Kantinereglement. Artikel 1. Bardienst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kantinereglement. Artikel 1. Bardienst"

Transcriptie

1 Versie: December 2011 Kantinereglement Artikel 1 Bardienst 1.1 Elk lid van 16 jaar en ouder aan het begin van het betreffende seizoen, dient per seizoen ten minste één maal bardienst te hebben gedraaid. Uitzonderingen hierop zijn te vinden in het Algemeen Reglement Artikel Leden onder de 18 jaar staan altijd onder begeleiding van een volwassene. 1.2 Onder de in artikel 1 lid 1.1 vermelde bardienst wordt verstaan dat het bardienstpersoneel de algehele verantwoordelijkheid draagt voor de kantine en het afsluiten van het sportcomplex. De verantwoordelijkheid voor de kantine openen en afsluiten ligt in beginsel bij het bardienstpersoneel. 1.3 De Kantinecommissie van BCRS bepaalt welk lid wanneer bardienst draait. Hierbij dient rekening te worden gehouden wanneer leden competitie of toernooien spelen en dus niet kunnen of niet tot laat bardienst kunnen draaien. Alternatieven om de bardienst in te vullen is geheel de verantwoordelijkheid van de Kantinecommissie. 1.4 Indien een lid geen bardienst kan draaien op de datum die de Kantinecommissie heeft vastgesteld, dan moet dit minstens 3 weken van tevoren aan de Kantinecommissie gemeld worden. Het lid dat geen bardienst kan draaien is er in beginsel zelf verantwoordelijk voor dat er vervanging geregeld wordt. Onder vervanging wordt een lid ouder dan 18 jaar verstaan. Indien geen vervanging wordt geregeld en de Kantinecommissie niet minstens 3 weken van tevoren is ingelicht, dan treedt artikel 1 lid 1.6 in werking. 1.5 Het aantal bardiensten dat een lid per seizoen draait is volgens artikel 1 lid 1.1 ten minste één maal. De Kantinecommissie behoudt zich het recht leden meer dan één maal per seizoen op te roepen om bardienst te draaien. 1.6 Indien een lid zijn of haar bardienst verzuimt, dan wordt het betreffende geval besproken in de Kantinecommissie. De algemene regel voor verzuim is een boete van 50, Indien een lid geen bardienst wenst te draaien, dan dient dit vóór 1 juni van het voorafgaande seizoen bij de Kantinecommissie bekend te zijn. De afkoopsom bedraagt 25,- per seizoen. Dit kan door een e- mail te sturen naar Kantinecommissie@bcrs.nl. De afkoop dient ieder seizoen opnieuw kenbaar gemaakt te worden aan de Kantinecommissie. 1.8 Leden die na 1 juni, zoals in artikel 1 lid 1.7 vermeld is, lid zijn geworden, worden door de Kantinecommissie ingedeeld met betrekking tot hun bardienst.

2 1.9 De verzuimboete en afkoopsom, zoals in artikel 1 lid 1.6 en 1.7 benoemd, worden door de penningmeester met de betreffende leden afgehandeld De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat de leden op de hoogte zijn van de datum van hun bardienst. Daartoe gebruikt de Kantinecommissie in beginsel de website van BCRS alwaar een up-to-date overzicht van de bardiensten te vinden is Bij een reguliere speelavond (competitieavonden, vrijspeelavonden etc.) dient het bardienstpersoneel een half uur voor aanvang van de wedstrijden aanwezig te zijn Bij toernooien of bijzondere gelegenheden dient de Kantinecommissie het bardienstpersoneel uiterlijk één dag van tevoren het definitieve barschema te melden wanneer hij of zij ingeroosterd staat De duur van de bardienst is afhankelijk tot hoe laat de sporthal gehuurd is. De algemene regel luidt dat de bardienst duurt tot tenminste één uur nadat het licht in de zaal gehalveerd is. Het bardienstpersoneel mag langer bardienst draaien, de bardienst overdragen aan iemand die op de barlijst staat indien deze persoon dat wenst of de kantine afsluiten De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat er in de kantine een barlijst, zoals benoemd in artikel 1 lid 1.12, te vinden is met daarop tenminste 10 namen van leden die de verantwoordelijkheid voor het afsluiten van de kantine en het sportcomplex op zich mogen nemen indien zij aanwezig zijn Ieder lid van 16 jaar en ouder wordt geacht een certificaat Sociale Hygiëne te bezitten óf een Certificaat Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA). De IVA-cursus is gratis te doen dankzij het NOC*NSF op de website Het is leden of bezoekers van de kantine niet toegestaan om zich achter de bar te bevinden indien zij geen bardienst draaien. Dit kan uitsluitend met toezegging van het barpersoneel. Artikel 2 De kantine 2.1 De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat in de kantine een handleiding met instructies te vinden is met betrekking tot het openen en afsluiten van de kantine en het sportcomplex (artikel 5 en 6). 2.2 De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat in de kantine duidelijke instructies zichtbaar zijn voor de gebruik van de friteuse en andere apparatuur.

3 2.3 Indien de kantine geopend is en er dus consumpties verkocht worden, dan dient er altijd iemand achter de bar aanwezig te zijn. De kantine mag niet onbeheerd achtergelaten worden. 2.4 De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat de kantine van BCRS schoongemaakt wordt. Dit dient 8 keer te gebeuren per maand. 2.5 De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat de EHBO-kisten tenminste twee maal per seizoen nagekeken worden. 2.6 De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat er legaal muziek afgespeeld kan worden in de kantine. Hiertoe is een muzieksysteem aanwezig welke online ondersteund wordt. Artikel 3 Consumptie 3.1 In de kantine van BCRS is het niet toegestaan eigen (alcoholische) consumpties te nuttigen. Bij de ingang van de kantine dient hiervoor een attentie te zijn geplaatst. Bij constatering zal een waarschuwing gegeven worden. Indien de waarschuwing niet in acht wordt genomen, dan behoudt het bardienstpersoneel zich het recht de overtreder uit de kantine te verwijderen. 3.2 Leden die bardienst draaien is toegestaan om 2 consumpties te nuttigen. Koffie en/of thee is onbeperkt toegestaan. Het geven van een rondje op kosten van de vereniging is niet toegestaan. 3.3 De kantine herbergt op gebied van alcohol zwak-alcoholische dranken. Voor wet- en regelgeving omtrent alcoholgebruik in de kantine wordt verwezen naar het reglement Alcohol in de sportkantine. 3.4 Het nuttigen van eigengemaakte / meegenomen consumpties tijdens o.a. competitieavonden is toegestaan mits de consumpties genuttigd worden door competitieteams die op de betreffende avond competitie spelen. De eigengemaakte / meegenomen consumpties zijn toegestaan in de vorm van (hartige) taart. 3.5 Het meenemen van glaswerk en overige materialen uit de kantine naar zaal is niet toegestaan. Artikel 4 Noodgevallen 4.1 In noodgevallen kunt u contact opnemen met een van de leden van de Kantinecommissie. Telefoonnummers staan in de instructiemap in de kantine.

4 Artikel 5 Openen van de kantine 5.1 De Kantinecommissie dient zowel een digitale als hard copy versie beschikbaar te stellen waarin het openen van de kantine beschreven wordt. De digitale versie is te vinden op de website van BCRS en de hard copy dient in de kantine te liggen. 5.2 Tijdens het openen van de kantine is het bardienstpersoneel ervoor verantwoordelijk dat de kassa wordt geteld. De specificatie hiervan dient genoteerd te worden. 5.3 Tijdens competitiespeeldagen is de Technische Commissie ervoor verantwoordelijk dat de kantine geopend wordt voor het barpersoneel. 5.4 Tijdens vrijspeelavonden zijn de Technische Commissie, Jeugdcommissie, Recreantencommissie en Kantinecommissie ervoor verantwoordelijk dat de kantine geopend wordt voor het barpersoneel. 5.5 Tijdens toernooien is de organiserende commissie ervoor verantwoordelijk dat de kantine geopend wordt voor het barpersoneel. 5.6 Indien de betreffende commissies, zoals benoemd in artikel 5 lid 5.3, 5.4 en 5.5, een maand van tevoren opgeven aan de Kantinecommissie wie wanneer de kantine opent, dan zal de Kantinecommissie hiervan een overzicht opstellen. 5.7 Indien de betreffende commissies, zoals benoemd in artikel 5 lid 5.3, 5.4 en 5.5, een maand van tevoren te kennen geven problemen te ondervinden om de kantine te openen, dan zal in samenspraak met de Kantinecommissie een oplossing bedacht worden. Artikel 6 Afsluiten van de kantine en het sportcomplex 6.1 De Kantinecommissie dient zowel een digitale als hard copy versie beschikbaar te stellen waarin het afsluiten van de kantine en het sportcomplex beschreven wordt. De digitale versie is te vinden op de website van BCRS en de hard copy dient in de kantine te liggen. 6.2 Tijdens het afsluiten van de kantine is het bardienstpersoneel ervoor verantwoordelijk dat de kassa wordt geteld. De specificatie hiervan dient genoteerd te worden. Deze specificatie wordt samen met een deel van de omzet gedeponeerd in de kluis. In de kas dient niet meer dan 100,00 aan contant geld te liggen.

5 Artikel 7 Openstaande rekeningen 7.1 Het is leden toegestaan om consumpties in de kantine op rekening te laten zetten. Het bardienstpersoneel is verantwoordelijk dat alles bijgehouden wordt met voor- en achternaam én datum. 7.2 Rekeningen dienen voor vertrek van het sportcomplex te zijn voldaan. Indien een lid de openstaande rekening niet betaald, dan zal er een sanctie plaatsvinden indien er binnen 7 dagen nog niet betaald is. Op het openstaande bedrag zal een toeslag van 25% per week worden gerekend. 7.3 De Kantinecommissie behoudt zich het recht om leden die veelvuldig wanbetaler zijn geen consumpties op rekening te laten zetten. Artikel 8 De Kantinecommissie 8.1 De Kantinecommissie dient ten minste te bestaan uit: Voorzitter Vice-voorzitter Penningmeester Fustbeheerder Bardienstcoördinator Feest- en activiteitencoördinator Besteller 8.2 De functies van de Kantinecommissie zoals benoemd in artikel 8 lid 8.1 mogen uitgevoerd worden door dezelfde persoon indien mogelijk. 8.3 De Kantinecommissie dient minstens zes keer per seizoen bijeen te komen voor een algemene vergadering over de stand van zaken omtrent de kantine. 8.4 De Kantinecommissie is ervoor verantwoordelijk dat er minstens één lid van de commissie in het bezit is van een Verklaring Sociale Hygiëne. Daarnaast dient nog minstens één ander lid, al dan niet lid van de KC, eveneens in het bezit te zijn van een Verklaring Sociale Hygiëne. Artikel 9 Buiten Badmintonse Activiteiten (BBA)

6 9.1 De Kantinecommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van Buiten Badmintonse Activiteiten (BBA) in de kantine. 9.2 Onder BBA worden verenigingsfeesten, klaverjasavonden et cetera verstaan. 9.3 De Kantinecommissie behoudt zich het recht voor om zelf te bepalen wanneer en hoe vaak BBA georganiseerd worden.

Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse

Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse Kantine Reglement Versie: 2 november 2015 1 Artikel 1 - Bardienst 1.1 Elk lid van 16 jaar (drank- en horecawet 1-1-2014) en ouder (peildatum start huidig seizoen) is verplicht om bardiensten te draaien.

Nadere informatie

gerekend en op een bord in het clubhuis worden kenbaar gemaakt.

gerekend en op een bord in het clubhuis worden kenbaar gemaakt. Bestuursreglement Drank- en horeca wetgeving. Dit bestuursreglement is opgesteld om onder andere te voldoen aan de nationale wetgeving en de gemeentelijke verordening voor het verkrijgen van de vergunning

Nadere informatie

KANTINEREGLEMENT TV DE OOIEVAARS KURENPOLDERWEG HANK

KANTINEREGLEMENT TV DE OOIEVAARS KURENPOLDERWEG HANK KANTINEREGLEMENT TV DE OOIEVAARS KURENPOLDERWEG HANK Editie 2014 INHOUD. 1. Algemeen 2. Bestuur kantine 3. Beheer kantine 4. Begripsbepalingen 5. Wettelijke bepalingen 6. Vaststellen en wijzigen kantinereglement

Nadere informatie

LET OP: Voor de bardienstplanning wordt nu gebruik gemaakt van een nieuw systeem. Het oude is komen te vervallen.

LET OP: Voor de bardienstplanning wordt nu gebruik gemaakt van een nieuw systeem. Het oude is komen te vervallen. Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van dezoom Tennis- en Padel vereniging bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2018. LET OP: Voor de bardienstplanning wordt nu gebruik

Nadere informatie

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking Culemborgse Mixed Hockeyclub Bestuursreglement Alcoholverstrekking Versie:.September 2015 1 Conform artikel 23 van de Statuten van de vereniging dienen het Huishoudelijk Reglement en andere regelementen

Nadere informatie

Van een voor allen naar allen voor OKVC

Van een voor allen naar allen voor OKVC Van een voor allen naar allen voor OKVC Inhoud Inleiding... 2 Probleembeschrijving... 3 Soorten verenigingen (soorten oplossingen)... 4 Plan van aanpak... 4 Uitvoering en borging... 5 Evaluatie... 6 Inleiding

Nadere informatie

Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage

Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage Nieuwsbrief 2 - Februari 2015 In dit nummer: Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage Automatische incasso s penningmeester in maart en april Nieuwe bondspas 2015

Nadere informatie

Reglement en inroosterprocedure voor bardienst TV de Schans.

Reglement en inroosterprocedure voor bardienst TV de Schans. Pagina 1 van 9 Reglement en inroosterprocedure voor bardienst TV de Schans. 1 Waarom bardiensten? 2 Wie is er vrijgesteld van bardiensten? 3 Wat zijn de taken van de barcommissie? 4 Hoe en wanneer kun

Nadere informatie

KANOVERENIGING TREKVOGELS BAR / KANTINEREGLEMENT

KANOVERENIGING TREKVOGELS BAR / KANTINEREGLEMENT KANOVERENIGING TREKVOGELS BAR / KANTINEREGLEMENT 18 MAART 2016 1 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 t/m 7 Algemeen pagina 3 / 4 Artikel 8 t/m 20 Regels voor het beheer van de Bar / Kantine pagina 4 / 5 Artikel 21

Nadere informatie

Handleiding bardiensten

Handleiding bardiensten Handleiding bardiensten Inhoudsopgave Inleiding... 2 Belangrijk... 2 Werkwijze... 2 Inloggegevens / profiel... 3 Wachtwoord of e-mail adres wijzigen... 3 Gebruik online diensten... 3 Bardienstplanner...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.K. VOETBALVERENIGING RIJSBERGEN ( V.V.R. ) Opgericht 1 februari 1931

HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.K. VOETBALVERENIGING RIJSBERGEN ( V.V.R. ) Opgericht 1 februari 1931 HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.K. VOETBALVERENIGING RIJSBERGEN ( V.V.R. ) Opgericht 1 februari 1931 Zetel, Naam en Doel Art. 1 Art. 2 Art. 3 De vereniging is gevestigd te Rijsbergen. Zij draagt de naam van

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol

Nadere informatie

Heerhugowaard en Alkmaar voeren NIX zonder ID - adviesgesprekken met sportverenigingen

Heerhugowaard en Alkmaar voeren NIX zonder ID - adviesgesprekken met sportverenigingen Heerhugowaard en Alkmaar voeren NIX zonder ID - adviesgesprekken met sportverenigingen Aanleiding In Noord-Holland Noord is met een mystery guest onderzoek 1 gekeken hoe makkelijk jongeren onder de achttien

Nadere informatie

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een alcoholreglement; in dit verband

Nadere informatie

Tennisvereniging Poseidon

Tennisvereniging Poseidon BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES *** Kantinereglement TV Poseidon Sportpark De Schouw Corr. adres: Kopenhagenlaan 88, 8232 RE Lelystad Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept)

Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept) BRIDGECLUB VICTORIA SINDS 15 FEBRUARI 1960 Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept) INHOUD: Paragraaf 1 Algemene bepalingen Pag. 2 Paragraaf 2 Sociale Hygiënische bepalingen Pag. 3 Paragraaf 3 Paracommercie

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2019

Handleiding Invullen Bardiensten 2019 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis- en Padel vereniging (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2019. Het invoeren wordt online via internet

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2018

Handleiding Invullen Bardiensten 2018 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis- en Padel vereniging (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2018. LET OP: Voor de bardienstplanning

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

Alcoholbeleid. ZV De Ham ZC d.d. 15 januari 2019

Alcoholbeleid. ZV De Ham ZC d.d. 15 januari 2019 Alcoholbeleid ZV De Ham ZC d.d. 15 januari 2019 In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een reglement Alcohol in sportkantines

Nadere informatie

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent?

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? VRAGEN OVERZICHT Bent u momenteel bardienstlid? Ja 34 Nee 6 Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? 6 reacties Ivm werk; onregelmatige werktijden en niet op lange termijn vooruit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

Openen. Zet het alarm uit. Open de Jan Sinjorgo kamer. Zet de koffiemachine aan. Zet de muziek aan. Volg de procedure Kas openen.

Openen. Zet het alarm uit. Open de Jan Sinjorgo kamer. Zet de koffiemachine aan. Zet de muziek aan. Volg de procedure Kas openen. Algemene regels Alleen bar en keuken vrijwilligers + bestuursleden hebben toegang achter de bar, keuken en berging. Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. Alles dient direct afgerekend

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2018

Handleiding Invullen Bardiensten 2018 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis- en Padel vereniging (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2018. Het invoeren wordt online via internet

Nadere informatie

Handleiding Invullen Verenigingsdiensten 2019

Handleiding Invullen Verenigingsdiensten 2019 Inleiding Deze instructie dient als hulp voor de leden van bij het zelf invoeren van de verenigingsdiensten voor het verenigingsjaar 2019. Elk Anonymus lid van 18 jaar of ouder is verplicht 3 verenigingsdiensten

Nadere informatie

Horeca- en alcoholprotocol Huisregels inzake de verstrekking van (alcoholische) consumpties in de Belte

Horeca- en alcoholprotocol Huisregels inzake de verstrekking van (alcoholische) consumpties in de Belte STICHTING SPORT & CULTUUR NIEUW HEETEN Horeca- en alcoholprotocol Huisregels inzake de verstrekking van (alcoholische) consumpties in de Belte Bestuur SSC 11 maart 2015 1. Inleiding Het bestuur van de

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers

Beleidsplan Vrijwilligers Beleidsplan Vrijwilligers Inleiding Gooische kan niet functioneren zonder de inzet van haar leden. Rond een kleine basisgroep betaalde krachten, worden tal van kerntaken vervuld door vrijwilligers. Bardiensten

Nadere informatie

Deze regels zijn van toepassing op een ieder die zich bevindt op het complex en/of in het clubhuis.

Deze regels zijn van toepassing op een ieder die zich bevindt op het complex en/of in het clubhuis. HUISREGELS Voor het complex en het clubhuis van de MHC Weesp Deze regels zijn van toepassing op een ieder die zich bevindt op het complex en/of in het clubhuis. Het complex en het clubhuis zijn alleen

Nadere informatie

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden.

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden. Beste ouders en leiders van onze jeudgteams, Zoals jullie weten verzorgen de ouders en leiders van de jeugdteams (roulerend) het ochtendleiderschap en dat alles rondom de jeugdwedstrijden goed verloopt.

Nadere informatie

Ik ben Baco wat nu? 0

Ik ben Baco wat nu? 0 Ik ben Baco wat nu? 0 Inhoudsopgave...0 Inhoudsopgave...1 Inleiding...2 Baco in het algemeen...3 De stichting Kantine Sportcentrum UT (stichting KSUT)...3 De kantinebeheerster...3 Regels/voorschriften

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in de kantine van schietportvereniging Zeldenroos

Bestuursreglement alcohol in de kantine van schietportvereniging Zeldenroos BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE KANTINE VAN SCHIETSPORTVERENIGING ZELDENROOS KNSA NUMMER 8820 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen

Nadere informatie

HANDLEIDING BARDIENST

HANDLEIDING BARDIENST HANDLEIDING BARDIENST Beste ouder, verzorger Allereerst dank voor het draaien van uw bardienst. Om u een beetje op weg te helpen of misschien als een geheugensteuntje vindt u hieronder zo n beetje alles

Nadere informatie

Voorstel wijziging Bestuursreglement Alcoholverstrekking (BRA)

Voorstel wijziging Bestuursreglement Alcoholverstrekking (BRA) BRIDGECLUB VICTORIA SINDS 15 FEBRUARI 1960 Voorstel wijziging Bestuursreglement Alcoholverstrekking (BRA) Toelichting voorgestelde wijzigingen Het aangepaste reglement dat nu voorligt betreft een actualisering

Nadere informatie

Bestuursreglement. Alcohol in sportkantines. van de v.v. Wieldrecht.

Bestuursreglement. Alcohol in sportkantines. van de v.v. Wieldrecht. Bestuursreglement Alcohol in sportkantines van de v.v. Wieldrecht. Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE SKF KANTINE

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE SKF KANTINE BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE SKF KANTINE Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR

WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR Opgericht: 28 januari 1970 Uitgave: 2015-1 - Inhoudsopgave. Blz. Vooraf 2 Adres en bereikbaarheid 2 Nieuwsbrief 2 EHBO en AED 2 Commissie ledenwerving en -behoud 3

Nadere informatie

Omdat het belangrijk is dat het draaien van een bardienst serieus genomen wordt heeft het Bestuur besloten om een aantal hoofdregels op te stellen.

Omdat het belangrijk is dat het draaien van een bardienst serieus genomen wordt heeft het Bestuur besloten om een aantal hoofdregels op te stellen. Geachte leden, Omdat het belangrijk is dat het draaien van een bardienst serieus genomen wordt heeft het Bestuur besloten om een aantal hoofdregels op te stellen. Indien leden zich niet houden aan de regels

Nadere informatie

Inleiding. Hoofdstuk 5 Diversen beleid. Voetbalvereniging Noordwijk Postbus 130 2200 AC Noordwijk. 5.11 Bestuursreglement Alcohol in sportkantines

Inleiding. Hoofdstuk 5 Diversen beleid. Voetbalvereniging Noordwijk Postbus 130 2200 AC Noordwijk. 5.11 Bestuursreglement Alcohol in sportkantines 2200 AC Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; in dit verband

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT Julianadorper Voetbal Club J.V.C.

BESTUURSREGLEMENT Julianadorper Voetbal Club J.V.C. BESTUURSREGLEMENT Julianadorper Voetbal Club J.V.C. (Vastgesteld tijdens de bestuursvergadering van 15 januari 2014) Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen I. Alcoholhoudende dranken:

Nadere informatie

Bardienst. Het bestuur en de barcommissie van de Bongerd danken jullie bij voorbaat hartelijk voor jullie inzet tijdens de bardienst

Bardienst. Het bestuur en de barcommissie van de Bongerd danken jullie bij voorbaat hartelijk voor jullie inzet tijdens de bardienst Bardienst Ons clubhuis heeft een belangrijke rol binnen LTC de Bongerd. Aan de ene kant zorgt het voor de broodnodige inkomsten om de vereniging draaiende te houden. Daarnaast is er natuurlijk de belangrijke

Nadere informatie

Deskundigheidsbevordering. Aanbod 2011. www.vrijwilligerswinkel.nl

Deskundigheidsbevordering. Aanbod 2011. www.vrijwilligerswinkel.nl Deskundigheidsbevordering Aanbod 2011 www.vrijwilligerswinkel.nl AED/REANIMATIE Bij een plotseling optreden van hartfalen, weet u wat u wel en wat u niet moet doen? Kent u die kastjes die overal verschijnen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Versie juni 2016 Lidmaatschap Rechten van gewone leden De rechten van gewone leden zijn: 1. Het bijwonen van algemene ledenvergaderingen,

Nadere informatie

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol.

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol. Barreglement PREAMBULE In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; in dit verband

Nadere informatie

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines. r.k.v.v. V.C.W

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines. r.k.v.v. V.C.W Model bestuursreglement alcohol in sportkantines r.k.v.v. V.C.W Versie 1.0 Mei 2018 BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel

Nadere informatie

ongeoorloofde vormen van concurrentie met de reguliere horeca te voorkomen;

ongeoorloofde vormen van concurrentie met de reguliere horeca te voorkomen; BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; - en Horecawet dienen te beschikken over beheer, aangesloten bij een door

Nadere informatie

FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden

FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden Stichting De Pelikaan Pelikaanhof 52 2312 EC Leiden 071-5128922 www.pelibar.nl KvK Leiden nummer: 41165787 BTW-nummer: NL005362635B01 Naam: Huurdatum: - -2014 Handtekening:

Nadere informatie

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines Model bestuursreglement alcohol in sportkantines BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen

Nadere informatie

Bestuursreglement bargebruik

Bestuursreglement bargebruik Bestuursreglement bargebruik Preambule In overweging nemende dat: 1. rechtspersonen - niet zijnde een BV of NV - die zich richten op activiteiten van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement - TV de Hei

Huishoudelijk Reglement - TV de Hei Huishoudelijk Reglement - TV de Hei 1. Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijk of mondelinge aanwijzingen van het Bestuur

Nadere informatie

Plan van aanpak. Drankmatiging en Veiligheid. Evenement: UnderKofferFest 2016 Organisatie: Stichting UnderKofferFest KvK:

Plan van aanpak. Drankmatiging en Veiligheid. Evenement: UnderKofferFest 2016 Organisatie: Stichting UnderKofferFest KvK: Plan van aanpak Drankmatiging en Veiligheid. Evenement: UnderKofferFest 2016 Organisatie: Stichting UnderKofferFest KvK: 66696739 Opgesteld door: Mark Oldenhave en Thimo Woerts namens de stichting UKF

Nadere informatie

Bestuursreglement. alcohol in kantine van TVW. alcohol in kantine van TVW

Bestuursreglement. alcohol in kantine van TVW. alcohol in kantine van TVW Bestuursreglement Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit verband met sportvereniging wordt

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Alcohol in de Sportkantine

Alcohol in de Sportkantine Dit bestuursreglement is vastgesteld in de bestuursvergadering van 12 januari 2015. Zevenhuizen, Voorzitter: R.J. Holman Handtekening: Secretaris: H. Meijer Handtekening: Preambule In overweging nemende

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben op dit document dan horen wij dit graag van u. Nout Sterk 06 83224590

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben op dit document dan horen wij dit graag van u. Nout Sterk 06 83224590 Regels en manier van draaien Tilburg, 17 september 2014 Beste Explorers, geachte ouders/verzorgers, Voor jullie liggen de regels en gedragslijnen die wij bij de speltak Explorers verwachten van de leden

Nadere informatie

Jeugdtoernooi M.S.V. 71 Zaterdag 1 juni 2019

Jeugdtoernooi M.S.V. 71 Zaterdag 1 juni 2019 Jeugdtoernooi M.S.V. 71 M.S.V. 71 Albert Schweitzerdreef 501 Maassluis www.msv71.nl Jeugdtoernooi 2019 bij M.S.V.'71 Hoofdsponsor Segment Welkom op het sportpark van M.S.V. 71 in Maassluis. In dit toernooiboekje

Nadere informatie

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking Culemborgse Mixed Hockeyclub Bestuursreglement Alcoholverstrekking Versie: 10 mei 2016 1 Conform artikel 23 van de Statuten van de vereniging dienen het Huishoudelijk Reglement en andere regelementen als

Nadere informatie

VERGADER- EN ACTIVITEITENROOSTER 6 t/m 18 mei 2019

VERGADER- EN ACTIVITEITENROOSTER 6 t/m 18 mei 2019 UIT HET BESTUUR. Alcoholbeleid NKC 51 vindt het belangrijk aan te sluiten bij maatschappelijke en gemeentelijke ontwikkelingen. Een onderdeel daarvan is verantwoord omgaan met alcohol en geen alcohol verkopen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE Januari 2013 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan

Nadere informatie

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. Alcoholhoudende drank Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15%

Nadere informatie

s.v. Veensche Boys BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES s.v. Veensche Boys Westerveenstraat 42 3864 EN Nijkerkerveen

s.v. Veensche Boys BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES s.v. Veensche Boys Westerveenstraat 42 3864 EN Nijkerkerveen s.v. Veensche Boys Westerveenstraat 42-3864 EN Nijkerkerveen Postadres: Postbus 181-3860 AD Nijkerk T 033-257 12 57 - veenscheboys@gmail.com Kvk Harderwijk 400940623 - Rabobank 3478.32.563 BESTUURSREGLEMENT

Nadere informatie

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol. Sterke drank: gedistilleerd met 15% alcohol of meer.

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol. Sterke drank: gedistilleerd met 15% alcohol of meer. Bestuursreglement TV Frankrijk Alcohol in sportkantines 2017 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement

Nadere informatie

WTC Houten 80. Bestuursreglement alcohol in sportkantines

WTC Houten 80. Bestuursreglement alcohol in sportkantines WTC Houten 80 Bestuursreglement alcohol in sportkantines Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 26 oktober 2005 Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet

Nadere informatie

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder

Nadere informatie

BESTUUR Randweg CL Best Telefoon:

BESTUUR Randweg CL Best Telefoon: Algemeen LTVB heeft het paviljoen de TIL in eigen beheer en exploitatie. Dit betekent dat de leden van LTVB gezamenlijk zorg dragen voor de bardiensten. Dit gebeurt onder leiding en verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Gedragscode & Huisregels. Korfbalclub TERDA

Gedragscode & Huisregels. Korfbalclub TERDA Korfbalclub TERDA Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Waarom deze regels 2 Hoofdstuk 2 Gedragscode 3 Hoofdstuk 3 Huisregels 5 Hoofdstuk 4 Sancties 6 Goedgekeurd A.L.V. 28-11-2018 1 1 - Waarom deze regels Iedere

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcohol

Bestuursreglement Alcohol Bestuursreglement Alcohol 11 november 2011 versie 1.2 Bart van Bokhoven (Bestuurslid Facilitair) Hockeyvereniging H.O.D., Valkenswaard, info@hod-online.nl, www.hod-online.nl Lid van de K.N.H.B. Opgericht

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcoholverstrekking vv Westerwolde t.b.v sportaccommodatie de Barlage

Bestuursreglement Alcoholverstrekking vv Westerwolde t.b.v sportaccommodatie de Barlage Bestuursreglement Alcoholverstrekking vv Westerwolde t.b.v sportaccommodatie de Barlage =Preambule; In overweging nemende dat: Rechtspersonen geen BV of NV zijnde met een sport accommodatie, op basis van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS INHOUDSOPGAVE 1. VERZEKERINGEN 2. VELDEN, KANTINE EN PARKEERPLAATS 3. CONTRIBUTIE EN CURSUSGELD 4. DE LESSEN 5. AGILITY 6. DE HONDEN 7. JEUGDLEDEN 8. SLOTBEPALING

Nadere informatie

Vrijwilligers HC Rijnvliet

Vrijwilligers HC Rijnvliet Vrijwilligers HC Rijnvliet Zoals elke vereniging is ook HC Rijnvliet grotendeels aangewezen op de inzet van vrijwilligers. In dit hoofdstuk is beschreven hoe HC Rijnvliet om wil gaan met vrijwilligers.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai

Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai Huishoudelijk reglement ABV De Bierkaai 2 / 5 Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Reglement alcohol en de tuinvereniging

Reglement alcohol en de tuinvereniging Reglement alcohol en de tuinvereniging Naam rechtspersoon: Gevestigd te: Tot het vaststellen van dit reglement is volgens de statuten van de vereniging de algemene vergadering bevoegd. Dit reglement is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC

Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC november 2011 Oude-Tonge Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC Artikel 1 De vereniging draagt de naam sportvereniging DBGC. Zij is gevestigd te Oude Tonge. De kleuren van de vereniging zijn: blauw/wit. Het

Nadere informatie

Reactie op boeterapport met uw kenmerk: van 7 augustus jl.

Reactie op boeterapport met uw kenmerk: van 7 augustus jl. G E M E E N T E KAAG EN B R A A S S E M K E M / D E Doe. Soort '"T^-jfľļ BV Tennisvereniging Alkemade 2370 ÀB Roelofarendsveen Datum 8 SEP 2017 Ontw. Volgnr.: - t m: Grif. -V- MQR -rgr Roelofarendsveen,

Nadere informatie

Stichting Speelstad Vlissingen

Stichting Speelstad Vlissingen Huishoudelijk reglement Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Organisatie 3 1.a. Bestuur 1.b. Werkgroep 1.c. Coördinatie 1.d. Medewerker/vrijwilliger 4 1.e. Aspirant medewerker 2. Activiteiten 4 3. Veiligheid 5

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines

Bestuursreglement alcohol in sportkantines Bestuursreglement alcohol in sportkantines BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te

Nadere informatie

Welkom bij TC Rijpwetering

Welkom bij TC Rijpwetering Welkom bij TC Rijpwetering 1 1. Even kennismaken TC Rijpwetering is een recreatieve tennisvereniging. De vereniging is in 1979 opgericht en is destijds gestart met 3 onverlichte mateco (=betonsoort) tennisbanen.

Nadere informatie

Stichting Hobbyserver. Algemene Voorwaarden. 1 Inhoudsopgave

Stichting Hobbyserver. Algemene Voorwaarden. 1 Inhoudsopgave Stichting Hobbyserver Algemene Voorwaarden 1 Inhoudsopgave 2 Definities... 2 3 Deelname... 2 4 Inschrijfprocedure... 2 4.1 Waitlist... 3 5 Betaling... 3 5.1 Extra betalingsvoorwaarden... 3 6 Annulering...

Nadere informatie

Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet. Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting

Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet. Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting Versie 23 mei 2013 Beleidsregels ontheffing ex. artikel 35 Drank- en Horecawet De burgemeester van, Overwegende

Nadere informatie

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave Dordtse Zaalvoetbal Stichting DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave 14-03-2016. Inschrijving Indien vóór de eerste competitiewedstrijd niet aan alle financiële verplichtingen is voldaan kan de wedstrijd

Nadere informatie

Afspraken Roeiafdeling Watersportvereniging De Helling Vastgesteld 12 november 2014

Afspraken Roeiafdeling Watersportvereniging De Helling Vastgesteld 12 november 2014 AFSPRAKEN ROEIAFDELING WATERSPORTVERENIGING DE HELLING De Roeiafdeling van Watersportvereniging De Helling heeft als doel het stimuleren en faciliteren van roeien (scullen en boordroeien) in Culemborg

Nadere informatie

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR Opgericht: 28 januari 1970 Uitgave: 2015-1 - Inhoudsopgave. Blz. Vooraf 2 Adres en bereikbaarheid 2 Nieuwsbrief 2 EHBO en AED 2 Regeling tenniskleding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

http://www.nocnsf.nl/iva

http://www.nocnsf.nl/iva Het bestuur van de tennisvereniging TV Meerburg heeft het hierna vermelde bestuursreglement alcohol in sportkantines vastgesteld op grond van de volgende overwegingen: sportverenigingen dienen op basis

Nadere informatie

KANTINEREGLEMENT S.V NOAD 32

KANTINEREGLEMENT S.V NOAD 32 De kantine is het gehele jaar voor allerlei soorten van activiteiten geopend. Natuurlijk tijdens het voetballen en de daarbij behorende trainingen en vergaderingen. Maar ook activiteiten zoals cursusavonden

Nadere informatie

Van belang is om te realiseren, dat de gemeente in het komende jaar van plan is, om de naleving van de voorschriften streng(er) te gaan controleren.

Van belang is om te realiseren, dat de gemeente in het komende jaar van plan is, om de naleving van de voorschriften streng(er) te gaan controleren. Brielle, december 2012 Aan de leden van BVT E 68 Betreft: BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Dames, Heren, De Drank- en Horecawetgeving schrijft voor, dat de vergunning voor het schenken van alcoholhoudende

Nadere informatie

Bestuursreglement 'alcohol in het Pinoké-clubhuis'

Bestuursreglement 'alcohol in het Pinoké-clubhuis' Bestuursreglement 'alcohol in het Pinoké-clubhuis' Vastgesteld door het Bestuur van Pinoké te Amstelveen op 7 oktober 2010 Aangepast aan de gewijzigde regelgeving per 1-1-2014 Ter kennis gebracht van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet (Model C)

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet (Model C) Gemeente Barneveld Postbus 63 3770 AB Barneveld postregistratie@barneveld.nl Aanvraagformulier Drank- en Horecawet (Model C) Wanneer tijdens een evenement alcoholhoudende drank verkocht wordt buiten een

Nadere informatie

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard.

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. (Huishoudelijk) Reglement De algemene vergadering gehouden 11-02-2008 het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Gepaste tenniskleding

Nadere informatie

Interne memo. Jeugdhonk PRESTATIEAFSPRAKEN

Interne memo. Jeugdhonk PRESTATIEAFSPRAKEN Interne memo Aan Commissie Samenleving Van A.H. Stolk - van Willigen Datum 17 september 2012 Onderwerp Beantwoording vragen Commissie Samenleving 4 september 2012 Registratienummer 12.019684 Jeugdhonk:

Nadere informatie

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING informatie workshop maatschappelijk ondernemen sociale hygiëne aed / reanimatie ehbo cursus met aed ehbo bij kinderen cursus verantwoord alcohol schenken Aanbod 2012 WORKSHOP

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT Mixed Hockey Club Roden ALCOHOL IN SPORTKANTINES

BESTUURSREGLEMENT Mixed Hockey Club Roden ALCOHOL IN SPORTKANTINES BESTUURSREGLEMENT Mixed Hockey Club Roden ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in de sportkantine van rksv VOLKEL

Bestuursreglement alcohol in de sportkantine van rksv VOLKEL Bestuursreglement alcohol in de sportkantine van rksv VOLKEL Vastgesteld in de ledenvergadering van 17 december 2001 Enigszins aangepast en geaccordeerd tijdens de bestuursvergadering van 4 maart 2013

Nadere informatie

Richtlijnen verplichte ledentaken Inter Rijswijk Vastgesteld in de Algemene Vergadering van 24 september 2015

Richtlijnen verplichte ledentaken Inter Rijswijk Vastgesteld in de Algemene Vergadering van 24 september 2015 Richtlijnen verplichte ledentaken Inter Rijswijk Vastgesteld in de Algemene Vergadering van 24 september 2015 1. Waarom deze richtlijn? Geen enkele amateur sportvereniging kan tegenwoordig nog bestaan

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Menameradiel Bezoekadres: Dyksterbuorren 16, 9036 MS Menaam Postadres: postbus 3, 9036 ZW Menaam Tel.nr.: 0518-45 29 00 E-mail: gemeente@menameradiel.nl 1. Gegevens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum 1. Statuten 1.1. Dit huishoudelijk reglement bevat slechts bepalingen ter aanvulling op de statuten van Trajanum en mag hiermee

Nadere informatie