VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD"

Transcriptie

1 STUK 6A ( ) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING APRIL 2018 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2018 SAMENVATTEND VERSLAG namens de commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media uitgebracht door de heer Paul DELVA Hebben aan de werkzaamheden deelgenomen: Vaste leden: mevrouw Hannelore Goeman, voorzitter, mevrouw Annemie Maes, de heer Stefan Cornelis Plaatsvervangers: de heer René Coppens, mevrouw Cieltje Van Achter Andere leden: mevrouw Liesbet Dhaene, mevrouw Brigitte Grouwels, de heer Paul Delva Verontschuldigd: mevrouw Carla Dejonghe, de heer Johan Van den Driessche Zie: Stuk 6A ( ) Nr.1: Ontwerp van verordening 1542

2 - 2 - Dames en heren, De Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media besprak tijdens haar vergadering van 17 april 2018 het ontwerp van verordening tot vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2018 Stuk 6A ( ) Nr.1. Mevrouw Carla Dejonghe, voorzitter van de Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media, is verontschuldigd wegens ambtsverplichtingen. Mevrouw Hannelore Goeman neemt haar taken als voorzitter over. Collegelid mevrouw Bianca Debaets is eveneens verontschuldigd wegens ambtsverplichtingen. De heer Paul Delva wordt aangeduid als verslaggever. De heer René Coppens vervangt mevrouw Carla Dejonghe in de stemmingen. Mevrouw Cieltje Van Achter doet hetzelfde voor de heer Johan Van den Driessche. 1. Toelichting bij het ontwerp van verordening tot vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2018 door de heer Guy Vanhengel, collegevoorzitter bevoegd voor Begroting, Onderwijs, Vorming en Studentenzaken Collegevoorzitter Guy Vanhengel licht de voornaamste budgettaire verschuivingen toe. Een gedetailleerd overzicht, van de cijfers en de motivaties bij de wijzigingen, is terug te vinden in het voorliggend document. De begroting voor het dienstjaar 2018 werd door de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie vastgesteld en door het College bekrachtigd op 22 december Het College deed, in het kader van de bevoegdheden die haar door de Vlaamse Regering zijn toegekend, reeds een interne herverdeling van kredieten. Een overzicht hiervan is terug te vinden als bijlage van het document. DE GEWONE BEGROTING De initiële begroting 2018 sloot af met een overschot van 136,4 euro. Na onderhavige begrotingswijziging sluit de begroting af met een overschot van 139,4 euro. In grote lijnen hebben de wijzigingen voor de gewone begroting betrekking op: DE VORIGE DIENSTJAREN Bij de opmaak van de begroting 2018 werd uitgegaan van een overschot op de begroting 2017 van 1,74 miljoen euro. Deze middelen werden toen ingezet om de begroting 2018 in evenwicht te brengen. Echter, door een strikte opvolging van de naar 2018 over te dragen kredieten en de hieruit voortvloeiende annulatie van gereserveerde middelen, dient het geraamde overschot te worden verhoogd met 4,11 miljoen euro, tot 5,85 miljoen euro.

3 - 3 - Van dit overschot wordt een voorafname gedaan van 1,87 miljoen euro. Deze middelen worden ingezet voor het Lokaal GezondheidsOverleg (LOGO), voor communicatieprojecten, voor investeringen in onze administratiegebouwen en voor het gedeeltelijk opvangen van stijgende kosten in de begroting 2019 (o.m. de mechanische stijging van de personeelskosten, de schuldenlast ). OVERBOEKINGEN EN FONDSEN Voor uitgaven op de gewone en de buitengewone begroting dient 2,75 miljoen euro meer te worden geput uit het reservefonds Stedenbeleid. Er wordt euro uit het Lambermontfonds geput voor bijkomende uitgaven binnen de begrotingshoofdstukken Etnisch-culturele minderheden en Sociaal-cultureel werk. Binnen het beleidsdomein Onderwijs en Vorming wordt, voor een aantal meeruitgaven, euro uit het Onderwijsfonds geput. Daarnaast wordt er 2,46 miljoen euro naar het fonds getransfereerd voor de financiering van investeringen. Voor het domein Gezin wordt ruim 2 miljoen euro getransfereerd naar het Gezinsfonds, ook hier voor de financiering van investeringen. ADMINISTRATIE Er worden meer middelen voorzien voor de financiering van de kosten verbonden aan de organisatie van aanwervingsexamens en voor de juridische begeleiding bij infrastructuurdossiers. Binnen de sector Stedelijk beleid worden er extra middelen voorzien voor subsidies o.m. voor de omkadering van de Romawerking van de vzw Foyer. Tegelijk worden ook de ontvangsten verhoogd in functie van een aantal terugvorderingen (saldi van subsidies). ONDERWIJS EN VORMING Binnen het domein Onderwijs worden er in globo euro extra middelen voorzien ter financiering van communicatieprojecten, voor subsidies voor schoolverbreding, de begeleiding van de schoolloopbaan en voor subsidies aan scholen. Er worden bijkomende middelen voorzien voor projecten voor studenten. Binnen het Onderwijscentrum Brussel (OCB) worden middelen in mindering gebracht ten gevolge het uitstel van de hervorming van de Brusselse Brede Scholen. Ook binnen de eigen onderwijsinstellingen zijn er enkele verhogingen van de uitgaven. Het betreft voornamelijk verhogingen van de werkingskosten voor Kasterlinden en Zaveldal. CULTUUR, JEUGD EN SPORT Binnen het beleidsdomein Cultuur, Jeugd en Sport wordt er euro bijkomend voorzien in functie van de inschatting van de te verwerken aanslagbiljetten onroerende voorheffing voor de komende periode.

4 - 4 - In de sectoren Cultureel erfgoed, Gemeenschapscentra, Sociaal-cultureel werk, Muntpunt, Jeugd en Sport kennen vooral de overdrachten (subsidies) een stijging. Het betreft ruim euro. In de sector Gemeenschapscentra worden er extra middelen ingezet ter financiering van de stijgende werkingskosten o.m. in het kader van het patrimoniumbeheer. WELZIJN, GEZONDHEID EN GEZIN Binnen het budget Welzijn worden er extra middelen voorzien ter ondersteuning van bijkomende projecten in het kader van het ouderenbeleid. Er worden middelen voorzien voor de tijdelijke aanstelling van 2 personeelsleden in een proefproject in het kader van het lokaal integratiebeleid. Tegenover deze uitgaven staat een subsidie van de Vlaamse Gemeenschap. Met reservemiddelen van het Stedenfonds worden de uitgaven in Gezinsbeleid verhoogd met het oog op de realisatie van bijkomende kindplaatsen. PATRIMONIUM Voor het opvangen van stijgende uitgaven, ten gevolge van het in gebruik nemen van nieuwe gebouwen, wordt er ruim 1,12 miljoen euro bijkomend voorzien. Het betreft uitgaven voor de gebouwen van de VGC-loods (St-Agatha-Berchem), Lendrik (Neder-Over-Heembeek), Het Huys (Ukkel) en gebouw D van de Comeniussite (Koekelberg). ONTVANGSTEN Binnen de sectoren Stedelijk beleid, Onderwijs en Vorming, Jeugd en de eigen onderwijsinstellingen, Kasterlinden en Zaveldal, worden diverse ontvangsten of terugvorderingen voorzien. Daarnaast worden er, voor Kasterlinden en binnen de sectoren Kunst, Cultureel erfgoed en musea, Sociaal-cultureel werk, Etnisch-culturele minderheden en het LOGO, bijkomende subsidies ingeschreven. Samenvatting van de GEWONE begroting De raming van de ontvangsten 2018 bedraagt De raming van de uitgaven 2018 bedraagt ,58 euro ,18 euro Het resultaat van de gewone begroting bedraagt bijgevolg 139,4 euro. DE BUITENGEWONE BEGROTING Het resultaat van de buitengewone begroting blijft na deze begrotingswijziging 0 euro. Voor de administratie worden er extra middelen voorzien voor de aankoop van IT-materiaal en het buitengewoon onderhoud en aanpassingswerken aan de administratiegebouwe n.

5 - 5 - Er wordt 5 miljoen euro aan extra investeringssubsidies voorzien voor de nieuwbouw en de renovatie van schoolinfrastructuren euro wordt voorzien in het kader van de renovatiewerken op de COOVI-site en voor bijkomende inrichtingswerken van het CLB. De investeringssubsidies voor onderwijsprojecten, voor jeugdinfrastructuur en voor gezinsinstellingen worden in globo verhoogd met 2,29 miljoen euro. Tot slot worden er meer middelen voorzien ter financiering van werken aan en de inrichting van gemeenschapscentra en jeugdcentra, voor patrimonium binnen het beleidsdomein Welzijn, Gezondheid en Gezin en voor de DBF(M) projecten in Koekelberg en Schaarbeek. Samenvatting van de BUITENGEWONE begroting De raming van de ontvangsten 2018 bedraagt De raming van de uitgaven 2018 bedraagt euro euro Het resultaat van de buitengewone begroting bedraagt bijgevolg 0 euro. 2. Algemene bespreking Commissielid Annemie Maes (Groen) is nieuwsgierig naar een aantal soms cryptische omschrijvingen, waaronder bv. door een strikte opvolging van de naar 2018 over te dragen kredieten en de hieruit voortvloeiende annulatie van gereserveerde middelen ( ) in de memorie van toelichting. Het commissielid vraagt of dit betekent dat er bepaalde grote uitgaven worden uitgesteld of afgesteld. Het gaat over vrij grote bedragen. Ze wenst daar graag meer duidelijkheid over. Verder stelt ze dat de noden in het onderwijs groot zijn en verwijst ze naar een artikel in De Standaard van 17 april 2018 over de noodkreet bij het CLB. Ze weet dat dit tot de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap behoort, maar wil graag weten in welke mate de VGC daar rekening mee kan houden, wetende dat de noden van het CLB in Brussel eveneens groot zijn. Het commissielid stelt daarnaast vast dat er nog steeds geen middelen zijn voor cultuursensitieve zorg - wat ze betreurt - evenals het feit dat er voor het algemeen cultuurbeleid, kunst, cultureel erfgoed en musea steeds minder wordt uitgegeven in vergelijking tot de voorbije jaren. Bovendien heeft ze nog een specifieke vraag over de diverse ontvangsten of terugvorderingen binnen de sectoren Stedelijk beleid, Onderwijs en Vorming, Jeugd en de eigen onderwijsinstellingen. Vaak gaat het over kleine bedragen die worden teruggevorderd. Graag had ze daarover een woordje uitleg gekregen. Tot slot is het commissielid benieuwd naar de wijzigingen in de kredieten voor de aanwerving van personeel bij de administratie. Ze zou graag weten of dit te maken heeft met een groter personeelsverloop, of er meer personeel zal worden aangeworven, of degene die de aanwervingsexamens organiseert duurder is geworden of dat er andere redenen zijn waarvoor er extra middelen worden begroot die enkele maanden geleden niet konden worden voorzien.

6 - 6 - Raadslid Liesbet Dhaene (N-VA) had dezelfde vraag als collega Annemie Maes over de overdracht van kredieten naar Ze wijst op de verhoging van het geraamde overschot en wil graag weten over welke begrotingsposten het gaat en wat de redenen zijn waarom de middelen niet werden uitgegeven. Ze stelt dat de begrotingswijziging voor haar partij in de lijn ligt met de oorspronkelijke begroting en vindt het positief dat er binnen Welzijn bijkomende middelen komen voor ouderenzorg en voor bijkomende kindplaatsen, evenals het vrijmaken van middelen voor het proefproject etnisch-culturele minderheden. Bij de artikelsgewijze bespreking zal ze hierop terugkomen. Verder merkt ze op dat de grootste uitgaven terecht voor Onderwijs zijn. Maar het raadslid maakt zich wel zorgen over de aanzienlijke meerkost van de Comeniussite te Koekelberg. Deze uitgave wordt zowel begroot op de post patrimonium als op de post onderwijs en ze vraagt of dit komt doordat het project deels eigendom is van de VGC. Raadslid Cieltje Van Achter (N-VA) komt terug op de infrastructuurprojecten en zou graag een overzicht bekomen van de stand van zaken van de verschillende lopende projecten. Collegevoorzitter Guy Vanhengel gaat eerst in op de vragen omtrent de zogenaamde cryptische zin. Hij licht toe dat het over allerlei kleine posten met verschillende bedragen gaat. Dit doet zich voor doordat de administratie als opdracht heeft om zo voorzichtig mogelijk te begroten. Er worden zonder overdrijven voldoende middelen voorzien en als op het einde van de afrekening blijkt dat de VGC een aantal middelen niet nodig heeft gehad, dan worden die overgedragen als overschotten. De lijst zal worden bezorgd. De diverse ontvangsten die tot een globaal resultaat leiden, zijn in het begrotingsdocument opgenomen. Daarna antwoordt de collegevoorzitter op de vraag over cultuursensitieve zorg. Hij verklaart dat de begrotingswijziging inderdaad een verderzetting is van de oorspronkelijke begroting, zoals ze werd neergelegd, en er bijgevolg geen nieuwe initiatieven of koerswijzigingen zijn doorgevoerd. Enkel worden de cijfers in de begroting op niveau gebracht op de reeds in de begroting voorziene posten. Vervolgens verduidelijkt hij dat er bij grote werken wel aanpassingen gebeuren tijdens het verloop van de werven. Deze aanpassingen betekenen niet noodzakelijk een meerkost in de relatie tussen de VGC en de uitvoerder, doordat de uitvoerder bv. duurder is geworden, maar omdat de VGC gaandeweg nog bijkomende vragen heeft die vanuit de inrichtende machten of het College komen om nog beter te doen. Dit is wat er met de Comeniussite gebeurt, de grootste werf die tot nu toe door de VGC wordt gerealiseerd. Samengevat, in verhouding is de meerkost voor deze site nog vrij bescheiden en heeft ze voornamelijk te maken met meervragen van de VGC of de inrichtende machten. Hij vult aan dat er bij de administratie een reeks vacatures zijn komen open te staan die ervoor zorgen dat er meer middelen nodig zijn om de aanwervingsexamens te organiseren. Wat het CLB betreft, wordt uitgelegd dat het niet tijdens een begrotingswijziging is dat het beleid rond CLB s of de relatie met de Vlaamse Gemeenschap wordt uitgeklaard. Vanuit de VGC is ervoor gezorgd dat zij zo aangenaam, efficiënt en degelijk mogelijk gehuisvest zijn, CLB Brussel en CLB N-Brussel bijeen, om het delen van bv. operationele kosten toe te laten, wat voor beiden een besparing betekent.

7 - 7 - Commissielid Annemie Maes (Groen) vraagt ter precisering of er geen enkel project geannuleerd werd. Dit wordt bevestigend beantwoord door collegevoorzitter Guy Vanhengel. Verder is commissielid Annemie Maes (Groen) benieuwd of er omtrent de uitgaven voor de aanwerving van personeel bij de administratie, geen verkeerde inschatting is gemaakt bij de opmaak van de initiële begroting. Collegevoorzitter Guy Vanhengel legt uit dat een deel van de meerkost wordt verklaard doordat er in 2018 wordt gewerkt met EVC-examens (d.i. examens voor elders verworven competenties). Raadslid Liesbet Dhaene (N-VA) komt bij een eigen berekening tot een ander resultaat bij de uitgaven voor de Comeniussite en vraagt of er sprake is van een vergissing. Ze voegt hieraan toe of bepaalde zaken, zoals bv. rentelasten, niet op voorhand konden worden begroot? Collegevoorzitter Guy Vanhengel verklaart dat aan de administratie wordt gevraagd om voldoende te begroten bij niet-courante uitgaven om niet geconfronteerd te worden met tekorten, maar ook om een andere attitude aan te nemen voor het inschrijven van middelen wanneer het gaat over de relatie met partners waarmee wordt gewerkt voor infrastructuurwerken. Zij kijken immers ook naar de begroting. Als er breed wordt gegaan, dan denken deze partners dat ze breed kunnen vragen. Concreet wat de Comeniussite betreft, heeft de VGC een operator die heel het project opvolgt en op basis van het lastenboek bouwt, financiert en onderhoudt. Daarvoor wordt een jaarlijkse beschikbaarheidsvergoeding ten belope van +/- 2,5 miljoen euro betaald. Het is voor het eerst dat dit bedrag wordt ingeschreven omdat de VGC verwacht om de eerste beschikbaarheidsvergoeding in het najaar te moeten betalen. In mei wordt de sportzaal opgeleverd en in september de school. Bij de initiële begroting werd het jaarbedrag voorzien. In 2018 zal slechts een deel hiervan moeten betaald worden, vanaf 2019 het jaarbedrag. Op de vraag van raadslid Liesbet Dhaene (N-VA) wat dan het totaalbedrag is, antwoordt collegevoorzitter Guy Vanhengel, dat dit 67,5 miljoen euro is. Voor de komende legislatuur en de toekomstige bouwplannen is hij bovendien van mening dat de VGC enerzijds en het Agentschap van de Schuld van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest anderzijds rond de tafel moeten zitten. Om nu snel te gaan en de druk op te vangen, omwille van het capaciteitsprobleem, werden drie enorme werven in gang gezet. Er moet worden nagedacht of er in de toekomst verder wordt gegaan met DBFM-overeenkomsten, wat de huidige formule is, of dat er niet beter naar een DBM-structuur wordt gegaan waarbij het financieringsgedeelte wordt uitgevoerd door het Agentschap van de Schuld, aan voordeligere tarieven. Raadslid Brigitte Grouwels (CD&V) vraagt wat de trigger nog zal zijn voor de bedrijven om de beste prijs/kwaliteit te leveren. Volgens collegevoorzitter Guy Vanhengel blijft de trigger hetzelfde. De bedrijven wenden zich immers tot de bancaire sector om de financiering van het project in globo te verkrijgen. Zij

8 - 8 - zullen hogere tarieven verkrijgen omwille van een grotere risicofactor in vergelijking tot het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat bovendien een AA-rating heeft. Collegelid Pascal Smet verklaart nog dat verenigingen niet meer middelen krijgen, tenzij ze bv. bepaalde activiteiten niet meer uitoefenen. Hij zal wat de daling van de kredieten betreft inzake infrastructuurwerken, tevens een lijst bezorgen. Hij vertelt alvast dat een aantal projecten binnenkort worden opgeleverd. 3. Artikelsgewijze bespreking Artikel 310/ Erelonen en vergoedingen voor studies en werken Er wordt een krediet voorzien van euro voor juridische begeleiding bij de realisatie van de schoolinfrastructuur op de site St. Michel. Commissielid Annemie Maes (Groen) had hierover graag wat meer uitleg gekregen. Collegevoorzitter Guy Vanhengel verduidelijkt dat er juridische begeleiding wordt voorzien voor de hele constructie die wordt opgezet tussen twee inrichtende machten en de Vlaamse overheid op de site St. Michel. Het gaat om een uitbreiding van het GO! en een uitbreiding van Maria Boodschap. Dit project vergt gespecialiseerd juridisch werk. Bestaan hier nog geen precedenten van, vraagt commissielid Annemie Maes (Groen). Is er geen juridische knowhow beschikbaar? Is het niet interessant om bij de administratie een jurist, die de nodige kennis voor dit dossier bezit, aan te werven? Neen, dergelijk project vergt kennis over verschillende domeinen onder meer over de onderwijswetgeving, DBFM-constructies, relaties tussen de inrichtende machten, de bouwheer enz..., aldus de collegevoorzitter. Er zijn niet veel juristen die de nodige kennis hebben voor de begeleiding van dit soort van dossiers. Artikel 330/ Kosten voor overheids- en bedrijfscommunicatie Mevrouw Liesbet Dhaene (N-VA) had graag vernomen wanneer de plannen met betrekking tot de viering 30 jaar VGC worden voorgesteld aan de Raad. Wanneer zullen de activiteiten hiervoor plaatsvinden in 2019? De viering 30 jaar VGC bevindt zich volgens collegevoorzitter Guy Vanhengel nog in een conceptfase. De administratie heeft de opdracht gekregen projecten rond deze viering uit te werken. Het huidige College is in mei volgend jaar uittredend, dus het nieuwe College zal kunnen feestvieren. Artikel 330/ Bezoldiging van het personeel euro Commissielid Annemie Maes (Groen) vraagt wie met de euro, die extra wordt voorzien, kan worden aangeworven. Dit is toch een laag bedrag voor een aanwerving.

9 - 9 - Vanaf september zal volgens de collegevoorzitter iemand bij het Huis van het Nederlands worden aangeworven met als opdracht het ontwikkelen van taalspecifieke communicatieproducten. Artikel 40009/ Subsidies voor scholen en artikel 40003/ Subsidies voor schoolverbreding Mevrouw Liesbet Dhaene (N-VA) informeert wat precies wordt bedoeld met schoolverbreding. Heeft dit betrekking op de Brede School of op de verbreding van de schoolinfrastructuur? De collegevoorzitter laat weten dat dit naar de Brede School verwijst. Is dit nog verzoenbaar met het feit dat het Brede Schoolproject wordt afgeschaft, vraagt de spreker. Dit heeft nog betrekking op de huidige Brede Schoolprojecten, aldus de collegevoorzitter. Artikel 41000/ Subsidies voor coördinatieopdrachten Volgens dit artikel zal de studiekeuzebeurs en de opleidingsbeurs voor de eerste keer samen worden georganiseerd. De heer Paul Delva (CD&V) is geïnteresseerd wanneer dit zal plaatshebben en of de inhoud van beide beurzen verandert. De gezamenlijke beurs wordt georganiseerd in november, zegt de collegevoorzitter. Artikel 400/124-6 Communicatieprojecten Onderwijs en Vorming Wat verantwoordt de stijging van euro, vraagt commissielid Annemie Maes (Groen). Wat is het aandeel voor de schoolpublicatie en wat houdt dit in? De collegevoorzitter benadrukt nogmaals dat de VGC veel bouwdossiers heeft afgehandeld. Aan de VGC-administratie werd gevraagd hierover een publicatie te maken met een overzicht van de voornaamste projecten. Voor wie is dat bedoeld, vraagt het commissielid. Voor iedereen die er mee bezig is of in geïnteresseerd is, aldus de collegevoorzitter. Artikel 40003/ Subsidies voor schoolverbreding en artikel 40009/ Subsidies voor scholen Voor deze artikelen worden er meer middelen voorzien omdat er een stijgende vraag is. Is er een limiet aan de stijgende vraag, polst de heer Paul Delva (CD&V).

10 Met educatieve initiatieven worden activiteiten bedoeld die tijdens de schooltijd plaatsvinden, volgens de collegevoorzitter. Artikel 415/ Subsidies speelpleinen Mevrouw Annemie Maes (Groen) en mevrouw Cieltje Van Achter (N-VA) hadden graag vernomen waarom de subsidies voor speelpleinen verminderen. Dit is raar. Zeker aangezien de zomerspeelpleinen nog moeten plaatsvinden. Dit is een louter technische aanpassing, zegt de collegevoorzitter. Artikel 430/ Bezoldiging van het personeel OCB Mevrouw Liesbet Dhaene (N-VA) merkt op dat drie kredieten worden overgedragen naar het artikel subsidies voor schoolverbreding. Collegevoorzitter Guy Vanhengel legt uit dat er een overdracht van middelen voor de schoolverbreding naar het OCB was voorzien, maar het personeel van de Brede School zal niet integreren in het OCB. Dit begrijpt raadslid Liesbet Dhaene (N-VA), maar euro, euro en euro is samen euro en geen euro zoals vermeld in artikel 40003/ Subsidies schoolverbreding. De collegevoorzitter zegt dat dit geen een-op-eenrelatie is. Commissielid Annemie Maes (Groen) had graag vernomen waar de subsidies voor de tweetalige lerarenopleiding terug te vinden zijn. Tijdens de bespreking van de begroting voor het dienstjaar 2018 werd gezegd dat het opvolgingscomité van Beliris erover moest beslissen. Aangezien het niet terug te vinden is in de voorliggende begrotingswijziging, vermoedt het commissielid dat er geen middelen worden voorzien. In de subsidies voor de schoolverbreding zit volgens de collegevoorzitter ook de financiering van de tweetalige lerarenopleiding. Raadslid Liesbet Dheane (N-VA) vraagt hoeveel het exacte budget voor de tweetalige lerarenopleiding bedraagt. Collegevoorzitter Guy Vanhengel deelt de volgende cijfers mee: : euro : euro : euro

11 Artikel 420/ Diverse subsidies studentenzaken De heer Paul Delva (CD&V) denkt bij subsidies voor studentenzaken aan twee luiken. Enerzijds studenten lokken/aantrekken om in Brussel te komen studeren en anderzijds studenten zich verwant laten voelen met de stad. De subsidies voor studentenzaken stijgen in vergelijking met vorig jaar. Zijn dit middelen voor de twee luiken die de spreker aanhaalt? Neen, zegt collegevoorzitter Guy Vanhengel. De VGC focust zich op het tweede luik. Met het voorziene bedrag worden bv. de projecten Kom uit je kot en de pop-up tentoonstelling van LUCA gefinancierd. Het aantrekken van studenten naar Brussel behoort dus eerder tot de onderwijsinstellingen, vraagt de heer Paul Delva (CD&V). De VGC zou dit kunnen doen, maar dat is niet noodzakelijk aldus de collegevoorzitter. Artikel 498/ Bijdrage in werkingskosten voor de gebouwen Het aantal schadegevallen in Zaveldal stijgt gevoelig. Wat is de reden hiervan, vraagt commissielid Annemie Maes (Groen). Slijtage of vandalisme? De collegevoorzitter betreurt dat deze extra kosten te wijten zijn aan agressie en vandalisme. Artikel 500/ Beheers- en werkingskosten IT Het krediet in dit artikel wordt verhoogd voor diverse aanpassingen en optimalisatie van de websites jeugd en sport. Commissielid Annemie Maes (Groen) informeert of dit voor het betalen van een consultant is? Is er geen knowhow intern? Waarop slaat de optimalisatie? Inderdaad voor consultants, beaamt collegelid Pascal Smet. Dit heeft betrekking op een raamcontract. De optimalisatie heeft betrekking op de ontwikkeling van applicaties. Artikel 500/ Belastingen, taksen en retributies op onroerende goederen Dit artikel wordt verhoogd met euro. Tijdens de begrotingsbespreking werd volgens commissielid Annemie Maes (Groen) meegedeeld dat de leegstandtaks niet meer betaald diende te worden. Waarom dan nog een verhoging van euro? Heeft het collegelid zicht op hetgene nog moet worden betaald? Collegelid Pascal Smet verduidelijkt dat met dit bedrag een aantal achterstanden worden weggewerkt. Normaal zouden nu al de achterstallige betalingen weggewerkt moeten zijn.

12 Artikel 50001/ Kosten voor culturele participatiebevordering Mevrouw Cieltje Van Achter (N-VA) merkt een verschuiving van subsidies voor Paspartoe naar Muntpunt op euro wordt overgeheveld naar Muntpunt. Waarvoor wordt dit bedrag gebruikt? Enkel voor Paspartoegebonden uitgaven, antwoordt het bevoegde collegelid. Muntpunt neemt bijzondere taken op zich met betrekking tot de Paspartoe. Werd Muntpunt ondergefinancierd voor hun werk met betrekking tot de Paspartoe? Of komen er nieuwe projecten bij? Waarom krijgen ze nu extra middelen? Het raadslid vindt dat dit bedrag redelijk laat wordt toegewezen aan Muntpunt. In het kader van het actieplan werden afspraken gemaakt en Muntpunt heeft een aantal taken op zich genomen. Het is dan ook logisch dat hier een kostprijs aan verbonden is. Het zijn taken die belangrijk zijn voor Paspartoe in zijn geheel en niet alleen voor Muntpunt, verduidelijkt collegelid Pascal Smet. Artikel 52501/ Subsidies voor cultuurspreidingstrajecten en artikel 530/ Technische kosten Tijdens de laatste begrotingsbespreking werd vermeld dat dit artikel betrekking had op een samenwerking tussen Plazey, Scholenwerking en Jong en Divers. De bedoeling was dat artistiek talent zich kan ontwikkelen in gemeenschapscentra en dat er een catalogus komt van jong artistiek talent. Waarom wordt het voorziene bedrag voor dit begrotingsartikel opgetrokken? Wat zijn de resultaten van de projecten? Er wordt melding gemaakt van gemeenschapscentrum WABO als poort naar het Zoniënwoud. Commissielid Annemie Maes (Groen) had graag wat meer uitleg gekregen. Verder vraagt de spreker wat meer informatie over het Erasmusproject Open the door for Reading. Collegelid Pascal Smet legt uit dat het voorziene bedrag in artikel 52501/ nodig is omdat er een inkanteling van de lokale werking is van All Manar in GC Ten Weyngaert. Gemeenschapscentrum WABO organiseert een toeleidingsproject als poort naar het Zoniënwoud. De tijdens de begrotingsbespreking, in december 2017, vermelde samenwerking tussen Plazey, Scholenwerking en Jong en Divers blijft zeker bestaan. Open the door for Reading is een Erasmusproject ter leesbevordering. De heer Paul Delva (CD&V) had graag vernomen waaruit het toeleidingstraject door gemeenschapscentrum WABO bestaat. Gemeenschapscentrum WABO organiseert ieder jaar de Zoniënmars. Volgens collegelid Pascal Smet is het de bedoeling dit te versterken en uit te bouwen. Daarnaast wordt getracht

13 jongeren uit heel Brussel toe te leiden tot gemeenschapscentrum WABO, als poort tot het Zoniënwoud. Artikel 53007/ Subsidies voor taalbevorderende initiatieven Mevrouw Liesbet Dhaene (N-VA) merkt op dat de subsidies voor taalbevorderende initiatieven wel erg verhogen. Wat is de reden hiervoor? Het gaat om taalbevorderende initiatieven in de gemeenschapscentra en sportverenigingen. Via sport wordt volgens het bevoegde collegelid getracht aan informele taalverwerving te doen. Voor deze taalbevorderende initiatieven wordt er samengewerkt met het Huis van het Nederlands. Momenteel zijn er naast verschillende sportverenigingen negen gemeenschapscentra die aan het project meewerken. (bijlage 1) Artikel 525/ Andere technische kosten Mevrouw Cieltje Van Achter (N-VA) vraagt of de problemen van de boekhouding nu helemaal opgelost zijn. De Dienst Financiën van de administratie beheert volgens collegelid Pascal Smet de boekhouding van bijna alle gemeenschapscentra. Sommige gemeenschapscentra zoals bv. De Vaartkapoen krijgen een extra ondersteuning. De overige kosten hebben betrekking op gemeenschapscentrum De Rinck dat weldra wordt opgeleverd. Het is de bedoeling dat de cafetaria optimaal rendeert als ontmoetingsplaats. Daarnaast is er een studie lopende naar het zakelijk beheer en de optimalisatie van De Pianofabriek. Artikel 54002/ Subsidies voor vzw Muntpunt In het kader van de uitvoering van het protocol van het personeel en de uitvoering van het actieplan Paspartoe worden de subsidies aan Muntpunt verhoogd. Kunnen de raadsleden een kopie van het protocol krijgen, vraagt mevrouw Cieltje Van Achter (N-VA). Wanneer medewerkers van Muntpunt, die op de payroll van de administratie staan vertrekken, zullen de subsidies voorzien voor hen overgaan naar Muntpunt zodat Muntpunt nieuw personeel kan aanwerven. Is dit correct? (Het collegelid knikt bevestigend). De werkingssubsidies voor Muntpunt stijgen niet. Zorgt dit voor problemen? Muntpunt is niet verplicht personeel aan te werven, aldus collegelid Pascal Smet. Het verkrijgen van een kopie van het protocol is geen enkel probleem. (bijlage 2)

14 Artikel 55002/ Subsidies aan lokale en regionale jeugdverenigingen De subsidies aan lokale en regionale jeugdverenigingen worden verminderd. Mevrouw Annemie Maes (Groen) vraagt wat de reden hiervoor is en vraagt naar een lijstje van jeugdverenigingen die subsidies krijgen. Collegelid Pascal Smet verduidelijkt dat er geen vermindering van subsidies is. Als verenigingen minder activiteiten organiseren, krijgen ze minder subsidies. Subsidies aan jeugdverenigingen worden bepaald op basis van een reglement. Hierin staat duidelijk vermeld dat er subsidies worden toegekend naargelang de activiteiten die worden gerealiseerd. Mevrouw Annemie Maes (Groen) vindt dat het collegelid een strenge manier van kijken heeft op de jeugd en jeugdverenigingen. Het collegelid is het hier niet mee eens. Wil het commissielid dat de reglementering niet meer moet worden toegepast? Neen, maar misschien moet er op een bepaald moment een evaluatie komen van het reglement, zegt mevrouw Annemie Maes (Groen). Het collegelid denkt niet dat er een vereniging is die het collegelid te streng vindt. Hij verwijst vervolgens naar Á Fonds. Het commissielid heeft het niet alleen over Á Fonds, maar over alle lokale jeugdverenigingen. Wie wil men bereiken met Á Fonds, wat zijn de doelstellingen ervan? We willen alle jongeren bereiken, benadrukt het collegelid. Artikel 55002/ Subsidies aan vzw JES Jes krijgt een bijkomende opdracht rond ondersteuning van lokale jeugdbeleidsparticipatie. Over welke vorm van participatie gaat het, vraagt commissielid Annemie Maes (Groen). Wat zijn de doelstellingen? De opdracht voor jeugdparticipatie was eerder gegeven aan Karuur ( euro). De evaluatie van deze opdracht was volgens collegelid Pascal Smet niet optimaal. Vandaar dat aan Jes is gevraagd de opdracht uit te voeren. Ze krijgen hiervoor een extra bedrag van euro. Artikel 55014/ Subsidies projecten, vernieuwende initiatieven en kadervorming De heer Paul Delva (CD&V) had graag een lijst gekregen van projecten die worden gesteund. Volgens de spreker is het niet de bedoeling dat Á Fonds-projecten op langere termijn blijven bestaan en gestructureerd worden. Dit kan, maar is niet de oorspronkelijke bedoeling. Zijn er ondertussen interessante projecten geweest die een verlengstuk hebben gekregen en ingebed zijn in een soort van beleid?

15 Collegelid Pascal Smet stelt voor om Á Fonds uitgebreid te komen toelichting tijdens een Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport. Commissielid Annemie Maes (Groen) wil het onderwerp dan graag ruimer bespreken. Artikel 550/ Subsidies voor vakantieactiviteiten Waarvoor zal het extra bedrag van euro worden aangewend, vraagt raadslid Cieltje Van Achter (N-VA). Er wordt ongeveer euro extra voorzien voor de vzw De Molenketjes als rechtzetting voor de activiteiten in 2016, laat het bevoegde collegelid weten. Het overige bedrag is voor bijkomende activiteiten. Voor de duidelijkheid vakantieopvang wordt niet ondersteund, maar wel vakantie-initiatieven. Er zal een lijst worden toegevoegd aan het verslag. (bijlage 3). Artikel 560/ Subsidies voor nieuwe werkvormen sport en sportverenigingen Collegevoorzitter Guy Vanhengel zei dat er bij de begrotingswijziging geen nieuwe zaken zijn toegevoegd. Dit is niet correct, aldus commissielid Annemie Maes (Groen). Subsidies voor vernieuwde werkvormen sport en sportverenigingen is iets nieuw. Over welke vernieuwde werkvormen gaat het? Graag wat meer uitleg over het pilootproject voor sportclubs. Nieuwe werkvormen bestonden al volgens collegelid Pascal Smet. Hier wordt nu meer geld aan gegeven en heeft betrekking op innovatieve activiteiten. Mevrouw Cieltje Van Achter (N-VA) vraagt bij welk subsidiebesluit het hoort. Collegelid Pascal Smet benadrukt dat het allemaal nog heel experimenteel is. Het betreft een pilootproject rond de professionele ondersteuning van sportverenigingen in functie van een betere kwaliteitsvollere jeugdsportwerking. Concreet betreft het de toekenning van subsidies voor officieel tewerkgestelde jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren aan sportverenigingen. Om subsidies te kunnen verkrijgen, moet de vereniging aan een aantal voorwaarden voldoen en de ambitie hebben om naast de sportieve ook een maatschappelijke functie te willen opnemen. De tewerkstelling gebeurt door Sportwerk Vlaanderen. De subsidie omhelst een bepaalde percentage van de loonkost met een plafondbedrag. Voor het huidig sportseizoen worden acht sportverenigingen binnen dit kader gesubsidieerd (Ritterklub, Sport en Spel, BBJJA, BC Foyer, BYWS, Brussels Volley, Eendjes Schaarbeek en RWDM Girls).

16 Artikel 61001/ Subsidies voor woonzorg en ouderenwelzijn Commissielid Annemie Maes (Groen) vraagt welke de intergenerationele projecten zijn. Volgens collegevoorzitter Guy Vanhengel wordt het jaarlijkse budget voor projecten woonzorg/ouderenwelzijn van euro verhoogd met euro en dit omwille van twee redenen. Enerzijds de herneming van de succesformule Week van de Smaak, waarbij elk Lokaal Dienstencentrum extra subsidies krijgt om gezamenlijke en individuele acties op te zetten. Anderzijds voor intergenerationele projecten, waarvan de aanvragen zijn ingediend en behandeld en weldra ter goedkeuring worden voorgelegd aan het College. Van zodra het College beslist heeft, wordt dit meegedeeld aan de Raad. Artikel 620/ tot artikel 620/ Bezoldiging van het personeel tot Diverse technische kosten Bij verschillende begrotingsposten onder Etnisch-culturele minderheden wordt vermeld dat het om een projectsubsidie gaat van de Vlaamse overheid. Raadslid Liesbet Dhaene (N-VA) wil graag wat meer informatie over dit proefproject. Collegevoorzitter Guy Vanhengel verklaart dat er bij ministerieel besluit van 22 december 2017 een projectsubsidie van euro voor twee jaar werd toegekend. De middelen worden aangewend a rato van de inzet van twee beleidsondersteuners voor de opvolging en uitvoering van het beleidsplan van de VGC, inclusief de overeenkomst met het Agentschap Integratie en Inburgering. De aanwervingsprocedure is net achter de rug en vanaf 1 mei 2018 wordt gestart met twee nieuwe voltijdse medewerkers. Inhoudelijk gaat het over de regierol in Brussel voor het integratiebeleid. De VGC geeft heel wat subsidies aan organisaties voor activiteiten in het kader van inburgering en integratie, maar het Agentschap Integratie en Inburgering heeft ook een belangrijke taak in Brussel. Door de twee nieuwe medewerkers zal getracht worden om beide op mekaar af te stemmen. Artikel 66002/ Subsidies voor capaciteitsuitbreiding - Gezin Commissielid Annemie Maes (Groen) merkt op dat de kredieten voor subsidies voor capaciteitsuitbreiding in het domein Gezin verhogen met euro. Zij had graag vernomen hoeveel bijkomende kindplaatsen hiermee kunnen worden gecreëerd. In de begroting wordt volgens collegevoorzitter Guy Vanhengel een raming gemaakt van de uitgaven. Het is pas bij het lanceren van de oproep en de beslissing hierover dat het exacte aantal plaatsen en het budget kan worden vastgelegd. Omwille van de hoge nood aan plaatsen werd een bijkomende inspanning gedaan en meer dan de voorziene plaatsen toegekend. De exacte cijfers zullen worden toegelicht in het antwoord op de vraag om uitleg over dit onderwerp tijdens de plenaire vergadering van 20 april 2018.

17 Artikel 880/ Financiële kosten van leasingschulden Met betrekking tot dit artikel vraagt commissielid Annemie Maes (Groen) hoeveel de totale schuld bedraagt zoals deze door het INR wordt bepaald. Verder had ze graag geweten op hoeveel jaren deze wordt afgelost, op hoeveel dit meer per jaar neerkomt, wanneer het op kruissnelheid is en waarom de middelen uit het Lambermontfonds en niet uit het Onderwijsfonds komen. Collegevoorzitter Guy Vanhengel legt uit dat het de financiering van een gemeenschappelijk project betreft. Vandaar dat deze uit een gemeenschappelijk fonds komt en niet uit het Onderwijsfonds. Over de stand van de schuld van de voorbije drie jaren kan een overzicht bezorgd worden, maar de vraag over hoeveel deze gaat bedragen kan nu niet worden beantwoord aangezien dit in functie is van de leningen die zullen worden opgenomen de komende jaren. (bijlage 4) Artikel 12002/ Overboeking uit het Lambermontfonds Middelen worden geput uit de financiering van diverse projecten. Mevrouw Liesbet Dhaene (N-VA) vraagt over welke projecten het gaat. Collegevoorzitter Guy Vanhengel zal een overzicht bezorgen. (bijlage 5) Artikel 400/ Diverse ontvangsten en terugvorderingen De toelichting bij dit artikel verduidelijkt dat de VGC de rioleringswerken op de COOVIcampus financiert. Het aandeel van de CCF in deze werken wordt teruggevorderd. De meerontvangst wordt overgeheveld naar het Onderwijsfonds. Raadsleden Annemie Maes (Groen) en Liesbet Dhaene (N-VA) hadden graag wat meer uitleg bij dit artikel gekregen. Net zoals de verlichting op de COOVI-campus werd vervangen, zal dit waarschijnlijk ook moeten gebeuren met de riolering en hiervoor is een studie voorzien. Er bestaat een beheerstructuur om de gemeenschappelijke delen te onderhouden. Vervolgens vraagt mevrouw Liesbet Dhaene (N-VA) naar de stand van zaken van de lift. Er werden technische aanpassingen uitgevoerd, maar dit heeft niet het verhoopte succes gehad, betreurt de collegevoorzitter. Artikel 400/ Investeringssubsidies Capaciteitsuitbreiding Mevrouw Annemie Maes (Groen) vraagt naar een overzicht van de voortgang van de werken. Collegevoorzitter Guy Vanhengel kan een lijstje van de dossiers bezorgen. (bijlage 6) Maar een overzicht van de voortgang van de werken heeft niet veel nut. Ten slotte vraagt commissielid Annemie Maes (Groen) naar een stand van zaken over de plannen van het Urban Youth Center, de fuifzaal, het jeugdhuis, enz

18 Als alles goed verloopt, zouden de werken aan DAR moeten starten in het najaar. Voor de fuifzaal lopen de gesprekken nog volgens collegelid Pascal Smet. Iedereen zal tijdig op de hoogte worden gebracht over de fuifzaal. 4. Artikelsgewijze stemming De artikelen 1 tot 6 worden aangenomen met 3 stemmen voor en 2 stemmen tegen. 5. Stemming over het geheel Het ontwerp van verordening tot vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2018 wordt in zijn geheel ter stemming voorgelegd en wordt aangenomen met 3 stemmen voor en 2 tegen. De verslaggever, Paul DELVA De voorzitter, Hannelore GOEMAN

19 BIJLAGE 1 Artikel 53007/ Subsidies voor taalbevorderende initiatieven Gemeenschapscentra 2017 De Linde De Rinck Essegem, De Maalbeek Ten Noey De Vaartkapoen nieuwe GC zullen worden begeleid (de selectie moet nog gemaakt worden). Sportverenigingen RWDM Girls Brussels Young Wrestling Style Splash BIJLAGE 2 :

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 BIJLAGE 3 evolutie subsidiëring jeugdwerk werkvorm / initiatief 2018 atelier, kinder- en jeugdclub > 'ander' initiatief ANIMA -VER FESTIVAL V/D ANIMATIEFILM 5.000,00 ATELIER 34 ZERO MUZEUM 338,10 BEKILE JEUGDWERKING 2.473,75 DE PIANOFABRIEK 3.864,68 FILEMON 5.000,00 FOR YOUTH 633,93 GC DE KRIEKELAAR 4.257,60 GC DE LINDE 621,37 GC DE MARKTEN 913,77 GC ELZENHOF 431,76 GC ESSEGEM 866,94 GC EVERNA 2.942,35 GC NOHVA 970,88 GC NEKKERSDAL 1.608,24 GC OP-WEULE 500,00 GC TEN NOEY 1.191,89 GC WABO 534,56 HECTOLITER 383,78 HET MEERVOUD 191,89 JEUGDBOND NATUUR EN MILIEU BRUSSEL 3.549,72 MEDIA ACTIE KUREGEM STAD 1.438,61 MOOSS 1.505,15 MOLENBEEKSE CULTUURAFSPRAAK 935,47 140STE FOS-ROODBAARD 2.841,54 BASTA BRUSSEL 1.716,46 CHIRO GANSHOREN 5.000,00 CHIRO H2O 2.041,99 CHIRO JIJIPPEKE 3.487,46 CHIRO MUTSAARD 4.474,91 CHIRO OUDERGEM 3.378,38 CHIRO RADIUM 4.794,73 CHIRO SCHAARBEEK 3.487,46 CHIRO SINT-ANNEKE 3.698,20 CHIRO STOKKEL 5.000,00 CHIRO WACKO 5.000,00 CHIROJONGENS KORAAL 2.601,68 FAUNATEN XXIV 3.332,69

31 IJD RUACH 1.413,77 KAJ DE MUG 2.498,88 KAJ DON BOSCO 3.104,25 SCOUTS EN GIDSEN REYNAERT-BEATRIJS 5.000,00 SCOUTS EN GIDSEN AKABE 'T KLAUWTJE 1.871,22 SCOUTS EN GIDSEN DE KLAUWAERT 5.000,00 SCOUTS EN GIDSEN KRUISBOOG-HADEWYCH 5.000,00 SCOUTS EN GIDSEN MOLENBEEK 3.144,79 SCOUTS EN GIDSEN MOOIBOS-LIEVENS 5.000,00 SCOUTS EN GIDSEN RIDDERS OLV EVERE 3.606,83 SCOUTS EN GIDSEN RUUSBROEC 4.155,09 SCOUTS JAN BREYDEL & EKWATOR 5.000,00 SCOUTS SINT-MARTINUS GANSHOREN 4.657,67 VLAAMSE DIENST SPEELPLEINWERK 2.207,61 jeugd- en jongerenbeweging (verbond)> regionale jeugdvereniging CHIRO GEWEST ,26 IJD BRUSSEL 1.788,42 SCOUTS EN GIDSEN BRUSSEL ,05

32 subsidie vakantie-initiatieven 2018 DE MOLENKETJES (rechtzetting 2016) ATELIER 34ZERO MUZEUM BEKILE JEUGDWERKING DE MOLENKETJES DE VRIENDEN VAN SHALOM 733 GC DE KRIEKELAAR GC DE MARKTEN GC DE PIANOFABRIEK GC DE PLATOO GC ELZENHOF GC ESSEGEM GC EVERNA GC KONTAKT 276 GC NOHVA 186 GC OP-WEULE 675 GC TEN NOEY GC WABO GEMEENSCHAP VAN RUANDESE ONDERDANEN IN HET VLAAMS GEWEST GEMEENTE ANDERLECHT GEMEENTE SINT-AGATHA-BERCHEM 709 GEMEENTE SINT-GILLIS GEMEENTE SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE GOUW OOST-BRABANT GRENSLAND HECTOLITER 649 HET MEERVOUD JEUGD, CULTUUR EN WETENSCHAP 580 JEUGDDIENST DON BOSCO KONINKLIJKE MUSEA VOOR KUNST EN GESCHIEDENIS 289 MEDIA ACTIE KUREGEM STAD PROMOTIE VAN KOEKELBERG 343 RAT RECORDS 256 SPORT, CULTUUR EN VRIJE TIJD VLAAMS GEMEENSCHAPSBELEID ANDERLECHT VRIENDENKRING VAN DE ACADEMIE VAN JETTE 1.307

33 BIJLAGE 4 Artikel 880/ Financiële kosten van leasingschulden Schuldbedragen van de VGC zoals gerapporteerd aan het INR 1/01/2016 1/01/2017 1/01/2018 Leningen , , ,56 DBF(M)-schuld , , ,74 Totaal , , ,30

34 BIJLAGE 5 Artikel 12003/ Overboeking uit het Lambermontfonds

35 BIJLAGE 6 Verduidelijking - art. 400/ Investeringssubsidies capaciteitsuitbreiding Dossiers 2018 Lutgardis Sint-Michielsschool Porta 1070 Angelusinstituut Boodschapinstituut De Puzzel Everheide Lucerna-Lucernacollege Lutgardis Nieuwe basisschool EKLA Steinerschool Brussel Theodoor Windekind Elsene Jette Anderlecht Sint-Lambrechts-Woluwe Schaarbeek Vorst Evere Anderlecht Elsene Molenbeek Anderlecht Jette Molenbeek BIJLAGE 7 :

36 52501/ Subsidies voor cultuurspreidingstrajecten 2017 Toelagetrekker Omschrijving Vastgelegd bedrag Afrekening Stedenfonds III GC DE PLATOO CULTUURSPREIDINGSTRAJECT PLAZEY ,00 GC DE MAALBEEK CULTUURSPREIDINGSTRAJECT CIRCUIT JONG & DIVERS 3 000,00 GC DE PLATOO CULTUURSPREIDINGSTRAJECT CIRCUIT JONG & DIVERS 2 000,00 GC DE PIANOFABRIEK CULTUURSPREIDINGSTRAJECT CIRCUIT JONG & DIVERS 9 200,00 GC DE KRIEKELAAR CULTUURSPREIDINGSTRAJECT CIRCUIT JONG & DIVERS 6 000,00 GC NEKKERSDAL ENTER FESTIVAL IN BRUSSEL ,00 GC DE LINDE ENTER FESTIVAL IN BRUSSEL ,00 GC KONTAKT ENTER FESTIVAL IN BRUSSEL ,00 GC DE RINCK SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,50 GC KONTAKT SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,57 GC ELZENHOF SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,61 GC TEN NOEY SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,84 GC DE VAARTKAPOEN SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,82 GC NEKKERSDAL SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,44 GC WABO SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,21 GC HEEMBEEK-MUTSAARD SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,49 GC DEN DAM SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,42 GC OP-WEULE SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,78 GC TEN WEYNGAERT SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,23 GC DE ZEYP SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,45 GC ESSEGEM SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,94 GC DE MAALBEEK SCHOLENWERKING SCHOOLJAAR ,70 Totale uitgaven in 2017 : EUR 2018 Toelagetrekker Omschrijving Vastgelegd bedrag Afrekening Stedenfonds III GC DE VAARTKAPOEN VK AMPLIFIED ,00 GC DE PIANOFABRIEK CIRCUIT JONG & DIVERS 5 200,00 GC DE KRIEKELAAR CIRCUIT JONG & DIVERS 5 000,00 GC DE RINCK CIRCUIT JONG & DIVERS 2 750,00 GC DE PLATOO CIRCUIT JONG & DIVERS 2 500,00 GC ESSEGEM CIRCUIT JONG & DIVERS 2 500,00

37 GC DE LINDE CIRCUIT JONG & DIVERS 500,00 GC KONTAKT CIRCUIT JONG & DIVERS 500,00 GC NEKKERSDAL CIRCUIT JONG & DIVERS 500,00 GC DE MARKTEN CIRCUIT JONG & DIVERS 500,00 GC NOHVA CIRCUIT JONG & DIVERS 250,00 GC WABO ZONIENKLANKEN VAN DE ZONIENMARS 4 000,00 Reeds vastgelegd in 2018 : EUR

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 Verordening nr. 15-01 12 mei 2015 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 Verordening nr. 12-03 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het dienstjaar 2012

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 ONTWERP Verordening nr. 13-04 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 ONTWERP Verordening nr. 11-01 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven - deel 1

Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven - deel 1 Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20182019-0457 05-03-2019 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven - deel 1 Het collegelid,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2011-2012) Nr. 2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 17 APRIL 2012 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2010 VERSLAG namens de

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7A (2014-2015) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 8 JULI 2015 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2013 SAMENVATTEND VERSLAG

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 2 en B voor het dienstjaar 2010

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 2 en B voor het dienstjaar 2010 ONTWERP Verordening nr. 10-05 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 2 en B voor het dienstjaar 2010 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20162017-0519 17-03-2017 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven Het collegelid, Gelet

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 6 (2017-2018) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 12 DECEMBER 2017 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begrotingswijziging 2 en B voor het dienstjaar 2017 SAMENVATTEND

Nadere informatie

De initiële begroting 2018 sloot af met een overschot van 136,4 EUR.

De initiële begroting 2018 sloot af met een overschot van 136,4 EUR. Verordening nr. 18-01 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2018 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting De begroting voor het dienstjaar 2018

Nadere informatie

Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2018

Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2018 Verordening nr. 17-05 Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 1 De gewone begroting voor het dienstjaar wordt als volgt vastgelegd: UITGAVEN ONTVANGSTEN 000 Saldo

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 671 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 2 MEI 2017 INTERPELLATIE Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 2 mei 2017 INTEGRAAL

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2014-2015) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 21 OKTOBER 2014 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2012 VERSLAG namens de

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 6 (2016-2017) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 6 DECEMBER 2016 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begrotingswijziging 2 en B voor het dienstjaar 2016 SAMENVATTEND

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0859 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de subsidiëring van de Brusselse Brede Scholen 2017-2018 Het College, Gelet op de artikelen

Nadere informatie

Artikel 1,- De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt vastgesteld:

Artikel 1,- De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt vastgesteld: Verordening nr. 07/05 16 november 2007 Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2008 VERORDENING Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2017-2018) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 3 OKTOBER 2017 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2016 SAMENVATTEND VERSLAG namens

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20152016-0028 18-09-2015 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de subsidiëring van de Brusselse Brede Scholen 2015-2016 Het collegelid, Gelet

Nadere informatie

Artikel 1.- De gewone begroting over het dienstjaar 2004 wordt als volgt vastgesteld:

Artikel 1.- De gewone begroting over het dienstjaar 2004 wordt als volgt vastgesteld: Verordening nr. 03/05 5 december 2003 Verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2004 Artikel 1.- De gewone begroting over het dienstjaar 2004 wordt als volgt vastgesteld: UITGAVEN

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 9A (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 4 JULI 2017 Rekening 2016 van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Rekening van het Reservefonds SAMENVATTEND

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 6 (2018-2019) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2018-2019 20 NOVEMBER 2018 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begrotingswijziging 2 en B voor het dienstjaar 2018 SAMENVATTEND

Nadere informatie

Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2006 wordt als volgt vastgesteld:

Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2006 wordt als volgt vastgesteld: Verordening nr. 05/ 06 23 dece mbe r 2005 Verordening tot vaststelling van de beg roting voor het dienstjaar 2006 V E R O R D E N I N G Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2006 wordt als

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 575 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 2 JUNI 2015 Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 2 juni 2015 Begrotingsfondsen VGC

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2014-2015) Nr.1(deel I & II) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 18 NOVEMBER 2014 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2015 DEEL I:

Nadere informatie

b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag?

b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 109 van KARL VANLOUWE datum: 6 februari 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Toepassing sectorale decreten - Brussel Om tegemoet te komen aan

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 607 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 12 JANUARI 2016 VRAAG Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 12 januari 2016 INTEGRAAL VERSLAG Hebben aan de

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/263 12 juli 2007 Besluit houdende de uitvoering van het Operationeel Projectenplan 2007 in het kader van het Stedenfonds deel 7 Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Commissievergaderingen Agenda. Commissie voor Onderwijs en Vorming. Woensdag 23 januari 2019 om 14.

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Commissievergaderingen Agenda. Commissie voor Onderwijs en Vorming. Woensdag 23 januari 2019 om 14. VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Commissievergaderingen Agenda Commissie voor Onderwijs en Vorming Woensdag 23 januari 2019 om 14.00 uur Brussels Hoofdstedelijk Parlement Lombardstraat 69 zaal 323

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 5 (2010-2011) Nr. 1 (deel I & II) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2010-2011 15 november 2010 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2011 DEEL I:

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2015-2016) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 1 DECEMBER 2015 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2016 SAMENVATTEND VERSLAG namens

Nadere informatie

Begroting 2015 Begrotingswijziging 1A

Begroting 2015 Begrotingswijziging 1A Artikelsgewijze toelichting van de Gewone Begrotingswijziging Uitgaven Overboekingen Artikel 120/954-01 Overboeking naar het reservefonds Onderwijsinstellingen 15.370.00 3.701.475,00 19.071.475,00 Er wordt

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 5 (2011-2012) Nr. 1 (deel I & II) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2011-2012 14 november 2011 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2012 DEEL I:

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 5 (-) Nr. 1 (deel III) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING - 15 november ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar DEEL III: Ontwerp van verordening en

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 733 (2018-2019) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2018-2019 26 MAART 2019 VOORSTEL VAN RESOLUTIE - van mevrouw Brigitte GROUWELS, mevrouw Hannelore GOEMAN en mevrouw Khadija ZAMOURI

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 05/155 21 april 2005 Besluit houdende de subsidiëring van projecten in het kader van de erfgoedconvenant voor de realisatie van de publieksontsluiting van het funerair erfgoed Het College,

Nadere informatie

Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2014

Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2014 Collegelidbesluit nr. 20132014-0457 30-04-2014 Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2014 Het collegelid,

Nadere informatie

Tabel 3 bevat de verdeling volgens de beleidsprioriteit en de besteding van de middelen in 2016.

Tabel 3 bevat de verdeling volgens de beleidsprioriteit en de besteding van de middelen in 2016. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 2016-0706 03-05- BIJLAGE Bijlage nr. 3 Verantwoordingsnota in het kader van het lokaal jeugdbeleid 2016 Het voortgangsrapport Cultuur, Jeugd en Sport 2016

Nadere informatie

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING BI JLAGE Bijlage nr. 04/ 02 Besluit houde nde het indiene n van de VGC actieplanne n 2005 Cultuur, Cultuurce ntrum Brussel, Hoofdstedelijke Ope nbare Bibliotheek en Streekgericht Bibliotheekbeleid met

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 05/338 14 juli 2005 Besluit houdende de subsidiëring van projecten in het kader van het erfgoedconvenant voor de eindrealisatie van de Weik van t Brussels 2005 (tweede fase) en voorbereiding

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2014-2015) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 2 DECEMBER 2014 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2015 VERSLAG namens de Commissie

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten

Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0586 23-06-2016 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten Het College, Gelet

Nadere informatie

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist.

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist. BEGROTING 2017 door het College van Burgemeester en Schepenen VERSLAG EN COMMENTAAR van dhr. C. Beoziere, Schepen van Financiën Het project van de begroting 2017 werd opgesteld in overeenstemming met het

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 537 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 14 OKTOBER 2014 INTERPELLATIE Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 14 oktober 2014 Hebben aan de werkzaamheden

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 201620-0488 04-03-20 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de subsidiëring en de niet-subsidiëring van gezondheidsinitiatieven - deel 2 Het collegelid,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/429 17 december 2008 Besluit tot vaststelling van het organiek reglement op de toekenning en de controle op de aanwending van subsidies Het College, Gelet op de artikelen 127, 128,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 598 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 16 NOVEMBER 2015 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2018-2019) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2018-2019 20 NOVEMBER 2018 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2019 SAMENVATTEND VERSLAG

Nadere informatie

Begroting 2013 Begrotingswijziging 2B

Begroting 2013 Begrotingswijziging 2B Artikelsgewijze toelichting van de Gewone Begrotingswijziging Uitgaven Overboekingen Artikel 120/954-01 Overboeking naar het reservefonds Onderwijsinstellingen 17.278.50 7.846.815,00 25.125.315,00 Omwille

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 24 mei 2013 houdende het lokaal beleid kinderopvang;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 24 mei 2013 houdende het lokaal beleid kinderopvang; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0438 28-04-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Overeenkomst Overeenkomst tussen Kind en Gezin en de Vlaamse Gemeenschapscommissie betreffende de procedure

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 651 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 30 NOVEMBER 2016 VRAAG Commissie voor Welzijn, Gezondheid en Gezin van woensdag 30 november 2016 INTEGRAAL VERSLAG Hebben

Nadere informatie

Advies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan Kind en Gezin inzake de uitbreiding voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang 2010

Advies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan Kind en Gezin inzake de uitbreiding voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang 2010 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Advies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan Kind en Gezin inzake de uitbreiding voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang 2010 Hallepoortlaan 27 B-1060 Brussel Telefoon:

Nadere informatie

GEMEENTEFINANCIËN: WAAR GAAN DE OCMW S NAARTOE?

GEMEENTEFINANCIËN: WAAR GAAN DE OCMW S NAARTOE? Association de la Ville et des Communes de la Région de Bruxelles-Capitale ASBL Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest VZW GEMEENTEFINANCIËN: WAAR GAAN DE OCMW S

Nadere informatie

Personeelsplan /10/2015

Personeelsplan /10/2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Personeelsplan 2013-2018 19/10/2015 FORMATIES op basis van personeelsplan 2013-2018 A B C D totaal 64,50 66,30 69,55 35,50 235,85 kernadministratie 37,80 53,80 18,00 45,50 155,10

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/249 12 juli 2007 Besluit houdende de erkenning en subsidiëring van initiatieven werkend met maatschappelijk kwetsbare jeugd deel 2 Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 6A (2010-2011) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2010-2011 12 april 2011 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2017-2018) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 12 DECEMBER 2017 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2018 SAMENVATTEND VERSLAG

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD. ZITTING 2009-2010 26 mei 2010 ONTWERP VAN VERORDENING

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD. ZITTING 2009-2010 26 mei 2010 ONTWERP VAN VERORDENING Stuk 6A (2009-2010) Nr. 3 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2009-2010 26 mei 2010 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2010 VERSLAG

Nadere informatie

61 HOOFDROLSPELERS 30 JAAR VGC

61 HOOFDROLSPELERS 30 JAAR VGC 61 HOOFDROLSPELERS 30 JAAR VGC Welkom bij de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie: een parlementaire instelling met een groot hart voor Brussel! De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) mag 30 kaarsjes

Nadere informatie

Tennis Brussels Gay Sport vzw. Family Fundays. Volleybal Brussels Gay Sport vzw. Zwemmen Brussels Gay Sport vzw. Gratis.

Tennis Brussels Gay Sport vzw. Family Fundays. Volleybal Brussels Gay Sport vzw. Zwemmen Brussels Gay Sport vzw. Gratis. http://www.brusselbazaar.be/ Tennis Tennis 6/10/2013 van 16:00 tot 19:00 (zondag) Centre Sportif de la Forêt de Soignes Waversesteenweg 2057 1170 Watermaal-Bosvoorde Family Fundays Elke eerste zondag van

Nadere informatie

PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK

PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK 403 Stuk 17-A (2007-2008) Nr. 1-B PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK DEEL 1: TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN AAN DE TOTALEN VAN DE ONTVANGSTEN EN DE UITGAVEN PER PROGRAMMA 1.1. EVOLUTIE VAN DE TOTALEN

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING... 3 OMGEVINGSFACTOREN De economische groei De inflatie De rente

INHOUDSTAFEL DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING... 3 OMGEVINGSFACTOREN De economische groei De inflatie De rente INHOUDSTAFEL DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING... 3 Hoofdstuk 1. OMGEVINGSFACTOREN...............5 1. De economische groei...5 2. De inflatie...5 3. De rente...6 Hoofdstuk 2. BUDGETTAIR OMGEVINGSKADER............7

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 02/579 19 december 2002 Besluit houdende de aanvulling en wijziging van collegebesluit nr. 02/19 houdende de uitvoering van het Actieplan/Stappenplan 2002 in het kader van het Sociaal

Nadere informatie

61 HOOFDROLSPELERS 30 JAAR VGC

61 HOOFDROLSPELERS 30 JAAR VGC 61 HOOFDROLSPELERS 30 JAAR VGC Welkom bij de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie: een parlementaire instelling met een groot hart voor Brussel! De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) mag 30 kaarsjes

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 6A (2015-2016) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 19 APRIL 2016 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2016 SAMENVATTEND

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 543 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 21 NOVEMBER 2014 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 3B (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 2 JULI 2015 REGLEMENT VAN ORDE Voorstel tot wijziging van art. 13, 27, 42, 51, 56, 59, 60, 61 en 62 van het Reglement van

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 6A (2011-2012) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2011-2012 18 april 2012 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 580 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 16 JUNI 2015 VRAAG OM UITLEG Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 16 juni 2015 INTEGRAAL

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 686 (2017-2018) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 26 OKTOBER 2017 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/542 23 december 2004 Besluit houdende de vaststelling van het kadaster van GECO- functies die in aanmerking komen voor subsidie Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0727 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de goedkeuring van de meerwerken nr. 2 voor de fase 2 van de renovatie van Brede School

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

In een verder stadium worden deze begrippen verduidelijkt aan de hand van de werkelijke gegevens.

In een verder stadium worden deze begrippen verduidelijkt aan de hand van de werkelijke gegevens. Verordening nr. 14-01 5 december 2014 Verordening tot vaststelling van de rekening voor het dienstjaar 2012 I. MEMORIE VAN TOELICHTING ALGEMEEN I. SAMENSTELLING VAN DE REKENING 1. DE BEGROTINGSREKENING

Nadere informatie

Afsluiten van verzekeringsportefeuille van VGC. Inschrijvingsformulier Verzekeraar. De onderneming ofwel (1) De ondergetekende:. (naam en voornaam)

Afsluiten van verzekeringsportefeuille van VGC. Inschrijvingsformulier Verzekeraar. De onderneming ofwel (1) De ondergetekende:. (naam en voornaam) De kandidaat-verzekeraar Inschrijvingsformulier Verzekeraar De onderneming ofwel (1) De ondergetekende:. (naam en voornaam) Bekwaamheid of beroep: Nationaliteit: Wonende te:.. (Land, woonplaats, straat,

Nadere informatie

MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM

MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM BIJLAGE Bijlage nr. 1. MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM MODEL - CONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN

Nadere informatie

Projectsubsidies organisaties: doel

Projectsubsidies organisaties: doel Projectsubsidies organisaties: doel De projectsubsidiëring is erop gericht organisaties die niet structureel ondersteund worden, de kans te bieden om één project, afgerond in tijd en doelstelling, te realiseren.

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit Buitenschoolse

Nadere informatie

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het pagina 1 De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het Festival van de Diversiteit 22/02/2014 te Brussel Projectoproep

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 09/244 28 mei 2009 Besluit houdende de subsidiëring en niet-subsidiëring van begeleidingsprogramma s voor het Nederlandstalig onderwijs tijdens het schooljaar 2009-2010 Het College,

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

UITBREIDING VOORSCHOOLSE KINDEROPVANG 2008 ADVIES LOKAAL BESTUUR VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. Versie 23 april 2008

UITBREIDING VOORSCHOOLSE KINDEROPVANG 2008 ADVIES LOKAAL BESTUUR VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. Versie 23 april 2008 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Advies Vlaamse Gemeenschapscommissie inzake het toekennen van nieuwe plaatsen gesubsidieerde voorschoolse kinderopvang in het Brussels hoofdstedelijk gewest Hallepoortlaan 27 B-1060

Nadere informatie

Besluit houdende het sluiten van een overeenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de vzw Centrum voor het Jonge Kind

Besluit houdende het sluiten van een overeenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de vzw Centrum voor het Jonge Kind collegebesluit nr. 01/464 29 november 2001 Besluit houdende het sluiten van een overeenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de vzw Centrum voor het Jonge Kind Het College, Gelet

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 656 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 25 JANUARI 2017 VRAGEN OM UITLEG Commissie voor Onderwijs en Vorming van woensdag 25 januari 2017 INTEGRAAL VERSLAG Hebben

Nadere informatie

Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2010

Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2010 Collegelidbesluit nr. 20092010-0065 11-03-2010 Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2010 Het collegelid,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 660 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 14 FEBRUARI 2017 VRAAG OM UITLEG EN VRAAG Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 14 februari 2017 INTEGRAAL

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Vraag: Kan een samenwerkingsverband van partners (bv. verschillende bibliotheken) zonder formele structuur

Nadere informatie

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Initiatiefnemer: Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw KOCB Projectomschrijving

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 625 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 3 MEI 2016 INVESTERINGSPLAN 2016-2020 SAMENVATTEND VERSLAG namens de Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting

Nadere informatie

1. Basisbepaling De hoger geciteerde formele krachtlijnen uit het VGC-beleidsplan Cultuur en de inhoudelijke criteria.

1. Basisbepaling De hoger geciteerde formele krachtlijnen uit het VGC-beleidsplan Cultuur en de inhoudelijke criteria. SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DE UITVOERING VAN PROJECTEN IN HET KADER VAN EEN GEMEENTELIJK CULTUURBELEID Goedgekeurd bij collegebesluit nr. 03/215 van 22 mei 2003 In het VGC-beleidsplan Cultuur 2003-2005

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.2 - November

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.2 - November Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.2 - November 2009-821- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 33 van 7

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

Bijlage nr. 1. capaciteitsuitbreiding Nieuwkinderland vzw Kinderdagverblijf Lutgardisschool Elsene. Titel initiatief: Organisator: Projectomschrijving

Bijlage nr. 1. capaciteitsuitbreiding Nieuwkinderland vzw Kinderdagverblijf Lutgardisschool Elsene. Titel initiatief: Organisator: Projectomschrijving Bijlage nr. 1 Fiche Stedenfonds SD2-OD2 voor overeenkomst met vzw Kinderdagverblijf Lutgardisschool Elsene, vzw Sint-Goedele Brussel, vzw Ukelele, vzw Ukkepuk-VRT, vzw Kinderdroom Evere, vzw De Molenketjes,

Nadere informatie

Reglement BuitenSpel. Hoofdstuk I: Doelstellingen

Reglement BuitenSpel. Hoofdstuk I: Doelstellingen Reglement BuitenSpel Een avontuurlijke, goed ingerichte speelplaats maakt het leven op school alleen maar aantrekkelijker. Uit onderzoek blijkt dat, naast de klas, ook de speelplaats een bepalende factor

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 Terug te sturen, ingevuld en ondertekend, vóór 29 februari 2012 naar het Sportdienst Kroninglaan 65 te 1200 Brussel of via mail l.roussel@woluwe1200.be Naam van de

Nadere informatie