Doelstelling 1: Voortgaande verbetering van de leerlingenzorg, inclusief voorbereiding op Passend Onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doelstelling 1: Voortgaande verbetering van de leerlingenzorg, inclusief voorbereiding op Passend Onderwijs"

Transcriptie

1 Ontwikkelingen in het schooljaar In het schooljaar heeft een aantal ontwikkelingspunten centraal gestaan. In het jaarplan zijn deze punten uitgebreid omschreven. De volgende doelstellingen zijn succesvol afgerond, tenzij anders vermeld. Aangezien, zoals in het schoolplan beschreven, doelstellingen met name op het gebied van zorg een brede inhoud hebben, zullen deze zich uitstrekken over meerdere jaren, zeker nu de wet Passend Onderwijs m.i.v. 1 augustus 2014 van kracht gaat. Doelstelling 1: Voortgaande verbetering van de leerlingenzorg, inclusief voorbereiding op Passend Onderwijs Verder implementeren van het handelingsgericht werken en het werken met groepsplannen volgens de 1-zorg route en het betrekken van leerlingen, ouders en eventuele externen hierbij, waaronder o het per leerling in beeld brengen van de onderwijsbehoeften en de onderwijsdoelen hierop aan te laten sluiten(groepsoverzichten en groepsplannen voor rekenen en spelling). Daarbij opmerkend dat in de groepen 1-2 extra aandacht gegeven gaat worden aan het HGW, daar zij in het voorgaande schooljaar expliciet hun tijd en aandacht hebben gestoken in het werken met KIJK. o Het komen tot borging van een eenduidig didactisch model, waarbij leerlingen geactiveerd worden en waarin aangesloten wordt op de individuele onderwijsbehoeften van de leerlingen. Uitgangspunt zijn de groepsobservaties HGW van april Komen tot eerste borging van het beredeneerd aanbod in de groepen 1 en 2, in aansluiting op de tussendoelen met daarbij een eenduidig registratiesysteem, KIJK, om de ontwikkeling v/h kind objectief te kunnen volgen. Verdiepen van de collegiale consultatie en daadwerkelijke implementatie hiervan, gekoppeld aan het HGW. Ouders worden consequent en helder geïnformeerd over de ontwikkeling en zorg van hun kind, met daarbij inachtneming de gezamenlijke verantwoordelijkheid en een open dialoog. Afname SCOL, twee keer per jaar, in alle groepen. In de groepen 1-2 wordt het registratie/observatiesysteem KIJK twee keer per jaar ingevuld. Het taalbeleidsplan (gemeente) gaat zich richten op Woordenschat (gr ) Verdere versterking VVE, o.b.v. adviezen inspectiebezoek mei 2012, opgenomen in het beredeneerd aanbod in de groepen 1-2. Er wordt gewerkt met 7 thema s uit IK & Ko. Er worden overlegmomenten afgesproken ( eerste en tweede halfjaar 1 bijeenkomst), met de PSZ, met als doel de samenwerking te versterken tussen PSZ en de school (gr 1/2). Mede in het belang van de te starten Brede School in2016. Een bezoek van de peuters, ihkv een thema, aan de school wordt gepland. Het werken volgens het gedragsprotocol en bijstelling o.b.v. evaluatie. Rots en Water staat op het programma t.b.v. de soc.em vaardigheden. Er worden 5 trainingen in groep 5 verzorgd en in groep 6 wordt de volledige training gegeven. In het komende schooljaar wordt gewerkt aan de implementatie van een éénduidige aanpak t.b.v. het sociaal-emotioneel functioneren en ontwikkelen van de leerlingen ( o.a. omgaan met ruzies).

2 Er is op schoolniveau nog geen totaalplan gerealiseerd. Adviezen op groepsniveau hebben wel plaatsgevonden. Evenals het samenstellen van een stappenplan m.b.t. het verkrijgen van gewenst gedrag. Op schoolniveau wordt er komend jaar een vervolg aan gegeven, middels o.a. een training voor het team. Het voeren van structureel overleg Directie en IB met de gedrags-, taalen rekenspecialist. Het voeren van structureel overleg met de bouwcoördinatoren. Implementatie schoolondersteuningsprofiel, t.b.v. Passend Onderwijs d.m.v. opnemen in het ondersteuningsplan van de school. O.b.v. dit profiel zal scholing (individueel en teambreed) worden afgestemd. Het afnemen van de kwaliteitskaarten didactiek en afstemming. Doelstelling 2: Verbeteren en borging van de interne en externe communicatie (ook naar ouders) Ouders worden door de school regelmatig, systematisch en tijdig geïnformeerd over de ontwikkeling van en zorg rond hun kind. Daarbij is sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een open dialoog Ouders worden regelmatig geïnformeerd over de dagelijkse gang van zaken op school en in de klas Het onderhouden van een heldere, transparante en professionele interne communicatie. Implementeren intervisie in team- en bouwvergaderingen Wij hebben als school ervaren dat wij uit gesprekken met ouders heel veel kunnen halen. Verbeterpunten nemen wij mee naar het nieuwe schooljaar. Doelstelling 3: Implementatie nieuwe methode Engels De nieuwe methode, voor het vakgebied Engels, is gekozen. Dit jaar wordt gewerkt aan de implementatie hiervan. De methode, Hello World, is geschikt voor het geven van Engels aan leerlingen vanaf groep 5. Momenteel wordt Engelse les gegeven in de groepen 7 en 8. Doelstelling 4: Keuze van een nieuwe methode Aardrijkskunde De huidige methode Aardrijkskunde, Hier en daar wordt volgens het schoolplan in vervangen. Deze methode voldoet niet meer aan de hedendaagse informatievoorziening en biedt kinderen te weinig tot geen kansen om kennis te vergaren, toepasbaar in andere vakgebieden. Doelstelling 5: Versterking samenwerking met ouders Vanuit de ervaringen in het samenwerking met ouders binnen de schoolgemeenschap, is gebleken dat, t.b.v. activiteiten op school, vaak een selecte club ouders zich meldt. Hierbij gaat het om activiteiten van praktische aard. Sinds vorig jaar zijn er ouders actief met de zgn. pluskinderen. Dit betreft de jongste kinderen onder ons. Het is gestart als een pilot en o.b.v. evaluatie zal dit bijgesteld en uitgebouwd worden.

3 Doelstelling 6: onderhouden vaardigheden ICT De werkgroep ICT ondersteunt de leerkrachten met het gebruik van ICTmiddelen in om leerkrachten vaardig te houden in de omgang met smartbord en gebruik van de software. De implementatie van het gebruik van tablets is één van de projecten in het komende schooljaar. O.b.v. de inventarisatie betreffende de vaardigheden van de leerkrachten, gehouden in zal verdere begeleiding plaatsvinden. Die begeleiding richt zich op de toepassing van ICT middelen, waarbij een systematisch, geïntegreerd gebruik een voorwaarde is om doelen te verwezenlijken. In doelstelling 21 gaan wij in onze ICT vaardigheden inzetten als middel om kinderen en team een impuls te geven ter versterking van het onderwijsleerproces en alles wat hiervoor nodig is, zoals een grotere rol van de leerling. Doelstelling 7: De Brede School De Piramide zit in een ontwikkelingsproces op weg naar de Brede School, in samenwerking met de Stichting Rijswijkse Kinderopvang, met als directe partner locatie De Wereldplek. Verder zullen de SBRM( bewonersorganisatie) en Stichting Welzijn Rijswijk het nieuwe gebouw gaan gebruiken. Op dit moment, september 2013, is het voorlopig ontwerp gereed en zal de architect, Architectenstudio Herman Hertzberger (AHH), komen tot een definitief ontwerp, i.s.m. de Laurentius Stichting, de Gemeente Rijswijk en betrokken partners. Voor De Piramide is het van belang dat, o.b.v. vrijwilligheid, teamleden de gelegenheid krijgen om een bijdrage te leveren in de ontwikkeling. Specialisten (coördinatoren) Onze school bezit een aantal specialisten op het gebied van gedrag (Marianne v/d Berg), rekenen (Connie Westdorp). Er loopt momenteel nog een procedure om een taal/leescoördinator te benoemen. Deze specialisten zijn in het afgelopen jaar bezig geweest met het invullen van hun nieuwe functie en hebben een start gemaakt met het ontwikkelen van beleid. Dit zal vanaf meer vorm en inhoud krijgen. Verder is de school gestart met het verbreden van het managementteam. Buiten de directeur (Ronald van Leeuwen), de adjunct-directeur/zorgcoördinator (Frédy Beekkerk van Ruth) bestaat het managementteam uit een coördinator onderbouw (groep 1-4: Colinda Rodenburg) en een coördinator bovenbouw (gr. 5-8: Liedewij van Zwol).

4 Ontwikkelingen in het schooljaar : In het schooljaar zullen we ons bezighouden met de volgende zaken: Doelstelling 21 : Het ontwikkelen en implementeren van kennis, inzicht en vaardigheden bij kinderen opdat zij zich breed kunnen ontwikkelen in een snel veranderende kennismaatschappij. Klaar zijn voor het onderwijs in de 21 e eeuw! Het team en de kinderen voorbereiden op het leren met en door ICT. De interactie willen we vergroten en kinderen nog bewuster laten leren. Het leerproces versterken door de bijdrage (rol) van de kinderen te stimuleren. Samenwerken, probleem oplossend denken stimuleren, versterken van sociale en culturele vaardigheden, creatief denken bevorderen,. (deze doelstelling is uitgebreider beschreven in ons jaarplan). Doelstelling 1: Voortgaande verbetering van de leerlingenzorg, inclusief de implementatie van Passend Onderwijs. Ons schoolondersteuningsprofiel (SOP) is hierin leidend. Het HGW staat centraal. Verder implementeren van het handelingsgericht werken en het werken met groepsplannen in alle groepen volgens de 1-zorg route en het betrekken van leerlingen, ouders en eventuele externen hierbij, waaronder o Implementatie schoolondersteuningsprofiel, t.b.v. Passend Onderwijs d.m.v. opnemen in het ondersteuningsplan van de school. O.b.v. dit profiel zal scholing (individueel en teambreed) worden afgestemd. (zie bijlage: samenvatting SOP). o het per leerling in beeld brengen van de onderwijsbehoeften en de onderwijsdoelen hierop aan te laten sluiten(groepsoverzichten en groepsplannen voor rekenen en spelling). Het implementeren van KIJK! krijgt een vervolg, waarbij een keuze wordt gemaakt of buiten de module registreren al dan niet de module groepsplan uit KIJK! wordt gebruikt. o Het voortzetten van het borgen van een eenduidig didactisch model, waarbij leerlingen geactiveerd worden en waarin aangesloten wordt op de individuele onderwijsbehoeften van de leerlingen. Uitgangspunt zijn de groepsobservaties HGW, de groepsoverzichten met daaruit voortkomende groepsplannen. Komen tot continue borging van het beredeneerd aanbod in de groepen 1 en 2, in aansluiting op de tussendoelen ( m.b.v. het reeds in gebruik genomen registratiesysteem, KIJK!), t.b.v. de ontwikkeling v/h kind objectief te kunnen volgen. Verdiepen van de collegiale consultatie en daadwerkelijke implementatie hiervan, gekoppeld aan het HGW. Het facultatieve karakter om met deze tool kennis te maken wordt omgezet in vooraf geplande momenten. Ouders worden consequent en helder geïnformeerd over de ontwikkeling en zorg van hun kind, met daarbij inachtneming de gezamenlijke verantwoordelijkheid en een open dialoog. Afname SCOL, twee keer per jaar, in de groepen 3 t/m 8. Eén keer vullen de lln hun eigen SCOL in (eerste keer; gr. 5 t/m 8). In de groepen 1-2 wordt het registratie/observatiesysteem KIJK twee keer per jaar ingevuld.

5 Het taalbeleidsplan (gemeente) gaat zich richten op het actualiseren van de in dat plan gestelde doelen. (Verstevigen van het taalleesonderwijs binnen het HGW, mede door implementatie van Estafette in de groepen 4,5,6). Voortgang versterking VVE, o.b.v. adviezen inspectiebezoek mei 2012, opgenomen in het beredeneerd aanbod in de groepen 1-2. Er wordt gewerkt met 7 thema s uit IK & Ko. Er worden overlegmomenten afgesproken ( eerste en tweede halfjaar 1 bijeenkomst), met de PSZ, met als doel de samenwerking te versterken tussen PSZ en de school (gr 1/2). Mede in het belang van de te starten Brede School in Een bezoek/activiteit van/aan de peuters, ihkv 2 thema s die gelijk lopen met 2 thema s bij de peuters, wordt gepland. Het gaat om de versteviging van de samenwerking/betrokkenheid tussen de SRK(Wereldplek) en school. Het werken volgens het gedragsprotocol en bijstelling o.b.v. evaluatie. Als bijlage van dit jaarplan is een specifiek jaarplan toegevoegd, samengesteld door de gedragscoördinator, met daarbij aandacht gericht op het sociaalemotionele aspect. (Zie volgend item). Rots en Water staat op het programma t.b.v. de soc.-em. vaardigheden. Voor het komend jaar worden nieuwe afspraken gemaakt in het kader van de invoering van Passend Onderwijs. Het streven is om dezelfde hoeveelheid trainingen te verzorgen (er worden 5 trainingen in groep 5 verzorgd en in groep 6 wordt de volledige training gegeven (10). Er is ook een informatiemoment voor de ouders. In het komende schooljaar wordt gewerkt aan de implementatie van een éénduidige aanpak t.b.v. het sociaal-emotioneel functioneren en ontwikkelen van de leerlingen. De gedragscoördinator zal daartoe een plan samenstellen en aan het team voorleggen. Het voeren van structureel overleg Directie en IB met de gedrags-, taalen rekencoördinatoren (1 keer per maand) Het voeren van structureel overleg met het MT (directie en bouwcoördinatoren -wekelijks). Het afnemen van de kwaliteitskaarten didactiek en afstemming. Doelstelling 2: Verbeteren en borging van de interne en externe communicatie en het stimuleren van ouderbetrokkenheid Ouders worden regelmatig geïnformeerd over de dagelijkse gang van zaken op school en in de klas (o.a. d.m.v. nieuwsbrieven en groepspagina s op de website; DIGIDUIF is onderzocht. ) Het onderhouden van een heldere, transparante en professionele interne en externe communicatie. De Oudervereniging is zichtbaar en is een aanspreekpunt vanuit haar bevoegdheden. Mogelijkheden onderzoeken om ouders meer bij het onderwijsleerproces te betrekken Zorgdragen voor intervisie

6 Doelstelling 3: Implementatie nieuwe methode Aardrijkskunde De nieuwe methode, voor het vakgebied Aardrijkskunde, is gekozen. Dit jaar wordt gewerkt aan de implementatie hiervan. De methode, Meander, vervangt de methode Hier en Daar. O.b.v. deze methode, die nauw aansluit bij onze andere methoden, Naut en Brandaan, bieden wij het kind een bredere blik in de oriëntatie op de wereld. Doelstelling 4: Keuze van een nieuwe methode Schrijfonderwijs De huidige methode schrijven wordt volgens het schoolplan in vervangen. Dit keuzeproces wordt in bouw en team door de bouwcoördinatoren geleid. Alvorens te komen tot uitvoering van dit proces (doel), zal deze doelstelling nader heroverwogen worden. We maken hierbij de opmerking dat, ondanks de digitale ontwikkelingen voor ons als school, schrijven, een basisbehoefte blijft!!! Doelstelling 6: beleidsplan gedrag In de laatste periode van het schoolplan is één van de doelen het borgen van een éénduidige aanpak m.b.t. de sociaal-emotionele ontwikkeling. Terugkijkend naar de afgelopen jaren blijkt dat de behoefte ligt in een verbetering van een nog meer uniforme aanpak om kinderen in hun speelleeromgeving dusdanig te begeleiden, zodat er een bijdrage wordt geleverd aan de structuur om zich te ontwikkelen binnen hun sociaal-emotionele capaciteiten. Dit komt te goede aan hun totale ontwikkeling (dus ook het cognitieve aspect). Kinderen verschillen en met deze verschillen willen wij als onderwijsgevenden kunnen omgaan. Het vraagt om een duidelijk en helder beleid. De gedragscoördinator heeft hierin een adviserende rol en zal daartoe een helder plan van aanpak voorleggen, opdat wij de geformuleerde doelstelling kunnen bereiken.

7 Doelstelling 7: beleidsplan Taal/lezen Ter bevordering en versteviging van ons taal/leesonderwijs heeft de taal/leescoördinator haar beleidsplan geschreven. Op basis van opbrengsten en het aanbod in leerbehoeften van de kinderen zijn we ons bewust van de kwaliteit van ons onderwijs, met name in deze vakgebieden. In het jaar is besloten om de resultaten van het technisch lezen te versterken. Hiertoe is als middel de methode Estafette aangeschaft voor groep 4, 5 en 6. Taal/lezen, als basis voor de totale ontwikkeling behoeft geen uitleg! Doelstelling 8: uitvoering beleidsplan rekenen Ter bevordering en versteviging van ons rekenonderwijs heeft de rekencoördinator haar beleidsplan geschreven. In dit plan is mede opgenomen een beschreven dyscalculiebeleid, behorende tot onze basisondersteuning (SOP). Het volgen en bijsturen /adviseren van en in het het rekenonderwijs behoort tot haar taken. Doelstelling 9: De Brede School De Piramide zit in een ontwikkelingsproces op weg naar de Brede School, in samenwerking met de Stichting Rijswijkse Kinderopvang, met als directe partner locatie De Wereldplek. Verder zullen de SBRM( bewonersorganisatie) en Stichting Welzijn Rijswijk het nieuwe gebouw gaan gebruiken. Op dit moment, juni 2014, is het definitief ontwerp gereed i.s.m. de Laurentius Stichting, de Gemeente Rijswijk en betrokken partners. Voor De Piramide is het van belang dat, o.b.v. vrijwilligheid, teamleden de gelegenheid krijgen om een bijdrage te leveren in de ontwikkeling. Komende periode liggen accenten op de inrichting van de school. Het gaat hierbij om o.a. de keuze van meubilair. Verder is de samenwerking met de kernpartners een ontwikkelpunt. De exacte invulling van het versterken van samenwerking volgt. Deze ontwikkelpunten worden uitgebreid omschreven in het jaarplan van de school.

Ontwikkelingen in het schooljaar 2014-2015

Ontwikkelingen in het schooljaar 2014-2015 Ontwikkelingen in het schooljaar 2014-2015 In het schooljaar 2014-2015 heeft een aantal ontwikkelingspunten centraal gestaan. In het jaarplan zijn deze punten uitgebreid omschreven. De volgende doelstellingen

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Jaarplan Versie: augustus Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien

Jaarplan Versie: augustus Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Jaarplan Versie: augustus 2017 Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Aanleiding Voor u ligt het jaarplan van schooljaar. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor

Nadere informatie

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan Beste ouders/verzorgers, In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag 2012-2013 en ons jaarplan 2013-2014. Het jaarverslag dient als evaluatie van alle speerpunten die wij

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres FJJ Dreweslaan 1 Postcode 9686 NG Beerta Telefoon 0597-331651 Brinnummer 09DO E-mail obsbeerta@gmail.com Website www.obsbeerta.nl Directeur S.J. Huinink

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Jaarplan Versie: oktober Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien

Jaarplan Versie: oktober Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Jaarplan 2016-2017 Versie: oktober 2016 Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Aanleiding Voor u ligt het jaarplan van schooljaar 2016-2017. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2018-2019 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2016

Jaarplan - jaarverslag 2016 Jaarplan - jaarverslag 2016 Gerardus Majella School Nieuw Schoonebeek Datum: 30 november 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2016 Schoolnaam Gerardus Majella School Schoolnaam Gerardus

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016 Jaarplan 2016-2017 Jaar 2016-2017 School De Toermalijn Willem Kamper Datum 15 juni 2016 Inleiding In dit jaarplan 2016-2017 geven we een overzicht en uitwerking van geplande activiteiten en verbeterpunten

Nadere informatie

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3 Jaarplan 2014-2015 Dit jaarplan van De Steenen Brug vloeit voort uit: beleidskeuzes binnen stichting Swalm & Roer de 4-jarenplanning aangegeven in het schoolplan 2011-2015 het geëvalueerde jaarplan van

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2015-2016 Voor 2015-2016 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: onderwijskwaliteit/didactisch handelen/pedagogisch handelen: Verandering van de

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 OBS De Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari Jaarplan 2017 RKBS Sint Theresia Steenwijksmoer Datum: 19 januari 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017 Schoolnaam RKBS Sint Theresia Datum 07-01-2017 Inleiding Dit jaarplan is geschreven voor de RKBS

Nadere informatie

Schoolplan 2012 2013

Schoolplan 2012 2013 Schoolplan 2012 2013 RK Josefschool Voortkomend uit het Strategisch Beleidsplan Eenheid in Verscheidenheid 2012-2016 Stichting R.K. Primair Onderwijs Culemborg Schoolplan Josefschool Schooljaar 2012-2013

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan + evaluatie Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2018 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 06 07 Naam school Obs Drieborg Adres G. Topelenstraat 9 Postcode 9688RN Drieborg Telefoon 0597-5477 Brinnummer E-mail Website 08DD obsdrieborg@sooog.nl www.obsdrieborg.nl Directeur

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres Hardenberg 8 Postcode 9684 AM Telefoon 0597-331570 Brinnummer 18 HQ E-mail info@bouwsteen-finsterwolde.nl Website www.bouwsteen-finsterwolde.nl Directeur

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Info nr

Info nr Info nr. 12 2015-2016 Jorien Bos Mijn naam is Jorien Bos en ik ga volgend schooljaar bij jullie op school werken. Ik start met werken in de bovenbouw op de maandag, dinsdag en woensdag. Ik woon in Oosterwolde

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Schoolplan 2013 2014

Schoolplan 2013 2014 Schoolplan 2013 2014 RK Josefschool Voortkomend uit het Strategisch Beleidsplan Eenheid in Verscheidenheid 2012-2016 Stichting R.K. Primair Onderwijs Culemborg Josefschool Schooljaar 2013-2014 =stand van

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Dr. Aletta Jacobsschool

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Dr. Aletta Jacobsschool SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Dr. Aletta Jacobsschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool dr. Aletta Jacobsschool. Iedere school stelt een SOP

Nadere informatie

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten Schoolontwikkelplan Jaar 016-017 School Bavoschool Directeur Saskia Kuin Datum 15 september 016 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 016-017 geven we aan: [1] welke beleidsterreinen uit WMK we hebben gescoord

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Oriëntatie nieuwe methode taal en spelling. Aanschaf materialen voor zelfstandig werken

Jaarplan 2013-2014. Oriëntatie nieuwe methode taal en spelling. Aanschaf materialen voor zelfstandig werken Beleidsterrein: Verbeterdoelen: Consequenties: 1 Leerstofaanbod Afspraken bewegingsonderwijs Femke Marvin Oriëntatie nieuwe methode taal en spelling Aanschaf materialen voor zelfstandig werken Oriëntatie

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015:

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015: 7.1.3 Jaarplan 2014-2015: Beleidsvoornemens Domein 1: Kwaliteitszorg Resultaat (Wanneer zijn we tevreden?) Stappen/ Acties Borging (vindplaats & systeem van bewaken en behouden) Wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Schoolondersteuningsprofiel 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN Jaarplan 206-207 Inhoudsopgave INLEIDING... 3TS:... 3 BEGRIJPEND LEZEN:... 3. DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN 206-207... 5 DOMEIN : KWALITEITSZORG (KWALITEITSZORG OPBRENGSTEN ONTWIKKELING VAN LEERLINGEN) NORMINDICATOREN

Nadere informatie

Ondersteuning van uw kind Ouderversie school-ondersteuningsplan

Ondersteuning van uw kind Ouderversie school-ondersteuningsplan Ondersteuning van uw kind 2016-2017 Ouderversie school-ondersteuningsplan 1 Het school ondersteuningsprofiel Het ondersteuningsprofiel is geschreven voor ouders zodat ouders weten welke ondersteuning een

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar:

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar: Speerpunten 2014-2015 Item 1, 3, 7, 9 en 17 (zie onderstaand format) Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen 17-06-2015 Schooljaar: 2014-2015 Onderwijs en identiteit + leerlingenzorg Plan Do Check/act (Evaluatie

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

Verslaggeving via. jaargroepoverleg

Verslaggeving via. jaargroepoverleg Jaarplan 2014-2015. c.b.s. de Vuurvlinder Onderwijs en identiteit Plan Do Check/act (Evaluatie en borging juni 2015) 1:Resultaten van de tussen- en eindopbrengsten van rekenen worden gehandhaafd en/of

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 23 september 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Jaarplan 2018/2019 St. Cyriacusschool Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Aan de hand van onderstaande verbeterpunten, maakt de directeur een vergaderoverzicht. Daarin staat vermeld, wat er

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging Schoolplan 2015-2019 Inhoud: Verantwoording Motto, missie, visie, overtuigingen Doelen Samenvatting strategisch beleid van de vereniging 21 e eeuwse vaardigheden Schematische weergave van de vier komende

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool Pius X

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool Pius X SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool Pius X 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Pius X. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur Adres Plaats Telefoon Fax E-Mail Website

Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur Adres Plaats Telefoon Fax E-Mail Website Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur H.H. Benes Adres Thorbeckestraat 1 Plaats Coevorden Telefoon 0524-513531 Fa 0524-523360 E-Mail info@willibrordusschool.nl Website www.willibrordusschool.nl

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2015 2016

Schooljaarplan (SJP) 2015 2016 Schooljaarplan (SJP) 2015 2016 t Naam school Obs Letterwies Adres Postbus 32 (bezoekadres : Meidoornstraat 20) Postcode 9670AA Winschoten (9944 AR Nieuwolda) Telefoon 0596-541265 Brinnummer 00BB E-mail

Nadere informatie

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen Jaarplan 2016-2017 BS de Ester Zelf denken, samen doen Inleiding De inhoud van dit jaarplan is gebaseerd op de teamevaluatie van het jaarplan 2015-2016, het schoolplan 2015-2019 en voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten Ambitie Doel Strategie Metingen Begroting Dashboard Actieplan (wie, wanneer) I De inspectie heeft vlak voor de zomervakantie van 2014 de school bezocht. Het bestuur heeft de inspectie toegezegd dat er

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 31 augustus 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

R.K. Basisschool De Hoeksteen. Schooljaarplan

R.K. Basisschool De Hoeksteen. Schooljaarplan R.K. Basisschool De Hoeksteen Schooljaarplan 2018-2019 Directeur Mw. A. Reckers Adres Hoofdkanaal OZ 86 Plaats Emmer-Compascuum Telefoon 0591-352677 E-Mail anja.reckers@primenius.nl Datum 23-1-2019 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarplan Rosa basisschool, schooljaar 2015-2016

Jaarplan Rosa basisschool, schooljaar 2015-2016 Jaarplan Rosa basisschool, schooljaar 2015-2016 Sociaal- emotionele ontwikkeling Borgen HGW met OGW Dit schooljaar zal de PDCA cyclus (plan-do-check-act)centraal staan. Het werken met groepsplannen is

Nadere informatie

School Schoolleider Datum Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP.

School Schoolleider Datum Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP. JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2016 2017 Jaar 2016 2017 School De Tovervogel School De Tovervogel Schoolleider Sjannie Spijkers Schoolleider Sjannie Spijkers Datum Juni 2016 Datum Juni 2017 Thema SCHOOL & OMGEVING

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Balein De Rijp

Jaarplan Basisschool De Balein De Rijp Jaarplan 2019-2020 De Rijp JAARPLAN 2019-2020 School Datum 09-04-2019 Inleiding In ons jaarplan geven we aan: 1. welke vragenlijst(en) we hebben ingezet 2. welke voornemens we hebben i.r.t. het schoolplan

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 De Troubadour, Vredenburg 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Troubadour, Vredenburg. Iedere school stelt een

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni Jaarplan 2017-2018 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 22 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 12-04-2017 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Surhuisterveen Datum: 11 juni 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 School School Datum 23-05-2017 Datum Inleiding In ons jaarplan geven we

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan Daltonschool Jan Ligthart

Jaarplan Jaarplan Daltonschool Jan Ligthart Jaarplan 2016 2017 1. Kwaliteitszorg/opbrengsten Jaarplan 2016-2017: Doelen: 1.1 r worden meerdere relevante instrumenten ingezet voor het meten van de opbrengsten. 1.2 De inhoud en het gebruik hiervan

Nadere informatie

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Aantal respondenten: 10/12 Vensters Voor Verantwoording PO Schoolklimaat 3,7 0% 0% 27% 73% 0% B1. In hoeverre gaan leerlingen graag naar school?

Nadere informatie

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE.

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE. De aanpak op schoolniveau: Indicator Doel Actie/middel Tijdpad Wie Resultaat Professionalisering Tussenevaluatie /borging Condities Scholing VVE. Ouders De leerkrachten van de vroegschoolse zijn VVE-geschoold.

Nadere informatie

Schooljaarplan Hendrik Wester

Schooljaarplan Hendrik Wester Jaarplan: Visieontwikkeling Gekoppeld aan: eigentijdsonderwijs, sociaal- emotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing, profilering Startdatum: 01-08-2018 Einddatum: 31-08-2019 Betrokkenen:

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Samenvatting. Totalen

Samenvatting. Totalen MONITOR BASISONDERSTEUNING ANNE FRANKSCHOOL ARNHEM Ingevuld door: Julia van Broeckhuijsen J. Burema Samenvatting Totalen Leerlingen ontwikkelen zich in een veilige omgeving.. De school heeft inzicht in

Nadere informatie

Schooljaarplan De Ichthus

Schooljaarplan De Ichthus Schooljaarplan 2016-2017 De Ichthus Zie schoolplan: 10 Meerjarenplanning 2016-2017 uit schoolplan 2015-2019 Thema Verbeterdoel Leerstofaanbod De school heeft een aanbod gericht op bevordering van actief

Nadere informatie

ANALYSE EN BELEID. Directie/organisatie 2013-2014/ontwikkelingen/passendonderwijs/schoolonderwteuningsprofiel Rosa-analyse en beleid

ANALYSE EN BELEID. Directie/organisatie 2013-2014/ontwikkelingen/passendonderwijs/schoolonderwteuningsprofiel Rosa-analyse en beleid DEEL II ANALYSE EN BELEID Directie/organisatie 2013-2014/ontwikkelingen/passendonderwijs/schoolonderwteuningsprofiel Rosa-analyse en beleid 1a. Basisondersteuning Wat zien wij? Wat vinden wij? Wat gaan

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool Mikado. Iedere school stelt een dergelijk profiel op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 RKBS De Duinsprong Drunen Datum: 19 september 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam RKBS De Duinsprong Schoolnaam RKBS De Duinsprong

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon Plan n in g Schooljaarplan Planperiode 2011-2015 Versie Versie 4 Datum 04-07-2013 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode Obs Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 2016 2017 Naam school Adres Postcode o.d.b.s. Theo Thijssen HB Hulsmanstraat k8b 9663 TP Telefoon 0597 646004 Brinnummer E-mail 10BG obstheothijssen@hotmail.com Website Directeur Bevoegd

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Bolderik Hank Datum: 14 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Bolderik Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Negen items zijn het afgelopen jaar aangepakt.

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Negen items zijn het afgelopen jaar aangepakt. Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van schooljaar 2015-2016. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor dit schooljaar hebben gesteld en hoe wij deze willen bereiken.

Nadere informatie

Schooljaarplan Didactisch handelen

Schooljaarplan Didactisch handelen Schooljaarplan 2014-2015 Schooljaarplan 2014 2015 Didactisch handelen Effectieve instructie Borgen van eerder gemaakte afspraken; bewaken van de doorgaande lijn Coaching door directie op team en individueel

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool De Arnhorst Velp 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Arnhorst in Velp. Iedere school stelt een

Nadere informatie

KK14 Rekenen & Wiskunde KK14 Levensbeschouwing KK14 Afstemming KK14 Interne communicatie

KK14 Rekenen & Wiskunde KK14 Levensbeschouwing KK14 Afstemming KK14 Interne communicatie Schoolontwikkelplan 2014 2015 Jaar 2014-2015 School Bonifatius Directeur Rein Swart Datum 1 augustus 2014 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 2014-2015 geven we aan: [1] welke beleidsterreinen uit WMK

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het SchoolOndersteuningsProfiel (SOP) van basisschool de Arnhorst in Velp Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

WIJ LEREN MET JOU. WIJ WIJ LEREN WIJ LEREN MET MET JOU LEREN WIJ t RENDAL

WIJ LEREN MET JOU. WIJ WIJ LEREN WIJ LEREN MET MET JOU LEREN WIJ t RENDAL Terugblik op het schooljaar 2012-2013 (jaarverslag) Het afgelopen schooljaar hebben we planmatig gewerkt om onze gestelde doelen te realiseren. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de borgingsonderwerpen onze

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool de Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool de Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool de Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is

Nadere informatie

Schooljaarplan

Schooljaarplan Schooljaarplan 2015-2016 RKBS De Kiem Schoolplein 1 Roelofarendsveen 2371 EK 071-3314359 de.kiem@ssba.net http://dekiem.ssba.net directeur Marjan de Lange Voor u ligt het schooljaarplan 2015 2016 van onze

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Anne Frankschool Ellecom 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool Ellecom. Iedere school stelt een SOP op,

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel PCB Westpunt Algemene gegevens School PCB Westpunt BRIN 10QX02 Directeur Dhr.I.van Wijngaarden Adres Foeliestraat 16 Telefoon 010-4161435 E-mail administratie@pcbwestpunt.nl

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS Dorpsschool Rozendaal 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van OBS Dorpsschool Rozendaal. Iedere school stelt een SOP op, dit

Nadere informatie

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Zeven items zijn het afgelopen jaar aangepakt.

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Zeven items zijn het afgelopen jaar aangepakt. Onderwijskundig jaarplan 2016-2017 Voor u ligt het jaarplan van schooljaar 2016-2017. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor dit schooljaar hebben gesteld en hoe wij deze willen bereiken.

Nadere informatie

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT Telefoon 0317-350815 ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT DON BOSCOSCHOOL RENKUM Versie april 2011 ZORGSYSTEEM DON BOSCOSCHOOL RENKUM Iedere school heeft de plicht voor alle kinderen zorg op maat te bieden.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Jenaplan basisschool Donatushof Schoolondersteuningsprofiel Jenaplan basisschool Donatushof Schooljaar 2014-2015 Stichting Voorschools en Primair Onderwijs De Linge Ter inleiding In het kader van de Wet

Nadere informatie

Jaarplan De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie )

Jaarplan De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie ) Jaarplan 2013- De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie 140603) U leest nu het jaarplan 2013- van Basisschool de Hazelmuis te Stolwijk. Boven alle plannen voor dit schooljaar staat altijd onze missie. Vanuit

Nadere informatie

Jenaplan Christelijke Basisschool De Troubadour Elden

Jenaplan Christelijke Basisschool De Troubadour Elden SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Jenaplan Christelijke Basisschool De Troubadour Elden 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van : Jenaplan Christelijke Basisschool

Nadere informatie

Plan van aanpak 2014 2015

Plan van aanpak 2014 2015 Plan van aanpak 2014 2015 Jaarlijks stelt de locatiedirecteur in samenspraak met de collega s een Plan van aanpak op. Hierin worden de doelen omschreven waar het komende schooljaar expliciet aan zal worden

Nadere informatie

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P Jaarplan voor schooljaar Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1. P D S A 2. P D S A P D S A 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P

Nadere informatie