Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) Kostenverhaal Windpark De Groene Delta. Josan Meijers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) Kostenverhaal Windpark De Groene Delta. Josan Meijers"

Transcriptie

1 Statenbrief Datum Onderwerp Kostenverhaal Windpark De Groene Delta Inlichtingen Patricia van Eijndthoven van 5 Portefeuillehouder Josan Meijers Kerntaak en plandoel - Milieu, Energie en Klimaat - Toekomstbestendige energievoorziening Doel van deze brief Gedeputeerde Staten verzoeken de leden van Provinciale Staten om: - te besluiten conform het ontwerpbesluit 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) Ons college bereidt op dit moment een ontwerp-omgevingsvergunning voor Windpark De Groene Delta in Nijmegen voor. Hiervoor hebben wij op 4 september 2018 een ontwerp-besluit genomen (PS ). De provincie is verplicht om de publieke kosten die zij in verband met de omgevingsvergunning maakt, op initiatiefnemer ENGIE Energie Nederland N.V. (hierna: ENGIE) te verhalen. Daarom hebben wij op besloten om een anterieure overeenkomst met ENGIE aan te gaan. Met het sluiten van deze anterieure overeenkomst is het kostenverhaal verzekerd. Uw Staten zijn op grond van artikel 6.12 lid 1 jo. artikel 6.25 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht om voor een bouwplan (in casu: de omgevingsvergunning voor het windpark) een exploitatieplan vast te stellen. Van deze verplichting kan op grond van artikel 6.12 lid 2 jo. artikel 6.25 lid 1 Wet ruimtelijke ordening worden afgeweken indien het kostenverhaal anderszins verzekerd is. Bij Windpark De Groene Delta is dit het geval, nu ons college en ENGIE hierover een anterieure overeenkomst sluiten. Hiermee heeft de provincie de garantie dat de kosten die zij in verband met de omgevingsvergunning voor Windpark De Groene Delta maakt, voor rekening komen van ENGIE. De enige stap die nog moet worden gezet, is een formeel besluit van uw Staten om voor dit project geen exploitatieplan vast te stellen. Markt CG Arnhem BNG Bank Den Haag Postbus GX Arnhem NL74BNGH BIC-code BNG Bank: BNGHNL2G post@gelderland.nl Btw-nummer: NL B03 KvK-nummer:

2 2 van 5 2 Aanleiding ENGIE heeft op 9 februari 2018 bij ons college een omgevingsvergunning aangevraagd voor Windpark De Groene Delta. Het gaat om de bouw van twee windturbines in afwijking van het geldende bestemmingsplan. De locatie is het terrein van de voormalige Centrale Gelderland in Nijmegen. De provincie is op grond van de Grondexploitatiewet (afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening) verplicht om de publieke kosten die zij in verband met de omgevingsvergunning maakt, op ENGIE te verhalen. De gedachte achter de Grondexploitatiewet is de overheid de kosten van voorzieningen van openbaar nut kan verhalen op de bouwplannen die bij deze voorzieningen gebaat zijn. Zo ontstaat een eerlijke verdeling van de kosten en baten. Afspraken over kostenverhaal moeten uiterlijk bij het definitieve besluit over de omgevingsvergunning zijn gemaakt. In het geval van Windpark De Groene Delta gaat het alleen om kosten voor het verlenen van de omgevingsvergunning en kosten voor het uitkeren van eventuele planschade. Ons college heeft op besloten om hierover een anterieure overeenkomst met ENGIE aan te gaan. 3 Bestaand beleid c.q. kader Omgevingsvisie Gelderland Met de verlening van de omgevingsvergunning wordt uitvoering gegeven aan de ruimtelijke reservering Windenergie locaties in de Omgevingsvisie Gelderland. Het initiatief levert met een totaal opgesteld windvermogen van 5 tot 9 megawatt een bijdrage aan de provinciale taakstelling van 230,5 megawatt windenergie in 2020 en het streven naar energieneutraliteit in Ontwerp-besluiten Wij hebben op 4 september 2018 ingestemd met de ontwerp-omgevingsvergunning voor Windpark De Groene Delta (PS ). Hiermee geeft ons college aan dat de verwachte milieueffecten van de windturbines binnen de geldende normen blijven en bovendien ruimtelijk aanvaardbaar zijn. De ontwerp-omgevingsvergunning ligt samen met een ontwerp-besluit (vergunning en ontheffing) op grond van de Wet natuurbescherming van 13 september 2018 tot en met 24 oktober 2018 ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen zienswijzen indienen. Hierna is het aan ons college om een definitief besluit over de omgevingsvergunning te nemen.

3 3 van 5 Anterieure overeenkomst In de anterieure overeenkomst spreken de provincie en ENGIE af dat ENGIE de kosten voor het doorlopen van de procedure van de omgevingsvergunning en voor het uitkeren van eventuele planschade aan de provincie vergoedt. De kosten voor het doorlopen van de procedure van de omgevingsvergunning bedragen De hoogte van deze kosten is gebaseerd op een begroting die verschillende componenten bevat. De belangrijkste zijn uren voor het beoordelen van de vergunningaanvraag, het overleg met medeoverheden en het beoordelen van zienswijzen. In de anterieure overeenkomst spreken we af dat de kosten voor de uitkering van eventuele planschade voor rekening van ENGIE komen. Deze kosten zijn op dit moment nog niet bekend. Belanghebbenden kunnen een verzoek om een tegemoetkoming in planschade immers pas indienen na het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning. Wel heeft ENGIE voor het windpark een planschaderisicoanalyse laten uitvoeren. Op basis van dit onderzoek is de verwachting dat de planschade nihil is. Dit komt met name door het industriële karakter van het gebied waarbinnen de windturbines zijn voorzien. Naast financiële afspraken bevat de anterieure overeenkomst nog enkele andere afspraken. Bijvoorbeeld over de onderlinge verantwoordelijkheden die de betrokken partijen hebben, de wijze van samenwerking en de communicatie over het project. 4 Argumenten/afwegingen/risico s Het voorstel aan uw Staten is om voor Windpark De Groene Delta te besluiten geen exploitatieplan vast te stellen. Voor de overheid vormt een exploitatieplan de publiekrechtelijke grondslag op basis waarvan zij de gemaakte publieke kosten kan verhalen op de particulieren die profiteren van het bouwplan (in casu: ENGIE). Het instrument exploitatieplan is met name bedoeld voor ruimtelijke plannen die grote uitleglocaties voor woningbouw mogelijk maken. Een exploitatieplan biedt dan een basis om de kosten van bijvoorbeeld het bouwrijp maken van kavels en allerlei openbare voorzieningen (ontsluiting, groen, parkeerplaatsen etc.) op projectontwikkelaars te verhalen. Voor Windpark De Groene Delta zijn dergelijke publieke kosten niet aan de orde en ligt de vaststelling van een exploitatieplan niet voor de hand. Bij dit project gaat het alleen om kosten voor het doorlopen van de procedure van de omgevingsvergunning en voor het uitkeren van eventuele planschade. Ons college heeft daarom bij het initiatief van ENGIE de voorkeur gegeven aan het maken van financiële afspraken in een anterieure overeenkomst (privaatrechtelijke spoor). Hier hebben wij verschillende redenen voor. De belangrijkste zijn: er is sprake van slechts één grondeigenaar; het kostenverhaal is relatief eenvoudig en overzichtelijk;

4 4 van 5 een anterieure overeenkomst biedt meer vrijheid en flexibiliteit; en de uniforme openbare voorbereidingsprocedure is niet van toepassing, dit in tegenstelling tot het exploitatieplan. Op grond van artikel 6.12 lid 2 jo. artikel 6.25 lid 1 Wet ruimtelijke ordening kunnen uw Staten in bepaalde gevallen afzien van de verplichting tot vaststelling van een exploitatieplan. Hierbij is hoofdzakelijk van belang dat het publieke kostenverhaal anderszins verzekerd is. De overige voorwaarden waaraan moet worden voldaan, gelden met name voor de realisatie van woningbouwlocaties en zijn voor de bouw van onderhavig windpark niet relevant. Nu ons college en ENGIE een anterieure overeenkomst aangaan is het kostenverhaal voor Windpark De Groene Delta verzekerd en is de vaststelling van een exploitatieplan niet nodig. Uw Staten hebben in het verleden al vaker besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Dat gebeurde bijvoorbeeld tegelijk met de vaststelling van de inpassingsplannen voor Windpark Bommelerwaard-A2 (PS ), Windpark Bijvanck (PS ) en Intensieve veehouderij Beemte-Vaassen (PS ). Het verschil met onderhavige situatie is dat uw Staten bij die projecten ook bevoegd waren om te besluiten over het ruimtelijke spoor. Bij Windpark De Groene Delta daarentegen is geen sprake van een inpassingsplan, maar van een omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan, waarvoor ons college het bevoegd gezag is. Het voorstel aan uw Staten is om te besluiten dat voor Windpark De Groene Delta geen exploitatieplan wordt vastgesteld. Indien uw Staten positief besluiten, is het kostenverhaal voor het windpark definitief geregeld. Dit is van belang, omdat ons college de omgevingsvergunning niet mag verlenen zolang de economische uitvoerbaarheid van het initiatief ter discussie staat. 5 Financiële consequenties Indien uw Staten besluiten om geen exploitatieplan vast te stellen, heeft dat geen financiële consequenties. Ons college en ENGIE gaan immers een anterieure overeenkomst aan waarin financiële afspraken worden gemaakt over het kostenverhaal voor Windpark De Groene Delta. Deze overeenkomst regelt de vergoeding van publieke kosten door ENGIE.

5 5 van 5 6 Proces en evaluatie Na de terinzagelegging van de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerp-besluit op grond van de Wet natuurbescherming gaat ons college na of de ingekomen zienswijzen leiden tot aanpassing van de besluiten. Daarnaast stellen wij een zienswijzennota op. Afhankelijk van het aantal en de complexiteit van de zienswijzen kunnen wij eind 2018 / begin 2019 een definitief besluit nemen over de omgevingsvergunning en de vergunning en ontheffing op grond van de Wet natuurbescherming. Hierna volgt de bekendmaking van deze besluiten en van het besluit van uw Staten om geen exploitatieplan vast te stellen. Belanghebbenden kunnen dan eventueel nog in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De oplevering van de windturbines vindt naar verwachting plaats in Gedeputeerde Staten van Gelderland Jan Markink - plv. Commissaris van de Koning Pieter Hilhorst - secretaris Bijlagen: 1 Ontwerpbesluit

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Ontwerp-besluit omgevingsvergunning Windpark De Groene Delta.

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Ontwerp-besluit omgevingsvergunning Windpark De Groene Delta. Statenbrief Datum Onderwerp Ontwerp-besluit omgevingsvergunning Windpark De Groene Delta Inlichtingen Patricia van Eijndthoven 026 359 88 00 post@gelderland.nl 1 van 8 Portefeuillehouder Peter Drenth Kerntaak

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht)

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht) Statenbrief Onderwerp Eerbeek-Loenen 2030: Vervolgaanpak N786, Zienswijzennota Maatschappelijke Kosten Baten Analyse Inlichtingen Irma Bijker 026 359 86 92 post@gelderland.nl 1 van 5 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Wij verzoeken uw Staten kennis te nemen van de Monitor Wind op Land 2017.

Wij verzoeken uw Staten kennis te nemen van de Monitor Wind op Land 2017. Statenbrief Datum Onderwerp Monitor Wind op Land 2017 Inlichtingen Ivo van Es 026 359 9085 post@gelderland.nl 1 van 5 Portefeuillehouder Peter Drenth Kerntaak en plandoel Milieu, Energie en Klimaat Energieneutraal

Nadere informatie

Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050

Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050 STATENBRIEF Onderwerp: Rondvraag over windenergie in Zaltbommel en Apeldoorn Portefeuillehouder: J.J. van Dijk Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050 Doel

Nadere informatie

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Planning Luchtvaart. Christianne van der Wal

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Planning Luchtvaart. Christianne van der Wal Statenbrief Onderwerp Planning Luchtvaart Inlichtingen S. Balhuizen 8496 post@gelderland.nl 1 van 5 Portefeuillehouder Christianne van der Wal Kerntaak en plandoel - Duurzame ruimtelijke ontwikkeling en

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat

Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat STATENBRIEF Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat Portefeuillehouder: Conny Bieze-Van Eck Kerntaak/plandoel: Kerntaak 4 - Regionale bereikbaarheid

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Windpark Bijvanck Portefeuillehouder: J.J. van Dijk Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: Toekomstbestendige energievoorziening met bijbehorende economische innovatie en

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Verlenen vergunning

Ontwerpbesluit Verlenen vergunning Maatschap G.D.E. Bekkers Halseweg 8 7004 JA DOETINCHEM Ontwerpbesluit Verlenen vergunning Onderwerp Wet natuurbescherming - gebiedsbescherming Inlichtingen bij Provincieloket 026 359 99 99 post@gelderland.nl

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Gelderland; Gelet op de artikelen 16 en 19d-h Nbw 1998, de Verordening en Beleidsregels Stikstof en Natura 2000 Gelderland;

Gedeputeerde Staten van Gelderland; Gelet op de artikelen 16 en 19d-h Nbw 1998, de Verordening en Beleidsregels Stikstof en Natura 2000 Gelderland; Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Steenbeek Kalverhouderij Bovenweg 45 8085 SE DOORNSPIJK telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026) 359

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten verzoeken de leden van Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht)

Gedeputeerde Staten verzoeken de leden van Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht) Statenbrief Datum Onderwerp Wijzigingen in de dienstregeling 2019 per concessie in Gelderland Inlichtingen P. v.d. Boogaard 026 359 8511 post@gelderland.nl 1 van 6 Portefeuillehouder Conny Bieze Kerntaak

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3 gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.43.653 B&W beslisdatum 24 oktober 2017 Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen

Nadere informatie

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W telefoonnummer

Nadere informatie

Vereniging Waalschade Brakel Benedeneind T.a.v. de heer W. Kooijman Waaldijk AB BRAKEL. 26 november Geachte heer Kooijman,

Vereniging Waalschade Brakel Benedeneind T.a.v. de heer W. Kooijman Waaldijk AB BRAKEL. 26 november Geachte heer Kooijman, Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Vereniging Waalschade Brakel Benedeneind T.a.v. de heer W. Kooijman Waaldijk 165 5306 AB BRAKEL telefoonnummer

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het voorontwerp-bestemmingsplan dat we op ontvingen. We hebben uw plan bestudeerd.

Hartelijk dank voor het voorontwerp-bestemmingsplan dat we op ontvingen. We hebben uw plan bestudeerd. Bezoekadres Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Gemeente Lingewaard T.a.v. het college Postbus 15 6680 AA BEMMEL telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026) 359 94 80 e-mailadres

Nadere informatie

Onderwerp: Beter Benutten Vervolg regio Stedendriehoek en Stadsregio Arnhem-Nijmegen

Onderwerp: Beter Benutten Vervolg regio Stedendriehoek en Stadsregio Arnhem-Nijmegen STATENBRIEF Onderwerp: Beter Benutten Vervolg regio Stedendriehoek en Stadsregio Arnhem-Nijmegen Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te

Nadere informatie

U heeft op 17 december 2018 een subsidie aangevraagd. Wij hebben uw aanvraag beoordeeld.

U heeft op 17 december 2018 een subsidie aangevraagd. Wij hebben uw aanvraag beoordeeld. Waterschap Rijn en IJssel Postbus 148 7000 AC DOETINCHEM Onderwerp Besluit over uw subsidieaanvraag Project: Innovatiewerkplaats Innofase Inlichtingen bij Provincieloket 026 359 99 99 post@gelderland.nl

Nadere informatie

Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan

Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan Zaaknummer: BECDGB008 Onderwerp Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan Collegevoorstel Inleiding Sinds 1 juli 2008 is de Grondexploitatiewet van kracht, die deel

Nadere informatie

provincie GELDERLAND Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 21/12/ ink19864 Aan geadresseerde 20 december Geachte heer/mevrouw,

provincie GELDERLAND Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 21/12/ ink19864 Aan geadresseerde 20 december Geachte heer/mevrouw, Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 21/12/2016 16ink19864 provincie Bezoekadres Gebouw Marktstate Eusebiusplein 1a 6811 HE Arnhem Postbus 9090 Aan geadresseerde telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wnb hfdst 2 gebieden Artikel 2.7 lid 2 en 3, artikel 2.8 lid 3 en lid 9 en artikel 1.13 Wet natuurbescherming en artikel 2.7 Besluit

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662 gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer Inboeknummer 11bst00085 Beslisdatum B&W 01 februari 2011 Dossiernummer 05.251 OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem"

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Motorcrossterrein Arnhem Aan de gemeenteraad Documentnummer 2015.0.101.295 Zaaknummer 2015-07-00870 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem" Voorstel 1. Gewijzigd vast te stellen het bestemmingsplan "Motorcrossterrein

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Statenbrief vaststelling inpassingsplan N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te besluiten

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten verzoeken de leden van Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht)

Gedeputeerde Staten verzoeken de leden van Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht) Statenbrief Datum Onderwerp Nieuwe voordracht Nieuwe Hollandse Waterlinie Inlichtingen Ronald Hoekstra 026 359 8410 post@gelderland.nl 1 van 6 Portefeuillehouder Josan Meijers Kerntaak en plandoel - Cultuur

Nadere informatie

Ons besluit op uw aanvraag Voor activiteiten die u uitvoert in het jaar 2018, verlenen wij u een boekjaarsubsidie van maximaal ,-.

Ons besluit op uw aanvraag Voor activiteiten die u uitvoert in het jaar 2018, verlenen wij u een boekjaarsubsidie van maximaal ,-. Bezoekadres Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen T.a.v. het bestuur Postbus 7005 6801 HA ARNHEM telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer

Nadere informatie

provincie GELDERLAND Afschrift: Gemeente Elburg T.a.v. de gemeenteraad Postbus AB ELBURG

provincie GELDERLAND Afschrift: Gemeente Elburg T.a.v. de gemeenteraad Postbus AB ELBURG Afschrift: T.a.v. de gemeenteraad 3 Bezoekadres Gebouw Marktstate Eusebiusplein 1a 6811 HE Aalten Postadres Postbus 9090 6800 GX Aalten T.a.v. het college telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026)

Nadere informatie

AANTEKENEN. Jkvr. A.C.S.S. van Weerde Bingerdenseweg CE ANGERLO. 4 juli Geachte mevrouw Van Weerde,

AANTEKENEN. Jkvr. A.C.S.S. van Weerde Bingerdenseweg CE ANGERLO. 4 juli Geachte mevrouw Van Weerde, AANTEKENEN Jkvr. A.C.S.S. van Weerde Bingerdenseweg 21 6986 CE ANGERLO Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026) 359 94 80 e-mailadres post@gelderland.nl

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht)

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht) Statenbrief Datum Onderwerp Resultaten toezicht Afvalverwerking Vink B.V. Informatie over VTH-beleid en Beleidsregels gedogen Gelderland 2018 Inlichtingen Brechtje Menting 026 359 9186 post@gelderland.nl

Nadere informatie

Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor woningbouw Wilhelminaplantsoen 1

Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor woningbouw Wilhelminaplantsoen 1 Raadsvoordracht Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor woningbouw Wilhelminaplantsoen 1 Datum: 16 januari 2018 Portefeuillehouder: Afdeling: Steller: A.J.M. Scholten Ruimtelijke Ontwikkeling K.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 31 oktober augustus De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 31 oktober augustus De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 31 oktober 2019 Datum voorstel 13 augustus 2019 Agendapunt Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Gezichtslaan 99. De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Nummer verontreiniging 6711 JC EDE GE

Nummer verontreiniging 6711 JC EDE GE Besluit Vaststellen ernst en spoedeisendheid Onderwerp Wet bodembescherming GERECTIFICEERD EXEMPLAAR Gemeente Ede T.a.v. de heer V. Waterreus Postbus 9022 6710 HK EDE Inlichtingen bij Tonny Eidhof post@gelderland.nl

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Van deze gelegenheid maken wij gebruik het volgende op te merken:

Van deze gelegenheid maken wij gebruik het volgende op te merken: Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem De Raad van de gemeente Hattem Postbus 93 8050 AB HATTEM telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026)

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

provincie GELDERLAND ï 5 DEC 2017 INGEKOMEN Gemeente Beuningen T.a.v. de raad Postbus AA BEUNINGEN GLD z"* IN

provincie GELDERLAND ï 5 DEC 2017 INGEKOMEN Gemeente Beuningen T.a.v. de raad Postbus AA BEUNINGEN GLD z* IN provincie Bezoekadres Postadres Markt 11 Postbus 9090 6811 CG Arnhem 6800 GX Arnhem Gemeente Beuningen T.a.v. de raad Postbus 14 6640 AA BEUNINGEN GLD telefoonnummer (026) 359 91 11 e-mailadres post@gelderland.nl

Nadere informatie

Vaststellen ernst en spoedeisendheid

Vaststellen ernst en spoedeisendheid Vaststellen ernst en spoedeisendheid Onderwerp Wet bodembescherming Hydro Extrusion Holding Netherlands B.V. T.a.v. de heer E van Esch Alcoalaan 1 5151 RW DRUNEN NL Inlichtingen bij Tonny Eidhof post@gelderland.nl

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0026 *B.19.0026* Landgraaf, 15 januari 2019 ONDERWERP: Definitieve verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING Onderwerp Vaststelling wijzigingsplan Zwanenburg 1 e wijziging mr. M.L. (Mariëtte) Sedee Schuitemaker PM Inlichtingen M. Romijn (+31235674240) Portefeuillehouder

Nadere informatie

Gemeenten moeten elk halfjaar een aantal verblijfsgerechtigden huisvesten, de zogenaamde taakstelling.

Gemeenten moeten elk halfjaar een aantal verblijfsgerechtigden huisvesten, de zogenaamde taakstelling. Bezoekadres Gebouw Marktstate Eusebiusplein 1a 6811 HE Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Gemeente Elburg T.a.v. het college telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026) 359 94 80 e-mailadres

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Gebiedsopgave Veluwe: VeluweAgenda 1.0 en Uitvoeringsprogramma Veluwe 2017 Portefeuillehouder: Bea Schouten Kerntaak/plandoel: duurzame ruimtelijke ontwikkeling & waterbeheer Doel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp P.J. IJnsen regelgeving 7 14 augustus 2017 Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning realisatie bedrijfswoning bij

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Besluit. De raad van de gemeente Nijmegen Postbus HG NIJMEGEN. Geachte leden van de raad,

Besluit. De raad van de gemeente Nijmegen Postbus HG NIJMEGEN. Geachte leden van de raad, Besluit Onderwerp Financieel toezicht 2019 De raad van de gemeente Nijmegen Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN Inlichtingen bij Gerrit Scholten 026 359 9872 post@gelderland.nl 1 van 6 Geachte leden van de raad,

Nadere informatie

Bestemmingsplan 'Stedelijk Gebied: Lensheuvel 91, Reusel' Datum voorstel: 5 juni 2018 Vergaderdatum: 3 juli 2018 Registratienr.

Bestemmingsplan 'Stedelijk Gebied: Lensheuvel 91, Reusel' Datum voorstel: 5 juni 2018 Vergaderdatum: 3 juli 2018 Registratienr. Raadsvoorstel Agendapunt: 16 Onderwerp: Bestemmingsplan 'Stedelijk Gebied: Lensheuvel 91, Reusel' Datum voorstel: 5 juni 2018 Vergaderdatum: 3 juli 2018 Registratienr.: 060-2018 Opsteller: Toon Capel Portefeuillehouder:

Nadere informatie

1. Inleiding. De Nota Kostenverhaal bevat ten aanzien van het kostenverhaal het kader voor de wijze waarop de

1. Inleiding. De Nota Kostenverhaal bevat ten aanzien van het kostenverhaal het kader voor de wijze waarop de Nota Kostenverhaal 1. Inleiding Voor u ligt de Nota Kostenverhaal. Deze nota sluit aan op de Structuurvisie Bergen op Zoom 2030. Deze structuurvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Argumenten. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Argumenten. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum: Datum: Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Schijndelsedijk 14a Status Besluitvormend Voorstel 1. Het bestemmingsplan Schijndelsedijk 14a te Boxtel vast te stellen 2. Te besluiten geen exploitatieplan

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Coördinatie inpassingsplan en vergunningen (her)vestiging en uitbreiding van twee agrarische bedrijven (niet-grondgebonden veehouderijbedrijven) in het landbouwontwikkelingsgebied

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Besluit. De raad van de gemeente Tiel Postbus HH TIEL. Geachte leden van de raad,

Besluit. De raad van de gemeente Tiel Postbus HH TIEL. Geachte leden van de raad, Besluit 2018-004436 Onderwerp Financieel toezicht 2019 De raad van de gemeente Tiel Postbus 6325 4000 HH TIEL Inlichtingen bij Gerrit Scholten 026 359 9872 post@gelderland.nl 1 van 6 Geachte leden van

Nadere informatie

Onderwerp Besluit op uw subsidieaanvraag Jeugd Project: Fase 3 aansluiting buurtcoaches/sociale teams en eerstelijns voorzieningen

Onderwerp Besluit op uw subsidieaanvraag Jeugd Project: Fase 3 aansluiting buurtcoaches/sociale teams en eerstelijns voorzieningen Gemeente Bronckhorst T.a.v. de heer C. van Dijk Postbus 200 7255 ZJ HENGELO (GLD) Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026) 359 94 80 e-mailadres

Nadere informatie

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Datum Betreft Voorbereidingsbesluit Windpark Drentse Monden en Oostermoer Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK

Nadere informatie

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2012 87 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma portefeuillehouder Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Waarom windenergie? Wind is (relatief) goedkope techniek

Waarom windenergie? Wind is (relatief) goedkope techniek Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Er wordt aangesloten bij de Europese doelstelling van 14% duurzame

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer (ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1231015 1. Inleiding Op 11 juli 2018 hebben wij uw aanvraag om een eerste fase omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen van een McDonalds restaurant op het

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 2 gebieden Artikel 1.13, artikel 2.7 lid 2 en 3, artikel 2.8 lid 3 en 9 Wet natuurbescherming

Nadere informatie

^ ÇSì! telefoonnummer (026) telefaxnummer (026) r. 1,.,.. i!i adres

^ ÇSì! telefoonnummer (026) telefaxnummer (026) r. 1,.,.. i!i  adres Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 30/01/2018 ^ ÇSì! provincie F 18ink01385 Bezoekadres Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026)

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

". gemeente Bronckhorst

. gemeente Bronckhorst ". gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: Raad-00320/12 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b en w van 15 januari 2018; besproken

Nadere informatie

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u BIJLAGE 2 ABAB Vastgoedadvies B.V. Onze referentie: AZ09/000481-UA12/09987 T.a.v, De lieer 3. Lauwerijssen Postbus 10085 uw referentie: 5000 JB TILBURG Behandelaar: S.W. Vergeer-de Smit Telefoonnummer:

Nadere informatie

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist. Definitieve Omgevingsvergunning Zaaknummer 730150 (dossier 2016-08454) 1. Inleiding Op 30 juni 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van detailhandel door

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw M.S. Deimel Hoekenrode BR AMSTERDAM. Geachte mevrouw Deimel,

Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw M.S. Deimel Hoekenrode BR AMSTERDAM. Geachte mevrouw Deimel, Verzenddatum Nuon Windpark Wieringermeer B.V. Mevrouw M.S. Deimel Hoekenrode 8 1102 BR AMSTERDAM Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact 1/7 Geachte mevrouw Deimel, Op

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Ook verlenen wij u een projectsubsidie in het jaar 2019 van maximaal ,00 voor het project Leerstoel Gelderse Geschiedenis.

Ook verlenen wij u een projectsubsidie in het jaar 2019 van maximaal ,00 voor het project Leerstoel Gelderse Geschiedenis. Bezoekadres Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Stichting Erfgoed Gelderland T.a.v. het Bestuur Westervoortsedijk 67 D 6827 AT ARNHEM telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel Datum raadsavond : Programma Onderwerp : Hoogeveen Ontwikkelt : Verklaring van geen bedenkingen en delegatie bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wabo. Samenvatting

Nadere informatie

Nationale Mobiliteitscentrale B.V. Zorgvervoercentrale Nederland B.V. Postbus AL ROTTERDAM. 2 april

Nationale Mobiliteitscentrale B.V. Zorgvervoercentrale Nederland B.V. Postbus AL ROTTERDAM. 2 april Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Nationale Mobiliteitscentrale B.V. Zorgvervoercentrale Nederland B.V. telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer

Nadere informatie

B & W - NOTA. Onderwerp: Vaststellen wijzigingsplan Paauwenburg - Groot Lammerenburg, 2e planwijziging

B & W - NOTA. Onderwerp: Vaststellen wijzigingsplan Paauwenburg - Groot Lammerenburg, 2e planwijziging B & W - NOTA Onderwerp: Vaststellen wijzigingsplan Paauwenburg - Groot Lammerenburg, 2e planwijziging Samenvatting: Op het perceel Jacoba van Beierenweg 25 was een kassenbedrijf gevestigd. Het bedrijf

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management Samenvatting Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht ongewijzigd vast te stellen. Om de verwachte groei aan te kunnen en om woonruimte

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied 1995, wijziging 2019-X (Foekendijk 3 Ruurlo)

Bestemmingsplan Buitengebied 1995, wijziging 2019-X (Foekendijk 3 Ruurlo) Bestemmingsplan Buitengebied 1995, wijziging 2019-4 (Foekendijk 3 Ruurlo) www.ruimtelijkeplannen.nl identificatienummer NL.IMRO.18590000WPBGB20190010 Bestemmingsplan Buitengebied 1995, wijziging 2019-X

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haarlem 023 Reg.nr.: 2009/186957

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haarlem 023 Reg.nr.: 2009/186957 Raadsstuk Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haarlem 023 Reg.nr.: 2009/186957 1. Inleiding Het project 023 betreft het thans grotendeels braakliggende gebied, gelegen tussen de Boerhaavelaan, de Toekanweg,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a. Zaaknummer

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a. Zaaknummer Aan de gemeenteraad Zaaknummer 216282 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a Voorstel 1. In de naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan Groot Rijnwijk

Nadere informatie

Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10

Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10 Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10 bestemmingsplan Buitengebied herziening 2014, Sellikstraat 10 Inhoudsopgave Vaststellingsbesluit 3 2 Inhoudsopgave (vastgesteld) bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

Raadsvergadering. 9 februari D.P. van Sluis

Raadsvergadering. 9 februari D.P. van Sluis gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorstel Nummer 611845 Raadsvergadering 9 februari 2015. Datum 13 januari 2015 Programma / product / collegewerkplan Programma: 8 Ruimtelijke Ordening Product: 08.01

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-03 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A

BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A wijzigingsplan BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A vastgesteld 18 juli 2017 wijzigingsplan BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A documentstatus vastgesteld documentversie 1 IMRO-code NL.IMRO.0263.BP1165-

Nadere informatie

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013 Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling ROM Nummer Inboeknummer: 120342 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 juni 2013 Steller: A. Ruiter Portefeuillehouder H.J. Weeda Datum Onderwerp 14 mei 2013 vaststellen

Nadere informatie

Waarom windenergie op land?

Waarom windenergie op land? Waarom windenergie op land? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Basis vormt de Europese doelstelling van 14% duurzame

Nadere informatie

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân Waarom windenergie? Steeds meer schone energie De overheid werkt aan een CO2-arme energievoorziening, die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. Hierover zijn in het energieakkoord tussen Rijk en provincies

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28 2/11 Inhoudsopgave RUIMTELIJKE ONDERBOUWING 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 Hoofdstuk 2 Aanvraag omgevingsvergunning 5 Hoofdstuk 3 Geldende planologische

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 29 augustus 2017;

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 29 augustus 2017; gemeen te Overbetuwe Onderwerp: Bestemmingsplan "Eist, Van Oldenbarneveltstraat 22" O Ons kenmerk: 17RB000102 Nr. 18 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren)

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren) Bestemmingsplan Buitengebied integrale herziening, wijziging 2017-4 (Kulsdom 3 Geesteren) www.ruimtelijkeplannen.nl Identificatienummer: NL.IMRO.18590000WPBGB20170014 Bestemmingsplan Buitengebied, integrale

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen

Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen College Onderwerp: V200900253 Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen Samenvatting: Inleiding: Op 18 december 2007 heeft Woonveste een aanvraag voor vrijstelling

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Aan de gemeenteraad Zaaknummer 117260 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A',

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

onderwerp Aanvraag hogere grenswaarden onderliggende wegennet A15/Zevenaar (ODRN zaaknummer Z )

onderwerp Aanvraag hogere grenswaarden onderliggende wegennet A15/Zevenaar (ODRN zaaknummer Z ) Bezoekadres Gebouw Marktstate Eusebiusplein 1a 6811 HE Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem ODRN T.a.v. mevrouw. M. Zweerman Postbus 1603 6501 BP NIJMEGEN telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer

Nadere informatie