College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 november 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 november 2014"

Transcriptie

1 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 november 2014 Samenstelling: Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw Christel Geerts, schepen; mevrouw Sofie Heyrman, schepen; mevrouw Annemie Charlier, schepen; de heer Gaspard Van Peteghem, schepen; mevrouw Marijke Henne, schepen; de heer Wout De Meester, schepen; de heer Carl Hanssens, schepen; de heer Mike Nachtegael, schepen De heer Johan Verhulst, stadssecretaris; de heer Ronan Rotthier, adjunct-stadssecretaris Afwezig: De heer Peter Buysrogge, schepen De voorzitter opent de besloten zitting om uur. Algemene financiering. Dienst boekhouding. Stadsbudget 2014: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de lijsten van de definitieve vastleggingen vast te stellen vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Kasteel Walburg: renovatie stookplaats: toewijzing op basis van de uitslag van de open aanbesteding, de renovatie van de stookplaats in kasteel Walburg toe te wijzen aan de firma Total Energy Solutions bvba, Doelstraat 32, 2530 Berlaar, voor een bedrag van ,40 EUR, btw verlegd.

2 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst boekhouding. Politiebegroting: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de definitieve vastleggingen en de rechten vast te stellen en de facturen goed te keuren vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college. Het betreft: - definitieve vastleggingen: van nr tot en met nr. 1420; - acturen: van nr tot en met 1758; - vastgestelde rechten: - Algemeen beleid en veiligheid. Dienst mobiliteit. Tijdelijke politieverordening op het verkeer naar aanleiding van de verplaatste donderdagse markt op donderdag 27 november 2014: uitvaardiging volgende tijdelijke politieverordening op het verkeer uit te vaardigen naar aanleiding van de verplaatste donderdagse markt op donderdag 27 november 2014: * op donderdag 27 november 2014 van uur tot uur zijn het Hendrik Heymanplein en de Castrodreef afgesloten; * er geldt parkeerverbod op het Hendrik Heymanplein: - op volledige parkeerplein - op parkeerstroken op rijbaan tussen Grote Markt en Hoveniersstraat (langs beide zijden van rijbaan) - op rijbaan tussen Monseigneur Stillemansstraat en rijbaan van Hendrik Heymanplein (tussen Grote Markt en Hoveniersstraat); * er geldt parkeerverbod in de Castrodreef tussen Hendrik Heymanplein en rijbaan naast de Castrohof (= toegangsweg naar bewonersparking en naar parkeergebouw van CM); * er geldt verbod van doorrij: - op Hendrik Heymanplein: tussen Grote Markt en Hoveniersstraat (in beide richtingen) - vanaf Monseigneur Stillemansstraat, richting bibliotheek, tot rijbaan tussen Grote Markt en de Castrodreef - in de Castrodreef: tussen Hendrik Heymanplein en rijbaan naast de Castrohof (= toegangsweg naar bewonersparking en naar parkeergebouw van CM) * er geldt verbod van doorrij, uitgezonderd plaatselijk verkeer met doodlopende weg: - in de Castrodreef: vanaf Nieuwstraat, richting Hendrik Heymanplein, tot rijbaan naast de Castrohof (= toegangsweg naar bewonersparking en naar parkeergebouw van CM) - in Nieuwstraat: vanaf Kroonmolenstraat, richting de Castodreef, tot de Castrodreef.

3 Artikel 2 dat overtredingen van deze politieverordening zullen worden bestraft voor zover door wetten, besluiten en politieverordeningen geen zwaardere straffen zijn voorzien. Artikel 3 een afschrift van deze beraadslaging over te maken aan de heer voorzitter van de politierechtbank en de heer griffier van de rechtbank van eerste aanleg. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. Openbare werken - wegen: sneeuw- en ijzelbestrijding op fietspaden Sinaai, Belsele en Nieuwkerken: toewijzing de raamovereenkomst van minimum 1 jaar en maximum 4 jaar voor de sneeuw- en ijzelbestrijding op 22 km fietspaden in de deelgemeente Sinaai en een deel van Belsele en op de fietspaden in de deelgemeente Nieuwkerken, tijdens de dienstjaren als volgt toe te wijzen: - perceel 1 Sinaai en Belsele: aan de firma Dhauwe bvba, Heirbaan 13, 9220 Hamme, BE , tegen volgende tarieven: - 22,50 EUR + 4,73 EUR (21 % btw) = 27,23 EUR per kwartier van maandag tot en met zaterdag overdag (6u - 22u) - 28,20 EUR + 5,92 EUR (21 % btw) = 34,12 EUR per kwartier van maandag tot en met zaterdag 's nachts (22u - 6u) - 33,75 EUR + 7,09 EUR (21 % btw) = 40,84 EUR per kwartier op zondag (0u - 24u) - perceel 2 Nieuwkerken: aan de firma Stoop Projects, Gentseweg 299, 9120 Beveren, BE , tegen volgende tarieven: - 20 EUR + 4,20 EUR (21 % btw) = 24,20 EUR per kwartier van maandag tot en met zaterdag overdag (6u - 22u) - 25 EUR + 5,25 EUR (21 % btw) = 30,25 EUR per kwartier van maandag tot en met zaterdag 's nachts (22u - 6u) - 30 EUR + 6,30 EUR (21 % btw) = 36,30 EUR per kwartier op zondag (0u - 24u). Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Aanbrengen van thermoplastische wegmarkeringen: betaalbaarstelling vorderingsstaat 1 de vorderingsstaat 1 in het kader van het aanbrengen van thermoplastische wegmarkeringen, samen met het bijhorende proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door de dienst signalisatie, goed te keuren en een bedrag van ,24 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van De Groote Gaston nv, Ambachtsweg te 9820 Merelbeke. De btw t.b.v ,40 EUR wordt aan de Belgische staat betaald.

4 Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Beheer van regen- en afvalwater. Rioproject Begijnenstraat - Heistraat (deel): betaalbaarstelling vorderingsstaat 18 de vorderingsstaat 18 voor het rioproject Begijnenstraat - Heistraat (deel), samen met het bijbehorende proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door het studiebureau Irtas uit Sint-Niklaas, goed te keuren en een bedrag van ,23 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van de aannemer, de firma Heijmans Infra nv, Steenwinkelstraat 640 te 2627 Schelle. De btw t.b.v ,83 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische staat betaald. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Rioproject Uilenstraat: betaalbaarstelling vorderingsstaat 7 de vorderingsstaat 7 in het kader van het rioproject Uilenstraat, samen met het bijbehorend proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door studiebureau Evolta uit Moerbeke, goed te keuren en een bedrag van 5.874,65 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van Heijmans Infra nv, Steenwinkelstraat 640 te 2627 Schelle. De btw t.b.v. 308,42 EUR wordt aan de Belgische Staat betaald. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Rioproject Kerkstraat: betaalbaarstelling vorderingsstaat 8 de vorderingsstaat 8 in het kader van het rioproject Kerkstraat, samen met het bijbehorende proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door studiebureau Irtas uit Sint-Niklaas, goed te keuren en een bedrag van ,92 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van Heijmans Infra nv, Steenwinkelstraat 640 te 2627 Schelle. De btw t.b.v ,55 EUR wordt aan de Belgische staat betaald.

5 Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Onbevaarbare waterlopen: waterlopen : sluiten openbaar onderzoek en advies verlenen aan deputatie het openbaar onderzoek (22 oktober 2014 tot en met 10 november 2014), te sluiten en gunstig advies te verlenen aan de deputatie betreffende de vraag van: - het stadsbestuur van Sint-Niklaas, Grote Markt 1 te 9100 Sint-Niklaas tot het overbruggen met biels van waterloop 11 t.h.v. Omloopdreef te 9111 Belsele. Voor de technische specificaties dient verwezen te worden naar de richtlijnen van de provincie Oost-Vlaanderen; - het stadsbestuur van Sint-Niklaas, Grote Markt 1 te 9100 Sint-Niklaas tot het plaatsen van een brug over waterloop 27 t.h.v. Beenaertwijk te 9100 Sint-Niklaas. Voor de technische specificaties dient verwezen te worden naar de richtlijnen van de provincie Oost-Vlaanderen; - de heer Gaston Van Buynder, tot het plaatsen van een houten brug over waterloop 13 t.h.v. Mezenstraat 23 te 9112 Sinaai. Voor de technische specificaties dient verwezen te worden naar de richtlijnen van de provincie Oost-Vlaanderen; - de heer Gerard Geldof tot het inbuizen van waterloop 120 t.h.v. Eigenlostraat te 9100 Sint- Niklaas, over een afstand van 8 meter. Er dient voldaan te worden aan volgende voorwaarden: - Er wordt een overwelving toegestaan van 5 meter breed; - Voor de technische specificaties wordt verwezen naar de richtlijnen van de provincie Oost-Vlaanderen; - De overwelving dient te worden uitgevoerd door De Watergroep. De overwelving dient aangevraagd te worden bij De Watergroep (Koning Boudewijnlaan 42, Lokeren, tel. 09/ ). De plaatsing van de overwelving wordt in opdracht van de stad uitgevoerd door De Watergroep. Artikel 2 de bezwaren betreffende het plaatsen van een brugje over waterloop 11 t.h.v. de Omloopdreef te weerleggen als volgt: 1. Gebruikte materialen: treinbiels: dit geeft bij regenweer een gevaarlijke situatie omwille van de gladheid van het materiaal, zie de Grote Markt. Indien blijkt dat de biels te glad zijn, kan dit eenvoudig en goedkoop opgelost worden door een draadnet over de biels te spannen over kleine te voorziene dwarse plankjes. De promenade van de Grote Markt werd niet in biels aangelegd. 2. door het niveauverschil tussen de twee percelen is een houten brug niet de beste oplossing omwille van de helling en/of plaatsen van een trappen aan het brugje. Het hoogteverschil tussen de 2 oevers is niet van die aard dat dit onoverkomelijk is met een brug. Dit hoogteverschil kan grotendeels opgevangen worden door bv. de brug aan de hoge zijde van de oever iets lager te plaatsen en aan de lage zijde iets hoger te plaatsen. Hierdoor worden kleine trapjes gecreëerd. Eventueel kan ook gewerkt worden door aan de laagste kant de oever plaatselijk te verhogen met grond. 3. breedte: voorstel 1 meter. Gelet op het feit dat t.h.v. het brugje de weg een haakse bocht maakt van 90 is een grotere breedte aangewezen. Het is niet de bedoeling dat men tegen hoge snelheid over dit brugje gaat, waardoor het volgens ons niet nodig is om extra breedte te voorzien. Op andere plaatsen (o.a. in Sinaai)

6 werden ook reeds brugjes met dezelfde breedte geplaatst. Hierover ontvangen wij ook geen klachten. Het voorstel van de heer Van Overloop kan aanvaard worden door de provincie als de doorsnede van de koker even groot is als de doorsnede van de waterloop. Dit betekent dat de koker vrij groot moet zijn, wat dan weer hoge kosten met zich meebrengt. Tevens moet het plaatsen van de kokers of buizen met zwaar materieel gebeuren, wat ook een veel hogere kost geeft. Een brugje belemmert de vlotte doorstroming van de waterloop niet en is een veel goedkoper alternatief. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Bodemsaneringswerken Gasmeterstraat: begeleiding door bodemsaneringsdeskundige: betaalbaarstelling vorderingsstaat 19 vorderingsstaat 19 in het kader van de begeleiding van de bodemsaneringswerken in de Gasmeterstraat goed te keuren en een bedrag van 379 EUR + 79,59 EUR (21 % btw) = 458,59 EUR betaalbaar te stellen ten gunste van de firma ABO, Derbystraat 55, 9051 Sint- Denijs-Westrem. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Aktenemingen meldingen klasse 3-inrichtingen: vaststelling akte te nemen van volgende meldingen: - Objectief Vastgoed bvba, Belcrownlaan 13 A, 2100 Deurne, voor een droogzuiging technisch noodzakelijk voor bouwkundige werken (rubriek a), gelegen aan Nieuwstraat , 9100 Sint-Niklaas; - Vangeel Wegenbouw bvba, Bleukenlaan 19, 2300 Turnhout, voor een bronbemaling technisch noodzakelijk voor bouwkundige werken of de aanleg van openbare nutsvoorzieningen (rubriek ), gelegen aan Raapstraat en Bellestraat, 9100 Sint-Niklaas; - Intergem nv, Franz Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde, voor een hoogspanningscabine met een vermogen van 630 kva (cabine nr. 735) - (rubriek ), gelegen aan Anthonis De Jonghestraat zn, 9100 Sint-Niklaas; - Kurt Car Company nv, Europark-Oost 2, 9100 Sint-Niklaas, voor het exploiteren van een standaardgarage, gelegen aan Europark-Oost 2A, 9100 Sint-Niklaas, met als voorwerp: - autoherstelwerkplaats met gebruik van 2 hefbruggen in industriegebied (rubriek a.); - opslag van liter stookolie ondergronds en liter afvalolie bovengronds (rubriek m.); - opslag van 240 liter motorolie (rubriek n);

7 - Arts of Fireworks bvba, Kleine Monnikenwerve, 8000 Brugge, voor de opslag van 4 kg feestvuurwerk categorie 1 (rubrieken en ), gelegen aan Heidebaan 9-19, 9100 Sint-Niklaas. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Melding van overname: kennisneming kennis te nemen van de melding van overname ingediend door Best Call Service, Chaussée de Wavre 105, 1050 Elsene, voor overname van een handcarwash van Karwan International bvba, De Gravestraat +57, 9100 Sint-Niklaas, gelegen aan De Gravestraat +57, 9100 Sint-Niklaas. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Milieuvergunningsaanvraag volgens het Vlarem - klasse 2 - Handelskwekerij Delfoplant bvba: vaststelling voor de aanvraag van Handelskwekerij Delfoplant bvba, Vrouweneekhoekstraat 1, 9100 Sint- Niklaas tot het verder exploiteren van een opslagplaats voor autovoertuigen en/of aanhangwagens aan Vrouweneekhoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas vergunning te verlenen tot het einde van de lopende vergunning, nl , mits voldaan wordt aan de opgelegde algemene, sectorale en bijzondere voorwaarden. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Milieuvergunningsaanvraag volgens het Vlarem - klasse 2 - Apok nv: vaststelling voor de aanvraag van Apok nv, Oudestraat 11, 1910 Kampenhout tot het exploiteren van een opslagplaats voor dakgoten en toebehoren + uitvoering van maatwerk aan Industriepark-West 43, 9100 Sint-Niklaas vergunning te verlenen voor een termijn van 20 jaar, mits voldaan wordt aan de opgelegde algemene, sectorale en bijzondere voorwaarden.

8 Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Verslag Stramin van : kennisneming kennis te nemen van het goedgekeurd verslag van de stedelijke adviesraad voor milieu en natuur van 16 september 2014 en opdracht te geven het te versturen naar de gemeenteraadsleden. Ruimte, milieu en economie. Dienst ruimtelijke planning. Opmaak bouwblokkenstudie: aanstellen studiebureau Maat-ontwerpers, Forelstraat 55B, 9000 Gent, aan te stellen voor de opmaak van een bouwblokkenstudie voor de stadskern van Sint-Niklaas voor een bedrag van EUR. Ruimte, milieu en economie: Dienst Stedenbouw. Verdelingsplannen: kennisgeving kennis te nemen van volgende splitsingsplannen: 1. van notaris Annelies Verstraeten, Zwaanaardestraat 18 te Sinaai, de splitsing en verkoping van een perceel grond in de Populierenstraat 11 te Sinaai, sectie B nr e, groot 745 m²; 2. van notaris Henri Meert, Parklaan 18 te Sint-Niklaas, de splitsing en verkoping van een perceel grond nabij de Langhalsbeekstraat 14 te Sint-Niklaas, sectie D nr. 116 a², groot 156,88 m²; 3. van notaris Verstraeten en Roegiers, Kerkstraat 78 te 9120 Vrasene, de splitsing en verkoping van een stuk grond met opstaand magazijn, Hogenakkerstraat 47 te Sint-Niklaas, sectie D nr z8, groot 23,50 m²; 4. van notaris Ludwig Vermeulen, Lembergsesteenweg 12 te 9820 Merelbeke, de splitsing en verkoping van een perceel grond met opstaande woning, Plezantstraat 130 te Sint-Niklaas, sectie E nr. 768 d, groot 83,05 m²; 5. van notaris Verstraeten en Roegiers, Kerkstraat 78 te 9120 Vrasene, de splitsing en verkoping van een stuk grond, Hogekouter te Sint-Niklaas, sectie D nr. 349 e, groot 176 m²; 6. van notaris Raf Van der Veken, Tuinlaan 2 te 9111 Belsele, de splitsing en verkoping van een perceel grond, Leebrugstraat te Sinaai, sectie C nr. 889 b, groot 221,37 m²; 7. van notaris De Kesel, Pastorijstraat 29 te Nieuwkerken, de splitsing en verkoping mee van een perceel grond met opstaande garages, Hazewindstraat 15+ te Sint-Niklaas, sectie E nr b², groot 1799,19 m²;

9 8. van notaris Hugo Tack en Catherine De Moor, Zamanstraat 14 te Sint-Niklaas, de splitsing en verkoping van een perceel grond met opstaande gebouwen, Molenstraat 43 te Sinaai, sectie A nr h, 1622 k. Ruimte, milieu en economie: Dienst stedenbouw. Verkavelingen: Bosman Woningbouw bvba: Meulhof: vrijgave van de bankwaarborg de bankwaarborg gesteld door de KBC Bank nv, Kortrijksesteenweg 1100 te 9051 Gent, ten belope van EUR (garantie nr ) in opdracht van Bik Woningen nv, Bergensesteenweg 704 a te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, ten behoeve van de verkaveling Meulhof te Sinaai, gedeeltelijk vrij te geven. Een bedrag van ,43 EUR wordt vrijgegeven. Het resterend bedrag van ,62 EUR blijft ingehouden voor de groenaanleg. Ruimte, milieu en economie: Dienst Stedenbouw. Machtigingen bpa/rup/verkaveling: vergunnen afwijkingen de afwijkingen toe te staan en een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan volgende aanvragers op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar: 1. De Smet Luc-Vernimmen Mireille tot het plaatsen van een tuinhuis, sectie A nr c²; 2. Verstraeten Frederick-Coppieters Heidi tot het bouwen van een woning en garage, Weimanstraat te Sinaai, sectie D nr. 875 d; 3. Bouwonderneming Jozef Heyns-Stuer en J & O Park, Parklaan 57 te 9100 Sint-Niklaas, tot het bouwen van een meergezinswoning na het slopen van de bestaande bebouwing, Parklaan 55 te Sint-Niklaas, sectie D nr. 878 w²; 4. De Vooght Joël-Franssens Heidi tot het aanleggen van een zwembad en het plaatsen van een tuinhuis, voornoemd adres, sectie B nr. 328 v; 5. Bruneel Geert tot het aanleggen van de voortuin,, sectie A nr. 982 g8.

10 Ruimte, milieu en economie: Dienst stedenbouw. Verkavelingswijziging: Van Gansen: Neerstraat: vergunning een verkavelingsvergunning te verlenen aan de heer Van Gansen Thomas tot het wijzigen van de verkavelingsvoorschriften, Neerstraat te Sinaai, sectie A nr s op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Ruimte, milieu en economie: Dienst stedenbouw. Machtiging bpa/rup/verkaveling: vergunning een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan Sint-Tarsicius vzw, Begijnenstraat 125 te 9100 Sint-Niklaas, tot het slopen van een vrijstaand gebouw, Puitvoetstraat te Sint-Niklaas, sectie D nr e op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Ruimte, milieu en economie: Dienst stedenbouw. Eigen machtigingen: vergunningen een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan volgende aanvragers op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar: 1. Everscaping nv, Ciamberlanidreef 27 te 9120 Beveren, tot het bouwen van een meergezinswoning, 2 handelsruimten en ondergrondse parking na het slopen van de bestaande bebouwing, Kalkstraat 86/88/90-Lodewijk De Meesterstraat 2 te Sint-Niklaas, sectie E nr k,r, s, 2146 p,r; 2. Signatekst nv, Pachtgoedstraat 9 te 9100 Sint-Niklaas, tot het uitbreiden van de loods, voornoemd adres, sectie C nr g; 3. Psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus, Dalstraat 84 te 9100 Sint-Niklaas, tot het slopen van bijgebouwen, Hazewindstraat 7+ te Sint-Niklaas, sectie E nr w; 4. De Rouck Frank-De Prycker Kristel tot het bouwen van een woning met zorgwoning na het slopen van de bestaande bebouwing, Heimolenstraat 135 te Sint-Niklaas, sectie D nr k; 5. Smet Bob tot het bouwen van een loods voor opslag van hout en tuinmachines en reg. houtmijt, sectie C nr. 221 d; (2014/480) (Uiterste beslissingsdatum: ) 6. Pieters Thierry tot het verbouwen en uitbreiden van de woning,, sectie B nr. 506 g³; 7. Astridcenter nv, Koningin Astridlaan 57 te 9100 Sint-Niklaas, tot het verbouwen van de voorgevel, voornoemd adres, sectie D nr l.

11 Ruimte, milieu en economie. Dienst huisvesting. VTS-site: renovatie stedelijke academie voor muziek, woord en dans en stadsschouwburg kennis te nemen van en akkoord te gaan met het voorontwerp voor de renovatie van het Technisch Instituut voor Breikunde (TIB) op de VTS-site voor de stedelijke academie voor muziek, woord en dans. Artikel 2 akkoord te gaan met de organisatie van een informatiemoment voor de buurt over de renovatieplannen en de timing. Ruimte, milieu en economie. Dienst huisvesting. Stadspremies: periode van tot en met : goedkeuring aan de aanvragers van de stedelijke premies voor de periode van tot en met , een totaal van ,50 EUR uit te betalen voor volgende premies: aantal aanvragen premiebedrag Duurzaam renoveren ,00 EUR Renovatiepremie ,50 EUR Aanpassingspremie voor Senioren ,00 EUR Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Wegvergunningen en - concessies: Telenet: vaststelling toelating te verlenen tot het uitvoeren van werken op het openbaar domein zoals opgenomen in de lijst als bijlage. Er moet voldaan worden aan de algemene voorwaarden vastgesteld in zitting van 28 oktober 2013 en de opgelegde bijkomende voorwaarden.

12 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst bibliotheek. Doorstorten opbrengst boekenverkoop Belsele aan toestemming te verlenen om de opbrengst van de boekenverkoop, gehouden in Belsele op 11 november 2014, voor een bedrag van EUR door te storten naar de actie Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Carnaval Belsele 2015: goedkeuring akkoord te gaan met volgend programma van de Orde der Muilentrekkers in het kader van de carnavalsviering 2015 in de deelgemeente Belsele: - zaterdag 10 januari 2015 om uur: carnavalsverkiezing van prins en prinses van groot Sint-Niklaas, in de polyvalente zaal De Klavers; - zaterdag 28 februari 2015 van tot uur: kindercarnaval met verkiezing van jeugdprins en jeugdprinses, in cultuurlokaal De Kouter; - zondag 1 maart 2015 om uur: ontvangst van de vereniging en prinsen, in het gemeentehuis in Belsele en om uur vertrek van de reclame- en carnavalstoet door de straten van Belsele. Artikel 2 vrijstelling van stadsbelasting te verlenen op het openhouden van de drankgelegenheden, gelegen op het grondgebied van Belsele op zaterdag 10 januari, zaterdag 28 februari en zondag 1 maart Artikel 3 toelating te verlenen tot het organiseren van een reclame- en carnavalsstoet met luidsprekerwagen(s) in Belsele op zondag 1 maart 2015; voor deze stoet vrijstelling van belasting op het maken en verspreiden van commerciële reclame op het openbaar domein te verlenen bij ruime interpretatie van artikel 4 & 3.D. Artikel 4 prins en prinses carnaval van groot Sint-Niklaas samen met de Orde der Muilentrekkers en de deelnemende verenigingen te ontvangen in het gemeentehuis van Belsele op zondag 1 maart 2015 om uur. Artikel 5 volgend materieel kosteloos in bruikleen te geven: nadarafsluiting, mobiel podium, bevlagging, geluidsinstallatie met micro; de stadsreuzen Janneken en Mieke mee te laten opstappen in de carnavalsstoet, indien de weersomstandigheden het toelaten; zes reclameborden te laten plaatsen in de daartoe voorziene staketsels.

13 Artikel 6 een toelage van EUR toe te kennen aan de Orde der Muilentrekkers voor de organisatie van de carnavalsstoet en 250 EUR toe te kennen voor de animatie tijdens het kindercarnaval. een toelage van 325 EUR toe te kennen aan elk van de deelnemende carnavalsverenigingen aan de carnavalsstoet op zondag 1 maart Artikel 7 opdracht te geven aan de Kon. fanfare Sinte-Cecilia-Belsele de carnavalsstoet muzikaal mee op te luisteren als verplichte opdracht in ruil voor de jaarlijkse subsidie van de stad. Artikel 8 de reinigingsdienst opdracht te geven tot het plaatsen van een aantal afvalcontainers en de straten kosteloos schoon te vegen na de stoet en op maandag 2 maart 2015 de rioolputjes te laten reinigen met de kolkenzuigers. Artikel 9 3 x 100 affiches op A3-formaat te laten kopiëren in de stadsdrukkerij. 0 de boordstenen in Belseledorp te laten verplaatsen voor het plaatsen van de kermiskramen. 1 rekening te houden met de door de lokale politie en de dienst publieke veiligheid vermelde voorwaarden met betrekking tot de nodige verkeersomleiding. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Kerstmarkt Belsele : goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van 'Kerstmarkt Belsele' door Belsele-Events op zaterdag , in het centrum en rond de kerk van Belsele, vergunning te verlenen voor een gelegenheidstapperij zonder sterke dranken, een parkeerverbod in te voeren in Belseledorp vanaf het kruispunt met de Kerkstraat tot de Molendreef + het dorpsplein van vrijdag om uur tot zondag om uur en een verbod van doorrij in Belseledorp vanaf de Kerkstraat tot de Molenstraat op zaterdag van uur tot uur. Zoals voorgaande jaren is het gebruik van stadsmateriaal gratis.

14 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Kerstdrink Klapperbeekstraat : goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van 'Kerstdrink Klapperbeekstraat' door Wijkcomité Klapperbeek op zondag , in de Klapperbeekstraat 186, vergunning te verlenen voor een gelegenheidstapperij zonder sterke dranken en een subsidie buurtgerichte actie van 100 EUR te verlenen. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Eindejaarstreffen Dillaartwijk : goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van het eindejaarstreffen door de Dillaartwijkvereniging in de Dillaartwijk (deel straat tussen rondpunt en speelterrein) op 27 december 2014, vergunning te verlenen voor een gelegenheidstapperij zonder sterke dranken en de uitbating van een eetgelegenheid, een subsidie buurtgerichte actie van 100 EUR te verlenen en verbod van doorrij en parkeerverbod in te voeren in de Dillaartwijk van huisnummer 7 tot 9B op zaterdag van tot uur. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Sinterklaasfeest Keizerstraat: : goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van 'Sinterklaasfeest Keizerstraat' door het Straatcomité Keizerstraat op vrijdag in Keizerstraat Sinaai, en een subsidie buurtgerichte actie van 100 EUR te verlenen.

15 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Nieuwjaarsdrink Comité K: : goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van 'Nieuwjaarsdrink Comité K' door Comité K in De Kouter, Koutermolenstraat 4 te Belsele op zaterdag en vergunning te verlenen voor een gelegenheidstapperij zonder sterke dranken. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Optreden Brosius Band: : goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van "Optreden Brosius Band" door MPIGO Zonneken, op zaterdag in De Klavers, Sint-Andriesstraat 4 te Belsele op voorwaarde dat alle adviezen worden nageleefd, en toelating te verlenen voor een muziekactiviteit. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Wegvergunningen en - concessies: Sinaai: plaatsen kerststal: vaststelling toelating te verlenen aan de heer Chris Maes tot het plaatsen van een kerststal voor het hek van het domein Patersbos gelegen tussen Wijnveld en Hooimanstraat te 9112 Sinaai. De kerststal kan geplaatst worden van 7 december 2014 tot en met 6 januari Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Monumenten: restauratie conciërgewoning Walburg: betaalbaarstelling vorderingsstaat 5 de vorderingsstaat 5 in het kader van de restauratie van de conciërgewoning Walburg, samen met het bijbehorend proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door het architectenbureau Van Severen uit Dendermonde, goed te keuren en een bedrag

16 van ,89 EUR betaalbaar te stellen ten gunste van Geert Versluys nv, Urselseweg 35 te 9910 Knesselare. De btw t.b.v ,27 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Sporthal De Witte Molen: renovatie inkomhal en aanpassingswerken: betaalbaarstelling vorderingsstaten 4 en 4bis de vorderingsstaten 4 en 4bis in het kader van de renovatie van de inkomhal en het uitvoeren van aanpassingswerken (fase 1) in sporthal De Witte Molen, samen met de bijbehorende processen-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door ArchitectenStudio uit Sint-Niklaas, goed te keuren en de respectieve bedragen van ,51 EUR en ,51 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van VMG- De Cock nv, Industriepark-West 55 te 9100 Sint-Niklaas. De btw t.b.v. respectievelijk ,06 EUR en 3.435,92 EUR wordt aan de Belgische Staat betaald. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. dienst onderwijs. Academie voor muziek, woord en dans. Organisatie nieuwjaarsconcert: goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van de 28ste editie van het nieuwjaarsconcert op zaterdag 3 en zondag 4 januari 2015 telkens om 16 uur en op zaterdag 3 januari 2015 ook om 20 uur in de stadsschouwburg. Artikel 2 dat het concert wordt uitgevoerd door het symfonieorkest van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans onder leiding van de heer Kris Matthynsens en de Belgische violist Yossif Ivanov (te betalen via Weinstadt Artists Management, Populierenlaan 3/26, 2020 Antwerpen). Raming van de kosten: - Ereloon solist EUR - Verblijfskosten componist en uitvoerders in Moon, Richard Van Britsomstraat, 9100 Sint-Niklaas 700 EUR - Erelonen gastmusici EUR - Drankbonnetjes en broodjes voor orkestleden EUR - Bloemen 360 EUR - Ereloon presentator Pierre Callens, Meidoornhof 8, 9050 Ledeberg 340 EUR - Bediening receptie De Foyer 700 EUR TOTAAL EUR

17 Artikel 3 dat de drank voor de receptie in De Foyer wordt geleverd door het stadsbestuur, de uitnodigingen, antwoordkaarten, flyer (in kleur), toegangskaarten en programma worden verzorgd door de dienst reprografie en het secretariaat van de academie instaat voor de ticketverkoop. De toegangsprijs bedraagt 8 EUR, met een verminderd tarief van 4 EUR voor leerlingen en houders van een kansenpas. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Bibliotheekfiliaal Clementwijk: aanpassingswerken voor integratie stedelijke academie voor schone kunsten: goedkeuring verrekening 5 de verrekening 5 in het kader van de aanpassingswerken in het bibliotheekfiliaal Clementwijk voor de integratie van de stedelijke academie voor schone kunsten goed te keuren voor een bedrag van 100 EUR ten gunste van de firma Buyse bvba, Spieveldstraat 19 te 9160 Lokeren. De btw t.b.v. 21 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst onderwijs. Academie voor schone kunsten: organisatie Sint-Lucasfeest: goedkeuring het jaarlijkse Sint-Lucasfeest van de stedelijke academie voor schone kunsten te organiseren op donderdag 4 december 2014 in de Vierkante Zaal. Artikel 2 via de verschillende stadsdiensten in te staan voor: - levering tafels, stoelen, 2 groene tentjes en lichtslingers voor buiten door de dienst feestelijkheden; - levering rode en witte wijn, bruiswater, plat water en fruitsap door de logistieke dienst; - terbeschikkingstelling servies en bestek door de bodedienst. Artikel 3 toestemming te verlenen aan Kwadraat vzw om in te staan voor de aankoop van schuimwijn, het voorzien van schuimwijnglazen, aperitiefhapjes en de versnaperingen voor bij de koffie. De vzw zal ook zorgen voor de bediening van het aperitief en het serveren van water en wijn aan de tafels en het afruimen en afwassen van de glazen. Na de maaltijd mag Kwadraat vzw voor eigen rekening drank verkopen.

18 Artikel 4 aan de volgende genodigden een gratis maaltijd aan te bieden: - alle leraars en modellen, zonder partner; - het secretariaatspersoneel van de hoofdschool, zonder partner; - de secretarissen van de filialen, zonder partner; - eredirecteurs Karel Mechiels en Johan De Vos met partner; - de leden van het college van burgemeester en schepenen en van de raad van advies met partner; - de burgemeesters van de hoofdschool en van de 4 filialen met partner; - de schepenen van onderwijs van de hoofdschool en van de 4 filialen, met partner; - de personeelsleden van de dienst onderwijs, zonder partner; - de schoonmaaksters, sleutelbewaarder en het klusjesteam van de academie, zonder partner. Partners en oud-leraars die aan de maaltijd willen deelnemen, betalen 25 EUR per persoon. Artikel 5 akkoord te gaan met de kostenraming voor de organisatie van het Sint-Lucasfeest: - Aankoop water 40,00 EUR - Aankoop wijn 340,00 EUR - Aankoop fruitsap 25,00 EUR - Maaltijden (max. 100 personen x 17,5 EUR per persoon) 1.750,00 EUR - Huur materiaal Fiesta Rent 300 EUR Totaal 2.455,00 EUR De wok wordt verzorgd door Johan Depauw, Arendshof 12, 2222 Itegem. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst flankerend onderwijsbeleid. Projectsubsidie Time-Out Vlaams ministerie van onderwijs en vorming: betaalbaarstelling de subsidies betaalbaar te stellen voor lange en korte Time-Out. Het gaat om volgende subsidies: EUR voor lange Time-out aan de groep Intro vzw, Wijnveld 251, 9112 Sinaai met vermelding 'Projectsubsidie lange Time-Out EUR voor korte Time-Out aan Groep Intro vzw, Wijnveld 251, 9112 Sinaai met vermelding 'Projectsubsidie korte Time-Out SJ Indien de samenwerking met Groep Intro na het schooljaar niet wordt verlengd, zal het overbruggingskrediet worden teruggevorderd.

19 17 november :42 Freddy Willockx, voorzitter gemeenteraad betreedt de zitting Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Gemeenteraadszitting 28 november 2014: aanvullende agenda: kennisneming kennis te nemen van de aanvullende agenda voor de gemeenteraadszitting van 28 november 2014, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. 17 november :43 Freddy Willockx, voorzitter gemeenteraad verlaat de zitting Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Notulen collegezitting : goedkeuring de notulen van de zitting van het college van 10 november 2014 goed te keuren. Algemeen beleid en veiligheid: gebouwen: stand van zaken centraal magazijn en afhaalloket (fase 1b) akkoord te gaan met de stand van zaken, de timing en de algemene inrichting van fase 1b van de stadswerkplaatsen (centraal magazijn met inbegrip van afhaalloket). Aan de technische dienst, de dienst logistiek en de dienst feestelijkheden wordt opdracht gegeven om het nodige te doen opdat het centraal magazijn, het afhaalloket en de ondersteunende software tegen 1 mei 2015 operationeel zouden zijn.

20 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Timing dossiers gebouwen: kennisgeving kennis te nemen van de timing van de volgende dossiers: Vrije Ateliers, renovatie linkervleugel zwembad en toegang tot de White Boys. Ruimte, milieu en economie: Dienst Stedenbouw. Machtiging bpa/rup/verkaveling: Stevens Jerry: Begijnenstraat: deels weerleggen en deels bijtreden van bezwaar en vergunnen afwijking de afwijking toe te staan en een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan de heer Stevens Jerry tot het bouwen van een overdekt terras, sectie B nr. 379 n op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar en onder de volgende voorwaarden: - de constructie moet volledig (inclusief dakoversteken) op eigen terrein en volgens de regels van de kunst opgericht worden; - de afwatering moet volledig op eigen terrein gebeuren en moet uitgevoerd worden volgens de regels van de kunst. Ruimte, milieu en economie: Dienst Stedenbouw. Eigen machtiging: Reformation bvba: Mercatorstraat: weerleggen bezwaar en verlenen vergunning een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan Reformation bvba, Regentiestraat 44 bus 1 te 9100 Sint-Niklaas, tot het verbouwen van een woning (reg.), Mercatorstraat 63/65 te Sint- Niklaas, sectie B nr. 466 l² op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar en onder de volgende voorwaarden: - het dakterras moet afgebroken worden tot een maximale bouwdiepte van 13 m (ten opzichte van de voorgevelbouwlijn); - deze werken moeten uitgevoerd zijn binnen een termijn van 4 maand te rekenen vanaf de datum waarop van de stedenbouwkundige vergunning kan worden gebruikgemaakt. De aanvrager brengt de dienst ruimtelijke ordening hiervan op de hoogte.

21 Ruimte, milieu en economie: Dienst Stedenbouw. Eigen machtiging: D'Eer-Loir: Truweelstraat: deels weerleggen en deels bijtreden van bezwaar en verlenen vergunning een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan de heren D'Eer Tim en Loir Mathias tot het verbouwen en wijzigen van bestemming van kinderdagverblijf naar woongelegenheid, sectie E nr. 95 g op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar en onder de volgende voorwaarden: - het advies van de brandweer d.d is stipt te volgen; - aan het dakterras op de eerste verdieping, moet ter hoogte van de linkerperceelsgrens een zichtscherm met een hoogte van 1,90 m en een omslag van 0,60 m geplaatst worden. De nis en de twee nieuwe ramen ter hoogte van de linkerperceelsgrens worden uitdrukkelijk uit de vergunning gesloten. Artikel VCRO stelt dat vergunningen een zakelijk karakter hebben. Zij worden verleend onder voorbehoud van de op het onroerend goed betrokken burgerlijke rechten. Ruimte, milieu en economie: Dienst Stedenbouw. Verkavelingen: Huysman Bouw bvba: Vleeshouwersstraat: gedeeltelijke vrijgave van de bankwaarborg de bankwaarborg met nr. 23/000111/0011 ten bedrage van ,93 EUR gesteld door Euler Hermes nv, Kunstlaan 56 te 1000 Brussel in opdracht van de firma Huysman bvba bouw ten behoeve van de wegenis- en rioleringswerken in de verkaveling langsheen de Vleeshouwersstraat te Sinaai, gedeeltelijk vrij te geven voor een bedrag van ,78 EUR. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Stedelijke bibliotheek Hendrik Heymanplein: aansluiting hoogspanningscabine: toewijzing akkoord te gaan met het heraansluiten van de hoogspanningscabine aan de bibliotheek op het Hendrik Heymanplein en het uitvoeren van een laagspanningsmeting en deze werken toe te wijzen aan Eandis, Heistraat 88, 9100 Sint-Niklaas, voor een bedrag van 6.223,42 EUR, btw verlegd.

22 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst cultuur. Onthaal nieuwe inwoners: geschenken voor de geschenkenmap voor de nieuwe inwoners te opteren voor volgende geschenken: - een museumkaart; - een tegoedbon voor het ontlenen van 5 dvd's in de bibliotheek; - een 10-beurtenkaart voor het Sinbad; - een ticket voor een voorstelling van het cultuurcentrum waarvoor er minder reservaties zijn (dit wordt voorgelegd aan de raad van bestuur van ACCSI vzw); - een jaarabonnement voor de spelotheek. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst sport. Aankoop fietsen voor fietscursussen in te gaan op de prijsofferte van het Fietspaleis en 10 fietsen aan te kopen aan 270 EUR per fiets, exclusief btw, voor de fietslessen van de sportdienst. Welzijn. Dienst welzijn. Overeenkomst met Anonieme Alcoholisten: goedkeuring een overeenkomst met Anonieme Alcoholisten te sluiten. De voorzitter sluit de zitting om 15 uur. Sint-Niklaas, 17 november 2014 Namens het college van burgemeester en schepenen: In opdracht: Johan Verhulst stadssecretaris Lieven Dehandschutter burgemeester-voorzitter

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 november 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 maart 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 10 september 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 20 augustus 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 27 mei 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 13 mei 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de

Nadere informatie

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen)

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen) VAST BUREAU Zitting van enlijst Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Peter Buysrogge, schepen (N-VA); mevrouw Ine Somers, schepen (Open Vld);

Nadere informatie

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van enlijst digitale zitting Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen);

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring GEMEENTERAAD Zitting van 21 juni 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Zitting van 21 januari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_CBS_00265 Gemeenteraad: gemeenteraadszitting 25 januari 2019:

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 19 oktober 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 19 oktober 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 19 oktober 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de

Nadere informatie

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE?

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? Premieleidraad voor het kernwinkelgebied Premies voor een fraai straatbeeld Mooie, verzorgde woningen en handelspanden maken de stad aantrekkelijk. Het stadsbestuur wil

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 14 juli 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 14 juli 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 14 juli 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019.

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019. Besluiten schepencollege 22 januari 2019 Afwezig bij aanvang zitting: Gijsbrecht Huts en Eddy Poffé 1. De notulen van het schepencollege van 15 januari 2019 worden goedgekeurd. POLITIE 1. Akkoord met een

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 1425 SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Facturen Sint-Helena - betaalbaarstelling

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 26 augustus 2016 Besluit

GEMEENTERAAD. Zitting van 26 augustus 2016 Besluit GEMEENTERAAD Zitting van 26 augustus 2016 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Freddy Willockx, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); mevrouw Christel Geerts,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 september 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 september 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 september 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 29 juni 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 29 juni 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 29 juni 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 april 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 april 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 april 2019 1. Ambtshalve schrapping uit het bevolkingsregister. Het college beslist om mevrouw Rajae Ajjouri, geboren in Nijmegen (Nederland)

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 24 augustus 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 24 augustus 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 24 augustus 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 30 juni 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 30 juni 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 30 juni 2014 Aanwezig: Mevrouw Sofie Heyrman, schepen; mevrouw Annemie Charlier, schepen;

Nadere informatie

Vergadering van 15 juni 2016

Vergadering van 15 juni 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Tielt Uittreksel uit de notulen van het schepencollege Vergadering van 15 juni 2016 Tegenwoordig : De heer Ivan Delaere, burgemeester-voorzitter; De heer Paul Lambrecht,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 9 februari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 9 februari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 9 februari 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. ===================================== Juridische dienst 1. Voorstelling en kennismaking nieuwe zonechef

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 07 januari 2013

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 07 januari 2013 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 07 januari 2013 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, Niels Tas, Martine Van Hauwermeiren, François

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 9 november 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 9 november 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 9 november 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord stad Sint-N klaas loke Smet b estu u rsa d m i n i strati e 03 778 30 78 j o ke.s m et @ s i nt- n i klaas.be Dirk Van Steetant Jan Breydelstraat 8 9100 Sint-Nik[aas 29-11-2017 ons kenmerk BE A/ 2017 BE

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 21 JANUARI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen -toelatingen

SCHEPENCOLLEGE VAN 21 JANUARI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen -toelatingen 92 SCHEPENCOLLEGE VAN 21 JANUARI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen -toelatingen 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal goedkeuring verslag 14/1/2019

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 01 juli 2019 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Bert

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 april 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 april 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 april 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen administratief toezicht Zitting van 1 april 2019 NORMALE PUNTEN 1 2019_CBS_00271 notulen - collegezitting 25 maart 2019 - goedkeuring Het college keurt de notulen

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 augustus 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 augustus 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 augustus 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 13 juni 2019 Ruimte - Omgeving 25 2019_CBS_00632 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Avondfeest

Nadere informatie

Bijlage bij punt A33-06 van het college van burgemeester en schepenen in zitting van 24 juni 2013

Bijlage bij punt A33-06 van het college van burgemeester en schepenen in zitting van 24 juni 2013 Bijlage bij punt A33-06 van het college van burgemeester en schepenen in zitting van 24 juni 2013 Tijdelijke politieverordening op het verkeer naar aanleiding van het kermisprogramma en de wielerwedstrijden

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 23/08/2012

Vergadering schepencollege van 23/08/2012 Vergadering schepencollege van 23/08/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 juli 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 juli 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 juli 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie

Notaris Hans Van Overloop

Notaris Hans Van Overloop Nieuwe contactgegevens vanaf 10 maart 2010 Stedenbouwkundige vergunningen Loketadres op afspraak Postadres Grote Markt 1 2000 Antwerpen Tel 03 338 67 45 notaria@stad.antwerpen.be SW/V/SV Alle briefwisseling

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 1. Aanvraag uittredingsvergoeding van een schepen. Goedkeuring. Het college keurt de uittredingsvergoeding voor een schepen

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 september 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00809 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 13 april 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 13 april 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 13 april 2015 Aanwezig: de heer Peter Buysrogge, schepen; mevrouw Sofie Heyrman, schepen;

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 13 juni 2019

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 13 juni 2019 College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 13 juni 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Kristof Hendrickx, burgemeester-voorzitter; de heer Luc Bouwen, schepen; mevrouw An Hermans, schepen;

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 25 april 2019

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 25 april 2019 College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 25 april 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Kristof Hendrickx, burgemeester-voorzitter; de heer Luc Bouwen, schepen; mevrouw An Hermans, schepen;

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, dd. burgemeester voor agendapunt 25; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 23 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 23 JANUARI 2019 ENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 23 JANUARI 2019 AANWEZIG Burgemeester: Claude Croes Schepenen: Bert Schelfhout, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Sandra De Leeuw - Goussey, Matthias Vanneste,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 0.1. Zitting van de raad van 15.06.2010 Verdaagd

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 20 april 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 20 april 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 20 april 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 8 september 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 8 september 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 8 september 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE OPENBARE ZITTING VAN 11 MEI 2009 Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd : Maria VANDER MEIREN, Voorzitter Dirk CARDOEN, Burgemeester-Voorzitter Franky BRYON,

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 maart 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00143 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Autonoom gemeentebedrijf

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie