Algemene instructies voor de bardienst (elders in deze map staan beschrijvingen / instructies alle onderdelen)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene instructies voor de bardienst (elders in deze map staan beschrijvingen / instructies alle onderdelen)"

Transcriptie

1 Algemene instructies voor de bardienst (elders in deze map staan beschrijvingen / instructies alle onderdelen) Het bestuur is verantwoordelijk voor alle activiteiten die plaatsvinden op en rond de tennisbanen Kassasysteem nooit uitschakelen s nachts kassalade geopend houden! 1. De openingstijden van het paviljoen: 19:00 uur tot uur. Bij evenementen is het paviljoen minimaal een uur voor aanvang en een uur na het beëindigen van de laatste wedstrijd geopend. Voor deze evenementen wordt ontheffing aangevraagd van de normale tijden. Als de dienstdoende bardienst dit aangeeft dient het paviljoen gesloten te worden. DE BARDIENST MAG NIET WORDEN OVERGENOMEN DOOR OP DAT MOMENT AANWEZIGE LEDEN. 2. Het paviljoen is alleen toegankelijk vanaf de terraszijde. Deur van paviljoen openen en direct alarm uitschakelen. 3. De sleutels van de schuifpui en hangslot hangen in het sleutelkastje, links boven samen aan 1 haakje. Hier hangt ook de sleutel van de tussendeur naar de achteruitgang. Deze deur altijd openen voor uw eigen veiligheid (vluchtdeur). 4. De handel achter de schuifpui weghalen (handel omhoog en opzij) en de schuifpui openen. Na openen kan de handel teruggezet worden, hierdoor valt de borging na sluiten weer op z n plaats (controle bij sluiten!). 5. Leden die voor het eerst bardienst draaien, kunnen met hun eventuele vragen terecht bij de barcommissie. Dit kan tijdens ophalen barzak op dinsdagavond. 6. Leden die bardienst draaien moeten een IVA-instructie gevolgd hebben. Via de site van LTV wordt de link gegeven. Instructie is digitaal via het IVA. Er kan dan direct een bewijs uitgeprint worden. 7. Het is de personen die bardienst draaien toegestaan om zelf alcoholvrije drankjes te gebruiken. Wegboeken zie de instructie. 8. Het is niet toegestaan om kosteloos consumpties aan leden of aan derden te vestrekken. 9. De personen die bardienst draaien hebben de vrijheid om pinda s op de bar/tafels te zetten. 10. Gebruik van de frituurpan is naar inzicht van de personen die bardienst draaien. Dit alleen tijdens de door de vereniging georganiseerde evenementen. 11. Het is niet toegestaan alcoholhoudende dranken te verstrekken aan personen onder de 18 jaar. 12. Personen onder de 18 jaar mogen geen bardienst draaien, c.q. zich achter de bar bevinden. 13. De trainers van L.T.V. kunnen gratis koffie en/of thee bestellen. 14. Het telefoonnummer van de huisartsen en de huisartsenpost staan onder tab 1 in de instructiemap. 15. De verbanddoos bevindt zich op de plank links onder onder de kassa. Blz. 2 Procedure afsluiten

2 Procedure voor het afsluiten 1. De tafels de bar en de keuken schoon achterlaten. 2. De koelkasten aanvullen. 3. De spoelbak leeg laten lopen. 4. De lekbakken onder de tap en naast de spoelbak droog maken. 5. De vaatwasser (in keuken t.b.v. koffie- theekoppen) in- uitruimen en indien vol dan tijdig aanzetten. 6. Controleren of de frituurpan uit staat. 7. Volle vuilniszakken uit de afvalbakken in de container deponeren. 8. De afvalbakken voorzien van nieuwe vuilniszakken (in keukenla). 9. Al het muntgeld en 50,00 aan papiergeld (bij voorkeur vijfjes of tientjes) in de kassa achterlaten. 10. Het overige papiergeld tellen en noteren op het kleine kasgeldformulier en het A4- formulier. Het papiergeld samen met het kasgeldformulier in de capsule (boven kluis) stoppen en deze in de kluis deponeren (opening bovenop kluis). Het A4-formulier in de blauwe brievenbus aan de muur boven de kluis deponeren. De lege barzak op het barblad onder deze brievenbus wegleggen. 11. De deur vanuit de keuken naar de voorraadruimte afsluiten en alle verlichting uit doen. 12. Als de banen 3 t/m 8 tijdens de bardienst leeg zijn en men vermoedt dat deze leeg blijven dan kan de verlichting uitgedaan worden (deur naast deur naar voorraadruimte, de groene knoppen). De verlichting gaat automatisch uit om ca. 23:15 uur. Als i.v.m. competitie of toernooi de verlichting overbrugd is (rode knop naast groene aan/uit knoppen) dan dient men bij het afsluiten alle verlichting zelf uit te schakelen. 13. Na einde bardienst kan alles weer gesloten worden (vergeet de blokkering van de schuifpui niet! Borgpen weer voor pui. 14. Druppel alarm weer over toetsenbord en alarm wordt ingeschakeld. Hierna binnen 30 sec. paviljoen verlaten. Het paviljoen kan weer gesloten worden, de sleutel in de brievenbus aan de achterzijde 15. De poort dicht doen (hoeft niet op slot)

3 Alarm en openen / sluiten paviljoen: Bij binnenkomst druppel even langs toetsenbord rechts bewegen. Kastje zit direct na binnenkomst rechts tegen de muur van het tassenhok. Display geeft aan of Kantine en Magazijn uitgeschakeld c.q. ingeschakeld worden. Bij verlaten ook even langs toetsenbord bewegen. Na inschakelen heeft u 30 sec. de tijd om het paviljoen te verlaten. LET OP: Kijk of alles ingeschakeld wordt. Te snel voor toetsenbord kan in en gelijk weer uit geven. Dan heel even wachten en handeling herhalen tot aangeven wordt inschakelen. Op display links is zichtbaar naar welke status de alarminstallatie gaat. Controleer dus bij binnenkomst altijd op Uitschakelen en bij vertrek altijd op Inschakelen. Openen / sluiten paviljoen Sleutel van de schuifpui, hangslot op schuifpui en de tussendeur achter (openen voor uw eigen veiligheid; vluchtweg) hangen links boven in het sleutelkastje achter in de keuken. Aan de achterzijde van de schuifpui zit een handel waarmee de borgpen omhoog gebracht kan worden zodat de schuifpui open kan (wordt in mrt-apr aangebracht). Afsluiten: Schuifpui (en hangslot) en tussendeur afsluiten en sleutels in het sleutelkastje terughangen. Borg schuifpui weer aanbrengen. Als het paviljoen opgeruimd is, kas opgemaakt en verlichting uit, kan het alarm ingeschakeld worden. Inleveren sleutel met druppel in de brievenbus aan de achterzijde van het paviljoen.

4 WAT TE DOEN ALS HET ALARM TOCH GEACTIVEERD WORDT De meldkamer wordt direct gealarmeerd en belt ter controle naar het paviljoen. Geef door dat je een fout gemaakt hebt en dat het alarm direct afgemeld wordt. Bel hierna meteen een van onderstaande nummers. Deze mensen zijn de enigen die het alarm kunnen afmelden. Gebeurt dit niet dan komt direct de beveiligingsdienst. 1 e William de Bruijn e Frank van Riel e Wim Mouw

5 Verlichting: Direct onder alarmkastje zit knop voor verlichting wandlampen en achter de bar. Bedieningspaneel (zgn. Roommanager) bij ingang bar bedient overige verlichting. Zie de instructie hiervoor op het volgende blad.

6 Verlichtings bedienings advies De Room manager is voor geprogrammeerd op diverse senario s die middels de rode knopjes te bedienen zijn. Knop 1 Knop 2 Knop 3 Knop 4 Knop 1 links boven - Hanglampen bover de bar aan - Spotjes aan - Wand verlichting aan - Lampen in zithoek aan Knop 2 rechts boven - Hanglampen boven de bar aan - Hanglampen boven tafels (50%) - Spotjes uit - Wand verlichting aan - Lampen zithoek (50%) Knop 3 links onderin - Hanglampen boven de bar aan (50%) - Hanglampen boven tafels aan (50%) - Wandlampen aan ( 75%) - Spotjes uit - Lampen zithoek (50%) Knop 4 rechts onderin - Vertraagt alles uit (stap voor stap)

7 Buitenverlichting: Links onder binnenverlichting zit bediening buitenverlichting en alarmbel. Van links naar rechts Verlichting zijkant muurtjes Verlichting in perkje en stopcontacten tegen perkje Alarmbel Afstandsbedieningen Als men de lade linksboven opent zit er aan de bovenkant nog een lade, hierin zitten de afstandsbedieningen. Afbeelding rechts Links: Is uit de lade gehaald, wordt gebruikt voor aanpassen Roommanager verlichting (zie bij verlichting). Midden: Met gaat LED strip op balken aan en met O gaan deze weer uit. Onder de Memory knop zit programma voor deze ledverlichting. Rechts: Met ON gaat verlichting achter logo aan en met OFF weer uit. Er voor gaan staan en richten op logo links onder.

8 Muziek: AAN / UIT AAN / UIT Met de vinger in de opening en boven en onder indrukken, paars lichtje gaat branden. Uit weer in hetzelfde gaatje en kijken of lichtje ook uitgaat. Kan iets tijd tussen zitten. Scherm na indrukken beide knoppen Dit scherm verschijnt als muziek ingeschakeld is. Voorgekozen playlist is te horen. Door deze button aan te tikken verschijnt het volgende scherm, hier kan men een playlist zoeken. In dit scherm Channels aantikken en men kan dan een ander genre kiezen. Huidige nummers in scherm worden eerst afgespeeld waarna de nieuwe playlist begint. Kiest men een nummer na een zoekopdraxht dan met de vinger deze verplaatsen naar de playlist links (niet bovenste plaats) Kies je nu helemaal links het onderste nummer dan begint de nieuwe playlist direct.

9 Glazenwasser: GLAZENWASSER ALLEEN TE BEDIENEN DOOR MENSEN AANGEWEZEN DOOR BARCOMMISSIE. Reden is dat er regelmatig gereinigd en gespoeld moet worden omdat het systeem anders van slag kan raken. Er wordt wel bekeken hoe we dit in de toekomst voor meer mensen gebruiksvriendelijk kunnen maken. LET OP: De naam zegt het al; GLAZEN, dus nooit koffiekopjes of i.d. Reden is dat alle vervuiling problemen kan geven met filters. Plastic bak op barblad volzetten met glazen en als deze vol is omruilen met bak met schone glazen in de glazenwasser. Linkse draaiknop op 120 Water wordt gevuld en opgewarmd tot 85 C. Zodra groen lampje brandt is de wasser gereed voor gebruik Oranje knop rechts kort indrukken en cyclus begint Cyclus 2 minuten, oranje lamp gaat dan uit Bak met glazen iets terughalen en voetjes afdrogen, hierna bak terugzetten en de glazen enige tijd laten drogen Bak omwisselen met de andere bak (als deze ondertussen gevuld is) In kastje naast wasser staat fles met glansspoelmiddel. Hierin slangetje hangen van machine. NOOIT spoelbakmiddel gebruiken anders komt het schuim tot het plafond!

10 Fust bier leeg: Vraag of er iemand weet hoe dit moet, wij proberen dit aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Normaal staan er 4 fusten Amstel Bier in de koelkast. Tijdens toernooien of i.d. kan er op een van de kranen speciaal bier, bv. Bokbier, staan. Kranen kunnen altijd beide gebruikt worden. Wisselen fust: Als op beide tappen hetzelfde bier staat op de andere fust knop in richting pijl drukken, deze tap kan dan gebruikt worden en andere fust kan vervangen worden. - Bovenop koolzuuraansluiting (foto 1) op fustje knop tegen pijl in duwen en kop afnemen. - Druk op knopje aan zijkant tap (foto 2) waarna deze opent, slangetje met schenktuit omhoog trekken (foto 4) en via koeling naar beneden halen (foto 3 bij rode pijl) - Nieuw fustje slangetje doorvoeren naar tapkraan (vanaf onder, zie foto 3 rode pijl). Oranje verdikking past in oranje houdertje bovenin tapkraan (platte kant voor en achter, foto 4). Beschermpijpje over tappijpje verwijderen (als tap gebruikt gaat worden!). Tapkraan dichtklappen, dit altijd zonder geweld te gebruiken. Moet je drukken dan zit slang er niet goed in. Zie anders volgend punt. - Zilveren plakkertje bovenop fust er af halen en grijze koolzuurkop eroverheen schuiven, slangetje komt er dan tussendoor (foto 1). Als deze eroverheen zit de knop in de richting van de pijl duwen en er kan getapt worden. Sluit tapkraan niet makkelijk dan even koolzuur erop / eraf (met pijl mee, tegen pijl in). - Is de andere fust al in gebruik voor hetzelfde bier dan kan de gewisselde fust blijven staan tot deze nodig is. De grijze knop dan niet indrukken maar dit pas doen als het fustje nodig is Ga niet allerlei dingen proberen, bel liever als je het niet zeker weet.

11 Kassa Boekingen - Storten Kassasysteem nooit uitzetten! Als men het scherm aanraakt verschijnt het beeld zoals hiernaast. Bovenin kun je de verschillende productgroepen kiezen of zoals in afbeelding Alle Producten kan men op pijltjes in midden aan de zijkant naar rechts of links gaan waarbij alle producten getoond worden. Producten aantikken en dan direct op Contant klikken waarna kassalade opengaat of tikken op Betaal. Hierna verschijnt het volgend scherm. Hier kan men de betaalwijze kiezen. KNLTB pas aanklikken en dan rechts de pas door de sleuf halen (strip aan de voorkant) is voor betaling met pas. Commissies hebben een pas waarmee ze ook op deze manier kunnen betalen. Heeft een commissie een vergadering en geen pas dan commissielijst gebruiken en deze lijst na afloop in de blauwe brievenbus achter in de keuken stoppen. Contant kan hier ook of Wegboeken. Bij wegboeken kan men kiezen voor Eigen Gebruik, Breuk en Representatie. Zie hieronder welke keuze men moet gebruiken. Barbezetting: Eigen verbruik altijd wegboeken in kassa onder Eigen Gebruik Bestuur / commissies: Aantallen van consumptielijst overnemen in Kassasysteem en betalen (lijst in blauwe brievenbus in keuken) Indien geen pas dan wegboeken onder Representatie Competitieteams: 1e (gratis) kopje koffie wegboeken onder "Eigen Gebruik" Kassasysteem: "Betaal" --> "Wegboeken" --> "Eigen Gebruik" of "Representatie" 50,00 papiergeld achterlaten (bij voorkeur 1*20 2*10 2*5) Overig papiergeld tellen, vermelden op kassabriefje. Klein briefje bij geld in koker welke bovenop in kluis kan. Groot papier in blauwe brievenbus boven kluis. Kassalade s nachts altijd geopend laten, schade bij inbraak kost meer dan geld in kassa!

Bardienstcommissie 3. Openingstijden 4. Handleiding voor het openen van het paviljoen 5. Handleiding voor het opstarten van de bardienst 6

Bardienstcommissie 3. Openingstijden 4. Handleiding voor het openen van het paviljoen 5. Handleiding voor het opstarten van de bardienst 6 Inhoudsopgave Pagina Bardienstcommissie 3 Openingstijden 4 Handleiding voor het openen van het paviljoen 5 - Sleutel ophalen 5 - Het paviljoen openen 5 - Het alarm uitschakelen 5 - Deuren openen 5 Handleiding

Nadere informatie

1 ste keer bardienst?

1 ste keer bardienst? 1 ste keer bardienst? Of weet u niet meer hoe het precies moet? Wilt u zich graag nuttig maken? Of heeft u misschien tips? Hier vindt u (bijna) alle bardienstinformatie Lees deze map in ieder geval goed

Nadere informatie

HANDLEIDING BARDIENST

HANDLEIDING BARDIENST HANDLEIDING BARDIENST Beste ouder, verzorger Allereerst dank voor het draaien van uw bardienst. Om u een beetje op weg te helpen of misschien als een geheugensteuntje vindt u hieronder zo n beetje alles

Nadere informatie

Openen. Zet het alarm uit. Open de Jan Sinjorgo kamer. Zet de koffiemachine aan. Zet de muziek aan. Volg de procedure Kas openen.

Openen. Zet het alarm uit. Open de Jan Sinjorgo kamer. Zet de koffiemachine aan. Zet de muziek aan. Volg de procedure Kas openen. Algemene regels Alleen bar en keuken vrijwilligers + bestuursleden hebben toegang achter de bar, keuken en berging. Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. Alles dient direct afgerekend

Nadere informatie

Instructie voor Barmedewerkers.

Instructie voor Barmedewerkers. Begin bardienst: U bent bekend met de instructie gebruik van kassa, anders moet u deze eerst doornemen. BIJLAGE A Kassa-lade pakken deze staat op het keukenkastje boven de vaatwasser, of in de radiokast.

Nadere informatie

HANDLEIDING BARDIENST

HANDLEIDING BARDIENST HANDLEIDING BARDIENST Beste ouder, verzorger Om u een beetje op weg te helpen of misschien als een geheugensteuntje vindt u in deze handleiding zo n beetje alles waarmee u te maken kunt krijgen tijdens

Nadere informatie

BARDIENST INSTRUCTIEBOEK TV WESTZAAN

BARDIENST INSTRUCTIEBOEK TV WESTZAAN BARDIENST INSTRUCTIEBOEK TV WESTZAAN 1 Geacht lid van T.V. Westzaan U gaat nu uw dienst vervullen en om u daarbij wat op weg te helpen, hebben wij dit overzicht gemaakt. In dit instructieboek worden stap

Nadere informatie

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook consumpties voor eigen gebruik door de bardienst, commissies, bestuur, etc Ook gevallen flesjes en bederf

Nadere informatie

Handleiding gebruik kassaterminal

Handleiding gebruik kassaterminal Handleiding gebruik kassaterminal Oktober 2015 Inhoudsopgave Het aanzetten van de kassaterminal... 3 Storten daggeld in kassalade... 3 Werking kassaterminal... 4 Correctie omzetboeking... 5 Clubcard DeetosSnel...

Nadere informatie

Omdat het belangrijk is dat het draaien van een bardienst serieus genomen wordt heeft het Bestuur besloten om een aantal hoofdregels op te stellen.

Omdat het belangrijk is dat het draaien van een bardienst serieus genomen wordt heeft het Bestuur besloten om een aantal hoofdregels op te stellen. Geachte leden, Omdat het belangrijk is dat het draaien van een bardienst serieus genomen wordt heeft het Bestuur besloten om een aantal hoofdregels op te stellen. Indien leden zich niet houden aan de regels

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bardienst voor leden. Revisie 5

Gebruikershandleiding bardienst voor leden. Revisie 5 Gebruikershandleiding bardienst voor leden Revisie 5 Contents 1. Inleiding... 2 2. Taken... 3 3. Kassa... 5 4. Muziek... 7 5. Afwasmachine... 10 6. Koffiemachine... 11 7. Verwarming... 13 8. Verlichting

Nadere informatie

HANDLEIDING KASSASYSTEEM

HANDLEIDING KASSASYSTEEM INLEIDING Dit is een instructie voor het gebruik van het kassasysteem. De betalingswijzen bij deze kassa zijn: Met de KNLTB pas die daarvóór via de kassa is opgewaardeerd met pin of online met ideal Met

Nadere informatie

De taken van het kantinepersoneel op zaterdag zijn als volgt :

De taken van het kantinepersoneel op zaterdag zijn als volgt : De taken van het kantinepersoneel op zaterdag zijn als volgt : Het ophalen van de kas en sleutel op vrijdagavond of zaterdagmorgen bij Joke. Heikeshof 38 in de Rijp. Het vullen van de kassa s met dit geld.

Nadere informatie

informatie kantinedienst

informatie kantinedienst informatie kantinedienst 1 2 Wat wordt er van een bardienst verwacht Allereerst een goed humeur. Niet iedereen vindt het draaien van een bardienst leuk, maar dat hoeven de leden aan de andere kant van

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Uitpakken Papier en folie laden Aansluiten Testen U kunt ook instructie video s and How To pagina s bekijken op www.idstation.eu Page 1 Uitpakken Installatie handleiding ID station

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Untill Kassa. Inloggen als de pc opnieuw opgestart is

Gebruiksaanwijzing Untill Kassa. Inloggen als de pc opnieuw opgestart is Gebruiksaanwijzing Untill Kassa Inloggen als de pc opnieuw opgestart is De kassa staat in principe altijd aan en, zal als hij evt. opnieuw opgestart moeten worden altijd in het zelfde beginscherm (1) komen.

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS BUURTSCHUUR

GEBRUIKERSGIDS BUURTSCHUUR GEBRUIKERSGIDS BUURTSCHUUR N o b e l h o r s t - M i d d e n Versie: v01 Datum: 05-07- 2016 INLEIDING Beste medebewoner van Nobelhorst-Midden, Voor u treft u de handleiding aan voor het gebruik van de

Nadere informatie

Mixed Hockey Verenining Door Vriendschap Sterk

Mixed Hockey Verenining Door Vriendschap Sterk Beste leden, Mixed Hockey Verenining Door Vriendschap Sterk U bent/wordt ingedeeld voor een bardienst. Bij juniorleden dient de bardienst verzorgd te worden door een van de ouders/verzorgers of een andere

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF

GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook verbruik consumpties bar/keukendienst en gevallen flesjes ( zie betaalmethode wegboeken ) Let op! ETEN

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Kantine Handboek VV Holten Pagina 1

INHOUDSOPGAVE. Kantine Handboek VV Holten Pagina 1 KANTINE HANDBOEK INHOUDSOPGAVE 1. Bardiensttijden... 2 2. Sleutels... 2 3. Kleding... 2 4. Bij binnenkomst... 2 5. Kassa... 3 6. TV en Muurkrant aanzetten... 3 7. Radio... 3 8. Intern verbruik... 3 9.

Nadere informatie

Hieronder bevindt zich een korte instructie zodat iedereen weet wat hij/zij moet doen om een goede bardienst te kunnen draaien.

Hieronder bevindt zich een korte instructie zodat iedereen weet wat hij/zij moet doen om een goede bardienst te kunnen draaien. Beste leden, U bent/wordt ingedeeld voor een bardienst. Bij juniorleden dient de bardienst verzorgd te worden door een van de ouders/verzorgers of een andere volwassene. Het is niet toegestaan dat een

Nadere informatie

Bardienst. Het bestuur en de barcommissie van de Bongerd danken jullie bij voorbaat hartelijk voor jullie inzet tijdens de bardienst

Bardienst. Het bestuur en de barcommissie van de Bongerd danken jullie bij voorbaat hartelijk voor jullie inzet tijdens de bardienst Bardienst Ons clubhuis heeft een belangrijke rol binnen LTC de Bongerd. Aan de ene kant zorgt het voor de broodnodige inkomsten om de vereniging draaiende te houden. Daarnaast is er natuurlijk de belangrijke

Nadere informatie

Handleiding Terminal

Handleiding Terminal Handleiding Terminal Inhoud ü Inschakelen terminal...3 ü Aanmelden terminal...4 ü Hoofdscherm...5 ü Producten aanslaan...7 ü Producten afrekenen...12 ü ü ü ü - Betaalpas...13 - Contant...16 - Wegboeken...17

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

Kantinedienst t TOPhuus

Kantinedienst t TOPhuus Voorwoord Welkom in onze kantine. Om je kantinedienst enigszins vlot te laten verlopen hebben we een handleiding voor je geschreven zodat je weet wat er zoal van je verwacht zal worden als barman of barvrouw

Nadere informatie

Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13

Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13 Handleiding Terminal Inhoud Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13 -Betaalpas...14 -PIN...16 -Contant...17 -Wegboeken...18 Saldo

Nadere informatie

Maurice van de Weijer Barcommissie - 12.01.2015. Barcommissie TC Topspin 12.01.2015 Maurice van de Weijer

Maurice van de Weijer Barcommissie - 12.01.2015. Barcommissie TC Topspin 12.01.2015 Maurice van de Weijer Maurice van de Weijer Barcommissie - 12.01.2015 Agenda referentielijst / referentiebezoeken voordelen kassa- en betaalsysteem kassa systeemconfiguratie opstarten en aanmelden kassaterminal hoofdscherm

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF

GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook consumpties bar/keukendienst en gevallen flesjes ( zie betaalmethode wegboeken ) Alle commissies hebben

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

De sleutels + druppel voor het alarmsysteem van de bardienst krijg jij of je bardienstcollega

De sleutels + druppel voor het alarmsysteem van de bardienst krijg jij of je bardienstcollega Handleiding bardienst. De sleutels + druppel voor het alarmsysteem van de bardienst krijg jij of je bardienstcollega in de bus. Zijn er al andere leden vóór jou die bardienst draaien op die dag, dan heeft

Nadere informatie

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje In deze handleiding wordt uitgelegd hoe de Vuzix Smart Glass werkt en hoe deze gebruikt kan worden voor het inbellen met de applicatie Genzõ. Deel I: In

Nadere informatie

Bardienst instructie TC Animo

Bardienst instructie TC Animo Bardienst instructie TC Animo Je gaat dit seizoen een bardienst draaien bij onze vereniging. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het bestaan van onze vereniging waarvoor we je danken! We hebben

Nadere informatie

BARDIENST INSTRUCTIE MANUAL VOOR BARDIENST MEDEWERKERS

BARDIENST INSTRUCTIE MANUAL VOOR BARDIENST MEDEWERKERS BARDIENST INSTRUCTIE MANUAL VOOR BARDIENST MEDEWERKERS Augustus 2016 Bardienst medewerkers informatie. Voorkomende activiteiten per dag: Maandag: Maandag is er iemand nodig die de limonade klaar zet en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Compaan

Gebruiksaanwijzing Compaan 0 Algemeen De Compaan staat altijd aan en hoeft nooit te worden uitgezet. Wanneer de Compaan 10 minuten niet gebruikt wordt, treedt de fotolijst functionaliteit in werking. Wanneer u 30 minuten geen gebruik

Nadere informatie

Instructie Toezichthouden Scylla. Inhoud. Contacten lijst. Sporthal de Vlinder Stichting viervlak vlinder Hollandseweg 1 Wageningen 0317-465210

Instructie Toezichthouden Scylla. Inhoud. Contacten lijst. Sporthal de Vlinder Stichting viervlak vlinder Hollandseweg 1 Wageningen 0317-465210 Instructie Toezichthouden Scylla Sporthal de Vlinder Stichting viervlak vlinder Hollandseweg 1 Wageningen 0317-465210 Inhoud Contacten lijst... 1 Plattegrond... 2 Toezichthouden... 3 Algemeen:... 3 Toezicht

Nadere informatie

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST 1 INHOUDSOPGAVE Aanmelden bij het kassasysteem... 3 Bestelling opnemen... 4 Contante betaling... 5 Pin betaling... 6 Sportpas betaling... 7 Opwaarderen Sportpas Bijstorten

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

Bar en keukendienst-informatie

Bar en keukendienst-informatie Bar en keukendienst-informatie Beste clubleden. De inhoud van dit document geeft u alle informatie die nodig is om de kantine van onze tennisvereniging op een goede manier te bemannen. U vindt in dit document

Nadere informatie

Handleiding Sencotel machine

Handleiding Sencotel machine Handleiding Sencotel machine Model: GHZ-228 RP FULL BCB/RED 220 V. 50 Hz. Slush Puppie Benelux Eikenbos 6-8 5531 MZ Bladel Sencotel Machine Pagina 1 Inhoud Bedieningspaneel ---------------------------------------

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

VERANTWOORDELIJKHEDEN TIJDENS DE BARDIENST

VERANTWOORDELIJKHEDEN TIJDENS DE BARDIENST DE BARDIENST Als lid van de tennisvereniging ben je verplicht 2 bardiensten per seizoen te draaien. Hierbij bestaat de keuze uit: een ochtend-, middag- of een avonddienst. De tijden van de diverse bardiensten

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE 1 Introductie 2 Het display De Thallo is een mechanische wandventilator verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Thallo Basic en Thallo Plus. De Thallo Basic werkt

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Handleiding bardienst

Handleiding bardienst Handleiding bardienst Taken: De belangrijkste taak is natuurlijk consumpties verstrekken en afrekenen, maar ook bv bijvullen, schoonhouden en toezicht houden op de (paar) regels behorend bij de bardienst.

Nadere informatie

HANDLEIDING KASSASYSTEEM

HANDLEIDING KASSASYSTEEM 3 april 2016 Pagina 1 van 15 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 OPSTARTEN KASSA EN PINAUTOMAAT... 4 BEDIENEN KASSA... 6 PINAUTOMAAT... 7 OPWAARDEREN VAN EEN PAS... 8 GEBRUIK COMMISSIE EN COMPETITIEPASSEN...

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. KTS-Smart Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 18 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE CINEMA PARKFILMHUIS VERSIE 1.5.1

HANDLEIDING DIGITALE CINEMA PARKFILMHUIS VERSIE 1.5.1 HANDLEIDING DIGITALE CINEMA PARKFILMHUIS VERSIE 1.5.1 Aanpassingen hebben een grijze achtergrond en aangegeven met een 1 Digitale Cinema Klaar zetten van de apparatuur 1: Beeld 2: Geluid 3: De show 4:

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

HANDLEIDING BARDIENST

HANDLEIDING BARDIENST HANDLEIDING BARDIENST Beste ouder, verzorger Om u een beetje op weg te helpen, of misschien als een geheugensteuntje, vindt u in deze handleiding zo n beetje alles waarmee u te maken kunt krijgen tijdens

Nadere informatie

Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort

Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort Filip & Mireille Delannoy GSM Mireille: 0476 26 86 78 GSM Filip: 0477 74 38 88 Verlichting Er zijn enkele verborgen lichtschakelaars in de keuken... Verlichting Ook in de zitplaats

Nadere informatie

UITGEBREIDE INSTRUCTIE GEBRUIK NIEUWE KASSA

UITGEBREIDE INSTRUCTIE GEBRUIK NIEUWE KASSA UITGEBREIDE INSTRUCTIE GEBRUIK NIEUWE KASSA INLEIDING Dit is een instructie voor het gebruik van de nieuwe kassa van Wolfsbosch. Een paar zaken zijn bij deze kassa anders dan bij de vorige. Dat zit m met

Nadere informatie

Barreglement en procedures DMHC Shinty 2013-2014 Algemeen

Barreglement en procedures DMHC Shinty 2013-2014 Algemeen Barreglement en procedures DMHC Shinty 2013-2014 Algemeen Iedere ouder/verzorger van een D t/m A junior lid doet gemiddeld 2 maal per jaar samen met een ander lid bardienst. Bardienst doen is een verplichting

Nadere informatie

Runbook. Chaletuitbating

Runbook. Chaletuitbating Runbook Chaletuitbating Richtlijnen gebruik toestellen en punten in acht te nemen 1. Spoelbakken 2. Afwasmachines groot en klein 3. Punten in acht te nemen om af te sluiten op zondagavond in de winter

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

MBLX Administratie & ICT Nobelstraat 5 BU 6-2693 BC s-gravenzande t. 0174 44 42 22 f. 084 746 70 79 e. sales@mblx.nl - Rev. 1.

MBLX Administratie & ICT Nobelstraat 5 BU 6-2693 BC s-gravenzande t. 0174 44 42 22 f. 084 746 70 79 e. sales@mblx.nl - Rev. 1. MBLX Administratie & ICT Nobelstraat 5 BU 6-2693 BC s-gravenzande t. 0174 44 42 22 f. 084 746 70 79 e. sales@mblx.nl - Rev. 1.3-1 - Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

E-Controle Paneel Instructie

E-Controle Paneel Instructie E-Controle Paneel Instructie 1 Knop Functie Knop Functie Aan/Uit knop Buitenverlichting aan/uit (indien van toepassing) Voorprogrammeren/tijd instellen Langere tijd instellen (zie 5) Wisseling tussen en

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit de volgende onderdelen: -

Nadere informatie

Driestar Educatief Gouda

Driestar Educatief Gouda Wegwijs ruimten/lokalen Versie 3.0 Datum: 26 augustus 2013 Wegwijs ruimten/lokalen Driestar Educatief Gouda Informatienummers BHV 0182-540 300 Receptie 0182-540 333 Automatisering 0182-540 320 Catering

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Bar Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 8 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu in het

Nadere informatie

Instructies en werkwijze bar- en keukendienst

Instructies en werkwijze bar- en keukendienst Instructies en werkwijze bar- en keukendienst Stichting onderhoud & exploitatie DSS 1 Opening Open de voordeur en de tussendeur; Opening clubhuis Schakel het alarm (witte kastje bij binnenkomst links in

Nadere informatie

HAND LEIDING BAR- EN KEUKEN- DIENSTEN

HAND LEIDING BAR- EN KEUKEN- DIENSTEN ALGEMENE INSTRUCTIES HAND LEIDING BAR- EN KEUKEN- DIENSTEN Voor aanvang van de eerste kantinedienst worden de SLEUTELS opgehaald bij Aad Verburg, Geerland 16, Kudelstaart, tel. 0297-343168; graag ruim

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie

Milight 3.0 App installeren en configureren

Milight 3.0 App installeren en configureren Milight 3.0 App installeren en configureren Milight App instellen voor Wifi lampen Wanneer u Wifi lampen, spots of led strips heeft aangeschaft met een Wifi module is het zaak de ledverlichting in te stellen

Nadere informatie

Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse

Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse Kantine Reglement Versie: 2 november 2015 1 Artikel 1 - Bardienst 1.1 Elk lid van 16 jaar (drank- en horecawet 1-1-2014) en ouder (peildatum start huidig seizoen) is verplicht om bardiensten te draaien.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Verwijder de transportbeveiliging - magneetband

Verwijder de transportbeveiliging - magneetband Opstarten ( CRAMBO 500 direct) Pagina Afkoppelen machine.. Activeer de parkeerrem => uittrekken rode knop => zwarte knop D indrukken. Laat de trailer met de rode hendel zakken door deze naar links te 3.

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2019

Handleiding Invullen Bardiensten 2019 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis- en Padel vereniging (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2019. Het invoeren wordt online via internet

Nadere informatie

Ik wens Jullie veel succes met Google SketchUp

Ik wens Jullie veel succes met Google SketchUp Dit is een instructie voor Google SketchUp voor beginners en gevorderden. Gemaakt door: Jeremy Welts uit 2D Getest door: Nick Dirks uit 2D Ik wens Jullie veel succes met Google SketchUp 0 Met Google sketch

Nadere informatie

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers)

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) De persoonlijke inloggegevens die je, via de kinderopvangorganisatie waar je werkt, hebt ontvangen geven toegang tot alle leermodules

Nadere informatie

iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld

iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld iphone & ipad De iphone, ipad en ipod touch bieden veel mogelijkheden, vooral ook voor slechtziende en blinde gebruikers. Dit dankzij de standaard ingebouwde functies

Nadere informatie

Handleiding Zero-wire

Handleiding Zero-wire AEV VOCHTEN - MYLLE SECURITY NV 18-2-2018 Handleiding Zero-wire Bediening alarmsysteem met App Inhoud 1. Downloaden van de app.... 2 2. Eerste gebruik.... 2 3. Personaliseren van uw account... 3 4. Uw

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Pagina 2 van 27. Kassa software

Pagina 2 van 27. Kassa software Laatste wijziging: 13-02-2008 Pagina 2 van 27 Kassa software Inhoudsopgave De Kassa... 5 De Schermopbouw... 6 Bediende inlogscherm... 6 Werken vanuit het hoofdscherm... 7 Gast invoeren... 18 Bestaande

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

Maart 2015. Handleiding Bardienstplanner voor de leden

Maart 2015. Handleiding Bardienstplanner voor de leden Maart 2015 Handleiding Bardienstplanner voor de leden Als lid van onze tennisclub wordt er van u gevraagd om tijdens het tennisseizoen een bijdrage te leveren aan de gezelligheid op onze club door het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal afhangen

Gebruikershandleiding digitaal afhangen Gebruikershandleiding digitaal afhangen Onderstaand wordt zo beknopt en bondig mogelijk uitgelegd hoe je af kunt hangen op het Digitale Afhangbord van de KNLTB. Inhoud 1. Afhangen met behulp van touchscreen

Nadere informatie

Prometheus Pro-1 Volt: Amps: Watt: Temp. Control: Max. Temp: Buiten Afmetingen: Binnen Afmetingen: Gewicht: Alvorens je begint Installatie

Prometheus Pro-1 Volt: Amps: Watt: Temp. Control: Max. Temp: Buiten Afmetingen: Binnen Afmetingen: Gewicht: Alvorens je begint Installatie Prometheus Pro-1 Volt: 220 V Amps: 3,2 A Watt: 700 W Temp. Control: Digitaal Max. Temp: 1000 C Buiten Afmetingen: 22,5 cm (W). X 22,0 cm (D). X 28,0 cm (H) Binnen Afmetingen: 11,5 cm (W). X 13.9 cn (D).

Nadere informatie

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders)

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) De persoonlijke inloggegevens die u via het gastouderbureau heeft ontvangen geven toegang tot alle leermodules van de Gastouderacademie. Het

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Meterstanden Sociëteit 'De Generaal' Datum Gebruik: Huurder: Controle 1: Controle 2:

Meterstanden Sociëteit 'De Generaal' Datum Gebruik: Huurder: Controle 1: Controle 2: Meterstanden Sociëteit 'De Generaal' Datum Gebruik: Huurder: Bier Voor Na Totaal BGrolsch Kelderbier 1 63,09 63,09 0,00 Bier 2 264,73 264,73 Voor Na Totaal Grolsch Pijpje 300ml 2 0 0 0 48,00 Grolsch Beugel

Nadere informatie

Wilmar Retail Kassa Handleiding

Wilmar Retail Kassa Handleiding Wilmar Retail Kassa Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 1.1 Verschillende kassa s... 3 2. Automatisch uitloggen... 5 3. Afrekenen... 5 3.1 Kassagroepen... 6 3.2 Afrekenen via

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl ICS-2000 CONFIGUREREN VN HET BEVEILIGINGSSYSTEEM versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OCTOPUS CONTROL STTION 1. Voorbereiding Zorg

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin 1. Aan/uit schakelaar voor het apparaat (en onderste warmhoudplaatje) 2. Aan/uit schakelaar voor bovenste warmhoudplaatje 3. Warmhoudplaatje 4. Glazen kan, thermoskan

Nadere informatie

Handleiding Code Combi B 30

Handleiding Code Combi B 30 Handleiding Code Combi B 30 Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot gebruikt. Met de bijgevoegde noodsleutel kunt u altijd het slot openen; ook als de elektronica onverhoopt niet functioneert.

Nadere informatie

Reserveren alleen via website

Reserveren alleen via website Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met je pasje en de kaartlezer 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren alleen via website A) Activeer een (personeels) pas. B) Mail ons via info@wedrivesolar.nl

Nadere informatie

Handleiding dagelijks gebruik/tips onderhoud

Handleiding dagelijks gebruik/tips onderhoud Handleiding dagelijks gebruik/tips onderhoud Bier Zie ook gebruiksaanwijzing bierinstallatie. Hierin vindt u: Start van de dag Vervangen van een CO2 cilinder Vervangen van een bierfust Doorspoelen van

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

BrailleStudio-doe-dag. Instructies en opdrachten

BrailleStudio-doe-dag. Instructies en opdrachten BrailleStudio-doe-dag Instructies en opdrachten 01. Starten met een nieuwe leerling Iedere leerling krijgt zijn eigen brp bestand. Daarin worden alle vorderingen opgeslagen. Voor een nieuwe leerling open

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Kantinereglement. Artikel 1. Bardienst

Kantinereglement. Artikel 1. Bardienst Versie: December 2011 Kantinereglement Artikel 1 Bardienst 1.1 Elk lid van 16 jaar en ouder aan het begin van het betreffende seizoen, dient per seizoen ten minste één maal bardienst te hebben gedraaid.

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2018

Handleiding Invullen Bardiensten 2018 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis- en Padel vereniging (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2018. LET OP: Voor de bardienstplanning

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Lightspeed handleiding Hoe werk ik met een Tab en plaats ik deze op rekening? Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg

Lightspeed handleiding Hoe werk ik met een Tab en plaats ik deze op rekening? Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg Lightspeed handleiding Hoe werk ik met een Tab en plaats ik deze op rekening? NOTE * Deze handleiding is ontwikkelt voor het gebruik bij vaste gasten die standaard uitgesteld betalen. * De beschreven werkwijze

Nadere informatie

Handleiding droogkoelers

Handleiding droogkoelers Handleiding droogkoelers Droogkoelers van Lindr Droogkoelers 29 september 2018 1 Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw Lindr biertap! Deze handleiding is een vertaling van de bijgeleverde Engelse/Tsjechische

Nadere informatie

K.H.C. Strawberries Waterloolaan 1 1985 EP Driehuis Versie: januari 2009 Auteur: Steven van der Linde

K.H.C. Strawberries Waterloolaan 1 1985 EP Driehuis Versie: januari 2009 Auteur: Steven van der Linde Handboek voor de bar K.H.C. Strawberries Waterloolaan 1 1985 EP Driehuis Versie: januari 2009 Auteur: Steven van der Linde Openen Activiteiten die verricht moeten worden bij openen: Vooraf Bij de penningmeester

Nadere informatie