College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015"

Transcriptie

1 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter Buysrogge, schepen; mevrouw Sofie Heyrman, schepen; mevrouw Annemie Charlier, schepen; de heer Gaspard Van Peteghem, schepen; mevrouw Marijke Henne, schepen; de heer Wout De Meester, schepen; de heer Carl Hanssens, schepen De heer Johan Verhulst, stadssecretaris; de heer Ronan Rotthier, adjunct-stadssecretaris Afwezig: De heer Mike Nachtegael, schepen De voorzitter opent de zitting om uur Algemene financiering. Dienst belastingen. Fondsenwerving voor goede doelen en maatschappelijk verantwoorde organisaties: toelating toelating te verlenen aan Dokters van de Wereld, Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel, om in 2015 op het grondgebied van de stad fondsenwervingen te organiseren op voorwaarde dat: - bij de werving de bepalingen zoals opgenomen in het "Handvest voor de Directe Dialoog" strikt worden toegepast; - er maximaal tweemaal per jaar aan fondsenwerving wordt gedaan; - de organisatie vooraf aan het stadsbestuur meedeelt op welke plaatsen en op welke data dit zal gebeuren. Algemene financiering. Dienst boekhouding. Stadsbudget 2014: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de lijsten van de definitieve vastleggingen vast te stellen vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting.

2 Algemeen beleid en veiligheid: Dienst secretariaat: VVSG-Ronde van Vlaanderen 2015: ten laste nemen van inschrijvingskosten van mandatarissen de inschrijvingskosten van de mandatarissen die wensen deel te nemen aan de vormingssessie Ronde van Vlaanderen van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten op maandag 2 februari 2015, van tot ca uur, in Zebrastraat 32 te 9000 Gent, ten laste van het stadsbestuur te nemen. De deelnameprijs bedraagt 80 EUR/persoon, broodjesbuffet, drankjes en VVSG-pocket inbegrepen. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. ICT: verlengen onderhoudscontract VMWarelicenties in synergie OCMW-stad: toewijzing de verlenging van het onderhoudscontract voor de VMWare-licenties toe te wijzen aan de firma RealDolmen nv, A. Vaucampslaan 42, 1654 Huizingen, voor de periode 1 februari januari 2016, tegen volgende voorwaarde: kostprijs ,73 EUR ,23 EUR (21 % btw) = ,96 EUR. Dit bedrag wordt verdeeld tussen OCMW (40 %) en stad (60 %): - OCMW: 5.539,49 EUR ,29 EUR (21 % btw) = 6.702,78 EUR, door de stad door te rekenen aan het OCMW; - stad: 8.309,24 EUR ,94 EUR (21 % btw) = ,18 EUR. Artikel 2 opdracht te geven om zijn beslissing over te maken aan het OCMW, zodat de raad ervan kan kennisnemen. Artikel 3 opdracht te geven aan de firma om hiervoor 2 facturen op te maken, namelijk 1 voor de stad en 1 voor het OCMW. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Renovatie stadswerkplaatsen (fase 1A): goedkeuring verrekeningen 2 en 4 t.e.m. 6

3 de verrekeningen 2 en 4 t.e.m. 6 in het kader van de renovatie van de stadswerkplaatsen (fase 1A) goed te keuren ten gunste van Mevaco Bouwbedrijf nv, Durmelaan 6 te 9880 Aalter, voor een bedrag van 5.227,38 EUR, btw verlegd. De btw t.b.v ,75 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald. De termijnverlenging van telkens 3 werkdagen voor verrekeningen 2 en 4 wordt goedgekeurd. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Renovatie stadswerkplaatsen (fase 1A): uitvoeren veiligheidscoördinatie: toewijzing de veiligheidscoördinatie voor de renovatie van de stadswerkplaatsen (fase 1A) (ontwerp en verwezenlijking) toe te wijzen aan V.E.T.O. & Partners, Houtemstraat 25 te 9860 Oosterzele voor een bedrag van 2.889,47 EUR + 606,79 EUR (btw 21 %) = 3.496,26 EUR. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst boekhouding. Politiebegroting: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de definitieve vastleggingen en de rechten vast te stellen en de facturen goed te keuren vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college. Het betreft: - definitieve vastleggingen: van nr tot en met nr. 1627; - facturen: van nr tot en met nr. 2018; - vastgestelde rechten: - Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Kerkfabrieken: notulen kerkraad parochie Sint-Jan de Doper van : kennisneming overeenkomstig artikel 57 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten kennis te nemen van de notulen van de vergadering van 8 december 2014 van de kerkraad van de parochie Sint-Jan de Doper, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting.

4 Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Koningin Fabiolapark: heraanleg pad: betaalbaarstelling vorderingsstaat 5 de vorderingsstaat 5 in het kader van de heraanleg van het pad in het Koningin Fabiolapark, samen met het bijbehorend proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door de technische dienst, goed te keuren en een bedrag van ,20 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van de firma Soga nv, Aven Ackers 14 te 9130 Verrebroek. De btw t.b.v ,82 EUR wordt aan de Belgische Staat betaald. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Aanleg fietspad en riolering in Weimanstraat en Koebrugstraat: betaalbaarstelling ereloonnota's ontwerper de ingediende ereloonnota's voor de aanleg van een fietspad en riolering in de Weimanstraat en Koebrugstraat goed te keuren en de bedragen van 750 EUR + 157,50 EUR (btw 21%) = 907,50 EUR en 7.352,51 EUR ,03 EUR (btw 21%) = 8.896,54 EUR betaalbaar te stellen ten gunste van de ontwerper, het studiebureau Irtas, Gasmeterstraat 81A te 9100 Sint-Niklaas. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek: factuur 2792 Advocaten Truyens: betaalbaarstelling de factuur met kenmerk "Sint-Niklaas - Vleeshouwersstraat - ER47171" en referte "ER47171 / nr. 2792" van de kosten en de erelonen voor de prestaties, door mevrouw Erika Rentmeesters, t.e.m. 27 november 2014 in het kader van het dossier Vleeshouwersstraat betaalbaar te stellen ten gunste van Advocaten Truyens, Vijfstraten 57, 9100 Sint-Niklaas, BE , voor een totaal bedrag van 1.670,36 EUR + 350,78 EUR (21 % btw) = 2.021,14 EUR.

5 Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Rioproject Kerkstraat: betaalbaarstelling vorderingsstaat 10 de vorderingsstaat 10 in het kader van het rioproject Kerkstraat, samen met het bijbehorende proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door studiebureau Irtas uit Sint-Niklaas, goed te keuren en een bedrag van ,86 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van Heijmans Infra nv, Steenwinkelstraat 640 te 2627 Schelle. De btw t.b.v ,17 EUR wordt aan de Belgische staat betaald. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Bodemsaneringswerken Gasmeterstraat: begeleiding door bodemsaneringsdeskundige: betaalbaarstelling vorderingsstaat 21 vorderingsstaat 21 in het kader van de begeleiding van de bodemsaneringswerken in de Gasmeterstraat goed te keuren en een bedrag van 1.312,00 EUR + 275,52 EUR (21 % btw) = 1.587,52 EUR betaalbaar te stellen ten gunste van de firma ABO, Derbystraat 55, 9051 Sint- Denijs-Westrem. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Kerstboomverbranding KLJ Sint-Niklaas: toelating toelating te verlenen aan KLJ Sint-Niklaas, p.a. Hogenakkerstraat 68, 9100 Sint-Niklaas, voor het organiseren van een kerstboomverbranding op vrijdag 9 januari 2015 van tot 23 uur, op een privéterrein gelegen aan Kiemerstraat, 9100 Sint-Niklaas (achter KLJ-lokaal).

6 Ruimte, milieu en economie: Dienst patrimonium - landbouw: Kosteloos ter beschikking stellen dorpshuis Sinaai aan VLM voor begeleiding mestbankaangifte: vaststelling het dorpshuis van Sinaai op 6 maart 2015 van 9-12 uur en van uur kosteloos ter beschikking te stellen van de Vlaamse Landmaatschappij, afdeling Mestbank Regio West, Gulden Vlieslaan 72 te 1060 Brussel, voor de organisatie van een zitdag betreffende de jaarlijkse mestbankaangifte. Ruimte, milieu en economie: Dienst stedenbouw. Machtigingen bpa/rup/verkaveling: weerleggen bezwaren en vergunnen afwijking een afwijking van de voorschriften toe te staan en een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan Frigoro, Industriepark-Noord 21 te 9100 Sint-Niklaas, tot het uitbreiden van een bedrijfsgebouw (regularisatie), voornoemd adres, sectie C nr. 732 L, op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar onder de volgende voorwaarden: - het advies van de dienst brandweer d.d is stipt te volgen; - op het terrein moet een minimum aan pesticiden gebruikt worden; - de verharding met fundering in de zone voorzien als groenstrook dient volledig uitgebroken te worden binnen een termijn van 4 maand na het definitief verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning; - de groenzones moeten beplant worden met meerjarige planten. Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Machtigingen bpa/rup/verkavelingen: vergunningen een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan volgende aanvragers op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar: 1. Maras Daniel-De Tender Christiana tot het ontbossen van een perceel en het vellen van bomen, Pr. J. Charlottelaan te Sint-Niklaas, sectie D nr. 720 a³; 2. Pipa's, Plezantstraat 28 te 9100 Sint-Niklaas, tot het wijzigen van bestemming van winkel naar pizzeria, voornoemd adres, sectie E nr. 886 s; 3. Maassen Daniël-Schaut Kimberly tot het aanleggen van de voortuin, sectie A nr k³; 4. Daelman Koenraad tot het uitbreiden van de woning,, sectie A nr c;

7 5. Meireleire Mieke tot het heraanleggen van de voortuin, sectie B nr. 694 w²; 6. Meul Laurens-Pyl Sarah tot het verbouwen en uitbreiden van de woning, sectie A nr. 299 d; 7. Lafaut Kenneth-De Clerc Manuella tot het verbouwen van de woning en plaatsen van een luifel, sectie B nr m4. Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Eigen machtigingen: vergunningen een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan volgende aanvragers op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar: 1. Maes Alois tot het bouwen van twee schuilhokken (reg.), sectie D nr. 445 a,d, 1987; (2014/558); 2. Berkenhof-Van Bogaert, Gentstraat 104 te 9111 Belsele, tot het bouwen van een rundveestal en regulariseren van een melkhuisje en melktank, voornoemd adres, sectie B nr. 75 g; (2014/560); 3. Broederscholen Hiëronymus, Nieuwstraat 91 te 9100 Sint-Niklaas, tot het bouwen van een eerstegraadsschool, aanvullende bouwaanvraag voor het sanitair blok en terreinaanleg, Kroonmolenstraat te Sint-Niklaas, sectie E nr h², k, k², l, l², 1013 l, 1250 p,r, 1269 v; (2014/581); 4. Elewaut Tom-De Munck Carmen tot het plaatsen van publiciteit, Grote Baan 8 te Nieuwkerken, sectie A nr. 934 g; (2014/591) (Uiterste beslissingsdatum: ) 5. Buytaert Jan-Borrozee Vivienne tot het uitbreiden van de woning (reg.), bouwen van een carport en tuinhuis, sectie B nr g; (2014/599) (Uiterste beslissingsdatum: ) 6. Delaruelle Sebastiaan tot het uitbreiden van de woning, Vlyminckshoek 54 te Sint-Niklaas, sectie A nr. 903 z (2014/600) (Uiterste beslissingsdatum: ) 7. Bilici Hasim tot het aanleggen van de voortuin, voornoemd adres, sectie D nr. 231 c²; 8. Dokter De Schepper, tot het verbouwen en uitbreiden van de woning, voornoemd adres, sectie D nr r; 9. Colman Caroline tot het verbouwen van de voorgevel, voornoemd adres, sectie D nr c²; 10. De Tender Francois, tot het bouwen van een woning na het slopen van de bestaande woning en stal, sectie B nr. 229 b, 230 c. Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Machtigingen bpa/rup/verkavelingen: vergunnen afwijkingen de afwijkingen toe te staan en een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan volgende aanvragers op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar:

8 1. Van de Walle Bruno-Restiau Jenny tot het bouwen van een carport, tuinhuis en scheidingsmuur en aanleggen van een terras, A. Nahonstraat 40 te 9111 Belsele, sectie B nr g; 2. De Wolf André tot het bouwen van een carport, voornoemd adres, sectie C nr. 242 a; 3. Steenssens Bert-Depoorter Griet tot het verbouwen van de woning, voornoemd adres, sectie B nr. 224 f; 4. Peeters Serge-Duys Merel tot het uitbreiden van de woning, Kallohoekstraat 64 te Sint- Niklaas, sectie B nr c. Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Verkavelingen: Vergunningen een verkavelingsvergunning te verlenen aan volgende aanvragers op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar: 1. De Meulenaer Marie-José tot het verkavelen van een grond in 3 loten, Puitvoetstraat te Sint- Niklaas, sectie D nr v², 1729 p,s; 2. Smet Ronny-De Geest Rita tot het verkavelen van een grond in twee loten, Populierenstraat te Sinaai, sectie B nr f. Algemeen beleid en veiligheid: Dienst logistiek: Bibliotheek: afsluiten raamcontract voor het leveren van strips: toewijzing gelet op de ingediende offertes en rekening houdend met de gestelde voorwaarden, het leveren van Nederlandstalige strips voor volwassenen en jeugd voor de stedelijke openbare bibliotheek, gedurende minimum 1 jaar en maximum 3 jaar (dienstjaren ), toe te wijzen aan de firma De Poort bvba, Nederkouter 137, 9000 Gent met een toegestaan kortingspercentage van 21 %. De leveringen gebeuren op afroep door de bibliotheek. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. Bibliotheek: leveren boeken dienstjaar 2015: toewijzing

9 kennis te nemen van het feit dat het college in zitting van 30 juni 2014 de wijze van gunning, namelijk open offerteaanvraag, evenals de raming en de voorwaarden heeft vastgesteld voor het leveren van boeken voor de stedelijke openbare bibliotheek tijdens het dienstjaar Artikel 2 kennis te nemen van het feit dat het bestek 3 percelen omvat, namelijk: - perceel 1: fictie volwassenen; - perceel 2: non-fictie volwassenen; - perceel 3: jeugdboeken, zowel fictie als non-fictie; waarbij de inschrijvers een globale korting per perceel dienden op te geven. Extra korting voor samenvoeging van meerdere percelen is niet toegelaten. Artikel 3 kennis te nemen van het feit dat deze aangelegenheid gepubliceerd werd in het Bulletin der Aanbestedingen op 1 september Het pv van opening van 6 oktober 2014 om 10 uur vermeldt dat volgende firma's een offerte hebben ingediend: - Medio, Leuvensesteenweg 286, 3190 Boortmeerbeek (BE ) - perceel 1; - De Wase Boekhandel bvba, Grote Markt 34, 9100 Sint-Niklaas (BE ) - percelen ; - Standaard Boekhandel nv, Industriepark-Noord 28a, 9100 Sint-Niklaas (BE ) - percelen ; - Jeukiboe bvba, Jean Baptist Callebautstraat 75, 1790 Teralfene (BE ) - perceel 3. Artikel 4 gelet op de ingediende offertes en rekening houdend met de gestelde voorwaarden, het leveren van boeken voor de stedelijke openbare bibliotheek tijdens het dienstjaar 2015 toe te wijzen aan de firma's met de hoogste score per perceel, als volgt: - aan Standaard Boekhandel nv, Industriepark-Noord 28a, 9100 Sint-Niklaas: - perceel 1: leveren boeken fictie volwassenen voor een geraamd bedrag van EUR, btw inbegrepen, met een toegestaan kortingspercentage van 31 %; - perceel 2: leveren boeken non-fictie volwassenen voor een geraamd bedrag van EUR, btw inbegrepen, met een toegestaan kortingspercentage van 29 %; - aan Jeukiboe bvba, Jean Baptist Callebautstraat 75, 1790 Teralfene: - perceel 3: leveren jeugdboeken, zowel fictie als non-fictie voor een geraamd bedrag van EUR, btw inbegrepen, met een toegestaan kortingspercentage van 30 %. Artikel 5 kennis te nemen van het feit dat de boeken op afroep besteld worden door de bibliotheek, waarbij de leverancier geen recht op schadevergoeding heeft ingeval het totaalbedrag van zijn opdracht tot 15 % minder zou bedragen dan de geraamde bedragen per perceel hierboven vermeld.

10 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Sint-Niklaas Wintert: betaalbaarstelling toelage ijspiste een bedrag van EUR betaalbaar te stellen aan Bongito vzw, Spoorweglaan 12, 9100 Sint- Niklaas, voor de uitbating van de ijspiste Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Ontvangst buitenlandse delegatie en Instituut Onze-Lieve-Vrouw Presentatie: goedkeuring in te gaan op de vraag van het Instituut Onze-Lieve-Vrouw Presentatie om - samen met een delegatie uit Duitsland, Polen, Finland en Litouwen - ontvangen te worden in het stadhuis op dinsdag 13 januari 2015 om 16 uur en dit in het kader van het project "Life in our city, life in our neighbourhood". Artikel 2 de burgemeester en schepen Heyrman af te vaardigen om een toespraak te houden. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Uitnodiging tot het bijwonen van de ballonmeeting in Château-d'Oex: aanduiding burgemeester Lieven Dehandschutter als lid van het college van burgemeester en schepenen af te vaardigen naar de internationale ballonmeeting in Château-d'Oex van 23 tot 26 januari Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Sporthal De Witte Molen: renovatie inkomhal en uitvoeren aanpassingswerken: betaalbaarstelling vorderingsstaten 6 en 6bis

11 de vorderingsstaten 6 en 6bis in het kader van de renovatie van de inkomhal en het uitvoeren van aanpassingswerken (fase 1) in sporthal De Witte Molen, samen met de bijbehorende processen-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door Architecten- Studio uit Sint-Niklaas, goed te keuren en de respectieve bedragen van ,81 EUR en ,21 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van VMG-De Cock nv, Industriepark-West 55 te 9100 Sint-Niklaas. De btw t.b.v. respectievelijk 8.651,12 EUR en 3.023,41 EUR wordt aan de Belgische Staat betaald. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. Stedelijke basisscholen: verzorgen autocarvervoer daguitstappen 2de + 3de trimester: toewijzing gelet op de ingediende offerte en rekening houdend met de gestelde voorwaarden, het verzorgen van autocarvervoer voor de daguitstappen van de leerlingen van de stedelijke basisscholen tijdens het 2de en 3de trimester van het schooljaar toe te wijzen aan Autocars Scheldeboorden nv, Eurolaan 1, 9140 Temse, tegen volgende bedragen: - perceel 1: autocarvervoer voor de leerlingen van De Droomballon Nieuwkerken voor een totaalbedrag van ,96 EUR + 656,04 EUR (6 % btw) = EUR; - perceel 2: autocarvervoer voor de leerlingen van Gavertje Vier Belsele voor een totaalbedrag van ,64 EUR + 652,36 EUR (6 % btw) = EUR. Welzijn. Dienst openbare werken. Begraafplaatsen: parkbegraafplaats Tereken: parken P, Q en R: opbreken grafmonumenten en verwijderen beplanting: betaalbaarstelling vorderingsstaat 3 de vorderingsstaat 3 in het kader van het opbreken van grafmonumenten en het verwijderen van beplanting op de parken P, Q en R van de parkbegraafplaats Tereken goed te keuren en een bedrag van 1.366,96 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van D'Hollander M., Grote Baan 106 te 9100 Nieuwkerken. De btw t.b.v. 287,06 EUR wordt aan de Belgische Staat betaald.

12 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Notulen collegezittingen en : goedkeuring de notulen van de zittingen van het college van 22 en 29 december 2014 goed te keuren. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. Bodekamer: huren koffiezetapparatuur voor minimum 1 jaar en maximum 4 jaar: toewijzing de opdracht voor het huren van koffiezetapparatuur voor de bodekamer en van 6 koffieautomaten voor de vergaderzalen in het stadhuis in de vorm van een all-in huur- en onderhoudscontract voor minimum 1 jaar en maximum 4 jaar, en de bijbehorende aankoop van Fairtradekoffie (bonen, gemalen en vriesdroog) op afroep, toe te wijzen aan de firma Autobar Belgium nv, Boomsesteenweg 73, 2630 Aartselaar (BE ). De leveringstermijn bedraagt 4 tot 6 weken. De overeenkomst gaat in op het ogenblik dat alle apparatuur in gebruik wordt genomen. De huurprijzen zijn vast gedurende de hele looptijd van het contract (geen indexatie). Tijdens de looptijd van het contract zijn volgende voorwaarden van toepassing: *) voor de bodekamer: een Carimali Omega F12-toestel: forfaitaire maandelijkse huurprijs en onderhoud, all-in, exclusief btw, bedraagt 97 EUR; *) forfaitaire jaarlijkse huurprijs en onderhoud, all-in, voor Carimali Omega F12 = EUR + 244,44 EUR (21 % btw) = 1.408,44 EUR; *) inclusief gebruik van tassenverwarmer Omega, 2 koffiezettoestellen en in totaal 10 thermoskannen indien nodig; *) voor de vergaderzalen: 3 mobiele koffieautomaten Rapido met waterreservoir voor de ontvangstzaal, de verzusteringszaal en de vredeszaal, naast 3 vaste koffieautomaten Rapido met wateraansluiting voor het keukentje tussen de ballonzaal en het opleidingslokaal, de personeelsrefter en de Westdiepzaal: forfaitaire maandelijkse huurprijs en onderhoud, all-in, exclusief btw, per toestel bedraagt 25 EUR; *) forfaitaire jaarlijkse huurprijs en onderhoud, all-in, voor de 6 koffieautomaten Rapido = EUR EUR (21 % btw) = EUR; *) Fairtradekoffie (bonen) voor het espresso- en koffietoestel Carimali Omega F12 met koffiemolen: 8,90 EUR/kg exclusief btw (prijsaanpassing in de loop van het contract mogelijk volgens de voorwaarden van het bestek); *) gemalen Fairtradekoffie voor de koffiezettoestellen met thermoskan: 9,80 EUR/kg exclusief btw (prijsaanpassing in de loop van het contract mogelijk volgens de voorwaarden van het bestek); *) Fairtradevriesdroogkoffie Pelican Rouge Grazia Rainforest Alliance voor de koffieautomaten: 44,33 EUR/kg exclusief btw, dit is 0,0564 EUR inclusief btw per kopje; *) het btw-percentage voor de aankoop van koffie is 6 %; *) de leveringstermijn voor de koffie bedraagt 4 dagen.

13 Artikel 2 extra behoeften/vragen voor andere stadslocaties/diensten, gelet op o.a. de nakende verhuisoperaties en de gratis koffiebedeling vanaf 1 januari 2015 eveneens toe te wijzen aan de firma Autobar Belgium nv uit Aartselaar (raamovereenkomst). Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Heraanleg Weimanstraat: opmaak rooilijnenplan: toewijzing principieel akkoord te gaan om in het kader van het rioproject Weimanstraat de opmaak van een rooilijnenplan toe te wijzen aan de Studiegroep Irtas, Gasmeterstraat 81A, 9100 Sint-Niklaas, voor een totaalbedrag van EUR (inclusief btw). Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Rioproject Heimolenstraat e.a.: opmaak rooilijnenplan en uitzetten rooilijn: toewijzing principieel akkoord te gaan om in het kader van het rioproject Heimolenstraat e.a. de bijkomende opmaak van rooilijnplannen en het uitzetten van de rooilijn, toe te wijzen aan de Studiegroep Irtas, Gasmeterstraat 81A, 9100 Sint-Niklaas, voor een totaalbedrag van 6.509,80 EUR (inclusief btw). Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Rioproject Lange Rekstraat - Van-Landeghemstraat: opmaak rooilijnen- en innemingsplan: toewijzing principieel akkoord te gaan om in het kader van het rioproject Lange Rekstraat en Van Landeghemstraat de opmaak van rooilijnen- en innemingsplannen toe te wijzen aan de Studiegroep Irtas, Gasmeterstraat 81A, 9100 Sint-Niklaas, voor een totaalbedrag van EUR (inclusief btw).

14 Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Eigen machtigingen: deels vergunning/deels weigering een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan Verbeke Eduard-Braem Dina tot het plaatsen van een tuinhuis, sectie A nr. 165 a³, z² op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Het aanleggen van het zwembad wordt uitdrukkelijk uit de vergunning gesloten. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Lastenboek stadsverkaveling Tereken 1980: afwijking: agendering gemeenteraad de principiële beslissing van 1 december 2014 betreffende het omvormen van de woning gelegen Kaarsenmakerstraat 12, 9100 Sint-Niklaas, tot een tweegezinswoning mits het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning en de betaling van een meerwaardevergoeding van EUR, te handhaven. Artikel 2 opdracht te geven aan de dienst patrimonium en landbouw om deze aangelegenheid voor te leggen aan de gemeenteraad na schriftelijk akkoord van de aanvrager. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Aankoop gronden verkaveling Vlasstraat: vaststelling niet in te gaan op de vraag van verkavelaar Immobiliënmaatschappij Joost Danneels nv, Sint- Baafskerkstraat 1, 8200 Sint-Andries, om de 8 sociale kavels met een totale oppervlakte van EUR/m², voorzien in de verkaveling Vlasstraat, aan te kopen voor een bedrag van 446,09 EUR/m². Conform de verkavelingsverordening moet de verkavelaar de eerste zes maanden de gronden aanbieden aan personen die voldoen aan de voorwaarden om een kavel voor sociale woningbouw te verwerven.

15 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst toerisme. Toerisme Waasland vzw: Ambachtelijk Weekend 2015 akkoord te gaan met de medewerking aan het Ambachtelijk Weekend op zaterdag 22 augustus 2015 van 12 tot 18 uur en op zondag 23 augustus 2015 van 10 tot 18 uur. Artikel 2 Toerisme Waasland vzw te verzoeken mevrouw Ellen Coppens, personeelslid van Toerisme Waasland vzw, aan te stellen als contactpersoon (zowel voor exposanten als bezoekers) voor en te Sint-Niklaas zoals dit in 2014 ook het geval was. Artikel 3 er kennis van te nemen dat de stedelijke dienst toerisme het Ambachtelijk Weekend ook in 2015 net zoals de voorbije jaren actief via een brede mediamix promotioneel zal ondersteunen. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst onderwijs. Schoolparticipatiefonds secundair onderwijs: brief Interwaas vraag tot samenwerking: goedkeuring om de brief rond een alternatieve werkwijze schoolparticipatiefonds secundair naar Interwaas op te sturen. De voorzitter sluit de zitting om uur Sint-Niklaas, 5 januari 2015 Namens het college van burgemeester en schepenen: In opdracht: Johan Verhulst stadssecretaris Lieven Dehandschutter burgemeester-voorzitter

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van enlijst digitale zitting Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen);

Nadere informatie

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen)

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen) VAST BUREAU Zitting van enlijst Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Peter Buysrogge, schepen (N-VA); mevrouw Ine Somers, schepen (Open Vld);

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 november 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 maart 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring GEMEENTERAAD Zitting van 21 juni 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019 1. Agenda en notulen college van burgemeester en schepenen 15/07/2019. Goedkeuring. De agenda en de notulen van de vergadering

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 1. Aanvraag uittredingsvergoeding van een schepen. Goedkeuring. Het college keurt de uittredingsvergoeding voor een schepen

Nadere informatie

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord stad Sint-N klaas loke Smet b estu u rsa d m i n i strati e 03 778 30 78 j o ke.s m et @ s i nt- n i klaas.be Dirk Van Steetant Jan Breydelstraat 8 9100 Sint-Nik[aas 29-11-2017 ons kenmerk BE A/ 2017 BE

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Zitting van 21 januari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_CBS_00265 Gemeenteraad: gemeenteraadszitting 25 januari 2019:

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 april 2014

OCMW-raad van 24 april 2014 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 0.1. Zitting van de raad van 15.06.2010 Verdaagd

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 oktober 2015

OCMW-raad van 29 oktober 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 14 juli 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 25.07.2006 Aanwezig

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 26 augustus 2016 Besluit

GEMEENTERAAD. Zitting van 26 augustus 2016 Besluit GEMEENTERAAD Zitting van 26 augustus 2016 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Freddy Willockx, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); mevrouw Christel Geerts,

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst GR20130912 punt 32: Openbare werken - project 21.990 - afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De Raad Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet;

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 13 mei 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== 1. Uitbreiden van Centrumschool en Academie Muziek, Woord en Dans met

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 16 maart 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 16 maart 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 16 maart 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; de

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015 Contactpersoon Piet Vanwambeke Secretaris (050)72 72 52 piet.vanwambeke@ocmwmaldegem.be Aan de burgers Aan de pers uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015 Art. 254

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Nadere informatie

1. Toekennen en vereffenen van een gemeentelijk gereglementeerde aanpassingspremie Goedgekeurd

1. Toekennen en vereffenen van een gemeentelijk gereglementeerde aanpassingspremie Goedgekeurd A-punt College van burgemeester en schepenen Zitting van woensdag 27 februari 2019 Aanwezig Renaat Huysmans, burgemeester Lena Ghysels, Geert Van de Voorde, Hilde De Keersmaeker, Ilse Rymenants, schepenen

Nadere informatie

OCMW-raad van 26 februari 2015

OCMW-raad van 26 februari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 10 september 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Renovatie gemeentelijk zwembad (2e fase) -

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 25 februari 2019

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 25 februari 2019 LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 25 februari 2019 Cfr. Artikel 285 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur wordt de lijst met de besluiten van het college van

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Lutgarde GEEROMS, Renaat RAES, Hubert SOENS, Annita SONCK, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Lutgarde VAN DEN BRANDE, Godelieve

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 april 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 april 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 april 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 1425 SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Facturen Sint-Helena - betaalbaarstelling

Nadere informatie

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019.

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019. Besluiten schepencollege 22 januari 2019 Afwezig bij aanvang zitting: Gijsbrecht Huts en Eddy Poffé 1. De notulen van het schepencollege van 15 januari 2019 worden goedgekeurd. POLITIE 1. Akkoord met een

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Afwezig: de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Ali Alci, raadslid (sp.a)

Afwezig: de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Ali Alci, raadslid (sp.a) GEMEENTERAAD Zitting van 25 augustus 2017 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Ilse Bats, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N- VA); mevrouw Christel Geerts, schepen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om 20.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er

Nadere informatie