Nederlands Handbal Verbond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlands Handbal Verbond"

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING V.A.K.O. te Vries Opgericht Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV V.A.K.O. Sinds 20 oktober 1994 afdeling van Sportfederatie V.A.K.O.

2 Huishoudelijk reglement Handbalvereniging V.A.K.O. INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL ALGEMEEN 1 LEDEN 2 AANMELDEN LIDMAATSCHAP 3 HET LIDMAATSCHAP 4 EINDE LIDMAATSCHAP 5 CATEGORIE 6 CONTRIBUTIE 7 BEGUNSTIGERS 8 OVERIGE INKOMSTEN 9 BESTUUR 10 COMMISSIES 11 BESTUURS - en COMMISSIEVERGADERINGEN 12 ALGEMENE LEDENVERGADERING 13 STRAFFEN, SCHORSEN, ROYEREN 14 VERENIGINGSTENUE 15 WEDSTRIJDEN 16 BOETES OPGELEGD DOOR HET NEDERLANDS HANDBAL VERBOND 17 TOERNOOIEN 18 TEAMUITJES 19 TAKEN EN VRIJWILLIGE ACTIVITEITEN 20 SLOTBEPALINGEN 21

3 ALGEMEEN Artikel 1 Het Huishoudelijk Reglement regelt de toepassing van de in de Statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en werkzaamheden van de vereniging. Conform het bepaalde in de Statuten d.d. 20 oktober 1994, artikel 21 is de Algemene Vergadering bevoegd een Huishoudelijk Reglement vast te stellen. Met de in dit Huishoudelijk Reglement benoemde jeugdleden worden de juniordeelnemers bedoeld zoals beschreven in de Statuten van de vereniging. Het Huishoudelijk Reglement is van kracht zolang dit door de Algemene Vergadering of bij Algemene Maatregel van het Bestuur niet wordt gewijzigd. Deze wijziging dient in de eerst volgende Algemene Vergadering goedgekeurd te worden. Naast de Statuten van de vereniging en het Huishoudelijk Reglement zijn tevens het bepaalde in het Masterplan, de regelgeving van het Nederlands Handbal Verbond en de wettelijke regelgeving van toepassing. Artikel 2 LEDEN Naast hetgeen in de Statuten van de vereniging, artikel 5 is bepaald, wordt hieraan het volgende toegevoegd. a. spelende leden, met een leeftijd van tenminste 16 jaar of ouder. Zij kunnen deelnemen aan alle activiteiten van de vereniging b. niet - spelende leden, die op grond van hun activiteiten lid dienen te zijn van het Nederlands Handbal Verbond, zij kunnen deelnemen aan alle activiteiten van de vereniging c. niet - spelende leden, die alleen trainen en geen wedstrijden spelen, zij kunnen deelnemen aan alle activiteiten van de vereniging d. Jeugdleden, zij die de leeftijd van 16 jaar of ouder nog niet hebben bereikt. Ook zij kunnen deelnemen aan alle activiteiten van de vereniging; e. Ondersteunende leden, die geen lid behoeven te zijn van het Nederlands Handbal Verbond, zij kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten van de vereniging. f. Ereleden of Leden van Verdienste, kunnen alleen lid van de vereniging zijn waarvan de bijzondere verdiensten met een zodanige benoeming door de Algemene Ledenvergadering zijn erkend.

4 AANMELDEN LIDMAATSCHAP Artikel 3 Naast hetgeen in de Statuten van de vereniging, artikel 6 is bepaald, wordt hieraan het volgende toegevoegd. 1. De aanmelding geschiedt schriftelijk door middel van door het bestuur ter beschikking te stellen formulier(en) en/of vragenlijst(en). 2. Het bestuur kan eisen dat de in de formulier(en) en vragenlijst(en) vermelde gegevens door deugdelijke bewijsstukken worden gestaafd. Artikel 4 HET LIDMAATSCHAP 1. Een aspirant lid heeft de mogelijkheid om, zonder verdere verplichtingen, drie proeftrainingen te volgen tijdens de reguliere trainingen. 2. Het lidmaatschap voor leden die alleen trainen en geen wedstrijden spelen is alleen mogelijk voor: leden die bij aanvang van het seizoen (voor 1 augustus) aangeven alleen te willen trainen gedurende het hele seizoen. leden die bij aanvang van het seizoen (voor 1 augustus) aangeven langdurig geblesseerd te zijn en (naar verwachting) niet eerder kunnen meespelen dan in de tweede helft van het seizoen (na 31 december). Zodra deze leden weer gaan wedstrijdspelen zal de normale contributie in rekening worden gebracht. Deze mogelijkheid is dus niet beschikbaar voor leden die: geblesseerd raken na aanvang of gedurende het seizoen kiezen om te stoppen met wedstrijdspelen na aanvang of gedurende het seizoen 3. Onverminderd het bepaalde in het vorige artikel wordt men als lid of jeugdlid ingeschreven in de registers van de vereniging op de datum van ontvangst van de aanmelding. 4. Spelende leden, niet spelende leden, als bedoeld in artikel 2 lid b en lid c van dit reglement, en jeugdleden zullen uiterlijk op de in het vorige lid bedoelde datum door de vereniging worden aangemeld als lid van het Nederlands Handbal Verbond. 5. De in het vorige lid bedoelde leden en jeugdleden dienen zich derhalve te onderwerpen aan de voorschriften en bepalingen die door het Nederlands Handbal Verbond aan bedoeld lidmaatschap zijn verbonden.

5 6. Leden en jeugdleden dienen de aanwijzingen van of door het bestuur, dan wel namens het bestuur, strikt op te volgen, dienen de goede sportmanieren in acht te nemen en zich te onthouden van onbehoorlijk gedrag. 7. Leden en jeugdleden mogen, behoudens nadrukkelijke goedkeuring van het bestuur, niet voor andere verenigingen uitkomen in handbalwedstrijden die georganiseerd zijn door het Nederlands Handbal Verbond. Artikel 5 EINDE LIDMAATSCHAP Naast hetgeen in de Statuten van de vereniging, artikel 7 is bepaald, wordt hieraan het volgende toegevoegd. 1. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van één seizoen en vervolgens stilzwijgend verlengd voor telkens één seizoen. 2. Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren bij de ledenadministrateur (vako@handbal.nl) vóór 1 mei van ieder jaar. 3. Een verzoek tot tussentijdse beëindiging kan worden gedaan bij het bestuur. Het bestuur beslist of in zeer uitzonderlijke gevallen aan dit verzoek tegemoet wordt gekomen. Artikel 6 CATEGORIE De spelende leden en jeugdleden worden ingedeeld in de categorieën, zoals deze door het Nederlands Handbal Verbond zijn vastgesteld. Artikel 7 CONTRIBUTIE 1. De jaarlijkse bijdrage (contributie) wordt per verenigingsjaar vastgesteld door de Algemene Vergadering, welke in de maand juni voorafgaand aan het nieuwe verenigingsjaar wordt gehouden. 2. Voor de bepaling van de leeftijd wordt uitgegaan van de leeftijd op de eerste dag van het boekjaar, zijnde 1 juli. 3. Voor leden die ook actief zijn bij de Federatie aangesloten voetbal- en/of gymnastiekvereniging geldt een afwijkende contributie. 4. Voor leden die alleen trainen geldt een afwijkende contributie. Deze bedraagt 65% van de reguliere contributie.

6 5. Vanaf het 4 de gezinslid uit één gezin, dat lid is van één van de verenigingen van de federatie, is geen contributie verschuldigd. 6. Bij beëindiging van het lidmaatschap, tijdens het seizoen, dient men te allen tijde het volledige contributiebedrag aan de vereniging te voldoen. 7. De contributie wordt geïnd door de Federatie. 8. De contributie wordt in principe door middel van automatische incasso per seizoen in 10 termijnen geïnd. 9. Degene, die de voorkeur geven aan voldoen van de contributie door middel van een acceptgiro betalen een door de Federatie vast te stellen extra bedrag aan administratiekosten. Deze inning geschiedt in twee termijnen. 10. Kaderleden (o.a. bestuursleden, leiders, trainers, verenigingsscheidsrechters, die ingevolge de reglementen van het Nederlands Handbal Verbond als lid geregistreerd dienen te zijn en daarnaast geen spelend lid zijn, zijn vrijgesteld van het betalen van contributie. 11. Het, niet tijdig, dan wel onvolledig betalen van de contributie wordt aangemerkt als wanbetaling. Dit kan uiteindelijk leiden tot een royement. Hetgeen men overigens niet van de betalingsverplichting ontslaat. 12. Kosten, als incassokosten, die door de vereniging worden gemaakt in verband met het niet nakomen van betalingsverplichtingen worden op het lid verhaald. Artikel 8 BEGUNSTIGERS 1. Begunstigers kunnen zowel natuurlijke als niet-natuurlijke personen zijn. 2. Indien een begunstiger (sponsor) een bijdrage in geld en /of natura wenst te verstrekken kan het bestuur met die begunstiger een schriftelijke overeenkomst aan gaan, wanneer dit wenselijk is voor beide partijen. 3. Opbrengsten uit sponsoring, reclame-uitingen en activiteiten komen in principe ten goede van de algemene geldmiddelen of een van te voren vastgesteld doel. Artikel 9 OVERIGE INKOMSTEN Overige inkomsten kunnen zijn: alle, niet hiervoor genoemde, inkomsten, welke langs wettige weg worden of kunnen worden verkregen. Deze inkomsten komen in principe ten goede van de algemene middelen of een van te voren vastgesteld doel.

7 BESTUUR Artikel Het bestuur zorgt voor de juiste toepassing van de Statuten van de vereniging, het Huishoudelijk Reglement en de verordeningen van de vereniging. Het bestuur voert de besluiten uit van de Algemene Vergadering, voor zover deze niet in strijd zijn met de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging. 2. Het bestuur kan uit de leden van de vereniging commissies benoemen, voor zover het deze nodig acht bij de uitoefening van zijn taak. 3. Het bestuur kan de leden, die zich niet houden aan de bepalingen van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement, straffen, schorsen of royeren. Een en ander met inachtneming van de bepalingen in artikel 14 van dit reglement. 4. Het bestuur bestaat uit tenminste vijf leden zijnde een: Voorzitter Secretaris Penningmeester Algemeen lid Algemeen lid 5. Indien het bestuur niet compleet is, belast een lid van het bestuur zich met de kandidatuur voor één of meer leden. Het bestuur beslist over een voorlopig lidmaatschap. Bij voorkeur is het algemeen lid afkomstig uit één van de ingestelde commissies. 6. Het gekozen bestuurslid treedt in plaats van de vacature. De benoeming van het bestuurslid geschiedt in de eerst volgende Algemene Vergadering 7. Een bestuurslid wordt voor een periode van drie jaar gekozen en is na deze drie jaar reglementair aftredend en eventueel direct herkiesbaar. 8. Voorzitter, secretaris en penningmeester treden in principe niet tegelijk af. 9. Conform de Statuten van de vereniging, artikel 11 is er een rooster van aftreden opgesteld. Deze is als volgt: Functie Aftredend in de jaren Voorzitter Secretaris Penningmeester Algemeen lid Algemeen lid

8 COMMISSIES Artikel Met uitzondering van de kascommissie, worden de overige commissies, alsmede de leden van die commissies benoemd door het bestuur. De overige commissies betreffen de: Technische Commissie ( TC ) Jeugd / Promotie Commissie ( JPC ) De leden van de kascommissie worden, conform artikel 16, lid 1 van de Statuten van de vereniging, benoemd door de Algemene Ledenvergadering. 2. De commissies staan, elk op het haar toegewezen werkterrein, het bestuur bij in de vervulling van zijn taak. 3. Bestuursleden hebben altijd toegang tot de vergaderingen van de commissies. 4. a. De commissie benoemt uit haar leden een voorzitter. De voorzitter is onder andere belast met het vaststellen van vergaderdata en de verslaglegging van de vergaderingen van de commissie, waarvan tenminste de besluiten / actielijst naar de secretaris van de vereniging wordt gezonden. b. Uiterlijk één maand voor aanvang van het verenigingsjaar dienen de commissies een werkplan, c.q. programma met een daarbij behorende begroting in bij het bestuur. Dit werkplan zal worden getoetst door het bestuur. Er zal schriftelijke toestemming worden verleent aan de betreffende commissie over het werkplan, c.q. programma en de daarbij behorende begroting. c. Uiterlijk één maand na afloop van het verenigingsjaar dienen de commissies een jaarverslag over het afgelopen verenigingsjaar in bij het bestuur. Dit verslag zal worden besproken op de algemene ledenvergadering. Artikel 12 BESTUURS-en COMMISSIEVERGADERINGEN 1. Vergaderingen van het bestuur en van eventuele commissies worden belegd door de respectievelijke voorzitters. 2. De bestuursvergadering zal minimaal eens per twee maanden plaatsvinden. 3. De commissievergadering minimaal vier maal per seizoen. 4. De voorzitter is verplicht een vergadering bijeen te roepen, indien tenminste drie leden van het bestuur of de commissies dat verzoeken. 5. Bestuurs-en commissievergaderingen moeten tenminste vier dagen van tevoren ter kennis van de betreffende leden worden gebracht. Uitsluitend in spoedeisende gevallen kan op kortere termijn een vergadering worden belegd.

9 6. Het bestuur en de commissies kunnen slechts geldige besluiten nemen, indien daarbij de volstrekte meerderheid van de leden van het bestuur of van de commissies aanwezig is. 7. Besluiten worden genomen met gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de voorzitter. 8. Van elke gehouden bestuurs-en commissievergadering wordt een verslag gemaakt en tenminste, een besluiten / lijst vastgesteld. Artikel 13 ALGEMENE LEDENVERGADERING 1. Jaarlijks wordt er tenminste één Algemene Ledenvergadering gehouden, conform de bepalingen in de artikelen 15 t/m 18 van de Statuten van de vereniging. 2. Een tweede Algemene Ledenvergadering zal worden gehouden begin juni waar in ieder geval de hoogte van de contributie voor het komende seizoen wordt bepaald en de verslagen van de commissies worden besproken. 3. Leden worden via het door hun opgegeven mailadres per mail uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering. 4. De uitnodiging zal ook worden geplaatst op de website van de vereniging. Artikel 14 STRAFFEN, SCHORSEN, ROYEREN Leden- en jeugdleden die niet voldoen aan de in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging omschreven plichten of wangedrag vertonen tijdens bijeenkomsten of wedstrijden kunnen door het bestuur worden gestraft, geschorst of geroyeerd. Naast hetgeen is bepaald in de Statuten van de vereniging, artikel 7 en 8, wordt hieraan het volgende toegevoegd. 1. Het bestuur kan de volgende straffen opleggen: a. berisping, al dan niet met openbaarmaking binnen de vereniging; b. vergoeding van schade, ingeval de vereniging en /of anderen geldelijk nadeel hebben van wangedrag of plichtverzaking; c. uitsluiting van het deelnemen aan één of meerdere wedstrijden, lessen of trainingen; d. verbod tot het betreden van leslokalen, trainingsruimten, velden, sporthallen en van de foyer.

10 2. De betrokkene wordt met opgaaf van redenen door het bestuur in kennis gesteld van de opgelegde straf waarbij de betrokkene wordt gewezen op het recht van beroep. Indien de betrokkene van dit recht geen gebruik maakt, treedt de straf in werking vier dagen nadat de mededeling aan de betrokkene is gedaan. De betrokkene kan tegen een straf, als hiervoor bedoeld, binnen vier dagen na verzending van de mededeling bij het bestuur beroep aantekenen, in welk geval die straf wordt uitgesteld tot de Algemene Ledenvergadering uitspraak heeft gedaan. 3. Voor bepalingen inzake royeren en schorsing wordt verwezen naar de Statuten van de vereniging. Artikel 15 VERENIGINGSTENUE 1. De spelende leden- en jeugdleden zijn, tijdens wedstrijden, verplicht het voorgeschreven verenigingstenue te dragen, voor zover het aan de leden ter beschikking wordt gesteld. 2. Het verenigingstenue bestaat uit: geel / rood shirt en rode broek. Artikel 16 WEDSTRIJDEN / TRAININGEN 1. Spelende leden en jeugdleden, die, behoudens overmacht, verhinderd zijn gevolg te geven aan een ontvangen uitnodiging voor het spelen van ( een ) wedstrijd(en), dienen per omgaande, doch uiterlijk 24 uren voor aanvang van de wedstrijd(en), hiervan kennis te (doen) geven aan de door het bestuur aangewezen begeleider van het betreffende team. 2. Afmelding voor een training geschiedt conform de afspraken die de trainer met het team hier aan het begin van het seizoen over maakt. 3. Een team is verplicht een vastgestelde wedstrijd te spelen. Als door uitzonderlijke en onvoorziene omstandigheden een wedstrijd niet gespeeld kan worden dan dient het bestuur en het wedsstrijdsecretariaat hier per ommegaande van op de hoogte gebracht te worden. Boetes in verband met het niet nakomen van deze verplichting zonder goedkeuring van het bestuur zullen op het team worden verhaald. Artikel 17 BOETES OPGELEGD DOOR HET NEDERLANDS HANDBAL VERBOND Boetes (persoonlijke- en teamboetes) welke worden opgelegd door het Nederlands Handbal Verbond en welke het gevolg zijn van (herhaalde) nalatigheid zullen door het bestuur worden verhaald op de individuele speler of het betreffende team. Deze boetes dienen door de betrokkene afgedragen te worden aan de penningmeester.

11 TOERNOOIEN Artikel 18 Voor het deelnemen aan toernooien wordt jaarlijks een budget beschikbaar gesteld door de vereniging. De hoogte en de samenstelling van dit budget wordt jaarlijks bij de Algemene Ledenvergadering bekend gemaakt. Een verzoek tot deelname aan toernooien buiten dit budget kan worden ingediend bij het bestuur. Het bestuur kan in dat geval besluiten dat deelname aan het toernooi voor eigen rekening komt van de deelnemers. Artikel 19 TEAMUTIJES Teamuitjes worden, tenzij anders afgesproken, niet uit hoofde van of namens de vereniging georganiseerd. Dergelijke, zelf georganiseerde, uitjes vallen onder eigen verantwoordelijkheid en eigen risico van de deelnemers. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor het nakomen van financiële verplichtingen en aan het aangaan van de eventueel van toepassing zijnde verzekeringen. Artikel 20 TAKEN EN VRIJWILLIGE ACTIVITEITEN Van de leden wordt gevraagd zich beschikbaar te stellen voor activiteiten en taken ten behoeve van de vereniging. Dit heeft onder andere betrekking op: Bemannen van de wedstrijdtafel / deelname ordedienst Fluiten van jeugdwedstrijden / verenigingsscheidsrechter Verlenen van hand- en spandiensten voor de activiteiten van Technische commissie, Jeugdcommissie en PR-commissie. Deelname in commissies Artikel 21 SLOTBEPALINGEN 1. Alle leden en jeugdleden worden geacht het Huishoudelijk Reglement van de vereniging te kennen. Het Huishoudelijk Reglement is beschikbaar op de website van de vereniging. 2. In gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur. Aldus opgemaakt en vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering: 6 oktober 2014

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Trias Shorttrack Leeuwarden

Trias Shorttrack Leeuwarden HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trias Shorttrack Leeuwarden Art. 1 Definities Vereniging - Vereniging Trias Shorttrack Leeuwarden, opgericht d.d. 20 december 1996 (voorheen Stichting Verenigde Leeuwarder IJsclubs

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008.

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Sportvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Algemeen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Artikel 1 1. Dit huishoudelijk reglement is conform artikel 21 lid 3 van de statuten van Next Volley Dordrecht vastgesteld tijdens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Handbalvereniging Brummen. Zij werd opgericht op 5 februari 1946 en is gevestigd te Brummen. De kleuren

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Nieuw Schoonebeek, 23 augustus 2004 Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam Schoonebeek. Zij is gevestigd te Nieuw Schoonebeek. De verenigingskleuren

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT Art. 1 Lidmaatschap Art. 2 Algemene Vergadering Art. 3 Bestuur Art. 4 Commissies Art. 5 Geldmiddelen Art. 6 Website Art. 7 Wedstrijden Art. 8

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede 1 Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede Het doel van dit Huishoudelijk Reglement is duidelijk op schrift stellen wat de regels zijn binnen Survivalrunners D RAN! Neede, inzake betalingen,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION Algemeen. Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Dutch Corporate Finance Association, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING SPIRIT Voorgelegd: ALV 07-07-2018 Vastgesteld: ja Aanpassing 2018: Artikel 3 Aanwijzingen, toevoeging lid 2 Gedragscode/ - regels Artikel 6 Kleding, gewijzigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen.

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen. 1 Huishoudelijk Reglement Afdeling Voetbal Zwaluwen Utrecht 1911 (Vastgesteld door de ALV Voetbal op 7 juni 2017) Artikel 1 Afdeling voetbal 1. De afdeling voetbal van de omni vereniging Zwaluwen Utrecht

Nadere informatie

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1.

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging DE BEUKHOEVE, Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1. STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. * Naam en zetel Artikel 1. a. De vereniging draagt de naam: "Volkstuindersvereniging De Beukhoeve" en is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012 Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012 Artikel 1 Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d. 09-11-2006 Artikel 1 Kleuren en embleem van de vereniging 1. De kleuren van de vereniging zijn blauw-geel. 2. Het embleem van de vereniging is een gestileerde

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Oud Wassenaer en is gevestigd te Wassenaar. Statuten Statuten (laatstelijk gewijzigd in 1984) Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar. Doel Artikel 2. De vereniging

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Basketbal Vereniging Groningen. Algemene Indeling

Huishoudelijk Reglement Basketbal Vereniging Groningen. Algemene Indeling Algemene Indeling 1. Algemeen. 2. Lidmaatschap. 3. Bestuur / Leden. 4. Ledenvergadering. 5. Stemmen. 6. Boetes en Straffen. 7. Aansprakelijkheid en Verzekering 8. Wijzigingen huishoudelijk reglement. 9.

Nadere informatie

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan.

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zeevrouwenkoor StormVrouwen Artikel 1 ALGEMEEN 1. Het koor is opgericht op 27-11-2012 en statutair vastgelegd als vereniging op 20-10-2016. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Hoofdstuk 1 LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING Aanvullend op de statuten artikel 6.1 t/m 6.4 Artikel 6.1.1 : Zij, die lid van de vereniging willen worden geven zich op doormiddel van het daartoe bestemde (website)

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Twente 05

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Twente 05 Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Twente 05 Preambule TC JC CvB Nevobo Technische Commissie Jeugdcommissie Commissie van Beroep Nederlandse Volleybalbond, de overkoepelende organisatie, waarbij

Nadere informatie

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS STATUTEN van de HELLEVOETSLUIS Statuten muziekvereniging Sempre Crescendo Hellevoetsluis 1 / 6 Statuten van de muziekvereniging Sempre-Crescendo te Hellevoetsluis Naam en zetel Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vastgesteld conform artikel 12 Statuten door het bestuur op 5 juli 2017 2017 Stichting Perspectiefverklaring Wissenraet Van Spaendonck Tilburg B.V. versie 17.02 / 23 juni 2017 /

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86)

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) Huishoudelijk reglement van de Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) ================================================= Hoofdstuk I: Van de leden. Wijze van toetreden van gewone leden. Artikel 1. 1. Personen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater per 1 augustus 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1 Volleybalvereniging De Kater is een sectie van de omnivereniging De Kater. De sectie is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder a Vereniging: IJsvereniging Doetinchem 96 b bestuur: het bestuur van de Vereniging; c statuten: de statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/Rinsma Fashion (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS.

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND. Opgericht 18 september 1959. NAAM EN ZETEL. 1 1. De vereniging is genaamd "ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND", hierna te noemen "A.B.T.T.B.",

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie