Jaarverslag. integraal toezicht en handhaving Brede School West in aanbouw. Meas locatie, bouw van 60 appartementen in afrondende fase.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag. integraal toezicht en handhaving 2013. Brede School West in aanbouw. Meas locatie, bouw van 60 appartementen in afrondende fase."

Transcriptie

1 Jaarverslag integraal toezicht en handhaving 2013 Brede School West in aanbouw. Meas locatie, bouw van 60 appartementen in afrondende fase.

2 Inhoud: 1: inleiding 2: samenwerking met adviserende partijen 3: integraal toezicht en handhaving 2013 in cijfers 4: toezicht en handhaving Wabo 5: intrekken omgevingsvergunningen (of in deze nog bouwvergunning) 6: toezicht en handhaving kinderopvang 7: toezicht en handhaving APV 8: toezicht en handhaving brandveilig gebruik 9: toezicht en handhaving asbesttaken 10: project snippergroen

3 1. inleiding Voor u ligt het jaarverslag integraal toezicht en handhaving 2013 voor taken die binnen het cluster bouwen en wonen van de afdeling Gemeentewinkel vallen. De gemeente Leiderdorp dient de naleving van de bouw- en bestemmingsplanregelgeving (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Woningwet, Wet ruimtelijke ordening, Bouwbesluit, Bouwverordening, Gebruiksbesluit etc.) te handhaven op grond van haar wettelijke taak, ook de Algemene Plaatselijke Verordening moeten worden gehandhaafd alsmede de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Het voorkomen van calamiteiten is hierbij van groot belang (veiligheid, gezondheid). Ook de kwaliteit van de leefomgeving is gebaat bij de handhaving van deze regelgeving. In oktober 2011 is door het college van Leiderdorp de kadernota Integraal handhavingsbeleid vastgesteld. Dit handhavingsbeleid heeft tot doel overeenstemming te bereiken op bestuurlijk en ambtelijk niveau over de opdracht (taken en kwaliteitsniveaus) van het taakveld handhaving en het beter beheersen van de werkprocessen en risico s van dit taakveld. De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bepaalt in artikel 5.3 dat bij algemene maatregel van bestuur regels worden gesteld in het belang van een doelmatige handhaving. Deze algemene maatregel van bestuur is het Besluit omgevingsrecht (Bor). Op grond van artikel 7.7 van het Bor rapporteren burgemeester en wethouders periodiek over de uitvoering van de handhaving. In dit jaarverslag wordt verslag gedaan van de handhaving en toezicht over het jaar samenwerking met adviserende partijen Regionale Brandweer Hollands Midden, Omgevingsdienst West Holland, Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Hollands Midden en de Politie Hollands Midden zijn adviserende partijen waarmee in 2013 intensief is samengewerkt op het gebied van integraal toezicht en handhaving binnen onze gemeente. Binnen een vast afspraakpatroon vindt er overleg plaats met de adviserende partijen. Dit in de vorm van een integraal overleg, of met adviserende partijen individueel. Het blijkt in de praktijk dat door deze overlegmomenten we als toezichthouders goed op de hoogte blijven van elkaars actuele taken en werkwijze.

4 3. integraal toezicht en handhaving 2013 in cijfers Het toezicht op- en de handhaving van bouw- en bestemmingsplanregelgeving wordt bij de gemeente Leiderdorp uitgevoerd door de toezichthouders en handhavers van de afdeling GWi. Leiderdorp beschikte in 2013 over twee volledige fte. toezichthouder en handhaver Wabo en twee Boa s. Wanneer nodig wordt door een jurist van het SP71 juridische ondersteuning geboden. Juridische ondersteuning is over het algemeen per direct beschikbaar, telefonisch, per of persoonlijk. In 2013 zijn 209 aanvragen omgevingsvergunning ingeboekt. Daarvan betrof het 34 sloopmeldingen. Er zijn 9 handhavingszaken gestart. Er zijn schriftelijk 2 vergunningen ingetrokken. In 2013 zijn 19 inspecties bij kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang door de GGD uitgevoerd. In 2013 heeft dat niet tot een handhavingsadvies geleid. In 2013 zijn 175 APV vergunningen verleend. Er zijn 240 meldingen via meld-desk binnengekomen. Via telefoon, mail en politie zijn ongeveer 450 meldingen binnen gekomen. In 2013 heeft de Regionale Brandweer Hollands Midden 29 controles uitgevoerd op basis van een gebruiksvergunning en 36 controles op basis van een melding. In 2013 heeft dat 10 maal tot een handhavingsadvies geleid.

5 4. toezicht en handhaving Wabo Er zijn in 2013 totaal 209 omgevingsvergunningaanvragen in SBA (het digitale beheerssysteem) ingeboekt. Daarvan betrof het 34 sloopmeldingen. Op 16 aanvragen is nog geen besluit genomen. 14 aanvragen zijn buiten behandeling gesteld. Er is 8 keer een aanvraag ingetrokken. In 3 gevallen bleek de aanvraag vergunningsvrij en er zijn 145 omgevingsvergunningen verleend. De 11 overige aanvragen zijn of voor een ander bevoegd gezag of foutief ingeboekt. Binnen het digitale vergunningensysteem SBA wordt na besluitvorming tot vergunningverlening een toezichtstaak aangemaakt. De toezichtstaak komt binnen SBA in de workflow van de toezichthouder terecht en zal daar als zijnde toezichtstaak blijven tot ze behandeld is. Door het gebruik van SBA zullen altijd alle verleende vergunningen op uitvoering gecontroleerd en behandeld worden. Van de 9 in 2013 gestarte handhavingszaken hebben 3 zaken betrekking op bouwen zonder (of in afwijking) van een omgevingsvergunning en 2 zaken hebben betrekking op gebruik in strijd met het bestemmingsplan, 4 zaken hebben betrekking op brandveiligheid en/of brandveilig gebruik. 2 van de 9 gestarte handhavingszaken zijn in 2013 opgelost. 2 zaken die betrekking hebben op bouwen zonder (of in afwijking) van een omgevingsvergunning zijn ter zitting van een kamer van de beroep- en bezwaarcommissie behandeld. 2 zaken zijn eind 2013 nog in behandeling bij de rechtbank en hebben betrekking op strijdigheid met de bestemming. Van de 4 zaken die betrekking hebben op het brandveilig gebruik zijn er 2 eind 2013 opgelost en 2 lopen door in Wanneer na een tweede aanschrijving geconstateerd wordt dat niet aan eerdere verzoeken is voldaan wordt aangetekend een vooraankondiging worden verzonden aan betrokkene. In de vooraankondiging wordt het toepassen van daadwerkelijke dwangmiddelen (zoals het opleggen van een dwangsom of het toepassen van bestuursdwang) in het vooruitzicht gesteld. Dit kan uiteraard leiden tot het kenbaar maken van zienswijze van betrokkene, en in een later stadium, na besluitvorming van het college om daadwerkelijk bestuursdwang toe te passen, tot bezwaar van betrokkene.

6 5. intrekken omgevingsvergunningen (of in deze nog bouwvergunning) In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is opgenomen dat burgemeester en wethouders bevoegd zijn om een omgevingsvergunning in te trekken wanneer de houder van die vergunning niet binnen 26 weken na verlening uitvoering geeft aan de vergunning. In 2013 heeft een medewerker van het toezicht en handhaving 2 maal schriftelijk aan de houder van een omgevingsvergunning bekend gemaakt dat de vergunning zal worden ingetrokken. Dit is alleen gebeurd in situaties waarin de toezichthouder hebben geconstateerd dat minimaal drie jaar geen gebruik van de vergunning is gemaakt. Ook in 2014 zal toezicht worden gehouden op daadwerkelijke uitvoer die vergunningen en de nieuw verleende vergunningen. Dit is ook binnen de kaders van de Basis Administratie Gebouwen een wettelijke taak, en uiteraard van belang om waarde van het object t.b.v. de Onroerend Zaak Belasting te bepalen. Collega s die BAG en OZB applicaties beheren worden ten aanzien van de ontwikkelingen van de verleende vergunningen op de hoogte gehouden. 6. toezicht en handhaving kinderopvang De toezichthouders en handhavers van de afdeling GWi zijn belast met de handhaving van kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang binnen onze gemeente, vallend onder de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. De GGD is belast met de inspectie op voornoemde locaties. Wanneer de GGD een advies tot handhaving geeft in haar inspectierapport zal altijd direct handhavend worden opgetreden. De communicatie tussen GGD en gemeente loopt via het GiR LRKP (Gemeenschappelijke inspectieruimte Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen). Er is in 2013 geen nieuw advies tot handhaving gedaan. Het advies tot handhaving wat ons in 2012 is gedaan heeft in 2013 zijn afronding gehad en volledig opgelost. Leiderdorp kent op dit moment 58 geregistreerde locaties die op basis van afspraken met -en- door de GGD worden geïnspecteerd, dit in een jaarlijkse of twee jaarlijkse frequentie. Het is van groot belang adequaat te handelen om onze positie binnen de landelijke waardering op een aanvaardbaar niveau te houden, of zelfs te verbeteren.

7 7. toezicht en handhaving APV Van de in 175 verleende APV vergunningen in 2013 zijn er 125 gecontroleerd op uitvoering. Er zijn 240 meldingen binnen gekomen via meld-desk. Het taakveld van de Boa s in 2013 bevond zich qua toezicht en handhaving op het terugdringen van kleine ergernissen (TOP 5) in de openbare ruimte, toezicht op de naleving van de Algemene plaatselijke verordening, afvalstoffen verordening, groenverordening, de wet op de kansspelen, marktverordening (marktmeester), de Drank- en Horecawet en een deel van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo). Handhaving van artikelen uit de APV, Drank- en Horecawet en wegsleepverordening In 2013 zijn geen bestuurlijke strafbeschikkingen (bekeuringen) uit geschreven. Door het nieuwe handhaving en toezicht programma (2013) zal duidelijk worden wat de prioriteiten gaan worden, tevens zal dan ook de strafbeschikking voor de gemeente Leiderdorp worden geïmplementeerd. De werkzaamheden binnen het cluster handhaving en toezicht krijgen daardoor steeds meer vorm. Naast het reguliere werk, worden sommige ergernissen (vaak seizoensgebonden) projectmatig aangepakt. Na publicatie in de krant wordt de actie gericht uitgevoerd. Soms in samenwerking met de politie. In 2013 zijn de wirwar van mini containers op de openbare weg, weesfietsen (wrakken) en ligplaatsen gepubliceerd en als actie uitgevoerd. Daarnaast is tijdens de jaarwisseling door de Boa s en politie (wijkagenten) gecontroleerd op illegaal vuurwerk en het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden. Evenals het signaleren van brandbare objecten in de openbare ruimte. Er is 25 keer spoedeisende bestuursdwang toegepast (wegsleepverordening markt). Een van de Boa s is in 2013 opnieuw beëdigd en benoemd als basis Boa. De andere Boa moet in 2014 de opleiding opnieuw volgen. Daarnaast hebben beide Boa s de opleiding gevolgd voor toezichthouder op de Drank- en horecawet met goed gevolg afgelegd. De Boa s hebben een velerlei aan taken en die nemen nog steeds toe. Daarnaast zijn er verwachtingen over de inzet van de Boa s, bij een terugtrekkende politie. Vooral zaken aangaande de wegen- verkeerswet worden door de politie nauwelijks opgepakt. In voorgaande jaren leverde dat geen problemen op, maar sinds de regionalisering van de politie en de overheveling van taken rond de drank- en horecawet, is het noodzaak dat er gekeken wordt naar de inzet van de capaciteit. Het deelproject Toezien op een leefbaar Leiderdorp zal een duidelijk beeld geven van waar de knelpunten het grootst zijn.

8 8. toezicht en handhaving brandveilig gebruik In oktober 2012 is door gemeente Leiderdorp toestemming gegeven voor het gebruik van de papieren archiefdossiers tijdens de controles brandveilig gebruik op locatie. Met de Brandweer Hollands Midden is afgesproken dat er naar gestreefd wordt alle gebouwen met een gebruiksmelding of gebruiksvergunning in 2013 worden gecontroleerd met een uitloop naar Er is een controleplanning opgesteld waarin elk voornoemd gebouw is opgenomen en in de toekomst zal in vooraf bepaalde frequentie worden gecontroleerd. Naast hiervoor genoemde controles brandveilig gebruik in gebouwen met een gebruiksvergunning of gebruiksmelding zijn de volgende aanvullende werkzaamheden verricht; Controles op verzoek van de gemeente tijdens de bouwfase en evenementen. Bij controles van de Omgevingsdienst in het kader van vuurwerkopslagplaatsen was een toezichthouder van de brandweer aanwezig. Er zijn doelcontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles wordt er in de uitgekozen categorie bouwwerken tijdens pand-aan-pand bezoeken gekeken naar de vluchtwegen, de aankleding (versiering) en de blusmiddelen. o Deze doelcontroles zijn in 2013 uitgevoerd in de weken voor kerst in diverse winkelpanden. Bovenstaande controlewerkzaamheden hebben in 2013 tot 65 controles geleid. Daarvan waren 29 controles op basis van een gebruiksmelding en 36 op basis van een omgevingsvergunning met activiteit brandveilig gebruik. In 2013 hebben de controles 10 maal tot een handhavingsadvies aan ons college geleid. 5 van de 10 zaken zijn eind 2013 opgelost en 5 lopen door in 2014.

9 9. toezicht en handhaving asbesttaken Eind december 2012 is het plan van aanpak gemeentelijk toezicht asbest Leiderdorp (corsanummer 2012i02201) vastgesteld en gepresenteerd aan uw raad. Voornoemd plan van aanpak is tevens door de Provincie Zuid Holland beoordeeld en is voorzien van een positief bericht aan ons terug gezonden. Er zijn in saneringen uitgevoerd. De meeste saneringen zijn uitgevoerd in huurwoningen van Rijnhart Wonen en Dutch Residental Fund. Alle huurwoningen worden op het moment van wisselen van huurder gesaneerd. Een aantal is in opdracht van burgers uitgevoerd. Burgers mogen alle saneringen tot 30m 2 zelf uitvoeren, mits het hecht gebonden asbest betreft en is ingeklemd. Wel is men altijd verplicht om het asbest op verantwoorde manier af te voeren. Gelet op het niet verplicht melden van deze werkzaamheden kan er alleen bij een toevallige signalering door ons toezicht worden gehouden. De meldingplichte saneringen worden door het cluster bouwen en wonen qua papieren administratie altijd volledig afgewikkeld. Denk hierbij aan de inventarisatie, melding aan de arbeidsinspectie, de asbestvrij verklaring van een laboratorium en de stortbonnen. Het bezoeken van een sanering gebeurt op basis van steekproef. Ongeveer 75% van de saneringen in Leiderdorp wordt uitgevoerd door bekende bedrijven waar wij in eerdere toezichtbezoeken geen onvolkomenheden hebben aangetroffen. Gelet op personele capaciteit is het ook niet inpasbaar elke sanering te bezoeken. In 2013 is het niet nodig geweest handhavende maatregelen te nemen ten aanzien van asbesttaken.

10 10. project snippergroen April 2013 is het project snippergroen gestart. Een aantal bewoners heeft gemeentegrond, ook wel snippergroen, in gebruik. Doel van dit project is om het gebruik van gemeentegrond te reguleren, door de huidige situatie waar mogelijk te legaliseren door grond bijvoorbeeld te verkopen of weer in te richten als openbaar groen. Binnen het project bestaat de mogelijkheid voor bewoners die geen gemeentegrond in gebruik hebben een aanvraag in te dienen voor de aankoop van een strook snippergroen aangrenzend aan hun perceel. Door de aankoop van deze grond wordt het woongenot van de bewoners vergroot, heeft de gemeente minder onderhoudskosten en is de openbare ruimte beter gestructureerd. Het project zal eind 2014 afgerond worden waarna voor toezicht en handhaving een controlerende taak ligt op het gebied van de naleving op ontruiming. In enkele gevallen is het niet mogelijk gebleken voor bewoners om een in gebruik genomen stuk snippergroen aan te kopen. Bewoners wordt in die gevallen een termijn gesteld om het gemeentelijk grondgebied te ontruimen. Tevens zal er toezicht worden gehouden in verband met de suppletieregeling. Wanneer op aangekocht snippergroen vergunningplichtig gebouwd wordt zal door de eigenaar het verschil in waarde tussen tuin- en bouwgrond moeten worden betaald. RdG

Memo. Commissie Bestuur en Maatschappij CC: Concernzaken Datum: 5 februari 2014 Agendapunt handhaving. Geachte leden van de raad,

Memo. Commissie Bestuur en Maatschappij CC: Concernzaken Datum: 5 februari 2014 Agendapunt handhaving. Geachte leden van de raad, Memo Postregistratienummer: 2014i00196 Aan: Commissie Bestuur en Maatschappij CC: Van: Concernzaken Datum: 5 februari 2014 Betreft: Agendapunt handhaving Geachte leden van de raad, In de commissievergadering

Nadere informatie

Gemeente Hillegom Evaluatie handhaving bouwtaken 2015 en programma toezicht en handhaving 2016

Gemeente Hillegom Evaluatie handhaving bouwtaken 2015 en programma toezicht en handhaving 2016 Gemeente Hillegom Evaluatie handhaving bouwtaken 2015 en programma toezicht en handhaving 2016 1. Inleiding Het vaststellen van een handhavingsbeleid is een wettelijke verplichting (artikel 7.3 van het

Nadere informatie

Gemeente Hillegom. Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014

Gemeente Hillegom. Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014 Gemeente Hillegom Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014 Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 2 - Leeswijzer 2 2. Wettelijk kader 2 2.1 Vaststelling en bevoegdheden 3 3. Samenwerking en integraal toezicht 3 3.1

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

Jaarverslag TOEZICHT EN HANDHAVING BOUWEN, RUIMTELIJKE ORDENING, APV EN BIJZONDERE WETTEN

Jaarverslag TOEZICHT EN HANDHAVING BOUWEN, RUIMTELIJKE ORDENING, APV EN BIJZONDERE WETTEN Jaarverslag TOEZICHT EN HANDHAVING BOUWEN, RUIMTELIJKE ORDENING, APV EN BIJZONDERE WETTEN 2010 In de gemeente Zuidplas Vastgesteld door het college bij besluit d.d. 29 maart 2011 1 Inleiding Dit is het

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE HANDHAVING RUIMTELIJK BESTUURSRECHT 2009 GEMEENTE ZALTBOMMEL

VOORTGANGSRAPPORTAGE HANDHAVING RUIMTELIJK BESTUURSRECHT 2009 GEMEENTE ZALTBOMMEL VOORTGANGSRAPPORTAGE HANDHAVING RUIMTELIJK BESTUURSRECHT 2009 GEMEENTE ZALTBOMMEL Bestuur, Vergunning en Handhaving Voortgangsrapportage van resultaten van handhaving in 2009 over de periode van 1 januari

Nadere informatie

TOEZICHT OP DE TAAKUITVOERING VAN TOEZICHT EN HANDHAVING DOOR DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD

TOEZICHT OP DE TAAKUITVOERING VAN TOEZICHT EN HANDHAVING DOOR DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD TOEZICHT OP DE TAAKUITVOERING VAN TOEZICHT EN HANDHAVING DOOR DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD Plaats : Heerhugowaard Gemeentenummer : 398 Onderzoeksnummer : 293288 Datum onderzoek : juli september 2017 Datum

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP. DATUM 3 februari 2010 KOPIE AAN J. Spijkerman BIJLAGE. REGISTRATIENUMMER 107967 Geachte raadsleden, Burgemeester en

Nadere informatie

gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders

gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP jaarverslag Kinderopvang 2015 DATUM 23 juni 2016 BIJLAGE 1631018/14830 jaarverslag kinderopvang 2015 REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

Bijlagen. Gemeente Woensdrecht uitvoeringsprogramma handhaving

Bijlagen. Gemeente Woensdrecht uitvoeringsprogramma handhaving Bijlagen 1 5.2 Milieu Voor de uitvoering van handhavingstaken met betrekking tot milieu zijn 1099 uren beschikbaar welke worden uitgevoerd door de omgevingsdienst (OMWB). Prioriteiten Het waarborgen van

Nadere informatie

Handhaving van Bouw-, milieu- en ruimtelijke regelgeving. Jaarverslag 2015 gemeente Veenendaal

Handhaving van Bouw-, milieu- en ruimtelijke regelgeving. Jaarverslag 2015 gemeente Veenendaal Handhaving van Bouw-, milieu- en ruimtelijke regelgeving Jaarverslag 2015 gemeente Veenendaal 1 nhoudsopgave Samenvatting 3 1 2 3 Inleiding Stand van zaken gemeente Veenendaal 2.1 Bouwen/ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan periode tot

Bijlage 1: Jaarplan periode tot Bijlage 1: Jaarplan periode 1-11- tot 31-12- 1. Algemeen Dit jaarplan is gemaakt voor de periode van 1 november en het jaar. De Omgevingsdienst Groningen neemt op 1-11- de uitvoering van de vth-taken van

Nadere informatie

Mandatenregister gemeente Venray

Mandatenregister gemeente Venray Mandatenregister gemeente Venray Afdeling Wonen, werken, leven, team VTH Omschrijving bevoegdheid: estuursorgaan Mandaat aan: Veiligheid VTH 1 Het besluiten op aanvragen om vergunning voor tijdelijk gebruik

Nadere informatie

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend)

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) *D170120715* W.Z16.103615.01 / D170120715 Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) Wij hebben op 11 oktober 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1465184 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

15R.00392. RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 15R.00392. Gemeente Woerden

15R.00392. RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 15R.00392. Gemeente Woerden Gemeente Ouciewater Gemeente Woerden 15R.00392 RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 15R.00392 Van : college van burgemeester en wethouders9 juni 2015 Datum : 9 juni 2015 Portefeuillehouder(s) : Wethouder A.M.

Nadere informatie

Beleidsnotitie Toezicht & handhaving wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

Beleidsnotitie Toezicht & handhaving wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Beleidsnotitie Toezicht & handhaving wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Gemeente Opsterland Augustus 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Relevante wet en regelgeving blz. 3 2.1.

Nadere informatie

G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan MC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan MC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan 34 1082 MC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 24 maart 2017

Nadere informatie

Bijlage 2 VTH-Uitvoeringsprogramma. Pagina 1

Bijlage 2 VTH-Uitvoeringsprogramma. Pagina 1 Capaciteitsraming 2016,toezicht en handhaving bouwen en ruimtelijke ordening Benodig in Benodig in A. PREVENTIEF / VERGUNNINGGEBONDEN TOEZICHT (controle op naleving van voorschriften tijdens het uitvoeren

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag vergunningen, toezicht en handhaving 2016 gemeente Veenendaal

Jaarverslag vergunningen, toezicht en handhaving 2016 gemeente Veenendaal Jaarverslag vergunningen, toezicht en handhaving 2016 gemeente Veenendaal juni 2017 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Wettelijk kader... 3 1.2 Inhoud jaarverslag... 4 2 Vergunningen en meldingen...

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving (TH)

Toezicht & Handhaving (TH) (TH) Het wijzen van hem ondergeschikte personen als toezichthouder voor het houden van toezicht op de naleving van algemeen verbindende voorschriften, geboden en verboden alsmede de op de in die wet- en

Nadere informatie

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Pagina 1 van 6 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp Aanhef Van de heer B.D. Borreman, wonende Poortwacht 28 te Leiderdorp, is op 10 november 2014 een verzoek ontvangen waarbij om een eerste

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 B en W. nr. 12.0387 d,.d. 17-4-2012 Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaand gemeentelijk jaarverslag Wet kinderopvang 2011 vast te

Nadere informatie

onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2015

onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2015 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2015 Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

Gemeente Woerden. college van burgemeester en wethouders 8 juli 2014 Wethouder Duindam Onderwijs H. Steijn 06-35113525 steijn.i@woerden.

Gemeente Woerden. college van burgemeester en wethouders 8 juli 2014 Wethouder Duindam Onderwijs H. Steijn 06-35113525 steijn.i@woerden. Gemeente Woerden 14R.00207 RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00207 gemeente WOERDEN Van Datum Portefeuillehouder(s) Portefeuille(s) Contactpersoon Tel.nr. E-mailadres college van burgemeester en wethouders 8 juli

Nadere informatie

Europe Container Terminals BV S. Capelle Europaweg LD Maasvlakte Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Europe Container Terminals BV S. Capelle Europaweg LD Maasvlakte Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Europe Container Terminals BV S. Capelle Europaweg 875 3199 LD Maasvlakte Rotterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP DATUM 2 februari 2011 KOPIE AAN J. Spijkerman BIJLAGE. REGISTRATIENUMMER 010588 Geachte raadsleden, Burgemeester en

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Kenmerk: HZ_WABO

Omgevingsvergunning. Kenmerk: HZ_WABO Omgevingsvergunning Kenmerk: HZ_WABO-18-0550 Burgemeester en wethouders van gemeente Gooise Meren hebben op 6 april 2018 van Livingstone Tree C.V. de heer H. Wilkes een aanvraag om omgevingsvergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma handhaving en toezicht omgevingsrecht 2016

Uitvoeringsprogramma handhaving en toezicht omgevingsrecht 2016 Uitvoeringsprogramma handhaving en toezicht omgevingsrecht 2016 Inleiding Voor u ligt het uitvoeringsprogramma handhaving en toezicht omgevingsrecht 2016 van de unit vergunning-en subsidieverlening. Dit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 1 april 2014 van de heer J. Kraijo een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een mobiele

Nadere informatie

Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard BG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning

Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard BG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard 181 1118 BG Schiphol Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Mandaatbesluit Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB)

Mandaatbesluit Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) Mandaatbesluit Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) 1. Het college verleent aan de Directie van de OMWB de bevoegdheid tot het nemen van alle besluiten (zoals vermeld in onderstaande bevoegdheidsgrondslag)

Nadere informatie

Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning

Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus 8166 3301 CD Dordrecht Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 14 februari

Nadere informatie

Het kenmerk: UV 20150376. Gemeente Súdwest-Fryslân T.a.v.: de heer N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek

Het kenmerk: UV 20150376. Gemeente Súdwest-Fryslân T.a.v.: de heer N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek Het kenmerk: UV 20150376 Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Gemeente Súdwest-Fryslân T.a.v.: de heer N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek Onderwerp: omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Nadere informatie

Register bij het Ondermandaatbesluit Wabo-bevoegdheden stadsdeelsecretaris Nieuw-West

Register bij het Ondermandaatbesluit Wabo-bevoegdheden stadsdeelsecretaris Nieuw-West Register bij het Ondermandaatbesluit Wabo-bevoegdheden stadsdeelsecretaris Nieuw-West Grondslag voor de bevoegdheden: Collegebesluit d.d. 21 juli 2015 (Nr. BD2015-010563), verlenging van het tijdelijk

Nadere informatie

Inhoud presentatie: Wat is handhaving? Wat is gedogen? Welke handhavingstaken heeft de gemeente? Waarom een project integrale handhaving?

Inhoud presentatie: Wat is handhaving? Wat is gedogen? Welke handhavingstaken heeft de gemeente? Waarom een project integrale handhaving? 16 april 2009 Inhoud presentatie: Wat is handhaving? Wat is gedogen? Welke handhavingstaken heeft de gemeente? Waarom een project integrale handhaving? Welke eisen worden aan de gemeente gesteld? Wat gaan

Nadere informatie

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Aan Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 1 februari 2016 15-0247/cor Z1392722 Bruno Wester D1586654 0512 581234

Nadere informatie

Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014

Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014 voor de uitvoering van de Beleidsnota integraal toezichts- en handhavingsbeleid 2011 2015 Gemeente Zuidplas Versie 1.0, vastgesteld door het college op 24 juni 2014. Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

W&O lichtreclame De heer ERP Wolthekker Jacobijnerkerkhof EN Leeuwarden. Betreft: Omgevingsvergunning

W&O lichtreclame De heer ERP Wolthekker Jacobijnerkerkhof EN Leeuwarden. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam W&O lichtreclame De heer ERP Wolthekker Jacobijnerkerkhof 2 8911 EN Leeuwarden Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

*15.159324* 15.159324

*15.159324* 15.159324 omgevingsvergunning plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) Beschikking 239368 *15.159324* 15.159324 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

- het (ver)bouwen van een bouwwerk. - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met bestemmingsplan.

- het (ver)bouwen van een bouwwerk. - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met bestemmingsplan. Besluit OMGEVINGSVERGUNNING OV-2015-003 Burgemeester en Wethouders hebben op 25 december 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van J.T. Bongers, Botsestraat 13, 6579 JA Kekerdom voor

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 18 april 2017 van de heer J. de Vries een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de schuur,

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

BRIEFHOOFD uw brief van : uw kenmerk : zaaknummer : contactpersoon : fax : verzonden : Gemeenteraad. Terneuzen, 29 september 2015

BRIEFHOOFD uw brief van : uw kenmerk : zaaknummer : contactpersoon : fax :   verzonden : Gemeenteraad. Terneuzen, 29 september 2015 Gemeenteraad BRIEFHOOFD uw brief van : uw kenmerk : zaaknummer : 165831 contactpersoon : fax : e-mail : verzonden : Terneuzen, 29 september 2015 Betreft: Jaarverslag Handhaving 2014 Geachte raad, Op grond

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 514989 1. Inleiding Op 15 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen klaslokaalcabines bij de Rehobothschool, voor

Nadere informatie

Atletiek Vereniging Haarlemmermeer de heer C.J. de Boer Graan voor Visch EE HOOFDDORP. Betreft: Omgevingsvergunning

Atletiek Vereniging Haarlemmermeer de heer C.J. de Boer Graan voor Visch EE HOOFDDORP. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Atletiek Vereniging Haarlemmermeer de heer C.J. de Boer Graan voor Visch 15026 2132 EE HOOFDDORP Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Memo. aan. de gemeenteraad Jaarverslag 2012 handhaving bouwregelgeving. van. Burgemeester en wethouders R.O. 27 augustus 2013.

Memo. aan. de gemeenteraad Jaarverslag 2012 handhaving bouwregelgeving. van. Burgemeester en wethouders R.O. 27 augustus 2013. Memo aan onderwerp van directie afdeling telefoon datum de gemeenteraad Jaarverslag 2012 handhaving bouwregelgeving Burgemeester en wethouders R.O. 27 augustus 2013 Memo Geachte dames en heren, Hierbij

Nadere informatie

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning?

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning? 1 Inleiding Dit hoofdstuk bevat deel met een korte bespreking wat een omgevingsvergunning is en wat vergunningsvrij bouwen is. De achtergrond en doelstellingen van de belangrijkste regelingen (de Wet algemene

Nadere informatie

Chanel International B.V. W.J. de Klerk Gustav Mahlerlaan MK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Chanel International B.V. W.J. de Klerk Gustav Mahlerlaan MK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Chanel International B.V. W.J. de Klerk Gustav Mahlerlaan 405 1082 MK Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg 112 1042 AX AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L20120260 Grietenij 22 verplaatsen van 24 spaceboxen (tijdelijk) en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (tijdelijk) Sjoerd van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 697624 1. Inleiding Op 13 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het starten van een domino's pizza filiaal op basis van een afhaal- en

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad ( )

Mededeling van het college aan de gemeenteraad ( ) Onderwerp: Jaarverslag 2014 en 2015 Wabo en milieu Portefeuillehouder: Burgemeester Joosten Datum: 8 maart 2016 Aanleiding voor de mededeling In juni 2011 is het Handhavingbeleidsplan 2011-2015 zichtbaar,

Nadere informatie

Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453

Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453 Datum: 27 mei 2014 Team: JLV Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Verzonden op 15/09/2015

Verzonden op 15/09/2015 Het kenmerk: UV 20150216 Gemeente Súdwest-Fryslân t.a.v. N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Verzonden op 15/09/2015 Onderwerp: omgevingsvergunning

Nadere informatie

Bijlage 10: Werkafspraken Brandweer SED

Bijlage 10: Werkafspraken Brandweer SED Bijlage 10: Werkafspraken Brandweer SED Werkafspraken taakveld bouw- en woningtoezicht en SED brandweer. (Stede Broec Enkhuizen en Drechterland) Omgevingsvergunningen (activiteiten bouwen en brandveiliggebruik)

Nadere informatie

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen Project: nr. W 25130 Olo nr: 2720817 TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 22 december 2016 van het St. Sebastiaan Gilde, Kromstraat

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Bladel in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Bladel in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Bladel in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Hoogte van dwangsommen lengte van b egunstigingstermijn opgenomen in tabellen

Hoogte van dwangsommen lengte van b egunstigingstermijn opgenomen in tabellen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 77550 14 juni 2016 Uitvoeringsbeleid hoogte dwangsommen en lengte begunstigingstermijnen Wabo, APV, Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen,

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 22 juli 2014 van Gemeente Molenwaard een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een damwand,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 BRIKS-TAKEN (ONDERGEBRACHT BIJ DE ODRN)

JAARVERSLAG 2018 BRIKS-TAKEN (ONDERGEBRACHT BIJ DE ODRN) JAARVERSLAG 2018 BRIKS-TAKEN (ONDERGEBRACHT BIJ DE ODRN) Versiedatum : Maart Versie : Definitief Auteur : Harm Bekker Documentnaam : Jaarverslag BRIKS 2018 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Vergunningverlening...

Nadere informatie

C. van Haasteren Beheer B.V. Dhr. C. van Haasteren Leeghwater WB Hillegom. Betreft: Omgevingsvergunning

C. van Haasteren Beheer B.V. Dhr. C. van Haasteren Leeghwater WB Hillegom. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam C. van Haasteren Beheer B.V. Dhr. C. van Haasteren Leeghwater 62 2181 WB Hillegom Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD- BRABANT op de op 29 juli 2014 bij hen ingekomen aanvraag van Attero Zuid B.V. om een vergunning krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

EdgeConnex Netherlands B.V. D. Theunissen Koolhovenlaan NE Schiphol-Rijk. Betreft: Omgevingsvergunning

EdgeConnex Netherlands B.V. D. Theunissen Koolhovenlaan NE Schiphol-Rijk. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam EdgeConnex Netherlands B.V. D. Theunissen Koolhovenlaan 12 1119 NE Schiphol-Rijk Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Inhoud presentatie 1. Impact Wabo o o o Doelstellingen Verplichtingen Kansen 2. Inzicht in de inhoud o o o o Inhoud en reikwijdte Procedures Aandachtspunten Inwerkingtreding

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 550658 1. Inleiding Op 21 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de bestaande dakkapel (wijziging op de eerder

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer de heer C.T. Spreeuw Raadhuisplein TZ HOOFDDORP. Betreft: Omgevingsvergunning

Gemeente Haarlemmermeer de heer C.T. Spreeuw Raadhuisplein TZ HOOFDDORP. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Haarlemmermeer de heer C.T. Spreeuw Raadhuisplein 1 2132 TZ HOOFDDORP Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

ISS Nederland B.V. T.a.v. Dhr. J. Emous Rijnzathe PV De Meern. Betreft: Omgevingsvergunning

ISS Nederland B.V. T.a.v. Dhr. J. Emous Rijnzathe PV De Meern. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam ISS Nederland B.V. T.a.v. Dhr. J. Emous Rijnzathe 8 3454 PV De Meern Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 29 september

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 23 maart 2015 van de heer H.M. van der Veen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het planologisch

Nadere informatie

NS Stations BV de heer D. Frederiks Postbus BG Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

NS Stations BV de heer D. Frederiks Postbus BG Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam NS Stations BV de heer D. Frederiks Postbus 1283 1000 BG Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 10 juni

Nadere informatie

Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning

Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus 8166 3301 CD Dordrecht Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma vergunningverlening, toezicht en handhaving 2016

Uitvoeringsprogramma vergunningverlening, toezicht en handhaving 2016 Uitvoeringsprogramma vergunningverlening, toezicht en handhaving 2016 Gemeente Aalburg Werkendam - Woudrichem Uitvoeringsprogramma vergunningverlening, toezicht en handhaving 2016 Uitvoering van het Omgevingsbeleidsplan

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Contexture Architects B.V. t.a.v. dhr. Onno van Welzen Overschiestraat XK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Contexture Architects B.V. t.a.v. dhr. Onno van Welzen Overschiestraat XK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Contexture Architects B.V. t.a.v. dhr. Onno van Welzen Overschiestraat 182 1062 XK Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gewaamierkte documenten

Gewaamierkte documenten Ons kenmerk- 2014/140140 gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Gemeente Zaanstad De heer R. van Zonneveld Postbus 2000 1500 GA ZAANDAM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon

Nadere informatie

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN Aan Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus 10000 9200 HA DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 juli 2017 17-0270/cor Z1943481 Dennis Hoogenkamp OLO 3008451 D1963754

Nadere informatie

Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk AC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk AC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk 7 1096 AC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

UITVOERINGSPROGRAMMA HANDHAVING Vastgesteld door het college: d.d

UITVOERINGSPROGRAMMA HANDHAVING Vastgesteld door het college: d.d UITVOERINGSPROGRAMMA HANDHAVING 2017 Vastgesteld door het college: d.d.. 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1.1 Kader... 3 1.2 Doelstellingen... 3 1.3 Leeswijzer... 3 1.4 Citeertitel... 3 Organisatie en

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten:

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten: g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1362807 1. Inleiding Op 1 februari 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een overdekte fietsenstalling op het perceel

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Zaanstad in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Zaanstad in 2016 2017/21763 Toezichtinformatie Kinderopvang Zaanstad in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB),

Nadere informatie

Timmerfabriek Haarlemmermeer bv R.O. Bakker J.C. Beetslaan 163 C 2131 AL Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning

Timmerfabriek Haarlemmermeer bv R.O. Bakker J.C. Beetslaan 163 C 2131 AL Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Timmerfabriek Haarlemmermeer bv R.O. Bakker J.C. Beetslaan 163 C 2131 AL Hoofddorp Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus BA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus BA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus 74019 1070 BA Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

*15.183695* 15.183695

*15.183695* 15.183695 omgevingsvergunning veranderen (intern) van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum (intern) veranderen van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum Beschikking

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 6 juni 2016 van de heer J.C. Wols een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vervangen van een blokhut

Nadere informatie

*15.173770* 15.173770

*15.173770* 15.173770 omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.173770* 15.173770 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS zaak / stuknummer

A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS zaak / stuknummer A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS zaak / stuknummer Z2015 07441 / S2015 20251 datum 15 oktober 2015 naam redacteur Frea Kelderhuis afdeling FJZ Handhaving portefeuillehouder

Nadere informatie

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Hoefnagel en Zoon B.V. Veerweg 10 2957 CP NIEUW-LEKKERLAND Uw brief van Verzenddatum 19 oktober 2017 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk (Gelieve

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november 2015 14-0462/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1515839 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

BAS Global Holding B.V. Dhr. J. Kooijenga Nieuw-Zeelandweg AL Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

BAS Global Holding B.V. Dhr. J. Kooijenga Nieuw-Zeelandweg AL Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam BAS Global Holding B.V. Dhr. J. Kooijenga Nieuw-Zeelandweg 7 1045 AL Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten:

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten: g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1427089 1. Inleiding Op 7 mei 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een nieuwe fietsenstalling bij Gasthuishof 35-53

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten O M G E VI N G S D i E N S T FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning ing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten Kenmerk aanvraag: OLO 1615505 van 2 februari 2015 Aanvrager:

Nadere informatie