De meervoudige kamer, belast met de behandeling van burgerlijke zaken, heeft het navolgende vonnis gewezen in de zaak van:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De meervoudige kamer, belast met de behandeling van burgerlijke zaken, heeft het navolgende vonnis gewezen in de zaak van:"

Transcriptie

1 Limburgs Dagblad - Moonen DomJur Rechtbank Maastricht Sector Civiel Rolnummer : / HA ZA Datum: 26 november 2003 De meervoudige kamer, belast met de behandeling van burgerlijke zaken, heeft het navolgende vonnis gewezen in de zaak van: de besloten venootschap met beperkte aansprakelijkheid Uitgeversmaatschappij Limburgs Dagblad B.V., gevestigd te Heerlen, gevestigd te Heerlen, eiseres, procureur mr. J.L.J.E. Koster; tegen: Hans Peter Moonen, wonende te Heinsberg (Duitsland), doch verblijvende in zijn woning te Bingelrade, gemeente Onderbanken, gedaagde, procureur mr. F.A.L. Kamps. 1. Het verloop van de procedure Eiseres, hierna te noemen "Limburgs Dagblad", heeft gedaagde, hierna te noemen "Moonen", gedagvaard voor deze rechtbank en gesteld en geconcludeerd als in die dagvaarding vermeld. Bij de dagvaarding is een productie overgelegd. Op de eerstdienende dag heeft Limburgs Dagblad bij akte verdere producties in het geding gebracht. Moonen heeft daarna onder het overleggen van producties geantwoord. Omdat geen verschijning van partijen in de zin van artikel 131 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering is gelast, heeft de rechtbank partijen in de gelegenheid gesteld te repliceren en te dupliceren. Vervolgens heeft Limburgs Dagblad gerepliceerd, zulks onder overlegging van producties. Tevens heeft Limburgs Dagblad stukken ter griffie gedeponeerd waarvan een akte werd opgemaakt onder nr /74310/D. Moonen heeft geen gebruik gemaakt van de gelegenheid tot dupliceren maar pleidooi gevraagd. De pleidooizitting heeft plaatsgevonden en van het ter zitting verhandelde is procesverbaal opgemaakt dat zich bevindt bij de stukken. Ten slotte heeft de rechtbank bepaald dat vonnis zal worden gewezen op het rechtbankdossier. De uitspraak van het vonnis is nader bepaald op heden.

2 Daar een van de rechters ter overstaan van wie het pleidooi is gehouden niet in staat is dit vonnis mee te wijzen, wordt dit vonnis mede gewezen door een rechter ten overstaan van wie niet is gepleit. 2. Het geschil 2.1 Limburgs Dagblad is uitgever van een dagblad en voert de naam "Limburgs Dagblad" als handelsnaam. Bovendien is zij rechthebbende op het gelijknamige merk. Van het dagblad geeft zij een virtuele visie uit op internet en bezit daartoe onder meer de geregistreerde domeinnamen en Begin 2002 bemerkte Limburgs Dagblad dat Moonen de domeinnamen en (hierna: "de domeinnamen") had bezet en deze had geregistreerd via de registrator Namesecure.com Inc. in de Verenigde Staten van Amerika. Internetgebruikers die - op zoek naar de virtuele versie van het Limburgs Dagblad - een van deze namen intoetsen komen vervolgens terecht op een website die door Moonen wordt onderhouden. Daar fulmineert Moonen tegen al het onrecht dat hem is aangedaan door een kantonrechter, door advocaten, maar ook door het Limburgs Dagblad. 2.3 Het gebruik dat Moonen maakt van "de domeinnamen" is volgens Limburgs Dagblad onrechtmatig nu deze namen misleidend zijn en tevens in strijd zijn met de merk- en handelsnaam van Limburgs Dagblad. Ook het houden door Moonen van die merknamen is in haar visie onrechtmatig aangezien daardoor aan Limburgs Dagblad als rechthebbende op die namen de mogelijkheid wordt ontnomen deze domeinnamen als haar eigen domeinnamen te deponeren. 2.4 De raadsman van Limburgs Dagblad heeft Moonen gesommeerd het gebruik van bedoelde domeinnamen te staken en deze namen over te dragen aan Limburgs Dagblad. Moonen reageerde hierop met een in de Duitse taal gesteld schrijven waarin hij aangeeft de in de Nederlandse taal gestelde brief van de raadsman niet te begrijpen. Wel biedt hij in zijn brief de betrokken domeinnamen aan Limburgs Dagblad te koop aan en stelt hij voorlopig verdere activiteiten gericht tegen Limburgs Dagblad te zullen staken. Limburgs Dagblad is - nu Moonen geen rechtmatig eigenaar is van die domeinnamen - echter niet bereid op het aanbod van Moonen tot koop van bedoelde domeinnamen, in te gaan. Hierna heeft de raadsman van Limburgs Dagblad een hernieuwde sommatie aan Moonen doen uitgaan, temeer daar inmiddels was gebleken dat Moonen onder een nieuwe domeinnaam had geopend. Met deze domeinnaam heeft Limburgs Dagblad geen problemen. Tenslotte heeft Limburgs Dagblad moeten constateren dat de hiervoor bedoelde correspondentie - met weglating van de naam van de raadsman van Limburgs Dagblad - door Moonen op het internet is geplaatst via een link op de litigieuze website.

3 2.5 Volgens Limburgs Dagblad is het vaste jurisprudentie dat het gebruik van een domeinnaam die in strijd is met een anders merk- of handelsnaam, onrechtmatig is. De onrechtmatige daad van Moonen wordt weliswaar gepleegd op Internet maar heeft alleen effect in Nederland, waaronder de vestigingsplaats van Limburgs Dagblad, daar alleen Nederlandstaligen de website van Limburgs Dagblad zullen willen bezoeken. Gelet hierop is de rechtbank Maastricht, en wel op grond van artikel 5 sub 3 van de Verordening (EG) Nr. 44/2001 van de Raad van 22 december 2000, alsmede van artikel 102 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv), bevoegd terzake het onderhavige geschil. 2.6 De vordering Limburgs Dagblad heeft op grond van het vorenstaande gevorderd dat de rechtbank, bij vonnis uitvoerbaar bij voorraad: I. 1. Moonen zal gebieden binnen vijf dagen na betekening van dit vonnis het gebruik van de domeinnamen en of enige domeinnaam waarin de handelsnaam en merknaam [naam eiseres] voorkomt, te staken en gestaakt te houden; 2. Moonen zal gebieden om binnen vijf dagen na betekening van dit vonnis op zijn kosten de domeinnamen en te (laten) re-routen naar de server van Limburgs Dagblad met het IP-adres ; 3. Moonen zal bevelen om binnen veertien dagen na betekening van dit vonnis al datgene te doen wat nodig is om te bewerkstelligen dat de domeinnamen en zonder enige restrictie op kosten van Moonen in eigendom worden overgedragen aan [gegevens eiseres], een en ander conform de regelingen van de internet-provider van Moonen en/of de regelingen van de registrator Namesecure Inc. te Herndon, VA 20172, Verenigde Staten van Amerika, (het faxnummer voor overdrachten is: ); 4. Moonen zal gebieden om van alle verzonden en ontvangen correspondentie met betrekking tot de bevelen sub 1, 2 en 3 binnen twee dagen na verzending, al dan niet via , fax, post dan wel internet, dan wel na ontvangst daarvan (al dan niet via internet, fax, post dan wel ), in schriftelijke vorm aan de raadsman van eiseres toe te zenden aan zijn kantooradres, te weten mr. J. Koster, Postbus 301, 6200 AH Maastricht; 5. Moonen zal veroordelen tot betaling van een onmiddellijk opeisbare dwangsom van 1.000,-- voor elke dag of gedeelte daarvan dat Moonen in gebreke blijft te voldoen aan een van de bevelen sub 1, 2, 3 of 4, met een maximum van ,--;

4 II. III. zal bepalen dat het door de rechtbank te wijzen vonnis dezelfde kracht heeft als een rechterlijk bevel aan de registrator Namesecure Inc. te Herndon, VA, Verenigde Staten van Amerika, dat de rechten op de domeinnamen en geacht worden te zijn overgedragen door [naam + adres gedaagde], aan [gegevens eiseres] een en ander met veroordeling van Moonen in de kosten van deze procedure. 2.7 Het verweer Moonen voert verweer hetwelk - samengevat en voorzover thans van belang - het volgende inhoudt Moonen betwist dat hij jegens Limburgs Dagblad onrechtmatig handelt nu het gebruik van "de domeinnamen" volgens hem niet misleidend is. Uit de inhoud van de betrokken internetpagina's blijkt immers duidelijk dat deze afkomstig zijn van een particulier en niet zijn opgemaakt door of vanwege Limburgs Dagblad Bij brief van 25 januari 2002 heeft Limburgs Dagblad Moonen eerstmaals gesommeerd om het gebruik van de domeinnamen te staken en deze aan haar over te dragen. Moonen stelt, teneinde een minnelijke oplossing te vinden voor de gerezen problemen, steeds een gesprek met Limburgs Dagblad te hebben nagestreefd. Limburgs Dagblad is hier echter nimmer op in gegaan. De onderhavige situatie had ook kunnen worden voorkomen indien Limburgs Dagblad zich tijdig had verzekerd van de betrokken domeinnamen. Nu zij dit heeft nagelaten, maar er thans kennelijk aan hecht om deze namen te voeren, wenst zij de twee domeinnamen kosteloos overgedragen te krijgen. Bij brief van 14 februari 2002 heeft Moonen aan de raadsman van Limburgs Dagblad te kennen gegeven niet meer in staat te zijn aan bedoelde sommatie(s) te voldoen. Moonen heeft inmiddels het gebruik van de betreffende domeinnamen gestaakt en deze begin februari 2002 overgedragen aan een derde. Moonen is van mening, dat ingevolge het vorenstaande zowel de vordering van Limburgs Dagblad t ot het staken van het gebruik van de betrokken domeinnamen als ook de vordering tot overdracht daarvan dienen te worden afgewezen en dat evenmin dwangsommen kunnen worden opgelegd Dat de pagina's te zien op de hoofdwebsite van 5 februari 2002 nog de inhoud hebben zoals deze was ten tijde van de periode dat deze websites eigendom waren van Moonen, regardeert Moonen niet. De nieuwe eigenaar heeft deze kennelijk inhoudelijk nog niet gewijzigd.

5 Nu Limburgs Dagblad echter - zoals door haar gesteld - geen problemen heeft met deze inhoud vormt het feit dat deze inhoud nog niet gewijzigd is in de onderhavige procedure geen onderwerp van geschil Slechts voor het geval dat de rechtbank onverhoopt Moonen toch met oplegging van een dwangsom zou veroordelen, verzoekt Moonen de rechtbank die dwangsom - en het daarmede maximaal te verbeuren bedrag - te matigen. De vordering van Limburgs Dagblad tot rëele executie dient te worden afgewezen nu - gelet op de eerdere door Moonen verrichtte overdracht - Moonen hierdoor niet zal worden geraakt. Voorts dient Limburgs Dagblad - ongeacht de (verdere) inhoud van het vonnis - steeds veroordeeld te worden in de kosten van deze procedure nu deze procedure door Limburgs Dagblad nodeloos is veroorzaakt. 3. De beoordeling 3.1 Voorzover Moonen een beroep heeft gedaan op de onbevoegdheid van de rechtbank, wordt dit beroep verworpen alleen al omdat het niet mede bij monde van een procureur is verwoord. 3.2 Limburgs Dagblad legt aan haar vorderingen ten grondslag dat Moonen jegens haar onrechtmatig handelt door het op Internet gebruiken en houden van "de domeinnamen". Dat gebruik is volgens Limburgs Dagblad onrechtmatig omdat het in strijd is met de merknaam en de handelsnaam van Limburgs Dagblad en voorts misleiding van het (Internet-)publiek tot gevolg heeft. Het houden is onrechtmatig omdat het hierdoor Limburgs Dagblad, als rechthebbende op die namen, onmogelijk is gemaakt deze domeinnamen als eigen domeinnamen te laten registreren. 3.2 In deze staat vast dat Limburgs Dagblad merkhouder is van het (woord)merk "Limburgs Dagblad" en wel, volgens haar eigen - onweersproken - stelling, sedert Op grond van de door eiseres gestelde - niet betwiste - gedragingen van Moonen, welke gedragingen mede blijken uit tal van produkties door Limburgs Dagblad in het geding gebracht, is de rechtbank van oordeel dat die gedragingen inbreuk maken op het merkrecht van Limburgs Dagblad en wel - in ieder geval - in de zin van artikel 13 A, lid 1 onder d van de Benelux- Merkenwet (BMW). Ten aanzien van de in dat artikel vermelde vereisten overweegt de rechtbank het volgende: a) daar waar Moonen "de domeinnamen" aan de merkhouder te koop heeft aangeboden, beoogt hij kennelijk voordeel met zijn activiteiten zodat het gebruik plaats vindt "in het economisch verkeer"; b) hij doet dit "zonder geldige reden" nu de door hem aangevoerde redenen voor de rechtbank ongenoegzaam zijn om in de zin van de hiervoor genoemde wetsbepaling als "geldig" te kunnen worden aangemerkt. Ook onder een of meer andere - geen merkinbreuk

6 makende - domeinnamen moet Moonen in staat worden geacht aan geinterresseerde internetgebruikers - overigens wel met inachtnemen van hetgeen in dit verband wettelijk is toegestaan - zijn meningen e.d. kenbaar te maken; c) tenslotte kan door het gebruik dat Moonen van het merk "Limburgs Dagblad" maakt afbreuk worden gedaan aan de reputatie van dat merk, nu naar het oordeel van de rechtbank de wijze waarop en doel waartoe Moonen het merk gebruikt een weinig verheffend karakter hebben. 3.3 Ook overigens acht de rechtbank het door eiseres gewraakte gebruik van de naam "Limburgs Dagblad" in bedoelde domeinnamen, alsmede het door eisers bedoelde "houden" van die domeinnamen, onrechtmatig. Met Limburgs Dagblad is de rechtbank van oordeel dat er in casu sprake is van misleiding van het publiek en wel in die zin, dat er bij het publiek door het gebruik van de betrokken domeinnamen onnodige verwarring wordt veroorzaakt. Bij dat publiek wordt immers door Moonen ten onrechte - en naar het oordeel van de rechtbank bewust - de indruk gewekt dat het hier homesites van het Limburgs Dagblad betreft. Het argument van Moonen dat er geen sprake is van misleiding nu uit de inhoud van de betrokken internetpagina's duidelijk is dat deze niet zijn opgemaakt door of vanwege het Limburgs Dagblad verwerpt de rechtbank nu de misleiding immers reeds plaatsvindt c.q. de verwarring reeds wordt veroorzaakt door het kiezen voor de in deze zaak gewraakte domeinnamen. 3.4 Moonen voert aan dat hij het gebruik van de betreffende domeinnamen inmiddels heeft gestaakt en deze begin februari 2002 heeft overgedragen aan een derde. Volgens Moonen heeft dit tot gevolg dat zowel de vordering van Limburgs Dagblad tot het staken van het gebruik van "de domeinnamen", de vordering tot overdracht daarvan als ook de vordering tot rëele executie, dienen te worden afgewezen. De rechtbank wijst dit argument van Moonen van de hand en wel op grond van het volgende. Er kan thans van uit worden gegaan dat bedoelde domeinnamen inmiddels niet meer geregistreerd staan op naam van Moonen maar op naam van een derde. Uit de aan de rechtbank gebleken omstandigheden waaronder deze verandering heeft plaatsgevonden, met name uit hetgeen door Moonen zelf in dit verband wordt gesteld, wordt echter duidelijk dat Moonen zelf deze verandering middels overdracht aan die derde heeft teweeggebracht en wel met het oog op dreigende maatregelen vanwege Limburgs Dagblad. Hiermede heeft Moonen als het ware voor en ten behoeve van zichzelf een "onmogelijkheids-situatie" in het leven geroepen. De Hoge Raad heeft in eerdere jurisprudentie uitgemaakt dat in een dergelijk geval een partij in het algemeen niet veroordeeld kan worden tot nakoming van een bepaalde verplichting. Gelet op de specifieke omstandigheden van dit concrete geval zal de rechtbank de onderhavige vorderingen tot nakoming van de daar bedoelde verplichtingen wel toewijzen. Zij overweegt daartoe dat door Moonen niet is gesteld dat hij zich grote offers zou dienen te getroosten teneinde zich weer in de mogelijkheid te brengen om ondanks de eerdere vervreemding van "de domeinnamen" uitvoering te geven aan de door Limburgs Dagblad gevorderde veroordelingen. Daarbij komt, dat de rechtbank uit hetgeen door Limburgs

7 Dagblad onbetwist wordt aangevoerd terzake de inhoud van de betrokken websites na de overdracht daarvan door Moonen, erop neerkomend dat uit de nieuw toegevoegde wijzigingen en beledigingen blijkt dat Moonen nog de volledige zeggenschap heeft over de websites, deze laatste kennelijk een zo goede band heeft met degene ten name van wie thans die websites zijn geregistreerd dat ook hierin geen beletsel voor nakoming zal zijn gelegen. 3.5 Moonen voert nog aan dat indien de rechtbank onverhoopt een veroordeling van hem zou uitspreken met daaraan gekoppeld het opleggen van een dwangsom, deze dwangsom alsmede het daarmee te verbeuren maximum, gematigd zou dienen te worden. Gelet echter op al hetgeen in deze zaak aannemelijk is geworden acht de rechtbank daartoe generlei termen aanwezig. 3.6 Eveneens wijst de rechtbank het door Moonen gedane verzoek tot veroordeling van Limburgs Dagblad in de kosten van het geding, van de hand. Dat Limburgs Dagblad niet met Moonen heeft willen onderhandelen over een eventueel mogelijke minnelijke regeling van onderhavige kwestie is een keuze die Limburgs Dagblad volledig vrijstaat en die de rechtbank gelet op de aan haar inmiddels gebleken stellingnamen van Moonen evenmin onbegrijpelijk voorkomt. 3.7 Al het vorenstaande brengt met zich dat op de vordering van Limburgs Dagblad zal worden beslist zoals nader in het dictum van dit vonnis zal worden bepaald. Hetgeen overigens is aangevoerd kan buiten beschouwing blijven. De beslissing De rechtbank: 1. Gebiedt Moonen binnen vijf dagen na betekening van dit vonnis het gebruik van de domeinnamen en of enige domeinnaam waarin de handelsnaam en merknaam "Limburgs Dagblad" voorkomt, te staken en gestaakt te houden; 2. Gebiedt Moonen om binnen vijf dagen na betekening van dit vonnis op zijn kosten de domeinnamen en te (laten) re-routen naar de server van Limburgs Dagblad met het IP-adres ; 3. Beveelt Moonen om binnen veertien dagen na betekening van dit vonnis al datgene te doen wat nodig is om te bewerkstelligen dat dlimburgs Dagblad.] en zonder enige restrictie op kosten van Moonen in eigendom worden overgedragen aan [gegevens eiseres], een en ander conform de regelingen van de internet-provider van Moonen en/of de regelingen van de registrator Namesecure Inc. te Herndon, VA 20172, Verenigde Staten van Amerika, (het faxnummer voor overdrachten is: );

8 4. Gebiedt Moonen om van alle verzonden en ontvangen correspondentie met betrekking tot de bevelen sub 1, 2 en 3 binnen twee dagen na verzending, al dan niet via , fax, post dan wel internet, dan wel na ontvangst daarvan (al dan niet via internet, fax, post dan wel ), in schriftelijke vorm aan de raadsman van eiseres toe te zenden aan zijn kantooradres, te weten mr. J. Koster, Postbus 301, 6200 AH Maastricht; 5. Veroordeelt Moonen tot een onmiddellijk opeisbare dwangsom van 1.000,-- voor elke dag of gedeelte daarvan dat Moonen in gebreke blijft te voldoen aan een van de bevelen sub 1, 2, 3 en 4, met een maximum van ,--; 6. Bepaalt dat dit vonnis dezelfde kracht heeft als een rechterlijk bevel aan de registrator Namesecure Inc. te Herndon, VA, Verenigde Staten van Amerika, dat de rechten op de domeinnamen en geacht worden te zijn overgedragen door Moonen [+gegevens], aan Limburgs Dagblad [+gegevens]. 6. een en ander met veroordeling van Moonen in de kosten van deze procedure, tot heden begroot op: vastrecht 193,00; kosten dagvaarden 65,18; salaris procureur 1.170,00; 8. verklaart dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad. Dit vonnis is gewezen door mr. H.J. Laumen, rechter-voorzitter, Sijmonsma en de Kerpel-van de Poel, rechters, en in het openbaar uitgesproken in tegenwoordigheid van de griffier. Met bronvermelding is overname toegestaan. Aansprakelijkheid wordt niet aanvaard.

de vennootschap onder firma ACCENT-REIZEN, gevestigd te Amsterdam, eiseres, procureur mr. S.I. van der Staal, advocaat mr. N.P. Klein te Amsterdam,

de vennootschap onder firma ACCENT-REIZEN, gevestigd te Amsterdam, eiseres, procureur mr. S.I. van der Staal, advocaat mr. N.P. Klein te Amsterdam, Accent [gedaagde] DomJur 2006-259 Rechtbank Haarlem Sector civiel recht Zaaknummer / rolnummer: 120883 / KG ZA 06-29 Datum: 8 maart 2006 Vonnis in kort geding in de zaak van de vennootschap onder firma

Nadere informatie

Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief

Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief DomJur 2010-566 Rechtbank Assen, sector civiel recht Zaak-/rolnummer: 77566 / KG ZA 10-11 Datum: 19-02-2010 Vonnis in kort geding van 19 februari 2010

Nadere informatie

2.3. Today s is onderdeel van de Todays s Groep, eveneens een online broker.

2.3. Today s is onderdeel van de Todays s Groep, eveneens een online broker. Caesar Capital Todays Vermogensbeheer DomJur 2011-679 Rechtbank Amsterdam, Sector civiel recht Zaaknummer/rolnummer: 483704 / KG ZA 11-314 P/PV Datum: 14 april 2011 Vonnis in kort geding van 14 april 2011

Nadere informatie

[verweerder], handelend onder de naam Bob Romeo Software, kantoorhoudende te Amsterdam, gedaagde, in persoon verschenen.

[verweerder], handelend onder de naam Bob Romeo Software, kantoorhoudende te Amsterdam, gedaagde, in persoon verschenen. AT5 Bob Romeo Software DomJur 2001-82 Pres. Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 00/1043 Datum: 08-09-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van Gemeente Haarlemmermeer Baan Kleef Aan DomJur 2008-432 Rechtbank Haarlem Zaak-/rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 en 151565 / KG ZA 08-641 Datum: 22 december 2008 Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMID:2001:AC6640

ECLI:NL:RBMID:2001:AC6640 ECLI:NL:RBMID:2001:AC6640 Instantie Rechtbank Middelburg Datum uitspraak 28-06-2001 Datum publicatie 28-08-2001 Zaaknummer 107/2001 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Domeinnaam-jurisprudentie.nl Deutsche Telekom - Checkmate DomJur 2001-62

Domeinnaam-jurisprudentie.nl Deutsche Telekom - Checkmate DomJur 2001-62 Domeinnaam-jurisprudentie.nl Deutsche Telekom - Checkmate DomJur 2001-62 Pres. Rb. 's-gravenhage 4 augustus 2000 Rolnummer KG 00/741 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de vennootschap naar Duits

Nadere informatie

Partijen zullen hierna Alpha Computers en [gedaagde] genoemd worden.

Partijen zullen hierna Alpha Computers en [gedaagde] genoemd worden. Alpha Computers [gedaagde] DomJur 2007-307 Rechtbank Zutphen Rolnummer: 83546 / KG ZA 07-32 Datum: 23 februari 2007 Vonnis in kort geding in de zaak van tegen de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

Franz Paul Krampf, wonende te Capelle aan den IJssel, gedaagde, procureur mr. W. Haagman, advocaat mr. M.G. van Westrenen.

Franz Paul Krampf, wonende te Capelle aan den IJssel, gedaagde, procureur mr. W. Haagman, advocaat mr. M.G. van Westrenen. Boomtechniek Krampf DomJur 2004-201 Rechtbank Rotterdam Zaak-/rolnummer 192134/ HA ZA 03-505 Datum: 28-04-2004 Vonnis van de enkelvoudige kamer in de zaak van: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

[eiser] - gedaagde DomJur Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: / KG ZA Datum: 19 december 2005

[eiser] - gedaagde DomJur Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: / KG ZA Datum: 19 december 2005 [eiser] - gedaagde DomJur 2006-251 Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: 115381 / KG ZA 05-419 Datum: 19 december 2005 Vonnis in kort geding van 19 december 2005 in de zaak van de vennootschap

Nadere informatie

Vonnis van de president in kort geding in de zaak van:

Vonnis van de president in kort geding in de zaak van: Staal Bank- Rijnja DomJur 2004-189 Rechtbank Rotterdam 26 april 2001 Rolnr. 155081 / KG ZA 01-492 Vonnis van de president in kort geding in de zaak van: de naamloze vennootschap Staal Bank N.V., gevestigd

Nadere informatie

Op grond van de stukken en het verhandelde ter zitting van 28 september 2004 wordt in dit geding van het volgende uitgegaan.

Op grond van de stukken en het verhandelde ter zitting van 28 september 2004 wordt in dit geding van het volgende uitgegaan. LPF LPF DomJur 2004-207 Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 04/1134 Datum: 5-10-2004 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak, aanhangig tussen: de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Politieke

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van 16 april 2012

vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van 16 april 2012 vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap onder firma VAN HOOF VOF, gevestigd te Asten,

Nadere informatie

King Cuisine [gedaagde] DomJur

King Cuisine [gedaagde] DomJur King Cuisine [gedaagde] DomJur 2014-1088 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaak-/rolnummer: C/02/286367 / KG ZA 14-554 ECLI:NL:RBZWB:2014:7297 Datum: 21 oktober 2014 Vonnis in kort geding van in de zaak van

Nadere informatie

http://zoeken.rechtspraak.nl/default.aspx

http://zoeken.rechtspraak.nl/default.aspx LJN: BR1312, Rechtbank Almelo, 120704 / KG ZA 11-114 Datum uitspraak: 11-07-2011 Datum publicatie: Rechtsgebied: 12-07-2011 Civiel overig Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: Vordering overdracht

Nadere informatie

[gedaagde], h.o.d.n. VISIEMAKELAARS, wonende te Almere, gedaagde, verschenen in persoon.

[gedaagde], h.o.d.n. VISIEMAKELAARS, wonende te Almere, gedaagde, verschenen in persoon. Koophuis Visiemakelaars DomJur 2006-281 Rechtbank Zwolle-Lelystad Zaak-/rolnummer: 101619 / KG ZA 04-442 Datum: 8 november 2004 Uitspraak in de zaak, aanhangig tussen: en de besloten vennootschap KOOPHUIS

Nadere informatie

[gedaagde], wonende te [adres], gedaagde, in persoon verschenen.

[gedaagde], wonende te [adres], gedaagde, in persoon verschenen. Darkraver DomJur 2007-315 Rechtbank Groningen Zaaknummer / rolnummer: 93170 / KG ZA 07-109 Datum 20 april 2007 Vonnis in kort geding in de zaak van tegen de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833

zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid URBAN

Nadere informatie

Hyundai & Greenib Automobielbedrijf van der Vliet Goes DomJur 2010-515

Hyundai & Greenib Automobielbedrijf van der Vliet Goes DomJur 2010-515 Hyundai & Greenib Automobielbedrijf van der Vliet Goes DomJur 2010-515 Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: 351643 / KG ZA 09-1525 Datum: 10-12-2009 Vonnis in kort geding van 10 december 2009 in de

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KROON

Nadere informatie

1 de besloten vennootschap Algemeen Dagblad B.V., gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam en

1 de besloten vennootschap Algemeen Dagblad B.V., gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam en AD & NRC - Kijkenvergelijk DomJur 2000-2 Pres. Rechtbank Zutphen Zaak/ Rolnummer: 30433 / KG ZA 00-69 Datum: 30-03-2000 President van de arrondissementsrechtbank te Zutphen Vonnis in kort geding in de

Nadere informatie

1.3 Gaos heeft bij monde van haar advocaat verweer doen voeren mede aan de hand van overgelegde pleitaantekeningen en producties.

1.3 Gaos heeft bij monde van haar advocaat verweer doen voeren mede aan de hand van overgelegde pleitaantekeningen en producties. Passies GAOS I DomJur 2000-9 Pres. Rechtbank Utrecht Zaak-/rolnummer: 109722/KG ZA 00-21/BL Datum: 24-02-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de besloten vennootschap AC Passies Internationale

Nadere informatie

vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Vonnis van 6 augustus 2014 1. De procedure Sector civiel recht

vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Vonnis van 6 augustus 2014 1. De procedure Sector civiel recht I vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Sector civiel recht zaaknummer I rolnummer: Cl131539507 I HA ZA 13-406 Vonnis van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TEL SELL B.V., gevestigd te Almere, eiseres, procureur mr. M.M.E. Span,

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TEL SELL B.V., gevestigd te Almere, eiseres, procureur mr. M.M.E. Span, Tel Sell DomJur 2006-292 Rechtbank Haarlem Zaak-/rolnummer: 128584/KG ZA 06-472 Datum: 7 november 2006 Vonnis in kort geding in de zaak van: tegen De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

[gedaagde]. Wonende te Voorburg en aldaar zaak doende onder de naam 'E-Motion Internet Services'. Gedaagde, procureur mr. A. Vijftigschild.

[gedaagde]. Wonende te Voorburg en aldaar zaak doende onder de naam 'E-Motion Internet Services'. Gedaagde, procureur mr. A. Vijftigschild. Leidsenhage E-motion Internet Services DomJur 2000-15 Pres. Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 00/510 Datum: 20-06-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de vereniging met volledige

Nadere informatie

2 De feiten 2.1. City Hotel drijft sinds 1980 onder de naam City Hotel een hotel, bar en restaurantbedrijf te Oss.

2 De feiten 2.1. City Hotel drijft sinds 1980 onder de naam City Hotel een hotel, bar en restaurantbedrijf te Oss. City Hotel B.V. Fitland Oss B.V. DomJur 2017-1257 Rechtbank Oost-Brabant Zaak-/rolnummer: C/01/322491 / KG ZA 17-394 ECLI:NL:RBOBR:2017:4802 Datum: 4 september 2017 Vonnis RECHTBANK OOST-BRABANT Civiel

Nadere informatie

gedaagde, h.o.d.n. Striptease Nederland, voorheen h.o.d.n. Stripteez, wonende te [woonplaats], gedaagde, verschenen in persoon.

gedaagde, h.o.d.n. Striptease Nederland, voorheen h.o.d.n. Stripteez, wonende te [woonplaats], gedaagde, verschenen in persoon. Striptease Service Nederland - Striptease Nederland DomJur 2008-363 Rechtbank Zwolle-Lelystad Zaak- / rolnummer: 136756 / KG ZA 07-415 Datum: 1 oktober 2007 Vonnis in kort geding in de zaak van tegen eiser,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALK:2012:BV0727

ECLI:NL:RBALK:2012:BV0727 ECLI:NL:RBALK:2012:BV0727 Instantie Rechtbank Alkmaar Datum uitspraak 12-01-2012 Datum publicatie 12-01-2012 Zaaknummer 133790 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Hyporama heeft Divoza doen dagvaarden in kort geding bij dagvaarding van 10 februari 2000.

Hyporama heeft Divoza doen dagvaarden in kort geding bij dagvaarding van 10 februari 2000. Hyporama Divoza Ruitersport DomJur 2000-25 Pres. Rechtbank Groningen Zaak-/rolnummer: 44301 / KG ZA 00-60 Datum: 25-02-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de besloten vennootschap met beperkte

Nadere informatie

1. Op grond van de stukken en het verhandelde ter zitting van 23 mei 2001 wordt van het volgende uitgegaan.

1. Op grond van de stukken en het verhandelde ter zitting van 23 mei 2001 wordt van het volgende uitgegaan. TMF Sam/Sam Music DomJur 2001-94 Pres. Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 0110459 Datum: 14-06-2001 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: 1. de vennootschap onder firma The Music Factory

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht Enkelvoudige Kamer zaaknummer / rolnummer: 301871 / HA ZA 08-84

vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht Enkelvoudige Kamer zaaknummer / rolnummer: 301871 / HA ZA 08-84 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht Enkelvoudige Kamer zaaknummer / rolnummer: 301871 / HA ZA 08-84 Vonnis in incident van in de zaak van tegen 1. de rechtspersoon naar vreemd recht EUROPEAN

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiseres sub 1], [eiser sub 2] en [gedaagde] genoemd worden. Eisers worden gezamenlijk aangeduid als [eiseres sub 1] c.s.

Partijen zullen hierna [eiseres sub 1], [eiser sub 2] en [gedaagde] genoemd worden. Eisers worden gezamenlijk aangeduid als [eiseres sub 1] c.s. [X] B.V. [Y] B.V. DomJur 2019-1328 Rechtbank Midden-Nederland Zaak-/rolnummer: C/16/471225 / KL ZA 18-397 ECLI:NL:RBMNE:2019:711 Datum: 12 maart 2019 Vonnis in kort geding van 5 februari 2019 in de zaak

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 395096 / KG ZA 11-593

zaaknummer / rolnummer: 395096 / KG ZA 11-593 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 395096 / KG ZA 11-593 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid RACE HARDWARE

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 Vonnis in kort geding van 17 november 2010 in de zaak van 1. de vennootschap onder firma DIGI-D, gevestigd

Nadere informatie

Ter zitting heeft [eiseres] haar eis vermeerderd overeenkomstig de in fotokopie aan dit vonnis gehechte akte houdende vermeerdering van eis.

Ter zitting heeft [eiseres] haar eis vermeerderd overeenkomstig de in fotokopie aan dit vonnis gehechte akte houdende vermeerdering van eis. I do! I do! - gedaagden DomJur 2000-32 Pres. Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 00/735 JRB Datum: 13-04-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: [eiser], wonende te [woonplaats], handelend

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiser] en F.T. Promotions genoemd worden.

Partijen zullen hierna [eiser] en F.T. Promotions genoemd worden. Elektro-online F.T. Promotions B.V. DomJur 2009-484 Rechtbank Haarlem Zaak-/rolnummer: 163316 / KG ZA 09-639 Datum: 18-12-2009 Vonnis in kort geding van 18 december 2009 in de zaak van [Eiser], wonende

Nadere informatie

NMLK Didio DomJur 2013-971. Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: C/13/540039/KG ZA 13-458 SP/PV Datum:21 mei 2013. In de zaak van

NMLK Didio DomJur 2013-971. Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: C/13/540039/KG ZA 13-458 SP/PV Datum:21 mei 2013. In de zaak van NMLK Didio DomJur 2013-971 Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: C/13/540039/KG ZA 13-458 SP/PV Datum:21 mei 2013 In de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NMLK B.V. h.o.d.n.

Nadere informatie

1. In dit kort geding kan van het volgende worden uitgegaan:

1. In dit kort geding kan van het volgende worden uitgegaan: XS Consultants - RDWeb DomJur 2001-50 Pres. Rechtbank 's-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 00/448 Datum: 26-04-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de besloten vennootschap Creative Alliance

Nadere informatie

Vonnis in kort geding van 2 februari 2007, bij vervroeging,

Vonnis in kort geding van 2 februari 2007, bij vervroeging, vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van, bij vervroeging, in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid IPCO B.V.,

Nadere informatie

Dealerdiensten Automotive B.V. Dealer Verzekerd B.V. DomJur 2014-1070

Dealerdiensten Automotive B.V. Dealer Verzekerd B.V. DomJur 2014-1070 Dealerdiensten Automotive B.V. Dealer Verzekerd B.V. DomJur 2014-1070 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaak-/rolnummer: C/02/278898 / KG ZA 14-160 Datum: 29 april 2014 Vonnis in kort geding in de zaak van

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268

zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NEWFIGURE

Nadere informatie

Vonnis in kort geding van 13 oktober 2004, gewezen in de zaak met rolnummer KG 04/905 van:

Vonnis in kort geding van 13 oktober 2004, gewezen in de zaak met rolnummer KG 04/905 van: RECHTBANK 's-gravenhage sector civiel recht - voorzieningenrechter Vonnis in kort geding van 13 oktober 2004, gewezen in de zaak met rolnummer KG 04/905 van: 1. de vennootschap naar vreemd recht Hallmark

Nadere informatie

Pon One Stop DomJur Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: / KG O5-12 OdC Datum: vonnis 17 februari 2005

Pon One Stop DomJur Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: / KG O5-12 OdC Datum: vonnis 17 februari 2005 Pon One Stop DomJur 2005-216 Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: 306936 / KG O5-12 OdC Datum: 17-02-2005 vonnis 17 februari 2005 Vonnis in kort geding in de zaak van: 1. de besloten vennootschap PON HOLDINGS

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid COSMICNAVIGATION B.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres, advocaat: mr. D.E. Stols te Amsterdam,

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid COSMICNAVIGATION B.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres, advocaat: mr. D.E. Stols te Amsterdam, CosmicNavigation - ANWB DomJur 2010-508 Rechtbank s-gravenhage, voorzieningenrechter Zaak-/rolnummer: 348117 / KG ZA 09-1261 Datum: 27-10-2009 Vonnis in kort geding van 27 oktober 2009 in de zaak van de

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 25-09-2006 Datum publicatie 26-09-2006 Zaaknummer 58445 - KG ZA 06-182 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

"In naam des Konings!" vonnis. Team kanton en handelsrecht. Zittingsplaats Arnhem. zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67

In naam des Konings! vonnis. Team kanton en handelsrecht. Zittingsplaats Arnhem. zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67 vonnis "In naam des Konings!" RECHTBANK GELDERLAND Team kanton en handelsrecht Zittingsplaats Arnhem zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten

Nadere informatie

LJN: BV6124,Voorzieningenrechter Rechtbank Arnhem, Datum uitspraak: Datum publicatie:

LJN: BV6124,Voorzieningenrechter Rechtbank Arnhem, Datum uitspraak: Datum publicatie: LJN: BV6124,Voorzieningenrechter Rechtbank Arnhem, 225359 Datum uitspraak: 15-02-2012 Datum publicatie: Rechtsgebied: 17-02-2012 Handelszaak Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: In deze zaak

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 277561 / KG ZA 06-1457 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ANWB B.V.,

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde 2] worden genoemd. Gedaagden zullen afzonderlijk worden aangeduid als Save-Me en [gedaagde 2].

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde 2] worden genoemd. Gedaagden zullen afzonderlijk worden aangeduid als Save-Me en [gedaagde 2]. [eiser] [gedaagde 2] SAVE-ME B.V. DomJur 2016-1203 Rechtbank Amsterdam Zaaknummer / rolnummer: C/13/609075 / KG ZA 16-632 MW/TF ECLI:NL:RBAMS:2016:5297 Datum: 7 juli 2016 Vonnis in kort geding in de zaak

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 329882 / KG ZA 09-150 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NEW-IT

Nadere informatie

Partijen zullen hierna worden aangeduid respectievelijk als "[eiser]" en "Dutch Horse B.V.".

Partijen zullen hierna worden aangeduid respectievelijk als [eiser] en Dutch Horse B.V.. Eiser Dutch Horse DomJur 2001-90 Pres. Rechtbank s-hertogenbosch Zaak-/rolnummer: 63777 / KG ZA 01-204 Datum: 07-06-2001 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: [eiser], gevestigd te Vinkel, eiser

Nadere informatie

Partijen hebben voorts ter zitting hun stellingen mondeling nader toegelicht.

Partijen hebben voorts ter zitting hun stellingen mondeling nader toegelicht. Keukenfactory Mandemakersgroep DomJur 2005-215 Rechtbank Breda Zaak-/rolnummer: 138934 / KG ZA 04-570 Datum: 25 november 2004 Vonnis in kort geding in de zaak van: 1. de besloten vennootschap DE KEUKENFACTORY

Nadere informatie

Gedaagden, hierna tevens afzonderlijk Name Space, Stichting Orleans, SIB en [gedaagde 4] genoemd, hebben verweer gevoerd.

Gedaagden, hierna tevens afzonderlijk Name Space, Stichting Orleans, SIB en [gedaagde 4] genoemd, hebben verweer gevoerd. Merkhouders Name Space DomJur 2000-19 Pres. Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 00/1229 OdC Datum: 13-07-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de besloten vennootschap Albert Heijn B.V.,

Nadere informatie

Partijen zullen hierna Hunink en Holtrigter Woning en Bedrijfsmakelaars V.O.F. en J. Holtrigter Makelaardij B.V. genoemd worden.

Partijen zullen hierna Hunink en Holtrigter Woning en Bedrijfsmakelaars V.O.F. en J. Holtrigter Makelaardij B.V. genoemd worden. Hunink en Holtrigter - Holtrigter DomJur 2007-310 Rechtbank Zutphen, voorzieningenrechter Rolnummer: 83657 / KG ZA 07-35 Datum 2 maart 2007 Vonnis in kort geding in de zaak van tegen de vennootschap onder

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde] genoemd worden.

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde] genoemd worden. [eiser] [gedaagde] - Slaapspecialist DomJur 2016-1202 Rechtbank Gelderland Zaak-/rolnummer: C/05/304159 / KG ZA 16-269 ECLI:NL:RBGEL:2016:4864 Datum: 19 juli 2016 Vonnis in kort geding in de zaak van [eiser],

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139

zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139 Vonnis in kort geding van in de zaak van X, h.o.d.n. PUBLIEC, wonende te Delft, eiseres, advocaat mr. O.R.

Nadere informatie

1. Gedaagde 1, wonende te Velserbroek, gedaagde, verschenen in persoon, 2. Gedaagde 2, wonende te Sliedrecht, gedaagde, niet verschenen.

1. Gedaagde 1, wonende te Velserbroek, gedaagde, verschenen in persoon, 2. Gedaagde 2, wonende te Sliedrecht, gedaagde, niet verschenen. Philips - Gedaagde DomJur 2008-354 Rechtbank s-gravenhage Zaaknummer / rolnummer: 298334 / KG ZA 07-1346 Datum: 21 december 2007 Vonnis in kort geding in de zaak van tegen De naamloze vennootschap KONINKLIJKE

Nadere informatie

Partijen zullen hierna Finstral respectievelijk [X] en [Y], dan wel gezamenlijk gedaagden, genoemd worden.

Partijen zullen hierna Finstral respectievelijk [X] en [Y], dan wel gezamenlijk gedaagden, genoemd worden. Finstral AG [X] en [Y] DomJur 2012-891 Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: 406267 / KG ZA 12-609 Datum: 11 september 2012 Vonnis in kort geding van 11 september 2012 in de zaak van rechtspersoon naar

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:1643

ECLI:NL:RBGEL:2017:1643 ECLI:NL:RBGEL:2017:1643 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 01032017 Datum publicatie 27032017 Zaaknummer 316395 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

DaimlerChrysler vordert om bij vonnis, uitvoerbaar bij voorraad:

DaimlerChrysler vordert om bij vonnis, uitvoerbaar bij voorraad: Mercedes Benz MvM DomJur 2004-191 Rechtbank Breda Zaak-/rolnummer: 109755 / HA ZA 02-1037 Datum: 14-01- 2004 Vonnis in de zaak van: 1. de vennootschap naar Duits recht DaimlerChrysler AG, gevestigd te

Nadere informatie

De conclusie van de memorie van grieven, tevens houdende akte aanvulling van eis, strekt ertoe:

De conclusie van de memorie van grieven, tevens houdende akte aanvulling van eis, strekt ertoe: Gratiz - Martix DomJur 2003-180 Gerechtshof Leeuwarden Zaak-/rolnummer: 0200263 Datum: 23-07-2003 Vonnis in hoger beroep in de zaak van: [appellant], handelende onder de naam Gratiz.nl Internet Diensten,

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiser] en Eco-Stuc International CV en [gedaagde sub 2] genoemd worden.

Partijen zullen hierna [eiser] en Eco-Stuc International CV en [gedaagde sub 2] genoemd worden. Ecostuc Eco-Stuc International DomJur 2011-788 Rechtbank Arnhem Zaak-/rolnummer: 220016 / KG ZA 11-447 Datum: 15 november 2011 Vonnis in kort geding van 15 november 2011 in de zaak van [eiser], h.o.d.n.

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Basis Communicatie B.V., gevestigd te Haarlem, eiseres, procureur: mr. V.M.J.

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Basis Communicatie B.V., gevestigd te Haarlem, eiseres, procureur: mr. V.M.J. Basis Communicatie - Cybercomm DomJur 2002-133 Rechtbank Leeuwarden Zaak-/rolnummer: 45372 / HA ZA 01-224 Datum: 30-01-2002 Vonnis in de zaak van: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2007:BB8805 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 1659/05

ECLI:NL:GHAMS:2007:BB8805 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 1659/05 ECLI:NL:GHAMS:2007:BB8805 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 30-08-2007 Datum publicatie 14-12-2007 Zaaknummer 1659/05 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Hoger

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap naar buitenlands recht ALPEX CVA, gevestigd te Brasschaat, België, eiseres,

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/438805 / KG ZA 13-267

zaaknummer / rolnummer: C/09/438805 / KG ZA 13-267 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/438805 / KG ZA 13-267 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

Fortis Club Cruise DomJur Rechtbank Utrecht, voorzieningenrechter Rolnummer: / KO ZA Datum 11 mei Vonnis in de zaak van

Fortis Club Cruise DomJur Rechtbank Utrecht, voorzieningenrechter Rolnummer: / KO ZA Datum 11 mei Vonnis in de zaak van Fortis Club Cruise DomJur 2006-263 Rechtbank Utrecht, voorzieningenrechter Rolnummer: 211927 / KO ZA 06-393 Datum 11 mei 2006 Vonnis in de zaak van 1. de naamloze vennootschap FORTIS N.V., gevestigd te

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/492533 / KG ZA 15-1049

zaaknummer / rolnummer: C/09/492533 / KG ZA 15-1049 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/492533 / KG ZA 15-1049 Vonnis in kort geding van in de zaak van [EISERES] H.O.D.N. GORDIJNATELIER MEUBELSTOFFEERDERIJ

Nadere informatie

1. de besloten vennootschap E.C.M. Seijsener B.V., gevestigd te Hillegom,

1. de besloten vennootschap E.C.M. Seijsener B.V., gevestigd te Hillegom, Seijsener Info process Media DomJur 2002-154 Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 02/2080 OdC Datum: 26-09-2002 Vonnis in kort geding in de zaak van: 1. de besloten vennootschap E.C.M. Seijsener B.V.,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALM:2010:BN8235

ECLI:NL:RBALM:2010:BN8235 ECLI:NL:RBALM:2010:BN8235 Instantie Rechtbank Almelo Datum uitspraak 22-09-2010 Datum publicatie 24-09-2010 Zaaknummer 113824 / KG ZA 10-207 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding

Nadere informatie

Greenfox B.V. GFSC Consultants and Engineers B.V. DomJur 2012-813. Rechtbank Arnhem Zaak-/rolnummer: 223716 / KG ZA 11-651 Datum: 18 januari 2012

Greenfox B.V. GFSC Consultants and Engineers B.V. DomJur 2012-813. Rechtbank Arnhem Zaak-/rolnummer: 223716 / KG ZA 11-651 Datum: 18 januari 2012 Greenfox B.V. GFSC Consultants and Engineers B.V. DomJur 2012-813 Rechtbank Arnhem Zaak-/rolnummer: 223716 / KG ZA 11-651 Datum: 18 januari 2012 Vonnis in kort geding van 18 januari 2012 in de zaak van

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 18-04-2014 Datum publicatie 07-05-2014 Zaaknummer C/08/154383 / KG-ZA 14-130 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2016:5140 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01

ECLI:NL:GHAMS:2016:5140 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01 ECLI:NL:GHAMS:2016:5140 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 29-11-2016 Datum publicatie 06-02-2017 Zaaknummer 200.174.828/01 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Dikkerboom Betonboringen - Interboor DomJur 2010-668. Rechtbank Utrecht Zaak-/rolnummer: 120810/KG ZA 00-957/WV Datum: 16 november 2000

Dikkerboom Betonboringen - Interboor DomJur 2010-668. Rechtbank Utrecht Zaak-/rolnummer: 120810/KG ZA 00-957/WV Datum: 16 november 2000 Dikkerboom Betonboringen - Interboor DomJur 2010-668 Rechtbank Utrecht Zaak-/rolnummer: 120810/KG ZA 00-957/WV Datum: 16 november 2000 ARRONDISSEMENTSRECHTBANK TE UTRECHT VONNIS van de president van de

Nadere informatie

1. de vennootschap naar het recht van Delaware (Verenigde Staten) Ford Motor Company, gevestigd te Dearborn (Verenigde Staten),

1. de vennootschap naar het recht van Delaware (Verenigde Staten) Ford Motor Company, gevestigd te Dearborn (Verenigde Staten), Ford Axit I DomJur 2003-164 Rechtbank Breda, Sector handelsrecht Zaak-/rolnummer 11 1473 1 KG ZA 02-451 Datum: 25-09-2002 in de zaak van: 1. de vennootschap naar het recht van Delaware (Verenigde Staten)

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758

ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758 ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 12-05-2009 Datum publicatie 12-06-2009 Zaaknummer 156351 - KG ZA 09-197 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BECKERS BENELUX B.V., gevestigd

Nadere informatie

Gelredome - Servicetarget DomJur

Gelredome - Servicetarget DomJur Gelredome - Servicetarget DomJur 2008-439 Rechtbank Arnhem, voorzieningenrechter Zaak- / rolnummer: 173831 / KG ZA 08-509 Datum uitspraak: 26 september 2008 Vonnis in de zaak van tegen 1. de naamloze vennootschap

Nadere informatie

Eiseres zal hierna Switch worden genoemd, gedaagden gezamenlijk Switchit.

Eiseres zal hierna Switch worden genoemd, gedaagden gezamenlijk Switchit. Switch automatisering - Switchit DomJur 2010-579 Rechtbank Arnhem, sector civiel Zaak-/rolnummer: 197680 / KG ZA 10-182 Datum: 12-04-2010 Vonnis in kort geding van 12 april 2010 in de zaak van de besloten

Nadere informatie

[eiseres], h.o.d.n. CLUB WEAR, wonende te [woonplaats], eiseres, advocaat: mr. M.W. Witte, kantoorhoudende te Amsterdam

[eiseres], h.o.d.n. CLUB WEAR, wonende te [woonplaats], eiseres, advocaat: mr. M.W. Witte, kantoorhoudende te Amsterdam Club Wear - Gedaagde DomJur 2009-429 Rechtbank Leeuwarden Zaak-/rolnummer: 95650 / KG ZA 09-92 Datum: 13 mei 2009 Vonnis in kort geding in de zaak van tegen [eiseres], h.o.d.n. CLUB WEAR, wonende te [woonplaats],

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2016:2505

ECLI:NL:GHSHE:2016:2505 ECLI:NL:GHSHE:2016:2505 Instantie Datum uitspraak 21-06-2016 Datum publicatie 24-04-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie - Vindplaatsen Uitspraak Gerechtshof

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 349966 / KG ZA 09-1391 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FU

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2017:1813

ECLI:NL:RBMNE:2017:1813 ECLI:NL:RBMNE:2017:1813 Instantie Datum uitspraak 17032017 Datum publicatie 18042017 Rechtbank MiddenNederland Zaaknummer C/16/432536 / KG ZA 1778 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Intellectueeleigendomsrecht

Nadere informatie

1. de naamloze vennootschap Amsterdam Exchanges N.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres bij dagvaarding van 7 oktober 1999, verweerster in reconventie,

1. de naamloze vennootschap Amsterdam Exchanges N.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres bij dagvaarding van 7 oktober 1999, verweerster in reconventie, Tijd Beursmedia - Blue Seven DomJur 2000-4 Pres Rechtbank Amsterdam Zaak/ rolnummer: KG 99/2553VB Datum: 04-11-1999 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: 1. de naamloze vennootschap Amsterdam Exchanges

Nadere informatie

2.1. Medi Lease voert sinds 1989 een onderneming die zich bezighoudt met het verhuren en leasen van medische apparatuur.

2.1. Medi Lease voert sinds 1989 een onderneming die zich bezighoudt met het verhuren en leasen van medische apparatuur. Medi Lease Econocom DomJur 2007-321 Rechtbank Utrecht Zaaknummer / rolnummer: 227122 / KG ZA 07-209 Datum 13 april 2007 Uitspraak in kort geding in de zaak van tegen de besloten vennootschap met beperkte

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2011:BP6133

ECLI:NL:RBARN:2011:BP6133 ECLI:NL:RBARN:2011:BP6133 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 16-02-2011 Datum publicatie 01-03-2011 Zaaknummer 186739 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste aanleg

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:2434

ECLI:NL:RBGEL:2017:2434 ECLI:NL:RBGEL:2017:2434 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 07042017 Datum publicatie 02052017 Zaaknummer C/05/315845/KG ZA 1789 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Maigre-Vit [gedaagde] DomJur Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 04/636 SR Datum: ARREST. in de zaak van:

Maigre-Vit [gedaagde] DomJur Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 04/636 SR Datum: ARREST. in de zaak van: Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 04/636 SR Datum: 29-04-2004 ARREST in de zaak van: Maigre-Vit [gedaagde] DomJur 2005-221 1. [eiseres], mede handelend onder de naam Maigre-Vit, Maigre Vit en MaigreVit,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:199

ECLI:NL:RBAMS:2016:199 ECLI:NL:RBAMS:2016:199 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 20-01-2016 Datum publicatie 02-02-2016 Zaaknummer C/13/572226 / HA ZA 14-903 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Intellectueel-eigendomsrecht

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiseres] en [gedaagde] genoemd worden.

Partijen zullen hierna [eiseres] en [gedaagde] genoemd worden. [Eiseres] [Gedaagde] (Mesologiezwolle.nl) DomJur 2017-1234 Rechtbank Overijssel Zaak-/rolnummer: C/08/192160 / KG ZA 16-321 ECLI:NL:RBOVE:2016:4885 Datum: 12 december 2016 Vonnis in kort geding van 12

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 15-06-2006 Datum publicatie 16-06-2006 Zaaknummer 124519 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 04-10-2010 Datum publicatie 07-10-2010 Zaaknummer 205064 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste aanleg

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:8199

ECLI:NL:RBLIM:2017:8199 ECLI:NL:RBLIM:2017:8199 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 16082017 Datum publicatie 23082017 Zaaknummer C/03/239274 / KG ZA 17423 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Verbintenissenrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2014:1383 Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C HA ZA

ECLI:NL:RBNNE:2014:1383 Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C HA ZA ECLI:NL:RBNNE:2014:1383 Instantie Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak 12-03-2014 Datum publicatie 20-03-2014 Zaaknummer C-17-129115- HA ZA 13-247 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMID:2011:BR4744

ECLI:NL:RBMID:2011:BR4744 ECLI:NL:RBMID:2011:BR4744 Instantie Rechtbank Middelburg Datum uitspraak 09-02-2011 Datum publicatie 10-08-2011 Zaaknummer 75196 / HA ZA 10-466 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

X h.o.d.n. CLUBSOUND, wonende te 's-gravenzande, gedaagde, advocaat: mw. mr. C.E. van Lare te Rotterdam.

X h.o.d.n. CLUBSOUND, wonende te 's-gravenzande, gedaagde, advocaat: mw. mr. C.E. van Lare te Rotterdam. Bax Beheer - Clubsound DomJur 2009-426 Rechtbank s-gravenhage Zaak- / rolnummer: 330663 / KG ZA 09-200 Datum: 9 april 2009 Vonnis in kort geding in de zaak van tegen de vennootschap onder firma BAX BEHEER

Nadere informatie

Geïntimeerde te veroordelen in de kosten van beide instantiën, te begroten volgens het gebruikelijke tarief. "

Geïntimeerde te veroordelen in de kosten van beide instantiën, te begroten volgens het gebruikelijke tarief. Cogas geïntimeerde DomJur 2002-136 Gerechtshof Leeuwarden Zaak-/rolnummer: 0000379 Datum: 19-09-2001 Arrest in de zaak van: de naamloze vennootschap Centraal Overijsselse Nuts Bedrijven N.V., gevestigd

Nadere informatie

Partijen zullen hierna de Kamer van Koophandel en F-T ouch genoemd worden.

Partijen zullen hierna de Kamer van Koophandel en F-T ouch genoemd worden. vonnis IN NAAM VAN DE KONING RECHTBANK NOORD-HOLLAND Afdeling privaatrecht Zittingsplaats Haarlem zaaknummer I rolnummer: Cl 1 51269789 I KG ZA 18-7 5 Vonnis in kort geding van in de zaak van de publiekrechtelijke

Nadere informatie

1. In dit vonnis, wordt uitgegaan van de volgende feiten.

1. In dit vonnis, wordt uitgegaan van de volgende feiten. Portakabin De Meeuw Oirschot DomJur 2001-52 Pres. Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 00/2957 OdC Datum: 25-01-2001 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: 1. de vennootschap naar Engels recht

Nadere informatie

Partijen worden hierna mede Global Green en Global Green Capital genoemd.

Partijen worden hierna mede Global Green en Global Green Capital genoemd. Global Green Global Green Capital DomJur 2002-137 Pres. Rechtbank Zutphen Zaak-/rolnummer: 43894 / KG ZA 01-406 Datum: 10-01-2002 Vonnis in kort geding in de zaak van: de besloten vennootschap met beperkte

Nadere informatie