Reactie A. de Boer, A&N Vastgoed

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reactie A. de Boer, A&N Vastgoed"

Transcriptie

1 Reactie A. de Boer, A&N Vastgoed Gezien mij nu ongevraagd een podium wordt geboden wil ik van de gelegenheid gebruik maken om eens de andere kant van het verhaal omtrent de uitleg van de Hoge Raad 2015 bij de wet, te belichten. Hoewel mijn bedrijf onze rechtshandelingen uiteraard bewerkstelligt volgens de voorgeschreven regels en daarmede ook volgens de wet die werd uitgelegd in 2015, betekent niet dat ik de bedoeling van die wet, welke ik zeer goed begrijp, in de praktijk altijd terugzie. Gezien de uitleg van die betreffende wet pas in 2015 kwam, is het te betwisten in hoeverre iedere verhuurmakelaar op de hoogte was van het feit dat aan wie van de partijen kosten mocht worden gerekend, überhaupt een discussiepunt was. Dat er niet aan een huurder kosten in rekening gebracht hadden mogen worden, ook al werd aan verhuurder geen kosten gevraagd, werd pas een aantal jaren geleden een discussiepunt. Deze onduidelijkheid heerste niet alleen onder verhuurbemiddelaars, maar ook verscheidene kantongerechten welke tot 2015 in sommige zaken zelfs een vonnis ten voordele van de verhuurbemiddelaar uitsprak. Er is jurisprudentie van vóór 2015 die dit steunt. Met dat in ons achterhoofd, kwam de plotselinge commotie en aanloop naar het verzoek aan de Hoge Raad om een uitleg te bieden als een geschenk, maar met een zwart randje. Het was voorafgaand aan de uitleg van de Hoge Raad, zelfvernietiging om verhuurders van de een op de andere dag kosten in rekening te brengen, die ze bij veel concurrenten nog niet hoefden te betalen. Die welkome uitleg maakte ten minste eerlijke concurrentie mogelijk. Echter wanneer de bedrijfsvoering van een bedrijf al jaren gebaseerd is op een bepaald verdienmodel, die dus met terugwerkende kracht nietig is, moet er een aardige ommezwaai gemaakt worden. De gehele dienstverlening was gericht op dat verdienmodel, namelijk belangen behartigen van de huurder. Hoewel voorgaande misschien niets van doen heeft met de verontwaardiging over evt. te hoge administratiekosten, moet het wel duidelijk worden dat deze dienstverlening, in elk geval voor ons bedrijf, voor een deel ten gunste is van een huurder. Het zou mijns inziens niet vreemd moeten zijn om huurders geld te rekenen voor hetgeen je namens hen doet, oplost, uitzoekt etc.

2 Ik denk dat wordt onderschat welke rol van betekenis de verhuurbemiddelaar speelt voor een huurder. De administratiekosten die wij hanteren zijn o.a. gebaseerd op: * het regelen van nutsvoorzieningen. * hulp en uitleg bij regels omtrent gemeente en registratie. * hulp en uitleg bij toeslagen. * hulp en uitleg bij gemeentelijke belastingen. * speciaal ontwikkelde portal voor huurders waar alle benodigde documentatie kan worden in gezien en ook als referentie dient voor het eerlijk terug krijgen van een borgsom. Veel van onze huurders zijn expats, wie niet bekend zijn met de Nederlandse wet- en regelgeving, of bijvoorbeeld heffingen. Daarnaast helpen wij veel studenten met het zoeken van een woning en helpen dan bij huurtoeslag of kwijtschelding gemeentelijke heffingen. Daarnaast zijn we gedurende de gehele periode vraagbaak voor de huurder. We fungeren als een geschillencommissie wanneer het geschil tussen huurder en verhuurder niet wordt opgelost. Ons bedrijf staat voor eerlijkheid en als dat betekent dat een verhuurder op z'n plichten moet worden gewezen, dan doen we dat ook. Nog niet te spreken over de gevallen waarin een huurder slaagt in zijn of haar specifieke wensen, door onze tussenkomst. Bijvoorbeeld sleuteloverdracht buiten kantooruren, afdwingen van een professionele schoonmaak of kleine reparaties die zij uitgevoerd willen zien alvorens de verhuurperiode. Indien van rechtswege een duidelijk limiet wordt gesteld aan de hoogte van de administratiekosten die zij redelijk acht, dan zullen onze administratiekosten overeenkomstig het limiet zijn. Ik weet niet welke consequenties dat heeft voor de dienstverlening aan een huurder. De voorwaarden waarnaar wordt verwezen in jouw , gaan inderdaad om het feit dat wanneer bijvoorbeeld studenten gezamenlijk een woning huren (dus geen kamerbewoning) en één van de huurders vroegtijdig de woning wil verlaten en ons een vervanger laat zoeken. Het moge duidelijk zijn dat een verhuurder in deze geen opdrachtgever is. Uiteraard wordt het zoeken naar een geschikte huurder en de solvabiliteit check in het belang van verhuurder gedaan en om die reden ook door verhuurder betaald.

3 In navolging op een telefoongesprek tussen jou en een medewerker, waarbij gemeld werd dat wanneer een antwoord per mail zou komen, de gesprekken niet worden uitgezonden, vertrouw ik erop dat dit afdoende is om de gesprekken niet uit te zenden. Daarnaast wil ik kwijt dat onze ongevraagde betrokkenheid bij een nationaal tvprogramma, waarin wij beticht worden van een onrechtmatige daad, ons op een standrechtelijke wijze in een benarde situatie brengt. Wij zijn klein bedrijf die aan een inspanningsverplichting streeft te voldoen om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn. Reactie Ben Housing Ben Housing brengt geen bemiddelingskosten aan haar huurders in rekening, deze kosten worden bij de verhuurder in rekening gebracht. Wij zijn een kantoor dat een goede service aan haar huurders hoog in het vaandel hebben staan en daarom begeleiden wij onze huurders met allerlei extra diensten die ten behoeve van de huurder zijn en die niks met de bemiddeling te maken hebben. In Rotterdam is in het merendeel van de wijken tegenwoordig een huisvestingsvergunning nodig, de huurder moet deze papieren hebben en is hier verantwoordelijk voor, anders mag hij het gehuurde niet van de Gemeente betrekken. De huurder kan dus huren maar de woning niet in. Omdat wij goede contacten met de Gemeente hebben en weten welk proces moet worden gevolgd worden de huurder begeleidt bij het aanvragen van een huisvestingsvergunning, de formulieren worden verstrekt met de huurders ingevuld en met de huurders worden de ondersteunende informatie verzameld zodat men de vergunningaanvraag juist en volledig doen. Dit zijn werkzaamheden die niks met de bemiddeling te maken hebben en puur voor de huurder zijn. U kunt dit vergelijken met het begeleiden van een aanvraag van een parkeervergunning (wat we ook doen). Voorts begeleiden we de huurders (welke ook steeds vaker internationaal zijn) bij het aanvragen van gas, elektra en water. Wij zorgen dat zij het geadviseerd worden en het juiste contract tegen de juiste kosten kunnen afsluiten, de keuze is aan de huurder maar daarin worden ze begeleidt (deze contracten worden als onduidelijk ervaren),. Dit zijn eveneens werkzaamheden die ten behoeve van de huurder worden verricht. Voorts besteden we bovenmatig veel aandacht aan het uitleggen van de context van de huurovereenkomst (dit advies kan men ook extern inwinnen), maar hier helpen wij ze ook bij. De huurders zijn hier allemaal heel tevreden over, vinden de hiertegenover staande kosten redelijk en wij krijgen dan ook vaak dankbetuigingen hierover.

4 U overvalt hier erg kort voor de uitzending mee, maar dit is onze eerste korte reactie. Indien u nadere vragen heeft dan gaan we hier graag per over in overleg. Wij hebben na uw vraag de uitleg kort van de site gehaald voor overleg met onze jurist, deze heeft aangegeven dat deze kosten redelijk zijn en daarom staan die nu weer op de site. Reactie Maxx Aanhuurmakelaar Maxx Aanhuurmakelaar is één van de verhuurmakelaars die in de reportage naar voren komen. Uit de algemene voorwaarden op de site van Maxx Aanhuurmakelaar werd het Kassa niet duidelijk of Maxx Aanhuurmakelaar kosten in rekening brengt op het moment dat een potentiele huurder specifiek reageert op een woning waarvan foto s op de site zijn geplaatst. Daarom heeft de redacteur gebeld met het kantoor in Leeuwarden. In dat gesprek heeft de redacteur voorgedaan als een huurder die interesse had in een specifieke woning op de site van Maxx Aanhuurmakelaar. Uit dat telefoongesprek dat wij gaan gebruiken in de uitzending blijkt dat Maxx Aanhuurmakelaar in deze situatie geen kosten in rekening brengt bij de huurder. Daarmee handelt Maxx Aanhuurmakelaar in lijn met de uitspraak van de Hoge Raad in Is het beleid van Maxx Aanhuurmakelaar om, zoals uit het beschreven telefoongesprek blijkt, geen kosten in rekening te brengen bij de huurder als die op een specifieke woning op de site van Maxx Aanhuurmakelaar reageert? Dit klopt inderdaad, indien Maxx de woning openbaar publiceert, betaalt de verhuurder de courtage, omdat hij in dat geval onze opdrachtgever is en niet de kandidaat-huurder. Op de site van Maxx Huren staat bij Veelgestelde vragen onder het kopje Ik zoek woonruimte de vraag: 2. Is een zoekopdracht verplicht? Met als begin van het antwoord: Ja, een zoekopdracht is van belang. Een zoekopdracht is inderdaad van belang, want je vergroot hiermee je kansen om snel woonruimte te vinden ten opzichte van wanneer je enkel reageert op het aanbod wat op de website als te huur staat. Met een zoekopdracht geef je Maxx de opdracht om op zoek te gaan naar woonruimte. Na deze opdracht gaat Maxx als aanhuurmakelaar in de voor hen bekende markt zoeken naar een geschikte woning bij eigenaren, (institutionele) beleggers, collega makelaars. Kortom de visvijver is groter. Mocht een opdrachtgever uiteindelijk toch een woning huren waarvan Maxx de opdracht heeft van de eigenaar dan zal er geen aanhuurcourtage gerekend worden. Stuurt Maxx Huren hiermee potentiele huurders richting het doen van een zoekopdracht die niet verplicht is? En daarmee richting bemiddeling door Maxx Huren waarvoor kosten in rekening worden gebracht. Terwijl het ook mogelijk is om op een specifieke woning te reageren die op de site staat waarvoor geen kosten

5 in rekening worden gebracht bij de huurder. Uw opmerking nemen wij ter harte en we zullen op korte termijn gaan onderzoeken of de verwoording van de vraag is een zoekopdracht verplicht verduidelijkt kan worden. Wij bemiddelen in lijn met de uitspraak van de Hoge Raad in 2015, dit betekent dat indien we de opdracht van de huurder krijgen om woonruimte te zoeken, de aanhuurcourtage door de huurder wordt betaald (mocht de huurder kiezen voor woonruimte die wij aanbieden op de site, dan is huurder voor deze bemiddeling geen aanhuurcourtage verschuldigd). Bieden wij namens de verhuurder woonruimte aan dan betaalt de verhuurder de bemiddelingsvergoeding en kun je zonder een zoekopdracht te geven, reageren op het aanbod. Kunt u in algemene zin een reactie geven over het beleid van Maxx Huren naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad in 2015 over bemiddelingskosten? Maxx is verheugd dat de Hoge Raad uitspraak in 2015 duidelijkheid geeft over de huurmarkt. Maxx heeft haar werkwijze waar nodig aangepast en heeft dit gedeeld met haar medewerkers op de verschillende vestigingen. Op advies van de ACM zijn de verdienmodellen in samenspraak met een advocaat aan een onderzoek onderworpen en dit heeft geleid tot een intern integriteitsprotocol waarin de werkwijze tot in detail wordt uitgewerkt. Kortheidshalve leidt dit tot de volgende drie varianten: 1. Een kandidaat-huurder geeft Maxx een zoekopdracht. Maxx gaat geschikte woonruimte zoeken in de markt en de opdrachtgever, in dit geval de huurder, betaalt voor deze dienst; de aanhuurcourtage. 2. Een kandidaat-huurder geeft Maxx een zoekopdracht en de betreffende woning wordt aangeboden op de site van Maxx. In dit geval is de kandidaathuurder geen aanhuurcourtage verschuldigd. 3. Een kandidaat-huurder geeft Maxx geen zoekopdracht en kan reageren op woonruimte welke door Maxx namens de verhuurder wordt aangeboden. In dit geval betaalt kandidaat-huurder geen kosten. Reactie VGW Housing: Gaat u het beleid van VGW Housing aanpassen? Zoals telefonisch besproken hanteren wij geen administratie kosten. Wij hanteren enkel service kosten op het moment dat VGW het aanmelden van de nutsvoorzieningen en het verzorgen van tv en internet faciliteert voor de huurder. Uiteraard verzorgen wij dit, tegen de gewenste internetsnelheid en zorgen wij voor het gewenste tv zender pakket. Al deze services verzorgen wij tegen de beste tarieven. Alle hiervoor genoemde opties kunnen op elk gewenst moment worden aangepast of worden geannuleerd zonder bijkomende kosten. Gaat VGW Housing de huurders die de administratiekosten hebben betaald, terugbetalen?

6 Wij hanteren enkel service kosten op het moment dat VGW het aanmelden van de nutsvoorzieningen en het verzorgen van tv en internet faciliteert voor de huurder. Uiteraard verzorgen wij dit, tegen de gewenste internetsnelheid en zorgen wij voor het gewenste tv zender pakket. Al deze services verzorgen wij tegen de beste tarieven. Zou VGW Housing eventueel in onze uitzending zaterdag op het onderwerp willen reageren? Graag zou ik uitleg willen geven over het onderwerp, helaas ben ik niet in de gelegenheid om aanstaande zaterdag op het onderwerp te kunnen reageren wegens andere verplichtingen. Ik vind het ontzettend fijn dat je me op de hoogte hebt gesteld van het feit dat het in niet onze algemene bepalingen was aangepast. Dit is direct gebeurt nadat je me op de hoogte hebt gesteld. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik jullie programma goed vind en regelmatig kijk. Hopende je voldoende te hebben geïnformeerd en wens je veel succes met het programma van aanstaande zaterdag.

Dienstenpakketten Overzicht. www.renthousevastgoed.nl

Dienstenpakketten Overzicht. www.renthousevastgoed.nl Dienstenpakketten Overzicht www.renthousevastgoed.nl Inhoud Introductie Dienstenpakketten Verhuur Supportpakket Bemiddelingspakket Compleet Verhuurpakket Compleet Beheer- en Verhuurpakket Tarieven Overzicht

Nadere informatie

makelaars Verhuurdersinfo Bemiddeling in: > Huur > Verhuur > Beheer zoeken > vinden > wonen

makelaars Verhuurdersinfo Bemiddeling in: > Huur > Verhuur > Beheer zoeken > vinden > wonen makelaars Bemiddeling in: > Huur > Verhuur > Beheer Verhuurdersinfo zoeken > vinden > wonen Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1 Introductie netwerkwonen.nl... 3 2 Waarom kiest u voor netwerkwonen.nl... 3

Nadere informatie

www.renthousevastgoed.nl expertise. ervaring. betrouwbaarheid. 2016 Service Portfolio

www.renthousevastgoed.nl expertise. ervaring. betrouwbaarheid. 2016 Service Portfolio www.renthousevastgoed.nl expertise. ervaring. betrouwbaarheid. 2016 Service Portfolio 1. Verhuur en Beheer met Renthouse Vastgoed 2. Verhuur Supportpakket - Inhoud Verhuur Supportpakket 3. Bemiddelingspakket

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u naar aanleiding van de uitzending van Tros Radar op 21 april 2014 [1] een update waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Hierbij sturen wij u naar aanleiding van de uitzending van Tros Radar op 21 april 2014 [1] een update waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: Brief Pararius aan zijn achterban, begin mei 2014 Geachte collega, Hierbij sturen wij u naar aanleiding van de uitzending van Tros Radar op 21 april 2014 [1] een update waarin de volgende onderwerpen aan

Nadere informatie

maakt vertrouwd wonen betaalbaar!

maakt vertrouwd wonen betaalbaar! ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WONINGZOEKENDEN Wanneer zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing? Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere inschrijving, op elke bemiddelingsovereenkomst die wij met

Nadere informatie

Wonen.nl. 3 redenen om te verhuren via 123Wonen

Wonen.nl. 3 redenen om te verhuren via 123Wonen Wonen.nl 3 redenen om te verhuren via 123Wonen Ervaring en expertise scheelt u heel wat zorgen Uw Verhuurmakelaar Bij de keuze voor een goede vastgoedpartner gaat u weloverwogen te werk. U kiest voor

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening bij verhuur.

Opdracht tot dienstverlening bij verhuur. Opdracht tot dienstverlening bij verhuur. HET GEVEN EN AANVAARDEN VAN EEN ELECTRONISCHE OPDRACHT. Door op de akkoord button te klikken, verklaart u zich bekend en akkoord met alle hieronder beschreven

Nadere informatie

3 redenen om te verhuren via 123Wonen Verhuur & Vastgoedmanagement onder één dak

3 redenen om te verhuren via 123Wonen Verhuur & Vastgoedmanagement onder één dak 3 redenen om te verhuren via 123Wonen Verhuur & Vastgoedmanagement onder één dak Een eerste kennismaking met uw vastgoedpartner 123Wonen D u m la v Ne l n! Ervaring en expertise scheelt u heel wat zorgen

Nadere informatie

Bemiddelingsvoorwaarden voor woningzoekenden bij Nationale Verhuur Makelaar. Vastgesteld op 31 mei 2015.

Bemiddelingsvoorwaarden voor woningzoekenden bij Nationale Verhuur Makelaar. Vastgesteld op 31 mei 2015. BEMIDDELINGSVOORWAARDEN VOOR WONINGZOEKENDEN- HUURDER Bemiddelingsvoorwaarden voor woningzoekenden bij Nationale Verhuur Makelaar. Vastgesteld op 31 mei 2015. Definities Makelaar : Nationale Verhuur Makelaar

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen het aanmaken van een gebruikersaccount en een inschrijving via een inschrijfformulier?

Wat is het verschil tussen het aanmaken van een gebruikersaccount en een inschrijving via een inschrijfformulier? ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WONINGZOEKENDEN Versie 1 januari 2015 1. Toepasselijkheid voorwaarden Wanneer zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing? Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere inschrijving

Nadere informatie

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST BEMIDDELINGSOVEREENKOMST VIZIER VASTGOED MAKELAARDIJ OG, gevestigd te UTRECHT, GROENEWEG 63 (3531 VB), ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 160186, hierna te noemen:

Nadere informatie

Huur- en verhuurbemiddeling Voorwaarden

Huur- en verhuurbemiddeling Voorwaarden Huur- en verhuurbemiddeling Voorwaarden- 01-07-2016 Deze algemene bemiddelingsvoorwaarden voor het huren en verhuren van een object via EXPAT HOUSING RENTALS zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Huur- en verhuurbemiddeling Voorwaarden- 01-07-2013

Huur- en verhuurbemiddeling Voorwaarden- 01-07-2013 Huur- en verhuurbemiddeling Voorwaarden- 01-07-2013 Deze algemene bemiddelingsvoorwaarden voor het huren van een object via EXPAT HOUSING RENTALS zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te s-gravenhage.

Nadere informatie

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten?

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten? ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WONINGZOEKENDEN Wanneer zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing? Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere inschrijving, op elke bemiddelingsovereenkomst die wij met

Nadere informatie

3 redenen om te verhuren via 123wonen. Verhuur & Vastgoedmanagement onder één dak

3 redenen om te verhuren via 123wonen. Verhuur & Vastgoedmanagement onder één dak 3 redenen om te verhuren via 123wonen Verhuur & Vastgoedmanagement onder één dak Ervaring en expertise scheelt u heel 123Vastgoedmanagement wat zorgen zorgeloze ver Uw Verhuurmakelaar Bij de keuze voor

Nadere informatie

Daarnaast brengt de makelaar/bemiddelaar ook courtage/kosten in rekening bij de verhuurder.

Daarnaast brengt de makelaar/bemiddelaar ook courtage/kosten in rekening bij de verhuurder. Variant 2: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een zelfstandige woning. Bemiddelaar brengt courtage/kosten in rekening bij verhuurder en bij huurder. De kandidaat-huurder heeft op een

Nadere informatie

2. Een bemiddelingsvergoeding wordt nooit aan Verhuurder berekend indien er sprake is van een opdracht van huurderszijde.

2. Een bemiddelingsvergoeding wordt nooit aan Verhuurder berekend indien er sprake is van een opdracht van huurderszijde. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR VERHUURDERS VAN WOONRUIMTE FJ VERHUURMAKELAARS I. Algemene bepalingen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle bemiddelingsovereenkomsten welke

Nadere informatie

Zaaknummer: 15-028 Datum: 10 juli 2015. Uitspraak. in de zaak van: X., wonende te Den Haag, hierna tezamen: Klager. tegen

Zaaknummer: 15-028 Datum: 10 juli 2015. Uitspraak. in de zaak van: X., wonende te Den Haag, hierna tezamen: Klager. tegen Zaaknummer: 15-028 Datum: Uitspraak in de zaak van: X., wonende te Den Haag, hierna tezamen: Klager tegen Y., handelend onder de naam W., gevestigd te Den Haag, hierna: Beklaagde - 2-1. Ingekomen stukken

Nadere informatie

. 1.2 Alle overige inschrijvingen vinden plaats ten kantore van Ready to Rent.

. 1.2 Alle overige inschrijvingen vinden plaats ten kantore van Ready to Rent. BEMIDDELINGSVOORWAARDEN VAN READY TO RENT B.V. Definities: Ready to Rent B.V. hierna te noemen: Ready to Rent Opdrachtgever: Iedere natuurlijke of rechtspersoon, die aan Ready to Rent opdracht heeft verstrekt

Nadere informatie

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object.

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object. OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING BIJ VERHUUR De opdrachtgever Naam : Voornamen : Geboorteplaats : Geboortedatum : Woon/Correspondentieadres : Postcode, plaats : E-mail adres : Bankrekening : Telefoon thuis

Nadere informatie

1. Alle door Leeghuis uitgebrachte offertes zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeldt.

1. Alle door Leeghuis uitgebrachte offertes zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeldt. Algemene voorwaarden Leeghuis Begripsbepalingen opdrachtgever De partij aan wie door Leeghuis een offerte is uitgebracht, respectievelijk de partij die aan Leeghuis de opdracht heeft verleend tot uitvoering

Nadere informatie

ALGEMENE BEMIDDELINGSVOORWAARDEN van Nu Wonen. hierna te noemen: "NU WONEN BV"

ALGEMENE BEMIDDELINGSVOORWAARDEN van Nu Wonen. hierna te noemen: NU WONEN BV ALGEMENE BEMIDDELINGSVOORWAARDEN van Nu Wonen hierna te noemen: "NU WONEN BV" 1. Definities 1.1. Huurder: de natuurlijke of rechtspersoon die middels bemiddeling door Nu Wonen een woning huurt. De Huurder

Nadere informatie

verhuurmakelaars Informatie voor huurders Bemiddeling in: > Huur > Verhuur > Beheer zoeken > vinden > huren

verhuurmakelaars Informatie voor huurders Bemiddeling in: > Huur > Verhuur > Beheer zoeken > vinden > huren verhuurmakelaars Bemiddeling in: > Huur > Verhuur > Beheer Informatie voor huurders zoeken > vinden > huren Even voorstellen: Netwerkwonen.nl is een professionele, landelijk opererende makelaarsorganisatie,

Nadere informatie

LEXISWONEN VERHUURMAKELAAR. Verhuurbrochure

LEXISWONEN VERHUURMAKELAAR. Verhuurbrochure Verhuurbrochure Werkwijze Lexiswonen hanteert de volgende werkwijze aan de hand van een aantal stappen, van het eerste contact met u als verhuurder tot een huurovereenkomst met de huurder. Intakegesprek

Nadere informatie

VERHUUR BEHEER ADVIES

VERHUUR BEHEER ADVIES VERHUUR BEHEER ADVIES WWW.VILLEXWONEN.NL VILLEX WONEN, NEEMT AL HET WERK UIT HANDEN 2 Over Villex Woning verhuren Villex bestaat uit een gedreven team met passie voor vastgoed en service. In 1999 begonnen

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Woningruil

Huurdersinformatie. Woningruil 1 Huurdersinformatie Woningruil Woningruil Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Maar komt u met uw inschrijftijd of woonduur nog niet in aanmerking voor een andere woning via WoningNet? Dan kunt u denken

Nadere informatie

ALGEMENE BEMIDDELINGSVOORWAARDEN van Quality Homes. hierna te noemen: "QUALITY HOMES BV"

ALGEMENE BEMIDDELINGSVOORWAARDEN van Quality Homes. hierna te noemen: QUALITY HOMES BV ALGEMENE BEMIDDELINGSVOORWAARDEN van Quality Homes hierna te noemen: "QUALITY HOMES BV" 1. Definities 1.1. Huurder: de natuurlijke of rechtspersoon die middels bemiddeling door Quality Homes een woning

Nadere informatie

1. Housing ter Veer gevestigd te Eindhoven, KvK-nummer , wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als Housing ter Veer.

1. Housing ter Veer gevestigd te Eindhoven, KvK-nummer , wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als Housing ter Veer. ALGEMENE VOORWAARDEN Housing ter Veer Artikel 1 Definities 1. Housing ter Veer gevestigd te Eindhoven, KvK-nummer 70416206, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als Housing ter Veer. 2. De wederpartij

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk in een andere plaats of heeft

Nadere informatie

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object. Adres

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object. Adres OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING BIJ VERHUUR De opdrachtgever Naam Voornamen Geboorteplaats Geboortedatum Woon/Correspondentieadres Postcode, plaats E-mail adres IBAN Bankrekeningnr Telefoon thuis Telefoon

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Samen bouwen aan beter wonen Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Hier zit het goed Op zoek naar een woning Op zoek naar woonruimte 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan,

Nadere informatie

MVA leerlijn verhuur. woonruimte deel 2. Cornélie Arnouts Justine van Lochem. Maandag 13 maart 2017

MVA leerlijn verhuur. woonruimte deel 2. Cornélie Arnouts Justine van Lochem. Maandag 13 maart 2017 MVA leerlijn verhuur Maandag 13 maart 2017 Cornélie Arnouts Justine van Lochem woonruimte deel 2 www.boekel.com Amsterdam London Programma dag 2 o Terugblik dag 1 o Standaardcontracten o Erecode o Courtage

Nadere informatie

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbams:2013:bz6442&keyword=bz6442 1

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbams:2013:bz6442&keyword=bz6442 1 Modeldagvaarding: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een zelfstandige woning waarbij de makelaar/bemiddelaar zowel voor de particuliere huurder als de verhuurder heeft bemiddeld. Een

Nadere informatie

Tijdelijk verhuren onder de leegstandwet zonder huurbescherming

Tijdelijk verhuren onder de leegstandwet zonder huurbescherming Tijdelijk verhuren onder de leegstandwet zonder huurbescherming Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming D u m la v Ne l n! Tijdelijk uw koopwoning verhuren zonder risico s De

Nadere informatie

Pagina 2 : tarieven verhuur vastgoed. Pagina 3 : werkzaamheden verhuur vastgoed. Pagina 4 : tarieven beheer vastgoed

Pagina 2 : tarieven verhuur vastgoed. Pagina 3 : werkzaamheden verhuur vastgoed. Pagina 4 : tarieven beheer vastgoed Beste Vastgoedeigenaar, Allereerst onze dank voor uw getoonde interesse in HuisvestingCuracao.com. Het vastgoed beheerkantoor welke zowel de commerciële- als de facilitaire zijde van uw vastgoed kan verzorgen.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2013:18614

ECLI:NL:RBDHA:2013:18614 ECLI:NL:RBDHA:2013:18614 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 24122013 Datum publicatie 13012014 Zaaknummer 2293657 RL EXPL 1325337 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Woning tijdelijk verhuren onder de leegstandswet. Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming.

Woning tijdelijk verhuren onder de leegstandswet. Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming. Woning tijdelijk verhuren onder de leegstandswet. Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming. Tijdelijk uw koopwoning verhuren zonder risico s Verhuren is een vak apart De verkoop

Nadere informatie

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over servicekosten Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over Lorem ipsum dolor sit amet servicekosten Bewoners van appartementencomplexen en flatwoningen betalen naast

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Oude Dibbes

Algemene Voorwaarden Oude Dibbes Algemene Voorwaarden Oude Dibbes 22-08-15 pagina 1 van 6 Inhoudopgave 1 Algemene Voorwaarden... 3 1.1 Artikel 1 - Definities... 3 1.2 Artikel 2 - Algemeen... 3 1.3 Artikel 3 - Aanbiedingen en offertes...

Nadere informatie

OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING. 1 Opdracht tot dienstverlening bij verhuur

OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING. 1 Opdracht tot dienstverlening bij verhuur OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING 1 Opdracht tot dienstverlening bij verhuur Bij de totstandkoming van een overeenkomst met HOUSINGAGENT.com B.V. stemt u in met het delen van uw persoonsgegevens en een akkoord

Nadere informatie

IJISBERG REAL ESTATE RENTALS

IJISBERG REAL ESTATE RENTALS Bemiddelingsovereenkomst Verhuurder Concept IJisberg Real Estate Rentals Van Spilbergenstraat 72 1057RK Amsterdam De heer G.W. IJisberg 06-46280649 KvK: 56259077 hierna te noemen: "Makelaar"; & naam en

Nadere informatie

TE HUUR Papendorpseweg 53-59. te Utrecht

TE HUUR Papendorpseweg 53-59. te Utrecht TE HUUR Papendorpseweg 53-59 te Utrecht Algemeen Regus is gespecialiseerd en wereldmarktleider op het gebied van flexibele werkplek oplossingen. De mogelijkheid bestaat om voor korte of langere tijd turn-key

Nadere informatie

Indien Opdrachtgever aspirant-huurder van woonruimte is

Indien Opdrachtgever aspirant-huurder van woonruimte is JUNI 2014 ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN VERENIGING VAN VERHUURMAKELAARS AMSTERDAM (Amstel Housing, hierna verder genoemd Makelaar ) Artikel 1: Toepasselijkheid, definities 1. Deze Algemene Leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SOOF MAKELAARS (2016/02)

ALGEMENE VOORWAARDEN SOOF MAKELAARS (2016/02) ALGEMENE VOORWAARDEN SOOF MAKELAARS (2016/02) Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Onder SOOF wordt verstaan: SOOF Makelaars en/of alle anders handelsnamen waarmee onder nagenoemd KvK-nummer naar buiten

Nadere informatie

Johannes Vijghstraat, Nijmegen

Johannes Vijghstraat, Nijmegen Johannes Vijghstraat, Huurprijs 795,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Kenmerken Beschikbaar per Per direct Bijzonderheden Gemeubileerd Omgeving Soort woning Bovenwoning Oppervlakte 80 m² Bouwjaar

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Huren.NU Verhuur Makelaars voor Verhuurders van Woningruimte 2014

Algemene Voorwaarden Huren.NU Verhuur Makelaars voor Verhuurders van Woningruimte 2014 Algemene Voorwaarden Huren.NU Verhuur Makelaars voor Verhuurders van Woningruimte 2014 Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de samenwerking c.q. rechtsverhouding

Nadere informatie

Bovendijk Gouden Kust Maasbommel

Bovendijk Gouden Kust Maasbommel Bovendijk Gouden Kust Maasbommel Huurprijs 1.200,- per maand Zomermaanden 1.500, - per maand (juni t/m augustus) Meer informatie op www.ehr.nl Kenmerken Beschikbaar per Direct Bijzonderheden Gemeubileerd

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Aelbrechtskade 108

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:6095

ECLI:NL:RBROT:2016:6095 ECLI:NL:RBROT:2016:6095 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 13052016 Datum publicatie 05082016 Zaaknummer 4885771 CV EXPL 1610677 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

Verslag van de verschillende vragen en antwoorden tussen UPC en COAX NL.

Verslag van de verschillende vragen en antwoorden tussen UPC en COAX NL. Verslag van de verschillende vragen en antwoorden tussen UPC en COAX NL. In de afgelopen periode zijn er verschillende vragen bij COAX NL gekomen omtrent een aantal zaken bij UPC. Hierbij een korte samenvatting

Nadere informatie

Advocatenkantoor Tak. t.a.v. mr. F.H. Tak Mathenesserlaan HV Rotterdam

Advocatenkantoor Tak. t.a.v. mr. F.H. Tak Mathenesserlaan HV Rotterdam Advocatenkantoor Tak t.a.v. mr. F.H. Tak Mathenesserlaan 300 3021 HV Rotterdam Wij doen ons best om u zoveel mogelijk van dienst te zijn. Daarom willen wij u vragen mee te werken aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Nadere informatie

1/6. Aanvraagformulier geschilbeslechting Energie. BIJLAGE bij ACM Formulier geschilbeslechting energie. 1. Gegevens van de aanvrager

1/6. Aanvraagformulier geschilbeslechting Energie. BIJLAGE bij ACM Formulier geschilbeslechting energie. 1. Gegevens van de aanvrager BIJLAGE bij ACM Formulier geschilbeslechting energie Aanvraagformulier geschilbeslechting Energie 1. Gegevens van de aanvrager Naam Postadres Postcode Telefoon ( ) Fax ( ) E-mail EAN- code 1 0 Man 0 Vrouw

Nadere informatie

Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag

Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag Eén van de mogelijkheden om een andere woning te krijgen is het aangaan van een woningruil. Het ruilen van woningen tussen twee of meer huurders is lang

Nadere informatie

Handleiding Dienstverleners Vivium Services

Handleiding Dienstverleners Vivium Services Handleiding Dienstverleners Vivium Services Versie 0.5 12-6-2019 Inhoud Dienstverlener worden... 2 Wie kan dienstverlener worden?... 2 Wat is een dienst?... 2 In drie stappen online... 2 De promotie pakketten....

Nadere informatie

Uw woning voldoet niet meer aan uw huidige woonwensen. U zou graag verhuizen naar een

Uw woning voldoet niet meer aan uw huidige woonwensen. U zou graag verhuizen naar een Woningruil Uw woning voldoet niet meer aan uw huidige woonwensen. U zou graag verhuizen naar een (andere) huurwoning. Wellicht biedt woningruil u de mogelijkheid om aan een passende woning te komen. U

Nadere informatie

Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia

Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia Vakantie Verhuur Indonesia VOF bemiddelt professioneel voor u in de huur/verhuur van een vakantiewoning, waarmee de huiseigenaar met u een verhuurcontract

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Woningzoekende

Algemene Voorwaarden Woningzoekende Artikel 1 Toepasselijkheid Deze Bemiddelingsvoorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedngen en op alle bemiddelingsopdrachten, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende bemiddelingsovereenkomst(en)

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 23-06-2015 Datum publicatie 04-09-2015 Zaaknummer CV EXPL 14-22777 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een onzelfstandige woning uit het eigen woningaanbod van de makelaar/bemiddelaar.

Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een onzelfstandige woning uit het eigen woningaanbod van de makelaar/bemiddelaar. Variant 3: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een onzelfstandige woning uit het eigen woningaanbod van de makelaar/bemiddelaar. De kandidaat-huurder heeft op een website van de makelaar/bemiddelaar

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012 Rapportnummer: 2012/001 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat: Hij door de ontvangstbevestiging van de Huurcommissie

Nadere informatie

Uitspraak Commissie van Beroep

Uitspraak Commissie van Beroep Uitspraak Commissie van Beroep Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 40 d.d. 22 februari 2010 (mr. J. Wortel, voorzitter, en de heren H. Mik RA en R.H.G. Mijné) Samenvatting Adviesrelatie.

Nadere informatie

WIJ VERHUREN, BEHEREN EN ONTZORGEN

WIJ VERHUREN, BEHEREN EN ONTZORGEN WIJ VERHUREN, BEHEREN EN ONTZORGEN WAT BIEDEN WIJ AAN? Wij bieden aan om uw woning op een zorgeloze en betrouwbare wijze te verhuren en indien gewenst te laten beheren. Wij werken op basis van no cure,

Nadere informatie

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte Huren bij Actium Algemene informatie over het huren van woonruimte U gaat een woning huren bij Actium. Wij wensen u veel woonplezier in uw nieuwe woning! In deze brochure hebben wij de belangrijkste informatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:6088

ECLI:NL:RBROT:2016:6088 ECLI:NL:RBROT:2016:6088 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 08072016 Datum publicatie 05082016 Zaaknummer 4988424 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg enkelvoudig Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 juli 2005 Rapportnummer: 2005/220

Rapport. Datum: 26 juli 2005 Rapportnummer: 2005/220 Rapport Datum: 26 juli 2005 Rapportnummer: 2005/220 2 Klacht Verzoeker klaagt over de reactie van 27 juli 2004 van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Nadere informatie

Schijnconstructie toegepast bij huurovereenkomst. Administratiekosten bij verhuur.

Schijnconstructie toegepast bij huurovereenkomst. Administratiekosten bij verhuur. Schijnconstructie toegepast bij huurovereenkomst. Administratiekosten bij verhuur. Klagers huren een woning die door beklaagde zowel te koop als te huur wordt aan-geboden. Zij tekenen een zogeheten hospita-overeenkomst

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Woningruil

Huurdersinformatie. Woningruil 1 Huurdersinformatie Woningruil Woningruil Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Maar komt u met uw inschrijftijd of woonduur nog niet in aanmerking voor een andere woning via WoningNet? Dan kunt u denken

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting kosten voor gas, water en elektra en/of overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

PROFESSIONEEL WONINGBEHEER!

PROFESSIONEEL WONINGBEHEER! Focus op vastgoedmanagement! BEHEERKANTOREN DOOR HEEL NEDERLAND 24/7 BEREIKBAAR, 365 DAGEN PER JAAR EEN VAST CONTACTPERSOON LAAGSTE PRIJS IN MODULAIRE BEHEERDIENSTEN ONLINE INZAGE IN UW HUURADMINISTRATIE

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Inleiding INHOUDSOPGAVE

Huurovereenkomst. Inleiding INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Het regelen van de overname 3 De huurovereenkomst 3 Tenaamstelling en medehuuderschap 4 De huurprijs 4 De fysieke oplevering 5 De eerste huurbetaling 5 Wonen naar wens 6 Aansluitingen

Nadere informatie

Zorgeloos wonen bij SallandWonen

Zorgeloos wonen bij SallandWonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen 100% wonen Reparatieverzoeken en onderhoudsservice Duidelijke afspraken en snelle service Onze woningen verkeren in goede staat. Toch kunnen reparaties nodig zijn. SallandWonen

Nadere informatie

CR 09/2280 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 09/2280 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 09/2280 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Informatie aan niet-opdrachtgever. Verleggen van bemiddelingskosten naar de andere

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2013:4571

ECLI:NL:RBGEL:2013:4571 ECLI:NL:RBGEL:2013:4571 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 12-11-2013 Datum publicatie 14-11-2013 Zaaknummer 877986 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste

Nadere informatie

Privacyverklaring Amsterdam Housing

Privacyverklaring Amsterdam Housing Privacyverklaring Amsterdam Housing Amsterdam Housing, gevestigd aan Slingerbeekstraat 29, 1078 BH te Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

De besloten vennootschap Nationale Waarborg B.V. gevestigd te Nieuwegein en kantoorhoudende in Nieuwegein aan de Dukatenburg 84b.

De besloten vennootschap Nationale Waarborg B.V. gevestigd te Nieuwegein en kantoorhoudende in Nieuwegein aan de Dukatenburg 84b. ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE WAARBORG B.V. HUURDER Voor het verlenen van huurwaarborgen in verband met huurovereenkomsten voor particulier onroerend goed onder de Leegstandwet. 1. Waarvoor dienen deze

Nadere informatie

Onvoldoende belangenbehartiging. Onzorgvuldig optreden. Slechte bereikbaarheid.

Onvoldoende belangenbehartiging. Onzorgvuldig optreden. Slechte bereikbaarheid. 18-31 RvT West 200 BELANGENBEHARTIGING OPDRACHTGEVER Onvoldoende belangenbehartiging. Onzorgvuldig optreden. Slechte bereikbaarheid. Klaagster heeft beklaagde een opdracht tot dienstverlening bij verkoop

Nadere informatie

Intakeformulier nieuwe huurders

Intakeformulier nieuwe huurders Intakeformulier nieuwe huurders U heeft een voorlopige aanbieding betreffende een huurwoning van Intermaris ontvangen. Voordat u de woning definitief krijgt toegewezen, vindt er eerst een controle plaats

Nadere informatie

Reis en boekingsvoorwaarden

Reis en boekingsvoorwaarden Reis en boekingsvoorwaarden Artikel 1 INLEIDENDE BEPALING Artikel 1, lid 1 In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1-Verhuurbedrijf Texelvakanties, treedt bij elke dienstverlening nooit in eigen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. 1. Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. 1. Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden 1. Toepasselijkheid 1.1 De Algemene Voorwaarden van HousingSpots zijn van toepassing op iedere overeenkomst tot bemiddeling, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende en/of volgende

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:4300

ECLI:NL:RBGEL:2017:4300 ECLI:NL:RBGEL:2017:4300 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 09-08-2017 Datum publicatie 17-08-2017 Zaaknummer 57810247/CV VERZ 17-2894 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2014:7733

ECLI:NL:RBLIM:2014:7733 ECLI:NL:RBLIM:2014:7733 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 03-09-2014 Datum publicatie 20-11-2014 Zaaknummer 2502483 CV EXPL 13-4461 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Regio GOUDA - ALPHEN

Regio GOUDA - ALPHEN Rots-Vast Groep Regio Gouda-Alphen Regio GOUDA - ALPHEN U vindt in deze brochure informatie over:..wie we zijn: snel en goed in verhuur door heel Nederland..onze diensten: bemiddeling en beheer onder één

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-40 Datum uitspraak: 24 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: H.G. Warmer en S.H.M. Warmer-Bleij te Neede, verder te noemen: Warmer,

Nadere informatie

VOORWAARDEN ZOEKOPDRACHTFORMULIER - HUURDER

VOORWAARDEN ZOEKOPDRACHTFORMULIER - HUURDER VOORWAARDEN ZOEKOPDRACHTFORMULIER - HUURDER ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------- Model door Pararius

Nadere informatie

Johan Maelwaelplein Nijmegen

Johan Maelwaelplein Nijmegen Johan Maelwaelplein Nijmegen Huurprijs 975,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Kenmerken Beschikbaar per Per datum 15-1-2013 Bijzonderheden Gemeubileerd Omgeving Nijmegen e.o. Soort woning Portiekwoning

Nadere informatie

Woonruimteverdeling. Een wonig huren van St. Joseph

Woonruimteverdeling. Een wonig huren van St. Joseph Woonruimteverdeling Een wonig huren van St. Joseph Woonruimteverdeling 1. Inleiding Woningstichting St. Joseph verhuurt circa 460 woningen in Stramproy en omgeving. We willen graag dat de juiste woning

Nadere informatie

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling 1. Inleiding Woningstichting St. Joseph verhuurt circa 460 woningen in Stramproy en omgeving. We willen graag dat de juiste woning

Nadere informatie

3-Reissom; De gepubliceerde reissom geldt per vakantieobject per week, tenzij anders aangegeven.

3-Reissom; De gepubliceerde reissom geldt per vakantieobject per week, tenzij anders aangegeven. Algemene voorwaarden Artikel 1: INLEIDENDE BEPALING Artikel 1, lid 1 In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1-Villa Verhuur Texel, treedt bij elke dienstverlening nooit in eigen naam op, doch steeds

Nadere informatie

Woonoppervlakte 120 m 2 TE HUUR. Laseurpad 12 Schiedam

Woonoppervlakte 120 m 2 TE HUUR. Laseurpad 12 Schiedam Woonoppervlakte 120 m 2 TE HUUR Laseurpad 12 Schiedam OMSCHRIJVING Ruime gezinswoning met flinke achter- en voortuin, zeer kindvriendelijk gelegen. Gratis parkeergelegenheid in de wijk, voorziening als

Nadere informatie

Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift met bijlagen op 16 juni 2016.

Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift met bijlagen op 16 juni 2016. Dossiernummer 2016 044 RAPPORT Verzoekster Mevrouw A., hierna genoemd: verzoekster. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift met bijlagen op 16 juni 2016. Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

Future Wonen houdt zich het recht voor om een woning, zonder opgave van

Future Wonen houdt zich het recht voor om een woning, zonder opgave van ALEMENE VOORWAARDEN Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere verbintenis tussen Future Wonen, de eigenaar die zijn of haar woning via Future Wonen aan een derde partij verhuurt en deze derde

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Olympia 1 A & B Hilversum

Olympia 1 A & B Hilversum Olympia 1 A & B Hilversum Deze informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3. Algemeen verbintenissenrecht Het gebruik van algemene voorwaarden; zo standaard is het niet!

NIEUWSBRIEF 3. Algemeen verbintenissenrecht Het gebruik van algemene voorwaarden; zo standaard is het niet! NIEUWSBRIEF 3 Welkom bij de periodieke nieuwsbrief van Koppelaar & Linssen Advocaten. In een kort tijdsbestek bent u op de hoogte van uw rechten, plichten en (recente) juridische ontwikkelingen. In onze

Nadere informatie

wederpartij verstaan de (aspirant-)huurder van de betreffende woonruimte.

wederpartij verstaan de (aspirant-)huurder van de betreffende woonruimte. ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING Orange Wonen Verhuurmakelaars ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Artikel 1: Toepasselijkheid,

Nadere informatie

IN- EN EXTERNE KLACHTENREGELING. Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling

IN- EN EXTERNE KLACHTENREGELING. Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Laura Hofman Versie september 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Conflictbemiddeling... 1 3. Interne klachtenprocedure... 2 3.1. Wat is een klacht... 2 3.2. Procedure...

Nadere informatie

Interne klachtenprocedure

Interne klachtenprocedure Interne klachtenprocedure Algemeen Een klacht is een uiting van ongenoegen over de wijze waarop PGVZ of één van haar medewerkers of van derden die in opdracht werkzaamheden voor ons hebben verricht, zich

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, in deze vertegenwoordigd door C vs D te E Zaak : Ingangsdatum zorgverzekering Zaaknummer : ANO07.191 Zittingsdatum : 22 augustus 2007 1/5 BINDEND ADVIES Zaak:

Nadere informatie