Notulen Algemene Leden Vergadering Onafhankelijke Darts Federatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Leden Vergadering Onafhankelijke Darts Federatie"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Leden Vergadering Onafhankelijke Darts Federatie Datum: 26 april 2010 Aanwezig: John Penders (VZ), Richard Rijkers (PM), Gerard van Hulzen (Notulist), Marco Kok (Red. Okki), Marco Voss (BBC), Ria Gerritsen (vvz) Afgemeld: Michael Noorland (SC), Jan van Eck Leden: Gerda Gerritsen, John van Leiden, Piet van Buuren, Marcel Molendijk, Ria de Pan, Ton de Pan, Richard Vermeulen, Bianca Borghart, Ed van Dijk, Erik van Kampen, Gerry de Groot, Elly Voss, Ron Bijkerk, Paul van den Ende, Michael Pronk, Vincent de Jong en John de Ruiter. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Mede door de grote opkomst eindelijk weer eens een goede vergadering waarin punten besproken kunnen worden die de leden aangaan. Verslag ALV 2008/2009 De voorzitter neemt in grote lijnen de notulen door van de ALV van 2008/2009. Verder geen reacties op deze notulen door de aanwezig leden. Jaarverslag Kascontrolecommissie Richard neemt het woord aangezien geen van de leden van de kascontrolecommissie (Gerard Schell, Will Heijn en Ruud Elshout) aanwezig is. Richard benadrukt dat het tot de verantwoordelijkheden van een kascontrolecommissie behoort dat de leden vanuit deze commissie geïnformeerd worden over de financiële stand van zaken. Jaarverslag Penningmeester Richard gaat verder met het jaarverslag van de penningmeester. Aangegeven wordt dat in het afgelopen jaar overgegaan is van de ING-bank naar de Rabobank. Er wordt nu ook gebruik gemaakt van telebankieren. Dit heeft als voordeel dat er sneller betalingen verricht kunnen worden. Ook kan sneller geconstateerd worden of er contributie is overgemaakt. Aangegeven wordt dat de penningmeester en de voorzitter betalingen kunnen verrichten. De wedstrijdleiding is ook in het bezit van een bankpasje maar heeft alleen een controlerende functie. De ODF heeft het afgelopen seizoen te maken gehad met een vorm van fraude. Van de rekening van de ODF werd regelmatig bedragen afgeschreven van een paar euro tot meer dan 100 euro. In totaal is er ruim 1000 euro afgeschreven zonder dat de ODF hiervoor toestemming had verleend. Inmiddels is met behulp van de Rabobank het grootste deel van het geld weer terug op minder dan 100 euro na. Besloten wordt om niet meer actief achter dit bedrag aan te gaan aangezien de kosten niet opwegen tegen de baten. Wel is er voor gezorgd dat er niet zomaar meer bedragen afgeschreven kunnen worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de penningmeester of de voorzitter.

2 Aangezien alle financiële zaken nu via de Rabobank lopen is ook de ongevallenverzekering van Nationale Nederlanden verhuisd naar de Rabobank. Er is een rechtsbijstandsverzekering afgesloten. Dit moet de ODF bijstaan in gevallen waar dit noodzakelijk is. Jaarverslag Voorzitter Er zijn wat verschuivingen gekomen in het bestuur. John Penders is tot voorzitter gekozen en Michael Noorland is benoemd tot secretaris. Jan van Eck heeft zich aangemeld als nieuw bestuurslid. Afscheid van het bestuur heeft Bianca van Kampen genomen en die willen we dan ook hartelijk bedanken voor de gedane arbeid. Dit jaar zijn er veel teams van locatie veranderd. Dit omdat Café De Oude Haven opnieuw van eigenaar is veranderd. Veel teams hebben zich opgesplitst in het Snookercentrum in Spijkenisse en Café Meiburg. Café Meiburg is de thuisbasis geworden voor ons Brabant Cup team en daarmee hebben we een goede sponsor en locatie erbij. De sponsoren dragen ook, op een uitzondering na, hun steentje bij aan het behoud van de ODF. Er hebben zich ook weer nieuwe sponsoren aangemeld dus op dit gebied gaat het prima met de ODF. De kaft van de Okki is voor de komende jaren weer klaar om gedrukt te worden. Er zijn nieuwe en scherpere spelregels aangesteld om zo te zorgen dat de competitie strakker kan verlopen. Ook daar zijn natuurlijk wat puntjes in gevonden die we moesten bijstellen, omdat er altijd wel weer iemand een uitzondering weet te verzinnen. Voor de Brabantcup wordt volgend jaar een team opgestart waarin we de ODF meer willen laten gelden. Dit jaar zijn er veel spelers gestopt of overgestapt, wat erg lastig is om een goed team bij elkaar te houden. We hebben een fraudezaak gehad waar geld werd afgeboekt van de rekening van de ODF, zelfs meerdere keren. Dit hebben we zo goed als allemaal terug gehad en hebben daar gelukkig geen hinder verder van ondervonden. De voorzitter heeft alle teams dit jaar bezocht. Hier zijn allemaal ideeën uitgekomen die op de ledenvergadering worden besproken. Dat zal gebeuren tijdens de rondvraag. De playoffs van de divisies komen er weer aan en deze worden gehouden in Meiburg. En de halve finales en finale van de beker worden gespeeld in het Snookercentrum. Kascontrole is akkoord gevonden door Ruud Elshout en Gerard Schell. De feestavond voorbereidingen zijn zo goed als afgerond en opnieuw wordt dit in simonshaven gehouden. Waar de prijsuitreikingen ook weer plaats vinden. Dit jaar voor het eerst wordt de bekerfinale na de feestavond gespeeld, dit om te kijken of er meer mensen komen naar de bekerfinales. We gaan er weer vanuit dat het gezellige dagen gaan worden.

3 Vaststelling contributie Door de vele sponsoren is de ODF een gezonde vereniging. De noodzaak om de contributie te verhogen is niet aanwezig dus ook volgend seizoen bedraagt de contributie 27,-- voor een heel seizoen en 13,50 voor een half seizoen. Aan/aftreden bestuur Er zijn geen aflopende functies binnen het bestuur. Wel is Michael Noorland formeel aangesteld als secretaris. Ria Gerritsen meld aan de leden dat zij zich terugtrekt uit het bestuur wegens gezondheidsredenen. Gevraagd wordt aan de leden wie de bijzondere taak van bestuurslid van de ODF op zich wil nemen. Marcel Molendijk meld zich aan. De voorzitter bedankt Marcel voor zijn aanmelding en vanaf heden zal Marcel betrokken worden bij bestuursvergaderingen- en beslissingen. Als iemand anders zich geroepen voelt de ODF naar een hoger plan te tillen kan er een gestuurd worden naar Benoeming nieuwe kascontrolecommissie Doordat Ruud Elshout, Will Heijn en Gerard Schell de kascontrole de afgelopen twee jaar hebben uitgevoerd zullen nieuwe personen deze taken op zich gaan nemen. John van Leiden, Gerda Gerritsen, Piet van Buuren en Marco Kok zullen de kascontrole vertegenwoordigen Rondvraag De voorzitter is het afgelopen seizoen bij alle teams geweest om te inventariseren wat er onder de leden leeft en wat de ODF hierin zou kunnen betekenen. Afgesproken is dat er alleen punten besproken worden van de leden die ook aanwezig zijn op de ALV. Hieronder een korte samenvatting. Rookbeleid tijdens wedstrijden. Captains moeten vooraf afspraken maken wanneer er gerookt kan worden tijdens de wedstrijden. Dit is niet aan de ODF hierin een standpunt te nemen. Bullen. Bij een gelijke stand in een partij (single en koppel) zal er voor de bull gegooid worden. Dit om eerlijk te bepalen wie de laatste leg mag beginnen. Baancontrole. Laten zien welke banen er gecontroleerd zijn door de ODF. Bekeruitslagen aanmelden. De leden willen graag de bekeruitslagen ook online kunnen invullen. De applicatie die hierin voorziet kost 500,--. De leden stemmen voor aanschaf van deze applicatie. Bekerseizoen. Voorstellen worden gedaan om de bekercompetitie aantrekkelijker te maken. Uiteindelijk is een bekercompetitie een speciale competitie en wordt besloten dat er aan het begin van het seizoen één loting verricht wordt en alle teams op een sheet van 64 ingevul worden. Zo kan iedereen tegen iedereen loten en ook zien welke tegenstanders er na de eerstvolgende wedstrijd te wachten staan. Uitbreiding legs in eredivisie. In de ons omliggende dartsbonden wordt in de eredivisie best of 7 gespeeld. Voorstel wordt aangenomen. Vanaf het seizoen zal in de eredivisie de singles bestaan uit best of 7 waarbij bij een gelijke stand (3-3) gebulld wordt.

4 Michael Pronk dient een klacht in over de verschillen in straffen die door de wedstrijdleidng uitgedeeld zijn. De wedstrijdleider geeft aan dat de behandeling van deze klacht niet thuishoort op een ALV maar de leden willen weten wat er aan de hand is. De voorzitter besluit om de klacht aan te horen omdat het deels met zijn team te maken heeft. 1. Boelies 1 heeft de wedstrijd The Spijkies Boelies 1 moeten weggeven omdat er maar 2 man voor het team beschikbaar waren. Hierdoor werd automatisch de claim toegepast. 2. The Dartdevils wilden de wedstrijd tegen D.T.M. verzetten van de woensdag naar de vrijdag. Reden was dat The Giants Elite op donderdag moesten spelen. Als The Dartdevils dan op vrijdag konden spelen wisten ze van tevoren hoeveel punten ze moesten halen om thuis kampioen te kunnen worden. The Dartdevils nemen van tevoren contact op met de wedstrijdleiding om te vragen of dit mogelijk is. De wedstrijdleidng verwijst naar de reglementen waarin staat dat de laatste 6 wedstrijden niet verzet mogen worden. The Dartdevils geven aan dat dit alleen geldt als de wedstrijd buiten de reguliere 7 dagen verzet wordt. De wedstrijdleiding geeft toestemming de wedstrijd op vrijdag te spelen. Dit wordt bekend bij Boelies 1 die protesteren tegen deze vorm van competitievervalsing. Boelies 1 eisen dat dezelfde strafmaat aan The Dartdevils gegeven wordt òf dat zij de mogelijkheid krijgen de wedstrijd tegen The Spijkies alsnog in te halen. De wedstrijdleidng overlegt en bepaald dat de strafmaat wordt bepaald conform reglement. Hierin staat het volgende: Wanneer een wedstrijd niet op tijd gespeeld wordt, bepaald het Wedstrijdsecretariaat wat de verdere consequenties zijn en welke eventuele strafmaatregelen er genomen worden. Wanneer een team naar oordeel van het Wedstrijdsecretariaat in gebreke is gebleven, kan dit team de maximale straf van een 9-0 nederlaag plus 3 strafpunten krijgen in de wintercompetitie. De strafmaat voor The Dartdevils wordt bepaald op het overspelen van de wedstrijd binnen de geldende 7 dagen. De klacht die Boelies 1 nu indient is dat de wedstrijdleiding beschuldigt wordt van het meten met twee maten. Getracht wordt om uit te leggen dat beide situaties verschillend zijn en er dus ook twee verschillende vormen van strafmaten gehanteerd kunnen worden. Dit wordt door de ALV niet geaccepteerd waarna de uitslag van de wedstrijd The Dartdevils D.T.M. op 0-9 bepaald wordt met toekenning van 3 strafpunten. Door deze beslissing van de leden kunnen in de toekomst geen beslissingen meer door de wedstrijdleiding genomen worden die conform het wedstrijdreglement besloten zijn.

5 Vanuit de leden wordt de vraag gesteld wanneer een lid de titel erelid ontvangt. Het is een ongeschreven regel dat iemand de titel erelid ontvangt als hij/zij minimaal 25 jaar lid is van de ODF én een bestuursfunctie bekleed heeft. Om de contributie tijdig op de rekening van de ODF te ontvangen stemmen de leden in met het voorstel om, bij te late betalingen, 3 euro per persoon als boete te laten betalen. Als een team te laat betaald zal er dus 3 euro per persoon van dit team gevraagd worden als boetebetaling. Dit om de leden te stimuleren tijdig hun contributie te betalen. Veel leden betalen hun captain vooraf zodat het bedrag in een keer overgemaakt kan worden. Zij zijn dus op tijd met betalen aan hun captain. De captain is in dit geval nalatig en kan dus door zijn teamledne aangesproken worden waarom zij 3 euro boete moeten betalen. Het is de verantwoordelijkheid van de leden om op tijd te betalen. De start van een seizoen kost altijd geld en als de ODF niet kan betalen zal dit direct bij de leden merkbaar zijn in de vorm van het ontbreken van Okki, wedstrijdformulieren, pasjes, niet speelgerechtigde spelers, etc. etc. De voorzitter sluit de vergadering om 22:40 uur en wenst iedereen een goede vakantie toe.

NOTULEN ALV SEIZOEN Welkom Jaap opent om 20:00 de vergadering en heet allen hartelijk welkom

NOTULEN ALV SEIZOEN Welkom Jaap opent om 20:00 de vergadering en heet allen hartelijk welkom NOTULEN ALV SEIZOEN 17-18 Datum : Woensdag 20 juni 2018 Locatie : Clubgebouw D.V.U Notulist : Robin Draaisma Welkom Jaap opent om 20:00 de vergadering en heet allen hartelijk welkom Ingekomen stukken René

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering

Agenda Algemene Ledenvergadering 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Notulen ALV 29 Mei 2018 5. Bestuursverkiezing: Geen Bestuursverkiezing. 6. Competitiezaken Pauze 7. Financiën: A: Presentatie Jaarrekening 2018 B: Verslag

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering D.V.S. Speeltuinvereniging De IJssel d.d. woensdag 13 juni 2018 Aanvang: uur

Algemene Leden Vergadering D.V.S. Speeltuinvereniging De IJssel d.d. woensdag 13 juni 2018 Aanvang: uur Algemene Leden Vergadering D.V.S. Speeltuinvereniging De IJssel d.d. woensdag 13 juni 2018 Aanvang: 20.00 uur Aanwezig: Afwezig: Gast: Notulist: Leden: Gerrit Derksen, Wilco van Luttikhuizen, Erik Top,

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Notulen algemene leden vergadering 2018

Notulen algemene leden vergadering 2018 Aanwezig: Agenda: Datum: Gerrit Wijnands (voorzitter ) 1. Opening 04-04-2018 Ferry van Veen (penningmeester) 2. Notulen ALV 04-04-2018 Aanvang: Petra Hakker (secretaris) 3. Ingekomen stukken 20.00 uur

Nadere informatie

Dartpiramide Sitting Bull

Dartpiramide Sitting Bull Dartpiramide Sitting Bull Begin van het seizoen: Ieder seizoen begint op de eerste donderdag in september. Dan zal ook de nieuwe loting plaats vinden. Dit zal ook na elke periode gebeuren. Contributie:

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie 01. In een competitiewedstrijd bestaat een team uit minimaal 4 spelers en/of speelsters. Als een team maar 3 spelers/speelsters heeft dan moet er toch

Nadere informatie

Straf reglement

Straf reglement Straf reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het toernooi reglement 2016 2017 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie:

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Beste Deelnemers, Alle sponsoren worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Beste Deelnemers, Alle sponsoren worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage. 2 Beste Deelnemers, Wij houden van 28 augustus tot en met 2 september ons tweede Henk van den Bosch Memorial. Dit toernooi hebben we vernoemd naar onze vorig jaar maart overleden ere-lid Henk van den Bosch.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement ODF

Wedstrijdreglement ODF Wedstrijdreglement ODF Inhoudsopgave Wedstrijdreglement... 1 Doel... 2 Indeling en speelschema... 2 Speltype... 2 Wedstrijdbepalingen... 2 Teams, speelgelegenheid en speeldag... 3 Singlepercentages tijdens

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Onafhankelijke Darts Federatie

Wedstrijdreglement. Onafhankelijke Darts Federatie Wedstrijdreglement Onafhankelijke Darts Federatie Inhoudsopgave 1. Doel... 2 2. Indeling en speelschema... 2 3. Speltype... 3 4. Wedstrijdbepalingen... 3 5. Teams, speelgelegenheid en speeldag... 4 6.

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

HANDBOEK 9 PUNTEN DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER

HANDBOEK 9 PUNTEN DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER HANDBOEK 9 PUNTEN DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER E-mail: digitaal@dartsbondalmere.nl Website: www.dartsbondalmere.nl Laatst bijgewerkt: 4-9-2014 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INLEIDING... 3 3 INLOGGEN...

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. A. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie.

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Wedstrijdreglement winter- en bekercompetitie (Laatst gewijzigd: 15 september 2008) Artikel 1: Doel De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie SDO Achterhoek Cup Commissie seizoen 2018 / 2019 Emiel Stienezen Tel.nr. 06 22 99 80 34 E-mail : AC@covsdoetinchem.nl Eerste aanspreekpunt SDO ACC organisatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1 De vereniging wordt geregeerd door de bepalingen van haar statuten en dit reglement. Artikel 2 De kleuren van het Nijmeegs

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

Notulen. Algemene Ledenvergadering

Notulen. Algemene Ledenvergadering Datum : 21 November 2017 Locatie : Twentse Ros, Hengelo Aanwezige leden : 18 leden en 7 Bestuursleden. 1. Opening Ingko opent de vergadering. Ingko deelt mee dat er geen teams zijn die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de landelijke competitie voor selectieteams berust bij het bestuur van de NDB 2. Het bestuur stelt voor deze competitie een competitieleider

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012

Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012 Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012 Aantal leden aanwezig: 32 (waarvan 9 bestuursleden) Berichten van verhindering : 5 (Yvonne Koks, Arie de Zeeuw, Jan Roberts, Jolanda

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. A. Algemene Spelregels

WEDSTRIJDREGLEMENT. A. Algemene Spelregels A. Algemene Spelregels WEDSTRIJDREGLEMENT 1. De spelers zorgen voor eigen darts. De lengte van een dart bedraagt maximaal 30,5 centimeters. Het gewicht van de dart is maximaal 50 gram. De dart moet bestaan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.Z.C. Sittardse Zomeravond Competitie 20 Mei 1963 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Hoofdstuk 1 Naam en zetel van de vereniging De zaalvoetbalorganisatie draagt de naam Sittardse Zomeravond Competitie ( hierna

Nadere informatie

Nieuwsbrief Time Out 74

Nieuwsbrief Time Out 74 Jaargang 22 nr. 1 November 2017 Secretariaat: Blauwstraat 3, 6627 BA, Maasbommel MAASENWAALSE RECREANTEN EN RECVOL Een nieuw Dorpshuis. Jullie zullen wel gemerkt hebben dat de voorbereiding voor een nieuw

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015)

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015) Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken.

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21. Verslag bestuur Margriet Datum: Aanvang: Notulist: 21-03- 2012 19.30 uur Ellen Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.30 u), Cor Opening Notulen vorige

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

Apeldoorn Cup 2015-2016

Apeldoorn Cup 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Sponsoren binnen de federatie.... 2 Hoofdsponsor... 2 Overige sponsoren zijn.... 2 2. Reglement " Apeldoorn Cup"... 3 3. Deelnemende verenigingen seizoen 2015/2016 Apeldoorn cup... 6 4.

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement DGV

Huishoudelijk reglement DGV Huishoudelijk reglement DGV 30 08 2016 Gunning DGV Iedere biljartclub uit Veldhoven (buiten in para commerciële instellingen spelende verenigingen) kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen om het

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING,

ALGEMENE LEDENVERGADERING, Zaterdag 22 september 2012 Café Sport, Beverwijk AGENDA 1. 12.00 uur: Opening door de voorzitter 2. Vaststellen van de agenda 3. Mededelingen van het bestuur 4. Ingekomen stukken 5. Behandeling notulen

Nadere informatie

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR ARTIKEL 1: Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap van BC Schrobbelaar wordt aangegaan voor een volledig basketbalseizoen (van september t/m juni) en wordt telkens voor een aansluitend

Nadere informatie

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 26 juli 2013 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere

Nadere informatie

Zwolsche Horeca Dart Organisatie

Zwolsche Horeca Dart Organisatie Zwolsche Horeca Dart Organisatie Reglement Seizoen 2013-2014 Inhoud: pagina 1. Over de organisatie..... 2 2. De competitie..... 3/4 3. De wedstrijdavond..... 5 4. De wedstrijd..... 6/7 5. De bekercompetitie

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2015 / 2016 - Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige editie - Programma

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Darts in Delft

Wedstrijdreglement Darts in Delft Rietgras 15, 2498 EH Den Haag KvK Den Haag: 40398145 Wedstrijdreglement Versie: 2015-2016 www.did-dartsindelft.nl Artikel 1 Elk seizoen wordt er door het bestuur, in het bijzonder de competitieleiding,

Nadere informatie

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015)

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken.

Nadere informatie

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Sanctieoverzicht 2018 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Dit sanctieoverzicht behoort bij het NeFUB Wedstrijdreglement (jeugd), Toernooireglement en Huishoudelijk reglement. De NeFUB dient de hieronder

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2. Verkrijging van het lidmaatschap... 2 Artikel 3. Rechten en plichten van de leden... 2 Artikel 4. Contributies... 2 Artikel 5. Kleding... 3 Artikel 6. Bestuur...

Nadere informatie

Notulen najaarsvergadering

Notulen najaarsvergadering Notulen najaarsvergadering 9 december 2014 KNBB District West Brabant In: Huis Ten Halve te Roosendaal Opkomst: Uitgenodigd: 53 Verenigingen. Aanwezig: 35 Verenigingen. Afwezig met kennisgeving: 5 Verenigingen.

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de landelijke competitie voor selectieteams berust bij het bestuur van de NDB 2. Het bestuur stelt voor deze competitie een competitieleider

Nadere informatie

~ ql m nt. Piershilse. BranJweervereniging. der. Op~ericbt tt September,1946 te Piersbil

~ ql m nt. Piershilse. BranJweervereniging. der. Op~ericbt tt September,1946 te Piersbil ~ ql m nt der Piershilse BranJweervereniging Op~ericbt tt September,1946 te Piersbil REGLEMENT Brandweervereniging.. P Iersh'I" I ÛPlleric1t 11 Septem1er 1946 te Piers1tI Artikel 1. 1 De vereniging 'stelt

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering 30 mei 2012 - aanvang 20.00 uur. Matchroom Sloten - Slimmeweg 8-1066 EV Amsterdam - 020-617 7062

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering 30 mei 2012 - aanvang 20.00 uur. Matchroom Sloten - Slimmeweg 8-1066 EV Amsterdam - 020-617 7062 UITNODIGING Algemene Ledenvergadering 30 mei 2012 - aanvang 20.00 uur Matchroom Sloten - Slimmeweg 8-1066 EV Amsterdam - 020-617 7062 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen bestuur 3. Ingekomen stukken 4. Notulen

Nadere informatie

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden Algemene ledenvergadering H.S.V. De Snoekbaars Datum: 10-03-2016 Voorzitter Notulist Freek v. Emst Secretaris Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden F. van Emst X Voorzitter

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 Versie definitief 1 Bekerbesluiten 1.1 Landelijke beker zaalvoetbal mannen Artikel 1

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Verslag ALV 21 mei 2013.

Verslag ALV 21 mei 2013. Verslag ALV 21 mei 2013. Aanwezig: Bestuur;Cees van Leeuwen (voorzitter),stefan Marinissen (secretaris),jeannette Stokx (comp.leiding), Joke Schillemans(jeugd),Monique Schrijvers(toernooileiding). 25 leden.

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering 28 mei 2014 aanvang uur. Restaurant de Halve Maen Sloterweg CM Amsterdam-Sloten

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering 28 mei 2014 aanvang uur. Restaurant de Halve Maen Sloterweg CM Amsterdam-Sloten UITNODIGING Algemene Ledenvergadering 28 mei 2014 aanvang 20.00 uur Agenda Restaurant de Halve Maen Sloterweg 1345 1066 CM Amsterdam-Sloten 1. Opening 2. Mededelingen bestuur 3. Ingekomen stukken 4. Notulen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MAARSSENSE ZWEM- & POLO-CLUB DE FUUT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MAARSSENSE ZWEM- & POLO-CLUB DE FUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MAARSSENSE ZWEM- & POLO-CLUB DE FUUT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1, De vereniging genaamd de Maarssense Zwem- en Polo-Club De Fuut, hierna te noemen De Fuut is bij notariële akte

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

6 Reglementswijzigingen c.q. aanpassingen (zie Pomerans nr 2-Februari) 7 Voorjaarscompetitie Pauze 8 Mededelingen 9 Rondvraag 10 Sluiting

6 Reglementswijzigingen c.q. aanpassingen (zie Pomerans nr 2-Februari) 7 Voorjaarscompetitie Pauze 8 Mededelingen 9 Rondvraag 10 Sluiting R O O S E N D A A L S E B I L J A R T B O N D Secretaris:Jan van den Boom Paulus Potterstraat 6,4703LS Roosendaal Tel.0165-569274 E-mail:j.v.d.boom7@kpnplanet.nl Roosendaal, januari 2018 Onderwerp: ledenvergadering

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS.

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND. Opgericht 18 september 1959. NAAM EN ZETEL. 1 1. De vereniging is genaamd "ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND", hierna te noemen "A.B.T.T.B.",

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

1. Het bestuur bestaat uit tenminste drie en ten hoogste negen personen.

1. Het bestuur bestaat uit tenminste drie en ten hoogste negen personen. Huishoudelijke reglementen Rijnmond Darts Het Bestuur Artikel 1 1. Het bestuur bestaat uit tenminste drie en ten hoogste negen personen. 2. De leden van het bestuur zullen volgens een door het bestuur

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN 01082016 / Regl.PK ALGEMEEN REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN Het Bondsbestuur stelt de aangesloten verenigingen aan het begin van het seizoen en voor aanvang van de driebandencompetitie in staat

Nadere informatie

De deelname van de WK 2014 poule is voor leden en niet leden 5,-. Het is toegestaan om als deelnemer meerdere deelname formulieren in te leveren.

De deelname van de WK 2014 poule is voor leden en niet leden 5,-. Het is toegestaan om als deelnemer meerdere deelname formulieren in te leveren. Het algemeen reglement De regels Het formulier moet voor 10 juni ingeleverd worden bij één van de contactpersonen van PV de Continenten. Is dit niet tijdig gebeurd dan is uw deelname ongeldig. De deelname

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf Notulen ledenvergadering Jump 80 Datum 9-9-2015 Van 19.30 uur tot 21.30 uur Voorzitter: Nicole van Apeldoorn Notulist: Jeannette van der Graaf Aanwezig : Nicole, Chantal, Jeannette, Angelique, Arie, Stefan,

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering 29 mei 2019 aanvang uur. Restaurant de Halve Maen Sloterweg CM Amsterdam-Sloten

UITNODIGING. Algemene Ledenvergadering 29 mei 2019 aanvang uur. Restaurant de Halve Maen Sloterweg CM Amsterdam-Sloten UITNODIGING Algemene Ledenvergadering 29 mei 2019 aanvang 20.00 uur Agenda Restaurant de Halve Maen Sloterweg 1345 1066 CM Amsterdam-Sloten 1. Opening 2. Mededelingen bestuur 3. Ingekomen stukken 4. Notulen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Notulen. Algemene Ledenvergadering

Notulen. Algemene Ledenvergadering Datum : 26 april 2016 Locatie : Twentse Ros, Hengelo Aanwezige leden : 26 leden 1. Opening Ingko opent de vergadering. De heer de Jager krijgt kort het woord (hier heeft hij om gevraagd), hij spreekt zijn

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering gehouden op maandag 31 mei 2010 in de Soos Gerardus Majella aanvang 10 uur. Concept Aanwezig: alle afdeling aanwezig.

Verslag jaarvergadering gehouden op maandag 31 mei 2010 in de Soos Gerardus Majella aanvang 10 uur. Concept Aanwezig: alle afdeling aanwezig. Verslag jaarvergadering gehouden op maandag 31 mei 2010 in de Soos Gerardus Majella aanvang 10 uur. Concept Aanwezig: alle afdeling aanwezig. 1. Opening door de voorzitter De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

Toernooi reglement

Toernooi reglement Toernooi reglement 2018 2019 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2018 2019 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie: John Lokken Cor de Geus Kyra van Genderen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Basketbal Vereniging Groningen. Algemene Indeling

Huishoudelijk Reglement Basketbal Vereniging Groningen. Algemene Indeling Algemene Indeling 1. Algemeen. 2. Lidmaatschap. 3. Bestuur / Leden. 4. Ledenvergadering. 5. Stemmen. 6. Boetes en Straffen. 7. Aansprakelijkheid en Verzekering 8. Wijzigingen huishoudelijk reglement. 9.

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Biljartvereniging " De Pijp" opgericht 17 juni 1934

Huishoudelijk Reglement van de Biljartvereniging  De Pijp opgericht 17 juni 1934 Huishoudelijk Reglement van de Biljartvereniging " De Pijp" opgericht 17 juni 1934 Artikel 1: het doel van de vereniging A. Het doel van de biljartvereniging " de Pijp" is het beoefenen van de biljartsport,

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Opening Ger lijnders opent de vergadering en heet de aanwezige leden, 52 in getal, van harte welkom. Ondanks de dag en het tijdstip een mooie opkomst. Het dames

Nadere informatie