Patient Reported Experience Measures (Prem) uitzetten volgens de overeenkomsten zorgverzekeraars? Hoe moet ik in 2019 de Patient Reported Experience Measures (Prem) uitzetten volgens de overeenkomsten zorgverzekeraars? In het inkoopbeleid 2019 van verschillende zorgverzekeraars staat dat zodra de Prem

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2020

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2020 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2020 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2020 de inkoop voor de zorgverzekeraars iptiq en EUCARE: Zorgverzekeraar Labels Verwerking door UZOVI-code iptiq Promovendum National

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018 Paramedische zorg

Zorginkoopbeleid 2018 Paramedische zorg Zorginkoopbeleid 2018 Paramedische zorg 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Terugblik op de inkoop 2017 ` 3 2. Visie op paramedie: speerpunten voor 2018-2020 4 2.1 Waardegericht inkopen 4 2.1.1 Verbeteren

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2017 Paramedische zorg Versie 1 juli 2016

Zorginkoopbeleid 2017 Paramedische zorg Versie 1 juli 2016 Zorginkoopbeleid 2017 Paramedische zorg Versie 1 juli 2016 1 Versie 1 juli 2016 Voorwoord Voor u ligt het zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2017. Dit beleid vormt de basis voor de contractering 2017.

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische zorg 2019

Inkoopbeleid Paramedische zorg 2019 Inkoopbeleid Paramedische zorg 2019 Inhoud 1. Inkoopbeleid 2019 3 Zorginkoop VGZ: samen werken aan zinnige zorg 4 Zinnige Zorg Loket 4 Good practices in de praktijk 4 Grip op de eigen gezondheid 5 Van

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2018

Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2018 Inkoopbeleid Paramedische Zorg 2018 1 Inleiding Caresq zal als inkooporganisatie vanaf 2018 de inkoop verzorgen voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt

Nadere informatie

Fysiotherapeutische zorg ONVZ

Fysiotherapeutische zorg ONVZ Fysiotherapeutische zorg ONVZ 19 maart 2019 1 Zorginkoopbeleid 2020 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg... 4 2.3 Voorwaarden...

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. 2018Paramedische Zorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. 2018Paramedische Zorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid 2018Paramedische Zorg Eno Zorgverzekeraar Paramedische Zorg 2018 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid Paramedische Zorg 2018 6 2.1 Visie op de zorg en kwaliteit 6 2.2 Innovatief

Nadere informatie

Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Oefentherapie van Menzis!

Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Oefentherapie van Menzis! Voorwoord Welkom bij de digitale profielenlijst Oefentherapie van Menzis! Goed om te weten We stellen aan u een aantal vragen, waarin u kunt aangeven of de uitsluitingscriteria op u van toepassing zijn

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg -versie 1.0 september 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting Motivational Paper Effectiviteitstraject Fysiotherapie

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg -versie 1.0 november 2017- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting Motivational Paper Effectiviteitstraject Fysiotherapie

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019 Paramedie. Versie 29 maart 2018

Zorginkoopbeleid 2019 Paramedie. Versie 29 maart 2018 Zorginkoopbeleid 2019 Paramedie Versie 29 maart 2018 Voorwoord Graag presenteren we u het zorginkoopbeleid paramedische zorg 2019. Het zorginkoopbeleid van Menzis is erop gericht om samen met u als zorgaanbieder,

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Generiek B

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Generiek B Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Generiek B De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Eerstelijns paramedische zorg

Zorginkoopbeleid Eerstelijns paramedische zorg Zorginkoopbeleid 2018 Eerstelijns paramedische zorg 1 2 Inhoudsopgave Voorwoord 4 3.2 Ergotherapie 11 Bijlage 1: Praktijkinrichting: 1 Missie van CZ groep en onze visie op zorg 5 3.3 Fysiotherapie 12 Inrichtingseisen

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg 1*

ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg 1* ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg 1* Artikel 1 Zorg 1. De fysiotherapeut verleent aan de verzekerden van de zorgverzekeraars fysiotherapie zoals omschreven in artikel 2.6 lid 2, lid 3,

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2019 Verbetertraject De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. 2017Paramedische Zorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. 2017Paramedische Zorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid 2017Paramedische Zorg Eno Zorgverzekeraar Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid Paramedische Zorg 2017 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eisen aan zorgaanbieders en zorgverlenin 6

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2020

Zorginkoopbeleid 2020 Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg Samengesteld op 21 maart 2019 Zorginkoopbeleid 2020 Paramedische zorg Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 3 2.1 Minimumeisen... 3 2.1.1 Aanvullende minimumeisen

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg 3*

ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg 3* ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg 3* Artikel 1 Zorg 1. De fysiotherapeut verleent aan de verzekerden van de zorgverzekeraars fysiotherapie zoals omschreven in artikel 2.6 lid 2, lid 3,

Nadere informatie

EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie -

EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie - Haarlem, 1 juni 2016 Betr.: uitbreiding van ons dienstenpakket Beste klant, EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie - De kwaliteitsmarkt is in beweging en hoe! Ongetwijfeld heeft u recent

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 1.0 september 2016-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 1.0 september 2016- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie 2017 -versie 1.0 september 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting

Nadere informatie

Zorgovereenkomst fysiotherapie

Zorgovereenkomst fysiotherapie Overzicht vragen en antwoorden Zorgovereenkomst fysiotherapie 2017-2018 Coöperatie VGZ (cvgz) heeft een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden voor u opgesteld. Heeft u na het inzien van het

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg

ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg ZORGOVEREENKOMST FYSIOTHERAPIE 2020 KwaliteitZorg Artikel 1 Zorg 1. De fysiotherapeut verleent aan de verzekerden van de zorgverzekeraars fysiotherapie zoals omschreven in artikel 2.6 lid 2, lid 3, lid

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2015

Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities Artikel

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling Hierna gezamenlijk te noemen

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 Versie Juli Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie...

Nadere informatie

Welkom bij de digitale profielenlijst Logopedie van Menzis! Goed om te weten

Welkom bij de digitale profielenlijst Logopedie van Menzis! Goed om te weten Welkom bij de digitale profielenlijst Logopedie van Menzis! Goed om te weten We stellen aan u een aantal vragen, waarin u kunt aangeven of de uitsluitingscriteria op u van toepassing zijn en aan welke

Nadere informatie

Inkoopbeleid (groeps)praktijken fysiotherapie 2019

Inkoopbeleid (groeps)praktijken fysiotherapie 2019 Inkoopbeleid (groeps)praktijken fysiotherapie 2019 Datum : 1 april 2018 Versie : 1.0 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u?... 2 2. Wie kunnen een overeenkomst krijgen?... 2 3. Hoe bepalen

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Paramedische zorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie...

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2016 -versie 2.0 januari 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code:

Nadere informatie

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie juli 2017

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie juli 2017 Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie versie 1.0 19 juli 2017 Uniformiteit berekening behandelindex en spiegelinformatie Eind 2015 hebben zorgverzekeraars het initiatief genomen

Nadere informatie

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016 Inleiding meting klantervaringen (CQI) wil dat iedere verzekerde kan vertrouwen op de beste zorg. Om deze reden stimuleren wij zorgaanbieders om de geleverde zorg en dienstverlening continu te verbeteren.

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische zorg 2018

Inkoopbeleid Paramedische zorg 2018 Inkoopbeleid Paramedische zorg 2018 Inhoud 1. Inkoopbeleid 2018 3 2. Toelichting op onze criteria 7 3. Proces zorg inkoop 13 4. Betrokkenheid van verzekerden en zorgaanbieders 17 2 Inkoopbeleid Paramedische

Nadere informatie

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie 1.1 oktober 2017

Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie. versie 1.1 oktober 2017 Toelichting spiegelinformatie en behandelindex fysiotherapie versie 1.1 oktober 2017 Uniformiteit berekening behandelindex en spiegelinformatie Eind 2015 hebben zorgverzekeraars het initiatief genomen

Nadere informatie

Contractering. fysiotherapie 2013

Contractering. fysiotherapie 2013 Contractering fysiotherapie 2013 Inzet contractering 2012 ONDERWERPEN OVK eerder Info vzvzn 1850/1860 1 zitting DTF beperking gecontracteerd Spiegel- informatie Debiteurenrisico Afspraken beheersaudit

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alleen doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Menzis N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Beheersmodel Fysiotherapie en Oefentherapie

Beheersmodel Fysiotherapie en Oefentherapie 2017-2018 Artikel 1 Inleiding 1. Inleiding Zilveren Kruis hanteert een Beheersmodel waarbij de richtlijnen van de beroepsgroep uitgangspunt zijn en handelen tevens getoetst worden op transparantie, kwaliteit,

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Verbetertraject

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Verbetertraject De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Zowel elk

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2017 Paramedische zorg

Zorginkoopbeleid 2017 Paramedische zorg Zorginkoopbeleid 2017 Paramedische zorg 1 Voorwoord Voor u ligt het zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2017. Dit beleid vormt de basis voor de contractering 2017. Het zorginkoopbeleid van Menzis is er

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Start

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2018 Start De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Zowel elk

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie

Overeenkomst Fysiotherapie Overeenkomst Fysiotherapie Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen:

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2014

Overeenkomst Logopedie 2014 Overeenkomst Logopedie 2014 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen:

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: Bijlage 4 Beheersmodel Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: 1. Toetsing via audit De Zorgverzekeraar hanteert het Beheersmodel,

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 2.1 april 2016-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 2.1 april 2016- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie 2016 -versie 2.1 april 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting De

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2017 Verbetertraject

Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2017 Verbetertraject Zorgovereenkomst Fysiotherapie 2017 Verbetertraject De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2016

Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

QUICK SCAN INKOOPBELEID ZORGVERZEKERAARS 2020

QUICK SCAN INKOOPBELEID ZORGVERZEKERAARS 2020 QUICK SCAN INKOOPBELEID ZORGVERZEKERAARS 2020 De zorgverzekeraars hebben de wettelijke verplichting om op 1 april 2020 het algemeen inkoopbeleid 2019 te publiceren. Hieronder een overzicht van hoofdpunten

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2020

Zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2020 Zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2020 Publicatiedatum 28 maart 2019 Inleiding Graag presenteren we u het Zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2020. Het zorginkoopbeleid van Menzis is erop gericht om samen

Nadere informatie

PREM Oefentherapie. Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat zijn de kosten? Wat is de PREM Oefentherapie?

PREM Oefentherapie. Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat zijn de kosten? Wat is de PREM Oefentherapie? PREM Oefentherapie Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt U wilt de ervaringen van uw patiënten meten met de PREM Oefentherapie. Dat doen wij graag voor u. Maar wat komt daar allemaal bij

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedische zorg 2020

Inkoopbeleid Paramedische zorg 2020 Inkoopbeleid Paramedische zorg 2020 Inhoud 1 Inkoopbeleid 2020 3 Zorginkoop VGZ: samen werken aan zinnige zorg 4 Ervaringen inzichtelijk 5 Meer tijd en aandacht voor de patiënt 6 Actuele thema s 6 Samenwerken

Nadere informatie

Waarvoor dient de behandelindex? Doorontwikkeling naar een landelijke behandelindex. Mogelijke impact op fysiotherapiepraktijken

Waarvoor dient de behandelindex? Doorontwikkeling naar een landelijke behandelindex. Mogelijke impact op fysiotherapiepraktijken Wat is de behandelindex? Waarvoor dient de behandelindex? Doorontwikkeling naar een landelijke behandelindex Mogelijke impact op fysiotherapiepraktijken Rekenvoorbeeld 1/6 Wat is de behandelindex? De BI

Nadere informatie

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer:

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Trombosediensten Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Trombosediensten Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Marktconforme prijs en reëel

Nadere informatie

Inkoopbeleid (groeps)praktijken oefentherapie 2019

Inkoopbeleid (groeps)praktijken oefentherapie 2019 Inkoopbeleid (groeps)praktijken oefentherapie 2019 Datum : 18 juli 2018 Versie : 2.0 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u?... 2 2. Wie kunnen een overeenkomst krijgen?... 2 3. Hoe bepalen

Nadere informatie

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - fysiotherapie binnengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Op alle zorg zoals beschreven in deze overeenkomst zijn te allen tijde de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie versie 1.0 april 2015-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie versie 1.0 april 2015- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015 -versie 1.0 april 2015- datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code:

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) oefentherapie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) oefentherapie OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

PREM Fysiotherapie. Wat zijn de kosten? Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat is de PREM Fysiotherapie?

PREM Fysiotherapie. Wat zijn de kosten? Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat is de PREM Fysiotherapie? PREM Fysiotherapie Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt U wilt de ervaringen van uw patiënten meten met de PREM Fysiotherapie. Dat doen wij graag voor u. Maar wat komt daar allemaal bij

Nadere informatie

Samenvatting eindrapportage. Ontwerp van een minimale dataset voor lage rugklachten en COPD in de fysiotherapie

Samenvatting eindrapportage. Ontwerp van een minimale dataset voor lage rugklachten en COPD in de fysiotherapie Samenvatting eindrapportage Ontwerp van een minimale dataset voor lage rugklachten en COPD in de fysiotherapie Simone van Dulmen Philip van der Wees Koen Verburg Ria Nijhuis-van der Sanden September 2017

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Radiotherapeutische instellingen Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Radiotherapeutische instellingen Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2020 oefentherapie

Inkoopbeleid 2020 oefentherapie Inkoopbeleid 2020 oefentherapie Datum : 1 april 2019 Versie : 1.0 1. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019?... 2 2. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u?... 2 3. Wie

Nadere informatie

Wat vindt u in het zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2017?

Wat vindt u in het zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2017? 1 Wat vindt u in het zorginkoopbeleid Paramedische zorg 2017? Voorwoord... 3 1 Zorginkoopbeleid... 4 1.1 Kwaliteitsbeleid... 4 1.1.1 Diëtetiek... 4 1.1.2 Ergotherapie, huidtherapie en oefentherapie...

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2018 Paramedie, zorgsoort logopedie

Inkoopbeleid 2018 Paramedie, zorgsoort logopedie Inkoopbeleid 2018 Paramedie, zorgsoort logopedie Datum: 1 april 2017 Versie : 1.0 pagina 1 van 5 Wat leest u in dit inkoopdocument? 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u? pagina 2 2. Wie

Nadere informatie

BIJLAGE Fysiotherapie 2017

BIJLAGE Fysiotherapie 2017 BIJLAGE Fysiotherapie 2017 1. Algemeen 1.1 Verwijzing 1. Een verwijzing kent geen maximale geldigheidsduur. De behandeling dient te allen tijde aan te sluiten bij de in de verwijzing genoemde diagnose.

Nadere informatie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie 1 Uitgangspunten beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke logopedische zorg vergoedt. In dit kader hanteren partijen

Nadere informatie

Inkoopbeleid Paramedie 2016 Multizorg VRZ. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2016

Inkoopbeleid Paramedie 2016 Multizorg VRZ. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2016 Inkoopbeleid Paramedie 2016 Multizorg VRZ Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2016 Inhoud Vooraf... 3 1. Missie en visie Multizorg VRZ... 3 2. Kwaliteitsbeleid... 4 3. Inkoopwijze en

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde contractanten met een AGB-code beginnend met 17 - buitengebied

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde contractanten met een AGB-code beginnend met 17 - buitengebied OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde contractanten met een AGB-code beginnend met 17 - buitengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Versie 1.0 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014

Versie 1.0 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014 Reglement Plus audit fysiotherapie 2014 Inleiding Dit auditreglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht te geven van de verschillende criteria en procedures

Nadere informatie

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2015 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - fysiotherapie binnengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

TOP-audit Auditreglement

TOP-audit Auditreglement TOP-audit Auditreglement 1 Inleiding Zorgverzekeraars zijn richting haar verzekerden verantwoordelijk voor het inkopen van kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg. Een manier om het begrip kwalitatief

Nadere informatie

Project minimale dataset fysiotherapie COPD & lage rug. Wie zijn wij? Wat kunt u verwachten?

Project minimale dataset fysiotherapie COPD & lage rug. Wie zijn wij? Wat kunt u verwachten? Project minimale dataset fysiotherapie COPD & lage rug In opdracht van de CZ groep en De Friesland Zorgverzekeraars Wie zijn wij? Wat kunt u verwachten? Start en achtergrondinformatie (doel, planning en

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - logopedie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - logopedie OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - logopedie DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Overzicht meest gestelde vragen

Overzicht meest gestelde vragen In deze toelichting staan de meest gestelde vragen verbonden aan de spiegelinformatie van coöperatie VGZ (cvgz). Aan het einde vindt u een weergave van de spiegelinformatie en een daarbij behorende toelichting.

Nadere informatie

PLUSAUDIT JA OF NEE. Laat zien wat je doet! ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT. kwaliteitsconferentie

PLUSAUDIT JA OF NEE. Laat zien wat je doet! ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT. kwaliteitsconferentie PLUSAUDIT JA OF NEE ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT Laat zien wat je doet PLUSAUDIT WAT IS DAT -De plus audit heeft als doel inzicht te geven in de kwaliteit van processen, producten en diensten van de

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2020

Zorginkoopbeleid 2020 Zorginkoopbeleid 2020 Trombosediensten Samengesteld op 21 maart 2019 Zorginkoopbeleid 2020 Trombosediensten Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Marktconforme prijs en reëel

Nadere informatie

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit:

Komen overeen dat de contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door deze overeenkomst, bestaande uit: Zorgovereenkomst Paramedische zorg 2018 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC

Nadere informatie

PREM Logopedie. Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat zijn de kosten? Wat is de PREM Logopedie?

PREM Logopedie. Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt. Wat zijn de kosten? Wat is de PREM Logopedie? PREM Logopedie Meet snel en gemakkelijk de ervaring van uw patiënt U wilt de ervaringen van uw patiënten meten met de PREM Logopedie. Dat doen wij graag voor u. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Nadere informatie