HET BLOEIPLAN VOOR INGELMUNSTER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET BLOEIPLAN VOOR INGELMUNSTER"

Transcriptie

1 HET BLOEIPLAN VOOR INGELMUNSTER De electronische nieuwsbrief van DE BRUG, jaargang EXTRA-NUMMER JUNI. Gratis verspreid naar al wie intekent bij rob.kindt@pandora.be WE GAAN VAN START! Eind 2005 voerde De Brug in samenwerking met de Arteveldehogeschool Gent (opleiding communicatiemanagement) een marktonderzoek in onze gemeente. Een 20-tal sympathieke studenten namen enquêtes af bij de inwoners. Eén van de vaststellingen was dat De Brug nog niet bij alle Ingelmunsternaren gekend is. Vandaar dat De Brug deze week start met een campagne om de naambekendheid op te krikken. Daarbij wordt extra beklemtoond dat de partij geen nieuwkomer is, maar reeds 6 jaar actief in de politiek. De affiches kan je bewonderen op de aanplakborden, voor de ramen van de Brugleden en in de wagens. In t Krantje van deze week komt dezelfde boodschap in kaartvorm. Eind deze week worden er 1000 bloemen verdeeld op drukbezochte plaatsen.

2 Waarom deze bloem? De Brug vertrekt van het feit dat Ingelmunster een prachtige gemeente is met veel groen, de Mandel, de mooie kanaaloevers, het kasteelpark,tal van kleine zelfstandigen en grotere bedrijven die zorgen voor werkgelegenheid, met kwalitatief onderwijs, bekwaam en enthousiast personeel, een enthousiast verenigingsleven, een uitgebreide, kwalitatieve bibliotheek, Alles is aanwezig om van Ingelmunster een bloeiende gemeente te maken. Alleen wordt dit alles te weinig benut en te weinig ondersteund. We hebben niet echt het gevoel in een bloeiende gemeente te wonen. De Brug heeft dan ook als missie de gemeente te doen bloeien. De bloem staat daarnaast symbool voor het jonge, vernieuwende en de open aanpak van De Brug. Het programma van De Brug kreeg dan ook de toepasselijke naam Bloeiplan mee. Ina Cool, campagneleider. HET BLOEIPLAN 41 pagina s, 15 hoofdstukken: het BLOEIPLAN is een mooi bewijs dat DE BRUG nog steeds, zoals bij de start in 2000, de partij van het gezond verstand wil zijn, die zijn politiek wil baseren op een weldoordachte visie die Ingelmunster alleen maar ten goede kan komen. We zijn dus al heel lang van start gegaan, eigenlijk. Aan het publiceren van dit bloeiplan gaan ruim zes maanden denk-, discussie- en schrijfwerk vooraf. Maar die investering aan tijd loont zeker de moeite. Het BLOEIPLAN beschikt zo over een rijke waaier van maar liefst 117 concrete maatregelen om deze gemeente te doen bloeien. Daarbij zijn twee opvallende nieuwkomers: een hoofdstuk TOERISME en een hoofdstuk INTERNATIONALE SOLIDARITEIT, twee zaken waarrond in Ingelmunster nog nooit een ernstige visie ontwikkeld is, ondanks het feit dat toerisme ter plekke heel wat ongebruikt potentieel heeft, en dat internationale solidariteit ook op gemeentelijk vlak gewoon een menselijke plicht is. Het BLOEIPLAN wordt op maandag 19 juni voorgesteld aan de pers. U kan het vanaf nu nalezen op onze website Heeft u het liever op papier, geef dan een seintje op het mailadres in de hoofding, we zorgen dan wel voor een exemplaar. DE BRUG weet ook wel dat je zo n uitgebreid pakket moeilijk verpakt krijgt in de korte, maar krachtige boodschappen die bij een kiescampagne horen. Daarom hebben we uit onze 117 maatregelen er 15 geselecteerd waar we prioritair willen voor gaan. We hebben ze de SPEERPUNTEN in ons BLOEIPLAN genoemd. We geven ze u op de volgende pagina graag mee. Binnenkort mag u ook nog meer nieuws van DE BRUG verwachten. Over de sterke lijst waarmee we ons aan de kiezer zullen voorstellen. En eind deze maand (26 of 27 juni) krijgt u een nieuwe DORIE gebust.

3 DE 15 SPEERPUNTEN IN HET BLOEIPLAN 1. Beschikbaarheid voor zijn ambt en bereikbaarheid voor de bevolking voor al wie een uitvoerend mandaat opneemt. Het is evident dat wie een middelgroot bedrijf als een gemeente mee wil runnen en daarvoor betaald wordt door de gemeenschap zijn job ook ernstig opneemt en er de nodige tijd voor vrij maakt en bereikbaar is voor de inwoners. 2. Maximale inzet bij de bevoegde overheden voor het vervangen van de huidige centrumbrug door een platte brug. Dit is reeds jaren een belangrijk item voor DE BRUG, en het blijft in onze visie een van de basispijlers uitmaken van een geslaagde dorpskernvernieuwing, een geslaagd verkeersbeleid dat zich op traag en veilig verkeer door de dorpskernen richt, en een goede ruimtelijke ordening binnen het centrum. 3. Het, ook onmiddellijk met voorlopige maatregelen, herinrichten van de kruispunten van de Bruggestraat met de Nieuwstraat en de 11-Julisingel. DE BRUG sluit zich aan bij de ruime ontevredenheid onder de inwoners over deze kruispunten, en legde de raad reeds in april 2006 een uitgewerkt voorstel voor dat als basis voor voorlopige maatregelen kan dienen. 4. Het prioritair herzien van de dossiers doortrekking van de kanaalweg (N382) tot de Ring (N50) over de Oostrozebekestraat en van de Izegemstraat. DE BRUG blijft bezorgd over de Oost-Westas. Voor de Oostrozebekestraat vond ook CD&V het voorstel van de hogere overheid niet goed, Canal Link stelde ook al alternatieven voor. DE BRUG blijft de huidige plannen een aanslag vinden op de Oostrozebekestraat-buiten-de-ring, en wil het dossier daarom heropenen. Ook de Izegemstraat wordt in het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan slecht behandeld en heeft dringend nood aan bescherming tegen (sluipend) zwaar verkeer. DE BRUG wil zowel de Oostrozebekestraat-buiten-de-ring als de Izegemstraat ten volle als woonstraat inrichten en er het zware verkeer doeltreffend weren, en zeker geen extra doorgaand verkeer naar Ingelmunster aanzuigen. 5. Zone 30 in ALLE woonwijken. Het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan voorziet in zone 30 in NIEUWE woonwijken. Omdat veiligheid voor iedereen belangrijk is wil DE BRUG deze invoeren in ALLE woonwijken, ook de bestaande, met de daartoe geëigende straatinrichting. 6. Het opstarten van een Adviesraad Lokale Economie en een BIZZKAFFEE. Reeds jaren gevraagd. Een structureel werkende adviesraad en een informeel maar regelmatig Bizzkaffee, waar lokale actoren in de economie mekaar kunnen ontmoeten, moet meer resultaat opleveren dan eenmalige etentjes.

4 7. Het BLOEIPLAN TOERISME voor Ingelmunster. Een absolute nieuwkomer in het Ingelmunsters politiek denken. Een reeks concrete plannen om recreatief dagtoerisme naar Ingelmunster te halen, en zo de lokale economie en de uitstraling van deze gemeente te bevorderen: de moeite waard om dit hoofdstuk na te lezen m2 groen per inwoner. Dit is een haalbare norm voor natuurontwikkeling in een gemeente die zich bevindt in de groen-armste streek van Vlaanderen, maar toch potentieel voor groenontwikkeling in zich heeft. 9. Een doordacht waterbeleid voor Ingelmunster. Wateroverlast is een reëel probleem in Ingelmunster. DE BRUG heeft een visie en een reeks concrete maatregelen die moeten toelaten om er doeltreffend op in te spelen. Geen paniekvoetbal, maar een doordachte visie en reeks maatregelen. 10. Waarderingstoelage: ook voor personen en kinderen met een handicap. De bestaande mantelzorgtoelage voor senioren wil DE BRUG uitbreiden naar de gehandicapten. Op welke manier leest u in het hoofdstuk sociaal beleid. 11. Steun aan senioren en hun verenigingen bij vervoer van en naar activiteiten. Oud, maar niet out : DE BRUG wil senioren de kans bieden om zo lang mogelijk actief deel te nemen aan het lokale verenigingsleven. DE BRUG wil daarom in samenwerking met lokale taxi-bedrijven, een regeling uitwerken die het vervoer van en naar deze verenigingen voor senioren makkelijker toegankelijk moet maken. 12. Verenigingen eigen inkomsten laten verwerven bij eigen activiteiten. Dit richt zich vooral op verenigingen die van het sportcentrum gebruik maken en deze vraag al jaren stellen. De bestaande concessies, en de nieuwe voor het gebruik van de nieuwe sporthal dienen in die zin herbekeken te worden. 13. Een gemeentelijke huisvesting voor jeugdhuis Kontrabas, die zekerheid biedt. Het jeugdhuis bestaat bijna 40 jaar en is een blijver die in een minder gebonden structuur ook ongebonden jongeren kan aantrekken. Kontrabas is daarom een belangrijke schakel in het lokale aanbod. Met een privé-huiseigenaar heeft het jeugdhuis evenwel geen bestaanszekerheid. DE BRUG is er dan ook voorstander van om het jeugdhuis zekerheid te geven door het aankopen door de gemeente van geschikt eigendom, dat het jeugdhuis dan van de gemeente kan huren. Na alle inspanningen voor de huisvesting van andere jeugdverenigingen is dit zeker een te verantwoorden investering. 14. Naast een welkomcheque ook een cultuurcheque! DE BRUG pakte eerder al uit met een welkomcheque om nieuwe inwoners zich vlot te laten thuisvoelen, en om het lokale verenigingsleven te stimuleren. Een cultuurcheque voor elke inwoner moet de cultuurbeleving, en deze verenigingen, nog een extra duwtje in de rug geven.

5 15. INGELMUNSTER Bloeit grenzenloos in een doordacht plan voor internationale solidariteit rond projecten met een sterke lokale band. In een steeds meer globaliserende wereld heeft DE BRUG met dit concreet plan een tweede absolute nieuwkomer in het poltiek denken om op gemeentelijk niveau zinvol aan internationale solidariteit te doen. Een concreet plan, met een nieuwe adviesraad, projectkeuze met betrokkenheid op de eigen gemeente, en een duidelijke financiële norm bewijzen dat DE BRUG ook op dit vlak een concrete en doordachte visie heeft.

Iedereen Burgemeester

Iedereen Burgemeester Iedereen Burgemeester 11 juli 2011, Maarkedal Voornaamste resultaten Tevredenheid gemeentelijke diensten en communicatie Voornaamste resultaten RESPONDENTEN 4 Woonplaats Deelgemeente 4 3 3 2 142 respondenten

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1. Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. ENQUETE... 4 2. RESULTATEN... 6 2.1. ONDERVRAAGDEN... 6 Leeftijd... 6 Deelgemeenten... 6 Geslacht... 7 2.2. CIJFERS... 8

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

INFORMATIEVERGADERING 24 NOVEMBER 2016 MASTERPLAN GEMEENTEPLEIN - VRIJETIJDSCENTRUM WINGENE

INFORMATIEVERGADERING 24 NOVEMBER 2016 MASTERPLAN GEMEENTEPLEIN - VRIJETIJDSCENTRUM WINGENE INFORMATIEVERGADERING 24 NOVEMBER 2016 MASTERPLAN GEMEENTEPLEIN - VRIJETIJDSCENTRUM WINGENE REFERENTIEKADER Waarover gaat het? De gemeente Wingene Feiten & cijfers 2 hoofddorpen + bloeiende woonkernen

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Lokaal economisch beleid wordt steeds belangrijker In de UNIZO KMO-barometer* van maart 2011: het gemeentelijk niveau wordt door

Nadere informatie

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation Oproep voor Pr ojecten 2013 Steun aan educatieve projecten voor kinderen en jongeren in moeilijkheden http://foundation.bnpparibasfortis.be Oproep voor Projecten

Nadere informatie

Eijsden. Economische activiteit

Eijsden. Economische activiteit Eijsden Eijsden Eijsden is met ruim 8000 inwoners de grootste kern van de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten. Deze fusiegemeente, die in 2011 ontstond, bestaat verder uit 14 andere kernen, en 25 gehuchten

Nadere informatie

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018 CD&V Huldenberg De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg - ZORG - ONDERWIJS - ONDERWEG / OMGEVING ZORG De weg vooruit voor alle

Nadere informatie

NT2-docent, man/vrouw met missie

NT2-docent, man/vrouw met missie NT2docent, man/vrouw met missie Resultaten van de bevraging bij NT2docenten Door Lies Houben, CTOmedewerker Brede evaluatie, differentiatie, behoeftegericht werken, De NT2docent wordt geconfronteerd met

Nadere informatie

25 juni 2014. Presentatie Stadsontwikkeling Ferry Pronk

25 juni 2014. Presentatie Stadsontwikkeling Ferry Pronk 25 juni 2014 Presentatie Stadsontwikkeling Ferry Pronk Inhoud Stadsontwikkeling Rol gebiedscommissie en verhoudingen Gebiedsvisie Hoek van Holland Focus stadsontwikkeling Stellingen 2 Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Senior. Voorbeeldboek woongemeenschappen van ouderen. Luc Steenkiste - Wonen in Veelvoud Luk Jonckheere - Samenhuizen vzw April 2013

Senior. Voorbeeldboek woongemeenschappen van ouderen. Luc Steenkiste - Wonen in Veelvoud Luk Jonckheere - Samenhuizen vzw April 2013 Senior Voorbeeldboek woongemeenschappen van ouderen Luc Steenkiste - Wonen in Veelvoud Luk Jonckheere - Samenhuizen vzw April 2013 1 [ SENIOR SAMENHUIZEN ] Senior Samenhuizen Voorbeeldboek woongemeenschappen

Nadere informatie

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool Metropolitan Voka Metropolitan bouwt aan de Brusselse metropool Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, bundelt zijn werking in de Brusselse

Nadere informatie

Actueel 5 Werkgroep leefbaarheid centrum Het gemeentebestuur start met een werkgroep rond 'Leefbaarheid en toegankelijkheid van het centrum voor senioren'. Het gemeentebestuur heeft hieromtrent een aantal

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd ADVIES Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd www.jeugdraadblg.be JIC t LOFT - JEUGDRAAD BLANKENBERGE VAN MONSSTRAAT 19, 8370 BLANKENBERGE E: INFO@JEUGDRAADBLG.BE W: WWW.JEUGDRAADBLG.BE OPMERKINGEN Met het document

Nadere informatie

Taskforce Wonen bundelt krachten voor woonnoden van kwetsbare groepen

Taskforce Wonen bundelt krachten voor woonnoden van kwetsbare groepen Taskforce Wonen bundelt krachten voor woonnoden van kwetsbare groepen Om de vele uitdagingen op het vlak van woonbeleid in Gent aan te gaan, werd eind 2017 een Taskforce Wonen opgericht. Het Gentse stadsbestuur

Nadere informatie

Algemene beschouwingen CDA Weert

Algemene beschouwingen CDA Weert Algemene beschouwingen CDA Weert begroting 2016 www.cdaweert.nl Algemene Beschouwingen CDA Weert op de begroting 2016 van de gemeente Weert Dames en heren, hierbij de beschouwingen van het CDA op de voorliggende

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

Projectvoorstel Het vergroten van de bekendheid van COPD bij de Belgische bevolking.

Projectvoorstel Het vergroten van de bekendheid van COPD bij de Belgische bevolking. Projectvoorstel Het vergroten van de bekendheid van COPD bij de Belgische bevolking. Ingediend tot het behalen van de CHIESI maatschappelijke prijs voor Pneumologie Organisatie COPD vzw Eendrachtstraat

Nadere informatie

Samenleven in de participatiesamenleving. Dr. Femmianne Bredewold LPB-congres Vluchten kan niet meer 17 november 2016

Samenleven in de participatiesamenleving. Dr. Femmianne Bredewold LPB-congres Vluchten kan niet meer 17 november 2016 Beter een goede buur..?! Samenleven in de participatiesamenleving Dr. Femmianne Bredewold LPB-congres Vluchten kan niet meer 17 november 2016 We moeten meer voor elkaar zorgen Vroeger was het vanzelfsprekend

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

GEMEENTE WAASMUNSTER. TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN Doelgroep - senioren. (wijziging november 2014)

GEMEENTE WAASMUNSTER. TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN Doelgroep - senioren. (wijziging november 2014) GEMEENTE WAASMUNSTER TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN Doelgroep - senioren (wijziging november 2014) 1. Toewijzingsreglement voor de gemeente Waasmunster doelgroep senioren Sociale woningen

Nadere informatie

Bladgroen emailbericht nr 124 22 februari 2014

Bladgroen emailbericht nr 124 22 februari 2014 Bladgroen is het informatieblad van Groen! Oud-Heverlee. Meer info op www.bladgroen.be Dit krantje sturen we uitsluitend naar wie erom vraagt. Klikken op inschrijven volstaat. Bladgroen emailbericht nr

Nadere informatie

IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid

IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid Resultaten onderzoek en vervolg Januari 2013, Leonie Schijven & Albert Aalvanger Inhoud van de presentatie IDOP (kader) Uitvoering IDOP Nederwetten

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO-afdelingen van Poperinge hebben zich gebogen over de vraag wat verwachten de ondernemers van

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

Ingevolge de wet op de ruimtelijke ordening en stedenbouw dd. 29 maart Nog steeds hét juridisch planninginstrument in Watou

Ingevolge de wet op de ruimtelijke ordening en stedenbouw dd. 29 maart Nog steeds hét juridisch planninginstrument in Watou Structuurplan "De Watounaar" Bewonersplatform Watou. Ruimtelijke Ordening Watou. De diverse planinstrumenten van toepassing op het grondgebied van Poperinge. Ingevolge de wet op de ruimtelijke ordening

Nadere informatie

uwelijkse voor waarden Informatie over trouwen

uwelijkse voor waarden Informatie over trouwen uwelijkse voor waarden Informatie over trouwen Formaat Notarissen is een landelijk netwerk van samenwerkende notariskantoren in Nederland. Kwaliteit, vernieuwing en optimale service zijn de kernwoorden

Nadere informatie

Meerderheid Nederlandse bevolking voor gekozen burgemeester 3 februari 2014

Meerderheid Nederlandse bevolking voor gekozen burgemeester 3 februari 2014 Meerderheid Nederlandse bevolking voor 3 februari 2014 Voorkeur voor variant waarbij inwoners de burgemeester kiezen Afgelopen weekend werd bekend dat het CDA zich onder de voorstanders van de heeft geschaard.

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Budgetten Werking inzake omgeving en veiligheid Exploitatie Investeringen Liquiditeiten

Budgetten Werking inzake omgeving en veiligheid Exploitatie Investeringen Liquiditeiten DOELSTELLINGENNOTA 2016 Prioritaire doelstellingen budget 2016 Gemeente De Panne 8660 De Panne Secretaris: Veerle Van Ackere Financieel beheerder: Evelien Broucke Prioritair beleid Strategische doelstelling:

Nadere informatie

Help de wereld aan water! HidroPlus

Help de wereld aan water! HidroPlus Help de wereld aan water! HidroPlus reglement HidroPLUS 2017 reglement HidroPLUS 2017 2 Inhoud Criteria 4 1. Doelstelling project HidroPLUS 4 2. Voorwaarden 4 2.1 Basisvoorwaarden 4 2.2 Aanvullende kwalitatieve

Nadere informatie

Het Europees Sociaal Fonds (ESF)

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) Het Europees Sociaal Fonds (ESF) Sinds de invoering van de Europese Werkgelegenheidsstrategie in 1998 en de Lissabonstrategie in 2000, wordt het Europees Sociaal Fonds beschouwd als de belangrijkste Europese

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage C Selectiecriteria bij de werving van de gespreksdeelnemers... 2 Bijlage E Draaiboek focusgroepen senioren... 4

Bijlagen. Bijlage C Selectiecriteria bij de werving van de gespreksdeelnemers... 2 Bijlage E Draaiboek focusgroepen senioren... 4 Carola Simon, Lotte Vermeij en Anja Steenbekkers, Het beste van twee werelden. Plattelanders over hun leven op het platteland. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau, oktober 2007. Bijlagen Bijlage

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Ingelmunsters informatie- en berichtenblad van De Brug - jaargang 6, nummer 12 - september 2006

Ingelmunsters informatie- en berichtenblad van De Brug - jaargang 6, nummer 12 - september 2006 Ingelmunsters informatie- en berichtenblad van De Brug - jaargang 6, nummer 12 - september 2006 HET BLOEIPLAN VAN DE BRUG: U WERKTE MEE! De Brug was terecht fier om eind juni zijn BLOEIPLAN bekend te maken.

Nadere informatie

Altijd fietsen met de wind in de rug!

Altijd fietsen met de wind in de rug! Auteur: Lieve Herremans Foto's: Carl Vandervoort Altijd fietsen met de wind in de rug! Het is je vast ook al overkomen: iemand fietst je vlotjes voorbij terwijl jij zit te zwoegen om vooruit te komen.

Nadere informatie

Verslag studiedag Dikke vrienden - Jeugddiensten en OCMW s vinden elkaar

Verslag studiedag Dikke vrienden - Jeugddiensten en OCMW s vinden elkaar Verslag studiedag Dikke vrienden - Jeugddiensten en OCMW s vinden elkaar * Locatie: Donderdag 11 december 2014: 09u30 12u30. Sporthal Heist op den Berg Praktijktafel 1 O.l.v. Dirk Van Noten (voorzitter

Nadere informatie

Ga de dialoog aan, Distelmans!

Ga de dialoog aan, Distelmans! Ga de dialoog aan, Distelmans! Dr. An Haekens is hoofdarts Alexianen Zorggroep Tienen. 14 december 2015 1 shares Wim Distelmans Eric de Mildt 1 De voorbije week is er heel wat inkt gevloeid over euthanasie

Nadere informatie

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Wie zijn wij? Wij zijn het Buurtcomité Drevensveld. Een feitelijke vereniging van eigenaars wonende rond het Drevensveld, sympathisanten en andere belanghebbenden.

Nadere informatie

Voorstel van het BDF voor het uitwerken van een Europese legitimatiekaart inzake handicap Voorstelling aan de RvB van het EDF van Praag Februari 2009

Voorstel van het BDF voor het uitwerken van een Europese legitimatiekaart inzake handicap Voorstelling aan de RvB van het EDF van Praag Februari 2009 Voorstel van het BDF voor het uitwerken van een Europese legitimatiekaart inzake handicap Voorstelling aan de RvB van het EDF van Praag Februari 2009 1. Situering van het voorstel 2. Erkenningsprincipes

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf Gent

Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf Gent Strategische doelstellingen rond mobiliteit (Gent) 1. Wij houden Gent goed en selectief bereikbaar in ruimte en tijd voor alle doelgroepen. Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

Tabel 1 Aanbevelingen om de relatie met FoodValley te versterken. Overige betrokkenen ICT bedrijven, ICT Valley, BKV. situatie

Tabel 1 Aanbevelingen om de relatie met FoodValley te versterken. Overige betrokkenen ICT bedrijven, ICT Valley, BKV. situatie Samenvatting De gemeente maakt sinds 2011 onderdeel uit van de bestuurlijke regio FoodValley. In de regio FoodValley heeft elke gemeente een economisch profiel gekozen dat moet bijdragen aan de doelstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 mei 2014

Nieuwsbrief 9 mei 2014 Katrien Schryvers Aan de bel voor Zorg, Wonen en Kinderen Nieuwsbrief 9 mei 2014 Beste lezer, Mijn nieuwsbrief kreeg een nieuw kleedje, om te onderstrepen dat ik aan de bel trek voor u! Voor wonen, zorg

Nadere informatie

Samen. tegen. armoede

Samen. tegen. armoede Samen tegen armoede projectenoproep 2011 Welzijnszorg vzw - Lisa Van Damme Welzijnszorg vzw steunt jaarlijks meer dan 150 projecten van organisaties die zich inzetten in de strijd tegen armoede en sociale

Nadere informatie

VOORSTELLING VZW VLAAMS PAARDENLOKET. Jan De Boitselier - Manager

VOORSTELLING VZW VLAAMS PAARDENLOKET. Jan De Boitselier - Manager VOORSTELLING VZW VLAAMS PAARDENLOKET Jan De Boitselier - Manager 1. SITUERING Economische studie Vlaamse Paardensector 150.000 paarden 200.000 personen 3.550 voltijdse arbeidskrachten 1.750 bedrijven 219

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

Ouderen in de Buurt! Initiatiefvoorstel CDA Amsterdam!

Ouderen in de Buurt! Initiatiefvoorstel CDA Amsterdam! Ouderen in de Buurt! Initiatiefvoorstel CDA Amsterdam! Lex van Drooge &! Marijke Shahsavari-Jansen! Zoals vastgesteld door de gemeenteraad van Amsterdam op 27 november 2013! 1 Ouderen in de Buurt! Ouderen

Nadere informatie

Tips voor een succesvol evenement

Tips voor een succesvol evenement Tips voor een succesvol evenement Luc David Lien Vanden Broucke Toerisme, WES Zet drie Vlamingen bij elkaar en ze beginnen iets te organiseren. Maar hoe beginnen ze eraan? Een succesvol evenement organiseren

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Brussel, 10 september 2003 091003_AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen Advies Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding...3 2. Krachtlijnen van het advies... 3 3. Advies...4 3.1.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

9/06/2016. Walter Van Wouwe Projectmanager Clemenspoort Gent 0494/

9/06/2016. Walter Van Wouwe Projectmanager Clemenspoort Gent 0494/ Walter Van Wouwe Projectmanager Clemenspoort Gent 0494/52 99 58 walter.vanwouwe@me.com In het oude paradigma staat het IK centraal: ik denk dus ik ben, ik heb dus ik ben, ik deel dus ik ben Onmiddellijke

Nadere informatie

Vluchtelingen op bivak. Tips & Tricks

Vluchtelingen op bivak. Tips & Tricks Vluchtelingen op bivak Tips & Tricks Bespreek het in je leidingsploeg Als je een dergelijk project aanpakt, is het belangrijk dat iedereen van je leidingsploeg weet waarom je ervoor kiest. Het is goed

Nadere informatie

Dimarso-onderzoek naar de effectiviteit van de Bloso sensibiliseringscampagne Sportelen, Beweeg zoals je bent

Dimarso-onderzoek naar de effectiviteit van de Bloso sensibiliseringscampagne Sportelen, Beweeg zoals je bent Dimarso-onderzoek naar de effectiviteit van de Bloso sensibiliseringscampagne Sportelen, Beweeg zoals je bent Nadat uit onderzoek bleek dat minder dan een kwart van de 50-plussers voldoende beweegt of

Nadere informatie

Persbriefing. College van 3 juli 2015

Persbriefing. College van 3 juli 2015 Persbriefing College van 3 juli 2015 Stad Antwerpen creëert ruimte voor industrie en logistiek en pakt kantoorleegstand aan... 2 Antwerpen brengt stille stukjes stad onder de aandacht... 5 Persbriefing

Nadere informatie

Sport is belangrij r k

Sport is belangrij r k Sport is belangrijk Voor de gezondheid Voor de sociale cohesie Voor de integratie Voor de economische effecten Voor de uitstraling als gemeente daarom is SPORT ERG BELANGRIJK Sport is niet alleen goed

Nadere informatie

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Inleiding: hoe kwam dit memorandum tot stand. Het Lokaal overleg Kinderopvang Kortrijk is een door het stadsbestuur erkende adviesraad. Deze is samengesteld op basis

Nadere informatie

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Projectgroep Locatie Onafhankelijk Werken Versie 0.3 13 mei 2013 INHOUD 1 Inleiding... 3 Afronding locatie- en tijdonafhankelijk werken...

Nadere informatie

Kieskring Referenda. Workshop Democratie Nu Gent, 07 oktober Democratie.Nu

Kieskring Referenda. Workshop Democratie Nu Gent, 07 oktober Democratie.Nu Kieskring Referenda Workshop Democratie Nu Gent, 07 oktober 2008 Voorbeelden Er lopen op dit ogenblik in Vlaanderen minstens vier direct democratische initiatieven: 1) Evergem (aankoop kasteel van Wippelgem)

Nadere informatie

Uitslagen enquête onder raadsleden Provincie Noord- Holland

Uitslagen enquête onder raadsleden Provincie Noord- Holland Uitslagen enquête onder raadsleden Provincie Noord- Holland Februari 2015 Inleiding Stichting Politieke Academie deed in opdracht van Nederland Lokaal onderzoek naar de mening van gemeenteraadsleden. Aan

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

1 Doe jij ook mee?! Team in beweging - Nu beslissen Steunpunt Diversiteit & Leren

1 Doe jij ook mee?! Team in beweging - Nu beslissen Steunpunt Diversiteit & Leren Nu beslissen De motieven om te starten met leerlingenparticipatie kunnen zeer uiteenlopend zijn, alsook de wijze waarop je dit in de klas of de school invoert. Ondanks de bereidheid, de openheid en de

Nadere informatie

Stedelijke milieuraad Sint-Niklaas. Stramin

Stedelijke milieuraad Sint-Niklaas. Stramin Stedelijke milieuraad Sint-Niklaas Stramin 1. Aantrekken van nieuwe en jongere leden. 2. Dynamiek tijdens vergaderingen 3. Werking en samenstelling Wat loop goed? Stramin.. Is inhoudelijke sterk Is een

Nadere informatie

Methoden van het Wetenschappelijk Onderzoek: Deel II Vertaling pagina 83 97

Methoden van het Wetenschappelijk Onderzoek: Deel II Vertaling pagina 83 97 Wanneer gebruiken we kwalitatieve interviews? Kwalitatief interview = mogelijke methode om gegevens te verzamelen voor een reeks soorten van kwalitatief onderzoek Kwalitatief interview versus natuurlijk

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

MAAK JE EIGEN ELEVATORPITCH

MAAK JE EIGEN ELEVATORPITCH TOOLKIT TER VOORBEREIDING OP DE WORKSHOP MIJN KLUS IS TOP MAAK JE EIGEN ELEVATORPITCH Wat is een elevatorpitch? Een elevatorpitch (elevator = lift; pitch = verkooppresentatie), heel soms ook elevatorspeech

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

PROJECT VERNIEUWING LOKALE WEBSITE

PROJECT VERNIEUWING LOKALE WEBSITE PROJECT VERNIEUWING LOKALE WEBSITE DOELSTELLING & OBJECTIEF : We willen de lokale websites grondig vernieuwen: zowel qua look als naar inhoud. De vernieuwde huisstijl wordt zo doorgetrokken, het clubgevoel

Nadere informatie

Inhoud bindend gedeelte

Inhoud bindend gedeelte BINDEND GEDEELTE Inhoud bindend gedeelte I. BINDENDE BEPALINGEN M.B.T. DE GEWENSTE RUIMTELIJKE STRUCTUUR 5 1. Gebiedsgerichte / geïntegreerde maatregelen en acties en selecties 6 2. Maatregelen en selecties

Nadere informatie

Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer

Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer SP.A Tielt maakt resultaten enquête Aarsele bekend Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer De Aarselenaar wil meer groen en minder zwaar verkeer in zijn dorpskern. Dat is de belangrijkste conclusie

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen (14/10/12) online bevraging vooraf. aanzet tot actie: - gemeentebestuur beïnvloeden. - inwoners sensibiliseren

Gemeenteraadsverkiezingen (14/10/12) online bevraging vooraf. aanzet tot actie: - gemeentebestuur beïnvloeden. - inwoners sensibiliseren Gemeenteraadsverkiezingen (14/10/12) online bevraging vooraf aanzet tot actie: - gemeentebestuur beïnvloeden - inwoners sensibiliseren 1 Bevraging: januari maart 2012 via mail, De Bond, advertenties, Bravo!,

Nadere informatie

Actief zorgzame Buurt (AzoB)

Actief zorgzame Buurt (AzoB) Beste mevrouw, beste meneer Actief zorgzame Buurt (AzoB) Dit is de vierde nieuwsbrief over het platform Actief zorgzame Buurt. Wij willen samen met jullie de levenskwaliteit bij senioren (65+ ers) behouden

Nadere informatie

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Wat kunnen wij nu al zeggen? een beslissing over jullie aanvraag moet eerst besproken worden, maar er zijn wel enkele zaken die wij op voorhand kunnen vertellen:

Nadere informatie

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 T. Hendriks, F. Janssen, K. Reijnders Dorpsraad Meterik info@dorpsraadmeterik.nl 1 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Doel enquête 3 Verantwoording enquête 4 Hoofdpunten

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle

Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle - 2000-2006 2001 Nieuwe locatie voor jeugdhuis De Flodder Nieuw heem voor de chirojongens in Langemark Heraanleg van de speelplaats in Sint-Juliaan Opening van de

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

Toekomsten voor investeren in publieke ruimte. Eerste honderd dagen

Toekomsten voor investeren in publieke ruimte. Eerste honderd dagen Toekomsten voor investeren in publieke ruimte Eerste honderd dagen Opzet Deel 1 Inspiratie aan de hand van voorbeelden Deel 2 Inzoomen op deelaspecten & inhoud 2 - VVSG - Eerste 100 dagen Het belang van

Nadere informatie

Verbinden door ervaring Alumni

Verbinden door ervaring Alumni Verbinden door ervaring Alumni 19 oktober 2015 T.Romaniuk 1 D66: Verbinden door ervaring Voor oud politiek bestuurders en ambtsdragers (alumni) van D66 is er op dit moment geen omgeving om zich te verenigen,

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

DUURZAAM WIJKCONTRACT MAALBEEK

DUURZAAM WIJKCONTRACT MAALBEEK Gemeente Elsene Brussels Hoofdstedelijk Gewest DUURZAAM WIJKCONTRACT MAALBEEK Projectoproep ambachtslieden, ontwerpers en creatieve beroepen uit de Maalbeekwijk Publicatie : Januari 2016 Uiterste datum

Nadere informatie

Ruimtelijke ordening: RUP

Ruimtelijke ordening: RUP Ruimtelijke ordening: RUP Robin Hendrickx 2 SA 3 2014-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen... 3 Ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant... 4 Gewestplan... 5 Masterplan

Nadere informatie

Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom.

Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom. Geachte aanwezigen, Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom. We zijn vanmiddag met een heel gemêleerd gezelschap: Zo is aanwezig Luuk Buddingh, voormalig conrector van College Groevenbeek

Nadere informatie

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent De Stad Gent plant als hoofdaandeelhouder van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een bijkomende investering

Nadere informatie

Open VLD Kruishoutem vindt het belangrijk dat ook de inwoners hun stem kunnen laten horen over zo n belangrijke beslissing.

Open VLD Kruishoutem vindt het belangrijk dat ook de inwoners hun stem kunnen laten horen over zo n belangrijke beslissing. Open-VLD Kruishoutem Persartikel Resultaten enquête betreffende de fusie tussen Kruishoutem en Zingem. Op zondag 24 september mogen de inwoners van Zingem naar de stembus trekken. Niet om een nieuw gemeentebestuur

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Budgetten Werking inzake omgeving en veiligheid Exploitatie Investeringen Liquiditeiten

Budgetten Werking inzake omgeving en veiligheid Exploitatie Investeringen Liquiditeiten DOELSTELLINGENNOTA 2015 Prioritaire doelstellingen budget 2015 Gemeente De Panne 8660 De Panne Secretaris: Veerle Van Ackere Financieel beheerder: Evelien Broucke Prioritair beleid Strategische doelstelling:

Nadere informatie