HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.K. VOETBALVERENIGING RIJSBERGEN ( V.V.R. ) Opgericht 1 februari 1931

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.K. VOETBALVERENIGING RIJSBERGEN ( V.V.R. ) Opgericht 1 februari 1931"

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.K. VOETBALVERENIGING RIJSBERGEN ( V.V.R. ) Opgericht 1 februari 1931 Zetel, Naam en Doel Art. 1 Art. 2 Art. 3 De vereniging is gevestigd te Rijsbergen. Zij draagt de naam van R.K. V.V. Rijsbergen De kleuren van de vereniging zijn Blauw Wit De vereniging stelt zich ten doel, de beoefening van de voetbalsport. Leden Art. 4 De vereniging bestaat uit; a) Spelende leden mannelijk en vrouwelijk, onderverdeeld in senioren, junioren en pupillen b) Ondersteunende leden, rustende leden c) Ereleden d) Leden van verdienste Art. 5 Art. 6 Art. 7 Art. 7a Aanmelding als, hetzij spelend als ondersteunend lid geschiedt bij de Ledenadministratie d.m.v. een aanmeldingsformulier. Door ondertekening van het aanmeldingsformulier gaat het lid akkoord met het via automatische incasso innen van de contributie en eventuele boetes. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni Het lidmaatschap kan alleen schriftelijk via de ledenadministratie worden opgezegd. Het lid is/blijft verplicht alle financiële verplichtingen te voldoen. De ledenadministratie bevestigd de afmelding schriftelijk. De contributie wordt jaarlijks door de ledenvergadering vastgesteld, eventueel herzien. De contributie en eventuele andere financiële verplichtingen worden via automatische incasso geïnd. Leden welke niet akkoord gaan met automatische incasso betalen een door het bestuur vastgesteld bedrag extra voor de extra kosten. De contributie wordt in 2 termijnen geïnd. Sancties opgelegd door de KNVB zijnde rode/gele kaarten alsmede kosten voortkomende uit bezwaren e.d. komen, mits Bestuur anders beslist, altijd voor rekening van het betrokken lid. Via automatische incasso zullen deze sancties/kosten verrekend worden.

2 Art. 7b In tegenstelling tot de junioren elftallen ondersteunen de senioren elftallen de jaarlijkse Grote Club Actie met een elftal bijdrage van Euro 150,00 per elftal. Bedrag zal door de leider geïncasseerd worden en vervolgens afgedragen worden aan de GCA commissie. Art. 8 Leden van het bestuur, jeugdcommissie en ereleden zijn vrijgesteld van het betalen van contributie, voor de overige ondersteunende leden kan door het bestuur geheel of gedeeltelijke vrijstelling van contributie worden verleend. Art. 9 Art. 10 Art. 11 Art. 12 Art. 13 Wanneer een lid 3 maanden of langer financiële achterstand heeft, dient dit door de incasseerder/ledenadministratie aan de penningmeester te worden gerapporteerd. Deze laatste verzoekt schriftelijk om voldoening binnen een maand. Bij niet voldoening volgt een voorlopige uitsluiting of schorsing, opgelegd door het bestuur. Het bestuur bestaat uit tenminste 3 meerderjarige personen, te weten een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, die door de algemene vergadering uit de leden worden gekozen en waarvan alleen de voorzitter door de algemene vergadering in functie wordt gekozen. Het aantal bestuursleden wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Het bestuur wordt door de leden uit de algemene vergadering gekozen. De voorzitter wordt door de algemene vergadering uit het bestuur in functie gekozen. De overige functies worden door het bestuur onderling verdeeld. Waarbij het samengaan van de functies van Voorzitter, Secretaris en/of Penningmeester niet verenigbaar is. Jaarlijks treden op de algemene vergadering leden van het bestuur af, volgens een van te voren opgemaakt rooster. De aftredende bestuursleden zijn, indien zij dat wensen terstond herkiesbaar. Het bestuur is verplicht alle nodige werkzaamheden in het belang van de vereniging te verrichten en kan zich door verschillende commissies of leden in haar werkzaamheden laten bijstaan. De jeugdcommissie Art. 14 Art. 15 Art. 16 Art. 17 Art. 18 Art. 19 Art. 20 De jeugdcommissie wordt aangesteld door het voltallige bestuur. De jeugdcommissie verdeelt zelf de functies van Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en leden. De jeugdcommissie heeft een eigen kas en stelt een eigen begroting op. De penningmeester van de jeugdcommissie is verplicht om een boekhouding aan te leggen. De begroting wordt ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur. Één maal per jaar wordt de boekhouding door de penningmeester van het bestuur gecontroleerd. De jeugdcommissie is verantwoording verschuldigd aan het bestuur. In gewichtige zaken pleegt zij overleg met het bestuur. Uitgaven die niet binnen de begroting vallen worden ter goedkeuring aan het bestuur voorgelegd.

3 Art. 21 Art. 22 Art. 23 Art. 24 Art. 25 Art. 26 Art. 27 De jeugdcommissie regelt de elftalindeling in overleg met de technische staf en de jeugdcoördinator. De jeugdcommissie is gemachtigd jeugdleden aan te nemen, jeugdleden aan het bestuur voor te dragen voor schorsing of boete of royeren. Indien de meerderheid van de jeugdcommissie het vertrek verlangt van 1 of meerdere leden van de jeugdcommissie, moet het bestuur daarin een beslissing nemen en eventueel die leden ontslaan. De jeugdvoorzitter maakt deel uit van het hoofdbestuur. In zaken die de gehele vereniging aangaan, overlegt de jeugdcommissie met het bestuur. Bij vertrek van een jeugdcommissielid kunnen zowel het bestuur als de jeugdcommissie nieuwe kandidaten voorstellen. Leden van de jeugdcommissie alsmede leiders van de jeugdelftallen zijn vanzelfsprekend lid van V.V.R. Zij dienen zich hiervoor wel aan te melden met het daarvoor aanwezige aanmeldformulier. Vergaderingen / Stemmen Art. 28 Art. 29 Art. 30 Art. 31 Art. 32 Art. 33 Art. 34 Art. 35 Art. 36 Het bestuur is verplicht minstens eenmaal per 2 maanden te vergaderen. Oproep tot een bestuursvergadering moet minstens 2 dagen tevoren geschieden. Een bestuursvergadering is slechts geldig, wanneer minstens 4 leden aanwezig zijn. Minstens eenmaal per jaar, bij aanvang van het nieuwe seizoen wordt een algemene vergadering gehouden. Alle leden hebben toegang tot deze vergadering. Convoceren van een algemene vergadering geschiedt op een dusdanige wijze dat alle leden daarvan tijdig kennis kunnen nemen. Op schriftelijk verzoek van minstens 1/5 gedeelte van de leden is het bestuur verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen. Alle leden zijn stemgerechtigd volgens de in artikel 17 lid 1 van de statuten vermelde regeling. Stemmen over personen geschiedt schriftelijk tenzij de gehele algemene vergadering, op verzoek van de voorzitter, akkoord gaat met het stemmen per acclamatie. Over zaken wordt mondeling en op verzoek schriftelijk gestemd. Bindende besluiten kunnen door een algemene vergadering slechts genomen worden bij een meerderheid van stemmen. Over alle voorstellen betreffende zaken wordt, voor zover de statuten niet anders bepalen, beslist bij meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij het staken van de stemmen wordt geacht het voorstel te zijn verworpen.

4 Art. 37 Art. 38 De voorzitter heeft het recht de discussie te sluiten wanneer hij meent, dat de vergadering voldoende is ingelicht. Hij is verplicht die wederom te openen, wanneer 2/3 van de aanwezige leden hun verlangen daartoe kenbaar maakt. Van elke vergadering worden notulen gehouden in een speciaal daartoe bestemd boek. Algemeen. Art. 39 Art. 40 Art. 41 Art. 42 Art. 43 Art. 44 Art. 45 Art. 46 De werkgroep wedstrijdzaken stelt in overleg met de technische staf de Senioren en Dames elftallen samen. De te spelen wedstrijden worden op dusdanige manier kenbaar gemaakt dat elk lid daar tijdig kennis van kan nemen. Elke speler die verhinderd is om aan wedstrijden deel te nemen dient dit tijdig kenbaar te maken bij de betreffende elftalleiding. Bij een herhaald verzuim hiervan bepaald het bestuur in overleg met de werkgroep wedstrijdzaken de te nemen maatregel. Bij ernstige vergrijpen tijdens de wedstrijd dient de leider van het elftal het bestuur en de werkgroep wedstrijdzaken in te lichten. Het bestuur is bevoegd eventuele strafmaatregelen te treffen. Elke wedstrijd moet worden bijgewoond door een van te voren aangewezen elftalleider. Elk lid dat materialen van de vereniging in bruikleen heeft, is verplicht hiervoor te zorgen en op een zorgvuldige manier met de materialen om te gaan, bij verwaarlozing hiervan is hij verplicht de kostprijs te betalen. Bij uittreding of royering is een lid verplicht die materialen in te leveren bij een der bestuursleden. Dit reglement kan door elk lid opgevraagd worden en elk lid is verplicht zich aan het reglement te onderwerpen. Voor alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur.

5 HUISREGELS 1. Openingstijden kantine: Dinsdagavond, vanaf september mits er geen wedstrijden gepland staan is de kantine geopend van tot ± uur, er wordt dan alleen koffie verstrekt. Donderdagavond, van uur tot uur. Zaterdag en Zondag sluiting om uur. Indien DB toestemming geeft zijn afwijkende openingstijden mogelijk. 2. Openingstijden keuken: Zaterdag van tot uur. Zondag van tot uur. (Bij geringe vraag kan er besloten worden om de keuken eerder te sluiten). 3. Alcoholisch dranken: Volgens de Drank- en Horeca Wet wordt er geen; - Alcoholische dranken geschonken onder de 18 jaar. - Sterk alcoholische dranken geschonken onder de 18 jaar. Indirecte verstrekking van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar is niet toegestaan. Bij twijfel van de leeftijdsgrens kan de verstrekker vragen naar legitimatie via geldig leeftijdsdocument. 4. Glaswerk op terras of rondom voetbalveld: Bij alle wedstrijden mogen buiten het clubgebouw (kantine) geen dranken in een glas worden meegenomen. Met uitzondering van non-alcoholische dranken, mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers. ALCOHOL GEBRUIK BUITEN DE KANTINE IS NIET TOEGESTAAN. Aldus vastgesteld door de KNVB, district Zuid 1. Eventuele boete bij overtreding verhaald V.V.R. op de overtreder. Alcohol geschonken in de daarvoor bestemde plastic bekers mag tijdens reglementaire KNVB voetbalwedstrijden wel onder de rook overkapping genuttigd worden en op het verhoogde terras aan de voorzijde van de kantine. 5. Rook- en Drugsbeleid Roken is niet toegestaan in het clubgebouw en in de andere gebouwen van de sportaccommodatie. Het is niet toegestaan drugs te gebruiken c.q. te verhandelen op de accommodatie van V.V.R. 6. Gok of Kansspelen: Gok of kansspelen in welke vorm dan ook worden niet toegestaan in het clubgebouw.

6 7. Verstrekking consumpties: Consumpties aan de bar worden alleen verstrekt tegen contante betaling. 8. Garderobe: Gebruik van garderobe (entree) geschiedt op eigen risico, V.V.R. kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal en/of verlies. 9. Diefstal of vernieling. Bij diefstal of vernieling op de accommodatie van V.V.R. wordt er melding, aangifte gedaan bij de politie. 10. Inlevering waardevolle spullen: Op het wedstrijdsecretariaat kan men bij de dienstdoende medewerker zonder kosten een kluisje huren. 11. Gebruik kleedlokaal: In het kleedlokaal is roken en gebruik eigen meegebrachte dranken niet toegestaan. 12. Geplande activiteiten: Geplande activiteiten waarvoor kantine geopend moet zijn dienen minimaal 3 weken voor aanvang bekend te zijn bij de werkgroep kantine.

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Nieuw Schoonebeek, 23 augustus 2004 Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam Schoonebeek. Zij is gevestigd te Nieuw Schoonebeek. De verenigingskleuren

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 Clubreglement 1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 1.1 Bestuurssamenstelling Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Bestuurslid: Berry Verheijden Bestuurslid: Ad van Beek 1.2 Lidmaatschap a. De aanmelding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011

Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011 Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011 Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende Reglement gebruik Tennispark Smalhorst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko Versie: 28-01-2016 Uit de statuten: Artikel 10: 3. Bij huishoudelijk reglement kunnen nadere regelen aangaande de vergaderingen van- en de besluitvorming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC

Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC november 2011 Oude-Tonge Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC Artikel 1 De vereniging draagt de naam sportvereniging DBGC. Zij is gevestigd te Oude Tonge. De kleuren van de vereniging zijn: blauw/wit. Het

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Art. 1. Naam, doel en zetel De vereniging draagt de naam v.v. EENDRACHT ARNHEM Zij heeft haar zetel te Arnhem. Het doel van de vereniging en de middelen daartoe

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen.

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen. 1 Huishoudelijk Reglement Afdeling Voetbal Zwaluwen Utrecht 1911 (Vastgesteld door de ALV Voetbal op 7 juni 2017) Artikel 1 Afdeling voetbal 1. De afdeling voetbal van de omni vereniging Zwaluwen Utrecht

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1 Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban Rechten en plichten van de leden Artikel 1 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

*** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van ***

*** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van *** 1 Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2019 - concept *** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van 28-1-2019*** Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement per

Huishoudelijk reglement per Huishoudelijk reglement per 30-12-2013 RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan ter plaatse geldende verenigingsreglementen, waaronder het park-

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN =====================================================

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement RSC Alliance

Huishoudelijk reglement RSC Alliance Huishoudelijk reglement RSC Alliance Vastgesteld in ALV d.d. 20 augustus 2008 Gewijzigd op 14 september 2010 Inhoudsopgave Artikel 1. Naam en Zetel...3 Artikel 2. Doel en Duur van de vereniging...3 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart

Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart Vastgesteld in de ALV vergadering d.d. 7 november 2011 Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-modelstatuten

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Statuten

R.K.S.V. Ulysses. Statuten R.K.S.V. Ulysses Statuten Inhoudsopgave 1 Naam en zetel... 3 2 Duur... 3 3 Doel... 3 4 Middelen... 3 5 Leden... 3 6 Verkrijging van het lidmaatschap... 4 7 Beëindiging van het lidmaatschap... 4 8 Geldmiddelen...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN DE VOETBALVERENIGING V.V. DE WILPER BOYS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN DE VOETBALVERENIGING V.V. DE WILPER BOYS HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN DE VOETBALVERENIGING V.V. DE WILPER BOYS Versie 1.1 15/01/2017 Pagina 1 van 8 1. Algemene bepalingen 1.1. De voetbalvereniging draagt de naam V.V.

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 )

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt onderverdeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Huishoudelijk Reglement

R.K.S.V. Ulysses. Huishoudelijk Reglement R.K.S.V. Ulysses Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave 1 Naam en Zetel... 3 2 Duur, doel en middelen ter beschikking van het doel:... 3 3 Leden... 3 4 Werkende leden... 3 5 Ondersteunende leden... 3 6

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging genaamd Vv de Treffer 16, hierna te noemen "de vereniging"

Nadere informatie

Nederlands Handbal Verbond

Nederlands Handbal Verbond HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING V.A.K.O. te Vries Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV V.A.K.O. Sinds 20 oktober 1994 afdeling van Sportfederatie

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 Huishoudelijk Reglement (Versie 2011) Artikel 1 In dit reglement Het bestuur: De bond: Leden: Statuten: wordt verstaan onder: Het bestuur van de vereniging Amstel Tijgers

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West V.V. Dieze-West heet u of uw zoon of dochter van harte welkom bij de club. V.V. Dieze-West speelt zijn thuiswedstrijden op het Sportpark het Hoge Laar. Luttekeweg 15A

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. GLIMMEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. GLIMMEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. GLIMMEN Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-statuten voor voetbalverenigingen. Artikel 1, Algemene bepalingen 1. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement [januari 2016] Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.V. PhARO Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang BIJLAGE 6 HUIDIGE STATUTEN VAN DE VERENIGING SOERENS BELANG Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag Soeren, gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp

Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp Het huishoudelijk reglement van SV Nootdorp is een verzameling van regels en bepalingen ter ondersteuning van de statuten van SV Nootdorp. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard.

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. (Huishoudelijk) Reglement De algemene vergadering gehouden 11-02-2008 het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Gepaste tenniskleding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement TENNISCLUB HEETEN T.C. HEETEN Rechten en verplichtingen der leden. ARTIKEL 1: Aanmelding dient te geschieden door middel van een schriftelijke opgave bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING Philips Hengelsportvereniging bladzijde 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING LEDEN Artikel 1. Leden zijn gewone leden en ereleden. Verder kent de vereniging jeugdleden en buitengewone

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Algemeen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Artikel 1 1. Dit huishoudelijk reglement is conform artikel 21 lid 3 van de statuten van Next Volley Dordrecht vastgesteld tijdens

Nadere informatie

Bijlage 2. - pupillen en aspiranten - junioren - senioren - ere-leden

Bijlage 2. - pupillen en aspiranten - junioren - senioren - ere-leden Bijlage 2 Notitie vergelijk oude versie HR / voorgestelde wijzigingen Deze notitie geeft steekpuntsgewijs de wijzigingen in het HR weer zoals die door het bestuur van UOW 02 voorgesteld worden. De lezer

Nadere informatie

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan.

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zeevrouwenkoor StormVrouwen Artikel 1 ALGEMEEN 1. Het koor is opgericht op 27-11-2012 en statutair vastgelegd als vereniging op 20-10-2016. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Tennisvereniging Presikhaaf Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende (digitale) afhangreglement en aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Hoofdstuk 1 LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING Aanvullend op de statuten artikel 6.1 t/m 6.4 Artikel 6.1.1 : Zij, die lid van de vereniging willen worden geven zich op doormiddel van het daartoe bestemde (website)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TC DE LINDEN januari Rechten en verplichtingen der leden. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TC DE LINDEN januari Rechten en verplichtingen der leden. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TC DE LINDEN januari 2012. Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 1.1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur vast te stellen baanreglement,

Nadere informatie