Week 42. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 42. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega"

Transcriptie

1 Week 4 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We zetten het wel vaker op het menu, gewoon omdat het zo lekker en gezond is, en zo makkelijk te combineren met allerlei soorten groenten: Gado Gado. Dit van oorsprong Indonesische gerecht bestaat uit een variatie van gekookte en rauwe groenten, vaak koud opgediend met een hardgekookt ei en warme pindasaus. Indonesiërs gruwelen van pindasaus uit een pakje en maken dat altijd zelf, naar hun eigen recept. Waag het ook niet om deze saus satehsaus te noemen, want satehsaus is alle saus die je over sateh giet, dus ook mayonaise, ketchup of andere vreemde combinaties. Pindasaus dus. Je kan het vrij makkelijk zelf maken, maar wij gebruiken toch het liefst de pindasaus van Bartje Boemboe hiervoor, gewoon omdat die zo gruwelijk lekker is. Deze week serveren we er een lekkere klassieke mix van boontjes, spitskool en komkommer bij. Vanwege de Vegan Challenge nu dus even zonder ei, maar met lekkere tahoe (ook wel tofu) voor de broodnodige eiwitten. Eet smakelijk! Eefje

2 Vegetarisch Hoofdgerecht Thaise linzencurry met gebakken paddenstoelen, rijst en koriander In de Krat Basmati rijst (g) Rode paprika (stuk(s)) Prei (stuk(s)) Rode ui (stuk(s)) Curry specerijen (bakje(s)) Rode linzen (g) Kokosmelk (ml) Champignons (bakje(s)) Koriander (el) p ,5 p 50,5,5, , Zelf in huis Knoflook (teentje(s)) Kokend water (ml) Olie (om te bakken) Zout (naar smaak) p,5 50 p, min Let op: de Gemakskrat Vega heeft deze week twee keer koriander nodig! NB. In het bakje specerijen zit: tl mosterdzaad, tl garam massala, tl komijnpoeder, tl korianderpoeder, tl paprikapoeder Let op: Je hebt twee keer rijst nodig deze week. Alle rijst kan ook tegelijk gekookt worden en deels bewaard worden voor de andere dag. Gebruik voor dit recept 50 g rijst en 00 ml water p.p. Was de rijst in een zeef, zet op in koud water en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan in 0 min zachtjes gaar worden. Giet af en laat nog 5 min staan. Zet de waterkoker aan met ca. 500 ml water (bij ). Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok of braadpan tot glazig Snij ondertussen de paprika in de lengte doormidden en dan in dunne halve maantjes. Snij de prei in de lengte doormidden, spoel het zand er tussenuit en snij ook in halve ringen, niet al te smal. Hak de knoflook fijn. Voeg de specerijen en /de van de knoflook bij de ui. Roer om en voeg de prei en de paprika toe. Roerbak een paar minuutjes. Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet. Voeg ze samen met de kokosmelk en een deel van het kokende water (00ml bij ) bij de groenten. Zorg dat de linzen onder staan. Laat ca. 5 min zacht pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe om en check dat het niet droog-kookt. Maak de champignons schoon met een servetje en snij in vieren. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak daarin op hoog vuur de champignons rondom bruinig. Voeg dan de rest van de knoflook toe en wat zout. Schud de pan een paar keer om en zet het vuur uit. Hak ondertussen ook de koriander fijn en roer de helft door de linzen. Zet de andere helft op tafel. Serveer de rijst met de linzencurry en de champignons. Garneer met koriander.

3 Vegetarisch Hoofdgerecht Gado Gado met spitskool, komkommer, boontjes en gemarineerde tahoe met rijst In de Krat Basmati rijst (g) Sperziebonen (g) Spitskool (g) Komkommer (stuk(s)) Tahoe (g) Boemboe voor de tahoe (zakje(s)) Pinda boemboe (pakje(s)) Zelf in huis Zonnebloemolie (om te bakken) Zout (naar smaak) p p , p p 5 min Let op: Je hebt twee keer rijst nodig deze week. Alle rijst kan ook tegelijk gekookt worden en deels bewaard worden voor de andere dag. Gebruik voor dit recept 50 g rijst en 00 ml water p.p. Was de rijst in een zeef, zet op in koud water en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan in 0 min zachtjes gaar worden. Giet af en laat nog 5 min staan. Zet een grote pan met een laagje water en wat zout op om de groenten te blancheren. Dop de sperziebonen en halveer ze. Snij de spitskool in kwarten, verwijder het hart en snij de aangegeven hoeveelheid in repen. Doe de sperziebonen bij het kokende water. Blancheer ze vanaf dat het water weer kookt 5 min. Haal ze uit de pan met een schuimspaan, breng het water opnieuw aan de kook. Blancheer dan de spitskool 4 min. Giet af en laat uitlekken. Snij de tahoe in blokjes van ca. cm. Verwarm in en koekenpan of wok flink wat olie en bak/frituur de blokjes rondom bruin. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Doe de boemboe (voor de tahoe) in een schaaltje groot genoeg om de tahoe erbij te kunnen voegen. Schep de tahoe als die mooi bruin is met een schuimspaan uit de pan en doe bij de boemboe (zonder alle olie uit de pan). Roer goed om en zet op tafel. Zet ondertussen een steelpannetje op met de pindasaus en voeg 00 ml water per zakje pindasaus toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het! Serveer de rijst met alle groenten, lekker veel pindasaus en de blokjes tahoe.

4 Vegetarisch Hoofdgerecht Chili sin carne met munt-yoghurtsaus en maistortilla In de Krat Maiskolven (stuk(s)) Groene paprika (stuk(s)) Gele paprika (stuk(s)) Uien (stuk(s)) Tomaten (stuk(s)) Maistortilla (stuk(s)) Soja yoghurt (ml) Koriander (fijngehakt) (el) Munt (fijngehakt) (el) Rode kidneybonen (blikje(s)) p 6 00,5 p,5 9 50,5,5 00 Zelf in huis Knoflook (teentje(s)) Komijnpoeder (tl) Paprikapoeder (tl) Chilipoeder (tl) Peper en zout (naar smaak) p 0, 0, p,5 0,4 0,4 40 min Let op: deze week heb je twee keer koriander nodig. Haal het rooster uit de oven. Verwarm de oven voor op 75 graden C. Verwijder de bladeren van de maiskolven en halveer ze zodat ze handzamer zijn. Snij dan de korrels er met een scherp mes af. Snij de paprikas in stukjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui tot glazig in een wok of hapjespan. Voeg dan de gesneden paprika, gehakte knoflook, komijn-, paprika-, en chilipoeder toe. Let op! Begin met /8 tl chilipoeder (bij ) als je niet van pittig houdt, meer kan altijd nog. Snij de tomaat in kleine stukjes, zet de helft van de tomatenstukjes op tafel. Doe de andere helft van de tomaten en de maiskorrels in de pan, als de paprika een beetje gaar begint te worden. Laat even pruttelen tot alles gaar is (de mais heeft ca. 8 min nodig). Ga nu de maistortilla schelpen maken. Zet twee soepkommen (o.i.d.) op het aanrecht en laat het ovenrek er op balanceren. Hang - maistortillas p.p. over de stangetjes van het rek. Als de tortillas niet goed genoeg buigen maak je ze een beetje nat. Schuif het rek in de oven en bak 5-0 min. Houdt het in de gaten, elke oven is anders. Als ze knapperig zijn kunnen ze eruit. Hak ondertussen de koriander en munt fijn. Doe de sojayoghurt in een kommetje met zout, peper, / van de gehakte koriander en alle gehakte munt. Voeg op het laatst de kidneybonen samen met de rest van de koriander toe in de pan. Warm door en breng op smaak met peper, zout en evt. meer chilipoeder. Serveer de chili sin carne in de tortillaschelpen met het sojayoghurtsausje en de stukjes tomaat.

5 In de krat van week 4 PRODUCT PERS PERS 4 PERS BEWAREN Tahoe (stuk(s)) Koelkast, zie THT Soja yoghurt (bakje(s)) Koelkast, zie THT Kokosmelk (blikje(s)) Voorraadkast Rode kidneybonen (blikje(s)) Voorraadkast Rode linzen (g) Voorraadkast, zie THT Maistortilla (pak(ken)) Koelkast Basmati rijst (g) Voorraadkast Sperziebonen (g) Koelkast, ca 4 dagen Curry specerijen (bakje(s)) Koele, donkere en droge plaats Boemboe voor de tahoe (stuk(s)) Koelkast, zie THT Pindasaus (zakje(s)) Voorraadkast, zie THT Maiskolven (stuk(s)) Koelkast, paar dagen, in folie Coeur de boeuf tomaten (stuk(s)) Buiten de koelkast Paprika (stuk(s)) 4 4 Buiten koelkast, koel en donker, week Spitskool (stuk(s)) Koelkast, week Komkommer (stuk(s)) Koele donkere plaats Champignons (bakje(s)) Koelkast, week Prei (stuk(s)) Koelkast, week Rode ui (stuk(s)) Koele donkere plaats De witte basmati rijst is van Greenage. We verpakken het tegenwoordig zelf zodat jullie niet steeds zoveel overhouden.

6 Herkomst producten de Krat Kwekerij Osdorp Zaai-Ster Kwekerij Osdorp is een kwekerij waar alle groenten en kruiden duurzaam geteeld worden in de volle grond. Daarom is de smaak ook zo goed. De kwekerij heeft onverwarmde en onverlichte kassen en alle groenten zijn onbespoten. Door het gebruik van kassen is er veel variatie in het aanbod mogelijk. De Zaai-Ster is een groothandel in biologische vers- en droogwaren. Het bedrijf uit Leek in Groningen levert producten aan natuurvoedingswinkels, reformzaken, speciaalzaken, restaurants, supermarkten en de Krat. De Zaai-Ster draait op duurzame relaties met klanten en streeft naar maatschappelijke winst op lange termijn voor mens, dier en milieu. Bartje Boemboe Bartje Boemboe maakt verse boemboes voor authentieke Indonesische gerechten. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. Bartje en Jojo: "Wij maken boemboes volgens de recepten van onze oma's: geurig en puur, zonder kunstmatige toevoegingen. Vanaf nu kan je zelf met onze boemboes voor rundvlees, groenten, eieren, vis, kip, rijst en soep, gemakkelijk authentieke Indonesische gerechten op tafel zetten". Bartje Boemboe is ook online te bestellen via de site van Bartje Boemboe. Alle boemboes zijn zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleuren smaakstoffen. Tortilla Factory De Tortilla Factory in Halfweg produceert met veel toewijding echte zachte mais-tortilla's, zoals je ze in Mexico eet, gemaakt met hoge kwaliteit maismeel, water en zout, en verder helemaal niets. De Tortilla Factory bewijst met haar manier van werken dat de versheid die tortillas in Mexico hebben ook in Nederland mogelijk is. Ze leveren vooral aan restaurants en bedienen met name de Mexicaanse bevolking in Nederland, maar hopen dat steeds meer Nederlanders ook gaan ervaren hoe lekker een echte verse maistortilla kan zijn! Met dat streven helpt de Krat ze graag een eindje op weg.

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Gemakskrat Vega

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Gemakskrat Vega Week 42 Gemakskrat Vega Lieve klanten van de Krat, Deze week hebben we een heel verdrietig bericht. Onze lieve, mooie, creatieve en ondernemende Eefje Brugman, die als oprichter en eigenaresse van de Krat

Nadere informatie

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Kratje Slank

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Kratje Slank Week 4 Kratje Slank Lieve klanten van de Krat, Deze week hebben we een heel verdrietig bericht. Onze lieve, mooie, creatieve en ondernemende Eefje Brugman, die als oprichter en eigenaresse van de Krat

Nadere informatie

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Gemakskrat

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Gemakskrat Week 4 Gemakskrat Lieve klanten van de Krat, Deze week hebben we een heel verdrietig bericht. Onze lieve, mooie, creatieve en ondernemende Eefje Brugman, die als oprichter en eigenaresse van de Krat elke

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We hebben deze week weer een lekker weekmenu, vinden we zelf, maar bij de wortelsoep met gember hadden we keuzestress! Dat wil zeggen, hij hoort eigenlijk bij de

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, In mijn herinnering at ik vroeger, als kind, best vaak gekookte aardappels. Echt lekker vond ik dat vooral als ik er bij mijn oma een plens jus overheen mocht gieten.

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 33 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Aan het randje van de Tuinen van West, ligt kwekerij Osdorp. Het is een van onze trouwe leveranciers van o.a. tomaten. Die heerlijke tomaten, die veelvuldig in

Nadere informatie

Week 42. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra

Week 42. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra Week Weekendkrat Extra Beste Krat Chef, We zetten het wel vaker op het menu, gewoon omdat het zo lekker en gezond is, en zo makkelijk te combineren met allerlei soorten groenten: Gado Gado. Dit van oorsprong

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er weer eens een fijne boemboe in de krat, namelijk die voor Soto Ayam, de lekkere Indische kippensoep (die ook vegetarisch heel lekker is, met tempeh

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren Bartje

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu 4 weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden, integendeel!

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu weer 4 weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden,

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 24 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een fijn gerecht op zomerse dagen is gado gado, wat zoveel betekent als mengsel, of mix. In de basis is gado gado een Indonesisch gerecht van geblancheerde groenten

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 6. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 6 Kratje Slank Beste Krat Chef, We hebben deze week weer een lekker weekmenu, vinden we zelf, maar bij de wortelsoep met gember hadden we keuzestress! Dat wil zeggen, hij hoort eigenlijk bij de flammenkuche.

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef,

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef, Week 8 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Beste Krat-chef, De poke bowl stond al maanden, als het geen jaren is, op ons verlanglijstje. Eerlijk gezegd waren we bang dat het gerecht te veel snijwerk zou bevatten

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er heerlijke snijbiet in de krat. Deze bladgroente lijkt een beetje op spinazie maar heeft die typische aardse smaak die bietjes ook hebben. Ik dacht altijd

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Al worden er nog zo veel grappen gemaakt over flauwe papjes, bloemkool staat al decennia onwrikbaar in de top tien van Nederlands meest gegeten groente. De Nederlandse

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Nieuwe en onbekende producten; daar worden we vrolijk van. Zo intro-duceerde teler Wiel van de Bool bij ons de yacon, oorspronkelijk net als quinoa afkomstig uit

Nadere informatie

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, In de restaurantwereld gaat het verhaal dat de mooiste recepten vaak per ongeluk ontstaan, zoals het beroemde dessert "Oops, I dropped the lemon tart" van de Italiaanse

Nadere informatie

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We schotelen jullie wel vaker Hollandse quinoa voor natuurlijk, maar deze week hebben we wel een heel lekker recept (vinden we zelf). De quinoa wordt eerst gepoft

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 4 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Weinig gerechten zijn zo multiculti en democratisch als nasi en bami. Als je je gaat verdiepen in hun herkomst maak je in een paar minuten een reis van China, naar

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden, integendeel!

Nadere informatie

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Sinds er ook in Nederland quinoa wordt gekweekt laten we dit gezonde, van oorsprong Zuid-Amerikaanse, zaad vaker terugkomen in de Krat. Het is niet alleen heel gezond en

Nadere informatie

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 50 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week laten we ook de niet-vegetariërs eens kennismaken met het mooie spul tempeh. Tempeh (of tempe) is een 00% plantaardig product, gemaakt van gefermenteerde

Nadere informatie

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 27 Kratje Slank Gevulde courgette met gehakt en een bloemkoolcouscous - S - 445 kcal Hoofdgerecht 45 min In de Krat 2p 3p 4p Courgette (stuk(s)) 2 3 4 Ui (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Puntpaprika

Nadere informatie

Week 27. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 27. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 7 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, De tijd dat in restaurants een hoofdgerecht zonder vlees uitsluitend bestond uit een omelet of met rijst gevulde paprika staat ons nog helder voor de geest. Maar

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Toegegeven: de groenten die nu volop bij onze telers uit de grond komen zijn niet de mooiste van het land, maar je kunt wel op ze bouwen. De knolselderij bijvoorbeeld

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, De poke bowl stond al maanden, als het geen jaren is, op ons verlanglijstje. Eerlijk gezegd waren we bang dat het gerecht te veel snijwerk zou bevatten voor een doordeweekse

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het, naar onze bescheiden mening, beste kookprogramma van Nederland 'Koken met van Boven' zagen we laatst een leuke kooktruc: het masseren van rauwe boerenkool om

Nadere informatie

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Zelfs als je geen groot aardappelfan bent ga je volgens ons overstag voor de smaak van Opperdoezer Ronde. Deze vastkoker groeit in het Noord-Hollandse Opperdoes, op

Nadere informatie

Week 2. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 2. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 2 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week vind je gemengde paddenstoelen in de Krat, van Portabella, een bedrijf dat gespecialiseerd is in, uiteraard, paddenstoelen. Ze leveren drie soorten: wilde,

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

Week 42. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra

Week 42. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra Week 42 Weekendkrat Extra Beste Krat Chef, Deze week hebben we een heerlijk gerecht met Romanesco, de zogenaamde torentjesbloemkool in de krat. Romanesco dankt zijn naam aan 'broccolo romanesco', of wel

Nadere informatie

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 36 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen onze moeder voor het eerst blote billetjes in het gras op tafel zette vonden we dat een even intrigerend als afschrikwekkend gerecht. Het stamppotje zag er mooi

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 44 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, De herfst was Eefjes favoriete seizoen. Dat had niet alleen te maken met het barmhartige licht, of de overdaad aan groenten die er te oogsten valt, maar ook met

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 46 Gemakskrat Beste Krat Chef, De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseert een Food Festival over de geschiedenis van smaak en vroeg ons om mee te doen. Graag, natuurlijk!

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Koken is soms alleen al leuk om de woorden die je leert kennen. Shakshuka, jambalaya, cataplaña, boboti, melanzane parmigiana, en zo kunnen we nog wel even doordichten.

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat een fijne producten en recepten zitten er weer in de krat deze week, al zeggen we het zelf! Een week met lekker veel comfortfood op het menu. Een heerlijk zomerse

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Alle groenten die KOOK-OOK gebruikt zijn biologisch. Het liefst haalt KOOK-OOK deze groenten uit de directe omgeving van Zwolle zoals bijvoorbeeld bij Tuinsalland. Omdat het aanbod

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 9 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Onder de superfoods is het gezonde, glutenvrije quinoa in korte tijd heel populair geworden. Over dit gewas (geen graan, maar eigenlijk familie van spinazie) dat

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er Nederlandse quinoa in de krat. Een paar leuke weetjes over quinoa: het is een zaad, geen graan, en bevat daarom geen gluten. Dit zaad werd 000 jaar

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Een fijn gerecht op zomerse dagen is gado gado, wat zoveel betekent als mengsel, of mix. In de basis is gado gado een Indonesisch gerecht van geblancheerde groenten geserveerd

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We stonden al een paar seizoenen met elkaar langs de lijn op het voetbalveld waar onze kinderen speelden. De gesprekken daar gaan meestal over de blessures van het

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een tijd geleden zagen we het voor het eerst ergens voorbij komen: een heel rond brood, in vierkanten ingekerfd en dan lekkere olijfolie en knoflook erin, en daarna

Nadere informatie

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Als alle culinaire hoop de bodem is ingeslagen door het binge-eten van kolen, rapen en knollen is daar andijvie. Andijvie: de reddingsband onder de wintergroenten. Het

Nadere informatie

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 45 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Sita Danser van Hottie Sambal, al sinds het begin leverancier van de Krat, haalt haar pepers bij Peter Boer, die jullie ook kennen van de Nieuw-Zeelandse spinazie

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Het leuke van recepten verzinnen en ze dan ook echt even proefkoken is dat je soms spontaan op ideeën komt. Zo vonden wij de penne met broccoli zelf een beetje droog. Aangezien

Nadere informatie

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Sita Danser van Hottie Sambal, al sinds het begin leverancier van de Krat, haalt haar pepers bij Peter Boer, die jullie ook kennen van de Nieuw-Zeelandse spinazie en

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar, maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Misschien heb je het al voorbij zien komen op onze website of facebook pagina: net als vorig jaar doen we met de Vega krat weer mee met de Vegan Challenge. Voor de gewone

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Week 25. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 25. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Uit Italië kennen we het graan farro, dat heerlijk is in warme bereidingen maar ook veel in salades wordt gebruikt. Wat farro precies is, blijft een beetje onduidelijk,

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 22 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er Nederlandse quinoa in de krat. Een paar leuke weetjes over quinoa: het is een zaad, geen graan, en bevat daarom geen gluten. Dit zaad werd 6000 jaar

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 7 Gemakskrat Beste Krat Chef, Ooit volgden wij een workshop Balinees koken in de openluchtkeuken van ons Balinese hotel. We hadden al dagen onze vingers opgegeten bij alle frisse, aromatische en krakendverse

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Ik kende tempeh vroeger alleen van Indonesische restaurants of toko's, en vond het altijd verrassend lekker. Het leek me op de een of andere manier heel moeilijk om het

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 39 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het bedenken van de recepten voor de Krat moeten we met heel veel zaken rekening houden. Zijn de groenten wel in het seizoen en nog verkrijgbaar? Hebben we vorige

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Nu we steeds vaker vegetarisch koken bij de Krat, hebben we een belangrijke ontdekking gedaan: een goed vegetarisch gerecht dat ook vleeseters graag eten moet genoeg umami

Nadere informatie

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen we nog knikkerden en onze knieën kapot schaafden bij het rolschaatsen was de wereld vol verrassingen. Toverballen die om de vijf seconden van kleur verschoten, waterijsjes

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Soms zit er zo'n week tussen dat de recepten die we bedenken, koken en fotograferen allemaal erg lekker zijn, maar dat we het gewoon niet goed op de foto krijgen. Nou

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Kip Singh. ( Grote sudderpan met deksel nodig gezien de hoeveelheid. )

Kip Singh. ( Grote sudderpan met deksel nodig gezien de hoeveelheid. ) Kip Singh ( Grote sudderpan met deksel nodig gezien de hoeveelheid. ) 400 500 gram kipfilet 2 grote uien 4 5 tomaten 2 theelepels koenjit, 2 3 theelepels kerrie 2-3 theelepels chilipoeder 2 kruidnagelen

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 4. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Ik kende tempeh vroeger alleen uit Indonesische restaurants of afhaal, en vond het altijd verrassend lekker. Het leek me op de een of andere manier heel moeilijk om zo

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E W E E KratjeSlank.nl slank eten met gemak K 1 6 Eetvrije zones instellen Een handige tip om minder te eten is om zogenaamde eetvrije zones met jezelf af te spreken. Vaak als je achter je computer eet,

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Na een paar uitstapjes naar de keuken van Perzië en het Midden Oosten, spelen we deze week leentjebuur bij Marokko. Een van de bekendere kruidenmengsels uit die keuken

Nadere informatie

Week 29. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 29. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Om desnoods warm zomerweer maar af te dwingen, maken we deze week koude gazpacho, maar dan niet "gewoon" met tomaat, paprika en komkommer, maar met rode bieten! De inspiratie

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We gaan Flammkuchen maken deze week, of Flammekueche, of tarte flambé of hoe je het ook wilt noemen. Deze variant op pizza komt van oorsprong uit de Elzas, op de grens

Nadere informatie

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er overheerlijke burrata in de Krat. Burrata begint als mozzarella, waarbij van warme buffelmelk wrongel wordt gemaakt. Dan wordt de verse wrongel

Nadere informatie

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 10 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Van veel producten dacht ik altijd; dat kan ik toch niet zelf maken, dat is toch veel te ingewikkeld, duurt te lang of daar heb ik allerlei lastige apparatuur voor

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt.  Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 eetlepels reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 grote vleestomaat (of tomaten uit blik) 1 paprika 1

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Ik kende tempeh vroeger alleen van Indonesische restaurants of toko's, en vond het altijd verrassend lekker. Het leek me op de een of andere manier heel moeilijk om

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Week 43. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 43. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Bij onze zoektocht naar leuke recepten stuitten we een aantal jaar geleden al op de website van de New York Times, waar de parmantige Amerikaanse Melissa Clarke in

Nadere informatie

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 37 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Als vegetarisch recept hebben we deze week een lekker frisse salade met kikkererwten bedacht. Wist je dat kikkererwten een hele goed bron van eiwitten zijn, net

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

Pullao (boterrijst) Pullao

Pullao (boterrijst) Pullao Pullao (boterrijst) Pullao ui stuk 11 cardemon stuks 23 gember eetlepel 3 kaneel stokje 6 komijnpoeder theelepel 3 kruidnagel stuks 45 laurier blad 23 zout theelepel 6 zwarte peperkorrels stuks 68 boter

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij onze zoektocht naar leuke recepten stuitten we een tijd geleden al op de website van de New York Times, waar de parmantige Amerikaanse Melissa Clarke in licht tuttige

Nadere informatie

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten Voorgerecht 4 el ghee (of olie) 2 kaneelstokjes 8 kruidnagelen 8 kardemom zaden 1 volle el gemberpuree 500 gr gemengde groenten (aardappelen, pompoen, wortel, bloemkool en courgette) 150 gr cashewnoten

Nadere informatie

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 47 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Linzen eten we al sinds mensenheugenis. Kijk naar het Bijbelverhaal over de broers Jakob en Ezau. Jakob heeft rode linzensoep gemaakt en Ezau heeft zo een trek

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Onlangs hebben we al eens falafel gemaakt van kikkererwtenmeel, nu wilden we een nieuw experiment proberen: een pizzabodem. Kikkererwtenmeel is heel eiwitrijk en glutenvrij,

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Week 29. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 29. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 9 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Al bijna 7 jaar zit er met enige regelmaat de allerlekkerste yoghurt in de Krat, namelijk de volle yoghurt die door Henno Hak op zijn boerderij Anna's Hoeve wordt

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 39 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Bij het bedenken van de recepten voor de Krat moeten we met heel veel zaken rekening houden. Zijn de groenten wel in het seizoen en nog verkrijgbaar? Hebben we

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Tomaat uit blik, tomatenpassata en tomatenpuree komt eigenlijk altijd uit Italië. In de zomer en een deel van het najaar gebruiken we natuurlijk altijd verse tomaten,

Nadere informatie